Saftig appelsinkake til påsken

Påskeferien har startet helt supert! Først tur ute i sola før kake sto på menyen – det blir ikke stor bedre enn det. Nå som det påsken er her er appensiner obligatorisk på handlelista, og hvorfor ikke lage en sunnere påskekake med de oransje godsakene? Det har jeg brukt formiddagen til, med en enkel og god oppskrift som falt i smak hos både meg og gjestene 🙂 Alt du trenger er disse ingrediensene:

4 egg

1 boks mager vaniljekesam

1 appelsin

200 g siktet speltmel

40 g sukrin

40 g sukrin gold

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin lett sammen i bolle. Har du ikke sukrin gold kan du erstatte dette med tilsvarende mengde sukrin. Bland inn kesam, mel og bakepulver før du river skallet av den ene appelsininen i bollen. Del deretter appelsinen i to før du presser ut saften av den og rører godt. Hell røren i form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 35 minutter.

 

Mens kaken står til avkjøling kan du lage glasuren. Jeg brukte en boks Philiadelphia light, 4 ss sukrin samt revet skal fra 1/2 appelsin. Pisk godt sammen, og fordel utover kaken. Topp gjerne med båter av klementiner, og server med vaniljeis fra Dream slik som meg. Virkelig en super liten påsketreat, som er sunnere, saftig og supergod!


Jeg setter kursen mot Frøya sammen med mamma og pappa nå, hvor jeg bare skal slappe av ikveld før løpet i morgen. Riktig god helg alle sammen og til alle dere som har tatt ferie er det bare å NYTE den til det fulle!

10 kommentarer

Siste innlegg