hits

oktober 2016

Kakao med krem

Hva er vel bedre en oktoberkveld enn en stor kopp med varm kakao? Smaksløkene er nemlig delvis tilbake igjen, og det må feires med litt sjokoladedsmak. Det skal ikke så mye til for å gjøre kakaoen litt sunnere, bare bytt ut sukker med annen søtning så har du kommet langt. Disse to koppene er laget av 5 dl lettmelk, 2-3 ss 100%  kakaopulver og 3 ss sukrin gold. La det koke opp under omrøring og vips er kakaoen klar! Hvis du ønsker kan du servere med krem, jeg har først pisket kremfløte med sukrin før jeg blandet inn litt kesam. Dette er altså en helt sukkerfri versjon, men jeg valgte å toppe med mashmallows og litt revet mørk sjokolade også. Helt perfekt denne mandagskvelden, og forhåpentligvis gjør denne koppen meg frisk igjen!

Formen er faktisk stigende, så jeg håper å kunne komme med litt mer treningsmotivasjon til dere snart. Men det blir ikke i kveld, vi har faktisk helt glemt at det er Halloween. Null godis er kjøpt inn, så for å unngå knep har vi skrudd av både utelys og lysene inne i huset. Naboene tror sikkert at vi er dødskjipe, men heller det enn å få huset fullt av egg. Så jeg ligger i senga og skriver innlegget, her skal jeg bli resten av kvelden også. Se et par serier og legge meg tidlig, for i morgen har jeg tenkt å våkne med masse energi igjen! Håper dere alle har en super kveld, med eller uten Halloweenfeiring!
 

Treningsabstinenser

Jeg som nesten aldri er syk har virkelig fått det denne gangen. Tett i nesa, tett i hodet, null energi og vondt hvis jeg prøver å spise noe annet enn yoghurt. Derfor har det blitt en helg helt uten bevegelse og trening. Mat har jeg heller ikke å vise dere, fordi jeg har null smakssans akkurat nå og da er det ikke vits i å bruke tid på oppskrifter. Kjæresten kom hjem med smågodt på fredagskvelden for å muntre meg opp, men jeg kjente ikke et hint av sjokoladesmaken engang når jeg tok en bit. Nå er ikke det så ille, det som plager meg mest er at jeg har så utrolig lyst til å trene. Jeg har så lyst til å få tilbake duracellkaninen i meg, energien og treningslysten - i stedet for å bare ligge som et slakt på sofaen. Forhåpentligvis har alle dere litt mer energi enn meg, og jeg tenkte å komme med et par små tips på hvordan energien kan brukes. Om du er hjemme i stua, ute på en tur eller på jobb kan du nemlig fint legge inn noen styrkeøvelser i løpet av dagen. Alle har faktisk tid til 30 minutter om dagen, det handler bare om prioriteringer. Har du ikke fått inn noe som helst trening i dag kan du gjøre det hjemme i stua di nå i kveld! Alt du trenger er en benk, stol eller sofa og din egen kropp. Start med bulgarske utfall, 15-20 repetisjoner per bein.

Genser og pannebånd fra Kari Traa / tights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)

Fortsett med stepups, også her 15 - 20 repetisjoner per bein. Når belastiningen er lav er det fint å kjøre opp repetisjonstallet litt slik at du får treningseffekt av å gjennomføre øvelsene. Når du gjør stepups skal du ha i bakhodet at kraften skal få gjennom det beinet som står på benken, ikke bruk det bakre beinet til å skyve deg opp.

La beina få en liten pause og fortsett med pushups, her kan du justere vanskelighetsgraden selv.  Den enkleste varianten er med hendene hevet, medium er å gjøre pushups flatt og tyngst er med føttene hevet som på bildet under. Her kjørte jeg også samme repetisjonsantall, men kjenn selv hva kroppen din klarer.

Disse bildene er fra forrige helg, og den siste øvelsen jeg gjennomførte var burpees. Bildene ble faktisk så dårlige at de ikke fortjener en plass på bloggen, men jeg tror de fleste av dere vet hvordan en burpee ser ut. Gjør 20, og ta en liten pause før du gjennomfører hele ruden på nytt igjen. Disse øvelsene utførte jeg uten pause, og totalt ble det fire runder. Kjapp og effektiv treningsøkt som kan gjennomføres hvor som helst. Nå skal jeg finne senga og drømme om fine høstdager med en frisk kropp som kan trene ute igjen. Natta alle sprekinger der ute ♥

8 måneder med Ulrik

Lille Ulriken min har blitt 8 måneder, og jeg skjønner ikke hvor tiden ble av. Jeg måtte faktisk lese min egen fødselshistorie på nytt igjen her om dagen, fordi jeg alt har glemt mye av den. Jeg husker ikke at det var spesielt vondt, jeg husker bare hvor god følelse det var når han endelig kom ut. Den følelsen er like god enda, og jeg blir mer og mer glad i den lille krabaten for hver dag som går. Flere av dere har spurt om hvordan det går med han og oss, det synes jeg er så koselig! Så i anledning at han er 8 måneder, og at jeg fortsatt er syk og ikke har noen treningstips til dere tenkte jeg å skrive litt om nettopp Ullisen. Det er så morsomt å være med han nå, han begynner virkelig å vise frem personligheten sin og meningene sine. Det virker dessverre som han har arvet min stahet, men jeg har jo klart meg greit så da gjør nok Ulrik det også. Han lærte seg å krabbe da han var seks og en halv måned, og nå fyker han over stuegulvet raskere enn jeg klarer å følge med. En finværsdag kledde vi på han og tok han med ut i hagen, og selv om hagen vår er stor tok det ikke lang tid før han hadde utforsket hele området. Det gikk med andre ord mye raskere med hans krabbing enn min handstand, den må jeg nok jobbe med en stund til. Ulrik har gått videre til nye utfordringer, og synes det er utrolig gøy å reise seg opp mot gjenstander. Det førte til en god del knall og fall i begynnelsen, men nå har han heldigvis blitt stødig. Utviklingen går altså så fort med disse små at det er litt vanskelig å henge med i svingene!

Ulldress fra Barnas Hus (sponset lenke)


I tillegg til staheten min har han også arvet humøret, og smiler stort sett dagen lang. Noe som har gjort hverdagen vår uendelig mye bedre er at han endelig har lært seg å sovne i 7-8 tiden om kvelden, kontra 11-12. Det gjør at jeg og pappaen får litt egentid på kvelden og ikke minst tid til hverandre. Det er jo så viktig å få tid til å være kjærester selv om vi har blitt foreldre! På sovefronten går det altså mye bedre, men det går ikke lenger like bra på søskenfronten. Det virker som om Guapo er helt sjokkert over at Ulrik plutselig beveger seg over hele stua og kommer etter sin firbeinte storebror. Forhåpentligvis blir han vant til det etterhvert, men akkurat nå er ikke Guapo spesielt begeistret over Ulrik. Litt småsjalusi er vel ikke uvanlig, og siden Guapo er verdens snilleste går det nok seg til. 


Det er helt rart at lillebabyen min har blitt så stor, og jeg trives bedre og bedre som mamma for hver dag. Jeg koser meg sånn med han, å se han fundere over sitt eget speilbilde, sine egne fingre og tær og alt han kommer over. Jeg er så glad for at vi bor i Norge, og har muligheten til å være hjemme sammen med barna det første året. For selv om det ikke alltid er like koselig når vi begge to er fulle av bæsj eller oppkast, så ville jeg ikke ha byttet bort permisjonstiden for noe i hele verden. Mandag er den siste dagen min hjemme med han, og pappaen skal ha gleden av å være hjemme i tre måneder. Så denne helga skal jeg bare kose meg med verdens beste smil ♥

Gulrot- og søtpotetsuppe

Varm suppe hører høsten til, og dette er den aller beste suppen jeg vet av. Den smaker helt alltid helt fantastisk, men kanskje ekstra godt på dager med vond hals. Jeg har postet oppskriften før, men en god ting kan aldri gjentas for ofte. Det dere trenger for å lage denne suppen er:

400 g gulrot ♥ 400 g søtpotet ♥ 1 løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 2 ss olivenolje

3 ss revet fersk ingefær ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 1 dl kokosmelk ♥ salt og pepper

Start med å skrelle både gulrot og søtpotet som du skjærer i små biter. Finhakk deretter løk, hvitløk og ingefær. Varm oljen i en kasserolle og tilsett de hakkende grønnsakene. La det frese i ca. fem minutter før du tilsetter grønnsaksbuljong og kokosmelk. La suppen koke i 15-20 minutter, til alle grønnsakene er helt møre. Bruk en stavmikser i kaserollen for å kjøre suppen helt jevn. Smak til med salt, pepper og lime, før du serverer med litt fersk koriander på toppen. Denne suppen har en god og kremete konsistens, samtidig som smaken er helt nydelig. Den anbefales på det sterkeste, om du skal lage en suppe denne høsten så er det denne!

Kveldens varme tips fra meg til alle dere ♥

Bacononsdag

Dette blogginnlegget skulle jeg poste mye tidligere i dag, men jeg har sovet på sofaen mesteparten av dagen. Feber, tett nese og vond hals kom som lyn fra klar himmel, og jeg satser på at det forsvinner like fort! Middagen i dag ble derfor veldig lettvint - men også veldig god. Jeg har alltid elsket pannekaker, og det var alltid et høydepunkt når mamma serverte pannekaker. Vi fikk de med bacon, blåbær og en hel masse sukker på. Kombinasjonen høres kanskje rar ut, men søtt og salt er jo så godt sammen! Hvis du lager litt sunnere pannekaker, bruker biff- eller kalkunbacon og sukrin har du plutselig et helt fantastisk måltid. Ved å bla i arkivet her på bloggen kan du finne en hel drøss med oppskrifter på pannekaker, eller du kan bruke ferdigmiks. Det har jeg gjort denne gangen, og akkurat nå sparer du 25% på alle ferdigmikser hos supersponsor X-life. Du finner pannekakemiksen her.
Etter mange timer med soving på sofaen skal jeg nå plassere meg i senga for å sove videre der, og forhåpentligvis våkner jeg frisk som en fisk i morgen! God natt alle spreke lesere ♥

Det som fristet aller mest

I dag hadde jeg egentlig planlagt en styrkeøkt, men bare etter en øvelse kjente jeg at det ikke gikk. Alle har noen dager hvor det rett og slett ikke stemmer, og da lot jeg styrkeøkta være i stedet for å presse meg gjennom det. Selv om jeg lot styrkeøkta være lot jeg ikke treninga være, og tok meg en liten løpetur i skogen. På slutten av løpeturen la jeg inn noen enkle styrkeøvelser, det jo er så lett å få til litt ekstra trening i hverdagen! Jeg fant en benk og tok utfall bakover, boxjumps, pushups og triceps dips på - så fikk jeg litt styrketrening likevel. Det var uten tvil marka som fristet mest i dag, og da ble det sånn. Trening må nemlig ikke være planlagt ned til minste detalj bestandig, bare følg magefølelsen og gjør det du har mest lyst til å gjøre. Da blir treningen ofte mer variert, og du skal ikke se bort i fra at mer treningsglede dukker opp også :)

Superundertøy fra Craft har 30% rabatt ut uken, dere finner genser her og bukse her. (sponsede lenker)Vel hjemme fikk jeg vrengt av meg litt klær, og tenkte at armene måtte få litt trening de og. Så da ble det Ulrik-kast i hagen, like gøy for oss begge to! Etter langtur i går og uteøkta i dag kan jeg si at 2/40 økter er i boks, og jeg har virkelig troa på denne challengen. Håper alle dere har kommet godt i gang også!

Bli med på en supersprek avslutning på året!

I dag er det akkurat to måneder til julaften. Tenk det, jeg synes dette året har flydd avsted! Jeg jobber jo i treningsbransjen, og vi ser at fra denne tiden av året og frem til nyttår dabber treningen av for veldig mange. Julegaveshopping, rundvask og kakebakst står i fokus - og treninga kan ofte bli litt nedprioritert. Mange tenker at startskuddet for treninga går i januar, men bare tenk på alle resultatene du kan ha oppnådd i januar hvis du begynner allerede nå! Selve julaften synes jeg kan være utelatt av regnestykket, og står vi igjen med akkurat 60 dager som gjenstår frem til lillejulaften. 60 flunka nye dager, som du kan fylle med aktivitet og treningsglede. Høres ikke det bra ut? Jeg vet at jeg motiveres at utfordringer, og  jeg vet også at jeg ikke er alene om det. Så jeg setter herved i gang en utfordring for å få med alle dere på en supersprek avslutning av året. Utfordringen går ut på å trene 40 av de 60 dagene frem til lillejulaften, og det tror jeg mange av dere klarer!  Her telles alle typer trening som ei økt, alt fra powerwalks i skogen til svømming og til zumba. Jeg håper mange av dere har lyst til å bli med, det er jo ekstra gøy å føle at man når et mål sammen med mange andre! Så tar vi en supersprek avslutning på året sammen hele gjengen :) Hashtag gjerne bildene deres på instagram med #40på60, så får jeg muligheten til å følge med dere også. Konkurransemennesket i meg vil jo gjerne ligge i tet på antall økter også, så dette blir gøy! Startskuddet for utfordringen går akkurat nå, så da gjenstår det bare å si klar, ferdig, gå - og lykke til med treninga!Tar du utfordringen?

Favoritt x 3

Innlegget inneholder sponsede lenker

Denne søndagen har vært så fin som den går an å bli. Vi sov lenge, før vi stekte egg til frokost og kom oss ut på tur. Det er så nydelig i marka nå på høsten, og det er så herlig å være ute! Vi gikk opp til Elgsethytta i bymarka, turen er totalt 7 kilometer med kuppert terreng. Da var det godt i stoppe opp halvveis, og ta litt mat og drikke. Jeg E-L-S-K-E-R persimon, og endelig er de tilbake i butikkene igjen! Det er virkelig en favoritt for min del, og nå som favorittfrukta har kommet i butikkene igjen vet jeg hva som kommer til å bli spist fremover. Det går fort et par om dagen, jeg synes det er så uendelig godt! Har dere ikke prøvd persimon enda så løp og kjøp i morgen tidlig.

Pannebånd og genser fra Kari Traa / tights fra 2XU


Jeg har aldri satt sånn pris på helgene som nå, fordi hele familien kan være sammen. Det aller beste jeg vet er å tilbringe tid med alle tre favorittgutta mine, spesielt når vi kan være i aktivitet sammen. For min del er dette en helt perfekt søndag, og det er akkurat sånn jeg vil ha det. Det skal ikke så mye til, men dette er virkelig hverdagslykke på sitt beste. Så da er det bare å smile, og glede seg til neste gang ♥

Fredagsburger & fries

Mange forbinder hamburger med "nei-mat," men sånn trenger det faktisk ikke å være. Det aller meste kan lages på en sunn måte, med litt kunnskap og kreativitet. Så lenge du lager det selv med sunne ingredienser kan pannekaker, pizza, vaffel og lasagne spises med den aller beste samvittighet midt i uka. Sånn er det med hamburger også, og denne er ikke noe unntak. For to burgere trenger du:

400 g karbonadedeig ♥ 2 egg ♥ krydder

Ikke noe hokuspokus med andre ord! Bland ingrediensene godt sammen med hendene, og velg det krydderet du liker best. Grillkrydder og kajennepepper gikk i min burger i dag. Stek på middels varme i ei god panne til den er gjennomstekt. Søtpotet er skjært i strimler, krydret og stekt på 200 grader i 15-20 minutter. I stedet for å lage brød denne gangen kjøpte jeg ferdige, det er helt innafor når de er grove.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Burger og fries var det Linn som fikk meg hekta på en gang i tiden, under oppkjøring til fitnesskonkurranser. Det smaker like godt i dag som det gjorde på diett, kanskje enda bedre til og med! Så hvis du ikke vet hva du skal ha til middag enda har dere fått et solid tips fra meg. God fredag alle ♥
 

Babybeinøkt

Hei dere! I kveld har jeg et tips til ei lita beinøkt til dere, som dere kan gjøre akkurat nå før dere finner senga. Jeg tok Ulrik med på denne økta, babyer er helt supre treningspartnere! Har du en våken baby kan du bruke den som vekt, du kan bruke en manual/kettlebell hvis du har det tilgjengelig eller bare bruk egen kroppsvekt. Disse øvelsene skal du kjenne etter å ha gjennomført noen runder! Start med utfall til siden, dette er en kjempegod øvelse. Start i stående posisjon med ca skulderbreddes avstand mellom beina, og la det ene falle ned til siden. Det andre beinet holdes strakt, og du går så langt ned som du klarer. Skyv opp igjen til utgangsposisjon, og gjenta på motsatt fot. Gjør 15 repetisjoner til hver side.

Neste øvelse er ettbeins hipthrust, her kan du fokusere å presse hofta så langt opp du får til. Gjennomfør 20 repetisjoner på det samme beinet før du bytter og gjentar på motsatt bein.

Tredje øvelse er gående utfall fremover, her utførte jeg øvelsen med en liten tvist. Ved å bruke Ulrik som ekstra vekt, og vri han til motsatt side fra det beinet jeg satt frem fikk jeg skikkelig trening for magen samtidig. Her er det greit å ha litt plass, utfør 10 steg totalt.


Helt til slutt venter knebøy, men også her med en variant som gjør øvelsen tyngre. Ta først 10 vanlige knebøy, før du gjennomfører 10 nye hvor du skal holde 15-20 sekunder i bunnposisjon. Har du ekstra belastning i form av baby, kettlebells eller lignende skal du i alle fall kjenne det!


Gjennomfør økta som en sirkel, uten pause mellom øvelsene. Etter alle øvelsene er gjennomført kan du ta 1-2 minutters pause, før du gjennomfører det hele på nytt. Kjør gjerne 4-5 runder, så skal beina være rimelig slitne. Om de mot formodning ikke skulle være det så er det bare å kjøre et par runder til. Jeg elsker økter som dette, korte, effektive og kan gjennomføres akkurat der du er uavhengig av utstyr. Så om du sitter godt i sofaen akkurat nå oppfordrer jeg deg til å reise deg opp, og gjennomfør økta. Super avsluting på kvelden, og du har fått inn ei ekstra treningsøkt på under en halvtime. Legg bort mobilen, klapp sammen maskina og få opp pulsen på slutten av denne torsdagskvelden! Jeg gjennomførte økta tidligere i dag og kjenner det allerede, legg gjerne igjen en kommentar om hvordan økta føles for deg også når du har gjennomført. God trening!

Prosjekt gravidkilo

For omtrent fire uker siden skrev jeg et innlegg om at nå skal de siste gravidkiloene bort. Siden den gang har jeg ikke nevnt det så mye, rett og slett fordi jeg ikke vil at vektnedgang skal være det viktigste temaet her på bloggen. For nettopp det har aldri vært det viktigste for meg, å være sunn og sprek er i hovedfokus. Når det er sagt ønsker jeg jo å føle meg smashing når jeg er naken, og det gjør jeg ikke akkurat nå. Statusen nå er at to kilo har forsvunnet på de siste fire ukene, og det er i mine øyne et helt perfekt tempo på vektnedgangen. Det er så mange som ønsker seg en quick fix, men det er langt i fra det beste for kropp eller hode. En vektnedgang på rundt 0,5 kg i uka gjør at kroppen lettere beholder muskelmasse, samtidig som man kan spise mye god mat. For som dere har sett her på bloggen har jeg spist både lasagne og pizza midt i uka, sunn bakst når jeg har lyst og litt sjokolade i helgene. Det er nemlig ikke sånn at du bare må spise kylling, ris og brokkoli for å gå ned i vekt. Bare lag maten selv, med gode og sunne ingredienser så kan du spise nesten hva du vil. Når vi først er inne på vektnedgang, så vil jeg også presisere at badevekta ikke er den beste måten å måle fremgang på. Å ta mål på bestemte deler av kroppen gir ofte et mye bedre bilde, for badevekta kan lyve. Den kan påvirkes av både søvn, stess og syklus så bruk gjerne et målbånd hvis du vil følge med på endringer som skjer med kroppen din. Jeg har mistet mange centimeter disse ukene, uten å gjøre noen store endringer på verken mat eller trening. Litt mer hverdagsaktivitet, litt mer søvn og litt mer grønnsaker har vært trikset for min del. Så ha i bakhodet at det skal ikke så mye til, du må ikke nødvendigvis legge om hele livsstilen ditt for å få resultater. Jeg vet hvordan det føles å ligge i ekstremt kaloriunderskudd, med mangel på treningsglede og energi. Det er ingenting å trakte etter, så jeg håper ingen av dere der ute som leser dette gjør det på den måten. Da er det bedre å ta det litt med ro, og beholde masse energi og treningsglede. Så kommer resultatene etterhvert, og du kan smile hele veien til mål ♥


 

Sjokolade- og peanøttbrownies

Tirsdager forbindes kanskje ikke med brownies, men i dag skal vi feire bursdagen til min bedre halvdel og da hører det virkelig med! Jeg laget en litt sunnere variant av brownies som ble kjempegod, med rik og fyldig sjokoladesmak. Med kombinasjonen sjokolade og peanøtt slår det sjedent feil, og det kommer til å bli vanskelig å spare disse til kveldens selskap! For åtte stykker trenger du:

4 ss smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥ 2 egg ♥ 2 ss bakekakao ♥ 4 ss speltmel ♥ 3 ss peanøttmel

 100 g kesam ♥ 1 ss fibersirup (kan sløyfes) ♥ 2 ss peanøttsmør ♥ 1/2 ts bakepulver ♥ en klype salt

Pisk romtemperert smør sammen med sukrin gold, og tilsett deretter resten av ingrediensene med unntak av peanøttsmøret. Hell røra over i en liten ildfast form kledd med bakepapir, fordel 2 ss peanøttsmør over røra. Jeg anbefaler økologisk peanøttsmør fra Green Choice, gjerne den crunchy typen. Noe av peanøttsmøret faller ned i røra, og noe vil legge seg på toppen men det gjør bare browniebitene ekstra gode! Stek på 175 grader i 15-18 minutter, og følg godt med på slutten av steketiden. Min brownie ble stekt et par minutter for mye denne gangen på grunn av en baby på oppdagelsesferd i hundematen, men den ble utrolig god likevel. La kaken avkjøle seg på rist etter steking, så er det bare å nyte store munfuller ♥
God tirsdag alle sammen!

Spicy suppe med kokosmelk og kikerter

Jeg er veldig glad i kjøtt, men en dag i uka prøver jeg å være helt kjøttfri. Jeg har blitt veldig revet med av meatfree monday trenden, en dag i uken uten kjøtt klarer faktisk alle. Samtidig åpner det for mange nye råvarer, smaker og retter på kjøkkenet, så hurra for kjøttfri mandag! Selv om sola skinner er det kaldt ute, og dagens middagstips er derfor en varm og spicy suppe. Denne suppen med kokosmelk og kikerter er full av smak og gode ingredienser, oppskriften er virkelig verdt å prøve! For å lage suppa trenger du:

en halv løk ♥ 1 kinesisk hvitløk ♥ 2 ss fersk ingefær ♥ 1/2 rød chili ♥ 400 g kokosmelk ♥ 2 ts tomatpure

400 g hermetiske tomater ♥ 1 terning grønnsaksbuljong ♥ 2 bokser kikerter (ca. 6 dl) ♥ 1 ts spisskummen ♥ salt

Brun løken i litt olje, før du tilsetter finhakket hvitløk, ingefær og chili. La det steke et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Buljongterningen blandes ut i 2 dl vann, og tilsett det hele i suppa. Smak til med krydder, og la suppa småkoke i omtrent 20 minutter. Server gjerne med litt fersk timian på toppen, og kos deg med denne nydelige høstsuppa!


Ønsker dere alle en sunn og sprek start på uka!

Vondt i smilemuskleneDenne søndagen har vært helt så fin! For å få så mange kommentarer og historier fra dere betyr så mye. Jeg måtte gråte flere ganger mens jeg leste gjennom kommentarfeltet, for jeg skjønner så alt for godt hvor vondt det gjør. Takk for at dere tørr å være ærlige, og fortsett med ærligheten til mennesker rundt dere. Jeg kunne tenkt meg å gi dere alle en stor klem, men det er desverre litt vanskelig. Så jeg har klemt litt ekstra på den fineste lille gutten jeg vet av i stedet, og det er ingenting som er bedre enn det. Det var virkelig verdt alt i verden å få bli mammaen til Ulrik. Nydelige høstdager som denne er til for å nytes sammen, og i dag ble det rundt 8 kilometer i bymarka med vogn og hund. Vi har byttet til sportsdelen av vogna nå, slik at Ulrik kan sitte når han er våken.Han koser seg sånn når han kan se på trær, andre forbipasserende og hunder når vi triller. Han er heldig som får vokse opp med så fin natur rundt seg, det skal vi virkelig ikke ta for gitt. Denne årsiden er jo ekstra fin, med alle de sterke høstfargene. Jeg kan ikke huske sist jeg opplevde en så fin oktober, og jeg krysser fingrene for at resten av måneden blir like fin.

Kledd fra topp til tå i Kari Traa , dere finner ullgenser her, tights her og sokker her (sponsede lenker)

Han her altså, noen ganger får jeg faktisk vondt i smilemusklene av å være sammen med han! Han får meg til å glemme det som var så vanskelig, og gjør alle de brutte drømmene virkelige igjen ♥

Det tapet ingen snakker om

En dag i april i fjor satt jeg på badet og gråt. Jeg gråt fordi jeg nettopp hadde tatt en graviditetstest, og den viste at jeg var gravid. Jeg hadde ingen planer om å få barn, faktisk var jeg ikke sikker på om jeg ønsket meg barn i det hele tatt. Jeg fikk panikk, jeg var midt i leilighetssalg, hadde bare vært sammen med kjæresten i et knapt år og hadde nettopp takket ja til ny jobb. Tankene mine var et rent kaos, og det absolutt siste jeg ønsket meg var et barn. Kjæresten min var så støttende det går an å bli, og fortalte meg at dette var mitt valg. Han ville støtte meg og elske meg uansett hva jeg valgte å gjøre. Det var likevel ikke så enkelt, for jeg ønsket meg ikke et barn men jeg klarte heller ikke tanken på å ta abort. Jeg gråt og gråt mens jeg satt i under dyna i sofaen og ønsket at jeg skulle falle ned ei trapp eller få et slag i magen. Alt jeg ønsket var at situasjonen skulle forsvinne, og at vi kunne gå tilbake til livet slik det var før. Omsider klarte jeg å slutte med gråtingen, og tok meg sammen. Jeg gikk flere dager hvor jeg prøvde å ikke tenke på det, og jeg ville heller ikke snakke med kjæresten om det. Jeg dro til fastlegen min, og fikk satt opp en time for tidlig ultralyd slik at jeg fikk vite hvor lang tid jeg hadde på å bestemme meg. Jo flere dager som gikk, jo mer tydelig ble det for meg hva som var det riktige valget. Jeg ble nesten overrasket selv over at tankene mine snudde fra å ønske å falle ned ei trapp, til å tenke at vi kunne klare å få et barn sammen. Problemene ble plutselig ikke så store likevel, jeg var 25 år med en fantastisk kjæreste, begge ferdig med skole, gode jobber og ny leilighet. Alle de store argumentene jeg hadde som veide mot å få et barn ble gradvis mindre, og vi bestemte oss for å beholde barnet. Vi var begge usikre men likevel trygge på at vi kom til å klare det sammen. Vi begynte å glede oss, se for oss navn og hvem barnet ville ligne på. Jeg var fortsatt redd, men kjente at jeg ble mer glad i det lille livet i magen for hver dag som gikk.

Da vi kom til 17.mai 2015 hadde jeg allerede begynt å få mage, og jeg klarte ikke å få igjen beltet på bunaden min. Vi måtte feste den med sikkerhetsnåler, og vi humret godt sammen på badet med vår godt skjulte hemmelighet. Vi hadde invitert til familiesamling før folketoget, med god mat og kaker. Jeg tror aldri jeg kommer til å huske en eneste 17.mai så godt som denne, og heller aldri følelsen når jeg så at doskåla toalettskåla var helt rød. Jeg googlet febrilsk årsaker til blødninger tidlig i svangerskapet, og prøvde å overbevise meg selv om at alt fortsatt var bra. Jeg fant ut at en spontanabort vanligvis medførte smerter, og det hadde jeg ikke. Så jeg tok med meg flagget og smilet ut i toget, og tenkte at dette skulle gå fint. Men utover dagen kom smertene, og blødningene ble større. Selv om jeg prøvde å skyve tanken fra meg skjønte jeg hva som hadde skjedd, og igjen satt jeg på badet og gråt. Denne gangen var jeg sønderkunst, og følte at verden rundt meg raste sammen. Jeg har alltid trodd på tankens kraft, og bebreidet meg selv fordi jeg hadde ønsket å miste barnet i begynnelsen. Jeg gråt og gråt, mens kjæresten prøvde å opprettholde et lite håp. Timen vi hadde fått til tidig ultralyd var morgenen etter, og vi bestemte oss for å beholde håpet frem til sykehusbesøket. Jeg sov ikke et sekund den natta, men lå bare og kjente på magen. En halvtimes ventetid på sykehuset virket som en hel evighet, og når vi først kom inn fikk vi fort det svaret vi var redde for. Ultralyden viste ingen verdens ting, og jeg var ikke gravid lenger. Igjen falt verden sammen, og jeg klarte ikke å se kjæresten i øynene da vi fikk beskjeden. "Er dere lei dere?" spurte legen. Jeg klarte ikke å snakke, og svarte med et kort nikk. "Jaja, det er sånn som skjer, det er helt vanlig" var det eneste legen sa. At det er helt vanlig at spontanaborter skjer gjør det ikke bedre for den personen som opplever det. Mennesker dør og får alvorlige sykdommer hver dag, så man kan også kalle dette vanlig. Likevel gjør det ikke mindre vondt for de det rammer av den grunn. Vi opplever alle ting ulikt, og for meg var dette en brutal hendelse som rystet meg. Å få den beskjeden fra legen på det vondeste øyeblikket jeg har opplevd var som å få en slag i ansiktet, og jeg klarte ikke å holde igjen hikstene mens jeg dro på meg joggebuksa. En uke etterpå var jeg igjen hos fastlegen for å sjekke at alt var bra, fortalte jeg om de tunge tankene. Igjen fikk jeg samme beskjed, "dette er helt vanlig."

Dagene og ukene som fulgte var fulle av sorg, men også av skam. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg skammet meg veldig. Det som var så enormt for meg virket som en bagatell for legene, og jeg ble nesten flau over min egen reaksjon. Kjæresten var igjen så støttende som det går an å bli, men jeg tror det er vanskelig å forstå den knusende følelsen når man ikke har bært livet inni seg. Alle sier at man skal vente til det har gått minst 12 uker før man annonserer at man er gravid, nettopp fordi det er høyere risiko for en spontanabort. Men hvorfor skal man egentlig vente med å si det? For at man skal sitte der med sorgen og alle de tunge følelsene helt alene? Jeg får helt vondt av å tenke på hvor mange kvinner som går gjennom akkurat dette, uten at det snakkes om. For den dag i dag vet jeg at det ikke er unormalt å oppleve følelser av depresjon og angst etter en spontanabort. Barnet man har begynt å visualisere i hodet eksisterer ikke lenger, og man sitter igjen med brutte håp og drømmer. Å da få beskjed om at det er vanlig, og at man bare kan prøve igjen hjelper ikke stort på følelsene en har. Jeg tror på åpenhet, og jeg tror på at det hjelper å prate om ting når man har det vondt. Derfor vil jeg så gjerne at dette temaet skal snakkes mer om, slik at man ikke skal sitte igjen med en følelse av skam og flauhet. Det er nemlig nok vonde følelser fra før.

Mot alle odds ble jeg gravid igjen bare en uke etter spontanaborten. Svangerskapet var ikke bare tungt fysisk, men også psykisk på grunn av alle de vonde følelsene jeg fortsatt hadde. Fordi det nesten ikke var noe opphold mellom de to svangerskapene følte jeg at det var ett og samme svangerskap. At det var det samme lille livet i magen og at sjansen for at det ville gå galt var uendelig stor. Derfor klarte jeg ikke å glede meg, men var redd og nervøs hele svangerskapet. Jeg gikk til privat ultralyd annenhver uke de første månedene, fordi jeg flere ganger var sikker på at jeg hadde mistet livet i magen en gang til. Selv om alt gikk bra denne gangen sitter jeg forsatt igjen med en skrekk for å bli gravid, og forbinder mange vonde følelser med en graviditet. Grunnen til at jeg skiver dette innlegget er fordi jeg vet at det er så mange som har kjent på de samme tunge og svarte tankene som meg selv. Og bare det å vite at man ikke er alene om å ha slike tanker kan hjelpe mye ♥

Fredagsmenyen

Det er fredag igjen, og i helgene er det helt innafor å kose seg litt ekstra. Det gjelder om man skal ned i vekt også, det behøver nemlig ikke å være så svart hvitt. Litt helgekos er ikke det som ødelegger for resultatene, tvert i mot kan det gjøre det enklere å må de. Når man har en balansert kosthold med både sunn mat og litt kos er det mye lettere å gjøre en varig kostholdsendring. Jeg velger meg alltid en kveld i uken hvor jeg koser meg litt ekstra, og denne uken ble det i dag. Middagen ble speltlompelasagne, det er jo så godt! Den passer til både hverdag og helg, like god uansett! Oppskrift på lasagnen finner dere her.


Etter en god middag ventet en enda bedre dessert, nemlig yoghurtnøtter, sjokolade og vepsebol. Helt perfekt kombinasjon med både salt, søtt og surt denne fredagskvelden. Jeg hater begrepet "å skeie ut," fordi jeg mener det å ta seg en sjokolade i ny og ne ikke er å skeie ut på noen som helst måte. Om det er smågodt, rødvin eller is har vi alle noe vi er glad i som ikke nødvendigvis er det sunneste i verden. Men så lenge man har med seg litt sunn fornuft og spiser/drikker med måte har det ingen verdens ting å si. Husk det, og ha en nydelig helg dere ♥


Sesam- og soyalaks

Jeg elsker laks, og spiser det flere ganger i uken. I tillegg til at den smaker godt er laksen full av omega-3 og vitamin D, som kroppen vår virkelig har godt av. En laksefavoritt her i huset er sesam- og soyalaks, det smaker helt fantastisk! Dette er helt optimal hverdagsmat i mine øyne, med en enkel oppskrift. Skjær laksefilet i terninger, og vend bitene i en skål med sesamfrø og soyasaus. Jeg brukte omtrent 15 ss av både soyasaus og sesamfrø på 400 g laks, men her kan dere prøve dere frem. Legg laksebitene i en ildfastform, og sett inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

Kok ris og brokkoli, og under koketiden lager du mangosaus. Den gjør syrlige sausen gjør seg så godt til laksen! Skrell en mango, og skjær i biter. Finhakk en halv rød chili, og mos alt godt sammen med en stavmikser. Tilsett to ts sukrin gold og litt limesaft, mos enda litt med med stavmikseren og du har sausen i boks! Denne sausen er kjempegod, og kan brukes for å sette prikken over i'en i flere retter. Når sausen er ferdig er det bare å mose brokkoli sammen med litt krydder, så er middagen klar. Godt for smaksløkene og godt for hjertet ♥
  

Bli med meg på bootcamp!

På søndag arrangerer HIT The Gym en gratis bootcamp for alle treningsglade i Trondheim, og jeg håper mange av dere som leser bloggen min har lyst til å bli med! Det blir to timer med varierte øvelser, og noe for enhver smak. Du må ikke være medlem av HIT for å delta, så her er det bare å bli med! Det er meldt stålende sol, så jeg vet faktisk ikke av en bedre måte å tilbringe en søndag på.  Det blir fantastiske instruktører, bra utstyr og garantert god treningseffekt midt på Ranheim Stadion denne søndagen. Jeg gleder meg som en liten unge til å lede treningsglade mennesker gjennom en knallbra økt!

Varm genser fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)

Vi gikk gjennom postene i dag, og det var veldig god stemning på gressmatta. Det kommer til å bli tatt ut mye utstyr fra senteret, men en del øvelser vil også gjennomføres med bare kroppsvekt. Bootcampen varer fra 11-13, men vi ønsker gjerne at dere møter opp kl 1030 slik at vi får delt dere inn i lag. Selve arrangementet er gratis, men vi vil selge lodd med flotte premier hvor inntektene vil gå uavkortet til sykehusklovnene på St. Olavs. De gledessprederne fortjener all den støtten de kan få. Jeg skal selvfølgelig ikke holde bootcampen alene, men jeg har noen gledesspredere med meg jeg også:

Åh, det kribler i magen bare jeg tenker på det! Jeg elsker sånne arrangement, og ikke minst trening utendørs. Nå begynner utesesongen å gå mot slutten for min del, så dette blir en helt super avslutning. Hvis dere vil være med er det bare å sende meg en epost på nora@hitthegym.no så er dere med! Håper å se mange av dere på søndag!


 

Nobake peanøttbrownie-kuler

Onsdag er lillelørdag, og i dag hadde jeg virkelig lyst på noe godt! Jeg visste at jeg hadde omtrent tretti minutter til rådighet mens Ulrik sov, og jeg måtte derfor være effektiv på kjøkkenet. Valget falt på peanøttbrownie kuler, fulle av energi og helt fantastisk gode på smak! Til og med samboeren som tilvanlig misliker de sunnifiserte oppskriftene mine elsket de, og syntes de smakte snickers. Jeg er ikke uenig, for disse er virkelig farlig gode. Alt du trenger for å lage disse godbitene er dette:

200 g dadler ♥ 6 ss havregryn ♥ 3 ss peanøttsmør

1 ss chiafrø ♥ 50 g mørk sjokolade

Kjør dadlene godt sammen i en blender, før du tilsetter resten av ingrediensene. La de kjøre seg sammen til en jevn masse, og form til kuler med hendene. Jeg rullet halvparten i finhakkete peanøtter, bare fordi jeg elsker peanøtter! De smakte helt magisk, og dadlene gir energikulene en seig browniekonsistens. Helt perfekt på en lillelørdag, lag og nyt ♥ 

Sent men godt

Vanligvis elsker jeg mandager, og synes det er den beste dagen i hele uka. Men denne mandagen ble jeg vekt alt for tidlig og kunne lett ha sovet fire timer til. Kroppen var ikke helt med, hodet kjentes litt tungt og det fristet veldig å utsette treningsøkta til i morgen. Selv om jeg elsker å trene så har jeg dager hvor motivasjonen ikke er helt på topp jeg også. Men så er det sånn at mandager setter ofte standarden for resten av uka for min del, og da passer det ganske så dårlig å droppe trening. Så jeg kvinnet meg opp og fikk ei god økt likevel! Det ble ikke den jeg egentlig hadde på programmet, men det var rumpetrening som fristet i kveld og da ble det det. Jeg kjørte denne økta som en sirkel, og den så slik ut:

Knebøy 3 x 10

Strake markløft 3 x 10

Ettbeins hipthrust 3 x 15 per fot

Monster walk 3 x 6 meter hver vei

Prowler 6 x 15 meterAll trening er jo bedre enn ingen trening, så jeg gir meg selv et stort klapp på skuldra for at jeg gjennomførte i kveld. Har dere kommet i gang med ukens trening? ♥

Kosekveldsmat

En skikkelig god kveldsmat sier jeg aldri nei takk til! Det er så utrolig godt å sette seg ned i sofaen med stor og sunt måltid, med en varm kopp te på siden.legg til et pledd og en god film så har dere oppskriften på en perfekt høstkveld i min bok. Nå er det utrolig lenge siden jeg har laget havrebrød, og hver gang jeg "oppdager" det på nytt blir jeg helt hekta en periode. Jeg snappet opp oppskiften på havrebrød fra Linn, som kom på det under en konkurranseoppkjøring til NM i fitness. Det er rart hvor kreativ man ofte blir på diett, jeg har fortsatt flere oppskrifter fra den tiden som holder seg på favorittlista. I helgen har det vært NM igjen, og det har haglet inn med snaps av kropper i brunkrem. Det er så rart at noe som var en så stor del av livet mitt før nå er så fjernt. Når det er sagt avskriver jeg ikke at jeg kommer noengang kommer til å stille igjen, men vi får se hva tiden bringer. Hvis jeg skulle gjort det igjen så måtte det ha blitt i athletic fitness, det er den eneste grenen jeg kunne ha følt meg hjemme i. Men det er absolutt ikke noen førsteprioritet, jeg har tusen ting på lista over ting jeg har lyst til å gjøre først. Så vi får se, uansett er havrebrødene verdt å prøve!

Bland 60 g havregryn, 1 eggehvitte, en skvett vann og litt salt godt sammen. Press deigen flat på bakepapir, og stek midt i ovnen på 170 grader i 12-15 minutter. La havrebrødet avkjøles på rist, før du topper med akkurat det du vil! Jeg jeg glad i både søtt og salt, og toppet med litt forskjellig pålegg. Det er det som er så fint med havrebrød, det blir godt uansett hva du legger på!

 

Mulighetene er overalt

Det er så lett å trene, hvis man bare ser mulighetene rundt seg. Du kan gjøre så mye med bare din egen kroppsvekt, og litt fantasi. Hvis du i tillegg utnytter det du har rundt deg, om det er en benk, stubbe eller barnevogn kan du få deg ei god treningsøkt! I helga har det vært så nydelig vær at det ikke har fristet å trene innendørs, derfor tok jeg økta ute. Pushups, utfall og knebøy ble gjennomført med egen kroppsvekt og mageøvelsene tok jeg med vogna. Pikes er tungt for magen, og vanligvis gjør jeg de med beina på en treningsball. Men det fungerer kjempefint å bruke vogna også, jeg kan love dere at denne er tung! Plasser beina på understellet av vogna, og hendene i bakken slik at du står i pushupsposisjon. Trekk beina så nærme hendene du får til, samtidig som rumpa løftes opp i været. Senk rolig ned til utgangsposisjon igjen, uten å svaie i korsryggen. Pass også på at du utfører øvelsene på et flatt underlag, slik at vogna alltid er stødig.

Vogn og blå ulldress til Ulrik er fra Barnas Hus (lenkene i innlegget er sponset)


Vogna kan også brukes som et abwheel for å trene magen. Sitt på knærne, og plasser hendene på vogna. Strekk kroppen strakt fremover så langt du klarer, før du trekker deg rolig tilbake. Egentlig er det litt vranglæring i bildene under, fordi jeg jukser litt. Hofta skal være presset frem, slik at hele kroppen blir strak. Men dere får ha meg unnskyldt, jeg tok bildene helt på slutten av økta og var nok litt mer sliten enn jeg trodde :)


Trening gjør meg så glad, og jeg tror virkelig at en glad mamma gir en glad baby! Han smiler bare til meg mens jeg holder på, og jeg tror ikke det er lenge før han kommer til å prøve på å herme etter øvelsene han også. Resten av søndagen skal vi også benytte utendørs i dette herlige været! Ha en nydelig søndag alle ♥

 

Magisk snickerskake

At jeg elsker peanøttsmør er ingen hemmelighet. Men jeg elsker også det meste som inneholder peanøttsmør, i alle fall hvis det er sjokolade med i kombinasjonen også. Snickers er favorittsjokoladen min, og snickerskake er noe av det beste jeg vet. På videregående laget jeg snickerskake hver eneste helg, men nå er det flere år siden sist. For den er jo ikke akkurat sunn, og det skal jeg ikke påstå at denne oppskriften er heller. Men den er litt sunnere, samtidig som den smaker akkurat like godt som originalen!

5 dl cornflakes ♥ 1 dl kokosmasse ♥ 1 dl sirup

3 ss peamøttsmør ♥ 200 g sjokolade

Knus cornflakes til mel, og bland med 1 dl koksmasse. Varm opp sirup og peanøttsmør lett opp, og rør alt godt sammen. Trykk røra godt ut i en form, før du smelter 200 g sjokolade i vannbad. Hell over røra, og sett i fryseren i omtrent 45 minutter. Hvis du ikke spiser opp hele med engang kan kaken oppbevares i kjøleskap noen dager. Den er ufattelig god, hver bit er virkelig en fest i munnen! Liker du peanøttsmør og sjokolade kommer du garntert til å elske denne kaken.

Vi får heldigvis besøk i kveld, hvis ikke hadde jeg nok spist opp hele kaka selv! Jeg synes det er helt innafor å kose seg litt ekstra på lørdager, og dette er virkelig lørdagskos på sitt beste. Jeg har selvfølgelig prøvesmakt en bit allerede, og gleder meg allerede til å spise et par til senere i kveld ♥ 

Hverdagslykke

Denne torsdagen har vært så fin! Trondheim har virkelig vist seg fra sin flotteste side, og vi gikk en lang tur ute i solskinnet. Det gjør ingen verdens ting at det er kaldt når det er vindstille og blå himmel så langt øye rekker. Jeg krysser fingrene for at resten av høsten blir like fin, for dager som dette tar jeg gjerne flere av. Det som gjør det ekstra koselig er at jeg kan ta opp Ulrik og bære han i sele under turen når det er finvær. Det synes vi begge er gøy, og jeg vil gjerne ha han inntil meg så mye jeg kan. Permisjonen er jo snart over, så jeg skal virkelig utnytte resten av oktober sammen med lillehjertet. Jeg tror jeg smilte om kapp med sola i dag, så fint har jeg hatt det! At favorittjakken kom i ny farge i posten la ikke noen demper på humøret det heller, den er jo så fin. Jeg har fortalt dere om den før, vindtett- , vanntett og med varmende innerlag som er avtagbart. Det gjør jakken så allsidig at den kan brukes både høst, vår og vinter. Ut uka får dere også -25% på alt fra Kari Traa hos X-life, så nå har dere muligheten til å gjøre et godt kjøp! Hele utvalget finner dere ved å klikke dere inn her.

Jakke, ullgenser og pannebånd fra Kari Traa / tights fra 2XU / sko fra AdidasJeg har ikke bare gått tur i dag, jeg har også laget en skikkelig god middag. Små hamburgere ble laget av karbonadedeig, egg og løk. Tilsett det krydderet du ønsker, og stek i panna på middels varme. Skjær opp søtpotet og sett inn i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. Har du tid kan du lage sprø søtpotetfries som du finner oppskriften på her. Server gjerne med en salat på siden, og middagen er klar! Utrolig god, lettvint og sunn hverdagsmat. Denne torsdagen fortjener virkelig noen hjerter, for jeg har storkosa meg ♥


 

Sjokoladepåfyll

ProPud må være en av de beste oppfinnelsene i hele verden. I alle fall når det kommer til matfronten, for herregud så godt! Jeg elsker sjokolade, og ProPud gjør at jeg kan spise det med den aller beste samvittighet. For det smaker faktisk helt som sjokoladepudding, og ikke med falsk sjokoladesmak. Dere vet de gule boksene fra Piano med sjokoladepudding? Akkurat sånn smaker det faktisk - men med utrolig bra næringsinnhold og stappfull av proteiner. Det blir fort litt dyrt når en boks koster tretti kroner, men derfor pleier jeg å spise en halv boks i slengen og blande med cottage cheese. Topp med pecannøtter og litt bringebær så har du det perfekte påfyllet! Litt sjokolade i hverdagen må man ha, og dette er virkelig hverdagskos på sitt aller beste. Jeg vet det er flere sjokoladeelskere enn meg der ute, og har dere ikke prøvd ProPud enda så vet dere hva dere skal gjøre!Dagens 15 000 skritt er tatt, Ulrik sover og nå venter en etterlengtet Netflix-kveld i sofaen. Håper alle dere har en like fin onsdagsdagskveld ♥

Biff & Babyyoga

Jeg elsker å prøve nye ting, og nye måter å utfordre kroppen min på. I mange år har jeg tenkt at yoga er kjedelig, men der har jeg jammen tatt feil! Det er så godt for kroppen, og ikke minst så er det mye tyngre enn man skulle tro. Ekstra fint synes jeg det er når jeg kan ha med Ullisen, for Hit The Gym har nemlig babyyoga! Her er babyene med på øvelsene, og gjør det ekstra tungt å stå i posisjon. Det er så gøy å gjøre ting sammen synes jeg, når jeg får brukt kroppen samtidig som Ulrik er med. Han synes jo det er så gøy han også, og smiler bare når jeg bytter han fra posisjon til posisjon. Så dette var virkelig gøy for både mor og baby!

T-skjorte fra 2XU / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)Etter babyyoga dro vi ut for å spise lunsj, jeg var sulten som en ulv og hadde behov for skikkelig påfyll. Jeg bestilte en biffsalat med ekstra biff, og det var noe av det beste jeg har smakt på lenge! Ikke tvil om at jeg ble mett av denne kjempeporsjonen, virkelig en luksuslunsj denne tirsdagen. Så jeg må si at starten på denne tirsdagen har vært helt upåklagelig, og med strålende sol her i Trondheim har jeg tenkt meg på en lang trilletur litt senere. Permisjonslivet altså, det er så fantastisk deilig ♥


 

Ukens utfordring

Det er mandag, og vi har en helt ny uke foran oss. Jeg elsker å gi meg selv utfordringer, og jeg tar gjerne dere med på de. Ukens utfordring er ikke så vanskelig, den går ut på å gå minimum 15 000 skritt hver dag denne uken. Jeg motiveres veldig av å sette meg mål, og nettopp derfor gir jeg meg selv små utfordringer som dette i hverdagen. For hverdagsaktivitet er så viktig, og det er så enkelt å gjøre noe med! Det å ta trappa i stedet for heisen, eller å bruk beina i stedet for å kjøre er jo noe vi alle vet at vi burde gjøre. Men hvis vi først kommer inn i et dårlig mønster, kan det være vanskelig å bryte ut av det. Forrige uke var preget av mye jobbing for min del, og jeg ble alt for stillesittende. Mitt minimumsmål er i utgangspunktet 12 000 skritt hver dag, men enkelte dager gikk jeg under 10 000. Dette er ikke en trend jeg vil opprettholde, og derfor skal jeg altså gå minimum 15 000 hver dag denne uken. Det skal ikke så mye til for å innarbeide gode vaner, og det å være i aktivitet må jo være en av de beste vanene som finnes. Så er det jo så herlig å være utendørs i den fine naturen vår, den er til for å brukes akkurat som kroppen vår!

Ullgenser, ullbukse og ullsokker fra Kari Traa og ut uken er det -25% på alt fra Kari Traa hos X-life (sponsede lenker)

Det kan være tungt å komme seg over dørstokkmila, men når jeg først kommer meg ut føles det så uendelig bra! Da tar det ikke lang tid før energien, smilet og gleden er på plass, og jeg ser muligheter for litt ekstra trening overalt. Flere og flere trener på treningsstudio, men likevel blir flere og flere nordmenn overvektige. Mye kan nok skyldes på kosthold, men jeg tror at hverdagsaktivitet spiller en veldig viktig rolle her. Det hjelper lite med 1-2 økter på gymmet i uka hvis man sitter på rumpa resten av den. Så ta på dere joggeskoene, og bruk beina så mye dere kan denne uka!  Det er billigere, det er godt for deg og kanskje tar du det med deg og lager en god vane.


Tenker dere over hverdagsaktiviteten deres, og hva er deres beste tips for økt hverdagsaktivitet?

Pannekaker og kjøkkenprat

Jeg elsker late og lange søndagsmorgener, hvor jeg har god tid til å lage en skikkelig god frokost på kjøkkenet. Det er langt i fra noen hemmelighet at jeg elsker pannekaker, og når jeg først setter i gang lager jeg alltid ei stor røre. Pannekakerøre kan nemlig fint stå i kjøleskapet til dagen etter, tilsett gjerne litt mer vann hvis den blir tykk. Denne oppskriften blir jeg aldri lei av, den er så god:

3 hele egg ♥ 3 modne bananer ♥ 200 g havregryn ♥ 3 dl vann

60 g vaniljeprotein ♥ 3 ss sukrin gold ♥ 1 ss kanel ♥ 1 ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver

Mos bananene og tilsett resten av ingrediensene. La gjerne røra svelle litt, før du steker de på middels varme i pannen. Topp med det du ønsker, i dag valgte jeg bringebærkesam og ferske bringebær. En helt super start på denne søndagen!

Jeg tenkte ikke å bare vise dere pannekakene i dag, det er flere av dere som har vært nysgjerrige på oppussing av huset vårt. Nå skal ikke dette bli noen interiørblogg, men jeg synes det er gøy når dere interesserer dere for hvordan vi bor. Vi kjøpte et hus som ble bygd i 1973, og det var ikke gjort noen verdens ting med huset siden den gang. Vi rev ut absolutt alt, slik at alt som sto igjen var ytterveggene. Deretter satte vi i gang med å tegne planløsningen vi ønsket oss, og satte i gang! Jeg elsker jo å lage mat, og derfor er det viktig for meg å ha et kjøkken jeg trives med. For min del betyr det å ha et kjøkken med god plass, for det trenger jeg når jeg setter i gang! For å spare litt penger tegnet vi kjøkkenet selv, og kjøpte fronter på IKEA. For å få akkurat den finishen vi ønsket oss valgte vi benkeplate, vask og hvitevarer fra Sigdal. Det ble akkurat slik jeg ønsket meg det, og jeg elsker virkelig å stå på kjøkkenet for å lage mat!


Med disse pannekakene godt ned i magen skal vi komme oss ut på en søndagstur hele familien. Det regner ute, men det er faktisk ingenting som heter dårlig vår. Det gjelder bare å kle på seg, så blir det enda bedre når vi kommer inn igjen. Ønsker dere alle en helt super søndag ♥