hits

desember 2017

Året som har gått

Tenk at vi har kommet til årets siste dag! 2017 har vært et supert år for meg, og i dette innlegget tenkte jeg å oppsummere året som har gått måned for måned ♥

 Januar 2017 startet med at treningssenteret jeg jobbet på ble kjøpt opp av 3T. Det kom som et sjokk, og hele måneden gikk med på å sette seg inn i nye ting. Alt var nytt og usikkert i starten, det var ikke bare-bare å være leder i nytt selskap med egne regler og rutiner. I dag tenker jeg at det var det beste som kunne ha skjedd, og jeg stortrives med å jobbe i 3T! 

Vi rakk heldigvis litt andre ting enn jobb også, og vi tok våre første skiturer med Ulrik i pulk. Det har det blitt mange av siden den gang, og jeg gleder meg til flere slike turer denne sesongen. Lite slår vinterdager med fantastiske forhold i løypa. 

I februar ble Ulrik 1 år! Det var helt rart å tenke på, hvor fort tiden hadde gått fra han var nyfødt. Det tenker jeg enda, nå er han jo snart 2 og tiden flyr avgårde.

Det skortet litt på treningsmotivasjon, og for å gi meg selv et lite spark bak satte jeg i gang en litt annerledes treningschallenge. Jeg skulle klare pushups på ringer, knebøy på fitnesball, pistolsquats og å stå på hendene før påske. Det satte fart i motivasjonen, og alt foruten håndstående ble klart med glans. Det å prøve nye ting hang med meg resten av året også, og jeg har aldri utfordret meg selv like mye på det som i år.

Mars kom og jeg fortsatte med nye ting, og bestemte meg derfor for å prøve alle øktene i Crossfit Open. Det var utrolig gøy, og ga virkelig mersmak selv om øktene også ga blodsmak. Herrejemini så tungt! Det hjalp heller ikke at smertene i ei tå som jeg hadde slitt med helt fra sommeren begynte å bli uholdbare, men jeg kom meg gjennom alle øktene. Kanskje ikke med glans, men virkelig med all innsats jeg hadde.

I april fikk jeg endelig operert tåa mi, og hoppet rundt på krykker et par uker. Når det gikk for tregt med meg ble jeg satt i ei trillebår sammen med Ulrik, så vi kom oss ut likevel.

Da den hadde grodd seg til gikk startskuddet for utetreningssesongen, og jeg fikk lede flere bootcamps og løp. Det er så gøy, og utrolig givende! Megafonen står klar til mange slike events i 2018, og jeg gleder meg allerede.

I mai tok vi vår første familieferie i Spania, og storkoste oss mesteparten av måneden. Svigers har leilighet der nede, og svigermor stiller med femstjernes service.  Sol, bading, trening og is oppsummerer måneden ganske godt.

Jeg og Bjørni hadde vår første date noensinne på Geitfjellet 1. juni 2014. Vi går opp dit hvert år denne dagen, jeg håpa på en ring på toppen men det var ingen i sikte. Jeg krysser fingrene for at den kommer i 2018!

Jeg tilbragte også mye tid med min gode venninne Lucia, som virkelig har fått meg til å tenke mer over miljøet og planeten vi lever på. Vi har gjort mange grep i hverdagen for å bli miljøbeviste, og jeg har lyst til å gjøre enda flere grep i tiden som kommer. 

Vi hadde ikke ferie i juli, men vi tok langhelg nesten hver helg. De ble godt utnyttet, både på ved sjøen på Frøya og ute i marka. Vi gikk Topp 7 med Ulrik i bæremeis og lå i telt med han for første gang, det skal bli en årlig tradisjon.

I august bestemte jeg meg for å melde meg på halvmaraton, bare tre uker før start. Jeg hadde kanskje fem løpeturer i 2017 fra før, og derfor ble det mye løping denne måneden. 

I tillegg til løping ble det mye baking, og som den Oreo-elskeren jeg er tror jeg at disse to er mine favorittoppskrifter fra hele året:

September og halvmaratonet kom raskt, jeg var superhappy med egen innsats. Tiden ble 1:56, og med tanke på hvor lite jeg hadde løpt på forhånd var jeg kjempefornøyd. I 2018 blir det minst et nytt halvmaraton, og da skal tiden bli enda bedre.

Vi dro to nye uker til Spania, de var helt nydelige. Enda mer is, trening og bading denne gangen, akkurat som en ferie skal være. 

Oktober ble den store hyttemåneden! Vi var på hytteturer omtrent hver helg, og jeg elsker det. Drømmen er å kjøpe egen hytte en vakker dag, men enn så lenge er vi heldige som har flere vi kan låne. 

I november meldte jeg meg på crawlkurs, for å forberede meg best mulig til det store treningsmålet i 2018; Trondheim Triathlon! Her må det fortsatt mye svømming til, men jeg er i gang og det føles bra. 

Nå i desember har jeg hatt mammapermisjon, og har brukt masse tid med Ulrik. Vi har bare kost oss, trent mye, gjort klart til jul og hatt kvalitetstid. Etter en hel måned med fri har jeg virkelig fått ladet batteriene, og står klar med begge armer for å ta i mot det nye året.

Helt til slutt vil jeg si tusen takk til alle som titter innom her, kommenterer og legger igjen gode ord. Det er så herlig og gir meg så mye, og jeg håper dere blir med videre inn i 2018. Ha en fantastisk feiring, og ikke minst en herlig start på 2018 ♥

Den beste avslutningen på året

Vi kom til Frøya i går, og selv om jeg har hatt ferie en stund synker skuldrene enda litt lenger ned når vi kommer ut hit. Stille og fredelig med fantastisk natur, og ikke minst de beste menneskene jeg vet om. Det er så herlig å ha masse tid med familien, det blir det aldri for mye av. Jeg kan ikke se for meg noen bedre avslutning på året enn det her, med røde kinn, glade barn og grillpølser. Nå sitter jeg med kaffekoppen og lager en oppsummering av året 2017, så mye gøy som har skjedd og som jeg gleder meg til enda mer i 2018. Men først har vi en hel dag igjen av 2017, og den skal vi nyte her ute ♥

Mine to nyttårsforsett

Hvert år setter jeg og mange andre nyttårsforsetter, og jeg synes det er en bra ting. For min del tenker jeg over året som har gått, og tenker over hva som kan endres til det bedre i det kommende året. For min del har jeg to soleklare ting som stikker seg ut, og da skal jeg holde meg til de to. Jeg kunne sikkert blitt bedre på flere ting, men i 2018 er det to ting jeg skal konsentrere meg om. Det første er å bruke mindre tid på telefonen, spesielt når Ulrik er våken. Jeg bruker alt for mye tid på å sjekke snaps, Instagram og scrolling og det er en tidstyv uten like. Hver dag jeg kommer hjem fra jobb skal jeg legge telefonen i gangen, og der skal den få ligge helt til Ulrik har lagt seg. Man får så lite tid sammen i hverdagen at jeg ikke vil kaste bort noe av den tiden på telefonen min. Det er ikke bare når Ulrik er våken at jeg skal være lite på telefonen, men generelt har jeg en jobb å gjøre her. Så nå har jeg slettet både Messenger og Facebook fra telefonen, så hvis jeg vil sjekke må jeg faktisk dra frem maskina. Nå skal ikke jeg bestemme over andre, men håper flere har det samme nyttårsforsettet. Jeg synes det er så trist at vi skal bruke så mye av tiden vår med nesa ned i telefonen, i stedet for å løfte blikket og se de rundt oss. I går kveld var jeg og to venninner ute i marka, med kakao og sjokolade. Jeg så ikke på telefonen en eneste gang, og det var så deilig! Ja til flere slike kvelder i 2018.

Mitt andre nyttårsforsett er å trene mer. Det høres kanskje rart ut for noen, i og med at jeg er en relativt aktiv person fra før. Tingen er at jeg blir så usannsynlig glad av å trene, og uansett hvor dårlig dagen kan ha startet blir jeg alltid i godt humør av å trene. Det gjør bare noe med meg, og gir meg en følelse som jeg elsker. Det gir meg glede, energi og pågangsmot  som jeg bruker videre i andre deler av livet. Da er det ikke rart at jeg vil ha mer av dette, og har tenkt å trene enda mer i det kommende året. Det jeg skal være flinkere til er å lure inn 20-30 minutter på hektiske dager, for det er ikke nødvendigvis sånn at trening må ta en hel masse tid. Med mindre tid på telefonen er jeg helt sikker på at jeg frigjør mer tid til trening. 

Det var mine to, nå er jeg spent på å høre om dere har noen nyttårsforsetter for 2018? ♥

2. juledagsøkt med kroppsvekt

Hei alle sammen og riktig GOD JUL ♥ Min har vært akkurat som jeg ønsket meg så langt, lite tid på sosiale medier og masse tid sammen med familien. For meg er det det aller viktigste nå i jula. Jeg har spist så utrolig mye god mat og godis, og våknet full av energi i dag tidlig. Jeg tok med meg Ulrik ned i kjelleren, og vi kjørte ei 2. juledagsøkt med trykk i! Jeg trodde den skulle bli relativt enkel, men der tok jeg altså feil. Jeg plukket 10 kroppsvektøvelser, og bestemte meg for å kjøre 26 av hver til ære for 26 desember. På ettbeinsøvelsene tok jeg 26 repetisjoner per bein. Jeg kjørte øvelsene uten noe særlig pause mellom, men litt dansing med Ulrik ble det innimellom. Jeg kjørte 2 runder, og etterpå var jeg helt gele i beina og øm i magen! Skikkelig morsom økt, som både er effektiv og enkel. Denne kan du kjøre hvor som helst, enten du er ute på romjulsskitur eller hjemme i stua.  Økta ser slik ut:

26 x Air squats

26 x Deck squats

26 x Toe Touchers

26 x Bulgarske utfall

26 x V-ups

26 x Step ups

 26 x Pushups

26 x Ettbeins hipthrust

26 x Handstand pushups

26 x Burpees

Du trenger altså bare kroppen din, og jeg kan garantere at dette blir ei super økt! Få med deg en venn eller et familiemedlem, så er det bare å sette i gang.

Jeg er strålende fornøyd etter økta, nå venter familieselskap med enda mer mat. Jul altså, ingenting er bedre ♥

Christmas bliss balls

Hei kjære lesere ♥ Lille julaften, og jeg titter innom for å gi dere oppskriften på disse seige sjokoladekulene med smak av jul. Her trenger du bare ingredienser som finnes på dagligvarebutikken, og kanskje har du de i skapet allerede. For å lage de trenger du:

10 store dadler ♥ 2 ss smør* ♥ en neve tranebær ♥ 2 ss vann  2 ss kakaopulver

en neve rosiner ♥ 1 ts kanel ♥ en klype nellik ♥ 2 ss kokosmasse

* Du kan selv velge om du vil bruke kokossmør, nøttesmør eller vanlig smør

Legg tranebær og rosiner i vann i 15 minutter. Kjør dadler, vann og smør sammen i en food processor eller med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør det godt sammen til en klissete masse. Trill kuler i hendene dine, som du kan rulle i kokos, hakkede nøtter eller spise som de er. Fantastisk gode, med mye energi og virkelig med smaken av jul ♥

Her i huset er alt handlet inn, huset er vasket og pyntet og alt er klart for den store dagen i morgen. Først venter grøt hjemme hos mamma i kveld, så nå kan julefreden bare senke seg ♥

Et lite julemirakel

Annonse

For et par uker siden skrev jeg et innlegg om 10 ting jeg er skikkelig dårlig på, og det å sminke meg sto på den lista. I løpet av mitt 28 år lange liv har jeg rett og slett ikke fått det til skikkelig, og da har jeg heller droppet det. Nå har det altså skjedd et lite julemirakel, og jeg får til å sminke meg selv! For noen er det kanskje en selvfølge, men jeg vet at det er mange der ute som har det som meg. Så selv om dette kanskje ikke er bloggen du titter innom for å få sminketips, så får du det av meg i dag. Dette er nemlig for bra til å ikke dele videre med dere! Temptu airbrush makeup gjør at huden ser helt flawless ut, og holder i tillegg mellom 12-24 timer på huden. For ei som trener mye kan dere tro at akkurat det er midt i blinken! Første gang jeg fikk prøve Temptu sto jeg med åpen munn i speilet på Injeksjonsspesialisten og sa "herregud så pen jeg er!" før jeg rakk å tenke meg om. De som sto rundt meg humra litt, men jeg sier drit i janteloven og det skal være lov å skryte av seg selv. Så i dag skal jeg skryte både av meg selv og at dette fantastiske produktet som jeg har falt pladask for. 

Temptu airbrush kan du justere akkurat som du vil, fra en lett makeup til full airbrush som kan dekke arr og tatoveringer. I tillegg inneholder aminosyrer som gir masse fuktighet til huden, noe de fleste av oss trenger nå på vinterstid. Her er det ingen olje, ingen parabener eller parfyme, slik at det også passer til de med sensitiv hud. Temptu er kjempeenkelt å påføre, i tillegg til at det matcher pigmentene i din egen hud slik at den blender helt med din naturlige hudtone. Har du ikke kjøpt julegave til deg selv eller din kjære enda får denne høyeste stjerne i boka av meg! Her i Trondheim selges Temptu hos de fantastiske damene på Injeksjonsspesialisten, dere kan og sjekke ut @temptu_norge på Instagram. 

Jula kom tidlig i år for min del, og nå gleder jeg meg til nydelig sminke og kjole på julaften. Det her må jeg virkelig kalle et lite julemirakel! 

Lunsj på Hagen

Som jeg har nevnt her på bloggen har jeg blitt mye mer miljøbevist det siste halvåret. Et av de tiltakene jeg har gjort er å redusere inntaket mitt av kjøtt og meieriprodukter, noe som har gått overraskende bra! Nå ønsket jeg meg litt mer inspirasjon til ting å lage, for jeg merker at jeg ofte spiser de samme vegetar-rettene. Derfor ble dagens lunsj tatt på Hagen, tenk at jeg ikke har vært der før! Så koselig, så god mat og alt er 100% plantebasert. Egentlig var det litt skummelt å velge buffet, jeg ville jo smake på alt! Så det ble både lasagne, burger, kålrotboller, rotsgrønnskaer og quinoasalat. Supergodt og virkelig mettende, selv om det er tre timer siden vi spiste er jeg stappmett enda. Så hvis du er som meg og gjerne vil utvide horisonten på vegetarmat er dette virkelig et supert sted. Og bare så det er nevnt er det ingen #reklame her, kjøpte buffet til 165 kroner helt selv og det var virkelig verdt pengene!

Det er også verdt å legge til at stedet har bra selfie-lys, for alle oss som bryr oss om den slags. Ha en superduper onsdag alle ♥

Derfor bør du spise sukker i julen

Jula er den beste tiden i året for meg, ingenting slår jul med familien. Likevel vet jeg at mange gruer seg til jul av ulike årsaker. En av disse er stress i forbindelse med mat, og det synes jeg er så synd. Derfor vil jeg i dette innlegget oppfordre alle til å spise sukker i jula! Den oppfordringen kommer ikke så ofte fra meg, men i jula synes jeg dere bør det. Fordi det er ingen grunn til å være fanatisk, jula er faktisk bare 7 dager i året. Hvis du spiser fem måltider hver dag, så utgjør det omtrent 1800 måltider i året. 7 dager vil da tilsvare omtrent 2% av alle årets måltider, og det vil ikke ødelegge for de resterende 98%. Så spis maten du har lyst på, spis ribbe, saus, riskrem og sjokolade til dessert om du får plass (det får alltid jeg). Hvis du har et anstrengt forhold til høytider og hvordan du skal legge opp kostholdet, så er mitt beste tips nettopp å spise mye mat. Hvis du spiser mye mat er det vanskelig å "ta helt av" på godterifronten, fordi magen allerede er mett. Noe får du selvsagt alltid plass til, og det skal du bare kose deg med! Så spis sukker, slapp av og så skal du se at du kommer tilbake til rutiner og gode treningsøkter igjen raskere enn du aner. Kanskje blir det enda bedre enn før også, på grunn av litt ekstra energi i kroppen og overskudd. Jula handler om så mye mer enn stress rundt matinntak, så bruk den på gode følelser med mennesker du er glad i ♥

Sukkerfri Bounty

Tenk at vi har kommet til 18 desember da dere - nå er det virkelig ikke lenge igjen til den store dagen! Jeg spiser alltid godis i julen, men en hel måned med mye sukker blir for mye av det gode.  Da er det midt i blinken å lage sukkerfrie godsaker som fint kan spises hver dag, hele desember. Sukkerfri Bounty er en klassiker, alltid like godt og alltid like enkelt. For å lage disse trenger du:

4 ss cocosa ♥ 10 ss kokosmasse ♥ 3 ss kokosmelk

6-8 dråper vaniljestevia ♥ 3 ss sukrinmelis

Smelt cocosa og sukrinmelis i en liten kjele. Rør inn vaniljestevia og kokosmelken, før du tilsetter kokosmassen til slutt. Rør alt godt sammen slik at massen blander seg jevnt. Jeg fordelte i silikonformer som jeg satte i fryseren en halvtimes tid, slik at massen fikk sette seg godt sammen. Etterpå smelter du sjokolade og dypper bountyen oppi. Jeg brukte en sukkerfri sjokolade, men det går selvfølgelig helt fint om du velger annen type sjokolade også. 


Å starte uka med sjokolade er jammen ikke feil, nå venter årets siste svømmekurs og jeg er klar for å gi det jeg har. Håper dere har hatt en nydelig start på uka, og at dere ikke stresser for mye med å gjøre klart til jul. Det blir nemlig jul uansett ♥

12 days of Christmas

Denne økta er så utrolig gøy, og jeg anbefaler dere virkelig å teste den. Tung, variert og morsom! Du starter med 1 repetisjon på første øvelse, 2 på neste og slik forsetter det hele veien opp til 12. Her får du trent hele kroppen, og måtte helt ned i kjelleren for å hente energi til siste runde. Jeg kjørte runden tre gangen, planen var opprinnelig fire men Ulrik ble lei etter den tredje. Det kunne ikke passet bedre, for jeg hadde ikke sjans til å ta en runde til. Har du det travelt en dag får du trent hele kroppen med kun en runde også, det er det som er så fint med økta her! Øvelsene ser slik ut:

1 markløft 100 kg

2 pullups

3 toes to bar

4 pushups

5 squat jumps

6 kettlebell swings 24 kg

7 kettlebell goblet squats 24 kg

8 kettlebell goblet lunge 24 kg 

9 HSPU

10 burpees

11 v-ups

12 thrusters 40 kg

Økta er gøy i seg selv, men ekstra gøy blir det å trene med Ullen som deler ut nusser og klemmer til den store gullmedalje under økta. Litt vanskelig med HSPU når han klemmer og koser, men det er virkelig verdt å ta et par repetisjoner mindre av den grunn ♥

Mine beste julegavetips til hele familien

Innlegget inneholder sponsede lenker

I kveld har vi virkelig kost oss med å lage julegaver. Ulrik har laget personlige julekuler som familiens eldste skal få og de ble så fine! Han storkoste seg med malingen, mens mammaen stresset med å ikke få maling på møbler og klær. Et tips er å dekke til litt før dere starter! Kulene er fra Barnas Hus, og i pakken er det med maling, rull for å få malingen jevnt fordelt på hendene og tusj for å skrive. Så er det bare å kjøre på, masse maling på hendene til barnet og trykke hånda på kula. Ulrik ble grinete når vi var tomme for kuler, så vi måtte forsette på papir helt til malingen ble tom. Men det ble plutselig til mange fine julekort, så dette var virkelig en fin førjulskveld. Kulene finner dere i ulike farger her

Til søstre, mødre, venninner eller alle sporty hunnkjønn der ute kommer gavetipsene mine fra Kari Traa. Ullsettene er perfekt for fjellturer, hyttehelger eller bare for å holde varmen hjemme på kalde dager. Det samme er travel bagen som kan brukes både til tur og som treningsbag. Hvis dere ikke er enige med meg kan dere sjekke ut tilbudene som X-life har nå her.

Lue / ullgenser / ullbukse / travel bag / toalettmappe 

Sist men ikke minst, kjærester er alltid vanskelig å kjøpe til. Derfor bestemte jeg meg heller for å lage et gavekort til han, med 10 ting jeg vet han kommer til å bli glad for. Han leser aldri bloggen min så det er ingen fare å poste gaven på bloggen, han kommer ikke til å finne ut av det før julaften uansett. Her har jeg satt på ting jeg vet han liker som ikke nødvendigvis jeg liker, men når det først er jul så må jeg jo ta i litt. Jeg kjenner allerede at jeg angrer på at jeg satte snømåking på lista, jeg har ingenting i mot fysisk arbeid men jeg hater virkelig snømåking. Her vi bor er det utrolig mye snø også, så jeg kommer sikkert til å få den brukt i mot meg når det har kommet to meter snø. Menmen, hva gjør man ikke for kjærligheten? 

Nå mangler jeg bare to gaver så er alt i boks og jeg skal bare kose meg med julebakst frem til julaften. Håper dere fikk litt inspirasjon hvis dere ikke er ferdige enda ♥ Hva er dine beste julegavetips?

Tre slag sukkerfrie julenøtter

Nøtter er så godt, og hver jul lages det sukkerfri brente mandler her i huset. I tillegg til det lager jeg alltid noen flere smaker, for julenøtter kan varieres i det uendelige! Dette er sunn, næringsrik og sukkerfri snacks på sitt aller beste. Jeg liker både søtt og salt, og bruker derfor mine favorittkrydder når jeg lager nøtter. Her kan dere eksperimentere med ulike krydder og smaker, for her er det mulig å lage mye godt!

Sweet & spicy julenøtter:

3,5 dl mandler ♥ 1 eggehvitte ♥ 1 ss vann ♥ 1/2 dl Sukrin+

1 ts hvitløkssalt ♥ 1 ts rosmarin ♥ 1/2 ts chilipulver.

Pisk eggehvitte og vann sammen til det skummer. Bland inn krydderet og sukrin før du tilsetter mandlene og rører godt sammen. Fordel utover et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg på stekebrettet før du smaker de på, hvis ikke brenner du deg på tunga!

Brente mandler og hasselnøtter:

500 g mandler / hasselnøtter ♥ 3 ss smør ♥ 0,25 dl vann

2 dl sukrin gold ♥1 ts maldonsalt ♥2 ts kanel

Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og rist de i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Bland de andre ingrediensene i en kjele, og la det koke opp. Hell mandlene i blandingen, og la det koke videre under omrøring i ca 5 minutter. Deretter fisker du mandlene opp, og sprer de over stekebrettet. La de avkjøle seg, og knekk opp de som henger sammen.


 

Ha en nydelig onsdagskveld alle ♥

Pepperkakecookies

Jeg elsker alt som har med jul og desember å gjøre, og nyter virkelig førjulstiden. Jeg synes selvfølgelig det er innafor å kose seg litt ekstra i julen, men en hel måned er litt i meste laget. Da er sunnere oppskrifter midt i blinken, med julekos uten for mye sukker. Disse kjeksene ser kanskje ikke så fancy ut, men de har en helt fantastisk konsistens og smak av jul!  Anbefales virkelig, og for å lage de trenger du:

2 toppede ss mandelmel♥ 2 egg ♥ 1 dl vann ♥ 2 ss yaconsirup

3 ss sukrin gold♥ 1/2 ts hver av nellik, kanel og ingefær ♥ 1 ts bakepulver

Pisk først sammen egg og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør godt sammen, bruk to spiseskjeer for å forme kjeks på bakepapir. Steke kjeksene midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. Jeg fikk 12 kjeks av denne oppskriften, og de ble fort borte! Med en nydelig smak som virkelig minner om pepperkaker får du cookies som er sprø utenpå og mye inni. Så gode at de bakes i flere omganger hver desember, de er for gode til å la være ♥

Den fineste desember noensinne

Det her kommer definitivt til å bli den fineste desember noensinne. Jeg har fri hele måneden, og får lov til å tilbringe hver eneste dag med Ulrik. Det er helt fantastisk godt, det er ingen som gir meg så mye glede som den lille krabaten. Jeg har fortsatt en del permisjon til gode, og desember er sånn en fin måned å være hjemme på. Vi skal bare kose oss, ordne til jul og være masse ute sammen. Det er kaldt i Trondheim om dagen, men det gjør ingenting så lenge begge har skikkelige vinterklær. Legg til at tempoet på Ulrik er skyhøyt, så holder vi varmen godt begge to. Det er så vidt jeg klarer å henge på, så det er vel ikke lenge til han løper fra mammaen sin. Enn så lenge skal jeg nyte at han er så liten, og at jeg kan få oppleve verden gjennom hans øyne

Ulrik har vinterdress og vintersko (-30%) fra Barnas Hus / jeg har parkas (-30%) fra Kari Traa (lenkene er sponset)

Mammahjertet sprekker nesten når jeg ser på han løpe rundt og jeg skal virkelig nyte å ha mye tid med han. I hverdagen blir det så lite tid etter jobb og barnehage, så denne måneden skal vi utnytte for alt den er verdt ♥

10 ting jeg er skikkelig dårlig på

 

Stort sett deler vi alle ting vi gjør vellykket, eller ting vi er flinke på. Det gjør jeg også her på bloggen, selv om jeg prøver å vise frem dagene som ikke går inn i glansbildeboka også. I dag tenkte jeg derfor å fortelle dere om 10 ting jeg er dårlig på, enkelte av tingene er jeg faktisk helt talentløs på. Selv om jeg er dårlig på alt dette lever jeg et supert liv likevel, det er jo ikke mulig å være god på absolutt alt. Så her kommer det, 10 ting jeg er dårlig på:

1. Rygge. Jeg er talentløs på å rygge, og gjør det ekstremt sjeldent. Når jeg først gjør det er det med hjertet i halsen og puls i taket for at jeg skal rygge inni noe og ødelegge bilen. Derfor unngår jeg så langt det går alle situasjoner hvor jeg må rygge, heldigvis måtte jeg ikke rygge på oppkjøringen for 8 år siden. 

2. Parkere. Jeg er dessverre talentløs på parkering også, så jeg innfrir alle vitser som finnes der ute om damer og parkering. Noen tenker kanskje at dette henger sammen med rygging, men jeg har ikke evnen til å parkere riktig på noe som helst vis. Jeg klarer ikke å treffe mellom linjene på parkeringsplassen med fronten inn først heller, og kjører alltid så langt unna at det finnes to ledige plasser og stiller meg skjevt over de. Jeg innrømmer at jeg er den plagsomme personen som gjør dette, men til gjengjeld stiller jeg meg så langt borte at plassene er ledige uansett. Så jeg unnskylder meg selv med det, haha!

3. Sminke meg. Her har jeg rett og slett ikke peiling! Det er nettopp derfor jeg setter på vipper og farger bryna, så er jeg good to go uten å fikse på noe som helst om morgenen. 

4. Klær. Ikke treningsklær selvfølgelig, men "vanlige" klær. For meg er jo treningsklær vanlige klær, fordi jeg jobber på treningssenter.  Jeg kan telle dagene jeg ikke går med tights i løpet av en måned på en hånd, noen måneder blir det til og med tights hver eneste dag! Sikkert rart for noen, men med jobben jeg har og aktive dager ville det vært helt unaturlig og upraktisk å gå med noe annet. Da ligger det kanskje litt i kortene at jeg ikke har snøring på hvilke trender som gjelder ellers, men det lever jeg faktisk ganske fint med.

5. Komme tidsnok. Hvis jeg skulle ha blitt bedre på tingene på lista her, så måtte det ha blitt denne. For den skaper så utrolig mye stress i hverdagen! Det er likevel ikke så lett å bli bedre, for det henger nøye sammen med at jeg er vanvittig distre. Jeg husker aldri hvor jeg har lagt ting, og leter alltid etter telefon / lommebok / bilnøkler når jeg skal noe sted. Flere ganger kommer jeg også på at jeg har glemt noe etter jeg har kjørt hjemmefra, og må hjem igjen for å hente det. Så blir jeg stressa fordi jeg plutselig er ute i dårlig tid til noe jeg i utgangspunktet trodde jeg hadde god tid til. Typisk meg!

6. Være syk. Jeg er dårlig på å være syk, ikke fordi jeg blir ekstra sutrete men fordi jeg ikke takler det! Jeg blir for rastløs for fort, og prøver å komme meg tilbake til normal rutine så fort som mulig. Det blir som regel for fort, og i stedet for å holde meg i ro et par ekstra dager kjører jeg bare på. Da blir jeg ofte bare sykere, så det er i grunn ikke så lurt. Likevel gjør jeg det gang etter gang, heldigvis er jeg velsignet med et sterkt immunforsvar så jeg er ikke syk så ofte!

7. Si nei. Jeg er utvilsomt et JA-menneske. Stort sett vil jeg si at det er en positiv egenskap, men ikke hvis det går for langt. Jeg sier ofte ja til ting selv om jeg ikke føler jeg har tid / lyst / mulighet. Jeg har blitt litt flinkere til dette de siste årene, men likevel har jeg mye å gå på her. 

8. Krangle med kjæresten. Denne irriterer meg skikkelig. Jeg klarer nemlig aldri å krangle med kjæresten uten å grine! Jeg aner ikke hvorfor, men tårene kommer bare med engang den minste krangel oppstår. Det siste jeg har lyst til er å være ei som bare griner og hulker frem ordene uten å få frem poenget mitt. Jeg var aldri sånn før jeg fikk barn, men nå er jeg som ei sil! Det er heldigvis akkurat som med sykdom, vi krangler ikke så ofte så jeg klarer vel å leve med dette også.

9.  Legge meg. Her har jeg et ufattelig stort forbedringspotensiale. Jeg er så dårlig på å legge meg! Det skulle vel egentlig være verdens enkleste sak, men jeg legger meg alltid alt for sent. Jeg elsker kvelder med Ulrik, men elsker også alenetiden etter han har lagt seg. Derfor blir den ofte trekt alt for langt ut, og jeg får svi for det dagen etter.

