Jeg ELSKER bananbrød. Det er bare noe med det, søtt, saftig og supergodt. Det er vel strengt tatt mer en kake enn et brød, og kan gjerne lages som muffins også. Da ville jeg ha tilsatt valnøtter og laget osteglasur av philadelphia og sukrinmelis – godt å kunne burke 1 oppskrift til flere ting 🙂 Egentlig ikke bananbrød veldig sunt, men heldigvis kan man lage sin egen vri på det! Dette brødet ble ekstra proteinrikt og mettende, det kan jeg virkelig like. Jeg har tidligere laget en variant av bananbrød med peanøtt & sjokolade i oppskriften som du finner her, i dag lagde jeg en annen variant som ble minst like godt. Du trenger følgende ingredienser for å lage dette nydelige bakverket:
2 bananer
30 g kokosmel
3 egg
50 g havregryn
40 g vaniljeprotein
1 dl melk, jeg brukte ekstra lett
1 ts bakepulver
10 dråper steiva vanilje ( kan sløyfes – smak deg frem)
Gjerne bruk godt modne bananer og mos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca 40 minutter. La brødet avkjøle seg på rist før du skjærer opp og spiser med pålegg. Peanøtt og sjokoladepålegg fra Philadelphia ble selvsagt min favorittkombo, men også utrolig godt med ost og syltetøy 🙂
Næringsinnhold for hele oppskriften har jeg regnet ut under, og jeg fikk 12 små brødskriver av dette brødet. Det blir ca 80 kcal per brødskive det – ikke verst for noe som smaker SÅ godt 😉
Kcal: 957
Protein: 72 g
Karbohydrater: 93 g
Fett: 29 g
Søndag er virkelig en perfekt dag for baking. Jeg har bakt 3 forskjellige typer kjeks i dag også – kommer oppskrifter etterhvert 🙂 Ble veldig fornøyd med denne bakesøndagen min! Har spist litt for mye deig og kjeks nå, så nå blir det ut på tur i finværet 🙂 Tar med meg verdens aller beste sengepartner ut i marka, vi kunne nok ha holdt oss som på bildet under hele dagen, men en søndag uten fysisk aktivitet går ikke! Ha en flott dag folkens 🙂
er du blitt sammen med eksen igjen? =)
Kjempe god søndag til deg også Nora! Bananbrødet ditt så dødsdigg ut!
Har aldri smakt bananbrød, men høres kjempegodt ut! Forøvrig spiste jeg en hel pakke med Philadelphia melkesjokolade i går da, fordelt på en pose speltlomper… *eksamensmatvrak*
Den oppskriften skal uten tvil prøves, så veldig godt ut:)
Har aldri smakt bananbrød, men høres kjempegodt ut! Forøvrig spiste jeg en hel pakke med Philadelphia melkesjokolade i går da, fordelt på en pose speltlomper… *eksamensmatvrak*
ja – har du blitt sammen med xn igjen? virker sånn…
Ahaaaa, den oppskriften skal jeg jaggu prøve Nora 🙂 Gleder meg til du legger ut de neste oppskriftene 🙂
Håper dere hadde en super søndagstur <3
Henriette & anonym: Jeg er bare så heldig at jeg får låne verdens fineste vovvis når jeg vil 😀 Lucky girl 🙂
Hva slags rase er hunden Blanding?=)
Det her skal jeg teste i morra, for å si det sånn 😀
Namnam! Dette må testet ut en dag :))
Har aldri smakt det før, og kan vel ikke si det hørtes så veldig godt ut.. Banan og brød liksom? Hehe. Men igjen, dine tidligere oppskrifter har ikke slått feil enda, så får vel kanskje prøve meg på den her også 😀
Flink du er!
det brødet så bare helt usannsynlig godt ut!! det må testes!
Bananbrød med sjokoladephiladelfia så jo bare herlig godt ut!!
Det så helt fortrefffelig ut! Må nok vente til jeg etter april neste år med å lage sånn jeg da! 😮
Å bananbrød! Nam! Tror jeg vil bake det med kanel eller kardemomme-krydder! Kanskje litt bollesmak da .. :))
Bananbrød så godt ut 🙂 spesielt med philadelfia sjokolade 🙂 hva er næringsinnhold i det brødet? mye karbohydrater?? Utrolig fint bilde av deg og Ayla 🙂
Karina: Hun er balndning av eng.staff og rottweiler 🙂
Ikkje feil! 🙂 Hva er næringsinnhold på det, sånn ca?
Er forresten vofsen din en allergivennlig rase? Ønsker meg inderlig en hund, men tåler jo veldig få av artene.
Hei. Det en veldig fin blogg ! : )
Lise: Det var sykt godt også 😀 Har ikke regnrt det ut, men kan gjøre det og legge ut ikveld 🙂
Marte S: Jeg skal regne over det og legge ut i kveld! 🙂 Hun er nok ikke allergivennlig nei desverre!
Dette så kjempegodt ut! Dette skal jeg prøve en gang 🙂
Hvilken av dine to bananbrød vil du helst anbefale? 🙂
Anonym: egentlig dette, så kan man heller tilsette peanøttsmør/sjokoladepålegg hvis man vil. Får litt mer valgfrihet ifht pålegg med dette brødet 🙂 Men begge er gode 😉
Dette så virkelig godt ut! Jeg lurer på om jeg kan bruke fiberfin i stedet for mandelmel (tomt for mandelmel) også lurer jeg på om jeg skal tilsette litt kardemomme og kanel 😉 Jeg må prøve meg frem! Takk for oppskriften!
Blir så inspirert på matveien av deg Nora.
Nå når kidsa i huset har lagt seg skal jeg slå til med banan brødet.
MEN har du ca kcal og protein innhold i det?
Ha i en dæsj kardemomme og kanel så blir den enda bedre, prøvde i dag og det ble helt supert!:-)
Lena: Herlig å høre! Nå har jeg oppdatert innlegget med næringsinnhold 🙂
Elisabeth: Prøv deg frem og gjerne gi tilbakemelding på om det blir bra 😀 Dette smakte iallefall utrolig godt 🙂
Renate: takk for tips Renate 😀
Jeg prøvde meg på denne oppskriften i sted, og det ble supergodt! 🙂 Takk for tips 😀
Marianne: Så godt å høre, det er så gøy når oppskriftene faktisk blir brukt 🙂
Baka bananbrød i går kveld;-) Ble inspirert av deg, men laga en litt annen variant uten havregryn – ble faktisk overraskende bra;-)
Hvordan regner du ut næringsinnhold på det Nora? veier bare opp og slår inn på næringstabell.? prøvde det engang når jeg skulle lage noen lefser. prøvde på den måten engang, men tallene jeg kom fra til ble så usannsynlige så jeg skjønte ikke bære 😛 Er det no tips å triks jeg ikke vet om? 🙂
Marte S: jeg bruker http://www.matvareguiden.no 🙂 Så er det bare å plotte inn matvarer + gram så får du det ferdig utregnet 🙂
Inspirerande blogg! =)
Viagra Per Auto Buy Cialis Cheap Valtrex Levitra Prix Casablanca