Jeg er glad jeg ikke er mann

Jeg leser egentlig ikke så mange andre blogger, men i kveld er min bedre halvdel ute mens jeg er hjemme. Jeg tok et aldri så lite blogg-maraton og jeg blir nesten helt matt. Ikke matt av bloggerne, men av kommentarene!  Det er jo nesten klin umulig å skrive noe uten å bli “tatt” på det, fordi alt skal være så politisk korrekt hele tiden. For en kjedelig verden det ville ha blitt om ingen sa hva de mente! Anne Brith får tyn fordi hun har lyst til å gå ned de syv kiloene hun la på seg i jula, Pilotfrue har ikke vært ufrivillig barnløs lenge nok til å skrive bok om det og det ramlet inn en snap hos meg om at jeg ikke burde eksponere Ulrik så mye i sosiale medier. Det vil alltid være noen som har andre meninger enn deg selv, og det må vi bare respektere. Hvis du velger å aldri vise ansiktet til barnet ditt i sosiale medier så legger ikke jeg meg opp i det. Hvis jeg velger å vise frem mitt så trenger ikke andre å gjøre det heller. På samme måte trenger du ikke å slanke deg selv om noen andre gjør det, du trenger ikke å bli vegeterianer selv om venninna di blir det og du trenger ikke la deg provosere så mye over at andre tar andre valg enn deg selv. Noe av det fineste med sosiale media er at du i stor grad kan styre det du ser selv. Er det en blogger som får deg til å føle deg dårlig; slutt å les bloggen! Trykk unfollow på Instagram og slett på Snap. Så enkelt kan du faktisk lage en bedre hverdag for deg selv.

Som Pappahjerte så fint sa det så har krenkebevegelsen tatt helt av. Det virker som alle kan bli krenket for alt, og jeg er virkelig glad jeg ikke er mann akkurat nå. Jeg mener absolutt ikke å bagatellisere de som har blitt utsatt for overgrep, men nå virker det som  #meetoo kampanjen har gått for langt. Hadde jeg vært mann ville jeg nesten ikke turt å se på kvinnelige kolleger engang, eller komme med en vits. Jeg husker da jeg var 19 år og spurte min daværende sjef om jeg kunne få fri fra jobb noen uker for å operere puppene mine. Han sa jeg skulle få fri om han fikk se puppene i etterkant. Jeg lo, han lo, jeg fikk permisjon og han så selvfølgelig aldri puppene. Det var bare en harmløs spøk, som ingen tok skade av. I dag skulle jeg ønske han sa nei til permisjonen, men det er en helt annen sak. Poenget er at jeg synes alt for mye politisk korrekthet kan gå å legge seg. Jeg synes forresten også at spillet Politisk Ukorrekt er kjempegøy, det er tydeligvis også feil. Så mitt beste tips til alle som ikke har nyttårsforsett er å ikke bruk så mye tid på å irritere deg over andre, det er så bortkastet tid. Hvis du ikke vet helt hvordan du skal få til å ikke irritere deg så har jeg et tips til det også, dra på trening! Perfekt plass å få ut aggresjon, god bruk av energi og det gir en herlig helseeffekt. Tre fluer i en smekk med andre ord, og det er slettes ikke verst. Jeg trene i morgen tidlig, og har brukt alt for mye tid på å lese / skrive blogg allerede. Så nå legger jeg meg, tilbake med treningstips i morgen!

Legger med et smilebilde, det er jo tross alt fredagskveld dere!

27 kommentarer
  1. Veldig bra skrevet ! Helt enig med deg. Fint at du står opp og sier ifra om dette.
   Håper du har en kjempefin helg 😊😊

  2. Jeg er så enig med deg! Det er krenkorama over hele fjøla! Folk er blitt så hårsåre og skal overanalysere alt for å at andre skal bli “tatt”.

  3. Veldig bra innlegg unntatt det med #Meetoo. Problemet er ikke at kvinner deler historien eller det faktum at de har blitt overgrepet. Problemet ligger i hvordan folk takler det. Hvis menn ikke engang tørr å se på kvinner på grunn av #meetoo, så bagatelliserer de overgrep. Det er utrolig viktig å belyse problemet overgrep, fordi de fleste spør alltid hvis en kvinne har blitt utsatt for overgrep: “Og hva slags klær hadde du på seg? Skjørt? Var du ute sent? Alene? Flørtet du?” Akkurat som om disse tingene er grunnlag for å bruke en annens kropp til sin egen nytelse, uten den andres samtykke. Det kan godt hende det er noen som skriver om opplevelser som kan virke “teite”, men hvis en kvinne har opplevd dasking på rumpa eller en seksuell vits som veldig ubehagelig, hvem er du og andre til å bli flau på kvinnenes vegne? Vær takknemlig for at du ikke har blitt utsatt for overgrep, og vær så snill å ikke si at #meetoo har gått for langt. Vi må kunne snakke om det mest alvorlige en kvinne kan oppleve uten å si at det har gått for langt og lage en tabu av det. Ikke svikt disse kvinnene enda mer.

