Tidsbesparende tilbereding

Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.




Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!

Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)


Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?

10 kommentarer

    1. Jeg har i den siste tiden begynt å gjøre dette selv. Kjempe lurt:-) Jeg leter etter matbokser i passende størrelser som ikke lekker.. Det er pluss om de har ulike rom/lommer. Har du noen tips? 🙂

    2. Jeg pleier å kjøpe inn masse grønnsaker. Skjærer alt opp og legger det i porsjonspakker i kjøleskapet. Så kan jeg Woke noe lett og hurtig når jeg kommer hjem fra jobb. Det som du ikke bruker kan du fryse…
      Også ganske greit å gjøre om du har grønnsaker du har til overs i kjøleskapet, skjær dem opp og frys dem – så til slutt har du litt til en wok eller grønnsaksuppe osv.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg