hits

oktober 2017

Trstespising av sjokolade

Svmmekurset i gr var s gy, allerede p den frste timen kjente jeg at jeg lrte s mye jeg ikke har tenkt p fr. S det var veldig morsomt, men ikke helt optimalt for en kropp som var p bedringens vei. For n rykket jeg tilbake til start, med vond hals og tett nese. S det er ikke alltid det lnner seg pushe kroppen fr den er klar, selv om basseng og forkjlelse kanskje aldri har vrt den beste kombinasjonen. Uansett, med bde uggen form og Halloween er det virkelig innafor med sjokoladespising. Alt goderiet spiste ungene p dra opp, s det ble pannekaker p meg. Disse er s enkle som det gr an  f det, s her er det bare komme seg p kjkkenet! Pannekakene er laget av 50 g havremel, 1 egg, 20 g vaniljeprotein, 1/2 banan, 1 ts bakepulver, 2 ss sukrin gold og litt vann. Rr alle ingrediensene godt sammen, og stek pannekakene p middels varme i panna. Laget med sjokolade er s enkelt som sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen, er er det brukt 45 g protein og 2 ss sukrinmelis. S er det bare spise, dette er sjokoladekos p sitt beste ♥

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Ikke min stil

Bildet dere ser under er tatt i 2015, da hadde jeg store planer om delta i Trondheim triatlon. Jeg trente p lping, sykling og svmming hele vren - og flte meg relativt klar. S ble jeg gravid i mai, og da fant jeg ut at det kanskje ikke var det lureste delta p triatlon for frste gang i august. Siden den gang har det tilnrmet gtt i ett, og jeg har knapt hatt tid til tenke p triatlon. Men n er jeg fast bestemt p gjennomfre i august 2018, og det skal bli s gy! Det er nemlig ikke min stil droppe ting jeg har bestemt meg for gjennomfre. Det er heller ikke min stil prestere drlig, og nettopp derfor har jeg meldt meg p svmmekurs! Det er utvilsomt svmmingen jeg sliter mest med av de tre grenene, og i 2015 hadde jeg tenkt veksle omtrent 50/50 mellom bryst og crawl. N er hpet at jeg skal klare crawle fleste av de 2200 meterne vi skal svmme inn til land. Da m det virkelig trenes, og jeg gleder meg virkelig til frste kurskveld som starter om en knapp time. S n skal badedrakt og svmmebriller pakkes, og jeg er klar for bli crawlqueen!

 

Rask og effektiv beinkt med supersett

God kveld alle! Formen har ikke vrt p topp de siste dagene, men i dag mtte jeg ta ei lita kt. Med en liten tass med p trening er jeg avhengig av at ktene gr raskt, og da er supersett min beste venn. Supersett vil si at du kjrer en velse direkte etterfulgt av en ny, og deretter tar du pause. Det gjr at kta blir mer effektiv, og pulsen gr ogs opp. I dag var det bein og rumpe som sto i fokus, og det skal virkelig ikke mer enn 30 minutter for f til ei god kt. Slike kter har de fleste tid til klemme inn i hverdagen, og de kan bli s utrolig bra! Jeg fikk virkelig godflelsen etter kta i kveld, for det er det trening gir meg. kta jeg kjrte i dag s slik ut:

 A1. Gobletsquats 3 x 20, 20 kg

A2. Strake marklft 3 x 8, 50 kg

B1. Bulgarske utfall 3 x 10, 12,5 kg

B2. Glutebridge p ball 3 x 20

C1. Sideliggende hoftehev 3 x 10

C2. Ettbeins lrcurl p ball 3 x 10

De velsene det ikke str noen kilo bak er med kroppsvekt, men de river virkelig likevel! Lrcul p ball er en av mine favoritter nr det kommer til velser for bakside lr, spesielt varianten med ettbein. Det viktigste her er holde hofta hyt hele tiden, bde nr du trekker ballen til deg og strekker beinet ut. Prv den selv om du ikke har gjort det enda!

Da gjenstr det bare nske alle lesere en herlig sndagskveld ♥

 

Gulrot- og havrerundstykker

Hei dere! Beklager drlig med oppdateringer de siste dagene, men som nevnt har formen vrt relativt drlig. N er den heldigvis p bedringens vei, og da feiret jeg det med en skikkelig god lunsj i dag. Det er lenge siden jeg har laget gulrotrundstykker, og i dag prvde jeg meg p en helt ny oppskrift som virkelig ble god. Til ti store rundstykker trenger du:

1 stor gulrot ♥ 3 dl store havregryn ♥ 2 dl havremel ♥ 2 dl speltmel

1 dl sesamfr ♥ 3 egg ♥ 2 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 2 ts bakepulver

Blad alle de trre ingrediensene. Rasp gulrot og tilsett sammen med egg og melk. Rr alt godt sammen, til du str igjen med en relativt klissete deig. Jeg brukte to spiseskjeer til fordele deigen p stekebrettet, fr toppet med sesamfr. Sett inn i ovnen p 200 grader i 30-35 minutter, og la de avkjle seg p rist. Topp med favoritt-plegget ditt og kos deg!

Spicy & kremete stpotetsuppe

 

 

Med tett nese og sr hals er det faktisk bare en ting som frister til middag, og det er suppe! Ikke hvilken som helst suppe, men en av mine utvilsomme favoritter. Denne str ofte p bordet hos oss, ikke bare nr forkjlelsen har meldt sin ankomst men ellers ogs. For den er s utrolig god, i tillegg til at den ofte klarer pne opp i den tetteste nese. For lage den trenger du:

400 g gulrot ♥ 400 g stpotet ♥ 1 lk ♥ 1 kinesisk hvitlk ♥ 1/2 rd chili ♥ 2 ss olivenolje

3 ss revet fersk ingefr ♥ 1 liter grnnsaksbuljong ♥ 1 dl kokosmelk ♥ salt og pepper

Start med skrelle bde gulrot og stpotet som du skjrer i sm biter. Finhakk lk, hvitlk og chili. Varm oljen i en kasserolle og tilsett de hakkende grnnsakene, samt revet ingefr. La det frese i ca. fem minutter fr du tilsetter grnnsaksbuljong og kokosmelk. La suppen koke i 15-20 minutter, til alle grnnsakene er helt mre. Deretter bruker du en hurtigmikser eller en stavmikser for kjre suppen jevn. Smak til med salt og pepper, gjerne server med fersk koriander p toppen. Jeg brukte ogs litt ekstra kokosmelk over, samt litt rd pepper. Denne suppen er virkelig verdt prve, utrolig god, kremete og spicy. Dagens lille middagstips fra meg til alle dere.

Helt p toppen av nskelista

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg koste meg s enormt mye p Oppdal i helga, og selv om jeg er oppvokst i Trondheim fler jeg meg mer hjemme i mer landlige omrder. Jeg har flere ganger spurt samboeren om vi kan flytte litt utenfor byen uten hell, s jeg fr bare sl meg til ro med at vi blir boende i Trondheim. For lage en lsning vi begge er fornyd med foreslo han at vi kunne kjpe oss hytte. Ideen er jo helt perfekt, problemet er bare at vi ikke har rd til det. Men jeg synes det er viktig ha ml/nsker for alle deler i livet, og en hytte er virkelig helt p toppen av nskelista mi. Det er nesten s jeg melder meg p Farmen til neste r bare for f mulighet til f ei hytte, s lyst har jeg p det! Faktisk s meldte jeg meg p nettopp Farmen i 2014 og kom et stykke i casting-rundene men det holdt ikke hele veien inn. Hvis jeg hadde kommet med hadde jeg kanskje vrt den lykkelige eier av ei hytte i dag! Enn s lenge blir det med drmmen, s krysser jeg fingrene for at den gr i oppfyllelse en vakker dag. 

Jakke (-30%), ullgenser, ullbukse og pannebnd fra Kari Traa 

 

Om en ny jakke str p nskelista di n som temperaturene kryper nedover s kan jeg tipse om at du fr jakker til en billig penge hos X-life disse dagene.  Jeg mtte skrape is av frontruta i dag tidlig, s n har hsten virkelig sltt inn for fullt. I dag er det faktisk bare to mneder igjen til julaften ogs, tenk det!

Sjokoladegrt p selveste grtdagen

I dag er det Grtdagen, var dere klar over det? Jeg elsker alle anledninger til feire, og spesielt kanskje denne dagen. For grt spiser jeg omtrent hver eneste dag, det er s godt og jeg blir faktisk aldri lei. I tillegg er grt billig og inneholder god nring, s det er bare spise grt folkens! I dag tenkte jeg dele en av mine favorittoppskrifter p grt med dere, for den her er s god! Til en porsjon trenger du:

80 g havgregyn ♥ 80 g kokosmelk ♥ 2 ss sukrin gold

2 ss kakao ♥ 2 dl vann ♥ en klype salt 

Fremgangsmten er s enkel som ha alt i en liten kjele, la det koke noen minutter og rr godt slik at grten ikke blir svidd. S kan du toppe med det du vil, et hett tips er mrk sjokolade, gojibr og vaniljekesam! Nr du rrer sjokoladebitene inn i den varme grten smelter de og gir en helt perfekt smak, virkelig min type grt. 

Om det ikke blir denne grten s hper jeg dere der ute feirer Grtdagen, det er jo for for godt til la vre ♥

Hyttetrening

Jeg skal ikke skryte p meg at trening har vrt i fokus denne helga, det har vrt mer mat, vin og sjokolade. Jeg er likevel skrudd sammen snn at alt er bedre enn ingenting, og det er s lett skvise inn litt trening om en bare vil. Jeg bestemte meg for fem velser, med 30 repetisjoner per velse. Det blir en god del re repetisjoner, ikke s aller verst p en hyttesndag synes jeg selv. Pushups, bulgarske utfall, mountain climbers, kneby og hipthrust var velsene valget falt p, og selv om det bare er med kroppsvekt s kjennes det virkelig etterhvert. Spesielt kanskje p en sndag hvor formen er litt redusert, men desto mer fornyd er jeg med gjennomfringen. S jeg gir en stor klapp p skuldra til meg selv, for flelsen etterp er alltid like god.

Ullgenser, tights og ullsokker er fra Kari Traa (sponsede lenker)

Hper dere har hatt en nydelig helg, jeg skal for frste gang p en evighet finne senga fr klokka ni. Jeg har nemlig store planer om vkne uthvilt til ei ny uke i morgen ♥

Oppdal s klart

Hei dere! Jeg titter kjapt innom fra hytta p Oppdal, her er det s utrolig fint. I dag har vi gtt en flott tur i fjellet med Ulrik i bremeis, jeg blir s glad av at han er s glad i g tur. Turer skal det nemlig bli mange av i rene som kommer, da er det s flott at han kan lre seg vre like glad i det som jeg. Med p tur hadde vi frukt og sjokolade, og nr vi kom ned igjen svette hoppet vi alle rett i boblebadet. Hytteturer alts, det er det lite som slr!

Luegenser og votter fra Kari Traa (sponsende lenker)

God helg til alle dere der ute, hper lrdagen nytes til det fulle ♥

Hjemmelaget granola p fem minutter

Det er endelig fredag og vi skal sette kursen mot Oppdal. Det er ikke lenger enn to timer dit, men likevel m jeg selvflgelig ha pfyll av mat frst. Jeg elsker granola, og har laget utallige varianter gjennom rene. Flere av de m stekes i rundt 40-60 minutter, noe jeg absolutt ikke hadde tid til i dag. Derfor gikk jeg for den raske varianten, som faktisk blir akkurat like god! For lage den trenger du:

En neve ntter ♥ to never havregryn ♥  to ss sukrin gold ♥ 2 ts kanel

Smelt sukrinet p middels varme i stekepanna under omrring. Nr det har smeltet tilsetter du hakkede ntter og havregryn, og rr det godt sammen. Hell ut av panna og p et fat s granolaen fr avkjlt seg litt fr du spiser den, da blir det nemlig herlige sp og crunchy klumper som smaker helt fantastisk. Passer til det meste, i dag ble granolaen topping p cottage cheese sammen med br. Perfekt fr vi setter oss i bilen opp til fjellet!

Med det tipset vil jeg nske dere alle en helt strlende fredag ♥

To ringer og utallige muligheter

Dagens lille treningskt ble kjrt i ringer, det skal faktisk ikke mer til for f til ei skikkelig god kt. Jeg tok roing, pushups, mountain climbers, dips og chins med strake bein. Sistnevnte hadde jeg aldri prvd fr, men det var utrolig tungt! Jeg klarte bare en repetisjon, men den er jeg jammen stolt over! N er jeg inne i en periode uten treningsprogram, rett og slett fordi jeg ikke er motivert til flge et. Da blir det trening etter dagsform, og etter hva jeg har lyst til. Den siste tiden har det som trigger meg p trening vrt klare nye ting, og da prver jeg nettopp p det. Det snakkes mye om at man m ha en plan for treningen for f fremgang, men i perioder synes jeg det gr helt fint trene uten noen plan ogs.  Dagens kt med slynger var ikke planlagt i det hele tatt, men likevel ble den bde gy, slitsom og motiverende. Det som er s fint med trening i slynger er at det er s lett variere belastningen, slik at det kan tilpasses alle mulige former.  I roing blir velsen lettere jo mer horisontalt du str, og motsatt tyngre jo mer vannrett du ligger. 

Dips i ringer er svingtungt, og her gjelder det holde ringene tett inntil seg slik at de ikke sklir ut. Da blir det fort enda tyngre, og det er ikke akkurat noe en trenger her!

Om dips var tungt s var i alle fall chins med beina ut det! Jeg klarte som nevnt bare en, men er strlende fornyd med det!

Mestringslykke

Noen dager alts, de er virkelig bare bedre enn andre! Jeg har i en halv evighet prvd klare bde  pistol squats p kettlebell og kneby p fitnessball, uten hell. Det har vrt mange nesten-forsk og utallige fall, men plutselig klarte jeg begge deler! Jeg flte selv at jeg utfrte velsene p akkurat lik mte som fr, s jeg aner ikke hvorfor det klaffet helt ut av det bl. Men det viser bare at velse virkelig gjr mester, s bare prv og ikke gi dere s kommer treningsmlene etterhvert. Kan jeg, s kan nemlig alle dere ogs! I tillegg til de to velsene ble det L-sit og pushups p tre kettlebells, s jeg flte meg som en aldri s liten superkvinne etter kta.

Dette ansiktet viser virkelig mestringslykke, verdens beste flelse!

Menn og kvinner er ikke like

Advarsel: innlegget inneholder ingen verdens ting om trening eller kosthold. Titter du innom av den grunn kan du pne bloggen igjen i morgen. Akkurat n er jeg bare s provoser at jeg mtte skrive et innlegg om menn, kvinner og permisjon. 

I det siste har det vre flere debatter om hvordan foreldrepermisjon br fordeles, og flere har tatt til orde for at den br deles i to. I dag deles ti uker til hver av foreldrene, mens resten av ukene kan fordeles mellom mor og far. I mine yne er det helt bak ml skulle endre den til 50/50. Jeg er 100% enig i at mor og far er like gode omsorgspersoner, men vi er faktisk ikke like rent biologisk. Kvinner blir gravide. Kvinner fder. Kvinner ammer. Menn er gode til mye, men de fr dessverre ikke til ta en for laget p de tre punktene. Helsemyndighetene anbefaler amme frem til barnet er ett r, men det tror jeg man kan se langt etter hvis permisjonen blir likedelt. Min lille familie er et flott eksempel, jeg jobber p motsatt side av byen fra hvor vi bor og vi har en bil som jeg bruker til jobb. Hvis mann og barn skulle reist kollektivt til min arbeidsplass ville det tatt over en time hver vei, alts lite praktisk gjennomfrbart med baby. Da hjelper det ikke s mye at man kan amme i pauser eller ha ammefri midt p dagen, fordi det hadde blitt alt for mye stress for alle parter. Hvis vi hadde blitt satt i den situasjonen ville valget mitt ha falt p slutte med amming den dagen min halvdel av permisjonen var over. 

Jeg vil utvilsomt kalle meg selv en karrierekvinne. Jeg har alltid gjort det bra p skolen, er daglig leder p et fantastisk treningssenter med over 20 ansatte og jobber med sosiale medier p siden. I tillegg til kalle meg selv en karrierekvinne, s vil jeg kalle meg en feminist. Likevel nsker jeg absolutt ikke at at absolutt alt skal likestilles alltid. For kjnnene er ikke like og spesielt etter en fdsel synes jeg det er uriktig plegge familiene hvordan permisjonen skal deles. For enkelte kan det vre midt i blinken dele 50/50 og for andre kan kanskje far ta brorparten av permisjonen. Det m ogs vre greit at kvinner tar den strste delen av permisjonen hvis det er det familien nsker. Jeg har alltid vrt opptatt av karriere og nsket meg raskt tilbake i jobb etter Ulrik ble fdt. Derfor begynte jeg jobbe gradert bare etter noen mneder, og var delvis p jobb og delvis hjemme. Det kommer jeg ikke til velge neste gang, da vil jeg ta ut lenger permisjon. Det gjr meg ikke til noe mindre karrierekvinne av den grunn, vi har bare lrt p mten vi valgte sist. Det ble bare stress, jeg strakk halvveis til p alle omrder, var delvis zombie p jobb p grunn av vkenetter og det hele ble kaos. Neste gang jeg velger f et barn har jeg lyst til vre hjemme til barnet er 7-8 mneder, og det synes min samboer er helt greit. Han syntes selvflgelig ogs det var helt greit at jeg ville starte i jobb tidlig nr vi fikk vrt frste barn. ta fra foreldre muligheten til velge hva som er best for hver enkelt familie, ser jeg p som ta et steg bakover. Valgfrihet for familien er i mine yne mye viktigere enn likedeling, og jeg hper virkelig at denne ordningen ikke trer i kraft. I s fall fr jeg bare begynne spare allerede n, slik at jeg fr rd til ta ulnnet permisjon etter min halvdel av permisjonen er over. 

 

Verdens brddag & mine beste brd

I dag er det Verdens Brddag! Brd er en viktig nringskilde over hele verden, og kanskje er vi nordmenn spesielt glad i brd. Jeg er i alle fall en stor fan av brd, spesielt det brdet jeg lager selv (eller mamma sitt) . Brd har i de siste rene ftt et litt negativt stempel i forbindelse med vektnedgang, noe jeg absolutt synes er ufortjent. Det meste er uheldig i for store mengder, men spise brd hver dag har ingen vondt av. Derfor tenkte jeg gi en liten hyllest til brdet i dette innlegget, og komme med to av mine favoritt-oppskrifter til dere. Det er mange grunner til vre glad i brd, men her er mine beste:

1. Det smaker fantastisk. Alts, hva slr rykende ferskt brd rett fra ovnen?

2. Grovt brd inneholder god nring, og er enkelt ha med p farta. Brd gjr det enklere spise sunt i en travel hverdag!

3. Brd er billig. Det er ikke ndvendigvis dyrt for sunn mat, brd kan bde kjpes og bakes billig.

4. Brd passer til alt! Du kan spise det til frokost, lunsj, middag og kvelds uten bli lei. Noe av det beste jeg vet er speltlompelasagne med grovt brd til, det er hverdagsluksus det!

5. Brd er bra for miiljet. Brd og den grnne matblgen henger kjempefint sammen, for spise mer korn/brd er definitivt klimavennlig. 

Med s mange fantastiske grunner til spise brd m dere selvflgelig f et par oppskrifter ogs. I dag har jeg to, nttebrdet er utvilsomt det beste. Det tar litt mer tid, og om du har det travelt kan du lage hverdagsfavoritten havrebrd. Til to store nttebrd trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefr ♥ 1,5 dl linfr ♥ 150 gram valntter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke trrgjr ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det trre godt. Nttene og frene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du nsker det. Tilsett vann og honning og rr godt sammen. Deigen skal vre litt klissete, og helles over i to smurte brdformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen p grunn av heving, da er det bedre heller lage tre brd av oppskriften. Hevingen foregr i ovnen, da brdene skal steke p 50 grader i 30 minutter p nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brdet videre i 1 time. Vipp brdet ut av formene, og legg de opp ned p en rist. Sett brdene inn i ovnen p nytt i 10 minutter, da fr brdet en fantastisk god skorpe.

En skal heller ikke kimse av hverdagsfavoritten havrebrd, noe av det enkleste som finnes! Jeg bruker 100 g havregyn, 1 egg og bittelitt vann i tillegg til krydder etter nske. Bland godt sammen, og form til to flate brd og stek midt i ovnen p 200 grader i 12-15 minutter. Ta ut de ut og la de avkjle seg p rist, fr du topper med det plegget du har lyst p.

Jeg hper dere ble inspirert til spise brd i dag, det skal i alle fall jeg! Ha en nydelig mandag ♥

Tobarnsmamma

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne helgen har virkelig bare flydd forbi, det er sndag alt og straks en ny uke. Vi har hatt mitt kjre tantebarn Helge p besk siden torsdag, og har virkelig ftt testet tobarnslivet. Det er et halvt r i mellom de to gutta, og det har virkelig vrt hyt og lavt disse dagene. De to har s mye glede av hverandre, og det er virkelig gy se. Likevel kjenner jeg at det er en god stund til jeg nsker bli tobarnsmamma selv, rett og slett fordi det blir s mye mindre tid til den enkelte. Jeg vil ha noen r til med bare Ulrik fr familien vr utvides, men jeg kan gjerne vre tobarnsmamma p helgebasis innimellom. For vi har virkelig kost oss med Helge p besk, og som ekstra bonus blir det jo den treninga for meg! For det var ikke bare-bare dytte tvillingvogna opp bakker, s alle tvillingmdre p tur har masse respekt fra meg! For meg ble dagens trim  trille de to kameratene i den nye favoritt-jakka fra Kari Traa. Den skal jeg bo i denne hsten, fargene er til smile av i seg selv.

Lue og jakke er begge fra Kari Traa 

Jeg elsker hre andre sine meninger, s kom gjerne med ditt forslag til alder mellom barn i kommentarfeltet ♥

Super finisher

Beklager drlig med oppdateringer de siste dagene, vi passer min storebror sin ettring og kjenner p livet som tobarnsforeldre. Det er jammen hektisk! Heldigvis er det barnepass p 3T, og vi har ftt til et par treningskter oppi det hele. I dag ble kta relativt rask, og jeg fikk tid til sette meg ned noen minutter fr gutta skal hentes. Deilig! Da tenkte jeg at det passet fint dele avslutninga av kta mi med dere, for den ble utrolig bra! Alt du trenger er er vegg + en ball, min veide 7 kg. Jeg kjrte disse tre velsene, 10 repetisjoner p hver i 4 runder. Svetten silte og magemusklene sto i brann, anbefales virkelig!

Burpees p ball med kast over hodet mot vegg

Situps med kast mot vegg

Hoppende utfall med kast mot ball

Jeg brukte som nevnt en ball p 7 kilo, og det var tyngre enn jeg trodde! Gjerne start med 5 kg og prv dere frem nr dere tester, for kjenne hvor dere ligger. Dette var en morsom og svett avslutning p kta, og akkurat det jeg trengte denne lrdagen!

Topp fra Reebok og  tights fra Under Armour 

Pfyll med proteinpannekaker

God kveld alle sammen! P onsdager har jeg to faste gruppetimer, og i dag ga jeg virkelig alt jeg hadde p timen. Det gjorde utvilsomt alle deltagerne ogs, det er s gy med snne timer! Det gjr at jeg virkelig henter ut alt jeg har, og derfor m det selvflgelig pfyll til etterp. Jeg gomlet p banan og en bar p vei hjem i bilen, og vel hjemme smelte jeg sammen en pannekakerre av disse ingrediensene:

2 bananer ♥3 dl havregryn ♥ 2 egg ♥ 1 dl vann ♥30 g vaniljeprotein

2 ss sukrin gold ♥1 ts kanel ♥1/2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Bruk en stavmikser for mose bananene, fr du tilsetter resten av ingrediensene. Rr alt godt sammen og gjerne la den svelle noen minutter fr du setter i gang med stekingen. Ha litt smr eller kokosolje i panna, og ha tlmodighet til steke p middels varme. Med for hy varme blir pannekakene fort brent p utsiden, uten bli gjennomstekt. Jeg fikk tte pannekaker av denne oppskriften, og valgte cottage cheese, frukt og br. Det er alltid en sikker favoritt og magisk pfyll til en sliten kropp. De tre som ble igjen blir frokost i morgen, pannekaker holder seg nemlig godt i kjleskapet! 

Ha en nydelig onsdagskveld alle ♥

Favoritt-styrke-intervall

Helgardering p tittelen i dag, jeg aner ikke hvor det eventuelt skulle ha vrt mellomrom p ordet s da ble det bindestreker. Anyways, det er ikke rettskriving jeg tenkte skrive om i dag men favoritten nr det kommer til styrkeintervaller. For meg er det 45/15 intervaller, det er nemlig ikke snn at det bare skal gjennomfres p mlla! Hver tirsdag har jeg en gruppetime med akkurat disse intervallene, og gjengen som var med var s utrolig spreke at jeg ble motivert til kjre en slik kt jeg ogs. Jeg skulle egentlig ha treningsfri i dag, jeg vknet med en pinnestiv kropp etter grsdagens kt. Men jammen ble denne kta gjennomfrt likevel, med 45 sekunders jobbing p hver post og 15 sekunders pause mellom velsene. I dag valgte jeg ti velser, og det ble disse:

Pushups

Roing i slynge

Mage mot vegg

Powler-push

Kneby 

Planke

Kettlebell-swings

Battleropes

Dekkvelt

Skulderpress

Jeg har ikke noe godt navn p magevelsen dere ser under, s den fikk det superkreative navnet mage mot vegg. Selv om navnet hres kjedelig ut synes jeg selve velsen er kjempegy, hvor du str skrtt opp mot veggen p to baller. Vri det ene beinet s langt over mot motsatt side, fr du setter foten opp til veggen igjen. S er det bare gjenta p motsatt bein, denne velsen i 45 sekunder brenner virkelig! Har du ikke alt av utstyret jeg listet opp tilgjengelig er det ikke noe problem gjennomfre en slik kt hjemme i stua heller. Velger du f.eks kneby, pushups, utfall, situps, spenthopp, planke, dips mot stol, hoppende utfall, burpees og mountain climbers s har du kta di i boks. Denne kan varieres i det uendelige, kanskje er det derfor jeg liker den s godt. En runde tar 10 minutter, jeg pleier stort sett ta tre runder. Da tar kta 30 minutter, har jeg det travelt kan jeg kjre to runder og eller kjre p med enda trkk enn vanlig. 

Superkt p en treningsfri dag, det lokker smilet frem hos denne jenta! Prv kta selv om se om det titter frem hos deg og ♥

Andy almost killed me

Herremin for en start p treningsuken! Jeg kjrte Crossfit-kta "Andy," som virkelig ikke var bare-bare. Selv om det var tungt var det utrolig gy, og ikke minst en skikkelig god kt for hele kroppen. Derfor tenkte jeg sende utfordringen videre til dere, og jeg hper dere tester denne kta! Gy, utfordrende og variert - akkurat slik jeg liker det! kta s totalt slik ut:

25 thrusters, 30 kg

75 marklft, 40 kg

50 box jumps 24 inch

2,4 km lping

75 marklft, 40 kg

50 box jumps 24 inch

25 thusters, 30 kg

Her gjr du deg ferdig med den frste velsen s fort du klarer, fr du gr videre til neste helt til du er ferdig. Mlet er gjennomfre kta p raskest mulig tid. For meg var utvilsomt thrusters det verste, s her har jeg mye g p. Marklftene var faktisk tyngre enn jeg trodde, jeg s for meg at det skulle vre relativt lett med tanke p vekta. Men totalt det jo 150 marklft, og det kjentes i beina! Spesielt nr du legger til alt det andre ogs, for her fikk beina kjrt seg! Jeg brukte 38:21 p gjennomfre, og jeg skal definitivt prve sl den tiden neste gang jeg tar kta. Ta utfordringen dere ogs, prv sl meg og f en fantastisk treningskt!

 

 

 

Hstlykke i Bymarka

Innlegget inneholder reklamelenker

Jeg er s ufattelig glad i hsten alts, jeg forstr ikke helt hvorfor mange har s mye i mot denne rstiden. Det er s fint ute, og om det skulle vre litt ruskevr s er det jo ikke verre enn kle p seg. Om du ikke vil ut i regnet, s er jo mulighetene for innekos mange. Jeg synes faktisk det er ekstra koselig vre inne nr jeg kan hre regnet som trommer p taket. Men stort sett kler jeg p meg og drar ut, i alle fall p fine dager som det her. Ikke bare er dagen fin, men jeg m gi meg selv en stor klapp p skuldra for produsert en utrolig fin liten gutt. Han er blid som dagen er lang og bare god, jeg kjenner virkelig at helgene er hellige s vi fr mest mulig tid sammen. Sist men ikke minst s er det ogs mye lettere komme seg ut med nye og rfine turklr, Kari Traa slr virkelig til sesong etter sesong! Den nye ullserien kle har seilt opp som en favoritt hos meg, men ingen slr den lille blkledde favoritten i armene mine ♥

Lue / ullgenser / tights og sokker fra Kari Traa 

I tillegg til tur har jeg ftt klemt inn en treningskt i dag ogs, s jeg sier meg godt fornyd med denne sndagen. N venter sofakos og Farmen, nydelig oppladning til ei ny uke. Hper kvelden deres er superduper ♥

Sndagsfrokost med sunne vafler

Innlegget inneholder reklame

God morgen alle spreke mennesker! Selv om det er helg er vi tidlig oppe, og frokosten er spist. Jeg elsker frokostene i helgene, med god tid til lage mye godt til hele gjengen. I dag ble det vafler av det sunne salget, det er virkelig sndagskosen sin det. Denne oppskriften er like enkel som den er god, for tte plater trenger du:

4 egg ♥ 3 ss Sukrin Gold ♥ 1 dl melk ♥ 1 dl havremel ♥ 0,5 dl speltmel 

1 ss Fibersirup (kan slyfes) ♥ 1 ts kanel ♥ 1  ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver

Pisk egg, stning og krydder godt sammen. Tilsett melk, og rr inn melet til slutt. Stek med enten smr eller kokosolje i vaffeljernet, uten det vil vaflene sette seg fast. Topp med akkurat det du har lyst, her ble det noen med brunost og andre med vaniljekesam, jordbr og Fibersirup Gold. Sistnevnte bruker jeg p utrolig mye, p grt, yoghurt, pannekaker og selvflgelig vafler!

N skal vi snart komme oss ut i bymarka p tur, og heldigvis ble det igjen noen plater som vi pakker som niste. S vil jeg helt til slutt minne dere p at det er tilbud p absolutt alt av bakeingredienser hos X-life n, s n er det virkelig tidspunktet for hamstre litt.  Ha en nydelig sndag alle sammen! 

Fredagsdaten

Innlegget inneholder reklame

Hei flotte lesere! Jeg titter innom denne fredagskvelden for nske dere en helt fantastisk start p helgen. Litt er det ogs fordi jeg sitter alene i sofaen, Ulrik sover og jeg venter p fredagsdaten min. Venninnetid og sushi str p planen i kveld, og selvflgelig litt godis. Sushien fra fantastiske Sushi Bar har kommet, og er jo nesten en umenneskelig oppgave og ikke hive innp med en eneste gang. Ikke har jeg lit godis som forrett engang, det er jo selvflgelig venninna som har med det. S jeg fr smre meg med tlmodighet mens jeg venter p sette tennene i disse bitene, den som venter p noe godt venter jo ikke forgjeves ♥ Jeg er s klar for helg med gutta mine n, og hper starten p helgen til alle dere som leser dette har vrt helt nydelig!

Hvorfor blir vi fetere?

Jeg ble litt trist da jeg leste de siste tallene fra Folkehelseinstituttet, for de viser at nordmenn stadig blir fetere. Selv om jeg i grunn misliker ordet normalvektig, s viser tallene at normalvektige voksne n er i mindretall. Det synes jeg er alarmerende, og jeg helt rlig litt med forst det. Vi har aldri hatt mer tilgang til informasjon, og vi vet godt at overvekt / fedme kan fre med seg en hel rekke med helseutfordringer. Likevel blir vi alts bare fetere og fetere ogs her i Norge. Jeg skulle virkelig nske at det ikke var snn, og kjenner at jeg fr s lyst til gjre noe for motvirke denne trenden. For min egen del har det ikke alltid vrt snn at jeg har elsket trening. Da jeg gikk p barneskolen ville jeg helst slippe gym, og jeg vet ikke om jeg vil si at jeg var fet men jeg var i alle fall rund og lubben. Selv om det virker helt fjernt n ble jeg ofte kalt bde "purka" og "fleskeberget" av guttene i klassen fordi jeg var strre enn de andre. For meg var det lagsport som endret forholdet mitt til fysisk aktivitet. Jeg begynte med bde hndball og fotball, og plutselig fant jeg en glede i bruke kroppen. Jeg tenkte ikke over at det var trening, eller at det var noe som gjorde meg tynnere - men jeg hadde det gy! Derifra ballet det bare p seg, jeg fant mestringsflelse, stolthet og glede i ballspill. Da jeg ble rundt 17-18 fant jeg ut at jeg ikke skulle satse videre p hndballen, men da var det umulig se for seg en hverdag uten trening. Jeg meldte meg inn p et treningssenter og det var kjrlighet ved frste blikk da jeg mtte vektene. Det virker helt rart tenke p at jeg engang var ei jente som ikke likte gym, nr jeg ser hva som er viktig for meg i dag. Det som endret det for min del var alts at jeg klarte finne noe jeg syntes var gy og givende. Samtidig som vi stadig blir fetere, er jeg ogs rimelig sikker p at treningstilbudet stadig blir bredere. Jeg synes jeg ser nye treningstilbud og senter overalt, og det burde virkelig vre noe for en hver smak. S hvorfor blir vi da fetere? Er det for at vi ikke tr prve? Er det fordi vi er fornyd med vre overvektige? Merk at nr jeg skriver overvektig i dette innlegget s mener jeg ikke de som har noen kilo for mye, for det er helt i orden. Jeg kjenner virkelig p at jeg har lyst til gjre noe for de som sliter med overvekt, men jeg vet ikke helt hva. Jeg kan helt rlig for lite om det. Det jeg vet, er at overvekt handler selvflgelig ikke bare om trening med ogs om mat. For min del kunne jeg ikke levd uten sjokoladesmaken og ste ting, og det er derfor jeg stadig poster oppskrifter her p bloggen. Fordi jeg vet at flere er som meg, at de nsker ta vare p kroppen sin samtidig som stsuget blir stilt. Men jeg kjenner at jeg vil gjre noe mer, for det er virkelig ingenting som slr flelsen av vkne frisk, sterk og energisk. fle at kroppen kan klare det aller meste, og at den ikke setter noen form for restriksjoner i hverdagen. Heller at den bare skaper muligheter for oppleve nye ting. Jeg er s lykkelig for alt kroppen min kan, og vil at flest mulig skal kunne ha den flelsen. Jeg skal tenke litt, men om dere har noen tips / rd s del de gjerne i kommentarfeltet s kan vi sammen skape et sunnere Norge ♥

Sunnere kanelboller med en vri

I dag er det selve kanelbollens dag, og den m selvflgelig feires! Derfor har jeg vrt i full sving p kjkkenet i dag, og endte opp med utrolig gode kanelboller.  Selvflgelig av det litt sunnere slaget og uten at det gikk p bekostning av smaken. For noen r siden lagde jeg en kanelbolle-oppskrift hvor fyllet var laget av dadler, og den slo jeg til med i dag ogs. Jeg delte deigen i to og lagde en med vanlig fyll ogs, men utvilsomt var fyllet med dadler bedre. S teste det gjerne, jeg elsket det! For lage kanelbollene trenger du:

3 dl speltmel ♥ 7 dl fibra fullkorshvetemel ♥ 4 dl melk ♥ 80 g smr

1 pakke trrgjr ♥ 5 ss Sukrin Gold ♥ 2 ts kardemomme ♥ en klype salt

Bland alle de trre ingrediensene i en bolle. Smelt smret og tilsett melk, fr du lar blandingen avkjle seg til fingervarme. Rr gradvis inn det trre i melk- og smrblandingen, og elt deigen godt sammen. La den heve under kjkkenhndkle i 60-90 minutter fr du kjevler ut deigen. Bruk litt mel under slik at den ikke setter seg fast, prv f den s rektangulr som mulig. Fordel fyll over, jeg brukte som nevnt to varianter. For daddelfyllet moste jeg 20 dadler og 2 ss vann sammen med stavmikser. Dette ble smurt over deigen, fr jeg strdde Sukrin og kanel over. P den andre halvparten smurte meg mykt smr over deigen fr kanel og sukrin kom p. Som nevnt over, fyllet med dadler ble uendelig mye bedre s den anbefales virkelig! Rull deigen sammen og skjr i omtrent like store emner, og la de etterheve p et bakepapirkledd stekebrett i 30 minutter. Pensle med egg etter hevingen, og sett inn i ovnen p 200 grader i 15 minutter. La de avkjle seg p rist, og topp gjerne med glasur av Sukrinmelis.

Lenkene i innlegget er sponset

Siden det er den store bakedagen i dag m jeg selvflgelig nevne at det er bakeuke hos X-life, hvor dere fr alle bakeprodukter til -25%! Perfekt til kanelboller, eller for hamstre inn til julebaksten. Om bare en liten mned (!) er det jo p tide sette i gang med den ogs, s her er det bare klikke seg inn:

Hper kanelbollens dag blir fantastisk for alle dere lesere ♥

100% sofatjeneste

Jeg hadde egentlig ikke tenkt blogge i dag, for egentlig har jeg ingen verdens ting blogge om. Da jeg kom hjem fra jobb i dag hadde kjresten laget pizza av den ikke sunne typen, og etter den var spist sank jeg ned i sofaen. Der ble jeg resten av ettermiddagen, og her sitter jeg faktisk enda. Jeg har sett tte episoder av bloggerne og fem episoder av farmen med Guapo p Fanget. Ulrik er hos mormor og morfar, og jeg har 100 ting p lista over ting jeg heller burde ha gjort p en barnefri kveld. Men det eneste som fristet og det kroppen trengte i dag var bare ligge her p sofaen, s det har jeg gjort med verdens beste samvittighet. Med koseklrne p og med en aldri s liten pose yoghurtntter ble dette en finfin tirsdag selv om den var lite produktiv. Det m vre innafor med snne dager en gang i blant synes jeg!

 

Sjokoladenske

Min bedre halvdel har straks bursdag, og da jeg spurte hva han ville ha p dagen ble jeg virkelig overrasket. For han nsket seg "den kaka du lagde frste bursdagen min," alts den jeg lagde det frste ret vi var kjrester. Det er tre r siden n, og at han fortsatt husker den kaka m jo si litt om hvor god den faktisk var. Derfor tenkte jeg at jeg skulle poste den p nytt, for denne er faktisk verdt prve. For lage den trenger du:

5 egg ♥ 5 ss sukrin ♥3 ss bakekakao ♥2 ss smeltet smr ♥ 

100 g Philadelphia naturell ♥ 120 g mandelmel ♥ 2 dl kremflte ♥1,5 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin sammen til eggedosis. Tilsett flte og pisk godt, fr du tilsetter Philadelphiao-oste og smeltet smr. Bland alt det trre og hell over i det vte, bland godt sammen og hell over i en sumurt springform. Stekes midt i ovnen p 180 grader i 30 minutter. Denne kaken fikk litt lite glasur, men med en dobling av oppskriften hadde den blitt perfekt! Det du da skal bruke er 200 g Philadelphia, 4 ss sukrinmelis, 2 ss bakekakao og blittelitt vann. Vr forsiktig slik at det ikke blir for mye vann - glasuren skal vre kremete. Topp gjerne med noen ferske br og nyt en kake med rik og mektig sjokoladesmak. Helt innafor p en mandag, eller hvilken som helst annen dag i uka ♥  Akkurat denne uken er det ogs bakeuke hos X-life, med -25% avslag p alt til sunnere bakst! Utvalget finner dere her.

Lenkene i innlegget er sponset

Lun salat og varm i hjertet

Jeg nevnte det i gr, men helga har alts vrt s nydelig!  Nydelige mennesker, nydelig energi og nydelig mat. Stort sett har det blitt nydelige proteinbarer hele helga, men det gr jo ikke an leve p bare det. S i dag bestilte jeg en lun salat, det er s utrolig godt og jeg husker ikke sist jeg spiste det. Det var noe jeg lagde ofte fr, men s har det gtt litt i glemmeboka. Her var kyllingen og en god del grnnsaker varme, p en seng av frisk salat. S godt, og det blir s lett spise masse grnnsaker nr det er bde stekte og friske. Dagens lille salat-tips!

Det var ikke bare salaten som ble varm, det ble ogs kroppen og hele hjertet i dag. Jeg vknet med den stiveste kroppen p evigheter, og skjnte ikke helt hvordan jeg skulle komme meg gjennom dagen. Men etter ha startet dagen med en fantastisk yoga-time og spinning, s lsnet de stive musklene opp og resten av dagen gikk som en lek. Det har vrt s utrolig gy vre med p denne helgen, jeg har ftt prvd s mange treningsformer jeg ikke trener til vanlig og utfordret kroppen p nye mter. I tillegg har jeg vrt med s mange herlige mennesker, og da er det umulig ikke vre varm fra innsiden og ut. N ligger jeg som et slakt p sofaen, og her skal jeg ligge resten av kvelden,

Hper dere har hatt en superhelg ogs, og er klar for ny uke i morgen! 

bloglovin Matprat