hits

desember 2015

Det beste fra 2015

2015 har kanskje vært det dårligste treningsåret noensinne for min del, men likevel føler jeg at dette har vært et bra år. Prolapsen jeg fikk i slutten av januar satte meg ute av stand til å trene styrke en lang periode, men jeg fikk gjort mange andre morsomme ting uansett! Jeg brukte mye tid på opptreningsøvelser når jeg var på gymmet, og ellers fant jeg treningsglede i aktiviteter jeg ikke har brukt så mye tid på før. Både ski og løping ble det gjort mye av, og hvis styrken gikk nedover så gikk i alle fall kondisen oppover!


Det var ikke bare på treningsfronten jeg fikk utfordret meg - men jeg fikk også en skikkelig utfordring fra TV-adressa! Jeg spilte inn åtte episoder med trening og kosthold som tema, og jeg var faktisk ganske så nervøs for hvordan det kom til å bli. Det er jo noe helt annet å snakke og forklare til et kamera, i forhold til å ta bilder og skrive på en blogg. Det viste seg at jeg ikke hadde noen grunn til bekymring, miniserien fikk kjempegod respons og jeg er veldig glad for at jeg ble med på prosjektet. Alle videoene ligger fortsatt ute, og du finner alle ved å trykke på bildet under hvis du ikke har sett de tidligere i år.

Med en rygg som stadig ble bedre var jeg veldig klar for en aktiv sommerferie. Det ble en obligatorisk sydentur med mange løpeturer og utetrening, men den turen bleknet mot hvor fantastisk ferien her hjemme i Norge var. Jeg, kjæresten og Guapo pakket bobilen og satte kursen nordover. Jeg har aldri vært lenger nord enn Namsos før, men nå fikk vi virkelig sett hvilke perler vi har her til lands. Etter tre uker i nord sitter Tromsø og Lofoten igjen som klare favoritter for min del - herregud så vakkert!Vel hjemme fra ferie kunne jeg endelig annonsere til dere at jeg var gravid, det var så godt å endelig få dele det! Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg har hatt en del plager, men jeg er selvfølgelig overlykkelig for at jeg er gravid og at det ligger en liten gutt inne i magen min.Helt til slutt vil jeg egentlig bare takke dere, som har vært med meg på veien enda et år. Selv om bloggen kanskje har vært litt annerledes dette året enn tidligere, så har dere ivrig vært med og det setter jeg sånn pris på! Jeg håper også at jeg har klart å komme med treningsmotivasjon og gode kostholdstips til dere, det er jo nettopp derfor jeg har denne bloggen. Jeg lover at jeg skal gjøre så godt jeg kan neste år også - og håper dere blir med på ferden gjennom det nye året. Ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

Sesongens første

I går fikk jeg endelig gjennomført sesongens første skitur! Jeg elsker å gå på ski, selv om jeg langt i fra er verdens beste på det. Likevel er det så utrolig deilig å komme seg ut i naturen og bruke kroppen skikkelig. Jeg fikk meg en bra treningsøkt, men jeg tror ikke det samme kan sies om min kjære far og lillesøster. Tempoet ble nemlig ikke verdens høyeste, men tungt var det likevel for meg som har litt ekstra å bære på. Det ble ploging og sneglefart i hver nedoverbakke, i en bakke tok jeg faktisk av meg skiene og løp ned. Jeg vil heller være ekstra forsiktig enn å risikere et fall når jeg er 32 uker på vei. Bare 8 uker igjen, tenk det! Jeg håper at jeg får til et par skiturer til denne sesongen, for gårsdagen frister veldig til gjentagelse. Vi stoppet på ei hytte og koste oss med kaffe og kakao, og ekstra kos vi hadde med i sekken.


Questbars er vel og bra, men det må virkelig kvikklunsj til også. I dag blir det en tur på HIT, det er så herlig trene i romjulen! Håper dere nyter årets siste tirsdag alle sammen ♥

Nyttårsforsett og treningsmål for 2016

Det virker som mange er kritiske til det å ha nyttårsforsett, men jeg synes det er en super ting! For meg spiller deg nemlig ingen rolle hva som får deg på trening - så lenge du kommer deg dit. Om du er en person som motiveres av nyttårsforsetter, så er det kjempefint! Det jeg tenkte å komme med i dette innlegget er tips til hvordan det kan være lettere å holde de, slik at motivasjonen varer lengre enn ut januar.

Lag deg konkrete mål, i stedet for store og vage mål. Ikke bestem deg for å bli litt sterkere, gå ned litt i vekt eller gjøre kostholdet litt bedre. Da vet du jo aldri om du har kommet i mål, for alt kan alltid bli enda litt bedre. Fremgang og resultater er noe som motiverer de aller fleste, og da kan det være veldig nyttig å knytte dette opp mot et konkret mål. Bestemmer du deg for å løfte 100 kg i knebøy, gå ned 5 kilo eller å spise fisk minst to ganger i uken - har du derimot satt deg mer konkrete mål som er lette å måle. Så kan du heller sette nye mål hvis du klarer å oppnå det du ønsket innen det nye året er omme.

Vær realistisk. Det er få ting som er like lite motiverende som å jobbe mot noe du vet du ikke klarer å oppnå. Selv om det hadde vært kjempegøy, så vet jeg at jeg ikke kommer til å bli Norges sterkeste kvinne i løpet av 2016. Derfor setter jeg meg heller ikke det målet - men heller et mål som er innenfor min rekkevidde.

Ikke start for hardt. Veldig mange går på den smellen at de starter alt for hardt, og går på veggen etter den første måneden. Ikke bry deg om venninna di trener seks ganger i uken, hvis det holder med tre for deg. Alle må starte ut i fra sine forutsetninger, så kan heller treningsmengden øke etterhvert.

Ikke gi opp! Det vil komme dager hvor motivasjonen ikke er like høy som den var 1. januar, men husk at jevnlig trening er det som trengs for å skape resultater. Så om du ikke har klart å nå målet ditt innen februar eller juni for den saks skyld, så er det ikke sånn at du ikke kommer til å klare det. Så lenge du trener bra og jevnt er kroppen helt fantastisk, og kan klare det aller meste.

Jeg pleier alltid å lage meg nyttårsforsett eller treningsmål for det nye året, men jeg kjenner at jeg synes det er litt vanskelig i år. Jeg aner jo ikke hvordan det nye året kommer til å bli, alt jeg vet er at livet kommer til å bli helt annerledes. Men trening kommer fortsatt til å være veldig høyt oppe på prioriteringslista mi, og derfor har jeg satt noen mål likevel. Jeg skal fortsette å trene styrke minst tre ganger i uken, og kondisjon de dagene jeg har tid til det. I tillegg har jeg bestemt meg for å være med i Toughest igjen - det var jo så gøy sist! Jeg har ingen ambisjoner om å vinne denne gangen, men å gjennomføre løpet så godt jeg overhodet kan er målet. Jeg kjenner det kribler i magen av å se på dette bildet, det blir så gøy å stå på toppen av Holmenkollen med disse jentene igjen!Har dere noen nyttårsforsett eller treningsmål for året som kommer?

Fruktfest og lave skuldre

Hei dere! Det har blitt tredje juledag allerede, og jeg håper dere har hatt noen fantastiske juledager alle sammen. Det har jeg hatt, og det har vært så utrolig godt å legge bort alle tanker om både jobb og blogg noen dager. Jeg elsker det jeg gjør, men likevel er det godt å koble seg litt fra innimellom og bare ta totalt fri. Etter noen dager kjenner jeg nå at skuldrene mine er lave, og jeg er full av energi igjen. Når jeg våknet i dag fristet det ikke med rundstykker og pålegg som det har gått mye av i julen, og derfor falt valget på en stor skål med frukt og vaniljekesam. Greit med litt fruktsukker også, resten av sukkerinntaket i julen har kommet fra sjokolade og mammas småkaker.  Men i dag ble det en banan, to klemensiner, en kiwi, druer, bringebær og blåbær som havnet i skålen før jeg toppet med en halv boks vaniljekesam. En skikkelig god fruktfest, frisk start på dagen!Nå har vi vært så heldige her i trøndelag at det plutselig har kommet masse snø, og jeg kjenner veldig at det frister med en skitur i løpet av julen. Så lenge løypa er relativt flat tenker jeg at det skal gå helt fint, det handler jo om å holde seg på beina. Selv om det ikke har blitt noen skitur enda har det blitt noen fine turer ute, med Guapo og magen ute i skogen.
Litt senere i dag skal jeg dra en tur på gymmet, det er så deilig med masse energi som er klar til å bli brukt. Før den tid skal jeg kose meg med alle kommentarene deres om aktivitet i jula, og finne en heldig vinner. Ha en super dag alle sammen ♥

God jul alle sammen!

GOD JUL til alle mine fantastiske lesere! Jeg håper dere får en fantastisk dag, med alt det den skal inneholde. Bildet er fra i fjor, for da var både spensten og snølaget bedre enn i år. Men julestemningen og gleden er like stor i år, jula er virkelig den beste tilden i hele året ♥Stort julesmil fra meg til alle dere!

Lillejulaften og 30/30

Nå har jeg tatt juleferie, og det med skikkelig god samvittighet. Etter dagens PT-time fikk jeg inn ei skikkelig god økt selv, og det gir meg verdens beste følelse! Jeg gjennomførte bare seks øvelser, men hele kroppen fikk kjørt seg likevel. Dette var min økt 30, og jeg er i mål med #30på45 ! Det er jeg så fornøyd med, og ikke minst er jeg veldig fornøyd med at vi har vært så mange som har gjennomført den sammen. Det har vært så gøy å se bildene dere har delt på veien, for en sprek og flink gjeng vi er!  Den siste økta før jul så slik ut:

Knebøy 4 x 8, 40 kg

Strake markløft 4 x 12, 40 kg

Militærpress 4 x 10, 30 kg

Skråbenk 4 x 10, 30 kg

Facepulls 4 x 12, 32 kg

Ettbeins hiptrust 2 x 15 per bein

Genser fra Craft / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Den siste økta er i boks, og bare et par julegaver mangler før alt er i boks. At leiligheten ikke er helt plettfri får bare være, vi drar uansett hjem til foreldrene mine i kveld for å feire jul der. For å hjelpe til med baksten har jeg bakt rundstykker, det tredje brettet står i ovnen akkurat nå. Oppskriften har jeg delt mange ganger før, og dere finner den her

Det er dagen før dagen og jeg håper dere alle får en super dag, tenk at i morgen er det julaften ♥

Sukkerfrie brente mandler

Bittelille julaften, og jeg har fortsatt et hav av ting som skal ordnes før jul. I kveld ble i alle fall de brente mandlene ferdige, det hører virkelig med til julen. Så godt, og ikke minst så enkelt! Dette er jo også en super liten julegaveide, som kan gis til en nøtteglad venn. Kjøp et fint lite glass for å ha de i før du pakker inn, og pynt med en sløyfe. Jeg hadde blitt kjempeglad for en sånn gave! Jeg tror ikke noen kommer til å gi meg akkurat det, og derfor tar jeg saken i egne hender. For å lage sukkerfrie brente mandler trenger du:

500 g mander

3 ss smør

0,25 dl vann

2 dl sukrin gold

1 ts maldonsalt

2 ts kanel

Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og rist de i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Bland de andre ingrediensene i en kjele, og la det koke opp. Hell mandlene i blandingen, og la det koke videre under omrøring i ca 5 minutter. Deretter fisker du mandlene opp, og sprer de over stekebrettet. La de avkjøle seg, og knekk opp de som henger sammen. Disse er så gode, litt salte men samtidig søte og med skikkelig smak av jul! Nå skal jeg ut for å kjøpe julegave til Guapo, han er veldig enkel å glede! For at så mange som mulig skal glede seg til jul, så vil jeg også oppfordre alle som har mulighet til å sende en sms med ordet glede til 2490. Da gir du 80 kroner til Kirkens Bymisjon, som serverer middager til mennesker i rus- og gatemiljøet for pengene. Sammen kan vi glede mange ♥Luke nummer fire og julechallenge

I går hadde jeg så mye å gjøre at jeg glemte å poste den siste luken i adventskalenderen min. Jeg starter derfor dagen i dag med å gjøre opp for meg, med den fjerde pakken i år. Her er det kokosmel, mandelmel, Yogi-te, Steviadråper, en miks for sunnere sjokoladekake og fire Questbarer. Vinneren av denne pakker rekker nok ikke å å den før jul, men det er jo supert å starte et nytt år med ingredienser til sunn baking i skapet. Det dere trenger å gjøre for å vinne denne gangen er å fortelle meg deres beste måter å holde dere aktive på i jula. Gleder meg til å lese kommentarene allerede!

For det var nettopp det jeg ville nevne i dag, ettersom jeg skrev om kosthold i julen i går. Hva da med trening i julen? Å være i aktivitet er generelt alltid bra for kroppen, kanskje spesielt i julen som kan være ekstra sittestillende for mange, i tillegg til et høyere matinntak. Derfor vil jeg gi dere en liten challenge i julen, nemlig å være i aktivitet minst 30 minutter hver dag. Det trenger absolutt ikke å være vanskelig, det kan være å gå på ski, jogge en tur, eller ta med familien ut i marka. Det er så lite som skal til, og kroppen har godt av å holdes i gang selv om vi har feire. Du trenger ikke å stå inne på et treningssenter i jula heller, det er jo mange styrkeøvelser man kan gjøre hjemme! I fjor snekret jeg sammen et lite hjemmetreningsprogram, som er like fint å bruke i år også:

15 knebøy

10 bulgarske utfall hver fot (fra benk/sofa/bord)

10 pushups

10 spensthopp

15 situps

15 knebøy

10 utfall til siden hver fot

10 ettbeins jackknife på hver fot

10 tricepsdips (fra benk/sofa/bord)

15 burpees

Ta 1-2 minutters pause etter du har gjennomført alle øvelsene og gjenta det hele 4-5 ganger.

Bildene er også fra i fjor som dere kanskje ser, i den gamle leiligheten min og uten kul på magen! Rart å tenke på at snart er kulen borte igjen, jeg har liksom blitt så vant til den. Nå må jeg komme meg avgårde på jobb, gleder meg til å se hvordan dere har tenkt å holde dere aktive i jula!

Sukkerfri bounty & tanker om kosthold i julen

Fjerde søndag i advent er her  - nå er det virkelig ikke lenge igjen til den store dagen! Jeg spiser alltid godis i julen, både med og uten sukker. Jeg har laget sukkerfri bounty denne formiddagen, og det ble jo faktisk like godt som originalen. Jeg ble inspirert av oppskriften på bloggen til Linn, og kokoselsker som jeg er måtte jeg bare prøve denne oppskriften. Den er slett ikke vanskelig, alt du trenger for å lage den er:

4 ss cocosa

10 ss kokosmasse

3 ss kokosmelk

6-8 dråper vaniljestevia

3 ss sukrinmelis

Smelt cocosa og sukrinmelis i en liten kjele. Rør inn vaniljestevia og kokosmelken, før du tilsetter kokosmassen til slutt. Rør alt godt sammen slik at massen blander seg jevnt. Jeg fordelte i silikonformer som jeg satte i fryseren en halvtimes tid, slik at massen fikk sette seg godt sammen. Etterpå smelter du sjokolade og dypper bountyen oppi. Jeg brukte en sukkerfri sjokolade, men det går selvfølgelig helt fint om du velger annen type sjokolade også. 


Jeg føler jeg gjentar meg selv hvert eneste år før jul, men det virker som det er like nødvendig hvert år også. Det er alltid noen som går rundt med en klump i magen og stresser før jul, på grunn av julematen. Ribbe, pepperkaker, pinnekjøtt og riskrem er jo ikke akkurat slankekost - men det er faktisk helt greit det! For det er ikke hva du gjør mellom jul og nyttår som spiller noen rolle, men det du gjør mellom nyttår og jul. Jeg så et fint regnestykke her om dagen som jeg synes forklarte nettopp dette utrolig bra. Hvis man spiser 5 måltider hver dag i løpet av et år vil dette utgjøre i overkant av 1800 måltider. Ei jul som varer 7 dager vil inneholde 35 måltider, som er mindre enn 2% av alle måltidene dine i løpet av et år. Disse 2% kommer ikke til å ødelegge for noen, eller sette noen demper på treningsfremgangen . Kanskje blir det heller motsatt - nettopp fordi en får ekstra overskudd kan man prestere enda bedre på trening. Julen er så fantastisk fin, og den er her bare en gang i året. Da er det lov å kose seg litt ekstra, og nyte den så godt man kan sammen med nære og kjære. Nettopp derfor ønsker jeg at flest mulig legger bort stress og dårlig samvittighet knyttet til mat i julen. Tenk heller på det som at det bygges opp et overskudd til januar, slik at en kan starte det nye året med mye energi og fulle lager. Jeg har i alle fall tenkt å nyte jula med alt den har å by på, og håper alle dere har tenkt å gjøre det samme♥Grove favoritter til julefrokosten

Det finnes ikke noe bedre følelse enn å stå opp på julaften. Huset er pyntet, og mamma har alltid gjort klar tidenes frokost. Den slår hvilken som helst hotellfrokost, og vi har all verdens tid til å nyte den. Julefrokost blir ikke det samme uten hjemmebakst, og jeg pleier alltid å hjelpe til med å bake. Både jeg og resten av familien liker grov bakst best, og det tror jeg mange av dere lesere er enige i også. Derfor tenkte jeg å dele noen favoritter med dere i dag, som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for julefrokosten hjemme hos dere også.

Lavkarbo proteinbrød - et utrolig godt, saftig og ikke minst mettede brød. Fantastisk godt og dette må være min beste brødoppskrift noensinne.

Saftige rundstykker med sesammel finner dere oppskriften på her, gode med både søtt og salt på.


Har du ikke eller liker du ikke sesammel kan du lage grove rundstykker med ingredienser du finner på dagligvarebutikken. Enkle og mettende - oppskriften finner dere her.


Det samme gjelder disse rundstykkene, med havregryn og sesamfrø. Denne varianten har blitt laget utallige ganger her i huset dette året, og dere har helt sikkert sett de på bloggen en god del ganger. Har dere ikke prøvd de enda er dette et supert tidspunkt å prøve på, jeg garanterer at de smaker godt med alle typer pålegg på.


Hjemmelagde knekkebrød er også en sikker vinner, og oppskrift finner dere her.


Nå er det jo ikke mange dagene igjen heller, så det er bare å sette i gang med bakingen. Ha en herlig fredag, og riktig god helg alle sammen!

 

Home sweet home

Hei dere!  Nå er vi hjemme Norge igjen, og det kjennes veldig godt. Det er så deilig å spise akkurat det jeg vil igjen, og etter trening i dag ble det virkelig ei perfekt skål fylt med god næring. Cottage cheese, en Questbar i biter, en persimon og litt Fibersirup over var virkelig snadder.  Måltidet etter trening trenger ikke å være så kjedelig som proteinshake og riskaker, det er jo så mye annet  velge mellom! Så lenge du får i deg proteiner og karbohydrater etter ei økt er får kroppen det den trenger likevel, slik som jeg har i skåla mi. Jeg har savnet persimon sånn, jeg spiser mellom 3-5 av de hver eneste dag. Derfor var det vanskelig å gå en hel uke uten, men nå kan jeg jo heldigvis hive innpå igjen!


Ukens styrkeøkt er boks, og det kjennes veldig godt å være tilbake igjen på HIT. Selv om jeg har brukt kroppen mye på tur så er det jo noe annet å trene styrke, det er jo det beste jeg vet! Siden det er så lenge siden sist økt ble det bare baseøvelser i dag, og jeg kjenner allerede at dette kommer til å svi i morgen. Nå er 25/30 økter i boks, og jeg ser jo allerede at en del av dere sprekiser er ferdige allerede! Snart kommer jeg etter jeg også, for det var så godt å trene styrke igjen at det blir noen flere økter denne uken.

Genser fra Craft / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Etter den beste starten på dagen jeg vet av, venter nå litt jobbing før jeg skal inn på kjøkkenet og prøve ut noen nye juleoppskrifter jeg kan dele med dere. Håper dere har en herlig torsdag, tenk at nå er det faktisk bare en uke til jul ♥

Strandliv & hjemreise

I dag er den siste dagen vår i varmen, og flyet vårt går om en halvtime. Det har vært helt fantastisk med ferie, men jeg kjenner at det skal bli godt å komme hjem også. For selv om varmen og strandliv er fantastisk, så er det vanskelig å komme i julestemning. Og jula er jo min favoritt-tid i løpet av hele året - så den vil jeg ha med meg mest mulig av. Før jul var jo utfordringen å trene 30 økter på 45 dager, og etter en opptelling ligger jeg på 24. Det vil si at jeg har noen igjen enda, men det skal gå fint! Hvordan ligger alle dere an? Jeg hadde tenkt å finne meg et treningsstudio her, men det ble byttet ut til fordel for lange turer, øvelser med kroppsvekt og svømming. Når det er så utrolig fint ute må jeg bare utnytte naturen, så får jeg heller ta noen ekstra styrkeøkter hjemme. Vi måtte stoppe for å ta bilder da vi var ute på tur i går, bare se hvor fint det er her:

Enda finere enn sol og strand er det å få en hel uke med kjæresten sin, det er lenge siden sist. Helt rart å tenke på at dette mest sannsynlig er den siste turen på veldig lenge at det bare blir oss to, om ikke så alt for lenge er vi jo tre! Alle hjerter gleder seg ♥

Søte & salte julenøtter

Som lovet kommer oppskrift på to av mine favoritter når det kommer til julegodis, nemlig søte og salte nøtter. Jeg elsker løsvektsnøtter, og jeg kjøper det ofte inn som helgekos. Men strengt tatt trenger jeg ikke kjøpe, for det er faktisk like godt å lage selv! Billigere og sunnere er det også, samtidig som du får velge smak selv. Her har jeg to varianter til dere, som begge har fått tilsatt en smak av jul.

Salte julemandler:

1 eggehvitte

1 ss vann

1/2 dl Sukrin+

1 ts hvitløkssalt

1 ts rosmarin

1/4 ts chili

3,5 dl mandler (her kan du også velge å bruke andre typer nøtter)

Pisk eggehvitte og vann sammen slik at det skummer. Bland inn krydderet og sukrin før du blander inn mandlene og rører godt sammen. Spre de utover et stekebrett dekt med bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de få avkjøle seg før du smaker på de, hvis ikke brenner du deg på tunga. Jeg snakker av erfaring!

Lenkene i innlegget er sponset

Søte julenøtter:

3,5 dl nøtter 

1 eggehvitte

15 g vaniljeprotein

2 ts kanel

1 ts salt

2 ss sukrin gold

1/2 ts ingefær

5-10 dråper med vaniljestevia

Pisk eggehvitten til den skummer aller først. Bland alt foruten nøttene fodt sammen, og tilsett blandingen i eggehvitten. Deretter rører du inn nøttene, og fordeler på et bakepapirkledd strekebrett. Disse skal også inn i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. 

Disse er mine favoritter, men som nevnt kan dere selv eksprimentere med ulike smaker og nøtter. Det er jo så enkelt, og plutselig har man masse nøttegodis til jul♥

Svømming & yoghurtis

Selv om jeg ikke merker så mye forskjell på dagene her nede er jeg som alltid en fan av mandager. Selv om det ikke ble en styrketrening til å kickstarte uken med som vanlig, så ble det en skikkelig god svømmeøkt i bassenget. I 5-tiden begynner de aller fleste å bli lei av å sole seg og bade, bassenget blir dermed folketomt og perfekt for svømmetrening. Jeg har aldri svømt så mye som i år, det er en veldig god og ikke minst skånsom treningsform. Først var den god å ha når jeg slet veldig med prolaps i vinter, og nå under graviditeten er det også en super treningsform. Mange gravide som sliter med plager og ikke får til å trene på andre måter kan ofte svømme uten vondter og plager, så får man brukt kroppen litt likevel. Jeg vekslet mellom crawl og brystsvømming i dag, og svetten rant av meg de 40 minuttene vi var i bassenget!

Glad og fornøyd i vannet ser dere! En annen ting jeg er veldig fornøyd med er yoghurtisen de har her nede, det er jo så utrolig godt. Dette er feriens eneste is så langt, men jeg frykter kanskje for at det blir en til. Det er forresten kjæresten som spiser frukta, jeg holder meg unna her nede men det så jo så mye finere ut på bildet.. Det var likevel digg selv uten frukt, jeg elsker kombinasjonen av søtt og salt så derfor passer nøtter veldig godt. I morgen tenkte jeg å poste favorittene mine når det kommer til julenøtter til dere - men enn så lenge får dere klare dere med bilder av isen. 


Håper dere alle har hatt en sprek mandag!

Sunnere pepperkaker & luke nummer tre

Hvis det er en julekjeks jeg bare må ha hvert eneste år, så er det pepperkaker. Akkurat der tror jeg ikke at jeg er alene, pepperkaker er jo selve smaken på jul! Hvert eneste år har jeg prøvd å lage en god og sunnifisert oppskrift på pepperkaker, og hvert eneste år har de blitt mislykket. Jeg tror årsaken er fordi jeg vet så godt hvordan pepperkaker skal smake, og når det blir litt annerledes så blir det liksom ikke bra nok. Med denne oppskriften ble jeg faktisk veldig fornøyd, og det er uten tvil den beste oppskriften på sunnifierte pepperkaker jeg har laget. Selv om disse ble veldig gode, så må jeg innrømme at the real deal er aller best. Men det kan jo være greit å ha både sunnere og tradisjonelle småkaker på julebordet,, og det dere trenger for å lage disse er:

70 g smør

40 g fibersirup gold

70 g sukrin gold

50 g fiberfin

75 g fibra fullkorns hvetemel

75 g speltmel

1 egg

1 ts kanel, 1 ts kardemomme, 1/2 ts ingefær og 1/2 ts nellik

1 ts bakepulver

Smelt smør, fibersirup og sukrin gold i en kasserolle. La det avkjøle seg litt før du tilsetter resten av ingrediensene, med unntak av melet. Det tilsetter du litt etter litt, og jobb det godt sammen. Du skal stå igjen med en relativt kompakt og fast deig. La gjerne deigen få hvile litt før du kjevler den ut, men det er ikke nødvendig om du ikke har tid. Stikk ut med former, og plasser pepperkakene på et bakepapirkledd strekebrett. Stek på 180 grader midt i oven i ca 10 minutter. La de avkjøle seg på rist før du spiser de, skikkelig julestemning i hver eneste bit. 

Lenkene i innlegget er sponsetI dag er det jo tredje søndag i advent, og da venter jo som dere vet enda en luke i kalenderen. Jeg glemte faktisk å ta bilde av premien før jeg dro hjemmefra, enda jeg tenkte "det må jeg huske" sikkert ti ganger før vi reiste. Er det noe som heter tidlig ammetåke kanskje? Uansett så får det nesten holde at jeg forteller dere hva premien er denne gangen, så får jo den heldige vinneren se den når den kommer i posten :) Premien er en pakke med Questbars, en bakemiks for sunnere sjokoladekake, en Pukka te og steviadråper med vaniljesmak. Sunnere julekos med andre ord, som vil komme godt med blant all den andre kosen!  For å vinne denne gangen trenger dere bare å skrive at dere har lyst til å vinne i kommentarfeltet, så trekker jeg ut en heldig person. Husk som alltid å legge igjen epost adressen slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner.

Jeg har nevnt dette en gang før, men jeg er så heldig at jeg har blitt semifinalist i Vixen Blogawards, og det er jeg supertakknemmelig for. Enda mer takknemmelig blir jeg om dere har lyst til å gi meg en stemme hvis dere synes jeg fortjener det, det kan dere gjøre ved å klikke på bildet over eller ved å klikke her. Det tar ca 5 sekunder, og man kan stemme en gang hver tolvte time ♥

 

Strandtrening med kroppsvekt

 

Aller først må jeg bare si at dere er helt herlige! Jeg satt bare og smilte for meg selv da jeg leste alle kommentarene på gårsdagens innlegg, og det føles veldig godt å ikke være alene om å ha slike tanker. Det ga meg faktisk en skikkelig boost, og jeg har følt meg mye bedre i dag! Så tusen takk for at dere er ærlige tilbake og deler erfaringer med meg. Selv om det selvfølgelig er verdt det, så er det jo ikke nødvendigvis sånn at det er en dans på roser hele veien. Det har derimot denne ferien vært så langt, og dette hadde jeg virkelig behov for. Lange late dager ved bassenget, før vi har gått tur/trent litt på kveldstid. Masse tid til avslapping og kjærestekos, akkurat det jeg ønsket meg! Vi er jo selvfølgelig ikke bare late heller, på ettermiddagen når sola ikke er så sterk er det perfekt med litt trening før middag. I dag gikk vi en lang tur langs stranda, og jeg la inn noen runder med styrkeøvelser også. Dette er enkelt å gjøre enten du er hjemme, ute på joggetur eller på vanlig rusletur. Musklene får jobbet litt ekstra, og pulsen går opp - all trening er alltid bedre enn ingen trening! 

Tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Pushups er en super øvelse, selv om bevegelsesbanen blir litt kortere hos meg om dagen. Magen treffer jo bakken så fort! Uansett, prøv å gjør pushus ved å gå helt ned til bakken, da blir den fort mye tyngre. I tillegg til pushups tok jeg knebøy med kroppsvekt og gående utfall, tre runder med hver av øvelsene.

På slutten hadde jeg lyst til å prøve å slå hjul, det har jeg ikke gjort siden i sommer. Det var tydelig at kroppen min ikke helt skjønner hvordan den skal gjøre det med kul på magen! Jeg prøvde nesten 10 ganger, men det gikk bare ikke. Under ser dere faktisk det beste forsøket, og det sier jo litt!
Fredagskveld og straks klart for ny håndballkamp, det blir ikke stort bedre enn det! Selv om vi er i Spania skal jeg gjøre mitt beste for at Norge er de som blir heiet høyest på fra Gran Canaria i kveld. Ønsker dere alle en fantastisk start på helgen ♥

Ny gravid-oppdatering

Hei dere! Det var mange av dere som synes det var gøy å lese den forrige gravid-oppdateringen min, så her kommer det en til: 

 Uke: 29

Uker igjen til termin: 11

Trimester: Tredje

Kontroll: Jeg har vært på tre kontroller hos jordmor nå, senest på mandag. Ting ser veldig greit ut med lillegutt, så da er det egentlig bare kos å være på disse kontrollene synes jeg. Vi er heldige som bor i Norge med tanke på hvor tett oppfølging gravide får!

Innkjøp: Jeg har kjøpt inn det aller meste av klær han kommer til å trenge de første månedene nå, det er jo så mye søte babyklær å velge i! Men ingen av de store innkjøpene er gjort enda, jeg tenker at det kan være litt å spare på å vente til januarsalget kommer.

Bevegelser: Nå har han endelig begynt å bevege en del på seg, og faktisk vise at han lever. Både når jeg dusjer og ser håndballkamper er han spesielt aktiv, men jeg klarer ikke å bestemme meg for om det er fordi han misliker det eller liker det. Jeg blir jo supergira når jeg ser kamper, så det kan jo hende at det smitter over på han!

Indre ro: Jeg er fortsatt rimelig stressa. Jeg nevnte jo sist at jeg ikke aldri har vært særlig glad i barn, og har derfor prøvd å være litt mer rundt babyer og små når anledningen byr seg. Det har vel gått relativt dårlig, jeg blir stresset av å ha de på fanget etter noen få minutter og vil bare gi de fra meg så fort som mulig. Så får jeg bare håpe at de samme følelsene ikke kommer til å gjelde med min egen baby! 

Vektøkning: Jeg veide meg under kontrollen på mandag, og fikk faktisk tårer i øynene når jeg så at jeg har gått opp 21(!) kilo. Jeg synes det er så ufattelig kjipt, når jeg prøver å være så aktiv jeg orker og spise bra. Jeg vet jo at det absolutt ikke er bra å drive med noen form for slanking under svangerskapet, så det  skal jeg selvfølgelig ikke gjøre. Men når du er under 160 cm som meg, så vises jo 20 kilo ekstremt godt på en så liten kropp. Da er det ikke så gøy når jeg går rundt og føler meg som en flodhest, men jeg prøver som alltid å se på det positive i ting. Nå kjenner jeg virkelig på følelsen av hvordan det er å mistrives med kroppen min. Det er en lei følelse, som jeg ikke har lyst å ha igjen! Det skal jeg ha i bakhodet etter lille Ulrik har kommet til verden og jeg er godt i gang med trening igjen, at jeg trener meg bort fra denne følelsen. 

Vann i kroppen: Det har jeg fortsatt mye av, og det er fortsatt plagsomt. Det er bare så vidt jeg klarer å få på meg kjæresten sine sokker, og jeg har kjøpt meg sko for store størrelser slik at jeg får presset foten ned i de. Støttestrømper går jeg også med daglig, skikkelig sexy om jeg så skal si det selv! Etter flyturen ned hit til Gran Canaria i går var føttene mine så hovne og vonde at jeg knapt klarte å gå på de. Derfor endte det med at vi spiste middag rett ved hotellet, og la oss i 10-tiden. Vi passer med andre ord godt inn sammen med resten av pensjonistene her nede :)

Strekkmerker:  Dette har jeg nesten ikke lyst til å skrive om. Husker dere jeg nevnte at jeg hadde fått ett strekkmerke på innsiden av låret sist? Vel, dette ene har nå blitt til mange og jeg hater de! Det ser ut som en flokk små, lilla ormer som er på vei nedover låret mitt. I tillegg har jeg fått et lite på siden av den høyre puppen min! Innsiden av låret og puppen er jo ikke ting jeg driver og flasher til vanlig, men jeg ser de jo fortsatt og synes de er kjempestygge. Jeg vet mange ser på de som noe fint og som bevis på at man har båret frem et liv, men jeg klarer ikke å se på det sånn. Ulrik blir jo nok bevis på det når han kommer, jeg trenger virkelig ikke å ha fullt av strekkmerker i tillegg! 

Tungt: Det sier seg kanskje litt selv at det er tungt å gå rundt med så mange ekstra kilo på kroppen, dere kan jo se for dere selv å gå med en ekstra sekk som veier 20 kilo hele dagen. Jeg får prøve å tenke at det er jo ekstra trening i seg selv, men jeg merker at det  påvirker treningen min i veldig stor grad nå. Jeg klarer en eneste dip, ingen pullups og holdt på å dø av å ta 10 armhevinger. Det som er fint med at lista ligger så lavt akkurat nå, er at jeg ser for meg å ha veldig rask fremgang igjen når han er ute. Det er forsåvidt ikke bare trening som er tungt, men motbakker og trapper er mine verste fiender akkurat nå!Cravings: Klementiner, persimon og dadler er det som står høyest på lista enda også. Det er jo absolutt ikke det verste en kan ha cravings på, så jeg klager ikke på det. Men siden jeg først har klaget så mye i dette innlegget, så kan jeg jo klage litt på at jeg synes det er så kjedelig at jeg ikke kan spise all den frukten jeg har lyst på her nede! En skal jo være ekstra forsiktig med det man spiser som gravid, men det er vanskelig å holde seg unna alle de fristende fruktsalatene som serveres rundt om kring. Jeg får tenke at da blir det enda diggere å spise det igjen når jeg kommer hjem :) 

Plager: Kviser og halsbrann plager meg fortsatt, og jeg har begynt å slite med bekkenløsning. Men det som plager meg aller mest akkurat nå er likevel mangel på energi. Jeg er jo vant til å være en person som kanskje har litt mer energi enn gjennomsnittet, og plutselig føler jeg at jeg nesten ikke har noe energi igjen. Jeg er i seng før klokka 10 hver kveld, og er nødt til å sove noen timer på sofaen etter jobb. Det er jo også plagsomt, for det er ikke som jeg har mindre ting jeg skulle ha gjort selv om jeg sover så mye! Det blir vel ikke like mye søvn når Ulrik kommer - så da kan det kanskje være greit å ha bygget opp et lite overskudd :) 

Fødselsforventninger: Nå har jeg sett alt for mange episoder av fødestuen, og med tanke på hvor mye alle roper og hyler så forventer jeg at det kommer til å gjøre helt ekstremt vondt. Men det er jo en gang sånn at det ikke er noen vei utenom, så det må jeg jo bare takle tenker jeg!

Hvis noen av dere har hatt samme plager eller problemer under graviditet så blir jeg veldig glad for tips og triks i kommentarfeltet. Jeg har jo ikke så mye erfaring på akkurat dette feltet, men det vet jeg at mange av dere har. Nå er det klart for kamp, heia Norge!

Myke kakemenn

Det er veldig få ting som er like koselig som å bake til jul. I helgen prøvde jeg å lage flere oppskifter, med ulik suksess. Det blir ikke alltid bra når jeg prøver å sunnifisere ting, men disse kakemennene ble veldig gode! Før noen kritiserer meg for dette nå vil jeg poengtere at jeg absolutt er for å kose seg i julen, og det er ingenting i veien for å spise vanlige kakemenn og pepperkaker hvis man ønsker det. Men jeg vet at mange, inkludert meg selv, liker å ha sunnere alternativer å kose seg med også. Det blir jo som regel nok sukker i jula, så hvis en kan spise gode kakemenn uten sukker sier i alle fall jeg ja takk! For å lage disse trenger du:

80 g smør

2 ss fibersirup

2 dl  ekstra lett melk

80 g sukrin gold

100 g sukrin

1 ts hornsalt

 

ca. 200 g fibra fullkornshvetemel

ca 200 g speltmel

1/2 s bakepulver

Smelt smør og fibersirup under omrøring. La blandingen avkjøle seg litt før du tilsetter melken.Tilsett resten av ingrediensene, gjerne melet til slutt og tilsett dette litt etter litt. Deigen skal være smidig, og ikke klissete - juster eventuelt med mer/mindre mel hvis deigen ikke har rett konsistens. La deigen gjerne hvile noen timer, før du kjevler den ut og stikker ut kakemennene. Fordel på en stekepapirkledd bakeplate, og stek på 175 grader i ca .10 minutter. 

La de avkjøle seg på rist før du nyter kakemennene, gjerne med en kopp te ved siden av. Har dere forresten sett at det har kommet gløgg-te i noen butikker? Jeg synes det var helt genialt, lett å få julestemning på jobb eller i farta med en enkel kopp te. Spesielt godt hvis en har et par kakemenn med seg også, og mange av disse kommer til å bli med som kos på til flyturen vår i morgen. Myke og gode, akkurat slik jeg liker de best!


For å gjøre de ekstra fine kan dere gjerne pynte med mørk sjokolade, jeg hadde ikke dette tilgjengelig. Kakemennene kan oppbevares i en tett boks, selv om jeg tviler på at de får ligge i fred særlig lenge. Ha en super tirsdagskveld alle sammen ♥

Lettvint laks & turglede

Uten kjøkken er det ikke så enkelt å lage spennende matretter, men med litt kreativitet kommer man langt likevel! Speltlomper, laks, vårløk, agurk og avocado er alt du trenger for å lage skikkelig gode laksewraps. Hvis du i tillegg vil sette prikken over i'en anbefaler jeg å lage en mangosaus i tillegg, det er så utrolig godt. Det du trenger er en mango, saften av en halv lime, 1 ss sukrin gold og litt finhakket rød chili. Kjør alt sammen med en stavmikser, og server over lompene. Denne sausen er også utrolig god til kylling, og kan fint oppbevares i kjøleskap noen dager.
Jeg synes det er så gøy å lese alle kommentarene dere har lagt igjen på forrige innlegg, det gir meg virkelig inspirasjon til å bli en bedre blogger. Når jeg vet hva dere liker å lese om blir det jo mye enklere for meg å lage innlegg. Det jeg blir mest glad for er faktisk at det har kommet mange kommentarer som etterlyser mer av Guapo her på bloggen. Jeg fikk litt pepper for noen måneder siden hvor flere mente det var for mange bilder av han, så jeg har holdt litt igjen på de. Nå virker det som jeg ikke trenger det lenger, og det blir jo selvfølgelig mammahjertet superglad for! Her ser dere noen bilder fra turen vår i dag, det får holde som dages treningsøkt. Det er ikke alltid at jeg orker å trene styrke om dagene nå, men på grunn av Guapo kommer jeg meg alltid ut i frisk luft og det er så deilig!

Sub zero tights fra 2XU / ullgenser fra Kari Traa / vest fra Röhnisch (sponsede lenker)


Egentlig er jeg ikke så fornøyd med det nederste bildet, men jeg er så fornøyd med at jeg får igjen vesten min enda at jeg måtte bare legge det ved uansett. Små gleder her i livet er viktig vet dere! Håper dere alle har hatt en strålende start på uka :)

Luke nummer to

Andre søndag i advent er her, og det betyr at luke nummer to i adventskalenderen min er klar. Jeg fikk jo så mange gode tips av dere på luke nummer en, og mange etterlyste både ferdige kakemikser og ingredienser til å bake selv. Den heldige vinneren forrige uke ble Trine Løberg, men dagens pakke har ingen eier enda. Den inneholder en ferdigmiks for sunnere ostekake, en pakke sukrin, en pakke mandelmel og en eske med Questbarer. Alt du trenger å gjøre for å vinne denne gangen er å kommentere hva dere vil ha mer av / setter mest pris på å lese om her på bloggen. Husk også å legge igjen epost-adresse, slik at jeg får kontaktet vinneren :)  

Søndager er ikke bare en fin dag å dele ut kalenderpakker på, det er også en super dag å trene på. Det er ofte litt mindre folk på gymmet, det er det beste synes jeg. Det er så godt å tenke at jeg har hele lekeplassen nesten for meg selv, og kan gjøre akkurat det jeg har lyst til. I dag tenkte jeg å vise dere en av favorittene mine for trening av kjernemuskulaturen. Du starter med å holde en stang forran deg slik dere ser på bildet under, og fører den kontrollert ned mot hver side. Dette er en anti-rotasjons øvelse, altså du skal holde kroppen mest mulig stabil og ikke "bli med" stanga. Det ser kanskje ikke så tungt ut, men det kan jeg love dere at det er!  

Genser fra Better Bodies / tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Resten av kvelden skal jeg bruke til å pakke, vi drar jo til Gran Canaria på onsdagsmorgen! Det kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til, så får jeg håpe at jeg klarer å grave frem noen sommerklær som fortsatt passer. Håper dere har hatt en nydelig søndag ♥ 

Grove horn med ost og skinke

Jeg elsker fylte horn - og denne oppskriften ble jeg virkelig fornøyd med! Derfor må jeg bare dele den med dere så fort som mulig, slik at dere også kan prøve den. Oppskriften er enkel, og er virkelig verdt å prøve. Hornene er supre som lunsj eller kvelds, og kan også fryses. Jeg tror disse kommer til å gå så raskt unna hjemme hos oss at det ikke er noe vits i å fryse, så jeg for heller bake enda en porsjon slik at jeg har på lager. Det du trenger for å lage hornene er dette:

4,5 dl vann

50 g gjær ( evt 1 pakke tørrgjør)

400 g cottage cheese

4 dl havregryn

6 dl sammalt hvete fin

2 ss sesamfrø

2 ss sukrin

2 ts salt

Rør ut gjær i lunkent vann, og tilsett cottage cheese. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt sammen. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett på et lunt sted i 30 minutter. Etter den har hevet elter du den godt sammen, og deler den i tre. Kjevle hver del så rundt du får til, og med omtrent samme tykkelse. Del i trekanter, jeg fikk totalt 20 av denne oppskriften. Som fyll bruke jeg ost, skinke og oregano på den ene halvparten, mens den andre fikk et lag med Philadelphia med smak av gressløk på i tillegg. Jeg synes sistnevnte ble aller best, men begge variantene er en fest for ganen! Rull trekantene sammen fra den brede siden, og sørg for at spissen ligger ned på stekeplata. La de etterheve i 20-30 minutter, før du pensler med egg og strør litt sesamfrø over. Sett inn i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.