  4. Elisabeth: Jeg mener at det har gått for langt, og synes det er de som kommer med historiene om at f.eks en vits er seksuell trakassering som gjør at #meetoo blir bagatellisert. Jeg har aldri sagt at jeg er flau over noen, ei heller står det vel i teksten min at jeg ikke har blitt utsatt for overgrep selv. Å belyse overgrep er jeg 100% for. Å kalle alt og ingenting overgrep derimot, det er jeg ikke for.

  5. Er så enig med deg Elisabeth! Er kjempesynd at kvinner ikke støtter hverandre. Jeg tror dessverre at det er mange som ikke forstår hva dette virkelig dreier seg om. Det er ikke drøye sjekkeforsøk mellom likeverdige parter, men MAKTMISBRUK. Dvs at den ene parten har et overtak på den andre gjenoom posisjon og alder. Det gjelder i praksis som regel menn i med høy posisjon( men kan selvfølgelig også gjelde kvinner)som bruker sin posisjon til å oppnå “fordeler” og dermed også har mulighet til å hindre den svake parten mht karriere hvis han ikke oppnår det han vil. Dere må jo være utrolig naive som ikke ser dette og fryktelig dårlig gjort å ikke støtte de som står fram med dette!

  6. Anne: jeg er klar over at det er det det handler om,nettopp derfor dro jeg frem eksempelet om den gamle sjefen min også. Alt er ikke maktmisbruk og alt er ikke overgrep selv om det kommer fra menn/kvinner i høyere posisjon.

  7. Helt enig med deg angående #metoo! Og at folk mener at du bagatelliserer det er jo bare tull. Det er som du sier
   at å kalle alt og ingenting for overgrep bør ikke skje.

  8. Kjempe bra og ærlig innlegg Nora! Jeg er helt enig med deg. Virker som at det er umulig å kunne mene noe annet enn andre. Man bør virkelig lære seg å respektere andre sine meninger og synspunkter uten å klikke helt. Stå på og stå for dine egne valg og meninger slik du alltid har gjort. Digger deg:)

  9. Fitnessnora: Da skjønner jeg hva du mener. Ser i mitt forrige innlegg at det virker som at jeg mente at en seksuell vits er et overgrep, der må jeg ha formulert meg litt dårlig. Jeg tenker at seksuell trakassering er alt fra ytringer til handlinger som er seksuelt krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende, jf. diskrimineringsloven om seksuell orientering. Så jeg er helt enig med deg i at en seksuell ytring ikke er et overgrep fordi det er en verbal form for seksuell trakassering. En voldtekt derimot er en fysisk form for seksuell trakassering, og det jeg også ser på som et overgrep. Det samme vil da altså gjelde dasking på rumpa. Så jeg antar at hvis man har ulike meninger om disse begrepene er det lett å missforstå hverandre.
   Jeg synes likevel at å skrive om seksuelle vitser som oppleves som krenkende, skremmende, ydmykende eller lignende i #meetoo ikke bagatelliserer overgrep. Jeg tenker at det bare blir skrevet om seksuell trakassering fra mindre alvorlig (verbal) til veldig alvorlig grad (fysisk). Men det er heldigvis lov til å ha forskjellige meninger, vi lever da tross alt i et demokrati med ytringsfrihet, det er bare ikke lov til å diskriminere 🙂

  10. Herlig lesning😊 Jeg blirbekymret over det politisk korrekte samfunnet, SÅ deilig å lese dette😃!! Bra🎉👍

  11. Som man har jeg strengt tatt ingen problemer med #metoo kampanjen i det hele tatt. Det er et ordtak som går slik: “If one throws a stone into a pig pen, the one that squeals is usually the one that got it” , mao de mannfolka som klager er generelt sett de samme mannfolka som ikke har noe problem med å oppføre seg (mildt sagt) dårlig i offentligheten.
   Grunnen til at det for enkelte føles at det har blitt en “heksejakt” er vel strengt tatt fordi det har vært særs få som har bragt det ut i offentligheten tidligere, så det har bare “boblet seg opp” under overflaten i flere tiår. Nå som det er sosialt akseptert å snakke ut, så kommer alt “på en gang”.
   For å være helt ærlig, hvis man som mann føler seg redd for å si noe uten å bli tatt for det, så er du en ryggmargsløs feiging og all den sutringen om at andre har andre har forskjellig mening enn deg selv er bare dumskap, sier man sin mening i det offentlige må man fullt og helt forvente at andre ytrer sin enighet/misnøye med det som blir sagt. Folk som klager over “politisk korrekthet” liker bare ikke at andre har den samme ytringsfriheten til å være uenig

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg