hits

desember 2013

Jubileum og godt nytt år!

I dag har verdens beste mamma og pappa vært gift i 25 år. Vi startet dagen med å overraske dem med champagnefrokost, og avsluttet den med en treretters middag på en utrolig god restaurant. Det er nok en av de beste måltidene jeg har spist noensinne! Perfekt avslutning på kvelden og feiringen av et fantastisk ekteskap.

Resten av dagene vi har vært her har ikke maten vært så fantastisk - burger og chips hver dag. Generelt har jeg vært dårlig på kostholdsfronten hele jula, og spist alt for mye av alt. Godt vi skal hjem til rutiner snart, hvis ikke hadde jeg rullet hele veien hjem til Norge! Klarte ikke å velge sunne alternativ i farta her, og klarte heller ikke la være å bruke penger. Sykt fornøyd med min nye baby fra Michael Kors, verdt hver krone jeg ikke skulle bruke.

Klokken har nå passert 12 her i New York også, og årets siste dag er her. Før jeg legger meg vil jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk til alle dere lesere som har fulgt meg gjennom året. Gjennom hele den utrolige reisen min rundt jorda, hjemkomst og konkurranseoppkjøring. Det har uten tvil vært det mest begivenhetsrike året i livet mitt, men jeg skal gjøre mitt beste for å toppe det i 2014! Med personlig trener utdanning og nye konkurranser for tur kan det ikke bli annet enn bra :) Så da gjenstår det bare å si takk for det gamle - og riktig godt nyttår alle sammen!

New York New York

God kveld Norge! Vi kom frem til New York sent i går kveld, og etter en liten krise hvor jeg klarte å legge igjen passet mitt på flyet kom vi endelig frem til leiligheten. En sliten familie gikk rett i seng, og la oss på lading til en ny dag full av opplevelser. Den startet magiske Times Square, og løfteglad som jeg er måtte jeg plukke opp lillesøss for et bilde.

Jeg har jo vært her før, men blir fortsatt sjokkert over hvor stort alt er i USA. Bygninger, mennesker, biler, maten - alt er så enormt! Sånn sett er det veldig greit å bo i leilighet - slik at vi i allefall kan lage noe av maten selv. De har så mye spennende i butikkene, både når det kommer til mat og klær. I morgen er den store shoppingdagen, og jeg skal gjøre mitt aller beste for å ikke bruke så mye penger. Wish me luck! Med mye sightseeing i dag måtte vi hvile beina og ta noen glass vin, det smaker alltid godt . Jeg som bare drikker alkohol et fåtall ganger i løpet av et år merket de to glassene mine godt, haha!

Grunnen til at vi er her denne romjulen er for å feire mine flotte foreldre. De har 25 års bryllupsdag den 30 desember, og tok med hele familien hit til New York for å feire. Fantastisk ide synes jeg! Etter sightseeing tok vi alle turen opp i Rockefeller Center for å se byens beste utsikt. Sist jeg var her dro vi opp i Empire State Building, men jeg synes Rockefeller var mye, mye bedre! Uten gitter foran, og så får man jo faktisk se så fin Empire er også.

Etter å ha sett lenge på den fantastiske utsikten dro vi på Starbucks for litt koffeinpåfyll. Gingerbread latte varmet kropp og sjel, før vi avsluttet kvelden på Broadway. Jeg elsker musikaler og har sett de fleste store nå, men Chicago hadde jeg ikke sett før. Veldig bra underholdning - og en super start på oppholdet vårt her i storbyen. Nå skal jeg komme meg i seng slik at jeg er klar for shopping i morgen :) Natta!

Julesmil

Hei alle sammen! Håper dere har hatt noen herlige dager og koser dere med julefeiringen. Det har virkelig jeg gjort - med mye mat, godteri, fantastiske gaver, brettspill og familien min. Det er så godt å kjenne juleroen senke seg, og virkelig slappe av. Mat er en stor del av julen, men personlig har jeg aldri vært fan av verken ribbe eller pinnekjøtt. Selvfølgelig spiser jeg det på julaften likevel, men i dag hadde vi kalkun til middag og det passer virkelig mine smaksløker mye bedre!  Med waldorffsalat, hjemmelaget potetmos og grønnsaker er det virkelig et luksusmåltid. Litt sunnere er det også, og det er jo greit innimellom all julekosen. Jeg har sikkert spist nok sjokolade og sukker for flere måneder frem i tid de siste tre dagene, det er jo tross alt bare jul en gang i året! Men jeg merker likevel at jeg blir veldig slapp og oppblåst av det  - og gikk for en dessert med bare fruktsukker i dag. Ferdigmix av sunnere sjokoladekake, fruktsalat og vaniljekesam traff godt som dessert hos hele familien :)

7

Dette måltidet var virkelig godt påfyll etter en totimers treningsøkt med Kristine i dag, godt å få brukt noe av energien! Julaften og første juledag tok jeg treningsfri, men tok en liten tur ut for å få friskluft og bruke kroppen. Det er desverre ikke skiføre her i Trondheim, så jeg fikk ta til takke med å gå på asfalten. Tempoet var ikke på topp, men uansett var det godt å komme hjem og slappe i nytt superundertøy og ny lue etterpå :) Ny bok har jeg og, nemlig en guide om New York. Gaven fra min kjære mor og far var at familien på fem flyr avgårde i natt til storbyen - gjett om jeg gleder meg! Jeg har jo vært der før, men nyttårsaften i New York tror jeg blir helt magisk. Skal gjør mitt beste på å oppdatere dere den uken vi er der, så det er bare å stay tuned. Før vi drar i kveld skal jeg spise det som har vært kveldsmaten min hele julen - ekte risengrynsgrøt med smørøye. Tror ikke det finnes noe bedre i julen :) Viktig å kose seg de siste dagene, når jeg er hjemme fra New York er det jo diettstart og game on igjen. Men inntill da skal jeg fortsette kosen - håper det gjelder for alle dere også! Julesmil fra meg til alle dere :)God jul!

'

Her kommer et julesmil fra meg til alle dere :) Enn at det er lillejulaften allerede! Desember har gått så utrolig fort, nå er det dagen før dagen.  Jeg har bakt alt jeg skulle bake, både kaker, knekkebrød og rundstykker ligger klart. I tillegg har mamsen kjøpt inn favorittene mine innen julegodis, dadler, fiken, pepperkaker og Questbarer. Skulle vi bli tom for noen av delene kommer jeg bare til å lage noen av ferdigmixene, jeg orker nemlig ikke å bake mer i julen. Nå skal jeg bare slappe av, senke skuldrene og nyte herlige juledager med den fantastiske familien min.

'

Selv om det bare er lille julaften er treet klart og det har kommet en god del pakker allerede. Mens vi venter på at resten av familien skal komme går Love Actually på skjermen og jeg koser meg i sofaen med gløgg og pepperkaker. Det eneste jeg har på planen ikveld er åretes siste tabata på Maxpuls, før jeg skal hjem for å spise grøt og spekemat med familien. Ønsker dere alle en fantastisk kveld og julaften - kos dere med de nærmeste og ta vare på dagene. DA GJENSTÅR DET BARE Å SI RIKTIG GOD JUL TIL ALLE SAMMEN :)

Overskudd og lekeplass

Hei dere! Da har jeg gjennomført den siste styrkeøkta mi før julaften - og den føltes kanonbra. Masse overskudd og energi, jeg og Kristine var vel på gymmet i ca to timer i dag og kosa oss med vektene. Hit the gym er virkelig den perfekte lekeplass for folk som oss, som elsker å løfte! Vi kjørte først bein før vi gikk over på skuldrene, og jeg kjenner at jeg er skikkelig sliten i kroppen etter økta. God følelse! her kommer et lite bildedryss fra økta og noen av øvelsene vi kjørte:


Denne svir skikkelig - lårcurl med manual mellom beina. Senk beina rolig ned til du virkelig kjenner strekken før du løfter opp igjen. Vi kjørte 3 x 10 med 18 kilo i dag, og det var tungt! Perfekt øvelse å kjøre for å variere treningen på bakside lår. En annen øvelse som er fin å avslutte med er lårcurl på ball i supersett med hipthrust på ball. Start med å utføre 12 lårcurl mens du ligger på gulvet, hold hofta oppe hele veien og trekk ballen så langt inn mot rumpa di som du klarer før du strekker ut igjen. Dere ser Kristine i utgangsposisjon på bildet under. Etter du har gjort dette 12 ganger går du direkte over til å gjøre 12 hipthrust på ballen, hvor du skyter hofta så høyt opp du klarer og virkelig skivser rumpeballene sammen slik jeg gjør på det nedeste bildet.  Gjenta supersettet 2 eller 3 ganger, så skal du kjenne at du får brukt opp siste rest av energien i lårmusklene dine :) 
Etter vi var ferdige med selve økta måtte vi selvfølgelig leke oss litt på det fine nye gymmet vi hadde helt for oss selv. Da er det ingen som ser rart på meg når jeg drar opp kameraet midt på trening, men hei - er man blogger så er man blogger! Både jeg og Kristine skal konkurrere til våren, så det blir nok mange økter på HIT sammen frem til April. Det kommer til å bli så bra, jeg gleder meg skikkelig til denne konkurranseoppkjøringen også :) Vi har så bra økter sammen, og som dere ser var vi begge rimlig fornøyde etter trening:


Som dere vet er det viktig å fylle på musklene etter trening, og det er ingen hemmelighet at jeg elsker havregrøt. For å få proteiner i tillegg pleier jeg ofte å bare blande inn proteinpulver og lage den sjokoladegrøt - men i dag gikk jeg for en litt annen variant. Blåbærgrøt ved å blande inn en boks skyr i havregrøten som jeg lager i mikroen. Smaker digg og er virkelig mettende!Jeg prøver alltid å dandere maten litt pent på bildene til dere før jeg rører alt sammen og spiser det. Ser ikke like bra ut - men smaker bedre :) Håper dere fikk tips til noen nye øvelser som dere kan ta med dere til neste beintrening, og at dere begynner å bli klare for jul. Jeg er ute i siste liten som vanlig, og har verken kjøpt de siste gavene eller vasket. Bare å komme i gang med andre ord :) Ha en super søndagskveld kjære alle sammen!

