hits

november 2013

Lørdagstur og lørdagspizza

 Her kommer oppskriften på verdens enkleste lørdagspizza, supergod er den likevel! Det som er så fint med den er at du aller mest sannsynlig har alle ingrediensene du trenger allerede, så du slipper å gå på butikken for å lage denne. Bland ønsket mengde havregryn, egg, vann og en klype salt sammen til du har en litt "flytende" røre som du fordeler med slikkepott på et bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter, eller til du kjenner at bunnen har blitt litt sprø. I mellomtiden kutter du opp ferske grønnsaker og steker kyllingfilet.


Legg tomater, paprika, hvitløk og litt salt i en bolle, som du moser sammen med stavmikser. Plutselig har du en sunn og god pizzasaus med den smaken du ønsker. Gjerne tilsett litt fersk chili og kajennepepper hvis du vil ha en litt mer spicy variant. Fordel utover den ferdigstekte pizzabunnen, før du topper den med resten av grønnsakene og stekt kylling. Med mozarella på toppen setter du den inn i ovnen igjen, i ca 10 minutter eller til osten har smeltet. Jeg serverte med ruccola og hvitløksdressing av mager kesam, salt og en presset kinesisk hvitløk.

Jeg hadde egentlig store planer om å komme meg på trening i dag, men etter jeg var ferdig på jobb hadde jeg hodepine og styrketrening fristet faktisk ikke i dag. Jeg valgte derfor heller å ta meg en lang runde ute i frisk luft, så tar jeg heller styrkeøkta mi i morgen. Mye bedre med en gåtur som gjorde godt for både kroppen og hodepinen i dag! Selv om det er kaldt ute gjelder det bare å kle seg godt, og nye den herlige høstlufta. Følte meg mye bedre når jeg kom inn, og nå skal jeg gjøre meg klar til feiringen av fineste Kristine sin 30års dag. Håper dere har en super lørdagskveld, kos dere med pizza!Meg og bestevenn Drea holder oss varme i vinterkulda. Jeg i parkas og Drea i vest, begge fra Rönhisch. (Sponsede lenker)

Julekuler


 

Nå har jeg også begynt med julebaksten, så godt å ha tilgang til stort kjøkken igjen! Jeg lagde julekuler her om dagen, med smak av klementin, madler og kokos. Hørtes ikke det ut som en god kombinasjon? Det var det virkelig også, disse godbitene gikk raskt ned her i huset! Oppskriften er enkel og grei også, og alle ingrediensene du trenger ser du på bildet under:Oppskrift:

100 g Mandelmel (jeg brukte den mørke og fettreduserte i denne oppskriften)

80 g Sukrinmelis

2 ss Sukrin Gold

2 eggehvitter

1 rør stevia med vaniljesmak

1 stor klementin

Bland alt utenom klementinen i en bolle og rør godt. Riv så skallet av mandarinen et rivjern før du presser saften ut av mandarinen inn i røren. Bland godt sammen til du får en deig, du skal kunne jobbe med deigen uten at du blir klissete på fingrene. Dette kommer litt an på størrelse på klementinen, så hvis den blir for klissete kan du supplere med mer mandelmel/sukrinmelis. Blir den for tørr tilsetter du bare bittelitt vann.Trill deretter små kuler som du dypper i kokosmasse, eller du kan bruke knuste kokosflak som jeg gjorde. Så kommer den vanskeligste delen av oppskriften - nemlig å sette kulene i kjøleskap og vente til de har avkjølt seg og stivnet litt. Gjerne la de stå over natten selv om jeg vet det er vanskelig, jeg innrømmer at jeg faila selv. Klarte ikke å vente med å sette tennene i disse små kulene som virkelig smaker av jul.
Disse er farlig gode - et tygg og du er hekta!

Fredagslunsj og supersalg

Det er straks jul og supersponsor X-life har skjønt at det er mange som ønsker seg nye treningsklær til jul! Derfor kjører de Black Friday Supersale i hele dag med 30-90% avslag på masse fine treningsklær! Hele salget finner du ved å klikke her, og under har jeg listet opp noen av mine favoritter som nå er på salg. Størrelsene går raskt unna, så jeg anbefaler å ta en titt innom med engang enten om du skal handle til deg selv eller til nære og kjære. Myke pakker under treet er iallefall det beste jeg vet, tipper en god del er helt enig med meg!Varmere genser med ull fra Puma, nå til 70% og du finner den her.50% på superbehagelig singlett fra Kari Traa finner du her.

Halv pris også på favoritthood fra Adidas som du kan klikke hjem her.


50% på rååsa topp fra Reebok også :) 

Alle jenter vet at shopping er slitsomme greier. Derfor er det også viktig med påfyll av god mat også, så her kommer et enkelt lunsjtips. Jeg spiser ikke mitt første måltid før rundt klokken 12, men jeg vet allerede hva lunsjen min skal være. Akkurat det samme som jeg spiste til kveldsmat i går, fordi det var så utrolig godt! Ikke minst superenkelt også, akkurat som jeg liker det. Blander en boks mager kesam med litt vaniljestevia og toppet med banan, mandarin og tørkede tranebær. Det enkle er virkelig ofte det beste! Jeg rakk å lage litt enkel julebakst her om dagen også, oppskriften kommer litt senere ikveld. Ha en super fredag så lenge!
Rumpeøvelser med ball

Flere av dere har etterlyst øvelser for rumpa som man ikke trenger å være på treningsstudio for å utføre. Her kommer to øvelser du kun trenger en treningsball for å gjennomføre, som virkelig river i rumpe- og lårmusklene. En slik ball tar ikke stor plass, koster ikke mye og er derfor en billig investering eller et supert julegaveønske.

 Lårcurl med ball. Start med å ligge på ryggen og plasser hælene på ballen. La armene ligge rett ut eller ned langs siden for å holde balansen. Hvis du klarer det kan du også legge de i kryss over brystet, dette aktiverer i større grad støttemuskulaturen din. Start øvelsen med å løfte hofta opp før du trekker beina dine så langt inn mot rumpa som du klarer. Strekk beina rolig ut igjen, og husk å holde hofta oppe gjennom hele bevegelsen! Gjenta 12-15 ganger, så skal du kjenne at denne brenner godt i både bakside lår og rumpemusklene. Denne har blitt fast innslag hos meg etter min gode venninne Siri som og er personlig trener vise meg den for noen måneder siden. Love it!
Ligger på gymmatte fra Abilica, iført Tee fra Kari Traa, antishake tights fra Röhnisch, sko fra Inov-8. ( Lenkene i innlegget er sponset)

 Liggende omvendt beinhev med ball. Jeg aner ikke om dette er navnet på øvelsen, men jeg synes dette var et treffende navn! Denne utføres enkelt og greit ved å legge deg på en benk og plasser ballen mellom ankelene. Løft deretter ballen rett opp, og kjenn at du virkelig sviser rumpemusklene på toppen. Hold et par sekunder på toppen, før du senker rolig ned.  Også denne øvelsen kan du ta 12-15 repetisjoner på, jeg pleier som regel å utføre 3 sett på begge øvelser.

Har du prøvd noen av disse øvelsene før?

Dagens økt og deluxe lunsj

Hei dere! I dag har jeg hatt nok en god økt, og det er så herlig å være inne i en så god treningsperiode.Mye mat og mye overskudd er nok grunnen til det, merker at det har utrolig mye å si for fremgang på trening. I dag trente jeg bakside lår og rumpe, og som alltid starter jeg hver beinøkt med å aktivere rumpemusklene mine for best mulig kontakt. Jeg har laget en egen guide for hvordan du gjør dette, som du kan finne ved å klikke her. Etter aktivering satte jeg i gang med økta mi som så slik ut:

Hipthust 3 x 12, 60 kg

Reverse hyper 3 x 15, 22 kg

Lårcurl med ball 3 x 12

Strake markløft 3 x 8, 60 kg

Bulgarske utfall med manualer 3 x 12, 12 kg

Good mornings 3 x 10, 30 kilo

Mange av dere har etterlyst bilder av hvordan man utfører lårcurl med ball, jeg fikk knipset bilder av det i dag som jeg legger ut i kveld eller i morgen. Den svir virkelig i rumpemusklene, og de vil jeg jo så gjerne forbedre! Det jeg og gjerne vil er å være i Gøteborg i helgen, der skal nemlig mine to fine teamvenninner konkurrere! Eileen og Veronica kjørte på med enda en konkurranse dettte året, og jeg ønsker dem begge masse lykke til :D


Team Sprettrumpe på poseringsdate i september! Veronica til venste, meg i midten og Eileen til høyre :)

Etter trening møtte jeg min kjære far som ble med meg på kontraktsmøte for kjøp av leiligheten min. Jeg kan fortsatt nesten ikke tro det - jeg har kjøpr min helt egen leilighet som jeg nesten ikke kan vente med å ta over! Jeg er så lykkelig for det at jeg har ikke ord, og er så glad for at jeg har verdens beste foreldre som har gjort det mulig for meg. Jeg synes dette var grunn til å feire, og slo til med en luksuslunsj deluxe! Speltlomper, serranoskinke, avocado, roastbeef, philadelphia og ferske grønnsaker høres kanskje ut som en magisk kombinasjon? Det var det også - og jeg er nå god og mett etter dette fantastiske måltidet:

Nå venter jobb resten av dagen,  håper alle dere har en super torsdag! Snart er det helg igjen :)

Fantastiske bursdagsmuffins

I dag har verdens beste lillesøster bursdag, og det må selvfølgelig feires! Jeg slo til med supersunne muffins, som ble utrolig gode og ikke minst enkle å lage. Med smak av sjokolade, banan og peanøtt kan det virkelig ikke gå feil, en uslåelig kombinasjon. Oppskriften ser slik ut:

100 g havremel

1 banan

1 scoop sjokoladeprotein

1 ss Fiberfin

1 ss Sukrin Gold

1 egg 

100 g mager kesam

1 ts bakepulver

Mos bananen godt, gjerne med stavmikser. Bland deretter alle ingrediensene godt sammen før du fordeler de i muffinsformer, jeg bruker alltid former av silikon når jeg lager muffins. Det gjør bakingen så utrolig mye enklere! Formene jeg brukte denne gangen var bittesmå, så jeg har spist fire muffins allerede. Helt greit når de er laget av så sunne ingredienser, da kan de nytes med god samvittighet. De er ferdigstekte etter 12-15 minutter hvis du setter de midt i ovnen på 175 grader. La de avkjøle seg på rist før du smører utover glasuren.Glasuren er så enkel som sukrinmelis, 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss PB2 og litt vann blandet sammen til du får riktig konsistens. Så er det bare å smøre det utover muffinsene - og ta deg noen velfortjente jafs av disse herlighetene! Merker at bakegleden har kommet tilbake for fullt, og jeg gleder meg til å ta fatt på sunn julebakst fremover.


Helt til slutt gjenstår det bare å si hipp hurra for lille Marimora mi som plutselig ikke er lita lenger. Jeg kan ikke tro at du plutselig er 20 år og voksen lillesøss! Heldigvis er du like herlig enten du er liten eller stor, og storesøstera di er så uendelig glad i deg. Dagens kjærlighetserklæring på bloggen, og her kommer noen bilder som viser søskenkjærligheten under: 
Lenkene i innlegget er sponset

Tirsdagstrening

Hei dere! Jeg har startet denne uken med to skikkelig gode økter, masse å gi etter en liten ferie i Frankrike. Det er alltid ekstra godt å komme tilbake på trening etter jeg har vært bort noen dager, innrømmer lett at jeg er treningsnarkoman. Det må vel være den beste avhengigeten noen kan ha, så jeg klager virkelig ikke. Rett etter jobb i dag dro jeg på byens kuleste gym for å trene skuldre, triceps og mage. Før alle treningsøktene mine fyller jeg alltid på med BCAA og et eple for å holde energien oppe gjennom hele treninga.


Dagens økt varte nesten i to timer, fordi jeg hadde så mye å gi at jeg jeg la til et par øvelser. Alltid digg med slike økter hvor alt bare klaffer! Godt fornøyd med egen innsats etter denne økta: 

Oppvarming: Rotator cuffs 4 sett

Sittende skulderpress med manualer 3 x 8, 18 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev m/ manualer, 3 x 10, 7 kg

Upright rows med EZ-stang 3 x 8, 27,5 kg

Enarms skulderpress 3 x 10, 10 kg (se bilde under)

Sittende skulderpress i maskin 10 x 10*

Facepulls 3 x 10, 46 kg

Pushdown 3 x 12, 46 kg

Sittende dips mellom benker 3 x 15, 40 kg + droppsett uten vekt

Mage


Trener tungt i tights fra 2XU, topp fra Better Bodies og min favoritt sports-BH fra Stayinplace (sponsede lenker)

Øvelsen over var utrolig god - og det er ingen tvil om at jeg skal legge den inn i programmet mitt fremover! Ikke minst er min kjære 10 x 10 alltid fin å avslutte med, og nå skal dere få oppskriften på utførelse. Jeg tar 10 repetisjoner på en relativt lett vekt, før jeg har 10 sekunders pause og tar 10 nye repetisjoner. Etter sett nummer tre eller fire er den samme vekten plutselig ikke lett lenger, men jeg prøver å holde meg på den samme vekta så lenge jeg klarer. I dag klarte jeg de 50 første repetisjonene før jeg måtte justere ned 5 kilo, og ytterligere 5 kilo ned før jeg klarte å fullføre mine 100 repetisjoner. Jeg lover at denne øvelsen gir en helt vill pump i skuldrene, og det er en perfekt måte å avslutte treningsøkta på i mine øyne, det sørger virkelig for å skvise ut siste rest. Selv om jeg var helt gåen i skuldrene fikk jeg også to gode øvelser inn på både triceps og mage også, altså all grunn til å være fornøyd med tirsdagstreninga mi!
Kveldens enkle postworkout måltid ble cottage cheese med Fun light som saus, i tillegg til et eple og druer. Det var alt jeg rakk før min kjære mamma kom for å hente meg, jeg har nemlig pakket ut av leiligheten der jeg har bodd til nå og flytter hjem til foreldrene mine inntill jeg får ta over leiligheten min rett over nyttår. Ikke verst å få hele desember hjemme hos mor og far, og bli bortskjemt med julekos og god mat resten av året. Fineste lillesøstera mi blir hele 20 år i morgen, så nå skal jeg sette i gang med bursdagsbaking. Sunn selvfølgelig, lover å dele resultatet med dere i morgen :) Ha en super tirsdagskveld så lenge!

Tikka Masala med sunnere nanbrød

I morgen er det lillelørdag, og kanskje har du tenkt å lage noe ekstra godt? Her kommer i allefall et supert tips fra min side, hjemmelaget Tikka Masala med sunnere nanbrød. Tikka Masala er vel en rett de aller fleste liker, selv når den kommer ferdig fra Toro. Å lage den selv er ikke bare mye bedre, men også sunnere og faktisk ikke vanskelig i det hele tatt. Her kommer oppskriften, slik at du har tid til å handle inn de riktige ingrediensene og kan kose deg med denne fantastiske retten du også.  

¨

Det første du må gjøre er å marinere kyllingfilet. Gjerne gjør dette dagen i forveien, eller om morgenen før du skal servere slik at smaken får trekt godt inn. Skjær opp kyllingfilet i biter, til denne oppskiften kan du gjerne bruke mellom 650-800 gram kyllingfilet. Bruk følgende ingredienser til marinaden:

1 dl yoghurt naturell

2 fedd revet hvitløk

1 ss fersk revet ingefær

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

3 ts tandoori masala

2 ts koriander

Ferdig marinert legger du blandingen i ildfastform, og stek midt i ovnen på ca. 225 grader i 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen som det hele skal ligge i.


1 boks hermetiske tomater

2 ss olje

1 ss lettere creme fraiche

1 ss smør

1 fedd revet hvitløk

1 ss revet ingefær

2 ts koriander

La alle ingrediensene putre i ca. 5 minutter og rør godt sammen. Deretter tilsetter du de ferdigstekte kyllingfiletene og la retten trekke nye i 5-10 minutter eller til kyllingfiletene er gjennomstekte. Som tilbehør brukte vi salat, ris og cashewnøtter - men for å sette prikken over i'en på denne retten serverer du også med nanbrød. Disse kan du kjøpe i butikken, ellers kan du lage en sunnere versjon selv. Jeg ble veldig inspirert av Funksjonell Mat sin oppskrift som du finner her.

2 dl melk

1 pk fersk gjær

3 ss sukrin

2,5 dl yoghurt naturell

250 g havremel

250 g hvetemel

100 g fiberfin

2 ss olje

1 ts salt

1 ts bakepulver

Varm melken slik at den blir lunken, og tilsett gjær og sukrin og bland ut. I en annen bolle blander du alt det tørre, for du tilsetter olje, yoghurt og gjærblandingen som du elter godt sammen. Hell 1-2 ss olje over deigen og la den heve i ca. 1 time på et lunt sted. Ferdig hevet deler du deigen i 10-12 små baller som du kjevler ut. Legg på bakepapir og stek øverst på ovnen i ca. 5 minutter, før du tar brettet raskt ut, snur brødene og topper med litt olje og hakket hvitløk før du steker i ytterligere to til tre minutter.Deretter er det bare å nyte, jeg vil anbefale å være veldig sulten når du serverer denne retten. Det er nemlig magisk godt, faktisk er det noe av det beste jeg har spist på lang tid. Om du lager det på lillelørdag eller venter til helgen får være opp til deg, så lenge du faktisk prøver denne retten! Velbekomme :)

Ikke vent til januar!

Mange slapper litt av på treningsfronten nå for tiden, og tenker at når det nye året kommer - DA skal ting bli annerledes. Men hvorfor skal det egentlig bli det? Nyttårsforsettene er det få som klarer å holde likevel, så da er det vel like greit å begynne allerede i dag? Det er 4 uker igjen til jul, og på den tiden kan man utrette MYE. Du kan nemlig miste både mange centimeter og kilo før julaften hvis du går inn for det! Da kan du også kose deg med ekstra god samvittighet i julen også, hvis du har gjort en god innsats på forhånd. Kanskje kommer du inn i den fine julekjolen som passet for noen år siden også, hvis du tar i et tak de nærmeste ukene. Her kommer noen av mine beste tips for å komme i gang med treningen, slik at du kan sette i gang og ikke vente til januar.

1. Sett deg et konkret mål

Jeg vet ikke av noe som er så motiverende som å jobbe mot et bestemt mål. Da blir treningen plutselig mye mer givende og meningsfull i mine øyne. Det trenger virkelig ikke å stille i bikinifitness som er målet, men gjør målet konkret slik at du VET hva du jobber mot. Om det skal være å løpe 8 kilometer uten å stanse, forbedre tiden din på 1000 meter svømming eller å ta 80 kilo i knebøy - så bestem deg for et mål og skriv det ned.

2. Finn treningsformer du liker

Hvis du gjør noe du liker blir det plutselig ikke en plikt å dra på trening lenger - men det blir noe du faktisk ønsker å gjøre. Jeg synes styrketrening er gøy og jeg gleder meg virkelig til å gjennomføre øktene mine. Har du ikke den følelsen er det kanskje på tide å endre treningsform. Det er uendelig mange trenignsmuligheter der ute, finn det som passer deg! Liker du ikke treningsstudio så kom deg ut i naturen og beveg kroppen din, eller kanskje holder det å bytte treningssenter? Har du flere aktiveter å velge mellom kan du også variere treningen mer, og dermed er risikoen for å gå lei også mindre.

3. Sett av tid

Husk at trening er investering i deg selv, og det finnes ingen bedre investering enn i din egen helse. Planlegg treningsøkter og sett av tid i kalenderen din slik du også gjør til andre viktige ting. Husk også at litt er bedre enn ingenting, 30 minutter trening er mye bedre enn ingen trening i det hele tatt!

4. Finn en treningspartner

Et supert tips for å komme i gang med treningen er å starte sammen med noen. Jeg løper flere ganger tidlig om morgenen sammen med en god venninne, selv om det frister å slumre og sove litt lenger MÅ jeg opp fordi jeg vet at hun venter på meg. Da blir det mye enklere å gjennomføre, fordi man er to om det. Det er ofte også morsommere å trene hvis man er flere om det - og i tillegg gjør det treningen til noe sosialt. 

5. Belønn deg selv

Hvis du har vært flink og gjennomført det du skulle, så er det godt å belønne seg selv. Det er også en ekstra motivasjonsfaktor hvis du vet at en belønning venter. Mine beste tips for belønninger er fine treningsklær, for det i seg selv er en fin motivasjonsfaktor! Det er mye gøyere å trene hvis man føler seg fresh og fin i treningstøy. Andre fine belønninger kan være en bedre middag eller en massasje. 

Det er mandag - og en perfekt mulighet til å starte med treningen. Absolutt ingen grunn til å vente til januar med andre ord - get to it!

Bildedryss fra Paris

Her kommer et lite bildedryss fra helgen i Paris :) Jeg skulle egentlig vært hjemme i Norge nå, men flyet mitt ble forsinket så jeg er ikke hjemme før i morgen tidlig. Litt bedre tid i Paris er jo ikke det verste som kan skje :) Mye vin, sukker og latter har preget helgen - jeg har skikkelig godfølelse og julestemning nå. Desember kan virkelig bare komme!

Julestemning i Paris

Herregud for en nydelig by dette er! Jeg er helt forelsket allerede, selv og selve sightseeing dagen er i dag :) Eifeltårnet og Champs Elysees venter litt senere, til nå har vi brukt tiden på shopping, vin og god mat. Ikke minst har vi bare vandret rundt sammen og tatt inn over oss julestemninga, det er så gjennomført pyntet her! Med lysshow og utstillingsvindu som jeg aldri har sett maken til før :)

Jeg har spist mange franske desserter allerede og det blir nok er par til på julemarked i dag! Sitter akkurat nå i sofaen til min kjære Sunniva og spiser turens første sunne måltid. Kesam, frukt og nøtter smaker godt uansett hvor man er i verden! I kveld blir det mer fransk mat og drikke før jeg setter meg på flyet hjem i morgen :) Kommer med en bedre oppdatering da, dette var alt jeg rakk nå etter å ha sovet litt for lenge i dag. Må jo få utnyttet tiden her i denne fantastiske byen best mulig. 

Ha en fortsatt fin lørdag og en fantastisk god helg alle sammen!

Glimt i øyet og sjokoladelykke

Hei dere! Det er torsdag og jeg er faktisk på vei til Paris akkurat nå. Jeg har gledet meg utrolig mye til denne turen, jeg er så klar for julestemning i en av de fineste byene jeg vet av. Absolutt ingen planer er gjort for langhelgen min, jeg vet bare at jeg skal kose meg utrolig mye. Jeg reiser alene til Frankrike for å besøke en god venninne som er på utveksling der, og det skal bli så koselig å se henne igjen! Jeg liker å føle meg ekstra fresh hvis jeg skal ut på reise, og tok derfor turen til Glimt som alltid er behjelpelig med dette. Helt ytterst i øyekroken satte vi på candylashes i gull, for å få en skinnende effekt. Jeg kan nå uten tvil si at jeg har glimt i øyet :D 

Ikke bare er jeg lykkelig med glittervipper, men også lykkelig i sjokoladerus. Dagens lunsj på reisen ble nemlig supersunn frokostblanding som jeg bestiller fra Iherb, I den hadde jeg mandler, gojibær dekket med mørk sjokolade og kjøpte bare en liten boks melk på flyplassen. Gojibær supermat i seg selv, de er nemlig proppfulle av antioksidanter. Sammen med mørk sjokolade blir kombinasjonen rett og slett magisk - enten du spiser det som ren snacks eller i frokostblanding. Advarer på forhånd om at pakken du kan kjøpe her blir borte alt for fort, disse er nemlig farlig gode! Men det har jo ingenting å si - disse kan nytes med den aller beste samvittighet.


Lenkene i innlegget er sponset.

Nå er jeg klar for noen fantastiske dager i Paris, og tar gjerne imot tips om byen i kommentarfeltet. Bloggen kommer selvfølgelig til å oppdateres selv om jeg er på reisefot - det har jeg blitt vant til dette året :) Ha en fantastisk torsdag Norge!

Trippel trening

Det ble faktisk trippeltrening på denne jenta i dag også! For andre gang denne uken, ikke verst om jeg så skal si det selv :) Jeg startet dagen på Maxpuls klokken 06.15 på en time med kettlebells og kroppsøvelser. Alt for lenge siden jeg har vært der nå, men det skal jeg gjøre noe med fra neste uke! Jeg har skrevet ned øktene i kalenderen min og jeg kjenner jeg gleder meg allerede! Det er så utrolig morsom type trening, og ingen tvil om at den er effektiv. De skal straks starte opp med Crossfit også og jeg vurderer veldig å melde meg på det. Det er så gøy ut!


Etter timen på Maxpuls var jeg jo ute på luftetur som jeg skrev om tidligere i dag. Deretter ventet jobb, og rett etterpå dro jeg til Hit the gym for å gjennomføre ukens siste beinøkt. God kontakt og pump gjennom hele økta, og jeg la til en øvelse som i utgangspunktet ikke står på programmet også. Det var Siri som viste meg øvelsen, dere ser henne forresten som snikfotograf på bildet under :) Jeg vet ikke helt hva øvelsen heter, men jeg døper den sidelengs reverse hyper!  Dere utfører den som jeg har vist på bildet under, sørg for å holde foten strak mens du drar den ut til siden. Stopp ca. ved hoftehøyde, så skal du kjenne at denne virkelig svir på utsiden av rumpemusklene dine! Den hjelper på den måten å få en "rundere" form på rumpa, da den jobber mer med utsiden enn andre øvelser jeg har på progammet. Tights / topp / sports-BH / sko (sponsende lenker)

Denne øvelsen kommer jeg definitivt til å fortsette med, for den svir virkelig på de rette plassene! Har du prøvd denne før?

Morgensmil

Jeg er som de fleste andre glad i å sove lenge om morgenen, men likevel har jeg flere dager i uka alarmen på lenge før jeg skal på jobb. Når den ringer er jeg ikke alltid like fornøyd, men står opp og tar på meg ullundertøy og joggesko likevel. Morgencardio handler ikke bare om å komme i bedre form for min del, men like mye om å legge vekk alle bekymringer og klarne hodet. Når jeg er ute i naturen og får rørt på kroppen blir alt så mye lysere, og bekymringer blir små og meningsløse. Det er noe spesielt med høstlufta, den er bare så frisk og herlig! Jeg kommer alltid hjem med et smil om munnen, og er klar for å ta fatt på en ny dag full av energi som varer gjennom dagen. Selv om jeg vanligvis er ei gladjente har jeg og dager hvor jeg står opp på feil side av sengen, og disse dagene er det enda viktigere for meg å komme meg ut på tur. Jeg vet det kan være vanskelig, og jeg vet at den varme senga frister veldig om morgenen. Men bare prøv å kom deg opp og ut, så blir det fort en vane. Etterhvert blir det faktisk vanskelig å la være, for følelsen er så god at det er vanskelig å starte dagen uten. Jeg har et stort smil om munnen nå - som jeg har morgenturen min å takke for :) Smilende og klar for en ny dag :) Holder meg varm i Saga-settet mitt i merinoull fra Kari Traa. Genser og bukse er begge fra sponsor X-life.

Lavkarbo mikrobrownieIngredienser:

3 ss kokosmel

1 scoop sjokoladeprotein

1 egg

1 ss sukrin gold

1 ts bakepulver

0,5 dl vann

5 dråper stevia med kokossmak

2 ss sukrinmelis

For å lage denne herligheten blander du sammen kokosmel, en halv scoop sjokoladeprotein, egg, sukrin gold, bakepulver og vann. Rør godt sammen i en skål/bolle som du trekker plastfolie over og setter i mikrobølgeovnen på full effekt i ca. 1 minutt. Vil du ha en litt mer "flytende" kjerne kan du redusere tiden i mikroen, men jeg synes den ble veldig god og saftig som dette! Resten av proteinet blander du med 2 ss sukrinmelis og litt vann, dermed får du en tykk glasur. Det er lenge siden jeg drevet med mikrobaking nå, gjett om dette er noe jeg skal ta opp igjen! Så godt, så enkelt og så sunt som dette er et det virkelig ingen grunn til å la være :) Næringsinnholdet med glasur blir ca. 360 kalorier, 32 gram protein,  7 gram karbohydrater og 23 gram fett.
Jeg valgte i tillegg å toppe min med madler, valnøtter, klementiner og kokosflak. Dert ga virkelig en smak av jul! Nå er det ikke lenge igjen til julen er her heller, og jeg gleder meg masse til å ta fatt på sunn julebakst. Jeg har lagt alle ingrediensene jeg behøver for sukkerfri julebakst til bestilling, sånn at jeg er klar for desember! Marsipan, pepperkaker, og mange nydelige kjeks skal produseres og nytes med den beste samvittighet fremover, og selvfølgelig skal jeg dele resultatene med dere :) I mellomtiden håper jeg dere nå vet hva dere skal lage som sunn kveldskos!

