Sunne rundstykker

I dag er den store bake og vaskedagen. Jeg reiser på jentetur med en av mine beste venninner til København imorgen, og må derfor gjøre unna det meste av julestria på forhånd. Når jeg kommer hjem skal jeg lage sunn eggesalat, rekesalat og tunfiskrøre – men jeg må jo ha noe å ha det på! Disse knekkebrødene og rundstykkene jeg lagde for noen dager siden er godt å ha i jula. Rundstykkene under kan fint lages som brød i stedet – det eneste som endres er at du må steke de litt lenger.

Oppskrift: 

2 hele egg

2 eggehvitter

100 g mandelmel

60 g fiberfin

1 boks mager kesam

1 ts bakepulver

1 ts salt

Pisk de hele eggene sammen med mager kesam. Tilsett så alt det tørre. Stivpisk eggehvittene og vend de inn til slutt. Legg små rundstykker på bakepapir, eller kle en brødform med bakepapir før du setter de inn i ovnen på ca. 200 grader i 15-20 minutter.


Jeg måtte selvfølgelig prøvesmake, og de var veldig gode med kalkunskinke og sukkerfritt syltetøy på.Hele røra inneholder 800 kcal, og jeg fikk 15 små rundstykker. Næringsinnhold per rundstykke:

Kcal: 53

Protein: 6,6 g

Fett: 1,8 g

Karb: 2,6

Akkurat nå står det pepperkake-cookies i ovnen, og jeg har skikkelig troa på at de blir gode! Deigen smakte iallefall sinnsykt digg 😉 Kanskje jeg rekker å poste oppskriften før flyet går i morgen. Nå skal jeg straks på trening, selv om jeg egentlig har treningsfri. Det blir den siste skikkelig økta før onsdagskvelden, selv om jeg skal få trent litt i Køben også. Lørdagsmiddagen før jeg skal på jobb blir taco – det blir jeg aldri lei av! Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig, rømme med mager kesam og lefser med speltlomper så har du et sunt og godt måltid!

Ønsker alle en flott lørdagskveld 🙂

15 kommentarer

Siste innlegg