 

La de avkjøle seg på rist, og deretter er du klar for å nyte disse hornene. Fulle av god næring og virkelig mettende, denne oppskriften kommer nok både store og små til å sette pris på!

Graviditet & treningsklær

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg har fått mange spørsmål om graviditet og treningsklær, så da tenkte jeg å lage et lite innlegg om nettopp det. Det er vel mange av dere der ute det ikke er aktuelt for, men jeg vet hvor vanskelig dette kan være så da er jeg glad for å kunne hjelpe de i samme situasjon som meg! Det er jo slett ikke gøy når 90% av treningsgarderoben ikke passer lenger, men det finnes heldigvis alternativer for oss med små astronauter i magen også :) Jeg elsker, elsker tightsen på bildene under som er fra Röhnisch. Det er ikke en gravidtights, men har så høyt liv og ekstremt god stretch at den går helt fint over magen. Enda har jeg mye å gå på i denne tightsen, så den vil jeg kunne ha hele graviditeten. Den klemmer ikke i det hele tatt og sitter kjempebra på, så dette er virkelig et godt kjøp enten du er gravid eller ei. Jeg har den i størrelse S/M og dere finner den her.

Hvis jeg finner noe jeg liker så er det typisk meg å kjøpe samme plagg i ulike farger. Seamless touch tightsen fra Craft er enda en storfavoritt med høyt liv og med god stretch. Den sorte bestilte jeg lenge før jeg ble gravid, og var veldig glad i den da også. Når den passer over magen enda går det jo ikke an klage! Jeg har den i medium, og dere finner den her. Det jeg synes er supert med disse tightsene fra Röhnisch og Craft er at de like fint kan brukes når graviditeten er over! Det er jo litt kjedelig å bruke penger på klær man bare skal bruke for en kort periode (selv om det  noen ganger føles ut som en evighet). 

Likevel kan det jo være kjekt å ha noen klær som er designet for graviditet også, og jeg har blitt veldig fan av Boob sine klær.  Jeg kommer nok til å bli enda mer glad i merket når jeg begynner å amme, for klærne er designet for at maten skal komme frem enklest mulig. Jeg har tightsen på bildet under i både leopard-print og vanlig svart, begge er ekstremt behagelige å ha på helt uten at det strammer noen plass. Det eneste negative med disse tightsene er at det er litt lite hold, samt at de kan bli litt gjennomsiktige i enkelte lys. Jeg har derfor blitt minst like glad i å bruke de til hverdags med lange cardigans over, som på trening og på tur. Overdelene klarte jeg ikke å ta bilder av meg selv i uten at de så ekstremt tacky ut, så jeg håper dere tilgir meg at jeg stjal bilder dirkete fra nettsiden. Hvis dere trykker på bildene kommer alle klærne fra Boob opp.


Men som dere ser er det ikke noe problem å servere mat raskt i disse treningsklærne! De har også veldig romslig plass til magen, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på de små modellene. Men det kan jeg altså bekrefte at de er, for magen min er alt annet enn liten! Jeg har størrelse M i alt fra Boob, og det passer veldig fint. Sånn, det var de tipsene jeg har til både gravide og ammende - og jeg håper det kan være til hjelp! Ha en super torsdagskveld alle sammen :)

Sunn julemarsipan

Mangel på kjøkken gjør det vanskelig å komme med nye oppskrifter, men heldigvis har jeg noen gode gamle på lager. Julemarsipan er en klassiker som aldri går ut på dato, men jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spiste vanlig marsipan med sukker i. Det er fordi jeg synes den sunne varianten er akkurat like god, og da ser jeg virkelig ingen grunn til å spise noe annet. Det beste er at oppskriften er lekende lett også, alt du trenger er dette:

3 eggehvitter

80 g mandelmel

80 g sukrinmelis

2 ss sukrin gold

Bland alt godt sammen i en bolle og trekk over med plast. La den stå i kjleskapet noen timer, gjerne over natta. Deretter ruller du kuler eller former figurer som du vil. Her er halvparten dyppet halvparten i  mørk sjokolade, og resten fikk en Atkins-nonstop i seg. Dette er virkelig perfekt julekos, og jeg vet at det vil bli laget mange porsjoner av denne oppskriften her hjemme før julaften.

Lenkene i innlegget er sponset


Kjøkkenet skal være ferdig til i morgen, så da satser jeg på at jeg kan komme med nye og sunne oppskrifter til dere allerede i helgen. I mellomtiden håper jeg disse faller i smak ♥

Frisk luft & enkle løsninger

God morgen!  Disse bildene ble tatt i går, i nydelig turvær ute i skogen. Det er så utrolig godt å komme seg ut i frisk luft, både for hodet og for kroppen.  Det å gå er en ganske undervurdert treningsform spør du meg, spesielt hvis en velger ruter som inneholder variert terreng. Jeg merker godt at jeg har brukt kroppen etter slike turer, og kommer alltid godsliten gjem etterpå. Det er ikke så mye som minner om desembervær ute enda, men det kommer nok helt sikkert etterhvert. Jeg er jo så glad i snø, men jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne ytterjakker som passer, det er jo en ganske stor kul som skal ha plass! Derfor ble jeg så utrolig glad for at den nye parkasen min har glidelås i siden som gjør at den med ett blir mye romsligere. Enten har designeren hatt gravide i bakhodet, eventuelt tenkt at mange har behov for en litt større jakke når en går stappmett hjem fra juleselskap. Jeg sier ja takk til begge deler :)

Parkas og ullgenser er begge fra Kari Traa (sponsede lenker)Vi har har vannlekkasje i leiligheten vår, og står helt uten kjøkken og varmt vann. Uten komfyr er det vanskelig å lage mat, så det har vært mange enkle løsninger de siste dagene. Heldigvis har vi snille venner og familie som inviterer oss på middag, og når jeg blir for sulten kan jeg gå inn og låne komfyren til naboen. Da prøver jeg selvsagt å være så rask som mulig, det blir derfor ikke så fancy retter. Men pasta og karbonadedeig gjør susen det også, spesielt med ketchup på!


Nå venter jobb - ha en super onsdag alle sammen!