Nydelige daddelkjeks


Jeg elsker dadler og synes det er utfattelig godt å spise bare som sunn snacks. De er så søte og gode, perfekt som sukkerfri filmkos som likevel stiller søtsuget.  Jeg spiste dadler flere gnager i uka under den store reisen vår tidligere i år, men her i Norge er det stort sett i julen at dadler dukker opp i butikkene. Jeg har lagt ut denne oppskriften tidligere også, da lagde jeg den i Australia. De smakte like godt her i Norge også - og er perfekt nå i julen. Oppskriften ser slik ut:

400 g dadler

3 bananer

5 dl havregryn

100 g mandler

2 egg

2 ss sukrin gold

10-15 dråper stevia vanilje

1 ts kanel

En klype salt

Hakk opp mandler og dadler i passende biter. Mos bananene i en bolle, gjerne med stavmikser. Tilsett alle ingrediensene og bland godt sammen. På grunn av at dadler og bananer er naturlig søtt kan du smake deg frem i for å finne ut hvor mange dråper stevia du ønsker. Jeg valgte å bruke 15 dråper, og har du ikke stevia kan du også bruke vaniljeessens. Disse kjeksene er virkelig verdt å lage - den er nemlig en av de beste oppskriftene jeg har laget!


Bruk to spiseskjeer til å forme kjeks og sett på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 i 15-20 minutter litt avhengig av størrelse. Jeg fikk 20 store kjeks av denne oppskriften. La de avkjøle seg på rist før du nyter disse nydelige og søte kjeksene med crunchy mandler i. Fort ferdig er de også - så kanskje dette blir lørdagskosen? ;)

Julemat og trening

Hvert eneste år får jeg 100 mailer og spørsmål om akkurat det samme. Hvordan unngå å legge på seg i jula, hvordan unngå spising familieselskaper og hvordan snike seg unna mest mulig ribbe på julaften. Hvert år sier jeg det samme også, stress ned og ikke tenk så mye på det! Du tenker nok på trening og kosthold resten av året så værsåsnill - slipp litt taket nå i høytiden. Det er nemlig det du gjør mellom nyttår og jul som teller, og ikke det du gjør mellom jul og nyttår. Fitness er noe som kan ta for mye fokus i hverdagen, men i julen bør dette absolutt ikke være hovedfokus. Kos deg, slapp av og ha en fantastisk jul med dine nære og kjære uten å stresse over at grønnsakene du nettopp spiste var smørdampet. 

Ha dette i bakhodet nå som julen nærmer seg med stormskritt, men husk at du trenger ikke "ta av" bare fordi det er jul heller. Om det står 1 kilo smågodt på bordet trenger du ikke spise opp alt bare fordi du kan. Alt med måte, er det ikke det det heter? For min del skal jeg kose meg både med sunne og usunne ting i jula. Jeg skal kose meg i familieselskaper, og spise det jeg får servert uten å ofre en tanke på hvor mange kalorier tallerkenen min inneholder. Jeg skal spiste godteriet i julestrømpa mi, og drikke vin til maten uten å ha dårlig samvittighet. Det verste som kan skje er at man har en fantastisk jul, men legger på seg et par kilo. De er du kvitt etter januar er omme uansett, så hva er det egentlig å stresse over? Å holde seg i aktivitet i jula hjelper selvfølgelig hvis du er redd for å legge på deg, det hjelper også mot å bli dorsk og doven av den tunge maten. Men det betyr ikke at jeg kommer til å bo på treningsstudioet heller, jeg skal bruke julen til å la kroppen min slappe av fra all styrketreninga. Det har nok musklene godt av etter hard trening flere dager i uka uten pause, og det gjelder helt sikkert flere enn meg også. Likevel er jeg ikke personen som sitter på rumpa hele dagen, jeg føler meg alltid bedre etter litt fysisk aktivitet.  Bli med familien på skitur eller bestemor på en tur i marka, det er god trening samtidlig som det er sosialt og hyggelig. Norsk natur er jo så nydelig, og spesielt nå i juletidene.

Er det noe jeg elsker å spise i julen så er det dadler, og det lagde jeg utrolig gode kjekser av i går kveld. Koser meg med disse og ski på skjermen før jeg skal komme meg avgårde på trening og jobb. Siste innspurt før jeg tar juleferie :) Poster oppskriften i løpet av dagen - ha en riktig fin lørdag så lenge da dere!

Floor press og quinoa cupcakes

Er det flere enn meg som har lyst til å bli sterkere i benkpress? Mitt maksløft er på 60 kilo for ca 1 år siden, og siden den gang har jeg ikke blitt noe sterkere. Det er rett og slett fordi jeg ikke har fokusert noe særlig på brysttrening, vil du bli bedre på noe så er jo første prioritet å trene på det! Derfor har jeg nå begynt med bekpress igjen, samtidig som jeg tar noen andre støtteøvelser for å bli sterkere i brystmuskulaturen. En av disse er floor press, som er en øvelse jeg liker veldig godt! Den utføres på samme måte som vanlig benk, bortsett fra at du ligger på gulvet. Bevegelsesbanen blir da kortere, ettersom albuene dine vil treffe gulvet før stanga treffer brystkassen. Prøv å trekk skulderbladene dine ned og bak samtidig som du har beina bredt plantet i gulvet. Dette demonsterer jeg på bildene under fra trening i forrige uke, og du kan se videoen jeg la ut på Instagram ved å trykke her. Det var første gang jeg prøvde øvelsen - så min teknikk er ikke 100% den heller, men det blir!


Etter suksessen med å bruke søtpotet i pannekaker fikk jeg lyst til å prøve quinoa i muffins. Og guess what - det ble suksess det også! Quinoa er en god kilde til karbohydrater, og kan gjerne erstatte ris eller potet til middagen. Jeg synes spesielt quinoa gjør seg til laks, men nå også i muffins! Jeg bestiller fra Iherb, men det kan også kjøpes på helsekost. Oppskrifter ser slik ut:

3 dl quinoa

2 hele egg

30 g sjokoladeprotein

150 g mager kesam

2 ss kakao

2 ss sukrin gold

10 dråper stevia karamell

1 ts bakepulver

1 ts salt

Kok opp 5 dl vann før du tilsetter quinoa og la koke i 12-15 minutter - helt til vannet er borte. Avkjøl i en bolle før du tilsetter resten av ingrediensene og bland godt. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovenen på 180 grader i 20-25 minutter. Jeg fikk 10 store muffins av denne oppskiften.Mens de avkjøler seg lager du glasur. Jeg lagde min av PB2, sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen med litt vann. Den ble skikkelig god, men desverre ikke nok til alle muffinsene. Derfor fikk resten rett og slett et lag med sunnere sjokoladepålegg - det er så godt! Jeg klarte desverre ikke vente til muffinsene var kalde nok, og endte med at glasuren smeltet ned over muffinsene og på fingrene mine. Sånn går det når frøkna er for utålmodig til å vente, men heldigvis er sjokolade godt i alle former :D
Magiske mandler og treningsfri

Så ikke dette magisk ut kanskje? Den siste delen av julenøttene mine er sjokolademadler. Spicy mandler finner du oppskriften på her og vanilje- & kanelnøtter finner du her. Alle disse er perfekte som snacks i juletidene, sukkerfrie, supergode og sunne. Greit å ha noen slike alternativer midt oppe i all den andre kosen også :) Visp en eggehvitte lett slik at den skummer og sett til side. Bland 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss kakao, 1 ts salt og 10 dråper stevia med karamellsmak før du tilsetter dette i eggehvitten. Rør godt før du blander inn ca. 3,5 dl mandler. Fordel på bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg før du nyter knasende mandler med smak av sjokolade. Smaker ekstra godt med klementiner til, gir virkelig julestemning :)

Etter tre dager med veldig gode treningsøkter har jeg treningsfri i dag. Det er virktig med restitusjon også - sånn at kroppen og musklene får tid til å hente seg igjen. Men likevel klarer jeg svært sjelden å sitte på rumpa en hel dag, det har jeg rett og slett for mye energi til! Derfor ble det en runde ute i friskluft i dag også, kroppen er til for å brukes. Jeg skal innrømme at det var mest for å være sosial og få frisk luft, tempoet var nemlig ikke noe å skryte av. Cardio for fettforbrenningens del lar jeg ligge til januar, nå er det bare for kosens del. Kos blir det mye av fremover - nå er jo snart den store dagen her!  Julen er uten tvil min favoritt-tid i året, og i tillegg har jeg uendelig mye å se frem til i januar også. Kan ikke gjøre annet enn å smile :D
Zercher squat og pepperkake-proteinshake

God kveld alle sammen!  Med fokus på forside lår i går ble det baksiden som fikk litt ekstra juling i dag. Jeg kjørte relativt tung knebøy i går, og tok derfor en annen variant i dag med litt letter vekter. Zercher Squat er en effektiv øvelse for setemuskulaturen, og utføres på samme måte som vanlig knebøy bortsett fra at du har stangen liggende i albuene og litt bredere beinstilling. Den jobber godt med kjernemuskulaturen også, så dette er en superøvelse å teste om du ikke har prøvd den før. Jeg vil anbefale å bruke en genser slik jeg har under når du utfører denne øvelsen, slik at stanga ikke kjennes så ubehagelig mot huden. Det skal sies at den føltes langt mer ubehagelig mot albuene da jeg først prøve den enn hva den gjør nå, så det virker som jeg har blitt litt herdet! Og bra er det, for denne øvelsen skal jeg fortsette med fremover :)

Tights / Genser

Jeg fikk ikke nok julesmak etter bakinga i dag tidlig og lagde derfor en pepperkake proteinshake etter trening! Enkelt og greit bestod den av 15 g vaniljeprotein, 15 g sjokoladeprotein, 1/2 ts kanel, 1/2 ts ingefær, 1/2 SS yaconsirup og litt vann. Rist godt i shaker eller i blender, tøm i et glass og nyt en preoteinshake som virkelig smaker jul! Den var faktisk så god at jeg måtte lage en mikrobrownie av akkurat den samme oppskriften også. Da tilsatte jeg bare 1 egg, 2 ss mandelmel og 1/2 ts bakepulver i tillegg  og rørte alt godt sammen i en liten bolle. Deretter dekte jeg den med plastfolie og satte i mikrobølgeoven på maks effekt i ca. 40 sekunder. Snu den på hodet og legg på et fat, sånn at du får den litt flytende kjernen på toppen. For ekstra julefeeling la jeg også valnøtter, mandler og rosiner på toppen av verket. Supert påfyll etter trening og supert hvis du bare har lyst på juledigg uten sukker :)
Enjoy!

Pepperkake party

Hei dere :) Nå nærmer julaften seg med stormskritt og jeg tenkte derfor at pepperkake baking var på sin plass! Jeg er vel over gjennomsnittet opptatt av sunnifisert bakst, og henter ofte mye inspirasjon fra andre før jeg lager mine egne oppskrifter. Med en kombinasjon av et par oppskrifter og mitt eget hode luktet pepperkakene magisk etter de var kjevlet ut ot sto i ovnen, men de var tidenes skuffelse når jeg tok en bit av de. Smakte ikke som pepperkaker i det hele tatt! Vi baker alltid hjemmelagde pepperkaker med masse smør og sukker i hjemme, og i mine øyne er det ingen pepperkaker som er like gode som de. Men det hadde vært gøy å få til en sunnere variant også, og derfor prøvde jeg flotte Kristine sin oppskrift som du finner her. Oppskriften ser slik ut:

80 g smør

40 g sukrin gold

40 g Easybake

100 g Mandelmel

1 egg

2 ss yaconsirup

1/2 ts bakepulver

10 dråper stevia vanilje

1 ts kanel, 1 ts kardemomme og 1/2 ts ingefær

Smelt smøret med sirup, stevia og sukrin gold før du heller det over i en bolle. Pisk egget lett og ha det i blandingen. Tilsett det tørre gradvis til du får en fin deig, som gjerne kan stå i kjøleskap noen timer. Bruk litt kokosmel på kjevla, før du kjevler ut deigen til ønsket tykkelse. Jeg elsker personlig tykke pepperkaker, og har aldri skjønt de som vil ha tynne og sprø. Tykke og litt myke er så jo så godt! Disse stekes på 180 grader midt i ovnen før du har de ut og lar de avkjøle seg på rist. 

Disse ble faktisk veldig gode, selv om jeg må innrømme at mamma sine fortsatt er best. Men det er supert å ha sunne alternativer i juletiden også, slik at man kan kose seg med ekstra god samvittighet. Det kan du definitivt gjøre hvis du spiser disse, og de ble fort borte her i huset.  Med inspirasjon i pepperkakene skal jeg lage med en pepperkake-proteinshake etter dagens styrkeøkt også, håper den blir mer velykket enn de første pepperkakene mine :) Jeg har seinvakt i dag, og startet dagen med baking og sitter nå i sofaen med verdens største kaffekopp som opplading til trening. Ønsker dere alle en super treningstirsdag!


Kickstart

God kveld! Jeg endelig hatt tid til å sette med ned i sofaen etter en lang men  veldig bra mandag. Jeg har hatt en super start på treningsuka med en stykeøkt og intervalltrening på Maxpuls. Elsker å starte mandager på en bra måte, da er det så enkelt å holde trenden oppe resten av uka! Rett etter jobb dro jeg på trening med Kristine for å trene bein, og for ei superøkt det ble! Forside lår og rumpe sto i fokus, baksiden av beina skal få kjørt seg i morgen. Økta vår i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Utfall i smith 3 x 8

Glutebridge på step 3 x 8

Leg extension 3 x 12

Pullthrough 3 x12

Bulgarsk utfall i supersett med glutebridge med stikk 2 x 15

Den siste øvelsen høres kanskje ikke så tung ut, men jeg lover virkelig at denne svir! Først tar du bulgarsk utfall med en vekt du klarer å ta 15 repetisjoner på. Direkete etter du er ferdig med denne øvelsen legger du deg ned på gulvet og legger en stram stikk rundt beina. Press knærne ut og utfør glutebridge med kun kroppsvekt, men ha 3 sekunders stopp i toppen hvor du virkelig sviser rumpeballene dine sammen. Gjenta 15 ganger før du utfører bulgarske utfall igjen, før du på ny legger deg rett ned på gulvet slik vi gjør under:

Etter økta var vi begge superfornøyde og måtte kjøre på med en posering i ekte bikinifitness-stil! Både jeg og Kristine skal konkurrere til våren, og jeg gleder meg til gode økter under oppkjøringa sammen :) Selv om Kristine stiller i bodyfitness og jeg i bikini er jo treningsøktene ofte like, og det er godt å ha en bra treningspartner. Tenk, nå er det faktisk bare 14 dager til det er game on igjen! Utrolig hvor fort tiden har gått, jeg synes nettopp at jeg sto på scenen i Oslo. Det blir uansett veldig gøy - jeg er tipptopp motivert denn gangen også!2 stk gladjenter :) Kristine i topp og tights fra Better Bodies, jeg har tights fra 2XU og topp fra Better Bodies.

Etter økta rakk jeg å spise en skyr, eple og drikke BCAA før jeg tok bussen til Maxpuls for å være med på tabata. Timen i dag var så heftig at jeg holdt på å kaste opp. men jeg kom meg gjennom det! Det som er så fantastisk med intervalltrening er at det er så fort over, selv om det gjør veldig vondt når det står på. Etter treninga orket jeg faktisk ikke å gå på kjøkkenet for å steke mat, så jeg gikk for en kjapp og enkel løsning. En boks kesam med frukt og nøtter gikk fot ned - sunn muskelmat! Nå skal jeg komme meg i seng, for helt ærlig er jeg supersliten. Legge meg på lading til en helt ny dag :) Natta!

Innlegget inneholder sponsede lenker

Søndagstur og søtpotet pannekaker

God morgen kjære lesere! Det ble en styrkeøkt på meg i gårkveld, og jeg måtte smile litt for meg selv da jeg tok bussen hjem rundt klokken 12. De fleste andre i gatene var beruset og pyntet fra topp til tå mens jeg var god og svett i treningsklærne mine! Det godt mulig jeg er sær, men jeg foretrekker mye heller rolige lørdagskvelder slik at jeg våkner opplagt og klar til dagen etter. Det gjorde jeg i dag - og startet turen med ca. 1 time rask gange ute i frisk luft. Planen var egentlig en joggetur, men det var såpeglatt ute og jeg hadde garantert brekt et bein hvis jeg hadde løpt i dag. Men det er ingen unnskyldning, jeg gikk inn igjen og skriftet til varmere klær og tok en skikkelig powerwalk istedet.  Selvfølgelig ble det en obligatorisk posering etter turen, i ekte bloggestil :D

Klar for vintertur i varmende tights og jakke fra Röhnisch, Goretex-sko fra Reebok, ullgenser fra Kari Traa, votter & topplue fra Craft :)

Før jeg la ut på tur satte jeg søtpoteter til koking, for på søndager synes jeg det er på sin plass med en skikkelig god frokost! Søtpotetpannekaker ble dagens frokost etter å ha smakt dette hjemme hos Siri forrige uke, og det var så godt jeg bare måtte lage det selv også. Jeg elsker jo søtpotet som tilbehør til mat, men har aldri tenkt over å bruke det i pannekaker før. Det ble faktisk supergodt, søtpoteten har så god konsistens og i tillegg veldig bra næringssinnhold som gjør den perfekt til matlaging. Oppskriften ser sik ut:

150 most søtpotet

100 g cottage cheese

15 g vaniljeprotein

1 egg 

30 g mandelmel

1 ss fiberfin

2 ss Sukrin+

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 dl vann

10 dråper stevia vanilje

Mos kokt søtpotet med gaffel eller stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene og rør godt sammen. Jeg liker tykke pannekaker, men om du liker dine litt tynnere kan du gjerne tilsette litt mer vann. Stek på middels varme i en god teflonpanne, jeg fikk seks tykke pannekaker av denne røren. Jeg stablet de i et tårn og toppet med pannekakesirup fra Walden Farms, mandelflak, kakaonibs og et dryss Sukrin Gold. Virkelig en breakfast for champions, og med denne i magen har jeg mye energi å bruke til dagens styrkeøkt som venter litt senere! Perfekt søndag med andre ord :)


Innlegget inneholder sponsede lenker

Tabata

Hei dere :)  Denne lørdagen har jeg vært supereffektiv! Jeg sto opp tidlig og lagde matpakker, før jeg dro på dobbeltime på Maxpuls. Først var jeg på en ren teknikktime av olympiske løft - det er nemlig noe jeg er veldig dårlig på. Jeg synes det ser så utrolig gøy ut med alle de øvelsene, og derfor vil jeg bli bedre på det! Da er teknikkterping det eneste som hjelper, og på dette har jeg mye å hente! Her brukes det lette vekter for å lære bevegelsene før man heller legger på vekter etterhvert. Derfor ble jeg ikke direkte sliten av den første timen - men det ble jeg etter time nummer to med flinke Marit som instruktør! Tabata ga meg høy puls som alltid, det er så utrolig gøy å trene på denne måten og ikke minst supereffektivt. Der har vi 8 forskjellige stasjoner hvor vi jobber i 20 sekunder og har 10 sekunders hvile. Dette gjentas 8 ganger før vi fortsetter til neste post. Jeg fikk knipset noen bilder den stasjonen jeg likte best, nemlig boxjumps kombinert med pushups på boks.

Her hoppet jeg så mange ganger jeg klarte opp på boksen i 20 sekunder før jeg hadde pause i 10 sekunder. De neste 20 sekundene tok jeg pushups med beina på boksen, før jeg hvilte nye 10 sekunder og begynte med hoppinga igjen. Etter totalt 8 runder har man hele 20 sekunder pause på å komme seg til neste post før en ny runde braker løs. Når man jobber så intensivt på øvelser kjenner jeg ofte at syra kommer, men så vet jeg jo at det kun er snakk om kort tid før det hele er over og holder ut likevel. Noen av de andre postene i dag var hangups, burpees, stående roing og doble thrusters med kettlebells - ingen tvil om at dette er effektiv trening! Når det i tillegg er veldig flinke instuktører og fullt av herlige folk som trener der kan det ikke bli annet enn god lørdagsstemning midt i all svettinga!


Antishake tights fra Röhnisch // Treningsgenser fra 2XU (sponsede lenker)

 Etter økta rakk jeg akkurat å dusje, blogge og spise havregrøten min før jobb så jeg er veldig fornøyd med egen effektivitet i dag. Jeg tror jammen jeg skal ta meg ei styrkeøkt før jeg drar hjem ikveld også - weights over dates!

Julenøtter

God morgen! Som lovet kommer her oppskriften på flere fantastiske julenøtter. Disse har smak av kanel og vanilje, altså en mye søtere variant enn de spicy mandlene jeg postet for noen dager siden. Visp en eggehvitte lett slik at den skummer. Bland sammen 1/2 scoop vaniljeprotein, 2 ts kanel, 1 ts salt, 1/4 ts ingefær, 2 ss sukrin gold og 10 dråper stevia vanilje. Tilsett dette i eggehvitten før du rører inn 3,5 dl nøtter. Jeg brukte mandler og hasselnøtter, ettersom det var det vi hadde i kjøkkenskuffa. Fordel de på bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter.

La de avkjøle seg før du nyter! Disse smaker intet mindre enn M-A-G-I-S-K og perfekt for alle nøtteelskere! Dette ble gårsdagens fredagskos i stedet for vin, jeg kom meg aldri på det julebordet. Men det betyr bare at jeg er i god form i dag og selvfølgelig klar for trening. Alt er som det skal være med andre ord :) I dag er det bare ti små dager til julaften også, og jeg har ikke nesten ikke begynt med julegavene engang! Mer opptatt av å lage masse sunn julegodis i stedet jeg, sånn at jeg kan dele oppskriftene med dere. Jeg nyter virkelig førjulstiden for alt den er verdt!

Samtidlig som jeg elsker den norske julen sitter jeg og drømmer meg bort mens jeg ser på bilder av New York. Vi reiser 27.desember og skal feire nyttårsaften der - det blir nok litt av en opplevelse! Tar gjerne imot tips til feiring av det nye året i storbyen hvis noen har det :) Heldigvis har iallefall fineste Benedicte lovt å ta meg med på trening der borte så jeg får brent bort litt av alt julegodtet. Åh, som jeg gleder meg! Ikke rart når jeg scroller gjennom bilder som dette:Nå skal jeg lage matbokser og komme meg på trening - ha en super lørdag alle sammen!

Morgentur og sunne risbollerGladjente på tur i ny og superfin skijakke, tights og topplue :)

God morgen! Jeg vet ikke av en bedre måte å starte dagen på enn med en tur ute i friskluft. Jeg våkner virkelig av den friske lufta, og har god energi gjennom hele dagen. Synes du det er vanskelig å komme deg ut på tur kan du gjerne ha avtale med en venn, slik at du faktisk møte opp. Jeg gikk med Siri og hennes nydelige engelske staffordshire bullterrier, og jeg kan virkelig ikke vente til jeg får min egen! Som noen av dere kanskje husker var planen at jeg skulle få en rottweiler denne sommeren, men ting går jo ikke alltid etter planen. Når jeg flytter inn i den nye leilighen min blir det endelig hund på meg, men jeg venter til etter konkurransene slik at jeg kan ha fullt fokus på den nye babyen min. Jeg har med andre ord mye å glede meg til i 2014 - det nye året kommer til å bli så bra!

Først er det jo mye å glede seg til her hjemme også, nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul! Litt mer sunt julegodis må jeg selvfølgelig dele med dere før den store dagen, og her kommer oppskriften på sunne risboller! Jeg begynte å lage risboller under en diett i fjor og den versjonen finner dere her. Julevarianten er ikke veldig annerledes, og smaker faktisk like godt som vanlige risboller! Bland en scoop sjokoladeprotein sammen med 3 ss kakao, 2 ss sukrinmelis, 1 ss sukrin gold og 5-10 dråper Stevia med karamellsmak. Tilsett ca en halv desiliter vann slik at du får en tykk sjokoladerøre og tilsett 50 gram puffet ris eller puffet havre. Bland godt sammen og form til boller, før du setter de i kjøleskapet og lar de avkjøle seg i en times tid. Mye bedre enn shake og tørre riskaker etter ei treningsøkt, eller bare hvis du har lyst på noe godt til kvelds. Kanskje det blir fredagskosen hjemme hos noen av dere? Etter jobb og trening er det julebord og vin som venter på meg, så det blir min fredagskos! Jeg er nesten aldri ute, jeg foretrekker  heller rolige helger med mye trening. Men engang i jubelåret må jeg vel oppføre meg som jeg  faktisk er 24 jeg også, wish me luck :) Riktig god helg alle sammen!


Lenkene i innlegget er sponset

To torsdagstips

Denne torsdagskvelden har jeg to tips til dere, ett når de kommer til trening og ett når det kommer til mat.  På det nye programmet mitt har jeg fokus på bein og trener det 3 ganger i uken, I tillegg til baseøvelser har jeg også isolasjonsøvelser, blant annet  sittende hofteabduksjon. Det vet vel ikke alle hva er, men om jeg sier gynekolog-stolen ringer det kanskje en bjelle hos mange. Denne maskina er forhatt av mange, men her kommer en ny måte å gjøre den på som er supereffektiv! Hvis du gjør den halvt stående, slik jeg gjør på bildet under tvinger du rumpemusklene til å jobbe ekstra mye. Video av at jeg utfører øvelsen finner dere ved å klikke dere inn på min instagram her. Ja, jeg er fullstendig klar over at det ser litt teit ut - men det gjør jo hipthrust, glutebridge og pullthrough også. Kanskje det er fellesnevnenen for bra rumpeøvelser? ;) 

Blå tights fra 2XU og råsa topp fra Better Bodies (sponsede lenker)

Neste tips er verdens kjappeste pizza. Tine har ferdige pizzabunner som ligger i kjøla på butikkene, og den brune pakken med fullkorn og spelt har faktisk et greit innhold. Den inneholder 225 kcal pr 100 gram og trenger bare stekes i 10-12 minutter. Perfekt hvis du vil ha rask middag, som vi ville ha ikveld. Fyllet ble hvit pizzasaus av lett creme fraishe, pesto og hvitløk, kyllingfilet, grønnsaker og mozarella. Det har jo vært orkan her i Trøndelag ikveld, og da er det ekstra godt å kose seg inne når stormen herjer utenfor vindusrutene! Pizzaen ble iallefall supergod og perfekt påfyll etter dagens styrkeøkt på beina. Nå er jeg god og mett og skal straks finne senga, lade opp til fredag og dobbeltime på Maxpuls i morgen. God natt alle sammen!

Tre nøtter til Askepott

Det er lillelørdag og jeg har brukt kvelden på å lage julenøtter sammen med bestisen. Vi lagde hele tre ulike varianter, og jeg lover å poste alle så snart som mulig. Starter med den første allerede i kveld - disse er så gode at de lages. Jeg fikk ideen om julenøtter fra Vilde, og de ble virkelig en suksess! Jeg er vel ikke den eneste som elsker løsvektsnøttene fra Den Lille Nøttefabrikken, men det er jo så sykt dyrt. Her er tips til hvordan du kan lage dine egne nøtter, som både er sunnere og billigere. Lekende lett er det også, og fremgangsmåten ser du under.

Spicy julemandler:

1 eggehvitte

1 ss vann

1/2 dl Sukrin+

1 ts hvitløkssalt

1 ts rosmarin

1/4 ts chili

3,5 dl mandler

Pisk eggehvitte og vann sammen slik at det skummer. Bland inn krydderet og sukrin før du blander inn mandlene og rører godt sammen. Spre de utover et stekeprett dekt med bakepapir og stek mist i ovnen på 150 grader i 30 minutter. Avkjøl og nyt :) 


Nå skal jeg komme meg i seng - treningsfri i dag og er derfor klar for å gi alt på gymmet i morgen! Natta :)

Lavkarbo proteinbrød

Dette brødet ble gårsdagens kveldsmat og det var helt fantastisk godt! Har allerede lovt min kjære lillesøster å bake det på nytt igjen til julaften, så godt var det nemlig. Brødet er supersunt, inneholder lite karbohydrater og mye sunt fett og protein. Det gjør at det metter lenge, og gir deg god energi i flere timer etter du har spist det. Perfekt for frokost til alle dere som spiser det med andre ord :) Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften jeg postet i fjor, og gjorde noen få endringer til det bedre. Mangler du noen av ingrediensene under kan du gjerne prøve deg på en hybrid mellom de to, ellers må du rett og slett ta deg en liten handlerunde. Ny oppskrift ser slik ut:

5 hele egg

250 g cottage cheese

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g sesam-mel

60 g solsikkekjerner

60 g sesamfrø

60 g linfrø

1 ts salt

1 ts sukrin+

3 ts bakepulver

1,5 dl vann

Visp lett sammen egg, cottage cheese, vann og smeltet cocosa i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle før du blander de to godt sammen, og lar røren svelle i 5-10 minutter før du heller den i form kledd med bakepair. Stek midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter og la brødet avkjøle seg på rist før du skjærer i det. Smaker godt både med søtt og salt på, jeg valgte ost, sukkerfritt syltetøy, kalkunskinke og klementiner. Har det med meg som lunsj i dag også, gleder meg allerede :) 
Så må jeg bare komme med et lite tips til dere helt til slutt, som jeg nevnte i går er jeg jo veldig glad i Kari Traa og her finner dere et supert tilbud som varer ut denne strålende onsdagen:
Innlegget inneholder sponsede lenker

Kveldkos


Bukse // Genser

God kveld alle sammen! Som dere ser er jeg hoppende glad etter kveldstur i nytt superundertøy fra Kari Traa :) Etter dagens treningsøkt hadde jeg lyst til å komme meg ut en tur i det fine vinterværet, Jeg er jo så glad snøen, det er virkelig ingenting som er så fint som norsk vinter. Det gjelder bare å kle seg godt, det finnes nemlig ikke dårlig vær, bare dårlig klær! Personlig synes jeg Sjølvsagt settet fra Karitraa er så fint at jeg bruker både buksen og genseren på trening også - det er gøy å skille seg litt ut fra de "vanlige" plaggene. Selv om jeg holdt varmen oppe på tur innrømmer jeg at det var veldig godt å komme hjem til fyr i peisen og varm te. Jeg har bakt lavkarbobrød som står og avkjøler seg, det lukter så godt at jeg klarer nesten ikke vente. Selv om jeg er en søtmons må det en del brødbakst til før jul også. Til julefrokosten hører det jo med både brød, rundstykker og knekkebrød med masse godt pålegg. Heldigvis kan man lage det selv uten hvetemel eller sukker, og jeg lover å legge ut oppskriften i morgen. Mens jeg venter koser jeg meg med The Holiday på tv-skjermen, et par proteinbarer og mandarin, skikkelig kveldskos på en helt vanlig tirsdag. Håper alle dere har en like bra kveld også ;)Inneholder sponsede lenker

Treningsfavoritt og julemarsipan

Dette er uten tvil min favoritt-tights nå om dagen! Ja, jeg ser at jeg kunne ha vasket speilet før jeg tok bildet, men jeg kan jo ikke være perfekt jeg heller :) Jeg har som alle andre dager hvor jeg føler meg mindre fornøyd med kroppen min jeg også. Jeg kan føle meg vannete eller oppblåst, selv om jeg vet at jeg egentlig har en bra fysikk. På slike dager er nettopp anti-shake tightsen min beste venn, den holder nemlig alt på plass! I tillegg til at den gjør magen flat og midjen smal så gir den også rumpa et løft, noe som absolutt er et stort pluss. Kall meg gjerne overfladisk, men for meg er det faktisk veldig viktig å føle at jeg ser bra ut på trening. Føler jeg meg som dritt blir for treningsøkta dritt også, og det kan jeg ikke ha noe av! Treningsklær er vel noe som står på ønskelista til mange denne julen, og har du ikke denne tightsen på lista anbefaler jeg at du skriver den opp :)

Hvis man spiser alt for mye smør og sukker i julen er det vel ingen tights som kan redde formen, derfor er det så fint at det finnes så mange fine alternativer til julegodis! Sunn marsipan er nok en gjenganger hos mange, det smaker jo nesten identisk med vanlig marsipan. Oppskriften finnes på de fleste fitnessblogger allerede, og her kommer den på min blogg også:

100 gram finmalte mandler

80 g Sukrinmelis

20 g Sukrin Gold

1 eggehvitte

10 dråper stevia vanilje

2 dråper mandelessens (kan sløyfes)

Bland alt god sammen med litt vann, slik at du får en deig. Pass på å ikke ta for mye vann, deigen skal ikke være klissete. La deigen hvile noen timer i kjøleskap før du former til det du ønsker - gjerne stikk ut figurer med pepperkakeformer. Det smaker også utrolig godt med sukkerfri sjokolade på, det skal jeg ha på neste gang jeg lager disse. Jeg kommer nemlig til å lage disse flere ganger før jul, denne porsjonen er allerede long gone! Lag den så skjønner du hvorfor, marsipan er jo så godt :) 


Innlegget inneholder sponsede lenker 

Ny uke og nytt program mot nye mål

Hei dere! Det er mandag igjen og en helt ny uke er her. I dag skal jeg gjennomføre den første økta mi på nytt program, og jeg gleder meg skikkelig til å komme meg på trening i dag. Nå har jeg trent mitt eget program som jeg delte med dere i 8 uker, og er veldig fornøyd med det. Men om man alltid gjør det samme skjønner ikke kroppen at den må gjøre noen endringer, og jeg liker derfor å bytte program etter 8-12 uker. Mitt nye program er satt opp av coachen, og jeg har fått et skreddersydd Curves program som er tilpasset meg og min kropp. Fokuset skal fortsatt ligge på underkroppen - overkroppen min er mye bedre utviklet. Det skal jeg få endret - med god coaching og hardt arbeid er det utrolig hva man kan få til! Husk at det bare er styrketrening som kan forandre formen på kroppen din, kondisjonstrening kan bare gjøre deg til mindre utgave av den kroppsformen du allerede har.

Så hva er de nye målene mine? Jo, det er selvfølgelig vårens konkurranser. Jeg har planlagt Loaded Cup og Oslo GP, så får vi se om jeg har tid til/rekker noen flere også. Jeg begynner jo på personlig trener utdannelse som er helgebasert, i tillegg til full jobb - så det kommer litt an på timeplanen min. Det blir uten tvil en hektisk og aktiv vinter og vår, men det er sånn jeg liker det! Det er gøy å ha mange baller i luften og ha mål å jobbe mot - jeg gleder meg veldig til å st åpå scenen igjen! Vurderer å kjøpe meg ny bikini, men jeg synes jo den blå er så utrolig fin. God tid å bestemme meg på, heldigvis :) Hva synes dere?Dietten begynner rett over nyttår - det må jeg hvis jeg skal rekke å komme i sceneform til April. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å holde formen mye bedre enn hva jeg har gjort, og hadde på forhånd satt opp en matplan jeg skulle følge etter konkurranse. Jeg har prøvd å starte på den sikkert 10 ganger, men så har det ikke gått mer enn et par dager før jeg ikke klarte det lenger. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn - jeg vei jo at jeg KAN hvis jeg bare VIL. Det eneste dette betyr er at jeg må begynne dietten min litt tidligere - og det synes jeg faktisk det er verdt for å kose meg litt ekstra nå. Creds til de som klarer å holde formen året rundt, men jeg merker at jeg ikke er en slik person. Jeg er jo alltid opptatt av trening og sunn mat, så om jeg slipper opp litt på kostholdet noen måneder tenker jeg at det ikke er noen krise. Nå er det jo snart jul også, en periode jeg vikelig ikke orker å stresse meg fettprosent og vekt. Jeg ble oppriktig lei meg da jeg fikk en mail om jeg hadde noen unnskyldninger for å slippe unna familieselskap i julen, slik at vedkommende slapp å spise usunn mat. I mine øyne er dette helt feil fokus. Jeg sier ikke at du skal trykke i deg alt som er usunt, men ikke vær så streng med deg selv! Kos deg med mat og familie i julen, og bruk den ekstra energien på knallgode treningsøkter. Husk at det ikke er det du spiser mellom jul og nyttår som teller, men det du gjør mellom nyttår og jul. Her er noe av den type mat jeg har kost meg med i det siste - ikke akkurat diettmat men det har jeg ikke dårlig samvittighet for i det hele tatt. Og guess what - det trenger ikke du å ha heller.Søte kokosmakroner og salte madelkjeks

Her kommer to juleoppskrifter til dere, som begge er sunne og supergode. Jeg er en søtmons, men er også glad i å kose meg med salte ting. Derfor kommer både en salt og en søt oppskrift denne gangen, som kan nytes med god samvittighet nå i førjuls-tiden. Enkle er de også, så disse kan du servere til kveldskos denne andre søndagen i advent :) Jeg var helt ærlig litt mer opptatt av å spise de enn å ta bilder, så begge smaker bedre enn de ser ut til - jeg lover!

Søte og sukkerfrie kokosmakroner


3 eggehvitter

1 eggeplomme

3 dl kokosmasse

1 dl sukrin

5 ss cocosa

10 dråper stevia vanilje

Stivpisk eggehvitter og sett til side. I en ny bolle blander du det tørre godt sammen. Smelt cocosa og tilsett i den tørre blandingen, før du tilsetter eggeplommen og steviadråpene. Blandt godt før du venter dette forsiktig inn i eggehvittene. Bruk to spiseskjeer og form topper på bakepapir, som steker mist i ovnene på 175 grader i ca 15 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg på toppen, og la de avkjøle seg på rist før du nyter de. De smaker faktisk like godt som vanlige kokosmakroner, det var hele huset enige om!

Salte mandelkjeks2 dl mandler

1 dl sesamfrø

2 eggehvitter 

1 ts salt

2 ss sukrin+

1 ss Fiberfin

Ha mandlene i en blender til de blir som grovtmel, Ha i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Bruk hendene og arbeid ingrediensene sammen til en god deig, som skal være litt klissete. Form til kjeks og gjerne strø litt salt og mandelflak over, før du steker midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Supergode alene - men enda bedre med pålegg på!

 

Ha en super adventssøndag, kos dere med baking og sunn mat :) 

Hip thrust og mikrobrownie

Topp / tights / sko

Jeg har jo vist dere Glutebridge på step flere ganger, men Hipthrust på step fungerer utrolig bra det også! Du får en lengre bevegelsesbane og jeg føler at dette er mye mer effektivt enn å gjøre øvelsen med beina på gulvet. Det er lettest om du får hjelp til å løfte stanga over degf når du utfører øvelsen på denne måten, men du kan også gjøre det med en fot av gangen og bruke en vektskive i stedet for stang. Når jeg gjør Hiptrust på denne måten tar jeg heller av litt vekter for å fokusere på teknikk og kontakt, og gjørte i går tre sett med ti repetisjoner med 60 kilo. Prøv å få "flyt" i bevelgelsen din, slik at du ikke får stopp i den. Jeg ser mange som gjør den i to - altså at man gjør øvelsen halvveis opp, før de gjør det siste "støtet" opp til toppen. Ta heller av av litt vekt, og forkuser på å gjøre øvelsen riktig. Kjenn at du virkelig sviser på toppen, tenk at du skal holde fast en tikroning mellom rumpeballene dine! Det er mitt triks - har det i tankene hver eneste gang :)

Etter gårsdagens økt hadde jeg lyst på noe søtt og godt. Valget falt på en mikrobrownie som ble perfekt påfyll etter trening! Jeg brukte 1 scoop sjokoladeprotein, 1/2 banan, 1 egg, 30 g havremel, 1 ts bakepulver, noen dråper stevia sjokolade og litt vann. Mos bananen og rør alle ingrediensene sammen med litt vann slik at du får en jevn deig, før du dekker bollen med plastikk og setter i mirkobølgeovnen i 1 min og 20 skunder. Jeg skal ha litt kortere mikrotid neste gang, denne ble litt fast til å være brownie men utrolig god likevel!  Som glasur har jeg blandet litt mer sjokoladeprotein med 2 ts kakaopulver sukrinmelis og litt vann for mørkere sjokoladesmak. 1 ss peanøttsmør, Sukrin Gold og resten av banan som topping ble fantastisk godt - og best av alt er den ferdig på 5 minutter. Dette er super næring etter ei styrkeøkt, når musklene trenger påfyll av både protein og karbohydrater. Men den kan like gjerne nytes en kveld du bare har lyst på noe godt også, denne stiller søtsuget du måtte ha uten sukker eller andre usunne ingredienser.  Innlegget inneholder sponsede lenker

I dag skal  jeg på jobb, før jeg skal på juleteater med familien. Etter teateret skal jeg ha bakedate med Siri, vi skal trylle frem masse gode juleoppskrifter! Så det er ingen tvil om at jeg kommer til å ha julestemning etter denne lørdagen. Jeg har pakket ned en hel bag med sunne ingredienser, så alt skal være klart for en super lørdagskveld. Lover å dele oppskriftene med dere så snart som mulig, vi skal selvfølgelig være kritisk testpanel og smake på alt mange ganger for kvalitetssikring av oppskriftene. Håper dere begynner å få litt julesteming også, og at dere koser dere nå i adventstiden :) Ikke stress for mye - verken når det kommer til mat, trening, jobb eller andre ting. Førjulstiden skal nytes, så senk skuldrene og slapp av. Ha en riktig god lørdag kjære lesere!

Fredagsfavoritter

Jeg er i overkant glad i pizza, det er virkelig noe av det beste jeg vet til helgekos. Jeg lager derfor dette veldig ofte, og i det siste har jeg laget hvit pizza nesten hver helg. Jeg tok et dypdykk i mitt eget arkiv og fant mange pizzavarianter fra de siste årene. Her er noen av favorittene til inspirasjon denne fredagskvelden. Alle er selvfølgelig sunne og kan nytes med god samvittighet!

Proteinpizza med havrebunn.Thai chicken pizza med totrillabunn.

Pestopizza med tortillabunn.

Har du det travelt kan du også velge speltlompe-pizza.

Er du på diett og må regne kalorier kan du lage min 500kcal pizza.Selvfølgelig må jeg også nevne den hvite pizzaen - storfavoritten min :)Da gjenstår det bare å si velbekomme og ønske dere alle en riktig god fredagskveld!