10. Vinne/tape.  Jeg har et ekstremt stort konkurranseinstinkt, og alle typer konkurranser går jeg 100% inn i. Derfor blir jeg så vanvittig glad når jeg vinner, og motsatt grinete om jeg taper. Det går stort sett over etter noen minutter, og jeg er fullstendig klar over at jeg er sånn. Jeg tror det er mest plagsomt for de rundt meg, haha. Det er jo egentlig bare en form for å vise følelser på, og det synes jeg er helt greit.

Helt til slutt så legger jeg med et bilde av noe jeg er skikkelig god på, nemlig å glise så bredt at jeg får vondt i kinnene! 

Er det noen som kjenner seg igjen i lista eller er det bare meg? ♥

Årets julefotografering

Hei dere ♥ Jeg er hjemme alene med Ulrik i kveld og koser meg med å se gjennom bildene fra dagens julefotografering. Jeg klarer ikke å bestemme meg helt hvilket jeg likte best av de tre øverste, jeg liker alle så godt! De tre gutta mine var kanskje ikke solstråler da jeg kledde de opp, men så fort vi var ute kom smilet frem. Mor i huset smiler også fornøyd, ikke rart med så nydelige gutter som jeg har! 

 

 

Potensielt kan jeg også snu på det, og velge et av de som ikke var like "fine" men heller midt i øyeblikket som de her:

Det blir nok et av de tre øverste om jeg kjenner meg selv rett, men det er så herlig med slike uperfekte bilder også! Håper dere har en super kveld alle der ute ♥

Fredagstacosuppe

Omgangssyken har endelig sluppet taket, og forhåpentligvis er det lenge til jeg møter den igjen! Det kunne ikke passet bedre heller, i kveld venter julekonsert med Kurt Nilsen og middag ute. Likevel må vi jo spise noe først, det har ikke vært det største matinntaket de siste dagene så nå må det fylles på. Det er jo tross alt tacofredag, og hva passer bedre da enn tacosuppe? For å lage den trenger du:

400 g karbonadedeig ♥ 1 liten løk ♥ 1 hvitløk ♥ 1 rød chili ♥ 400 g hakkede tomater

1 lite glass tomatpure (140 g) ♥ 6 dl vann ♥ 1 buljongterning ♥ 1 boks mais ♥ 1 pakke tacokrydder

Stek finhakket løk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje. Tilsett karbonadedeigen, krydder og litt vann og la det steke til karbonadedeigen er ferdig. Tilsett resten av ingrediensene, men hold gjerne litt igjen på vannet for å se an tykkelsen på suppa. Liker du den veldig tykk kan du holde igjen litt på vannet, eller tilsette litt ekstra for å få den tynnere. La den putre seg sammen i 5-10 minutter, i mellomtiden kan du lage speltlompechips. Det er kjempeenkelt, skjær speltlomper i trekanter og topp med ost og krydder. Sett inn i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Supert som tilbehør til suppa, smak gjerne til med litt lime og avocado på toppen så har du virkelig ei god suppe! Ferdig på 20 minutter er den også, perfekt for en sulten mage ♥

Nå kan du slutte å trene for 149 kroner!

Jeg blir så oppgitt. Det virker ikke som det er grenser for hva klesbransjen klarer å finne på. Nå er det de berømte rumpe-trusene, som jeg måtte prøve. Jeg nekter å kjøpe en, så jeg tok på meg to hipstere før jeg dro til butikken. Bare det i seg selv ga kanskje litt ekstra padding til rumpa, men det var ingenting mot trusene. Det føltes som å ha på en bleie! Ikke bare var det ekkelt, men det så heller ikke ekte ut i det hele tatt. Om det så hadde sett ekte ut, så ville jeg uansett ikke ha sett poenget. Hva i all verden er poenget med å jukse seg til ei større rumpe? Ei veltrent rumpe har en rekke helsefordeler, så jeg sier et høyt JA til rumpetrening. Jeg sier også JA til å trene bare for å få større rumpe, for uansett hvilken grunn folk har til å trene så er jeg glad. Derfor blir jeg så oppgitt, trist og lei meg hver gang det kommer noe nytt som sier at du kan slutte å trene. Rumpetruser, fettsmelting, korsetter og ultralyd - lista kunne vært mye lengre. Tingen er at det virker ikke. DET VIRKER IKKE. Så vær så snill, ikke bruk penger på det. Bruk penger på nye joggesko, medlemskap på treningssenter eller hva som helst. Bare ikke rumpetruser, du kan nemlig ikke slutte å trene for de 149 kronene de koster. Her ser dere beviset på akkurat det:

Meg uten rumpetruse, glad og fornøyd:

Meg med rumpetruse, nesten i latterkrampe. Altså hvorfor ligger all padding på trusa helt øverst? Jeg fikk dobbeltrumpe uansett hvilken størrelse jeg prøvde. Og forresten så ser dere helt riktig, ei jente med både strekkmerker og hår på leggene som smiler likevel!

Med tights utenpå klarte jeg ikke å holde igjen latterkrampa! Rumpa ser jo ut som en akebakke! Dette lyser fake på lang vei, så trusa anbefales virkelig ikke. 

Det jeg derimot kan anbefale er knebøy, hipthrust, glutebridge og kickbacks - så blir det ordentlig rumpe uten akebakke!

Det verste som finnes

I dag synes jeg oppriktig synd på meg selv. Jeg fikk omgangssyken i går, med oppkast og full pakke. Jeg tror ikke jeg vet av noe verre, å ha null kontroll på egen kropp er helt forferdelig. Kjæresten har kjøpt brus og nøtter til meg, noe som egentlig er det beste jeg vet. Jeg har likevel ikke sjans til å spise de, det eneste jeg har fått ned er to tørre knekkebrød. Brusen får jeg heldigvis ned, så det er jo noe. Jeg er likevel mye bedre enn i går, så forhåpentligvis er jeg i finere form i morgen. Det gjelder jo å se positivt på ting! Mens jeg ligger her på sofaen og ønsker meg bedre tider tar jeg mer enn gjerne i mot serietips fra dere. Alt som kan gjøre dagene litt mindre kjedelige blir jeg utrolig glad for ♥

Enkel kveldsmat på sitt beste

Hei dere! Jeg har akkurat spist kveldsmaten min etter svømmekurs, det er ferdig klokka 22.00 og er alltid skrubbsulten etterpå. Da handler det om å ta enkle men gode valg, og for meg er det en soleklar favoritt på kvelder som denne. Speltlomper, kyllingpålegg og litt grønnsaker slår aldri feil og det er ferdig på fem minutter. Faktisk ferdig på to, om du ikke orker å dandere slik som jeg har gjort her. Det er ikke så vanskelig å ta sunne valg i hverdagen, bare en har noen gode ingredienser i kjøleskapet ♥

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Verdens beste pepperkake-smoothie

Første søndag i advent ♥ Det er virkelig noe magisk med denne tiden av året, jeg har alltid vært et julemenneske og vil få så mye herlig ut av denne måneden som jeg kan. Etter en avslappende familiehelg på fjellet med masse god mat og godis var det deilig å lage en smoothie hjemme. Ikke hvilken som helst smoothie heller, det er nemlig pepperkake-smoothie! Denne oppskriften ble til i fjor, og jeg lagde den nesten hver eneste dag i desember! Det er stor fare for at det samme skjer igjen i år også, for dette er virkelig smaken av jul med herlig næringsinnhold. For å lage den trenger du:

3 never cashewnøtter ♥ 2 bananer ♥ 2 dl vanilje yoghurt

1/4 ts av nellik, ingefær og kardemomme

Bløtlegg nøttene i en time, slik at de blir myke. Kjør alle ingrediensene sammen i en blender, slik at den er fri for klumper. Vær forsiktig med å bruke mer krydder enn angitt i oppskriften, det kan fort bli for dominerende i smaken. Jeg bruker yoplait sin yoghurt med ekstra proteiner i, den synes jeg er så god! Men du kan også velge å bruke vaniljekesam eller annen type vaniljeyoghurt. Topp gjerne med litt hakkede nøtter på toppen, og nyt med litt julemusikk i bakgrunnen ♥ Min står klar i kjøleskapet, nå skal jeg løpe ned i treningsrommet og presse inn ei lita mini-økt før håndballkampen starter. Håper dere har hatt en nydelig søndag med masse julestemning ♥

12 days of Christmas Oppdal Edition

​Vi har kommet til desember, og jeg feiret det med en utrolig gøy økt i går. Den skal jeg dele med dere litt senere, men i dag har jeg en annen variant av økta å dele med dere! 12 days of Christmas er ei økt det finnes mange ulike varianter av, her skal du gjøre 12 ulike øvelser i ulikt repetisjonsantall. 1 repetisjon av første øvelse, 2 på neste, så 3 og slik fortsetter det hele veien opp til 12. Der det er ettbeinsøvelser kjører jeg selvsagt det gitte repetisjonsantallet per bein. Her er Oppdal Edition av økta, den så slik ut:

1 Pushups med klapp

2 Pistol squats

3 Ettbeins burpees

4 Airsquats

5 Vandreplanke

6 Bulgarske utfall

7 Mountain climbers

8 Burpees 

9 Hoppende utfall

10  Bear squats

11 Pushups

12 Hoppende bulgarske utfall

Kjør alle øvelsene etter hverandre uten pause, ta først pause når alle 12 øvelsene er gjennomført. Ta et par minutter pause og gjennomfør på nytt, så tar du så mange runder du orker. Jeg lover at denne her svir i beina, så det er ikke sikkert det blir så mange runder!

Ullgenser (-36%)  ullbukse  (-36%) og votter fra Kari Traa (sponsende lenker)

God og varm blir du i allefall av denne økta, det kan jeg skrive under på! Her på Oppdal er det så mange minus at jeg måtte inn, dusje og skifte til ullklær før jeg orket å ta bilder - for her er det kjølig! Men det er akkurat sånn det skal være på fjellet, så jeg smiler så bredt jeg kan ♥