Fredagspai

Jeg holder meg til diett-mat i ukedagene og unner meg litt ekstra i helgene. Dette betyr likevel ikke at jeg på død og liv MÅ spise usunt selv om det er helg, for det er jo sunn mat jeg liker aller best. Jeg skal på ordensvakt-kurs i hele helga, og lager derfor klar maten min idag. Når jeg skal sitte mange timer på kurs trenger jeg gode matpakker å se frem til – derfor gikk jeg for Pai ala Paul 🙂

Bland 5 dl havremel, 1 dl mandelmel og litt salt i en bolle. Tilsett 1 egg og 2 eggehvitter og bland det hele godt sammen. Tilsett ca. en halv dl vann for å få deigen fast. Legg deigen i en paiform / ildfastform og klem den godt ut både i bunnen og oppover sidene. Sett den i ovenen på 220 grader i ca. 10 minutter.




Nå har vi kommet til favorittdelen min – nemlig fyllet! Pai er godt medd alt mulig kjøtt – du kan velge blant annet kylling, svin eller laks & reker. Jeg gikk for karbonadedeig og svin denne gangen, NAM! Jeg steker dette sammen med tomat, løk og spinat, og tilsetter litt grønn & rød pesto.Hell dette over i formen og topp det med mozarella. Inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca. 15 minutter – eller til osten har blitt litt brun.  



DØDSGODT, enkelt og sunt – og jeg har 4 matpakker å glede meg til! Et tips er å servere med hvitløkskesam eller tzaziki, setter virkelig prikken over i’en 😉

VELBEKOMME! 🙂

21 kommentarer

Siste innlegg