hits

november 2011

Du kan!

Jeg vet det kan være vanskelig å finne motivasjon til trening når det er mørkt og trist ute. Det er mye mer fristende å rulle seg inn i et varmt teppe og bli værende på sofaen en hel kveld. Tingen er bare at man får ikke resultater av å ligge på sofaen. Se for deg akkurat hvor du vil være om 1 år. Sett ditt eget hode på drømmefysikken, og bare bestem deg for at det skal bli virkelighet. Du kan gjøre endringen som trengs, og du kan oppnå målene dine. 
Du bestemmer over kroppen din, og du kan forme den akkurat slik du vil. Alt du trenger å gjøre er å overbevise deg selv og din egen hjerne om at du får det det til. Gå inn for det 100% - og du kommer deg akkurat dit du vil. Bare ha troen på deg selv, og aldri gi opp på noe du ikke kan la være å tenke på.  Og hvis du ikke vet helt hvor du vil enda, så kan jeg iallefall vise deg retningen jeg vil i:

"If you can imagine it, you can achieve it; if you can dream it, you can become it"

Morgentrening

Jeg er straks klar for dagens styrkeøkt - digg! Lader opp med en shake, BCAA, kreatin, jack3d og eple. Gir så god energi utover dagen når jeg har trent tidlig synes jeg. Det kommer jeg til å trenge også, skal være på skolen helt til jeg sovner i kveld. Da er det viktig med gode matpakker for å holde konsentrasjonen oppe, for godt sammensatte måltider gjør mye bedre enn sjokolade selv i eksamenstiden. Sannheten suger, ikke sant? ;) Jeg har fått skikkelig dilla på mandariner nå om dagen, det er så godt! Sammen med mager kesam blir det enkle og proteinrike måltider. Har brukt mango og bjørnebær i kesam som kveldsmat tidligere, men nå er det mandariner for alle penga! Liten smak av jul :)  


Mager kesam, noen dråper stevia vanilla cream, mandariner, mandler, gresskarkjerner og kakaonibs. 


Mager kesam med mandarin og appelsin funlight. Vet det ikke ser superdelikat ut, men smaker digg! :) 

Tilbake til styrketreninga, for i dag er det endelig klart for dag 2 av programmet. Med denne låta på ørene blir jeg godt motivert for ei ny økt! En positiv ting med å bare trene styrke 3 ganger i uka er at jeg gleder meg skikkelig til hver økt. Så fantastisk godt å bare løfte, og ikke tenke så mye :) Jeg føler at jeg blir mye mer konsentrert i hverdagen av å trene, noe som kommer godt med. Det blir forresten knebøy 3 ganger i uka i stedet for to, med en økning på 1-1,5 kg hver gang. Coach Gunnar har nemlig kjøpt inn småvekter til å legge på stanga for småspurver som meg :)  Dagens program ser slik ut: 

Knebøy 3 x 5 reps

Benkpress 3 x 5 reps

Frivendinger 3 x 5 reps

Dips 5 x max reps

MageHa en sporty dag alle sammen - train hard or go home!

1 uke

God morgen :) I dag er det akkurat 1 uke til juleferie, og jeg har virkelig ikke ORD for hvor mye jeg gleder meg :) Baking, trening og julekos står for tur da. I dag har jeg treningsfri, for jeg skal nemlig bare trene styrke 3 ganger i uka fremover! IIIK! Jeg har lovt å prøve iallefall, om det går er en annen sak. Jeg er vant med en betraktelig høyere treningsmengde, og derfor er dette veldig uvant for meg. Må iallefall øke antall cardioøkter, sånn at det blir noen form for trening hver dag. Hvis ikke går jeg på veggen!  

Styrke er fokuset på det nye programmet mitt, og jeg kjører med lineær progresjon så lenge jeg får til. Det vil si at jeg øker like mye hver treningsøkt. I knebøy skal jeg f.eks øke med 2,5 kilo for hver økt, og jeg kjører bøy to ganger i uka. Da blir det fort tungt etter noen uker :)  Jeg hadde den første treninga mi i går, hvor jeg fant startvekten på hver av øvelsene. Jeg begynner ikke på max, fordi da vil progresjonen kunne stanse for fort. Dag 1 i programmet ser slik ut:

Knebøy 3 x 5, 40 kg 

Militærpress 3 x 5, 25 kilo

Markløft 1 x 5, 60 kg

Chins 3 x max reps, 3 x 2 reps

Sidehev 3 x 12, 7,5 kg

Som jeg har nevt for dere tidligere er jeg langt i fra den sterkeste jenta på gymmet, men det bryr meg egentlig ikke. Jeg må trene på den måten som passer for meg, og ingen andre. Så om noen ser rart på meg på gymmet når jeg bare klarer 2 reps på chins får det bare være, en plass må man jo begynne! Så ikke bry deg om sidemannen klarer dobbelt så mye som deg på gymmet, du trener for deg og ingen andre. Så lenge du gjør ditt aller beste er det godt nok!
Jeg skulle egentlig opp å gå morgencardio i dag, men jeg var alt for trøtt. Så da blir det kvledscardio etter skolen istedet. Det spiller egentlig ikke så mye rolle når man gjøre cardio, så lenge det faktisk blir gjort ;) Må bare dele et lite mattips med dere før jeg løper videre: kanelkylling! Vet det høres sært ut, men det er dødsgodt! Bruker det både til kyllingwok og kyllingsalat og det passer like bra til begge deler :) 

Håper dere har en strålende dag alle sammen :) 

Changes

Hei dere :) Det er mandag igjen - ny uke med nye muligheter! For min del betyr det et nytt treningsprogram, og den første økta blir litt senere idag. Gleder meg! Jeg har alltid fokusert mye på volumtrening med mange repetisjoner, og hatt god fremgang på denne måten. Derfor har jeg også holdt meg til denne typen trening, men en "if it ain't broke - don't fix it " mentalitet. Derfor er jeg heller ikke spesielt sterk, selv om jeg liker å innbille meg at jeg er Pippi Langstrømpe :)  Nå blir det altså en helt annen type trening, jenta skal bli sterk! Strong is the new skinny vet dere ;) 

Det er ikke bare antall reps og sett som trenger variasjon, men spillelista må skiftes ut ofte også! På trening er musikk utrolig viktig for meg, og det er uaktuelt å trene om jeg ikke har batteri på ipoden ;) For cardiotrening liker jeg å høre på typiske gladlåter, men når det kommer til styrketreninga trenger jeg noe annet. Da må jeg ha musikk som gjør meg gira, og har mer trykk i. Musikken setter meg i en slags transe hvor jeg ikke tenker så mye, men bare løfter. Under kommer et par av favorittene nå om dagen, og spesielt Guetta & Avicii låta. Love it!

Styrke: 

Cardio:

 

Hva slags musikk hører du på når du trener? 

Søndagsmodus

Jeg var på jobb i natt og passet på fulle folk, men i dag kjennes det ut som jeg har vært på fylla selv. Formen er ikke på topp med andre ord, men jeg kom meg på trening likvel. Det ble ingen kanonøkt, men nå er det jo sånn at the only bad workout is the one that doesn't happen :) Bryst. skuldre og cardio ble det i dag, og i morgen blir det nytt program. Gøy! Enda mer gøy er det at det endelig har kommet snø, hurra :D

jeg bare tipse dere om ei sjukt god sjokoladekake! Jeg har sett på denne ferdigmixen mange ganger før og vært nyskjerrig på smaken. Den skuffet IKKE for å si det sånn :) Superenkel å lage, i tillegg til at man slipper å kjøpe inn alt av ingredienser. Glasur er ikke med i pakken, så vi lagde en av sukrinmelis, kakaopulver og en eggehvite. YUM! I tillegg til kake måtte jeg selvfølgelig kjøpe meg nøtter i går, jeg er så sinnsykt svak for yoghurtnøtter! Herlig lørdagskos :)
Nå venter bøkene på meg, før jeg skal lage matpakker til dagen fremover. Legger 1 kg kylling med masse krydder i en ildfastform og setter det i ovnen. Så kan jeg gjøre andre fornuftige ting mens kyllingen lager seg selv :) Håper dere alle nyter 1. søndag i advent, og lader godt opp til ei ny treningsuke.Train hard or go home! 

Snickers Cupcakes

Selv om jeg spiser hva jeg vil i helgene, så spiser jeg ikke bare usunne ting. Man er hva man spiser, og jeg føler meg faktisk som dritt hvis jeg kun spiser dritt en hel dag. Derfor liker jeg å ha en god kombinasjon av sunt & usunt i helgene, og passer alltid på å få i meg de viktigste næringsstoffene. På vei hjem fra jobb i natt kjøpte jeg  Litago Boller, og de var dødsgode! Det satte i gang lysten til å bake noe selv, så i dag ble det muffins med smak av peanøtt og sjokolade :) De ble kjempeode og ikke minst sunne.Jeg elsker når jeg kan få i både pose og sekk :D  Jeg får aldri baksten min til å se spesielt digg ut, men hovedsaken er jo at det smaker godt ;) Og det gjorde disse!

 Oppskrift:

1 scoop Whey Gourmet Peanutbutter Chocolate

2 eggehvitter

10 gram mandelmel

5 gram pofiber

1 ts fiberfin

80 gram mager kesam

1 ss organisk kakaopulver ( kan erstattes med 100% kakao)

2 ts steviapulver ( kan erstattes med annen søtning)

ca 0,5 dl vann


Bland alt det tørre i en bolle før du tilsetter mager kesam og vann. I en ny bolle pisker du eggehvittene, og vender de forsiktig inn røra. På den måten blir røren luftig og god. Fordel så røren utover i 12 små muffinsformer, og stek i ovene på ca. 170 grader i 15 minutter.Mens de står i ovene lager du glasuren. 1 eggehvitte piskes sammen med 1 ss raw kakaopulver, 2 ss sukrinmelis og noen dråper Stevia English Toffe. Fordel utover muffinsene, sett de i kjøleskap en liten stund - og NYT!  De ble skikkelig gode, men jeg anbefaler å bruke muffinsformer av silikon. Hvis ikke ender du opp som meg, med hele trynet inn i papiret for å få meg meg alt ;) Ønsker alle mine lesere en herlig lørdagskveld :) 

Form & Fluff

Hei dere :) Da var det endelig helg! Jeg er ferdig med dagens treningsøkt, og skal snart på jobb. Økta gikk bra, og fra mandag begynner jeg på et nytt program. Har fokusert på volum i en periode nå, og bytter fokus til styrke fremover. Da blir det tyngre vekter og færre repetisjoner. Viktig å periodisere treningen! Persen i markløft ble forresten 50 kilo, hehe :) Kjørte relativt lett for å få inn teknikken på øvelsen, med 4 x 10 reps på denne vekta. Fra og med mandag blir det andre boller! Jeg lovte jo at jeg skulle ta et formbilde, men jeg er ikke heeelt klar enda. Derfor kommer det e halvt formbilde i stedet, det er jo bedre enn ingenting :) Synes selv jeg har fått fremgang på lårene, de skal vokse og grooo!Så må jeg bare tipse dere om min ultimate favoritt-fluff! Den er så sinnsykt god!  En halv scoop Rasberry Smoothie protein, 3 eggehvitter, 1 eple og gojibær er alt som trengs for å lage herligheten. Jeg kunne LEVD på dette her- helt sant! Det beste av alt er at det tar under 5 minutter å lage det også. Prøv det - du kommer ikke til å angre ;)


 

Komfortsonen

Endelig er det fredag igjen :) Det skal bli så godt med helg, selv om jeg skal slave over bøkene hver dag. Når det er helg spiser jeg akkurat det jeg har lyst på - og så mye jeg vil av det. Helg er helg :) Men før det blir helg må jeg på skolen noen timer, før det blir ei ryggøkt i ettermiddag. Og guess what - jeg har overkommet frykten min om å få bred midje, så idag skal jeg ta markløft for aller første gang! Gøy å tenkte på at jeg kommer til å perse uansett hvordan det går :)

Jeg nevnte i går at jeg ikke er helt komfortabel med kroppen min nå om dagen - men med det mener jeg absolutt ikke at jeg er misfornøyd. Det er bare en tilvenningsprossess som ikke er helt ferdig enda. Når jeg ser på bildet under er jeg mye mer fornøyd med formen i dag - selv om jeg veier nesten 10 kg mer enn når jeg stod på scenen. Beina mine er nesten så tynne at det ser ut som de skal til å knekke, sikkert derfor coach Gunnar har så bekymret blikk :DJeg har trent mye bein siden NM, og synes allerede at jeg har fått resultater! Ikke bare har jeg blitt sterkere, men jeg er sikker på at lårmusklene har vokst også. Mulig det bare er ønsketenkning men ;) Jeg har ikke hatt noe lyst til å poste "off-season" formbilde, men jeg skal ta ett i helga. Må bare tvinge meg selv litt ut av komfortsonen - det er nemlig viktig å gjøre det noen ganger. Det trenger for all del ikke å være å poste halvnakne bilder av seg selv, men for eksempel på trening. Plukk opp en manual som det ikke er behagelig å løfte i dag, trening skal nemlig gjøre litt vondt ;) Pain is temporary - pride is forever.

Ønsker dere alle en herlig fredag! :)

Bakeglede

Jeg er elsker å bake, eller rettere sagt elsker jeg å SPISE det jeg har bakt :) Når jeg lager ting fra bunnen vet jeg akkurat hva jeg putter i kroppen min, noe som er viktig for meg. Noe av det beste jeg vet er hjemmelagde knekkebrød med masse godt pålegg på. Søndager er perfekt for baking, derfor lagde jeg disse i tillegg til en veldig usunn sjokoladekake sist søndag. Oppskriften på kaken dropper jeg,  og skal komme tilbake til sunn baking i helga. Må jo teste alle de nye sortene proteinpulver jeg har fått! Tipper peanøttsmør & sjokoladeprotein kommer til å bli kjempegodt i muffins! I mellomtiden deler jeg mer enn gjerne oppskriften på knekkebrødene mine :) Grove, gode og sunne. I like!

3,5 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1,5 dl gresskarkjerner

2 dl kruskakli

1 ts salt

5 dl vann

Bland alt i en bolle, og smør utover bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader i ca. 1 time - så er de ferdige. Utrolig enkelt og ikke minst godt :) Nystekte knekkebrød med egg, serranoskinke, okserull, agurk og paprika.

Akkurat nå lader jeg opp til trening, før jeg skal belønne meg selv med en tur på Bluebox etterpå. Proteinkaffe, N.O Xplode, eple og BCAA gjør meg klar for ei økt på bakside lår og biceps. Det kom kanskje frem av motivasjonskildene mine i forrige innlegg at jeg har bestemt meg for å fokusere på å bygge muskler. Kroppen må ha mat for å bygge muskler, og derfor ligger jeg i overskudd nå om dagen. Da legger jeg naturligvis på meg, og jeg skal ærlig innrøme at jeg ikke er helt komfortabel med kroppen min enda. Det har tatt litt lenger tid enn jeg forventet å omstille meg fra "konkurransekropp til vanlig kropp."  Det gjør liksom noe med hodet ditt å se ekstreme forbedringer fra uke til uke, for å så se at det går motsatt vei. Jeg savner blodårer og mageruter, men nå er det engang sånn at man ikke bygger særlig med muskelmasse ved å ligge i underskudd. Eat to grow sier jeg bare :) Gymmet kaller - håper dere har en herlig torsdagskveld! :)

Motivasjonskilder

Det aller beste jeg vet er å høre at jeg motiverer mennesker til å trene og få et sunnere liv. Det gjør meg virkelig glad inni meg når jeg får slike kommentarer, og det motiverer igjen meg til å gjøre det ENDA bedre. Så for meg er alle dere lesere en utrolig motivasjonskilde, og jeg må bare takke dere for alle kommentarer dere legger igjen. Noen trenger å få høre det litt skarpere enn andre, og derfor var jeg litt krass i dette innlegget. Bare for å få det ut av verden, jeg mener ikke at jeg var feit på det øverste bildet - men vi har alle våre problemområde hvor fettet legger seg. Tipp hvor mitt er? ;) Uansett virker det som en del "våknet" etter å ha lest det - og det var jo akkurat det jeg prøvde å oppnå :)

Foruten alle dere har jeg også noen andre motivasjonskilder som holder treningslysten oppe. Det er ikke til å skyve under en stol at jeg er et konkurranse-menneske, og neste gang skal jeg stå på pallen i NM. Jeg har også min egen lille inspirasjonsvegg hjemme hvor jeg har bilder av noen EKSTREMT flotte damer. Sånn vil jeg også bli - og da må det trenes! Her av noen av mine forbilder:


Larissa Reiss


Nicole Wilkins


Pia Marlen Johnsen


Pauline Nordin

Et kjapt blikk på disse damene før min egen treningsøkt gjør meg supermotivert, for slike fysikker kommer ikke av seg selv! I tillegg har jeg jo en enorm treningsglede - hvis ikke hadde jeg ikke brukt så mye tid på det. Det er så godt å trene med overskudd igjen, og å trene fordi jeg har LYST og ikke fordi jeg MÅ :) Trening gir mening!

Hva er dine motivasjonskilder for trening?

Lunsjtid

Det er eksamenstid og jeg tilbringer maaaange timer om dagen sittende på lesesalen. Da er det viktig å ha noe å se frem til, sånn at dagen blir bedre :) Jeg ser frem til lunsj hver eneste dag, fordi jeg lager meg herlige matpakker dagen før. De er sunne og tar veldig kort tid å lage, akkurat som jeg liker det. Dagens matpakker er salat med stekt svinekjøtt pluss en hel haug med isberg, agurk, tomat, paprika og rødløk. Jeg har brukt tacosaus som dressing - det er så godt! Neste matboks er wokgrønnsaker med stekt svin igjen, men med annen type krydder. Da blir smaken helt annerledes, og jeg blir ikke lei :) Skyr og frukt er perfekt som mellommåltid, og te er jeg avhengig av! Under ser du den nye favoritten min - Pukka Vanilla Chai.Viktig med gode matpakker sånn at jeg har energi gjennom hele dagen! Så skal resten av energien brukes på trening ikveld, og det blir godt. Elsker å få brukt kroppen etter å ha sittet i ro på en stol hele dagen. Bryst og skuldre skal trenes på Kaliber før sofaen kaller og det kan bli kveld. Økta i kveld kommer til å se ut som oppsettet under, og jeg kjenner allerede at jeg gruer meg til 84 (!) sidehev! No pain - no gain :)

 • Skråbenk m/manualer 4 x 15-20
 • Brede dips 4 x Failure
 • Cablecross 7 x 12
 • External & internal rotation 2 x 15
 • Skulderpress med manualer 4 x 15-20
 • Upright rows 4 x 12-15
 • Sidehev 7 x 12Hva skal du trene i dag?

Tirsdagslykke

Hei! Jeg tar tilbake at jeg ikke liker tirsdager, for jeg er nemlig i kjempehumør denne tirsdagen :) Elsker det nye designet mitt som er laget av Silje Lien, håper dere liker det også :) I tillegg har jeg bestilt jentetur til København OG funnet en ny favoritt-gele! I går lagde jeg Funlight-gele av smaken pommegranate og den var supergod! Dagens mattips ;)

 I dag er det styrkefri, og derfor skal jeg ut å gå cardio litt senere med Paul på slep! Dropper spinning siden det er så herlig høstvær :) Jeg kjører cardio utendørs så mye jeg kan - det er så mye bedre enn inne på et klamt treningssenter! Jeg kjører enten rolig cardio med puls mellom 120-140, ellers kjører jeg intervall-trening. Jeg har ikke noe fast opplegg for hvor mange ganger jeg kjører cardio i uka, men det blir iallefall på de dagene jeg har styrkefri. Helt treningsfri klarer jeg ikke å ha ;) Ellers går jeg morgencardio de dagene jeg har lyst og føler for det. Jeg prøver ikke å gå noe ned i vekt nå, men fokuserer på å bygge litt mer muskler. Det tar tid å gro og bygge, så vi får se hva resultatet blir tilslutt. Forhåpentligvis blir det bra ;)


TRENINGSGLEDE!

Blå(bær) mandag

Jeg har aldri skjønt det der med blåmandager. Mandag er en DIGG dag, med masse energi etter helga.Tirsdager er derimot den dagen jeg liker minst i uka. Onsdag er vi jo halvveis til helg, men hva er bra med tirsdager? Uansett, det er en ny uke med nye muligheter som jeg startet på best mulig måte.  Morgencardio i det friske høstværet, 45 minutter rask gange før frokost. Herlig start på dagen :) Så var det på tide med dagens første måltid, og jeg testet ut det nye blåbærproteinet mitt i grøten. Dødsgodt! 

Så godt at det ble blåbærfluff til lunsj og blåbærsmoothie etter trening. Jeg fikk ei god økt idag, og kjenner nesten at jeg er lei meg for at det er treningsfri imorgen. Avhengig sa du? Jeg trøster meg med at trening ikke er det verste man kan være avhengig av, og at det blir spinn-intervall istedet for løfting av jern. Det er iallefall noe :) Anyways, kommer et eksempel på hvor enkelt og GODT måltidet etter trening kan være. Glem kjedelige shaker sier jeg bare!

Næringsinnhold:

Kcal: 234

Protein: 25

Karb: 21

Fett: 2,5


100 gram frossen banan i skiver, 1 neve frossen bjørnebær, litt vann og 1 scoop blåbær protein i blender.


Jeg tok bare i bittelitt vann slik at smoothien ble tykk og spiste den med skje. Nesten som is :D 

 Håper alle har hatt en fantastisk mandag, og fortsetter resten av uka på samme måte :)

Helgekos

Hei alle sammen :) Jeg var litt sinna mens jeg skrev det forrige innlegget, men humøret er betraktelig bedre nå :) Veldig gøy å se at det er flere enn meg om er engasjerte også! Nå er jeg på vei hjem etter ei herlig helg på julebord i Kristiansund. Det har vært mye god mat og gode venner, og lite fokus på trening og eksamenslesing. Utrolig godt med slike helger, men så er det alltid like godt å komme hjem igjen også :) Når jeg kommer hjem blir det en treningsøkt på fremside lår og triceps, det blir digg! Har masse energi etter julemat og andre godsaker fra helga. Ikke noe candy da selvfølgelig, det blir ikke før i julestrømpa! Dere er fortsatt med på godteristoppen, ikke sant? 

Noe som er en million ganger bedre enn snop er nøtter. Jeg elsker virkelig nøtter og nekter å dele posen min med noen ;) Nøtter er et veldig fint eksempel på ting som er sunt, men som likevel inneholder mange kalorier. Det virker som en del der ute tror man kan spise ubegrenset av ting så lenge det er sunt, men sånn er det altså ikke. Denne boksen er forbeholdt helgene, for å si det sånn! ( Og nå er den tom :/ ) Det er den siste dagen i uka, og den bruker jeg alltid til noe fornuftig :) Lager treningsplan for neste uke og steker kylling/kjøtt så matpakker klare til uka. Det er så utrolig mye lettere å gjennomføre hvis du har en plan å forholde deg til. Så kan du belønne deg selv for innsatsen din når helga kommer :)  Sett deg mål, jobb som faen og NÅ målene dine. Du klarer alt her i verden bare du bare vil det nok.  

Wakeup call

Akkurat nå er jeg skikkelig frustrert. Frustrert over mennesker som vil ha resultater men som ikke er villig til å jobbe for det. INGENTING kommer gratis her i livet, og iallefall ikke drømmefysikken. Er det snakk om vektreduksjon så er du NØDT til å skape et kaloriunderskudd, ved hjelp av trening og kostholdsendringer. Kaloriunderskudd i via kostholdet vil nødvendigvis si at du inntar færre kalorier enn du har gjort før. "Hvor skal jeg hente energien fra når jeg ikke kan spise like mye kalorier? " Jo, det skal jeg fortelle deg! Du skal hente energien fra FETTLAGRENE på kroppen din. Det vil si fra sideflesket ditt, ridubukselårene dine eller fra ræva di. Problemområdene forsvinner nemlig ikke av seg selv - de må jobbes bort hver eneste dag. 

For nei, det finnes ingen mirakelpille som får fettet til å forsvinne av seg selv. I en kg fett er det 9000 kalorier, altså 90 000 kalorier om du har 10 kg fett for mye. Fatburners kan hjelpe forbrenningen din, men de brenner ikke av 90 000 kalorier. Desverre. La oss si at  time aerobic forebrenner 500 kalorier. Da kan du jo bare stikke på 16 aerobictimer på rad uten å spise noenting, så har du gått ned en kilo fett. NEINEINEI. Du la ikke på deg de ekstra kiloene på 16 timer  heller - og derfor tar det TID å gå ned i vekt også. Du kan ikke bare slutte å spise og trene som en gal, da driver du deg selv under. Så for guds skyld ikke gi opp den nye trenings og kostholdsplanen din etter ei uke fordi du ikke ser forandringer. TING TAR TID!  Er du selv fornøyd selv om du har 10 kg ekstra så er dette selvfølgelig helt greit, men da må du heller ikke komme å klage over vekta di! 

Vi skaper alle vår egen kropp, og har muligheten til å få de resultatene vi vil. Ja, noen oppnår resultater raskere mens andre mens andre må jobbe mer for de. Om det krever en større innstas av akkurat DEG så betyr vel ikke det at du skal la være å legge ned denne innsatsen fordi?! Min kjære lillesøster har alltid vært slank, men om jeg skulle spist det samme som henne hadde jeg RULLET nedover gata. Ja det er urettferdig, men sånn er livet. Vi er forskjellige alle mann og det betyr at vi må ta hensyn til vår egen kropp og drite i hva sidemannen gjør med sin. Er du misfornøyd med kroppen din så gå ut og gjør noe med det!!! Livet er for kort til å gå rundt å være misfornøyd.  

Meg i 2010 og meg idag. Hvordan? Ved kaloriunderskudd og å jobbe vekk den feite ræva mi på trening. 
Sånn, da fikk jeg sagt det.

Nora in wonderland!

Jeg tror Gud leste det forrige innlegget mitt. Idag kom det nemlig en pakke i posten, og den inneholdt blandt annet proteinpulver med smak av peanutbutter chocolate. Peanøttsmør OG sjokolade i en?!? Det er jo som julaften og nyttårsaften på engang det :) Jeg syklet som en vind hjem for å prøve den ut, og den skuffet absolutt ikke! Blandet det med litt vann, smurte utover riskakene mine og nøt herligheten!


YUM!

Det var mye annet ditt i pakken også som jeg gleder meg skikkelig til å prøve ut :) Nordic Nutrition er verdens beste sponsor! De har fått mye nytt på lager nå, og jeg er så heldig at jeg får en ny pakke neste uke. Derfor tenkte jeg å la dere bestemme hva jeg skal bestille, slik at jeg kan teste det dere er nyskjerrige på! Selv om jeg er sponset av Nordic er jeg uansett 100% ærlig om produktene, og anbefaler aldri et produkt jeg ikke liker. 


Dagens pakke: Blueberry smoothie protein, Stackforce fatburner, peanutbutter chocolate protein, kreabolic, bringebær protein og pistasj & kokosnøtt protein! 


My precious!

Bare klikk dere inn på sidene til Nordic Nutrition og finn produkter dere synes ser spennende ut/ vil at jeg skal teste og kommenter under :) Så får dere min mening om det etterhvert som jeg har prøvd de ut. Så håper jeg at dere kan gjøre meg en bitteliten tjeneste i gjengjeld! Skolelaget mitt på TØH er med i en konkurranse hvor vi kan vinne 50. 000 kroner til laget, og vi konkurrerer mot lag i tippeligaen. De lagene trenger ikke pengene - men det gjør vi! Alt du trenger å gjøre er å trykke på linkene under, da blir jeg glad :D 

 

Chocoholic

Jeg er sikkert tidens søtmons! Elsker alt som er søtt, og jeg regner med det er flere enn meg der ute som har det på samme måte. Å spise sunt betyr absolutt ikke at man må kutte ut alt som er søtt og godt :) For tiden har jeg skikkelig dilla på sjokolade, etter peanøttsmør har vært tingen ganske lenge nå. Jeg begynner allerede til frokosten, hvor jeg blander sjokoladeprotein inn i havregrøten min! Sjokogrøt <3


Havregryn, proteinpulver og vann - inn i mikroen. Topp med masse stevia og kanel. Verdens beste frokost!

Før trening drikker jeg alltid proteinkaffe med sjokoladesmak. Etter trening er det shake med sjokoladesmak, og jeg pleier ofte å bare ha litt vann i shaken for å få den til en tykk masse. Enten spiser jeg den med skje, elles smører jeg den over riskakene som "sjokopålegg." Dette smaker superdigg!


Rakk ikke å ta bilde av riskakene før de var forsvunnet ned i magen! Slenger likegodt med et bilde av noen av de nye klærne jeg fikk fra Better Bodies. Elsker limited edition buksa, ny favoritt :) 
 

Jeg er ikke ferdig med sjokoladespisinga enda heller, kan jo ikke gå en hel kveld uten noe digg! Til kveldsmat blir det ofte eggefluff, selvfølgelig med sjokoladesmak nå om dagen ;) Jeg er hekta! Sjokofluff er superenkelt, supergodt og this is how: 


Pisk eggehvitter stive før du tilsetter kakaopulver og stevia. Jeg brukte 3 eggehvitter og 1 toppet ts med både kakaopulver og stevia.


Jeg bruker raw kakaopulver i fluffen og topper med kakaonibs. Du kan også bruke 100% kakao som du finner på vanlige butikker :)


NYT! 

Hvem sa det var vanskelig å være sunn? ;) 

 

Ny mageøvelse!

Jeg vil og SKAL få bedre magemuskler, og derfor liker jeg å prøve nye øvelser for magen. Av en eller annen grunn blir jeg fort lei av mageøvelser å varierer derfor mye på de! Det hjelper desverre likevel ikke å trene mage til den store gullmedalje hvis du vil få frem sixpacken - da er det fettprosenten som må reduseres. Tenk derfor nøye over hva du putter i munnen hvis synlige mageruter er drømmen :)

 Etter å ha spurt på Facebook-siden min fikk jeg et tips om en ny øvelse som jeg bare måtte prøve i dag. Og den SVEI! Jeg kjørte 5 x 8 repetisjoner og jeg har vondt langt inni magen min nå. Hurra :D Ettersom det var første gangen jeg kjørte øvelsen ble ikke utførelsen helt perfekt, jeg skulle hatt strakere bein på vei opp. Litt mindre knekk i knærne til neste gang jeg kjører denne med andre ord. Hvis du klikker her får du en grundig videopresentasjon av øvelsen, eller så kan du bare se på mitt uperfekte forsøk under ;) Jeg liker spesielt slutten på denne filmen!

Har du prøvd denne før? 

Morgenstund

Morgencardio = check! 45 minutter rask gange i høstværet er en perfekt start på dagen synes jeg.
Selv om øyelokkene er tunge når jeg går ut døra er jeg alltid lys våken når jeg kommer hjem. Når temperaturen kryper nedover er det så deilig å komme hjem til varm havregrøt også! Arctic Cappuccino fra Nordic Nutrition er fortsatt favorittproteinet til å blande i grøt. Med noen dråper Stevia og kanel blir det verdens beste frokost :) 

Rekker mye ved å stå opp litt tidligere om morgenen - ta bilde av seg selv for eksempel :D

Så må jeg bare beklage at bloggen er litt kjedelig for tiden! Jeg lever i "eksamensbobla" og livet er ikke superspennende for tiden ;) Eat, train, sleep - repeat er måten jeg lever på utenom skolearbeidet. 6. desember tar jeg velfortjent juleferie - og da blir det julestemning for alle penga! Masse matlaging og baking, og en hel masse trening selvfølgelig. Jeg må jo selvfølgelig kose meg litt før dette også, og det gjorde jeg virkelig i gårkveld. Fun light gele, kesam med noen dråper Stevia Vanilla toppet med bær smakte AMAZING :) Hverdagsluksus!

Halvveis til helg - ha en flott dag alle sammen! :)

"Hva skal jeg spise for å gå ned i vekt?"

Jeg vet ikke hvor mange slilke mailer jeg har fått - så her kommer rett og slett en liten shoppingguide fra meg. Spør du 10 forskjellige mennesker om mat får du sikkert 10 forskjellige svar - men dette har iallefall fungert for meg! Det aller viktigste for meg er å få et høyt innhold proteiner til hvert måltid. Deretter fyller jeg opp tallerkenen med MYE grønnsaker, slik at magen alltid er mett.  Store posjoner uten unødvendige kalorier er akkurat sånn jeg liker det! Jeg spiser 6 ganger om dagen, og på den måten unngår jeg å "sprekke." 

Det handler om planlegging, og skriv derfor gjerne ei handleliste før du går i butikken. Og for guds skyld ikke handle hvis du er sulten, da blir det ofte med noe som ikke skulle vært i handlevogna ;) Hvis du da får cravings en kveld men ikke har noe usunt i skuffene unngår du sprekken! Dette består som regel handlevogna mi av:

Proteinkilder:  Kyllingfilet, laks, karbonadedeig, torsk, kalkunfilet, egg, tunfisk, svinefilet, magert kjøtt/kyllingpålegg, skyr, cottage cheese, mager kesam og biff.

Grønnsaker: Tomat, paprika, agurk, isberg, brokkoli, brekkbønner, gulrøtter, asparges, paprika, rødløk, sopp og squash.

Karbohydrater: Søtpotet, ris, havegryn, epler, rosiner og riskaker.

Fettkilder: Mandler, omega3, avocado og laks.

Digg: Funlight, te, tyggis, pepsi max og lakerol.


Et typisk resultat av en handlerunde :)

Dette er det kostholdet jeg trives med, og jeg spiser på denne måten året rundt. Og NEI - det blir ikke kjedelig, man kan jo lage utallige kombinasjoner av alle ingrediensene over. Dyrt trenger det heller ikke være, First Price har rimelig karbonadedeig, kyllingfilet og torsk. Rema 1000 har billige frossne grønnsaker og svinefilet. Kalkun og biff pleier jeg å hamstre i Sverige, og tunfisk det er jo billig overalt! ( Og smaker digg om du steker den med løk og krydder!)  Det er faktisk nesten vanskelig å legge på seg om du kun spiser ren mat som over. Er du opptatt av å telle kalorier kan du sjekke Matvareguiden, hvor du finner næringsinnholdet i de fleste matvarer.

Ser handlevogna di også slik ut - eller? 

Baby got back

Når det kommer til trening har jeg sjelden problemer med motivasjon - men når det kommer til eksamensjobbing derimot.... Jeg klarer rett og slett ikke å sitte i ro så lenge av gange, og derfor tar jeg meg heller et avbrekk nå. Stikker på gymmet for å bruke kroppen litt før jeg vender tilbake til oppgaver etterpå. I dag skal jeg trene rygg - hurra for det :D Jeg ELSKER å trene rygg, og egentlig er jeg ganske så fornøyd med ryggen min. Mangler bare litt på lats, men det blir etterhvert!

1 uke før NM 2011. Foto: Eirik Indergaard / Under Dusken

Jeg har faktisk aldri (!!!) tatt markløft, fordi jeg er livredd for å bygge midja mi utover. Helst vil jeg jo ha den så smal som mulig, og derfor har markløft ikke blitt prioritert.  Ikke har jeg trent noe særlig chins/pullups heller, men jeg synes jeg har fått til en bra rygg likevel. Mange som skriver om styrketrening og ulike treningsprogrammer mener at markløft & chins er et must for å bygge rygg, men jeg er altså uenig. Bruk de øvelsene du liker og som du føler at du får god kontakt ved å trene. Du skal kjenne muskelen du trener, og at det virkelig er den spesielle muskelen som løfter vekta. Jeg er 100% for å trene tungt, men heller løft litt lettere i begynnelsen for å få inn teknikken. Det gir ofte mer fremgang enn 10 kg ekstra med feil teknikk :) 


Det er mandag og en ny treningsuke står for tur - make it a good one!

Sunday morning

Først og fremst; gratulerer med farsdagen verden beste pappa! Vi feiret farsdag litt på forhånd med en bedre middag ute. Det er helg og da er det absolutt lov å kose seg litt ekstra. MEN - pass på at det ikke blir for mye av det gode.  Hvis målet er å gå ned i vekt spiser en lett opp et kaloriunderskudd som er opparbeidet gjennom uka hvis man tar helt av i helgene. La magen bestemme når det er nok og ikke øynene :) Magen min var iallefall mett etter farsdagsmiddagen!Mett og glad etter å ha spist verdens beste trefjøl med pappan min :D

Jeg må jo selvfølgelig komme med et litt sunnere måltidstips til dere også! Dette er jo tross alt en blogg om sunn mat og trening :) Dagens frokost var proteinpannekaker med smak av vanilje som var supergode. Fulle av protein og en god opplading til dagens treningsøkt. Her kommer den enkle oppskriften: 

2 eggehvitter

1 egg

60 g havremel

1 scoop Iso-gold vanilje

0,5 dl vann ( alt etter hvor tykke du vil ha de)

Noen dråper Stevia Vanilla Cream

Sukrin/Kanel

Bland alt i en bolle, og stek de på lav/middels varme på panna. Jeg bruker ikke olje, derfor er ei god teflonpanne viktig. Næringsfordelingen blir da ca 45 g protein, 35 g karb og 15 g fett. Jeg toppet de med sukkerfritt syltetøy, og de er garantert gode med brunost også! Nå skal jeg bake en sunn kake til papsen, før det blir trening etterfulgt av sushi ikveld. Perfekt søndag :)  Nyt den siste dagen av helgen kjære lesere!

 

 

 

Trygghet & Lunsj

God morgen alle sammen! Det er morgen for meg iallefall, jeg har nemlig akkurat stått opp :) Jeg har begynt å jobbe som dørvakt  og dette er den første helga mi på jobb. Holder Trondheim litt tryggere :) To andre ting som gjør livet litt tryggere er refleks og voldsalarm. Det er synd at det skal være sånn, men etter alle overfall som har vært i det siste synes jeg det er ekkelt å gå cardio alene i mørket. Derfor har jeg alltid med meg en voldsalarm i lomma, og slike får du kjøpt på elektronikkbutikker for ca. 150 kr. Jeg føler meg iallefall mye tryggere med den, så det er en god investering. Og for all del ikke glem refleks!Ut på tur - aldri sur! 

Nå blir det eksameslesing for alle penga, før trening og jobb i kveld. Det blir ei tung økt på forside lår, triceps og mage senere. Det blir godt! Siden jeg sov så lenge droppet jeg frokost i dag og gikk rett på lørdagslunsjen. Salat med stekt laks, agurk, rødløk, tomat, paprika, isberg og hvitløkskesam. Jeg liker å spise karben min i form av grønnsaker, og da snakker vi MYE grønnsaker altså. Ofte 500 gram grønnsaker til hvert måltid! Det er jo så godt, og jeg vil heller spise mye av noe jeg liker enn lite av noe jeg ikke liker ;) 

Nå roper skolebøkene på meg - ha en fantastisk lørdag da dere!

Trening gir mening

Da var det fredag igjen! Nesten skummelt hvor fort tiden går, snart er det jo jul! Jeg elsker jula, og skal også i år lage masse sunt & godt juledigg. Havremakroner, peppernøtter, eggesalat, tunfiskrøre... gleder meg bare av å tenke på det! Men før jeg kan sette igang med dette må jeg gjennom noe jeg ikke gleder meg like mye til - eksamensperioden. Alt for mange dropper trening i eksamenstiden, men dette er kanskje det dummeste en kan finne på! Trening gjør nemlig godt for både kropp og sinn :) Etter mange timer på lesesalen har kroppen godt av et avbrekk med trening, så er hjernen bedre rustet til ei ny leseøkt etterpå også. Om ikke pensum gir mening, så gjør iallefall trening det!

Jeg skal på gymmet å trene bryst og skuldre om ikke så lenge, herlig! Oppsettet for i dag kommer under og favorittøvelsene her er dips og skulderpress :)

Skråbenk manualer 4 x 15-20

 Dips 4 x Max

Cable crossover 7 x 12

External rotation 2 x  15

Internal rotation 2 x 15

Skulderpress 4 x 15-20

Upright rows 4 x 12-15

Sidehev 7*12


Hva er dine favorittøvelser for bryst og skuldre?

Proteinpizza

Etter å ha vært på konkurransediett har jeg lært meg å sette mer pris på små ting i hverdagen. Bare det kunne spise en eple når jeg vil er luksus. Å gå morgencardio fordi jeg vil og ikke fordi jeg . Eller det å spise en (eller tre) pakker med lakerol. Jeg setter mye mer pris på mat nå enn jeg har gjort før, og det er jeg veldig glad for. 

I går ble det mer enn et eple som hverdagslukus - det ble pizza med bestisen! Sunnere pizza selvfølgelig, som er proteinrik og utrolig enkel å lage. Den ble skikkelig god, og er ferdig på 15 minutter. Det er raskere enn en grandis det - og MYE bedre :) Her kommer oppskriften på denne herligheten:

Bunn:

50 gram bakepro

40 gram havremel

40 gram mandelmel

10 gram fiberfin

Litt salt

1 egg

1 dl vann

Bland alt det tørre, og tilsett egg og vann. Rør så deigen godt sammen. Den blir litt klissete, derfor brukte jeg en slikkepott for å smøre den utover bakepapiret. Inn i oven på 220 grader i ca. 5 minutter. I mens den står i oven lages fyllet.

 

Fyll:

300 gram strimlet svinekjøtt

1 boks hermetiske tomater

1 tomat 

1/2 paprika

1/2 løk

Mozarella

Stek kjøttet og grønnsakene før du heller de hermetiske tomatene over i pannen. Jeg er glad i mye krydder og brukte hvitløk, chili, oregano og paprika. Ta så bunnen ut av oven og fordel fyllet utover pizzadeigen, før du topper med mozarella. Inn i ovene igjen på samme temperatur i ca. 10 minutter - eller til osten har smeltet. 

Kan nytes som helgekos eller bare som ren hverdagsluksus :)

Mangel på motivasjon?

Selv om jeg elsker å trene finnes det dager jeg rett og slett ikke har lyst til å dra til gymmet. Fordi jeg heller vil ligge på sofaen, se en film eller shoppe. På sånne dager ser jeg for meg et bilde av hodet mitt på drømmekroppen. Og hvordan får jeg dette bildet til å bli virkelighet? Jo, ved å DRA på trening selv om jeg heller har lyst til å se Greys Anatomy. Resultater kommer ikke av seg selv, iallefall ikke av å ligge på sofaen! Hvis jeg har en skikkelig dårlig dag og dette ikke funker, kan alltid youtube hjelpe meg!

Hvem får vel ikke lyst til å stikke på trening etter å ha sett denne? :D  


  Om du likte denne pleier jeg å poste motivasjonsbilder og videoer på Facebook-siden min :)

En boks - mange muligheter

Magre meieriprodukter er et perfekt alternativ når man er i farta eller ikke har tid til å forberede mat. Mine favoritter er skyr, mager kesam og cottage cheese. Alle har et høyt innhold av protein, som er det viktigste næringsemnet i mine øyne. I det siste har det gått mye i cottage cheese, både til lunsj og kveldsmat. Her er noen av variantene:

"Riskrem" - Cottage cheese blandet med noen dråper vanilje og mandelessens. Funlight med bringebærsmak som saus og mandler som topping.

Cottage Cheese med eple, gojibær og nøtter.


"Kald risengrynsgrøt" - Cottage cheese blandet med vaniljeessens, toppet med MASSE kanel og sukrin :)Hva liker du å blande cottage cheese med? 

Sumotrening

God morgen! Her kommer et tips til en ny beinøvelse til dere; sumosquat! Jeg tok denne øvelsen i går og er stiv som bare det i dag! Rumpa må virkelig jobbe på denne øvelsen, det er derfor jeg liker den så godt :)

Stå med beina godt ut fra hverandre og la træne peke litt utover. Sett deg ned som om du skulle satt de på en stol - så langt ned som du greier. Om manualen blir for stor og du ikke føler du kommer langt nok ned, så bytt den ut med ei vektskive istedet som på videoen. Du skal så langt ned at det virkelig RIVER i baksiden ;)

Skolebenken venter, før det blir ei økt på rygg og skuldre i kveld. Gleder meg :) Jeg har selvfølgelig med meg en god og enkel matpakke i dag også - tacosalat. Karbonadedeig, rødløk, isberg, agurk og tomat toppet med litt salsa. Bare synd det er så lenge til lunsj ;) 


Ha en fin dag alle sammen :)

Mandag & Motivasjon

Som jenter flest er jeg opptatt av hvordan jeg ser ut. Dette gjelder ikke bare på dansegulvet, men også på trening. Hvis jeg synes jeg ser bra ut, så føler jeg meg plutselig mye bedre med megselv. Dette gjør igjen at jeg presterer mye bedre også! Jeg kan virkelig ikke å danse, men hvis jeg føler meg som en million så er jeg the dancingqueen hele natta lang. Akkurat det samme gjelder på trening. 

Hvis jeg kommer på trening usminket i ei stor og gammel tskjorte vet jeg på forhånd at økta blir dårlig. Hvis jeg derimot ser litt fresh og føler meg on top of the world blir økta bra! For meg ligger det utrolig mye motivasjon i å SE at musklene mine jobber. For hver gang jeg tar en repetisjon tenker jeg at jeg tar et lite skritt i riktig retning, og pusher meg selv litt lenger. Hvor motiverende er det å gjemme bort kroppen ved å trene i ei tskjorte 5 nummer for stor? Da se jeg jo ingenting, verken muskler eller blordårer! Vet vi alle er forskjellige - men for meg er iallefall dette utrolig viktig! :)


Føler meg bra - løfter bra!

Men dette betyr ikke at jeg ser likedan ut når jeg drar fra gymmet som når jeg kom. Når jeg er på trening så er jeg på TRENING, og da skal det jobbes og slites! Når det blir tungt både svetter jeg og peser som bare juling. Jeg er på trening for min egen del og ingen andres, og har 100% fokus hele økta. Train hard or go home ;) 
Svar på spørsmål

 

God kveld alle sammen! Da har jeg endelig fått svart på en del av spørsmålene deres :) Mange spurte om det samme - så en del spørsmål kommer det egne innlegg om. Håper svarene hjelper, og at dere ble litt klokere på det dere lurte på :)

Hvordan reagerte familien og vennene dine da du bestemte deg for å satse på bodyfitness? Jeg er redd for å ikke få støtte.

Jeg er så heldig at jeg har en helt fantastisk familie og venneflokk som støtter meg i alt jeg gjør. Det har gjort veien min mye lettere, selv om det har bydd på noen utfordringer undeveis. Ingen i familien min synes det er spesielt "pent" med mye muskler - og noen ganger er de litt for flinke til å påpeke det. Det vanskeligste var egentlig i begynnelsen - da jeg fikk beskjed om at jeg var "fanatisk" fordi jeg ikke spiste pizza og potetgull i helgene. Men etterhvert som de forstod at dette var det JEG virkelig ønsket, støttet de meg i tykt og tynt. Hvis du er redd for at familie & venner ikke vil støtte deg, så ta en prat med dem og forklar hvor viktig dette er for deg. Det er vanskelig nok å gå gjennom en konkurransediett i seg selv, og jeg kan ikke se for meg å gjøre det uten støtte fra mine nærmeste.

Hva er oppskiften på eggefluff og funlight-gele?

Eggefluff lages av å piske eggehvitter sammen med sukrin/stevia. Vil du ha smak kan du tilsette proteinpulver med den smaken du ønsker, evt litt kakao. 

Funlightgele lages av å varme opp 7 dl vann sammen med 3 dl funlight. I dette tilsettes en pakke gelatinplater, og du rører i blandingen til platene er rørt ut. Sett i kjøleskapet noen timer til det stivner og nyt :) Kunne du fortelle litt mer detaljert om kostholdet ditt? I en diett og deffe-periode; hvor mange kalorier, karbohydrater og proteiner prøver du å ligge på og hvorfor? Samme gjelder også off-season slik som nå, forstod du spiste diett-mat på hverdagene og hva du vil i helgene? Og har du spisedager? I så fall, hvor mye spiser du og hvilken type mat? 

Jeg teller ikke kalorier - rett og slett fordi jeg ikke orker å bruke tid på det. Når jeg er på diett blir den satt opp av coach Gunnar, og da spiser jeg akkurat det jeg får beskjed om. Jeg stoler 100% på at han kan jobben sin, og da lar jeg han ta seg av kaloriregninga ;) Nå som jeg ikke er på diett ligget hovedfokuset på å få i meg det viktigste næringsemnet - proteiner. Ellers spiser jeg sunt og variert og spiser alltid REN mat. Det vil si ingen ferdigprodukter eller halvfabrikata. 

Jeg spiser det jeg har lyst på i helgene og så mye jeg vil, så det kan vel regnes som spisedager. I dag hadde jeg f.eks lyst på vaffel med syltetøy, så da spiste jeg det uten å få dårlig samvittighet. Men det betyr ikke at jeg propper trynet med vafflel og sjokolade fra fredag til søndag bare fordi jeg "kan." Sunn mat er det jeg liker aller best! 

Er du singel? Er du på utkikk etter kjæreste? Beskriv drømmemannen.

Ja jeg er singel og nei, jeg er ikke ute etter kjæreste. Ser du derimot slik ut og får meg til å le så mye at jeg aldri må trene mage igjen så må du gjerne ringe på døra :D 
Hva syns du om kunstige søtningsstoffer som aspertam i Fun Light?

Helt ærlig så bryr jeg meg ikke så hardt om det! Jeg føler at når jeg er så sunn ellers må jeg få ha noe å kose meg med ;) Fun Light og Pepsi Max drikker jeg MYE av, og det kommet jeg nok alltid til å gjøre :) 

Hva mener du egentlig med "cardio" og hva er "morgencardio"? Hvor mye cardio bør "mannen i gata" gjøre?

Cardio er bare et fancy ord for kondisjonstrening. Det kan være rask gange, ellipse-masking, jogging - eller hva som helst. Morgencardio er kondisjonstrening gjort før du spiser frokost. Det har ikke noe å si når på døgnet du utfører cardio når det kommer til forbrenningen, jeg liker bare best å gjøre den på morgenen. Går som regel ute i ca. 45 minutter og våkner skikkelig av den friske lufta :)

Hvor mye "mannen i gata" bør gjøre er det vanskelig å svare på. Det kommer an på ønsket resultat og målsetninger. For min del kjører jeg cardio ca. 3 ganger i uken, hvor en av disse er 4x4 intervaller.

Hva synes du om de som doper seg i denne idretten? Merker du selv lett hvem rundt deg som gjør det? Har du blitt testet for det selv?

Jeg har aldri blitt testet for doping, selv om jeg ønsket en dopingtest fra Antidoping Norge for å bevise at jeg er rein. Desverre ville de ikke utføre testen da det koster 7000 å teste utøvere, og jeg måtte isåfall ha betalt testen selv. Dette ville jeg gjøre fordi det kom anklager her på bloggen om at jeg brukte doping. Men jeg har ikke råd til å bruke så mye penger på å bevise noe jeg vet er sant - men om noen av dere vil ha det svart på hvitt så gjerne overfør 7000 til meg :)

Når noen tilogmed trodde at lille meg brukte stereoider, så sier det seg selv at det er vanskelig å se "lett" hvem som bruker og ikke. Jeg kan selvfølgelig spekulere i hvilke utøvere som bruker doping og ikke - men det bryr meg faktisk ikke. Om mennesker velger å ta disse stoffene - så vet de faktisk konsekvensene av det. At noen likevel velger å bruke doping får da være deres valg, men det er noe jeg ALDRI vil prøve. Jeg håper virkelig at ingen av dere som leser bloggen min begynner med dette om dere vil satse på bodyfitness - husk at konsekvensene er IRREVERSIBLE! 

Hva synes du om proteinbarer som måltidserstatning? Hva er din favorittbar? Er Nutilettbarer sunne?

NEINEINEI er det jeg synes. Detter er absolutt ikke noe jeg anbefaler i forhold til vektnedgang! En Nutrilettbar inneholder 215 kcal og kun 14 gram protein - altså noe jeg aldri ville ha spist hvis målet er å gå ned i vekt.  En proteinsjokolade er fortsatt en SJOKOLADE, og siden når ble sjokolade et måltid? Jeg betrakter proteinbarer som snack - og kan derfor spise barer som lørdagsgodt. Ohyeah! og 2good er favorittbarene mine, i alle smakene! 

Kan du forklare i detalj hvordan man får bestilt produkter fra gymgrossisten og hentet det på Storlien?

Bestill produktene til denne adressen:

*Ditt namn*
c/o SUPERPRIS Livs & Bensin
Vintergatan 20
SE-830 19 STORLIEN
SWEDEN

Dette er den bensinstasjonen som ligger før Storlien sentrum. Hentelappen kommer dit, du spør bare etter lappen i kassa. Ta med lappen, kjør til Coop'en og hent pakken! Enkelt og greit :)

 Jeg lurte på om du har noen råd angående selvtillit? Jeg har veldig lyst på mer muskler men jeg føler folk kommer til og slenge drit om meg hvis jeg får mye muskler.

Vi lever kun en gang, og da er det for meg viktig å gjøre det som gjør meg lykkelig. Jeg trener utelukkende for min egen del, fordi trening for meg til å føle meg bra :) I tillegg er det jo jeg som skal være fornøyd med det jeg ser i speilet-  ikke andre folk :)  Uansett hva man velger her i verden vil det alltid være noen som er uenige/rakker ned på deg , så bare følg drømmen din og bygg muskler :)

Hvilke planer har du for videre utdanning etter bachelorgraden din i økonomi? Fornøyd med studiet?

Jeg er utrolig fornøyd med studiet mitt, TØH er en veldig bra skole. Jeg blir ferdig med bachelorgraden min til våren, og kommer til å søke videre på mastergrad med start høsten 2013. Copenhagen Buiness School kommer da til å være førstevalget, og jeg håper virkelig jeg kommer inn!

 Hvilke tanker har du om lavkarbo-diett og LCHF?

Vi mennesker er forskjellige, og vi har alle forskjellige meninger. Jeg kunne ALDRI ha fulgt en slik diett! Å spise smør, bacon og majones er så feil du kan få det i mitt hode. Men dette er meg, og jeg respekterer fullt ut at andre har ulik oppfatning. Jeg tror det viktigste er å finne det kostholdet som passer best for akkurat deg :)

Jeg kjenner deg, og lurer derfor på hvorfor du legger ut misledende bilder av deg selv fra "før" du begynte å trene. Du legger jo kun ut bilder du ser feit ut på - og du har ikke akkurat vært det mye av levetiden din...

Kroppen min har hatt ganske mange ulike former på mine 22 år, jeg vært både chubby og "tynnfeit." Tynnfeit var jeg da jeg kun trente cardio og lite styrke, dvs. jeg var tynn men samtidig slapp. Med klær på derimot, vises det ikke at jeg er slapp i kroppen og jeg tok desverre ikke mye formbilder på den tiden ;) Derfor velger jeg heller å legge ut bilder fra chubby-perioden, da det vises bedre! Men her kommer bilder fra litt forskjellige perioder - så jeg ikke misleder noen ;)

Sommer 2007

Sommer 2008Vinter 2009

Vår 2010


Høst 2011Hva veier du nå og hva veide du under NM?

Nå veier jeg ca 55 kg, og jeg var rundt 48 på scenen.

Anbefaler du frukt for å gå ned i vekt? Hva er favorittfrukta di?

Det var ikke frukt på konkurransedietten min for å si det sånn, og dette var kanskje det jeg savnet mest under dietten! Jeg anbefaler defor heller å spise grønnsaker enn frukt hvis målet er vektreduksjon. Eple er favorittfrukta mi! :)

Hvordan gikk du frem for å få sponsorer?

Jeg har vært veldig heldig som har så gode sponsorer, og det er jeg veldig takknemmelig for! Noen av de har tatt kontakt med meg først, men andre har jeg sendt mail til selv :)

Hva er favorittøvelsene dine for de ulike muskelgruppene? 

Forside lår: Beinpress, beinspark

Bakside lår:  Strake markløft, sittende lårcurl

Rumpe: Bulgarske utfall

Korsrygg: Rygghev

Rygg: Stående roing, pullover

Mage: Omvendt beinhev

Bryst: Dips

Skuldre: Sidehev, skulderpress

Armer: Bicepscurl, franskpress

 

Prioriteringer!

Det er alt for tidlig på en lørdagsmorgen, men likevel er jeg allerede ferdig med dagens cardio. Havregrøten er snart fortært og matpakkene for dagen ligger klare. Når jeg går ut døra etterpå blir jeg på kurs til klokka 11 i kveld, og da kommer jeg til å være for sliten til å kjøre cardio. Derfor ble løsningen å stå opp noen timer før, slik at det blir tid til trening! Det handler kun om prioriteringer og for min del velger jeg LETT cardio over å sove litt lenger, selv om jeg er et dovendyr. I make time, not excuses ;)

For man kan lage så mange unnskyldninger man vil, sannheten er at en lurer bare selg selv!Hva skal du trene i dag? 

Fredagspai

Jeg holder meg til diett-mat i ukedagene og unner meg litt ekstra i helgene. Dette betyr likevel ikke at jeg på død og liv MÅ spise usunt selv om det er helg, for det er jo sunn mat jeg liker aller best. Jeg skal på ordensvakt-kurs i hele helga, og lager derfor klar maten min idag. Når jeg skal sitte mange timer på kurs trenger jeg gode matpakker å se frem til - derfor gikk jeg for Pai ala Paul :)

Bland 5 dl havremel, 1 dl mandelmel og litt salt i en bolle. Tilsett 1 egg og 2 eggehvitter og bland det hele godt sammen. Tilsett ca. en halv dl vann for å få deigen fast. Legg deigen i en paiform / ildfastform og klem den godt ut både i bunnen og oppover sidene. Sett den i ovenen på 220 grader i ca. 10 minutter.


Nå har vi kommet til favorittdelen min - nemlig fyllet! Pai er godt medd alt mulig kjøtt - du kan velge blant annet kylling, svin eller laks & reker. Jeg gikk for karbonadedeig og svin denne gangen, NAM! Jeg steker dette sammen med tomat, løk og spinat, og tilsetter litt grønn & rød pesto.Hell dette over i formen og topp det med mozarella. Inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca. 15 minutter - eller til osten har blitt litt brun.  DØDSGODT, enkelt og sunt - og jeg har 4 matpakker å glede meg til! Et tips er å servere med hvitløkskesam eller tzaziki, setter virkelig prikken over i'en ;)

VELBEKOMME! :)

En typisk dag

Jeg tenkte å ta dere med gjennom en typisk hverdag her i Trondheim. Så her kommer dagen i dag i bilder, velkommen til en dag i mitt liv ;)

 Jeg elsker å sove, og må derfor kjempe meg ut av senga for å gå morgencardio. Jeg har ikke helt våknet enda, og tar derfor en koffeintablett og BCAA før jeg kommer meg over dørstokken. Men med en gang jeg kommer ut døra kvikner jeg til, høstlufta gir så frisk start på dagen!


Glad og fornøyd etter cardio - med bollekinn og smilehull! Godt å ha de tilbake :)

 Tid for frokost! Havregrøt er noe av det beste jeg vet, og jeg spiser ulike varianter av grøt til frokost hver eneste dag. 40 gram havregryn, 1 scoop protein, noen dråper Stevia og pumpkinpie krydder er favoritten! I mens jeg lager den tar jeg dagens kosttilskudd; Omega 3, multivitamin, dietkick, thermotea og c-vitamin. Jeg er et skikkelig dovendyr og føler at dietkick gjør meg mer våken om morningen. Jeg synes jeg blir varmere i kroppen av thermotea - perfekt for en frossenpinn som meg!Skolebenken kaller, og jeg løper til bussholdeplassen. Jeg rekker ikke bussen som vanlig og kommer forseint til forelesning på Trondheim Økonomiske Høgskole. Jeg går siste året på bachelor i økonomi, og burde kanskje ha lært meg å komme tidsnok på tre år?


Kanskje jeg hadde kommet tidsnok til bussen om jeg hadde gått ut døra istedet for å ta bilde av meg selv i speilet?
 

Forelsninger om mer eller mindre spennende tema blir ferdig, og det er klart for skoledagens høydepunkt - lunsj! Jeg lager alltid dobbel posjon middag dagen før, så er det nok til lunsj dagen etter. Litt dårlig tid til matlaging ettersom jeg kom hjem fra Stockholm i går, og derfor ble det en rask og sunn løsning. Akkurat passe til 2 måltid med disse pakkene :) Det gir 150 gram strimlet svinekjøtt og 250 gram grønnsaker i hver matboks. Ingen kan si det er for dyrt å spise sunt - dette koster ca. 30 kr på Rema 1000 ;) 

Middag & lunsj på ferdig på 10 minutter!

For meg er den enkleste måten å holde vekta på å spise ofte. På denne måten går jeg ikke sulten, og da faller jeg heller ikke for fristelsen med å spise noe jeg ikke burde. Derfor fyller jeg også på med et mellommåltid for å holde magen fornøyd og energien til å gjøre lekser oppe :)Jeg drar som regel fra skolen litt tidligere enn jeg burde, jeg klarer nemlig ikke sitte i ro lenge av gangen! Det begynner å krible i kroppen, og jeg drar heller hjem for å trene enn å gjøre lekser. Prioriteringer ;) Før trening lader jeg opp med proteinkaffe, epler og N.O Xplode.

 

Ferdig på trening, og jeg må selvfølgelig ta bilde av meg selv i speilet. Ikke nok med det - jeg har tilogmed bilde av meg selv på ryggen! Snakk om selvdigger :D

Veldig viktig å fylle på med engeri etter endt treningsøkt! Kroppen trenger raskt påfyll for å bygge opp musklene istedet for å bryte de ned. Shake og rosiner/riskaker er det jeg foretrekker . Om jeg kjører cardio rett etter styrkeøkta mi pleier jeg å blande 1 teskje med L-glutamin i vannflaska mi som jeg drikker mens jeg går. 


Iso-gold Vanilla, Stevia Chocholate og kanel er verdens beste shake! Smaker kanelbolle :D

Vel hjemme er det klart for kveldsmat, dette blir ofte meieriprodukter eller omelett. Kommer an på humøret, om jeg er gira på salt eller søtt. I dag var det søtt jeg hadde lyst på, derfor ble det mager kesam med mango og bjørnebær. Blander Stevia Vanilla i kesamen, det smaker BEDRE enn vaniljekesamen på butikken. Bedre næringsinnhold er det også!

Så er det endelig klart for å slappe av litt :) Beina på bordet og yndlingsprogrammet på TV, mens jeg blogger og leser kommentarer fra verdens beste lesere!Nå skal jeg finne senga - en ny dag venter i morgen! God natt :)


Back

Jeg  har skikkelig mandagsfølelse idag, og for ei som faktisk liker mandager er jo det midt i blinken! Stockholm og konsert var kjempegøy, men det ble ikke mye tid til trening. Vi gikk utrolig mye under shoppingen, så for å lette samvittigheten kan jeg vel kalle det for cardio? Hehe, NO EXCUSES her i gården - derfor startet jeg dagen med morgencardio. 45 minutter rask gange ute i høstværet, herlig! Jeg skal trene rygg senere og i dag er jeg supermotivert! Økta  jeg skal kjøre ser slik ut:

 • Pull-ups
 • Stående stangroing
 • V-nedtrekk
 • Sittende roing
 • Facepulls
 • Reverse flyes

 

Nå kaller skolebenken - ha en fin dag alle sammen! :)

Spørsmålsrunde

Jeg prøver så godt jeg kan å svare på alle og meldinger fra dere, men jeg vet jeg kunne vært flinkere. Jeg vil genuint hjelpe alle som spør, fordi jeg har selv vært avhengig av god hjelp for å komme dit jeg er i dag. Derfor kjører jeg en spørsmålsrunde nå, så det er bare å fyre i vei! Stockholms gater venter, gleder meg til å lese spørsmål på vei hjem :)