Sunnere kanelboller

Siden pizzasnurrene ble en storsuksess bestemte jeg meg for å prøve en annen type snurrer også. Sunnere kanelsnurrer ble fantastisk gode, hvem er det vel som ikke liker kanelsnurrer? Og om de kan lages litt sunnere med grovt mel så er vel ingenting bedre enn det! Oppskriften ser slik ut:

250 g fibra fullkornsmel

150 g havregryn

3 scoops vaniljeprotein

1 pakke tørrgjær for søte deiger

3 egg

4 ss sukrin

150 g mager vaniljekesam

1-2 dl vann

1 ts kardemomme

1 ts vaniljeessens

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bollde. Tilsett egg og mager kesam, og vannet til slutt. Vannmengden er litt avhengig av hvilken type proteinpulver, da enkelte trekker til seg mer væske. Jeg brukte selv Varcil fra Nanox , men det går helt sikkert fint med andre merker også. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i 60 minutter på et lunt sted. Etter den har hevet kjevler du den ut på kjøkkenbenken, husk å ha godt med fullkorns hvetemel under slik at den ikke setter seg fast. Rett fra kjøleskapet tar du margarin og smører et lag utover deigen, jeg brukte Vita hjertego. Ikke vær redd for å ha på et godt lag – det har så mye å si for smaken! Deretter strør du over rikelig med kanel og sukrin, pass på slik at det blir jevnt fordelt over hele deigen.  


Rull deigen sammen og skjær skiver på ca 2 cm. Legg disse på en bakepapirkledd form og la de etterheve i en halvtimes tid. Jeg valgte å toppe mine med et dryss sukrin gold, men dette kan sløyfes.


Stekes midt i ovnen på 220 grader i 8-10 minutter, før du avkjøler på rist. Server og NYT 🙂 

 

23 kommentarer

Siste innlegg