hits

november 2014

#intervallchallenge og julekalender

Da er det klart for ny cardiochallenge på bloggen! Denne gangen er det #intervallchallenge som gjelder, og dette er en ganske tøff utfordring. 4 ganger denne uken kommer jeg til å poste ulike intervaller som må gjennomføres i løpet av uken for at challengen skal være godkjent. Mange, inkludert meg selv, kan ofte gjøre de samme intervalløktene om og om igjen. Det er helt vanlig å bli litt for godt vant med treningen, og derfor skal jeg utfordre dere med litt ulike typer intervaller denne uken.Første intervall får dere her: varm godt opp på tredemølle før du kjører i gang med dragene. Mølla settes først på 12% stigning og hastigheten på 6,5 - her skal du gå i 3 minutter. Deretter hopper du av båndet i 30 sekunder, kjører stigningen ned på 2% og hastigheten opp på 15. Når de 30 sekundene med pause er over skal du nemlig sprinte i 1 minutt, før du hopper av båndet i nye 30 sekunder og skrur igjen hastigheten ned og stigningen opp. Gjenta det hele 6 ganger, altså 6 x 3 minutter med stigning og 6 x 1 minutt med sprint. Dette er en annerledes type intervall som du virkelig kommer til å kjenne. Sete- og lårmuskulatur har godt av å få testet seg litt i oppoverbakke. Hashtag #intervallchallenge på Instagram, så får jeg se at dere svetter med meg. Dette blir virkelig en god måte å kickstarte dietten min på, og ikke minst å kickstarte desember på!

Over til noe helt annet - nemlig årets julekalender her på bloggen! Hver søndag kommer jeg til å gi bort noe fint til dere lesere, fordi dere fortjener å få litt tilbake :) Jeg starter med et valgfritt plagg fra Luciaven sin kolleksjon, og under er dere noen av mine personlige favoritter:

Alt dere trenger å gjøre er å klikke dere inn på X-life side sider HER og kommentere i feltet under hvilket plagg fra Luciaven dere kunne tenke dere å vinne. Husk å legg igjen epost-adressen slik at jeg har mulighet til å få tak i den heldige vinneren! Lucia selv får æren av å trekke vinneren på onsdag, masse lykke til alle sammen :) Håper så mange av dere som mulig blir med på challenge, bruk kvelden til å lade opp!

Adventsfrokost med grove sconesDet er første søndag i advent, og er ikke det anledning for en skikkelig god frokost så vet ikke jeg. Det finnes ikke noe bedre enn noe ferskt og nybakt i mine øyne, og derfor måtte jeg bare inn på kjøkkenet når Guapo kom for å vekke meg. Grove scones ble valget mitt i dag, og de ble så gode! Disse kan spises som frokost, til lunsj, som tilbehør til middag eller kvelds. Oppskriften ser slik ut:

4 dl havremel

4 dl sammalt hvete grov

En stor boks cottage cheese (420g)

4 dl vann

3 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt det tørre først før du rører inn resten. Rør godt sammen før du deler deigen i fire. Legg 2/4 på bakepapir før du klemmer de runde og flate. Skjær et kryss i de før de settes i ovnen 250 grader i 15-18 minutter. La de avkjøle seg på rist før du bryter i stykker og serverer med godt pålegg. Jeg kan bekrefte at de smakte godt med både søtt og salt på.


Nå skal jeg ta med Guapo ut på tur, før jeg skal jobbe resten av søndagen. Men litt senere i dag både ny cardiochallenge og den første luka i adventskalenderen min! Hver søndag i advent har jeg nemlig tenkt å gi dere lesere noe fint i år, fordi dere er så fantastisk gode å ha i ryggen. Men først litt tur og jobbing, kos dere med adventsfrokost så lenge :)

Ukens siste og carbparty

Hei dere! Ukes siste økt ble gjennomført på Hit the Gym, og jeg sier meg fornøyd med innsatsen denne uken. Jeg har fortsatt en del smerter i hofta, noen dager er verre enn andre. Da må jeg bruke kreativiteten min litt, og komme på alternative øvelser som jeg faktisk får til å gjennomføre. Denne gangen ble det glutebridge på step og stake markløft, de øvelsene går helt fint. Jeg synes selv jeg får ekstremt mye bedre kontakt med å ha beina på step når jeg tar glutebridge, prøv det selv om du ikke har gjort det enda!

Topp og tights er begge fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


På mandag er det 1. desember, noe som betyr diett-start for min del! Derfor skal jeg kose meg litt ekstra denne helgen, og være 100% klar for å starte oppkjøring på mandag. Ingredienser til sushi og yoghurtnøtter er allerede handlet inn, og jeg er rimelig sikker på at det ryker noen Questbarer også i løpet av helgen. Et aldri så lite carbparty med andre ord! Det kommer en ny cardio challenge i morgen også, så da er det uansett greit å ha litt ekstra energi.Bruk helgen til å lade opp dere også, så kickstarter vi desember sammen med en tøff challenge som jeg håper mange blir med på.
GOD HELG :)

Blackfriday, trening og pizza

Fredag igjen! Jeg startet dagen min med en skikkelig god treningsøkt, det blir faktisk ikke bedre. I dag kjørte jeg knebøy, legextensions, pushups i slynge, sittende facepulls, sittende fremoverlent fronthev, sideliggende sidehev og bicepscurl. Jeg liker veldig godt å trene hele kroppen hver eneste økt, og det kjennes virkelig at jeg har trent. Jeg har nå en 3-splitt som jeg gjennomfører to ganger per uke, altså har jeg totalt styrkeøkter i uka. En av favorittøvelsene mine som jeg føler jeg har virkelig god kontakt på er sittende facepulls:

Tights fra 2XU (-15%) genser fra Better Bodies og sko fra Inov-8 (-33%). Lenkene i innlegget er sponset.

Jeg var fortsatt støl etter sist økt, og brukte derfor god til på å rulle og bli varm i muskulaturen først. Samtidig er jeg nøye på å gjøre aktiveringsøvelser, jeg tar aldri knebøy uten å ha tatt squat to stand og reverser hyper å benk først. Noe annet jeg er nøye med er å få i meg mat rett etter trening, og i dag gikk jeg for speltlompepizza. Først stekte jeg en kyllingfilet i panna, og toppet speltlompene med saus av tomatpure og tacosaus. Deretter toppet jeg med ferdigstekt kylling, paprika, purreløk, avocado og ost. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet. Så godt og så enkelt!

Helt til slutt må jeg bare tipse dere om de nye tilbudene fra X-life på selveste black friday! Alt fra 2XU er nedsatt, så ved å trykke her kan du virkelig gjøre et kupp. I tillegg er den splitter nye toppen fra Better Bodies nå på salg til 149,- og jeg har alt lagt til den grå i handlekurven min. I tillegg er det masse andre salgsvarer igjen fortsatt, tidenes mulighet til å shoppe julegaver!
Mens dere shopper ska jeg ta med Guapo ut på tur, nå er det han sin tur til å trene! Riktig god helg alle sammen :)

Tacopai på gråtorsdag

Hei dere! Jeg måtte bare gi dere denne oppskriften med en enste gang, den var nemlig så utrolig god. Jeg har laget pai mange ganger før, men aldri tacopai. Ingen grunn til å vente til i morgen med tacoen når man kan lage retter som dette! Bunnen har jeg laget av 5 dl havremel/havregryn og 1 dl mandelmel, 2 egg litt salt og 1 dl vann. Fordel deigen godt utover en paiform, sørg for å klem den godt ut i kantene. Sett i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter mens du lager fyllet. Her stekte jeg 400 g kabonadedeig med vann og tacokrydder før jeg tilsatte purreløk, paprika og litt presset hvitløk. La det steke seg sammen før du tilsetter 3 ss lettere creme fraiche og fordeler alt i den forstekte paibunnen. Topp med ost og sett inn i ovnene igjen på samme temperatur i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.Gjerne server med en frisk salat, litt tacosaus og mager kesam. Så godt, og så utrolig enkelt!

Over til noe helt annet - nemlig gråtorsdag! I morgen er det black friday, som betyr en hel masse tilbud i de fleste butikker. X-life har bestemt seg for å tjuvstarte salget med en gråtorsdag, og nettbutikken er allerede i dag full av ekstremt gode tilbud. Er det en dag du skal sikre julehandelen eller bare gi deg selv noe fint er det altså i dag. Under ser dere noen av de gode tilbudene:

Lenkene i innlegget er sponset

Det er også -25% på alt fra Craft, og min personlige favoritt til vinterstid er dette settet med jakke og bukse med ergonomisk design. Det gjør at der er veldig fint å bruke til både turer, langrenn eller jogging utendørs.Et par andre av favorittene mine fra salget er denne tightsen til -50% og koster nå bare 399,-Og dette settet fra Kari Traa, de friske fine fargene gjør meg alltid glad!


Det er en hel masse andre ting på tilbud - og av erfaring så blir de beste kuppene fort borte. Klikk deg inn for å se hele salget her. Ha en fortsatt fin torsdag da dere!

Mandeltopper og valgets kval

God morgen! Jeg tenkte å gi dere litt mer inspirasjon til sunn julebakst denne torsdagen. Jul og advent er perioder hvor det fort blir litt ekstra kosemat, og da er det greit å ha noen sunne alternativer på lur også. Liker du marsipan kommer du garantert til å like disse mandeltoppene, og oppskriften ser slik ut:

1,5 dl finmalte mandler

3 ss sukrin gold

2 ss akasiehonning

1 ts kanel

2 egg

 Bland ingrediensene godt sammen, og form til topper med fingrene. Fordel på bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. La de avkjøle seg på rist før du kan spise og nyte disse mandeltoppene med god samvittighet. Med noen klementiner til kom jeg virkelig i julestemning da jeg sto på kjøkkenet i går.

Lenkene i innlegget er sponset
Akkurat nå sitter jeg i sofaen, har tent opp i ovnen og jeg er klar for å jobbe med PT-kunder på nett. Litt senere skal jeg på gymmet for å piske kunder der, og til slutt skal jeg trene meg. Finfin jobb-torsdag med andre ord, det er bare en liten ting jeg sliter med. Jeg falt pladask for den nye joggebuksen fra Better Bodies med smal passform og tilhørende vest. Vesten kommer til å bli utrolig kul på trening, men jeg klarer ikke bestemme farge på de to! Lys eller mørk gråfarge, hva ville dere valgt? Legg gjerne igjen en kommentar under og hjelp meg med å velge.

Joggebukse fra Better Bodies finner du her og vesten kan du se nærmere på her
Jeg og Guapo ønsker dere alle en strålende torsdag!

Super start

Rett etter økta mi i dag kjørte jeg opp til bymarka for å gå tur med verdens beste Guapo. I dag hadde jeg egentlig ikke lyst til å gå tur, men det fine med å ha hund er at man faktisk må uansett. Han må jo få trene han også, dyr har like godt av det som oss mennesker. Jeg hadde med meg ullundertøy i bilen, men rakk å knipse et par bilder av treningsantrekket mitt først. Det begynner å bli kaldt ute nå, og i så lite klær måtte jeg klatre opp i et tre og ta noen pullups for å holde varmen! Jeg må jo bare bli god på pullups frem til konkurranse i april, så nå tar jeg pullups hver eneste gang jeg har muligheten til det.

BottomUp tights og topp (-20%) er begge fra Luciaven (sponsede lenker)Om ikke dette er tidenes turparter så vet virkelig ikke jeg! Nå er vi begge hjemme igjen, og har spist oss gode og mette. Min lunsj ble lavkarbobriks med en boks makrell i tomat på. Oppskriften har jeg postet før og du finner den her. Jeg hadde nesten glemt denne oppskriften fordig jeg ble så lei av lavkarbo, men den er faktisk skikkelig god. Ikke minst er den enkel også, og veldig mettende. Karbohydratene denne gangen sparte jeg til å spise opp de siste havremakronene jeg postet tidligere i uka, skummelt gode de også!
Jeg har hatt en helt super start på dagen med andre ord, og nå er jeg klar for å jobbe resten av denne onsdagen! Ha en sprek dag alle sammen :)

Tirsdagstrening og sjokoladecravings


Genser fra Better Bodies / tights fra Röhnisch / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)

Både tirsdagsøkta og langtur med Guapo er i boks, jeg sier meg dermed veldig fornøyd med treningsinnsatsen denne tisdagen. Det var faktisk helt uplanlagt at dette skulle bli det tredje innlegget på rad med slyngetrening, men dette er altså en øvelse jeg gjør fast på programmet mitt. To dager i uka kjører jeg pushups i slynge med beina på kasse, tre sett med 12 repetisjoner. Slyngene på gymmet vårt sitter ikke fast øverst som en vanlig TRX, og er derfor vanskeligere å stabilisere. Jeg liker den øvelsen veldig godt, så den anbefales! I tillegg til denne øvelsen ble jeg endelig ferdig med de 863 knebøyene jeg lovte å ta på 75 kilo, de har jeg gjennomført på ei uke. Gjett om jeg er mørbanka i beina da, aldri mer skal jeg prøve på noe lignende! Selv om det bare er tirsdag i dag fikk jeg akutt sjokoladecravings etter å ha vært ute på tur med Guapo. I stedet for å nekte meg det jeg har lyst på prøver jeg alltid å velge sunne alternativer i stedet, og dagens valg falt på denne herlige grøten:
Dette er havregrøt kokt med vann og sukrin, før jeg på slutten av koketiden drar den av plata og tilsetter en scoop protein med smak av belgisk sjokolade. For å toppe det hele ble det bananskiver, klementinbåter og ikke minst "jukse-nonstop" på toppen. De er fra Atkins, smaker fantastisk godt og har bare 119 kalorier og ett gram sukker per porsjon. Jeg har kjøpt de på Iherb, og bruker du koden SIV084 får du $5 avslag på den første bestillingen din. En ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å bruke disse sjokoladebitene masse i julebaksten! Denne store grøten passet perfekt etter en treningsøkt og langtur, og ikke minst ble alle cravings jeg hadde på sjokolade borte. Jatakk til sunne løsninger og hverdagskos :)

Sunnere havremakroner og magefavorittÅrets sunne julebaking er i gang! Nå er det jo strengt tatt ikke lenge til desember, og man kan aldri være for tidlig uke. I tillegg begynner jeg på konkurranse-diett straks, så da er det greit å ha gjort unna kakebaking og nye oppskrifter på forhånd. I dag bakte jeg sunne havremakroner som smakte nydelig. Jeg måtte virkelig bruke all viljestyrken min for å ikke spise opp alle med engang, så gode var de! Oppskriften er kjempeenkel og ser slik ut:

3 ss smør

2 ss akasiehonning

1/2 dl sukrin og 1/2 dl sukrin gold

2 egg

6 dl havregryn

1 dl fiberfin

Bland smør, honning og sukrinet i en kaserolle og sett på middels varme. Det skal smelte helt, men trenger ikke å kokes opp. Når alt er smeltet og rørt godt sammen trekker du kaserollen av varmen, og tilsetter de to eggene. I en annen bolle blander du havregryn og fiberfin, og heller det flytende i. Rør godt, og fordel med spiseskjeer på bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Jeg fikk 10 store havremakroner av denne oppskriften.Siden jeg viste frem et par slyngeøvelser i går tenkte jeg å fortsette i samme spor i dag. Øvelsen heter pikes, og kan utføres med slynge eller med fitnessball. Det er faktisk en av mine absolutte favoritter for magetrening. I slynge utføres den med å legge beina i slyngen, og stå i pushup-posisjon. Deretter drar du beina inntil deg, mens rumpa går så høyt opp som mulig. Senk rolig ned og gjenta øvelsen så mange ganger du klarer. Det er mye tyngre enn det ser ut som :)

Fancypants fra Luciaven og t-skjorte fra Better Bodies. Lenkene i innlegget er sponset.

Nå skal jeg staks ut for å gå kveldstur med Guapo - håper alle har hatt en sprek start på uka!

Uteøkt og bananpannekaker


Over ser dere pannekakene jeg snakket om tidligere i dag, det ble dagens første og eneste måltid så langt. Du trenger ikke mange ingredienser for å lage gode pannekaker, her har jeg kun brukt egg, havregryn og moste bananer. Banan er så søtt i seg selv at du i utgangspunktet ikke trenger mer søtning, men om du vil ha litt mer smak kan du gjerne tilsette litt sukrin, kanel og kardemomme. Topp med masse deilig pålegg og du har en fantastisk frokost klar. Etter økta kledde vi godt på oss, og tok med slyngen min ut. Jeg kjøpte den da jeg skulle reise jorda rundt, og den er helt genial å ha med når man er ut på reise. Man får lett til å utøre en bra med denne slyngen, og du kan klikke den hjem her! Eksempler på øvelser man kan gjøre er roing, facepulls, kneetucks, mountain climbers, ettbeins knebøy og  pushups. Under ser dere utførelsen av ettbeins knebøy og pushups for min del. Alt du trenger er noe å feste den rundt, som en grein eller f.eks en krok i taket hvis du vil bruke den innendørs. Dagens treningstips :)

Tightsen er fra fra Luciaven mens fleecegenser, lue og ullsokker er fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)
Etter treningsøkten i slyngen gikk pulsen litt ned, og jeg tok på meg dunjakke fra 2XU for å holde varmen. Guapo måtte jo få trimme litt han og, så jeg satte meg fint ned på trappa og kastet pinne mens han løp rundt som en gal. Akkurat nå er det magen min som rumler som en gal, jeg har jo ikke spist siden frokost! Kjøkkenet neste, før jeg skal lade opp til en ny treningsuke!


Trimfit og hvit sesampizza
Over ser dere er par bilder fra gårdagens økt på Trimfit på Hitra. Jeg synes det er så gøy å teste ut nye gym, og spesielt når de er bra. Gymmet åpnet for noen par måneder siden og har allerede blitt godt tatt i mot fra spreke øyværinger som vil trene, og det skjønner jeg veldig godt! Senteret var lyst og fint med splitter nytt utstyr  - og vi hadde alt vi trengte til å gjennomføre gode økter hele gjengen.  Jeg har tenkt å være mer på Frøya fremover, både jeg og Guapo koser oss sånn her ute! Det blir iallefall ikke noe problem å få inn gode økter når vi kan dra innom å Trimfit for å løfte. Økta jeg kjørte i går besto av knebøy, leg extensions, pushups i slynge, en-hånds skulderpress med kettlebells, sitende facepull, sittende fremoverlent fronthev, skråliggende sidehev, bicepscurl og kneetucks på ball. Lørdagsøkt på sitt beste!

 Obligatorisk blogger-bilde med Linn! Jeg har tights fra Luciaven og genser fra Better Bodies (lenkene i innlegget er sponset)

Etter trening var denne fine gjengen sultne som ulver og vi dro hjem for å lage pizza. Sett ovnen først på 200 grader før du lager deigen som består av følgende:

15 dl havregryn

2 dl sesammel

2 egg

2 ss sukrin

5 dl vann

1 ts salt

Fordel deigen utover en bakepapir og sett inn i ovnen i ca 15 minutter.  Deretter tar du den ut og lar den avkjøle seg litt før du legger på fyllet. Vi blandet 1 boks lett creme fraiche med 2 ss pesto, 3 hvitløksfredd og litt salt. Samtidig stekte vi 1 kg kyllingfilet og kuttet opp cherrytomater, sopp, rødløk og spekeskinke. Fordel creme fraiche-blandingen utover bunnen og topp med resten. Legg på ost til slutt og sett inn i ovnen igjen på 220 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.Nå skal jeg sette i gang med å lage pannekaker til frokost mens jeg venter på at de andre våkner! Ha en fin søndag alle :)

Frøyahelg

Her ser dere jentene jeg tilbringer helgen med,  en skikkelig jentehelg på Frøya. I går kveld spiste vi taco og spiste Questbarer til langt på natt, og i dag har vi gått langtur i det fine været. Det er så godt å komme seg ut i naturen og kjenne på hvor fint og stille det er her ute i havgapet! Vi kledde godt på oss med ullundertøy og boblejakker, Guapo har fått seg boblejakke han og!

Ullgenser og lue fra Kari Traa / boblevest fra 2XU (sponsede lenker)Så tenkte jeg å gjøre ferdig noen av de squatsa jeg har igjen - med Linn på ryggen denne gangen. Det skulle jo i utgangspunktet gå bra da hun er en del lettere enn Kent, men jeg havna fort på rumpa relativt raskt! Heldigvis skal vi på trening etterpå, så jeg får tatt igjen det tapte.


Etter turen kom vi inn og var sultne hele gjengen. Dagens raske lunsj ble havrebrød med godt pålegg. Havrebrødene er enkelt og greit laget av havregryn, vann samt litt sukrin, salt og kanel. Bland sammen til du har en litt fast "deig" og form til brød som du steker i ca 15 minutter på 200 grader i ovnen. Kjempegodt og ikke minst utrolig enkelt. I mellomtiden kan du koke egg, og så har du lunsjen klar!
Med mat i magen skal vi gjøre oss klare for dagens økt på Trimfit! Det er helt nytt senter som har åpnet her i øyregionen, så jeg gleder jeg meg til å teste det ut!

Go'økt og enkel lunsj

Da var det fredag igjen! Jeg føler at ukene bare flyr avgårde om dagen, men det sies jo at tiden går fort når man har det gøy. Jeg har fått banket inn ukens nest siste økt mellom kundene mine i dag, og sier meg godt fornøyd med gjennomføringen. Noen økter kjennes bare bedre enn andre, selv om kanskje vektene og repeisjonene ikke var så mye annerledes. Men det å ha god kontakt med musklene og trykk gjennom hele økta er det som gjør at jeg satt igjen med følelsen av ei skikkelig go'økt i dag. Jeg trener et helkroppsprogram 6 dager i uka nå, og jeg liker veldig godt å trene på denne måten. Det jeg ikke liker så godt er alle knebøyene jeg har tatt, jeg tror faktisk aldri jeg har vært så støl i beina som denne uken. Og enda har jeg bare gjennomført 600, så jeg har 263 igjen før jeg kan si meg ferdig! Jeg trente ikke bare bøy i dag, men også blant annet chins og utfall til siden.

Genser fra Better Bodies / tights fra 2XU / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


Etter den siste PT-timen min i dag bærer det avgårde på jentehelg til Frøya, med noen fantastisk fine jenter. Det blir kun trening og kos hele helgen, så det blir virkelig godt. Pakkinga har jeg ikke begynt på enda, så jeg måtte velge en enkel lunsj-løsning for å få tiden til å gå opp i dag. Jeg er litt lei av kesamsmaken i seg selv, så nå har jeg begynt å blande den med en boks yoplait. Det er så godt, spesielt med litt frukt og bær i tillegg.
Helt til slutt vil jeg tipse dere om tidens tilbud på Hit The Gym, for nå er det faktisk mulig å trene ut året for 99 kroner! Gymmet har ingen binding, så du er ikke bundet på noe vis selv om du ønsker å teste ut gymmet. Jeg trives iallefall veldig godt der, og jeg er sikkert på at de om velger å prøve det kommer til å gjøre det samme!Tordagsøkta og spicy karbonader

Hei dere! Jeg er nettopp ferdig med dagens strykeøkt på Hit the Gym som så slik ut:

Hipthrust med stikk rundt knær 4 x 8

Rygghev med strikk rundt hofte 2 x 12

Ettbeins amerikanske markløft med kettlebells 2 x 10 hver fot

Enhånds skulderpress i Purmotion 4 x 8 hver hånd

Sittende roing med høy kabel 4 x 10

Knestående latsdrag 25 + 5x5

Triceps pushdown 25 + 5x5

Omvente flyes 3 x 10

Kneetucks på ball 4 x 10

Den siste øvelsen er jeg veldig glad i, det er en enkel øvelse men jeg kjenner så godt at det svir i magemusklene. Alt du trenger er en treningsball, før du utfører øvelsen som vist under. Gjerne hold et par sekunder når du har trekt ballen helt til deg, da svir det litt ekstra!

Favoritt-tightsen fra 2XU / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)
En annen øvelse jeg har blitt veldig glad i er knestående latsdrag. Den har jeg fått litt spørsmål om så jeg tenkte å vise dere utførelsen av den. Plasser en matte midt mellom to kabeldrag, og dytt matta litt frem. Sett deg ned på knærne, og dra ned med ryggmusklene. Ha fokus på å få albuene så tett inntill kroppen som mulig, og sørg for å ha brystet godt frem gjennom hele øvelsen for å sikre god holdning. 25 + 5x5  som jeg tok i dag betyr myo-reps, hvor det første settet er et aktiveringssett. Deretter ta jeg 10 sekunders pause mellom hver 5-rep til jeg er ferdig. Totalt blir det da 50 reps før settet er over, og det kjennes virkelig i ryggmusklene!

Etter økta var det strake veien hjem for å spise dagens første måltid, spicy karbonader med søtpotetbåter! Karbonadene er laget av 200 g karbonadedeig, 1 egg pluss litt presset hvitløk, finhakket rød chili,  cumin og salt. Form til karbonader med hendene og stek på middels varme i panna. Søtpotetbåtene lager jeg så enkelt som å skjære opp søtpotet, dynke de med masse krydder og sette de i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. Det som virkelig gjør hele retten er den fantastiske dressingen min, laget av lett gresk matyoghurt, presset hvitløk, presset chili, 1 ts olivenolje og 1 ss sukrin. Den er så utrolig god, og jeg elsker å dyppe søtpotetbåtene i den!
Nå skal jeg ut på tur med Guapo, har noen kilometer igjen enda! Så må jeg tilbake på gymmet igjen litt senere ikveld, jeg har nemlig noen knebøy igjen enda også. Ha en fin torsdag da dere!

Halvveis og orange fristelser

Onsdagen min startet med en tur ute i det fine være med Guapo. Det begynner å bli skikkelig kaldt nå om dagen, men det er jo ikke så rart. Vi har jo kommet til 19 november alt! Likevel har jeg ikke sett et eneste snøfnugg enda, men det blir forhåpentligvis snart. Jeg synes snø er så koselig, og ikke minst så gleder jeg med til å gå på ski. Men enn så lenge får jeg ta beina fatt og i dag ble det 8 kilometer rask gange. 26/50 er gjennomført av kilometerchallege,  halvveis gjennom og vi er halvveis i uka. Dette går lett som en lek!

Fleecegenser, ullsokker og lue fra Kari Traa / tights fra Luiaven (sponsede lenker)


I november kommer det alltid noen orange fristelser i butikkene, jeg kunne nesten ha levd på frukt nå om dagen. Klementiner og persimmon er uten tvil mine favorittfrukter om vinteren. Begge er så søte, friske og gode at alle søtsug blir stilt ved å spise disse for min del. Selv om jeg kunne ha levd på dette akkurat nå så trenger kroppen litt annen næing også, så dagens lunsj ble sesamrundstykkene mine med pålegg, en boks skyr og frukt. Oppskriften på rundstykkene finner du her om du ikke har prøvd de enda.Nå skal jeg komme meg på gymmet, ha PT-timer, gjennomføre min egen økt og ta noen hundre knebøy etterpå! Ønsker dere alle en sprek og sporty onsdag :)

Squat fail og studiestart!

Nå har jeg rimelig vondt i lårene mine her jeg sitter i sofaen. I går kveld la jeg nemlig ut et bilde på facebook-siden min, med Kent fra årets 71-grader nord på ryggen. Jeg skrev at for hver like bildet fikk så skulle jeg ta en bøy med han på ryggen, og tenkte at det kom til å ende opp på 2-300 likes. Ved midnatt hadde bildet 863 likes, noe som tiliser at jeg må ta 75 kg i bøy hele 863 ganger. På dagens første økt tok jeg 120 bøy, og jeg må tilbake igjen i kveld. Jeg hadde jo egenltlig tenkt tat dette skulle være fort gjort, men 863 bøy er heftige saker! Å tro at dette skulle være gjort på et par dager var helt urealistisk for min del, en skikkelig squat fail!  Jeg må derfor bare dele det opp over flere dager, med minst 215 bøy hver dag. På toppen av all denne squattinga har jeg jo kilometerchallenge som skal gjennomføres også, så beina mine kommer virkelig til å få kjørt seg denne uka.

Genser og treningsbelte (-25%) fra Better Bodies / tights fra Skins / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)


BCAA er et must under trening for min del, og nå har X-life kommet med sin helt egen BCAA. Du får den akkurat nå på supertilbud til bare 239,- her. Jeg drikker alltid BCAA under øktene, og spesielt er jeg nøye med det hvis jeg ikke spiser rett etter styrketrening. BCAA kan nemlig virke muskeloppbyggende og opprettholder proteinsyntesen. I dag gikk jeg rett hjem og ut på tur i en times tid med Guapo etter treninga, og spiste ikke før vi var inne igjen. Da er det godt å ha BCAA i kroppen som hindrer musklene mine i å brytes ned. Nå er jeg altså kommet 18/ 50 kilometer allerede - det lover godt! Og når jeg snakker om godt, så spiste jeg en utrolig god og enkel lunsj i dag. En halv pakke karbonadedeig stekt med masse krydder på en haug av proteinrik pasta. Masse ketchup på toppen og lunsjen var klar, supert påfyll etter styrketreninig og tur.

Sist men ikke mist så har jeg begynt på utdanningen som kostholdsveileder i dag! Dette studiet er 100% nettbasert, slik at jeg lett får tid til det i hverdagen min. Forelesningene er ferdig innspillt av dyktige mennesker, i tillegg til utfyllende kompendier. Jeg føler at jeg kan utrolig mye om kosthold og ernæring fra før, men dette gir meg en unik mulighet til å lære enda mer. For utlært blir man aldri, det er nettopp det som er så fint. I tillegg er det alltid best å ha ting på papiret, at jeg kan si at jeg er både sertifisert personlig trener og kostholdsveileder, ikke bare ei som kan mye om det. Hvis du har lyst å bli personlig trener eller kostholdsveileder så anbefaler jeg AFPT på det aller varmeste. Jeg har fortsatt rabattkoder som gjelder alle utdanningene AFPT har, send en epost om du trenger en slik kode.Nå skal jeg lukke blogg, instagram og facebook og bare kose meg med forelesninger. Det er så gøy å være stundent når man lærer om ting som er så interessant! Ha en fortsatt fin dag da dere :)

Riga & Energiboost

Hei dere! Vi landet for et par timer siden, og jeg har hatt en veldig fin og avslappende helg i Riga. Vi har spist mye god mat, vært på spa, shoppet litt og selvfølgelig trent. Jeg booket hotell ene og alene etter hvor de hadde best treningsrom, sånn at jeg hadde muligheten til å få inn noen gode økter mens vi var på tur. Det fikk jeg også, med stor styrkesal og et svømmebasseng fikk jeg både trent og testet svømmeferdighetene. Under ser dere noen små glimt fra turen vår:

Det er så gøy at så mange blir med på kilometerchallenge, jeg hadde ikke trodd at så mange spreke mennesker skulle bli med. Selv løp jeg 6 kilometer i dag tidlig før jeg trente litt styrke og hoppet i bassenget etterpå. For å utfordre kjernen litt ekstra tok jeg planke med 20 kg på ryggen, da tvinges virkelig musklene til å jobbe! Begynn med 5 kg og jobb deg oppover før du øler belastningen gradvis, akkurat som med andre øvelser.

T-skjorte fra Craft / tights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)
På grunn av min fine kilometerchallenge følte jeg også at jeg kunne spandere på meg selv et par nye løpesko. Veldig fornøyd med disse rosa Nike skoene, gode å løpe i og ikke minst superfine! Jeg skal teste de litt mer senere ikveld, etter en PT-time skal jeg ut på tur med Guapo som jeg virkelig har savnet denne helgen. Satser på å ha gjort unna minst 12/50 i løpet av dagen. Etter en langhelg med mye avslapping og god mat føler jeg virkelig at jeg har fått en energiboost som jeg skal ta med meg gjennom hele uka! Helt til slutt vil jeg bare tipse om dette mandagstilbudet:
Søtpotetpannekaker og cardiochallenge

Søndager betyr som regel at man har litt bedre tid til å lage en god frokost. Rundstykkene jeg postet i går er et godt alternativ, men har du lyst på et litt søtere alternativ er disse pannekakene med søtpotet midt i blinken! Oppskriften ser slik ut:

3 egg

3 ss sukrin gold

6 dl havregryn

500 g søtpotet

60 g vaniljeprotein

2 ts bakepulver

3 dl vann

Start med å kok opp søtpotet til den er myk. Mos med stavmikser til den er helt fri for klumper. Pisk egg og sukrin gold godt sammen i en bolle, før du tilsetter søtpotetmosen. Rør inn resten av ingrediensene, og gjerne la røra svelle litt før du steker på middels varme. Dette blir en stor oppskrift, jeg fikk 10 tykke pannekaker totalt. Per pannekake blir ca næringsinnhold 180 kcal, 10 g protein, 24 g karbohydrater, og 4 g fett. Røra holder seg i kjøleskapet, så du kan fint spare halvparten til dagen etter. Jeg delte med kjærsten, 5 pannekaker på hver! Toppet med cottage cheese og blåbær ble disse helt utrolig gode.

Lenkene i innlegget er sponsetOver til noe helt annet enn mat, nemlig min dårlige kondis! Det vil si, den var utrolig mye bedre før og jeg vil tilbake dit. Kondisjon og generelt fysisk form er ferskvare som må vedlikeholdes. Jeg har hatt mest fokus på styrketreningen og har nesten ikke løpt siden halvmaratonet i april. Det er absolutt ingen grunn til å vente til nyåret med å ta tak i kondisen, så jeg tenkte å begynne nå! Med dere i ryggen og med på challenge blir det enda lettere, jo flere jo bedre! Denne challengen har jeg kjørt før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Derfor er challengen 50 kilometer som skal gjennomføres i løpet av en uke. Startskuddet går i morgen tidlig, og du kan løpe, gå eller krype så lenge du gjennomfører de 50 i løpet av uken. Hashtag #kilometerchallenge på instagram så kan vi hente motivasjon fra hverandre. Jeg gleder meg til å se hvor mange av dere som blir med og tar utfordringen på strak arm!

Genser fra Kari Traa / kompresjonstights fra 2XUEr dere med?!

Sesamrundstykker og sunne donuts

Her kommer to fantastisk gode oppskrifter denne lørdagen, og jeg håper dere har tid til å lage en iallefall. Jeg ble veldig fornøyd med begge oppskriftene, ingenting slår hjemmebakt. Den første oppskriften er på grove rundstykker med sesammel, som har en veldig høy andel protein i seg. Sesammel gir også en litt nøtteaktig smak på baksten, noe jeg liker veldig godt. Oppskriften på rundtstykkene ser slik ut:

2 egg

2 ss sukrin gold

3 dl havregryn

3 ss sesammel

3 ss fibra fullkornsmel

1/2 pakke tørrgjær

2-3 dl vann

1 ts salt

Pisk egg og sukrin sammen. Rør ut gjær i fingervarmt vann og tilsett, før du har i alt det tørre. Trekk plast over, og la deigen heve i minst 40 minutter. Jeg dro på trening mens jeg ventet på den skulle bli ferdig her om dagen, og den var stor og fin da jeg kom hjem 90 minutter senere. Deigen blir litt klissete, så jeg brukte store muffinsformer til å steke de i. Jeg fikk seks store rundstykker, som jeg stekte i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter. La de avkjøle seg på rist før de deles i to og toppes med godt pålegg, jeg kan bekrefte at de smakte godt med både søtt og salt. Har dere forresten prøvd å ha mandariner på hvitost før? Det er så godt og jeg spiser det alltid på julaften.

Lenkene i innlegget er sponset

Det holder ikke bare med en grov oppskrift, derfor har jeg en søt en på lager også. Kjempegode og saftige donuts som kan nytes med den aller beste samvittighet. Oppskriften ser slik ut:

3 egg

3 ss sukrin gold

3 ss kokosmel

1 scoop easybake

2 dl melk

1 ss smeltet cocosa

2 ss honning

Pisk egg og sukrin gold sammen til eggedosis. Tilsett alt det tørre før du har i melk, honning og smeltet cocosa tilslutt. Hell røren i former og sett inn i ovnen på ca 180 grader i 20-25 minutter.

 

Hvis dette ikke faller i smak, så kommer det enda en spennene oppskrift på bloggen i morgen også ;) Ha en fantastisk fin lørdag alle der hjemme!

Fredag & ferie

God morgen! Jeg har startet dagen med en tur ute med Guapo, og nå begynner det virkelig å bli kaldere ute. Jeg hater å fryse, og har en tendens til å klage litt når det blir kaldt til meg. Jeg skal prøve å slutte med det denne vinteren, å heller ha fokus på å kle meg bedre. Jeg er så fornøyd med den nye boblevesten min, som har en spesiell type isolasjonstekstil som gir god varmeeffekt uten at vesten bli klumpete. Den kommer til å bli brukt mye dennne høsten uten tvil!

Kompresjonstights fra 2XU / langermet baselayer fra 2XU / boblevest fra 2XU og pannebånd fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)

I dag blir det ingen trening på meg, for nå drar jeg nemlig straks avgårde til flyplassen. Jeg tar en velfortjent mini-ferie med kjæresten min til Riga i dag, og blir der til mandag. Jeg gleder megutrolig mye, mest til å bare få en hel helg med han men selvfølgelig litt til å se en ny by også. Jeg rekker ikke å se den fantastiske mannen jeg er sammen med så mye som jeg kunne tenkt meg i hverdagen, så i helgen skal jeg virkelig bare nyte at vi er sammen. Jeg har derfor vært flink mat-blogger og forhåndspublisert noen veldig gode oppskrifter som kommer i løpet av helgen, så det er bare å følge med selv om jeg er borte. Jeg skal iallfall prøve å ta noen få dager fri fra bloggingen, sånn at jeg kan slappe helt av på ferien. Om noen av dere har tips til hva vi bør gjøre i Riga, eller om gode resturanter så gjerne legg igjen en kommentar om det under! Ingen av oss har nemlig vært der før, så tips tar jeg mer enn gjerne i mot. Nå skal jeg pakke ned flymaten og sette kursen mot Værnes, spent på hvor mange av de 12 Questbarene som blir med hjem igjen fra turen!


Torsdagstrening på Maxpuls

Akkurat nå sitter jeg svett i sofaen etter ei økt på Maxpuls. Det er så gøy å trene der, det er alltid god stemning og veldig varierte øvelser. I dag var jeg på en time med hovedfokus på kettlebells. Her har jeg selv fortsatt mye å lære når det kommer til teknikk og ulike øvelse, og jeg er jo alltid ivrig på å lære nye ting. I tillegg til å lære ble jeg skikkelig svett også, med øvelser som jumpsquats, overhead swings, thrusters og goblet squats kom pulsen godt opp.

T-skjorte fra 2XU / tights fra Skins / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)
Før jeg kjørte avgårde til trening i dag var jeg egentlig litt trøtt, og kjørte på med intet mindre enn 3 (!) brusetabletter med frekkas! Den skummer en del, så pass på å ha god nok plass i drikkeflaska di når du putter oppi brusetablettene. Jeg drakk min på fem minutter, og trøttheten ble fort borte for å si det sånn! Tablettene inneholder blant annet koffein og ekstrakter av grønn te og guarana. Gir en fin liten boost før trening, eller bare ellers i hverdagen hvis jeg trenger litt ekstra energi!
Så er jeg så fornøyd med de nye fine neglene mine, litt vinterinspirerte nå som vi alt er halvveis i november. Jeg pleide alltid å ha gelenegler før, men med mye trening og løfting av vektskiver knakk de av hele tiden. Jeg har derfor gått over til å bruke Shellac, som legges på mine egne negler. Den sitter i 2-3 uker før jeg må bytte den ut igjen. Neglene mine får jeg lagt på Drømmehagen Hudpleie i Trondheim sentrum, og alle dere blogglesere får 15% rabatt på en valgfri behandlig ut november! Alt dere trenger å gjøre er å oppgi navnet mitt ved bestilling av time. Perfekt nå som julebordsesongen nærmer seg, da er det greit å piffe seg opp litt ekstra. Litt ekstra påfyll måtte jeg også ha etter trening, og har nettopp spist en skål cottage cheese blandet med litt kokosmelk, toppet med sukrin god og valnøtter. Enkelt og næringsrikt måltid etter ei god treningsøkt!Rollebytte og havrebrød
Øvelsen over kjenner jeg allerede - stølheten kommer fort snikende! Hit the Gym har fått en ny personlig trener, Mona Lorvik, som kjørte ei bra økt med meg i dag. Jeg synes det var utrolig gøy å være PT-kunde for engangsskyld, som regel er det jo jeg som står med pisken i hånda. Men denne gangen var det Mona som styrte showet, og det klarte hun utrolig bra. Jeg fikk virkelig kjørt meg med mange reps og supersett, jeg var svett som en gris etter vi var ferdige. Økta Mona kjørte meg gjennom så slik ut:

Knebøy 4 x 8

Stepup i smith 3 x 12 hver fot

Goblet Squats Myo reps 10 + 5 x 5

Benkpress 3 x 8, i supersett med

Pushups med bein på benk 3 x 10-12

Stående pullover med kabel 3 x 8 i supersett med

Sittende roing 3 x 12

Knetucks i slynge 3 x 10 i supersett med

Mountain climbers i slynge 3 x 10 hver fot

Dere skjønner kanskje at jeg var sliten etter denne økta? Selv om den var slitsom var det veldig morsomt å gjennomføre den. For det første er den lagt opp ganske annerledes enn jeg pleier å trene, og det er alltid godt med variasjon. For det andre er jeg vant til å vite nøyaktig hva jeg skal trene før jeg kommer på gymmet, og har gjerne forberedt meg i tankene på hva jeg skal gjøre. Nå hadde jeg ikke peiling, jeg bare møtte opp og gjorde som jeg fikk beskjed om. Step up i smith har jeg for eksempel aldri prøvd før, men den kommer jeg definitivt til å ta flere ganger! Jeg fikk ikke gi meg etter mageøvelsene heller, men måtte gjennomføre 8 x 20 sekunder i tauene før vi sa oss ferdige. Trynet mitt på det siste bildet beskriver virkelig følelsen jeg hadde!

Treningsgenser fra Better Bodies / kompresjonstights fra 2XU ( -30% her ved bruk av koden tangerine) / sko fra Reebok (reklamelenker)


Jeg føler meg virkelig heldig som får lov å være del av den fine gjengen på HIT, jeg tror ikke jeg kunne bedt om en bedre arbeidsplass. Det er nemlig ikke bare Mona som er kjempeflink, men de andre er så bra de også. To av PT'ene på gymmet er også fysioterapauter, som er ekstremt nyttig når jeg har spørsmål om skader hos kunder som går lengre enn min kompetanse. Man er jo langt i fra utlært selv om man har tatt PT-utdanningen, og det er så godt å ha sparringspartnere som jeg kan fortsette å lære av hver eneste dag. Noe annet jeg kan lære meg er å dandere maten min finere før jeg tar bilder, men i dag var jeg så sulten at jeg hadde ikke tid! Jeg lagde havrebrød av 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og litt salt. Bland godt sammen til en deig, og trykk til fire flate brød på et bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Jeg toppet med stekte egg, avocado og skinke med litt grønt. Det er så lettvint, så godt og perfekt påfyll etter trening.


Proteinpizza og hverdagsglede

Sånn her startet jeg dagen min, ute sammen med Guapo. Det fristet litt å ligge under dyna i dag, men noe av det fine med å ha hund er at man faktisk må opp. For det er virkelig ingenting som slår følelsen av frisk luft mot ansiktet, spesielt nå om høsten. Jeg er så glad for at det er så mange fine steder å gå i nærheten, sånn at jeg og Guapo får nyte naturen. Det er så godt for både kroppen og hodet, og jeg kommer alltid hjem igjen med et smil uansett hvor vanskelig det var å stå opp. Hverdagsglede tror jeg det heter.

Helblått antrekk med lue og genser fra Kari Traa / tights fra Luciaven (lenkene i innlegget er sponset)

I går kveld hadde jeg lyst å noe skikkelig sunt og godt til middag, og pizza var det som fristet mest. I dag er jo tross alt lillelørdag også, så da passer jo denne oppskriften godt! Pizzaen ble virkelig en proteinbombe som både smakte godt og mettet veldig. Bunnen lager du av 250 g havregryn, 2 egg, 1 scoop easybake, 3 dl vann, 2 ts bakepulver og1 ts salt. Sett den inn i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. I mellomtiden steker du ca. 500 g kyllingfilet sammen med en presset hvitløk, chili og paprika. La det steke seg godt sammen før du tilsetter 3 ss tomatpuree, 2 ss pesto og ca. 1 dl vann. La det surre seg sammen til den tykner og blir til en god pizzasaus. Ta ut pizzadeigen og la den avkjøle seg litt før du legger på fyllet. Avkjølingen er viktig for at fyllet ikke skal trekke inn i bunnen, for da blir den fort litt slapp. Når fyllet er fordelt jevnt utover topper du med mozarella, og setter inn i ovnen igjen i ca 15 minutter eller til osten har smeltet. Jeg toppet med dressing av lett gresk matyoghurt, blandet med en presset hvitløk, en ss sukrin og litt salt. Hele pizzaen inneholder da ca. 2200 kcal, med hele 219 g protein, 158 g karbohydrater og 73 g fett. Virkelig en proteinbombe!


Energien fra denne pizzaen skal jeg ta med meg i dag, og har virkelig troen på at dette blir en bra onsdag. Jeg skal ha tre PT-timer selv, før jeg skal jobbe med online coaching og avslutter med å være PT-kunde selv! Det vil si, vi har fått en ny PT på gymmet og hun skal ha en økt med meg. Jeg gleder meg skikkelig til det, det blir veldig gøy med et rollebytte!

Tirsdagsøkt og pastasalat med kylling


Fargerik tights fra Luciaven / t-skjorte og sko fra Reebok (reklamelenker)

Hei dere! Dagen i dag har startet så utrolig bra, og jeg sitter virkelig her med godfølelsen nå. Først var jeg ute på tur med Guapo før turen gikk til HIT for å gjennomføre ukens andre styrkeøkt. Jeg kjørte pushups på bosu-ball i dag, det setter virkelig krav til kjernemuskulaturen. Jeg trenger å jobbe med mage og kjerne, så jeg jeg har dette med i hver økt nå. Det nye treningprogrammet mitt er så utrolig gøy å trene og jeg gleder meg virkelig til hver økt nå om dagen! Her ser dere hva jeg trente i dag:

Rumenske markløft 5 x 6, 80 kg

Sittende lårcurl 2 x 10, 61 kg

Utfall til siden med kroppsvekt 3 x 12 på hver fot

Chins 4 x 6

Pushups på bosuball 3 x 15

Sittende roing med bredt grep 3 x 10, 41 kg

Halo med kettlebell 3 x 12, 12 kg

Tricep kickback 3 x 12 i supersett med

Strake kickbacks 3 x 10, 4 kg

På det siste supersettet tar jeg først vanlige kickbacks på den ene hånden, før jeg går rett på strake kickbacks på samme hånd. Deretter bytter jeg og gjør det samme på den andre, dette utgjør ett sett. 4 kilo høres kanskje ikke mye ut, men på slutten har jeg virkelig problemer med å gjennomføre på grunn av pump i armene! Etter dette avsluttet jeg økten med 3 x 12 repetisjoner på mage, øvelsen ser dere her:


I går kom det pakke fra Iherb i posten, med en ny type pasta. Den inneholder 250 kcal per 100 g og hele 19,6 g med proteiner! Det kaller jeg muskelmat, og påfyllet etter trening ble derfor en stor pastasalt med kylling. Mens pastaen kokte stekte jeg kyllingfilet, og kuttet opp purre, rødløk og paprika. Alt dette blandet jeg i en bolle sammen med ca. 4 ss lett gresk matyoghurt, 1 hvitløksfedd og 1 ss pesto. Ferdig pasta tilsatte jeg tilslutt, rørte godt og endte opp med den beste lunsjen på lenge! Det er det jeg kaller en god start på dagen, og jeg er full av energi og klar til å jobbe med PT-kunder og oppsett av nye treningsprogram. Livet smiler om dagen, og jeg smiler tilbake :)


Kickstart med bakkeintervaller

Bakkeintervaller må være den beste/verste måten å starte uka på. Intervaller er virkelig elsk/hat for min del, men jeg kommer meg gjennom det. I tillegg til å være den treningsformen som er mest effektiv i forhold til fettforbrenningen kan intervall-trening føre til flere andre fordeler som bedre utholdenhet og økt oksygenopptak. Denne typen trening er også effektiv og blir ferdig fort, noe som er motiverende i seg selv! Jeg synes det er mye å lettere å presse meg selv til å gi alt når jeg vet at det er over en lengre tidsperiode. Så om du ikke liker lange løpeturer men gjør det for å holde formen, så er virkelig intervalltrening noe å prøve ut.

Jeg trener vanligvis intervaller inne, men nå om dagen prøver jeg å være så mye ute som mulig. Jeg vet at det snart blir slutt på den luksusen, så da gjelder det å gjøre det beste ut av de dagene jeg har. Jeg løp bakkeintervaller i dag, og alt du trenger for å utføre denne intervallen er en passe lang bakke med stigning. Gi absolutt alt i oppoverbakken og jobb rolig/gå ned. Prøv å holde tempo jevnt oppover hele bakken, her sitter det mye i hodet også. Gjenta 6-10 ganger før du trapper litt ned etterpå. Det er også viktig å være skikkelig varm før du starter på denne typen intervall, bruk gjerne 10 minutter på det og kjenn at du er varm i kroppen. Bakkeintervaller trenger du kun en bakke for å gjennomføre, og det er ekstra bra for musklene i legger, lår og rumpe også. Ingen grunn til å stå over trening selv om man ikke har et senter tilgjengelig med andre ord!

Ullgenser og pannebånd fra Kari Traa og tights fra Luciaven (reklamelenker)
Pulsen og svetten holdes ikke tilbake på intervaller som dette, så det er bare å komme seg inn i dusj og varme så fort som mulig. Påfyll ville jeg også ha så fort som mulig, og da ble den enkle løsningen speltlomper med godt pålegg. Jeg drakk en proteinshake på siden også, supert påfyll til slitne muskler.
Nå er jeg full av energi etter en kickstart på uka, og er klar for å jobbe resten av dagen! Jeg skal få lagt inn en god styrkeøkt mellom PT-timene også, så jeg er ikke i til om at denne mandagen blir en god en. Kickstart uka di du og, og hold trenden gjennom hele uka!

Søndagsøkt og spekekylling

Økta  i dag var så BRA! Jeg elsker å trene på søndager, jeg har alltid god tid og det er alltid lite folk på gymmet. Jeg liker så godt å ha hele lekestua for meg selv, så tidlige søndagsøkter er uten tvil en favoritt. Jeg trives så godt med treningsprogrammet mitt også, det har også mye å si for motivasjonen. En av øvelsene jeg kjørte i dag var sittende facepull, her kjørte jeg 4 x 10 repetisjoner med 45 kilo. Trekk tauet mot ansiktet og sørg for å hold albuene oppe gjennom øvelsen. Jeg synes denne tar utrolig bra på baksiden av skuldrene og øvre rygg. En annen ting som virkelig hjelper motivasjonen er nytt treningstøy, i dag hadde jeg helt nytt antrekk fra 2XU:

T-skjorte og kompresjonstights fra 2XU / sko fra Reebok (innlegget inneholder reklamelenker)
Den nye kompresjonstightsen fra 2XU har blitt ekstremt godt tatt i mot av andre allerede, og jeg har selv blitt fan etter første økta. Denne modellen er høyere i livet, og har en bred linning som gjør den utrolig behagelig å ha på. I tillegg er det refleks i det prikkede x-designet, som passer fint nå som det er mørkere ute. Jeg kastet  t-skjorta etter økta i dag for å vise dere hvordan den faktisk sitter på, det er jo litt vanskelig å se bare ut i fra produktbildene. Denne tightsen er nå uten tvil den beste kompresjonstighsen jeg har!
Etter økta dro vi rett hjem til mor og far, og akkurat nå er jeg stappmett etter farsdagsmiddagen. Vi spiste kyllingfilet surret i spekeskinke, med søtpotetbåter og brokkoli som tilbehør. Kyllingfiletene stekes hele i panna, før skinken surres rundt på slutten av steketiden. Den salte smaken av skinka er så godt mot den saftige kyllingfileten. Hvitløkselsker som jeg er lagde jeg en dressing også, av lett gresk matyoghurt, en presset hvitløk og litt salt. Det er så godt og passer virkelig til all slags mat! Pappa var fornøyd med både gave og muffins også, så da er alt bare velstand. Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, lade opp til ei ny treningsuke!

Sunne sjokolademuffins til farsdagen

God søndagsmorgen!  Det er farsdag i dag, og for å være snill med min fantastiske pappa har jeg laget sunne sjokolademuffins. For noen uker postet jeg en annen oppskrift på sjokolademuffins som var ekstremt god, den finner du her. Med inspirasjon i den oppskriften laget jeg i dag en ny variant, denne gangen med litt kokossmak i også. Kokosolje har en rekke positive helsefordeler med seg, og i tillegg egner det seg veldig godt i bakst. Har du ikke dette tilgjengelig kan du også bytte det ut med vanlig smør. Oppskriften på farsdagsmuffins ser ser slik ut:

5 egg

4 ss sukrin gold

5 ss mandelmel

2 ss kokosmel

4 ss bakekakao

4 ss smeltet cocosa

1 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin gold til eggedosis, før du blander inn det tørre. Smelt cocosa og rør inn til slutt. Fordel i muffinsformer og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. La de avkjøle seg på rist før du legger på glasur. Jeg hadde det litt travelt og gikk for den enkle løsningen med Philadelphia sitt sjokoladepålegg. Det er utrolig godt og er en veldig lettvint løsning på smakfull glasur. Jeg har selvfølgelig prøvesmakt muffins allerede, og de ble utrolig gode! Saftige og med rik sjokoladesmak, ingen tvil om at pappa kommer til å bli glad for disse. Alle fedre fortjener en ekstra oppmerksomhet på dagen sin, så kom dere inn på kjøkkenet om dere ikke har gjort det enda!

Innlegget inneholder reklamelenker

Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, før jeg skal trene en PT-kunde. Helt perfekt på en søndagsformiddag, før jeg tar turen opp til mamma og pappa. De står for middag og jeg stiller med dessert! Ha en fin dag da dere, og gratulerer med dagen til alle fedre der ute. Mest av alt til pappaen min selvfølgelig da - han er jo best :)

Lørdagslunsj

Det enkle er virkelig ofte det beste. Dagens lunsj var fantastisk god, og trenger absolutt ingen forberedelser. Laks, litt sesamfrø, soyasaus og litt ingefær er alt du trenger for et smakfult og sunt måltid. Laks er en fantastisk kilde til omega-3, og hvis du ikke spiser fet fisk vil jeg anbefale å ta et tilskudd av det. Denne typen fettsyrer kan nemlig gi en hel rekke helsefordeler, som økt fettforbrenning, hjelpe mot stive ledd og hjelpe mot tørrhet i hud og hår. Så fremt du har et variert og sunt kosthold som gjør at du får i deg alt du trenger av næringsstoffer trenger du i utgangspunktet ikke kosttilskudd. Å få i seg næring gjennom mat vil alltid være det beste! Jeg spiser laks, makrell eller ørret 4-5 ganger hver eneste uke. Noen ganger smaker det best så enkelt som dette:

Dagen i dag har jeg startet med nok en tur med Guapo. Det fine med å ha hund er at jeg ut å gå, selv om jeg helst vil ligge litt lenger under den varme dyna. For det er jo så godt når jeg først kommer meg ut døra, ut i frisk luft. Når vi er oppe tidlig er det ikke så mange folk i marka heller, jeg liker best å gå for meg selv og bare kose meg med naturen. Jeg måtte kle godt på meg for å ikke fryse, men trosset høstkulda og dro av utebukse og jakke for å vise dere det fine settet jeg hadde på under.

Topp og tights med rumpeløft er begge fra Luciaven (sponsede lenker)
Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, før det blir inn på kjøkkenet og bake! I morgen er det jo farsdag, og pappa fortjener noe godt. Jeg står mellom muffins, gulrotkake eller eplekake - resultatet deler jeg selvfølgelig med dere i morgen. Nyt lørdagen alle sammen!

Love LUCIAVEN


Over ser dere meg og en av mine nærmeste venner, nemlig verdens vakreste Lucia. Hun er ikke bare den beste venninnen man kan ønske seg, men også en kickass treningspartner. På toppen av det hele har hun sin helt egen kleskolleksjon, LUCIAVEN, som jeg har vært forelska i lenge! Og guess what, nå har klærne hennes kommet inn hos sponsor X-life! Gjett om jeg er glad for det da :) Lucia sine klær er så fargerike, spreke og fine at man bare blir glad av å se på de. Lenkene i innlegget er sponset, men dette mener jeg virkelig fra langt inne i hjertet mitt. Jeg er så heldig at jeg skal få være modell for den neste kolleksjonen Lucia skal lansere, i tillegg til at vi har flere spennende planer sammen fremover. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg!

Innlegget inneholder reklamelenkerVi kjørte en bonus-økt sammen i går, med fokus på mage og rygg. Jeg liker spesielt godt renegade rows med kettlebells, det er en fantastisk øvelse for både kjernemuskulatur og ryggen. I dag har jeg tatt treningsfri, og har heller gått en lang tur med Guapo. I stedet for å trene dagdrømmer jeg heller om fine treningsklær, og under ser dere favorittene mine fra LUCIAVEN sin nyeste kollksjon. Disse modellene har rumpeløft, som løfter og former rumpa. Ingen andre tightser jeg har prøvd med rumpeløft kommer i nærheten av disse tightsene. I helgen er det introduksjonstilbud på noen av plaggene også og du finner hele kolleksjonen HER.


Over til verdens enkelste fredagsmiddag, nemlig speltlompepizza! Jeg har savnet speltlomper så utrolig mye, og det har gått noen pakker denne uken for å si det sånn. Det er så lettvint og ikke minst kjempegodt alternativ til mat i farta. Jeg pleier å kjøpe en pakke kyllingfilet i skiver, å rulle det inn i lompene med litt grønt til. Verdens enkleste wraps, som er ferdig på null komma niks. Har du litt bedre tid kan du også lage pizza som meg denne fredagen. Har har jeg smurt lompene med Philadelphia med hvitløksmak, før jeg toppet med stekt kyllingfilet, cherrytomater, litt purre og ost på toppen. Sett inn i ovnen på 200 grader i 5-8 minutter, til osten har smeltet. Vips så har du fredagspizzen klar! Riktig god helg alle sammen :)

Gresskarmos og den siste økta

 Jeg kjøpte alt for mye gresskar forrige helg, men heldigvis er det en matvare som kan brukes i mye. Dagens lunsj ble derfor kyllingfilet, grønnsaker og gresskarmos. Jeg brukte halvt om halvt med gresskar og gulrøtter som jeg kokte opp. Når det var mykt nok moste jeg med stavmikser, og tilsatte litt salt, noen pressede hvitløksfedd og en ss smeltet smør. Det ble utrolig godt og smakte virkelig godt denne torsdagen!

Lenkene i innlegget er sponset

I går gjennomførte jeg den siste økta på programmet mitt, i morgen begynner jeg på dag 1 igjen. Jeg skal kjøre totalt 5-6 økter i uken, litt ettersom det passer. I tillegg har jeg 3 dager hvor jeg nå legger inn pull-ups, dips og roing. Øktene er ganske heftige, men jeg synes programmet er veldig morsomt og jeg trives veldig godt med det kjenner jeg. I dag hadde jeg egentlig tenkt å ta treningsfri, men vi får se hva jeg finner ut i løpet av dagen. Det frister med ei økt selv om gårsdagens trening kjennes enda. Den økta så slik ut:
 

Rumenske markløft 5 x 6, 70 kg

Sittende lårcurl  2 x 10, 56 kg

Sidelengs utfall 3 x 10 hver fot

Chins 4 x 6

Flyes med manualer 25 + 5*5, 8kg

Sittende roing med bredt grep 3 x 10, 36 kg

Halo med kettlebell 3 x 12, 12 kg

Triceps kickback 3 x 12, 4 kg i supersett med

Strake kickback 3 x 10, 4 kg

Landmines 4 x 8

 


I det siste har jeg fått mange henvendelser om kreatin, når jeg tar det, hvordan jeg blander det ut og hvor mange gram. Jeg tar ikke kreatin alene, jeg bruker SAW før trening som både inneholder kreatin og mange andre stoffer som gjør at jeg kan yte maksimalt på trening. Blant annet inneholder den koffein, taurin og l-arginine som virkelig gir et kick under økta. Jeg har blitt så avhengig av å ta den at jeg faktisk måtte gå hjem fra treningssenteret her om dagen i ens ærend for å hente den. Nå skal jeg lage i stand et par matbokser før jeg skal komme meg avgårde på jobb. Ha en sporty dag da dere!

Bymarka & Bananpannekaker

God morgen! I går var det fint vær her i Trondheim, og noe jeg og Linn vet å utnytte. Nå er det jo faktisk ikke lenge igjen før det blir for kaldt til disse turene våre heller, så vi må bare bruke de dagene vi har best mulig. Det er jo tross alt november og plutselig kommer snøen. Jeg kjenner at jeg gleder meg til skiturer, det er så koselig og ikke minst bra trening. Men i mellomtiden skal nyte høstdagene for alt de er verdt! Nå som kokurranseoppkjøringen begynner snart blir det jo en del cardiotrening på meg også, og det betyr at nye challenges er rett rundt hjørnet. Jeg skal bruke den neste måneden på å tenke de ut, for dagene jeg har nå skal jeg bare kose meg så mye jeg kan!

Linn i lue og fleecejakke fra Kari Traa, tights fra Better Bodies. Jeg har pannebånd og ullgenser fra Kari Traa, tights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)


Noen timer ute i marka var i allefall perfekt for denne gutten - som ble 1 år i går! Noen skikkelig feiring ble det ikke, han er ikke helt i form stakkar så vi får ta det igjen til helgen. Da skal han få nye leker, godbiter og så mye kylling han bare vil til middag. Siden barnet er dårlig ble det jeg som fikk kose meg litt ekstra i går, med bananpannekakene mine! Det er uten tvil min beste oppskrift på pannekaker, og jeg har virkelig savnet disse den siste måneden. Oppskriften som er postet mange ganger før ser fortsatt slik ut:

3 hele egg

3 modne bananer

200 g havregryn

3 dl vann

60 g vaniljeprotein

3 ss sukrin gold/sukrin

1 ss kanel

1 ts kardemomme og 1 ts bakepulver

Mos bananene med stavmikser og før du tilsetter resten av ingrediensene. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt cocosa i pannen. Oppskriften holder til to veldig sultne personer eller tre litt mindre sultne. Eventuelt kan du lage halve røra og sette resten i kjøleskapet, den holder deg nemlig fint til dagen etter. Pannekakene blir faktisk bedre når røren har stått till også! Så er det bare å toppe med det du liker, jeg gikk for brunost, syltetøy, vaniljekesam og druer. Så godt!

Så hvis du har litt ekstra tid og lurer på hva du skal lage til frokost har du svaret her! Ha en sprek onsdag alle :)

Økt 2 og luksuslunsj

Det blir ikke noe mindre heftig dette programmet mitt, og jeg jente allerede i går kveld at jeg var støl etter den første økta. Å gå lang tur med Guapo i dag tidlig løsnet godt opp i musklene heldigvis, og jeg kjente med skikkelig klar for økt nummer 2 som så slik ut:

Knebøy 4 x 8

Utspark 2 x 10

Pushups i slynge med bein på kasse 3 x 12

Sittende facepull 4 x 10

Sittende fronthev 3 x 10

Sideliggende sidehev 25 + 5*5

Bicepscurl 3 x 12

Kneetuck i slynge  4 x 10

På slutten ville jeg få opp pulsen litt, og la til hoppende pushups mellom to stepkasser. Det er så morsom øvelse, samtidig som jeg kjenner at jeg får presset ut det aller siste fra bryst og armer. Begynn med en vanlig pushup med hendene på begge kassene, før du presser deg opp i været så hardt at du tar et "hopp" og lander mellom de to kassene igjen. Der tar du en smal pushup før du på nytt presser deg opp i et hopp slik at du lander med hendene på kassen igjen og gjentar det hele så mange ganger du klarer. Jeg klarte 2 x 8 runder i dag før det sa stopp, og jeg er egentlig greit fornøyd med det!

Tights fra Better Bodies / supermyk topp fra Röhnisch / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


Over til det viktigste, nemlig lunsjen min i dag! Søtpotet har vært savnet, og det var et gledelig gjensyn i dag. Karbonader med søtpotet-fries er slett ikker verst på en helt vanlig tirsdag. Jeg brukte 400 g karbonadedeig, to egg, litt løk, salt og chili som jeg formet sammen til karbonader og stekte i panna. Samtidig hadde jeg søtpotet-fries i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Et lite tips er å vende søtpoteten i eggehvitter + krydder før de går i ovnen, da blir de ekstra crispy og gode!


Nå skal jeg klappe sammen maskina og kose med bursdagsgutten min, Guapo er nemlig 1 år i dag!

Mandag & nytt treningsprogram

Hei dere og riktig god mandag! Håper dere har hatt en bra start på uka så langt, det har iallefall jeg. Ny uke og nytt treningsprogram, det blir liksom ikke bedre! Kroppen har godt av å bytte treningsprogram etter en viss periode, for hvis man alltid kjører det samme får ikke kroppen nok utfordringer på sikt. Det finnes ingen fasit på hvor mange uker det skal gå før man bytter program, det kan variere fra person til person og mellom ulike programmer. Hvis du har stagnert, gått lei eller mangler motivasjon kan et nytt treningsprogram være midt i blinken. Min økt i dag så slik ut:

Hipthrust med strikk rundt bein 4 x 10, 60 kg

Liggende lårcurl 2 x 10, 16 kg

En-fots amerikanske markløft 2 x 10, 10 kg kettlebells i hver hånd

En-hånds skulderpress med kettlebell 4 x 10, 10 kg

Sittende roing med høy kabel 4 x 10, 35 kg

Knestående latdrag 25 + 5*5

Triceps pushdown 25 + 5*5

Omvendte flyes med manualer 3 x 12, 4 kg i hver hånd

Crunch i kabel 3 x 10, 55 kg

Jeg er ikke så veldig glad i sittende lårcurl, den gir meg ikke så kontakt og strekk som jeg får ved liggende lårcurl. Mangler du en liggende lårcurl på gymmet ditt er det bare å bruke fantasien, jeg liker denne varianten veldig godt:

Kompresjonsshorts fra 2XU / topp fra Better Bodies / caps fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)
Før økta i dag fikk jeg smake en aldri så liten frekkas - en ny type brusetablett! Denne fungerer på samme måte som Fres, men har smak av blå drue. Jeg synes den var skikkelig god, og akkurat nå er den på introduksjonstilbud også. Jeg har allerede bestilt min første forsyning, og du finner de her. Jeg har spist verdens enkleste lunsj og middag i dag, både fordi jeg har hatt en travel dag og fordi jeg har savnet havregryn så utrolig mye! Med både banan og riskaker i tillegg ble det et magisk påfyll etter styrkeøkta. Lover å komme med mer kreative oppskrifter etterhvert, men jeg kommer nok til å leve på grøt noen dager fremover! Nå skal jeg ta med Guapo ut på tur, han må få trene litt han også.
Ha en fortsatt fin mandagskveld, og har du ikke kommet deg på trening enda så get to it! Mandager setter standarden for resten av uka, så det er bare å komme seg avgårde :)

Snipp snapp snute...

...så var var lavkarbo-eventyret ute! Jeg skulle egentli holde ut til mandag, men i går kveld bestemte jeg meg for å droppe de siste dagene. Det har blitt november, det er 1 måned til konkurranse-dietten begynner og da orket jeg rett å slett ikke å forsette. Det ble nesten 4 uker, og jeg fikk iallefall kjent litt på kroppen hvordan det føles som var hele poenget med å teste det. Optimalt sett skulle jeg nok prøvd enda noen uker til, men sånn ble det ikke denne gangen. Så om noen lurer på hvordan dagens frokost så ut ble det selvfølgelig speltlomper, herregud som jeg har savnet det!Den frokosten var så god, og jeg gleder meg allerede masse til dagens treningsøkt. Sånn for å oppsummere lavkarbo-ukene mine synes jeg jevnt over det har gått veldig greit. Jeg har holdt proteininntaket mitt likt, men byttet ut nesten alt av karbohydrater med fett. Jeg har spist mellom 40-80 g karbohydrater hver dag, men samtidig passet på å ligge mellom 2000-2500 kalorier. Det var altså ikke noe forsøk på å gå ned i vekt, da jeg har vært i overskudd hele perioden. Det jeg likevel merket var litt mindre energi, og det trykket jeg er vant til å ha på trening. Jeg synes også det var kjedelig å måtte ha så store begrensninger i matvarer som jeg er glad i, som speltlomper, frukt og søtpotet. Det jeg også sitter igjen med, er en god forståelse for hvorfor dette fungerer i forhold til vektreduksjon for mange. Det er "lettere" å spise mye karbohydrater enn det er å spise mye fett. Det gir en metthetsfølelse på en annen måte, og jeg synes enkelte dager det var vanskelig å spise all maten min. Sånn sett kan jeg skjønne at enkelte liker å bruke denne metoden når det kommer til å gå ned i vekt. Jeg personlig har samme filosofi for kosthold som alltid, og tror det beste er å spise sunt og variert uten noen form for restriksjoner. Alt med måte heter det så fint, og det er det jeg har troen på også :)

Med den fantastiske frokosten min i magen er jeg klar for å ha en PT-time, før jeg skal trene selv og jobbe med nettkunder ikveld. Jeg er så glad og fornøyd med jobben min og ikke minst arbeidsplassen min som feiret 1 år på fredag. Jeg venter fortsatt på bildene fra fotografen sånn at jeg får vist frem kostymet, enn så lenge kan jeg glise i PT-skjorta mi:
Helt til slutt vil jeg bare tipse om denne supre rabrattkoden fra sponsor X-life! Bruker dere HELG20 som rabattkode i kassen får dere 20% på et valgfritt produkt i hele nettbutikken :) Koden gjelder bare ut dagen, så har du ønsket deg noe lenge er dette tiden å kjøpe det. Nå skal jeg komme meg avgårde på gymmet - ha en super søndag alle!