Sunnere kanelboller

Siden pizzasnurrene ble en storsuksess bestemte jeg meg for å prøve en annen type snurrer også. Sunnere kanelsnurrer ble fantastisk gode, hvem er det vel som ikke liker kanelsnurrer? Og om de kan lages litt sunnere med grovt mel så er vel ingenting bedre enn det! Oppskriften ser slik ut:

250 g fibra fullkornsmel

150 g havregryn

3 scoops vaniljeprotein

1 pakke tørrgjær for søte deiger

3 egg

4 ss sukrin

150 g mager vaniljekesam

1-2 dl vann

1 ts kardemomme

1 ts vaniljeessens

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bollde. Tilsett egg og mager kesam, og vannet til slutt. Vannmengden er litt avhengig av hvilken type proteinpulver, da enkelte trekker til seg mer væske. Jeg brukte selv Varcil fra Nanox , men det går helt sikkert fint med andre merker også. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i 60 minutter på et lunt sted. Etter den har hevet kjevler du den ut på kjøkkenbenken, husk å ha godt med fullkorns hvetemel under slik at den ikke setter seg fast. Rett fra kjøleskapet tar du margarin og smører et lag utover deigen, jeg brukte Vita hjertego. Ikke vær redd for å ha på et godt lag – det har så mye å si for smaken! Deretter strør du over rikelig med kanel og sukrin, pass på slik at det blir jevnt fordelt over hele deigen.  


Rull deigen sammen og skjær skiver på ca 2 cm. Legg disse på en bakepapirkledd form og la de etterheve i en halvtimes tid. Jeg valgte å toppe mine med et dryss sukrin gold, men dette kan sløyfes.


Stekes midt i ovnen på 220 grader i 8-10 minutter, før du avkjøler på rist. Server og NYT 🙂 

 

23 kommentarer
    1. nam nam, må jeg bare prøve ut snart!
      Utrolig fin blogg du har!:)
      Jeg har en konkuranse på bloggen nå der du kan vinne et bikinisett fra Todiefor, meld deg gjerne på!<3

    2. Hei, lurer litt på hvor du kjøper alt det du har i det du lager 😛 ? sånn som sukrin, vaniljeprotein og fullkornsmel..
      Jeg har fått diagnosen diabetes 1 etter noen år med sykdom så jeg holde på å endrer kosthold. du har mange sunne oppskriter på diverse mat så jeg lurte på om du bestilte det litt billigere på nett eller om du handler i butikken 😛

    3. Prøvde disse kanelsnurrene så fort du la ut oppskriften istad, og de ble meeeeget gode 😀 klarte ikke vente til helgen, haha!

    4. For mye god mat nå!
      Leken playliste forresten, grinda en mil til den selv i dag, selv om jeg likte den bedre før de du la til i går 😉
      ps. Håper ikke du har planer om å høre hele playlisten før du er i mål på halvmaratonen, 3 timer og 16min høres litt drøyt ut! Maraton-tid for deg det før 2015 😉

    5. Sunnere kanelboller er knall gode. Men jeg bruker ikke sukrin og kanel, men dadler og kanel inni som fyll. Det høres helt forferdelig ut, men det er super godt. Jeg liker vanligvis ikke dadler, men i kanelbollene er det veldig nam.
      Det man gjør er rett og slett bare å tar en 10-15 dadler og kjører i foodprosessoren (uten steiner), og tilsett litt kanel! 🙂
      Anbefales

    6. Hei,
      jeg lurte på om du har noe forslag til hva man kan bruke isteden for kesam? Bor i Ungarn og her har de ikke kesam desverre =(

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg