hits

oktober 2011

Cardio

God kveld alle sammen :) Jeg digger å trene rygg, det er uten tvil yndligsøkta mi. Men selv om det egentlig var ryggdag idag var jeg lite gira på å trene, motivasjonen var ikke helt på plass. I stedet for løfting av jern tok jeg en skikkelig runde med cardio i høstværet:) Det er bare å kle på seg nå om dagen - for det er ikke akkurat sol og varme ute! Derfor tok jeg likegodt turen innom Bluebox på vei hjem, der skinner alltid sola ;)Jeg må skifte design, men har NULL peiling på sånne ting selv. Vet noen av dere om noen som er flinke med slikt? Let me know isåfall! Så setter jeg uendelig stor pris på om dere orker å stemme på meg i BMR sin konkurranse, som du finner her. Jeg vet det er litt "pes" å lage profil for å stemme, men det er bare den første gangen :) Jeg behøver å bli blandt topp 20 for å bli med videre - og man kan stemme hver eneste dag :D

Nå må jeg virkelig pakke ferdig, jeg flyr nemlig til Stockholm med verdens beste mamma i natt. Rihanna-konsert, shopping og sushi er planen, gleder meg! Håper alle har hatt en flott Halloween - uten godteri selvfølgelig ;) 

Før-under-etter

God morgen! Det ei ny uke med nye muligheter, og jeg har troen på at dette blir ei BRA uke. Jeg klarte 8 x 293 på beinpressen igår, og saster derfor på å krysse 300-grensa neste trening. 7 kilo til må jeg da vel klare?! Jeg skal klare det, uansett hvor mye lårene mine protesterer ;) No pain no gain!

Det er mange som spør hva man bør spise før/etter trening. Det er veldig viktig at du får i deg næring i forbindelse med trening, men det er ikke alltid så lett å vite hva man bør spise. Det finnes ikke noe fasitsvar på dette, men slik ser mitt oppsett ut:

Før trening: 

15 g whey protein,  5 g BCAA, kreatin og 1 eple.


Proteinkaffe med vaniljeprotein og Stevia English toffee.

Under trening:

MYE vann og Jack3d eller N.O Xplode


 

Etter trening:

30 g whey protein, 5 g BCAA og 40 g riskaker/rosiner


Whey cooler, rosiner og riskaker etter trening.

Whey protein ( eller myseprotein på norsk) har en svært bra aminosyreprofil, som gjør at kroppen kan utnytte det på en veldig effektiv måte til muskeloppbygging. Whey protein tas veldig raskt opp i kroppen, og denne typen protein er derfor perfekt for rask restutisjon etter trening. Her bør du også ha en kilde til raske karbohydrater sammen med proteinet, og jeg velger riskaker eller rosiner. 

Hva spiser du i forbindelse med trening?

Du er hva du spiser!

Jeg er hjemme fra en fantastisk tur med ti fantastiske jenter, og jeg har spist fantastisk mye dritt.Og hvordan føler jeg meg? Som dritt. Man er nemlig det man spiser!  Spiser du bra så føler du deg bra, og spiser du dårlig så føler du deg dårlig. Enkelt og greit. Etter å ha spist godis til den store gullmedalje endte jeg opp med både kvalme og mageknip i går kveld. Å spise sunt er jo så utrolig mye bedre, både for kropp og sjel! Derfor skal jeg ikke spise noe godteri frem til jul, er det noen fler som blir med på den? ;) 


Helgens krampaktige forsøk på å være sunn...


Som selvfølgelig gikk galt ;)

Nå gleder jeg meg som en liten unge til å trene - for jeg har MYE energi som skal brukes! Forside lår og triceps står på planen, og jeg har store planer om å kjøre TUNGT på beinpress idag. 8 reps på 293 kg er målet, wish me luck ;) Veldig gøy å se at jeg blir sterkere nå etter dietten, for på slutten følte jeg meg som ei pingle. Jeg måtte stadig gå ned i antall vektskiver, og det er jo helt feil vei å gå! Skal en ha fremgang må man øke belastnigen etterhvert, ellers kommer en ingen vei. Husk det neste gang du plukker opp en manual, og plukk heller opp den som er hakket større enn den du vanligvis tar!


Helgens krampaktige forsøk på å trene! Knebøy :D

Nå drar jeg for å kjøre virkelige knebøy på gymmet istedet - digg! Ha en fortsatt fin søndag, og nyt det siste av helga :)

Backside burn

Nå er det endelig helg,  og den tar jeg med GOD samvittighet. Nettopp gjort unna ei styrkeøkt på bakside lår & biceps, og jeg kjenner allerede at jeg kommer til å ha problemer med å gå imorgen! Sumo squat er en ny øvelse jeg har begynt å bruke, og den SVIR! Skal filme den på neste økt så jeg får vist dere :)

I dag ble jeg del av Better Bodies sitt Athlete Team her i Norge! :D Det er noen nydelige jenter med i teamet, og jeg er veldig stolt over å få være på samme team som dem. Det er jo uten tvil favorittmerket mitt når det kommer til treningsklær også - så det er jo helt perfekt!

Jeg holder meg til diett-mat i ukedagene, og spiser det jeg har lyst på i helgene. Reiser på jentetur i dag, og da måtte jeg jo selvfølgelig hamstre litt godsaker til turen! Dagens handletur resulterte derfor i Snack a jacks, proteinbarer, speltlomper og sjokoladerosiner. I <3 karbo! Det blir dårlig med både blogging og trening ettersom jeg er borte i helgen, men jeg er tilbake på søndag :)  Hvis du har lyst til å være litt mer fornuftig enn meg i matveien har Nordic Nutrition 20% rabatt på alle varer om du bruker denne koden: l90LzP3jZpGOD HELG KJÆRE LESERE!!! 

Treningsverk?

Jeg spiste en sykt digg lunsj idag, nemlig grønnsaks- og rekegrateng! Spiste dette til middag i går også, og jeg lager nesten alltid dobbel posjon så jeg har til lunsj dagen etter. Bifftomat, sopp, rødløk, paprika og spinat legges i ei ildfastform og toppes med reker. Bland inn 2 ss med både pesto og mager kesam og  stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 min. NAM :D
Uansett, poenget med dette innlegget var ikke den fantastisk gode lunsjen min - men samtalen jeg overhørte mens jeg spiste den. Noen jenter snakket om trening, og hvorfor de ikke hadde trent denne uka fordi de fortsatt hadde treningsverk etter økta deres søndag. Det er langt ifra første gang jeg hører dette, og derfor er det et tema bare må ta opp.

For NEWSFLASH: Det er ikke farlig å trene selv om du har treningsverk!!! Selv digger jeg å være stiv i musklene i dagene etter ei økt, da føler jeg at jeg virkelig har brukt musklene mine. Det er nesten så jeg blir litt lei meg om jeg ikke er støl etter ei økt - SÅ digg synes jeg det er ;) Brystet mitt nærmest skriker etter gårsdagens økt, og det er akkurat sån det skal være. GO HARD OR GO HOME!Earlybird

Morgencardio er desidert den beste måten å starte dagen på i mine øyne! Jeg er veldig glad i senga mi, og er egentlig et lite dovendyr. Derfor er det så utrolig digg med den friske starten på dagen som morgencardio gir. I allefall når det er så fint høstvær her i Trondheim :) Krysser fingrene for at det holder seg sånn!

Havregrøt er standard til frokost, men med litt variasjoner. Jeg passer alltid på å få i meg mye proteiner i hvert måltid, og derfor bruker jeg vanligvis proteinpulver sammen med havregrynene. Vanilje-, melkesjokolade- og cappuccino protein fra Nordic Nutrition er favoritter å blande inn, de gir så god smak til grøten :) I dag gjorde jeg en liten vri, og droppet (!) proteinpulveret. I stedet blandet jeg inn en boks Skyr med smak av blåbær, et par dråper Stevia Vanilla Cream og toppet det med frosne bjørnebær. Lag grøten på vanlig måte først, før du blander inn skyr + bær, og sett i mikroen i 20-30 sekunder. Gir god konsistens, samtidig som bærene tiner perfekt! Definitivt ny favoritt :)

Hva er din favorittgrøt?

Mageøvelser med ball

Jeg vil ha en VILL sixpack til neste gang jeg skal stå på en scene, og har derfor større fokus på trening av mage nå enn hva jeg har hatt tidligere. Jeg trener magen annenhver dag og varierer ofte øvelser. Da blir jeg ikke lei, og får i tillegg trent ulike deler av magemusklene hver gang. Jeg er skikkelig stiv i magen etter igår, og det liker jeg :) Så godt å kjenne at man har trent! Mange (spesielt gutter) mener atv treningsballer er for pingler, men jeg vil bevise det motsatte! Dette er også øvelser du helt fint kan gjøre hjemme. Kjørte 3 øvelser med treningsball i går, og filmet de to siste. Mageøkta så slik ut:

 Situps på ball 3 x 20: Denne øvelsen gir en bedre strekk enn vanlige situps, i tillegg til at den gir en bedre strekk av magemusklene. Det ustabile underlaget gjør også at hele kjernemuskulaturen må jobbe mer enn ved ordinære situps. Fokuser på å løft med magen, og kjenn at du skviser på toppen.

Tuckups 3 x 20: Hold kroppen så rett som mulig, og rull ballen så langt under deg som mulig. Kjenn at du virkelig skviser magemusklene helt inn.  

Rollouts 3 x 30: Hold kroppen så rett som mulig her også, og strekk deg så langt ut du klarer. Se for deg at du skal få et slag midt i magen, og stram musklene på samme måte ;) Denne øvelsen er tung, og hvis den blir for vanskelig kan du fint kjøre den på knær. Etterhvert blir du sterk nok til å kun ha tærne i bakken ;) 

 

Try this at home - og jeg kan garantere at det vil svi i magen i morgen ;) 

Kveldskos

God kveld! Jeg er ferdig med kveldens økt, og sitter godt plantet i sofaen. Koser meg med film og hjemmelagde knekkebrød til kveldsmat, viktig å å fylle på med næring etter trening! Det var utrolig godt å trene idag, med alt for høy lyd på ipoden og mye trykk. Herlig :) Jeg trente rygg og bakside skuldre før jeg avsluttet med noen mageøvelser. Fikk filmet mageøvelsene, så video kommer i morgen! De funket, for jeg kjenner at jeg begynner å bli stiv allerede :)  Ellers kjenner jeg en forkjølelse komme snikende, og har derfor tatt livet litt ekstra med ro de siste dagene. Det gir mer fritid, og den har jeg brukt på å lage meg Facebook-side og Twitter. Follow me :) 

Forhåpentligvis sender dette forkjølelsen på retrett!Kveldens visdomsord :) Nå skal jeg finne senga, opp å gå cardio imorgentidlig. Natta!

Form & flexing

Det er ikke bare-bare å legge på seg. Det høres kanskje ut som et luksusproblem, men denne perioden etter dietten er mye vanskeligere enn jeg trodde den skulle bli. Jeg trodde alt skulle bli en dans på roser etter diettslutt, men sånn er det altså ikke. Å gå i flere måneder og konstant se kroppen sin forbedre seg, for å plutselig se at det går motsatt vei er tøft for psyken. Jeg VET jo at det er umulig å holde sceneform hele året, og jeg ønsker heller ikke å være så skrapa til vanlig. På slutten passet ingen klær til meg lenger, og jeg følte meg alt for tynn. Men hvordan skal off-season formen være? 

Det er den gyldne middelveien alle snakker om, men den veien har jeg ikke helt funnet ennå. Jeg tenkte i utgangspunktet å legge meg rundt 55 kg etter konkurransen, men nå driter jeg i vekta. Det er det jeg ser i speilet som teller, og jeg må bare prøve og feile litt før jeg finner den formen jeg er fornøyd med. Sixpack, blodårer og tverrstriper er long gone - men jeg må jo flexe litt likevel! ;)  Ha en sporty dag alle sammen!

Back on track

Jeg var alt for stor i kjeften igår. Formen ble aldri bedre, og jeg kom meg aldri på trening. Den eneste fysiske aktiviteten går ble å tusle bort til Bluebox for å slappe av i sola. I tillegg fristet det ikke å lage mat, så det ble takeaway burger og chips til middag. Jeg er altså lang ifra noen superkvinne, jeg er akkurat like dødelig som alle andre :) Det er ikke krise om slike ting skjer en gang iblandt, og for min del kjenner jeg at det blir lenge til neste gang. Alkohol er rett og slett gift, og det liker ikke kroppen min ;) Det viktigste er bare å komme seg tilbake på rett spor så fort som mulig! I dag er det ei ny uke, og jeg er back on track med trening og kosthold! Startet med cardio og en kjapp styrkerunde i dag tidlig, før jeg skal kjøre den virkelige økta mi i kveld. Forside lår og triceps skal få gjennomgå, gleder meg :) Etter en fotoshoot på Kaliber hadde jeg dårlig tid til å lage middag idag, men det betyr ikke at man trenger å gå for en usunn løsning! Derfor ble det cottage cheese til middag i dag, med eple, gojibær og frø & nøtter. Enkelt, proteinrikt og godt :D

Ha en flott start på uka alle sammen! Make it a good one :)

Trening gir mening

Jeg har akkurat våknet, etter en utrolig gøy kveld med jentene. Dagens form er ikke like gøy, og jeg kjenner at jeg er glad for at jeg drikker sjelden ;) Derfor skal jeg ta det helt med ro og komme meg til hektene igjen frem til trening ikveld. Ingenting får meg til å droppe trening, for i mine øyne er en dag uten trening en dag uten mening!

Det nye treningsprogrammet mitt er en 4-splitt som ser slik ut:

Dag 1:Forside lår + triceps

Dag 2: Rygg + bakside skulder

Dag 3: Bryst + skuldre

Dag 4: Bakside lår + biceps. 

Jeg trener styrke to dager på rad før jeg har en dag fri, etterfulgt av de to siste øktene. På denne måten får jeg trent de ulike muskelgruppene oftere enn på 5-splitten jeg hadde tidligere. Dagene jeg har fri kjører jeg cardio, hvor annenhver gang er enten langkjøring eller intervall. Dette er all cardioen jeg gjør fast, så legger jeg inn morgencardio eller kveldsturer på dager jeg har lyst til det. Og for dere som lurer på hva cardio er, så er det bare et mer fancy ord for kondisjonstrening ;) Mine cardiofavoritter for tiden er rask gange, ellipsemaskina og spinning.

Jeg har vært gjennom programmet for første gang denne uka, og liker det allerede svært godt! På de fleste øvelsene ligger jeg mellom 12-20 reps, bortsett fra den siste øvelsen på hver muskelgruppe. Da kjører jeg 7 sett med 12 repetisjoner, og kun 30 sekunders pause mellom hvert sett. Dette er for å få best mulig pump i muskelen, og er kjent som FST-7. Disse settene svir som faen, men no pain no gain ;)Hvordan trener du? 

HarryNora

Nå kom jeg akkurat hjem fra handletur til Sverige, og jeg skal straks begynne å lage cupcakes til jentene kommer. Ikveld skal jeg drikke alkohol for første gang siden 1. mai, med unntak av et par glass sjampis etter NM. Det kan bli spennende :D Uansett, idag var det styrkefri og dagens trening ble derfor en times morgencardio før frokost. Jeg synes det er så godt å gå morgencardio fordi jeg VIL og ikke fordi jeg , sånn som det var på diett. Morgencardio gir så frisk og god start på dagen :) Tenkte å legge ut en innlegg imorgen om det nye styrkeprogrammet mitt, og hvordan den første uka har gått!

Frokost var selvfølgelig havregrøt, det finnes virkelig ikke noe bedre! Jeg prøver hele tiden nye varianter, men Cappiccino-grøten er og blir den store favoritten :) Etter mat satte jeg og Paul kursen over grensa for handling til den store gullmedalje!

Biff, karbonadedeig, funlight, C-vitamin, svinefilet, keso og kosttilskudd ble noe av dagens fangst! Og jeg kunne jo selvfølgelig ikke gå forbi hylla med godis uten å plukke med meg en stor pose...

HarryNora er VELDIG fornøyd frøken på dettte bildet, godis er alt for godt! ( Og posen er snart tom...) Er det lørdag, så er det lørdag! Ha en fantastisk fin kveld alle sammen! :D
 

Dagens

Dagens lunsj: Tunfiskrøre med mager kesam, rødløk, paprika, hvitløk, tomat og isbergsalat. Toppet med reker, sitron og et dryss av salt & pepper.

Dagens middag: Svin Tandoori woket med rødløk, paprika, tomat og sopp


Dagens bilde: Haha!Nå venter dagens trening før det blir fredagskveld, og imorgen blir det harrytur til Sverige! Viktig å fylle opp med mat og kosttilskudd + litt nøtter & godis selvfølgelig ;) Ha en fantastisk fin fredagskveld alle sammen - nyt helga!

Min vei til Bodyfitness

Helt siden jeg var lita har jeg vært aktiv innen forskjellige idretter. Jeg drev med håndball, fotball, sykling, ridning og mye annet som krevde fysisk aktivitet. Da jeg var 16 meldte jeg meg inn på SATS og gikk på de fleste saltimene de hadde å tilby. Etterhvert ble jeg tilbudt jobb som instruktør, og jeg brukte utrolig mye tid på å trene. X-antall timer med spinning, aerobic, bodypump og step ble lagt ned iløpet av uka. Styrketrening gjorde jeg en gang iblandt, men det var langt ifra hovedfokuset.  Kostholdet var jeg ikke så nøye med, og det gikk mye i knekkebrød og Nutrilett barer på hverdagene, og godis og kake i helgene. Det er nesten ironisk hvor mye mer tid jeg brukte på trening da enn jeg gjør nå, men jeg oppnådde aldri de resultatene jeg ønsket. Den gangen hadde jeg ikke hørt om bodyfitness engang, men ønsket bare å "stramme opp" som det så fint heter. Heldigvis fikk jeg etterhvert tips om at for å stramme opp var det å løfte vekter som var det mest effektive.Vår 2008. Hæ? Blir man ikke fit av å spise kake? 


Vår 2009. Ikke av å bare trene cardio heller???

Release your potential var det første "skikkelige" treningsprogrammet jeg begynte å følge. Dette er et standardisert opplegg for både trening og kosthold, og jeg synes det er et veldig fint program for nybegynnere. Jeg synes det var veldig gøy og motiverende å se at jeg ble sterkere, i tillegg til at jeg så forskjell på kroppen min. Stryketrening tre ganger i uka, nedtrapping av saltimer og opprydding av kosthold var det som gjorde forskjellen. Ennå visste jeg ikke hva bodyfitness var, og hadde aldri sett for meg at 3 år senere skulle jeg komme på 7. plass i NM i bodyfitness.

Høst 2010

Høst 2011

Det var først da jeg flyttet hjem til Trondheim og meldte meg inn på Kaliber at jeg virkelig ble bitt av basillen. I stedet for å trene på at standardisert opplegg alene, begynte jeg å trene meg kroppsbygger Paul Alexander Rusten. Paul har lært meg utrolig mye og er idag ikke bare verdens beste treningspartner, men også en av mine aller beste venner. Han satte opp en plan både for treningen og kosthold, som var tilpasset meg. Det var først da jeg VIRKELIG ble frelst av styrketrening. Dette gjorde at jeg så resultater fort, og ble ekstra motivert. Kaliber har en egen "Wall of fame" med utøvere om har stilt for klubben, og jeg ble utrolig facinert over kroppene til disse utøverne. Det vekket en liten spire om at jeg kanskje en dag kunne bli god nok til å havne på den samme veggen. Med hjelp fra Paul ble jeg fort kvitt overflødig fett, og vi så at en aktiv ungdomstid hadde gitt godt grunnlag. Vi trente tungt og mye, og den gode fremgangen min gjorde at Paul oppfordret meg til å prøve bodyfitness. Når jeg i tillegg fikk tilbakemelding fra Gunnar og andre på gymmet  og at jeg hadde godt potensiale var det gjort - jeg bestemte meg for å stille. Den dag i dag er dette noe jeg er utrolig glad for. Bodyfitness er så mye mer enn folk tror, det er ikke bare å stå dollet opp på en scene i glitterbikini. Bak det ligger det uendelig mange timer styrketrening, cardio og timer på kjøkkenet. Blod, svette og tårer er bokstavelig talt ofret for å oppnå scenekroppen, og mange spør hvorfor vi orker å legge så mye i dette. For meg handler iallefall bodyfitness om så mye mer enn de 10 minuttene på scenen. Å ha et mål å jobbe mot er utrolig motiverende for meg. Og når jeg først satser, så går jeg all in. Jeg elsker å utfordre meg selv - og det er noe jeg definitivt har gjort gjennom diettperioden. Jeg har lært mye om meg selv, om hvordan kroppen min fungerer og ikke minst om viljestyrken min. Jeg har lært at hvis jeg ønsker noe stert nok, så klarer jeg å oppnå det. Det gjelder ikke bare for meg, men for oss alle. Det handler bare om å gi 100% hver dag, og aldri, aldri gi opp. 

 

Jatakk - begge deler!

I dag var hadde jeg styrkefri,og kjørte heller 4x4-intervaller på mølla. Vi kuttet intervalltrening tidlig på dietten for å spare mest mulig av muskelmassen min, og all cardioen jeg har gjort siden starten av juli har vært rask gange. Gjett derfor hvem som var dryppende svett og dødssliten etter dagens økt??? Kondisen min er long gone, men kjenner jeg meg selv rett kommer den snart tilbake igjen. Må bare jobbe litt for det først - no pain no gain :)  Jeg hadde veeeldig lyst på noe godt til kvelds, og ville ha noe søtt & proteinrikt. Derfor bestemte jeg meg for å lage funlight gele til kveldskos. Klarte ikke å bestemme meg for om jeg ville ha sjokolade- eller vaniljesaus, og derfor tok jeg like godt begge deler ;)

 

Denne blandingen smaker seriøst som Troika! :D Sjokoladesausen er laget av  ca. 15 gram melkesjokoladeprotein, 1  toppet ts 100% kakao og vann. Ser kanskje ikke sånn ut, men smaker AMAZING!Vaniljesaus av ca. 15 gram vaniljeprotein, sukrinmelis og vann. 1 liter gele ble borte på et blunk, og med god samvittighet ;) Setter kjempestor pris på om dere husker å stemme på meg, som du kan gjøre her.  Det er blitt litt mer tungvindt å stemme for å unngå juks igjen, men det klarer dere ;)

Nå er vi halvveis til helg folkens! 

Takketale

Bodyfitness er en utrolig krevende og ikke minst dyr sport å holde på med. Derfor er jeg så utrolig takknemmelig til alle som har hjulpet meg, og gjort drømmen om å stå på scenen mulig. Jeg har rett og slett vært utrolig heldig, og jeg setter uendelig stor pris på alle som har sponset og hjulpet meg frem. Så her kommer takketalen min til dere:

Til Nordic Nutrition, som sponser meg med alt jeg behøver av kosttilskudd av god kvalitet. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten disse produktene på dietten!

Til Gunnar, som har vært den beste coachen ei jente kan ønske seg!

Til Bluebox Heimdal, for avslapping og soling på høyt nivå :)

Til Elin, for fantastiske hudbehandlinger.

Til Nytt Smil, som gav med det hviteste smilet på scenen.

Til Drømmehagen Hudpleie, som gjorde meg fri for hår til konkurransen.

Til Makestyle, for naturlig sminke og hårprodukter som jeg elsker.

Til Dream Nails, for verdens fineste negler.

Til Klinikk Bjørgen, som løsnet opp stive muskler med aromaterapi.

Til Ronja, som stylet meg perfekt til NM.

Til min fantastiske familie og venner, som har holdt ut med ei selvsentrert og skrapa jente. Nå er jeg tilbake - lover!

Og sist men ikke minst, til alle dere som har fulgt bloggen min. Selv om jeg ikke skrev så mye om det, hadde jeg dager på dietten som var skikkelig tunge. Da var dere alltid der, men oppløftende kommentarer som betyr så mye! Enkelte dager leste jeg gjennom kommentarene om og om igjen, og humøret steg betraktelig etterpå. Ord blir små når jeg ser over alt jeg har fått, og jeg føler meg virkelig heldig. 

Uten alle dere hadde ikke dette vært mulig - TUSEN TAKK!

Aker Brygge

Jeg fikk ikke brukt glitterbikinien min på scenen da vi var i Oslo, men jeg fikk bruk for den likevel! Fotoshoot på Aker Brygge i kanskje verdens minste (og fineste!) bikini var en kald men morsom opplevelse :) Jeg ble iallefall veldig fornøyd med bildene, som er tatt av fotograf Jim Dokken. Det var en del andre enn fotografen som knipset bilder under shooten også, det kom nemlig en en flokk med japanske turister forbi! De må tro nordmenn er gale, haha :)

Forresten så har Gymgrossisten sin konkurranse har blitt nullstilt grunnet juksing, og er nå åpnet for stemming igjen. Takk til alle dere som stemte - håper dere orker å gjøre det igjen!!! Du kan stemme på meg ved å trykke her. Det går an å stemme en gang per dag, så stem ivei og gjør ei lita jente glad :) s
Ha en fin kveld alle sammen :)

Morgentrening

God morgen! Jeg skal være på skolen helt til ikveld, og derfor ble det morgentrening idag. Det er nemlig ikke noe som heter at jeg ikke har tid til trening, det handler om priotiteringer! Har man ikke tid, så må man lage tid! Stå opp en time før eller se en time mindre på TV så har en plutselig tid til ei økt :) Trente rygg og bakside skuldre i dag og settene mine med 7*12 repetisjoner og 30 sekunders pause mellom hvert sett er blitt elsk/hat allerede! Svir som faen i musklene og gjør vondt, men så er det jo så digg å få skikkelig pump også ;) 

Fornøyd jente etter ei god økt, som har fått tilbake bollekinn og smilehull :) 

Når jeg vet at det blir lange dager på skolen lager jeg alltid klar maten min dagen før. Failing to plan = planning to fail! Jeg spiser hver 3-4 time, og heller mange små måltider enn få store. For meg er dette absolutt den beste måten å legge opp kostholdet på. Ettersom jeg spiser så ofte er jeg aldri sulten, og på den måten unngår jeg cravings. Selv om jeg ikke er på diett lenger holder jeg det fortsatt ganske stramt i ukedagene, og koser meg mer i helgene :) Kyllingsalat, skyr, frukt og knekkebrødene jeg lagde i helga er dagens skolemat. Knekkebrødene toppet jeg med egg, litt serranoskinke, okserull, agurk og paprika. Gleder meg til lunsj! ;) Bein, baby!Herregud. Jeg har så vondt i beina at jeg holder på å dævva - og jeg regner med at jeg har enda mer vondt i morgen! Lenge siden jeg har trent bein tungt, derfor var det utrolig digg å ta i skikkelig i dag. Sist uke var det all about å la kroppen hente seg igjen etter NM, derfor ble det lett trening, mye mat og hvile. Denne uka derfimot, er jeg 100% klar for hardtrening! Energi skal brukes og lårmuskler skal bygges! I dag var det klart for forside lår og triceps, og dagens program så slik ut:

Smal beinpress 4 x 20, 15, 12, 8

Utfall i Smithmaskin 3 x 15 - 20

V-squat 3 x 10 - 15

Beinspark 7 * 12 (30 sekunders pause mellom settene)

Pushdown 4 x 15--20

Franskpress 4 x 10-15

Smale sittende dips 7 x 12 

 

Start uka på best mulig måte alle sammen - TRAIN HARD OR GO HOME!!!

Søndagsfri

Det har vært en slapp søndag så langt, og det kommer resten av kvelden til å være også :) Godt å bare lade opp til ei ny uke, med mye trening og skole på programmet. Jeg har fått spist meg opp litt etter konkuransene, og fått mer kjøtt på beina igjen. Konkurranseformen er absolutt ikke en form jeg ønsker å holde hele året! Bollekinnene mine begynner å komme tilbake, og jammen så jeg et smilehull igjen i dag. Det er ei stund siden jeg har sett de, for å si det sånn. Jeg har lyst til å legge på meg enda litt til, men jeg vil gjøre det gradvis med sunn og god mat. Sunn og god var frokosten min i dag også, tykke vaniljepannekaker :D 

Oppskrift:

1 egg

1 eggehvitte

30 gram mandelmel

30 gram vaniljeprotein

1-2 dl vann

2 ts stevia

1 ts vaniljeessens

Bland alt utenom eggehvitten i en bolle og bland røra godt. Vann tilsettes etter hvor tykke du ønsker pannekakene, og jeg brukte ca. 1 dl. Pisk eggehvitten og vend den forsiktig inn i røra slik at den blir tykk og luftig. Stekes på lav varme i ei god teflonpanne! Fikk 4 tykke pannekaker, som jeg toppet med kakaonibs, kanel og sukrinmelis. Søt og god start på dagen :) 

Gymgrossisten har en konkurranse nå, hvor man kan bli den nye modellen til BMR. Jeg måtte jo bare melde meg på, for det hadde vært tidens kick-start på en fitness-karriere! Derfor hadde jeg satt kjempestor pris på om dere hadde orket å stemme på meg :) Det er mulig å stemme en gang per dag - og for å stemme klikker du her. Nå blir det baking av knekkebrød til kvelds, ønsker dere alle en fantastisk kveld!

 

Strong is the new skinny

I løpet av perdioden frem mot NM ble jeg og Anneli fulgt av journalist Lena Knutli. Det endte opp i en reportasje på 6 sider, som du kan finne i dagens utgave av Adresseavisen :) Jeg synes det er utrolig moro at veien til NM og fintness generelt har fått en del oppmerksomhet i det siste! Mer publisitet betyr at en kan nå ut til flere, og det er jo selvfølgelig noe jeg ønsker. En av de viktigste grunnene til at jeg startet bloggen var jo nettopp for at flere skal få øynene opp for styrketrening og fitness. Jeg blir oppriktig glad inni meg hver gang noen kommenterer at de har begynt å løfte/ vurderer å begynne med fitness etter å ha vært innom bloggen min. Å kunne påvirke andre mennesker positivt når det gjelder trening og kosthold er jo en drømmesituasjon :) Spesielt gøy synes jeg det er når jenter hiver seg med - strong is the new skinny!

Nå skal jeg snart på trening for den siste økta på det "gamle" treningsprogrammet før det blir helg. På mandag begynner jeg med det nye opplegget, og det blir gøy! Legger ved et av bildene fra reportasjen i dag, pluss noen ekstra bilder tatt av Lena. God helg alle sammen!Backstage med verdens beste coach, Gunnar :) 

Haters gonna hate

Jeg må bare poste dette diktet, som kom inn sammen med en lang og stygg kommentar for et par dager siden:

Jeg vet om en jente som heter Nora
Før var hun digg, nå ser hun ut som den maskuline hora
Hun strammer sine muskler og jeg har ikke sett på maken
Hun ser ut som en mann bakfra når hun strammer baken
Hun såg ung og deilig ut, men nå ser hun ut som mora

NEWSFLASH! Til både deg som skrev dette og andre som kommenterer negativt - jeg gjør dette for meg, fordi dette er det som gjør meg lykkelig. Ikke fordi dere skal synes kroppen min er pen å se på. Jeg kan ikke gjøre annet enn å le, for jeg synes det er ganske fantastisk at dere bruker så mye tid på å kommentere her inne. Haters gonna hate - er det ikke et de sier? Her er i allefall det jeg føler når slike kommentarer kommer inn:

 

 

Lettvint

Jeg er fortsatt litt lei av mat, og derfor blir det mange lettvinte løsninger nå om dagen. Jeg veier ikke maten lenger, men spiser etter sult/behov. Jeg velger alltid sunne matvarer som har et høyt innhold proteiner, som etter min mening definitivt er det viktigste næringsemnet.  Da går det mye i rent kjøtt, kylling, skalldyr, magre meieriprodukter og egg. Karbohydrater liker jeg å få i meg hovedsaklig gjennom havregryn, bær, frukt og grønnsaker.  Av sunne fettsyrer spiser jeg mye fet fisk og nøtter,  laks og cashewnøtter er favoritter :) 

Dagens lettvinte lunsj ble salat med egg og kalkun. Kjøpte bare en pakke kalkunskinke i butikken og kuttet opp, godt og ferdig på 123 :) Dressingen er laget av mager kesam, presset hvitløk og paprikakrydder. Smaker digg!Gårsdagens lettvinte kveldsmat ble eggefluff, med smak av melkesjokolade protein. Pisket to eggehvitter stive, før jeg tilsatte ca. en halv scoop protein. Topping er kanel og kakaonibs, for ekstra sjokoladesmak. Skulle tro jeg var lei av eggefluff etter å ha spist det hele dietten - men det blir noe helt annet nå når jeg kan tilsette smak!Nå er det ikke mange timer til helg folkens! :)

Giveaway

Under NM kom jeg i kontakt med Norwegian Fitness, som fører Better Bodies i Norge. Herlig å få sponsing av klær, iallefall når Better Bodies er de klærne jeg foretrekker å bruke på trening i utgangspunktet :) Akkurat nå har Norwegian Fitness en kampanje blandt utøverene sine, hvor den som klarer å skaffe mest likes til Facebook-siden deres får to av de nyeste plaggene til Better Bodies. Om dette blir meg tenkte jeg å trekke ut en av dere som får plaggene istedet! Dere har jo vært så fantastiske mot meg, så jeg vil gjerne gi noe tilbake :)  Alt du trenger å gjøre er å trykke her, trykke på liker, og legg igjen en kommentar i feltet under om at det er gjort.  Husk å legge ved mail-adresse :) 
NM video

Nå er dere sikkert lei av bilder & videoer fra konkurranser, og jeg lover at dette innlegget blir det siste :) Jeg skal trene mye og spise bra fremover, og derfor vil bloggen bli fylt av treningstips og oppskrifter! Større lår og rumpe i tillegg til en dypere six-pack er det jeg sikter på nå. Mange jenter rynker kanskje på nesen når jeg sier større lår, men husk at mer muskler gjør at en blir strammere. Og stramme lår vil vel de fleste ha? ;) Eller er det kanskje bare meg med muskelfetisjen min som har lyst på det, haha!

 Nå har jeg endelig fått ferdig filmen fra NM også! Jeg vet at det ikke ser sånn ut, men kvartvendinger og poseringer er tungt som bare det! Kjenner jeg fortsatt er stiv langt inne i ryggen etter å ha stått på scenen og strammet. Fant også noen bilder fra innveinga på siden til Treningsforum, som jeg synes var utrolig morsomme :D Team Kaliber for alle penga!

 

Ha en fin dag alle sammen :) 

Crossroads

Som jeg nevnte i går skal jeg begynne på et nytt treningsprogram, med de områdene jeg vil fokusere på. Dommerne mente jeg burde legge på meg muskelmasse over hele kroppen for å gjøre det bra i bodyfitness, men jeg vet ikke om dette er det jeg har lyst til. Jeg er faktisk fornøyd med størrelsen på overkroppen min, og vil derfor fokusere mest på å utvikle musklene på underkroppen. Er det noe jeg virkelig elsker her i verden så er det muskler, men det er veldig individuelt hvor mye muskler man kler å ha. Derfor er jeg veldig usikker på om jeg vil satse på bodyfitness til neste konkurranse. Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? :) Dette betyr selvfølgelig ikke at jeg skal slutte å konkurrere, jeg har nemlig en drøm om å stille i bikini i USA i magen. Der er jentene litt mindre, men har fortsatt kutt i låra og muskler så det holder! Arnold Amateur i mars frister veldig, men da må jeg klare skaffe sponsorer. Kommer meg ikke til USA på studentbudsjett!

Og når jeg først snakker om studentlivet, nå må jeg bare vise dere oppslaget som stod i den siste utgaven av Trondheim sin studentavis. Digget reportasjen, og dette sitatet er uten tvil favoritten min: "Det er rundt 650 muskler i en menneskekropp, og på Noras er det mulig å skjelne hver eneste en."  Om det ikke holdt til finaleplass i helga, så er det gøy at noen synes jeg er superkvinne uansett! :DOm du vil lese artikkelen finner du avisen i PDF ved å trykke her, og åpne nr. 13 :) 

Deload

Å være ferdig på diett er absolutt ikke som jeg trodde det skulle være. Jeg hadde sett for meg at jeg skulle trylle frem sunne herligheter i lange baner på kjøkkenet, men den gang ei. Etter å ha spist ALT jeg ville i helga så er jeg faktisk dritt lei av å spise. Måtte virkelig kjempe for å få ned havregrøten til frokost - og det sier litt! Det er jo noe av det beste jeg veit! Satser på at både matlyst og matglede kommer tilbake etterhvert :) Nå skal jeg snart på trening, og jeg kjører kun lett gjennom kroppen denne uka. Etter en lang periode med underskudd på mat og overtrening er det viktig å la kroppen hente seg litt inn igjen :) Blir ei deload uke, det vil si at jeg har minst to reps i reserve på hvert sett. Neste uke begynner jeg på nytt treningsprogram med fokus på de områdene jeg vil forbedre, og det gleder jeg meg til!

Vinneren av konkurransen er kåret, og det er Katja som får en Sodastream i posten! "Kropp, helse og smak bør jobbe i team, skaff deg selv en SodaStream!"  var slagordet hennes. Gratulerer så mye :) Legger ved noen av Treningsforum sine bilder fra helga under, og det vises at jeg koste meg på scenen synes jeg! Min kjære pappa filmet forbedømmingen også, så jeg tenkte å legge ut video senere for dere som ikke fikk sett det :) Løfting av jern venter - ha en fin dag alle sammen!NM 2011

Lørdags morgen spratt jeg opp og spiste 300 gram havregryn til frokost, oppkarbinga var igang! Så bar det avårde til stylist Ronja Hauan, som gjorde en fantastisk jobb med hår og sminke. Ikke mange stylister som tar så godt vare på kundene sine at de står opp kl. 6 på en lørdag for å få det perfekt :) Fornøyd og spent ankom jeg Oslo Konserthus for å legge konkurransefargen. Etter lagene med brunfarge var lagt på fortsatte vi oppkarbingen med så mye riskaker, honning og peanøttsmør jeg klarte å trykke i meg :) Tror jeg har sukkerkick på det nederste bildet!

Vi hadde god tid denne gangen, og jeg synes alt klaffet på selve konkurransedagen. Det ble terpet en siste runde poseringer bak scenen, og jeg fikk varmet godt opp med hjelp fra flotte delegater. Alle delegatene fra Kaliber var enestående, de fløy frem og tilbake for å hente vann, glaze, manualer, strikk, sko og alt annet vi måtte trenge. Tusen takk til dere alle, og spesielt til min kjære treningspartner Paul :) 

Så var det endelig min tur til å gå på scenen. Jeg hadde pump som bare det, og følte meg skikkelig bra før jeg gikk ut. Enda bedre følte jeg meg når jeg gikk ut og møtte ropene fra verdens beste heiagjeng fra Trondheim :) Det betyr mer enn folk tror å ha støtte fra salen, og vite at du har folk der som backer deg 100%. Derfor kunne jeg ikke gjøre annet enn å smile og kose meg på scenen - dette var jo min dag :) 

Etter første runde med kvartvendinger var det klart for rundene med sammenligning. Mens jeg sto og strammet alt av muskler til jeg skalv håpet jeg virkelig på å høre nummeret mitt bli ropt opp. Å bli trukket frem til sammenligning tidlig er et tegn på at du har utmerket deg, og de er ofte de første 6 som blir trukket frem som går til finalen. Nydelige Vilde ble trukket frem i første runde, mens jeg ikke ble trukket frem før i den siste. Jeg skjønte jo da hvilken vei det hadde gått - og jeg ble derfor ikke overrasket når resultatlistene kom etterpå.Jeg ble litt skuffet der og da, det skal jeg ærlig innrømme. Jeg hadde så sinnsykt lyst til å komme til finalen og bruke den blå glitterbikinien min igjen. Slik ble det ikke denne gangen,  jeg ble rett og slett for lita i denne sammenhengen. De flotte jentene som gikk til finalen hadde mer utviklet muskulatur enn meg, og av disse havnet Vilde på 5. plass :) Christine fikk 6. plass i den høye klassen, og Anneli fikk 9.plass! Superstolt av alle jentene i teamet - fyfaen for en rå gjeng vi er :D Som plaster på såret fikk jeg boller og brus + en photoshoot på kaia ved rådhuset.  Bare en sneakpeak fra eget kamera under, gleder meg til bildene fra fotografen kommer !

Endelig var det klart for det beste av alt - en kveld med familie og venner. Det har blitt lite tid sammen med dem i det siste, og derfor var det utrolig godt å tilbringe kvelden med dem. Det ble altfor mye mat og kake, og noen velfortjente glass med champagne! Byturen ble kort for min del - for jeg var sliten jente etter en lang dag. Etter en Strawberry Daiquiri bar det videre til Deli de Luca, og drinker ble byttet ut mot Ben & Jerrys. Jeg koste meg maksimalt denne kvelden med fantastiske mennesker som jeg er så glad i. Perfekt avslutning på en lang diett-periode :)

Tidenes heiagjeng! <3


Kakemonster, haha :D

 


Verdens beste søsken, som alle begynner å merke boblevannet :)


Avsluttet kvelden med denne herligheten på hotellrommet!

Tanker

God morgen :) Etter en lang biltur fra Oslo med snø og is var jeg for sliten til å blogge da vi kom hjem. Jeg måtte smile da det kom inn et par bekymringsmeldinger i går - og nei, jeg har ikke tenkt å slutte å blogge :)

Jeg har hatt mye tid til å tenke, og lørdagens skuffelse er long gone. For hva hadde jeg egentlig å være skuffet over? Målet mitt var jo å stå på scenen i den beste formen jeg noensinne har hatt - og det gjorde jeg også. Sekundet før jeg gikk på scenen så jeg meg selv i speilet, og jeg var dritfornøyd. Fornøyd med dagsformen, oppkjøringen, sminken, poseringen - ALT. Når jeg gikk ut på den scenen var jeg virkelig stolt av meg selv, og det er den følelsen jeg sitter igjen med nå også. Jeg har debutert i bodyfitness, og nå er jeg virkelig FitnessNora! Jeg har spurt flere dommere om tilbakemeldinger, og alle hadde noe forskjellig å trekke meg for. Men den ene tingen de alle hadde felles var muskelmassen. Ingen spesielle partier ble nevnt, bare det å få mer muskler jevnt over hele kroppen. Jeg var jo klar over at jeg kunne bli litt liten i denne sammenhengen, og jeg var vel strengt tatt den minste jenta på scenen på lørdag.

Om det ikke ble den plasseringen jeg hadde ønsket i helga, så har jeg likevel oppnådd utrolig mye denne sesongen. Jeg gjennomførte konkurransedietten uten å jukse, og uten å sprekke en eneste gang. Jeg har lært ufattelig mye om meg selv og kroppen min, og vet nå hvor langt jeg kan presse meg selv. Jeg er så heldig å ha fått fantastiske sponsorer - som har backet meg hele veien. Men det aller viktigste er kanskje bloggen, og dere lesere. For når jeg leste gjennom mail, meldinger og kommentarer etter helga ble jeg så rørt at jeg faktisk begynte å grine. At så mange mennesker tar seg tid til å støtte meg og komme med så fantastiske tilbakemeldinger som dere gjør - det betyr så uendelig mye. Å vite at jeg kan være til inspirasjon og motivasjon for dere, motiverer igjen meg til å gjøre det enda bedre. For det skal jeg bli, det kan jeg love dere. Dette var bare debuten min og det kan bare gå en vei herifra - nemlig oppover.Bildene er tatt av Drea, en del av den herlige heiagjengen min :) Kommer med en heftig bildeoppdatering fra hele helga i løpet av dagen - nå blir det frokostkos!

Nm resultat

FitnessNM er over for min del, nå blir det boller for alle penga! Litt skuffet, men veldig fornøyd ned både form og egen innsats ! takk for all støtte, dere har vært fantastiske å ha ned på veien !!! :)

Ready

Innveiing og registrering er vel gjennomført, og coach har hatt en siste formsjekk. Alt var som det skulle, så nå er det bare å ligge med beina høyt til i morgen. Jeg er så heldig å få hjelp av stylist Ronja Hauan i morgentidlig, så er det en ting mindre å tenke på :) Etter det blir det legging av brunfarge, oppkarbing og oppvarming - så er det showtime! Gjett om jenta gleder seg :)

Helt sykt å tenke på at dette skal skje imorgen. En dag jeg har jobba ræva av meg for, bokstavelig talt! X-antall repetisjoner, uendelig mange mil og lange kvelder på kjøkkenet er lagt ned for å komme hit jeg er i dag. Og selv om det strider mot janteloven, så innrømmer jeg at jeg er stolt av meg selv og resulatet jeg har oppnådd. Jeg ville bli i mitt livs form til NM, og det har jeg klart. Derfor føler jeg meg 100% klar for  imorgen,  jeg skal gå ut på scenen og ha det gøy! Uansett hvordan det går imorgen så kommer jeg til å stå på den scenen og vite at jeg har gjort ALT jeg kunne for å bli den beste Nora jeg kan bli. Og med verdens beste venner og familie sammen med meg, så skal jeg virkelig nyte dagen! I morgen er MIN dag - uansett plassering :)Følg med på treningsforum og iform for oppdateringer og livesending :)

Kakemonster

Det virker som at jo nærmere konkurranse jeg kommer, jo større blir søtsuget. Ellers på dietten har jeg ikke merket noen ting til det - men noen dager før konkurranse kicker det inn som bare det. Verdens beste mamma har bakt kake til meg, og jeg brukte sikkert en time på Passion for Baking før jeg klarte å bestemme meg for oppskrift! Haha, man blir seriøst rar i hodet av den sporten her ;)  Delicious Fudge Brownies, champagne og jordbær med mine herlige venner og familie på lørdagskvelden blir langt i fra feil! Det betyr så utrolig mye for meg at de blir med hele veien ned til Oslo for å støtte meg at jeg har ikke ord. Jeg er heldig :) 

Å vente helt til lørdag med noe søtt ble alt for lenge, så i dag måtte jeg bare lage en proteincookie! Til vanlig er det havregryn og IsoGold Vanilla etter trening, men i dag satte jeg det i ovnen med Chocolate Stevia og kanel på toppen.  Inn i oven på ca. 180 grader i ca. 15 minutter, og there you go! Laget noen til i morgen også, som jeg skal nyte etter ei treningsøkt på Gym 24 i Oslo. Det blir den siste økta før NM,  og jeg pumper bare lett gjennom hele kroppen før det blir innveing og avslapping på hotellrommet. Kjører til Oslo i natt, og jeg kommer til å ha tilgang til pc hele helga så jeg får oppdatert :) 2 dager til det braker løs - woohoo :DFornøyd kakemonster etter ei digg skulderøkt ;)

Motivasjon & makeup

Fra den første gangen jeg satte beina mine på Kaliber treningsstudio ble jeg trollbundet av facinasjon. Facinasjon over svulmende muskler, veltrente kropper, disiplin og løfting av jern. Jeg kan ikke helt sette fingeren på hva det er jeg elsker med denne sporten, jeg vet bare at jeg gjør det. Jeg beundret alle menneskene på gymmets egen "wall of fame," og hadde ikke i min villeste fantasi tenkt at jeg ville henge på den samme veggen noen år senere. Neste uke er det et bilde av meg der oppe også, sick.

Nå er det kun 3 dager igjen til NM i bodyfitness, og jeg er i bedre form enn jeg noensinne har vært. Veldig mange av dere lesere har spurt meg om akkurat hva det er dommerne ser etter. Det er mange ting som skal være med, men dette er hovedpunktene i vurderingen:

  1. Det totale atletiske utseendet
  2. Skjønnhet (hår og ansikt)
  3. Helhetlig utvikling av muskulatur
  4. Proposjoner og symmetri
  5. Hud og hudtone
  6. Scenepresentasjon (utstråling, posering, gange og trygghet på scenen)

Jeg vil så gjerne at ALT skal være perfekt til NM, og derfor henger jeg meg kanskje mer opp i detaljer enn andre. Men jeg synes slike ting er viktig, av og til kan det være de små tingene som utgjør forskjellen :) Derfor er jeg veldig nøye med hvilke produkter jeg bruker på hud og hår, ettersom dette faktisk er egne punkter i bedømmingen. Til håret bruker jeg GB, by Gun-Brit, som er helt uten parabener og parfyme. Det samme gjelder sminken min, som hovedsakelig er fra Nilens Jord. Så må jeg bare vise frem de nye skoene mine, som jeg skal bruke på lørdag! Om det blir på scenen eller på et av hovedstadens dansegulv vil tiden vise - brukes skal de iallefall :) Denne helga gikk det svenske mesterskapet i kroppsbygging og fitness av stabelen, og jeg blir så gira av å se videoer derifra! Det skorter liksom ikke på motivasjonen fra før, men jeg får liksom en ekstra boost når jeg ser disse klippene. Legger ved bodyfitness i både den høye og lave klassen, sjekk ut de nydelige damene da! Snart er det min tur til å stå på scenen igjen - og jeg GLEDER MEG!

Ha en riktig fin kveld alle sammen :)

Konkurranse!

Da var det klart for konkurranse her på bloggen igjen! Først vil jeg bare si at det er mange bedrifter som har spurt om å sponse/ ha konkurranser ol. på bloggen som jeg har takket nei til. Dette er fordi dette er min treningsblogg - og da vil jeg ikke reklamere for eller gi bort produkter jeg ikke kan gå god for.

Uansett, denne gangen kan du vinne din egen Sodastream!  Jeg har en slik  brusmaskin selv  og er allerede blitt veldig glad i den. Når jeg lager mine egne bobler vet jeg nøyaktig hva jeg får i meg, og kroppen min slipper alle tilsetningsstoffer som finnes i light brus. Jeg var også storforbruker av Farris Bris før, men nå husker jeg ikke sist jeg kjøpte en flaske. Lager heller min egen :)  Konkurransen blir derfor å lage en fengende setning/frase som inkluderer ordene "SodaStream" og  "Helse." Legg igjen ditt bidrag til konkurransen i kommentarfeltet , så kåres vinneren mandag 10. oktober. Lykke til :) 

PS! Husk å legge igjen mailadressen din så jeg kan kontakte  deg om du blir den heldige vinneren :)

Detaljer

For min del kan ikke lørdag komme fort nok. Bagen står ferdig pakket i gangen, og jeg er good to go! Jeg er fornøyd med hvordan oppkjøringen til Stavanger var, og velger derfor å gjøre det på samme måte til NM. Det eneste jeg endrer på er små detaljer som jeg fikk tilbakemelding på. I dag fikk jeg handla kjole og champagne til festen etterpå - for champagne blir det nemlig uansett resultat! Det synes jeg at jeg har fortjent ;) Jeg er så heldig som har verdens beste venner og familie som blir med nedover til Oslo, så lørdag blir en magisk dag no matter what! Det aller siste jeg manglet til helga var nye negler, og det fikk jeg lagt hos superflinke Liz. Jeg ble superfornøyd, så nå er alt klart ned til den miste detalj. 4 dager igjen - og I can't wait!Dette bildet er tatt fredagskveld før Stavanger Open, dagens (enda bedre) form holder jeg for meg selv enn så lenge ;)

Partners in crime

Det betyr så utrolig mye å ha en god treningspartner. Det gjelds bestandig, men spesielt nå mot slutten på dietten. Når kreftene mine ikke lenger strekker til er Paul bak meg og pusher meg videre. Når jeg føler jeg har gitt alt hører jeg "lett Nora, du tar to til" bak meg. Og da tar jeg to til. Den største grunnen til at jeg har hatt så god fremgang på trening er utvilsomt på grunn av kunnskapen til Paul. Han endret synet mitt på trening totalt, og gjorde ei spinning/aerobic-jente til ei løftejente! Det er  jeg uendelig takknemmelig for, det er nemlig ikke tvil om hva som har gitt best resultat :) Her er noen bilder fra dagens ryggøkt, tatt av Lena Knutli.

Ha en fin kveld alle sammen!

Mandagsmotivasjon

Ny uke - nye muligheter!  Planlegg treningsuka di, og gjennomfør planen. Failing to plan = planning to fail. Lag tid til trening, istedet for å lage unnskyldninger. Om du ikke rekker hele økta du hadde planlagt, så husk at litt er en million ganger bedre enn ingenting. Resultater kommer ikke av seg selv, men må jobbes for! Så opp av sofaen, kom deg på trening og husk at hver eneste repetisjon er et lite skritt i riktig retning. DU er sjefen over din egen kropp, og har muligheten til å forme den AKKURAT slik du vil. 
Ha en sporty start på uka!!! :)

Treningsvideo - mageøvelser

Jeg er stiv dypt inne i magemuskulaturen etter denne økta på fredag. Det er et godt tegn på at øvelsene tar bra, og derfor filmet jeg to av de for å dele med dere :) Den første er omvendt beinhev, og jeg synes denne er skikkelig tung! Fokuser på løft beina med magen, og hold etterpå spennet i magemusklene hele veien ned. Jeg kjørte 3 sett med så mange repetisjoner jeg klarte. Hvis du gjør dette et par ganger i uka vil du snart klare flere repetisjoner, og det er en fin måte å se fremgang på.

Neste øvelse er hengende beinhev, som er en personlig favoritt. Hev beina kontrollert, og hold på toppen til du kjenner at det virkelig "skviser"  i magemusklene. Tenk hele tden på at det er magen som skal jobbe, og det skal svi. Jeg kjente det iallefall godt etterpå, abs on fire!

Trippel lykke

For en herlig lørdag dette er! Jeg startet dagen med aromaterapi på Klinikk Bjørgen her i trønderhovedstaden, og det var utrolig godt. Kroppen min var fortsatt veldig stiv etter Stavanger Open - det tar mer på å posere enn man skulle tro! Men nå føler jeg meg mye løsere i muskulaturen, og ikke minst mer avslappet i hele kroppen. Herligherlig, og anbefales virkelig :) Skal tilbake igjen etter NM, for jeg regner med jeg er minst like støl da også!


 Avslapping på høyt nivå ;)

Når jeg kom hjem ventet en pakke fra Iherb på meg, med mye digg i! Etter NM har jeg tenkt å lage mye god og sunn mat og da er det viktig å ha de riktig ingrediensene. Essensene på bildet under er fantastiske, og jeg tror nesten jeg har alle smakene som finnes nå. Perfekt å bruke i bakst, f.eks setter bananessensen vikelig spissen på bananbrød! Smøressens er DIGG på brokkoli, og sparer mange kalorier ;) Det beste med pakken var ett av de nye krydderne jeg bestillte - bare se under hvilken smak det har :D

Eplepai krydder!!! :D Yammi!

Den største lykken idag kommer om et par timer,  da venter ei treningsøkt med verdens beste treningspartner! Paul har vært i USA i to uker nå, og jeg gleder meg som en liten unge til å få han tilbake på trening sammen med meg. Jeg trener bra alene også, men jeg får alltid maksimalt ut av treningen når Paul er der og pusher meg. Det betyr så mye å ha en god treningspartner, dessuten er det jo mer gøy når man er to :) Det blir bryst og cardio på meg i dag, hva skal du trene?