Kylling tandoori

Kylling tandoori er en rett som mange flere enn meg er veldig glad i. Jeg har alltid kjøpt ferdigmix i butikken, men for for første gang har jeg laget den fra scratch. Den ble utrolig god, og jeg har selvfølgelig laget den på litt sunnere måte. 

1,2 kg kyllingfilet

1 boks gresk yoghurt

1 boks mager kesam

1 kinesisk hvitløk, presset

1 ss fersk ingefær, revet

2 ts tandori masala

1 ts garam masala

3 ss smeltet smør/ margarin

saften av 1/4 sitron

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

fersk koriander

Press hvitløk, riv ingefær, smelt smør, og finhakk litt koriander. Bland deretter alle ingrediensene med unntak av kyllingen i en bolle og rør godt. Krydderet kjøper jeg i innvandrerbutikker, hvor jeg absolutt anbefaler å kjøpe alle sorter krydder. Det smaker så utrolig mye mer av de enn de man kjøper i vanlig dagligvarebutikk. Skjær kyllingfilet i strimler og rør kyllingen inn i røra, før du fordeler det hele jevnt utover i en ildfastfom. Sett formen midt i ovnen på 225 grader i 35 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. 



I mens formen står i ovnen kan du lage tilbehøret. Vi valgte ris og salat, her kan du også velge hvitløksbaguetter eller naanbrød. Topp med litt ekstra frisk koriander, og du er klar til å servere. Vi var 4 jenter som spiste oss stappmette på denne oppskriften, og heldigvis for meg ble det forsatt igjen rester til dagen etter også. Så om du lurer på hva du skal lage til middag ikveld, eller til helgekos så er dette virkelig et fantastisk godt alternativ! Velbekomme 🙂

7 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg