Favorittøvelse – knebøy til boks

Jeg er innrømmer at jeg ikke er verdens største fan av vanlig knebøy, men knebøy til boks derimot! Den har blitt en av favorittøvelsene mine på kort tid, og jeg anbefaler aboslutt å prøve denne. Det er egentlig lite forskjell i hvordan man utfører selve øvelsen, du senker deg ned til boksen og når du toucher den skal du eksplosivt opp til startposisjon igjen. Bare tenk på at du skal sette deg langt bak på boksen – dette gjør at øvelsen aktiverer litt mer på hamstrings og setemuskulatur enn vanlig knebøy. Den viktigste forskjellen for min del likevel i noe helt annet – nemlig i tryggheten. Når jeg bruker samme boks hver gang så VET jeg hvor langt ned jeg skal gå og jeg VET at jeg ikke jukser. Jeg vet nemlig at mange andre, akkurat som meg, har en tendens til å ikke gå like dypt når vektene økes på vanlig knebøy. Her er det ned til boksen uansett hvor mye som ligger på stanga!

Jeg kjører knebøy til boks en gang i uka, med 4 x 5 repetisjoner. I tillegg kjører jeg vanlig knebøy to ganger i uka – det jobbes med beina! Jeg vil ikke anbefale å kutte ut vanlig knebøy for å kjøre knebøy til boks – men heller legg den til som en ekstra beinøvelse. Jeg føler at den ekstra tryggheten jeg får ved å gjøre knebøy til boks også hjelper meg å bli bedre i vanlig knebøy  – så det er jo winwin! Disse bildene er fra gårsdagens økt, som gikk over all forventing. Mye energi og økte på alle øvelser – igjen. Håper denne trenden er never ending! Økta i går så slik ut:

Knebøy til boks 4 x 5, 60 kg

Bulgarske utfall med manualer 2 x 10, 12,5 kg

Hip thrust 3 x 8, 70 kg

Reverse hyper 2 x 12, 25 kg

Strake markløft 2 x 8, 60 kg

Militærpress 3 x 10, 35 kg

SIdehev i kabel 2 x 15, 5 kg

Facepull 2 x 12, 35 kg 

Camotights finner du her. (Sponset lenke)

Både militærpress og reverse hyper ligger filmet på instagram, under @fitnessnora. Skal prøve å bli flinkere til å legge ut filmer på bloggen og, men det er liksom måte på hvor mye jeg skal plage de stakkarene som må være paparazzi under treningsøktene mine – haha! Etter trening gomlet jeg i meg riskaker og drakk proteinshaken min før jeg gikk en tur i finværet. Vel hjemme ble det en lettvint middag – det enkle er ofte det beste. Strimlet svinekjøtt stekt i panna med grønnsaksblanding og karriris ble spist i sofaen med en iskald Pepsi Max. Det er så greit med lettvinte løsninger innimellom måltidet under tok ca. 15 minutter å lage.


Det er fredag – etter jobb venter både Maxpuls og en økt på Kaliber før jeg skal ta velfortjent fredagskveld. Håper dere har en fin dag, nå er det bare timer igjen til helg 🙂

18 kommentarer
    1. Knebøy til boks har jeg aldri prøvd, men det virker smart – er lett å miste oversikten over hvor dypt man går ned (særlig etter hvert som vektene blir tyngre, hehe).
      Hyggelig å se at bloggen din er på topplisten igjen!

    2. Veldig smart om man trener alene å kjøre til boks eller en benk, gjorde dette veldig mye før under oppkjøringen når jeg ikke trente sammen med noen. Du har forresten en utrolig flott form nå, Nora! Blir spennende å se deg på scenen i bikinifitness 🙂

    3. Jeg er enig me deg, noe “tryggere” med boksbøy! Ooog jeg gleder meg til joggebuksestil på soffaen etter jobb og trening! Fredag ass<3

    4. Hvilket proteinpulver syns du smaker best i havregrøt?? Og som proteinrøre og riskaker??
      Jeg leiter etter et pulver som blir litt tykk i konsistensen og med sjokolade/peanøtt smak!! 🙂

    5. Har du noen tips til raskt flatere mage? Er egentlig ganske slank, men magen vil jeg gjerne ha platere, da den helt nederst har en liten “bilring” :)?

    6. Er heller ingen fan av knebøy, men er vel at jeg sliter med teknikken og føler at jeg tipper bakover, så jeg har kjørt sumosqat isteden. Men kanskje jeg skal driste meg på å prøve dette, men vi har ingen boks da, prøve med en av treningsbenkene da.
      Jeg eeeelsker denne buksa, er sååå god å trene i!

    7. M: Det er desverre ingen måte å punktforbrenne på – å ta mageøvelser vil jobbe med magemusklene men ikke magefettet. For å få bukt med dette må den generelle fettprosenten ned 🙂

    8. Hehe, helt enig. Jeg sliter og med “juks” ved vanlig bøy så holder meg til boxbøy eller ass-to-grass. Da vet man hvor langt man må ned ja!

    9. Ass to box er genialt! Jeg tok alltid dype knebøy før, men etter at jeg begynte med knebøy i boks eller på benk da som jeg bruker, har jeg gått fra 50 kg til 67,5 kg på litt over en uke. Genialt!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg