hits

oktober 2015

Sunnere & skummel lørdagsgodis

Hei dere! Om ikke lenge får jeg noen fine jenter på besøk, og jeg måtte selvfølgelig lage litt skummel lørdagsgodis i kveld. Jeg synes Halloween er veldig gøy jeg, og tar den gjerne inn sammen med mange fine norske tradisjoner. Jeg har handlet inn smågodt til både jentene og de som ringer på dør, men jeg det er sunne alternativer på bordet også. Jordbærene ble aller best, de har jeg smugspist et par av allerede! Her ha jeg rett og slett brukt gresk yoghurt med vaniljesmak, og fordelt over jordbærene. Sjokoladebitene kuttet jeg opp til passende form, og trykket inn i yoghurtlaget. Sett i fryseren i en times tid, og de er klare til servering! Jeg har lenge elsket kombinasjonen av eple og peanøttsmør, og legger man til yoghurtnøtter må det jo bare bli godt. I tillegg ser det jo litt ut som en munn - i alle fall var det tanken bak. Paprikaen er fylt med dip, og jeg har kuttet opp et lass med gulrot og agurk. Ingen tvil om at sunn snacks kan være godt det også!

Nyt lørdagskvelden alle sammen!

Fredag & tacopaiFredag er den store tacodagen, men kanskje dere skal prøve å bytte ut den tradisjonelle varianten med en tacopai? Det er jo alltid gøy å prøve nye retter, selv om denne har en smak alle vil kjenne igjen. Tacopai er nemlig utrolig godt, og kjempeenkelt. For å lage bunnen har jeg brukt disse ingrediensene:

5 dl havremel/havregryn

1 dl mandelmel

2 egg

1 dl vann

En klype salt

Rør alt godt sammen, og jobb litt med deigen slik at den er lett å forme. Fordel i en paiform, husk å klem godt ut i kantene. Sett inn i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet, som består av karboadedeig, purreløk, paprika og litt presset hvitløk.  Her kan du selvfølgelig bruke flere typer grønnsaker hvis du ønsker det. La det steke seg sammen før du tilsetter tacokrydder og 3 ss creme fraishe. Fordel alt i den ferdigstekte bunnen, topp med ost og sett inn i ovnen igjen. La det stå i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet. Så er retten klar til servering!

Riktig god fredagskveld alle sammen♥

Verdens beste utdannelse

I samarbeid med AFPT

I en verden hvor stadig flere får livsstilssykdommer og sliter med helsen er jeg overbevist om at personlige trenere kommer til å bli viktigere og viktigere. Ikke bare er det mer enn nok å gjøre, men du får også muligheten til å virkelig endre livet til andre mennsker. Jeg har aldri angret et sekund på at jeg tok denne utdannelsen, jeg lærte så utrolig mye som student hos AFPT.  Det er nesten to år siden jeg begynte på PT-utdanningen min, men det virker nesten som det var i går! Jeg sitter igjen med utelukkende gode minner, selv om det var mye pugging og mange sene kvelder. Det er jo så lett å studere når det er noe man virkelig brenner for!

Det er nettopp det jeg skal frem til i kveldens innlegg, for hvis noen av dere virkelig brenner for trening og kunne tenke dere å jobbe med nettopp dette vil jeg anbefale AFPT sine utdanninger på det varmeste. Her er det skyhøyt nivå på fagstoff og forelesere, samtidig som studiene er veldig fleksible. Du kan ta standardkurs som meg, med samlinger annenhver helg. Dette gjør studiet enkelt å kombinere med jobb, og du finner mer om hvilke byer dette tilbys i her. Har du ikke mulighet til dette er det også mulig å ta webutdannelsen, hvor du kan studere akkurat hvor du vil. Her må det likevel selvfølgelig også gjennomføres en praktisk del, da dette er utrolig viktig i dette yrket. Studiene er støttet av Lånekassen, og jeg har til og med en rabattkode for de av dere som er interessert i det. Alt du behøver å gjøre for å få den er å sende meg en mail på nora@fitnessnora.no.  Det frister kanskje enda litt mer når du får innblikk i hvordan livet som PT-student er:Teknikkterping, anatomipugging, førstehjelp og god stemning pluss mye, mye mer er altså hverdagen som PT-student. Jeg elsket denne utdannelsen, og det tror jeg at de fleste andre vil gjøre også. Det er kanskje verdens beste utdannelse, den kan nemlig brukes til så mye! Om jeg ikke bruker kunnskapen min rettet mot andre til enhver, så har jeg alltid bruk for det for min egen del. Så hvis du har en liten PT-spire i magen, så håper jeg at nettopp du ble inspirert til å ta dette studiet. Norge trenger nemlig flere dyktige personlige trenere, det kan det aldri bli nok av!

Pumpkin party

Det er høysesong for gresskar, og det kan brukes til veldig mye mer enn bare til pynt! Flaskegresskaret er det jeg liker best å bruke i matlaging - og det kan faktisk brukes til alt fra middagsretter til brødbakst og desserter. I alle oppskriftene under har jeg delt gresskaret i biter, før jeg har kokt det opp. Når det er helt mykt moser jeg med stavmikser, og står igjen med en jevn masse fri for klumper. Her er mye godt, håper der frister!

Lenkene i innlegget er sponset

Proteinrikt gresskarbrød

400 g kokt gresskar

3 egg

2 ss sukrin

2 dl havregryn

2 dl sesammel

2 scoops bakeprotein

2 ss bakepulver

1 ts salt, 1 ts oregano og 1 ts basilikum

Pisk egg lett med sukrin. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hell røren over i en brødform og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. La det avkjøle seg før du skjærer opp, godt med både søtt og salt på!
Gresskar & gulrotmuffins

400 g kokt gresskar

1 stor gulrot

3 egg

150 g havremel

4 ss sukrin gold

2 scoops vaniljeprotein

2 ts bakepulver

2 ts kanel

Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland alt det tørre og tilsett, før du river gulroten. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Bruk Philadelphiaost og sukrinmelis for å lage glasuren på toppen.

Det er ikke bare ikke bare i bakst du kan bruke gresskar som nevnt, men også som tilbehør til middag. Her har jeg brukt halvt om halvt med gresskar og gulrøtter, kokt det godt og most med stavmikser. Tilsett krydder etter ønske, godt med hvitløk, salt og chili i synes jeg!
Kryddermuffins med gresskar

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

2 ts kanel

1 ts kardemomme

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Mos kokt gresskr med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake, veldig god med andre ord!
Del gjerne deres beste oppskrifter med gresskar i kommentarfeltet også!

Motivajonstips i høstmørket

Jeg tror alle trenger litt ekstra motivasjon til treningen noen gang, enten man er idrettsutøver, personlig trener eller mosjonist. Noen ganger frister sofaen ekstremt mye mer enn å komme seg på trening. Den følelsen har jeg kjent på ofte i det siste, og må jobbe litt ekstra med meg selv for å dra på gymmet. Jeg vet at jeg ikke er den eneste som kjenner det sånn innimellom, spesielt nå som det er mørkere ute. Mange utsetter treningen til januar, med nyttårsforsett og blanke ark. Men det er fortsatt utrolig mye som kan gjøres før jul, hvis en bare kommer i gang! Derfor tenkte jeg å dele noen motivasjonstips til dere i dag, som hjelper meg å komme meg på trening selv dager jeg ikke har lyst.

  • Jeg pleier ofte å si til meg selv at jeg bare skal trene i ti minutter. Enten jeg skal løpe eller løfte forteller jeg meg selv at jeg kan gå hjem igjen etter de ti minuttene er ferdige. Det har kanskje hendt et par ganger at jeg faktisk har gått hjem igjen etter den tiden, men i 99% av tilfellene ender jeg opp med å få gjennomført ei hel økt når jeg først er i gang. Det er jo ofte dørstokkmila som er den lengste, så med engang treningsskoene er på og pulsen har gått litt opp er det så enkelt å bare fortsette! Det høres kanskje litt dumt ut, men det er faktisk det beste trikset jeg har!  • Jeg er et konkurransemenneske, og jeg hater å tape. Jeg og ei venninne har begge lastet ned appen Sportstracker, og konkurrerer om å gå/løpe flest mulig kilometer hver uke. Det finnes mange flere slike apper hvor man kan legge inn konkurrenter også, og jeg synes det er så gøy! Du kan selvfølgelig velge å konkurrere med deg selv også,  eksempelvis ved å sette deg et kilometermål per uke. Setter du et mål på 42 kilometer per uke blir det ofte lett å motivere seg selv til 6 kilometer om dagen, i stedet for å utsette til onsdag hvor du plutselig har 18 kilometer å gjennomføre.
  • Jeg er litt som hunden min, jeg blir nemlig veldig motivert av belønninger! Her kan jeg velge meg et bestemt treningsmål, og når jeg har oppnådd det gir meg meg selv en belønning. Da frister det ofte litt mer å dra på trening, hvis jeg har valgt en belønning jeg virkelig har lyst på. Det trenger ikke alltid å være de store greiene heller, så lenge det er en belønning som motiverer nettopp deg til å komme deg på trening. Jeg har lyst til å stablisere meg på fire treningsøkter i uken i stedet for tre, og når jeg har klart det skal jeg ta en velfortjent dag på spa.
  • Oppdater spillelista di! Jeg vet ikke med dere, men det mange låter som bare gjør meg glad av å høre på de. Jeg har nettopp laget med ei ny spilleliste på Spotify, og jeg har lagt ut link til den på Facebook-siden min som dere finner her. Med masse god musikk på ørene er det så mye lettere å trene synes jeg! Er det en ting jeg hater så er det nemlig å høre min egen pusting og pesing, da blir jeg mye fortere sliten. Mens sanger med høyt tempo og glade toner gir motsatt effekt!
  • Det kan være vanskelig å se det for seg når man ligger på sofaen, men det er faktisk ingenting som er så godt som følelsen etter ei god treningsøkt. Jeg har aldri kommet hjem fra ei økt og følt meg mer sliten eller i dårligere humør. Motsatt effekt kjenner jeg derimot veldig ofte, så det å tenkte på den godfølelsen hjelper. Så er det jo så mye bedre å komme hjem til sofaen etter trening også, da kan man jo ligge der med god samvittighet!Hva er ditt beste tips for å få motivasjon til å trene?

Havrebrød & mandagsøkt

Etter en helg med litt for lite aktivitet bestemte jeg meg for å få en skikkelig god start på uka. Innstilling har så utrolig mye å si, ofter mer enn man tror! Jeg hadde bestemt meg for at denne mandagen skulle bli bra, og det har den blitt også. Etter treningsøkta mi ventet havrebrød, det er jo så utrolig godt. Brødet består av 100 g havregryn, 1 egg og 0,5 dl vann. Det er også veldig godt å tilsette krydder, her har jeg brukt salt, litt chili og oregano. Klem deigen godt sammen, og form til flate brød på et bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og la de avkjøle seg på rist. I mellomtiden rekker eggene å koke seg ferdig, perfekt pålegg!Økta i dag gikk veldig bra synes jeg! Jeg klarer fortsatt å øke fint i vekter, og det kjennes veldig godt for kroppen. Dets som også er så fint, er t det føles mye bedre å legge seg ned på sofaen etter ei god treningsøkt! I dag så treningsprogrammet slik ut:

Strake markløft 3 x 8, 50 kg

Lårcurl på ball 3 x 10, i supersett med

Glutebridge på ball 3 x 10

Utfall bakover fra step med manualer 3 x 10, 6 kg

Rygghev 3 x 12

Sittende skulderpress 3 x 8, 16 kg

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 8, 5 kg

Pushups i slynge 3 x 10

Tights fra Röhnisch / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Med en så god start på uka er jeg sikker på at resten av den blir bra også! Mandager er virkelig ikke så verst når man bare bestemmer seg for at de skal bli bra. Håper alle dere har hatt en god start på uken også ♥

Hjemmelaget Questbar

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg elsker Questbars, og kan lett spise litt for mange på rappen. I år kom endelig hovedingrediensen i barene til Norge, og nå har jeg endelig testet den. Det var utrolig enkelt å lage barene, og ikke minst så er det jo veldig gøy å kunne velge smaken helt selv. Det du trenger for å lage en bar er følgende :

30 g fibersirup

30 g proteinpulver, jeg brukte vanilje

25 gram hakket sjokolade, bær, nøtter eller lignende

1-2 ss vann

En klype salt

Bland alt det tørre, mens sirupen varmes opp. Den skal få små bobler i seg, da rører du inn det tørre. Form med hendene til en bar, og sett i kjøleskap i 15 minutter. Jeg lagde to ulike varianter, en med sjokoladebiter og mandler pluss en med gojibær og mandler. Jeg tenkte ikke over at sjokoladebitene ville smelte i den varme sirupen, så her er det greit å blande inn proteinpulver og mandler først. Baren ble kjempegod, men jeg er så utrolig glad i litt crunch og tyggemotstans at jeg heller ville hatt biter. Så det må dere huske på når dere prøver!


Jeg ble faktisk veldig overrasket over hvor likt de faktisk smakte vanlige Questbarer! Den eneste forskjellen var at disse ikke er like stive/harde, men det synes jeg egenlit bare er positivt. Det beste er jo uansett å varme opp Questbarer i mine øyne. Det er jo også stor stas å velge smaker selv, da får jeg det jo akkurat som jeg vil! Enda et pluss er at her tar det litt tid å lage en bar, og da blir det fort vanskelig å spise mange på rappen. Det skjer nemlig ofte her i huset når jeg bestiller flere esker samtidig. Så da får jeg forsette å lage egne i stedet for å kjøpe fremover! Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, håper dere har en fin søndag ♥

Lørdagsmiddag: fylt søtpotet med karbonadedeig

Søtpotet er så fantastisk godt, og kan brukes i nesten alt. Søtpoteten er faktisk en rotgrønnsak, og er full av vitaminer og mineraler. Å fylle den er fantastisk godt, og her kan  du selvfølgelig velge fyllet selv.  Jeg har tidligere laget med kylling og spekeskinke pluss en vegetarvariant som dere finner ved å klikke på lenkene. Jeg er inne i en periode hvor jeg er ekstremt glad i karbonadedeig, det har vært middag nesten hver dag de siste ukene. Denne lørdagen er ikke noe unntak, og derfor ble det fylt søtpotet med karbonadedeig i dag! Fremgangsmåten ser slik ut:

- Vask og prikk hele søtpoteten med en gaffel. Bak i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller i mikroen i 5-10 minutter. La de avkjøle seg litt, før du deler i to og skraper ut fyllet.

- Stek karbonadedeig sammen med krydder du liker. Tilsett grønnsaker, her har jeg brukt paprika, tomat, rødløk og mais.

- Mos fyllet fra søtpotetene og bland inn det ferdigstekte kjøttet og grønnsakene. Fordel i søtpotetene, og topp med ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.


Gjerne server med en god salat og hvitløkskesam, så har du virkelig et sunt og godt festmåltid!  Håper dere nyter lørdagskvelden ♥

Gravid-oppdatering

Jeg synes det er så gøy å følge med på andre gravide, og det er jo så mange av oss nå! Det er godt mulig at jeg bare legger mer merke til det fordi jeg er gravid selv, men jeg synes jeg ser gravide overalt om dagen. Jeg leste dette innlegget på Rachel sin blogg og synes det var skikkelig gøy å lese, derfor stjeler jeg ideen og håper dere synes det er er gøy også. Her er min gravid oppdatering:

Uker: 22

Uker igjen til termin: 18

Kjønn: Gutt

Navn: Ulrik

Kontroll: Jeg skal til første kontroll hos jordmor om et par uker, og jeg gleder meg masse til å snakke med ei som virkelig kan mye om denne merkelige tilstanden.

Innkjøp: Jeg har kun kjøpt en ting, og det er en kopp til lillegutt. Det er sikkert en god del ting vi trenger før han skal drikke av sin egen kopp, men jeg måtte bare finne noe lite! Vi er jo midt i oppussing av hus, og da tror jeg ikke Bjørni ville blitt så fornøyd med meg hvis jeg begynner å fylle det opp. Det er nemlig nok kaos der allerede!Bevegelser: Først i denne uken kunne jeg virkelig kjenne at han var der inne! De eneste gangene han sparker er når jeg ligger på magen, så nå ligger jeg noen minutter på magen hver kveld før jeg sovner. Det gikk plutselig mye mer opp for meg at det faktisk er et lite liv der inne, når jeg klarer å kjenne han. Det ble med ett mye mer koselig å være gravid synes jeg!

Indre ro: Helt ærlig er jeg ganske stressa. Jeg kan absolutt ingenting om barn, har egentlig ikke vært så glad i de frem til nå og har aldri vært typen til å holde/leke med småbarn. Jeg skjønner jo at det kommer til å endre seg når lille kommer, men jeg er veldig glad for at jeg fortsatt har fire måneder til å forberede meg på!

Vektøkning: Jeg har ikke veid meg siden uke 15, da hadde jeg gått opp 15 kilo. Spent på å se hva tallet sier på neste kontroll, men jeg prøver å ikke tenke så mye på akkurat det.

Vann i kroppen: Her har jeg hatt mye hele veien, og det er skikkelig plagsomt. Heldigvis føler jeg at det har forsvunnet  i ansiktet den siste måneden, jeg så virkelig ut som en blåsefisk en periode! Så da skal jeg ikke klage på at det fortsatt er mye i resten av kroppen.

Strekkmerker: Jeg oppdaget mitt første for to dager siden, på innsiden av låret. Det er lillarødt og synes ganske godt. Samme kveld sto jeg og danset på badet mens jeg pusset tennene, før Bjørni utbrøt "hva har du gjort deg på låret?" og pekte på strekkmerket mitt. Jeg ble dritsur og gikk rett i senga uten å prate mer med han den kvelden. Stakkars mann, det er ikke barebare å leve med ei som er gravid og hårsår!

Tungt: Jeg kjenner jo selvfølgelig at det er tyngre å gå rundt med så mange kilo ekstra, men det går veldig fint enda. Kondisen er råtten og jeg blir andpusten bare av å gå opp trapper. Ingen Marit Bjørgen her med andre ord! Men styrketreningen går kjempebra, og det er det jeg velger å fokusere på nå.

Cravings: I den siste tiden har jeg hatt veldig lyst på appelsiner, klementiner og appelsinjuice. Jeg liker jo dette til vanlig, men nå har jeg ekstra lyst på det. Så merker jeg at jeg har mer søtsug nå enn vanlig, men setter som alltid av en dag i uka til ekstra kos med godis og da går som regel greit. Hvis jeg bare MÅ ha noe midt i uka, så ryker det fort litt mange ferske dadler. Det er jo nesten godis det også!

Plager: Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg har vært plaget av mye kvalme og oppkast, det er jeg dødslei av. Ellers har jeg fått ekstremt mye kviser - både i ansiktet, på brystet og ryggen. Det er jo ikke det verste, men forsatt langt i fra gøy! Halsbrann sliter jeg også en del med, så det er ikke bare en dans på roser å være gravid altså.

Humør: Her vil jeg egentlig påstå selv at jeg er like glad og blid som alltid,  men det er mulig min bedre halvdel ville vært uenig hvis han fikk skrive innlegget. Jeg merker bare at jeg blir fortere lei meg og fortere rørt. Jeg griner hver eneste gang jeg ser Norske talenter, så i ikveld er det bare å finne frem Kleenex!

Fødselsforventninger: Jeg forventer at det gjør dritvondt, men jeg gruer meg ikke enda. Det er jo fortsatt lenge igjen til han kommer, og vi har en million ting som skal ordnes opp før den tid.

Kulen blir jo bare større og større som dere ser, og stikker godt ut :) Jeg regner meg mange av dere lesere har mer erfaring enn meg med å være gravid, så hvis dere har noen gode råd mot plager er dere hjertelig velkommen til å dele i kommentarfeltet.

Helkroppsøkt ute i det fri

I dag fristet det ikke med en økt innendørs etter jobb. Jeg følte heller for å komme meg ut i den gode høstlufta, det er jo ingenting i veien for å legge treningen utendørs. Det er jo så mange øvelser som kan gjøres med kroppsvekt, som knebøy, utfall, pushups og planke. Hvis man da i tillegg har med seg en strikk, får en plutselig trent flere kroppsdeler også. Jeg bruker forskjellig tyngde på stikkene i forhold til motstand på øvelsene, og ingen kan si at det ikke er tungt å trene med disse strikkene. Jeg synes strake markløft med strikk er en super øvelse, som virkelig kjennes i baksiden av lårene.

Vest fra Röhnisch (-40%) / sko fra Adidas (-44%) / Thermal Top fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)
Ryggen får man også trent godt hvis strikkene festes til et tre, og kjører roing. Hvis du finner en tykk gren kan du også feste strikkene til den og kjøre pullups. Er du skikkelig sterk tar du pullups uten strikk og med kroppsvekt som motstand.

-50% på treningsstrikk i grønn og oransje
Skuldrene får også gjennomgått hvis du tar øvelsen stående skulderpress. Her måtte jeg ned på det letteste strikket for å klare å gjennomføre øvelsen, selv om skuldre er den kroppsdelen jeg er sterkest i.
Gjennomfører du alle disse øvelsene, altså knebøy, utfall, pushups. planke, strake markløft, roing og skulderpress har du virkelig fått trent godt gjennom hele kroppen. Du kan gjerne gjennomføre som en sirkel, og ta 10 x repetisjoner på hver øvelse før du går videre til neste. Jeg kjente det godt i hele kroppen etter jeg var ferdig, derfor passet det perfekt å dra på middag hjem til mamma og pappa etterpå. Så hvis du skulle føle for å ta økta di utendørs en dag håper jeg du fikk litt inspirasjon av dette innlegget. Jeg synes i alle fall det er fantatstisk godt med slike økter innimellom, og ikke minst har vi alle godt av variasjon i treningen. Hvis dere liker å trene utendørs så gjerne del deres beste tips i kommentarfeltet også!

Sjokoladecravings

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå har jeg nettopp kommet inn fra tur med Guapo, og han ville ikke frivillig ut døra for å si det sånn. Det regner, blåser og er surt ute - altså fristet det ikke så veldig med tur. Men det er jo sånn at det finnes ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlig klær. Så vi kom oss ut på en frisk tur, og det kjennes kjempebra ut akkurat nå. Etter en kald tur hadde jeg ekstremt lyst på noe varmt og godt, med smak av sjokolade. Jeg vurderte kakao før jeg husket at jeg hadde noen poser med kake-i-koppen liggende, og dermed var problemet løst! Dette er Funksjonell Mat sin mikrokake, som du rett og slett bare blander med litt vann og setter i mikroen. På to minutter har du en nydelig kake uten sukker, gluten eller egg som venter på deg. Den smaker faktisk skikkelig godt, og mine sjokoladecravings ble uten tvil tilfredstilt .Så tenkte jeg bare å tipse dere om det store flyttesalget hos X-life akkurat nå, her finner dere mye bra til en rimelig penge! Jeg elsker å shoppe på salg, og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som føler det slik. Jeg får nesten den følelsen at sparer penger, og det kommer fra ei som har bachelor i økonomi! Vet ikke om lærerne jeg hadde ville vært enige, men det får være en annen sak. Uansett, klikk på bildet under for å komme til salget og bruker du koden "FLYTT15" når du kommer til kassen får du også 15% avslag på alle ordinære varer.

 

Nå er det Orange is the New black for alle penga resten av kvelden, godt pakket inn i ullteppet mitt. Perfekt lillelørdag!

 

Når ingenting går som planlagt

2015 skulle bli det beste treningsåret mitt noensinne. Jeg satte meg mange mål, og da året startet var jeg sikker på at jeg skulle  klare alle. Jeg skulle stille i Athletic fitness på våren, men på grunn av prolapsen i ryggen måtte jeg ta den lengste perioden med treningsfri jeg har hatt. Etter mange måneder ble ryggen heldigvis bedre, og jeg kunne gjenoppta treningen. Jeg hadde heldigvis flere mål i sikte både Toughest, triathlon og maraton var skrevet ned i kalenderen og jeg satte i gang treningen mot dette. Så fant jeg ut at jeg var gravid, og nå er alle disse konkurransene over uten jeg har gjennomført en eneste en. For første gang i løpet av treningskarrieren min har jeg ikke klart å nå noen av de målene jeg har satt meg .

Når jeg ser på disse bildene blir jeg likevel ikke lei meg eller føler at treningsåret har vært mislykket. Jeg blir heller glad av å tenke på at kroppen min er i stand til å gjøre alt dette, selv om den ikke er det akkurat nå. For det skjer alltid  uforutsette ting, i alle sine liv. Hvor mye vi enn planlegger så er det umulig å vite nøyaktig hvordan dagen din blir når du går ut døra om morgenen. Det du derimot kan gjøre hver eneste dag er å gjøre det aller beste du kan, ut i fra dine foutsetninger. Nettopp det føler jeg at jeg har klart så langt i år og derfor er jeg fornøyd med meg selv på tross av dårlig måloppnåelse. Så hvis du skulle ta ny pers i knebøy i dag men ikke klarte det fordi du har sovet dårlig i natt, så er det helt greit. Da gjør du så godt du kan, og tenker at du skal klare det målet en annen dag. Det er krav overalt i dag både på jobb og skole, men det er kanskje de høye kravene vi setter til oss selv som kan være tyngst. Det jeg vil frem til med dette innlegget er at det trenger ikke nødvendigvis å være sånn. Hvis du gjør ditt aller beste hver dag så er det nemlig mer enn godt nok ♥

Spicy kjøttboller & grønnsakspastaI dag ble det pasta til middag, og jeg har lenge hatt lyst til å prøve den nye grønnsakspastaen som har kommet i butikkene. Jeg synes den smakte akkurat som vanlig pasta, så her kan selv de som ikke er glad i grønnsaker få i seg litt ekstra. Likevel vil jo ferske grønnsaker alltid være det beste, da mye av næringsinnholdet i grønnsaker kan forsvinne under bearbeiding. Men likevel synes jeg dette er et supert alternativ til vanlig pasta. Den ble servert med spicy kjøttboller, laget av 400 g karbonadedeig, presset hvitløk og chili. Bland alt godt sammen i en bolle, form til boller og stek på middels varme i panna. Jeg prøvde å mulitaske ved å rydde kjøkken, snakke i telefonen og gi Guapo mat samtidig slik at mine ble litt brent, men det unngår du om du følger litt mer med enn meg!  

Sausen er laget av 3 store tomater, 1 paprika, 1/2 løk, 1/2 presset hvitløk, 2 ss tomatpure og litt salt. La det koke seg sammen noen minutter - så er det klart til servering! Jeg synes tomatsaus smaker så uendelig mye bedre når man lager den selv, det tar kanskje bittelitt lengre tid men det er verdt det. Denne sunne og raske middagen var klar på 15-20 minutter, perfekt i en hektisk hverdag.

Dette ble et perfekt måltid til to sultne mennesker, alt ble faktisk spist opp. Og helt til slutt, hvis noen skulle lure så har jeg kjøpt pastaen helt selv. I følge en tråd på Kvinneguiden er jeg tydeligvis veldig dårlig på å merke innleggene mine, selv om jeg synes jeg er flink på det selv. Denne pastaen er altså ikke sponset, så er i alle fall det klart :) Ønsker dere en fortsatt nydelig tirsdag ♥

Superstart & rumpepump

Det finnes ikke noen bedre måte å starte uka på enn med en super treningsøkt, og det har jeg hatt i dag. Kroppen fungerer veldig greit på trening, selv om jeg merker at de fleste øvelsene er veldig tunge selv med lite vekt. Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til å trene uten å ta hensyn til mini i magen, men det er en god stund igjen enda så jeg får bare bli vant til det! Økta i dag så slik ut:

Knebøy 4 x 8, 45 kg

Bulgarsk utfall med stang 3 x 8. 15 kg

Ettbeins glutebridge på bosuball 3 x 15 per bein

Pullthrough 3 x 10, 35 kg

Skråbenk 3 x 10, 30 kg

Pallofpress 3 x 10

For å få hipthrust og glutebridge til å ta skikkelig uten å bruke vekt har jeg blitt litt ekstra kreativ. I dag ble glutebridge kjørt på bosuball, og med ustabilt underlag svei den virkelig! Det tror jeg den vil gjøre for abosolutt alle, gravid eller ei. Så om du føler for litt ekstra rumpepump en dag bør du absolutt prøve denne øvelsen!

Jeg kom hjem uten noe formening om hva jeg skulle lage til kveldsmat, det var ingenting som fristet. Jeg vet jo hvor viktig det er å få i seg mat etter trening, så jeg endte opp med å se på altenativer fra Strongbody planene. Det er nemlig så mye godt å velge i, og det er jo umulig å ikke bli fristet! Hvis du kunne tenke deg coaching, og ha en diett hvor du kan spise alt det på bildene under så legg igjen eposten din i kommentarfeltet. Da vil du få en epost fra meg med mer informasjon om coachingen vi tilbyr.Håper dere har hatt en sprek start på uka hele gjengen!

Sunday funday

Jeg vet ikke av noen bedre måte å bruke en søndag på enn ute i naturen.  Jeg blir alltid gladere og i mye bedre humør av å komme meg ut i frisk luft. Jeg og Linn dro på Ladestien sammen med Guapo, og i koste oss alle tre ute på tur. Den som koste seg aller mest var nok Guapo, han fjernet nemlig en klo forrige fredag og har hatt turforbud siden da. Så dere kan tro han var fornøyd med å komme seg ut etter over ei uke innendørs! Jeg er også rimelig fornøyd med å fortsatt få igjen jakken min, magen vokser nemlig i stor fart om dagen. Det er så rart å tenke på at det faktisk er et lite menneske der inne!

Jakke, ullgenser og lue fra Kari Traa / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Søndagssmil fra oss til alle dere!

Pannekaker i hjerter

Det skal så lite til for å glede andre, og i dag bestemte jeg meg for å gi kjæresten en skikkelig god start på dagen. Egentlig var det ikke så mye spennende i kjøleskapet, men det skal ikke så mye til for å trylle frem en god frokost. Pannekaker, kaffe og presset appelsinjuice ble frokosten, og frokosten ble mer enn godkjent. Jeg har som regel alltid banan i pannekakene mine, men de ble faktisk veldig gode uten også. Oppskriften jeg brukte i dag ser slik ut:

3 egg

4 ss sukrin

150 g havremel

30 g vaniljeprotein

1 ts vaniljepulver

3 ss mager vaniljekesam

0,5 dl vann

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen, tilsett litt mer vann hvis du vil ha tynnere pannekaker. Jeg liker at de er tykke, og derfor bruker jeg litt mindre vann i oppskriften. Disse har jeg stekt i en hjerteform, for at de skulle bli ekstra fine. Slike former er så morsomme, og løfter frokosten et hakk. Ingen tvil om at disse pannekakene er laget med kjærlighet i alle fall!

Lenkene i innlegget er sponset


Jeg spiste selvsagt noen pannekaker selv også, det er jo så godt! Resten av lørdagen skal jeg bruke til litt jobbing, pluss at jeg skal få inn en god treningsøkt før det blir jentekveld senere. Finfin lørdag med andre ord! Håper alle dere får en flott dag også ♥

Fredagslykke i favorittskåla

Ingen tvil om at det er fredag her i huset! Tacoen er allerede spist, jeg blir virkelig aldri lei av det. Dagens lunsj ble denne herlige skåla med taco, jeg er så glad i avocado og masse ost til.  Så har jeg blitt storfan av tacolefsene fra Buer, det er jo så dårlig plass i speltlompene! Så for å få plass til alt jeg har lyst på bruker jeg heller disse lefsene, de smaker jo mye bedre også. Litt dyrere, men det er virkelig verdt det til fredagskosen synes jeg.
Jeg kjenner allerede gårsdagens styrkeøkt i beina, og er veldig glad for at jeg har treningsfri i dag. Økta jeg kjørte i går så slik ut:

Knebøy 4 x 10, 40 kg

Bulgarske utfall 3 x 12, 6 kg

Ettbeins strake markløft 3 x 8, 10 kg

Pullthrough 3 x 10,  37,5 kg

Skråbenk med manualer 3 x 10. 16 kg

Paloffpress 3 x 8

Jeg synes ettbeins strake markløft er en veldig god øvelse, som tar godt! Stå rett opp og ned med en kettlebell i hver hånd. Flytt vekta di over på det ene beinet, som står godt plantet i bakken. Løft det andre beinet, samtidig som overkroppen går fremover. Se for deg at kroppen skal være i en rett linje fra hodet og ned til tærne. Returner til utgangsposisjon, og gjenta 8-10 ganger per bein.

Genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (sponsede lenker)

I helga har jeg faktisk nesten ingen planer, og det synes jeg er fantastisk godt!  Sender et stort fredagssmil fra meg til alle dere♥

Kremet svinewok med eple og vårløk

Hei dere! Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en sunn og god torsdagsmiddag, det trenger nemlig ikke være så avansert. Jeg er stor fan av enkle og raske måltider i hverdagen, så koser jeg meg heller litt ekstra på kjøkkenet i helgene. Denne woken ble storsuksess hjemme hos oss i går, det var faktisk så godt at hver minste bit ble spist opp. Til to personer trenger du:

350 gram strimlet svinekjøtt

1 stilk med vårløk

1 eple

1 presset kinesisk hvitløk

1/2 finhakket chili

Brokkoli

Paprika

2-3 ss soysaus

1 boks kokosmelk (fullfett)

Stek svinekjøttet sammen med hvitløk og chili.  Skjær eple, brokkoli og paprika i passende biter og tilsett i panna. La det steke noen minutter før du tilsetter kokosmelk og soyasaus. Jeg bruker kun den stive delen av kokosmelken, og heller ut resten. Da blir sausen så kremete og god synes jeg! Smak til med soyasaus og gjerne litt salt.  Server gjerne med ris, så er måltidet komplett. 


Mettende, smakfull og full av god næring, virkelig en wok som anbefales! Nå skal jeg jobbe litt, før ukens andre treningsøkt står for tur litt senere.  Ønsker dere alle en sunn og sporty torsdag ♥

More bang for the bucks

Hvis du sliter med å få tid til lange treningsøkter i hverdagen handler det om å gjøre det beste ut av den siden du har. Du kan få inn ei god styrkeøt på bare 30 minutter, og du bare bestemmer deg for det! Mange dropper trening hvis du ikke har god nok tid men alt er virkelig bedre enn ingenting. For å få mest mulig ut av tiden din i ei kort økt er det viktig å fokusere på store øvelser, som involverer mange muskler. På den måten får du trent mye av kroppen samtidig, selv om du bare gjennomfører en øvelse. Baseøvelser som knebøy og markløft er gode eksempler på slike øvelser, som de fleste kjenner til. Men jeg er også glad i å sette sammen øvelser for å få mer bang for the bucks, eller mer for penga som det heter på godt norsk. Et godt eksempel på en slik øvelse ser dere på bildene under, hvor både lår og skuldre fikk jobbet godt samtidig. Start med å stå på en step med ei vektskrive forran deg. Ufør utfall bakover, og samtidig løfter du vektskiva rett opp over hodet. Returner til utgangsposisjon, og gjerne kjør 10-15 repetisjoner før du bytter bein.

Genser fra Better Bodies / tights (nå på tilbud) fra 2XU (Lenkene i innlegget er sponset)

Jeg gjennomførte tre sett med denne øvelsen i går, og gjett om jeg er støl i dag! Samtidig gjennomførte jeg supersett på de andre øvelsene mine, slik at jeg fikk inn ei god økt selv med dårligere tid enn vanlig. Sirkeltrening kan også være en lur måte å få in mer trening på kort tid på. Dagens oppfordring fra meg til dere er altså å dra på trening, uansett om du bare en halvtime til rådighet! Du kan få gjort så mye mer enn du tror hvis du bare skrur opp tempoet litt, og bruker store øveler. Jeg er et levende bevis på akkurat det, superstøl etter gårsdagens økt allerede! Så ville jeg bare tipse dere om supertilbudet hos X-life akkurat nå, på tights fra 2XU! Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i 2XU, men på grunn av den gode kvaliteten er det også et dyrt merke. Derfor tenkte jeg en del av dere ville bli glade for å se at den er ganske mye rimeligere enn vanlig akkurat nå.  Så kan jeg avsløre med at jeg og Linn jobber med ei ny tightsguide, dere husker kanskje den vi publiserte i fjor? Med så mye nytt er det på høy tid med en ny, så den kan dere glede dere til :) Ha en fantastisk onsdag!

Super start med søtpotetpannekaker

De siste to dagene har formen min vært litt bedre, og faktisk følt meg som et menneske litt tidligere på dagen. Så nå krysser jeg fingrene for at kvalmen skal gi seg helt snart! Fra å ikke tåle synet av noe annet enn salte og tørre matvarer før klokka fire har jeg i nå nettopp spist søtpotetpannekaker. Det må jeg si er et stort steg i riktig retning, og det var på høy tid at disse ble servert igjen. Oppskriften ser slik ut:

3 egg

3 ss sukrin gold

6 dl havregryn

500 g søtpotet

60 g vaniljeprotein

2 ts kanel

2 ts bakepulver

3 dl vann

 Kok søtpotet og fjern skallet. Mos med stavmikser til alle klumper er borte. Tilsett resten av ingrediensene, og rør godt. La gjerne røra svelle noen minutter før du setter i gang med stekingen. Trikset med steking er å bruke lav/middels varme, for å unngå at de brenner seg. Det tar litt lengre tid - men resultatet blir jo så bra! Dette en stor oppskrift, og jeg fikk totalt ti tykke pannekaker. Røra holder seg fint i kjøleskap til dagen etter, så du kan godt spare halvparten.  Som topping velger du akkurat det du vil, her ble det blåbær og cottage cheese.

Lenkene i innlegget er sponset


Pannekakene er fulle av proteiner, gode karbohydrater og inneholder sunt fett, så dette er virkelig god næring. Med disse i magen er jeg klar for resten av arbeidsdagen, og ei styrkeøkt litt senere i kveld. Ha en super tirsdag da dere!
 

Laksegrateng & ekte Tinderkjærlighet

 
I dag har den flotteste gutten jeg vet av bursdag, og han ønsket seg laks til middag. Det fikk han selvfølgelig også, og dagens middag ble laksegrateng. Sunn, god og enkel - denne retten faller nok i smak hos både store og små. Her er ingrediensene du trenger for å lage denne retten:

2 store søtpoteter

1/2 kinesisk hvitløk

1 brokkoli

1 paprika

1 rødløk

1/2 boks gresk yoghurt

400 g laksefillet

Ost 

Basilikum

 Kok søtpotetene og fjern skallet. Mos med stavmikser, og tilsett presset hvitløk i søtpotetmosen. Fordel blandingen i en ildfast form, før du legger grønnsakene over. Fordel den greske yoghurten litt utover, før du legger over laksen. Helt til slutt topper du med ost, oregano og gjerne litt fersk basilikum. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter.  Server gjerne med en god salat til.


Nå er vi begge gode og mette, selv om nesten halvparten av forma er igjen! Det er nemlig en mektig rett, full av god næring. Bursdagsbarnet er godt fornøyd med middagen, og det er selvfølgelig kokken også. Jeg har ikke fortalt noen andre enn de nærmeste hvordan vi møttes, fordi jeg har vært så flau over det. Men sannheten er faktisk at jeg møtte drømmemannen min på Tinder! Påska i fjor skulle jeg egentlig til Loaded Cup i København for å være heiagjeng, men en heftig runde med omgangssyken holdt meg hjemme. Litt gøy måtte jo jeg også ha det i påskeferien selv om jeg lå hjemme alene, så jeg lastet ned appen. Der ble vi en match og noen uker etterpå dro jeg dødsnervøs på min første og eneste Tinder-date. Jeg avlyste faktisk 3-4 ganger med talentløse unnskyldninger fordi jeg var så nervøs, men til slutt kom jeg meg avgårde. Det er jeg overlykkelig for i dag, jeg har jo aldri hatt det bedre. Takket være Tinder har jeg altså denne fantastiske samboeren, og om 20 uker kommer babyen vår. Det må vel kunne kalles ekte Tinderkjælighet? 

Forresten tenkte jeg å spørre dere om tips, i bursdagsgave får han en tur til Gran Canaria som vi skal reise på før jul. Det blir jo mest sannsynlig den siste sydenturen vår alene på en god stund, så jeg vil at vi skal kose oss skikkelig. Jeg er lite kjent der, så hvis noen av dere har tips til byer/steder/hoteller jeg bør se på blir jeg supertakknemmelig ♥

Alt er bedre enn ingenting

I dag hadde jeg egentlig store planer om å få inn ei styrkeøkt, men med så fantastisk vær måtte jeg bare ta meg en tur ut i stedet. Det er jo mange øvelser man kan gjøre utendørs,  med egen kroppsvekt.  All trening er bedre enn ingen trening, og akkurat den tanken tok jeg med meg ut i dag. Etter en fin tur gjennomførte jeg noen enkle styrkeøvelser, men det var mer enn nok til å få opp pulsen! Først kjørte jeg bulgarske utfall, her kan du gjerne kjøre 3 x 15-20 repetisjoner på hver fot. Om du vil kan du kjøre en og en øvelse, ellers kan du gjennomføre de etter hverandre i en sirkel.

Lue fra Kari Traa / boblejakke fra Kari Traa / hettegenser fra Craft / mammatights fra Boob og joggesko fra Adidas (sponsede lenker)
Etterpå kjørte jeg pushups, det er faktisk ganske så tungt med all denne ekstra vekten! Enda tyngre blir det også om du velger å løfte det ene beinet, som dere ser på det nedeste bildet. Her er kan du kjøre tre runder med så mange repetisjoner du orker.
Helt til slutt ble det tricpes dips på benk, og etter den øvelsen var jeg godt fornøyd. Det brant tross alt godt i både går, bryst og armer,  bare ved å gjennomføre noen enkle øvelser. Etterpå var det bare å smile, for denne søndagen har vært helt utrolig bra!

Sunnere eplekakeLenkene i innlegget er sponset

Sunn bakst hører med til en hver helg synes jeg, det er så koselig med ekstra tid på kjøkkenet. Min kjære samboer har bursdag på mandag, og ønsket seg eplekake på dagen. Jeg har faktisk aldri laget sunn eplekake før, så da måtte jeg lage en test-kake i dag. Jeg vet jo aldri om oppskriftene mine blir vellykket på forhånd, og det er litt dårlig stil å servere en fæl kake på selve bursdagen. Men kaken ble alt annet enn fæl, den ble faktisk helt nydelig! Smakfull og søt, samtidig som den er mye sunnere enn vanlig eplekake. Oppskriften ser slik ut:

 

2 egg

5 ss sukrin

2 ss smør

3 ss havremel

5 ss fibra fullkornshvetemel

3 ss gresk yoghurt vanilje

0,5 dl melk

1 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver

1 ts kanel

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Dette tar en liten stund, så her gjelder det å være tålmodig.  Smelt smør og tilsett resten av ingrediensene, og la det blande seg godt inn.  Når røra er ferdig heller du den i en liten springform, før du starter med fyllet

Fyll:

2 store epler

2 ss sukrin gold

2 ts kanel

En god neve madler

Skyll og rens epler før du skjærer i skiver. Dytt de forsiktig ned i kakerøra, før du topper med sukrin gold, kanel og hakkede mandler. Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. La den avkjøle seg på rist etter du tar den ut av ovnen, så er det bare å nyte!


Her er kaken servert med mager vanilje kesam, men du kan også bruke yoghurtis med vaniljesmak. Denne kaken har allerede blitt en favoritt hos meg, og jeg har spist to store stykker allerede. Perfekt lørdagskos ♥

Ukens siste økt

Endelig fredag igjen! Ukene går så fort synes jeg, og i dag er det klart for ukens siste styrkeøkt.  Det å trene styrke tre dager er veldig overkommelig, og ikke minst er det mulig å få gode resultater. Mange tror at de er nødt til å trene hver dag for å oppnå resultater, men også på trening er det viktigere med kvalitet over kvantitet. Mange av kundene mine både på HIT og gjennom Strongbody har styrkeporgrammer som går over tre dager, og leverer kjempegode resultater! Så hvis du har lagt styrketreninga litt på hylla fordi du tror du må sette av alle kveldene dine, da bør du virkelig revurdere. Trener du tre ganger i uken anbefaler jeg å trene gjennom store deler av kroppen hver økt, min trening ser slik ut i dag:

Rumenske markløft 3 x 5-8

Lårcurl + hipthrust på ball 3 x 10-12

Utfall bakover fra step 3 x 8-10

Rygghev 3 x 8-12

Sittende skulderpress 3 x 5-8

Sidehev i kombinasjon med fronthev 3 x 6-8

Facepulls 4 x 8-10

Jeg er så glad i sidehev kombinert med fronthev, det er en tung øvelse men den trener store deler av skuldra. Jeg fant noen gamle bilder av av utførelsen, som dere kan se under. Start med en vanlig sidehev, før du fører manualene direkte frem i en fronthev og trekker godt tilbake igjen før manulalene senkes. Da har du gjennomført en repetisjon. På grunn av at du holder vektene oppe så lenge av gangen kan jeg love at den svir, men jeg kan også love at den funker!

Favoritt-tightsen finner dere på tilbud her (sponset lenke)

Formen er ikke helt på topp enda, så treningen får vente noen timer til. Jeg har i alle fall fått i meg litt mat, og det er ikke verst bare det! Jeg hadde lyst på noe friskt, og da ble løsningen en boks cottage cheese, jordbær og eple. Med en god og varm kopp mangote på siden ble det en veldig god frokost. Jeg har troen på at treningsøkta blir bra også, og da kan jeg ta helg med verdens beste samvittighet.
Ha en fantastisk fredag og god helg alle sammen! 

Kyllingwok med kokosmelk og ingefær

Dagens middag ble enkel, men likevel sunn og god. Akkurat sånn jeg liker det med andre ord! Wok kan varieres i det uendelige, og denne varianten smaker ikke bare godt men er ekstra god nå om høsten. Den inneholder nemlig ingefær, en gammel medisinplante som kan hjelpe mot forkjølelse, influensa, og kvalme. Pluss at den gir god smak selvfølgelig! Det du trenger for å lage denne woken er:

3 store kyllingfileter

1 brokkoli

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika

1 løk

1/2 squash

1 stor gulrot

1 ss finhakket ingefær

2 finhakkede hvitløksfedd

Kokosmelk (ikke light)

Stek først kyllingfileten sammen med ingefær og hvitløk. Bruk gjerne krydder for mer smak, jeg brukte salt, rød pepper og litt chili. Kutt opp grønnsaker i ønsket størrelse, og tilsett sammen med kyllingen. La det steke litt sammen før du tilsetter kokosmelken, jeg bruker kun den stive delen. Nettopp derfor er det viktig at du ikke kjøper light-variant av kokosmelk. Ved å kun bruke den stive delen blir woksausen kremete og god, jeg elsker den konsistensen! La det putre i noen minutter, og smak til med krydder. Jeg serverte med fullkornsris, nudler hadde nok også vært kjempegodt.

Lenkene i innlegget er sponset


I dag har formen min faktisk vært bedre enn lenge, og jeg håper virkelig at den holder seg slik!  Helt tilslutt har jeg også en super rabattkode å dele med dere blogglesere fra X-life! Bruker dere rabattkoden BLOGG20 får dere 20% avslag på alle ordinære priser i nettbutikken. Koden er kun gyldig ut dagen, og dere finner nettbutikken full av nye varer her:Høstforelskelse

Jeg vet det er mange som ikke er så glad i høsten, men for meg er den uten tvil en av de beste årstidene vi har.  Den er bare så utrolig koselig, med alle de fine fargene og den fantastiske luften. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men lufta er mye friskere og skarpere på høsten.  Akkurat derfor er det enda mer fristende å ta på seg joggeskoene, og komme seg ut i skogen. Selv om det kanskje er litt kaldere, og kinnene blir knallrøde etterpå er det jo så godt å komme hjem til varmen etter en tur ute i høstlufta. Hvis været skulle bli for ille er det en god grunn til å holde seg inne, og den tiden kan jo brukes på en treningsøkt. Enten hjemme eller på gymmet, så kan en kose seg i sofaen med et pledd og noe varmt å drikke etterpå. Nå er det vel også sånn at det er ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlige klær. At det var kaldt ute stoppet ikke meg og Guapo fra å få en utrolig fin tur i går i alle fall!

Ullgenser og pannebånd fra Kari Traa / dunvest fra Röhnisch / tights fra Craft / sko fra Adidas (sponsede lenker)


Jeg er rett og slett litt forelsket i denne årstiden, og er så glad for at vi har så mye igjen av den enda ♥

Økt 2 av 3 & smoothiebowl

 Når jeg for første gang på lenge hadde lyst på smoothie, så ville jeg lage en skikkelig god en. Det ble uten tvil denne, og den smakte fantastisk etter trening. Her har jeg brukt en frossen banan, 200 g bringebær, 20 g vaniljeprotein og 100 gram mager vaniljekesam. Perfekt med påfyll av proteiner og karbohydrater etter en styrkeøkt. Jeg brukte stavmikser for å mose alt sammen, resultatet ble en tykk smoothie som jeg kunne spise med skje. Det er det beste synes jeg!


Den andre økta på progammet mitt er gjennomført, og jeg kommer nok til å kjenne denne i morgen. Jeg måttte titte ned på arket mitt flere ganger for å se om jeg virkelig hadde satt opp 3 x 13 repetisjoner på bulgarsk utfall til meg selv, men det hadde jeg altså. Jeg hater jo egentlig å kjøre mange repetisjoner på den øvelsen fordi den svir sånn, men ingen kjære mor selv om jeg lager program til meg selv! Økta i dag så slik ut:

 Knebøy 4 x 8, 40 kg

Bulgarske utfall 3 x 12, 6 kg

Glutebridge med strikk 3 x 15

Pullthrough 3 x 12, 35 kg

Skråbenk med manualer 3 x 8, 16 kg

Bekkenhev i slynge 3 x 8

Paloffpress med strikk 3 x 10

 Helt til slutt avsluttet vi med en morsom øvelse jeg aldri har prøvd før, nemlig wallballs! Dette er en tung og morsom øvelse som trener hele kroppen. Her skal du gå ned i en dyp knebøy,  gå ekspolsivt opp og kaste ballen på veggen over deg. Det er virktig å huske at det skal gjøres i en sammensatt bevegelse,  slik at den ikke deles opp i knebøy og kast hver for seg. Her kjørte jeg 4 x 10 repetisjoner med en ball som veide seks kilo, og pulsen gikk fort opp!
Nå skal jeg jobbe litt før vi skal til opp til Byåsen for å få nøklene til huset vårt. Jeg gleder meg sånn til å vise Guapo den store hagen han skal få løpe rundt i fremover! Det trengs nå som matmor holder litt langsommere tempo på tur om dagene. Ønsker dere alle en sprek og sporty onsdag!

Enchiladas med kylling

Dagens middag ble utrolig god, for i dag sto enchiladas med kylling på menyen. Det er ikke bare godt, men sunt og enkelt også! Speltlomper kan brukes til så utrolig mye, det er bare fantasien som setter grenser. Det du trenger for å lage akkurat denne retten er:

8 speltlomper

600 g kyllingfilet

1 løk

1 paprika

1/2 boks mais

1 rød chili

1/2 kinesisk hvitløk 

Tacokrydder

Ost

Stek kyllingfilet, og tilsett grønnsakene. La det steke seg litt sammen, før du heller over krydder og litt vann. Tacokrydder kan du enten kjøpe fedig eller lage selv. lager du din egen variant slipper du å få med unødvendig sukker i middagen. Fyll lompene, brett de sammen om topp med ost. Jeg anbefaler å bruke en ildfastform når du steker, slik at lompene holder seg på plass. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter, da skal osten være ferdig smeltet og lompene sprø i kantene. Topp gjerne med hvitløkskesam, salsa og fersk koriander for å sette prikken over i'en. 

Riktig god middag alle sammen!

Min trening under graviditeten

Det står veldig mye forskjellig angående trening og graviditet på nett. Etter å ha lest enkelte artikler blir man jo nesten redd for å trene, men det er det ingen grun til å være. Trening er bra gjennom hele livet enten du er ung, gammel eller gravid. Det handler bare om å tilpasse treningen til den situasjonen du er i, og finne ut hva som passer til nettopp din kropp. Er du helt nybegynner på trening så starter du på det nivået, men har du trent hele livet er kroppen godt rustet for trening under graviditeten også.  Derfor er det sånn at det som passer for meg, det passer ikke nødvendigvis for deg. Jeg har laget et nytt treningsprogram jeg skal bruke i tiden fremover. Det går over tre dager, og alle disse øvelsene føles kjempebra for meg! De resterende dagene i uka prøver jeg å gå en ekstra lang tur med Guapo,  det å gå kan nemlif være god trening det også. I dag gjennomførte jeg den første dagen på programmet, som ser ser slik ut:

Markløft 4 x 5-8

Ettbeins hipthrust 3 x 10-15

Good mornings 3 x 8-10

Nedtrekk 3 x 6-9

Sittende roing 3 x 8-10

Hantelcurls 3 x 8-12

Sideplanke i slynge 3 x 8-10

Sko fra Reebok / tights fra Röhnisch / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)

 

Jeg har trent styrke siden jeg var 18 år år, og kroppen min er vant til en ganske stor treningsbelastning. Derfor tåler den også mer nå som jeg er gravid, og jeg kan nesten trene som normalt enda. Jeg kjører naturlig nok ikke helt opp til maksløft nå, men det er virkelig tungt når jeg trener likevel! Hvis du er gravid og ikke har trent før er det heller ikke noe problem, du har bare en ekstra god grunn til å komme i gang. Da snakker jeg ikke nødvendigvis om styrketrening, øvelser med kroppsvekt og slynge kan være veldig effektivt det også. Studier viser nemlig at styrketrening under graviditet ofte gir enklere svangerskap, redusert risiko for svangerskapsdepresjon og man kommer seg raskere etter fødselen. Jeg er i allefall ikke i tvil om at trening er viktigere enn noen sinne akkurat nå, uten at mini i magen har vondt av det ♥Sunday brekkie

Søndag betyr som regel at man har litt bedre tid på morgenen enn til vanlig, og da synes jeg det er på sin plass med en skikkelig god frokost. Den verste kvalmen pleier å gi seg rundt klokken 12, så da er det mulig å spise her i gården også. Jeg klarte ikke helt å bestemme meg for hva jeg hadde lyst på, så da ble det litt av alt i dag. Nystekte rundstykker, frukt, yoghurt og litt nøtter. Rundstykkene er utrolig enkle, alt du trenger er 150 g cottage cheese, 150 g havregryn, 2 egg samt litt salt og sukrin. Bland alt sammen og form til fire rundstykker, som stekes på 200 grader i 15-18 minutter. La de avkjøle seg på rist før du topper med det du vil av pålegg, så er det bare å nyte frokosten.

Nå er jeg god, mett og fornøyd her jeg sitter i sofaen og håper formen holder seg fin resten av dagen. Jeg har gjort ferdig det nye styrkeprogrammet mitt, og planen er å få inn en økt i løpet av dagen. Håper alle dere også har en sunn og sprek søndag ♥

Middagtips: fylt paprika

Endelig lørdag! Siden det er favorittdagen min i uka tenkte jeg å komme med et middagtips til dere som både er sunt, enkelt og kjempegodt. Grønnsaker kan brukes til utrolig mye, og noe av det beste jeg vet er å fylle de. Her kan du bruke grønnsaker som squash, aubergine, fersk sopp og tomat - eller paprika som jeg har brukt i denne retten. Dette trenger du for å lage denne oppskriften:

4 paprika

400 g karbonadedeig

1 løk

1 rød chili

1 kinesisk hvitløk

2 ss tomatpure

2 ss gresk yoghurt

1 ts salt 

Mozarella
Stek først karbonadedeig, før du tilsetter finhakket løk og chili. Tilsett gresk yoghurt og tomatpure og lad det putre seg godt sammen. Smak til med salt og andre krydder om du ønsker det. Rens paprika, og sett de gjerne i en ildfast form slik at de holder seg stående. Fordel kjøttblandingen i paprikaen før du topper med ost. Inn i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter  - så er middagen klar! Server gjerne med en god salat til, så blir måltidet komplett.

Da gjenstår det bare å si riktig god helg, og vel bekomme!

Grove og proteinrike vafler

Da det ikke ble noen oppskrift på bloggen i går passer det jo fint at jeg kommer med en i dag! Vafler er utrolig godt, og trenger absolutt ikke å være usunt. Vaflene i denne oppskriften er grove, sukkerfrie og fulle av proteiner - et perfekt lite måltid med andre ord. Vafler kan du nyte til både frokost, lunsj eller kvelds, det smaker bedre og har ofte bedre næringsinnhold enn vanlig brødskive. Denne oppskriften holder til åtte vaffelplater. Det du trenger er:

5 egg

6 ss havremel

En halv boks mager kesam

1 og 1/2 scoop vaniljeprotein

2 ts kanel

2 ts kardemomme

3 ss sukrin

1/2 ts bakepulver

ca. 0,3 dl melk/vann

Pisk eggene og rør alle ingrediensene godt sammen. La gjerne røra svelle litt før du steker vaflene. Jeg bruker stekespray fra Pam i vaffeljernet, har du ikke det så gjerne bruk litt smør. Stek vaflene til de har fått en gylden farge, så er det bare å nyte!Av topping kan du velge akkurat det du vil, jeg er jo svak for norske epler at det ble førstevalget mitt. Sammen med litt vanlijekesam og sukrin gold ble det nesten som en liten eplekake! Jeg spiste også et par med ost og syltetøy, det er jo så godt. Ikke la deg lure av at det ser ut som en dessert, dette er virkelig et måltid som metter. Ønsker dere alle en nydelig fredag ♥

Når ting ikke går helt som planlagt


Dette skulle bli dagens kveldssnacks, og jeg gledet meg som en liten unge til å spise de. Jeg så bilder av eplechips på Facebook og ble utrolig inspirert til å lage mine egne. Jeg skar så tynne skiver jeg klarte, strødde på rikelig med sukrin og kanel og satte de i ovnen. De ble mislykket for å si det sånn, de ble bare slappe og absolutt ikke slik de skulle. Jeg hadde så utrolig lyst på noe sunt og søtt ikveld, og ble rimelig irritert på eplechipsene som ikke ville samarbeide med meg. Derfor bar det rett på butikken, hvor sjokoladefristelsen ble for stor. Jeg pleier å ha en kveld i uka hvor jeg kan kose meg litt ekstra, og om det er på en torsdag eller lørdag spiller jo ingen rolle. Så da ble det sjokolade og jordbær her ikveld, på en helt vanlig torsdag. Det trenger ikke å være så ille selv om ting ikke går som planlagt heller, med andre ord :) 

 


 

Selv om sjokoladen var ekstremt god, så har jeg likevel lyst til å få til eplechips en dag! Så om noen av dere har tips til hvordan jeg kan få de til blir jeg veldig glad. Nå skal jeg komme meg i seng, jeg må være uthvilt til den store dagen i morgen. Vi skal nemlig på ultralyd for å se på den lille, jeg gleder meg sånn ♥