hits

oktober 2012

Trening, fremtid og bling

God tirsdagskveld alle sammen :) Jeg har som nevnt begynt på en mini-diett for å komme i beachform til jorden-rundt reisen min som nærmer seg med stormskritt! Begynte derfor å bla i arkivet i bloggen min for å se litt på forrige diettperiode for å få litt inspo. Jeg fikk en stor gjenoppdagelse i dag - nemlig eggefluff! Bærfluff har vært fast kveldsmat lately, men gud så digg det er med eggefluff også! Eggehviter, stevia og proteinpulver vispet sammen til en stor og luftig bolle med herlig fluff!Tommelen opp for vaniljefluff! :)

Jeg kjenner at jeg liker denne me-uka sykt godt allerede, hver uke skulle vært sånn! Rett etter jobb dro jeg til superflinke Liz hos Dream Nails for å få nye negler :) Nå har jeg de fresheste vinter-bling neglene en jente kan ønske seg! Det er så godt å skjemme bort seg selv :)


Derifra var det rett på Kaliber for å kjøre en økt på skuldre, bryst og triceps - og økta gikk DØDSBRA :) Merker at styrken der den var på nesten alle øvelser igjen, og det er så utrolig god følelse! Jeg har ikke kjørt 3 x 8 reps på 50 kg i benken uten hjelp på leeenge, men i dag gikk det igjen :D En skulle ikke tro hvor mye glede og mestringsfølelse det gir å løfte noe tyngre enn sist - men det gjør det altså. Trening gir mening - det er sikkert og visst! Og siden det gir så mye mening har jeg tatt en ganske stor avgjørelse i forhold til fremtiden min, nemlig å droppe mastergrad på NHH. Nå har jeg jobbet som bare det gjennom bacheloren for å få gode nok karakterer til å komme inn i Bergen, så skal jeg ikke begynne der til høsten. Det høres kanskje rart ut, men jeg har bestemt meg for å følge drømmen - ikke fornuften. Jeg skal likevel gå mer skole neste høst, men det blir heller på NIH eller AFPT for å bli PT :D Gleder meg allerede til alt jeg skal lære, og ikke minst å bli ferdig med utdanningen slik at jeg kan jobbe med trening og mennesker, og la andre oppleve den gleden som trening gir meg. Jeg har vel alltid vært den jenta som skulle gå den fornuftige veien og vært redd for å ta feil valg - og endt opp med å kjøre litt safe. No more , hadetbra siviløkonom-Nora og hei PT-Nora :D 
Det var dagens visdomsord fra denne jenta - god natt alle sammen :)

Mandagslove og me-week

Jeg vet jeg er rar, men jeg er så glad i mandager :) Uthvilt etter helgen og full av energi til å møte en ny uke - må jo bare elske det! Startet dagen med 60 minutter rask gange som morgencardio på mølla, godt å svette litt før man tar fatt på dagen :) Tenkte å gå ute, men det fristet plutselig lite når gradestokken viste 11 minusgrader klokka 6 i dag tidlig. Brrr! Ble fort varmt når jeg kom meg på mølla heldigvis :)


Du vet du er blogger når du tar bilde av deg selv på mølla! Mihi ;) 

Jeg klarte selvfølgelig å glemme matpakken min igjen og måtte kjøpe lunsj som for min del er dagens første måltid på butikken. Det finnes nemlig sunne og næringsrike alternativer der og - du må ikke ende opp med knekkebrød og smøreost selv om du skulle glemme matpakken :) 

Cottage cheese, eple, fun light og litt druer havnet i handlekurva mi, og lunsjen ble supergod! Etter jobb var det klart for ei økt på Maxpuls igjen - digger de øktene! Gleder meg liksom hele dagen til å komme dit å svette - det er så bra trening og ikke minst god stemning der. Fullt av treningsglade mennesker som motiverer og pusher hverandre, det gjør det så gøy å trene :) Akkurat nå ligger jeg i senga med tøfler, iskald pepsi max og ansiktsmaske :) Jeg synes virkelig at jeg fortjener litt me-time, og bestemte meg like gjerne for at hele uka skal være me-week! Gjøre masse fine ting bare for meg selv, vi fortjener alle litt egenpleie innimellom. Godt for både kropp og sjel å sette av litt tid for seg selv i hektisk hverdag. Har store planer om at dette skal bli en fin-fin uke med andre ord, den har i allefall startet perfekt! Håper alle dere også har hatt en bra start på uka - og at den fortsetter like bra :)

Du skal holde hviledagen hellig

Søndag, nydelig vær og treningsfri. Selv om jeg elsker å trene er det viktig å legge inn dager uten trening, slik at kroppen får tid til å hente seg inn igjen. Restitusjonen er viktig for at nedbrutte muskler får bygge deg opp igjen - og det var akkurat det jeg trengte i dag. Har hatt en digg søndag med andre ord, og Trondhjem har virkelig blitt til et winter-wonderland i løpet av noen få dager. Jeg håper bare det holder seg sånn, elsker snøen og vil derfor få med meg mest mulig vinter før jeg reiser i januar :) Vinter er jo så herlig, snømenn, akebrett, ski og ikke minst lange turer ute i den friske lufta. Tok en sånn tur i dag, ute i 8 minusgrader med bestevenninna og Ayla. Gikk en time i raskt tempo, det går liksom ikke an å slakke ned på farten når det er kaldt - må jo holde kroppen i gang!Velfortjent sofatjeneste med godjenta etter tur og en  veldig bra treningsuke bak meg :) 

Ettersom lørdagsmiddagen bare ble knekkebrød følte jeg at jeg måtte slå til med noe litt bedre i dag. Valget falt på taco, kanskje ikke så kreativt - men veldig, veldig godt :) Med grove lefser, karbonadedeig og kesamdressing er taco absolutt ikke noe usunt matvalg og kan derfor nytes med den aller beste samvittighet.
Treningsbagen er pakket, cardiomusikk er nedlastet, matpakkene står i kjøleskapet og jeg er med andre ord HELT klar for ei ny treningsuke! God natt alle sammen :) 

Ukens siste

LØRDAGSKVELD - ENDELIG :) Litt travel jente, så middagen i dag ble knekkebrød med en boks cottage cheese, banan og kanel. NOM! Ferdig med ukas siste styrkeøkt på Kaliber i dag, og økta så slik ut:

Markløft 3 x 8, 90 kg

Stående roing 3 x 10, 50 kg

Sittende roing 3 x 10, 45 kg

Nedtrekk 3 x 12, 45 kg

Rygghev 3 x 10

EZ-curls 3 x 10, 22,5 kg

Sittende bicepscurls 3 x 10, 7,5 kg

Hammercurls med tau 3 x 12, 25 kg


Fornøyd med rosiner og ikke minst med all SNØEN etter trening :D 

Her kommer det dere sikkert er mest fornøyd med - nemlig konkurransen jeg har hatt gående! Vinneren ble Ingrid - gratulerer så mye. Hun ønsket seg protein og BCAA fra X-life, bare å glede seg til pakke i posten :) Bra valg, om jeg så skal si det selv. Nå skal jeg komme meg i dusjen og på jentekveld, godt med rolig helg for å lade opp til ei ny uke med nye treningsøkter og muligheter! Ikke minst mange turer - forhåpentligvis noen ute på ski også sammen med superjenta mi :) Lurte meg selv til å tro at jeg kunne være uten henne, men der tok jeg grundig feil! Enda godt jeg får låne henne innimellom, så vi kan nye herlige vinter-Trondheim sammen :) GOD HELG ALLE SAMMEN :) 

Fredagsfølelse

GOD MORGEN :) Det er fredag og helg om ikke veldig mange timer! Selv om jeg jobber hele helga får jeg virkelig den der fredagsfølelsen likevel, og har troa på at dette blir en skikkelig bra fredag :) Først jobb, så drar jeg direkte på dobbeløkt Maxpuls før  kos med jentekveld. Gleder meg trening allerede kjenner jeg, det er jo så gøy! Kan virkelig ta fredagskveld med god samvittighet når jeg er ferdig med tabata og maxfit kl 19 :)
Dette er gårsdagens kveldsmat - en stor skål bringebærfluff med tykk vaniljesaus over. Sausen er enkelt og greit laget av vaniljeprotein, sukrinmelis og noen drpåer stevia vanilje + vann til du får riktig konsistens. Alt for godt til å ikke spises hver kveld :) Kassein protein er best å bruke for å få riktig konstistens på fluffen, og samtidlig passer det jo mye bedre til kveldsmat da kassein tas langsomt opp i kroppen.

Over til noe som blir fort tatt opp i kroppen - nemlig riktig næring etter trening! Noen er kanskje lei av å lese det, men jeg må bare gjenta meg selv her. Kroppen trenger PÅFYLL etter trening. Jeg spiser alltid raske karbohydrater rett etter trening, enten i form av riskaker eller rosiner. Risbollene mine ble en favoritt i sommer, men nå jeg jeg blitt hekta på rosiner. Søte, gode og perfekt som rakst påfyll etter ei tung styrkeøkt. Her er ei brun og blid jente i garderoben etter styrkeøkta mi på Kaliber i går:NOM :D

 Vil minne alle om at jeg trekker vinneren av konkurransen om å vinne produker til 1000 kr fra X-life i morgen ettermiddag - så det er fortsatt mulighet til å være med :) Hvis dere ikke har like god fredagsfølelse som meg, så tenkte jeg å legge ed min favoritt innen cardiolåter for tiden :) Enjoy og GOD fredag alle sammen!

KONKURRANSE :)

Hei dere :) Jeg tenkte at det var påtide med en aldri så liten konkurrase her på bloggen! Jeg er jo superfornøyd med min sponsor X-life - og vil gjerne at så mange som mulig skal bli like fornøyd med produktene. Derfor får dere alle mann og kvinner nå en mulighet til å vinne valgfrie produkter fra X-life til 1000 kroner ! :) Det beste med det hele er at det er superenkelt å vinne! Alt du trenger å gjøre er like min og  X-life sine facebook-sider, og kommenter at du har likt samt de produkter du ønsker deg hvis du vinner og eposten din slik at jeg kan kontakte deg :) Jeg trekker jeg vinneren på lørdag - masse lykke til :))
 

 

 

Ha en sporty dag, og igjen - masse lykke til :)

Hvordan unngå cravings

Jeg nevte i forrige innlegg at jeg skal starte på en mini-diett for å bli i bedre beachform til januar. Fikk inn en del spørsmål om hva jeg skal spise, endre hvor mye jeg skal spise osv, og sannheten er at jeg nesten ikke skal gjøre noe i det hele tatt. Jeg holder meg alltid til vanlig sunn mat i ukeadagene, men har hatt spisedag på lørdag og ofte har det blitt søndag også. Det jeg enkelt og greit skal gjøre er å kutte ut disse - for det kan gjøre mye skade hvis man bare skuffer innpå fordi det er  "lov."  Det går selvfølgelig fint an å legge inn spisedager/refeeds effektivt, men det kan jeg heller skrive litt mer om senere. Det jeg tenkte jeg skulle skrive litt om nå var cravings - noe vi alle får innimellom og mine tips til å unngå de. Jeg er ei typisk all or nothing jente, som regel spiser jeg aldri godteri men hvis jeg først skulle finne på å gjøre det - ja da går det fort ned en plate med 200 g sjokolade, en boks is og en pose nøtter. Smart? Nei. Føler jeg meg bra etterpå? Nei. Er det verdt det? Nei. Vet at det finnes mange sjeler der ute med samme problem - så her er i allefall mine tips for å unngå å gå på en smell.

1.  Ikke ha usunn mat tilgjengelig. Ta en runde i skapene dine, og kast mat full av sukker og fett slik at du ikke har noe å kaste deg over når cravingsene dukker opp. Under dette punktet vil jeg også nevne at de valgene du tar i butikken er utrolig viktig, og aldri, aldri handle hvis du er sulten. Da havner det fort ting i handlekurva som ikke skulle ha vært der! 

2. Spis maten din! Hvis du hopper over de vanlige måltidene dine er det mye lettere å hive seg over potetgull og sjokolade enn hvis du faktisk hadde spist det du skulle den dagen. Du har ikke lyst på drittmat hvis du har spist deg mett på ren og sunn mat, derfor er det viktig at du spiser maten din! Og om du skulle bli sulten mellom måltidene, så for guds skyld ikke spis en sjokolade ( Nutrilettbar er sjokolade det og!!) eller noe annet dritt, spis heller frukt/grønnsaker og drikk et stort glass vann. Mine favoritter å ha i veska er ferdigpakkene med minigulrot og sukkererter fra bama - perfekt å småspise på hvis jeg skulle bli sulten mellom måltidene.

 

3.  Hold deg opptatt. Visste du at cravings vanligvis bare varer i mellom 10-15 minutter? Vask klær, gå en runde rundt nabolaget, stikk på trening eller ring en gammel bestemor - og etterpå vil i de fleste tilfellet suget ditt etter noe usunt vært borte. I tillegg er det den berømte kjede-spisingen, hvor du spiser bare fordi du ikke har noe bedre å gjøre. En hel kveld ledig - da er det jo perfekt å lage kake for å så spise hele greia? NEI.  Lag matbokser til de kommende dagene i stedet - mye smartere og mye bedre for fettprosenten!4. Husk følelsen. Denne er delt  to, men det første er at du alltid må huske hvor godt det er å nå et mål. Om det er å stå på scenen i konkurranseform, komme inn i den kjolen du alltid ønsket eller å endelig klage 90 kg i knebøy så husk hvor godt det føles å nå det du har jobbet mot! Ta med deg den følelsen, og bestem deg for at den vil du ha igjen - og det skal du få til denne gangen også! Det andre er at du skal huske hvor dritt du føler deg når du spiser dritt. Hjelper ikke på humøret, selvfølelsen, speilbildet eller lommeboka - så det er virkelig ikke verdt det. For min del blir jeg oppblåst, dårlig i magen og så full av vann at jeg ser ut som en ballong når jeg spiser dritt - og det husker jeg hver gang jeg så mye som ser på en sjokolade nå.5. Kom deg videre. Ok - så sprakk du. Det gjør alle en eller annen gang i løpet av livet. Glem det, gå videre og ikke tenk noe mer på det. 1 måltid vil ikke ødelegge for all den innsatsen du har lagt ned uansett, men hvis du tenker at "nå som jeg først har spist to boller kan jeg like gjerne spise 10 til," da kan det fort bli verre. Husk at det er du som bestemmer over deg selv, og du er mye sterkere enn den cravingsen som kommer snikende. 

6. Finn ut hva som trigger cravingsene dine. Hvis du finner ut hvilke situasjoner som gjør at du får cravings, så er du nødvendigvis mye bedre rustet for å unngå akkurat disse situasjonene! Mat har utrolig me med følelser og gjøre, enten vi vil at det skal være sånn eller ikke. Om du er trist, ensom, sint, stresset eller hva det måtte være - så finn hva det er som utløser suget. Den enkleste måten jeg kan tenke meg er å notere ned hvordan du føler deg akkurat i det øyeblikket du får helt sinnsyk trang til å spise opp hele smågodt-hylla. Hvis du gjør dette hver gang vil du nok etterhvert finne et mønster, noe som gjør at du kan jobbe for å unngå disse situasjonene. Jeg merket det veldig godt forrige uke, da jeg var lei meg og spiste brownies & pizza. Godt der og da - men følte jeg meg bedre etterpå? Nei, heller værre. 

Og helt til sist, cravings kan komme bare fordi du er sulten. Da er det selvfølgelig helt greit å spise, men det skal være MAT. Husk alltid dette:

Hva er dine beste tips for å unngå cravings? 

Søndagstrening, powergrøt og parkas
Sorry for at jeg har vært en dårlig blogger den siste uka, men jeg har mildt sagt hatt mye å tenke på. Likevel er det en dårlig unnskyldning for å ikke oppdatere, så nå skal jeg være flinkere fremover :) Over ser dere dagens ettertrenings-måltid, sjokoladegrøt med rosiner, banan og masse kanel. Skikkelig powergrøt med andre ord -viktig med påfyll etter trening! Siden sist har jeg hatt mange gode økter, både på Kaliber og Maxpuls. Styrkeøktene mine har jeg jo fremdeles på verdens beste Kaliber, og i dag trente jeg rygg, biceps og mage. Økta så slik ut:

Markløft 3 x 6, 90 kg

Stående stangroing 3 x 10, 45 kg 

Sittende roing 3 x 12, 40 kg

Nedtrekk 3 x 12, 45 kg 

Rygghev 3 x 10

EZ-curls 3 x 12, 20 kg

Hammercurls med tau 3 x 8, 30 kg

Mageøvelser

Fornøyd etter god økt i garderoben med varm og god parkas fra Röhnisch! Ikke bare funker den fint til å dra på trening i - men også perfekt til tur i fint høstvær. Love it :)

Nå er jeg veldig klar for en ny uke med nye muligheter :) Jeg har begynt på en aldri så liten diett for å komme meg i bedre form til jeg reiser. Det er bare 10 uker igjen, men heldigvis har jeg masse tid til trening fremover :) Nå skal lage mat for de kommende dagene, mens jeg har dette i bakhodet:

God søndagskveld alle sammen :) 

Aylaspam og en treningsøkt i bilder

First things first, takk for alle fine kommentarer på forrige innlegg. Så rart at så mange mennesker jeg egentlig ikke kjenner kan bety så mye for meg, men det gjør dere altså - hver og en av dere. Her kommer alt for mange bilder av Ayla, I know. Men det er nok siste gangen hun dukker opp her på bloggen, så dere får bare leve med det :) Vi var ute på tur i finværet tidligere i dag - det er så friskt og godt ute om høsten! 

Var klar for å dra på trening etter turen, men hvor enkelt er det å dra i fra dette blikket?!Derfor måtte jeg klemme inn litt ekstra kos med gulljenta før dagens treningsøkt på Maxpuls :)

Over til det bloggen egentlig handler om, nemlig trening! Tenkte å vise dere litt step by step fra dagens økt - sånn at dere får bedre innsyn i hvilken type trening det er :) I dag trente vi Roman HIIT Circle, som vil si at vi har 8 poster hvor vi jobber 45 sek etterfulgt av 15 sek pause før neste post. Tilsammen 3 runder og jeg tror selve hovedøkta varer rundt 35 minutter. På de 35 minuttene i dag brente jeg iallefall av 450 kalorier - så ingen tvil om at dette er effektiv trening. Og ikke minst - GØY :) 

Først oppvarming med flink instruktør og masse treningsglade mennesker. Ikke bare er det gøy å trene med andre - men noen ganger er det utrolig godt å ha et ferdig opplegg. Jeg som er vant til å trene alene og alltid må pushe meg selv, men selv om jeg selvfølgelig må gjøre jobben er det godt å ha noen andre som pusher også :) 

45 sekunder med øvelsen under føltes plutselig leeenge.... :) 

Jeg er fullstendig klar over at jeg har svak kjernemuskulatur og gjett om jeg sleit på øvelsene under! Men det er jo akkurat svakhetene mine jeg har lyst til å jobbe med, så det passet perfekt selv om det var tungt ! No pain no gain - jeg sier det selv om dere er lei uttrykket, for det  er faktisk mye sannhet i det ;)

På øvelsen under skal knærne under magen og  inntil "pølsa" så mange ganger så mulig i løpet av 45 sekunder.

Hengende beinhev i 45 sekunder, spørs om jeg ikke begynner å bli litt sliten her ;) 

Begynner i det minste å få dreisen på kettlebells - og det er gøy :)Tusen takk til Jane som var flink paparazzi under økta! Helt til slutt har jeg to små spørsmål til dere:

1. Synes dere det så gøy ut? I såfall oppfordrer jeg til å bli med på prøvetime :) 

2. Like eller dislike med "treningsøkt i bilder"? 

Kveldsupdate

Raske karbohydrater er et must etter trening for min del :) Riskaker er en sikker vinner, og denne her er yumyum! I dag har jeg ikke trent, men spist en slik pakke med riskaker likevel og fått servert både pizza og brownies til bestevenninna og mamsen. Trøstespising er det vel det kalles - det har nemlig blitt slutt mellom meg og Kay, og som de fleste brudd er det tungt, trist og leit. Prøver egentlig å ikke dele for mye av privatlivet mitt her på bloggen, men føler det hadde blitt feil å skjule dette. Dere hadde vel begynt å etterlyse bilder av Ayla etterhvert, så da er det like greit å ta det med engang. Det sies at tiden leger alle sår, så da satser vi på at ordtaket stemmer :) 

Måtte bare legge ved dette bildet fra et par dager siden - ei som mye heller ville ligge i senga si under den varme ovnen enn å bli med  meg på tur ut i høstregnet :) <3 

Jeg har være litt sunn i dag også da, kan ikke bare leve på brownies og pizza! Det er jo tross alt bare tirsdag - og dessuten trengte jeg jo matbilder til bloggen. Godt jeg har dere til å holde meg på rett kjøl ;) Derfor lagde jeg litt sunn trøstemat også, en stor bolle med sjokoladegrøt og kiwi. Masse kanel på toppen selvfølgelig, dagen blir ikke det samme uten kanelboksen min!
Nå skal jeg snart finne senga, lade opp til en ny dag UTEN trøstespising og MED trening :) Altså den hverdagen jeg trives best i, healthy = happy. God natt alle sammen:)

Høsttur og vaffel

God søndagskveld alle sammen :) Vi har akkurat kommet hjem etter ei helg på Frøya, hvor min kjære mormor har feiret 70-årsdag. Kjempekoselig helg med den herlige familien min, kos, mat og ikke så mye trening. Gleder meg allerede til i morgen, da er det klart for ei ny og god styrkeøkt før jobb. Selv om jeg ikke har fått trent mye i helga har jeg likevel beveget meg litt, ute på tur i det fine høstværet. Har sikret meg rosa sløyfe-jakken fra Craft, og har egentlig spart den til sneen kom. Men den er jo så fin at den passer perfekt nå om høsten også, og ikke bare til langrenn :)Verdens fineste turpartner :)

Og bare så det er nevnt; jeg finnes ikke teknisk smart - og trodde dere kunne få lastet ned videoen jeg la ut sist innlegg. Det gikk tydeligvis ikke, og på youtube kan en video max være 15 min. Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre? :) Vil jo veldig gjerne dele den med dere slik at dere kan få løpe til den mixen også! Anyways, nå er jeg plantet i sofaen med en digg kveldsmat. Havregryn, biola, eple, druer, kokosflak og tørkede tranebær over. Var i humør for noe sunt, søtt og godt som gikk for å lage - så da ble dette valget ikveld. Hvis du har litt bedre tid anbefales vafflene litt lengre ned på det sterkeste! 


Kokos & sjokoladevafler

100 g mandelmel

100 g kokosmel

3 egg

1 boks mager kesam

2 scoops troponin med sjokoladesmak

3 ss stevia

2 ss fiberfin

3-4 dl vann

1 ts bakepulver

Stevia English Toffee ( jeg brukte 2 hele rør - men litt avhengig av hvor søtt du vil ha det)

Bland alt godt sammen, stek i vaffeljern og NYT :) Dette er en stor røre - som gir mange vaffelhjerter og mye mat. Jeg toppet med mager vanilje kesam og sukkerfritt blåbærsyltetøy, digg kombinasjon!


Kettlebells, lasagne og intervallmix

video:intervallmix


God kveld! Etter videregående jobbet jeg som spinninginstruktør - og til pulsspinn pleide jeg ofte å bruke en intervallmix laget av Fredly Folkehøgskole. Etterhvert ble jeg møkklei av den, og har ikke hørt på den på flere år. Så dukket den plutselig opp på en cd i flyttinga - og jeg la den inn på pcn med engang! Dødslykkelig for å ha den tilbake :) Den ligger over - akkurat 45 minutter, 10 min oppvarming etterfulgt av 4 drag på 4 minutter. En alarm går 30 sek før dragene begynner, altså er dette en perfekt 4 x 4 mix for både spinn og på mølla :)  

I dag hadde jeg styrkefri - og valgte å dra på Maxpuls for å være med på en time med kettlebells etter jobb. Det går utrolig mye på teknikk - og jeg er helt ærlig ganske så sugen enda. Men jeg skal bli bedre - øvelse gjør mester! Gøy med litt annen type trening, tror jeg har godt av å bli mer allsidig :)Dagens middagble en sunn lasagne - det er så godt! Stekte karbonadedeig, sopp, løk og paprika i panna og helte over en boks hermetiske tomater som saus. Squash i stimler skjært med ostehøvel ble brukt istedet for pastaplater, toppet med fersk spinat , cottage cheese og mozzarella. Torsdagskos :)Onsdagstrening

Nok en BRA økt gjennomført :D I dag var det bryst, skuldre og triceps som sto på planene. Egentlig styrkefri, men masse jobb for tiden så rekker ikke å trene styrke igjen før lørdag. Utholdenhet og intervaller får kjøres istedet for - man har alltid tid til å trene noe. Det handler om prioriteringer! Jeg drar nesten alltid direkte fra jobb til trening, så har jeg resten av kvelden til å gjøre andre ting. Vet av erfaring hvor lett det er å gro fast i sofaen hvis man først setter seg ned ;) Just do it! Uansett, dagens økt ligger under-  da ligger hele 3-splitten min ute på bloggen nå :) 

Benkpress 3 x 8, 50 kg

Skråbenk 3 x 12, 40 kg

Dips 3 x 12

Cablecross 2 x 10, 15

Militærpress 3 x 8, 35 kg

Sidehev 3 x 12, 6 kg

Fronthev med manualer 2 x 10, 8 kg

Facepulls 3 x 12, 40 kg

Stående franskpress med manual 3 x 12, 20 kg

Pushdown med tau 3 x 12, 35 kg

Tvang kjæresten til å bli med på en aldri så liten fotoshoot i garderoben også, etter litt jamring fra hans side. Var tydeligvis ikke så kult å gå inn i jentegarderoben - men som dere kanskje ser av bildet var vi begge fornøyd med å ha fullført ei bra treningsøkt!

Viktig med påfyll etter trening - og tidligere har jeg sverget til riskaker og shake rett etter trening. Nå har jeg derimot begynt å dra direkte hjem og spise et større måltid i stedet for. I dag falt valget på kyllingwok med eple + speltlomper.  Disse lompene er så gode og kan brukes til alt fra middag til dessert :) 


Nå skal jeg straks på jobb - men må bare legge ved verdens søteste bilde av Ayla! Det regnet og blåste litt på tur i går - og akkurat som mamman sin hater Ayla å være kald eller bli våt. Derfor har hun fått seg foret regnjakke med reflekser som sitt aller føste klesplagg ! Litt skeptisk til å ha på seg jakke - men herregud så søt hun var :D

Ha en sporty dag alle sammen - halvveis til helg!

Beindag og høstmat

Alt man trenger til beinøkt :) 

JA - det er en grunn til at jeg sitter på gulvet og gliser på bildet over :D Gjennomført en dødsbra beinøkt - ingenting er så godt som den følelsen! Jeg har jo alltid elsket å trene - men gud så mye mer jeg setter pris på gode økter etter en periode hvor jeg ikke har fått trent så mye som jeg ønsket. LOVE IT! I og med at jeg bare trener styrke 3 ganger i uka nå blir øktene nødvendigvis tyngre og lengre. Må bare gutse på når jeg først er på Kaliber - ingenting kommer av seg selv :) Veldig mange spør hvilke kosttilskudd jeg tar - og egentlig er det ikke så veldig mye. Etter trening drikker jeg XtraVol som er en blanding av BCAA og L-glutamin + Krea-Bolic. Før jeg legger meg tar jeg ZMA og tar et par fatburners for energien sin skyld i løpet av dagen. Ikke så mye hokuspokus med andre ord :)

Etter dagens beinøkt var det klart for en digg middag, chili con carne. Dette er en gjenganger hos meg nå om dagen - det er så godt!Karbonadedeig, paprika, rødløk, kidneybønner, en presset hvitløk og litt chili stekes først i panna før man tilsetter en boks hermetiske tomater over som saus. Ikke så veldig fargerikt - så det ser ikke like digg ut som det smaker, men dette er virkelig en perfekt høstrett :) Spicy og varm mat til kalde høstkvelder er perfekt! Gikk for en litt mer fargerik dessert, mager vaniljekesam og oppkuttet frukt. Sunt, søtt og godt :) Ikke minst enkelt, digg dessert på under 3 minutter! Nå skal jeg ut i høstmørket med mann og bikkje - ønsker dere alle en herlig tirsdagskveld :)

Hektisk helg

Hei dere! Beklager at jeg har vært verdens verste blogger de siste dagene, jeg har bare hatt så utrolig mye å henge fingrene i. Både på jobb, hjemme og på trening - selvfølgelig :) Må starte med å si gratulerer til alle fantastiske utøvere som deltok på NM i helga :) For en jobb dere har gjort!  Jeg har vært på jobb ca hele helgen, og kunne derfor ikke reise til Oslo hvor jeg egentlig skulle stå på stand for Better Bodies som jeg hadde utrolig lyst til. Menmen, en kan ikke rekke over alt! Det gikk jo heldigvis live, og det kribler så sykt i bodyfitness-sjela mi når jeg ser på alle disse glinsende og muskuløse kroppene! Tenk at det har gått et helt år siden jeg sto der selv!

Jeg vet ikke hvor mange spørsmål jeg har fått om det i det siste, eller hvor mange ganger jeg har spurt meg selv også om når jeg skal stille igjen. I og med at jeg blir borte fra trening fra januar-juli neste år fordi jeg skal REISE JORDA RUNDT er jo NM 2013 helt klart uaktuelt.  Trenger jo tid for å bygge opp muskelmassen igjen, så da blir det nok ikke før i 2014. Men kanskje jeg rekker det til våren hvis jeg er flink jente! Vi får se - jeg skal iallefall stå på den scenen igjen, og da skal jeg være mye bedre enn sist!Siden sist blogginnlegg har jeg trent både økt 2 og 3 på det nye programmet mitt. Økt 2 er bryst, skuldre og triceps mens jeg trente økt 3 i går, som går på rygg, biceps og mage. Økta så slik ut:

Markløft 3 x 5-8

Stående stangroing 3 x 6-10

Sittende roing 3 x 8-12

Nedtrekk 3 x 8-12

Rygghev 3 x 10

EZ-curls 3 x 8-12

Hammercurls 3 x 8-12

Mage

Liker det nye programmet veldig godt - selv om det er uvant å bare være på Kaliber 3 ganger i uka. Men veldig godt å bruke mer tid på annen type trening også - derfor passer dette perfekt for meg akkurat nå :) Det har jo vært helg, og da er det på sin plass med litt ekstra kos. Både sunn og usunn kos, ekstremt god var i allefall den sunne kaka med ferdigmix fra X-life! Glasur av phiadelphiaost, litt kokossmør og sukrinmelis. Toppet med kokosflak til pynt - NAM :D 
Ha en fin kveld da dere, lad opp til ei ny og sporty uke! :) 

Kveldskos

God kveld :) Svett og sliten jente som blogger nå - med en velfortjent og stor bolle bærfluff ved siden av meg. Perfekt kveldskos! Frosne jordbær, vaniljekassein og stevia vanilje er all you need :)  Så får du en stor bolle med rosa herlighet, som tilogmed matchet tskjorta mi i dag! Til vanlig spiser jeg fluffen min akkurat som jeg gjør nå, nemlig som dette:


Men innimellom prøver jeg å være fancy og presanterer den som dette ;)

Trente på Maxpuls i dag også, intervall-sirkel trening er vel det mest beskrivende. Pulsen min oppe i 190 i løpet av timen så ingen tvil om at denne typen trening tar på! Elsker at jeg kan kombinere styrke/utholdenhet, så er det så gøy med gruppetimer som virkelig tar på. Aerobic og zumba er virkelig ikke noe for meg, men denne typen trening er både dødsgøy og effektiv :) I morgen er det tilbake til mitt kjære Kaliber, dag 2 av det nye programmet mitt skal kjøres. Det er verdt å nevne at jeg er så støl etter beinøkta på i går at jeg knapt klarte å gå ned trappa til blokka vår i dag tidlig, og mistet nesten bussen fordi jeg gikk trengere enn en 80 år gammel dame. Haha, heldigvis løsnet det med god oppvarming før treningsøkta i dag. Sulten som en ulv da jeg kom hjem, og lagde dette mestermåltidet:


Stekt karbonadedeig, kidneybønner, rødløk, sopp, paprika og sukkererter. NOM!

Nå skal jeg faktisk finne senga snart, opp tidlig for å gå en langtur med Ayla før jobb i morgen. Litt dårlig med bilder av henne nå siden det er så mørkt både på kveldstid og på morgenen, det er virkelig blitt høst!  Legger likevel ved et bilde fra helga, en av de få fine dagene med fint vær vi har hatt i det siste. Verdens fineste jente og cardiopartner har jeg, det er det liten tvil om :)

Natta!

Morgenfugl

God morgen :) Jeg sitter i sofaen med en stor kopp kaffe, og skal straks komme meg avgårde til Kaliber. Så godt å trene før jobb - da har jeg mye mer energi utover dagen! Jeg skal trene etter et nytt program i dag, og for første gang skal jeg prøve en 3-splitt. Styrke bare 3 ganger i uka høres sykt lite ut, men det blir selvfølgelig annen type trening de andre dagene :) Trappeløp, kettlebells,løping, roing og snart blir det vel skisesong også - så den totale treningsmengen skal heller økes. Føler meg veldig klar for det, merker ikke at jeg har vært syk lenger så nå er det å ta igjen det tapte :) GOGOGO! På dagens økt kommer jeg til å kjøre forside og bakside lår, og den ser slik ut: 

Knebøy 3 x 6-8

Beinpress 3 x 8-12

Utfall i smithmaskin 3 x 8-12

Utspark 2 x 10-15

Strake markløft 3 x 6-8

Sittende lårvurl 3 x 8-12

Liggende lårcurl 3 x 8-12

Sumosquat 2 x 10-15

Tilsammen 22 sett på beina, kjenner jeg gruer meg litt her jeg sitter - haha! Men når styrke bare skal trenes 3 dager i uka må det være tungt og hardt når jeg først er på trening for å løfte :) Bildet under er fra gårsdagens trening med mine flotte treningspartnere - vi trente tabata på Maxpuls igjen! Jeg blir dødssliten av de timene, men samtidig er det så gøy at jeg ikke tenker over hvor sliten jeg er. Sandsekker, kettlebells, tau og trx er blandt tingene som er med - altså en helt annen type trening enn hva jeg er vant til. Digg å prøve noe annet :) 

Vel hjemme fra trening var det klart for middag, og jeg haddde verdens fineste lillesøster som middagsgjest. Vi lager alltid noe sunt og godt når vi møtes, denne gangen var ikke noe unntak. Kyllingfajitas landet valger på i går, det er så utrolig godt. Grove tortillas, stekt kyllingfilet, masse gode grønnsaker og hjemmelaget guacamole av mager kesam, hvitløk og avocado.  Nomnomnom! Vi lagde ekstra mye sånn at jeg har matpakke til jobb i dag også, lurt tips dersom du ikke orker å lage matpakkser til dagen etter, bare beregn å lage ekstra mye middag!Jeg fikk også en pakke fra X-life med fine nye treningsklær og litt kosttilskudd. Måtte le når jeg tenkte over hva jeg hadde bestilt - betakaroten og deres nye fettforbrenner. Spørs om noen har blitt påvirket av helgens konkurranse?!  Det er jo tross alt bare TRE måneder til avreise, så det er på tide å finne frem bikiniformen :DNå må jeg komme meg på trening - ha en fin dag alle sammen!