hits

Personlig trener

Var ikke personlig trener drømmejobben likevel?

I samarbeid med AFPT

Var ikke personlig trener drømmejobben likvevel? Det spørsmålet har jeg fått flere ganger den siste tiden, etter jeg tok jobben som senterleder for HIT The Gym. Det er kanskje ikke så rart at spørsmålet dukker opp, når jeg flere ganger i løpet av de siste årene har skrevet at jeg elsker jobben som PT. Så hvorfor har jeg da byttet jobb? Det handler først og fremst om at jeg alltid har ønsket å hjelpe mennesker til en bedre livsstil, og la flest mulig få muligheten til å forbedre helsa si. Som senterleder føler jeg at jeg har mulighet til å nå ut til flere enn som PT, og kan gjøre noe bra for enda flere mennesker. Når det er sagt ville jeg aldri ha gitt opp PT-biten helt, for jeg elsker å jobbe som PT akkurat like mye som før. Derfor har jeg fortsatt PT-timer på HIT, og det er noe av det morsomste jeg vet. For når jeg jobber som PT har jeg muligheten til å følge opp mennesker tett over lengre tid, og får virkelig mulighet til å oppleve fremgang sammen med de. Det er så utrolig givende, og det er ingenting som gleder meg mer enn kunder som oppnår målene sine. Så jo, personlig trener er fortsatt drømmejobben og den har jeg fortsatt.

 I tillegg til PT-timer har jeg også startet med gruppetimer nå, det har jeg virkelig savnet! Så jeg er superhappy med arbeidshverdagen min, aktiv, variert og givende. For å gjøre en enda bedre jobb ser jeg alltid etter mulighet til å videreutdanne meg, for utlært blir man aldri! Jeg tok PT-utdannelsen min gjennom AFPT, og de har mange andre spennende utdannelser. I løpet av 2017 lanserer de nye utdannelser, og jeg synes personlig lederskap i sport og helse høres utrolig spennende ut! Er du nyskjerrig på PT-utdannelse eller andre utdannelser kan dere titte inn på AFPT sine hjemmesider her. Hvis dere har lyst å melde dere på en utdannelse kan dere sende meg en epost på nora@fitnessnora.no først, så har jeg en rabattkode å dele med dere. Er det en bransje hvor det virkelig trengs flinke folk så er det treningsbransjen! På HIT Ranheim trenger vi også noen flere dyktige folk på laget, så hvis du er PT/instruktør og på utkikk etter nye utfordringer gjerne send meg en mail. Nå skal jeg komme meg i seng, og forhåpentligvis våkner jeg til noen eposter i morgen tidlig. God natta alle!

Verdens beste utdannelse

I samarbeid med AFPT

I en verden hvor stadig flere får livsstilssykdommer og sliter med helsen er jeg overbevist om at personlige trenere kommer til å bli viktigere og viktigere. Ikke bare er det mer enn nok å gjøre, men du får også muligheten til å virkelig endre livet til andre mennsker. Jeg har aldri angret et sekund på at jeg tok denne utdannelsen, jeg lærte så utrolig mye som student hos AFPT.  Det er nesten to år siden jeg begynte på PT-utdanningen min, men det virker nesten som det var i går! Jeg sitter igjen med utelukkende gode minner, selv om det var mye pugging og mange sene kvelder. Det er jo så lett å studere når det er noe man virkelig brenner for!

Det er nettopp det jeg skal frem til i kveldens innlegg, for hvis noen av dere virkelig brenner for trening og kunne tenke dere å jobbe med nettopp dette vil jeg anbefale AFPT sine utdanninger på det varmeste. Her er det skyhøyt nivå på fagstoff og forelesere, samtidig som studiene er veldig fleksible. Du kan ta standardkurs som meg, med samlinger annenhver helg. Dette gjør studiet enkelt å kombinere med jobb, og du finner mer om hvilke byer dette tilbys i her. Har du ikke mulighet til dette er det også mulig å ta webutdannelsen, hvor du kan studere akkurat hvor du vil. Her må det likevel selvfølgelig også gjennomføres en praktisk del, da dette er utrolig viktig i dette yrket. Studiene er støttet av Lånekassen, og jeg har til og med en rabattkode for de av dere som er interessert i det. Alt du behøver å gjøre for å få den er å sende meg en mail på nora@fitnessnora.no.  Det frister kanskje enda litt mer når du får innblikk i hvordan livet som PT-student er:Teknikkterping, anatomipugging, førstehjelp og god stemning pluss mye, mye mer er altså hverdagen som PT-student. Jeg elsket denne utdannelsen, og det tror jeg at de fleste andre vil gjøre også. Det er kanskje verdens beste utdannelse, den kan nemlig brukes til så mye! Om jeg ikke bruker kunnskapen min rettet mot andre til enhver, så har jeg alltid bruk for det for min egen del. Så hvis du har en liten PT-spire i magen, så håper jeg at nettopp du ble inspirert til å ta dette studiet. Norge trenger nemlig flere dyktige personlige trenere, det kan det aldri bli nok av!

Vil du bli personlig trener i sommer?

Kombinert med sol og varme kan du faktisk få en helt ny utdannelse i sommer! Akademiet for personlig trening tilbyr nemlig intensivkurs i sommer, hvor du kan bli sertifisert personlig trener på en måned. Noen er kanskje skeptiske til en så kort utdannelse, men som med alt annet handler det om kvalitet over kvantitet. Dette er faktisk akkurat den samme utdannelsen som jeg har tatt, den er bare komprimert til en måned. Det betyr mange timer med skole hver dag, men det betyr også ekstremt mye lærdom, kunnskap og glede. Jeg hadde faktisk ikke tenkt å jobbe som Personlig Trener i utgangspunktet da jeg tok utdannelsen, jeg tok den aller mest for min egen del. For at jeg skulle kunne mer, vite bedre hvordan jeg kan forbedre meg og nå de målene jeg setter meg. Men etterhvert som studieukene gikk forsto jeg hvor mye som faktisk lå i dette, og jeg måtte bare begynne å jobbe som det. Om du har en PT-spire i magen, og du føler at du ikke har tid/det passer ikke akkurat nå så er intensivkurs et helt fantastisk alternativ! De gjennomføres i Oslo og i Dubai, mer info og kursskjema finner dere ved å klikke på linkene. Oppstart i Oslo er 19.06, og Dubai 01.07. Jeg har fortsatt rabattkoder til alle PT-utdanningene hos AFPT, så om du skulle trenge en slik kode er det bare å sende en epost til nora@fitnessnora.no

I samarbeid med AFPTDu kan selvfølgelig også velge å gjennomføre studiet nettbasert, eller standardkurs i seks måneder slik jeg gjorde. De to sistnevnte gir også 30 studiepoeng! Over sommeren begynner nye kurs i Oslo, Fredrikstad, Kristiansand, Stavnger og Bergen - og senere utover året vil det startes opp flere i andre byer. For min del skulle jeg gjerne tatt utdannelsen i Dubai, det var jo så fantastisk fint der! Så hjelper det selvsagt at noen av foreleserne er Ingerindubai og mannen hennes. Er det noe AFPT er fantastisk gode på så er det forelsere, Børge Fagerli, Tomas Fjeldberg, Martin Norum og Tommy Lande. Jeg er så ekstremt glad for at jeg valgte AFPT, det har gitt meg så mange muligheter! I land hvor befolkningen stadig bli mer overvektige er det ingen tvil om at det er behov for personlige trenere. Likevel er det lurt å ha i bakhodet at mange arbeidsgivere legger mye vekt på hvor utdannelsen din kommer fra. Du vet at du stiller sterkt når du kan levere et sertifikat fra nettopp AFPT.

 


Har du lyst å stå med en slik i hånda du også? I såfall vet du hva du skal gjøre! 

Søtpotetpannekaker og en ny favoritt

God morgen! Jeg er innom for å gi dere en super oppskrift på søtpotetpannekaker, et mettende og smakfult måltid. Har du litt ekstra tid denne tirsdagsmorgenen kan det kanskje bli frokosten din, men de er like gode til også lunsj eller kvelds. Det du trenger er følgende:

200 gram søtpotet

1 egg

50 gram havregryn

20 g vaniljeprotein

2 ss sukrin gold

1 ts kanel & kardemomme

1 ts bakepulver

0,5 - 1 dl vann

Kok søtpotet til den er myk, fjern skallet og mos. Du kan også ha den i ca 10 minutter i mikrobølgeovn, da anbefaler jeg å stikke hull i den med gaffel eller å dele den opp. Mos den med stavmikser eller gaffel, og tilsett resten av ingediensene. Ha i vann til røra blir passe tykk, og stek på middels varme i panna. Jeg lagde en jordbærkrem av cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, sukrinmelis og litt vann som jeg la lagvis mellom pannekakene. Min fikk litt mye vann i seg og ble litt for rennende, men smakte forsatt utrolig godt!

Lenkene i innlegget er sponsetSå kan jeg med et gledeshyl melde om at favoritt-tightsen min har kommet i flere farger! Midrise compression tights har vært favoritten min siden dagen den kom, med høyt liv og god kompresjon. Den sitter som et skudd, og kunne ikke vært mer fornøyd med den tightsen. Det eneste som manglet var litt farger, jeg er jo så glad i det! Og nå har det altså kommet, i lilla, rosa og blå. Problemet mitt nå er jo bare at jeg ikke klarer å bestemme meg for farge! Vil du se nærmere på tightsen finner du den HER.Hvilken farge ville du ha valgt?

Sunne og enkle morsdagskjeksHei dere! Jeg ble med mamma og pappa til Frøya i helgen, og her ute i havgapet merker vi virkelig uværet. Men da er det desto mer koselig å være innendørs synes jeg, mens vi hører hvordan stormen river i huset. Min kjære mamma er akkurat som meg, hun reagerer dårlig på å spise sukker og hvetemel. Derfor bestemte jeg meg for å bake sunne kjeks til morsdagen som vi alle kan kose oss med. Her ute har jeg verken stevia, mandelmel eller proteinpulver - og måtte bare bruke fantasien for å lage kjeks. Det er ikke så vanskelig å bake sunt, og i dag har jeg kun brukt ingredienser fra dagligvarebutikken. Mange mødre vil nok sette pris på et sunnere alternativ blandt alle bløtkakene som blir servert i morgen. Jeg lagde to ulike varianter da vi blir ganske mange på morsdagsfeiring, alle skal få! Den første oppskriften ser slik ut:

2,5 modne bananer

5 dl havregryn

2 egg

2 små epler

2 never mandler

1 ts kardemomme

3 ts kanel

Mos bananer godt med stavmikser eller gaffel. Tilsett egg og kryddersom du pisker godt sammen. Skjær epler og mandler i passende biter og tilsett i røra. Form til kjeks med to spiseskjeer og fordel på bakepapir. Jeg fikk 12 store kjeks av denne oppskrifen, og de skal stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Den andre oppskriften er ganske lik og består av 2,5 modne bananer, 2 egg, 5 dl havregryn, 2 ts bakekakao, 1 neve mandler, to never rosiner og en klype salt. Fremgangsmåten er akkurat den samme, her fikk jeg totalt 10 kjeks av oppskriften. La kjeksene avkjøle seg godt på rist før du serverer.

Vi har selvsagt prøvesmakt allerede, og de ble kjempegode! Både jeg og mamma foretrakk kjeksene med eple og kanel, mens pappa foretrakk den med kakao og rosiner. Guapo fikk desverre ikke være med på prøvesmakingen, men jeg tror han hadde lyst!Nå skal vi trosse uværet og komme oss ut på tur, det finnes nemlig ikke dårlig vær - bare dårlig klær. Ha en super lørdag!

Ny challange - Norastriathlon!

Et av de største treningsmålene mine dette året er å gjennomføre Trondheim triatlon. Det blir en stor utfordring for meg, men den tar jeg på strak arm. Der skal jeg svømme 2000 meter, sykle 50 kilometer og løpe 12 kilometer. For å komme i gang med treninga til det også kicker jeg derfor i gang en challenge som heter Norastriathlon ! I løpet av denne uke skal det gjennomføres et triatlon, på nettopp disse distansene. Har du ikke mulighet til å svømme kan du enten velge å gå 15 kilometer på ski eller ro 10 000 meter på romaskina. Dette er altså totalt i løpet av uken, du trenger ikke å ta alt samtidig. Jeg kommer iallefall til å dele opp både sykkel- og løpedistansene, men de skal gjennomføres og det er poenget! Jeg håper så mange av dere som mulig tar utfordringen, det er viktig å prøve litt nye ting også vet dere! Hashtag gjerne bilder med #norastriathlon på instagram, så kan vi motivere hverandre tilå gjennomføre.

Jeg kommer til å ha nok å gjøre denne uka med andre ord, for i tillegg skal jeg gjennomføre 5 styrkeøkter, ei økt på Maxpuls og selvfølgelig gå med Guapo hver dag. Game on sier jeg bare! Jeg tjuvstarta treningsuka i går, med ei superøkt på HIT. Jeg trener litt etter lyst nå uten å følge noe fast program, jeg skal møte coachen på onsdag og legge opp løpet frem mot fitnesskonkurransene i april.  Jeg kjørte bein og bryst i går, før jeg avsluttet med geriljacardio på mølla. "I don't sweat I sparkle" står det på den nye t-skjorta mi, men jeg vet faktisk ikke helt om det stemmer! Forresten er det supert å ta dips i ringer om du ønsker å bli sterkere i vanlige dips.

T-skjorte fra Kari Traa / tights fra Reebok / sko fra Inov-8 ( lenkene i innlegget er sponset)


Nå skal jeg komme meg avgårde for å gjennomføre ukens første økt, før jeg skal piske flinke kunder rundt på gymmet. Når jeg trener så tidlig spiser jeg ingenting, men er helt avhengig av BCAA før og under økta. Favorittsmaken min er cherry, smaker bruspulver! Jeg drikker også Frekkas før trening, for å få et lite kick av ekstra energi. Håper dere også starter uka på en sprek måte, da er det så mye lettere å holde den gode trenden hele uka gjennom!

Før & etterbilder og 500 kcal pizza

Hei dere! Under dietten i fjor laget jeg en pizza som inneholder 500 kalorier og den har jeg kost meg med i kveld. Her er det altså snakk om 500 kalorier i hele greia, med topping og alt. Det  er virkelig ikke noe problem å kose seg med god mat på diett :) Hele oppskriften og fremgangsmåte finner dere HER:

Jeg må også vise dere et før- og etterbilde, denne gangen av den fantastiske jobben PT-kunden min Marte som jeg har trent med i kun 5 (!) uker. I tillegg til den utrolige forandringen på kroppen hennes har hun også blitt 30 kilo sterkere i knebøy, så denne jenta er jeg skikkelig stolt av! Et lite sktyebilde må det være lov til å poste, stolt coach her jeg sitter.

Nå er det en utålmodig hund som venter på sin tur til å bli trent, så jeg skal klappe sammen maskina og ta med Guapo ut på tur! Ha en forsatt fin kveld :)

Omvendt roing, ny intervall og luksusmiddag

Dagens økt er i boks og den er jeg veldig fornøyd med. Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om øvelsen omvendt roing, som er veldig fin for rygg og bakside skuldre. For de som ikke mestrer pullups er dette en super opptreningsøvelse, eller som en suppleringsøvelse på ryggtreningen din hvis du allerede klarer pullups. Jeg har brukt den mye på meg selv og på PT-kunder, og nå kan jo dere prøve den også! Du trenger ikke å gjøre den i smith et knebøyrack holder i massevis. Hold overhåndsgrep litt bredere enn skulderbredde, og dra deg opp til brystet berører stanga. Prøv å hold kroppen så strak som mulig. For å gjøre øvelsen litt tyngre kan du plassere beina på en benk, jo mer vertikal kroppen er jo tyngre blir det.

Løs og comfy treningsgenser fra Kari Traa (-50%) / tights fra Luciaven / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)


Ettr styrketreninga var det klart for å gjennomføre intervaller igjen, her er nemlig ukens andre utfordring! 45/15 intervaller på mølla med fart på 14,5. Farten justerer du selvsagt etter egen kropp, så her må du kjenne litt på løpeformen. Først varmer du opp på mølla, før du setter i gang med dragene. Løp 45 sekunder før du hopper av mølla i 15 sekunder, etterfulgt av 45 nye sekunder med løping. Gjenta x 20 ganger, så er du ferdig med intervallen. Når jeg løper rett etter styrke sørger jeg alltid for å drikke BCAA for å gi musklene litt mer å gå på. Det smaker jo så godt også, så ikke rart jeg var et eneste stort smil etter økta.

Vel hjem fra trening måtte det skikkelig mat til, og der er langt i fra sånn at jeg sulter på diett. Kylling med biffbacon, søtpotet og grønnsaker ble dagens middag. Jeg prøvde å multitaske klesvask med matlaging, noe som førte til litt brent kyllingfilet. Men godt var det uansett og det anbefales virkelig. Både biff- og kalkunbacon kan virkelig brukes til ALT, og det er diettvennlig med bra næringsinnhold. Og har dere ikke smakt søtpotet med kanel å enda så DO IT. Jeg bruker faktisk en blanding av sukrin gold og kanel på, høres kanskje rart ut men smaker helt magisk! Virkelig en luksusmiddag på en helt vanlig tirsdag.
God og mett var jeg flink student før nå skal komme meg avgårde, PT-timer resten av ettermiddagen og kvelden. Studiet som kostholdsveileder er veldig interessant, og jeg gleder meg til å lære enda mer. I løpet av studiet er det ferdiginnspilte forelesniger og studiemateriale som er tilgjengelig når som helst. Det gjør det veldig enkelt å  studere akkurat når det passer for meg. For å fullføre er det obligatoriske innleveringer som må inn, pluss en avsluttende eksamen. På samme måte fungerer det også å ta personlig trener på nett, men da har man også samlinger for å sikre kvalitet i den praktiske delen. Som en liten julegave har jeg faktisk fått lov å gi alle leserne mine -5000 kr på alle personlig trener utdanninger i Norge hos AFPT! Alt du trenger å gjøre er å bruke koden NMT13 ved påmelding. Så hvis å være personlig trener er drømmen din, så ser jeg ingen grunn til å vente med påmelding :) Kurs går i byer over hele landet samt på nett, så drømmen din  kan bli virkelighet på bare 6 måneder.  Det ble den for meg, og nå skal jeg dra avgårde for å piske kunder resten av kvelden! Ha en fin dag alle :)

Rollebytte og havrebrød
Øvelsen over kjenner jeg allerede - stølheten kommer fort snikende! Hit the Gym har fått en ny personlig trener, Mona Lorvik, som kjørte ei bra økt med meg i dag. Jeg synes det var utrolig gøy å være PT-kunde for engangsskyld, som regel er det jo jeg som står med pisken i hånda. Men denne gangen var det Mona som styrte showet, og det klarte hun utrolig bra. Jeg fikk virkelig kjørt meg med mange reps og supersett, jeg var svett som en gris etter vi var ferdige. Økta Mona kjørte meg gjennom så slik ut:

Knebøy 4 x 8

Stepup i smith 3 x 12 hver fot

Goblet Squats Myo reps 10 + 5 x 5

Benkpress 3 x 8, i supersett med

Pushups med bein på benk 3 x 10-12

Stående pullover med kabel 3 x 8 i supersett med

Sittende roing 3 x 12

Knetucks i slynge 3 x 10 i supersett med

Mountain climbers i slynge 3 x 10 hver fot

Dere skjønner kanskje at jeg var sliten etter denne økta? Selv om den var slitsom var det veldig morsomt å gjennomføre den. For det første er den lagt opp ganske annerledes enn jeg pleier å trene, og det er alltid godt med variasjon. For det andre er jeg vant til å vite nøyaktig hva jeg skal trene før jeg kommer på gymmet, og har gjerne forberedt meg i tankene på hva jeg skal gjøre. Nå hadde jeg ikke peiling, jeg bare møtte opp og gjorde som jeg fikk beskjed om. Step up i smith har jeg for eksempel aldri prøvd før, men den kommer jeg definitivt til å ta flere ganger! Jeg fikk ikke gi meg etter mageøvelsene heller, men måtte gjennomføre 8 x 20 sekunder i tauene før vi sa oss ferdige. Trynet mitt på det siste bildet beskriver virkelig følelsen jeg hadde!

Treningsgenser fra Better Bodies / kompresjonstights fra 2XU ( -30% her ved bruk av koden tangerine) / sko fra Reebok (reklamelenker)


Jeg føler meg virkelig heldig som får lov å være del av den fine gjengen på HIT, jeg tror ikke jeg kunne bedt om en bedre arbeidsplass. Det er nemlig ikke bare Mona som er kjempeflink, men de andre er så bra de også. To av PT'ene på gymmet er også fysioterapauter, som er ekstremt nyttig når jeg har spørsmål om skader hos kunder som går lengre enn min kompetanse. Man er jo langt i fra utlært selv om man har tatt PT-utdanningen, og det er så godt å ha sparringspartnere som jeg kan fortsette å lære av hver eneste dag. Noe annet jeg kan lære meg er å dandere maten min finere før jeg tar bilder, men i dag var jeg så sulten at jeg hadde ikke tid! Jeg lagde havrebrød av 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og litt salt. Bland godt sammen til en deig, og trykk til fire flate brød på et bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Jeg toppet med stekte egg, avocado og skinke med litt grønt. Det er så lettvint, så godt og perfekt påfyll etter trening.


Mandagsøkt og ny utdanning

God mandag alle! Jeg har startet uka med ei lett styrkeøkt på bein og mage. Grunnen til at økta var lett er fordi jeg har begynt å slå opp den samme skaden jeg hadde tidligere i år, og forsøker å ta problemet på forhånd denne gangen. Jeg får behandling nå, og håper virkelig at det fungerer. I mellomtiden får jeg ta de beinøvelsene jeg klarer, og være flink til å rulle og stekke lett.  Jeg kjørte strake markløft, lår curl, leg extension og pull through i dag, før jeg kjørte noen sett på mage. Jeg får trøste meg meg at fokuset ligger på AF fremover uansett, med mye trening på chins og dips. Nytt treningsprogram er like rundt hjørnet, og jeg gleder meg til å ta fatt på det!

Kompresjonstights fra 2XU / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 ( lenkene i innlegget er sponset)I går var det hamburgere på menyen, og kameraet mitt bestemte seg for å streike akkurat i det vi skulle spise. Så selv om jeg ikke fikk tatt verdens beste bilde må jeg bare vise dere likevel, jeg ble nemlig så fornøyd med hamburgerbrødene! Jeg blandet 5 ss mandelmel, 3 egg, 2 ss sesamfrø, 1-2 dl vann, 1 ss fiberhusk, 1 ts bakepulver, 1 ts salt og 1 ss sukrin godt sammen. Fordel til 4 burgerbrød på bakepapir, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. Hamburgerne er som vanlig laget av 700 g karbonaddedeig, 2 egg og litt krydder. Det ble supergodt, og jeg tror de hamburgerbrødene som ble igjen skal bli dagens lunsj.

Så må jeg bare fortelle dere noe skikkelig gøy. Jeg har meldt meg på enda en utdannelse gjennom AFPT, nemlig kostholdsveileder. Jeg kan mye om dette fra før, men det fine med trening/kosthold er at man aldri blir utlært. Det kommer stadig ny forskning som motbeviser gamle teorier, og jeg gleder meg til å nok en gang lære fra de beste. Studiet går på nett, sånn at jeg enkelt kan kombinere det med hverdagen min. Det er både teoretisk materiale og ferdig innspilte forelesninger, og jeg gleder meg virkelig til oppstart om en måneds tid. Vil du lese mer om studiet kan du sjekke AFPT sine hjemmesider her. Jeg har fortsatt rabattkoder som gjelder for alle studier, om noen ønsker dette er det bare å sende en epost. Nå skal jeg komme meg ut på tur med Guapo - ha en super start å uka da dere!
Mandag & pannekaker

Jeg elsker mandager, for da vet jeg at en ny treningsuke venter. I helgen har jeg virkelig fått ladet opp batteriene, og er klar for å gi gass denne uken. Nå har jeg spist etter lavkarbo prinsipper en hel uke allerede, og det har faktisk gått overraskende greit. Det lille jeg spiser av karbohydrater legger jeg til direkte etter treningsøktene mine, for å gi musklene best mulig grunnlag for restitusjon. I dag ble det pannekaker etter trening, og de ble kjempegode!

4 egg

3 ss sukrin

2 dl vann

2 ss smeltet cocosa

6 ss mandelmel

125 g kokosmelk

3 ss creme fraishe

1 ts bakepulver

1 ts kanel

Pisk egg og sukrin sammen, før du tilsetter resten av ingrediensene. La gjerne røra svelle i 10-15 minutter før du steker pannekakene. Av oppskriften fikk jeg 8 pannekaker, og spiste halvparten. Resten går nok ned som kveldsmat om jeg kjenner meg selv riktig. Som pålegg brukte jeg økologisk peanøttsmør, hakkede mandler, sukkerfritt syltetøy og litt pannekakesirup fra Walden Farms. Jeg synes faktisk den er utrolig god! Det ble pannekakene også, supert påfyll etter mandagsøkta.
Dagens økt var god, og jeg skal fortsette resten av uka på samme måte. Jeg hadde skuldre og rygg i fokus, og kjørte følgende øvelser:

Sittende skulderpress med manualer 3 x 5

Sittende sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 8

Enarms skulderpress 3 x 10 hver hånd

Facepulls 3 x 12

Nedtrekk 3 x 8

Enarms roing med hantel 3 x 10

Pullover 3 x 8

Rygghev 3 x 10

Enarms skulderpress tar virkelig godt, og jeg får veldig god kontakt på den. Jeg kjører den i pur-motion stativet vi har på hit, der synes jeg det er aller best å kjøre den. Helt til slutt la jeg også inn noen sett med pull-throuh, bare fordi jeg hadde lyst på litt ekstra rumpepump! Herlig start på uka :)

Tights og t-skjorte er begge fra AdidasHelt til slutt vil jeg bare tipseom supersalg hos sponsor X-life! Her er det masser av varer på opptil -75% avslag, så om du trenger å oppgradere treningsgraderoben kan dette være et godt tidspunkt å gjøre det på. En god del av mine personlige favorittplagg er faktisk med på tilbudet. Av erfaring blir de beste plaggene fort utsolgt, så jeg tenkte jeg skulle tipse dere om det tidlig :) Klikk på bildet under for å se hele salget. Da gjenstår det bare å ønske dere en supersporty start på uka!
Endring av planer og sannheten om proteinpulver

Slik så det aller siste hinderet ut på lørdag, så dere skjønner kanskje at jeg var full av syre i beina da jeg kom til toppen? Det var faktisk helt vilt, og jeg er litt støl enda. Men så var det jo aller mest gøy - og nå skal jeg altså delta i enda et hinderløp! Det heter Beast, og går av stabelen i London om fem uker. Det er estimert at elite-utøverne kommer i mål på ca. 3 timer, og opp til 5+ timer for godt trente. Med over 20 kilometer løping har jeg en skikkelig jobb å gjøre i ukene fremover, og derfor må jeg endre fokuset mitt. Planen var i utgangspunktet og starte med lavkarbo-måndenden min i går, men nå utsetter jeg det til etter konkurransen. Med en heftig løpeplan pluss at jeg skal trene styrke blir det ikke riktig tidspunkt, jeg liker å gjøre ting 100% så da venter jeg heller noen uker. Og vet dere hva - i går fant vi ut av Team HIT vant av alle jentelagene :D Vi bestemte oss før løpet at vi skulle holde sammen hele veien, selv om vi nok hadde fått bedre tider ved å løpe individuelt. Derfor var det utrolig gøy å se på lista at vi var det beste jentelaget sammenlagt :)

Glade teamjenter :) Mari og Lucia skal også løpe Beast i London - det blir så gøy!

Så over til noe helt annet - nemlig det jeg får aller mest spørsmål om. Proteinpulver. "Hvor mye skal jeg ta? Går jeg opp i vekt av det? Har det noen bivirkninger å gå på proteinpulver? Får jeg større muskler av det? Hvilken type skal jeg velge? " Spørsmålene kommer hele tiden, og det er egentlig et enkelt og greit svar på det. Proteinpulver er ikke noe vindundermiddel. Det er rett og slett en enkel måte å få i seg proteiner på, på lik linje som du får i deg proteiner ved å spise vanlig mat. Altså kan du like gjerne spise mer proteinrik mat - men for mange er det vanskelig å få i seg nok mengde protein gjennom kostholdet. I slike tilfeller er proteinpulver veldig greit å ha, slik at man klarer å dekke kroppens behov. Andre argumenter for å tilføre proteinpulver i kostholdet kan dere se under:

- Ofte billigere per gram protein enn vanlig mat

- Tar lite tid å tilberede.

- Enkelt å frakte med seg.

- Lengre holdbarhet enn vanlig mat

- Smaker godt

Det er altså et godt alternativ for å få i seg nok proteiner, men husk at det er et kosttilskudd som ikke skal erstatte vanlig mat. Trener man tung styrke bør du få i deg en del proteiner, gjerne mellom 1,5 - 2,5 g protein per kilo kroppsvekt. Dette vil avhenge av målet ditt, type trening du utfører og det totalte energiinntaket ditt. Hvis du først har bestemt deg for å kjøpe proteinpulver skjønner jeg godt at det kan være vanskelig å velge. Sånn ser det nemlig ut når jeg tømmer proteinhylla mi hjemme:

Innlegget inneholder reklamelenker

Whey, kasein, soyaprotein, eggeprotein - hva skal man velge? Forskjellen på whey og kasein ligger hovedsaklig i hvor hurtig proteinet blir tatt opp i kroppen. Whey blir tatt opp fort, og er derfor gunstig f.eks rett etter styrketrening. Kasein blir tatt opp mye langsommere, og er derfor fint å ta før du legger deg på kvelden eller peridoder du vet du skal gå lenge uten mat. Som dere kanskje skjønner av bildene er jeg en stor fan av Nanox sine produkter. Ikke bare er kvaliteten skyhøy, men i mine øyne finnes det ingen bedre på smak heller.  Belgisk sjokolade, cappucino og cookies and cream er favoritt-smakene mine - gleder meg virkelig til hver eneste shake eller proteingrøt med det oppi! Smaker helt fantastisk og kan fint brukes i bakst også. Kvalitet koster ofte litt ekstra, og derfor er dette merket litt stivere i pris enn andre typer proteinpulver.Jeg bruker selv også Troponin mye - en billigere variant som fortsatt har god kvalitet og smak. Spesielt mye bruker jeg den typen i bakst, pannekaker og i desserter. Akkurat nå er det også tilbud på 6 kg wheyprotein til bare 699,- av typen du ser under. Du kan klikke den hjem her, så har du proteinpulver nok for en lang periode fremover.

Jeg håper det var litt oppklarende - hvis ikke får dere bare fyre avgårde i kommentarfeltet :)

Beinøkt og taco

Kompresjonstights fra 2XU / topp fra Better Bodies / caps fra Kari Traa (annonselenker)

Øvelsen over er så utrolig god! Hvis gymmet ditt ikke har en maskin for liggende lårcurl er dette virkelig et fantastisk alternativ. Få hjelp fra en treningspartner til å plassere en manual mellom bena dine, og senk rolig ned til du kun har en svak knekk i knærne. Løft opp igjen til føttene peker rett opp, og ikke lenger. Mange drar beina helt inn til rumpa, men da vil du miste spennet i muskulaturen på baksiden av lårene så det er ikke nødvendig. Stopp omtrent i posisjonen jeg har på det nederste bildet. Jeg brukte en manual på 16 kg, det var mer enn tungt nok! Dette var altså en av øvelsene vi kjørte i dag, og økta så totalt slik ut:

Knebøy 3 x 5

Utfall bakover i smith på step 3 x 10 hvert bein

Beinpress 3 x 10

Glute-ham raise 3 x 10

Liggende lårcul med manual 3 x 8


Utfall bakover er også en super øvelse som belaster bakside lår og rumpe i større grad enn utfall fremover. Etter denne økta var jeg helt ødelagt i beina og måtte bare rett hjem for å få i meg noe mat. Det er jo lillelørdag i dag, og valget falt på taco. Det kan man fint spise hver eneste dag, så lenge ingrediensene er litt sunnere. Velg karbonadedeig fremfor kjøttdeig, mager kesam fremfor rømme, grove lefser og lag guacamolen av avocado selv så har du kommet langt. Så er det bare å rulle sammen og ta noen store jafs - helst før den sjalu hunden får fatt i matfatet!

Lykkerus og livet leker
Om jeg ikke gliste mye fra før så gjør jeg det iallefall nå! Jeg har faktisk ikke ord jeg, over hvor glad jeg er nå om dagen. Hit The Booty gikk kjempebra, og i dag har jeg hatt mine første PT-timerogså . Det har gått så bra, jeg har vært fornøyd og kundene har vært fornøyde - da kan det faktisk ikke bli bedre! Dette har jo vært drømmen min så lenge, og nå skjer det faktisk. Det er nesten litt surrealistisk, så bra føles det! Jeg tok med smilet mitt hjem og lagde noe av det beste jeg vet, nemlig havregrøt. Jeg kokte den med kokosmelk, det er så utrolig godt og ikke minst mettende. Toppet med cottage cheese, eplebiter, sukkerfritt syltetøy og mandler var det et supert påfyll for en glad PT. Nå er det andre plikter som kaller, jeg måtte bare innom og gi dere en gladlaks-oppdatering. Livet leker, og jeg er mer enn klar til å leke med!Toppkarakter og cardiochallenge

Hei dere! Dette er ei SYKT glad jente, som faktisk fikk toppkarakter på praktisk eksamen. Jeg ble så glad når sensor sa det at jeg ga han en klem, haha! Skriftlig eksamen får vi ikke tilbake før om noen uker, men jeg har skikkelig godfølelse på den. Så nå kan jeg faktisk kalle meg personlig trener på ordentlig!  Jeg har allerede feira litt i typisk Norastyle med yoghurtnøtter og smågodt, og nå skal jeg ut for å feire med klassen. For dette er virkelig verdt å feire - og å flexe for!


Og jeg lovte dere en cardiochallenge - men helt ærlig har jeg ikke klart å tenke på noe annet enn eksamen. Men så er det jo sånn at gode ting gjerne kan gjentas, ikke sant? Derfor kjører vi på med en ny kilometerchallenge - 50 kilometer i løpet av neste uke er målet! Alt du gjør på beina er lov, altså du kan løpe eller gå. Sykkel eller svømming godkjennes desverre ikke, iallefall ikke på denen challengen. For ei som nesten ikke har trent de siste to ukene kommer det til å bli hardt med 50k, men en super kickstart på treningsperioden. Er dere med på challenge?!

Dagen før dagen

Fredagsmiddagen min ser dere over, kanskje ikke like klasse over den som det pleier å være. Men noen ganger har man det litt ekstra travelt, og trenger enkle løsninger som gir god energi. Akkurat det samme blir med meg som eksamensmat i morgen, det enkle er faktisk det beste innimellom. Ikveld har vi hatt førstehjelpskurs, som faktisk er obligatorisk for å få gå opp til eksamen. Det var egentlig veldig greit synes jeg, man glemmer disse tingene så fort og det er jo så viktig å kunne! Rakk selvfølgelig å knipse et lite bilde med dukkene våre før vi dro, rart å tenke på at dette var siste fredagskvelden med den fantastiske klassen.

Innlegget inneholder reklamelenker

Helt til slutt vil jeg bare minne dere på sommerslaget hos X-life som varer ut helgen. De har fylt på med nye salgsvarer siden sist jeg var inne selv, så her er det fortsatt mulighet til å skaffe seg noen godbiter til en billig penge. Selv har jeg gått litt bananas på nettshopping den siste uka, men jeg synes faktisk jeg har fortjent det! Man må nesten unne seg litt ekstra i eksamenstiden for å holde motivasjonen oppe. Nå skal jeg straks komme meg i seng, unaturlig tidlig på en fredagskveld. Men jeg skal være 100% uthvilt og klar for å gjøre det bra på eksamen imorgen, så hører dere fra meg igjen på søndag. Til da skal jeg klekke ut en ny cardiochallenge, så det er bare å forberede seg ;)Smilefjes og siste innspurt

Akkurat nå kan jeg ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre. I går ble det lagt ut at jeg skal ha mitt første rumpetreningskurs på Hit The Gym, og det ble fullbooket med engang! Herregud så utrolig gøy, jeg kan virkelig ikke vente med å komme i gang. Det er ingen tvil om at det er dette jeg brenner for - og nå er jeg så heldig å få muligheten til å lære det bort til andre. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli kjempebra, og jeg kommer garantert til å kjøre flere kurs fremover. Men jeg er nødt til å ta det i små grupper, slik at jeg får konsentert meg om hver enkelt.  Åh, jeg er så glad for at folk vil være med å Hit The Booty med meg!

Selv om jeg har mest lyst til å tenke på kurs akkurat nå må jeg gjøre unna det viktigste først. Nå i helgen er det jo eksamen, og jeg leser for harde livet. For å holde motivasjonen oppe har jeg kost meg med en hel drøss proteinbarer den siste uka, og sikkert flere liter med kaffe.


Sånn ser det ut hjemme hos meg akkurat nå - og sånn blir det frem til søndag. Så må jeg igjen bare beklage litt dårlig blogging frem til da - men jeg lover å komme sterkt tilbake igjen! Søndag er det game on med en ny cardiochallenge som venter - alt for lenge siden sist :) Ha en sporty torsdag, stort smiljefjes fra meg til alle dere!

Form er feskvare

Herregud så tungt det var å løpe i dag tidlig! Jeg har ikke løpt siden jeg fikk Guapo, han er jo alt for liten til å være med på løpetur enda. Derfor har jeg heller prioritert han fremfor løping, men nå klarte jeg ikke  holde meg lenger. Og en ting er sikkert, form er ferskvare! Ha det i bakhodet når dere reiser på ferie i sommer, 1-2 små økter i uka gjør mye for å opprettholde formen. Kondisjonen min har virkelig tapt seg de siste ukene, jeg måtte virkelig jobbe med meg selv for å gjennomføre mila i dag. Det som virkelig er sikkert er at det sitter i hodet, for beina og pusten min ville stoppe halvveis. Men det var uaktuelt å gå når jeg hadde bestemt meg for å løpe - så jeg kom meg gjennom på ca. 58 minutter. Kroppen klarer faktisk mye mer enn man tror, og veldig ofte er det hodet som gir etter først. Det gjelder både ved løping og løfting av vekter - "believe you can and you're halvway there."  Desverre måtte jeg løpe hele strekningen selv selv om jeg hadde troa, og jeg var faktisk helt utslitt da jeg kom hjem. Rutinert blogger som jeg begynner å bli tok jeg heldigvis et bilde i bakgården før jeg løp, skal skåne dere aller for etter-bildet!

Innlegget inneholder adlinks

Endelig fikk jeg den rosa løpeshortsen min og - megafornøyd! Den er på tilbud hos X-life nå, supersalget fortsetter jo. Mulig jeg begynner å bli litt for gammel til å elske rosa, men jeg kan ikke noe for det! Rosa treningsklær er noe av det beste jeg vet, jeg blir bare så glad og motivert av friske farger på trening. Jeg har plukket ut noen rosa godbiter til definitivt kommer til å bli brukt flittig av meg i sommer:

Pink power! Topp (-50%), sports-BH (-50%) og tights (-35%)

Etter 10 harde kilometer fortjente jeg virkelig noe digg til lunsj. Jeg er jo ekstremt glad i havregrøt, men det fristet mer med noe kaldt i sommervarmen. Jeg kunne ikke legge fra meg de kjære havregrynene helt, og derfor ble det en superenkel løsning i dag. Iskald melk, havregryn, mandler, jordbær og en god spiseskje peanøttsmør på toppen. Et lite dryss sukrin på toppen, så blir det knapt bedre!  Avkjølende, sunt og smakfult denne formiddagen. Valpekos, lekser og et spennende møte venter - gleder meg til å oppdatere dere senere! Ha en super onsdag enn så lenge :)

100 kg og gladlaks

Gjett hva jeg startet uka med? En kickass treningsøkt hvor jeg endelig har kommet meg opp på 100 kg i markløft igjen! Det er så gøy å løfte tunge ting, jeg har faktisk ikke ord for hvor glad det gjør meg. Jeg har trent markløft en gang i uka den siste tiden, og økt vektene mellom 1,25 kg og 2,5 kg hver gang. Det kommer jeg til å forsette med så lenge jeg klarer - så får vi se hvor lenge jeg kan holde på før det sier stopp.I benkpress har det blitt stopp allerede, og da må jeg ty til andre teknikker for å bli sterkere. Nå kjører jeg benkpress med to sekunders stopp i bunnen, før jeg presser hurtig opp igjen. Stanga hviler litt på brystkassen de to sekundene, og da er det virkelig stor forskjell på å presse opp igjen. Prøv det selv og kjenn så tungt det blir!La stanga hvile helt i bunnposisjon. Beklager forresten dårlige mobilbilder fra trening, kameraet døde!

Gladlaks etter etter økta og ikke mindre glad for ettertrenings-måltidet. Min store favoritt er å lage en stor porsjon havregrøt, tror jeg kunne levd på det alene! Jeg koker den med sukrin og litt salt, til den har en litt "vannete" konsistens. Så rører jeg inn en scoop sjokoladeprotein og topper med det jeg har lyst på. I dag ble det vaniljekesam, bringebær og blåbær. Den tok jeg med meg ut i bakgården og spiste den i sola. Kan man egentlig få en bedre start på uka? 


Nå er det lesing som venter - bare 14 dager til eksamen! Ønsker dere alle en like fin start på uka som meg, ha en supersporty mandag :D

Lekselørdag med sunn gulrotkakeSånn ser min helg ut - nå er det bare tre uker til eksamen og jeg har ingen tid å miste. Vi skal ha praktisk og en teoretisk eksamen, som tilsammen utgjør 30 studiepoeng. Jeg innrømmer ærlig at jeg synes det er veldig vanskelig selv om det er superinteressant, for pensum er så utrolig stort. På bachelorutdanningen min hadde jeg bare eksamener på 7,5 og 15 poeng, så dette er jeg ikke vant til. Men jeg skal stå på den siste tiden og gjøre mitt aller beste, så går det nok bra til slutt!  AFPT sin utdanning til personlig trener er nå støttet av lånekassen, noe den ikke har vært tidligere. Det vet jeg det er mange som blir glad for - og jeg har fortsatt rabattkoder å dele ut på epost hvis noen har lyst på det. Innimellom pensum fyller jeg på med litt andre treningsbøker og sunnere snacks for å holde motivasjonen oppe. En annen ting som holder motivasjonen oppe er at dette står i kjøleskapet og venter på meg:

Sunn gulrotkake fra er en super belønning, og jeg har allerede prøvesmakt litt. Den blir som alltid helt fantastisk god, og så er den jo så enkel. Oppskriften ser slik ut:

1 pakke sunnere kakemiks (adlink)

1 boks mager kesam

4 egg

200 g revet gulrot

2 dl vann

2 ts kanel

Sett først ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt sammen. Fordel i en smurt springform og stek midt i ovnen i 40-45 minuter. Glasuren er rett og slett en boks mager vanilje kesam - det enkle er ofte det beste.
Sånn - da var bloggpausen over og jeg skal vende tilbake til bøkene.

Teknikk og terping

Jeg elsker å lære mer om kroppen. Men jeg føler og at jo mer jeg lærer, jo mer skjønner jeg at jeg ikke kan. Selv om jeg utdanner meg til personlig trener og lærer masse om anatomi, fysiologi og hvordan kroppen fungerer lærer jeg bare en brøkdel av alt som er å vite om dette fantastiske maskineriet. Det er litt vanskelig å forklare - foe jeg kan jo mye mer nå enn tidligere, men jeg føler også at jeg har fått en forståelse for hvor kompleks kroppen faktisk er. En som virkelig har peiling på akkurat det er Martin Norum, som er foreleseren vår denne helgen. AFPT har virkelig imponert meg med kvaliteten på foreleserne, det har vært utrolig bra hver gang. Jeg har jo begge bøkene til Martin Norum og har lest de flere ganger, så da var det ekstra gøy at han kom til Trondheim i helgen. I går gikk vi grundig gjennom teknikk på knebøy og frontbøy, med 5 x 5 repetisjoner hver. Vi senket rolig ned, og måtte stoppe to sekunder i bunnposisjon før vi gikk opp igjen. Det har jeg faktisk aldri prøvd før, og det var virkelig tungt! Teknikk må bare terpes og terpes til det sitter, noe som er lurt å ha i bakhodet under hver økt.

Antishake tights / t-skjorte / treningssko ( innlegget inneholder adlinks)

I dag skal vi gjøre det samme, altså gå gjennom teknikk på baseøvelsene. Markløft, militærpress, benkpress og chins venter - før vi skal prøve oss på olympiske løft på slutten av dagen.Tipper jeg kommer til å være sliten jente etter skolen ikveld! Heldigvis vet jeg at sunn kakebaking venter ikveld, det er virkekelig noe å glede seg til! Før den tid skal jeg bare lære masse, og sørge for å få i meg næring mellom slagene. Her er det jeg gomler mest av på skolebenken, helt avhengig av Questbars!

Så er jeg litt seint ute - men jeg må bare tipse dere om X-life sitt helgetilbud. Det varer bare ut dagen, med både fine klær og kosttilskudd. Men det jeg synes er aller kulest er at det er -40% på treningsstrikk, som er et genialt verktøy å ha med seg om du skal reise på ferie og vil trene litt. Jeg kan lage et eget innlegg om det senere - men det er faktisk en hel drøss med øvelser du får gjort bare med strikk. Supert for å holde formen litt ved like mens du er ute på reise i sommer.  Hele helgetilbudet finner du ved å trykke her.Da er det på tide å komme meg ut døra, en ny og spennende dag med Akademiet For Personlig Trening venter!

Personlig trener på Hit The Gym!

Ikke rart jeg smiler - jeg begynner nemlig som personlig trener på Hit The Gym i august! Jeg er så glad for denne muligheten, å kunne ha PT-timer på byens feteste gym. Ikke bare har gymmet alt av utstyr man kan ønske seg og ser fantastisk ut, men miljøet der er så utrolig bra. Det gjelder selvfølgelig for medlemmene, men også for de som jobber der. Da gymmet åpnet i oktober ble noen av byens beste personlige trenere håndplukket for å jobbe der, og jeg føler meg priviligert som også får lov til det. Det kommer til å bli så bra - jeg gleder meg som en liten unge til å komme i gang! Alt jeg har lært om trening og kosthold har gitt meg så mye på så mange plan i livet, og jeg gleder meg til å kunne lære bort det samme til andre. Jeg har så mange ideer dansende rundt i hodet, teknikk-kurs, bootcamps, felles cardio-challenges og rumpetreningskurs er bare noe av det jeg har lyst til å gjøre - og nå har jeg verdens beste plass å gjøre det på. Ingen tvil om at dette blir A-W-E-S-O-M-E, det gledes! Så håper jeg selvfølgelig mange av dere blir med, å bli sterkere sammen på Hit The Gym!Tidenes skolehelg

Denne skolehelgen med AFPT har vært så utrolig gøy og ikke minst lærerik som alltid. Det er så gøy å ta en utdanning med fagstoff jeg faktisk er kjempeinteressert i, det gjør det så mye lettere å lese. Det er iallefall ikke noe problem å være på skolen når man kan være utendørs i solskinn, sånn som vi var i dag. Utholdenhet og kondisjon var gårsdagens angenda, og da måtte vi selvfølgelig ut å løpe litt selv også! Vi løp forskjellige intervaller, målte puls og kote oss ute i sola. Da kan man virkelig ikke klage på studentlivet. Jeg trives virkelig utrolig godt med å studere hos Akademiet for Personlig Trening, ingen tvil om at jeg tok rett valg. Helt rart å tenke på at vi er ferdige alt om to måneder, det har gått så utrolig fort! Så jeg må bare fortsette lesinga, helt greit å ligge ute med en iskaffe i sola mens jeg pugger.

Caps fra Kari Traa / bok av Martin Norum (adlinks) og iskaffen plukka jeg opp på Meny!

Viktig å ha det gøy med gode klassekamerater i pausen :)

Etter skolen klarte jeg å klemme inn både ei styrkeøkt og en langtur på i bymarka med ei god venninne. Blikkstille vann, varm temperatur og skravling til den store gullmedaljen gjorde at et par timer fløy avgårde. Fantastisk måte å tilbringe lørdagskvelden på synes jeg, i allefall når man kommer hjem til en supergod middag. Laks, eggerøre, poteter, hvitløksrømme og flatbrød slår liksom aldri feil. Så godt og så enkelt!


Nå har jeg pakket skolebagen og er klar for en ny dag med AFPT! Kommer tilbake i kveld med en ny cardiochallenge - det er det på tide med nå synes jeg :) Ønsker dere en knallbra søndag enn så lenge!

Lesehest og sjokoladedrøm

God kveld alle flotte lesere! Jeg sitter i sofaen og skulle lest skole nå, men jeg merker at jeg har litt konsentrasjonsproblemer i kveld. Kanskje er det fordi tankene har tatt litt påskefeire og fokuserer mer på maratonet og familiekos, men jeg MÅ bare ta meg sammen. Det er bare litt over 2 måneder igjen til eksamen, og jeg har fortsatt veldig mye som skal læres. Vi har jo skole annenhver helg, og egentlig skulle jeg vært på skolebenken i morgen. Men jeg skal jo løpe maraton, som gjør at jeg desverre går glipp av denne skolehelgen. Det betyr jo at det blir desto mer egenstudier på meg, for jeg er jo nødt til å lære meg hele pensum. Heldigvis synes jeg stoffet er veldig spennende, så det gjør meg virkelig ingenting å pugge. Jeg har fått ekstremt mange mailer om den rabattkoden jeg får lov å gi bort for studier hos AFPT, og det synes jeg er utrolig gøy! Moro at så mange vil lære mer om kosthold og trening. Et lite tips til dere som ikke har mulighet til å bruke 10 helger i løpet av et halvt år -  så er det også mulig å ta intensivkurs om sommeren. Hele kurset blir da gjennomført intensivt over fire uker, hvor det er skole hver dag. Det er akkurat samme pensum, samme forelesere og samme eksamen som jeg har nå - det hele blir bare gjort raskere. Oppstart er i Oslo 13. juni, og vil du lese mer om det kan du klikke deg inn hos AFPT sine sider her. Anbefaler alle med en PT-spire i magen å ta en titt :)
Rett etter jobb gikk jeg til WokAway for å plukke opp litt sunn mat og drikke. Elsker at det går an å få sunnere fastfood også, som ikke er dynket i dårlig fett og raske karbohydrater. Jeg liker jo å spise mesteparten av karbohydratene mine rett etter trening, og gikk heller for en wok med masse protein og fett ikveld. Grønnsaker, kylling, scampi og cashewnøtter bestod boksen min av i dag, med litt chilisaus - så godt! Selv om jeg egentlig ble god og mett etter woken fikk jeg skikkelig cravings på noe med sjokolade. Tror virkelig det er et problem de fleste jenter har innimellom?! Påskegodteriet er jo på supertilbud nå - men jeg sparer meg til lørdag. I stedet gikk jeg i kjøkkenskapet og lagde noe utrolig godt av det jeg hadde tilgjengelig. Det ble virkelig en sjokoladedrøm, stappfull av proteiner og ferdig på 5 minutter :) Røren inneholder 438 kalorier, 65 g protein, 26 g karbohydrater og 5 g fett.1 boks hvite bønner fra Gogreen ( 170 g avrent)

2 scoops belgisk sjokolade protein

1 ss kakao

1-2 dl vann

2 ss sukrin

Alt du trenger ser du over. Tøm vannet av bønnene og skyll de godt, før du legger de i en bolle med de andre ingrediensene. Mos alt godt sammen med stavmikser og nyt :) Konsistensen blir virkelig kremete og fantastisk med smak av mørk sjokolade. Jeg toppet min skål med mandler, økologisk peanøttsmør og litt sukrin gold. Denne skåla stiller virkelig alt man måtte ha av sjokoladesug og cravings. På toppen av det hele er næringsinnholdet veldig bra, g bønner inneholder også mye fiber, noe som er bra for fordøyelsen. Godt med god samvittighet!
Med denne i magen skal jeg legge fra meg Macen, slå av tven og være en skikkelig flink lesehest resten av kvelden! Jeg blir ikke super-PT uten å legge ned mye innsats, så det er bare å stå på :) Ha en fortsatt fin torsdag da dere!

Luksuslunsj på skolebenken

Søndagsmorgen og jeg er tidlig oppe som vanlig. Det er klart for en ny dag på skolebenken, og jeg har lært utrolig mye allerede denne helgen. Jeg kan ikke få skryte nok av AFPT, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å ta utdannelsen min gjennom de. For de av dere som vuderer å bli PT vil jeg absolutt anbefale Akademiet for Personlig Trening på det varmeste :) Husk at du fra 1. April nå kan ta hele utdannelsen på web også, så blir det enklere for alle dere som ikke har mulighet til å reise til et kurssted annenhver helg. Jeg har fortsatt en rabattkode på alle utdanninger hos AFPT for de av dere som er interessert, bare send meg en epost så deler jeg del ut til dere :) Det er ganske ironisk at den helgen vi har om ernæring på skolen klarte jeg å legge igjen matboksene min hjemme. Derfor ble gårsdagens lunsj kjøpt på Meny, og jeg gikk for en luksuslunsj på en lørdag. Cottage cheese, mandler, klementiner, iskaffe og en proteinbar smakte virkelig godt i solen!Det er helt sykt hvor fort tiden har gått, eller denne helgen har vi bare 5 undervisningshelger igjen før eksamen! Jeg har utrolig mye som må leses, pugges og læres før den tid så jeg må bare stå på fremover. Heldigvis synes jeg jo stoffet er utrolig gøy å lese om, det gjør det hele litt enklere. Jeg er iallefall veldig fornøyd med den store kloke muskelboken min som dere ser, kan ikke gjøre annet enn å smile da :)

Bukse fra Better Bodies, jakke & sokker fra Karitraa (adlinks)

Nå har jeg dobbeltsjekket at matboksen ligger i bagen, og jeg er klar for å lære mer om fett, karbohydrater og proteiner. Ha en super søndag da dere :)

To nye rumpeøvelser og laksewok

Endelig er det fredag igjen! Jeg benytter anledningen til å gi dere to nye øvelser for rumpa som virkelig svir. Jeg har begynt å innføre beintrening igjen, og begge disse øvelsene skal bli faste for min del fremover. Den første heter sidekick, og er fin for å tyne ut det aller siste på en bein/rumpeøkt. Vektene skal ikke være alt for tunge da det fort gir feil teknikk, kjør heller litt lettere og med mange repetisjoner. Utføres slik dere ser på bildene under, jeg har også lagt ut en film både på instagram som @fitnessnora og på facebook-siden til bloggen. Den ser kanskje litt dum ut (noe de fleste rumpeøvelser gjør) men jeg lover at den tar godt på setemusklene!

Sports-bh og topp fra Better Bodies / tights fra Reebek / sko fra Inov8

Den neste øvelsen har fått navnet ultra high step up. Den utføres som en vanlig step up, men med høyere benk. To kettlebells holder du foran deg og hviler de på skuldrene, jeg valgte to som veide 8 kg. Dette var mer enn nok vekt til meg ettersom det var den første gangen jeg prøvde, utførte to sett med 10 repetisjoner på hver fot. Husk å skyver låret opp og len deg litt tilbake på toppen, da får du ekstra trykk på setemusklene! Har du litt dårlig balanse som meg kan det være greit å ha en treningspartner ved siden av, som kan støtte deg opp hvis du holder på å falle, Jeg trente meg vakre Lucia i går, og det var hun som viste meg begge disse øvelsene. Supert å hente treningsinspirasjon fra andre, det er alltid så mye nytt å lære!


Dette var altså i går, i dag har jeg treningsfri. På dager hvor jeg ikke trener spiser jeg vanligvis litt mindre karbohydrater og mer fett. I dag falt valget på laksewok, og med både jobb og skole på tapetet i dag hadde jeg ikke tid til å lage den selv. Jeg kjøpte derfor bare mat på WokAway, digger virkelig det konseptet! Grønnsaker, laks, scampi og cashewnøtter ble mitt valg. Så digg!


 Nå er det på tide med jobbing før skole ikveld, solen skinner og det fredag! Kan ikke gjøre annet enn å smile da :)

Fredagsfølelsen

Endelig fredag igjen! Jeg har tatt tidlig helg, og har brukt formiddagen til å lese. Jeg må bare få lettet hjertet mitt når det kommer til alle dere som sender meg mailer og meldinger ang personlig trening, treningsoppsett og kostholdplaner. Jeg ser på det som en stor tillitsærklæring at dere vil velge meg som PT og legger deres lit til meg når det kommer til endring av livsstil og treningsvaner. Men akkurat nå har jeg verken kunnskap eller kapasitet til å svare på alle henvendelsene. Jeg jobber, studererer, blogger og trener - og har derfor ikke tid til å ta på meg noe mer akkurat nå. Jeg føler også at det ville vært feil å ha PT-kunder når jeg ikke er sertifisert enda, jeg vil være 100% sikker på at det jeg gjør er riktig før jeg vil ha noen kunder. Selv om jeg kan mye om trening er jeg langt i fra utlært, og vil derfor prioritere skolen nå. Jeg håper dere har forståelse for dette og ikke blir fornærmet når jeg ikke svarer på alle epostene. Jeg LOVER å komme sterkere tilbake når jeg er ferdig på skolebenken, og håper dere har tålmodighet til å vente på meg enn så lenge. 


Teppe, anatomi og Questbarer har altså formiddagen min vært preget av, kan ikke klage på livet da. Cookies & Cream er jo den nye smaken fra Quest og den er faktisk helt latterlig god. Jeg bestilte en eske som kom forrige lørdag, og jeg ble nesten litt paff da jeg merket at det bare var en igjen i dag. Det er jo 12 barer i ekska, så jeg skjønner ikke helt hvordan den har blitt som på seks dager?! Haha, sånn kan det gå. Jeg har også rukket å ta sol og dra til frisøren, så jeg føler virkelig jeg har vært effektiv i dag. Denne jenta smiler alltid etter et besøk hos Restyle Hair Design, blir alltid fornøyd. Litt rød i ansiktet etter å ha vært i solariumet, men måtte legge ved bilde likevel. Jeg elsker lengden, men vuderer å endre fargen på håret ettersom jeg har har ombre så lenge nå. Forandring fryder, er det ikke det de sier?


Lunsj har jeg også rukket å spise, speltlompepizza ble det i dag. Det lover vel bra når jeg har spist både sjokolade og pizza før klokken 1 på en fredag, haha! Litt pesto som saus, stekt kyllingfilet, paprika, sopp, purre og lettost som fyll. Inn i ovenen på 200 g i 5-8 minutter, følg med på slutten slik at de ikke blir svidd. Topp med ruccola og sukkerfri ketchup så er du good to go! Med disse i magen skal jeg lese litt til, før jeg setter kursen mot Frøya sammen med mamma og pappa. I helgen har jeg fri fra både jobb og skole og skal bare kose meg! Familiekos, spa, massasje, hotellfrokost og løpeturer venter - herregud så godt det skal bli. Min trofaste Mac er med, så jeg skal selvfølgelig få oppdatert bloggen selv om jeg er borte. 

Riktig god helg alle sammen!

Fantastisk søndagsskole

Jeg ligger langstrak i sofaen, dødssliten men utrolig glad. Denne skolehelgen har vært så fantastisk bra, det topper seg bare gang etter gang. Jeg var jo frelst etter den første helgen med AFPT, og trodde ikke det kunne bli bedre. Men det blir faktisk det hver eneste helg, og jeg gleder meg allerede til neste gang! Denne helgen har vi i klassen øvd oss på å være PT med hverandre. I dag har jeg hatt tre PT-timer med klassekamerater, og vært PT-kunde tre ganger. Det har vært utrolig lærerikt, å se hvordan andre legger opp ei treningsøkt og få korrigert teknikk i øvelser. Man er aldri utlært, det er iallefall ingen tvil om!

I tillegg til at vi lærer av hverandre har vi igjen hatt en utrolig dyktig foreleser, denne helgen var det Tommy Lande som var hos oss. Makan til flink fyr tror jeg man skal lete lenge etter! Til alle dere som spør om utdannelsen, så har jeg fortsatt en rabattkode som gjelder alle utdanninger hos AFPT i Norge. Bare send meg en epost om du er interessert i denne :)  Web-utdannelsen starter de opp for første gang den 1. April for alle de som ikke har mulighet til å komme seg til et undervisningssted. Den praktiske biten velger man selv hvor og når man ønsker å gjennomføre. Vil du lese mer om web-utdannelsen kan du gjøre det ved å klikke her. Jeg har ingenting annet enn positivt å si om utdannelsen i allefall, det er så utrolig god følelse å glede seg til hver skoledag. Dog praksisen tar skikkelig på, og som dere ser på bildet over fylte jeg på gjennom skoledagen med frukt, fres, skyr og den nye Quest-baren. Herregud så god, min favoritt fra Quest uten tvil!

Jeg har også gjennomført den siste delen av #kilometerchallenge, og er godt fornøyd med det! 42 kilometer på ei uke - sammen med mange andre spreke mennesker. Det er så lett for meg å bli motivert når ser hvor hardt alle dere som har vært med på challengen jobber, for da vil jeg jo jobbe like hardt jeg og! Etter de siste kilometrene og all treninga på skolen var jeg sulten som en ulv da jeg kom hjem. Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på at ovnen skulle bli varm, så jeg gikk for en litt annerledes variant av havrebrød. Jeg blandet 100 g havregryn, to egg, en klype salt og litt vann i en bolle og rørte godt. Røra stekte jeg på samme måte som pannekaker i stekepanna. Som vanlig klarte jeg ikke å velge mellom søtt og salt pålegg, så jeg gikk for begge deler. Makrell i tomat, og peanøttsmør med banan ble valgene mine, enkelt og godt.Nå er jeg god og mett, og har store planer om å gjøre ingenting resten av kvelden! Håper dere har hatt en like bra søndag som meg, og er klar for ei ny uke med nye muligheter i morgen tidlig :)

Egenmassasje og kyllingsalat

Bildet under sier akkurat hva jeg følte da jeg var ferdig med gårsdagens løpeøkt! Fantastisk fornøyd med meg selv etter å ha gjennomført challengen med glans, og jeg kjenner at det går lettere for hver gang jeg løper. Det er så gøy å se at dere blir med på cardio-challengene mine, det gir meg en motivasjonsboost å se alle dere som har hashtagget #3dager3x3 på instagram. Jeg har allerede tenkt ut noen nye utfordringer som kommer etterhvert - gjett om vi skal bli i form sammen da folkens :)


Gladlaks i camotights / treningstopp  (sponsende lenker)

Jeg har jo som nevnt fått en senebetennelse i hofta og prøver å være ekstra snill med kroppen min om dagen. I tillegg til spesifikk behandling på hofta er jeg flink til å bruke foamroller på resten av kroppen for å myte opp stive og såre muskler. Jeg ser mange ruller begge beina samtidig - og et tips fra meg er å rulle på en og en fot. Jeg føler at jeg får en mye dypere massasje ned i musklene av å rulle en fot av gangen, og "trykker" musklene ned i foamrolleren. De fleste gym har slike, men om ikke kan du kjøpe deg sin egen og rulle hjemme. Jeg pleier å gjøre det mens jeg ser på tv om kveldene - multitasking :)


Litt på grunn av hofta, men mest på grunn av andre prioriteringer har jeg bestemt meg for å ikke stille i Loaded Cup i April. Jeg skal heller fokusere så mye som mulig på skolen - og å bli den best mulig PT'en jeg kan bli! Jeg har og lyst til å bruke hverdagen på gode treningsøkter, god mat og rett og slett bare ha det FANTASTISK fremover. Jeg føler meg skikkelig sunn og sterk om dagen - og vil heller holde fokus på det enn på fettprosenten akkurat nå. Med hånda på hjertet kan jeg si at jeg ikke har hatt det så bra som jeg har det nå på lenge, og jeg føler virkelig at jeg har tatt det riktige valget. Så får jeg heller stille igjen når tiden er inne for det! Det betyr jo at selv om jeg spiser sunn mat året rundt er ikke tøylene like stramme lenger, og jeg lagde en skikkelig god kyllingsalat til lunsj i dag. Med kokte egg, stekt sopp og fetaost ble denne en fest for ganen. Det skal så lite til å gjøre kyllingsalaten litt mer spennende!
Nå er det senvakt som venter - ha en strålende mandag folkens!

PT, teknikk og terping

God søndagsmorgen! Jeg er tidlig oppe igjen, men det er virkelig ikke noe problem å stå opp tidlig når jeg vet hva som venter. En helt ny dag med praktisk treningslære, det vil si mye gjennomgang av teknikk og terping på øvelser. Jeg måtte begrense løftene mine i går ettersom jeg har fått en senebetennelse hofta, og vi kjørte kun øvelser på underkroppen. Likevel fikk jeg trent inn mye teknikk med god veiledning og litt lettere vekter. Under ser dere terping på min tekmikk i knebøy med foreleser Christer Petterson:

Innlegget inneholder sponsede lenker

 

Jeg trente i antishake tights, løs topp og Inov8 sko egnet til styrketrening.

Innimellom slagene tok vi oss til pauser med teori, latter med medelever og matbokser selvfølgelig! Min var fylt av laks og grønnsaker - viktig med bra påfyll for å være skjerpet og klar til å lære. Vi er ca. 20 stykker i klassen, som gjør at vi både blir godt kjent med hverandre og får god oppfølging fra foreleserne. Det er virkelig positivt synes jeg, for et godt studiemiljø er så viktig! Nå er jo utdanningen blokk-basert over 10 undervisningshelger, og derfor er det enda viktigere for oss å utnytte tiden vi har sammen best mulig. Mange av dere har ytret ønsker om det var PT-utdanning der dere bor - og nå har det faktisk kommet en løsning på det! APFT tilbyr personlig trener utdanninger slik jeg tar den i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromø, Bodø, Moss og Fredrikstad. I tillegg finnes utdanningen nå også på nett - slik at folk som bor utenfor storbyene også kan bli personlige trenere. Nå kan du altså studere hvor du vil og når du vil, og få en av de beste utdannelsene i bransjen. Vil du lese mer om web-utdannelsen kan du gjøre det ved å trykke her. Jeg har en rabattkode å dele med dere her også, som vil gi 5% avslag på studieavgiften. Send meg en epost på fitnessnora@hotmail.com hvis dere er interessert i koden.  Under ser dere en liten filmsnutt fra AFPT også - check it out og ha en sporty søndag alle sammen!

Livet som PT-student

God søndagsmorgen alle sammen! Jeg skal straks sykle til skolen, men tenkte først å poste et lite innlegg om hvordan livet som PT-student er. Jeg har fått mange spørsmål om studiet allerede, så jeg håper dette innlegget er litt oppklarende for dere :) Jeg er 100% sikker på at jeg har valgt riktig studie denne gangen, for jeg kan på hånden på hjertet si at jeg aldri jeg gledet meg skikkelig til å gå på skolen før. Det gjør jeg virkelig nå - og det på en søndagsmorgen til og med! Vi har skole annenhver helg, og alt av studiematerial ligger på Ipad'en vi fikk utdelt første skoledag. I tillegg har AFPT utrolig dyktige forelesere - som gjør at pensum blir veldig interessant. For min del er det veldig gøy å faktisk lære teorien bak den fantastiske kroppen vår, jeg har jo aldri hatt en eneste time i anatomi før! Jeg har derimot mye praksis når det kommer til bruk av musklene, så det blir spennende å sette teori og praksis sammen. Kurset varer frem til eksamen i juni, og hvis alt fint på eksamen blir jeg ferdig utdannet personlig trener til sommeren. AFPT holder kurs i alle de største byene i landet, og tilbyr nå også hele utdannelsen på web for de som ønsker det. Det kan du lese mer om her, og bruker du koden NMT13 får du faktisk 5% rabatt på studieavgiften :) Jeg tok med kameraet på skolebenken i går, og knipset en del bilder gjennom dagen for å vise hvordan det hele foregår:


Selv med interessant pensum trenger jeg påfyll av energi  i form av fres og celsius, og babling med hyggelige klassekamerater mellom timene :)

Siden vi bare har skole annenhver helg er de ganske intensive, og vi holder på fra 9-18 både lørdag og søndag. Midt på dagen har vi en time lunsj, som jeg vet å utnytte til trening! Forelesningene holdes nemlig på Elixia her i Trondheim, da det er viktig å ha lokaler som passer til både teori og praksis. Under gårsdagens lunsjpause hadde jeg bestemt meg for å sette ny rekord på 5 kilometeren, og det klarte jeg jammen også! Jeg løp med kompresjonssokker for første gang, og lurer på om det er kanskje er litt av årsaken? Ny bestetid ble iallfall 26:16 - så får vi se om jeg klarer å gjøre den ENDA bedre ikveld. Gladjente med tomlene opp i kompresjonstights fra 2XU og løpeskjorte fra Craft. 

Med så mange timer på skolebenken er det viktig med mye mat for å holde energien og fokuset oppe. Når jeg sier mye mat så mener jeg mye mat også, sjekk bare matboksene mine fylt med kylling, ris og grønnsaker under. De veier over 1 kilo, og jeg må komme meg på shopping for å kjøpe noen større bokser snart. Det er jo bare såvidt jeg får pressa all maten min i disse! Litt dårlig lokk har de og, og det verste jeg vet er hvis mat faller ut i treningsbagen. Mye man må tenke på som fitnessutøver, haha! Nå må jeg iallefall tenke på å klappe sammen maskina og sykle avgårde, en ny og spennende dag venter på meg. Ha en supersøndag alle sammen - det skal jeg ha :) 

Innlegget inneholder sponsede lenker

Matbokser og morgencardio

I dag har jeg senvakt på jobb, men det betyr likevel ikke at jeg sover lenge bare fordi jeg kan. Vi har alle 24 timer hvert eneste døgn til rådighet, og da handler det om prioriteringer å få tid til trening. Jeg hadde derfor alarmen på klokken 07.00, og jeg innrømmer at det fristet mer å holde seg under den varme dyna. Men resultater kommer ikke av seg selv, og jeg kom meg opp og over dørstokkmila. Når jeg først er ute er det jo ingen sak, den friske lufta gjør alltid at jeg våkner skikkelig og lokker smilet frem. I dag ble det en powerwalk på ca. 50 minutter, en super start på denne torsdagen!


Skijakke og topplue er begge fra Craft

Kan ikke gjøre annet enn å smile og vise to thumbs up når det er salg på alt av langrennsklær fra Craft! Selv om det ikke er verdens beste skifohold ute akkurat nå er klærne uansett supre til å gå cardio i, slik som jeg har gjort i dag tidlig. Jeg krysser fortsatt fingrene for at det kommer snø, jeg har faktisk ikke gått på langrenn siden 2012!

Hjemme fra tur skrudde jeg musikken på høyt, før jeg stekte kylling, grønnsaker og karriris som er dagens to matbokser på jobb. Ikke lite mat som dere ser, eat to grow sier de jo! Karririsen lager jeg så enkelt som å koke risen sammen med en ss kokosolje og en ss karripulver. Det gjør så utrolig mye med smaken, og det blir faktisk skikkelig godt. Jeg liker jo i utgangspunktet ikke ris særlig godt, derfor er vanlijeris og karriris min måte å gjøre det til en smaksopplevelse på. Jeg orker jo ikke å spise noe jeg ikke liker! Nå skal jeg spise epla mi og drikke litt SAW før trening, styrke på overkropp venter før jobb. Etter treningsfri i går er jeg klar til å gi gass og ha en kickass økt i dag! 

Inneholder sponsede lenker

Kaffefavoritt og frelst student

GOD søndagsmorgen alle sammen! Selv om motivasjonen min var på topp for å stå opp da klokka ringte for litt siden trenger jeg alltid en stor kopp kaffe tidlig på morgenen. Spesielt nå som det er så kaldt ute er det perfekt med en kopp kaffe for å starte dagen, det er oppkvikkende, varmende og skal tilogmed booste forbrenningen. Ikke minst så smaker det jo godt, og jeg tenkte å dele min kaffefavoritt med dere. Kanel og kaffe er en sikker vinner, men å blande ut en teskje kanel i kaffen blir som regel ikke helt bra, i tillegg til at det mangler litt søtsmak i mine øyne. Steviadråper med smak av kanel i kaffekoppen er en MAGISK god kombinasjon, og er uten tvil de steviadråpene som smaker best i kaffe etter min smak. Kaffe er jo veldig godt i seg selv, men disse dråpene setter liksom prikken over i'en og kanelkaffe er definitivt min favoritt. De smaker digg i havregrøten også, altså en sikker frokostvinner!

Inneholder sponsede lenker

Kaneldråper smaker fantastisk godt i kaffe. Det er ikke vaniljedråper, men de er derimot veldig gode i en varm kopp te.

Med kaffekoppen i hånda sitter jeg her og ser over notatene fra i går før dagens forelesning - ivrig student med andre ord! Jeg har virkelig ikke ord for hvor rett å studere til personlig trener føles for meg, og studiene kunne ikke begynt på en bedre måte. Førsteintrykket mitt av AFPT sin utdannelse er helt fantastisk, og jeg gleder meg ufattelig mye til fortsettelsen. Jeg har jo en bachelorgrad i økonomi fra før, og vet godt hvordan det er å være stundent. Men aldri før har jeg hatt den følelsen som øyeblikkelig traff meg på fredagskveld, det å faktisk studere noe jeg virkelig er interessert i og brenner for. Da gjør det plutselig ingenting om skoledagene blir lange eller om jeg må opp litt tidligere på en søndag for å lese over notatene - fordi jeg synes det er gøy og har lyst til det. Etter de første to dagene har jeg virkelig fått opp øynene for hvor mye jeg ikke kan, men herregud så heldig jeg er som faktisk nå har muligheten til å lære alt det jeg trenger. Med utrolig dyktige forelesere og en supre medstudenter har jeg virkelig troa på at dette halvåret kommer til å bli helt awesome! NÅ skal jeg pakke ned bokene, ta på meg superundertøyet og gå til skolen, 40 minutter hver vei tar jeg glatt i mot som bonuscardio! Jeg er klar som et egg til å lære mer om celler, proteiner og muskler før jeg skal trene mine egne etter skolen. Supersøndag coming up med andre ord, og det ønsker jeg alle dere også :)

Snart student!

God søndagsmorgen kjære lesere :) Det er strålende sol her i trønderhovedstaden, og jeg startet dagen med en runde morgencardio i det fine været. Jeg tror ikke det finnes noen bedre start på en søndag. Nå er jeg vel hjemme har boltret meg i sofaen med boka "Bygg muskler" av Martin Norum. Han er en av foreleserne hos Akademiet for Personlig Trening som jeg blir student hos allerede neste helg! Jeg liker å være godt forberedt, og later som jeg er litt student denne søndagen også. Jeg merker at det kommer ikke til å bli noe problem å lese lekser når det er et tema jeg er så genuint interessert i. Skolestart er altså førstkommende fredag, og kursene vil være annenhver helg slik at studiene kan kombineres med jobb. Det er jo perfekt for min del, og i juni er kurset over og jeg er sertifisert personlig trener! Jeg må bare bestå eksamen først, men det skal jeg selvfølgelig klare. Jeg gleder meg utrolig mye til å begynne med studiene, og selv om jeg føler at jeg kan mye praktisk fra før blir det veldig interessant å lære teorien som ligger bak. Jeg tror virkelig at studiene kommer til å løfte mine egne prestasjoner mye høyere, og jeg skal selvfølgelig dele masse nye tips og kunnskap med dere her på bloggen. Hvis noen av dere har lyst å bli en av klassekameratene mine så er det faktisk ledige plasser på kurset her i Trondheim enda, og du finner påmeldingsskjema her. Jeg har faktisk en rabattkode som gir dere 5% avslag i pris på påmelding også, som gjelder for alle AFPT sine studier i Norge. NMT13 er koden du oppgir ved påmeldig, denne koden er faktisk gyldig i hele 2014!Boka om muskelbygging er forresten på salg hos X-life nå, og du finner den her.

Jeg merker at jeg blir veldig ivrig etter å stikke på gymmet for å løfte og bygge muskler når jeg leser boka, og jeg har derfor ingen tvil om at styrkeøkta mi litt senere i dag blir super! For å få best utbytte av både lesing og trening trenger hjernen og kroppen god mat. Det er søndag, og jeg har høydag som betyr at jeg spiser mer karbohydrater enne vanlig. Jeg har derfor nettopp laget en stor tallerken med havregrøt, som med hånden på hjertet er noe av det beste jeg vet! Her får dere min fremgangsmåte, step by step. Kok opp havregryn med vann, sukrin og en klype salt. Kok til du får en grøt som er litt "vannete" og pass for all del på å røre godt slik at den ikke brenner seg. Trekk kjelen av plata og bland inn en scoop med sjokoladeprotein, belgisk sjokolade er som dere vet min favoritt. Rør godt før du heller over på en tallerken, og topper med det du ønsker. I dag gikk jeg for klementin, valnøtter og en halv boks med cottage cheese. Dette er en skikkelig god frokost som gir energi og metter utover dagen. Med både proteiner, karbohydrater og fett er både kroppen og hjernen klar til innsats denne søndagen! Nå skal jeg klappe sammen maskina og vende nesa tilbake til boka mi, så da gjenstår det bare å ønske dere alle en supersporty dag :)
Inneholder sponsede lenker

Personlig trener

Jeg har fått en del spørsmål om utdanningen jeg skal begynne på - og tenkte derfor jeg skulle fortelle dere litt om det. Jeg har valgt AFPT sin utdanning for å bli personlig trener, og hvis du vil lese mer om den kan du gjøre det her. Jeg har valgt AFPT av to grunner, kvaliteten og at det er veldig praktisk. Utdannelsen går over 6 måneder, hvor man har samliger annenhver helg. Helgene blir intensive, med både fredagskvelder, lørdag og søndag. Med så interessant tema er det ikke fare for at jeg blir lei, i tillegg til at det veksles mellom teori og praksis. De tilbyr også kurset alle de største byene i landet, som gjør at jeg kan ta hele kurset her hjemme i Trondheim. På den måten går det helt fint å kombinere skole og jobb - noe som var et kriterie for meg. Trondheim og Oslo har faktisk ledige plasser enda, så om det er noen som sitter med en PT-drøm i magen er det bare å melde seg på! Jeg har faktisk en rabattkode som gir dere 5% på alle utdanninger via AFPT, så det er bare å sende en mail om noen ønsker dette :) Kvaliteten var også et ekstremt viktig kriterie for meg, når jeg først skal gjøre dette så skal det være så bra som overhodet mulig. Derfor snakket jeg med veldig mange personlige trenere om deres erfaring, i tillegg til at jeg fikk være med noen timer på en samlig i høst for å se hvordan kursene ble holdt. Den gangen var det Børge Fargerli som hadde foredrag, og de har flere dyktige forelesere som f.eks Martin Norum og Tomas Fjeldberg. Jeg gleder meg til å lære fra de aller beste, slik at jeg og kan lære andre på best mulig måte! Hvis alt går som jeg ønsker håper jeg å kunne være coach frem mot høstens konkurranser, det tror jeg blir veldig gøy. Jeg har jo den praktiske biten klar, ettersom jeg har konkurrert selv og vet hva det innebærer. Når teorien også kommer på plass vil jeg nok være bra rustet til å få noen jenter i killer sceneform! Men før den tid skal jeg få meg selv i sceneform, derfor skal jeg ta meg en aldri så liten cardiorunde nå. Ingenting skjer av seg selv vet dere! 