Winter wonderland

Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne da jeg gikk ut døra i dag. På bakken lå det nemlig en halv meter med snø og alt var dekket med hvitt. Jeg har ventet så utrolig lenge på snøen, og nå er den endelig her! Det blir plutselig så lyst og fint ute, og snø er så fint. Ikke bare er det fint, men det betyr også at skisesongen kan starte! Jeg håper å få tatt årets første skitur nå i helgen, satser på at været holder seg fint. Ski er jo den perfekte kondisjonstreningen for meg som trener mye styrke på underkropp, på ski jobber man jo mest med overkroppen og beina får spare seg litt. Jeg ble faktisk sjokkert den første gangen jeg brukte pulsklokka mi under en skitur, over hvor effektiv trening det er. Så er det jo så utrolig koselig også, med appelsin, sjokolade og kaffe i sekken. Hadde veldig lyst på en skitur i dag også, men jeg fikk nøye meg med å bruke føttene ute i det fine vinterværet. Det er så godt å være ute i friskluft når jeg sitter på kontor store deler av dagen, ingen tvil om at jeg er et friluftsmenneske :)


Viktig å ta appelsinpause også ;) Vest, lue, varmende tights og GoreTex sko er alt fra sponsor X-life.

Jeg har ikke kommet så langt med årets julegaver enda, men jeg har sørget for å handle inn et par adventsgaver til meg selv. Nye og fine skiklær som skal bli godt brukt i vinter er bestilt, og det samme er boken på bildet under av Martin Norum. Han jobber jo i AFPT og nå er det jammen ikke lenge til jeg blir student der. Boka er ikke pensum, men likevel har jeg lyst til å lese den og lyst til å lære mer temaet. Det er så utrolig god følelse å vite at jeg snart skal studere noe jeg virkelig brenner for og VIL bruke tiden min på. Da jeg gikk bachelor i økonomi hadde jeg ikke i hele tatt den samme følelsen, og jeg VET at denne utdannelsen kommer til å bli superbra. Oppstarten er i januar og jeg gleder meg utrolig mye! Jeg bestilte samtidig boka fra flotte Kristine Weber - hun er så fantastisk god inspirasjon for sunn og god mat. Jeg elsker å hente inspirasjon fra andre for å så lage min egen vri på det.

Innlegget inneholder sponsede lenkerSunn lasagne

God morgen! Jeg rakk rett og slett ikke å blogge i går, dagen gikk i ett. Rett etter jobb dro jeg på Maxpuls på timen 300, hvor man først utfører 100 repetisjoner med kettlebells, deretter 100 med sandbags og avslutter med 100 repetisjoner med kroppsvekt. Utrolig bra time, og jeg var supervett etter øka. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt meg på timen etterpå også, men det merkes at det er lenge siden jeg har vært på Maxpuls nå! En time får holde i denne omgang, så får dobbelttimene komme etterhvert :) Etter timen måtte jeg og treningspartner Marie ha mat, og valget falt på Fotballfrue sin lasagne. Jeg har jo laget lasagne med squash og cottage cheese tidligere, men innrømmer lett at hennes oppskrift var mye bedre enn min egen! Her er fremgangsmåten på lasagnen:

Skjær squash i tynne skiver ved bruk av en ostehøvel. Gjerne strø salt over de og la de ligge i ca. 15 minutter, deretter tørker du av vannet som legger seg på overflaten. Hopper du over dette blir den ferdige lasagnen fort alt for vannete.

Stek to pakker karbonadedeig sammen med en rødløk, en halv presset kinesisk hvitløk, en halv finhakket rød chili og tre bokser tomatpure.  Legg et lag i bunnen av en ildfastform, før du legger skriver av squash over og topper med cottage cheese. Legg lagvis på samme måte frem til ildfastformen er full, og topp det hele med ost. Vi brukte en stor boks mager cottage cheese, og brukte skivet lettost på toppen. Deretter er det bare å vente i ca. 35-40 minutter - mens denne godgjør seg midt i ovnen på 200 grader.
I mens den står i ovnen kan du lage tilbehøret. Hvitløksdressing lager jeg som alltid av mager kesam, en presset kinesisk hvitløk og litt salt. Vi lagde også Linnis berømte havrebrød, som enkelt og greit består av havregryn, vann, sukrin, salt og kanel. Bland sammen til du har en passende deig og stek på 200 grader i 12-15 minutter - så har du et velsmakede brød som virkelig gjør seg til denne retten.Når ventetiden er over er det bare å spise og kose seg, denne retten smaker nemlig utrolig godt. Med litt ruccola på siden setter du prikken over i'en og med denne oppskriften har du nok mat til 3-4 persjoner. Virkelig sunn kosemat, og jeg skal ta med meg energien fra lasagnen på trening nå! Ha en super torsdag alle sammen :)

Laks og leggetid


Kveldsmaten min ser dere på bildet over, stekt laks med grønnsaker, mager kesam og dijon sennep. Laks og sennep er en fantastisk kombinasjon, det er faktisk noe av det beste jeg vet. Det passer også supert som kveldsmat for min del, jeg liker nemlig å spise mesteparten av karbohydratene mine rett etter styrketrening. Proteiner og sunt fett er da perfekt før leggetid, slik at kroppen min har noe å jobbe med gjennom hele natten. Spiser jeg ikke laks går jeg ofte for cottage cheese og mandler, eller casein protein som tas langsomt opp i kroppen. Jeg spiser jo ikke frokost, så det er ekstra viktig med et godt måltid før leggetid!

Jeg hadde nok en god styrkeøkt i dag, og merker at jeg hatt tre harde økter på rad nå. Klokken er bare halv elleve men likevel er jeg dødssliten her jeg sitter i sofaen. I morgen skal jeg ta meg fri fra styrketrening, og heller stikke på en etterlengtet økt på Maxpuls. Det er så gøy med en helt annen type trening, og jeg er så glad for at vi har fått så mange bra treningsmuligheter her i byen! Perfekt for en treningsnarkoman som meg selv, slik at treningen kan varieres. Ikke bare er det bra for kroppen med variasjon, men også din egen motivasjon og treningsglede. Neste uke bytter jeg derfor treningsprogam, jeg har kjørt det forrige i 8 uker nå og er veldig fornøyd med det. Gir meg derfor mens leken er god - og går over til nytt program fra coach Robert. Nå er det jo faktisk ikke lenge til konkurranseoppkjøring mot våren 2014 begynner, gleder meg allerede :) Men før den tid skal jeg spise mye bra mat, nyte adventstiden og ha det gøy med overskuddstrening!


Smilende på gymmet etter godt gjennomført økt :) Topp , tights og sports-BH fra Better Bodies og treningssko fra Inov-8 (sponsede lenker)

Nå er det rett før jeg sovner her jeg sitter, så jeg skal komme meg til sengs. Restitusjon og søvn er utrolig viktig for gode treningsresultater, husk det før du setter på enda en episode av yndlingsserien ikveld. En riktig god natt ønskes til alle mine lesere!

Magiske muffins

Jeg var som nevnt i bursdag hos Kristine i helgen og måtte selvfølgelig bake til den store anledningen. Jeg lagde sjokolade- og kokosmuffins som ble helt magiske, de ble fort revet bort fra kakebordet! I morgen er det jo lillelørdag, og vil du kose deg litt ekstra bør du virkelig prøve disse! Jeg har brukt ferdigmiks som base, men lagde min egen vri på den som definitivt skal lages igjen. Oppskriften ser slik ut:

1 bakemiks for sunn sjokoladekake

3 hele egg

150 g mager kesam

200 g kokosmelk

1-2 dl vann

Mandler og kakaonibs

Sett først stekeovnen på 175 grader. Hakk mandler i grove biter, det er alltid godt med litt crunch i muffins synes jeg. Jeg tilsatte også et par håndfuller med kakaonibs, men dette kan sløyfes eller erstattes med sukkerfrie sjokoladebiter. Bland alle ingrediensene godt sammen før du fordeler i store muffinsformer, jeg anbefaler å bruke silikonformer for at det skal bli enklest mulig. Sett på bakeplate og stek midt i ovnen  5-30 minutter før du lar de avkjøle seg på rist. Jeg fikk tilsammen 12 store muffins av denne oppskriften.Mens de avkjøler seg lager du glasuren. Jeg brukte 2 scoops med belgisk sjokolade protein, sukrinmelis, 2 ss 100% kakao, 3 ss smeltet kokossmør, ca to håndfuller kokosmasse og nok kokosmelk til at du får passende konsistens.Jeg fordelte et tykt lag på hver muffins, glasur er jo så godt!  Denne er faktisk så god at jeg slikket skåla etterpå, det ER lov når det smaker så fantastisk godt . Helt til slutt har jeg bare tre ting å si: lag, spis - NYT !


Innlegget inneholder sponsede lenker

Ryggfavoritter

Jeg har kanskje hatt litt vel mye fokus på underkropp her på bloggen i det siste, men dere må ikke tro jeg glemmer å trene overkropp også! Har vært litt dårlig til å filme i det siste, men jeg fant en gammel video av noen ryggfavoritter som jeg er like glad i den dag i dag. Rygg er det jeg liker å trene aller best, og jeg kunne lett ha trent rygg hver eneste dag. Det er også den muskelgruppen jeg er mest fornøyd med, og jeg tror nok de to har en sammenheng. Det blir fort sånn at et man liker best å trene - det trener man mest også. Alle liker jo å gjøre ting vi er gode på! Men det er nettopp her iallefall jeg må snu  tankegangen min, å heller trene mer på det jeg er dårligere på. Nettopp derfor har underkroppen min større fokus nå om dagen, fordi den ikke er like velutviklet som overkroppen min er. Målet er å få en jevnere fysikk, slik at beina mine blir like  bra som resten! Markløft og chins er must i ryggtrening for min del, men utenom de to er disse noen av mine favoritter for ryggen: 

Jeg liker enarms roing i maskin mye bedre enn ved å ha dobbelt grep, definitivt verdt det å ta øvelsen på denne måten selv om det tar dobbelt så lang tid! Har du ikke en slik maskin på ditt gym kan du også kjøre enarms roing på benk med manualer, det er også en øvelse jeg er veldig glad i. Igjen fant jeg bare et gammelt bilde av denne øvelsen, både bildet og filmen er fra 2011. Helt rart å tenkte på at det er da fitness "karrieren" min begynte, for over to år siden. Herregud så mye som har skjedd siden den tid, både i livet og treningsmessig. Føler fysikken min har forbredet seg MYE, utrolig hva man kan utrette ved styrketrening og kosthold. Ingen tvil om at styrketrening er den eneste måten man kan endre kroppsformen sin på.

Ikke bare har fysikken min endret seg - det har treningsgarderoben min og! Jeg er jo så heldig at jeg har fått meg verdens beste sponsor, og det er jeg veldig takknemmelig for. Jeg vet jo at alle ikke er like heldige, men gjerne ønsker seg masse fine treningsklær fordi. Jeg vet og at skikkelig treningsutstyr koster litt, så da kan jeg iallefall komme med dette fine adventstipset til dere:Kanskje finner du noe fint og gjør en blåmandag om til en gladmandag :D Jeg er iallefall veldig glad i dag, føler virkelig at ting har begynt å gå min vei. Jeg har fortsatt igjen masse energi, og siden jeg trente styrke tidligere i dag er det nå kveldscardio som venter. Ut på tur med Siri og hennes nydelige hund Batman, herlig å være sosial, få etterlengtet hundekos og forbrenne litt av helgens kaloriinntak alt på en gang! Ha en fortsatt fin kveld, og gjerne del ryggfavorittene deres i kommentarfeltet :)

Good mornings

God morgen! Jeg startet uka mi på den beste måten jeg vet, nemlig med en styrkeøkt på rumpe og lår. Jeg var litt trøtt da alarmen ringte klokken 0630, men med en gang jeg kom meg ut av sengen var jeg fit for fight. Det er så godt å gjøre unna treningsøkten før jobb, for trening gir overskudd og økt energi gjennom hele dagen. Jeg vet det kan være vanskelig å stå opp tidlig, men når du har gjort det et par ganger blir det fort en god vane. Jeg trente med Siri i dag, og la til et par øvelser jeg i utgangspunket ikke har på programmet mitt. Zercher squat og good mornings kjennes allerede godt i bakside lår og rumpe, veldig gode øvelser synes jeg. Her kommer en liten gjennomgang av hvordan good mornings gjennomføres, slik at du og kan prøve den på neste økt!

1. Stå oppreist med en stang over skuldrene, på samme måte du står når du skal utføre knebøy. 

2. Start senkefasen som i knebøy, hold ryggen så rett som mulig mens du fører hofta bakover. Du skal ha en liten knekk i kneleddet, husk å stram magen og rumpa gjennom hele øvelsen.

3. Bøy fremover til du virkelig kjenner at det river i bakside lår- og setemuskulaturen. Samme bevegelse utføres på vei opp, pass på å ikke krum ryggen din. 

Superfresh tights fra Kari Traa og comfy treningsgenser fra Better Bodies (sponsede lenker)

Øvelsen svir skikkelig, men god tenkikk er vitkig for å ikke skade ryggen. Gjerne hold blikket ned i stedet for opp slik jeg har over, det er mer skånsomt for nakken. Det er lenge siden jeg prøvde denne øvelsen for første gang, og jeg begynte med bare stanga. Kontakt er viktigere enn å lasse på med vekter i alle øvelser, men spesielt viktig på en øvelse som denne. Her har jeg totalt 35 kilo på, og jeg kjørte tre sett med ti repetisjoner. Det kjennes, for å si det sånn! Veldig fornøyd med økta, og var et eneste stort glis sammen med treningspartner Siri etterpå :)

Nå har jeg spist, er ferdig dusjet og klar for jobb! Superstart på uka, akkurat sånn jeg liker det :) Har du prøvd denne øvelsen før?

Glad grånisse

Glad grånisse i topplue, joggebukse og treningsgenser :)

Det er ikke den ting en god treningsøkt ikke kan kurere! Jeg fikk virkelig tatt igjen for den økta jeg sto over i går med 100% innsats og treningsglede. Det viser hvor mye dagsformen har å si, så jeg er glad jeg valgte å stå over styrketrening i går. Bedre med en superøkt dagen etter enn en ok økt når formen ikke er på topp. Dagens raske og gode økt så slik ut:

Nedtrekk med bredt grep 3 x 12

Sittende roing 3 x 12

Enarms benkroing med manualer 2 x 12

Rygghev med vekt 3 x 10

Omvendt flyes 3 x 12

EZ-curl 2 x 8

Bicepscurl med maualer 2 x 10

Etter økta kastet jeg i med shake og riskaker før pappa hjalp meg med flyttelasset. Det er virkelig kondisjonstrening å bære møbler, svartsekker og proteinbøtter opp og ned trapper! Jeg var helt svett da vi hadde bært alt, men veldig god følelse å endelig være ferdig. Nå skal jeg kose meg hjemme hos foreldrene mine resten av desember, og vi begynte allerede ikveld. Adventsmiddagen ikveld ble taco her i huset, det hører liksom med til helgekosen. Med karbonadedeig, speltlomper og mager kesam er taco bra kosemat - det skal virkelig ikke så mange endringer til for å gjøre dette måltidet mye sunnere.


God og mett etter taco hadde jeg fortsatt lyst på noe godt til dessert. Jeg er jo en søtmons og har alltid plass til noe søtt etter middag. Siden jeg hadde igjen noen speltlomper ble valget enkelt, sukkerfritt syltetøy og sjokoladeprotein blandet med litt sukrinmelis og vann. Så godt, så enkelt! Nå skal jeg snart komme meg i seng, opp for å trene før jobb i morgen. Jo tidligere jeg står opp jo tidligere får jeg jo åpnet en ny pakke i kalenderen også! Håper dere alle har hatt en super start på desember, og er klare for en ny treningsuke imorgen. Natta!


Innlegget inneholder sponsede lenker

Sesam sesam

Første søndag i advent er endelig her! Jeg sprang rett ned på kjøkkenet da jeg våknet for å åpne den første luka i pakkekalenderen min. Jeg kommer aldri til å bli for gammel for adventskalender, mamma må nok fortsette med den tradisjonen resten av livet. Det er ikke bare gave som hører med denne dagen, men også en bedre frokost. Jeg elsker brød, men prøver i det lengste å unngå hvetemel og sukker i kostholdet mitt. Derfor er det så fint at det finnes mange alternavtiver på markedet nå, og i dag testet jeg for første gang sesam-mel! Melet  er glutenfritt og inneholder hele 46% proteiner, samtidig som det har en veldig god smak. Dagens rundstykker ble veldig vellykket, og de er allerede spist opp. Superstart på dagen med en stor og god frokost. Søndag er jo perfekt for baking, og oppskriften ser slik ut: 

2 egg

100 g Sesam-mel

50 g sesamfrø

150 g mager kesam

2 ss Sukrin Gold

2 ss Fiberfin

100 g havregryn

2 ts bakepulver

En klype salt

1-2 dl vann

Visp sammen egg og kesam i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle, før du heller innholdet over i eggeblandingen og rører godt sammen. Tilslutt tilsetter du nok vann til at du får en deig det går an å arbeide med uten at du blir veldig klissete på fingrene. Jeg brukte mellom 1-2 dl vann, før jeg trillet små rundstykker som jeg drysset litt ekstra sesamfrø på. Legg de på et bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter. La de avkjøle seg på rist før du serverer med pålegg, de var veldig gode både med søtt og salt på :) Veldig fornøyd med mitt første møte med sesam-mel, så det kommer jeg nok til å bruke mer av fremover.Etter en fantastisk frokost er jeg nå klar for å ta igjen treningsøkta fra i går. Rygg, mage og biceps står på programmet før jeg skal hjem for å spise en bedre adventsmiddag med familien. Kunne ikke bedt om en bedre start på desember! Kos dere med mat og trening i dag alle sammen, nyt adventstiden :)