Søte kokosmakroner og salte madelkjeks

Her kommer to juleoppskrifter til dere, som begge er sunne og supergode. Jeg er en søtmons, men er også glad i å kose meg med salte ting. Derfor kommer både en salt og en søt oppskrift denne gangen, som kan nytes med god samvittighet nå i førjuls-tiden. Enkle er de også, så disse kan du servere til kveldskos denne andre søndagen i advent 🙂 Jeg var helt ærlig litt mer opptatt av å spise de enn å ta bilder, så begge smaker bedre enn de ser ut til – jeg lover!

Søte og sukkerfrie kokosmakroner


3 eggehvitter

1 eggeplomme

3 dl kokosmasse

1 dl sukrin

5 ss cocosa

10 dråper stevia vanilje

Stivpisk eggehvitter og sett til side. I en ny bolle blander du det tørre godt sammen. Smelt cocosa og tilsett i den tørre blandingen, før du tilsetter eggeplommen og steviadråpene. Blandt godt før du venter dette forsiktig inn i eggehvittene. Bruk to spiseskjeer og form topper på bakepapir, som steker mist i ovnene på 175 grader i ca 15 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg på toppen, og la de avkjøle seg på rist før du nyter de. De smaker faktisk like godt som vanlige kokosmakroner, det var hele huset enige om!

Salte mandelkjeks

2 dl mandler

1 dl sesamfrø

2 eggehvitter 

1 ts salt

2 ss sukrin+

1 ss Fiberfin

Ha mandlene i en blender til de blir som grovtmel, Ha i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Bruk hendene og arbeid ingrediensene sammen til en god deig, som skal være litt klissete. Form til kjeks og gjerne strø litt salt og mandelflak over, før du steker midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Supergode alene – men enda bedre med pålegg på!

 

Ha en super adventssøndag, kos dere med baking og sunn mat 🙂 

10 kommentarer

Siste innlegg