Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.
Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.
Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!
Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)
Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?
Ovnsbaking av mat er genialt for å spare tid! Det gjer eg fleire ganger i veka, og styrer på med andre ting i mellomtida når maten står i ovnen
Eg pleier også å koke egg, så eg har ferdigkokte egg i kjøleskapet heile tida. Store porsjoner med omeletter lager eg også alltid, så har eg rester til fleire måltider!
tar du bare 10 kg i skåbenk med manualer? :-p
Anonym: nei, det der er flyes
Hva har du ‘marinert’ kylling med? Ser ut som ost eller noe:)
Emma: bare krydder og litt olje, det er det
Jeg har i den siste tiden begynt å gjøre dette selv. Kjempe lurt:-) Jeg leter etter matbokser i passende størrelser som ikke lekker.. Det er pluss om de har ulike rom/lommer. Har du noen tips?
Jeg pleier å kjøpe inn masse grønnsaker. Skjærer alt opp og legger det i porsjonspakker i kjøleskapet. Så kan jeg Woke noe lett og hurtig når jeg kommer hjem fra jobb. Det som du ikke bruker kan du fryse…
Også ganske greit å gjøre om du har grønnsaker du har til overs i kjøleskapet, skjær dem opp og frys dem – så til slutt har du litt til en wok eller grønnsaksuppe osv.
Fryser du matboksene? Eller har du de bare i kjøleskapet, evt i hvor mange dager?
Åh så herlig, og nydelige bilder!
Ha en fortsatt kjempe fin tirsdag, vakre deg!
Hadde forresten satt kjempe stor pris på om du tok en liten titt innom min blogg også
Andrea: kjøleskap ja
2-3 dager holder det seg!