Treningplan og kickstart på ukaOver ser dere treningsprogrammet jeg følger nå - som jeg er veldig fornøyd med. Jeg liker øvelsene veldig godt, noe som kanskje ikke er så rart siden jeg har satt det opp selv. Jeg vet at en de av dere lurer på hvordan noen av øvelene utføres - gjerne skriv hvilke i kommentarfeltet under så kan jeg ta bilder av de denne uken og forklare utførelsen. Jeg er som dere kanskje har fått med dere superhappy om dagen, med leilighetskjøp i boks og planene klare for 2014. Jeg skal feire det med å dra på langhelg til Paris, tidlig på torsdagsmorgen drar jeg avgårde. Derfor er det viktig for meg å få inn alle økene mine før jeg drar, slik at jeg tar en aldri så liten ferie med god samvittighet. Jeg har allerede startet denne mandagen med en runde morgencardio, snart skal jeg på dagens første styrkeøkt før jobb, og avslutter dagen med enda en styrkeøkt for jeg legger meg. Det handler virkelig kun om prioriteringer - snakk om kickstart på uka :) Trippel trening, det er virkelig ikke hverdagskost - selv ikke for en treningsnarkoman som meg selv. Jeg elsker at overskuddet og treningsgleden er tilbake i hverdagen, da kan jeg ikke gjøre annet enn å glise bredt fra øre til øre :)

Smilende i favoritthood og sports-BH som begge er fra Better Bodies (sponsede lenker) 

Nå skal jeg blande meg litt preworkout før treningspartner Siri kommer for å hente meg. Det er så godt å ha treningsdates tidlig på morgenen, for da du bare komme deg opp av senga. Sosialt er det også, samtidig som du får hjelp til å pushe det lille ekstra under økta. En fantastisk start på uka med andre ord - håper alle dere har starter den bra også! Stå opp, smil og kick ass på trening denne mandagen :D 

Søndagstur og serranosurret kylling

God kveld alle sammen! Etter to gode styrkeøkter både på fredag og lørdag tok jeg fri fra styrketrening i dag. Dagens trening ble istedet langtur ute i det fine høstværet, jeg var ute i over to timer i frisk luft. Det gjør alltid godt for kroppen med aktivitet, men ikke minst er det viktig for hodet noen ganger. Å bare koble helt ut, la tankene fly og legge alle bekymringer bort. Det hadde jeg virkelig behov for i dag og var skikkelig gladlaks igjen på vei hjem, selv om det begynte å regne da det var 20 minutter igjen av løypa :) Det finnes ikke dårlig vær vet dere, bare dårlige klær! Det hadde iallefall ikke jeg i dag, jeg var god og varm i turantrekket mitt. Tightsen på bildet under er perfekt for kalde dager, med varmende mikrofiber på innsiden. Jeg synes refleksene er et stort pluss også, slik at jeg vises godt nå som det blir mørkere ute. Den er fra Röhnisch og du finner den ved å trykke her.


Gladlaks i  topplue og varm genser som begge er fra Craft  og Gore-tex sko fra Reebok ( lenkene i innlegget er sponset)

Vel hjemme var det klart for et bedre måltid for å avslutte uka på en bra måte. Kyllingfilet surret med serranoskinke og godt tilbehør smakte virkelig ikke feil på en søndagskveld! Først skjærer du opp søtpotet, gulrot og rødløk som du legger i en ildfastform. Ovnsbakte grønnsaker tåler mye krydder etter min mening, og jeg valgte hvitløk, salt, kajannepepper og litt chili før du setter ildfastformen i ovnen på 220 grader i ca. 40 minutter. I mellomtiden steker du kyllingfilet på vanlig måte, surr serranoskinke rundt den på slutten av stek i et par minutter til. Kyllingen kan også lages i ovnen, men min ovn var jo travelt opptatt med å lage herlige grønnsaker som tilbehør. Det ble veldig godt å gjøre det på denne enkle måten også, saftig kylling og salt serranoskinke er en veldig god kombinasjon :) Jeg valgte også å servere med brokkoli og fullkornsris på siden - virkelig luksusmat!
Nyt resten av søndagskvelden alle sammen - nå er det snart klart for ny uke med nye muligheter!

Min beste oppskrift på proteinpannekaker

Det finnes utallige oppskrifter på proteinpannekaker  - og jeg har sikkert lagt ut over 10 varianter selv. Her kommer min favoritt, dette er uten tvil den beste oppskriften jeg har laget på proteinpannekaker :) Det beste av alt er at den er utrolig enkel, og inneholder bare sunne ingredienser for er godt for både kropp og smaksløker. For å lage disse trenger du følgene ingredienser:

3 egg

200 g havregryn

3 modne bananer

3 dl vann

60 g vaniljeprotein / bakepro

1 rør steviadråper med vaniljesmak

1 ss kanel 

1 ts bakepulver

Mos bananene med stavmikser før du tilsettter resten av ingrediensene. Det blir absolutt ikke det samme resultatet smaksmessig om du bare kutter den opp i biter og har i røra. Velg selv om du vil ha vaniljeprotein eller bakepro, det blir en litt søtere variant om du går for vanilje. Begge gjør seg utrolig godt i røra, hilsen ei som snakker av erfaring ;)
Lykkelig i min nye treningsgenser fra Karitraa fordi jeg vet at pannekakene som venter smaker magisk godt :)

Så er det bare å SMILE og servere  :) Disse ble servert rett etter trening på fredagskveld, og er perfekt påfyll til slitne muskler. Pålegg velger du selvfølgelig selv, mine noen av mine favoritter er mager vanilje kesam, banan, sukkerfritt syltetøy og cottage cheese. Bon apetit!
Lenkene i innlegget er sponset.Overlykkelig!

Jeg våknet med verdens største smil om munnen i dag tidlig og kunne nesten ikke tro at det var sant. MEN - det er det heldigvis, jeg er nemlig lykkelig eier av verdens fineste leilighet midt i Trondheim sentrum. Jeg er så glad, så lykkelig og svever virkelig på skyer akkurat nå. Jeg satt med nerver i høyspenn i hele går og begynte faktisk å gråte midt på jobb da megleren ringte og sa at den var min. Jeg har faktisk kjøpt min første leilighet, og er dødsforelska i den allerede. Etter gledestårene var tørket bort gikk jeg derimot rundt med verdens største GLIS resten av dagen. Hadde det ikke vært for ørene er jeg sikker på at smilet mitt hadde gått hele veien rundt :D Jeg tar over i januar, så det blir virkelig av perfekt start på det nye året! Jeg har fått noen trøkker i trynet etter jeg kom hjem til Norge, men føler jeg virkelig at alt er på stell og livet smiler tilbake til meg :) Kunne ikke vært gladere enn jeg er akkurat nå!


Dette måtte selvfølgelig feires, det er ikke virkelig hver dag man kjøper sin helt egen leilighet! Feiringen besto av god mat, rødvin og fine venninner. Det aller beste jeg vet er min egen hvite pizza  - det koste vi oss med i går. Har du ikke prøvd denne enda anbefaler jeg virkelig å lage den som helgekos! Den er utrolig god og full av sunne ingredienser som gjør at den både metter og smaker bedre enn vanlig pizza. Til og med mine kjære foreldre innrømte at dette var den beste hjemmelagde pizzaen de noensinne hadde smakt, og jeg er selvfølgelig helt enig.


Jeg skal selvfølgelig feire litt mer i helga også - jeg har planer om gode treningsøkter og et skikkelig bakeeksperiment i morgen! Lover å dele resultatet med dere så fort som mulig :) Det er fredag, straks helg og jeg har kjøpt drømmeleiligheten - livet er herlig med andre ord! Smil fra frøken lykkelita til alle dere :D

Luksussalat og sofakos

Hei dere! I går spiste jeg en skikkelig luksussalat på resturant med min kjære mor og far. Salat er så utrolig godt, og det kan varieres så mye at det er umulig å bli lei. Her om dagen lagde jeg min egen luksussalat hjemme også, og den ble minst like god som den vi kjøpte ute på Graffi i går! Jeg stekte først kyllingfilet sammen med presset hvitløk og salt i en panne, og tilsatte fersk sopp i panna på slutten.  Mens dette avkjølte seg kokte jeg noen egg, og kuttet opp friske grønnsaker. Ruccola, cherrytomater, agurk, purreløk og paprika var de ingrediensene jeg valgte denne gangen. Topp det hele med fetaost og litt oliven, så har du virkelig en luksussalat og et herremåltiid som det tar mindre enn en halvtime å lage!I dag har jeg treningsfri, og har store planer om å bare slappe av i sofaen med gode venninner etter jobb. Jeg er en skikkelig frossenpinn, og går ofte rundt i ull- og superundertøy hjemme i leiligheten. Som regel er topplue og ullsokker også på, ser nesten ut som jeg er klar for skitur hele tiden! Forhåpentligvis kommer snøen til Trondheim snart også, gleder meg utrolig mye til å gå på ski igjen ettersom jeg gikk glipp av hele skisesongen i fjor. Ekstra stas blir det jo og når jeg har så mye fine vinterklær å velge i! Av superundertøy bruker jeg Butterfly-serien fra Kari Traa, som akkurat nå er på tilbud her. Jeg elsker fargen på min egen genser i oransje - men som dere ser på det nederste bildet finnes den også i andre freshe farger. Finfint julegavetips :)  Resten av sofaantrekket mitt består av ullbukse, ullsokker og topplue. Velfortjent sofakos blir det ikveld etter to dager med gode treningsøkter - restitusjon er viktig vet dere!
Kos dere denne torsdagskvelden alle sammen - snart er det helg igjen!

Restitusjon og kosttilskudd

God onsdagskveld alle sammen :) Det ble en sen treningsøkt på meg i dag, jeg har akkurat kommet meg hjem og gomler riskaker og shake mens jeg skriver. Under spørsmåsrunden jeg hadde tidligere fikk jeg endel spørsmål om hva jeg gjør for å sikre best mulig restitusjon når jeg trener mye. Mange glemmer den biten - men musklene trenger faktisk hvilke og næring for å kunne vokse seg større og sterkere. Altså er riktig og nok mat de aller viktigste tiltakene jeg gjør for å la kroppen restituere seg. Men jeg føler likevel ofte at jeg trenger noe mer, og at jeg kjenner meg stiv og støl i jobbhverdagen. Dette har sikker mange andre som også har en sittestillende arbeidsdag som meg selv kjent på. Derfor går jeg til behandling hos muskelterapaut en gang i måneden, på Memento Klinikk. Det kjennes ut som spennet i kroppen min "løsner" etter en slik behandling, og jeg føler virkelig at det hjelper i hverdagen. Mer om hvilken type behandlinger jeg benytter meg av kan du lese ved å trykke her. Ingen investering er bedre enn den du gjør i din egen kropp og helse :)


Utenom dette tar jeg også noen kosttilskudd for å sørge for best mulig prestasjon på trening og selvfølgelig for restitusjon. Før trening tar jeg beta-alanin, taurin, frenzy fatloss og BCAA - altså en finfin cocktail som sørger for at jeg holder energien oppe under hele treningsøkta. Etter trening sørger jeg alltid for å gi kroppen mye næring i form av karbohydrater og protein. Før leggetid tar jeg alltid ZMA, og jeg føler at jeg sover bedre ved å bruke dette tilskuddet. Dette er altså stort sett det jeg bruker av kosttilskudd, resten av næringstoffer jeg trenger får jeg i meg ved å ha en sunt og variert kosthold som dekker kroppens behov. 

Kostilskudd og varme klær tilsendt fra supersponsor X-life kommer til å holde meg frisk og rask denne vinteren!

Nå kjenner jeg at det er på tide å komme seg i senga, som nevnt er søvn utrolig viktig for å sikre optimal restitusjon! Hva er dine beste tips for best mulig restitusjon? 

Pillowfight, julegavetips og rundstykker

Vil du gjøre kjæresten din kjempeglad denne julen? Da har jeg et supert tips som jeg selv har benyttet meg av de siste årene. Hvis du kjøper treningsklær til han er det nemlig tre fordeler med det, og det er jo ikke verst! Den første er selvføgelig at ved å kjøpe treningsklær motiverer du han til å komme seg på trening, alle liker jo å trene i nye klær.  Med trening føler han seg bedre og du får en kjæreste som ser bedre ut - winwin! For det andre kan du stjele klærne hans og tusle rundt i de hjemme, det er jo så utrolig behagelig å kose seg i store og baggy treningsplagg. For det tredje kommer han til å elske at du går rundt hjemme kun i ført hans store genser, så det er overhodet ikke egoistisk å kjøpe treningsklær til mannen i ditt liv selv om du kjøper litt gave til deg selv i samme slengen ;) Perfekt antrekk til putekrig en søndagsmorgen er det også - noe jeg er faktisk dødsgod i! 

Smilende på krigsstien i genser fra Better Bodies, lue og herlige ullsokker fra Kari Traa (sponsede lenker)

For alle oss som ikke har kjæreste og bare vil gjøre noe for egen lykke har jeg også en supert tips denne tirsdagen. Jeg hadde superlyst på hjemmelagde rundstykker, men hadde nesten ingen ingredienser i huset. Men med havregryn, egg, cottage cheese, litt vann og en klype salt blandet sammen ble det jammen rundstykker på meg likevel :) Det skal virkelig ikke så mye til, og det er bare fantasien som setter grenser. Jeg brukte 3 hele egg, en boks cottage cheese og tilsatte nok havregryn og vann til å få en passende konsistens. Deretter satte jeg de i ovnene på ca. 200 grander i 15-20 minutter - og jeg kunne nyte disse fantastiske godbitene:


Det enkle er ofte det beste - er det ikke det de sier? Ha en fortsatt super tirsdag alle sammen!


Jeg skal bli personlig trener!

Da er det bestemt, den 31. januar begynner jeg å utdanne meg som personlig trener her! Jeg gleder meg allerede som en liten unge, og jeg tror dette kommer til å bli fantastisk bra. Det kommer til å bli så utrolig spennende å lære om kropp, kosthold, psyke, anatomi og mange andre interessante tema som vil bli gjennomgått. Jeg føler at jeg har veldig mye erfaring, både når det kommer til styrketrening og det å konkurrere - men nå skal jeg lære meg teorien bak det også. Kunnskap er makt! 

Som jeg har nevnt tidligere var jeg usikker på om jeg skulle velge NIH eller AFPT, men valget falt til slutt på AFPT. Den studiemodellen de har, de dyktige foreleserne, muligheten for videreutdanning og ikke minst den gode omtalen jeg har hørt fra alle som har gått der var det som bestemte utfallet av valget mitt. I går ettermiddag var jeg faktisk så heldig at jeg fikk være med på en forelesning i regi av AFPT her i Trondheim holdt av selveste Børge Fagerli. Jeg gledet meg jo utrolig mye fra før, men etter denne forelesningen kan jeg nesten ikke vente! Så utrolig interessant og spennende å kunne lære fra noen med så mye kunnskap. Ikke minst kjenner jeg og at jeg gleder meg til å sitte på skolebanken igjen, det var skikkelig god stemning å sitte i et klasserom med mange andre ivringe studenter. Det fine med studiet er at det er helgebasert, slik at jeg enkelt kan kombinere det med den jobben jeg har i dag. AFPT holder også kursene sine i mange byer, som gjør at jeg kan ta hele utdanningen her i fantastiske barteby. Om du vil lese mer om utdanning som personlig trening kan du gjøre det ved å klikke her. Da jeg meldte meg på kurset der fikk jeg en rabattkode som gir 5% avslag på alle utdanninger hos AFPT for å dele med andre, så om du har planer om å bli kostholdsveileder, personlig trener eller coach er det bare å sende meg en epost for å få koden. Hvem vet, kanskje noen av dere blir klassekameratene mine neste år? :)

 Jeg kommer selvfølgelig til å blogge mye om utdanningen og det jeg lærer - slik at jeg får delt mye kunnskap med dere som leser bloggen min også. Å faktisk gå skole med et tema jeg brenner for blir virkelig fantastisk, for selv om det var helt ok å ta bachelor i økonomi er ikke akkurat regnskap det jeg brenner mest for. Jeg vet selv hvor utrolig mye treningen min har gitt meg, både når det kommer til fysikken min og ellers i livet. Den følelsen av måloppnåelse og gleden ved det har jeg tatt med meg fra trening og blitt mye flinkere til å nå mål jeg setter meg ellers også. I tillegg har jeg fått en viljestyrke og disiplin jeg aldri hadde hatt om det ikke hadde vært for treningen. Det gir meg rett og slett en utrolig glede i hverdagen, og jeg har lyst at enda flere skal sitte med de samme følelsene! Derfor velger jeg nå å utdanne meg som personlig trener, slik at jeg kan hjelpe andre å oppnå de samme gledene med trening.
Dette er mitt aller første "flexebilde" som ble tatt i 2010. Under ser dere meg i svart bikini høsten 2011 - klar for min første konkurranse i bodyfitness.

Rosa bikini i 2012 og blå konkurransebikini nå i 2013.

Det er få ting som er så motiverende som å faktisk SE fremgang. Og det er det ingen tvil om at jeg gjør med disse bildene - drømmefysikken er ikke medfødt men må jobbes for. Jeg føler allerede jeg har kommet langt, men er bombesikker på at med utdannelse og kunnskap kommer jeg til å nå mye lenger med fysikken min. Åh, jeg gleder meg sånn til å komme i gang, sommerfugler i magen allerede :) Heldigvis er det bare to og en halv måned igjen til skolestart!

älska Åre

God søndagskveld alle sammen :) Jeg håper dere har hatt en super helg, det har iallefall jeg hatt. Jeg dro på jentetur med en av mine aller beste venninner til Åre, og vi har kost oss hele helgen. Det er så godt å bare komme seg bort engang i blant, komme seg helt bort og slappe av. Det har vi virkelig gjort denne helgen, tatt livet helt med ro, spilt brettspill, gått fjelltur og spist mye god mat og godt godteri :) Alt man kan ønske seg med andre ord! Her kommer en liten bildeoppdatering fra helgen min med herlige Drea i Åre:


Matvrak som jeg er gikk jeg rett på kjøkkenet da vi kom frem på fredagskvelden. Pizzabunn lagde jeg av egg, vann og havregryn før vi toppet den med stekt kylling, grønnsaker og mozarella. Det trenger ikke å være vanskeligere enn som så! Utrolig godt ble det også - fredagspizza slår liksom aldri feil!


Vi spiste oss stappmette på pizza, men yoghurtnøtter og godteri var det fortsatt plass til selvfølgelig. Noe av dette brente vi bort på fjelltur i går, i nydelig landskap og med sola i ryggen. Likevel var det kaldt og det merkes at vinteren er på vei! Heldigvis fikk jeg pakke med varme klær fra supersponsoren min som jeg hadde pakket med meg på tur!
Denne boblevesten er allerede en ny favoritt! Perfekt å ha med ut på tur med varmende genser under og selvfølgelig topplue :) Både vest og og lue er forresten på tilbud nå hos sponsor X-life

Veldig viktig med påfyll når man er ute på fjelltur, vi hadde med oss kanelsnurrer, wienerbrød og sjokolade :) 

Vi kom hjem ganske tidig i dag, slik at jeg fikk feiret min kjære pappa på farsdagen. Det ble enda mer kake og is etter middag, og jeg ligger nå i matkoma på sofaen. Men med masse kos, hvile og mat denne helgen er jeg 100% klar for en ny treningsuke som venter i morgen. Gleder meg allerede!

Sunnere gulrotkakeSå ikke dette nydelig ut? Jeg var på en superkoselig jentekveld i går hvor vi bakte denne kaken i tillegg til kanelsnurrer og kakao. Litt sunnere og litt usunn kos på en helt vanlig torsdag er veldig godt for å varme både hjerte og sinn i høstkulden. Kaken vi lagde var av denne ferdigmiksen, som er både sukkerfri og glutenfri. Ferdigmixen kan brukes til å lage blant annet krydderkake, eplekake og bløtkake - men i går gikk vi for gulrotkake som ble utrolig god! Utrolig enkel å lage også, alt du trenger er dette:

1 bakemiks for sunn kake 

4 hele egg

1 boks mager kesam

1-2 dl vann

5 gulrøtter

2 ss Sukrin

1 ts bakepulver

Riv gulrot og bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Sett midt i ovnen på 175 grader og stek kaken i ca 30 minutter. Glasuren vi lagde var rett og slett en boks kesam blandet med 1 rør vaniljestevia, men du kan like gjerne bruke en boks med mager vanilje kesam fra butikkhylla. Forskjellen i næringsinnhold er virkelig ikke stor! Etter dette er gjort kan du kose deg med verdens beste samvittighet - fordi denne kaken er stappfull av proteiner og kan nytes midt i uken eller som sunnere helgekos.

 

Glad og fornøyd fordi jeg vet at KAKE venter på meg :D Skal ikke mer til for å glede et jentehjerte!

 

 
Nå har det endelig blitt helg igjen - og det er ingen tvil om at denne helgen blir fylt med kos fra ende til annen. Vi kjører nemlig straks til Sverige, jeg skal på jentehyttetur som jeg har gledet med til i mange måneder nå! Jenteprat, god mat, vin, yoghurtnøtter, smågodt, fjelltur, friskluft og masse kos venter på oss - håper dere her hjemme har en fantastisk helg også :D

Nye mål og nytt teamJeg er superstolt av å kunne si at jeg nå er medlem av Team 24 Fitness! Det er et team med utrolig mange flotte utøvere, og jeg føler meg heldig som får være med blandt dem. Jeg må benytte anledningen til å takke Tommi Thorvaldsen som tok meg inn i varmen, og jeg gleder meg masse til å stå på scenen for dette teamet til våren! Jeg forlater nå altså team Kaliber av både praktiske og private årsaker, men må samtidig si takk til det teamet også, det var jo der jeg startet "fitnesskarrieren" min. Nå er jeg klar for å nå nye mål og nye høyder med mitt nytt team :) Jeg har virkelig troen på at 2014 blir et fantastisk treningsår!

Siden jeg skal stille allerede til våren har jeg ikke tenkt å gå alt for mye opp i vekt da nå. Jeg kommer til å begynne på diett igjen i januar for å komme i kanonbra form til vårens konkurranser, og det er ingen grunn til å gjøre ting tyngre for meg selv enn jeg må. Hvis jeg legger på meg alt for mye i mellomtiden betyr det bare at det blir en tøffere diettperiode, og jeg risikerer å miste muskelmasse. Jeg vil jo BYGGE muskler - så nå fokuserer jeg på å spise bra mat og trene bra. Jeg har knipset et par bilder av dagsformen denne uka, beklager på forhånd dårlig kvalitet på mobilbilder og at jeg ikke har rydda på gulvet :P

Camo hotpants og topp på bildet til venste, og sports-BH fra Reebok til høyre som du akkurat nå får til -40% hvis du trykker her. Nok et lite tips fra meg! (Sponsede lenker)

Jeg aner ikke hva jeg veier, og jeg aner ikke hva fettprosenten min er. Jeg vet bare at dette er en form jeg kan trives med å gå rundt i til vanlig - noe som er det aller viktigste for meg. Det verste jeg vet er å våkne om morgenen til en kropp jeg er misfornøyd med, den følelsen har jeg nemlig hatt før. Etter konkurransene mine i 2011 la jeg på meg 13, jeg gjentar TRETTEN kilo bare på et par måneder etter konkurransene. Jeg hatet speilbildet mitt i den perioden , og jeg klarte rett og slett ikke slutte å spise dritt bare fordi jeg "kunne." Heldigvis lærte jeg av den gangen, og gikk ikke i samme fella to ganger på rad. Jeg hadde i utgangspunket tenkt å være mye strengere med meg selv enn hva jeg er nå, og hadde på forhånd satt opp en detaljert matplan med gradvis økning av kaloriene mine som jeg skulle begynne på rett etter konkurransene var ferdig. Den planen har jeg helt ærlig ikke kastet et ekstra blikk på etter NM.

Jeg vet at det funker for noen, men for meg går det rett og slett ikke å veie hvert eneste gram mat jeg spiser hele året. Det får holde å gjøre det under diett, resten av tiden orker jeg ikke å være så fokusert på det. For meg virker det iallefall ikke sunt, da blir det litt for manisk til at det passer inn i min hverdag. Så det jeg gjør nå er å spise sunn mat hele uka, så sparer jeg kosen til helgene. Så om jeg spiser 50 eller 70 gram havregryn til lunsj det vet jeg faktisk ikke, og det er ikke det som utgjør den store forskjellen heller. Jeg spiser ren mat jeg har lyst på, og i de mengdene som gjør at jeg blir mett. Det er så godt å kunne velge selv, uten å måtte være avhengig av en plan hvor alt er nøye detaljert. Hvis alt skal planlegges så føler jeg at jeg kan gå glipp av mye i hverdagen - noe jeg absolutt ikke ønsker. Jeg vil har et liv hvor jeg kan være spontan og gjøre akkurat det jeg vil samtidig som jeg har en sunn og aktiv livvstil. Det føler jeg endelig at jeg har fått til nå, selv om det tok meg lang tid å finne den berømte balansen vi alle snakker om. Om det da betyr at jeg har litt mer "polstring" nå enn jeg hadde planlagt får så bare være - med kun to måneder til nytt år og ny diett må det være lov å kose seg litt og nyte livet i mellomtiden :)

Beinøkt og lillelørdag

God kveld alle sammen! Jeg har vrikelig hatt en super onsdag med god mat og en skikkelig god treningsøkt. I dag var det klart for ukens andre og siste beindag, med fokus på bakside lår og rumpe. Jeg ser at mange av dere allerede har vært inne på Facebook for å hente programmet jeg la ut i dag tidlig, og det liker jeg! Veldig moro at flere blir med meg for å bygge mer bein :)  Alltid husk å begynn hver beinøkt med aktivering av lår og rumpemuskler, jeg har laget et eget innelgg om dette her. Dagens økt så slik ut:

Hipthrust 3 x 12, 60 kg

Ettbeins reverse hyper i kabel 2 x 20, 20 kg

Lårcurl på ball 3 x 12

Strake markløft 3 x 8, 60 kg

Bulgarske utfall med manualer 3 x 10, 12 kg i hver hånd

Sittende lårcurl 3 x 10 , 35 kg

 Hadde veldig god kontakt under hele økta, og når jeg var ferdig følte jeg faktisk at jeg fortsatt hadde litt ekstra energi som selvfølgelig måtte brukes opp. Gående utfall på tredemølle får virkelig klemt ut det lille ekstra av lår- og rumpemuskler.  Svett og glad med tommelen opp etter endt økt i fresh lilla hood fra Adidas. Snart er det jo faktisk advent - viktig å mache årstidene :) Aktiv kolleksjonen til Adidas gir faktisk en del av inntektene til arbeid mot kreft, som gjør av man kan shoppe med litt bedre samvittighet også.


Alltid med på trening er min kjære BCAA. Ingen økt uten! Den er det faktisk 25% tilbud på akkurat nå også - dagens lille tips fra meg til alle dere :)

Vel hjemme måtte kroppen få påfyll etter slitsom økt. Karbohydrater og protein er nødvendig etter styketrening og jeg får alltid i meg dette innen 30 minutter etter endt økt. Da er det greit å ha lettvinte løsning er på lur som smaker digg. Det er tross alt lillelørdag og lov til å kose seg litt ekstra. Jeg blandet en halv boks mager kesam med en scoop av det beste sjokoladeproteinet og litt sukrinmelis med en håndmikser. Jeg fikk da en tykk og magisk god sjokoladekrem som jeg smurte utover en pakke med speltlomper.  Topp med litt ferske blåbær og et dryss Sukrin Gold så har du et himmelsk etter-trenings måltid som dekker både kroppens behov og sjokoladesug :)

Nå skal jeg komme meg til sengs, tidlig opp før jobb i morgen. Jeg har en stor nyhet som jeg gleder meg til å dele med dere i morgen, jeg må bare få meg litt søvn først :) God natt kjære lesere!

Lenkene i innlegget er sponset.

Svar på spørsmål del 2

Hvilken type split kjører du? Holder du deg til en gruppe om dagen eller flere samme dag? Hvor mye cardio gjør du og når på dagen? Hvem har satt opp alt til deg av kostholdsplan og treningsplan?

 Akkurat nå trener jeg en 4-splitt som jeg har ligger ute på bloggen, og jeg nå lagt ut programmet i på bloggen sin facebookside slik at dere enkelt kan laste det ned å skrive ut.  Dette har jeg satt opp selv og trives veldig godt med øvelsene og liker hver eneste økt! Under konkurranse oppkjøringen satte Elitetrener opp både trenings- og kostholdsplan for meg som jeg var fantastisk fornøyd med, men utenom diett liker jeg egentlig best å gjøre ting selv.

Når det kommer til cardio gjennomførte jeg dette ca. 1 time under hele dietten. Jeg varierte mye for å ikke bli lei med rask gange, jogging og intervaller. Nå gjør jeg cardio de dagene jeg har lyst og føler for det. Jeg er en person som LIKER å være aktiv, og det kribler fort i kroppen om jeg sitter stille for lenge av gangen. I tillegg er jeg veldig glad i naturen, så da blir det naturlig for meg å gjøre en del cardio også utenom oppkjøring til konkurranse. Når det kommer til tidspunkt på dagen for å gjennomføre cardio har ikke det noe å si for meg, fordi forskjellen i forbrenning ikke utgjør den store forskjellen. Derfor gjør jeg rett og slett cardio når det passer inn i timeplanen min den enkelte dagen.

Hvor mye koster det å stille i bikinifitness?

Oi ? det var et godt spørsmål! Jeg har faktisk ingen anelse, bortsett fra at det er ganske dyrt :P Du trenger bikini, sko, armbånd og blingbling, konkurransefarge, flybilletter og hotell til konkurransene bare når det kommer til selve konkurransene. I tillegg kan det koste mye å ha coach, og det går mye penger på både kosttilskudd og mat under dietten. Selv om jeg har gått økonomi har jeg aldri regnet på det, jeg tørr nesten ikke heller! Men skulle du ha satt av noe til en sesong så vil jeg anslå at du trenger rundt 10 000 utenom dine vanlige utgifter. Hvis du ønsker det lille  "ekstra" som negler, hairextensions, profesjonell photoshoot etter konkurranse så blir det fort endel tusenlapper ekstra! Hva synes du om bruken av prestasjonsfremmede midler innenfor fitness? Da tenker jeg ikke på bikini fitness da det ikke synes å være så fremtrende der (eller?) men mer på fitness-miljøet generelt. Hvis noe, hva mener du bør gjøres for å endre situasjonen?

Jeg synes selvfølgelig det er supertrist og leit at enkelte utøvere velger å begynne seg av ulovlige midler og doping. Jeg skjønner virkelig ikke at noen vil utsette sin egen kropp for det ? og da spesielt når det kommer til jenter! Jeg tror grunnen til at mange bruker det er at de vil oppnå resultater raskt, og det tar tid å bygge muskelmasse. Derfor kan det være lett å ty til den «lettvinte løsningen» uten å helt vite hva det faktisk er man utsetter kroppen sin for. Mer hårvekst, grovere stemme, uren hud og forstørret adamseple er noen av bivirkningene som kan forekomme og jeg kan virkelig ikke begripe at noen ønsker seg det. Når det kommer til hva som kan gjøres med det har jeg faktisk ikke noe godt svar ? for i de større klassene har det liksom blitt en del av gamet. Nå sier jeg ikke at alle i de store klassene bruker det selvfølgelig, men jeg er langt i fra naiv og vet at dette brukes hos mange utøvere. Synd ? men sant. Alt jeg kan gjøre er å feie for min egen dør, og jeg har aldri og kommer aldri til å røre doping så lenge jeg lever.

Har du kunnskap angående kalorier eller stoffer i forskjellige krydder? Kunne du f.eks bruke grillkrydder under diett? Eller kunne du bare bruke spesielle krydder?

De eneste krydder jeg unngår på diett er de som inneholder sukker. Det er som regel en så liten mengde at det ikke vil spille noen rolle i et vanlig kosthold, mens det kan utgjøre en forskjell hvis man ønsker å komme i sceneform. Noen typer grillkrydder, tacokrydder og fiskekrydder inneholder f.eks sukker ? så de brukte jeg aldri på diett. Heldigvis finnes det sukkerfrie varianter også, det er bare å lese gjennom lista av ingredienser på baksiden av glasset.

 Hva slags påfyll har du etter morgencardio når du ikke spiser før ved lunsjtider?

Ingen verdens ting. Jeg blir ikke sulten før rundt 12, og da drikker jeg bare vann og kaffe før den tid. Det er kun hvis jeg trener styrke tidlig på morgenen at jeg føler jeg trenger påfyll før dagens første måltid. 

Hvordan ser en typisk handlekurv for deg ut? Hvor mye penger bruker du på mat i uka?

En typisk handlekurv for meg ser gjerne slik ut. Jeg elsker sunne meieriprodukter og spiser det hver eneste dag. Lettvint, sunt og smaker godt i seg selv og kan tilsettes i alt. Speltlomper er en skikker vinner, perfekt kilde til karbohydrater som også er lettvint i en travel hverdag. Har jeg bedre tid om dagene kan jeg koke ris/pasta/potet i stedet for speltlomper. Både egg og tunfisk er fine kilder til protein, og grønnskaker spiser jeg mer av enn de fleste. Mange ganger spiser jeg 1 kg om dagen, det er jo så godt! Jeg har faktisk aldri regnet over hvor mye jeg bruker på mat i løpet av en uke - men jeg tippper det går med en del penger. Jeg drikker derimot svært sjelden alkohol, så jeg tenker at jeg spiser opp de pengene andre drikker opp :) 

Jeg lurer rett og slett på hvilke skulderøvelser dere fitnessdamer kjører? Ser jo ut som om dere alle har så sykt store skuldre.

Nå kan jeg ikke svare for de andre fitnessdamene, men jeg kan i allefall dele mine favoritter for skuldre og som jeg bruker ofte. Det er militærpress, skulderpress, sidehev og fronthev som blir mest brukt av meg og jeg føler de øvelsene har gitt god effekt på skuldrene mine.Hva synes vennene dine om at du fokuserer så mye på fitness? Støtter de deg?

Jeg er så heldig at jeg har en fantastisk vennegjeng og familie som støtter meg i tykt og tynt. De har vært med meg gjennom mange ulike perioder i livet, fra fotballjenta, til skolenerden, til partyløven og til fitnessfreaken. De merker det nok at jeg blir litt mindre sosial i perioder av året nå som jeg driver med fitness, men jeg gjør mitt beste for å gjøre det godt igjen resten av tiden

Hvor mange måltider og hvor mange kalorier spiser du på en dag? Hvordan legger du opp kostholdet nå etter diett?

 

Jeg spiser som regel 3 store måltider om dagen + ekstra påfyll etter styrketrening. Jeg spiser mitt første måltid rundt klokken 12, men har og det siste blir som regel mellom 20-22.30 alt etter hva jeg rekker den dagen. Jeg aner ikke hvor mange kalorier jeg spiser om dagen, jeg orker  ikke å regne over det. Jeg tror heller ikke det er bra for hodet å regne på kalorier hele året, men det er selvfølgelig noe annet om man skal stille i en konkurranse. Jeg spiser nå om dagen sunn mat til jeg blir mett ? så koser jeg meg litt ekstra i helgene. Det er en fin måte å holde balansen i hverdagen synes jeg, og er absolutt det som passer meg best.

Jeg lurer litt på dette med fordeling av makronæringsstoffer. Har du en bestemt fordeling her?

Faktisk ikke. Som dete vet satte Elitetrener opp kostholdet under diett, og da har han gjort alt regningen på kalorier og markronærinsstoffer for meg. Dette er viktig under en konkurranseoppkjøring for at kroppen skal få de essensielle stoffene den trenger. Utenom diett teller jeg verken makronæringsstoffer eller kalorier, men jeg sørger for å spise sunne måltider og få i meg proteiner, fett og karbodydrater hver dag.

Hva er dine beste kilder til sunt fett?

Nå høres dette kanskje rart ut - men jeg er så glad i fett! Det vil si matvarer med sunne fetttsyrer i, og jeg kunne aldri klart meg uten. Legg merke til jeg at sier sunne fettsyrer og at jeg ikke har troen på lavkarbokosthold som spiser setersmør, rømme og fløte. Mine favoritter er egg, nøtter, laks, avocado og kokosmelk for å nevne noen.Det var det jeg rakk denne gangen! Håper dere er fornøyd med svarene sålangt - de siste av spørsmålene kommer det helt egne innlegg om :)

Teknikk og beindag

God morgen! Jeg hadde en fantastisk start på gårsdagen med en supertreningsøkt - det blir ikke bedre enn det. Fikk så god kontakt med rumpe og lår at det var litt vondt å sitte på kontorstolen resten av dagen, haha! Jeg har jo delt programmet mitt med dere tidligere, og nå tenkte jeg at jeg skulle gå gjennom teknikken litt mer nøye med dere. Det har nemlig utrolig mye å si, og er alfa omega for kontakt med rumpa. Jeg synes glutebridge på step er 100 ganger bedre enn vanlig glutebridge, uten å overdrive. Mer kontakt og større bevegelsesbane får du uten tvil ved å kjøre denne varianten. 

1. Begynn med å legge deg under stranga, og plasser rumpa så nærme inn til steppen som mulig. Det er kun hælene mine som har kontakt med den, og de plasserer jeg godt ut - samtisig som jeg vrir tærne enda lenger ut. Dette gjør at jeg kan presse knærne utover gjennom hele øvelsen, som igjen gjør at rumpemusklene aktiveres i større grad.

Gårsdagens treningsoutfit finner du her: topp / tights / sko (sponsede lenker)


2. Løft stanga ved å skyve bekkenet ditt opp - husk å presse knærne ut gjennom hele øvelsen!

3. Helt på toppen skal du skvise rumpemusklene godt sammen, gjerne tenk at du skal holde fast en 10'er mellom rumpeballene dine!

I tillegg til denne øvelsen kjørte jeg i går også frontbøy, gående utfall, utspark og reverse hyper på ukens første beindag. Jeg har alltid med meg egne ankelstopper på treninig for å sikre meg at jeg får kjørt reverse hyper. Jeg er ikke ofte sur, men jeg blir virkelig grinete som jeg har planlagt å kjøre denne øvelsen uten å finne stropper, haha! Jeg fikk heldigvis gjennomført både den og alle de andre øvelsene - da synes jeg virkelig det var velfortjent med en liten harryflex etter en godt gjennomført økt!

Vefortjent var det også med chill i sakkosekker sammen med treningspartner Siri etter økta. Siri har jo jobbet som personlig trener i 6 år og er en fantastisk treningspartner - viser meg alltid nye måter å bygge rumpe på! I dag er det bygging av overkropp som har fokus - klart for nok en tidlig treningsøkt før jobb. Det gir meg så god energi å trene om morgenen, og i tillegg vet jeg da at jeg kan bruke resten av dagen som jeg vil. Så nå er det på tide å blande en liten shake før jeg kommer meg avgårde til Hit the gym  - ha en fin dag da dere!

Bonusøkt, powerbowl og behandling

Riktig god mandagsmorgen alle sammen! Enda en uke med nye muligheter er her, og jeg har virkelig troen på denne uken. Jeg fikk en finfin avlutning på forrige uke også, jeg begynte nemlig senere på jobb enn jeg trodde og fikk dermed tid til en bonusøkt! Mine fire styrkeøkter var jo gjennomført, men det er ingenting i veien for å kjøre på litt ekstra hvis man har tid, lyst og energi til det. Det hadde virkelig jegi  går - og derfor fikk skuldre og mage litt ekstra gjennomføring. Før trening blander jeg alltid preworkout og BCAA i en shaker, som jeg drikker av gjennom hele økta.  Jeg veksler ofte på hvilken preworkout jeg bruker for å ikke miste effekten av de, nå om dagen bruker jeg S.A.W.  Står for Super Agressive Workout og jeg merker effekten av den godt. Helrosa og happy med blandingen min før gårsdagens økt som dere ser:

Lenkene i innlegget er sponset.

Frøken rosa i Anti-shake tights fra Rohnisch, topp fra Reebok og genser  fra Better Bodies.

Jeg har delt denne øvelsen med dere før, men her kommer igjen en av mine favorittøvelser for magen! Den er så utrolig god, kjenner at den virkelig river i magemusklene mine. Det som er så fint med den er at den kan gjennomføres overalt også, alt du trenger er et treningshjul. Pass på å holde spennet i magemusklene dine oppe fra toppen og hele veien ned til gulvet. Prøv å hold ryggen så strak som mulig - husk at denne øvelsen skal ikke gjøre vondt i korsryggen!Etter trening trengte musklene mine påfyll før jobbkvelden og jeg gikk for en stor powerbowl med sjokoladegrøt. Det er virkelig noe av det jeg har savnet mest under diett - jeg er så glad i grøt at jeg kunne ha levd på det! Jeg spiste jo grøt helt frem til NM på diett også, men porsjonene var litt for små og ikke med det sunne tilbehøret som gjør grøt til noe magisk godt. Jeg kokte først 1 dl havregryn sammen med 2,5 dl vann, og tilsatte stevia english toffee og 1 spiseskje med 100% kakaopulver. Jeg tar meg alt for skjelden tid til å koke greøten - det blir så uendelig mye bedre! Og egentlig tar det ikke så mye lenger tid heller - min grøt var ferdig på under fem minutter. Deretter toppet jeg den med ca 1/2 boks cottage cheese, en neve valnøtter, klementin og sukkerfritt syltetøy på toppen. Så utrolig godt og perfekt påfyll etter en god treningsøkt!


Under spørsmålsrunden lurte endel av dere på skadeforebygging. Jeg har tidligere vært for dårlig på det, med tanke på alle de treningstimene jeg legger ned er det jo klart at kroppen trenger behandling noen ganger. Jeg opplever ofte å være stiv i muskuaturen i hverdagen, spesielt når jeg sitter på kontoret på jobb. For å unngå dette har jeg nå gjort en avtale om å besøke muskelterapauten Bård hos Memento Klinikk fremover. Han skal utføre idrettsmassasje og triggerpunktsbehandling , og jeg merket allerede en stor forskjell etter første behandling! Mer om behandlingen kan du finne her, og jeg gleder meg til å samarbeide med Bård fremover. Det er jo faktisk bare 2 måneder til neste diettstart, så kroppen må få hente seg igjen så mye som mulig før et nytt hardkjør begynner!NÅ er jeg klar for å starte denne mandagen på perfekt vis - nemlig med en styrkeøkt på rumpe og lår! Hvis jeg starter uka bra er det så lett å holde den på samme måte hele veien gjennom synes jeg. Gjør det samme du også - og ha en supersporty mandag!

Havre- og nøttecookies5 dl store havregryn

3 bananer

2 egg

2 ts 100% kakaopulver

1 dl valnøtter

1 ts bakepulver

2 ss sukrin+

Over ser dere oppskriften på de supersunne kjeksene jeg lagde i dag tidlig. Mos bananene med i stavmikser i en stor bolle. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene og rører godt sammen. Du kan enten hakke valnøttene selv eller bruke en stavmikser på de også. Deretter bruker du to spiseskjeer for å  fordele røra i passende kjeksstørrelse på bakepapir, jeg fikk tilsammen 15 store cookies. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.


På brett nummer to tilsatte jeg også hasselnøtter på toppen for ekstra crunch.

Selv om det er vanskelig er det viktig å la de avkjøle seg på rist før du spiser de. Da blir de sprø og herlige akkurat som cookies skal være :) Server gjerne med melk - det er nemlig en perfekt kombinasjon! Både i smak og i næring, kjeksene inneholder sunt fett og karbohydrater mens melken står for proteinene. Herlig med kosemat som er bra for kroppen også!

Høstvarme

God søndagsmorgen alle sammen! Det er kanskje ikke morgen lenger, men jeg har sovet lenge for engangsskyld og det var utrolig godt. Jeg har senvakt på jobb, og dagens lette trening ble en luftetur ut i det fine høstværet. Der er kaldt ute, men høsten er til for å være utendørs synes jeg. Lufta er så frisk og god nå om dagen, så da gjelder det bare å kle seg etter forholdene! Det har jeg gjort i dag, i fine og varme favorittplagg. I dag pakket jeg meg inn i ullgenser fra Kari Traa, joggebukse fra MXDC og dunjakke fra Rohnisch. Liker så godt mønsteret på ullgenseren, det er så fint!Søndag er den store bakedagen, og jeg ville ha noe som gikk raskt. Havrecookies med nøtter ble en favoritt hos hele familien, og gikk ned på høykant hos oss alle. Jeg er litt av et koneemne, om jeg så skal si det selv! Spesielt gode er kjeksene hvis nytes forran vedovnen en kald høstdag :) God bakst varmer nemlig det også, iallefall hjertet til en matelsker som meg. Jeg deler oppskriften litt senere, nå må jeg gjøre meg klar til jobb. Nyt søndagen og lad opp til en ny treningsuke alle sammen :)Lenkene i innleget er sponset.

Fajitas og familie

Denne lørdagskvelden ligger jeg hjemme i sofaen hos min kjære mor og far, og tar livet helt med ro. Jeg har arbeidshelg og ingenting er så godt som å slappe av hjemme med familien. Jeg som er familiens største matvrak fikk selvfølgelig bestemme hva som sto på menyen, og valget falt på kyllingfajitas i dag. Det er noe av det beste jeg vet, og heldigvis er det supersunt og enkelt å lage. Med hjemmelaget salsa, guacamole og hvitløkdressing ble dette utrolig godt!Jeg stekte kyllingfilet med to paprika, to løk og fersk sopp skjært i strimlet. Man kan fint lage kryddermixen selv, men jeg valgte i dag den lettvinte varianten og kjøpte i butikken. Den er supergod synes jeg, og siden alt det andre er laget fra bunnen er det helt greit å gå for kjappe løsninger i blant.

For å lage guacamole trenger du to avocado som du moser med gaffel i en skål. Tilsett to pressede hvitløksfedd, en halv finhakket rød chili, saften av en halv lime og smak til med salt og pepper. Så enkelt er det altså å lage hjemmelaget guacamole, ingen grunn til å kjøpe ferdigvarianten! Hvitløksdressingen er enda enklere - en boks mager kesam med en hel presset kinesisk hvitløk i.Da gjenstår bare salsaen - som er laget av en boks hermetiske tomater, en finhakket rødløk, en finhakket rød chili, 3-4 hvitløksfedd og saften av en halv lime. Rør godt sammen - og du er i mål! Server med de grønnsakene du ønsker og fyll MANGE speltlomper! Det må nemlig til når man har så utrolig god mat servert på bordet.

Nå er jeg stappmett, og skal ligge rett ut her på sofaen og kose meg resten av kvelden. Etterlengtet kvalitetstid med familien min som jeg er så glad i - og under ser dere noen bilder fra en søskenshoot vi hadde for noen uker siden. Finfin trekløver synes jeg, med storebror Runar og lillesøster Mari <3 Så nå klapper jeg sammen maskina og ønsker dere alle en riktig fin lørdagskveld.

Foto: Christina Gjertsen

Lyst på lørdagsgodt?

Det er lørdag - og de fleste av oss kjenner vel at søtsuget blir litt sterkere når helgen kommer. Det ligger litt i naturen vår tror jeg, vi har jo oppvokst med godteri på lørdagskvelden og derfor hører det liksom med. Jeg tenkte jeg skulle dele noen av mine favoritter når det kommer til sunne bakverk med dere, som et fantastisk alternativ til lørdagsgodt! Vil du likevel ha smågodt ikveld kan du kose deg med en av disse oppskriftene i morgen også, eller bare på en helt vanlig ukedag. De er nemlig så sunne at du kan nye de med god samvittighet :) Du finner enda flere oppskrifter i arkivet, det skal være litt lettere å finne frem med det nye designet. Her har jeg plukket ut noen sunne herligheter til dere

Eplekake med cottage cheese og kokosmel.


Sjokoladekake er også alltid en sikker vinner.

Skal du ha venner på besøk faller muffins alltid i smak - min egen favorittoppsrkift finner du her.VIl du lage noe som går litt raskere kan cookies være et godt alternativ, for eksempel disse med smak av kokos og sjokolade. 


Mine ultimate favorittcookies trenger ikke stekes engang, og oppskriften finner du her. Med kun 55 kalorier per stykk kan du fint spise flere av disse med den aller beste samvittighet!


Håper dere fikk litt inspirasjon - det fikk iallefall jeg! Det skal definitivt bakes denne helgen! Riktig god lørdag alle sammen :)

Luksuslunsj

Det er nok en gang fredag og vi har kommer til slutten av uka. Siden jeg hadde noen dager fri når jeg var i København jobber jeg denne helgen, og overtid i dag. Det kan jo være litt demotiverende på en fredag, derfor unnet jeg meg selv en skikkelig luksuslunsj i dag. Rett ved jobb ligger Kvikk Bar som har en meny proppfull av sunne saker, og det verket virkelig inni meg når jeg gikk forbi under dietten. Nå kan jeg jo spise hva jeg vil, og kan velge all den sunne maten jeg har lyst på :) Det vanskeligste i dag var virkelig å bestemme seg, med så stort utvalg av salater, proteinshakes og smoothier - men jeg endte til slutt opp med sushi som alltid er en favoritt. Jeg gikk for alternativet med brun ris, som gir langsommere karbohydrater og langvaring energi. Det kommer godt med når jeg har mange timer igjen på jobb. Jeg er så glad for at det finnes steder som dette, som tilbyr sunne alternativ på farta! Da er det virkelig ingen unnskyldning å spise junk fordi du glemte av matpakken hjemme, eller bare vil ha sunn hverdagskos :)


Nå er jeg god og mett og klar for resten av dagen! Det blir ingen styrketrening på denne jenta - men jeg rakk å løpe 8,5 kilometer sammen med min kjære cardiobuddy Marianne i dag tidlig. Vi to har satt oss et mål om å løpe halvmaraton til neste høst, og vi er allerede godt i gang med treningen. Selv om det kanskje ikke samsvarer helt med å bygge stor lårmuskler er det ikke sånn at jeg dropper å løpe fordi, det handler nemlig om treningsglede og treningslyst i hverdagen :) Jeg LIKER å løpe, og derfor forsetter jeg med det selv om jeg kanskje hadde fått bedre utbytte av beintreninga mi ved å løpe litt mindre. Men så lenge jeg synes det er gøy og trives med det er det det aller viktigste for min del. Fitness fokuserer jo kun på estetikk, mens dette fokuserer på prestasjon og jeg merker det er gøy å ha litt andre målsetninger også! Å sette konkrete mål for treningen min er så utrolig motiverende synes jeg, og det anbefaler jeg absolutt alle dere å gjøre også. Om det er å løfte 80 kg i knebøy, løpe en mil på under 60 minutter eller å stille i konkurranse så bare bestem deg for at du skal nå det! Målet for mitt første halvmaratonet er å gjennomføre, så får jeg heller presse meg på tid etterhvert. Trener kanskje ikke for the olympics - men trener for Trondheim Maraton 2014! Hva er ditt neste treningsmål?