Tidsklemma er noe de fleste sliter med i hverdagen. Ikke nok tid til å trene, lese, vaske huset eller hva det nå skal være. Når det kommer til å lage sunn mat tenkte jeg å dele et lite tips med dere som gjør at sunn matlaging ikke blir noe tidstyv i allefall. Jeg lager matbokser to dager i uka, rett og slett fordi jeg ikke orker å stå på kjøkkenet hver eneste dag. Søndag og onsdag fungerer fint i min hverdag, så har jeg maten min klar for uka. Sett ovnen på 180 grader, og legg 1 kilo kyllingfilet i en ildfastform. Stek i ca. 45 minutter midt i ovnen, gjerne med litt olje og krydder. I mellomtiden kan du vaske, lese eller løpe deg en liten tur. Så er det bare å fordele i matbokser, og du har maten klar for noen dager.
Skjær gjerne gjennom den tykkeste av kyllingfiletene for å være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt.
Å steke en og en kyllingfilet har jeg verken tid eller tålmod til, så dette er en perfekt måte å lage matboksene mine på. Så er det bare å velge enkelt tilbehør ved siden av, som ris, salat, potet eller grønnsaker. En av disse matboksene blir med meg på jobb nå straks før jeg skal på trening i kveld. Mandag er jo internasjonal brystdag, så jeg kan ikke være noe dårligere enn at jeg trener det jeg også. Benkpress, skåbenk med hantler, dips, flyes, pushups står på programmet i dag, så får vi se om jeg slenger på noen mageøvelser på slutten. En liten joggetur rakk jeg i dag tidlig også, finfin start på treningsuka og på min egen #kilometerchallenge!
Tights og t-skjorte er begge fra Reebok. (adlinks)
Hva er deres beste tips for å spare tid på matlaging?
Ovnsbaking av mat er genialt for å spare tid! Det gjer eg fleire ganger i veka, og styrer på med andre ting i mellomtida når maten står i ovnen 🙂
Eg pleier også å koke egg, så eg har ferdigkokte egg i kjøleskapet heile tida. Store porsjoner med omeletter lager eg også alltid, så har eg rester til fleire måltider!
tar du bare 10 kg i skåbenk med manualer? :-p
Anonym: nei, det der er flyes 🙂
Hva har du ‘marinert’ kylling med? Ser ut som ost eller noe:)
Emma: bare krydder og litt olje, det er det 🙂
Jeg har i den siste tiden begynt å gjøre dette selv. Kjempe lurt:-) Jeg leter etter matbokser i passende størrelser som ikke lekker.. Det er pluss om de har ulike rom/lommer. Har du noen tips? 🙂
Jeg pleier å kjøpe inn masse grønnsaker. Skjærer alt opp og legger det i porsjonspakker i kjøleskapet. Så kan jeg Woke noe lett og hurtig når jeg kommer hjem fra jobb. Det som du ikke bruker kan du fryse…
Også ganske greit å gjøre om du har grønnsaker du har til overs i kjøleskapet, skjær dem opp og frys dem – så til slutt har du litt til en wok eller grønnsaksuppe osv.
Fryser du matboksene? Eller har du de bare i kjøleskapet, evt i hvor mange dager?
Åh så herlig, og nydelige bilder!
Hadde forresten satt kjempe stor pris på om du tok en liten titt innom min blogg også 🙂 Ha en fortsatt kjempe fin tirsdag, vakre deg!
Andrea: kjøleskap ja 🙂 2-3 dager holder det seg!