Good mornings

God morgen! Jeg startet uka mi på den beste måten jeg vet, nemlig med en styrkeøkt på rumpe og lår. Jeg var litt trøtt da alarmen ringte klokken 0630, men med en gang jeg kom meg ut av sengen var jeg fit for fight. Det er så godt å gjøre unna treningsøkten før jobb, for trening gir overskudd og økt energi gjennom hele dagen. Jeg vet det kan være vanskelig å stå opp tidlig, men når du har gjort det et par ganger blir det fort en god vane. Jeg trente med Siri i dag, og la til et par øvelser jeg i utgangspunket ikke har på programmet mitt. Zercher squat og good mornings kjennes allerede godt i bakside lår og rumpe, veldig gode øvelser synes jeg. Her kommer en liten gjennomgang av hvordan good mornings gjennomføres, slik at du og kan prøve den på neste økt!

1. Stå oppreist med en stang over skuldrene, på samme måte du står når du skal utføre knebøy. 

2. Start senkefasen som i knebøy, hold ryggen så rett som mulig mens du fører hofta bakover. Du skal ha en liten knekk i kneleddet, husk å stram magen og rumpa gjennom hele øvelsen.

3. Bøy fremover til du virkelig kjenner at det river i bakside lår- og setemuskulaturen. Samme bevegelse utføres på vei opp, pass på å ikke krum ryggen din. 

Superfresh tights fra Kari Traa og comfy treningsgenser fra Better Bodies (sponsede lenker)

Øvelsen svir skikkelig, men god tenkikk er vitkig for å ikke skade ryggen. Gjerne hold blikket ned i stedet for opp slik jeg har over, det er mer skånsomt for nakken. Det er lenge siden jeg prøvde denne øvelsen for første gang, og jeg begynte med bare stanga. Kontakt er viktigere enn å lasse på med vekter i alle øvelser, men spesielt viktig på en øvelse som denne. Her har jeg totalt 35 kilo på, og jeg kjørte tre sett med ti repetisjoner. Det kjennes, for å si det sånn! Veldig fornøyd med økta, og var et eneste stort glis sammen med treningspartner Siri etterpå 🙂

Nå har jeg spist, er ferdig dusjet og klar for jobb! Superstart på uka, akkurat sånn jeg liker det 🙂 Har du prøvd denne øvelsen før?

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg