hits

desember 2011

Godt nytt år!

Hei dere! Nå er det straks klart for årets siste økt på Kaliber, før det blir nyttårsfeiring med gode venner ikveld. Det er helt vanvittig å se tilbake på dette året, fordi det har skjedd så utrolig mye. 2011 har uten tvil vært det mest begivenhetsrike året i livet mitt så langt - og jeg gleder meg til å oppleve minst like mye i 2012. Mitt nyttårsforsett er å få en større pokal på hylla mi, og sta som jeg er skal jeg få det til ;) Det er så viktig å ha mål å jobbe mot, det har jeg skrevet om i dette innlegget. Derfor synes jeg nyttårsforsett er en fin ting, så lenge man ikke dropper de halvveis i februar. Jeg har bestemt meg for å gjøre 2012 til mitt år, og jeg har troen på at det blir det beste året noensinne. Jeg skal følge mine drømmer og mål 100%, fordi vi får bare en sjanse her i livet.Ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, og et enda mer fantastisk nytt år. I morgen starter vi alle med blanke ark, og vi har 365 dager å se frem til. Tusen takk til alle dere som har fulgt bloggen min i år, og vit at dere er en stor motivasjonskilde for meg. Jeg skal gjøre mitt beste for å forsette å motivere dere også gjennom det nye året med mye iver og  treningsglede. Ha en herlig kveld kjære lesere - og GODT NYTTÅR!
Julegodt og trening

Jeg var som nevnt veldig usikker på om jeg skulle poste det siste innlegget, men etter alle tilbakemeldingene jeg fikk er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - jeg har verdens beste lesere. Tusen takk alle fine kommentarer :)

I dag er det kun cardio som står på treningsplanen, og det blir på mølla. I morgen blir det derimot årets første ( og sikkert siste) skitur! Gleder meg masse til å prøve ut de nye fine skiene mine ute i skogen. Ei styrkeøkt blir det selvfølgelig også, og det er gøy å merke at det går fremover. Tenkte jeg skulle poste gårsdagens økt så dere får se tallene. Det går sakte men sikkert oppover :)

Knebøy 3 x 5, 59,5 kg

Benkpress 3 x 5, 41 kg

Pendlay rows 3 x 8, 35 kg

Pullups 3 x 5

Sidehev 3 x 12, 7,5 kg

        Fornøyd etter ei god økt :)

Tenkte jeg skulle dele enda litt julegodt med dere, vi er jo ikke helt ferdig med julen enda ;) Dette er en god, gammel klassiker  - brente mandler. Bruker sukrin i stedet for vanlig sukker, og smaken blir nesten helt lik. Det er veldig lettvindt og veldig godt! Jeg brukte 200 g mandler, 200 g sukrin og 2 dl vann som jeg kokte på middes varme i en kjele i ca. 1 time. Julesnadder!

Nå roper mølla på meg, og en time går fort unna med denne dama på ørene! Håper dere har en fantastisk jul, og nyter den for alt den er verdt :)

Confessions

Dette innlegget har vært lagret i arkivet mitt lenge nå, uten at jeg har postet det. Jeg har prøvd å ikke utlevere meg selv for mye på bloggen, noe jeg virkelig gjør i dette innlegget. Men siden mange av dere har blitt inspirert til å begynne med fitness etter å ha fulgt bloggen min føler jeg at jeg må være 100% ærlige med dere.

Mange har spurt meg om hva som var det verste med konkurranse-dietten. Det var ingen fysiske bivirkninger som plaget meg spesielt, men det lille jeg merket har jeg ramset opp her. Det er godt mulig de jentene som bruker varer får mer fysiske bivirkinger, men for alle som gjør som meg og stiller rene vil nok ikke dette være noe problem. Det aller verste for meg var uten tvil ukene etter konkurranse, og det psykiske.

Etter 16 uker på diett hadde jeg fantastisk lyst til å spise ALT jeg kom over i dagene etter konkurransen. Når magen er vant til kun ren mat over lengre perioder sier det seg selv at den protesterte når jeg proppet innpå med boller, lakris og sjokolade. Det gikk som det måtte gå, og jeg ble totalt forstoppet. Magen stod rett ut, og jeg så virkelig ut som jeg var gravid. Ettersom jeg var helt forstoppet ble det så fullt i magesekken min at jeg kastet opp ufrivillig etter å ha spist mat. Det var rett og slett ikke plass til mer, og dermed kom maten bare opp når jeg spiste. Dette sleit jeg med i nesten to uker før jeg endelig gikk til legen og ble kvitt forstoppelsen.

Når magen min ikke stod rett ut lenger, fikk jeg endelig se hvordan jeg egentlig så ut. Jeg hadde lagt på meg 10 kilo på to uker, og selv jeg visste at en del av kiloene var vann hjalp ikke dette. Panikken bredte seg, og jeg forsatte å kaste opp. Jeg visste at det ikke var bra, men jeg klarte ikke å takle den enorme forskjellen på kroppen min på så kort tid. Jeg hadde aldri trodd dette om meg selv og trodde virkelig jeg var mye sterkere enn at jeg skulle ty til en sånn løsning. Jeg som er så opptatt av et sunt liv og gjøre det beste for kroppen min - hvorfor skulle jeg gjøre kroppen min så vondt? Et av symptomene på spiseforstyrrelser er å holde det hemmelig - derfor bestemte jeg meg for å fortelle det til to av mine beste venner. Ved å innrømme det og snakke om det kom jeg over det - men jeg skal ærlig innrømme at det tok noen uker. 

Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk snakket ut om det med vennene mine, jeg tørr ikke tenke på hvordan utviklingen ville ha blitt hvis ikke. Det var tusen ganger værre for hodet å takle vektoppgangen enn jeg trodde det skulle være. Jeg ville ikke prøve å holde meg i konkurranseform, men 10 kilo på to uker ble for mye. Jeg vet nå til neste gang hva jeg ikke skal gjøre etter en konkurranse. Jeg skal ikke blir forstoppet og jeg skal ikke kaste opp, men ta det hele veldig med ro. Jeg sier for all del ikke at dette skjer med alle - men jeg vil bare at dere som tenker å stille skal være klar over at det kommer til å være tøft i etterkant. Hvis dere er forberedt på det kan dere unngå det, og heller bare oppleve alt det fine sporten har med seg. For det er en fantastisk fin sport å holde på med, ikke la noen fortelle dere noe annet. 

Matinspirasjon

I går var jeg på byen med alkohol for engangs skyld, og igjen beviser jeg for meg selv at det ikke er verdt det. Heldigvis er det styrkefri i dag, og dagens trening blir derfor en runde på mølla. Det blir godt å svette av meg noen kalorier fra matinntaket de siste dagene, og ikke minst fra gårdagens bytur. Jeg hadde egentlig tenkt å prøve ut de nye skiene mine i dag, men jeg holder meg heller innendørs i det forferdelige været. Litt ( veldig ) urven etter natten hadde jeg lyst på noe digg til frokost, og valget falt på proteinpannekaker. Tenkte jeg skulle dele litt mer matinspirasjon med dere, for det er nemlig fullt mulig å spise sunt og godt i julen selv om man koser seg litt ekstra.


Sjokofluff med mandarinbåter


Cottage cheese med gojibær, sesamfrø, kakaonibs og stevia vanilla cream.


Sånn går det når man er på jobb og glemmer matpakken sin hjemme :) 

Her i huset er vi litt leie av tung julemat, og dagens middag blir derfor taco. Veldig ujulete, men veldig godt! Dessert blir fruktsalat, og jeg tenkte jeg skulle ha marshmallow dip over. Greit med kalorifrie alternativ i julen :) Nå skal jeg prøve å få gjort noe fornuftig - ha en fin dag folkens!

1. juledag

God morgen alle sammen :) Jeg stod akkurat opp, og er helt uthvilt og klar for en ny dag. 1.juledag er årets beste fridag synes jeg - bare avslapping med de beste på menyen. I går var en fantastisk dag med familien, med alt for mye god mat og drikke. Akkurat som det skal være :)  Jeg fikk alt jeg ønsket meg i år, og selv om det egentlig ikke er lov til å si hva man ble aller mest glad for - så er jeg overlykkelig for disse:

Forhåpentligvis blir det mye bra vær fremover slik at jeg kan gå mye på ski fremover. Veldig gøy, og ikke minst dødsbra kondisjonstrening! Det blir ikke noe skitur i dag, men ei økt på Kaliber med Paulie. Jeg elsker å trene på dager etter jeg har spist mye mat - gir så bra trykk på trening. Jeg skal trene armer, legger og mage i dag - før det blir ei ny styrkeøkt i morgen. Det er så digg å trene i jula, fordi vi har gymmet nesten for oss selv. Og nei, vi er ikke gale bare fordi vi velger å tilbringe noen timer på Kaliber i jula ;)
Fikk du det du ønsket deg i år?

God jul :)

Jula er uten tvil favoritt-høytiden min. Jeg får tilbringe tid med alle menneskene jeg er glad i, og ingenting er bedre enn det. Men likevel veit jeg at det er mange som gruer seg til jula. Gruer seg fordi det blir mye mat i jula, og man frykter derfor å legge på seg. Personlig skal jeg ikke bry meg så hardt om hva jeg spiser i jula. Med det mener jeg ikke at jeg skal fråtse i absolutt alt, men jeg skal kose meg med god mat og drikke. Det tror jeg er sunt for alle - det er tross alt bare jul en gang i året. Og det er virkelig ikke det man gjør mellom jul og nyttår som teller - men hva man gjør mellom nyttår og jul.

Ok, så legger man kanskje på seg et par kilo iløpet av jula. Men er det virkelig verdens undergang? Det er bare å komme seg back on track igjen 1. januar - så forsvinner julekiloene fort. Hvis du i tillegg er flink til å trene iløpet av juledagene kan du få noen skikkelig gode økter som følge av ekstra mat og energi i systemet. For min del skal jeg trene akkurat som vanlig i jula, rett og slett fordi jeg elsker å trene. Jeg kan ikke se for meg hvordan hverdagen ville vært uten trening, og forhåpentligvis vil jeg aldri oppleve det heller. Jeg er akkurat ferdig med kveldens treningsøkt, og neste økt blir på søndag. I morgen er hellig, da er det kun familiekos som gjelder. Jeg skal stå opp og spise julestrømpa mi, ribbe og dessert med god samvittighet. Det er julaften, og den skal nytes fullt ut med familien. Håper alle dere gjør det samme, og nyter julaften med alt den bringer. Jeg ønsker alle mine fantastiske lesere en magisk jul. Stor juleklem fra meg til alle dere :) 
 

Tunfiskrøre & treningsglede

Hei dere :) Da er det lille julaften - dagen før dagen! Jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg nå, jeg elsker jula og alt som hører med. Nå er jeg akkurat ferdig med å lage tunfiskrøre, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er så mye lettere å gjøre sunne matvalg når man har laget mye godt å velge mellom :)

1 boks tunfisk i vann

1 boks mager kesam

1/2 paprika

1/2 purre

1 eple

Sitronsaft

Salt & pepper

Finhakk purre, paprika og eple og bland alle ingrediensene godt sammen. Press ønsket mengde sitronsaft over, og krydre etter smak. Jeg synes sitronsaften og eplen gir så syrlig og god smak sammen med tunfisken. Det blir digg på frokostbordet i morgen!Økta mi i går gikk over all forventning - og det hadde jeg virkelig ikke trodd! Jeg var fortsatt litt sliten etter jentetur med sene kvelder og mye dårlig mat, men psyket meg opp før jeg gikk inn på gymmet. Og for første gang klarte jeg 5 x 12 reps på dips - hurra! Det er så utrolig gøy å klare mål når man har jobbet en stund for å få det til, det gir mye motivasjon og treningsglede. I juni klarte jeg ikke å ta en eneste dip, så jeg har kommet et stykke. Nå skal jeg gradvis henge på tyngre vekter når jeg tar dips, og forhåpentligvis blir jeg supersterk etterhvert ;) Nå skal jeg gjøre unna det siste som venter før alt er klart for julaften. Etter familiekos ikveld blir det ei økt på gymmet med verdens beste treningspartner Paul, og jeg tenkte å skrive et innlegg om trening og mat i jula senere idag. Ha en flott lille julaften så lenge :)

Juleknekkebrød & eggesalat

Jeg synes virkelig eggesalat er noe som hører med i julen. Det er et must på frokostbordet, men den trenger virkelig ikke være full av majones og rømme. Jeg laget en sunn og god variant i dag, og den ble kjempegod :) Enkel og lettvint er den også, her er oppskriften: 

6 hardkokte egg

2 bokser mager kesam

1/2 purreløk 

1/2 paprika

1 ts salt

1 ts stevia

1 ts karripulver

1/4 ts chilipulver

Kok eggene og la de avkjøle seg før de deles med eggedeler. Finhakk purre og paprika og bland sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Smak deg frem med krydderet slik at smaken blir perfekt :) 

Jeg lagde også en stor porsjon med knekkebrød for å ha denne gode eggesalaten på, og de ble også en suksess! Brukte denne oppskriften - men blandet også inn 2 dl finhakkede tranebær og 1 ts stevia for å få mer julesmak på de. Nå skal jeg stikke på Kaliber for å trene, der blir herrrlig! Ha en fin dag :) 

Home

Da er jeg hjemme etter en noen fantastiske dager i København. Tidenes reise med alt en jentetur skal inneholde :) Planen var i trene i kveld, men etter forsinkelser og en lang reise ble det for sent ikveld. Jeg stiller heller sterkt på gymmet i morgen - og jeg gleder meg allerede! Kjenner at jeg får litt abstinenser av å gå lenge uten å løfte vekter. Det ble nemlig ikke så mye trening i København, men jeg er sikker på at vi har gått flere mil tilsammen. Jeg får litt bedre samvittighet av å late som om shopping er trening ;)


Pigene på shopping på StrøgetMin store svakhet! Jeg ELSKER fudge <3Enda en svakhet - jeg elsker nemlig kanelsnurrer og ;)Kakao med krem og verdens beste jente :)

Nå skal jeg pakke inn alle de fine julegavene jeg har kjøpt før jeg skal finne senga. En ny treningsdag venter imorgen -og som dere ser av bildene har jeg litt å trene av meg ;) Håper dere har en fin kveld kjære lesere!

Pepperkake cookies

Dette er uten tvil den BESTE oppskiften jeg noen gang har postet! Så om du bare har tenkt å lage et slag med sunne kaker denne jula bør det være disse herlighetene. Sunne og fantastisk gode! Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra denne nettsiden, og lager min egen vri på oppskriftene. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg finner opp alle disse oppskriftene selv, og denne gangen var det gingersnaps-oppskriften jeg tok utgangspunkt i.

125 g havremel

60 g mandelmel

10 g fiberfin

1 dl vann

2 ss yaconsirup

2 eggehvitter

4 ss stevia ( kan erstattes med sukrin eller annen søtning)

1 ts malt ingefærpulver

1 ts kanel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

5 g mandelflak til pynt ( kan sløyfes)

Bland alt det tørre godt i en bolle. Tilsett eggehvittene, yaconsirup og vann og bland det hele godt. Du behøver ikke å vispe, jeg brukte bare ei sleiv til å blande med. Deigen skal bli ganske tykk og litt klissete.  Form små rundinger på et bakepapir, trykk mandelflakene litt ned i deigen. Stekes midt  i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar de i en tett boks. Dette er definitivt min nye julefavoritt!
Dette er virkelig cookies det smaker jul av - og det beste av alt er at de er sunne også! Hele oppskriften innholder 740 kalorier, og jeg fikk 30 cookies tilsammen. Næringsinnhold pr stykk:

Kcal: 25

Protein: 1,6 g

Fett: 0,6 g

Karbohydrat: 3,5 g

Nå skal jeg snart kjøre for å hente Christina, før vi setter kursen mot København. Herregud, som jeg gleder meg til en skikkelig jentetur med shopping og champagne :) Vi skal bo på spa og fitness hotell - så jeg regner med at jeg får trent litt mellom slagene. Likevel er det langt i fra trening som blir hovedfokus denne ferien, jentetur er jentetur! Ha en flott søndag alle sammen, det skal iallefall jeg ha :) 

Sunne rundstykker

I dag er den store bake og vaskedagen. Jeg reiser på jentetur med en av mine beste venninner til København imorgen, og må derfor gjøre unna det meste av julestria på forhånd. Når jeg kommer hjem skal jeg lage sunn eggesalat, rekesalat og tunfiskrøre - men jeg må jo ha noe å ha det på! Disse knekkebrødene og rundstykkene jeg lagde for noen dager siden er godt å ha i jula. Rundstykkene under kan fint lages som brød i stedet - det eneste som endres er at du må steke de litt lenger.

Oppskrift: 

2 hele egg

2 eggehvitter

100 g mandelmel

60 g fiberfin

1 boks mager kesam

1 ts bakepulver

1 ts salt

Pisk de hele eggene sammen med mager kesam. Tilsett så alt det tørre. Stivpisk eggehvittene og vend de inn til slutt. Legg små rundstykker på bakepapir, eller kle en brødform med bakepapir før du setter de inn i ovnen på ca. 200 grader i 15-20 minutter.

Jeg måtte selvfølgelig prøvesmake, og de var veldig gode med kalkunskinke og sukkerfritt syltetøy på.Hele røra inneholder 800 kcal, og jeg fikk 15 små rundstykker. Næringsinnhold per rundstykke:

Kcal: 53

Protein: 6,6 g

Fett: 1,8 g

Karb: 2,6

Akkurat nå står det pepperkake-cookies i ovnen, og jeg har skikkelig troa på at de blir gode! Deigen smakte iallefall sinnsykt digg ;) Kanskje jeg rekker å poste oppskriften før flyet går i morgen. Nå skal jeg straks på trening, selv om jeg egentlig har treningsfri. Det blir den siste skikkelig økta før onsdagskvelden, selv om jeg skal få trent litt i Køben også. Lørdagsmiddagen før jeg skal på jobb blir taco - det blir jeg aldri lei av! Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig, rømme med mager kesam og lefser med speltlomper så har du et sunt og godt måltid!Ønsker alle en flott lørdagskveld :)

TGIF

Jeg klarte det ikke. Å trene styrke 3 ganger i uka ble rett og slett for lite for meg, så nå har jeg lagt på en ekstra dag med styrketrening. Den ekstra økta skal fokusere på muskelgrupper som ikke er vektlagt i styrkeprogrammet, som biceps, triceps, mage og legger. På disse øktene blir det volumtrening, mange sett og repetisjoner. Blir digg med litt volumtrening igjen! Men det blir litt senere, i dag er det nemlig ei styrkeøkt som står for tur og den kommer til å se slik ut:

Knebøy 3 x 5, 52 kg

Militærpress 3 x 5, 29 kg

Pullups 3 x maks repetisjoner

Pendlay rows 3 x 5, 32 kg

Sidehev 3 x 12

Jeg liker virkelig at enkelte øvelser begynner å bli tunge, for jeg synes at det skal kjennes etter ei treningsøkt. Selv om de fleste dager er gode har vi alle dårlige dager innimellom. Dager hvor ting går litt imot deg, og du får ikke til alt du hadde tenkt å få til. En slik dag hadde jeg på onsdag, hvor økta mi var ganske rævva. Men selv om ting ikke alltid går som de skal er det viktigste å bare pushe på videre. På onsdag måtte jeg gå inn i meg selv, og bare la det gå en liten faen igjennom meg for å mobilisere det jeg hadde av krefter. Selv om økta ikke gikk 100% ga jeg alt jeg hadde - og det er det viktigste. Så moralen er å ikke gi opp på dårlige dager, men heller push på litt ekstra. Jeg har store planer om at dagens økt skal gå dødsbra -  train hard or go home ;)


Jeg har spist etter periodisk faste prinsippet i over ei uke nå, og trives fortsatt like godt med det. Jeg spiser tre store måltider mellom kl. 12 og 20 og faster resten av døgnet. Man kan selvfølgelig drikke så mye man vil hele døgnet, dette er ikke regulert av fasten :) Det er straks klart for dagens første måltid, og det blir wok av svin med brokkoli og eple. Har virkelig fått dilla på det! Dagens aller største måltid blir etter trening, og da spiser jeg ofte en ny porsjon med kjøtt og grønnsaker + dessert med mye karb. Under kommer noen desserteksempler - viktig med påfyll etter trening!


Fruktsalat med banan, eple, mandariner, bjørnebær og mager vaniljekesam.


Sjokoladepudding med banan og riskaker. 


Påsmurte speltlomper. Dødsgodt med masse peanøttsmør og syltetøy!

Det er fredag 16. desember - og det betyr at det er akkurat 1 uke igjen av godteristoppen! Er dere fortsatt med? :)

Sunnere kakemenn

Hei dere :) Tenkte jeg skulle dele oppskiften min på kakemenn som jeg lagde her om dagen. Desverre har jeg klart å rote bort minnekortet mitt, derfor blir det mobilbilder i dette innlegget. Vet det er dårlig kvalitet, men det er iallefall bedre enn ingenting :) Chins-filmen lå på det minnekortet også, så jeg får prøve å filme igjen i morgen. Uansett, kakemennene mine ble en suksess og de skal jeg kose meg med i jula. Oppskrift:

100 g cocosa

2 dl skummet melk

1-2 dl vann

150 g mandelmel

100 g havremel

100 g fiberfin

40 g bakepro

30 g kokosmel

6 toppede ss steviapulver ( kan erstattes med sukrin eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

1 ts hornsalt

Selv om de er brukt mange ingredienser er ikke oppskriften veldig komplisert. Hvis du ikke har alle meltypene er det viktigste at du bruker like mye tørrvare. Du kan f.eks bytte ut kokosmel/havremel med mer mandelmel. Stevia kan også byttes mot annen søtning, men merk deg at stevia er mye søtere enn sukrin og du vil derfor trenge mer en 6 ss sukrin i erstatning :)

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt cocosa i en kjele før du tilsetter melk, vann og søtning. Tilsett alt det tørre litt etter litt, og rør det godt sammen. Hell deigen over i bollen igjen, dekk den med plast og settes i kjøleskap noen timer. (Gjerne over natta) Sett ovnen på 180 grader, og kjevle ut deigen. Gjerne ha litt havre/mandelmel på underlaget slik at den ikke setter seg fast. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. La de avkjøle seg på rist.


Jeg er i overkant glad i sjokolade og laget derfor et sjokotrekk av kalorifri sjokoladesirup og sukrinmelis. Her kan du også bruke kakaopulver, eller du kan velge å droppe trekket. Totalt fikk jeg 45 kakemenn, og hvis du er litt mindre glad i å spise deig enn meg får du sikkert 50. Næringsinnhold per kakemann med sjokotrekk (45 stk) : 

Kcal 49 

Protein 2,8 g

Karbohydrat 2,5 g

Fett 2,8 gBelønninger

Etter innlegget mitt om målsettning fikk jeg spørsmål om hvilke belønninger jeg bruker å gi meg selv etter å ha nådd ulike delmål.  Under konkurranse-dietten kunne jeg ikke bruke mat jeg hadde lyst på som belønning, og derfor ble det andre ting jeg hadde lyst på. I tillegg til motivasjonen i det å faktisk oppnå målene er det veldig motiverende å vite at det vanker premier til deg selv når du kommer til det punktet.  Her er noen av belønningene jeg har gitt meg selv:

Nye treningsklær. Jeg elsker å trene i nye klær, og derfor er det skikkelig motivasjon i nye klær. Better bodies er favorittmerket mitt, og akkurat nå har de faktisk julekampanje! :)

Tannbleking. Det er få ting som er så fint som hvite tenner synes jeg, og selv gliser jeg ca. hele dagen. Da er det supert å jukse seg til et hvitt smil når man ikke er født med det fra før. Jeg brukte denne tannblekingen fra Nyttsmil, og ble veldig fornøyd med resultatet! Veldig enkel å bruke og veldig effektiv :)

Egenpleie.  Etter å ha stresset kroppen mye er det utrolig godt å bare ta seg til å slappe av. Massasje, manikyr, frisørtimer og turer i solariumet gjorde godt for både kropp og sjel under dietten. Det er viktig å ta vare på seg selv - og det var utrolig godt å ha slike ting å se frem til for meg.

Sushi! En gang i blandt ble det også mat som belønning, og ingenting smaker så godt som noe du har hatt cravings på i flere uker. Spisedager er viktig å legge inn både når det kommer til det fysiske og psykiske. Så ikke vær alt for redd for å bruke mat som belønning - bare ikke hver gang :)Bruker du å belønne deg selv?

Out tonight

Hei dere :) For hver treningsøkt øker jeg vektene, og faktisk begynner et par av øvelsene å bli tunge allerede! Kan ikke klage på det - jeg liker å ta i når jeg er på trening :) I dag er det styrkefri, og dagens trening ble derfor morgencardio. 50 minutter rask gange sammen med lillesøss ute i winderwonderland. Jeg har fortsatt litt noia for å bare trene styrke 3 ganger i uka, men jeg begynner så smått å venne meg til det. Gårdagens økt gikk veldig greit, bortsett fra at jeg er tilbake på 2 chins igjen. Et skritt frem og to tilbake på akkurat denne øvelsen med andre ord, men jeg gir meg ikke av den grunn ;) Mange har spurt hvordan man skal gå frem for å klare chins - så jeg tenke jeg skulle filme litt i morgen. Selv om jeg ikke har kommet så utrolig langt med det enda er denne måten jeg skal vise dere imorgen utrolig god for å bli sterk i chins.

Formiddagen har jeg brukt på å bake sunne rundstykker og kakemenn. Godt med god samvittighet er akkurat sånn jeg liker det, og hjelper for å holde formen i jula. Nå skal jeg snart på Frati for å spise en bedre middag med jentene før det blir eksamensfest ikveld. Jeg skal ikke drikke, men har store planer om å danse til langt på natt likevel. For JA, det går an å dra på byen å ha det gøy uten alkohol ;)

Hvordan starter man?

 

Jeg har fått utrolig mange spørsmål om hvordan man skal begynne å trene for å bli utøver i bodyfitness - eller bare for å komme i gang med trening generelt. I mine øyne er det aller viktigste og første steget å sette seg realistiske mål for treningen din, og gjerne bryt disse ned i delmål. Det aller meste vi gjør her i livet kommer av at vi har et mål med det, om det gjelder skole og utdanning eller i arbeidslivet. Det er ikke like gøy lenger etter x antall år på skolebenken, men vi gjør det likevel fordi vi har et mål med det. Sånn er det med treningen også. I begynnelsen er du kanskje full av motivasjon, men hva skjer så de dagene motivasjonen ikke er der? Det er akkurat da du trenger å komme deg på trening likevel, fordi du har et mål som driver deg.Etter du har satt deg mål kommer steg to, som er nesten like viktig. Du må planlegge hvordan du skal gå frem for å nå målene dine, og akkurat hva du skal gjøre. Det kommer nemlig ikke av seg selv, du må sette igang tiltakene som trengs for å komme deg dit du ønsker. Få satt opp en diett og et treningsprogram av noen som har peiling, og som er inneforstått med dine mål og ønsker. Få så denne personen eller noen andre som har drevet mye med styrketrening til å vise deg hvordan de ulike øvelsene skal utføres. Ikke bare er rett teknikk utrolig viktig for at du skal få best mulig utbytte av treningen, det gir deg også en følelse av trygghet - at du vet hva du holder på med. 

Steg tre er å måle fremgangen din, slik at du alltid kan se at du kommer nærmere målet ditt. Før en treningslogg eller treningsdagbok for hver gang du trener. Så kan du smile for deg selv når du ser hvor mye lenger du løper nå enn du gjorde for 12 uker siden, eller hvor mer du løfter. Gi deg selv belønninger for hver gang du når et delmål. Hvis målet ditt er knyttet til vektnedgang eller oppgang anbefaler jeg alltid å bruke mer enn badevekta for å måle fremgangen din. Ta formbilder en gang i uka og bruk målbånd i tillegg til vekta, da denne kan være veldig misvisende.Steg fire kommer når du endelig har nådd målet ditt. For hva skal du gjøre da - slutte å trene? Nei, her kommer ofte den vanskelige delen. Etter å ha nådd et mål er det lett å gi slipp på alt, å tro at det man har oppnådd fortsatt vil være der selv om man ikke jobber like hard for det. Feil. Sannheten er at når det kommer til trening så finnes det ingen målstrek. Det er det som er så fint med det synes jeg. Det er alltid noe som kan forbedres, og du kan alltid bli en bedre versjon av deg selv. Og det er aldri for sent å begynne.


Søndagsvaffel

Etter morgencardio ble dagens første måltid ble proteinvafler - NAM! Perfekt søndagsfrokost. Bland 2 egg, 1 eggehvite, 40 gram mandelmel, 15 gram bakepro, 0,5 dl vann, 1 ss sukrinmelis,1 ts stevia, 1 ts kanel og 1 ts kardemomme og pisk det godt sammen. Stek det så i vaffeljern på middels varme. Jeg toppet hver vaffel med mager kesam og stevia vanilla cream og kalorifri sjokoladesaus fra Walden Farms. Jeg elsker sunn baking!Det er treningsfri på meg i dag, og jeg gleder meg allerede til økta i morgen. Da blir det chins igjen!  Jeg er sikkert den personen på gymmet som klarer færrest chins - men det går i allefall fremover. Jeg var overlykkelig da jeg gikk fra 2 til 3 stykk, selv om han ved siden av meg tok minst 20. Det er nemlig ikke et stort skritt som gjør forskjellen, det er mange små.

Matvrak

Det er jammen helg igjen, tiden går så fort nå for tiden! Periodisk faste går veldig mye mer enn forventet, faktisk trives jeg veldig godt med det :) Det hadde jeg virkelig ikke trodd, så jeg er veldig positivt overrasket. Tror jeg kommer til å fortsette med det lenger enn en uke! Jeg er fortsatt litt skeptisk til hvordan det kommer til å funke når jeg begynner på skolen igjen, men den tid den sorg. Det er heldigvis en hel måned til :D  Tenkte jeg skulle vise dere noen måltidseksempel på periodisk faste, store og gode porsjoner. Jeg er og blir et matvrak :) 

Dagens første måltid på treningsfri dag ble godt stekt omelett.  2 hele egg, 3 hvitter, 100 gram laks og krydder pluss masse paprika, løk og tomat.

Dagens første måltid på treningsdag, som ble litt av alt. Klarte ikke å bestemme meg for hva jeg hadde lyst på, derfor sier jeg ja takk begge deler! Knekkebrød med cottage cheese og karamell dip, favorittfluffen og skyr med frossne bjørnebær. Smakte herliiig alt sammen.


Karamelldipen er kalorifri, og den smaker DIGG! Bestilte meg også mye annet kalorifritt snadder fra Iherb - barbecuesaus, salatdressinger og sjokoladesaus. Veldig greit å teste ut slike ting nå, så jeg har det klart til neste diett ;) Alt dette og andre kalorifrie matvarer finner du her, og om du bruker koden SIV084 første gang du bestiller får du $5 i rabatt. Det spøker VELDIG for vaffel med sjokoladesaus i morgen ;)

Nå står en cardiorunde og avslapping for tur, før jeg skal på jobb i natt. Ønsker dere alle en herlig lørdagskveld! :)

16 uker

Etter å ha bladd litt tilbake i bloggarkivet fant jeg det aller første formbildet som ble tatt av meg. Diettstart var 8 juni, og den endte 8 oktober. Det er egentlig ikke lang tid, iallefall ikke når man ser forandringen på kroppen min. Utrolig mange ønsker resulater fort, og det må man si jeg hadde her. MEN, denne perioden var jeg nøye fulgt opp av en av Norges beste coacher, Gunnar Strand Jacobsen. Med unntak av et par uker helt på slutten lå jeg aldri under 1400 kalorier daglig. Mesteparten av tiden lå jeg godt over dette. Dietten min var nøye satt opp for at jeg skulle gå ned i vekt på en sunnest mulig måte.

Og det betyr ikke å overtrene og sulte seg selv. Man trenger mat og energi for å bygge/opprettholde mukelmasse - det er rett og slett umulig å klare det uten å spise nok. Spill på lag med kroppen din i stedet for å jobbe imot den., du skal tross alt ha den hele livet :) Skynd deg sakte, du kan godt bruke 52 uker i stedet for 16 på å nå målene dine. Don't just dream - fight for your dreams :)


 

Sunn julegodis

Det er snart jul, og da er det absolutt lov til å kose seg litt ekstra. Det blir som regel mange middagsselskap og desserter i løpet av juletiden, og da er det greit å ha sunnere alternativ innimellom også. Da kan man kose seg med god samvittighet, og de ekstra kiloene holder seg unna. I dag har jeg lagt marsipankuler med  mørkt sjokotrekk, som er supernam! Hele "røra" inneholder ca. 200 kalorier, og jeg fikk 20 kuler tilsammen. Det beste er at det går fort og er superenkelt å lagre!

Bland en eggehvite, et par dråper mandelessens (kan sløyfes), 60 gram mandelmel og 80 gram sukrinmelis i en bolle og rør det hele godt sammen med en skje. Deretter ruller du kuler, jeg fikk 20 stk.
Så er det klart for sjokotrekket, her brukte jeg ca. 2 ss sukrinmelis, 1 ss raw kakao, litt vann og noen dråper Stevia English toffe. Rull kulene rundt i bollen med sjokotrekket, og la de stivne på et fat.
Kulene smaker aller best hvis de får stå en stund i en tett boks i kjøleskap, men jeg måtte jo selvfølgelig prøvesmake. Supergodt :) Vanlig marsipan inneholder ca. 460 kalorier per 100 gram, og da synes iallefall jeg at dette er et mye bedre alternativ :) Jeg har treningsfri i dag, og skal derfor gå en runde cardio senere ikveld. Det er så herlig her i vinter-Trondheim. Forhåpentligvis blir årets første skitur i helga også! Ha en fin dag alle sammen :)

Dagsmeny

Heihei :) Min første dag med periodisk faste har gått superdupert! Ikke noe problem å vente lenge med dagens første måltid når man sover til klokka 12, hehe! Hvis dere vil lese mer om periodisk faste kan dere se en kortversjon hos Fitnessbloggen her, eller mer utfyllende på Leangains siden her. Kort og godt går det ut på at man spiser alle sine måltid innen et gitt antall timer i døgnet, og faster de resterende timene. Forskning har vist mange positive effekter ved dette spisemønsteret, likevel har jeg vært veldig skeptisk til det. Så nå bli det ei hel uke hvor jeg inntar dagens første måltid ca. 12 og det siste rundt 8. Med andre ord har jeg et spisevindu på 8 timer, og faster de resterende 16. Jeg spiser ikke mer enn før, jeg spiser bare all maten min på 3 daglig måltid istedet for 6. Var litt rart å ikke spise havregrøt til frokost, men å spise svin som første måltid gikk veldig greit det og! Tok selvfølgelig bilde av dagens måltider  ;)


Dagens første måltid: Svin tikka med stekte epler og brokkoli. Veldig god kombo!


Etter treningsmåltid: Salat med svinekjøtt, banan, grove knekkebrød og klementiner.


Kyllingburger på Graffi - YUM :D 

Jeg fikk inn ei god økt idag, før jeg dro på Graffi for å feire verdens beste jente. Graffi er så digg! :) Uansett, begynner allerede å merke at det er tungt i enkelte øvelser - og det er jo bra! Militærpressen kjennes, og jeg får fortsatt ikke til 12 reps på alle 5 settene med dips. Når jeg endelig får det til skal jeg begynne å legge på vekter, og satser på å få det til før 2012 ;) Slik så dagens økt ut:

Knebøy,  5 x 3 46 kg

Militærpress, 5 x 3, 27 kg

Power clean, 5 x 3 36 kg

Dips, 3 x 12, 2 x 10

Hva har du trent i dag? 

Endelig juleferie!

Hei alle sammen! Jeg lover å bli flinkere til å blogge fremover, for nå har jeg endelig JULEFERIE :D Jeg er så lykkelig at jeg ikke klarer å slutte å glise akkurat nå! Nå skal jeg slappe av og kose meg, og ikke minst trene uten dårlig samvittighet for at jeg burde ha lest. I går rushet jeg gjennom økta for å komme meg hjem til bøkene fortest mulig, og jeg fikk derfor ei ganske dårlig økt. Men nå blir det andre boller fremover :)  Livet er herrrlig!

Siden jeg nå har fri tenkte jeg at jeg skulle prøve periodisk faste kostholdet - som jeg tidligere ikke helt har hatt troen på. Men intet våger - intet vinner, så da skal jeg prøve det i en uke fra imorgen :) En hel uke uten havregrøt når jeg våkner - iiik! Høres sjukt ut, men jeg får bare bite det i meg! Vet at det er flere enn meg som er nyskjerrige på et slikt kosthold, og derfor stiller jeg gladelig opp som prøvekanin.Nå venter sofaen, og der har jeg tenkt å ligge rett ut resten av kvelden. Det synes jeg nemlig at jeg har fortjent :) Ønsker dere alle en flott kveld!Har du prøvd periodisk faste? 

Update

God morgen! :) Tenkte jeg skulle komme med en kjapp update før jeg drar på skolen. Jeg har gjennomført ei uke på det nye programmet, og jeg er fortsatt litt skeptisk til å kun trene 3 ganger i uka. Jeg har jo økt cardioen for å kompensere litt, men det er virkelig ikke det samme! Men jeg får bare prøve, regner med at jeg blir vant til det etterhvert :) For selve programmet er jo gøy å kjøre, masse øvelser jeg liker! Nå sitter jeg her med frokosten min, og skal straks åpne dagens pakke i adventskalenderen. 


Havregrøt med cottage cheese, raw kakaopulver, mandler og banan. 

Jeg elsker alt som har med snø, jul og vinter og gjøre - og julestemningen kommer virkelig når det ser slik ut gjennom ruta mi! Digger å gå cardio ute i snøen - det er så friskt og herlig :) Enda mer digg er det å få åpne pakke når jeg kommer inn døra fra cardiorunde. Små barn, store gleder. Dagens matpakker er klare, og jeg vender nesa mi mot skolen. Karbonadedeig med spinat og wokgrønnsaker, mager kesam, skyr og mandariner er det jeg legger i veska i dag. Lettvint, godt og sunt :)  Ønsker dere  alle en flott adventssøndag! :) 

Gladjente

Hei alle sammen! :D Jeg vet det har vært litt stille fra meg i det siste, og det kommer det til å være frem til tirsdag også. Da er det klart for siste eksamen, og jeg kan ta juleferie med god samvittighet. Dagens eksamen er ferdig og jeg skal feire med pepperkaker og ei god treningsøkt før jeg finner bøkene igjen :) Blir så fantastisk godt å trene i dag, gleder meg til å la hodet hvile og bare bruke kroppen. Dagens økt kommer til å se slik ut:

Knebøy 5 x 3

Militærpress 5 x 3

Pullups 4 x maks

Pendlay rows 5 x 3

Sidehev 12 x 3

Da ligger alle treningsdagene mine nedover her, og som dere ser er det ikke mange øvelser som skal gjøres på hver økt. Øktene mine er derfor kortere enn før med dette nye opplegget. Men etterhvert som det blir tyngre kommer jeg til å trenge lenger pause mellom hvert sett, for det kommer til å bli tungt ;) Det er akkurat sånn jeg liker det, go hard or go home! Det er fredag, 4 dager til juleferie, pakke fra både iherb og noridic nutrition er i posten og det SNØR her i Trondheim! Happy times :) 


Ønsker dere alle en fantastisk fredag! :D