hits

oktober 2017

Trøstespising av sjokolade

Svømmekurset i går var så gøy, allerede på den første timen kjente jeg at jeg lærte så mye jeg ikke har tenkt på før. Så det var veldig morsomt, men ikke helt optimalt for en kropp som var på bedringens vei. For nå rykket jeg tilbake til start, med vond hals og tett nese. Så det er ikke alltid det lønner seg å pushe kroppen før den er klar, selv om basseng og forkjølelse kanskje aldri har vært den beste kombinasjonen. Uansett, med både uggen form og Halloween er det virkelig innafor med sjokoladespising. Alt goderiet spiste ungene på døra opp, så det ble pannekaker på meg. Disse er så enkle som det går an å få det, så her er det bare å komme seg på kjøkkenet! Pannekakene er laget av 50 g havremel, 1 egg, 20 g vaniljeprotein, 1/2 banan, 1 ts bakepulver, 2 ss sukrin gold og litt vann. Rør alle ingrediensene godt sammen, og stek pannekakene på middels varme i panna. Laget med sjokolade er så enkelt som sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen, er er det brukt 45 g protein og 2 ss sukrinmelis. Så er det bare å spise, dette er sjokoladekos på sitt beste ♥

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ikke min stil

Bildet dere ser under er tatt i 2015, da hadde jeg store planer om å delta i Trondheim triatlon. Jeg trente på løping, sykling og svømming hele våren - og følte meg relativt klar. Så ble jeg gravid i mai, og da fant jeg ut at det kanskje ikke var det lureste å delta på triatlon for første gang i august. Siden den gang har det tilnærmet gått i ett, og jeg har knapt hatt tid til å tenke på triatlon. Men nå er jeg fast bestemt på å gjennomføre i august 2018, og det skal bli så gøy! Det er nemlig ikke min stil å droppe ting jeg har bestemt meg for å gjennomføre. Det er heller ikke min stil å prestere dårlig, og nettopp derfor har jeg meldt meg på svømmekurs! Det er utvilsomt svømmingen jeg sliter mest med av de tre grenene, og i 2015 hadde jeg tenkt å veksle omtrent 50/50 mellom bryst og crawl. Nå er håpet at jeg skal klare å crawle fleste av de 2200 meterne vi skal svømme inn til land. Da må det virkelig trenes, og jeg gleder meg virkelig til første kurskveld som starter om en knapp time. Så nå skal badedrakt og svømmebriller pakkes, og jeg er klar for å bli crawlqueen!

 

Rask og effektiv beinøkt med supersett

God kveld alle! Formen har ikke vært på topp de siste dagene, men i dag måtte jeg ta ei lita økt. Med en liten tass med på trening er jeg avhengig av at øktene går raskt, og da er supersett min beste venn. Supersett vil si at du kjører en øvelse direkte etterfulgt av en ny, og deretter tar du pause. Det gjør at økta blir mer effektiv, og pulsen går også opp. I dag var det bein og rumpe som sto i fokus, og det skal virkelig ikke mer enn 30 minutter for å få til ei god økt. Slike økter har de fleste tid til å klemme inn i hverdagen, og de kan bli så utrolig bra! Jeg fikk virkelig godfølelsen etter økta i kveld, for det er det trening gir meg. Økta jeg kjørte i dag så slik ut:

 A1. Gobletsquats 3 x 20, 20 kg

A2. Strake markløft 3 x 8, 50 kg

B1. Bulgarske utfall 3 x 10, 12,5 kg

B2. Glutebridge på ball 3 x 20

C1. Sideliggende hoftehev 3 x 10

C2. Ettbeins lårcurl på ball 3 x 10

De øvelsene det ikke står noen kilo bak er med kroppsvekt, men de river virkelig likevel! Lårcul på ball er en av mine favoritter når det kommer til øvelser for bakside lår, spesielt varianten med ettbein. Det viktigste her er å holde hofta høyt hele tiden, både når du trekker ballen til deg og strekker beinet ut. Prøv den selv om du ikke har gjort det enda!

Da gjenstår det bare å ønske alle lesere en herlig søndagskveld ♥

 

Gulrot- og havrerundstykker

Hei dere! Beklager dårlig med oppdateringer de siste dagene, men som nevnt har formen vært relativt dårlig. Nå er den heldigvis på bedringens vei, og da feiret jeg det med en skikkelig god lunsj i dag. Det er lenge siden jeg har laget gulrotrundstykker, og i dag prøvde jeg meg på en helt ny oppskrift som virkelig ble god. Til ti store rundstykker trenger du:

1 stor gulrot ♥ 3 dl store havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 2 dl speltmel

1 dl sesamfrø ♥ 3 egg ♥ 2 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 2 ts bakepulver

Blad alle de tørre ingrediensene. Rasp gulrot og tilsett sammen med egg og melk. Rør alt godt sammen, til du står igjen med en relativt klissete deig. Jeg brukte to spiseskjeer til å fordele deigen på stekebrettet, før toppet med sesamfør. Sett inn i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Topp med favoritt-pålegget ditt og kos deg!

Spicy & kremete søtpotetsuppe

 

 

Med tett nese og sår hals er det faktisk bare en ting som frister til middag, og det er suppe! Ikke hvilken som helst suppe, men en av mine utvilsomme favoritter. Denne står ofte på bordet hos oss, ikke bare når forkjølelsen har meldt sin ankomst men ellers også. For den er så utrolig god, i tillegg til at den ofte klarer å åpne opp i den tetteste nese. For å lage den trenger du:

400 g gulrot ♥ 400 g søtpotet ♥ 1 løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 1/2 rød chili ♥ 2 ss olivenolje

3 ss revet fersk ingefær ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 1 dl kokosmelk ♥ salt og pepper

Start med å skrelle både gulrot og søtpotet som du skjærer i små biter. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm oljen i en kasserolle og tilsett de hakkende grønnsakene, samt revet ingefær. La det frese i ca. fem minutter før du tilsetter grønnsaksbuljong og kokosmelk. La suppen koke i 15-20 minutter, til alle grønnsakene er helt møre. Deretter bruker du en hurtigmikser eller en stavmikser for å kjøre suppen jevn. Smak til med salt og pepper, gjerne server med fersk koriander på toppen. Jeg brukte også litt ekstra kokosmelk over, samt litt rød pepper. Denne suppen er virkelig verdt å prøve, utrolig god, kremete og spicy. Dagens lille middagstips fra meg til alle dere.

Helt på toppen av ønskelista

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg koste meg så enormt mye på Oppdal i helga, og selv om jeg er oppvokst i Trondheim føler jeg meg mer hjemme i mer landlige områder. Jeg har flere ganger spurt samboeren om vi kan flytte litt utenfor byen uten hell, så jeg får bare slå meg til ro med at vi blir boende i Trondheim. For å lage en løsning vi begge er fornøyd med foreslo han at vi kunne kjøpe oss hytte. Ideen er jo helt perfekt, problemet er bare at vi ikke har råd til det. Men jeg synes det er viktig å ha mål/ønsker for alle deler i livet, og en hytte er virkelig helt på toppen av ønskelista mi. Det er nesten så jeg melder meg på Farmen til neste år bare for å få mulighet til å få ei hytte, så lyst har jeg på det! Faktisk så meldte jeg meg på nettopp Farmen i 2014 og kom et stykke i casting-rundene men det holdt ikke hele veien inn. Hvis jeg hadde kommet med hadde jeg kanskje vært den lykkelige eier av ei hytte i dag! Enn så lenge blir det med drømmen, så krysser jeg fingrene for at den går i oppfyllelse en vakker dag. 

Jakke (-30%), ullgenser, ullbukse og pannebånd fra Kari Traa 

 

Om en ny jakke står på ønskelista di nå som temperaturene kryper nedover så kan jeg tipse om at du får jakker til en billig penge hos X-life disse dagene.  Jeg måtte skrape is av frontruta i dag tidlig, så nå har høsten virkelig slått inn for fullt. I dag er det faktisk bare to måneder igjen til julaften også, tenk det!

Sjokoladegrøt på selveste grøtdagen

I dag er det Grøtdagen, var dere klar over det? Jeg elsker alle anledninger til å feire, og spesielt kanskje denne dagen. For grøt spiser jeg omtrent hver eneste dag, det er så godt og jeg blir faktisk aldri lei. I tillegg er grøt billig og inneholder god næring, så det er bare å spise grøt folkens! I dag tenkte jeg å dele en av mine favorittoppskrifter på grøt med dere, for den her er så god! Til en porsjon trenger du:

80 g havgregyn ♥ 80 g kokosmelk ♥ 2 ss sukrin gold

2 ss kakao ♥ 2 dl vann ♥ en klype salt 

Fremgangsmåten er så enkel som å ha alt i en liten kjele, la det koke noen minutter og rør godt slik at grøten ikke blir svidd. Så kan du toppe med det du vil, et hett tips er mørk sjokolade, gojibær og vaniljekesam! Når du rører sjokoladebitene inn i den varme grøten smelter de og gir en helt perfekt smak, virkelig min type grøt. 

Om det ikke blir denne grøten så håper jeg dere der ute feirer Grøtdagen, det er jo for for godt til å la være ♥

Hyttetrening

Jeg skal ikke skryte på meg at trening har vært i fokus denne helga, det har vært mer mat, vin og sjokolade. Jeg er likevel skrudd sammen sånn at alt er bedre enn ingenting, og det er så lett å skvise inn litt trening om en bare vil. Jeg bestemte meg for fem øvelser, med 30 repetisjoner per øvelse. Det blir en god del re repetisjoner, ikke så aller verst på en hyttesøndag synes jeg selv. Pushups, bulgarske utfall, mountain climbers, knebøy og hipthrust var øvelsene valget falt på, og selv om det bare er med kroppsvekt så kjennes det virkelig etterhvert. Spesielt kanskje på en søndag hvor formen er litt redusert, men desto mer fornøyd er jeg med gjennomføringen. Så jeg gir en stor klapp på skuldra til meg selv, for følelsen etterpå er alltid like god.

Ullgenser, tights og ullsokker er fra Kari Traa (sponsede lenker)

Håper dere har hatt en nydelig helg, jeg skal for første gang på en evighet finne senga før klokka ni. Jeg har nemlig store planer om å våkne uthvilt til ei ny uke i morgen ♥

Oppdal så klart

Hei dere! Jeg titter kjapt innom fra hytta på Oppdal, her er det så utrolig fint. I dag har vi gått en flott tur i fjellet med Ulrik i bæremeis, jeg blir så glad av at han er så glad i å gå tur. Turer skal det nemlig bli mange av i årene som kommer, da er det så flott at han kan lære seg å være like glad i det som jeg. Med på tur hadde vi frukt og sjokolade, og når vi kom ned igjen svette hoppet vi alle rett i boblebadet. Hytteturer altså, det er det lite som slår!

Luegenser og votter fra Kari Traa (sponsende lenker)

God helg til alle dere der ute, håper lørdagen nytes til det fulle ♥

Hjemmelaget granola på fem minutter

Det er endelig fredag og vi skal sette kursen mot Oppdal. Det er ikke lenger enn to timer dit, men likevel må jeg selvfølgelig ha påfyll av mat først. Jeg elsker granola, og har laget utallige varianter gjennom årene. Flere av de må stekes i rundt 40-60 minutter, noe jeg absolutt ikke hadde tid til i dag. Derfor gikk jeg for den raske varianten, som faktisk blir akkurat like god! For å lage den trenger du:

En neve nøtter ♥ to never havregryn ♥  to ss sukrin gold ♥ 2 ts kanel

Smelt sukrinet på middels varme i stekepanna under omrøring. Når det har smeltet tilsetter du hakkede nøtter og havregryn, og rør det godt sammen. Hell ut av panna og på et fat så granolaen får avkjølt seg litt før du spiser den, da blir det nemlig herlige spø og crunchy klumper som smaker helt fantastisk. Passer til det meste, i dag ble granolaen topping på cottage cheese sammen med bær. Perfekt før vi setter oss i bilen opp til fjellet!

Med det tipset vil jeg ønske dere alle en helt strålende fredag ♥

To ringer og utallige muligheter

Dagens lille treningsøkt ble kjørt i ringer, det skal faktisk ikke mer til for å få til ei skikkelig god økt. Jeg tok roing, pushups, mountain climbers, dips og chins med strake bein. Sistnevnte hadde jeg aldri prøvd før, men det var utrolig tungt! Jeg klarte bare en repetisjon, men den er jeg jammen stolt over! Nå er jeg inne i en periode uten treningsprogram, rett og slett fordi jeg ikke er motivert til å følge et. Da blir det trening etter dagsform, og etter hva jeg har lyst til. Den siste tiden har det som trigger meg på trening vært å klare nye ting, og da prøver jeg nettopp på det. Det snakkes mye om at man ha en plan for treningen for å få fremgang, men i perioder synes jeg det går helt fint å trene uten noen plan også.  Dagens økt med slynger var ikke planlagt i det hele tatt, men likevel ble den både gøy, slitsom og motiverende. Det som er så fint med trening i slynger er at det er så lett å variere belastningen, slik at det kan tilpasses alle mulige former.  I roing blir øvelsen lettere jo mer horisontalt du står, og motsatt tyngre jo mer vannrett du ligger. 

Dips i ringer er svingtungt, og her gjelder det å holde ringene tett inntil seg slik at de ikke sklir ut. Da blir det fort enda tyngre, og det er ikke akkurat noe en trenger her!

Om dips var tungt så var i alle fall chins med beina ut det! Jeg klarte som nevnt bare en, men er strålende fornøyd med det!

Mestringslykke

Noen dager altså, de er virkelig bare bedre enn andre! Jeg har i en halv evighet prøvd å klare både  pistol squats på kettlebell og knebøy på fitnessball, uten hell. Det har vært mange nesten-forsøk og utallige fall, men plutselig klarte jeg begge deler! Jeg følte selv at jeg utførte øvelsene på akkurat lik måte som før, så jeg aner ikke hvorfor det klaffet helt ut av det blå. Men det viser bare at øvelse virkelig gjør mester, så bare prøv og ikke gi dere så kommer treningsmålene etterhvert. Kan jeg, så kan nemlig alle dere også! I tillegg til de to øvelsene ble det L-sit og pushups på tre kettlebells, så jeg følte meg som en aldri så liten superkvinne etter økta.

Dette ansiktet viser virkelig mestringslykke, verdens beste følelse!

Menn og kvinner er ikke like

Advarsel: innlegget inneholder ingen verdens ting om trening eller kosthold. Titter du innom av den grunn kan du åpne bloggen igjen i morgen. Akkurat nå er jeg bare så provoser at jeg måtte skrive et innlegg om menn, kvinner og permisjon. 

I det siste har det være flere debatter om hvordan foreldrepermisjon bør fordeles, og flere har tatt til orde for at den bør deles i to. I dag deles ti uker til hver av foreldrene, mens resten av ukene kan fordeles mellom mor og far. I mine øyne er det helt bak mål å skulle endre den til 50/50. Jeg er 100% enig i at mor og far er like gode omsorgspersoner, men vi er faktisk ikke like rent biologisk. Kvinner blir gravide. Kvinner føder. Kvinner ammer. Menn er gode til mye, men de får dessverre ikke til å ta en for laget på de tre punktene. Helsemyndighetene anbefaler å amme frem til barnet er ett år, men det tror jeg man kan se langt etter hvis permisjonen blir likedelt. Min lille familie er et flott eksempel, jeg jobber på motsatt side av byen fra hvor vi bor og vi har en bil som jeg bruker til jobb. Hvis mann og barn skulle reist kollektivt til min arbeidsplass ville det tatt over en time hver vei, altså lite praktisk gjennomførbart med baby. Da hjelper det ikke så mye at man kan amme i pauser eller ha ammefri midt på dagen, fordi det hadde blitt alt for mye stress for alle parter. Hvis vi hadde blitt satt i den situasjonen ville valget mitt ha falt på å slutte med amming den dagen min halvdel av permisjonen var over. 

Jeg vil utvilsomt kalle meg selv en karrierekvinne. Jeg har alltid gjort det bra på skolen, er daglig leder på et fantastisk treningssenter med over 20 ansatte og jobber med sosiale medier på siden. I tillegg til å kalle meg selv en karrierekvinne, så vil jeg kalle meg en feminist. Likevel ønsker jeg absolutt ikke at at absolutt alt skal likestilles alltid. For kjønnene er ikke like og spesielt etter en fødsel synes jeg det er uriktig å pålegge familiene hvordan permisjonen skal deles. For enkelte kan det være midt i blinken å dele 50/50 og for andre kan kanskje far ta brorparten av permisjonen. Det må også være greit at kvinner tar den største delen av permisjonen hvis det er det familien ønsker. Jeg har alltid vært opptatt av karriere og ønsket meg raskt tilbake i jobb etter Ulrik ble født. Derfor begynte jeg å jobbe gradert bare etter noen måneder, og var delvis på jobb og delvis hjemme. Det kommer jeg ikke til å velge neste gang, da vil jeg ta ut lenger permisjon. Det gjør meg ikke til noe mindre karrierekvinne av den grunn, vi har bare lært på måten vi valgte sist. Det ble bare stress, jeg strakk halvveis til på alle områder, var delvis zombie på jobb på grunn av våkenetter og det hele ble kaos. Neste gang jeg velger å få et barn har jeg lyst til å være hjemme til barnet er 7-8 måneder, og det synes min samboer er helt greit. Han syntes selvfølgelig også det var helt greit at jeg ville starte i jobb tidlig når vi fikk vårt første barn. Å ta fra foreldre muligheten til å velge hva som er best for hver enkelt familie, ser jeg på som å ta et steg bakover. Valgfrihet for familien er i mine øyne mye viktigere enn likedeling, og jeg håper virkelig at denne ordningen ikke trer i kraft. I så fall får jeg bare begynne å spare allerede nå, slik at jeg får råd til å ta ulønnet permisjon etter min halvdel av permisjonen er over. 

 

Verdens brøddag & mine beste brød

I dag er det Verdens Brøddag! Brød er en viktig næringskilde over hele verden, og kanskje er vi nordmenn spesielt glad i brød. Jeg er i alle fall en stor fan av brød, spesielt det brødet jeg lager selv (eller mamma sitt) . Brød har i de siste årene fått et litt negativt stempel i forbindelse med vektnedgang, noe jeg absolutt synes er ufortjent. Det meste er uheldig i for store mengder, men å spise brød hver dag har ingen vondt av. Derfor tenkte jeg å gi en liten hyllest til brødet i dette innlegget, og komme med to av mine favoritt-oppskrifter til dere. Det er mange grunner til å være glad i brød, men her er mine beste:

1. Det smaker fantastisk. Altså, hva slår rykende ferskt brød rett fra ovnen?

2. Grovt brød inneholder god næring, og er enkelt å ha med på farta. Brød gjør det enklere å spise sunt i en travel hverdag!

3. Brød er billig. Det er ikke nødvendigvis dyrt for sunn mat, brød kan både kjøpes og bakes billig.

4. Brød passer til alt! Du kan spise det til frokost, lunsj, middag og kvelds uten å bli lei. Noe av det beste jeg vet er speltlompelasagne med grovt brød til, det er hverdagsluksus det!

5. Brød er bra for miiljøet. Brød og den grønne matbølgen henger kjempefint sammen, for å spise mer korn/brød er definitivt klimavennlig. 

Med så mange fantastiske grunner til å spise brød må dere selvfølgelig få et par oppskrifter også. I dag har jeg to, nøttebrødet er utvilsomt det beste. Det tar litt mer tid, og om du har det travelt kan du lage hverdagsfavoritten havrebrød. Til to store nøttebrød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe.

En skal heller ikke kimse av hverdagsfavoritten havrebrød, noe av det enkleste som finnes! Jeg bruker 100 g havregyn, 1 egg og bittelitt vann i tillegg til krydder etter ønske. Bland godt sammen, og form til to flate brød og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Ta ut de ut og la de avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du har lyst på.

Jeg håper dere ble inspirert til å spise brød i dag, det skal i alle fall jeg! Ha en nydelig mandag ♥

Tobarnsmamma

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne helgen har virkelig bare flydd forbi, det er søndag alt og straks en ny uke. Vi har hatt mitt kjære tantebarn Helge på besøk siden torsdag, og har virkelig fått testet tobarnslivet. Det er et halvt år i mellom de to gutta, og det har virkelig vært høyt og lavt disse dagene. De to har så mye glede av hverandre, og det er virkelig gøy å se. Likevel kjenner jeg at det er en god stund til jeg ønsker å bli tobarnsmamma selv, rett og slett fordi det blir så mye mindre tid til den enkelte. Jeg vil ha noen år til med bare Ulrik før familien vår utvides, men jeg kan gjerne være tobarnsmamma på helgebasis innimellom. For vi har virkelig kost oss med Helge på besøk, og som ekstra bonus blir det jo den treninga for meg! For det var ikke bare-bare å dytte tvillingvogna opp bakker, så alle tvillingmødre på tur har masse respekt fra meg! For meg ble dagens trim å trille de to kameratene i den nye favoritt-jakka fra Kari Traa. Den skal jeg bo i denne høsten, fargene er til å smile av i seg selv.

Lue og jakke er begge fra Kari Traa 

Jeg elsker å høre andre sine meninger, så kom gjerne med ditt forslag til alder mellom barn i kommentarfeltet ♥

Super finisher

Beklager dårlig med oppdateringer de siste dagene, vi passer min storebror sin ettåring og kjenner på livet som tobarnsforeldre. Det er jammen hektisk! Heldigvis er det barnepass på 3T, og vi har fått til et par treningsøkter oppi det hele. I dag ble økta relativt rask, og jeg fikk tid til å sette meg ned noen minutter før gutta skal hentes. Deilig! Da tenkte jeg at det passet fint å dele avslutninga av økta mi med dere, for den ble utrolig bra! Alt du trenger er er vegg + en ball, min veide 7 kg. Jeg kjørte disse tre øvelsene, 10 repetisjoner på hver i 4 runder. Svetten silte og magemusklene sto i brann, anbefales virkelig!

Burpees på ball med kast over hodet mot vegg

Situps med kast mot vegg

Hoppende utfall med kast mot ball

Jeg brukte som nevnt en ball på 7 kilo, og det var tyngre enn jeg trodde! Gjerne start med 5 kg og prøv dere frem når dere tester, for å kjenne hvor dere ligger. Dette var en morsom og svett avslutning på økta, og akkurat det jeg trengte denne lørdagen!

Topp fra Reebok og  tights fra Under Armour 

Påfyll med proteinpannekaker

God kveld alle sammen! På onsdager har jeg to faste gruppetimer, og i dag ga jeg virkelig alt jeg hadde på timen. Det gjorde utvilsomt alle deltagerne også, det er så gøy med sånne timer! Det gjør at jeg virkelig henter ut alt jeg har, og derfor må det selvfølgelig påfyll til etterpå. Jeg gomlet på banan og en bar på vei hjem i bilen, og vel hjemme smelte jeg sammen en pannekakerøre av disse ingrediensene:

2 bananer ♥3 dl havregryn ♥ 2 egg ♥ 1 dl vann ♥30 g vaniljeprotein

2 ss sukrin gold ♥1 ts kanel ♥1/2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Bruk en stavmikser for å mose bananene, før du tilsetter resten av ingrediensene. Rør alt godt sammen og gjerne la den svelle noen minutter før du setter i gang med stekingen. Ha litt smør eller kokosolje i panna, og ha tålmodighet til å steke på middels varme. Med for høy varme blir pannekakene fort brent på utsiden, uten å bli gjennomstekt. Jeg fikk åtte pannekaker av denne oppskriften, og valgte cottage cheese, frukt og bær. Det er alltid en sikker favoritt og magisk påfyll til en sliten kropp. De tre som ble igjen blir frokost i morgen, pannekaker holder seg nemlig godt i kjøleskapet! 

Ha en nydelig onsdagskveld alle ♥

Favoritt-styrke-intervall

Helgardering på tittelen i dag, jeg aner ikke hvor det eventuelt skulle ha vært mellomrom på ordet så da ble det bindestreker. Anyways, det er ikke rettskriving jeg tenkte å skrive om i dag men favoritten når det kommer til styrkeintervaller. For meg er det 45/15 intervaller, det er nemlig ikke sånn at det bare skal gjennomføres på mølla! Hver tirsdag har jeg en gruppetime med akkurat disse intervallene, og gjengen som var med var så utrolig spreke at jeg ble motivert til å kjøre en slik økt jeg også. Jeg skulle egentlig ha treningsfri i dag, jeg våknet med en pinnestiv kropp etter gårsdagens økt. Men jammen ble denne økta gjennomført likevel, med 45 sekunders jobbing på hver post og 15 sekunders pause mellom øvelsene. I dag valgte jeg ti øvelser, og det ble disse:

Pushups

Roing i slynge

Mage mot vegg

Powler-push

Knebøy 

Planke

Kettlebell-swings

Battleropes

Dekkvelt

Skulderpress

Jeg har ikke noe godt navn på mageøvelsen dere ser under, så den fikk det superkreative navnet mage mot vegg. Selv om navnet høres kjedelig ut synes jeg selve øvelsen er kjempegøy, hvor du står skrått opp mot veggen på to baller. Vri det ene beinet så langt over mot motsatt side, før du setter foten opp til veggen igjen. Så er det bare å gjenta på motsatt bein, denne øvelsen i 45 sekunder brenner virkelig! Har du ikke alt av utstyret jeg listet opp tilgjengelig er det ikke noe problem å gjennomføre en slik økt hjemme i stua heller. Velger du f.eks knebøy, pushups, utfall, situps, spenthopp, planke, dips mot stol, hoppende utfall, burpees og mountain climbers så har du økta di i boks. Denne kan varieres i det uendelige, kanskje er det derfor jeg liker den så godt. En runde tar 10 minutter, jeg pleier stort sett å ta tre runder. Da tar økta 30 minutter, har jeg det travelt kan jeg kjøre to runder og eller kjøre på med enda trøkk enn vanlig. 

Superøkt på en treningsfri dag, det lokker smilet frem hos denne jenta! Prøv økta selv om se om det titter frem hos deg og ♥

Andy almost killed me

Herremin for en start på treningsuken! Jeg kjørte Crossfit-økta "Andy," som virkelig ikke var bare-bare. Selv om det var tungt var det utrolig gøy, og ikke minst en skikkelig god økt for hele kroppen. Derfor tenkte jeg å sende utfordringen videre til dere, og jeg håper dere tester denne økta! Gøy, utfordrende og variert - akkurat slik jeg liker det! Økta så totalt slik ut:

25 thrusters, 30 kg

75 markløft, 40 kg

50 box jumps 24 inch

2,4 km løping

75 markløft, 40 kg

50 box jumps 24 inch

25 thusters, 30 kg

Her gjør du deg ferdig med den første øvelsen så fort du klarer, før du går videre til neste helt til du er ferdig. Målet er å gjennomføre økta på raskest mulig tid. For meg var utvilsomt thrusters det verste, så her har jeg mye å gå på. Markløftene var faktisk tyngre enn jeg trodde, jeg så for meg at det skulle være relativt lett med tanke på vekta. Men totalt det jo 150 markløft, og det kjentes i beina! Spesielt når du legger til alt det andre også, for her fikk beina kjørt seg! Jeg brukte 38:21 på å gjennomføre, og jeg skal definitivt prøve å slå den tiden neste gang jeg tar økta. Ta utfordringen dere også, prøv å slå meg og få en fantastisk treningsøkt!

 

 

 

Høstlykke i Bymarka

Innlegget inneholder reklamelenker

Jeg er så ufattelig glad i høsten altså, jeg forstår ikke helt hvorfor mange har så mye i mot denne årstiden. Det er så fint ute, og om det skulle være litt ruskevær så er det jo ikke verre enn å kle på seg. Om du ikke vil ut i regnet, så er jo mulighetene for innekos mange. Jeg synes faktisk det er ekstra koselig å være inne når jeg kan høre regnet som trommer på taket. Men stort sett kler jeg på meg og drar ut, i alle fall på fine dager som det her. Ikke bare er dagen fin, men jeg må gi meg selv en stor klapp på skuldra for å produsert en utrolig fin liten gutt. Han er blid som dagen er lang og bare god, jeg kjenner virkelig at helgene er hellige så vi får mest mulig tid sammen. Sist men ikke minst så er det også mye lettere å komme seg ut med nye og råfine turklær, Kari Traa slår virkelig til sesong etter sesong! Den nye ullserien Åkle har seilt opp som en favoritt hos meg, men ingen slår den lille blåkledde favoritten i armene mine ♥

Lue / ullgenser / tights og sokker fra Kari Traa 

I tillegg til tur har jeg fått klemt inn en treningsøkt i dag også, så jeg sier meg godt fornøyd med denne søndagen. Nå venter sofakos og Farmen, nydelig oppladning til ei ny uke. Håper kvelden deres er superduper ♥

Søndagsfrokost med sunne vafler

Innlegget inneholder reklame

God morgen alle spreke mennesker! Selv om det er helg er vi tidlig oppe, og frokosten er spist. Jeg elsker frokostene i helgene, med god tid til å lage mye godt til hele gjengen. I dag ble det vafler av det sunne salget, det er virkelig søndagskosen sin det. Denne oppskriften er like enkel som den er god, for åtte plater trenger du:

4 egg ♥ 3 ss Sukrin Gold ♥ 1 dl melk ♥ 1 dl havremel ♥ 0,5 dl speltmel 

1 ss Fibersirup (kan sløyfes) ♥ 1 ts kanel ♥ 1  ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver

Pisk egg, søtning og krydder godt sammen. Tilsett melk, og rør inn melet til slutt. Stek med enten smør eller kokosolje i vaffeljernet, uten det vil vaflene sette seg fast. Topp med akkurat det du har lyst, her ble det noen med brunost og andre med vaniljekesam, jordbær og Fibersirup Gold. Sistnevnte bruker jeg på utrolig mye, på grøt, yoghurt, pannekaker og selvfølgelig vafler!

Nå skal vi snart komme oss ut i bymarka på tur, og heldigvis ble det igjen noen plater som vi pakker som niste. Så vil jeg helt til slutt minne dere på at det er tilbud på absolutt alt av bakeingredienser hos X-life nå, så nå er det virkelig tidspunktet for å hamstre litt.  Ha en nydelig søndag alle sammen! 

Fredagsdaten

Innlegget inneholder reklame

Hei flotte lesere! Jeg titter innom denne fredagskvelden for å ønske dere en helt fantastisk start på helgen. Litt er det også fordi jeg sitter alene i sofaen, Ulrik sover og jeg venter på fredagsdaten min. Venninnetid og sushi står på planen i kveld, og selvfølgelig litt godis. Sushien fra fantastiske Sushi Bar har kommet, og er jo nesten en umenneskelig oppgave og ikke hive innpå med en eneste gang. Ikke har jeg lit godis som forrett engang, det er jo selvfølgelig venninna som har med det. Så jeg får smøre meg med tålmodighet mens jeg venter på å sette tennene i disse bitene, den som venter på noe godt venter jo ikke forgjeves ♥ Jeg er så klar for helg med gutta mine nå, og håper starten på helgen til alle dere som leser dette har vært helt nydelig!

Hvorfor blir vi fetere?

Jeg ble litt trist da jeg leste de siste tallene fra Folkehelseinstituttet, for de viser at nordmenn stadig blir fetere. Selv om jeg i grunn misliker ordet normalvektig, så viser tallene at normalvektige voksne nå er i mindretall. Det synes jeg er alarmerende, og jeg helt ærlig litt med å forstå det. Vi har aldri hatt mer tilgang til informasjon, og vi vet godt at overvekt / fedme kan føre med seg en hel rekke med helseutfordringer. Likevel blir vi altså bare fetere og fetere også her i Norge. Jeg skulle virkelig ønske at det ikke var sånn, og kjenner at jeg får så lyst til å gjøre noe for å motvirke denne trenden. For min egen del har det ikke alltid vært sånn at jeg har elsket trening. Da jeg gikk på barneskolen ville jeg helst slippe gym, og jeg vet ikke om jeg vil si at jeg var fet men jeg var i alle fall rund og lubben. Selv om det virker helt fjernt nå ble jeg ofte kalt både "purka" og "fleskeberget" av guttene i klassen fordi jeg var større enn de andre. For meg var det lagsport som endret forholdet mitt til fysisk aktivitet. Jeg begynte med både håndball og fotball, og plutselig fant jeg en glede i å bruke kroppen. Jeg tenkte ikke over at det var trening, eller at det var noe som gjorde meg tynnere - men jeg hadde det gøy! Derifra ballet det bare på seg, jeg fant mestringsfølelse, stolthet og glede i ballspill. Da jeg ble rundt 17-18 fant jeg ut at jeg ikke skulle satse videre på håndballen, men da var det umulig å se for seg en hverdag uten trening. Jeg meldte meg inn på et treningssenter og det var kjærlighet ved første blikk da jeg møtte vektene. Det virker helt rart å tenke på at jeg engang var ei jente som ikke likte gym, når jeg ser hva som er viktig for meg i dag. Det som endret det for min del var altså at jeg klarte å finne noe jeg syntes var gøy og givende. Samtidig som vi stadig blir fetere, er jeg også rimelig sikker på at treningstilbudet stadig blir bredere. Jeg synes jeg ser nye treningstilbud og senter overalt, og det burde virkelig være noe for en hver smak. Så hvorfor blir vi da fetere? Er det for at vi ikke tør å prøve? Er det fordi vi er fornøyd med å være overvektige? Merk at når jeg skriver overvektig i dette innlegget så mener jeg ikke de som har noen kilo for mye, for det er helt i orden. Jeg kjenner virkelig på at jeg har lyst til å gjøre noe for de som sliter med overvekt, men jeg vet ikke helt hva. Jeg kan helt ærlig for lite om det. Det jeg vet, er at overvekt handler selvfølgelig ikke bare om trening med også om mat. For min del kunne jeg ikke levd uten sjokoladesmaken og søte ting, og det er derfor jeg stadig poster oppskrifter her på bloggen. Fordi jeg vet at flere er som meg, at de ønsker å ta vare på kroppen sin samtidig som søtsuget blir stilt. Men jeg kjenner at jeg vil gjøre noe mer, for det er virkelig ingenting som slår følelsen av å våkne frisk, sterk og energisk. Å føle at kroppen kan klare det aller meste, og at den ikke setter noen form for restriksjoner i hverdagen. Heller at den bare skaper muligheter for å oppleve nye ting. Jeg er så lykkelig for alt kroppen min kan, og vil at flest mulig skal kunne ha den følelsen. Jeg skal tenke litt, men om dere har noen tips / råd så del de gjerne i kommentarfeltet så kan vi sammen skape et sunnere Norge ♥

Sunnere kanelboller med en vri

I dag er det selve kanelbollens dag, og den må selvfølgelig feires! Derfor har jeg vært i full sving på kjøkkenet i dag, og endte opp med utrolig gode kanelboller.  Selvfølgelig av det litt sunnere slaget og uten at det gikk på bekostning av smaken. For noen år siden lagde jeg en kanelbolle-oppskrift hvor fyllet var laget av dadler, og den slo jeg til med i dag også. Jeg delte deigen i to og lagde en med vanlig fyll også, men utvilsomt var fyllet med dadler bedre. Så teste det gjerne, jeg elsket det! For å lage kanelbollene trenger du:

3 dl speltmel ♥ 7 dl fibra fullkorshvetemel ♥ 4 dl melk ♥ 80 g smør

1 pakke tørrgjær ♥ 5 ss Sukrin Gold ♥ 2 ts kardemomme ♥ en klype salt

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret og tilsett melk, før du lar blandingen avkjøle seg til fingervarme. Rør gradvis inn det tørre i melk- og smørblandingen, og elt deigen godt sammen. La den heve under kjøkkenhåndkle i 60-90 minutter før du kjevler ut deigen. Bruk litt mel under slik at den ikke setter seg fast, prøv å få den så rektangulær som mulig. Fordel fyll over, jeg brukte som nevnt to varianter. For daddelfyllet moste jeg 20 dadler og 2 ss vann sammen med stavmikser. Dette ble smurt over deigen, før jeg strødde Sukrin og kanel over. På den andre halvparten smurte meg mykt smør over deigen før kanel og sukrin kom på. Som nevnt over, fyllet med dadler ble uendelig mye bedre så den anbefales virkelig! Rull deigen sammen og skjær i omtrent like store emner, og la de etterheve på et bakepapirkledd stekebrett i 30 minutter. Pensle med egg etter hevingen, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. La de avkjøle seg på rist, og topp gjerne med glasur av Sukrinmelis.

Lenkene i innlegget er sponset

Siden det er den store bakedagen i dag må jeg selvfølgelig nevne at det er bakeuke hos X-life, hvor dere får alle bakeprodukter til -25%! Perfekt til kanelboller, eller for å hamstre inn til julebaksten. Om bare en liten måned (!) er det jo på tide å sette i gang med den også, så her er det bare å klikke seg inn:

Håper kanelbollens dag blir fantastisk for alle dere lesere ♥

100% sofatjeneste

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge i dag, for egentlig har jeg ingen verdens ting å blogge om. Da jeg kom hjem fra jobb i dag hadde kjæresten laget pizza av den ikke sunne typen, og etter den var spist sank jeg ned i sofaen. Der ble jeg resten av ettermiddagen, og her sitter jeg faktisk enda. Jeg har sett åtte episoder av bloggerne og fem episoder av farmen med Guapo på Fanget. Ulrik er hos mormor og morfar, og jeg har 100 ting på lista over ting jeg heller burde ha gjort på en barnefri kveld. Men det eneste som fristet og det kroppen trengte i dag var å bare ligge her på sofaen, så det har jeg gjort med verdens beste samvittighet. Med koseklærne på og med en aldri så liten pose yoghurtnøtter ble dette en finfin tirsdag selv om den var lite produktiv. Det må være innafor med sånne dager en gang i blant synes jeg!

 

Sjokoladeønske

Min bedre halvdel har straks bursdag, og da jeg spurte hva han ville ha på dagen ble jeg virkelig overrasket. For han ønsket seg "den kaka du lagde første bursdagen min," altså den jeg lagde det første året vi var kjærester. Det er tre år siden nå, og at han fortsatt husker den kaka må jo si litt om hvor god den faktisk var. Derfor tenkte jeg at jeg skulle poste den på nytt, for denne er faktisk verdt å prøve. For å lage den trenger du:

5 egg ♥ 5 ss sukrin ♥3 ss bakekakao ♥2 ss smeltet smør ♥ 

100 g Philadelphia naturell ♥ 120 g mandelmel ♥ 2 dl kremfløte ♥1,5 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin sammen til eggedosis. Tilsett fløte og pisk godt, før du tilsetter Philadelphiao-oste og smeltet smør. Bland alt det tørre og hell over i det våte, bland godt sammen og hell over i en sumurt springform. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Denne kaken fikk litt lite glasur, men med en dobling av oppskriften hadde den blitt perfekt! Det du da skal bruke er 200 g Philadelphia, 4 ss sukrinmelis, 2 ss bakekakao og blittelitt vann. Vær forsiktig slik at det ikke blir for mye vann - glasuren skal være kremete. Topp gjerne med noen ferske bær og nyt en kake med rik og mektig sjokoladesmak. Helt innafor på en mandag, eller hvilken som helst annen dag i uka ♥  Akkurat denne uken er det også bakeuke hos X-life, med -25% avslag på alt til sunnere bakst! Utvalget finner dere her.

Lenkene i innlegget er sponset

Lun salat og varm i hjertet

Jeg nevnte det i går, men helga har altså vært så nydelig!  Nydelige mennesker, nydelig energi og nydelig mat. Stort sett har det blitt nydelige proteinbarer hele helga, men det går jo ikke an å leve på bare det. Så i dag bestilte jeg en lun salat, det er så utrolig godt og jeg husker ikke sist jeg spiste det. Det var noe jeg lagde ofte før, men så har det gått litt i glemmeboka. Her var kyllingen og en god del grønnsaker varme, på en seng av frisk salat. Så godt, og det blir så lett å spise masse grønnsaker når det er både stekte og friske. Dagens lille salat-tips!

Det var ikke bare salaten som ble varm, det ble også kroppen og hele hjertet i dag. Jeg våknet med den stiveste kroppen på evigheter, og skjønte ikke helt hvordan jeg skulle komme meg gjennom dagen. Men etter å ha startet dagen med en fantastisk yoga-time og spinning, så løsnet de stive musklene opp og resten av dagen gikk som en lek. Det har vært så utrolig gøy å være med på denne helgen, jeg har fått prøvd så mange treningsformer jeg ikke trener til vanlig og utfordret kroppen på nye måter. I tillegg har jeg vært med så mange herlige mennesker, og da er det umulig å ikke være varm fra innsiden og ut. Nå ligger jeg som et slakt på sofaen, og her skal jeg ligge resten av kvelden,

Håper dere har hatt en superhelg også, og er klar for ny uke i morgen!