hits

november 2015

Mandagsøkta & supersmoothie

Den siste dagen i november er snart over, og jeg er kjempefornøyd med at 12/30 treninger før julaften er i boks! Det er mandag i dag, og det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i mandager. Hver mandag prøver jeg å sette standarden for hele den nye uka, og da passer jo ingenting bedre enn en god treningsøkt. Det merkes at magen blir større og større, og jeg må si jeg er spent på hvor stor den kommer til å være på slutten! Det er jo noen uker igjen enda, og de skal jeg bruke på å gjøre mitt beste på treningsfronten. Økta mi i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 10

Gående utfall 4 x 12 skritt

Utspark 4 x 8

Glutebridge med strikk 3 x 15

Sidehev i kabel 3 x 10

Upright rows 3 x 12

Pushups 3 x 10

Jeg hadde virkelig aldri trodd at pushups kunne være så tungt som det er nå, men det er virkelig en krevende øvelse om dagen! Vil dere prøve å gjøre pushups kan dere gjerne prøve å gjøre øvelsen med en vektskive på ryggen, eller med strikk for å øke motstanden.

Genser fra Better Bodies / tights fra Craft / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Jeg bruker ikke vektstang når jeg kjører glutebridge lenger, men gjør øvelsen tung ved å ha en stram strikk rundt knærne samtidig som jeg plasserer beina på en step. Da blir det fort tungt, i alle fall hvis en kjører mange repetisjoner. Så har jeg lagt min elsk på de nye skoene mine, det er det andre paret mitt med Zpump fra Reebok, så fornøyd med den modellen! En annen ting jeg setter veldig stor pris på nå er enkle løsninger, vi har nemlig hatt vannlekkasje i leiligheten og står uten kjøkken. Men blenderen fungerer jo i stua også den, og derfor ble det smoothie etter trening i dag. Denne smoothien er utrolig god, og passer perfekt som kveldskos eller etter trening. Det du trenger er 400 g frosne jordbær, 1 mango, 2 bananer, 2 ss peanøttsmør og ca. 200 g cottage cheese. Her har du proteiner, karbohydrater og litt sunt fett i ett og samme måltid. Smoothie hører virkelig ikke bare sommeren til, men er godt hele året!
Håper alle dere har hatt en sporty start på uka også!

Søndagstur & adventskalender

Tenk at det er første søndag i advent allerede! Det betyr jo at det snart er jul, favoritt-tiden min gjennom hele året. Min kjære mamma har alltid laget pakkekalender til meg, noe jeg setter utrolig stor pris på. Derfor tenkte jeg at dere kanskje ville sette pris på en liten kalender dere også. Jeg synes det er så vanskelig å tenke ut pakker, derfor tenkte jeg å dele ut en hver søndag i advent. Den første pakken altså ut i dag, og i den har jeg puttet ting jeg er veldig glad i selv. En eske Questbarer, te, vaniljedråper for å ha i teen, og sukkerfri Nesquik! Masse godt å kose seg med i adventstiden med andre ord. Hvis du har lyst på denne lille pakken så trenger du bare å legge igjen en kommentar forslag til ting du kunne ha tenkt deg i julekalenderen de neste søndagene. Husk å legge igjen epost også, slik at jeg kan kontakte den som vinner.

Det at det ikke er så lenge til jul betyr jo også at det ikke er så alt for lenge til lillebebis kommer heller! Det er fortsatt helt rart å tenke på synes jeg, men jeg blir heldigvis mer vant med tanken for hver eneste dag som går. I dag tok jeg med kulen på magen og Guapo ut i marka for en fin tur. Det merkes virkelig at vi snart er i desember på temperaturen, og jeg hadde kanskje litt for lite klær på i dag. Heldigvis stiger pulsen min raskere enn noensinne om dagen, og jeg svetter så det renner selv av den de slakkeste bakkene. Da kom jeg rask i varmen likevel, noen fordeler med å være gravid må det jo være!

Genser fra Craft og tights fra Röhnisch (sponsede lenker)Nå venter adventsmiddag, passer midt i blinken med påfyll etter en god tur utendørs. Ønsker dere alle en helt nydelig første søndag i advent ♥

 

Ordentlig lørdagsgodt

I dag tenkte jeg egentlig å prøve meg på noen nye juleoppskrifter, men jeg orket faktisk ikke. Ikke har jeg orket å dra på trening heller - selv om jeg egentlig hadde det på agenden. Noen dager er bare sånn, for absolutt alle. Enten du er treningsblogger eller mosjonist så tror jeg alle har dager hvor motivasjonen og energien ikke er helt på topp. Da har man kanskje godt av en dag fri, for å komme sterkere tilbake dagen etter. Det er i alle fall min tankegang, og jeg har ikke et fnugg av dårlig samvittighet for at jeg ikke har gjort noe produktivt i hele dag. Jeg har heller ikke dårlig samvittighet for at jeg har kjøpt meg ordentlig lørdagsgodt, jeg setter alltid av en kveld i uka hvor jeg kan kose meg med akkurat det jeg vil. Så lenge kostholdet resten av uka er bra, så ser jeg absolutt ingen grunn til å nekte seg lørdagsgodt. Siden jeg prøver å være en sunn inspirasjon for dere lesere viser jeg sjeldent frem hva jeg kjøper meg disse kveldene, men det tenkte jeg å gjøre nå. Det er jo sunt å vise at det går an å unna seg litt ekstra selv om man er opptatt av helse og trening også synes jeg! Her ser dere derfor innholdet i posene med lørdagsgodt:
Hva er deres favoritter til lørdagsgodt?

Frokostfavoritt & black fridayGod morgen! Jeg tenkte jeg skulle dele en av mine frokostfavoritter med dere i dag, nemlig nystekte rundstykker. Det slår aldri feil, i alle fall ikke hvis du lager denne oppskriften. Her får du gode og grove rundstykker som gjør at metthetsfølelsen holder seg lenge. For å lage de trenger du:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en "pølse" som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.

Lenkene i innlegget er sponset

Av pålegg kan du selvfølgelig velge akkurat det du vil, disse smaker like godt med både søtt og salt på. Virkelig en god start på dagen med disse! En annen god start på dagen kan være å klikke seg inn på tilbudene under, for nå er Black Friday i gang og det er en hel masse kupp i nettbutikken til X-life. Jeg hater egentlig slike typer dager, fordi det verste jeg vet er å være i butikker med en hel masse folk som nesten er villig til å drepe hverandre for å få tak i salgsvarene. Nettshopping hjemme i stua derimot, det kan jeg gjerne gjøre! Noen av favoritt-tilbudene mine ser dere under, men det er mye, mye mer også. Ta gjerne en titt og ha en super fredag!
Grove vafler på gråtorsdag

Etter dagens treningsøkt var jeg skrubbsulten, og heldigvis sto vaffelrøra klar i kjøleskapet. Den ble laget tidligere på dagen, for jeg kjente tidlig at dette var en sånn dag hvor jeg ville ha noe ekstra godt til kvelds. Da er det nesten ingenting som passer bedre enn vafler, denne varianten er grov og metter lenge. For å lage vaflene trenger du følgende ingrediense:

5 dl skummet melk

2 egg

150 g havregryn

50 g fibra fullkornsmel ( kan erstattes med annen type mel)

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

2 ss smør

Visp eggene lett sammen med sukrin, før du heller melken i bollen. Tilsett resten av ingrediensene, og rør inn smeltet smør til slutt. Stek i vaffeljern, enten med smør eller med spray fra PAM. Denne oppskriften er så god, uten tvil min favoritt på grove vafler. Av topping kan du velge det du vil, etter bildene ble tatt hadde jeg også ost, vaniljekesam og syltetøy på noen av platene. Perfekt kveldskos synes jeg, det er så lett å velge sunnere kos hvis man bare bruker fantasien litt.

Innlegget inneholder sponsede lenker


Så tenkte jeg helt til slutt å tipse dere om at det er Gråtorsdag i dag! Som de fleste kanskje har fått med seg er jo den store handledagen Black Friday i morgen, og Gråtorsdag er altså opplading til denne. Tilbudene i morgen varer så langt lagrene rekker, så det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg favoritene sine! Det får dere altså anledning til på denne Gråtorsdagen, og ved å klikke på bildet under kommer dere til tilbudene. Ukens første

Det er alltid like godt å komme tilbake på gymmet etter noen dager ferie synes jeg! Det merkes virkelig at kroppen har godt av det, pluss at jeg har mye overskudd etter den lille ferien til Krakow. Ettersom det er onsdag allerede og jeg kun har fått inn ei økt betyr det at jeg må henge i resten av uka, nå er det jo faktisk ikke lenge igjen til julaften!  Men selv om jeg har litt å ta igjen denne uken så ser jeg jo at dere er flinke og står på, så jeg skal nok komme sterkt tilbake innen uka er omme! Under dagens økt sto baseøvelser i fokus, for å få brukt hele kroppen. Knebøy, markløft, og pushups var blandt øvelsene jeg tok - og sistnevnte begynner faktisk å bli skikkelig tung! Så skal det jo heldigvis kjennes at man har trent også, og det kommer jeg garantert til å gjøre i morgen.

Trening i nytt favoritt-sett fra Craft, genser finner dere her og tights her. Sko fra Reebok her. (sponsede lenker)Etter trening ventet påfyll av den beste frukta i hele verden og en Questbar. Perfekt mat i farta! Nå venter nemlig håndballkamp hvor jeg skal heie så høyt jeg bare kan. Jeg har forresten blitt intervjuet igjen angående trening og graviditet, jeg synes det er så gøy stille opp på slike ting. Forhåpentligvis får det flere gravide til å trene enda litt mer, da er målet mitt nådd. Hvis dere vil lese den er det bare å klikke på bildet under, selv elsker jeg tittelen!

Ha en super onsdag da dere!

Deilige daddelkjeks

God morgen alle sammen! Om noen timer flyr vi hjem fra Krakow, etter en kjempefin tur. Minnekortet mitt har bestemt seg for å ikke samarbeide, så jeg fikk ikke til å legge over bilder til maskina for å vise dere. Byen er i alle fall kjempefin, og jeg kan i virkelig anbefale en weekend-tur hit. I mangel på bilder drar jeg derfor enda en favoritt opp fra arkivet, nemlig daddelkjeks! Jeg e-l-s-k-e-r dadler, og spiser lett opp en hel eske hvis jeg har kjøpt en. Men nesten enda bedre er det å bruke dadlene i bakst, de er så søte og har fantastisk kondistens. Dermed passer de perfekt til en hel drøss med oppskrifter, og dette er en av de.

Ingredisenser:

400 g dadler

5 dl havregryn

3 modne bananer

2 egg

100 g nøtter uten salt

2 ss sukrin gold

10 dråper vaniljestevia

1 ts kanel

En klype salt

Mos bananer og dadler med stavmikser. Hakk opp nøtter og tilsett alle de andre ingrediensene. Denne røra er naturlig veldig søt, så smak deg litt frem i forhold til vaniljestevia. Denne kan også sløyfes, men jeg er som dere kanskje vet veldig glad i søte ting. Bruk to spiseskjeer og form til kjeks på bakepapir. Sett inn i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist etter steking. Totalt får du 20 store kjeks av denne oppskriften, og de blir like fort bort hver gang jeg lager denne oppskriften! 

Innlegget inneholder sponsede lenker


Sunnere kjeks i adventestiden er virkelig ikke til å forakte! Nå skal jeg se om jeg får pakket alt jeg har handlet i kofferten, slik at vi får vendt nesa hjemover. Ha en super tirsdag!

Du rekker så mye før jul

I skrivende stund sitter jeg med beina høyt i hotellsengen, de verker etter 10 timer shopping i dag. Det kalles kanskje ikke en treningsøkt,  men jeg er helt sikker på at jeg har gått langt over ei mil drassende på alle bæreposene mine. Så jeg synes nesten den burde telle på #30på45 likevel! Det at så mange av dere blir med en kjempesporty, men likevel jeg desverre at det er mange som venter med trening til etter jul. Det er fortsatt over en måned igjen, og på den tiden kan man rekke så utrolig mye! Akkurat nå sitter jeg og svarer på ukesrapporter fra flinke Strongbody-kunder, som får skreddersydd både kosthold og trening. Selv om man følger en matplan er det aboslutt ikke kjedelig, her er noe av det som står på menyen på en plan fra Strongbody:

Jeg håper selvfølgelig at så mange som mulig har lyst til å ta i et ekstra tak allerede før jul, men hvis du er en av de som starte etter nyttår skal du selvfølgelig få lov til det også. Uansett vil jeg anbefale å ta kontakt tidlig, slik at planen kan bli ferdig til startskuddet på nyttårsforsettene går. Nytt år og ny kropp er kanskje akkurat det som passer for deg? Legg igjen eposten din i kommentarfeltet hvis du er nysgjerring på coaching, så kommer det en mail fra meg i innboksen din. Her ser dere et knippe med Strongbody-kunder som har trent seg til en helt annen kropp, og som virkelig er motiverende:Tyvstart på julebaksten

God morgen! Nå er vi i Krakow, men det hindrer meg ikke i å dele disse godsakene med dere. Dette er en av mine favorittoppskrifter på sunne julebakst, og jeg har valgt å kalle de pepperkake cookies. De er veldig enkle å lage, og det du trenger er følgende ingredienser:

5 toppede ss havremel

2 toppede ss mandelmel

2 egg

1 dl vann

2 ss yaconsirup 

3 ss sukrin gold

1/2 ts hver av malt nellik, kanel og  malt ingefær

1 ts bakepulver

En klype salt

Pisk først sammen egg og sukrin gold, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør godt sammen, bruk to spiseskjeer for å forme kjeks på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. Av denne oppskriften blir det 12  kjeks, men en porsjon pleier aldri å vare spesielt lenge. Med en nydelig smak som virkelig minner om pepperkaker får du cookies som er sprø utenpå og mye inni. Tidligere har jeg vært nøye med å ikke spise julebakst før 1 desember, men i år har jeg helt ærlig ikke klart å holde meg. Det er jo så godt, og ikke minst er det så koselig å bake til jul. Disse må bakes flere ganger før julaften, uten tvil!

Lenkene i innlegget er sponsetHåper dere har en herlig lørdag og en fantastisk god helg!

Motivasjonsboost og mammatanker

Det er så utrolig  gøy å se hvor mange av dere som har kastet dere med på utfordringen om å trene 30 ganger før jul! Det er virkelig en motivasjonsboost å søke på hashtaggen #30på45 og se alle de spreke bildene dere har delt på Instagram.  Treningslysten min steg i alle fall mange hakk da jeg scrollet gjennom bildene før jeg skulle trene i dag. Jeg synes det er så gøy når vi kan gjøre dette sammen, dele bilder og motivasjon til å klare alle øktene før jul. Ut i fra det dere skriver tror jeg mange klarer flere enn 30 også, det er jo kanonbra! Det er over 600 bilder med hashtaggen nå, og her ser dere noen av dem:


Ellers fikk kameraet mitt seg en liten smell i går, og jeg har derfor ikke noen nye bilder å dele med dere akkurat i dag. Heldigvis kommer nytt objektiv og minnekort i posten i morgen, det må jeg jo ha med til Krakow! Derfor tenkte jeg at jeg i stedet kunne dele et intervju med dere, som ble gjort med Nettavisen i går. Her snakker jeg mye om graviditet og trening, vektoppgang og tanker rundt hvordan mammalivet blir. Klikk på bildet under for å lese hele intervjuet.

 

 

 

Nå skal jeg snu leiligheten på hodet i håp om å finne passet mitt som er sporløst forsvunnet. Ønsk meg lykke til! 

Kylling- & fetasalat

Salat kan kanskje høres ut som en kjedelig middag, men som med alt annet står det ikke på noe annet enn kreativitet. Man kan jo putte nesten alt som er godt i en salat, og gjøre den så spennende en bare vil! Her har jeg stekt kyllingfilet sammen med presset hvitløk og fersk sopp i panna. Samtidig har jeg kokt egg, og kuttet opp grønnsaker jeg liker. Ruccola, purreløk, cherrytomater, agurk og paprika ble valgt denne gangen. Med alt blandet godt sammen og toppet med en hel masse fetaost blir det nesten ikke bedre! Jeg har blitt så glad i fetaost den siste tiden, det smaker jo godt til alt. 

Akkurat nå ligger jeg på sofaen og venter på at middagen skal synke litt ned, før jeg skal ta med Guapo på en langtur etterpå. Jeg leser reiseguider om Krakow, dit skal jeg nemlig i helgen! Hvis dere har noen gode tips til ting vi bør gjøre mens vi er der, eller gode resturanter så setter jeg veldig stor pris på om dere orker å legge igjen en kommentar. Ønsker dere alle en super onsdagskveld!

Kremet svinewok med cashwenøtter

Hei dere! Jeg titter innom for å gi dere enda en et raskt middagstips, nemlig kremet svinewok med cashewnøttter. Denne retten er ferdig på 15 minutter, smaker fantastisk godt og metter lenge. Den søte kokosmelken og de salte nøttene utgjør til sammen en utrolig god kombinasjon! Start med å steke svinekjøttet (det blir akkurat like godt med kylling også), før du kutter opp grønnsakene. Jeg har brukt en fersk brokkoli, en paprika, en gulrot og en presset hvitløk. Tilsett dette i panna når kjøttet er gjennomstekt. Etter grønnsakene har fått stekt noen minutter heller du over en boks med kokosmelk - her bruker jeg kun den stive delen av kokosmelken. Det gjør at woksausen blir kremete og god. Retten tåler litt salt og krydder, smak deg frem etter kokosmelken har fått koke seg sammen med grønnsakene. Til slutt hakke du opp to gode never med cashewnøtter og rører rundt i woken, og topp gjerne med litt ekstra nøtter som pynt også. Utrolig godt, mettende og ferdig på null komma niks!


Så må jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk til alle dere som har nominert med til Vixen Blog Awards! Jeg er semifinalist i år også, og det er jo nesten ikke til å tro. Dere stemte meg helt til finalen i fjor, og jeg blir veldig takknemmelig hvis dere har lyst til å gjøre det samme i år også. Jeg er nominert i en kategori med en hel haug spreke og flinke damer, så det er ære bare å være nominert synes jeg! Jeg føler selv at jeg ikke har vært verdens beste treningsblogger så langt i år, først med prolapsen etterfulgt av mange måneder meg kvalme og oppkast. Derfor er det så gøy for meg å se at dere likevel setter pris på bloggen, og har nominert meg likevel. Det varmer blogghjertet mitt :) Dere kan stemme på meg ved å trykke her, eller på bildet under.


Ha en nydelig tirsdag!

Bøy og benk

Ingenting er bedre enn ei god mandagsøkt, da synes jeg alltid at standarden for resten av uka er satt. I dag føltes alt veldig bra under treningen, og jeg kunne utfordre meg selv litt ekstra. Jeg liker å kjøre flest store øvelser, som trener mest mulig av kroppen på samme tid. Spesielt nå som jeg trener styrke tre dager i uken i stedet for fem er det viktig å få trent store deler av kroppen når jeg først er på gymmet. Økta jeg kjørte i dag så slik ut:

Overhead squat 3 x 8

Knebøy 3 x 8

Bulgarske utfall 3 x 10

Glutebridge med strikk 3 x 20

Skråbenk 3 x 8

Pushups i slynge 3 x 10

Paloffpress 3 x 8

Noen ganger er det enkle uten tvil det beste, og sånn var det med middagen her i huset i dag. Kokt brokkoli og litt cottage cheese most sammen med stavmikser, sammen med stekte grønnsaker og stekt svinekjøtt. Ferdig på femten minutter, og smaker godt. Supert alternativ i en hektisk hverdag. 
Håper dere alle har hatt en sporty start på uka! ♥

Sprit opp søndagsturen

 Det er lite som slår ei treningsøkt ute i frisk luft! Det er ikke sånn at du må være inne på gymmet for å få ei god økt, det er nemlig mye du får gjort med egen kroppsvekt også. Jeg merker det spesielt godt med noen ekstra kilo på kroppen, hvor tungt det kan være å trene med kroppen som motstand. Disse øvelsene kan enkelt kjøres hjemme på stuegulvet, eller for å sprite opp søndagsturen. Jeg begynte med utfall, her kan du velge mellom gående eller stående. Kjør gjerne 10-15 per bein.

Boblevest (-25%) / ullgenser / tights / joggesko (sponsede lenker)

Pushups er også en fantastisk øvelse, som trener store deler av overkroppen. Hvis pushups på flat bakke blir for tungt, eller bakken er for grisete kan du gjerne kjøre pushupsene mot en benk/trestamme eller lignende. Jo flatere ned mot bakken du ligger, jo tyngre vil øvelsen bli.
Knebøy er alltid en favoritt, enten det er med eller uten vekter. Her kan du også kjøre mange repetisjoner, jeg tok 3 x 30 totalt. Alle øvelsene ble kjørt i sirkel da jeg liker det best, men du kan også velge å kjøre øvelsene etter hverandre.

Glad og fornøyd etter den lille søndagsøkta :) Nå er det sofa og fotballkamp resten av kvelden, opplading til ei ny uke! Så langt er 5/30 ferdig i challengen - hvordan ligger dere an? 

Babyshower cupcakes

Lenkene i innlegget er sponset

Akkurat nå er jeg i babyshower til ei venninne,  og i den anledning måtte jeg selvfølgelig lage muffins! Det er  flere kaker og masse godis her i dag, så da gikk jeg for muffins av det sunnere slaget. Disse vaniljemuffinsene ble søte og gode, prikken over i'en ble biter med mørk sjokolade i røra. Oppskriften ser slik ut:

5 egg

3 ss sukrin

1 ss sukrin gold

4 ss mandelmel

1 ss fiberfin

1 ts vaniljepulver

2 ts bakepulver

50 g smør

60 g mørk sjokolade

Pisk først egg og sukrin godt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene, og rør inn. Smelt smør og hakk opp sjokolade i passende biter, og tilsett dette til slutt. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter før du tar de ut av ovnen og la de avkjøle seg på rist. Når de har blitt kalde kan du lage glasuren, den består av en boks Philadelphia light, 6 ss sukrin melis og 2 ts konditorfarge. Pisk godt sammen og fordel over muffinsene, gjerne rasp litt eksta sjokolade over også.


Disse ble virkelig gode, så har du lyst på litt sunnere bakst i helgen anbefales de på det varmeste! Jeg føler meg utrolig heldig som trygt kan feire babyshower med flotte mennesker, mens situasjonen er helt annerledes for så mange andre ♥

Fredagskveld med god samvittighet

Fredagskveld og jeg ligger i sofaen med et ullpledd over meg etter en lang og god tur med Guapo. Med to styrkeøkter og to lange turer denne uken kan jeg si at 4/30 er gjennomført allerede, og det er jeg kjempefornøyd med! Jeg hadde mest lyst til å bare bli på sofaen fra jeg kom hjem i dag - men jeg brukte det beste trikset jeg har for å komme meg ut døra. Jeg har delt det med dere før, men en god ting kan aldri deles for mye! Jeg sier nemlig til meg selv at jeg bare skal gå i ti minutter, det er jo relativt lett å motivere seg til. Men når jeg først har kledd på meg, kommet meg ut døra og pustet inn den friske lufta er det jo så godt! Når jeg først er ute vil jeg jo bare fortsette, og i dag ble det nesten to timer ute før vi kom inn igjen. Da kan jeg virkelig ta resten av fredagskvelden på sofaen med god samvittighet!

Pannebånd og ullgenser fra Kari Traa / tights fra 2XU (sponsede lenker)

På vei hjem gikk vi innom butikken for å kjøpe en hel haug med persimon, mandaringer og klementiner - og som dere ser er det ikke bare jeg som må slikke meg litt rundt munnen av det. Guapo elsker nesten mandariner mer enn meg, så her er det kamp om godsakene. Nå ligger jeg rett ut i sofaen mens jeg prøver å finne ut hvilket kamera jeg skal kjøpe meg. Jeg har så lyst til å få skikkelig fine bilder til bloggen, men det viktigste er kanskje å ha et bra kamera til lillegutt kommer. Jeg har ikke peiling på kamera, jeg har faktisk aldri redigert et bilde eller brukt noe annet enn autofunksjonen på kameraet i hele mitt liv! Så om noen av dere har tips til et bra kamera som ikke krever så mye av personen bak blir jeg kjempeglad. Jeg skal komme meg tidlig i seng i kveld, i morgen tidlig skal jeg nemlig tidlig opp for å ha bakedag. Derfor kan dere glede dere til oppskrifter! Ha en nydelig fredag og god helg alle sammen ♥

 Når søtsuget melder seg

I dag var søtsuget bare altfor stort, og jeg måtte bare ha noe søtt. Jeg hadde veldig lyst på sjokolade, men det er jo ikke helg enda. Derfor måtte jeg finne på en annen løsning, og en stor dose fruktsukker ble handlet inn på butikken. Sammen med vaniljekesam, bær og ikke minst sukkerfri Nesquik fra Iherb er det en uslåelig kombinasjon! Det er jo faktisk bedre enn sjokolade, og er jo så mye sunnere også. Jeg kunne nesten ha levd på frukt jeg!Dette er virkelig mitt beste tips når søtsuget kommer! Når de første to skålene har kommet litt lengre ned i magen skal jeg faktisk sette meg ned med enda en skål i sofakroken. Resten av torsdagskvelden blir finfin med andre ord ♥

Motivert av dere

Helt ærlig hadde jeg en litt egostisk hensikt da jeg laget #30på45 utfordringen. Jeg har nemlig slitt litt med min egen motivasjon til å komme meg på trening i det siste. For ei som aldri har slitt med treningsmotivasjon tidligere har dette vært en veldig rar følelse. Men jeg er jo vant til å alltid ha et mål å jobbe mot, og da går liksom treningen av seg selv. Enten det har vært mot en fitnesskonkurranse, et løp eller et styrkemål har jeg alltid hatt et klinkende klart mål i sikte. Nå blir jeg ikke særlig mye sterkere eller raskere og treningen går hovedsakelig ut på vedlikehold. Selv om jeg selvfølgelig vet at det er like viktig å opprettholde den har det helt ærlig føltes litt kjedelig og meningsløst. Derfor trengte jeg noe for å booste min egen treningsmotivajon, og det klarte jeg virkelig når jeg fikk med alle dere på laget! Jeg føler at det er så enkelt når vi er en hel gjeng som gjennomfører det sammen, det gir så mye treningsmotviasjon!  Nå har jeg nettopp kommet hjem fra dagens økt, og det kjennes jo alltid så bra etterpå. Jeg fikk en skikkelig utfordring på en core-øvelse jeg tenkte å dele med dere, for denne var nemlig tung! Knytt et tau i en kettlebell, og plasser den noen meter bort fra deg. Stå i pushups-posisjon over tauet, og trekk kula mot deg med minst mulig rotasjon i overkroppen. Jeg kjente alt av kjernemuskulatur jobbe på denne øvelsen!

Lenkene i innlegget er sponsetDet er forresten dagstilbud på X-life i dag, de har Singles Day og kjører -25% rabatt på et valgfritt produkt! Nye treningsklær kan jo hjelpe på motivasjonen det også. Du kommer til nettbutikken her, og får rabatten ved å legge inn rabattkoden single når du kommer til kassen. Jeg burde absolutt bestille meg noe nytt, det er nemlig ikke så mye i skapet som passer lenger. Sånn kommer det vel til å bli noen måneder fremover, så det er bare å bli vant til det :) Jeg prøver å bli vant til å spise mange små måltider også, vanskelig for meg som er vant til tre gigantiske måltider om dagen! Men det er jo mye som er næringsrikt og godt som ikke tar så mye plass i magen også. Cottage cheese, blåbær, mandler og en haug med sukrin gold er et godt eksempel  - det smakte kjempegodt denne onsdagen!
Nå er det sofatjeneste resten av kvelden, velfortjent etter dagens økt synes jeg. Ønsker dere alle en nydelig onsdagskveld, og takk for motivasjonen ♥

Pump & peanøttsmør

Jo mer jeg tenker på det jo flere cravings finner jeg faktisk ut at jeg har. Men det er ikke helt nye ting, heller matvarer jeg har vært svak for lenge som jeg merker at jeg vil ha mer av nå. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg elsker peanøttsmør, det er faktisk noe av det aller beste jeg vet! Så etter trening i dag ble det lomper med masse peanøttsmør, bananskiver og sukkerfritt syltetøy. Herregud så godt!


I dag sto det hovedsaklig bein på planen, og jeg gruer meg alltid til denne økta! Det er så tungt å trene bein, og etter trening føles det alltid ut som jeg løfter en  stor murstein hver gang jeg tar et steg. Men det går heldigvis fort over, og jeg har jo så mye igjen for det! Pullthrough er og blir en av mine favorittøvelser for rumpe, den tar så utrolig godt. En annen ting som tar godt er å kjøre myo-reps på goblet squats helt på slutten av beinøkta. Kjør først 15-20 repetisjoner på en vekt, før du tar 10 sekunders pause og tar fem nye reps. Dette gjentar du fem ganger, slik at settet bli 15-20 + 5x5 repetisjoner. Bruk samme vekt på alle settene, og gjerne ei vekt som er litt lavere enn den du pleier å bruke. Dette svir nemlig skikkelig! 

Tights og topp fra Better Bodies (sponsede lenker)


2/30 gjennomført, da gir jeg meg selv en klapp på skuldra for en god start på uka!

1/30 og gravidcravings

Det var ikke noe problem å motivere seg til trening i dag, men så mange som ble med på utfordringen! Det er så utrolig gøy at mange ble med, og det har jo allerede kommet masse spreke bilder på Instagram. Tenk så mange det kommer til å bli etterhvert når alle skal få til 30 før jul - det blir så bra! Jeg hadde egentlig tenkt å trene styrke i dag, før jeg til min forderdelse oppdaget at jeg hadde glemt toårsdagen til Guapo som var i forrige uke. Derfor ble det heller en lang og fin tur med han, pluss en tur innom butikken på vei hjem for å kjøpe leverpostei til finingen min.


Lue og ullgenser fra Kari Traa / vest fra 2XU / joggebukse fra Better  Bodies (sponsede lenker)
Jeg har jo skrevet tidligere at jeg ikke har noen gravidcravings, men det er faktisk ikke sant. Jeg har jo alltid elsket persimon, men akkurat nå jeg bare ha flere ganger daglig. Jeg spiser minst tre om dagen, og noen ganger flere også. Jeg kunne virkelig ha levd på det, men jeg selvfølgelig å prøver å spise andre ting også. Det føles så fullt ut i magen at jeg har byttet ut få store måltider med flere små, og akkurat i kveld så kveldsmaten slik ut:


Da var uken godt i gang, og jeg gleder meg allerede til styrkeøkten i morgen! Da blir det jo økt 2/30, det er så morsomt når vi er flere som jobber mot det samme. Håper alle dere har hatt en flott start på uka også ♥ 

Bli med på en kanonavslutning av året!

I morgen er det faktisk bare 45 dager igjen til jul - det er ikke til å tro hvor fort tiden går! Men selv om 45 dager går fort, er det likevel veldig mange dager en kan trene på. Mange dabber litt av på treningsfronten denne tiden på året, og tenker at startskuddet går i januar. Men tenk så langt du kan ha kommet i januar hvis du starter allerede nå! Derfor tenkte jeg å komme med en liten utfordring til dere alle sammen,  og startskuddet går i morgentidlig. Utfordringen går ut på å trene 30 av de 45 dagene som gjenstår frem til jul, og det tror jeg mange klarer å få til! Her telles absolutt alle former for trening med, så om du løfter vekter, løper, svømmer eller tar en powerwalk i skogen telles det som en økt. Jeg elsker slike utfordringer selv, for når jeg har sagt at jeg skal gjennomføre så må jeg jo faktisk gjøre det. Dermed er jeg pent nødt til å komme meg ut av døra selv på dager hvor det frister mest å bli på sofaen. Jeg håper mange av dere har lyst til å bli med, det er jo ekstra gøy å føle at man når et mål sammen med mange andre! Hashtag gjerne bildene deres på instagram med #30på45, så får jeg muligheten til å følge med dere også. 

Nå skal jeg komme meg til sengs, slik at jeg er full av energi og klar til å gjennomføre den første økta i morgen! Hva sier dere  - er dere med på utfordringen? :) 

Saftige sjokolademuffins

Endelig var det lørdag igjen, og jeg brukte den til å sove lenge. Det er så godt, og i helgene kan man virkelig gjøre det med god samvittighet!  Men det går jo ikke an å sove bort hele dagen, det er jo farsdag i morgen. Siden jeg er den eneste i søskenflokken som fortsatt bor i Trondheim må jeg varte opp pappa litt ekstra, og jeg lagde utrolig gode muffins til han i fjor. De ble en supersuksess, og derfor tenkte jeg å poste den på nytt igjen nå. Kanskje er det flere pappaer som får servert disse i morgen, eller kanskje de blir lørdagskos til noen av dere? Oppskriften ser i alle fall slik ut:

5 egg

4 ss sukrin gold

5 ss mandelmel

2 ss kokosmel

4 ss bakekakao

4 ss smeltet cocosa

1 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin gold til eggedosis, før du blander inn det tørre. Smelt cocosa og rør inn til slutt.  Har du ikke cocosa tilgjengelig kan du også bruke vanlig smør som erstatning. Fordel i muffinsformer og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. La de avkjøle seg på rist før du legger på glasur. Jeg brukte enkelt og greit Philadelphia sitt sjokoladepålegg på disse muffinsene, det er jo så godt!  Disse blir saftige og virkelig rike på sjokoladesmak, helt perfekt for en sjokoladeelsker som meg med andre ord. Og pappa da, selvfølgelig ♥

Innlegget inneholder reklamelenkerFavoritt i reprise, Meatza!

En av de aller, aller beste oppskriftene jeg noen gang har postet er denne oppskriften på meatza! Som navnet tilsier er det en kjøttpizza, for her er også bunnen laget av kjøtt. Det gjør den til en proteinbombe uten like, samtidig som den inneholder lite karbohydrater. Denne pizzaen metter veldig lenge, og smaker helt fantastisk! Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har laget denne i dag, men flotteste Linn disket opp med den forrige uke. Hun skal konkurrere i VM i bikinifitness neste uke, og jeg har virkelig troa på denne jenta! For å lage bunnen trenger du 700 g karbonadedeig, to egg pluss litt salt og pepper. Bland godt sammen før du fordeler godt utover et bakepapir. Pass på at bunnen har jevn tykkelse, og stek midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.Mens pizzaen står i ovnen lager du fyllet, jeg bruker 400 g kyllingfilet, en boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpure, en presset kinesisk hvitløk og litt salt. Kyllingfileten stekes først, før resten av ingrediensene tilsettes etterpå. La det putre noen minutter og smak gjerne til med mer krydder. Grønnsaker kan du velge selv, jeg synes fersk sopp, paprika, rødløk og tomat er veldig godt på. Fordel fyllet over den ferdigstekte pizzabunnen, og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur til osten har smeltet.  Det tar ca 10-15 minutter, og i mellomtiden kan du gjerne lage en god salat som du serverer med pizzaen.
Selv om jeg nettopp har spist ble jeg litt sulten av å se på disse bildene! Forhåpentligvis kan ga det dere litt matinspirasjon også, kanskje dette blir helgekosen? ♥

Overkropp, husprosjekt og fastfood

Ukens andre økt ble mye bedre enn den første, og det er virkelig ingenting som slår ei god treningsøkt!  I dag sto overkropp på planen, det synes jeg er mye morsommere enn underkropp nå om dagen. Grunnen er rett og slett at jeg kan kjøre tyngre på overkropp enn underkropp, og jeg elsker jo å trene tungt! Magen kommer mer og mer i veien for hver dag som går, men likevel har jeg blitt glad i den på en måte. Spesielt i kneetucks merker jeg at det er vanskelig å dra knærne helt opp, men den svir likevel!
Ellers var det noen som ønsket å se bilder av huset vårt, og helt ærlig er det ikke så mye å vise frem akkurat nå! Vi har nemlig revet ut absolutt alt som var der, det var kanskje ikke nødvendig men for at det skal bli helt perfekt så ble det den beste løsningen. Det er skikkelig gøy å bestemme alt av rominndeling og planløsninger selv, og gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet. I mellomtiden får dere se hvor kaos det er nå, det er nemlig litt av et prosjekt! Med mye jobbing der, pluss jobb og trening er det ikke like enkelt å få tid til å lade gode og næringsrike middager hver dag. Derfor blir det fastfood litt oftere enn vanlig, men det gjør jo ingenting når vi kan kjøpe sushi! Det er så godt, og jeg tror faktisk aldri jeg kan bli lei!

Nå skal jeg dusje og komme meg til sengs, jeg trenger så utrolig mye søvn om dagen! Det er vel for å bygge overskudd til lille kommer, da antar jeg at det blir litt mindre. For alle dere der ute som ikke er gravide også så er det viktig å huske at nok søvn er kjempeviktig for treningsresultater. Så gjør gjerne som meg, kom dere i seng tidlig og lad opp til en ny dag!

Brownie med dadler

Jeg E-L-S-K-E-R dadler. Det er så godt at jeg kunne ha spist det hele døgnet, de store og ferske rett fra butikken. Det og persimon er mine favoritter denne årstiden, og jeg klarer bare ikke å holde meg unna. Dadler kan jo brukes til så mye, ikke bare til å spise som de er med også i bakst og sunn godis. Denne oppskriften på brownies er superenkel, og den trenger ikke engang å stekes! Jeg har delt den med dere tidligere, men en god ting kan aldri deles for mange ganger. Det du trenger for å lage denne herligheten er:

10 store ferske dadler

100 g mander

1 ss kakaopulver

Litt havsalt

0,20 dl vann

Kjør mandlene til mel i kjøkkenmaskin. Fjern stenen fra dadlene og tilsett, og kjør videre til du får en seig masse. Det er viktig at man bruker ferske, da de er mye saftigere og gir riktig konsistens. Tilsett vann og havsalt og kjør litt videre, slik at alt får blandet seg godt. Plasser massen i en boks og legg i fryseren en halvtimes tid, og du er klar til å nyte disse fantastiske godbitene. Jeg må advare dere, det er faktisk ekstremt vanskelig å ikke spise alle når du først har tatt en bit. 

Seige, myke og ekstremt gode - akkurat som en brownie skal være. Denne kommer dere absolutt ikke til å angre på hvis dere prøver, jeg lover! Det kommer fra en ekte sjokoladeelsker ♥

Redningen på en blåmandag

Jeg kjente allerede da jeg sto opp i dag tidlig at denne mandagen kom til å bli tung. Jeg brukte lang tid foran doskåla, før jeg endelig kom meg i dusjen. Men likevel har formen vært laber, og den treningsøkta jeg hadde planlagt ble ikke noe av. Det er jo egentlig ikke noe magisk med mandager, selv om jeg liker å tro det. Det handler bare om hva vi gjør med dagen, og hvordan vi vil ha det. Selv om det var langt ut på ettermiddagen før jeg følte meg i ok form, og da bestemte jeg meg for å gjøre siste del av mandagen så god som overhodet mulig. Selv om det regner kledde jeg på meg, og tok Guapo med ut på tur. Vel hjemme ble det pannekaker, det har jeg spist flere dager på rad nå og blir ikke lei! Oppskriften jeg liker aller best ser slik ut:

3 hele egg

3 modne bananer

1 boks kokosmelk ( 400 g )

60 g vaniljeprotein

200 g havregryn

2 ss sukrin gold

1 ts bakepulver

1 ts kanel og 1 ts kardemomme

Pisk egge og sukrin sammen. Mos bananene med stavmikser, og bland alle ingrediensene godt sammen. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt smør i. Jeg toppet med jordbær og Fibersirup, som er et sunnere alternativ til honning og annen sirup. Den kan brukes over yoghurt, havregrøt, is, bær eller i te, og hever virkelig smaken.

Lenkene i innlegget er sponset

Pannekaker og en luftetur med den fineste jeg vet av fikk mandagskvelden plutselig til å bli alt annet enn blå. Det er helt utrolig hvor mye glede som finnes i en så liten skapning, jeg er så ufattelig glad i Guapo! Det er mange som har sagt til meg at jeg ikke kommer til å se på han som babyen min når lillegutt kommer til verden, men jeg vet at det ikke vil endre seg. Da er jeg så heldig å ha to babyer, og kanskje vil jeg smile dobbelt så bredt nettopp av den grunn!

Pannebånd fra Kari Traa / boblevest og kompresjonstights fra 2XU (-25%)Herremåltid & pushup-utfordring

I går kveld spiste jeg og jentene en utrolig god middag, heldigvis ble det igjen rester til i dag også! Vi lagde nemlig indrefilet av svin, med ovnsbakte poteter, maiskrem, soppstuing og salat til. Det var virkelig utrolig godt, og virkelig en lørdagsmiddag verdig. Potetene tar lengst tid, så de er det greit å starte med. Skjær i tynne skiver, legg på et bakepapirkledd stekebrett og fordel olje + krydder over. Her kan du bruke akkurat det krydderet du ønsker, ut i fra hva dine smaksløker liker best. Soppstuingen tar også litt tid, og fremgansmåten på den finner dere her. For å lage en porsjon maiskrem trenger du 125 g hermetiske maiskorn og 25 g lett matfløte. Varm det ca 5 minutter i en kasserolle, før du moser sammen med stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.  Kjøttet helstekte vi først noen minutter i panna på høy varme, før vi stekte den i ovnen med steketermometer til kjøttet hadde 65 grader. I mellomtiden ble salaten kuttet, og vipps så var middagen servert.

Lenkene i innlegget er sponset

Etter en formiddag med laber form fikk jeg heldigvis inn ei veldig god treningsøkt, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg avslutter hver økt med litt ekstra coretrening, og i dag ble det en skikkelig pushup-utfordring! Prøv å ta pushups i en smithmaskin, med begge beina plassert på en treningsball. Det var mye, mye tunge for kjernen enn hva jeg trodde! Det er forresten tilbud på alt av treningsutstyr for coretrening hos X-life denne helgen, og du finner alle produktene her. Ab-Wheel, ball og step ble bestilt av meg i dag - jeg skal jo ha treningsrom i det nye huset vårt og da vil jeg ha masse bra utstyr! 

Tights fra Röhinsch / genser fra Better Bodies / sko fra Adidas


Stort søndagssmil fra meg til alle dere!