Saftig hamburger med søtpotetbåter

Så ikke dette helt fantastisk ut kanskje?  Lover at det smaker like godt også, hjemmelaget hamburger er aldri feil! Det er faktisk en av mine absolutt favoritter for helgekos. Denne oppskrifter gir hamburgere som er proteinbomber og i tillegg med sunt tilbehør – det blir ikke bedre enn det på en fredagskveld. Lekende lett er det å lage også – her er oppskrift og fremgangsmåte:

Skjær søtpotet i båter, tilsett krydder av ønske og litt olje før du steker i ovenen på ca. 220 grader i 30 minutter. Jeg er veldg glad i sterk og smakfull mat og brukte derfor hvitløk, kajennepepper og chili på disse søtpotetbåtene.

Mens dette står i ovenen lager du hamburgere av en pakke karbonaddeig, 1 boks cottage cheese, 1/2 rødløk, 1 egg og litt salt & pepper. Rør hodt sammen og bruk hendene til å forme burgere som du steker på middels varme i en god teflonpanne. 

Mens de steker lager du brødene. Jeg lagde disse på slump og har ikke nøyaktig oppskrift, men jeg brukte bare havregryn, cottage cheese, speltmel, egg, litt bakepulver og vann. Tilset vann gradvis slik at du får riktig konsistens på røra, gjerne lag den litt flytende slik at du kan tømme den rett ned på bakepapiret. Ta ut søtpoteten og stek brødene i ca 10-15 minutter, du ser også fort når de er ferdige. Jeg toppet mine med gresskarkjerner.

Helt til slutt stekte jeg litt skivet kyllingfilet sammen med presset hvitløk i panna – sunnere variant av “bacon.” Topp burgeren med dette og ferske grønnsaker – og du har virkelig et festmåltid! Bon apetit 🙂

Du fikk litt lyst på – ikke sant? 😉

15 kommentarer

Siste innlegg