Sukkerfrie sjokoladekarameller

Hei alle sammen, og riktig god påskeaften! Jeg skulle egentlig vært i København nå, men jeg kom meg desverre aldri med flyet. Jeg presterte å få omgangssyken på torsdagskveld, og det er ikke akkurat det beste å legge ut på reise med. Så jeg ble liggende i senga i stedet, men nå har jeg begynt å komme til hektene igjen 🙂 Du vet at du er frisk når det frister med godteri!  Jeg elsker sjokoladekarameller, og bestemte meg for å prøve på en egen oppskrift. Sukkerfrie, enkle og knallgode ble de – og anbefales absolutt! Oppskriften ser slik ut:

1 boks vikingmelk

4 ss sukrin

2 ss smør

2 ss  pannekake sirup fra Walden Farms ( yacon- eller agavesirup kan også fint benyttes)

1 ss kakao

Bland alle ingrediensene i en kaserolle og la det koke på lav varme i ca. 40 minutter. Det vil da tykne, og du fordeler massen i former etter ønske. Jeg hadde bare ei brødform tilgjengelig, så jeg kledde den med bakepapir. I bunnen fordelte jeg hakkede mandler og himalayasalt før jeg satte formen i fryseren i ca. 4 timer. Ta ut og skjær firkanter, før du serverer. Disse var så gode at de forsvant på et blunk! Lag nå – så har du lørdagskosen klar 🙂 


14 kommentarer

Siste innlegg