hits

desember 2012

Godt nyttår!

Nyttårsaften igjen :) Tiden går så utrolig fort, jeg synes ikke det er lenge siden sist jeg feiret nyttår med gode venner. 2012 har vært et innholdsrikt år, både på godt og vondt. Treningsmessig ble det ikke helt optimalt da jeg fikk kyssesyken og gikk glipp av konkurranse og mange treningsøkter. Men det kan jo bare bety en ting: 2013 må bli bedre :D En person kan jo ikke få kyssesyken 3 ganger! Jeg har bare et nyttårsforsett i år, og det er å gjøre mitt aller beste, alltid. Om det så er på hjemmebane, trening eller på jobb så skal jeg alltid gi 100%!  Har dere noen nyttårsforsett?

I stedet for å dra på Kaliber og løfte hadde jeg lyst til å løpe i dag også, så da gjorde jeg det! Hadde behov for litt luft, i tillegg til at jeg ville prøve ut den nye løpejakken min fra Puma. Den ble virkelig godkjent til å være med i sekken jorda rundt :) Jeg synes det er viktig å kjenne på lyst/motivasjon også, og ikke alltid holde seg til planen. Jeg løp ca 8 km før jeg kom svett hjem fra årets siste trening og spiste en enkel lunsj med knekkebrød og skyr. 

Nå er det snart på tide å finne frem finkjolen, i kveld skal jeg lage kalkun og drikke vin med fine jenter. Jeg har lyst til å si tusen takk til dere kjære lesere som har fulgt med meg dette året, jeg setter utrolig stor pris på det. Lover å komme sterkere tilbake i det nye året, da skal ingenting stoppe meg :) Håper dere nyter den siste dagen i 2012 for alt den er verdt, og at 2013 blir fantastisk. Sett mål, jobb imot de og målene dine. Husk at du klarer alt du vil, bare du jobber hardt nok for det! Jeg har i allefall troen på året blir fantastisk :D 

Hoppende glad og klar for feiring i kveld - GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN :) 

Hvit pizza og treningslykke

God kveld :) Tusen takk for alle pakketips dere kom med i forrige innlegg, sekken begynner å fylles opp nå! Mange av dere lurte på hva en sånn tur koster, jeg har budsjett på 150 000. 35 000 i flybilletter og resten på å leve i et halvt år. Mer penger enn det har jeg ikke klart å spare opp, så det må rett og slett bare holde :) Dette er ikke en sponset reise, den betales ut fra egen lommebok, som jeg antar vil være ganske tynn etter turen ;)  Jeg har kun fokusert på jobb og sparing etter jeg ble ferdig med bacheloren i vår, og det er på grunn av dette at jeg har mulighet til å legge ut på denne reisen. Kanskje ikke så gøy periode, men jeg føler det er ekstremt verdt det! Et halvt år med slit for et halvt år med eventyr et et greit bytte føler jeg :D Det kom nye treningsklær til eventyret mitt i posten fra verdens beste sponsor i går også, veldig fornøyd med det!


Det skal nemlig ikke sluntres unna på treninga på turen! :) 

Maten blir kanskje en liten utfordring, jeg som er kresen på hva jeg spiser og helst vil lage all maten min selv. Heldigvis skal jeg jo til Asia først, og jeg elsker jo asiatisk mat! Så det må jo bare bli bra :) Men jeg utnytter fortsatt dagene jeg har på kjøkkenet hjemme til det fulle, og da blir det ikke akkurat laget julemat. Jeg har aldri vært noe glad i ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk så det blir litt utradisjonell romjulsmat heri huset. Yndlingspizzaen - nemlig hvit pizza ble servert i går :)

Bunnen er laget av 100 g havregryn, 150 g havremel, 1 egg, 2 eggehvitter, 2-4 dl vann, 1 ts bakepulver og 1 ts salt. Bland godt sammen og smør deigen jevnt utover et bakepapir før du steker i ca. 15 minutter på 200 grader. Ta den så ut av ovenen og la den avkjøle seg litt/stivne før du smører et lag med creme fraishe og pesto over hele bunnen. Kjøtt og grønnsaker velger du etter smak og behag, jeg gikk for kyllingfilet, rødløk, fersk sopp, paprika, avocado, spekeskinke og mozarella på toppen. Helt fantastisk godt :) 

Misforstå meg rett, jeg gleder meg utrolig mye til turen min - men det er ikke barebare å forlate hele livet mitt i et halvt år heller. Det er så mye og så mange jeg kommer til å savne, og som det er veldig tungt å si hadetbra til. Etter et tårevått farvel i dag var det bare en ting som kunne få klarne tankene mine, og det var trening. På med musikk, svette som bare det og kjenne at alt av tanker og tristhet bare forsvinner på veien. Uansett hva det er kan trening få meg til å føle meg bedre, og gjøre dårlige dager gode. Etter jeg var ferdig var det et smil om munnen min igjen, treningslykke tror jeg det kalles :) Trening er magisk, uten tvil! Av en eller annen grunn er det cardio som frister aller mest i slike situasjoner for min del, og selvfølgelig på yndlingsmaskina mi: Stairmaster baby! Jeg forresten holder BEGGE konkurransene gående til i morgen, så fortsatt en mulighet for å vinne både PT-timer og treningsklær :) Nå skal jeg legge meg og lade opp til en dag med trening og feiring med gode venner i morgen, god natt alle sammen!

Den utrolige reisen

Det er 5 dager, 11 timer og 34 minutter til jeg reiser akkurat nå. Det er helt sykt å tenke på. Det slo meg ikke før jeg pakket sammen alle tingene min på jobb i dag at nå har jeg faktisk 6 måneder med ferie. Ingen jobb, ingen skole - bare gjøre akkurat det jeg vil hver eneste dag. Jeg har virkelig ikke ord for hvor fantastisk dette kommer til å bli. Dett er noe jeg har drømt om hele livet, og når 2012 ikke ble helt det året jeg håpet på er jeg iallefall sikker på at 2013 blir AMAZING :) Hvor går så ferden?

India, Thailand, Singapore, Malaysia, Kina, New Zealand, Australia, Fiji, Mexico, Belize, Guatemala, Peru, Brasil, Sør-Afrika, Mozambique, Zimbabwe, Zambia og Namibia er vår reiserute. Både jeg og min gode venninne Sofie som er min reisepartner har vært mye i både USA og Europa, og ville derfor få med oss mest mulig av de andre verdensdelene :) Ser ikke dette fantastisk ut så vet ikke jeg! De mest stilte spørsmålene jeg har fått fra dere om turen er om jeg skal blogge og trene på veien. Svaret er selvfølgelig JA til begge deler!

  


Jeg har vært snill jente i år, og fikk Ipad + tastatur i julegave slik at jeg kan oppdatere bloggen ofte :) I tillegg har jeg snill sponsor og har med med slynge for å trene med i områder hvor jeg ikke har tilgang til treningssenter. De aller fleste plassene tror jeg faktisk ikke det vil være noe problem i det hele tatt, det finnes jo gym over hele verden! Ellers skal jeg løpe, svømme, gå i fjellet og bruke naturen for det den er verdt! Det er helt uaktuelt for meg å gå et halvt år uten å trene, er man treningsnarkoman så er man treningsnarkoman :) Trening er noe som gir meg utrolig mye glede i hverdagen, og jeg ville ikke ha vært uten det for noe i verden. Så glad for at jeg har en så fin hobby jeg kan ta med meg jorda rundt :) Dessuten skal jeg jo stille igjen så snart jeg har mulighet, jeg har et lite håp om høsten 2013, hvis ikke blir det våren 2014. Digg å ha ting å glede seg til når jeg kommer hjem igjen også!

 

Så var det det siste spørsmålet da - hva i all verden skal jeg pakke?! 1/2 år, 1 jente og 1 sekk - wish me luck :D

Juleoppdatering

God kveld mine kjære lesere! Håper julen deres har vært fantastisk så langt, jeg er i allefall veldig fornøyd med min :) Fikk alt jeg ønsket meg og enda mer, så nå er jeg virkelig klar for tur! Kommer mer detaljer om turen i morgen, helt sykt at det bare er 8 dager igjen. Uansett, som mange andre spiste jeg helt sykt mye digg i går og la meg med magevondt. Lærer aldri, haha! Hele familien dro derfor ut på tur for å gå av oss litt julemat i formiddag, i det fine vinterværet. Det å holde seg i aktivitet synes jeg er et must i jula, jeg blir så slapp av å bare sitte på sofaen. Når man kan kombinere det med familietid er det perfekt nå i jula :)

Jeg i finfin Craftjakke og lillesøster hadde lånt min parkas for anledningen :) Ikke nok med at jeg og Mari poserer forran kamera, Ayla poserer hun og! Godt opplærte jenter :) Rakk en tur på gymmet før middag også, trente bryst med Paul. Han skal være coachen min når jeg kommer tilbake fra tur, men vil heldigvis trene litt med meg før jeg drar også! Vi var på Kaliber for å bygge litt bryst i dag, 1. juledagsøkta så slik ut:

Benkpress i smithmaskin

Flyes med manualer

Hammerstrength chest press

Cablecross

+ 30 minutter på stairmasteren


Pepperkakegym! 
 

Vil bare minne om at begge konkurransene fortsatt er åpne, så det er ikke for sent å vinne en ekstra julegave enda! Sjekk innleggene under for å delta, kanskje blir det akkurat du som får julegave fra meg :D Som om jeg ikke har spist nok i dag er det på tide med litt kveldsmat. Mamma sine hjemmelagde rundtstykker med brunost er en sikker vinner! Håper dere alle har en magisk jul så langt og at den fortsetter slik! Juleklem  :) 

 

Siste søndag i advent

og det betyr at det gies bort gavekort fra X-life igjen. Alt du trenger å gjøre denne gangen er å like dette innlegget på facebook, og legg igjen en kommentar under når det er gjort. Med andre ord - trykk på den blå tommelen opp helt nede på innlegget :) Gjør det enkelt på lille julaften - hvor jeg tar på nisselua og gir bort to stk gavekort på 500 kr og legger under treet!

Dette er vel en fin julegave? :) 

Nå begynner julefølelsen å komme krypende, mamma lager julegrøt og juletreet er kommet inn i stua. Jeg har bakt sunne rundstykker på slump av havregryn, cottage cheese, speltmel og egg i tillegg til usunne boller av hvetemel, sukker, smør og sjokoladebiter ;)Nå skal vi bare få pynten på treet så er alt klart til den store dagen. Det blir nok litt stille fra meg de nærmeste dagene, men skulle dere savne meg finner dere meg som Fitnessnora på instagram. Håper dere alle har en fantastisk jul med deres nære og kjære, kos dere så mye som overhodet mulig med alt julen innebærer og har en fantastisk julefeiring!
Stor juleklem og de beste juleønsker til alle dere fra Nissenora og Ayla ! :) 

 

Bittelillejulaften giveaway!

Bedre sent enn aldri kommer giveawayen jeg snakket om i går! Jeg gir nemlig bort TRE slike gavekort:

 

Tre heldige vinnere kan altså vinne tre PT-timer hos dyktige Cathrine Alea på Kaliber, Club Fitness eller hjemme hos deg som bor i Trondheims-området! Januar er jo den store kom-i-gang måneden, og dette må være en perfekt boost inn i det nye året :) Veldig fornøyd med å kunne få gi dere en slik julegave! Alt du trenger å gjøre er å like ProPT sin facebook side, som du finner her. Legg igjen en kommentar når det er gjort, så trekker jeg tre heldige vinnere i romjulen :) Lykke til :D

For min egendel avventer julestemingen i år, jeg vet ikke helt hvor den har blitt av. Den kommer nok snikende når jeg baker usunne pepperkaker med familien og pynter treet i morgen :) Mens jeg venter kler jeg meg i rødt på trening :) Ha en herlig bittelille julaften da dere! 

Mat og trening i julen

Jeg vet ikke hvor mange henvendelser jeg har fått om akkurat dette. Hvordan unngå å legge på seg i jula, hvordan unngå spising familieselskaper, hvordan snike seg unna mest mulig ribbe på julaften. Helt ærlig blir jeg litt lei meg av alle disse spørsmålene, det er jo nemlig ikke det jula handler om! Du tenker nok på trening og kosthold resten av året så værsåsnill - slipp litt taket i høytiden. Det er nemlig det du gjør mellom nyttår og jul som teller, og ikke det du gjør mellom jul og nyttår. KOS deg, slapp av og ha en fantastisk jul med dine nære og kjære uten å stresse over at grønnsakene du nettopp spiste var smørdampet. Ha dette i bakhodet nå som julen nærmer seg med stormskritt, men husk at du trenger ikke "ta av" bare fordi det er jul heller. Om det står 1 kilo smågodt på bordet trenger du ikke spise opp alt bare fordi du kan ;) Alt med måte, er det ikke det det heter? For min del skal jeg kose meg både med sunne og usunne ting i jula. Mye sunn bakst, men pepperkakene må i mitt hode være av den usunne varianten. Mulig det er barnetradisjonen som henger med meg enda, men uansett hvor mange sunne pepperkakeoppskrifter jeg har prøvd blir de ikke bra nok. IKEA sin pepperkakedeig er det  eneste som gjelder her i huset :) Jeg skal kose meg i familieselskaper, og spise det jeg får servert uten å tenke på hvor mange kcal tallerkenen min inneholder. Det verste som kan skje er at man har en fantastisk jul, men legger på seg et par kilo. De er du kvitt etter januar uansett, så hva er det egentlig å stresse over? 

Å holde seg i aktivitet i jula hjelper selvfølgelig hvis du er redd for å legge på deg, det hjelper også mot å bli dorsk og doven av den tunge maten. Bli med familien på skitur eller bestemor på en tur i marka, det er både god trening og hyggelig. Man må ikke på død og liv være inne på et senter for å trene - naturen er til for å brukes :) Som dere ser av bildene under har julekosen allerede begynt her i gården :)  


Nå skal jeg finne senga og lade opp til den siste arbeidsdagen før jul :) I morgen kommer også den største og kanskje beste giveawayen jeg har hatt på bloggen så langt - min julegave til mine kjære lesere! God natt alle sammen :)

Treningsiver og sunne julekaker

HEI :)  Jeg sitter og gleder meg som en liten unge til dagens treningsøkt. Treningsiver, har jo ikke lang tid igjen på mitt kjære Kaliber! Skuldre og armer coming up, og det skal virkelig svi når jeg er ferdig! Det er så kalt om dagen at jeg må kle på meg ekstra på trening. Det slipper jeg heldigvis om 2 uker, da skal sommerklærne frem! Imellomtiden er vinterklærne på, heldigvis er jeg bortskjemt og sponset av Better Bodies :)Jeg mistenker her at Ayla prøver å bite i stykker kameraet mitt for at jeg skal gi henne mer oppmerksomhet. Jeg er derimot mer opptatt av å ta bilde av meg selv i den fine genseren min ;)

I helgen skal den siste innspurten på julebaksten gjøres ferdig, og jeg tenkte å vise dere akkurat hva jeg skal lage. Ser ikke poenget i å lage nye oppskrfter når jeg ble så utrolig fornøyd med disse to i fjor!  pepperkakecookies er fjorårets definitive favoritt. Skal lage dobbelt opp av deigen for å ha gjennom julen, for disse blir nemlig raskt borte :)

Hvite kakemenn ble også en hit - oppskriften finner du her. MEN jeg vil ikke anbefale å ha sjokoladetrekket jeg brukte i fjor, det var nemlig ikke lurt for holdbarheten. Så skipp sjokoladen og spis kakemennene som de er, dødsgode ble de uansett!

Hva skal du trene i dag?

Rumpefavoritter & middagsfavoritt

God morgen! Jeg er akkurat ferdig med en cardiorunde på min kjære ellipsemaskin. 45 minutter flyr avgårde når Sons of Anarcy er på skjermen forran meg :) Over ser dere to bilder fra gårsdagens økt, og det var utrolig godt å trene styrke igjen etter langhelgen! Kjørte en god ryggøkt før jeg la til noen rumpeøvelser på slutten - over ser dere to av mine favoritter. Hipthrust og en variant av sumo squat i smith maskin. Sett bena langt frem og med bred fotstilling som på bildet over, og gå HELT ned - ikke noe juksing ;) Da kan jeg garantere at dere kjenner den i rumpa dagene som følger! Er man ikke født med sprettrumpe kan man heldigvis bygge en!

Etter trening må man jo ha påfyll - og selv om det var en helt vanlig mandag ble det en av yndlingsrettene mine! Jeg snakker selvfølgelig om sunn pai, oppskriften kan du finne her. Det er så utrolig godt, mettende og full av sunne ingredienser :) Uten tvil en middagsfavoritt! Paien var "hadetbra" middag med en av mine herlige venninner, og det virket så tidlig for meg å si hadet nå. Men så er det faktisk bare FEMTEN dager igjen til jeg forlater landet. Skal skrive litt mer om reisen i et senere innlegg, og jeg skal selvfølgelig blogge på min ferd rundt jorda :) Glemsk som jeg er glemte jeg å trekke vinnere i går, det ble Runar og Liv Bianca, gratulerer! En sjanse til venter på lille julaften for alle dere andre + at jeg har en ekstra konkurranse på lur ;) Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb, ha en fin dag alle sammen!

Helg, konkurranse og julemarsipanJeg storkoste meg i Åre denne helgen selv om det var iskaldt! -22 er ikke akkurat alpinvær for denne jenta, derfor fikk langrennskiene kjørt seg i stedet.  Holdt meg varm i rosasløyfe-jakke fra craft, lue og hals fra Kari Traa. Finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær! Fine løyper, fint vær og fint selskap - da kan man ikke be om mer :)

Etter en helg med alt for mye usunn godis måtte jeg lage litt sunnere julegodis, nemlig marsipan. Selv om jeg egentlig var veldig fornøyd med oppskriften min fra i fjor som du kan finne her ,måtte jeg bare teste Thomas sin versjon - og helt ærlig var den mye bedre ;) Oppskriften hans ser slik ut:

100 g lyst mandelmel

80 g sukrinmelis

20 g sukrin gold

10 dråper stevia vanilje

2 dråper mandelessens

1 eggehvitte

Bland alle ingrediensene godt sammen og tilsett litt vann slik at det blir til en deig. Den skal ikke være for klissete, men slik at du kan lagt fine figurer som jeg har gjort på bildene. Legg de i en boks og inn i kjøleskapet noen timer før du kan nyte herlig og sunn marsipan! Næringsinnholdet ser ca slik ut:  293 kcal, 40 g protein, 8 g karb og 11 g fett.3. søndag i advent betyr jo at en ny luke i den sporadiske kalenderen min åpnes! Igjen kan to heldige vinnere få hvert sitt gavekort på 500 fra min kjære sponsor X-life :) Alt du trenger å gjøre er å fortelle meg hva du ønsker å bruke gavekortet til i kommentarfeltet under. Trekker vinner i morgen :) Nå skal jeg lade opp til håndballkamp - heia Norge!

Julefavoritter til frokostbordet

Det er veldig mye fokus på bakst i førjulstiden, men for min del er kanskje det som står på frokostbordet viktigere. Lange frokoster/lunsjer med familien er så utrolig kos, og er virkelig noe som hører julen til. Det er så koselig, og jeg setter mye mer pris på disse måltidene med mine nære og kjære enn alle småkaker i verden. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til hva som kan stå på bordet, slik at du kan kose deg og spise med god samvittighet. 

Eggesalat - oppskriften finner du her.


Tunfiskrøre - oppskriften finner du her.

Knekkebrød er godt på frokostbordet, disse er knallgode og supersunne! Original oppskriften min på knekkebrød du her på bildet under er det blandet onn 2 dl hakkede tranebær og litt stevia for å få litt søtere julesmak på de :)


Disse gulrotrundstykkene er saftige og fulle av protein. Godt med både søtt og salt på :) 


Dette lavkarbobrødet er mitt favorittbrød - og du finner oppskriften her.Da er det bare å komme seg inn på kjøkkenet folkens ;) 

Årehelg og julekulerHEI :D Jeg er så glad i dag, langhelg og straks er det avreise til Åre. Herlig! Avreisen ble litt senere enn planlangt, noe som ga meg tid til en styrkeøkt på Kaliber. Noen som klarer å gjette hva jeg trente ut i fra bildet? ;) Beindag når barfotskoene er på! Vet ikke om det var det lureste med tanke på at det er et år siden sist jeg bruke slalomskiene mine, tipper jeg blir ganske så støl etterhvert! Heldigvis har jeg med langrennski også så kan jeg bytte litt. Elsker jo å gå på ski, så denne helga er virkelig etterlengtet for min del. Det blir nemlig dårlig med skiturer resten av vinteren - så nå må jeg virkelig utnytte muligheten!

Jeg rakk å lage litt sunn julegodis også, og de ble skikkelg gode om jeg så skal si det selv. Herlige julekuler med smak av kokos og sjokolade!

Oppskriften ser slik ut:

50 g kokosmel

50 g sukrin

40 g kakao

25 g cocosa

15 g sukrin gold

3 eggehvitter

Stevia english toffee ( kan sløyfes - prøvesmak deigen for å finne perfekt smak)

Bland alt det tørre i en bolle før du tilsetter eggehvitter og smeltet cocosa. Jeg brukte steviadråper for ekstra søtsmak, men jeg vet at mange ikke er like fan av for søte ting. Så prøvesmak litt ekstra på deigen for å finne optimal smak for dine smaksløker. Detetter rører du godt sammen og form til kuler. For ekstra smak/pynt valgte jeg å rulle de i kokosmasse og finhakkede mandler. Gjett om disse var gode!


Da tar jeg med bagen og drar til Sverige :D Der blir det nok ikke mye sunt godis, men det går fint for en helg. Det er hva man gjør i hverdagen som teller - da skader det ikke å kose seg litt ekstra når det er helg eller jul for den saks skyld. Datafri helg, men heldigvis har det kommet sånn fin ny fuksjon som gjør at jeg kan blogge på forhånd og velge publiseringstid. Så blogginnlegg blir det - i tillegg kan dere finne meg på Instagram som Fitnessnora hvis dere skulle savne meg i løpet av helgen :) 

Topp 3 julegavetips

Julen nærmer seg med stormskritt, og det er ikke lenge før den store dagen er her. Jeg er langt i fra i mål med pakkene mine, men jeg har i allefall gode ideer til hva jeg skal legge under treet i år. Sporty julegaver er noe som er både gøy å gi og få. Du vet du gir bort noe som kan gjøre noens hverdag sunnere og mer sporty. Å hjelpe noen du er glad i mot et sprekere nytt år - det må jo være noe av det beste det går an å gi :) Her kommer mine topp 3 julegavetips til både venner, familie og kjærester:  

1. Nye treningsklær. Den følelsen av å stikke på trening i helt nye treningsklær er fantastisk. Det gir meg utrolig mye motivasjon - og slik vet jeg at mange andre har det også! Derfor er treningsklær min #1 å legge under juletreet til venner og familie. Til jenter finner du de beste treningsklærne her, og sikrer en julegave alle jenter blir superfornøyd med :) Om det er til en venninne, kjæreste, mor eller datter er treningsklær noe som faller i smak hos alle.

Mitt aller beste julegavetips er å kjøpe treningsklær til kjæresten! Nettopp fordi da kan du låne klærne hver gang du føler for å chille i baggy, herlige treningsklær. Altså kjøper du en gave litt til deg selv i samme slengen ;) Da er det fort verdt å bruke noen ekstra kroner på mannen i ditt liv, når du får bruk for det selv også! Og NEI - dette er i det hele tatt ikke en egoistisk tankegang. Alle gutter elsker jo å se dama i sine egne klær - winwin med andre ord! Under er mine favorittplagg å tyvlåne:

Supergod genser finner du her og joggebukse her. For alle som ikke har kjæreste vil jeg anbefale å kjøpe denne buksa i julegave til deg selv i str S - det er iallefall den aller beste joggebuksa jeg har! 

2. Sunn bakepakke. Mange tror det er så vanskelig å bake sunt, og at de trenger 100 nye ingredienser for å klare det. Det stemmer jo overhodet ikke, og det kan du bevise ved å gi bort en startpakke til sunn baking til jul. I mine øyne er steviadråper og mandelmel et must i en slik pakke, såkan du legge ved flere av dine personlige favoritter. I tillegg til ingredienser har jeg valgt å legge med ferdigmixer til noen av de mer skeptiske venninnene mine, slik at de får smake hvor utrolig godt sunn bakst kan være :) For å gjøre gaven litt mer personlig kan du skrive ned et par av dine favoritt-oppskrifter og legge ved. 


En av mine venninner får dette til jul - nå ble de nok veldig nyskjerrige på hvem som er den heldige ;)

3. Gavekort. Du kan selvfølgelig kjøpe gavekort på favorittbutikken - men jeg tenkte her på en litt annen type gavekort. Hva med gavekort på treningsdater? De fleste har en venn som ønsker å trene mer/annerledes men som ikke vet helt hvordan. Gi et gavekort med x-antall klipp på styrketrening eller skiturer hvor du kan være "PT" - det er både sporty og sosialt. Jeg elsker å trene, men enda bedre blir det når jeg kan trene sammen med mennesker jeg er glad i. Winwin å gi et slikt gavekort også med andre ord! 

Ikke minst er det viktig å huske på deg selv i adventstiden! Mange stresser rundt, men dette skal være en av de koseligste tidene på året. Husk derfor å sette av litt tid til deg selv. Hva med å skjemme bort deg selv med nye negler på tær eller hender? Det synes jeg du fortjener og gir derfor bort gavekort på en shellac-behandling hos Drømmehagen Hudpleie! Som sist onsdag er alt du trenger å gjøre å like min og Drømmehagens sine sider på facebook, kommenter under når der er gjort. Trekker vinner i morgen :) Velfortjent egenpleie nå i førjulstiden. Hva er dine beste julegavetips? 

Eplemuffins med kanel og mandler

Eple og kanel er en super kombinasjon, perfekt nå i disse juletider! Disse muffinsene ble kjempegode, og det ble raskt tomt ;) De kommer ikke til sin rett med Iphone bilder, men heldigvis er mitt kjære kamera tilbake igjen nå! Lover at de smaker bedre enn de ser ut :) Oppskriften ser slik ut:

3 egg

100 g mandelmel

50 g kokosmel

2 ss cocosa kokosolje

2 store epler

25 g  hakkede mandler

4 ss stevia

ca 10 dråper stevia vanilje (kan erstattes med vaniljeessens, men da vll jeg ha tilsatt mer søtning)

2 ts kanel

Pisk de tre eggene lett sammen med stevia. Riv epler med råkostjern og smelt cocosa, deretter tilsetter du alle ingrediensene. Rør godt sammen, fordel i 8-10 silikonformer og stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter på 180 grader. Jeg tilsatte noen kokosflak helt på slutten av steketiden bare fordi jeg er så glad i kokos :) I tillegg må det i mine øyne være tilbehør i form av vanilje til eplemuffins/kake og toppet derfor med mager vaniljekesam. Utrolig godt :) 
Vinnerne av konkurransen ble Emilie og Lena - gratulerer så mye :) Ny sjanse neste søndag til dere andre. Nå skal jeg komme meg i seng, ny og sporty dag venter! Natta :) 

Lathans og julegave

Denne helgen har jeg vært en skikkelig lathans. Nok en arbeidshelg, og da er det så alt for fristende å bare slappe av når jeg kommer hjem fra jobb. På hver dagene har jeg med bagen og trener rett etter/før jobb - da vet jeg alltid at treninga blir gjennomført. Men denne helgen var det lengste jeg kom å ta på meg favorittsettet med superundertøy og tenkte at vi skulle komme oss ut på tur. Men så ble jeg og Ayla enige om å holde oss inne  - vannrett stilling i sofaen er undervurdert! Må få inn masse kos med både Ayla, venner og familie nå før jeg drar ut i den store verden  men likevel er det ikke gyldig unnskyldning for å droppe trening ;) Godt uthvilt til ei ny treningsuke etter en avslappende og god helg iallefall!


Helt ærlig har jeg vært en lathans på både blogg- og matfronten denne uka også. Mest fordi døgnet ikke har nok timer, det er mye som skal være i orden til 3. januar. Ikke minst alt som må være i orden til jul :)  Jeg har hatt flere dager uten matpakke enn med - det er ulikt meg det! Men heldigvis har jo butikken mange sunne alternativer, det er ikke noe problem å spise sunt selv om man er i farta! Salatbarer og frukt/grønnsaker finner man i de fleste butikker - og hod meg går det som oftest i meieriprodukter de dagene jeg ikke har med mat. Under ser dere noen av ukas måltider som var  gode, sunne, enkle og billige: 1. Skyr med mandler og peanøttsmør. 2. Speltlomper, kankunfilet, philadelphia og mandariner (Nei, pepperkakeboksen oppe til venstre er ikke min - jeg skal bake egne ikveld :D ) 3. Cottage cheese, funlight, mandarin og banan.  4. Skyr frukt og mandariner.

Jeg er på jobb i dag også og hadde store planer om å ha med matboks. Den planen fungerte ikke og derfor bar det på butikken for å handle lunsj igjen :) Mager kesam, fun light og mandariner var på menyen i dag. I pappfat og med plastikkskje - fancy greier ser dere ;)
Det er 2. søndag i advent og det betyr at jeg deler ut to nye gavekort på 500 kr fra X-life! Ny søndag = ny sjanse for å vinne, julegave fra meg til dere :) Alt du trenger å gjøre er å dele dette innlegget på Facebook, og kommenter under når det er gjort :) Trekker vinneren i morgenkveld - lykke til og ønsker dere alle en riktig god søndag!Legday og powerbowl

 Heihei :) I dag var det klart for den verste dagen i uka - beindag! Ain't nothing to it but to do it uansett, kommer ikke unna! Glad, barfot og fornøyd før økta i garderoben på bildet over - ingen beindag uten mine fivefingers. Økta så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Beinpress 3 x 10

Gående utfall med hantler 4 x runder over gymmet

Beinspark 2 x 10

Strake markløft 3 x 8

Bulgarske utfall med hantler 3 x 10

Hip thrust 3 x 10

Sumosquat 2 x 8

Nok øvelser som dere ser - og beina var gele på vei hjem fra gymmet! No pain no gain føler jeg at passer veldig bra her, nemlig veldig fornøyd med at rumpa mi har fått litt mer sprett etter all denne beintreninga! Definitivt litt mer bounce på baksiden min nå, and I like it :D  Det er det som er så fint med styrketrening - man kan forme kroppen akkurat slik man vil! Ved å fokusere kun på kondisjon kan du blir en mindre versjon av deg selv, men ikke endre fasongen på kroppen i særlig stor grad. DET kan man ved å pumpe litt jern - så inn i styrkerommet alle sammen :)

 Viktig med påfyll etter tung trening, og i dag lagde jeg en skikkelig powerbowl etter økta mi. Havregryn, vaniljeprotein, banan og PB2 er i denne skåla - virkelig muskelmat :) Ha en fin kveld alle sammen, min skal tilbringes forran skjermen - heia Norge!
Lavkarbobrød og trøndergave

Det er ikke bare sunnere småkaker som skal bakes til jul, sunnere brød er minst like viktig! Hos oss er juletiden full av lange frokoster og lunsjer med familie og venner, og veldig mye god mat på bordet. Det er så utrolig koselig, og det siste jeg ønsker å tenke på rundt matbordet er næringsinnholdet på brødet jeg spiser. Derfor pleier jeg hvert år å bake både rundstykker og brød til både meg og familien. Da vet jeg at jeg får i meg sunn og god mat, godt med god samvittighet. Til vanlig velger resten hellers mammas hjemmebakst, men i år tror jeg jammen de kommer til å spise av helsekosten min også! Dette lavkarbo-brødet ble nemlig utrolig saftig og godt - og det er allerede tomtfor det  brødboksen. Det vil altså bli bakt igjen før jul, for dette skal jeg spise til julefrokosten min:) Oppskriften ser slik ut:

1 boks cottage cheese

5 egg

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g gresskarkjerner

30 g linfrø

50 g solsikkefrø

70 g sesamfrø

20 g fiberhusk

3 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt cocosa og bland sammen med cottage cheese og eggene. Deretter blandet du inn alt det tørre og rører alt det hele godt sammen. La deigen stå i 5-10 minutter før du legger den i brødform kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i ca 45 minutter, og avkjøl deretter på rist. Jeg rakk ikke å regne over næringsinnholdet, men lover å legge det ut senere i kveld!


På julaften skal dette brødet toppes med masse digg, bla sunn eggesalat, laks, roastbeef, spekeskinke. Detter har jeg ikke i kjøleskapet enda, men det var veldig godt med ost og salami også ;) Jeg synes forresten det var så gøy å dele ut gavekort forrige søndag at jeg vil dele ut flere :D Denne gangen er gavekortet på shellac på hender eller føtter på Drømmehagen Spa! Jeg er jo så fornøyd når jeg er der, så da vil jeg gi trønder-leserene mine muligheten til det også! Det du må gjøre er å like drømmehagen + min facebookside og kommenter under når det er gjort :) Kommer til å dele ut gavekort hver onsdag frem til jul - liker å dele ut ting til dere:)

 

Husk spørsmålsrunden på sidene til X-life mellom 20-21 i kveld da dere! Klem fra frøken ferdig på trening og klar for jobb :D

Innecardio & spørsmålsrunde

Heihei:)  Jeg starta dagen på ellipsemaskina, for no way om jeg går cardio utendørs nå! Jeg VET vi bor i Norge og jeg VET det skal være kaldt ute men i 15 minus holder jeg meg heller inne jeg. Innecardio med netflix på tv'n og musikk på ørene er en perfekt start på dagen! Ettersom jeg er litt pinglete for kulde ble det altså ikke noen powerwalk ute i dag, det ble det derimot i helga. Godt påkledd i favoritt-settet fra Kari Traa skulle jeg bare ha en liten photoshoot med Ayla før vi gikk ut døra...


Men endte opp med å få et vått kyss over hele ansiktet! Haha.

Det var litt tomt i kjøleskapet mitt i etter helgen, kun salat blir en dårlig lunsj! Heldigvis har butikken sunne valg også, med røkelaks og speltlomper ble dette av fantastisk god lunsj. Det er så mange sunne og gode alternativer å velge mellom at det å glemme/ikke ha tid til å lage matpakker er en alt for dårlig unnskyldning til å ikke spise sunt. Det handler bare om å ta beviste valg om hva man putter i munnen. Mat er kroppens bensin, og det gjelder å fylle på med riktig type :) Frukr, grønnsaker, magre meieri produkter og kyllig/skinke har alle butikker og er gode alternativer i en hektisk hverdag. Vil du ha ekstra luksus til lunsj kan du jo gjøre som meg:

Så tenkte jeg bare å nevne at i morgen blir det spørsmålsrunde på X-life sin facebookside mellom 20-21 for dere kan stille spørsmål dere lurer på både til meg fem andre fine fitnessjenter! Greit å si i fra tidlige så dere kan klekke ut noen gode spørsmål :) Da er det altså bare å fyre løs inne på siden til X-life i morgenkveld hvis dere lurer på noe, så skal jeg svare så godt jeg bare kan! ( Altså ikke her ikke her inne på bloggen, men på X-life sine sider imorgen) Nå er det tilbake på jobb, ryggtrening venter i kveld - gleder meg allerede!

Julestemning og reisefeber

God mandagskveld! Håper alle har hatt en flott og sporty start på uka :) Det er 3. desember - og det betyr at det er nøyaktig 1 måned til avreise! Helt sykt å tenke på at jeg skal forlate hele livet mitt og kun ha med meg en sekk i et halvt år. Hva skal jeg pakke?! Treningsklær og tannbørste er vel det viktigste :) Uansett, med sterkt ankommende reisefeber var jeg litt internasjonal i matveien i går og lagde sushi. Det er så goooodt! Dette sushi-tårnet gikk ned på høykant, jeg tipper over halvparten av det var min fortjeneste ;) 

a

Det er lekende lett å lage sushi, du lager bare risen, fordeler den utover og velger tilbehør. Laks, agurk, mango og avocado er mne absolutt favoritter til sushi. I tillegg synes jeg det er digg med et lag smørost på noen av rullene for ekstra smak, her har jeg brukt philadelphia med hvitløkssmak.


Flere som vil ha sushi som dere ser!  Julestemningen har også kommet krypende, og det er jo bare kos :) Pynta med lilla i leiligheten og med rødt på trening :D Kveldsmaten min i dag var sterkt juleinspirert og enkel, mager vanilje kesam, mandarin, mandler og kanel på toppen. Virkelig en smak av jul :)

Nå skal jeg komme meg i seng - tidlig kveld for ei jente som skal tidlig opp! Ellipsemaskina mi venter kl 0545 ;) Natta!

Peanøttcookies & pakkekalenderSøndag er iallefall bakedag for min del, og derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne supre oppskriften med dere! Kommer mer "juleaktige" etterhvert nå, mange spennede ideer i hodet som forhåpentligvis blir til bra oppskrifter. Denne oppskriften er sterkt inspirert av favoritt-cookies, jeg tenkte at så gode kjekser måtte blir gode hvis jeg prøvde å steke de også. Det ble det også! Disse kjeksene smaker digg og er supersunne - perfekt søndagskos :) Oppskriften ser slik ut:

2 bananer

100 g havregryn

2 ss peanøttsmør

50 g vaniljeprotein

1-2 dl vann

2 ss stevia

Noen dråper stevia vanilje - kan også bruke vanlig vanlije essens. Smak deg frem :)

Bland alle ingrediensene uten vannet godt sammen, gjerne bruke en stavmikser for å mose bananen. Sørg for å sjekke ingrediensene på peanøttsmøret du bruker, ingrediensene skal kun være peanøtter og evt salt. Mange billge varianter inneholder masse sukker og olje, det vil du ikke ha i deg ;) Tilsett vann i deigen til du får passende konsistens, deigen skal være litt klissete og se ut som under:

Bruk ca to ss av deigen til hver kjeks og legg på bakepapir. Som den peanøtt-elskende personene jeg er valgte jeg å toppe de med enda litt peanøttsmør, men her står du helt fri til å velge selv. Jeg har allerede laget denne oppskriften 2 ganger, og gikk for sukkerfrie sjokolade biter på toppen. Det var faktisk enda bedre, og gikk ned så fort at jeg ikke har bilder av de engang! Sett de midt i ovnen på ca. 180 grader og stek i 20-25 minutter slik at de blir litt brune i kantene. 

Et tygg og du er hekta!

Som jeg nevnte i går vil jeg trekke ut to vinnere av gavekort på 500 fra X-life hver søndag i desember! Det jeg vil at du skal gjøre er legge igjen en link til favoritt-ingrediensen din innen sunn bakst i kommentar-feltet. Menge hete tips på denne siden, regner med flere er enige med meg der :) Gjerne legg inn en sunn favoritt-oppskrift hvis du har i samme slengen også - da blir jeg glad! Så blir to av dere glad når dere får gavekort og kan kjøpe supefine kalendergaver til der selv :) Vinnerne blir lagt ut på facebook-siden før klokka 00.00 og kontaktet på epost - good luck!

Desember, adventskalender, bein og bootyGod lørdagskveld alle sammen :) Jeg har ikke postet formbilder på leeenge, men her kommer i allefall 1.desember-formen på underkroppen! Jeg har trent MASSE bein for å øke volumet, og det synes jeg at jeg har lykkes ganske så bra med. I allefall har jeg større booty nå enn jeg hadde tidligere, og det er jeg selvfølgelig superfornøyd med :) Formen kommer seg - men fortsatt noen kilo vinterpels som skal av før jeg reiser! I dag var det klart for beinøkt, men etter en lang dag på jobb og lite søvn var jeg ikke helt motivert for kjøre det som sto på planen. Da byttet jeg heller ut en del øvelser slik at økta ble mer lystbetont, viktig å tenke på dagsform og treningsglede! Dagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 6

Beinpress 3 x 10

Bulgarsk utfall med manualer 3 x 12

Hip-thrust 3 x 10

Good mornings 3 x 8

Sumosquat 3 x 8


Dette ble påfyll etter trening, riskaker med troponin blandet med mager kesam og banan på toppen. DIGG :) Jeg skulle egentlig vært på Kaliber sitt julebord i kveld, men så er det en gang sånn at døgnet ikke har nok timer! Klokka står på ringing 07.00 imorgen tidlig, jobben kaller. Jeg trøster meg med tanken på at det er 1 måned igjen til jeg reiser - og da skal jeg jo ha 6 mnd ferie!! :) Vet det kan være litt lenge mellom innleggene mine noen ganger, men hvis dere skulle savne meg er jeg på instagram som Fitnessnora og facebook-siden min finner dere her. Dagens reklame for meg selv :DDet har jo ikke bare vært pes å starte desember, jeg startet med litt me-time på benken hos Elin. Gikk som alltid superfornøyd ut døra - det er så god følelse :D Nå er adventstiden er endelig her og jeg er så heldig å ha fått to pakkekalendere i år :D Kan jo ikke være dårligere enn at jeg deler litt med mine kjære lesere også, og hver søndag vil jeg dele ut to gavekort på 500 kr fra X-life :) Så det er bare å følge med i morgen, i tillegg til gavekortene lover jeg å legge ut en supergod oppskrift på kjeks! God natt så lenge, klem fra arbeidsjernet!