hits

desember 2014

Dubailivet & årets siste dag

Hei dere! Årets siste dag er her, og jeg tror ikke jeg kan forestille meg en bedre plass å være akkurat nå. Dagene går mye i latmannsliv på stranden, men også i en del trening. Jeg klarer som regel å klemme inn litt aktivitet på stranda også, mest for moro skyld og ikke så mye for treningen sin del. Både hjulet mitt og hoppingen min trenger jeg litt ekstra jobbing med, så det er godt vi har noen dager til her nede!


Etter stranda drar vi på trening, men jeg blir alltid så slapp av å ligge i solen at jeg må ha litt ekstra energi først. Heldigvis er stranden full av smoothiebarer, hvor jeg får velge akkurat selv hva som skal være oppi. Banan, mango, jordbær og vaniljeprotein har blitt en favoritt! Vi har funnet et treningsstudio like ved oss også, vesentlig bedre utstyrt enn hotellgymmet. Skikkelig oldschool med bare Hammerstrength-apparater, jeg digget det fra første sekund. Godt å kunne kjøre skikkelig tungt også, ikke bare alternative øvelser.
Anti-shake shorts  (-55%) fra Röhnisch / singlett fra Better Bodies / sko (-41%) fra Inov-8 (sponsede lenker)

Vi har ikke bare vært på stranda og trent her i Dubai, men vært litt turister også. I går var vi på det største kjøpesenteret jeg noensinne har sett, med innendørs skøytebane, foss og akvarium. Like utenfor var verdens høyeste bygning, Burj Al Kalifa. Jeg ble nesten litt svimmel av å bare se opp på den, så jeg lurer på hvordan det skal gå når vi faktisk skal opp i bygget! Dubai Fountain var også superfin, de sparer virkelig ikke på noe her nede!
Det ble et langt innlegg, men så er det jo tross alt årets siste også. Jeg rakk ikke å sette sammen noen "året 2014" til i dag, så det får heller komme i morgen. Nå er det nemlig stranda og trenings som venter før feriringen i kveld. Jeg gleder meg helt enormt mye, for hvis ryktene stemmer sparer de ikke på noe når det kommer til nyttårsfeiring heller. Håper dere har det supert hjemme, at dere utnytter åres siste dag til det fulle og ikke minst har en knakende bra feiring i kveld. Helt til slutt vil jeg bare be dere en siste gang om å stemme på meg som årets treningsblogger 2014 hvis dere synes jeg fortjener det. Jeg har så utrolig lyst til å gå videre til finalen, og stemmingen avsluttes i dag. Trykk på linken under for å stemme:

Da gjenstår det bare å si riktig GODT NYTTÅR!

Mine treningsmål for 2015

Mange har nok tenkt å starte med trening i januar, og det er selvfølgelig kjempebra. Det som ikke er like bra er at mange fort faller av, og ikke klarer å holde motivasjonen oppe. Ett av mine aller beste tips for å holde treningsmotivasjonen oppe er å sette konkrete mål. Ikke å gå ned i vekt, bli litt sterkere eller bli litt strammere i fisken - det er alt for vagt. Sett heller en klesstørrelse du ønsker å passe i, x-antall kilo du vil løftte i knebøy/benken eller bestem deg for ulike arrangement/konkurranser du vil gjennomføre. Sistnevnte er det som fungerer aller best for meg, og for 2015 har jeg skyhøye planer.  Først og fremst skal jeg konkurrere i fitness igjen, konkurransene begynner i april. Frem til da vil alt hovedfokus ligge på nettopp det, og jeg gleder meg virkelig til å stå på scenen igjen.

Jeg forelsket meg i hinderløp da jeg deltok i Toughest i september, for herregud så gøy det var! Derfor skal jeg delta i Toughest igjen, denne gangen både i Sverige og i Norge. Første løp går av stabelen i mai, så jeg får noen få uker til å jobbe med løpeformen etter fitnesskonkurransene.

I juni skal jeg på nytt løpe halvmaraton, jeg må jo prøve å slå årets tid på 1:56:17. Denne gangen blir det ikke på Hitra, men Birken halvmaraton står for tur!

Juli skal jeg ha treningsferie, og må virkelig sette inn høygiret på sykkel- og svømmetrening. Jeg er nemlig allerede påmeldt Trondheim Triatlon i august, det tror jeg blir en helt sinnsykt gøy opplevelse! Vi skal svømme fra Munkholmen som dere ser på bildet under og inn til land, før vi tar fatt på løping og sykling. Det blir uvant for ei som er mest vant til å løfte vekter, men det er viktig med nye utfordringer!
Og det ender ikke her, for i september er det jo Toughest i Oslo på nytt igjen! Jentelaget vårt vant jo i år, så vi kan ikke være noe dårligere i 2015. Det blir som dere skjønner et år pakket med trening i forskjellige former, akkurat som jeg liker det. Har du ikke satt deg mål enda så kanskje du fikk lyst til å bli med på ett av mine? Og når du først har satt målene, sørg for å faktisk gjennomføre de. Gi deg selv belønning når du har gjennomført, eller skriv målene ned på lapper slik at du blir påminnet hva du jobber mot. Vet du ikke helt hvordan du skal nå de treningsmålene du vil, eller få den kroppen du alltid har ønsket deg så har jeg fortsatt et par plasser ledig på nett-coaching. Send en epost på nora@fitnessnora.no om du også vil at 2015 skal bli DITT år, akkurat som jeg har bestemt at det skal bli mitt. Hvilke treningsmål har du satt deg for 2015?

Alternativ beinøkt & strandliv i Dubai

Hei Norge! Etter en lang reise med litt forsinkelser kom jeg endelig frem til Dubai, og gjett om det var verdt det! På flyplassen ble jeg møtt av kjæresten, og når jeg kom meg i seng sov jeg i hele 10 timer. Det tror jeg faktisk ikke jeg har gjort hittil i år - så det var virkelig godt med en ferie nå. Selv om jeg er på ferie trener jeg selvsagt fordi, og når treningsrommet på hotellet ikke hadde alt av utstyr måtte jeg bare bruke fantasien. Jeg klarte å få til mange øvelser på beina likevel, jeg kjørte goblet squats, ettbeins lårcurl på ball, glutebridge på ball, lårcurl med manual på benk, strake markløft, step up med manualer, utfall til siden med manualer og cable squats til slutt. Ettbeins lårcurl på ball er faktisk en veldig god og tung øvelse, utføres som dere ser på bildene under:

Singlett fra 2XU / shorts fra Skins / kompresjonssokker fra Reebok (sponsede lenker)


Etter økta hoppet jeg rett i dusjen og inn i bikinien, det er så herlig med varme! Det er rundt 25 grader her nå, så det er litt temperaturforskjell fra hjemme. Alt jeg har gjort i dag ellers er å spise salat, drikke smoothies, slikke sol og kose med kjæresten. Ikke så aller verst med andre ord! Nå skal jeg komme meg ut på en liten løpetur før vi ska ut å spise litt senere. Det er så utrolig mye god mat å velge i her at det er greit å løpe av seg litt først! 
Håper det står supert til der hjemme også, i morgen skal jeg oppdatere bloggen med alle treningsmålene mine for 2015 :) Har du ikke satt dine egne enda kan du kanskje kaste deg med på ett av mine! 

Årets siste & dadelkjeks med sjokolade

God morgen! Akkurat nå sitter jeg på Gardermoen og venter på flyet mitt til Dubai, og jeg har masse sommerfugler i magen fordi jeg gleder meg sånn. En hel uke i Dubai med kjæresten blir så utrolig godt, bare slappe av i selskapet til favorittfyren min. Jeg har selvsagt med maskina så jeg kan blogge litt på turen, og jeg begynner allerede nå. Under gårsdagens overkroppsøkt med Kristine fikk jeg nemlig inspirasjon til en ny mageøvelse! Den ligner veldig på dragonflag, men utføres liggende på en fribenk. Ligg på ryggen, ta tak i benken og løft rumpa opp fra benken med beina rett til værs. Senk de halvveis ned mens de fortsatt er strake, og deretter senk rumpa ned til benken igjen. Gjenta så mange 8-10 ganger og kjenne på hvordan øvelsen virkelig svir i magemusklene.
Dette var den siste økta på norsk jord i 2014, og jeg kan ikke være annet enn fornøyd med årets innsats på treningsfronten. Jeg satser på at 2015 blir minst like bra, men helst enda bedre! Etter økta i går spiste vi begge daddelkjeks, denne gangen med smak av sjokolade. Oppskriften ser slik ut:

4 bananer

4 dl havregryn

3 egg

200 g dadler

2 never valnøtter

2 ss kakaopulver

1 ts salt

Pirsk egg i en bolle. Mos dadler og bananer godt sammen med stavmikser og tilsett i eggene. Hakk valnøtter i passende størrelse, og tilsett alle ingrediensene i bollen. Rør sammen og form til kjeks på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter og la de avkjøle seg på rist. Utrolig gode, enkle og inne minst sunne kjeks full av god energi. Supert alternativ før/etter trening, som niste på skitur eller bare som kos en romjulskveld.

Da er det på tide å komme seg på flyet - neste gang jeg oppdaterer bloggen er det fra Dubai :D

Julebrunch med squashrundstykker

Så ikke dette fantastisk ut? Julen består av mange hyggelige familieselskap, og som regel veldig mye mat. Da er det greit med noen lettere alternativ også, som dagens julebrunch hjemme hos foreldrene mine. I anledningen bakte jeg rundstykker med squash til allergikerne i familien, og de ble kjempegode! Jeg er jo ikke allergisk men koste meg virkelig med disse selv, smakfulle, sunne og mettende. Oppskriften ser slik ut:

4 egg

1 revet squash

2 dl mandelmel

1,5 dl sesamfrø

1 ss sukrin

2 ts hvitløkssalt

1 ts bakepulver

Pisk egg med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og  form til seks rundstykker på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la de avkjøle seg på rist.
Foruten å spise i dag har jeg vært ute på langtur i snøen med Guapo. Jeg beklager hunde-spammingenhvis noen blir lei, men jeg reiser jo til Dubai i morgen og må bare kose så mye med han som jeg kan før jeg drar! Så dere får tåle noen bilder til, det er jo så fint ute i vintertrondheim også. Nå skal jeg komme meg ned på HIT for å gjennomføre ei økt på overkroppen, før jeg skal pakke og komme meg i seng. Avreise fra Trondheim er 07 i morgen tidlig, så det blir en rolig 2.juledag her i gården.

Ønsker dere alle en flott kveld, enten dere er ute eller tar det med ro som meg :)

Kalkun med sunnere waldorfsalat og familietreningHei kjære lesere! Jeg håper dere hadde en fantastisk fin dag i går, og at julefeiringen går som forventet. Hos oss ble det servert kalkun til middag i dag, og jeg fikk ansvaret for waldorfsalaten. Jeg vet at mange har kalkun litt senere i julen, så da håper jeg oppskriften min på litt sunnere walfdorfsalat faller i smak. Du trenger følgende ingredienser:

1 dl kremfløte

1 boks mager kesam

2 ss lettmajones

2 grønne epler

2 stilker stangselleri

2 store never valnøtter

300 g steinfrie druer

1 ss sukrin og sitronsaft

Pisk kremfløte, før du tilsetter kesam og lettmajones. Smak til med sukrin og sitronsaft, mager kesamen gir nemlig en litt "sur smak" men denne blir eliminert av sukrin/sitronsaft.  Du kan også velge å bruke gresk yoghurt, men er litt mildere i smaken. Kutt opp epler, selleri, druer og valnøtter og bland det hele godt sammen. Topp med noen ekstra valnøtter og waldorfsalaten er klar! Denne ble tilbehør til kalkunen sammen med søtpotetmos og brokkoli. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en rett litt sunnere, waldorfsalat er jo så godt at den er det ingen grunn til å stå over!I går spiste jeg så mye at jeg trodde jeg skulle sprekke, det er så mye god julemat! Så er det også utrolig godt å komme seg på trening for å få brukt noe av energien, derfor dro jeg på Hit the Gym med pappa og storebror i dag tidlig. Vi tullet og tøyset litt, men jeg fikk likevel gjennomført et ganske tung økt på beina.
Knebøy, leg extensions, strake markløft, lårcurl og hipthrust ble øvelsene jeg kom meg gjennom. og jeg sier meg fornøyd med det. I tillegg har jeg vært ute med Guapo, å være ute er det aller beste nå i julen synes jeg. I morgentidlig blir det langtur, må tilbringe litt kvalitetstid med han før jeg drar til Dubai i overmorgen! Pakketips mottas forresten  med takk i kommentarfeltet. Nå skal jeg bruke resten av kvelden til å spille brettspill med familien, håper dere fortsatt har en avslappende og fin kveld :)

GOD JUL

Hei kjære lesere! Jeg er bare innom for å si riktig GOD JUL til dere alle sammen. Jeg håper dere får en fantastisk julefeiring sammen med de dere har kjær, og at skuldrene får senkes litt. Jeg har alt vært på tur med Guapo og spist en fantastisk god frokost, med nystekte rundstykker og alt av pålegg. Nå ruller tre nøtter til askepott i bankgrunnen, og snart drar vi alle i kirka. Akkurat som julaften skal være :)
Hoppende glad fordi det er jul og fordi jeg  har masse tid til å være med de jeg er mest glad i. Håper dere har en fantastisk dag, husk å nyt den - det er nemlig et helt år til neste gang!

Mat og trening i juletiden

Hvert eneste år får jeg masse spørsmål og mailer fra jenter og gutter som er redd for å legge på seg i jula. Hvert eneste år skriver jeg derfor også et innlegg om det, men Børge Fargerli klarte å si det så mye bedre enn meg at jeg heller siterer han: " Av 52 uker i året er det jul og nyttårsfeiring 1 av disse ukene. I løpet av denne uka vil du spise ca 25-30 måltider. Av disse måltidene, la oss si at 2 om dagen er "avvik", altså 14 måltider. Dette utgjør kun 1% av årets måltider. De andre 99% kan på ingen måte ødelegges av den siste 1%" Jeg synes dette var en utrolig god måte å si det på, fordi det viser virkelig at det er det du gjør mellom nyttår og jul som teller, ikke motsatt. 

Jeg elsker julen og alt med den, selvfølgelig også juleselskapene og all den gode maten. Det det handler om er måtehold, som alltid. Det er ikke farlig å spise seg god og mett på mat, selv om det er ribbe som serveres og ikke kyllingfilet. Hvis du spiser deg skikkelig mett på ordentlig mat er det også mindre sjanse for at du stuper ned i sjokoladeskåla rett etter middag. I småkakene, godteriet og ikke minst i alkoholen er det mange ekstra og unødvendige kalorier, så skal du stramme inn noen plass er det her. Det er ikke så vanskelig det heller, enten kan du velge deg ut enkelte dager du skal kose deg skikkelig med "ekte vare" og legge bort all dårlig samvittighet akkurat disse dagene. Ellers kan du gjøre som meg, lage maten fra bunnen av med sunnere ingredienser og få julekos hver eneste dag. Det er ikke så mange grep som skal til for å få mye sunnere matretter, småkaker eller desserter - som man kan nyte uten å bekymre seg for kiloene. Oppsummert synes jeg du skal spise masse god mat, og heller mindre søtsøker. Ha mindre dårlig samvittighet og kos deg mer :)


Daddelkjeks er bare en av de sunne variantene du kan lage.

Ellers hjelper det selvfølgelig å holde seg i aktivitet i julen, da tåler man også et større inntak av mat. Det er ikke vanskeligere enn å ta turer i marka, på ski eller hjemmetrening. Man trenger ikke å dra inn på et treningsstudio i julen for å få svettet litt, det klarer man fint uten utstyr også. Trener du mye styrke vil nok kroppen bare ha godt av en uke med litt mindre trening og mer restitusjon også. Slipp litt taket i julen, det er nemlig ikke kiloen og centimetermål som er det viktigste denne perioden, men å være sammen med de du er glad i! Jeg vet at jeg skal gå lange turer med denne vakre skapningen, kose meg med masse god mat og familien uten å ha dårlig samvittighet for en eneste ting. Og det synes jeg dere bør gjøre også :)Nå skal jeg komme meg på trening før jeg skal handle inn de aller siste julegavene. Det jeg ønsker meg aller mest fra dere i julegave er en stemme til Vixen Blog Awards som årets treningsblogger. Man kan stemme en gang hver tolvte time så det er bare å stemme folkens, da blir jeg glad :) Trykk på bildet under for å gi stemmen din!

Noras julechallenge

Jeg vet at mange av dere har lyst til å trene i julen, men har ikke mulighet til å dra på treningsstudio. Det er det heller ingen grunn til, man kan fint få til en god hjemmeøkt i stua. Julen handler om mye annet enn trening, men det gjør godt å få opp pulsen litt innimellom all kosen. Mitt forslag er en sirkeløkt, det vil si at man gjør et sett med øvelser direkte etter hverandre uten pause. Økta ser slik ut:

15 knebøy

10 bulgarske utfall hver fot (fra benk/sofa/bord)

10 pushups

10 spensthopp

15 situps

15 knebøy

10 utfall til siden hver fot

10 ettbeins jackknife på hver fot

10 tricepsdips (fra benk/sofa/bord)

15 burpees

Ta 1-2 minutters pause etter du har gjennomført alle øvelsene og gjenta det hele 4-5 ganger.

Joggebukse fra Better Bodies (sponset lenke)

Utfordringen er å utføre hjemmeøkten så mange ganger som mulig i løpet av julen! Hashtag bilde før/under/etter økta på instagram og hashtag #norasjulechallenge så trekker jeg en vinner av en hel eske med Questbarer!Både jeg og Guapo gleder oss til å se alle de spreke bildene! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :)

Sukkerfri marsipan og den siste luken i adventskalenderen

Denne søndagen har jeg laget sukkerfri marsipan, det er så enkelt og ikke minst utrolig godt! Jeg har ikke spist vanlig marsipan på over tre år, denne varianten er nemlig like god men mye sunnere! Alt du trenger er følgende:

3 eggehvitter

80 g mandelmel

80 g sukrinmelis

2 ss sukrin gold

Bland alt godt sammen i en bolle og trekk over med plast. La den stå i kjleskapet noen timer, gjerne over natta. Deretter ruller du kuler eller former figurer som du vil. Jeg dyppet halvparten i 99% sjokolade, og resten fikk en Atkins-nonstop i seg. Disse skal jeg ta med hjem til foreldrene mine på middag ikveld, pappa er nemlig veldig glad i både marsipan og mørk sjokolade så nå får jeg vel stjerne i boka!

Lenkene i innlegget er sponset

Ukens siste styrkeøkt er også i boks, sammen med Lucia. Hun er virkelig en solstråle og en humørspreder, noe som gjenspeiles i kleskolleksjonen hennes. Jeg drar jo til Dubai om 6 (!) dager, og sommerklær er ikke det jeg har mest av akkurat nå. Jeg er derfor så heldig at jeg får plukke ut en shorts fra kolleksjonen hennes å ta med meg, og det får en av dere også. Klikk dere inn her, finn shortsen dere synes jeg skal velge og som dere har mest lyst på selv, og legg igjen liknen i kommentarfeltet. Så plukker jeg ut en heldig vinner den andre juledag :) Husk også å få med eposten, sånn at jeg får tak i den heldige vinneren.

Jeg har selvfølgelig på tights og topp fra Luciaven

Etter en god søndagsøkt kan jeg ikke gjøre noe annet enn å smile og gi to tomler opp! I kveld kommer det forresten en julechallenge på bloggen, en treningsøkt som alle kan trene hjemme i stua hele jula :) Ha en flott siste søndag i advent enn så lenge!

Lørdagsøkt og havregrøt med squash

Ukens fjerde økt er i boks, og den siste skal jeg gjennomføre med glans i morgen. Jeg er virkelig inne i en god treningsperiode nå om dagen, ingen grunn til å vente til januar med treningen altså :) Jeg har tidligere mislikt å trene mage, men i det siste synes jeg det har blitt skikkelig gøy! Jeg prøver å varierere så mys som mulig, og i dag ble det kneetucks i slynge med hendene på bosu-ball. Det gjør øvelsen plutselig mye mer krevende - jeg trenger å jobbe med stabilitet og balanse, så denne ble midt i blinken!

Tights fra 2XU / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


Jeg kjørte også øvelsen Halo med kettlebell, som er en super øvelse for skuldre. Den kan fint brukes som oppvarming, eller som egen øvelse hvis du bruker en tung kule. Legg kulen opp ned på brystet, og "snurr" kulen i en sirkel rundt hodet til den er tilbake på brystet igjen. Snu og gå tilbake samme vei når du treffer brystet. Under ser dere utgangsposisjonen for denne øvelsen:


Etter dagens treningsøkt spiste jeg noe av det beste jeg vet, nemlig havregrøt! På diett blir mengdene ikke like store som jeg kunne ønske meg, derfor har jeg gått tilbake til å putte grønnsaker i havregrøten! Det gjør volumet dobbelt så stort samtidig som næringsinnholdet blir ca. det samme, altså en helt genial måte å få mer grøt på. Jeg har her kokt 60 gram havregyn sammen med en halv squash, to ss sukrin gold og litt kanel. Rett før grøten er kokt ferdig trekker jeg den av varmen, og rører inn en scoop protein med smak av belgisk sjokolade. Så kan du toppe med det du ønsker - dette er så utrolig godt! Squashen smaker ingen verdens ting, det gir bare mer grøt :)


Nå skal jeg jobbe litt før jeg skal kose med verdens beste Guapo resten av kvelden. Han har bare blitt verre siden sist, så vi skal komme oss til dyrlegen igjen over helga. Takk til alle dere som har kommet med gode råd til meg angående han, jeg setter kjempepris på det! Ha en super lørdagskveld alle sammen :)

Før & etterbilder og 500 kcal pizza

Hei dere! Under dietten i fjor laget jeg en pizza som inneholder 500 kalorier og den har jeg kost meg med i kveld. Her er det altså snakk om 500 kalorier i hele greia, med topping og alt. Det  er virkelig ikke noe problem å kose seg med god mat på diett :) Hele oppskriften og fremgangsmåte finner dere HER:

Jeg må også vise dere et før- og etterbilde, denne gangen av den fantastiske jobben PT-kunden min Marte som jeg har trent med i kun 5 (!) uker. I tillegg til den utrolige forandringen på kroppen hennes har hun også blitt 30 kilo sterkere i knebøy, så denne jenta er jeg skikkelig stolt av! Et lite sktyebilde må det være lov til å poste, stolt coach her jeg sitter.

Nå er det en utålmodig hund som venter på sin tur til å bli trent, så jeg skal klappe sammen maskina og ta med Guapo ut på tur! Ha en forsatt fin kveld :)

Favoritter til julefrokosten

Noe av det koseligste med julefeiringen i vår familie er timene rundt frokostbordet. Jeg elsker å sitte der og nye god mat sammen med familien min, uten at vi stresser med noe annet enn å rekke kirka klokken ett. Det er så koselig, og ikke minst fantastisk godt med all den gode maten. Mamma disker alltid opp med et frokostbord som ligner en buffet, med absolutt alt av pålegg man kan ønske seg. I julen skal man virkelig kunne kose seg med ekstra god mat, men det skader ikke å gjøre noen enkle grep for å gjøre måltidene litt sunnere. Å bake sitt eget brød eller rundstykker er mitt beste forslag, så er det jo så utrolig godt med hjemmebakst brød også. Jeg skal bake lavkarbobrød og sesamrundstykker på lillejulaften, mens mamma allerede har laget knekkebrød. Hvis dere trenger litt inspirasjon til en litt sunnere julefrokost kan dere se nærmere på oppskriftene under, i dette innlegget finner dere nemlig mine personlige favoritter.

Lavkarbo proteinbrød - et utrolig godt, saftig og ikke minst mettede brød. Fantastisk godt og en av de aller beste brødoppskriftene mine noensinne.Hjemmelagde knekkebrød er også en sikkker vinner, og oppskrift finner du her.


Utrolig gode rundstykker med sesammel finner du oppskriften på her, disse skal jeg nyte på julaften!

 

Har du ikke eller liker du ikke sesammel kan du lage grove rundstykker med ingredienser du finner på dagligvarebutikken. Enkle og mettende - oppskriften finner dere her.


Helt til slutt vil jeg bare minne dere på at jeg er nominert til prisen årets treningsblogger, og hvis du synes jeg fortjener å vinne så gjerne klikk på linken under for å stemme! Dere kan stemme to ganger per dag, og stemmingen forsetter ut året :)
Superwoman og grønnkålchips

Hei dere! I dag har jeg styrkefri, men jeg tenkte å vise dere en av øvelsene fra gårsdagens økt. Den er helt fantastisk for magen og heter superwoman. Den utføres som dere ser på bildene under, med beina på en kasse/step og slynger. Stekk kroppen ut og frem til du er så strak som du får til, og trekk deg tilbake til utgangsposisjon. Denne er utfordrende for både balanse og kjerne, så den lever virkelig opp til navnet sitt.

Vest fra Better Bodies / tights fra 2XU / sko  (-33%) fra Inov-8 (sponsede lenker)


En annen ting som lever opp til navnet sitt er Treningsfrue, eller snuppa32 som mange kanskje kjenner henne som. Vi møttes under NM i fjor, da vi begge røyk ut før finalene og slo oss ned i salen sammen for å se de. Hun hadde boller, sjokolade og smågodt - så det var ikke rart jeg ville sitte med henne! Etter den tid har jeg fulgt henne på instagram, og hun er virkelig en av de mest inspirerende damene jeg vet om. Vi fikk takk en god økt sammen når hun var her i Trondheim, og jeg måtte selvfølgelig ha den nydelige dama på ryggen :)Over til dagens mattips - - nemlig grønnkålchips! Jeg har hørt mange snakke om dette før, men jeg har aldri prøvd det for nå. Og det angrer jeg på! Fordi dette var faktisk så utrolig godt - og er perfekt som kos enten du er på diett eller ei. Sett ovnen på 180 grader og skyll grønnkålen godt, før du legger de i en bolle. Hell 2-3 ss olivenolje over samt den krydderkombinasjonen du ønsker. Jeg er veldig glad i hvitløkssalt og chilipulver, så det har blitt min favorittkombinasjon! Fordel utover på bakepapir og sett inni ovnen i 5-10 minutter og gjerne snu litt på de underveis. La de avkjøle seg på rist slik at de blir helt sprø. Jeg serverte med hvitløkskesam og salsa, så utrolig digg! Vel verdt å prøve folkens, jeg lover :)


Tirsdagstur & snølek

Hei dere! Denne tirsdagen startet helt fantastisk, først en god treningsøkt etterfulgt av langtur ute i snøen. Min kjære lillesøster er hjemme på juleferie, og vi gikk en fin tur mens vi skravlet avgårde. Det går fint an å være sosial på trening, om det er mens man trener styrke, går på ski eller turer sammen. Jeg er så glad i snøen, og gleder meg virkelig til sesongens første skitur. I dag møtte vi faktisk en god del skiløpere, så jeg skal prøve å få til en tur selv også snart. Det blir gøy å se hvordan Guapo klarer seg på ski, det er iallefall ikke noe tvil om at han liker å leke seg i snøen. Det gjør jeg også, uansett hvor gammel jeg blir!

Skibukse, vindtett skijakke og votter fra Craft / lue, ullgenser og ullsokker fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)Før jeg skulle på jobb i dag fikk jeg litt dårlig tid, og måtte derfor gå for en superenkel lunsj. Jeg stekte laks i panna mens jeg sto på badet for å sminke meg, multitasking på høyt nivå! Med litt grønnsaker til var lusjen ferdig i en fei, og jeg ble god og mett før jobb. Cherrytomater og knaskerøtter er virkelig genialt, godt i alle slags retter eller bare som snacks. Hvis jeg blir sulten mellom måltider er dette som regel løsningen for min del, sammen med sukkererter. Mer lettvint får du det ikke!Vitamin D3 finner du her og Multivitamin finner du her.

Nå som det har blitt vinter er jeg også ekstra påpasselig med å få i meg nok vitaminer. I dag var det faktisk fem minusgrader, og jeg vil gjøre alt for å unngå å bli syk. Derfor tar jeg både multivitamin og vitamin D3 hver eneste dag. Sistnevnte kalles solskinnsvitaminet fordi det produseres i huden vår når den blir eksponert for sollys. På vinters tid reduseres altså vår egen produksjon og tilskudd anbefales. Vitamin D er viktig for et sterkt skjelett, immunforsvar samt hjerte og kretsløp. Men uansett hvor bra et kosttilskudd er, så husk at det alltid skal være et tilskudd. Å ha en godt og variert kosthold i hverdagen er det aller viktigste, så kan man optimalisere det med litt ekstra tilskudd. Ingenting kan erstatte riktig og god mat, husk det :)

Vanilje- og kokoskjeks

Hei dere! Denne mandagen har bare flydd forbi, jeg er akkurat ferdig med min egen styrkeøkt og skal snart trene dagens siste PT-kunde. Det gjør ikke noe med hektiske fager når jeg har en jobb som er så gøy, ingen blåmandag her i gården! Uansett, det jeg tenkte å komme med i kveld er sunne kjeks med smak av vanilje og kokos. Oppskriften på de sunne kjeksene ser slik ut:

2 ss cocosa

4 ss kokosmel

2 scoops vanlijeprotein

3 ss sukrin gold

1 ts fiberhusk

2 egg

2 dl vann

1 stor neve hakkede mandler

Sukkerfri sjokolade

Pisk sammen egg og sukrin gold. Tilsett det tørre og bland godt, før du tilsetter vannet. Smelt cocosa og rør inn til slutt. Jeg prøvde denne oppskriften både med Nonstop fra Atkins og med en hakket Questbar i, og jeg må innrømme at den siste ble best. Det er virkelig når en Quesbar settes i ovnen at den kommer til sin rett! Form til kjeks med to spiseskjeer på et bakepapir og sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Dette er kanskje ikke de vakreste kjeksene jeg har laget men de smakte jammen godt og det er jo det som er det viktigste!

Lenkene i innlegget  er sponset


Under dagens økt ville jeg prøve enda en ny push-ups variant, og gikk for smithmaskin med ekstra belastning i beltet. Denne øvelsen har jeg ikke tatt siden i sommer, og det var virkelig tungt i dag. Men 3 x 9 på 20 kilo gikk greit og det er jeg fornøyd med!

Tights (-40%) fra Skins / topp fra Better Bodies / sko (-33%) fra Inov-8Da er det på tide med litt mer jobbing før jeg skal hjem og gå tur med Guapo i snøværet! Ha en fortsatt fin mandag da dere :)

Slynge, søte julenøtter og ny konkurranse!

God søndagsmorgen! En hel dag på sofaen gjorde susen, og jeg føler meg mye piggere i dag. Selv om kroppen føles i bra form i dag tok jeg en lettere økt, ingen grunn til pushe systemet for mye. Jeg får heller gi bånn gass fra mandag av, gi en superinnsats før juleferie! I treningsprogrammet mitt har jeg pushups i slynge, og for å gjøre øvelsen litt tyngre senker jeg slyngene lenger ned. Hvis du først tar 10 repetisjoner med denne:

Tights og topp er begge fra 2XU (sponsede lenker) 


For å så gå direkte videre til neste øvelse som er atomic push ups så kommer du nok til å kjenne det i brystmusklene. Ta først en vanlig pushup med beina i slynge, før du trekker beina inn under deg i en kneetuck. Strekk deretter beina helt ut igjen og gjenta. Super øvelse for både bryst- og magemuskler!


Det har blitt tredje søndag i advent allerede, og jeg har selvfølgelig en ny oppskrift på lager.  For litt siden postet jeg spicy julenøtter, denne ganger er det søte julenøtter med smak av vanilje og kanel. Pisk en eggehvitte til den skummer aller først. Bland sammen 15 g vaniljeprotein, 2 ts kanel, 1 ts salt, 1/2 ts ingefær, to ss sukrin gold og5 dråper vaniljestevia. Tilsett blandingen i eggehvitten, og rør inn 3,5 dl nøtter. Fordel på bakepapir og sett inn i ovnen på 150 grader i  ca 30 minutter, og la de avkjøe seg før du spiser de. Å lage nøtter med smak er så genialt, jeg trenger ikke Den Lille Nøttefabrikken lenger! Her får du bestemme smak selv, det blir mye billigere og ikke minst mye sunnere :)


 


Siden det er søndag har jeg også en ny premie som deles ut! Denne gangen er det i form av treningsplan og kostholdsplan med oppfølging fra meg. Enten utføres det en måned over nett, eller med totalt 5 PT-timer på Hit The Gym. Her får dere velge selv hva dere ønsker. For å delta  i konkurransen trenger dere bare å klikke dere inn på Facebook-siden min, del bildet og kommenter under om dere vil ha online oppfølging eller PT-timer. Jeg trekker en heldig vinner på onsdag!

Syk og sofa

Jeg startet lørdagen med en omelett, enkel og sunn start på dagen. Etter lavkarbo ukene mne ble jeg litt lei av egg, men nå har jeg virkelig fått sansen for det igjen. 4 egg, noen ss melk og en presset hvitløk ble stekt sammen med paprika på panna. I mellomtiden lagde jeg en liten salat, og frokosten var klar på et blunk.  Sammen med en boks Redbull var det en godkjent start på dagen, jeg trengte litt ekstra i dag. Jeg er nemlig ikke helt i slaget, skulle vært på jobb i dag og på julebord i går kveld men noen ganger må man bare bli på sofaen selv om man ikke vil.

Uansett, til julebordet jeg egentlig skulle på i går bestemte jeg meg for å bli litt brunere. Jeg har tatt til fornuft og sluttet med solarium, men jeg innrømmer gjerne at det ikke er kult å føle seg kritthvit og blek. Jeg har alltid vært skeptisk til selvbruning, men etter lovord fra min gode venninne Linn måtte jeg prøve Vita Liberata jeg også. Jeg er helt talentløs på å få ting jevnt, men med denne selvbruningsmoussen er det med en vott som gjør påføringen kjempeenkel. Fargen på huden min ble også kjempefin, og den skal holde i opptil 2-3 uker. Jeg ble iallefall superfornøyd med resultatet, og det er nesten synd at jeg ikke fikk vist frem den fine brunfargen. Jeg får heller bruke litt mer singlett på trening i ukene fremover, utrolig hvor lite som skal til for å føle seg mer vel :) Du finner selvbruningsmoussen hos sponsor X-life her.I stedet for å jobbe, i stedet for å trene så ligger jeg altså rett ut på sofaen med Guaposen min. Han er ikke frisk han heller stakkar, så det er godt vi har hverandre. Vi har vært flere runder til dyrlegen men vi finner ikke helt ut hva som er galt med han. Som dere ser på bildet under har han mistet all pelsen på halsen, og på andre områder på kroppen. Han klør en del og i tillegg fryser han fort fordi han har så lite pels. Så nå har jeg tent opp i ovnen og vi ligger her på sofaen begge to, og her blir vi nok liggende resten av dagen. Det er så utrolig mye selskap i en hund, den lille tassen får meg alltid i bedre humør uansett hvilken form jeg er i :)


Satser på at jeg er i bedre form til i morgen og at jeg klarer å komme med et litt mer sprudlende innlegg til dere. Nå er jeg sliten bare av å skrive dette blogginnlegget så jeg skal klappe sammen maskina. I morgen kommer det også en ny gave i adventskalenderen min, den er det bare å glede seg til! Ha en sprek lørdag da dere, tren litt for meg også :)

Supersett og kokostorskTights og topp fra 2XU / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)

Som dere kanskje ser på bildet over så er dette en øvelse som svir. Du trenger ikke mer enn en treningsball for å få til bra treningseffekt på beina, så om du har en slik hjemme går det greit å trene i jula. Jeg liker å avslutte beintrening med supersett på denne ballen, da kjører jeg først 10 lårcurl hvor jeg startet med beina så strake som mulig og hoften opp mot taket. Deretter trekker jeg så langt inn som mulig mens hofta fortsatt holdes høyt, og strekker ut igjen. Etter de 10 repetisjonenen går jeg direkte over til 10 glutebridge på ballen, da har jeg beina i samme posisjon som på bildet over men fører rumpa ned til bakken for hver repetisjon. På toppen kniper jeg musklene godt sammen, og på den siste repetisjonen kjenner jeg virkelig denne øvelsen godt! Hver uke har vi en ny konkurranse på HIT, og denne uken er det 1 RM i militærpress. Jeg prøvde helt på slutten av sist økt og fikk til 42,5 kg, men tror nok 45 hadde gått fint om jeg hadde vært uthvilt. Jeg skal prøve igjen i morgen, selv om jeg allerede kan stille meg forran tavla og smile :)


Dagens første måltid ble kokostorsk med eple, ris og grønnsaker. Mange rynker litt på nesen av torsk, men den kan jo tilberedes på så mange måter. Jeg spiser torsk 1-2 uka hele året, det er jo supermat! Favoritten min spiste jeg i dag, da steker jeg torsken først i panna sammen med presset hvitløk og finhakket chili. Deretter tilsetter jeg kokosmelk og lar det koke seg godt sammen. Det er så godt! Som tilbehør ble det ferdig grønnsaksblanding, kokt ris og eplebiter. Jeg synes den søte eplesmaken er så god sammen med kjøtt/fisk selv om det kanskje høres litt merkelig ut. Det smaker iallefall alt annet enn merkelig, helt sant!

Nå er det PT-timer og tur med Guapo som venter resten av denne fredagen, ønsker dere en super helg alle sammen!

Julestemning med daddelkjeks

Når det nærmer seg jul kommer det noen faste favoritter i frukthylla for min del. Klementiner, fiken, persimon og dadler er noe av det beste jeg vet. Det blir ikke jul uten, og alle disse tingene skal fylle julestrømpa mi i år. Den store favoritten er dadler, spesielt ferske. Det er så utrolig godt å spise som snacks helt alene, men kan også brukes i bakst, salater eller i pai. Når jeg bruker dadler i bakst bruker jeg tørkede dadler da de er billigere, og sparer de ferske til snacks.  Dadler er naturlig veldig søte, og har en myk/seig konsistens som gjør den super til bruk i bakst. Denne oppskriften på daddelkjeks har jeg postet før - men den er rett og slett for god til å ikke postes igjen. Det du trenger er følgende:

400 g dadler

5 dl havregryn

3 modne bananer

2 egg

100 g nøtter uten salt

2 ss sukrin gold

10 dråper vaniljestevia

1 ts kanel

En klype salt

Mos bananer og dadler med stavmikser. Hakk opp nøtter og tilsett alle de andre ingrediensene. Denne røra er naturlig veldig søt, så smak deg litt frem i forhold til vaniljestevia. Denne kan også sløyfes, men jeg er som dere kanskje vet veldig glad i søte ting. Bruk to spiseskjeer og form til kjeks på bakepapir. Sett inn i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist etter steking. Totalt fikk jeg 20 store kjeks av denne oppskriften, og de blir like fort bort hver gang jeg lager denne oppskriften! Kjeksene blir nesten litt for gode, så nå vet du hva du skal lage neste gang søtsuget melder seg.

Innlegget inneholder sponsede lenker


Jeg kommer alltid i julestemning av å spise disse kjeksene, og i allefall av å se på bildene! Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul, og om du har en sunn oppskrift som får deg i julestemning så gjerne del den i kommentarfeltet :)

Lavdag og hjemmetrening

God onsdagsmorgen! Denne dagen har jeg startet på en helt super måte, med å sove litt lenger enn vanlig før tur med Guapo. Det med søvn er det mange som undervurderer, men det er så utrolig viktig. Ikke bare for treningsresultater, men også i forhold til energi og humør. Etter turen tok jeg noen runder med chins og pullups på min geniale doorgym. Nå som jeg skal stille i AF må jeg bli mye bedre i pullups, og det er faktisk sånn at du blir god på det du øver på. Derfor tar jeg noen runder hver eneste dag, for jeg skal nemlig bli supergod i pullups! Den er også fin for de som kanskje ikke mestrer pullups eller chins enda, og ikke liker å prøve seg på gymmet.

Doorgym nå på salg til bare 240 kr her (lenkene i innlegget er sponset)
Slim sweatpant og vest fra Better Bodies

Etter tur følger selvfølgelig mat, og dagens første måltid ble salat med egg og laks. På dietten min spiser jeg ca samme antall kalorier hver dag, men veksler mellom høye, medium og lave dager. Det vil si at jeg spiser mye karb og lite fett på høydager, begge deler på medium og mye fett og lite karb på lavdager. Det kalles carb cycling og jeg vet jeg responderer godt på en slik type diett. Jeg tror medium er favorittdagen min, men jeg klager ikke når jeg kan spise dette heller:

Helt til slutt vil jeg tipse om final sale hos X-life, og på alle varer i salgskategorien får du nå enda 20% rabatt! Det vil si at de prisene du ser på salgssiden blir mye billigere når du kommer til kassen og legger til rabattkoden salgsalg. Dagens tips fra meg til dere - nå kan virkelig de siste julegavene hamstres inn :) Hele utvalget finner du her:

Nå skal jeg jobbe litt med nettkunder, før jeg skal på gymmet og ha PT-timer og trene selv til slutt. Så skal jeg komme sliten hjem til kjæresten og Guapo, livet er så BRA om dagen :) Ha en super onsdag alle!

Vinterlykke og pannekaker

Endelig har snøen kommet til Trondheim også! Jeg elsker vinter, elsker snø og vinteraktiviteter - så dette gjør meg så utrolig glad. Det er ikke mye enda så skiene får nok vente litt til, men det er uansett herlig å være ute i naturen. Det er så hvitt, rent og fint ute nå at jeg smiler bare ved å være ute. I dag ble styrkeøkten satt på vent til fordel for en langtur på flere timer ute i Estenstadmarka. Både jeg og Guapo koser oss utendørs, men vi er også noen frossenpinner begge to. Derfor gjelder det å kle godt på seg, det er faktisk sant at det ikke finnes dårlig vær bare dårlig klær. Den nye vintertightsen fra 2XU holdt meg god og varm selv etter flere timer ute, så den gir jeg to tomler opp. Men den lureste investeringen jeg har gjort i år er uansett broddene mine, i helga havnet jeg nemlig på rumpa flere ganger da jeg var ute på tur. Det slipper jeg med nye og praktiske brodder, dagens tips fra meg!

Sub Zero tights og boblevest fra 2XU Ullgenser, ullsokker og lue fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)


Hjemme fra tur stekte jeg pannekaker, rutinert som jeg er sto røra klar i kjøleskapet. Jeg har her brukt 450 g søtpotet, 300 g gulrot, 2 egg, 30 g vaniljeprotein, 3 ss sukrin gold, 1 ts kanel, 1 ts bakepulver og 2-3 dl vann. Søtpotet og gulrot kokes først for du moser med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene og stek på middels varme i panna, jeg stekte mine i cocosa. På toppen har jeg laget en tykk "saus" av vaniljeprotein, sukrinmelis og litt vann. Disse var supergode og perfekt etter langtur ute i vinterskogen!

Nå skal jeg gjøre med klar for jobbing resten av kvelden, håper dere alle har en sprek tirsdag!

Mandagsøkt og eplekakegrøt

Hvis dere ikke har prøvd denne øvelsen enda så do it! Jeg innrømmer gjerne at den ser litt klein ut, men det gjør jo i grunn alle øvelser for rumpa.Hiptrust, glutebridge, pullthrough og reverse hyper er andre eksempler på øvleser jeg er veldig glad , men som der litt rare ut. Jeg pleier å tenke at alle som er på trening forkuserer så mye på seg selv at de ikke har tid til å se på hva jeg driver med. I tillegg er det jo sånn at det er resultatene som betyr mest, så selv om du føler at det er ukomfortablelt å prøve en ny øvelse så prøv å kast deg i det! Alt som er nytt kan virke litt skummelt i begynnelsen, men så går det seg til. Jeg husker enda hvor dum jeg følte meg første gangen jeg skulle ta hipthrust, men nå er det like naturlig å ta den som bicepscurl.

Tights fra Dcore / genser fra Better Bodies / sko (-40%) fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)
Hjemme fra trening ventet enda en diett-favoritt , nemlig epleakakegrøt! Det er så godt, grøt er virkelig undervurdert. Kok opp ca 2 dl havregryn med vann. Tilsett også finhakkede biter av et eple, noen ss med sukrin gold og 1 ts kanel. Ta av grøten litt før den er ferdigkokt, slik at den er litt vannete. Deretter tilsetter du 20 g vaniljeprotein og rører godt rundt, da blir konsistensen helt perfekt. Topp med eplebåter fra enda ett eple, og tykk vaniljesaus laget av vaniljeprotein og vann. I tillegg bruker jeg eplekake-krydder på toppen men det kan sløyfes. Jeg lover at denne grøten smaker digg uansett! Men det krydderet gir virkelig det lille ekstra, det er så mye gøy å velge mellom på Iherb synes jeg. Koden SIV084 gir $5 avslag ved første bestilling, om du skulle å lyst til å prøve noe nytt.

Helt til slutt denne mandagen håper jeg dere har 20 sekunder til å trykke på bildet under og stemme på meg i Vixen Blogawards. Jeg ble utrolig glad for å bli nominert som årets treningsblogger, og det hadde selvfølgelig vært kjempestas å vinne! Det er mange flotte jenter med i samme kategori, men jeg håper dere synes jeg er en verdig vinner og stemmer på meg :)

Julemuffins og ny kalenderluke

På mandag postet jeg mine fanatastiske pepperkake cookies, har du ikke prøvd de enda ligger oppskriften her. Med inspirasjon i den oppskriften lagde jeg muffins som virkelig har en smak av jul! Perfekt kos til den andre søndagen i advent. Oppskriften ser slik ut:

1 dl mandelmel

2 dl havremel

4 egg

4 ss sukrin gold

1/2 ts hver av nellik, kanel, salt og malt ingefær

2 ss yaconsirup (kan evt erstattes med pannekakesirup)

2 ts bakepulver

1 dl vann

Pisk egg og sukrin gold sammen. Tilsett det tørre og rør inn sirup til slutt. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Ta de ut og la de avkjøle seg på rist, før du kan nyte sunne julemuffins! De ble utrolig saftige og gode, og smaker virkelig av jul. Som glasur brukte jeg en boks Philadelphia light pisket sammen med sukrinmelis. Mest for syns skyld og litt for smakens skyld raspet jeg også skallet av en halv klementin i glasuren, og brukte resten av skallet som pynt på toppen. Disse ble fort spist opp for å si det sånn!

Lenkene i innlegget er sponset
Jeg startet søndagen min med å gå langtur med Guaposen. Det er så glatt ute nå at jeg faktisk landet på rumpa to ganger i løpet av de to timene vi var ute på tur, så nå blir det brodder fremover! Det gjør så fantastisk godt å få lufte hodet litt, og ikke mist bare det å være ute i lyset. Jeg prøver å utnytte de timene vi har med sol hver dag, jeg synes det gjør meg gladere og mer energisk. Jeg tror Guapo er helt enig med meg også, det mangler ikke engergi på spanjolen min!

Tights og boblevest fra 2XU / lue, ullgenser og ullsokker fra Kari Traa


Det har blitt søndag igjen og jeg har lovt dere en gave hver søndag i advent! Siden så utrolig mange likte den forrige konkurransen min hvor man kunne vinne et valgfritt plagg fra Luciaven har jeg faktisk valgt å kjøre den samme konkurransen en gang til! Klikk dere inn på bildet under, se på kolleksjonen og finn det plagget du helst vil vinne! Lim inn linken til produktet i kommentarfeltet, og legg igjen eposten din så er du med i trekningen på onsdag!Hvis dere forresten synes det var noe kjent med hun blonde til høyre er det fordi det er den smellvakre lillesøstra mi! Nå er det trening som venter, før det blir håndballkamp i sofaen etterpå. Ha en super adventssøndag alle :)

Den siste intervallen, grøt og julegavetips

 Sånn ser ei glad jente etter trening ut, i grå joggebukse og genser fra Better Bodies. Den aller siste intervallen på challengen er i boks og jeg håper dere er klar for den også. Det er en pyramideintervall, hvor du løper 1 - 2 - 4 - 8 - 4 - 2 -1 minutter med 2 minutters aktiv pause mellom hvert drag. Her skal du pushe deg selv sikkelig på hvert drag, og ligge høyt i puls. Du kommer naturlig nok til å løpe raskest i begynnelsen og på slutten, og med litt lavere hastighet på de lengre dragene. Bruk også de aktive pausene godt, her kan du velge mellom lett jogg eller rask gange. Etter trening ventet en stor porsjon grøt, det er noe av det beste jeg vet! Denne gangen ble det en juleaktig vri på grøten, den er kokt med litt nellik, sukrin og kanel før jeg rørte inn en scoop sjokoladeprotein til slutt. Toppet med klementin, blåbær og mager kesam ble dette en mer enn godkjent start på lørdagen!

Lenkene i innlegget er sponset Helt til slutt har jeg samlet noen julegave-tips til dere i dag. Det har vært mye fokus på at vi bruker mer penger enn før på julegaver, og jeg har derfor samlet 9 fine gaver som alle koster under 300 kr. Jeg hadde blitt superglad for alle disse tingene, det kan jeg si med hånden på hjertet fordi alle tingene allerede er hjemme i leiligheten min! Jeg er superfornøyd, prisen på et produkt spiller virkelig ingen rolle. Jeg er helt sikker på at andre sporty jenter vil bli kjempeglad for de samme tingene også.

1. Lue fra Kari Traa til 279,- 2. Questbar-eske til 299,-  3. "Smile you are beautiful" - drikkeflaske til 99,- 4. Topp fra Better Bodies til 149,- 5. Vindtette votter med mobiltouch til 299,- 6. Treningsdagbok til 249,- 7. Ullsokker fra Kari Traa til 179,- 8. Geniale minibands til rumpe- og hjemmetrening til 249,- 9. Frekkas, 3 x 20 brusetabletter til 179,-

 
Hvilken av disse gavene hadde du blitt mest glad for?

Spicy julenøtter og fredagsøkta

I år som i fjor blir julenøtter en stor favoritt som julegodis! Disse spicy julenøttene er sunne, utrolig gode og ikke minst enkle. Alt du trenger er 3,5 dl mandler, 1 eggehvitte, 1 ss vann, 1/2 dl sukrin+ , 1 ts hvitløkssalt, 1 ts rosmarin og 1/2 ts chilipulver. Pisk eggehvitte og vann sammen til det skummer. Bland inn krydderet og sukrin før du tilsetter mandlene og rører godt sammen. Fordel utover et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg før du kan nyte en sunn snacks denne fredagskvelden.


Dagens økt er i boks og jeg kjenner jeg er helt mør i kroppen. Rumenske markløft, lårcurl, utfall til siden, chins, sittende roing, halo, flyes, triceps kickbaks og land mines sto på planen og det kjennes! Men ingenting er som å ta helg med godfølelsen etter ei treningsøkt. Etter økta bruke jeg litt tid på å rulle og tøye, det er jeg generelt for dårlig til og skal ta meg sammen fremover. Kroppen har jo så godt av det!

Genser fra Better Bodies / tights fra 2XU (sponsede lenker)
Nå skal jeg komme meg ut på tur med Guapo og tenke ut morgendagens intervall til dere. Ha en super fredagskveld!

Mageutfordring og kylling med karri & banan

Jeg klarer ikke å si nei til en utfordring, og i dag ble jeg utfordret til å prøve å ny mageøvelser. Jeg trodde det skulle bli lett - men herregud så tungt det var! Øvelsen er kneetucks på ball, men med en liten vri. I stedet for å ha hendene godt plassert på gulvet har du hendene plassert på en bosuball. Det setter ekstremt store krav til balansen og kjernemuskulatur, jeg måtte virkelig jobbe for å få til 3 x 8 på denne øvelsen!

Kompresjonstights fra 2XU( (-15% ved koden 2XU15) / genser fra Better Bodies ( sponsede lenker)


Jeg har selvfølgelig mer enn en mageutfordring å komme med i dag, det er jo på tide med den tredje intervallen denne uken! 90/30 heter den og utføres med å løpe 90 sekunder direkte etterfulgt av 30 sekunder løping med høyere fart. Dette gjentar du 15 ganger uten pause, da er intervallen over og du skal være godsliten. Farta på 30 sekunderen bør være samme som den du hadde på 45/15 intervallen, og  på 90 sekunder kan du legge hastigheten 0,7-1 km under der igjen. Ingen pauser på denne intervallen altså, time to step it up!

Etter dagens styrkeøkt og intervaller kom jeg hjem og var skrubbsulten. Tilbake på diett har jeg børstet støv av en god gammel klassiker, nemlig kylling med karri og banan! Det er så ekstremt godt og nå er det alt for lenge siden jeg har spist det. Jeg steker kylling sammen med presset hvitløk, finhakket chili og litt kajennepepper. Deretter tilsetter du sopp og en stor banan på slutten av steketiden. Den søte bananen smaker helt utrolig godt sammen med den spicy kyllingen. Spesielt bra er det med karriris ved siden av, som du lagerså enkelt som å koke hvit ris sammen med to ts karri og to ts cocosa. Det høres muligens ut som en rar kombinasjon men jeg lover at du vil ikke angre hvis du prøver!
Helt til slutt til jeg gratulere Linn Torsvik som vinner av konkurransen, hun sikret seg en tights fra Luciaven! Til dere andre kommer det nye vinnersjanser hver søndag, så det er bare å følge med videre :) Ha en fortsatt sprek dag alle sammen!

Dobbel mos og fronthev

Lillelørdag er her og ukes tredje økt er i boks. Jeg merker at jeg absolutt ikke er vant til å være på diett - plutselig ble det så mye mat å spise! Ja, dere leste helt rikig nemlig mye mat. Diett er nemlig ikke sånn at man sulter seg ned i fettprosent, men spiser mye og bra mat for å gå ned i fettprosent og beholde mest mulig muskelmasse. Siden jeg spiser mye mat året rundt kan jeg også spise mye på diett. Selv om jeg spiser litt mindre kalorimessig nå, så er det mye mer volummessig. I dag var det første måltidet mitt 500 gram søtpotet, 500 gram brokkolig og 200 gram karbonadedeig. Jeg synes alltid det er lettere å spise potet/grønnsaker når det er most, da går det liksom litt lettere ned! Kok opp først og renn av vannet før du moser med stavmikser. Tilsett det krydderet du ønsker, og gjerne en ss med smør for ekstra god smak. Dagens lille tips for å spise mer grønnsaker!


Jeg var stiv som en stokk etter gårsdagens styrkeøkt, og måtte derfor bruke god tid på rulling og tøying. Å henge i knebøystanga tøyer godt på ryggen, samtidig som man får tøyd hofteleddsbøyer ved å presse hofta frem som på bilder under. Dagens økt fokuserte mye på skuldre, og jeg liker å bytte mellom sittende og stående fronthev. I dag ble det stående, da bruker jeg en vektskive på 15 kg. Still deg gjerne inntill en vegg, så du unngår å lene deg bakover når du utfører øvelsen. Løft vektskiven kontrollert opp forran deg, og senk rolig ned igjen for å utføre øvelsen korrekt. Kjempefin øvelse for forsiden av skulderen.

BottomUp Tights fra Luciaven / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Nå skal jeg være flink å jobbe noen timer før jeg skal se den siste episoden av SOA på sofaen ikveld! Jeg og Lucia rakk forresten ikke å trekke noen svinner av konkurransen i dag, så den kommer i morgen. Da kommer også den tredje intervallen, så det er bare å følge med!

Omvendt roing, ny intervall og luksusmiddag

Dagens økt er i boks og den er jeg veldig fornøyd med. Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om øvelsen omvendt roing, som er veldig fin for rygg og bakside skuldre. For de som ikke mestrer pullups er dette en super opptreningsøvelse, eller som en suppleringsøvelse på ryggtreningen din hvis du allerede klarer pullups. Jeg har brukt den mye på meg selv og på PT-kunder, og nå kan jo dere prøve den også! Du trenger ikke å gjøre den i smith et knebøyrack holder i massevis. Hold overhåndsgrep litt bredere enn skulderbredde, og dra deg opp til brystet berører stanga. Prøv å hold kroppen så strak som mulig. For å gjøre øvelsen litt tyngre kan du plassere beina på en benk, jo mer vertikal kroppen er jo tyngre blir det.

Løs og comfy treningsgenser fra Kari Traa (-50%) / tights fra Luciaven / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er sponset)


Ettr styrketreninga var det klart for å gjennomføre intervaller igjen, her er nemlig ukens andre utfordring! 45/15 intervaller på mølla med fart på 14,5. Farten justerer du selvsagt etter egen kropp, så her må du kjenne litt på løpeformen. Først varmer du opp på mølla, før du setter i gang med dragene. Løp 45 sekunder før du hopper av mølla i 15 sekunder, etterfulgt av 45 nye sekunder med løping. Gjenta x 20 ganger, så er du ferdig med intervallen. Når jeg løper rett etter styrke sørger jeg alltid for å drikke BCAA for å gi musklene litt mer å gå på. Det smaker jo så godt også, så ikke rart jeg var et eneste stort smil etter økta.

Vel hjem fra trening måtte det skikkelig mat til, og der er langt i fra sånn at jeg sulter på diett. Kylling med biffbacon, søtpotet og grønnsaker ble dagens middag. Jeg prøvde å multitaske klesvask med matlaging, noe som førte til litt brent kyllingfilet. Men godt var det uansett og det anbefales virkelig. Både biff- og kalkunbacon kan virkelig brukes til ALT, og det er diettvennlig med bra næringsinnhold. Og har dere ikke smakt søtpotet med kanel å enda så DO IT. Jeg bruker faktisk en blanding av sukrin gold og kanel på, høres kanskje rart ut men smaker helt magisk! Virkelig en luksusmiddag på en helt vanlig tirsdag.
God og mett var jeg flink student før nå skal komme meg avgårde, PT-timer resten av ettermiddagen og kvelden. Studiet som kostholdsveileder er veldig interessant, og jeg gleder meg til å lære enda mer. I løpet av studiet er det ferdiginnspilte forelesniger og studiemateriale som er tilgjengelig når som helst. Det gjør det veldig enkelt å  studere akkurat når det passer for meg. For å fullføre er det obligatoriske innleveringer som må inn, pluss en avsluttende eksamen. På samme måte fungerer det også å ta personlig trener på nett, men da har man også samlinger for å sikre kvalitet i den praktiske delen. Som en liten julegave har jeg faktisk fått lov å gi alle leserne mine -5000 kr på alle personlig trener utdanninger i Norge hos AFPT! Alt du trenger å gjøre er å bruke koden NMT13 ved påmelding. Så hvis å være personlig trener er drømmen din, så ser jeg ingen grunn til å vente med påmelding :) Kurs går i byer over hele landet samt på nett, så drømmen din  kan bli virkelighet på bare 6 måneder.  Det ble den for meg, og nå skal jeg dra avgårde for å piske kunder resten av kvelden! Ha en fin dag alle :)

Diettstart og pepperkake cookies

Da var 1.desember endelig her og for min del betyr det diettstart! Over ser dere bilder fra bodyfitness i 2011 til venstre, bikinifitness i 2013 til høyre - og nå blir det athletic fitness i 2015. Athletic Fitness, eller AF, har samme poseringer som i bodyfitness. Men i tillegg til å posere skal man også utføre chins, dips og roing. Det er altså ikke bare symmetri og muskelmasse som gjelder, man må faktisk levere på styrkemomentene også. Det synes jeg er veldig gøy - en ekstra utfordring! Konkurransene jeg skal være med på er i mars/april og jeg gleder meg masse! Grunnen til at jeg starter på diett nå er fordi jeg skal til Dubai i jula, og da vet jeg at det ikke blir samme diett-liv som her hjemme. Da er det greit å ha vært på diett noen uker i forhånd for å ikke få det travelt på slutten.

Over til noe helt annet - nemlig min nye favorittoppskrift på sunne julecookies! Egentlig er den ikke ny heller, jeg lagde nesten samme versjon i 2011 men den hadde gått i glemmeboka. Jeg oppdaget den da jeg letet i arkivet etter gamle bodyfitnes-bilder, så tre år senere kommer oppskriften på nytt igjen, enda bedre enn før:

5 toppede ss havremel

2 toppede ss mandelmel

2 egg

1 dl vann

2 ss  yaconsirup / pannekakesirup

3 ss sukrin gold

1/2 ts hver av malt nellik, kanel og  malt ingefær

1 ts bakepulver

En klype salt

Pisk først sammen egg og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør godt sammen, bruk to spiseskjeer for å forme kjeks på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. Jeg fikk 12 kjeks av denne oppskriften, og de ble fort borte! Med en nydelig smak som virkelig minner om pepperkaker får du cookies som er sprø utenpå og mye inni. Det er ingen tvil om at disse skal bakes igjen til julaften her i gården!

Lenkene i innlegget er sponset

Helt til slutt vil jeg tipse om at det er Cyber Monday i dag, nok en fin tradisjon som har blitt adoptert fra det store utland. Kun i dag gjelder  tilbudet fra X-life som dere ser under. Ha en FLOTT mandag alle sammen, kickstart desember!