Smoothie- og havregrøt med kokosmelk

God morgen! Jeg titter innom for å vise dere to sunne måltider som kan passe fint til frokost. Kokosmelk er en god kilde til vitaminer og mineraler, som blant annet jern og magnesium. Kokosmelk inneholder også mye sunt fett, og kan være stimulerede for fettforbrenningen. I tillegg smaker det godt, og kan brukes i uendelig antall retter. I supper, gryter, desserter eller i smoothies som dere ser under. Gårdagens kveldsmat besto av følgende:

1 boks mager kesam

200 g frosne blåbær

ca. 60 g kokosmelk

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en glatt smoothie. Her kan du bruke hvilken type bær du vil, kokosmelk gjør seg veldig godt sammen med jordbær og bringebær også. Er du av den typen som liker det ekstra søtt kan du gjerne tilsette litt søtning i smoothien også, men den er ekstemt god i seg selv. Hell over i glass og drikk med sugerør, da smaker den ekstra godt synes jeg!



Neste frokosttips er også med kokosmelk, det er nemlig kjempegodt å koke havregrøten med! Den blir så kremete og god, i tillegg til at grøten blir full av næring og metter lenge. Jeg bruker lik mendge koksmelk og havregryn, her har jeg brukt 70 gram av hver. I tillegg tilsatte jeg to dl vann og kokte grøten i noen minutter til den fikk den kremete og gode konsistensen jeg ønsket meg. Helt til slutt rørte jeg også inn en eggehvitte, dette gjør grøten ekstra kremte samt at jeg får i meg mer proteiner. Å koke havregrøten gjør den så uendelig mye bedre enn å bare sette den i mikrobølgeovnen synes jeg.


Resten av kokosmelken kan fint oppbevares i kjøleskapet, men et godt tips er å helle det over fra hermetikkboksen og i en plastboks med lokk. Hermetikk-smaken setter seg fort i kokosmelken hvis du lar den stå i boksen, men den holder seg fint et par dager i kjøleskapet hvis du heller den over i en plastboks. Det var tipsene jeg hadde å komme med denne torsdagsmorgenen, håper det ga dere litt inspirasjon til en sunn og god frokost 🙂

15 kommentarer
    1. Æ ha ikke prøvd kokosmelk i vanlig havregrynsgraut, men ha prøvd de i overnight oats og de e bærre helt nydele.

    2. Supre tips som vanlig, Nora! Men ettersom kokosmelk har så høyt fettinhold, ville du da anbefale meg å fortsatt bruke det, da jeg prøver å gå ned i vekt? Elsker kokosmelk, men er usikker på om egner seg, hvis man vil ned i vekt 🙂

    3. Bila: jeg brukte kokosmelk hver eneste dag på konkurranse diett sist, så det er ikke noe problem! Det er en veldig fin kilde til fett, så lenge du passer på mengden er det ingenting i veien for å bruke det 🙂 fett er ikke farlig, vi har behov for det sunne fettet også når du skal ned i vekt 🙂

    4. Egg tar virkelig havregrøten til nye høyder! Blir så fantastisk god konsistens! koker selv grøten med masse kardemomme og tilsetter en tykk vaniljeproteinshake og egg mot slutten av koketiden. magisk 🙂
      Men har til gode å prøve kokosmelk oppi. det skal definitivt testes snarest! 😀
      Ha en fin dag videre!

    5. Bruker du alt av kokosmelken? Både det som er stivt og vannet, eller bruker du kun det stive? Ser det er mange som gjør det på forskjellige måter, så jeg blir litt usikker på hva som er ‘rett’ =)

    6. Gode tips! Jeg pleier å oppbevare åpnet kokosmelk i en shaker med lokk i kjøleskapet – gir både tett oppbevaring, mulighet for å riste den litt sammen før hver bruk, pluss helletut 🙂
      Gjør forøvrig dette med mye, vaffelrøre etc. 🙂

    7. Et lite tips hvis man ikke bruker hele boksen: heller over isbitform og fryse det ned, så kan du hente ut fra fryseren når man måtte trenge det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg