Hjemmelagde speltlomper

Hadde jeg ant at det var så enkelt å lage hjemmelagde speltlomper skulle jeg gjort det for lenge siden. Alt du trenger er nemlig to ingredienser; potet og speltmel. Skrell potet og kok opp med i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med stavmikser sammen med 1 ts salt.. La potetene avkjøle seg litt før du elter inn melet. Jeg prøvde meg bare frem, og endte opp med en blanding på 700 gram potet og 450 g speltmel. Elt godt sammen, og la deigen avkjøle seg helt før du kjevler ut.Stek i en tørr panne i et par minutter på hver side, eller til lompene får brune flekker. Pass på at de ikke svir seg, og stikk hull på de hvis de hever seg litt under steking.

Dekk de gjerne til med kjøkkenhåndkle for at de skal holde seg mye. Jeg er dårlig til å kjevle, så jeg valgte å lage mine firkantede istedet for runde. Men jeg lover at de ble utrolig gode likevel! Tynne, smakfulle og ferske lomper – tror ikke det blir stort bedre! Topp med hva du ønsker, jeg gikk for philadelphiaost, spekeskinke, ruccola og avocado.


Ingen grunn til å fortvile om butikken er stengt denne søndagen og du har lyst på speltlomper med andre ord 🙂 Nyt søndagen alle sammen og lad opp til ei ny treningsuke!

11 kommentarer

Siste innlegg