På tide å komme tilbake til denne formen igjen. Har et godt stykke arbeid forran meg med andre ord, men jeg er klar! Ha en super lørdagskveld alle sammen :)


Winter wonderland

Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne da jeg gikk ut døra i dag. På bakken lå det nemlig en halv meter med snø og alt var dekket med hvitt. Jeg har ventet så utrolig lenge på snøen, og nå er den endelig her! Det blir plutselig så lyst og fint ute, og snø er så fint. Ikke bare er det fint, men det betyr også at skisesongen kan starte! Jeg håper å få tatt årets første skitur nå i helgen, satser på at været holder seg fint. Ski er jo den perfekte kondisjonstreningen for meg som trener mye styrke på underkropp, på ski jobber man jo mest med overkroppen og beina får spare seg litt. Jeg ble faktisk sjokkert den første gangen jeg brukte pulsklokka mi under en skitur, over hvor effektiv trening det er. Så er det jo så utrolig koselig også, med appelsin, sjokolade og kaffe i sekken. Hadde veldig lyst på en skitur i dag også, men jeg fikk nøye meg med å bruke føttene ute i det fine vinterværet. Det er så godt å være ute i friskluft når jeg sitter på kontor store deler av dagen, ingen tvil om at jeg er et friluftsmenneske :)


Viktig å ta appelsinpause også ;) Vest, lue, varmende tights og GoreTex sko er alt fra sponsor X-life.

Jeg har ikke kommet så langt med årets julegaver enda, men jeg har sørget for å handle inn et par adventsgaver til meg selv. Nye og fine skiklær som skal bli godt brukt i vinter er bestilt, og det samme er boken på bildet under av Martin Norum. Han jobber jo i AFPT og nå er det jammen ikke lenge til jeg blir student der. Boka er ikke pensum, men likevel har jeg lyst til å lese den og lyst til å lære mer temaet. Det er så utrolig god følelse å vite at jeg snart skal studere noe jeg virkelig brenner for og VIL bruke tiden min på. Da jeg gikk bachelor i økonomi hadde jeg ikke i hele tatt den samme følelsen, og jeg VET at denne utdannelsen kommer til å bli superbra. Oppstarten er i januar og jeg gleder meg utrolig mye! Jeg bestilte samtidig boka fra flotte Kristine Weber - hun er så fantastisk god inspirasjon for sunn og god mat. Jeg elsker å hente inspirasjon fra andre for å så lage min egen vri på det.

Innlegget inneholder sponsede lenkerGood mornings

God morgen! Jeg startet uka mi på den beste måten jeg vet, nemlig med en styrkeøkt på rumpe og lår. Jeg var litt trøtt da alarmen ringte klokken 0630, men med en gang jeg kom meg ut av sengen var jeg fit for fight. Det er så godt å gjøre unna treningsøkten før jobb, for trening gir overskudd og økt energi gjennom hele dagen. Jeg vet det kan være vanskelig å stå opp tidlig, men når du har gjort det et par ganger blir det fort en god vane. Jeg trente med Siri i dag, og la til et par øvelser jeg i utgangspunket ikke har på programmet mitt. Zercher squat og good mornings kjennes allerede godt i bakside lår og rumpe, veldig gode øvelser synes jeg. Her kommer en liten gjennomgang av hvordan good mornings gjennomføres, slik at du og kan prøve den på neste økt!

1. Stå oppreist med en stang over skuldrene, på samme måte du står når du skal utføre knebøy. 

2. Start senkefasen som i knebøy, hold ryggen så rett som mulig mens du fører hofta bakover. Du skal ha en liten knekk i kneleddet, husk å stram magen og rumpa gjennom hele øvelsen.

3. Bøy fremover til du virkelig kjenner at det river i bakside lår- og setemuskulaturen. Samme bevegelse utføres på vei opp, pass på å ikke krum ryggen din. 

Superfresh tights fra Kari Traa og comfy treningsgenser fra Better Bodies (sponsede lenker)

Øvelsen svir skikkelig, men god tenkikk er vitkig for å ikke skade ryggen. Gjerne hold blikket ned i stedet for opp slik jeg har over, det er mer skånsomt for nakken. Det er lenge siden jeg prøvde denne øvelsen for første gang, og jeg begynte med bare stanga. Kontakt er viktigere enn å lasse på med vekter i alle øvelser, men spesielt viktig på en øvelse som denne. Her har jeg totalt 35 kilo på, og jeg kjørte tre sett med ti repetisjoner. Det kjennes, for å si det sånn! Veldig fornøyd med økta, og var et eneste stort glis sammen med treningspartner Siri etterpå :)

Nå har jeg spist, er ferdig dusjet og klar for jobb! Superstart på uka, akkurat sånn jeg liker det :) Har du prøvd denne øvelsen før?

Fantastiske bursdagsmuffins

I dag har verdens beste lillesøster bursdag, og det må selvfølgelig feires! Jeg slo til med supersunne muffins, som ble utrolig gode og ikke minst enkle å lage. Med smak av sjokolade, banan og peanøtt kan det virkelig ikke gå feil, en uslåelig kombinasjon. Oppskriften ser slik ut:

100 g havremel

1 banan

1 scoop sjokoladeprotein

1 ss Fiberfin

1 ss Sukrin Gold

1 egg 

100 g mager kesam

1 ts bakepulver

Mos bananen godt, gjerne med stavmikser. Bland deretter alle ingrediensene godt sammen før du fordeler de i muffinsformer, jeg bruker alltid former av silikon når jeg lager muffins. Det gjør bakingen så utrolig mye enklere! Formene jeg brukte denne gangen var bittesmå, så jeg har spist fire muffins allerede. Helt greit når de er laget av så sunne ingredienser, da kan de nytes med god samvittighet. De er ferdigstekte etter 12-15 minutter hvis du setter de midt i ovnen på 175 grader. La de avkjøle seg på rist før du smører utover glasuren.Glasuren er så enkel som sukrinmelis, 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss PB2 og litt vann blandet sammen til du får riktig konsistens. Så er det bare å smøre det utover muffinsene - og ta deg noen velfortjente jafs av disse herlighetene! Merker at bakegleden har kommet tilbake for fullt, og jeg gleder meg til å ta fatt på sunn julebakst fremover.


Helt til slutt gjenstår det bare å si hipp hurra for lille Marimora mi som plutselig ikke er lita lenger. Jeg kan ikke tro at du plutselig er 20 år og voksen lillesøss! Heldigvis er du like herlig enten du er liten eller stor, og storesøstera di er så uendelig glad i deg. Dagens kjærlighetserklæring på bloggen, og her kommer noen bilder som viser søskenkjærligheten under: 
Lenkene i innlegget er sponset

Jeg skal bli personlig trener!

Da er det bestemt, den 31. januar begynner jeg å utdanne meg som personlig trener her! Jeg gleder meg allerede som en liten unge, og jeg tror dette kommer til å bli fantastisk bra. Det kommer til å bli så utrolig spennende å lære om kropp, kosthold, psyke, anatomi og mange andre interessante tema som vil bli gjennomgått. Jeg føler at jeg har veldig mye erfaring, både når det kommer til styrketrening og det å konkurrere - men nå skal jeg lære meg teorien bak det også. Kunnskap er makt! 

Som jeg har nevnt tidligere var jeg usikker på om jeg skulle velge NIH eller AFPT, men valget falt til slutt på AFPT. Den studiemodellen de har, de dyktige foreleserne, muligheten for videreutdanning og ikke minst den gode omtalen jeg har hørt fra alle som har gått der var det som bestemte utfallet av valget mitt. I går ettermiddag var jeg faktisk så heldig at jeg fikk være med på en forelesning i regi av AFPT her i Trondheim holdt av selveste Børge Fagerli. Jeg gledet meg jo utrolig mye fra før, men etter denne forelesningen kan jeg nesten ikke vente! Så utrolig interessant og spennende å kunne lære fra noen med så mye kunnskap. Ikke minst kjenner jeg og at jeg gleder meg til å sitte på skolebanken igjen, det var skikkelig god stemning å sitte i et klasserom med mange andre ivringe studenter. Det fine med studiet er at det er helgebasert, slik at jeg enkelt kan kombinere det med den jobben jeg har i dag. AFPT holder også kursene sine i mange byer, som gjør at jeg kan ta hele utdanningen her i fantastiske barteby. Om du vil lese mer om utdanning som personlig trening kan du gjøre det ved å klikke her. Da jeg meldte meg på kurset der fikk jeg en rabattkode som gir 5% avslag på alle utdanninger hos AFPT for å dele med andre, så om du har planer om å bli kostholdsveileder, personlig trener eller coach er det bare å sende meg en epost for å få koden. Hvem vet, kanskje noen av dere blir klassekameratene mine neste år? :)

 Jeg kommer selvfølgelig til å blogge mye om utdanningen og det jeg lærer - slik at jeg får delt mye kunnskap med dere som leser bloggen min også. Å faktisk gå skole med et tema jeg brenner for blir virkelig fantastisk, for selv om det var helt ok å ta bachelor i økonomi er ikke akkurat regnskap det jeg brenner mest for. Jeg vet selv hvor utrolig mye treningen min har gitt meg, både når det kommer til fysikken min og ellers i livet. Den følelsen av måloppnåelse og gleden ved det har jeg tatt med meg fra trening og blitt mye flinkere til å nå mål jeg setter meg ellers også. I tillegg har jeg fått en viljestyrke og disiplin jeg aldri hadde hatt om det ikke hadde vært for treningen. Det gir meg rett og slett en utrolig glede i hverdagen, og jeg har lyst at enda flere skal sitte med de samme følelsene! Derfor velger jeg nå å utdanne meg som personlig trener, slik at jeg kan hjelpe andre å oppnå de samme gledene med trening.
Dette er mitt aller første "flexebilde" som ble tatt i 2010. Under ser dere meg i svart bikini høsten 2011 - klar for min første konkurranse i bodyfitness.

Rosa bikini i 2012 og blå konkurransebikini nå i 2013.

Det er få ting som er så motiverende som å faktisk SE fremgang. Og det er det ingen tvil om at jeg gjør med disse bildene - drømmefysikken er ikke medfødt men må jobbes for. Jeg føler allerede jeg har kommet langt, men er bombesikker på at med utdannelse og kunnskap kommer jeg til å nå mye lenger med fysikken min. Åh, jeg gleder meg sånn til å komme i gang, sommerfugler i magen allerede :) Heldigvis er det bare to og en halv måned igjen til skolestart!