PT, teknikk og terping

God søndagsmorgen! Jeg er tidlig oppe igjen, men det er virkelig ikke noe problem å stå opp tidlig når jeg vet hva som venter. En helt ny dag med praktisk treningslære, det vil si mye gjennomgang av teknikk og terping på øvelser. Jeg måtte begrense løftene mine i går ettersom jeg har fått en senebetennelse hofta, og vi kjørte kun øvelser på underkroppen. Likevel fikk jeg trent inn mye teknikk med god veiledning og litt lettere vekter. Under ser dere terping på min tekmikk i knebøy med foreleser Christer Petterson:

Innlegget inneholder sponsede lenker

 

Jeg trente i antishake tights, løs topp og Inov8 sko egnet til styrketrening.

Innimellom slagene tok vi oss til pauser med teori, latter med medelever og matbokser selvfølgelig! Min var fylt av laks og grønnsaker – viktig med bra påfyll for å være skjerpet og klar til å lære. Vi er ca. 20 stykker i klassen, som gjør at vi både blir godt kjent med hverandre og får god oppfølging fra foreleserne. Det er virkelig positivt synes jeg, for et godt studiemiljø er så viktig! Nå er jo utdanningen blokk-basert over 10 undervisningshelger, og derfor er det enda viktigere for oss å utnytte tiden vi har sammen best mulig.



 Mange av dere har ytret ønsker om det var PT-utdanning der dere bor – og nå har det faktisk kommet en løsning på det! APFT tilbyr personlig trener utdanninger slik jeg tar den i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromø, Bodø, Moss og Fredrikstad. I tillegg finnes utdanningen nå også på nett – slik at folk som bor utenfor storbyene også kan bli personlige trenere. Nå kan du altså studere hvor du vil og når du vil, og få en av de beste utdannelsene i bransjen. Vil du lese mer om web-utdannelsen kan du gjøre det ved å trykke her. Jeg har en rabattkode å dele med dere her også, som vil gi 5% avslag på studieavgiften. Send meg en epost på [email protected] hvis dere er interessert i koden.  Under ser dere en liten filmsnutt fra AFPT også – check it out og ha en sporty søndag alle sammen!

10 kommentarer
    1. Hvordan går det å trene med senebetennelse? selv har jeg fått en senebetennelse i armen og har hørt at den må være i ro. Jeg trener derfor bein og sykling, for da kjenner jeg ikke så mye smerter. Problemet er bare at jeg savner å løfte vekter og å trene armer/overkropp! Det går ikke ann å gjøre noenting med tunge vekter fordi det gjør så vondt i grepet..
      Har du noen tips? eller bør jeg la være å trene armer/overkropp til smertene har gitt seg?

    2. Hei Nora!
      Jeg ser du har både styrkeløftesko og de skoene fra Inov-8. Hvilke syns du er best til beindag? Jeg må kjøpe meg nye, men litt usikker på om jeg skulle gå for Inov-8’es eller styrkeløftsko. 🙂
      Hilsen Marte

    3. Hei fitnessnora!
      Nu har jeg lest bloggen din i flere år, og du har vært en stor inspirasjonskilde for meg. Digger deg og bloggen din, og er innom her flere ganger daglig. Har som sagt lest bloggen din veldig lenge uten å legge igjen en kommentar, så tenkte det var på tide nu å fortelle at du er rå og en stort forbilde.
      Det jeg da egentlig skulle, var å spørre deg om et spørsmål. Jeg føler meg godt trent, spiller håndball og er generelt aktiv. Jeg har løftet vekter nu i et par år, og vil nu si at jeg også er ganske sterk. Jeg har det siste året fokusert på kontakt med rumpa, og ble ihvertfall de første ukene etter at jeg begynte med slike øvelser veldig stiv. Nå derimot blir jeg sliten i rompa, og føler det er den jeg bruker under knebøy, markløft, hiptrust (som er mine favoritt øvelser) men føler nå fremganger er stoppet opp. Jeg blir som sagt aldri støl, og lurer på om det er sånn det skal være? eller har du noen tips, kanskje mht. repetisjoner, sett, høyrep, lavrep eller noe sånt?
      Skjønner denne kommentaren ble veldig lang, men håper virkelig på svar! :)))

    4. Hei Nora,
      Jeg har et spørsmål til deg angående liggende beinpress om du har tid? Jeg har sett at den maskinen har mulighet for å stable vekter høyt eller lavt. Hvilken innvirkning har dette valget på øvelsen?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg