hits

desember 2016

Året 2016

Det er helt rart å tenke på at dette er den siste dagen i 2016, dette året har virkelig bare flydd forbi. Når jeg tenker tilbake på 2016 får jeg kun opp to ting i hodet mitt, jobb og Ulrik. Det er stort sett det det har gått i, men når jeg begynte å bla gjennom bloggarkivet fant jeg plutselig ut at det har skjedd litt andre ting også. Januar og mesteparten av februar gikk med på å være gravid, jeg var så lei av svangerskapet at jeg trente mest mulig for å holde meg opptatt. Det var tungt å trene med en så tung kropp, men likevel klarte jeg å trene frem til dagen før termin.

28.februar kom han endelig, og det ble bedre enn jeg noen gang kunne ha sett for meg. Jeg har aldri vært så lykkelig som akkurat i det øyeblikket dere ser under, når jeg fikk han på brystet var det verdt alt i verden ♥

Jeg var i fin form etter fødselen, og tre uker etterpå dro vi på påskeferie til Frøya. I tillegg til trilleturer med vogna begynte jeg gradvis å trene igjen med egen kroppsvekt og strikk.I slutten av april var endelig huset vårt ferdig, og vi flyttet til Byåsen. Favorittrommet mitt i huset er uten tvil treningsrommet i kjelleren, og en drøm ble til virkelighet med dette huset. Jeg har hatt mange gode økter der nede, og gleder meg til enda flere neste år.

I mai ble Ulrik døpt, og mor var stolt som aldri før. Jeg tok årets første sykkeltur under Tour de Frøya, og selv om tiden ble dårlig var jeg fornøyd med gjennomføringen. Jeg har faktisk ikke syklet siden den gang, så det spørs om tiden blir mye bedre til neste års ritt!

I juni dro vi igjen til Frøya på sommerferie, og vi hadde heldigvis været med oss så det ble mange herlige dager utendørs. Aktive ferier er det beste jeg vet og det er uten tvil noe vi kommer til å fortsette med.

I juli begynte jeg delvis på i ny jobb som senterleder for nye HIT Ranheim, drømmejobben!  Når jeg ser tilbake på det er det tydelig at jeg begynte på jobb alt for tidlig, og det førte til mye stress og uroligheter for hele familien. Men jeg tar det som lærdom, neste gang jeg skal ha barn skal jeg ta lengre permisjon med lille. Selv om det var slitsomt var det også fantastisk gøy å være med på oppstart av et helt nytt treningssenter, og jeg er utrolig glad for at jeg har den jobben jeg har.

I september var jeg med på en workshop med Lasse Tufte, og ble inspirert til å drive med nye treningsformer. Jeg bestemte meg for å klare håndstående - noe jeg enda ikke får til! Men jeg skal fortsette å prøve, så håper jeg å knekke koden snart!

Oktober var hektisk, men selv i travle tider har jeg prioritert å få til en god del trening. Likevel har 2016 uten tvil vært det året jeg har trent minst, det skal ikke gjenta seg i det kommende året! Jeg har jo fått tidenes treningskamerat, han hjelper kanskje ikke så mye til men han er god på å spre glede og etterligne mammaen sin!

I november tok Bjørni full pappapermisjon, og hverdagen ble litt mindre hektisk. Selv om jeg vet at de to har det helt supert sammen hjemme synes jeg det var vanskelig å gi fra meg "alt" ansvaret. Derfor synes jeg også det var ekstremt deilig med juleferie i år, full av kvalitetstid med favorittguttene mine ♥


Stress med å få hverdagen til å gå opp i forhold til jobb, møter og barnevakt har gått litt utover bloggen, og det synes jeg helt ærlig er kjipt. Likevel har dere hengt med hele veien som dere alltid gjør, og det setter jeg sånn pris på! Nå som den verste perioden er over vet jeg at det kommer til å bli bedre, og lover å være en bedre blogger neste år. For det gir meg så mye glede, å kunne dele det jeg brenner aller mest for. Sunn mat, trening og helse er så viktig, og jeg er så takknemmelig for å ha muligheten til å jobbe med akkurat dette. Etter dette året har jeg blitt enda mer fascinert i og glad i kroppen min, etter å se hva den faktisk er i stand til. Nettopp derfor skal jeg fortsette å ta så godt vare på den som jeg kan, og jeg gleder meg til å dele alle tips og smarte løsninger med dere ♥ Jeg går ut av året med et stort smil, og gleder meg til å se hva 2017 vil bringe. Godt nyttår alle sammen!

Kjellerøkta

Det er så utrolig deilig å ha treningsrom i kjelleren, det gjør det så enkelt å få inn økter i hverdagen. Det er uten tvil det lureste jeg har gjort, og jeg føler virkelig jeg har alt jeg trenger der nede. Kveldens økt ble enkel, men god. Jeg elsker å kombinere lette og tunge øvelser, slik at økta består av både få og mange repetisjoner. På den måten blir jeg ikke lei av styrkeprogrammene mine, og får litt variasjon i treningen. I dag ble det først tunge knebøy, før jeg gikk over på hoppende bulgarske utfall. Herremin som den øvelsen svir, og jeg må virkelig jobbe like mye under denne øvelsen som i knebøy selv uten vekter.
Ingen kan si at kroppsvekttrening ikke er tungt! Alt av utstyr jeg har er fra Abilica, og dere kan finne utstyr til hjemmetrening her. (sponset lenke)


Det å jobbe med kjernemuskulaturen er veldig viktig for meg, og jeg prøver meg stadig på flere utfordrende varianter. Snart klarer jeg alt jeg klarte før jeg ble gravid igjen, og det føles bra! SIdeplanke på ball er en super øvelse som er litt mer krevende. Jeg må virkelig jobbe for å klare å holde denne øvelsen over lengre tid, og den er en god utfordring for kjernen. Dere kan også teste å ha strak hånd og/eller bruke en større treningsball for en større utfordring.

Den siste øvelsen jeg tenkte å vise frem i dag er en gammel favoritt med en liten vri. Kneetucks i slynge er kanskje ikke nytt for noen, men for å gjøre øvelsen mer krevende kan du prøve å skyve kroppen så langt tilbake du klarer etter å ha trekt inn beina. Start altså i pushup posisjon, før du trekker beina så langt inn under deg du klarer. Deretter skyver du deg selv direkte bakover mens du sørger for å holde en strak kropp hele veien. Trekk deg frem igjen og gjenta øvelsen i en jevn bevegelse, jeg kan med hånden på hjertet si at denne er tung!

Noe av det beste med treningsrom hjemme er at det er så kort vei opp til sofaen, og det er akkurat her jeg sitter godt plantet nå. Med verdens beste følelse i kroppen, for det er ikke noe som kjennes bedre enn følelsen etter ei god økt. Jeg håper alle dere har hatt noen spreke dager denne uken dere også, kroppen har godt av trening også nå i juletiden ♥

Familiejul

Innlegget inneholder sponsede lenker

Hei dere ♥ Beklager at det er litt stille på bloggen nå i jula, men jeg har tatt litt "fri" fra sosiale medier de siste dagene. I alle fall mye mer fri enn hva jeg pleier å gjøre, og det har vært skikkelig godt. Sosiale medier er en stor del av hverdagen min som jeg trives godt med, men jeg tror alle har godt av å koble av en gang i blant. Kjæresten min hater faktisk bloggingen min, og skulle ønske jeg la ned bloggen fordi den tar så mye tid. Men akkurat der kommer jeg ikke til å høre etter, for det gir meg så mye glede å kunne dele trenings- og matglede her på bloggen. Akkurat nå i jula hører jeg derimot litt etter, så kommer jeg sterkere tilbake etterhvert. Nå sitter jeg stappmett i sofaen, i går var hele storfamilien her på juletapas og det ble igjen en hel haug med rester til i dag. Det er så utrolig godt med litt lettere mat etter all julematen synes jeg. Laks, eggerøre,pastasalat, grovt brød og aioli gikk ned på høykant, herlig muskelmat!

Lange, late morgener med Ulrik har vært noe av det beste med julen. I dag er han 10 måneder, og har alt tatt sine første små skritt. Han er fortsatt veldig ustabil og klarer ikke flere enn to-tre før han faller, men han er på god vei! Han har også lært seg å si mamma (lenge før han sa pappa) og hjertet mitt smelter litt hver gang han roper på meg. Vi har ikke fått barnehageplass, og det ser derfor ut til at jeg skal være hjemme et par dager fra februar av. Da får jeg enda flere lange morgener med han, og det er virkelig noe av det beste jeg vet. Nettopp derfor var en av julen aller beste gaver pysjbukse og tøfler, jeg har omtrent bodd i disse hele julen. Nå har romsjulssalget forresten også startet hos X-life, og dere kan sikre dere mange kupp ved å trykke her.


Denne lille godgutten altså, nå skal jeg kose han ihjel før det er leggetid. Så venter Vikings-maraton, herremin så hekta jeg har blitt på den serien! Ha en fin kveld alle ♥

Snøtrening

Hei alle sammen! Jeg håper dere har hatt noen nydelige dager, og kost dere masse så langt i jula. Det har jeg utvilsomt gjort, det er utrolig godt å ha noen dager fri med familien. Jeg har også spist julestrømpe med masse sjokolade og smågodt i, julemiddager og dessert uten et fnugg av dårlig samvittighet. Det er nemlig ikke litt ekstra kos i julen som utgjør den store forskjellen, det er hva man gjør hele året. Så kos dere med julematen uten å stresse over vekta! Selv om nettopp vekta er det siste jeg tenker på var jeg nødt til å få inn litt trening i dag. Ikke fordi jeg har dårlig samvittighet eller fordi jeg føler at jeg må, men jeg blir fort rastløs om jeg ikke får brukt kroppen min. På dagens trilletur med Ulrik la jeg derfor inn noen enkle øvelser, det er jo så lett å få inn litt ekstra trening i hverdagen. Jeg tipper mange av dere går turer i jula også, og da er dette en super måte å snike inn litt ekstra aktivitet på. Noen av mine favoritter utendørs er pushups, planken, knebøy, utfall, burpees og mountain climbers. Jeg tenkte å ta bilde av alle, men det er så kaldt ute at kameraet mitt streiket. Det er vel prisen jeg må betale for en helt hvit jul, og da er det faktisk greit. Jeg har jo vist dere alle øvelsene før, så jeg håper dere husker de! Skal du ikke ut på tur kan du også gjøre alle disse hjemme på stuegulvet hvis du har litt ekstra energi til overs ♥Håper dere har en helt super andre juledag ♥ Min bedre halvdel skal ut en tur i kveld, mens jeg tenkte å ha et aldri så lite julefilm-maraton på sofaen. Så gjerne del deres favorittjulefilmer i kommentarfeltet, da blir jeg glad!

God jul

Hei alle flotte lesere ♥ Jeg stikker bare innom for å ønske dere en helt fantastisk dag, jeg håper den blir alt dere har sett for dere og mye mer. Vi skal straks i kirken, og resten av dagen skal jeg bare kose meg ihjel med familien min. Jeg har alltid elsket jula, men denne blir ekstra spesiell når vi får feire sammen med Ulrik.  Plutselig har jula blitt enda bedre, og jeg skal nyte den for alt den er verdt. Lov meg at dere gjør det samme, senk skuldrene og ta vare nære og kjære. Det er det jula handler om ♥
Juleklem fra oss til alle dere ♥

Julens beste brød

Noe av det aller beste med julen er lange, gode frokoster med familien. Ingenting er stress, vi kan sitte ved frokostbordet i evigheter og bare kose oss. Jeg vil tørre å påstå at mammas julefrokost slår enhver hotellfrokost, og jeg gleder meg allerede til den i morgen tidlig. Så lenge jeg kan huske har vi alltid hatt denne tradisjonen, og det er så koselig! Det eneste vi har endret i år er at det blir bakt mindre. Fordi i stedet for å lage alle mulige typer rundstykker og brød blir det i år kun nøttebrød til frokosten. Rett og slett fordi absolutt alle i familien elsker det brødet, fordi det er så godt! Nå kommer dette tipset lovlig sent, men om du ikke har tid i dag kan du prøve å bake det i mellomjula. Du kommer nemlig ikke til å angre! Oppskriften har jeg delt med dere før, og den finner dere her.


Hvis dere har lyst til å bake rundstykker i julen kan jeg tipse om disse, som er grove og uten heving:


Det var to gode tips fra meg denne morgenen, som jeg håper dere kan få bruk for i jula. Her i trøndelag snør det masse i dag, og det sørger for at julestemningen blir komplett. Ønsker dere alle en nydelig dag, tenk at i morgen er den store dagen her ♥
 

Julekort i siste liten

I år er jeg ute i siste liten med alt. Jeg har bare kjøpt to julegaver, nesten ikke bakt noenting og hadde helt glemt å ordne julekort. Jeg kom plutselig på det da venner og familie leverte julekort til oss, og derfor fant jeg ut at vi måtte ha en aldri så liten julefotografering i går. Til og med det var jeg så seint ute med at Ulrik sovnet som en stein, og vi hadde ikke nubbesjans til å vekke han. Så ingen smilende baby på årets julekort, men han er veldig søt likevel! Jeg tenkte jeg bare skulle slenge på god jul og godt nyttår oppe i hjørnet, før jeg drar for å printe de ut. 

Guapo er egentlig den søteste av alle, men han var ikke så kjempefan av kostymet sitt så det ble tatt av relativt kjapt. Det skal nok på senere i julen, han slipper ikke unna noen ekstra bilder. Siden det ikke ble noen ekstra av Guapo denne gangen slenger jeg med noen ekstra av oss, og retter en stor takk til Drea som alltid stiller opp som familiefotograf ♥


Med julegensere og juletre har vi i alle fall julestemning inne i huset om mye annet mangler. Og da blir det jul likevel ♥ 

Dekkvelt og hoppende hiptrust

Løftetrynet mitt kommer alltid frem når jeg løfter tungt, og i dag kom det virkelig frem under dekkvelt. Dekket kjentes egentlig ikke kjempetungt ut, men når løpebanen er 30 meter ble det tungt etter hvert! Jeg elsker denne typen trening, det er så gøy å bruke kroppen på ulike måter. Så om du har en garasje med dekk i, så vet du hva du kan bruke de til! Å slå med slegge på dekk er også utrolig tung og god trening, så det har jeg spart til neste økt.
Ingen mandagsøkt uten en rumpeøvelse, og i dag ble det ettbeins hoppende hipthust. Ja, du leste riktig. For en tung øvelse! Rumpa mi blir on fire etter bare noen repetisjoner, og herremin som det svir! Bare test så får dere se, jeg garanterer rumpepump. Jeg tok 12 repetisjoner på hvert bein før jeg byttet, og det var mer enn nok!Selv om øvelsene var tunge så smiler jeg likevel, det er snart jul, mandagsøkta er i boks og ting kunne stort sett ikke vært bedre. Håper dere alle har hatt en helt super start på uka, og husker å prioritere trening midt i julekaoset ♥

 

Fylte horn med ost og skinke

God søndagskveld dere! Jeg er i så godt humør etter en super søndag med familien, og ikke minst gull på håndballjentene. Formen er upålagelig etter julebordet i går, jeg endte opp med å drikke 1,5 glass vin. Likevel hadde jeg det like gøy, danset like mye om ikke mer som resten og holdt ut nesten helt til slutten. Når jeg har det så gøy på fest uten alkohol ser jeg liksom ikke poenget med å drikke. Det som er ekstra fint er at jeg da har hatt muligheten til å være ekstra produktiv i dag, og har bakt flere oppskrifter som jeg skal dele med dere. I dag tenkte jeg å dele en favorittoppskrift på fylte horn med dere, helt perfekt som lunsj eller kvelds. For å lage de trenger du:

4,5 dl vann ♥ 50 g gjær ♥ 400 g cottage cheese ♥ 4 dl havregryn

6 dl sammalt hvete fin ♥2 ss sesamfrø ♥ 2 ss sukrin ♥ 2 ts salt

Rør ut gjær i lunkent vann, før du tilsetter cottage cheese. Rør inn resten av ingrediensene, og bland godt sammen. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett på et lunt sted i 30 minutter. Etter den har hevet elter du den godt sammen, og deler den i tre. Kjevle hver del til en runding med omtrent samme tykkelse. Del i trekanter, jeg fikk totalt 20 av denne oppskriften. Som fyll kan du gjerne bruke ost, skinke og oregano, eller noe helt annet hvis smaksløkene dine heller foretrekker det. Rull trekantene sammen fra den brede siden, og sørg for at spissen ligger ned på stekeplata. La de etterheve i 20-30 minutter, før du pensler med egg og strø litt sesamfrø over. Sett inn i ovnen på 225 grader i omtrent 15 minutter. La de avkjøle seg på rist, og du er klar for kveldsmat i toppklasse!Håper 4. søndag i advent har vært helt super for dere alle, nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul ♥

To favorittøvelser

Dagens treningsøkt ble kort, men god. Jeg elsker øvelser som trener store deler av kroppen, slik at jeg får bukt flere muskelgrupper samtidig. Jeg tenkte å dele to av øvelsene jeg gjennomførte med dere, så kan det kanskje bli favoritter hos dere også. Hindu pushups er en kanonøvelse som trener store deler av kroppen. Det er også en mer avansert variant av vanlige pushups, så denne kan du gjerne prøve som en utfordring! Start med føttene i bakken, rumpa i været og hendene ned slik at du lager en V-form med kroppen din. Før overkroppen så langt ned mot underlaget du klarer, før du presser overkroppen opp igjen og strekker ut armene. Fra siste posisjon dytter du deg rett tilbake til start-posisjon igjen, og gjentar øvelsen.

Tights og genser fra 2XU (sponsede lenker)Hindu pushups trener store deler av overkroppen, mens ettbeins lårcurl på ball tar godt på bakside lår og rumpe. Plasser det ene beinet på ballen mens du ligger med ryggen på bakken, og prøv å hold kroppen så strak som mulig. Trekk ballen inn mot rumpa og strekk ut igjen, mens du holder hofta hevet under hele øvelsen. Denne er tyngre enn den ser ut som, og svir virkelig etter noen repetisjoner!


Med lørdagsøkta i boks sier jeg meg fornøyd, og skal straks gjøre meg klar til julebord med HIT. Jeg drikker kanskje 2-3 ganger i året, og en av de gangene blir i kveld. Så dere får ønske meg lykke til, kommer det ikke noen oppdatering på bloggen i morgen så vet dere hvorfor!

 

Søtpotetpizza

Fredagen er her igjen, og det er lite som passer bedre enn en fredagspizza. Denne gangen ble det søtpotetpizza, det er jo så godt! Jeg har tidligere postet en variant med kylling som dere finner her, og nå får dere en litt annen vri med karbonadedeig. Det er alltid gøy å teste nye oppskrifter, i alle fall når de blir så bra som dette! For å lage deigen trenger du:

600 g søtpotet ♥ 100 g havremel

100 g speltmel ♥ 1 egg ♥ en klype salt

Skyll og skrell søtpotet, før du koker den. La den koke til du kan stikke en gaffel i den uten motstand, og deretter moser du søtpoteten med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene, og smør deigen utover et bakepapir med en slikkepott. Sett deigen i ovnen på 220 grader i omtrent 15 minuttter, mens du klargjør fyllet. Stek 600 g karbonadedeig, en tomat, 1/2 rødløk, litt presset hvitløk og finhakket chili, før du tilsetter 4 ss tomatpure til slutt.  Fordel fyllet over pizzabunnen og topp med ost, før du setter inn i ovnen igjen til osten har smeltet. Server gjerne med hvitløkskesam og ruccola, så er fredagsmiddagen i boks!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Pepperkake smoothie

Pepperkake smoothie altså dere, det er jo det beste av to verdener! Samboeren syntes det hørtes kvalmt ut først, men etter han fikk smake ble han også helt frelst. Jeg smakte denne smoothien hos ei venninne, og den var så god at jeg bare må dele den med dere også! For å lage den trenger du:

3 never cashewnøtter ♥ 2 bananer ♥ 2 dl vanilje yoghurt

1/4 ts av nellik, ingefær og kardemomme

Bløtlegg nøttene i en time, slik at de blir mye. Kjør alle ingrediensene sammen i en blender, slik at den er fri for klumper. Det er kjempeviktig å ikke ha i for mye av krydderet, da blir det nemlig for dominerende i smaken. Jeg bruker yoplait sin yoghurt med ekstra proteiner i, den synes jeg er så god! Men du kan også velge å bruke vaniljekesam eller annen type vaniljeyoghurt. Topp gjerne med litt hakkede nøtter på toppen, og nyt med litt julemusikk i bakgrunnen  ♥ 

Long time no feel

Jeg klarer ikke å huske sist jeg var så støl i beina som jeg har vært de siste to dagene. Trapper har vært helt umulig, jeg har utsatt hvert dobesøk lengst mulig og det å plukke bebisen opp fra gulvet har virkelig vært en utfordring! Det er jo ikke rart med den tilsynelatende endeløse repetisjonsantallet jeg hadde på søndagens Crossfit-økt, beina mine er rett og slett ikke vant til sånn trening! For å være helt ærlig har jeg heller ikke utfordret meg selv på treningsfronten på denne måten etter Ulrik ble født heller, så på en måte kjennes det godt å ha denne følelsen igjen også. For følelsen er langt i fra ukjent, det er bare uendelig lenge siden sist jeg har trent så hardt. Etter en lang oppvarming på mølla og tøying klarte jeg likevel å gjennomføre ei lett økt i dag, for det er nemlig ikke farlig å trene når man er støl. Det kjennes gjerne ubehagelig, spesielt i begynnelsen men det går likevel helt fint å trene. God oppvarming er et must, og etter hvert som jeg kom i gang begynte det å løsne i beina. Så det er ingen grunn til å droppe treninga, everyday is training day sies det jo så fint. Hver dag er en dag for bevegelse og aktivitet i alle fall, det er det ingen tvil om :)


Øktene blir fort litt bedre når man har noen å gjennomføre sammen med også, ikke verst å ha verdens beste Drea med på HIT! En annen ting som hjelper på stølhet og restitusjon er søvn, så nå er det tannpuss neste. Hvis dere husker innlegget mitt om hverdagsaktivitet så tar jeg utfall på badegulvet mens jeg pusser tennene, så beina får ikke hvile helt enda. Prøv det gjerne dere også, all aktivitet er god aktivitet!

Sukkerfri bounty

Denne oppskriften er så god at jeg poster den hvert eneste år. Jeg blir aldri lei, og forhåpentligvis blir ikke dere det heller! Sukkerfri Bounty er en favoritt, og i tillegg kjempeenkel å lage. Perfekt hverdagskos i mine øyne, så disse godbitene bør dere absolutt prøve om dere ikke har gjort det enda. Alt du trenger er dette:

4 ss cocosa ♥ 10 ss kokosmasse ♥ 3 ss kokosmelk

6-8 dråper vaniljestevia ♥ 3 ss sukrinmelis

Smelt cocosa og sukrinmelis i en liten kjele. Rør inn vaniljestevia og kokosmelken, før du tilsetter kokosmassen til slutt. Rør alt godt sammen slik at massen blander seg jevnt. Jeg fordelte i silikonformer som jeg satte i fryseren en halvtimes tid, slik at massen fikk sette seg godt sammen. Etterpå smelter du sjokolade og dypper kokosblandingen oppi. Jeg brukte en sukkerfri sjokolade, men det går selvfølgelig helt fint om du velger annen type sjokolade også. 


Mandag og sjokolade, det blir ikke stort bedre!

Big mama

Denne søndagsøkta ble virkelig brutal, sånn er det når jeg velger å takke ja til å bli med Allan på Crossfit Trondheim. Økta var ikke bare brutal, den var kjempegøy også og jeg kjenner faktisk at jeg er støl allerede her jeg sitter i sofaen. Vi varmet opp med wallballs, totalt 200 repetisjoner som vi var tre om å gjennomføre. Det vil si at det ble omtrent 67 repetisjoner på hver, og allerede her kunne jeg kjenne at jeg var sliten!

Etter oppvarmingen satte vi i gang med selve økta, som heter Big Mama. Jeg klarer ikke handstand pushups, så jeg tok de på boks i stedet. Dere ser bilder av både min og Allan sin riktige versjon under, så kan dere teste selv hva dere får til! Clean squats har jeg ikke gjort så alt for mye av, så her har jeg litt å gå på i forhold til teknikk. Men likevel gikk det overraskende greit, selv om lårene mine er helt ødelagte nå. Jeg tok 1 handstand pushup, 2 squat cleans og 3 burpees, før det var nestemann sin tur til å gjennomføre Direkte etterpå var det sistemann sin tur, før det var meg igjen. I starten føltes de  greit ut, men etter hvert kjentes pausene veldig korte ut! Vi gjennomførte nemlig 100 (!) runder til sammen, og jeg så stjerner de siste rundene. Men jeg fullførte med stil, og storfornøyd med egen innsats. Det er alltid gøy å trene på andre måter enn jeg er vant til, selv om kroppen blir litt mørbanket av det!Etter de 100 rundene måtte vi også gjennomføre 50 bicepscurls hver, så det er ikke rart jeg er støl både her og der! Nå er det masse mat og en episode Vikings før jeg skal legge meg på lading til ei ny treningsuke. God natt alle ♥

Julecookies

Fra sukker i går til en sunnere oppskrift i dag, det er virkelig balanse for min del. For selv om sukker ikke er farlig, så er det selvfølgelig ikke sånn at jeg oppfordrer til et kosthold med mye sukker i. Men jeg vet at det er mange der ute som meg, som gjerne liker å spise søte ting i løpet av uken også. Da er sunnere oppskrifter midt i blinken, og ikke minst nå i desember hvor det fort blir litt ekstra kos. Disse kjeksene ser kanskje ikke så fancy ut, men de har en helt fantastisk konsistens og smak av jul!  Anbefales virkelig, og for å lage de trenger du:

2 toppede ss mandelmel2 egg 1 dl vann 2 ss yaconsirup

3 ss sukrin gold1/2 ts hver av nellik, kanel og ingefær 1 ts bakepulver

Pisk først sammen egg og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør godt sammen, bruk to spiseskjeer for å forme kjeks på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. Jeg fikk 12 kjeks av denne oppskriften, og de ble fort borte! Med en nydelig smak som virkelig minner om pepperkaker får du cookies som er sprø utenpå og mye inni. Så gode at jeg må bake enda en runde i kveld, så jeg har noe kose meg med i dagene fremover. Ha en nydelig tredje søndag i advent alle ♥Sukkerlykke

Lørdagskveld, yoghurtnøtter og smågodt må være drømmekomboen! I allefall i kveld, andre lørdagskvelder kan det kjole og høye hæler eller en kveldstur på ski. I kveld er det utvilsomt sofaen som frister mest for min del, etter ei lang uke. Vi har ikke engang spist middag, men jeg har dykket ned i godteriet allerede. Noen kvelder er det faktisk helt ok. Sukker er abosolutt ikke gift som enkelte hevder, så det er helt greit å spise litt godis innimellom.  Det gjør jeg i kveld, og gjett om jeg skal kose meg ♥ 

Stigetrening og kostholdsseminar

Etter mange timer på rumpa i dag var jeg nødt til å få meg ei kjapp treningsøkt. Jeg er nemlig ikke skapt for å sitte i ro lenge av gangen, jeg blir så fort rastløs! Jeg hadde ikke så god tid og måtte være effektiv, da passet det godt med stigetrening! Det ble høy intensitet og høy puls i omtrent 30 minutter, og det var nok trening denne torsdagen. Den første øvelsen var brede til smale knebøy, hvor jeg hopper inn/ut for hver repetisjon.Brede til smale pushups mellom trinnene synes jeg var utrolig tungt, så det skal jeg trene mer på. I tillegg tok jeg burpees frem og tilbake over stigen, på samme måte man tar burpees over stang. Det var de tre øvelsene jeg kjørte, ta de gjerne rett etter hverandre så mange runder du orker/har tid til. Jeg lover høy puls!


Dette var en rask og morsom økt, perfekt etter en dag uten noe særlig med aktivitet. Grunnen til at jeg satt på rumpa var derimot god, jeg var nemlig på kostholdsseminar gjennom Opplysningskontoret for melk. Det var utrolig interessant, med gode foredragsholdere og aktuelle tema. Jeg er alltid ivrig på ny kunnskap, og slike foredrag som dette er gull å ta med seg. Martin Norum og Therese Fostervold Mathisen sine foredrag kan dere streame på Melk.no sine Facebook-sider her. Jeg snek meg selvølgelig til et bilde, og til masse deilige meieriprodukter på vei hjem. Jeg e-l-s-k-e-r ost og sjokomelk, så det passet midt i blinken for denne jenta!

Nå sitter jeg godt nedsunket sofaen klar for siste episode av Frikjent,og har ingen planer om å røre meg resten av kvelden. Hva har dere trent i dag?

Tacoskål for en

Jeg er så sliten! Mannen i huset har som nevnt reist bort, og jeg er alene hjemme med gutta. Jeg synes helt ærlig det er utrolig slitsomt, når jeg skal opp om natta, på jobb, fikse alt i huset og samtidig sørge for at begge guttene har det bra. Derfor har jeg lyst til å si all ære til alle alenefedre og alenemødre der ute, som har det sånn hver eneste dag! Jeg er sliten etter bare et par dager, når det er utrolig mange som har det akkurat sånn hver neste dag. Det bøyer jeg meg i hatten for! Jeg hadde tenkt å droppe middag, fordi det var mye mer fristende å ligge på sofaen med klementiner og pepsi max.  Men jeg kommer ikke til å bli mindre sliten hvis jeg ikke spiser riktig mat, så jeg tvingte med selv på kjøkkenet likevel. Middagen ble superlettvint taco,som alltid er en favoritt med masse god næring i. Masse deilige grønnsaker, et lass med karbonadedeig og ferske tacolefser. Med den i magen ble plutselig onsdagskvelden litt bedre!

Nå skal jeg faktisk legge meg, duracellbatteriene er flate og jeg må legge meg på lading til i morgen. I dag ble det ingen trening, men det er helt greit. Dager uten trening har mening de også, og kroppen har godt av litt hvile mellom slagene. Jeg har store planer om å få inn ei god økt i morgen, som jeg gleder meg til å dele med dere! God natt alle sammen ♥

To favoritter sammen

Det er ingen tvil om at jeg elsker proteinpannekaker, og heller ikke om at jeg elsker persimon. Det er så utrolig godt, og jeg spiser minst en om dagen. Under graviditeten levde jeg nesten på denne frukta, jeg klarer meg rett og slett ikke uten. Jeg vet at mange av dere der ute fortsatt ikke har prøvd den, så neste gang dere er på butikken håper jeg at persimon havner i handlekurva. Den er rett og slett for god til å være uprøvd! Persimon på toppen av nydelige proteinpannekaker var ikke feil for å si det sånn. Pannekakene er perfekte etter trening, eller bare som en ekstra god lunsj. For å lage de trenger du:

80 g vaniljeprotein ♥ 200 g havremel ♥ 3 egg

100 g mager vaniljekesam ♥ 2 ss sukrin gold ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, før du steker på middels varme i panna med litt smør. Du får 10-12 små pannekaker av oppskriften, så kan du enten dele med noen eller spare resten til kveldsmat. For meg blir det sistnevnte, mannen i huset har dratt til Madrid for å se Champions Leauge så da kan jeg spise pannekaker hele dagen lang!
Så har jeg endelig fått ny header, tusen takk for alle forslagene dere kom med!  Jeg er superfornøyd, og håper dere synes det blir hyggeligere å trykke dere inn hit med fin ny header også. Tusen hjertelig takk til Christina Gjertsen reddende engell for en uteknologisk sjel som meg.Ha en nydelig tirsdag alle ♥

Ny treningsmotivasjon

Jeg elsker å teste nye ulike måter å trene på, og dette med å trene sammen er så gøy! Jeg har faktisk ikke tenkt over hvor mye det går an å trene sammen med en venn, helt uten vekter eller treningsutstyr. Det er jo så mye gøy som kan gjøres med egen kroppsvekt hvis man bare vet hvordan! Jeg har kjøpt boka til Lasse Tufte og Funkygine som dere finner her, og den er sprekkfull av morsomme parøvelser. Det som er så fint er at det er alt fra enkle til avanserte øvelser, så håper jeg å mestre de fleste med tiden! I dag trente jeg noen av øvelsene sammen med mine gode venninne Siri, og jeg storkosa meg selv om øvelsene var tunge. Vi kjørte rygghev først, og i stedet for å skrive en lang forklaring tenkte jeg heller bare å vise dere bilder av øvelsen:

Tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)


Det som er fint med alle øvelsene her er at man får trent i begge posisjonene, og kjører annenhver gang. Den neste øvelsen vi tok var at den ene står i planke, mens den andre kjører pike pushups over. Her synes jeg uten tvil det var tyngst å kjøre pike puships, skuldrene fikk virkelig jobbe!


 

Situps ble plutselig mye morsommere også, når det kan gjennomføres som dere ser under. Det var faktisk vanskelig å holde seg på alle fire når Siri kom helt bak, og jeg kjente det virkelig i magen også her. Kjør alle øvelsene vekselsvis, og ta gjerne så mange repetisjoner dere klarer!
Det som er ekstra gøy er at kjæresten min, som egentlig ikke er noe fan av styrketrening også synes denne formen for trening er morsom. Endelig har jeg funnet noe vi kan trene sammen, etter å ha prøvd i flere år. Hvem vet, kanskje noen av dere der ute får med kjæresten eller en venn på disse øvelsene i kveld også?

Søndagsmiddag: lun kyllingsalat

Jeg elsker salat, men vet at mange kan synes salater er kjedelige. I mitt sinn handler alt om hva du gjør det til, også når det kommer til matlaging. Salater kan du gjøre så uendelig mye med, og ett enkelt tips er å blande varme og kalde ingredienser. Her er kyllingfilet stekt sammen med hvitløk, chili, fersk sopp, gulrot og hakkede tomater. Smak til med krydder etter ønske, jeg brukte salt og kajennepepper. La det steke sammen noen minutter under omrøring. Kutt opp brokkoli og sukkererter og fordel på en tallerken sammen med spinat. Legg kyllingmiksen over, og topp gjerne med mager kesam og oregano. Så fantastisk godt, sunt og lettvint. Perfekt søndagsmiddag i mine øyne ♥

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Fullkroppsøkt med treningsball

Lørdager altså, det er en av de beste dagene å trene på synes jeg! Generelt det å trene i helgene, når jeg vet at jeg har god tid og ingenting å stresse med. I dag tok jeg meg faktisk så god tid at jeg var på senteret lenge etter barnepassen var over, men Ulrik koser seg med mamsen på trening så det gjør ingenting! I dag tenkte jeg å vise dere ei kjapp økt jeg ofte gjør hjemme. Alt du trenger er en treningsball, den kommer du nemlig langt med. Her får du trent hele kroppen, og det blir fort tungt med nok repetisjoner.

Stir the pot er en utrolig god og tung øvelse for kjernen! Her er det viktig å holde ryggen rett under hele øvelsen, uten å svaie. Start i posisjonen dere ser på det øverste bildet, og bruk hendene til å rulle ballen rundt. Du skal ikke ligge med brystet ned på ballen, men kun støtte deg på armene. Øvelsen er tung, så start gjerne med små sirker i begynnelsen før du utvider til større.

Treningsball finner du her og favoritt-tights fra 2XU her (sponsede lenker)
Det som er så fint med å trene med ball er at kjente øvelser plutselig blir litt mer utfordrende, fordi underlaget er ustabilt. Både pushups, glutebridge og rygghev er supre øvelser å gjøre på ball, og de blir fort tunge!
Kneetucks har lenge vært en av mine favoritter for magen, den kan utføres både med ball og i slynge. Start med føttene på ballen og beina i bakken, slik at kroppen er helt rett. Trekk knærne så langt inn under deg som du klarer, og gå sakte tilbake til utgangsposisjon.


Den lille photobomberen min ville så gjerne leke med ballen han og, så det tok litt lengre tid å gjennomøre alle øvelse i dag. Men gjør du 10-15 repetisjoner og alle øvelsene etterhverandre i 3-4 runder skal du være ferdig med ei god økt på relativt kort tid. Da kan du klappe deg selv på skuldra og ta kveld med god samvittighet. Det skal i alle fall jeg gjøre, sammen med lillehjertet mitt ♥ 

Tidenes kalendergave

I dag våknet jeg til tidenes gavepakke på døra! 1. desember kunne faktisk ikke startet bedre, for på døra kom det plutselig en palle med godsaker fra Nutramino. Jeg elsker disse produktene, og er derfor superstolt over å si at jeg har blitt Nutramino-ambassadør. Mye av det er faktisk nytt for meg, så jeg ble helt i ekstase i dag tidlig. Jeg hadde lyst å smake alt med engang, men fant ut at det var greit å begrense seg til en bar og en koffeindrikk til å starte med i alle fall.Men det blir nok flere i løpet av dagen, for her kjenner jeg allerede at viljestyrken svikter. Alle produktene finner dere selvfølgelig hos supersponsor X-life her.Etter en energidrikk gikk jeg ned i kjelleren for å ta ei lita økt, og skulle egentlig knipse noen helt andre bilder til dere enn de som ligger under. Men Ulrik har blitt helt ekstrem på at han vil ha ting som mamma/pappa har for tiden. Telefoner, kamera og fjernkontroller har vært det gjeveste frem til nå, men da han så hvor gira jeg ble over pakken min i dag tidlig smittet det raskt over på han. Så det var ikke snakk om at han ville la meg ha drikken min for meg selv i dag, den skulle han ha! Derfor ble det noen morsomme bilder nede i treningsrommet, og jeg må bare dele de med dere ♥ 

Var det noen flere som våknet til en kalendergave i dag? ♥