hits

september 2017

Endelig MasterMania

Jeg har gledet meg sånn til denne helgen, og nå kom den endelig! 3T arrangerer MasterMania hvert år, hvor det settes opp en hel drøss med timer / kurs / workshops. Det var alt annet enn tungt å komme seg opp av senga tidlig en lørdagsmorgen, når et hav av treningsinspirasjon ventet på meg. Jeg har vært på fire timer i dag, og fire nye venter i morgen. Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå, fordi jeg kjenner allerede at jeg kommer til å bli stiv som en stokk! De to timene 3D-Booty og Floorwork Play utfordret kroppen på måter jeg sjelden bruker den, så har utvilsomt godt av det. Det kommer bare ikke til å bli så godt i morgen, men det lever jeg fint med. Den siste økta mi i dag ble Bootcamp med Lasse Tufte og Funkygine, det var supergøy og med mye latter. Det var helt herlig å få kjøre øvelser som knebøy, løping og burpees igjen, for det er jo noe kroppen min kan! Masse treningsglede sammen med favorittgjengen min, det er lite som slår det altså ♥

Stakkars Janne som var makker på en del av mine øvelser fikk høre noen gloser, jeg har tidenes konkurranseinnstinkt og takler ikke å tape i ting. Så vi prøvde sikkert 10 ganger på den siste øvelsen hvor vi skal "krabbe rundt" hverandre, og til slutt satt den. Jeg var heldigvis ikke sint så lenge, en hel drøss med proteinbarer og drikke gjør meg alltid i godt humør. Det meste av bunken på bildet over er spist opp, men det er fortsatt plass i magen til litt sjokolade. Det er jo lørdag, og en stor pose med CandyKing venter på meg. I morgen er det klart for en ny dag med MasterMania, og jeg gleder meg virkelig allerede!

Det beste med høsten

Jeg vet ikke hva det er med høsten, men jeg er så glad i den! Lufta er mye friskere og råere og fargene er så fine. Vi var ute etter jobb i dag og kosa oss skikkelig, før det ble en sen middag. Selv om vi spiste sent måtte vi selvfølgelig ha litt kveldskos, og siden det ble kjeks i går gikk vi for et litt enklere alternativ i dag. Frukt, bær og to små gafler til meg og Ulrik. Jeg blir så glad over å se at han er like glad i frukt som mammaen sin, minuset er at jeg må hive innpå slik at jeg er sikker på at det blir litt igjen til meg også! 

Enda en ting som er fantastisk med høsten er selvfølgelig at det går an å bo i ullundertøy! Denne sesongen synes jeg Kari Traa har kommet med så utrolig mye fint, og det var nesten umulig å velge. Valget falt til slutt på Vrang, og jeg e-l-s-k-e-r bare fargen. Jeg vet at Kari Traa har fått mye pes for størrelsene i media den siste tiden, men jeg skjønner ikke helt hva det er snakk om. Jeg bruker alltid small eller medium i klær, og i dette settet har jeg small. Den vanlige størrelsen min med andre ord, og jeg har en god del rumpe, lår og pupper. Så jeg synes absolutt ikke de er små i størrelsen, jeg synes bare det er helt fantastisk å ha på! Og jeg gleder meg til mange herlige høstturer i ulla her ♥

Lue, ullgenser og ullbukse fra Kari Traa / sko fra Reebok (sponsede lenker)

 

 

Chocolate pistachio cookies

Åh, i dag har jeg hatt en så utrolig morsom dag på jobb! Masse herlige mennesker å prate med, treningsglede og ikke minst de to gruppetimene jeg er mest glad. Hver onsdag har jeg 2 x 30 minutter rett etter hverandre, først en Intervallspinn etterfulgt av Bootybuilder. Gjett om det kjentes i beina at jeg har hatt to uker ferie, for det var blytungt å kjøre de i dag! På en måte var det litt fint også, for nå fikk jeg føle litt på kroppen hvordan det er å være fersk på trening. Jeg og alle de andre herlige deltagerne kom oss gjennom til tross svette og melkesyre, og da var det virkelig på sin plass med noe digg til kvelds. Kjeks slår aldri feil, spesielt ikke kombinasjonen pistasj- og sjokolade.Til ti store kjeks trenger du:

70 g smør ♥ 4 ss sukrin gold ♥  2 ss fibersirup gold ♥ 180 g havregryn ♥ 2 ss kakaopulver

2 egg ♥ 2 ss mandelmel ♥  25 g pistasjnøtter ♥  40 g mørk sjokolade

Smelt smør, sukrin gold og fibersirup i en kasserolle. Har du ikke fibersirup kan du bytte med yaconsirup, eller annen type sirup. La alt smelte, og rør godt sammen. I en bolle blander du resten av ingrediensene, og heller smørblandingen over. Hakk opp sjokolade og nøtter som du rører inn, spar gjerne litt som du legger på toppen av kjeksene til slutt. Bruk to spiseskjeer for å forme til kjeks, og fordel på et stekebrett  Stekes midt i ovnen på 180 grader i 18-20 minutter, før du lar kjeksene avkjøles på rist. Så er det bare å nyte, hverdagskos på sitt aller beste!

Back to basics

Det er litt sant som de sier, borte bra men hjemme best. Det var i alle fall deilig å komme tilbake på favorittsenteret for å få trent igjen! Jeg har selvfølgelig fått trent på ferie også, og vært kreativ med treningen min. Så i dag var det virkelig back to basics med dagens styrkøkt, som besto av bare tre øvelser. Frontbøy, markløft og boxjumps. Høres kanskje enkelt ut, men det var faktisk alt annet enn det. For jeg kjørte fem runder med synkende antall repetisjoner,  21-15-9-6 -3. Altså 21 repetisjoner på hver av de tre øvelsene, før 15 neste runde og sånn gikk det helt ned til 3. Med 35 kg på frontbøy og 60 kg i markløft ble det ufattelig mange kilo løftet til slutt, men det var veldig gøy også! Økta anbefales virkelig, husk å ha to vektstenger slik at du kan gå rett fra den øvelsen til den andre. 

Genser og tights fra Kari Traa / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Denne treningsøkta gjorde meg glad, og selv om det kanskje høres rart ut så synes jeg det var helt fantastisk å være tilbake på mitt eget kjøkken. Selv om det selvfølgelig er herlig å spise ute om dagene så er det noe spesielt med å være ved grytene selv. I dag ble det en enkel hverdagsfavoritt, nemlig karbonadedeig, ris, kesam og grønnsaker. Godt, sunt og ferdig på 20 minutter. 

Hverdagen altså, den er rimelig fin ♥

Mandagsfri

Mandag betyr ny uke og nye muligheter, det føles alltid bra! I dag har jeg absolutt ingen planer om å trene, det var nok å pakke ut av kofferten i dag tidlig. Så det går faktisk helt fint å ikke trene på en mandag, tenk det! Det betyr ikke at resten av uka kommer til å bli dårlig, eller at dagen i dag ikke har mening. For jeg kan garantere at det går bra om du ikke trener i dag, jorda går ikke under og du kommer deg helt sikker på trening i løpet av uken likevel. Det har jeg store planer om selv, men altså ikke i dag. Det var egentlig det jeg ville titte innom for å si, fordi jeg synes det er sånn press på at man "må" trene på mandager. Det er jo egentlig ingen forskjell på mandag og andre dager, og hver dag kan faktisk ikke være treningsdag. Det er jo så viktig med litt hvile innimellom også! Nå er jeg hjemme i Trondheim igjen, men jeg legger med bilder fra den siste dagen i Spania. Den ble brukt til å tusle rundt og nyte de siste soldagene, før det ble en siste burger på The Grill. Mandagsinspirasjonen sin det! Håper dere har en nydelig start på uka, enten den er sprek eller ikke ♥

Topp og tights fra Adidas / sko fra Reebok (sponsede lenker)

Superslynge-søndag

Det er søndag, og jeg har enda en liten treningsvideo til dere. Nok engang med slynge og nok engang med effektive øvelser som trener hele kroppen. Det ser kanskje enkelt ut, men det lover jeg at det ikke er!  Enda en ting som er fantastisk med slynge er at det er så enkelt å tilpasse motstanden, for å gjøre øktene tyngre/enklere. Disse fire øvelsene trener hele kroppen, og er utrolig morsomme! 

Slynge fra Abilica / topp fra Reebok / shorts fra Röhnisch (sponsede lenker)

Test øvelsene selv og se om det lokker frem smilet hos dere også ♥

Breakfast at Goa

Denne frokosten altså, den kommer jeg til å savne! Et hav av smoothiebowls, juice, sandwicher og alt mulig godt å velge mellom. Jeg skulle virkelig ønske Goa åpnet i Trondheim, selv om det kanskje ikke blir helt det samme som når vi kan sitte nede ved stranda og nyte maten. Jeg tror nesten den smaker litt bedre bare av den grunn! Jeg velger likevel å tro at den ville ha smakt fantastisk overalt, og håper dette gir dere litt frokostinspirasjon denne lørdagsmorgenen.

Vi har tatt vår siste tur opp til Alt del Governador for denne gang, og selv om jeg aldri har jobba så hardt på vei opp ble det ingen ny rekord. Vi kom opp 30 sekunder senere enn sist, enda jeg følte jeg jobbet dobbelt så hardt. Noen ganger er det bare sånn at kroppen ikke vil, beina mine var blytunge og hvert steg føltes som en kamp. Bjørni pusha meg heldigvis hele veien opp, så selv om det ikke ble noen rekord ble ikke tiden så aller verst likevel. Og det ga faktisk nesten like god følelse å nå toppen på en tung dag, utsikten er jo verdt det i seg selv. En utslitt kropp fikk roe seg ned med litt yoga på toppen før vi startet på veien ned, og jeg gleder meg allerede til neste gang  vi skal opp hit ♥

Ønsker dere alle en helt nydelig og sporty lørdag ♥

Bein & booty med slynge

God fredagsmorgen! Her kommer som lovet en liten slyngevideo, av bein og rumpefavoritter i slynga. Jeg er en forkjemper for at trening skal gjøres effektivt, og kjører derfor mange kombinasjonsøvelser i slynge. Da får jeg mer igjen for treningstiden min, og jeg ønsker jo selvfølgelig å få mest mulig ut av tiden jeg har til rådighet. Her kjører jeg kun fire ulike øvelser, men siden de alle er kombinasjoner blir det i grunn åtte øvelser. 12 repetisjoner per øvelse eller per bein der det gjelder, og gjenta det hele 3-4 ganger. Pause tok jeg bare når jeg justerte slyngene, og når jeg sendte slengkyss tilbake til Ulrik som lekte bak meg. Totalt brukte jeg 20 minutter, og på den tiden var beina mine helt gele! Prøv økta og se hvordan dine bein føles etterpå også.

Slynge fra Abilica her / tights og topp fra Kari Traa her / sko fra Reebok her (sponsede lenker)

 
Det gir en sånn fantastisk følelse å starte dagen på denne måten, det er vanskelig å se for seg noe bedre! Det som nesten er best av alt er jo at det bare er å vrenge av seg klærne og hoppe ut i vannet etterpå. Akkurat det kan kanskje dere hjemme i Norge stå over, men jeg lover at det føles bra etterpå uansett ♥

Dette er alltid med meg i kofferten

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg elsker som de fleste andre å ha ferie, men jeg hadde ikke klart å ta ferie fra trening. Jeg er nødt til å bevege kroppen min noen minutter hver dag, så kan jeg bruke resten av dagen på strandliv. Jeg vet at mange ønsker å trene når de er ute på reise, men vet ikke helt hvordan de skal gå frem. Mitt beste tips for å få til aktive reiser er å faktisk legge opp til det. Det gjør du enkelt og greit ved å putte et par ekstra ting i bagasjen din, og her tenkte jeg å vise dere hva jeg alltid har med meg på ferie. 

Gode joggesko er et must på tur for min del, de trumfer høye hæler! Å løpe på nye plasser er utrolig gøy, så kan jeg ta sightseeing samtidig. Det er selvfølgelig også mulig å ta det syklende eller gående, joggesko er uansett alltid med!

Treningsstrikk er også med, de veier ingenting og tar heller ikke noe plass. Med minibands kan du gjøre ufattelig mye, som jeg var innom i dette innlegget.

Slynga mi har jeg hatt med meg i over 20 land, og den svikter aldri! Finn en krok eller en gren, heng den opp og sett i gang. Slynge er et fantastisk treningsredskap, og jeg har kjørt et par økter her nede som jeg har filmet til dere. 

Pråtteiner putter jeg også alltid i bagen min, rett og slett fordi jeg er et matvrak. Jeg blir ofte sulten, og når jeg blir sulten blir jeg sur. Ingen inkludert meg selv liker en sur Nora, og derfor har jeg alltid barer / porsjonsposer med protein med meg på tur. Legg til litt nøtter og frukt så har jeg det jeg trenger for å holde meg i gang!

Sist men ikke minst kommer headset og ei sabla god liste på Spotify! Det som er så fantastisk med alle disse tingene er at de er rimelige, tar lite plass, kan brukes overalt - både hjemme og på tur. Så om du ønsker å trene mer enten på reise eller på stuegulvet er dette verdt å ta en ekstra titt på!

Med joggeskoene godt på kom vi oss opp til toppen av Alt der Governador igjen, og jammen ble det ikke enda en ny rekord! For en godfølelse det gir å komme opp til toppen når svetten siler, jeg hiver etter pusten og ser at klokka viser 24:05. Akkurat fire minutter forbedring siden mai, det er ikke verst! Selv om jeg alltid sier at man bare skal sammenligne seg med seg selv, så må jeg innrømme at det svir litt at Bjørni løp fra meg siste delen om kom opp på 23:55. Det er jo bare 10 sekunder, men det høres jo ut som et minutt raskere! Så nå må jeg også ned på under 24 minutter til neste gang, det må jeg klare. Opp til toppen skal jeg uansett igjen før vi drar, utsikten er jo verdt det i seg selv!

Singlett fra Reebok / shorts fra 2XU

Nå venter frokost og stranda, ha en nydelig torsdag alle lesere

Lykkelige energibunter

Er det en ting vi har gjort denne ferien så er det å bade. Jeg tror aldri jeg har vært så mye ute i vannet på en sydentur noensinne, Ulrik har nemlig blitt tidenes badeløve! Han har alltid vært glad i vann, men har vært litt pysete i bølger. Det har endret seg nå, det er nesten så han er blitt for tøff! Løper rett ut, så det er bare for foreldrene å henge på. Tidenes lille lykkelige energibunt, aldri et kjedelig øyeblikk på ferie med denne karen ♥ Nå sover han og jeg nyter en iskald Pepsi Max før det mest sannsynlig blir bading resten av ettermiddagen også. Det klager jeg absolutt ikke på, og skal nok klare å holde tempoet. Jeg er jo tross alt en lykkelig energibunt jeg også ♥

1000 rep miniband workout

For et par dager siden hadde jeg en superøkt med minibands, og tenkte jeg skulle dele den med dere også! Strikk er så genialt å ha med på tur, tar ingen plass i bagen og kan brukes til så utrolig mye. Jeg bestemte meg for å kjøre 10 øvelser med 10 repetisjoner per øvelse, og totalt 10 runder. Det hørtes jo så bra ut med 1000 repetisjoner! Litt ut i første runde fant jeg ut at jeg måtte jo ta en og en fot/arm på flere øvelser, så plutselig ble det over 1000 repetisjoner på meg! Hjernen er litt i feriemodus, så jeg skylder på det! Om dere har lyst til å prøve økta kan dere ta 5 på hver side om dere vil ha akkurat 1000, eller bare peise på og ta noen ekstra repetisjoner! Jeg brukte i underkant av 5 minutter per runde, og totalt tok økta litt over 50 minutter. Jeg tok bare pause for å drikke litt mellom øvelsene, ellers gikk det i ett. Her er øvelsene jeg tok på denne økta:

Pushups

Sideliggende hoftehev

Enarms roing 

Glutebridge

Mountain climbers

Biceps curls

Smale pushups

Klatreplanke

Knebøy 

Situps

Pushups kjørte jeg uten strikk, resten av øvelsene kjørte jeg med strikkene. Det finnes mange typer strikk på markedet, og fra ei som har prøvd mange så er Booty Builder sine strikk min favoritt. De sklir ikke og har gode variasjoner i motstanden, perfekt for å få til varierte økter. Strikkene finner dere her. Så hvis du har 50 minutter til overs en kveld vet du hva du kan gjøre, på stuegulvet, verandaen eller hvor enn du befinner deg. Denne økta kan gjennomføres overalt! Jeg garanterer svette og godfølelsen etterpå ♥

Singlett fra Reebok / shorts fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)

Plutselig elsker jeg å møte veggen

At det gikk an å ha det så gøy med en vegg, og å få til så mange herlige øvelser hadde jeg ikke sett for meg! Men nå har jeg hatt flere kjempemorsomme økter her nede, hvor jeg kun bruker en vegg og egen kroppsvekt. Vegger har de aller fleste tilgang til, så det er ingen grunn til å ikke prøve dette! Jeg lover at det er gøy, samtidig som det er dødstungt! Det ser kanskje ikke kjempetung ut, men kjernemuskulaturen og skuldrene mine sto virkelig i brann etter disse øvelsene. Jeg tror jeg synes pushupsene var tyngst om jeg skal plukke ut en av øvelsene. Forresten er hele det herlige antreket mitt på salg, singlett fra Kari Traa til -30%, tights og sko fra Reebok til -30% og -35%. Både tightsen og skoene har jeg bodd i siden jeg fikk de, så det anbefales også på det sterkeste. Det gjør disse øvelsene også, prøv de gjerne og la meg vite hvordan det gikk. Jeg synes i allefall dette var både blytungt og kjempegøy! Jeg kjørte fem repetisjoner per øvelse / side, og gjentok det hele fire ganger. For en økt altså, supereffektiv!

 
Dette må jeg si var en pansergod start på treningsuka! Hvordan har din startet? ♥
 

På ønskelista

 Jeg er utrolig glad i mat som dere lesere kanskje har fått med dere, og jeg mener bestemt at man kan spise seg til et bedre liv. Både helsa og smaksløkene har godt av god mat, og derfor blir jeg så utrolig glad når jeg finner steder som satser på sunn og næringsrik mat! I dag spiste vi på Goa her i Albir, og jeg skulle virkelig ønske vi hadde en slik plass hjemme! Her var det en hel drøss med sunne alternativer å velge mellom, fra havrevafler til juice og acaibowls. Vi klarte ikke helt å velge, og det ble derfor litt av alt. Så utrolig godt, og en slik plass er derfor på toppen av ønskelista mi hjemme i Trondheim også. Jeg vet av flere steder i Oslo som satser på sunnere alternativer, så jeg får krysse fingrene for at noe lignende dukker opp hos oss i trønderhovedstaden også. Enn så lenge får jeg nyte det her nede, og skal definitivt tilbake hit også. Det er så herlig å være på ferie og få fylt opp både energilagrene og matinspirasjonen til jeg kommer hjem igjen. Jeg husker ikke sist jeg spiste vaffel til frokost, men det skal jeg jammen starte med igjen. Det er jo virkelig ingen grunn til å la være!

Nå er det RBK-kamp før senga venter, i morgen tidlig skal jeg opp for å trene litt slynge før strandlivet setter i gang. Jeg satser på å ta med kameraet og filme litt til dere, picture or it didn't happen! Skrik gjerne ut om det er noe spesielt dere ønsker filmer av, jeg synes det er morsommere å filme enn å ta bilder om dagen så fyr løs med ønsker. Håper helgen har vært strålende og at dere nyter denne søndagskvelden ♥

Med burger som lokkemiddel

Jeg elsker å gå tur, både hjemme og ellers i verden. Det er så godt å bevege seg i frisk luft, og jeg kan gjerne gå turer hver dag. Min bedre halvdel synes derimot at turer er kjedelige, og han var ikke akkurat i ekstase da jeg foreslo at vi skulle gå tur i dag. Heldigvis kan jeg veien til min manns hjerte,  og lokket med at jeg skulle kjøpte burger til han om han ble med på tur.  Det var nok det beste lokkemiddelet jeg kunne ha kommet med, og det ble både tur og burger på oss! Jeg er så glad for at jeg måtte lokke med nettopp burger, for det var den beste burgeren jeg har smak på lenge. Jeg gikk for kyllingvarianten i dag, og jeg skal tilbake på The Grill før hjemreise for å prøve vegetarburgeren også. Magen og smaksløkene gleder seg allerede!

Det ble selvfølgelig tur også, seks kilometer opp til fyrtårnet i Alblir. Jeg tar alltid vogna, bæremeisen eller hva det måtte være for å få litt ekstra trening når vi er ute på tur. Ulrik satt fint i vogna hele veien opp, før han ble lei og ville sitte på skuldrene på vei ned. Begge deler blir finfin ekstratrening for meg, og det er lite som gjør meg gladere enn å få brukt kroppen i naturen.

Topp og sko (-35%) fra Reebok / tights fra Adidas (sponsede lenker)

Hoppende glad på toppen, og for at vi fortsatt har mange dager igjen i solen ♥

Tipset til evigvarende treningsmotivasjon

Jeg får ofte spørsmål om hvordan eller hvorfor jeg orker å trene så mye, dag etter dag og år etter år. Jeg synes trening er gøy, og det er jo naturlig for de fleste å gjøre ting de liker. Det er likevel ikke alle dager jeg synes er gøy, eller alle treningsformer. For min del så vet jeg hva som trigger meg, og jeg vet hva som skal til for å gjøre trening gøy for meg. Jeg er et konkurransemenneske av de grader, og elsker å sette meg mål for å knuse de. Det kan være store eller bittesmå mål, uansett så synes jeg det meste blir utrolig gøy når jeg har et mål i sikte. Det som er så fint er at du kan fortsette for alltid, for vil dukke opp nye utfordringer og muligheter til å sette nye mål hele livet. Her i Albir har vi ei løype på 2,1 kilometer og med 440 høydemeter, hvor vi prøver å sette raskere tid til toppen hver gang. Utsikten er jo verdt turen i seg selv, men treningsmessig får jeg uendelig mye mer ut av turen når jeg jobber på spreng for å komme opp til toppen raskere enn sist. På Spaniaturen i mai hadde vi 28:05 som beste tid, i går hadde vi 25:31. Så ubetydelig, men for meg er det likevel en helt fantastisk kilde til motivasjon. Mitt beste tips for å holde motivasjonen oppe er derfor å sette mål, og gjerne del de med noen! Da forplikter du deg i større grad til å gjennomføre, og sannsynligheten blir større for at du gjør det også. Både jeg og min bedre halvdel er fast bestemt på å få ned tiden enda mer i løpet av ferien, så her blir det utvilsomt flere morgener med skyhøy puls og fantastisk utsikt på toppen.

Hva er ditt beste tips for treningsmotivasjon? ♥

Du trenger bare en vegg

I dag har jeg virkelig hatt en svett start på dagen, og det føles så bra! Ulrik våkner rundt 06 hver dag, så vi sover virkelig ikke bort dagene selv om vi har ferie. Da er det så godt å få inn litt trening om morgenen før sola setter skikkelig inn. I dag fikk vi oss en skikkelig powerwalk etterfulgt av litt veggtrening, det blir ikke stort bedre enn det. For du trenger faktisk bare en vegg for å få til en god treningsøkt! Her har jeg fem øvelser som virkelig utfordrer både kjerne og skuldre, i tillegg til at pulsen går i taket. Jeg tok 10 repetisjoner på hver øvelse, 10 per fot de stedene det gjelder. Gjenta så mange runder du klarer, jeg tok fire og det var virkelig nok til at det svei!

T-skjorte og sko (-35%) er begge fra Reebok (sponsede lenker)

Smilet er på plass, nå er det klart før frokost før det blir stranda neste! Ønsker dere en super start på denne torsdagen ♥

Spaniaupdate

Skuldrene er senket og stort sett hvilepuls dagen lang, jeg kjenner at det virkelig var godt med en ferie nå etter en sommer på jobb. Svigers har leilighet i Albir i Spania, og det er midt i blinken å reise hit. Lekeplasser overalt, sand- og steinstrender rett i nærheten som vi bare kan velge i. Både jeg og Ulrik elsker lekeplassene, i tillegg til å løpe etter han bruker jeg de til å få inn litt ekstra trening. Her kan dere se en fullkroppsøkt fra samme lekeplass som jeg gjennomførte tidligere i år. Så langt på turen har det vært mer standliv i fokus enn trening, men litt aktivitet på lekeplassen er det alltid tid til. Det som er så utrolig morsomt er at Ulrik prøver å herme etter mammaen sin i alt jeg gjør, og gjett om han er ivrig på å klare sin første pullup! Med en sånn entusiasme tror jeg han knekker koden mye tidligere enn både mammaen og pappaen gjorde. Ellers spiser vi is, bader, og slikker sol som seg hør og bør på en sydentur. 

Selv om vi bare har vært her noen dager kjenner jeg at batteriene alt er fulle, bare det å få være med gutta mine hele dagen er helt fantastisk. Legg til sol og varme, så har denne jenta ingen grunn til å ikke smile ♥ Håper alt er bra hjemme i Norge også, og at dere har en herlig lillelørdag!

Mandagschallenge

Ny uke og jeg tenkte å komme med en aldri så liten utfordring til dere! Som dere kanskje har fått med dere har jeg den siste tiden hatt fokus på å stadig mestre nye ting, fordi det gir verdens beste følelse. Det ønsker jeg at dere skal kjenne på også, og om dere sliter med å finne nye utfordringer har jeg et par til dere nå i dag. Den første er pushups på tre vektskriver, det måtte jeg virkelig prøve på en del ganger før jeg klarte det. Her gjelder det å stramme magemusklene så det gjelder, stå stabilt og komme godt ned mot skivene. Til slutt klarte jeg å ta tre sammenhengende, og det er jeg veldig fornøyd med! Har du ikke vektskiver tilgjengelig har du forhåpentligvis noen spreke mennesker rundt deg, som har lyst til å bli med på stuntet dere ser litt lengre ned i innlegget. Også det krever god kontroll på magemusklene, både på den som ligger og den som står. Gliset mitt når nesten alltid rundt når jeg klarer nye ting, og det gjorde det når jeg klarte dette også. Ta utfordringen og se om du gliser like bredt du også ♥

Tights fra ICANIWILL / topp  (-35%)fra Reebok (sponsede lenker) 

Denne gangen gikk stemmen min til

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe mer om valget, men så synes jeg det var så utrolig gøy å lese om hva andre bloggere har stemt. Da tenkte jeg at kanskje dere synes det er morsomt å lese også, fordi dere ser jo stort sett bare en side av livet mitt her på bloggen. Om jeg tar feil, om dere ikke er interessert i det så kan dere bare hoppe over dette innlegget og titte innom igjen til mer trening i morgen. Men for dere som har lyst til å lese, så kan jeg først fortelle at jeg for første gang har byttet parti. Dette var min tredje mulighet til å stemme i livet, og de to første gangene stemte jeg på Høyre. Jeg er fortsatt enig med Høyre i mye, men det er et parti som treffer hjertet mitt enda mer. Nå er det Venstre som er mitt parti, og jeg håper virkelig på Trine og Erna sammen. De viktigste sakene Venstre har er i mine øyne disse sakene:

Holde Lofoten oljefritt

Avvikle pelsindustrien

Innføre dyrepoliti i hele landet 

Kompetanseløft for lærere

Gjøre det lettere for gründere å starte nye bedrifter

Det er selvfølgelig mye mer som også er viktig, men dette er mine hjertesaker. Vi er er nødt til å ta vare på planeten vår, og derfor mener jeg vi skal holde Lofoten oljefritt. Uten olje trenger vi nye jobber, da må det være lettere å skape sin egen arbeidsplass. I tillegg må vi satse på de små allerede fra skole og barnehage, de er tross alt fremtiden. Sist men ikke minst så synes jeg det er ufattelig viktig å bedre vare på dyrene. De har ikke en stemme, så jeg stemmer for de ♥

Du trenger ikke være enig med meg, men jeg håper du har en mening om disse sakene du også. Jeg håper også at du stemmer i morgen om du ikke har gjort det enda. Bruk stemmeretten din, og gjerne del meningen din i kommentarfeltet om du vil. Jeg synes nemlig det er utrolig spennende å høre hva dere velger også ♥

Celebrate yourself

I samarbeid med Kari Traa

I følge en ny studie føler hver fjerde nordiske kvinne seg presset til å trene mer. Omtrent halvparten har opplevd at deres partner har forventninger til deres treningsvaner, og sliter med i innfri forventningene. Jeg kjenner at jeg blir oppriktig trist inni meg når jeg ser disse resultatene, både fordi samfunnet er som det er og fordi jeg selv føler at jeg tidligere kan ha bidratt til det. Jeg trenger ikke å gå lenger enn 5-6 år tilbake i tid så husker jeg en Nora som hadde helt andre holdninger til kropp, og som spredde disse. Jeg trodde alle som var overvektige var late, og var ikke redd for å si utsagn som det høyt. "Train hard or go home" var salgordet til bloggen min og jeg følte at sixpack virkelig var et symbol på suksess. Heldigvis vet jeg bedre enn dette nå, og heldigvis finnes det også store aktører som Kari Traa som vil være med på å bekjempe kroppspresset. Derfor ble jeg så glad når de spurte om jeg ville bli med på å spre budskapet om Celebrate Yourself kampanjen deres, for budskapet er så viktig! For uansett utgangspunkt, form, vekt eller forutsetning har alle mulighet til å oppnå bedre helse, og kjenne på den fantastiske følelsen og mestringsfølelsen som det gir. Det er det som er det viktigste, og er uten tvil det som burde vært fokuset. Det er det jeg prøver å spre hver dag, og håper selv at jeg har veid opp for de holdningene jeg hadde da jeg var yngre og ikke viste bedre. Nå er det helse og livsglede som står i fokus, og jeg har ikke ord for hvor mye glede trening gir meg! Før ville jeg aldri stått på hender eller i bro i offentlighet, for tenk om noen så at jeg ikke hadde mageruter? Nå er jeg bare superstolt av alt kroppen min kan og fortsatt klarer når jeg utfordrer den, og takknemmelig for alt den gir meg.

Ikke bare blir jeg glad av kroppen min, men jeg blir ufattelig glad av å se denne videoen Kari Traa har laget. For her vises det virkelig girlpower i alle mulige former, akkurat som vi skal ha det. Klikk på videoen og få en smil rundt munnen du også, så håper jeg dere alle føler dere som powerladies hele gjengen!
 


 

Det finnes ikke noe bedre

Selv om det noen gang er tung når klokka (Ulrik) ringer, så er det ingenting som er bedre enn følelsen av å komme seg ut om morgenen. Jeg vet ikke helt hva det er med morgenlufta, den er bare så frisk og skarp! Jeg har aldri opplevd å ikke være lys våken og føle meg full av energi etter en tur ute med Guapo på morgenen. Det finnes ikke noe bedre enn å starte dagen på den måten, og i dag måtte jeg bare utnytte timene før jobb. Vi drar til Spania i natt og jeg skal være uten min firbeinte bestevenn i to uker, det kommer til å bli hardt! Heldigvis fikk vi litt kvalitetstid sammen i dag, og samtidig fikk jeg en frisk start på dagen. Sliter du med at du er litt trøtt og daff på morgenkvisten er mitt beste tips å komme deg ut av huset og senga så fort som mulig. Bare en kort tur på 15-20 minutter kan gjøre underverker for energien, så får du inn litt ekstra mosjon samtidig. Jeg vet det kan føles tungt når alamen får, men jeg lover at det er verdt det etterpå ♥

Pannebånd, ullgenser og ullbukse i sesongens nydelige farger fra X-life (sponsede lenker)

Ullundertøy altså, det er nesten fast antrekk med en gang jeg kommer hjem fra jobb hele høsten og vinteren. Så fint, varmt og comfy! Jeg må likevel la det ligge noen timer til, for nå venter den siste arbeidsdagen før ferien sparkes i gang. Ha en nydelig fredag ♥

Hverdagsfavoritt

God morgen! I hverdagen er det alltid et must med enkle og sunne løsninger for å komme gjennom dagen. Denne uken har det vært ekstra mye stress med en småsyk Ulrik, oppussing og sist men ikke minst reiser vi til Spania natt til lørdag. Det er mye som skal være i orden til den tid, men likevel klarer jeg å få inn sunne måltider og treningsøkter inn i hverdagen. Det er så viktig for at jeg skal fungerer optimalt, så det prioriterer jeg selv om det er hektisk! Disse havrebrødene er virkelig en hverdagsfavoritt, og kan fint spises hver dag! Jeg lager de av ca 100 gram havregryn, 1 egg og litt vann. Bland godt sammen, og tilsett kanel, kardemomme og litt sukrin gold. Da får du søte brød, men du kan også lage de mer spicy med krydder som oregano og chili. Form til fire flate brød på et bakepapir, og stek i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. I mellomtiden kan du koke egg og tevann, så er frokosten klar!

Ha en nydelig dag alle!

Ta sats og hopp i det!

Folkens, i kveld vil jeg snakke om en type trening jeg elsker. Nemlig hopping, spensttrening, eksplosiv trening eller plyometrisk trening som det også kan kalles. Plyometrisk trening er tungt og effektivt og denne typen trening gir musklene økt eksplosivitet. Eksplosive muskler er fint å ha i hverdagen, men det er selvfølgelig heller ikke til å stikke under en stol at plyometrisk trening ofte gir estetiske utslag heller. Så om du har lyst på en ekstra sprett til rumpe og lår kan det være supert å legge til litt plyometrisk trening i tillegg til styrketreningen. Her blir kroppen virkelig belastet, og pulsen stiger godt. Ta sats og hopp i det en dag denne uken, så skal du se at du får en virkelig god økt! Her er noen av mine beste tips til øvelser, og jeg bruker selvfølgelig et hoppetau for å varme opp:

Trappehopp

Boxjumps

Horisontale hopp fremover

Ettbeins hopp fremover

Hoppende utfall / hoppende bulgarske utfall

Håper dere har en hoppende bra tirsdagskveld!

I dag har jeg stemt!

Hei dere! Det er mandag, ny uke og nye muligheter. Jeg kunne ha skrevet om hvor viktig det er å starte uka med trening, men i dag har jeg treningsfri. Jeg vet at treningsuka kommer til å bli finfin selv om jeg dropper mandagsøkt så det er ingen fare. Det er nemlig ikke sånn at en dag uten trening er en dag uten mening, for denne dagen har virkelig hatt mening! I pausen på jobb i dag stemte jeg på mitt parti, og det har jeg lyst til å oppfordre alle dere til også. Ikke la muligheten gå fra dere, det er så dumt å ikke bruke stemmeretten. Det er jo ingen selvfølge at vi har den, men så heldige er vi altså som bor i dette fantastiske landet. Vær med på å form det, og stem du også. Er du usikker, så ta noen valgomater og les partiprogram så finner du nok fort ut hvilket parti som passer for deg. Alt du trenger for å stemme er gyldig legitimasjon og et par minutter av livet, det er det virkelig verdt.  Din mening teller og du har en stemme, bruk den godt ♥

Sliten & stolt

Dagen i dag har blitt så bra som den kunne bli! Jeg sov lenge og sto opp til at kjæreste og barn hadde ordnet en skikkelig god frokost. Etterhvert bar det nedover til Trondheim sentrum for å møte løpepartner Sindre, å møte han igjen var en energibombe i seg selv! En Heat og en banan omtrent en halvtime før løpet og jeg følte meg good to go! Vi startet 14:21, og den første runden gjennomførte vi på 56 minutter med mye prat og latter samtidig som vi løp. Runde nummer to var litt seigere, jeg vil absolutt ikke si at vi startet for hardt men vi hadde begge samme utgangspunkt før løpet. Altså at vi er relativt godt trent begge to, men ingen av oss har løpt særlig mye det siste året. Så kondismessig kjente jeg at jeg fortsatt hadde en god del igjen, men beina begynte å stivne til etter omtrent 16 kilometer. Selv om de kjentes tunge var jeg fast bestemt på å holde tempoet oppe så godt jeg kunne. Vi brukte en time på siste runde, og vi kom i mål på 1:56:34. Målet var å komme i mål på under to timer, og det klarte vi med glans! Nå har vi blitt enige om å løpe sammen neste år også, og da skal vi faktisk trene på løping i forveien! Som dere ser var vi like glade både før og etter løpet, og stemninga var like bra store deler av løpet går det ikke an å holde gliset tilbake.

Etter løpet var jeg skrubbsulten, og jeg gikk rett på Sushi Bar for å hente sushi. Det er perfekt påfyll etter et løp, med masse god næring som kroppen virkelig har fortjent. Jeg er fortsatt stappmett, men når maten har sunket litt ned blir det smågodt for alle penga! Siden Sushi Bar har byens beste sushi og jeg samarbeider med de har jeg også fått lov å dele en rabattkode med dere! Bruker dere koden Nora17 får dere 20% billigere sushi i nettbutikken, og koden er gyldig frem til 10/9. Det er få ting som slår sofakveld med sushi altså, spesielt etter et halvmaraton. Nå er jeg sliten, men så stolt over egen innsats og skal kose meg i armkroken til kjæresten resten av kvelden ♥

Marathon ready

Fredagskveld og helgefølelsen er virkelig på plass. Jeg har nettopp spist alt for mange biter pizza og sikkert en liter Pepsi Max, og nå sitter jeg godt plantet i sofaen. Startnummeret til i morgen er hentet ut og beina skal bare ligge på lading resten av kvelden. I dag ble det ikke så mye trening, men litt yogaøvelser og fredagssprell måtte selvsagt til. Jeg er så utrolig fornøyd med meg selv fordi jeg har kommet så langt denne uken når det kommer til å stå på hodet! Fra å klare det for første gang på mandag til å klare mange ulike varianter i dag! Da er det lov å klappe seg selv på skuldra og være stolt. Forhåpentligvis er jeg det når jeg kommer i mål i morgen også, hvis jeg kommer i mål på under to timer blir jeg superglad! Da jeg løp halvmaraton for tre år siden kom jeg i mål på 1:56, og da hadde jeg faktisk trent mot halvmaraton en god periode i motsetning til denne gangen. Likevel har jeg troa på meg selv, og satser på under to timer. Jeg er jo så heldig at en av mine beste venner bestemte seg for å være med i siste liten, så da har jeg forhåpentligvis en hare! Potensielt kan det også bli at jeg må være haren for han, uansett så er det jo alltid morsommere å gjennomføre ting sammen. 

Tights fra 2XU / topp fra Reebok (sponsede lenker)

Selv om jeg egentlig er mett fra pizzaen kjenner jeg at jeg yoghurtnøttene i skapet kaller, ha en nydelig fredagskveld alle ♥