Sunnifisert lasagne

Jeg tipper flere enn meg liker lasagne til helgakos 🙂  Jeg liker ikke å bruke ferdigposer/pakker – da de inneholder mye unødvendig sukker, salt og fett. Derfor lager jeg heller maten min fra bunnen av, sånn at jeg vet akkurat hva jeg får i meg.  For noen dager siden servererte jeg en sunnere lasagne, som gikk ned på høykant. 

Først stekte jeg en pakke karbonadedeig sammen med sopp og rødløk, godt krydret med cummin, paprika, hvitløk, kajennepepper og salt. Deretter ble væsken helt ut  – før jeg tilsatte en boks hakkede tomater. Jeg lot det putre litt før jeg helte kjøttsausen i en ildfastform, og la skiver av squash over. For å få de tynne og fine brukte jeg en ostehøvel for å rive de. 

Deretter toppet jeg squashen med et lag fersk spinat…

…somn igjen ble toppet med et lag mozzarella. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter på 180 grader.

Jeg serverte med en god salat, og yndlingsdressingen min laget av mager kesam med presset hvitløk. Jeg bruker alltid kinesisk hvitløk ( det er den uten fedd ), den smaker nemlig mye bedre enn den med fedd 🙂 

Akkurat nå skulle jeg ha vært i Stockholm med på teambuilding weekend med Better Bodies. Flybillett og hotell var bestilt for lenge siden, men desverre dukket det opp noe som gjorde at jeg ikke kunne dra. Veldig kjipt, men sånn er det noen ganger. Du kan forresten sjekke den siste athlete bloggen min for Better Bodies her. Da ble det jobbhelg på meg istedet, og jeg får heller tenke på at jeg får trent mer ved å være hjemme 😉 Hadde ei god økt på skuldre og legger i dag, og satser på at morgendagens økt blir like god! Allerede pakket ned kameraet i treningsbagen, jeg skal holde ordet mitt om å filme 🙂 Nå skal joggebuksa på igjen og bikkja luftes – håper dere alle har en fantastisk fredagskveld!

17 kommentarer
    1. neste samme retten har kristine weber skrevet om før. kanskje finne på dine egne ting for en gangs skyld nora???

    2. De fleste finner vel inspirasjon til “nye” ting via gamle ting. Skal man lage noe nytt, så burde man i det minste se litt på de “tingene” som allerede er laget. Gleder meg til den dagen verden får se et helt nytt ekstragalant måltid som ingen før har tenkt på å lage;)
      Syns maten så god ut.
      Nb. må man absolutt være kritisk, så står det mest respekt i å signere med eget navn. “Anonym” virker så lite “tyngde” i, grenser til litt feigt…

    3. Må nesten bare svare Anonym jeg også:
      Det er da vel ingen hemmelighet at Kristine Weber er et stort bilde for de fleste som er opptatt av kosthold og trening? Om hun ikke var interessert i at andre gjorde som henne, hvorfor i alle dager ville hun publisert så mye på en blogg? 🙂 Det er viktig å inspirere hverandre, både med oppskrifter, godt humør og livsstil 🙂

    4. Skal man begynne å kritisere for at man finner inspirasjon fra andre nå.. Er vel ikke bare Weber som har kommet med denne lasagnen tidligere, Fotballfrua for ekspempel, har lagt den ut i flere versjoner tidligere og, skal anonym begynne å beskylde enten frua eller Weber om å herme 😉
      Takk for inspirasjon Nora!

    5. Ååå, takk for at du legger ut oppskrifter! (^ Enten det er inspirert av andre, eller kommet på selv. Kan man virkelig ikke bruke inspirasjon lenger? haha) Dette skal jeg lage for familien i morgen. Sunt og godt 🙂 Er det nok til fire?
      Mange av dine oppskrifter har blitt gjengangere hos meg Nora, brokkolimos spesielt – så godt, så enkelt.

    6. Hvordan stiller du deg til frukt på deff??? Jeg elsker frukt og skal jo ikke i konkurranseform, men bare ned sånn 4-5 kg fett, fra 23/24%. Spiser 2-2,5 gram proteiner daglig og ligger for tiden andre uken på 1500 kcal dagen. Men av disse 1500 er nok 200-300 daglig frukt. Det gir meg glede og gjør hverdagen lettere.;) Har gått ned ca en halv kilo i uken de to ukene jeg har holdt på og ser ikke vitsen med å kutte ut frukten? Eller? Leser jo på diverse nettsider at det gjør at fett legger seg på kroppen.:(

    7. Denne skal lett prøves ut. Startet akkurat å lese bloggen din, du inspirerer veldig til å komme seg opp fra sofan;) Takk for det!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg