hits

september 2016

Jordbær & sjokolade

Jordbær og sjokolade er en kombinasjon som sjeldent slår feil! Det er godt i nesten hva som helt, og uten tvil godt i muffins. Jeg kjører rett på sak denne fredagskvelden, og gir dere oppskriften på sunn og god helgekos:

5 egg ♥ 2 ss sukrin ♥ 2 ss sukrin gold ♥ 5 ss mandelmel

30 g vaniljeprotein ♥ 100 g jordbær ♥ 50 g smør ♥ 1 ss fiberfin ♥ 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin godt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene, før du smelter smøret og rører inn. Tilsett jordbær helt til slutt, og rør forsiktig inn. Fordel i former, denne oppskriften gir omtrent 12 muffins. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist. Glasur lagde jeg av stivpiskede eggehviter, sukrinmelis og kakaopulver. Vanligvis lager jeg glasur med Philadelphia light i stedet for eggehviter, men jeg prøvde noe nytt denne gangen. Det smakte godt, men med Philadelphia er det enda bedre etter min smak! Jeg måler aldri når jeg lager glasur, jeg prøver meg frem til jeg får riktig smak/konsistens. Det gir jo god grunn til å smake litt ekstra på glasuren også, og det sier jeg ikke nei takk til!

Innlegget inneholder sponsede lenker




Sunnere fredagskos som er midt i blinken denne sure høstkvelden. Ønsker dere alle en nydelig fredagskveld, og ikke minst riktig god helg ♥

Alt jeg skulle gjøre i permisjonstiden

Da Ulrik ble født fortalte alle meg at jeg måtte nyte hvert sekund, at permisjonen kom til å gå så fort og at jeg kom til å savne alle små ting. Jeg tok det ikke så veldig til meg, jeg skulle jo ha permisjon så lenge! Åtte måneder går jo ikke fort tenkte jeg, det er nesten et helt år. Jeg hadde så store planer, jeg skulle fullføre kostholdsveileder-utdanningen min gjennom AFPT, prøve å lage flere sunnere retter enn før, bake oftere og blogge oftere samtidig som jeg skulle være verdene beste mamma. Jeg skulle jo ha så god tid, i disse åtte månedene hjemme med babyen min. Nå har syv av månedene gått, første november starter jeg i 100% jobb igjen. Ingenting av det som står på lista over har jeg klart å gjøre, for bare det å være mamma tar så mye mer tid enn jeg hadde trodd. Kall meg gjerne uvitende, men jeg trodde virkelig at babyer sov store deler av døgnet og at jeg ville ha mye tid til overs. Men selv om permisjonstiden ikke ble slik jeg hadde tenkt, så har den vært helt fantastisk. Det ble ikke utdanning og mer tid på kjøkkenet, men det ble mye mer kos og tid med Ulrik. Det er jo faktisk enda bedre, for alt det andre kan jeg gjøre senere men Ulrik kommer aldri til å være liten igjen.

Bare på de tre siste ukene har det skjedd så utrolig mye -  han lært å krabbe lynkjapt over gulvet og å sitte selv. Jeg får en liten klump i magen av å tenke på at jeg ikke skal være med han hele dagen lenger, selv om jeg skjønner at jeg ikke kan være det for alltid. Han kommer jo til å ha det helt fantastisk hjemme sammen med pappaen sin hver dag, men jeg har jo så lyst til å være der hver gang han mestrer noe nytt. Heldigvis har jeg omtrent fire måneder med permisjon igjen etter pappapermen er over, men det er jeg litt usikker på når jeg skal ta ut. Nå vet jeg i alle fall at når de fire månedene kommer, så skal jeg ikke planlegge å gjøre noe annet enn å ta vare på Ullisen min ♥

Enkle proteinwraps

Denne lille godbiten er så god, og er et fantastisk alternativ til både frokost, lunsj og kvelds! Selve wrapsen er laget av egg, og innholdet fyller du med det du ønsker. Egg inneholder både proteiner og sunt fett, velger du kjøtt som fyll blir det en liten proteinbombe som smaker kjempegodt! Oppskrifte  er lekende lett, visp to egg sammen med to ss melk og litt krydder. Stek på middels varme i panna akkurat som en tynn omelett. La den skli av panna og over på et fat, og la den avkjøle seg litt. Da har du wrapen klar, og alt du trenger nå er fyllet. Her har jeg smurt med Philadelphia, før jeg toppet med spekeskinke og salat. Så utrolig godt, næringsrikt og ikke minst lettvint i en travel hverdag.





Kveldens lille mattips fra meg, håper det faller i smak hos dere også ♥

Nå skjønner jeg hva alle snakker om

Det har klødd i fingrene (eller i rumpa) etter å prøve Bootybuilderen! Vi bestilte de for lenge siden, men nå har de endelig kommet til både HIT Melhus og Ranheim. Etter å ha testet den skjønner jeg faktisk hva alle snakker om, og hvor fantastisk denne er. For en kontakt med rumpa, og så utrolig lettvint! Ingen rigging og styr, bare å legge seg rett ned i maskina og kjøre på. Den her kommer utvilsomt til å bli min nye bestevenn fremover, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å glise fra øre til øre etter å ha prøvd den!

Comfy tights og sko fra Adidas (innlegget inneholder sponsede lenker)



Etter kveldens økt ville jeg ha et raskt og enkelt påfyll. Valget falt på cottage cheese, proteinpulver og banan. Det var Linn som første gang tipset meg om å blande sjokoladeprotein med 3 ss sukrinmelis og bittelitt vann.Da blir den tykk og god, og smaker nesten som sjokoladepålegg. Bare nesten, men en veldig godkjent erstatning på en helt vanlig hverdag . Cottage cheese, banan og et tykt lag sjokoladeprotein smakte helt supert denne tirsdagskvelden, stappet med proteiner!
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dette var ukens første økt, så godt å være i gang! Hvordan har deres treningsuke startet?

Å telle eller ikke telle kalorier

 

Må du telle kalorier hvis du skal ned i vekt? Det finnes så mange ulike meninger i treningsverden, noen mener det ene og andre mener noe helt annet. Det er en jugel av produkter, råd og eksperter der ute - så jeg skjønner at det ikke alltid er like lett å finne frem. Det som uansett er viktig å ha i bakhodet er at det svært sjelden finnes en fasit, for det som er riktig for meg er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Å telle kalorier gir unektelig en god oversikt over hva du får i deg. Det finnes mange apper i dag hvor du kan legge inn matinntaket ditt, og få et fint overblikk over antall kalorier samt fordeling av proteiner, fett og karbohydater. Å loggføre matinntak en uke hvis du ønsker å gå opp eller ned i vekt kan være lurt, og være en øyeåpner for mange. I de fleste tilfeller tror jeg mange vil bli overrasket over hvor mye mat en faktisk kan spise, i stedet for det motsatte! Jeg tror de færreste ville ha visst hvor mye mat de skulle ha spist om jeg ba de spise 2000 kalorier daglig. Nettopp derfor kan det være lurt å telle kalorier en kort periode, så kan man ha denne kunnskapen i bakhodet og bruke øyet som mål videre. For det å telle kalorier gir også et enormt fokus på mat og matens næringsinnhold, og det tror jeg ikke er er bra over en lengre periode. Det gir et ensidig fokus, og gjør ofte ting mer komplisert enn det trenger å være. Plutselig kan en ikke spise en kyllingsalat ute fordi den ikke er veid, og man vet ikke om den inneholder 168 eller 197 gram med kylling, eller om kyllingen er stekt i 1 eller 2 ss med olje. Nå trenger ikke alle å bli så ekstreme som dette, men det kan fort bli konsekvensen  hvis man holder på med kaloritelling for lenge. 

De fleste av oss vet hva som er sunne matvarer og ikke, så kaloritelling er strengt tatt ikke nødvendig. Men det kan være vanskelig å vite hvor mye energi og hvilke næringsstoffer de ulike matvarene inneholder, og nettopp derfor synes jeg det er en god ide å telle kalorier en liten periode hvis du aldri har gjort det før. Forsetter du med kaloritelling har kostholdet en tendens til å bli veldig strengt, og mange opplever å bli alt for matfokusert. Nå sier jeg ikke at det er fullstendig galt å telle kalorier, hvis du får det til å fungere og trives med det er det selvfølgelig helt i orden. Men for mannen i gata er det strengt tatt ikke nødvendig å gjøre kosthold så komplisert. Spiser du sunne matvarer og tenker moderasjon de gangene du unner deg noe som ikke er sunt, har du kommet et langt steg på veien!

Teller du kalorier, og hvorfor / hvorfor ikke?

For en helg!

Helga her har vært så fin! Jeg fikk en flybillett til Oslo, og ble møtt av tidenes velkomstkomite da jeg kom frem. Vi hentet ut leiebiler og kom oss gjennom et rebusløp før vi endte opp på en nydelig hytte på Norefjell. Jeg har aldri vært der før, men det var utrolig fint! Spesielt nå som det er høst med alle de fine fargene, det er lite som slår fjelltur i slike omgivelser altså.

Genser og tights er begge fra Craft. Ut dagen får dere 30% rabatt på alt fra Craft hos X-life (sponsede lenker)





Jeg skal ikke påstå at vi har vært spreke hele helgen, mesteparten av den har nemlig gått med til helt andre ting. Det har vært utrolig mange leker, mye drikke og mye latter. Jeg drikker svært sjeldent, men det er ikke sånn at jeg er helt avholds. Nå var det over ett og et halvt år siden jeg smakte alkohol sist, så jeg var veldig spent på hvordan kroppen ville reagere. Det gikk heldigvis helt fint, og kroppen er helt fin i dag også. Det gikk faktisk bedre enn forventet å være borte fra Ulrik også, selv om jeg selvfølgelig savner han masse. Jeg er glad det er lenge til jeg skal være borte fra han neste gang, for herremin det var stress med pumping synes jeg. Men det var uten tvil verdt det, for jeg sitter igjen med mange nye og herlige minner sammen med fantastiske jenter. Jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til neste års jentehelg ♥ 

Mitt treningsprogram



I dag tenkte jeg å dele treningsprogrammet mitt med dere, i håp om å gi noen av dere litt ekstra treningsmotivasjon. Uten en plan kan det være lett å bare surre rundt på trening uten mål og mening, og nettopp derfor liker jeg å ha et treningsprogam. Når jeg setter opp program er det i all hovedsak tre ting jeg har fokus på. Hva ønsker jeg å oppnå? Hva liker jeg å trene? Hvilke hensyn må jeg ta? Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å gå ned litt i vekt, bli strammere i kroppen og som jeg har nevnt før få tilbake rumpa mi. Den har ufrivillig halvert seg i størrelse under graviditeten, og jeg har store planer om å få den tilbake. Men i tillegg til mål synes jeg det er utrolig viktig å tenke over hvilke øvelser jeg liker, og som jeg synes er gøy å trene. For setter jeg opp et program med øvelser jeg misliker, da vet jeg at motivasjonen faller etter noen uker. Det vil selvfølgelig ikke si at jeg skal kutte ut alle øvelser som ikke er morsomme, øvelsen på bildet over er et godt eksempel på det. Jeg hater ettbeins hipthrust fordi den svir sånn, men på grunn av at den er en veldig god øvelse i forhold til målet mitt har jeg satt den på programmet likevel. Sist men ikke minst må jeg tenke over hvilke hensyn jeg skal ta. Jeg har heldigvis en velfungerende kropp, og trenger ikke å ta så mange hensyn akkurat nå.Det føles veldig godt å kunne trene akkurat som jeg vil igjen, og at kroppen spiller på lag. Programmet mitt går over tre dager, og jeg trener hele kroppen hver gang jeg er på trening. Nettopp på grunn av det tar jeg gjerne en dag pause mellom styrkeøktene, og tar enten treningsfri eller en dag med kondisjonstrening. Jeg skal forklare mer om hvordan jeg legger opp sistnevnte litt senere, men akkurat nå er det styrkeprogrammet jeg vil dele med dere. Slik ser det altså ut, min tresplitt:

Ønsker du å bli bedre på noe, så må du trene på det. Det gjelder for det meste her i verden, også for trening. Jeg ønsker å styrke hele kroppen, med et ekstra fokus på rumpa. Det gjenspeiler seg i programmet også, for det kommer ikke av seg selv. Jeg vil ikke nødvendigvis bli bedre i pullups av å trene denne tresplitten, men det er heller ikke målet mitt akkurat nå. Poenget mitt er at du må huske å prioritere målet ditt når du er på trening, hvis ikke kan det bli vanskelig å nå det. Jeg er også en forkjempe for at trening skal være gøy, noe man gleder seg til i hverdagen og ikke ser på som et ork. Hvis du ikke har funnet treningsgleden så kan det hjelpe å bytte program, eller se på andre treningsmetoder. Kanskje fungerer det å trene med en venn eller en PT, starte med kettlebells, fokusere på å mestre kroppsvektøvelser eller noe helt annet. For det er så mange veier til Rom, og selv om jeg deler min vei trenger ikke den nødvendigvis å være den rette til deg. Så husk det, og ha en superduper fredag!



 

Separasjonsangst

Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg hadde virkelig aldri trodd jeg skulle bli en sånn mamma som jeg har blitt. Jeg er så avhengig av Ulrik nå at jeg nesten ikke klarer å huske hvordan livet var uten han. I morgen reiser jeg på blåtur med jentegjengen min, og jeg har lettere panikk. Egentlig skal jeg jo bare glede meg, jeg har fått ei pakkliste hvor det står jeg skal ha med pass, ullundertøy, bikini, treningsklær og partykjole. Med 15 fantastiske jenter vet jeg jo at det kommer til å bli gøy, men halve kroppen min stritter i mot og leter etter en hver unnskyldning for å ikke dra. Fordi tanken på å være borte fra Ulrik en hel helg, den er virkelig helt forferdelig. Jeg gruer meg sånn til å ikke sovne med han, ikke våkne med han, ikke være med han hele dagen. Før jeg ble mor selv tenkte jeg at det måtte være magisk å ha en helg fri fra barna sine, men jeg ante ikke at det kom til å føles så forderdelig. Han er jo den lille lykkepillen min ♥

Varm genser og tights fra Craft. Rabattkoden CRAFT30 gir 30% rabatt på alt fra Craft ut uken hos X-life



Det høres kanskje rart ut, men jeg kan faktisk sitte lenge og bare se på han mens han sover. Jeg har virkelig blitt ei hønemor, og det hadde jeg aldri trodd. Men det beviser virkelig at det er håp for alle!

Svar på spørsmål, del to

Det tok litt tid, men her kommer siste del av svar på spørsmålsrunden. Hvis noen av dere savner svar så vil det komme egne innlegg på noen av de mer komplekse spørsmålene. Jeg kjører på med engang, her kommer svarene:

Hvordan går det med svette- og hårproblemene du fortalte om litt tilbake? Hvordan går det med strekkmerkene på lårene, er de blitt mindre synlige?

Svetting og røyting er fortsatt like ille. Jeg er faktisk helt sikker på at jeg kommer til å bli skalla hvis det fortsetter i dette tempoet! Jeg har jo hatt extensions i flere år før jeg ble gravid, men under svangerskapet mistet jeg veldig mye hår og da ble tape-festene jeg hadde i håret med ut de også. Nettopp derfor trodde jeg at jeg skulle slippe unna mye håravfall etter fødsel, men der tok jeg jammen feil. Så hvis dere synes jeg ofte har hatt på caps i sommer, så vet dere grunnen! Strekkmerkene mine er der enda, men de er enormt mye bedre enn hva de var. Det øverste bildet er tatt mens jeg var gravid, og det nederste tok jeg akkurat nå for å vise frem i innlegget. Derfor rakk jeg ikke å barbere leggene, men det får dere ha meg unnskyldt :) Kremene jeg har brukt har virkelig gjort huden bedre, mer om det finner dere i dette strekkmerke-innlegget som jeg postet noen uker før fødselen. Arrene i huden er jo der fortsatt, men fargen er helt annerledes. Når jeg står rett opp og ned vises de ikke, og de plager meg ikke like mye som før. Når det er sagt liker jeg de selvfølgelig ikke, og håper de blir enda mindre synlig i tiden som kommer.


Du har nevnt at du har silikon. Hvordan er det å trene med det? Angrer du på operasjon? Hvor mange ml har du i puppene? Kan du skrive litt om hvordan det er å amme med silikon i brystene?

Hvis jeg kunne gått tilbake i tid ville jeg absolutt ikke tatt den operasjonen. Jeg har 325 ml i hver protese, noe jeg virkelig ikke har behov for. De er bare i veien, både under trening og generelt i hverdagen. Jeg var 18 år da jeg la meg under kniven, og synes i dag at aldersgrensen for slike inngrep burde vært høyere.  Som 18-åring er det ikke alltid så lett å ta valg som vil påvirke kropppen din resten av livet.  Amming og silikon har heldigvis gått helt fint, og det har jeg skrevet et eget innlegg om som du finner her.

Jeg bare lurer på om du stort sett bare går i treningsklær?

Vet du, det gjør jeg faktisk! I og med at jeg jobber på treningssenter, og bruker det meste av fritiden min på trening så går jeg i treningsklær 99% av tiden. Jeg er heller ikke typen som møter venner på kafè, vi går heller tur sammen eller gjør noe aktivt når vi først møtes. Så da blir det ikke så mange anledninger å ta på seg finere klær i hverdagen, for når jeg kommer inn døra hjemme er det joggeklær som gjelder. Det er egentlig litt rart med det, jeg elsker treningsklær og har helst lyst på alle mulige farger og nyheter som kommer. Men når det gjelder vanlige klær bryr jeg meg fint lite, så hvis jeg i en eller annen anledning ikke kan gå i treningsklær blir det fort en svart dongeribukse og skjorte. Hvis jeg skal anslå hvordan garderoben min ser ut, så vil jeg si at det er 90% treningsklær og 10% vanlige klær. Jeg bør med andre ord holde meg til treningsbransjen, hvis ikke må jeg bytte ut hele garderoben!

Jeg er interessert i høre hva du mener om å ha havregryn som en del av en diett? Jeg ønsker meg litt ned i fettprosent og spiser lite karb. Trener mye og spiser ellers proteinrike måltider. Hva om jeg tar en neve havregryn i skåla med cottage cheese?

Dette spørsmålet blir jeg nesten litt lei meg av. Jeg skjønner ikke hvorfor folk har blitt så utrolig redde for karbohydrater? For de er nemlig ikke farlige, det er noe kroppen vår har behov for. Protein, fett og karbohydrater er næringstoffer og du trenger alle tre av de når du trener mye. På alle konkurranseoppkjøringene mine har jeg hatt mye karbohydrater hele veien, så havregryn og karbohydrater passer fint inn i en diett. Når det kommer til mengde kan du selvsagt gjøre individuelle tilpasninger, men for min del spiser jeg en porsjon med havregrøt hver dag. Det er noe av det beste jeg vet!

Hva er egentlig forskjellen på BCAA og proteinpulver? Hva anbefaler du å spise rett etter trening?

Enkelt forklart er BCAA en liten del av proteinet. BCAA inneholder tre av de viktigste aminosyrene i proteinet når det kommer til muskelvekst. Proteinpulver kan man ta når som helst i løpet av en dag som en supplement til vanlig kosthold, mens BCAA ville jeg heller anbefalt å ta før/under trening hvis man har behov for det. Etter trening anbefaler jeg å spise et måltid med både proteiner og raske karbohydrater. Mange sverger til proteinshake og riskaker, men det kan like gjerne være en boks Skyr og banan, eller kyllingfilet og ris. Poenget er å gi kroppen påfyll etter styrketrening, slik at den kan bygge seg opp igjen etter ei hard økt.

 

Hvordan trente du når du var på det kvalmeste i graviditeten? Lurer egentlig på om du vet om det kan være farlig å trene knebøy når man er gravid?

Selv om jeg spydde mye og var kvalm under graviditeten, så var det faktisk bare på morgenen. Det ga seg utover dagen, enkelte dager kunne jeg føle meg i fin form fra klokka 12 mens jeg spydde til klokka 16 andre dager. På kveldene var jeg ofte slapp, men ikke kvalm. Så da klarte jeg å komme meg på trening likevel, og det var så godt etterpå! Jeg er sjeleglad for at jeg klarte å trene helt frem til fødselen, men jeg vet at ikke alle er like heldige. Er du kvalm hele dagen ville jeg anbefalt å gå turer når du føler deg i form til det, og ellers krysse fingrene for at kvalmen gir seg! Knebøy under graviditet er ikke farlig, så det kan du bare fortsette med. Det som kan være uheldig er for mye buktrykk, så fortsett gjerne med knebøy men ikke tenk at du skal sette ny rekord under graviditeten. Legg deg gjerne på litt høyere repetisjonsantall, så får du god treningseffekt samtidig som lille i magen har det bra.

Kan du fortelle litt hvordan du spiser mens du ammer og trener?

Jeg gjør ikke så mye annerledes enn før, jeg bare passer på å få i meg nok mat. Når man ammer har man et økt energibehov på rundt 500 kalorier dagen, i tillegg til sitt vanlige behov. Hvis man trener mye vil dette også igjen kreve et økt energibehov, så det som er viktig er å få i seg nok og riktig mat. Nå skal det også sies at det ikke er farlig å ha et lite energiunderskudd i perioden man ammer hvis målet er å gå ned i vekt. Men en vektreduksjon etter fødsel bør skje sakte, fordi stor vektreduksjon kan gå utover melkeproduksjonen og kan også føre til frigjøring av miljøgifter som er lagret i mors fettvev. Jeg har passet på å spise næringsrik og nok mat hele tiden, og derfor har det gått helt fint å amme samtidig som jeg har trent mye.

Hvordan ser en typisk matdag ut for deg? Spiser du veldig annerledes nå enn når du drev med fitness? Hvilke matrett klarer du ikke leve uten?

Nå spiser jeg frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det er kun det siste halvåret jeg har spist frokost, etter jeg begynte å amme er jeg sulten som en ulv når jeg våkner om morningen! Typisk frokost kan være havregrøt, cottage cheese med bær, frukt og nøtter eller knekkebrød/speltlomper med kalkunpålegg, egg eller makrell i tomat. Har jeg veldig god tid smeller jeg til med sunne pannekaker, men etter jeg ble mamma har jeg stort sett bare til til det i helgene. Lunsj er ofte middagsrester fra dagen før (jeg lager nemlig alltid doble porsjoner), salat eller det samme som frokosten hvis jeg har det veldig travelt. Jeg elsker kjøtt og fisk, så middagen består av minst 200 g kjøtt/fisk, pluss masse sunne grønnsaker og potet/ris/pasta. Veldig mange av middagene mine ligger på bloggen, under kategorien matretter. Jeg spiste stort sett likt under diettene mine mot konkurranser også, det var bare andre mengder. Hvis jeg skal plukke en matrett jeg ikke kan leve uten må det faktisk bli taco, det spiser vi minst to ganger i uken!



Hvordan var din vei tilbake til styrketrening og jogging etter svangerskapet? Har du noen gode tips til mageøvelser etter svangerskap? Jeg har hørt så mye forskjellig om delte magemuskler at jeg blir nervøs!

Jeg brukte veldig lang til på å komme meg tilbake til både styrketrening og jogging etter fødselen. Grunnen til det var at magemusklene mine ikke var klare for det i det hele tatt. At alle kan begynne med trening seks uker etter fødsel er virkelig en myte, for her trengs det individuelle tilpasninger. Dette er ikke nødvendigvis noe en PT kan alt for mye om heller, jeg manglet og mangler fortsatt mye kunnskap på dette feltet. Jeg fikk virkelig øynene opp for hvor vanskelig det kan være å komme tilbake til trening etter fødsel, men i samarbeid med en naprapat kom jeg sakte men sikkert i gang. Det som er viktig er å ha fokus på de dype magemusklene, de kan være lett å glemme og ikke minst vanskelig å få kontakt med. Jeg anbefaler virkelig appen Mammamage, som inneholder en hel drøss med gode øvelser, forklaringer og videoer. Her starter du veldig grunnleggende og får gradvis mer avanserte øvelser mens du bygger opp en sterk kjerne igjen. Appen koster 29 kroner, men det er en investering det virkelig er verdt å gjøre! Husk at kroppen har vært gjennom en voldsom forandring på ni måneder, da er det ikke å forvente at den skal være helt fin igjen seks uker etter en fødsel. Selv brukte jeg omtrent fire måneder før jeg prøvde å trene med vekter og løping, og føler selv at jeg i dag har bedre kontroll på kjernen enn jeg hadde før fødselen!


Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Ha en super onsdag alle :)
 

Motivasjonsboost til hverdagsaktivitet

Innlegget inneholder reklame

Det enkleste tiltaket du kan gjøre for å få mer aktiv hverdag, er å øke hverdagsaktiviteten. Hvis du trener tre ganger i uken hjelper det ikke så mye hvis du sitter på rumpa resten av tiden. 30 minutters daglig aktivitet er det som anbefales som et minimum, men det er så enkelt å få inn litt ekstra aktivitet i hverdagen. Gå av bussen et par stopp før, ta trappa i stedet for heisen eler gå en omvei til butikken. Slike enkle grep kan utgjøre ganske mye, hvis du bare bestemmer deg for det. Noen ganger kan det kanskje være vanskelig å motivere seg til det, og nettopp derfor har jeg skaffet meg en Fitbit!  Den er fra Coolstuff, som har alle de ulike Fitbit-modellene. Jeg har hatt min Fitbit Blaze i et par måneder nå, men har ventet med å skrive innlegget slik at jeg har hatt muligheten til å teste den skikkelig først. Nå kan jeg virkelig si at jeg elsker den, og jeg har aldri tatt så mange omveier i hele mitt liv! Jeg har blitt så oppmerksom på skrittene mine, og ikke minst det å knuse alle vennene mine. Jeg er jo et konkurransemenneske uten like, så det å ha daglige og ukentlige konkurranser med vennene mine som har Fitbit øker motivasjonen så til de grader. Jeg har til og med kjøpt Fitbit til flere familiemedlemmer, slik at de også skal komme i gang med å røre seg mer. For hverdagsaktiviteten er så viktig, og så utrolig enkel å gjøre noe med. For de aller, aller fleste av oss har godt av å røre oss enda litt mer enn det vi gjør fra før.

Tights fra Röhnisch / sko fra Inov-8

Jeg har satt meg som minimumsmål å gå 12 000 steg om dagen, men det blir ofte mer. Forrige fredag klokka 23 gikk jeg nesten en time med Guapo, bare fordi jeg var i ferd med å tape ukeskonkurransen mot søskenbarnet mitt. Den dagen endte jeg opp med nesten 25 000 skritt, jeg gir nemlig alt for å vinne! Klokka måler selvfølgelig mye mer enn bare skritt, du får også puls under trening, hvilepuls, registrering av søvn, styring av telefonen og en hel drøss med andre funksjoner. Det jeg liker best er at alt lagres inn i Fitbit-appen, og du får fine statistikker på trening og søvn rett inn på mobilen. Det samme gjelder selvsagt også konkurransene, sånn at du alltid har oversikt over hvordan konkurrentene dine ligger an. Jeg vet ikke hvor mange trilleturer som har blitt forlenget de siste månedene ene og alene for at jeg skal vinne konkurranser.

I går lå jeg så langt bak at jeg dro på med bakkeintervaller for å få opp skrittene mine, og jammen kom jeg meg ikke foran til slutt. Så i går ble det både intervaller og ei styrkeøkt, det må jeg si er en god start på treningsuka. I dag har jeg ikke noen andre planer enn å gå en lang tur, men det er godt mulig det blir noen intervaller igjen hvis jeg havner bakpå. For meg fungerer denne lille saken som en fantastisk motivator i hverdagen, så må du finne ut hva som motiverer nettopp deg.

Fyll opp kjøleskapet

Mandag betyr ny uke og nye muligheter! I forhold til å gå ned i vekt eller fettprosent er kosthold det aller viktigste. Kosthold alene kan stå for så mye som rundt 70-75% av resultatene du får. Det er altså ikke nok å bare være flink med treningen, hvis du slurver med kostholdet. Derfor har jeg i dag tømt skapene for av godisrester, for hvis jeg har det liggende i skapene så spiser jeg det også. Noen har kanskje (forhåpentligvis) bedre viljestyrke enn meg, og da er det strengt tatt ikke nødvendig å tømme skap. Men jeg kjenner meg selv, og vil legge til rette for at jeg lykkes med det jeg har lyst til. Samboeren blir kanskje grinete for at jeg har kastet stratosen hans når han kommer hjem, men det får han bare tåle! Jeg får heller kjøpe inn litt ekstra på lørdagskvelden, for det er ikke sånn at litt sjokolade i helgene er forbudt selv om man ønsker å gå ned i vekt. Men hvis det blir en bit her og en bit der i ukedagene, har det en tendens til å bli litt for mange biter til slutt.

Etter skap er tømt må de selvfølgelig fylles opp, med masse god og sunn mat. Har du gode råvarer tilgjengelig er det så enkelt å ta sunne valg, og det gjør hverdagen så mye lettere. For hvis du først blir sulten og ikke har sunne råvarer tilgjengelig, da er det lett å bare spise det første og beste en kommer over. Derfor er det bedre å være litt på forskudd, fyll opp kjøleskapet med sunne ting du liker! Jeg elsker frukt, meieriprodukter, nøtter, kjøtt og ferske grønnsaker. Derfor fyller jeg opp kjøleskapet med nettopp det, da gjør jeg det enkelt for meg selv å ta sunne valg i hverdagen. Hvis du starter uka di med å gjøre dette, da har du virkelig lagt til rette for ei supersunn uke.






Helt til slutt vil jeg bare ønske deg en sunn og sporty start på uka! Skap deg en fantastisk mandag ♥
 

Bort med gravidkiloene

Jeg har vært så frem og tilbake om jeg skal skrive dette innlegget, men her kommer det. Nå er jeg nemlig lei av disse gravidkiloene som jeg fortsatt går rundt med, og jeg har bestemt meg for å fjerne de. Frem til nå har jeg tenkt at det er ikke så farlig, men nå orker jeg ikke lenger. Jeg orker ikke å ikke være fornøyd med kroppen min, fordi jeg vet hvor fantastisk det er å føle at kroppen min ser helt super ut. Det siste jeg ønsker å bidra til mer kroppspress, men jeg synes det må være lov å innrømme at man ikke er fornøyd. Det vil ikke si at jeg synes den kroppstypen jeg har nå er feil, eller at jeg er tjukk - det vil bare si at jeg føler meg vel når jeg ser litt annerledes ut. Jeg har må mitt letteste veid 48 kilo, og på mitt tyngste har jeg veid 94 kilo. Dette er ytterpunkter, og jeg trives aller best midt mellom der en plass. Jeg følte meg spe, svak og tynn på mitt letteste, og svær, treg og tung på mitt tyngste. Men når jeg er der jeg trives, da føler jeg meg sterk, sunn og helt fantastisk. Jeg har ikke noe bestemt antall kilo jeg skal gå ned, for vekt er egentlig ikke det som betyr noe. Jeg vet bare at akkurat den kroppen jeg har nå, den er ikke den kroppen jeg trives best med. Jeg kunne bare fjernet de ekstra kiloene i stillhet, uten å si noe til dere. Men jeg ønsker faktisk å vise dere at det er mulig å gå ned i vekt / fettprosent uten å gå på noen ekstrem slakekur eller diett. For det er nemlig ikke så veldig vanskelig, det handler bare om små justeringer i hverdagen. De siste seks månedene har trening absolutt ikke vært på toppen av prioriteringslista mi, sånn blir det nødvendigvis når man har en baby. Men jeg tror at en glad mamma også gir en glad baby, og nettopp derfor er det viktig å prioritere seg selv også. Til de av dere som eventuelt måtte bli bekymret, så lover jeg at dette ikke skal bli noen slankeblogg. Men det kommer til å komme en hel masse tips om sunn mat og trening som alltid, som vil være nyttig uansett hva ditt treningsmål måtte være. Så det er bare å følge med fremover selv om du måtte ønske å gå opp i vekt, ned i vekt - eller være akkurat der du er. Det viktigste er at du er fornøyd med deg selv, og det gleder jeg meg til å bli igjen!



Nå skal jeg forhåpentligvis få meg en god natts søvn, så jeg er klar til å kicke i gang treningsuka i morgen!

Den beste pizzaen som finnes



Min favorittpizza, og faktisk også favorittretten min er  hvit pizza. Den er så god, og jeg vet ikke av noe som smaker bedre. Derfor ble det nettopp hvit pizza på menyen her i kveld. Det er virkelig lørdagskos på sitt beste, og jeg kjører rett på med oppskriften. For å lage bunnen trenger du:

15 dl havregryn ♥ 2 dl sesammel ♥ 2 egg

2 ss sukrin ♥ 5 dl vann ♥1 ts salt

Fordel deigen utover en form kledd med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader, og la den steke i omtrent 15 minutter. I mellomtiden lager du fyllet, her brukte jeg stekt kyllingfilet, spekeskinke, rødløk, sopp og cherrytomater. Den hvite pizzasausen er laget av en boks mager creme fraishe blandet med to ss pesto og tre pressede hvitløksfedd. Fordel først sausen over før du legger resten av fyllet på, og topp med ost. Inn i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, eller til osten har smeltet.






Så er det bare å nyte denne smaksbomben stappet med god næring. Den er utrolig mektig, så man klarer desverre ikke så mange biter. Fordelen med det er igjen at det ofte blir igjen rester, og pizzaen smaker like godt dagen etter også. Ha en nydelig lørdagskveld alle ♥

Øvelse gjør mester

Etter helgens motivasjonspåfyll har jeg blitt supergira på å lære meg håndstående! Jeg har en veldig lang vei å gå enda, men vi fikk brutt ned øvelsen trinn for trinn. I helga klarte jeg ikke engang første trinn, som er å finne balansen med knærne på albuene. Neste trinn er å ha knærne på underarmene, det klarer jeg ikke enda men jeg vet at øvelse gjør mester! Så dette skal jeg fortsette med helt til jeg greier det, uansett hvor lang tid det måtte ta.

Shape tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (sponsede lenker)


Jeg prøvde å gå helt opp på hendene med veggen som støtte også, det gikk relativt dårlig så jeg legger heller ved et smilebilde fra veggen! Det er ikke bare jeg som øver på nye ting her i huset, Ulrik er så nære på å knekke krypekoden som det går an å komme. Han kommer seg rundt hele stua ved å dytte seg bakover hvis han vil, men det å komme seg fremover har tatt litt lengre tid. Men det han har blitt ekstremt god på, det er å stå lenge i startposisjon for pushups! Jeg tenker selvfølgelig at det er delvis min fortjeneste, da han har sett en god del pushups blitt gjennomført i løpet av sitt korte liv. Selv om jeg har et konkurranseinnstinkt som ikke ligner grisen tror jeg desverre at Ulrik klarer å krype før jeg klarer håndstående. Men man skal aldri si aldri, så tiden vil vise!


#5k5dager

Midt i min egen ammetåke glemte jeg helt å oppdatere dere på hvordan det gikk med forrige ukes utfordring! Jeg kom i mål til slutt, og den siste økta på søndagskveld ble faktisk den beste. Jeg hadde lite lyst til å gjennomføre etter ei tung treningshelg, men på grunn av utfordringen måtte jeg selvsagt gjennomføre likevel. Det er nettopp derfor jeg liker slike utfordringer så godt, fordi det får meg på trening selv om jeg heller vil ligge på på sofaen. Etter den siste økta endte  jeg opp med en tid på 26:05, og det er jeg fornøyd med jeg! Ikke lynets hastighet, men tre minutter raskere enn den første økta på fem kilometer som jeg gjennomførte. Så det er jeg superhappy med, og jeg kan ikke gi det noe annet enn to tomler opp!

Ny favoritt-tights fra Adidas / sko fra Reebok (sponsede lenker)



Selv om jeg liker utfordringer var det litt mye å løpe 5 dager i uken, det er ikke kroppen min helt vant til. Så i dag ble det en litt annen type kondisjonstrening, med sprinter på løpebanen, boxjumps, burpees og battleropes. 30 sekunder på hver post, og 20 sekunder pause mellom hver runde. Kjør så mange runder dere orker, jeg kjørte 8 runder totalt. Det blir 16 minutter med trening, men når de er så effektive som dette blir det knallgod effekt likevel!



Er det flere enn meg som blir motivert av slike challenger? Rop ut, så kjører jeg på med enda flere fremover!

Questcookies



Det er lite som slår hjemmebakte kjeks og en kopp te på sene høstkvelder. I dag har været vært så fint at jeg droppet treningen til fordel for å gå en lang tur i marka, det er jo så fint ute nå! Derfor har jeg store planer om å komme meg opp før jobb for å trene i morgen, og et par av disse kjeksene skal vente som belønning. For det er nemlig helt innafor å spise kjeks til frokost når oppskriften ser slik ut:

2 hele egg ♥ 4 ss sukrin ♥ 60 g vaniljeprotein (ca 2 scoops) ♥ 125 g kokosmelk

2 ss cocosa ♥ 50 g mandelmel (ca 3 ss) ♥ 1 ts bakepulver ♥ en klype salt

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland alt det tørre og rør inn. Smelt cocosa og tilsett sammen med kokosmelken tilslutt og bland alt godt sammen. Her har du selve basen til kjeksene, men jeg synes ikke kjeks blir det samme uten litt tyggemotstand. Derfor blir det alltid tilsatt noe her i huset, og i denne oppskriften valgte jeg mandler og en Questbar. Men her står du selvfølgelig helt fri til å velge selv, om du vil ha nøtter, rosiner, sukkerfri sjokolade, tørkede bær eller hva enn du måtte ønske. Fordel med en spiseskje på bakepapir, jeg fikk 9 store kjeks av denne oppskriften. Sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter, før du tar de ut og avkjøler på rist.





Dagens søte tips fra meg til alle dere ♥

Laks med nøttelokk

Det er kanskje litt sent å komme med middagstips, men dette bør dere prøve å lage i løpet av uka! Det var så godt, laks slår sjeldent feil. Her har jeg valgt å toppe laksen med et lag av frø og nøtter, som virkelig satt prikken over i'en. Her har jeg blandet en god neve med både valnøtter og pecannøtter, som jeg grovhakket. De blandet jeg sammen med en neve sesamfrø, 1 ss sitronsaft, 2 ss soyasaus og litt salt. Fordel over laksefiletene, og sett i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Her har jeg servert med fullkornscouscous og salat. Enkelt og fantastisk god middag som virkelig anbefales. Jeg prøver å spise laks minst to ganger i uken, for laks er virkelig supermat som er godt for kropp og hjerte ♥






 

En dag med Tufte & Funky

For en dag dette har vært! Hit Thr Gym sitt arrangement Sterk Kropp har vært helt fantastisk gøy, og jeg håper og tror dette kommer til å bli gjentatt hvert år. I dag har jeg prøvd utrolig mye nytt, og virkelig fått påfyll av inspirasjon. Jeg var med på tre timer trening med Lasse Tufte og Funkygine, og det var så gøy! For noen flinke folk altså, og for en kroppsbeherskelse. Akkurat det er langt i fra min sterkeste side, men nå har jeg fått en hel drøss med øvelser å trene på. Jørgine var så grei at hun passet på Ulrik for meg slik at jeg fikk med meg Lasse sin time i calisthenics, og da tror jeg de koste seg begge to. Jeg koste meg uendelig mye hele dagen, med så mange flotte folk og så mye treningsglede! Her kommer noen glimt fra dagen med Tufte & Funky:

Tights fra 2XU / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)



Herregud så gøy altså, skal disse to på et treningsarrangement i nærheten av deg med det første anbefaler jeg absolutt å dra. For dette var supergøy, inspirerende og ikke minst motiverende. Det er så morsomt å kjenne på at kroppen klarer helt nye ting, og jeg har fått helt nye ting å trene på. Treningsmotivasjonen er på topp etter dagen med disse to, så denne søndagen kommer jeg til å leve lenge på!


 


 

Den tyngste kilometeren noensinne

Jeg elsker å prøve nye ting, og i dag var det klart for å teste Skillmill! Her drives møllen av personen som står på, og det var jammen tungt. Jeg prøvde ulike nivåer, hvor det var alt fra full sprint til snegletempo. Når motstanden var på maks og jeg ligger fremoverlent slik dere ser på bildet under kjente jeg virkelig at det svei for hvert eneste steg jeg tok! Jeg tenkte at jeg skulle ta dagens fem kilometer på denne i dag, men jeg ombestemte meg kjapt. For herregud så tungt, men herregud så bra trening! Jeg tror dette må være den tyngste kilometeren noensinne, og jeg skal definitivt tilbake til HIT Nordre for å prøvde denne igjen.

T-skjorte fra 2XU / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)



Når jeg ikke fikk tatt fem kilometer på Skillmill slik jeg hadde tenkt måtte jeg selvfølgelig ta de igjen. Derfor ble det en løpetur ute, og faktisk den raskeste femkilometeren denne uka! 28:05 ble tiden, så er jeg er fortsatt ingen reser. Men det kommer seg, og forhåpentligvis får jeg en enda bedre tid i morgen!  Selv om jeg tviler litt, fordi før jeg skal løpe skal jeg gjennom tre timer trening med Funkygine og Lasse Tufte. Hit The Gym arrangerer nemlig treningsarrangementet "Sterk Kropp" i helgen, hvor det er ufattelig mange flinke instruktører. Det har vært full rulle på sentrene i dag, og jeg gleder meg som en liten unge til alt jeg skal lære meg i morgen. Så vi får se hvor god tid jeg klarer å komme ned på i morgen, det viktiste er at den gjennomføres.

Ei glad jente er klar for lørdagskveld etter en super løpetur! Ønsker dere alle en strålende kveld ♥

Svar på spørsmål, del en

Bedre sent enn aldri, her kommer del en av svarene på spørsmålsrunden jeg hadde for litt siden. Veldig gøy med så mange spørsmål, og jeg har svart etter beste evne. Jeg har samlet alle spørsmål som er like, og kommet med svar samlet. Mange av de faglige spørsmålene har jeg spart til neste innlegg, jeg var rett og slett for trøtt til å tenke nå i kveld. Jeg håper dere koser dere med svarene likevel, så lover jeg å svare på resten snart!

Hva slags utdanning har du? Vurderer du i fremtiden å gå tilbake på skolebenken, og isåfall hva vil du studere?

Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon, i tillegg til PT-utdanning. Jeg synes det er utrolig gøy å lære nye ting, og vet at jeg kommer til å ta mer utdanning i fremtiden. Jeg har lyst til å lære mer innen trening og helse, og har i det siste naturlig nok blitt mer opptatt av barn. Barn og trening synes jeg er utrolig spennende, og her har jeg masse å lære. Dette er ting jeg synes er utrolig gøy å jobbe med, og derfor frister det veldig med mer utdanning etterhvert!



Hvordan ser en typisk hverdag ut for deg nå? Jobber du 50% på det nye treningssenteret som har åpnet? Skal du etter hvert kjøre instruktørtimer på senteret, isåfall hvilke timer? Kan du tenke deg å ha en ren økonomijobb igjen?

En typisk hverdag for meg nå er hektisk. Jeg jobber 50% og har 50% permisjon, mens Bjørni jobber fulltid. Det vil si at jeg jobber på kveldstid og han jobber på dagtid, og vi møtes stort sett bare i døra i ukedagene. På dagtid prøver jeg å sove en del ettersom Ulrik er mye våken på natta, i tillegg at jeg hver dag prøver å få til trilleturer, husarbeid og styrketrening. Etter jeg kommer hjem fra jobb på kveldstid legger jeg Ulrik hvis han er våken, før jeg setter meg ned med bloggen. Det er derfor alle blogginnleggene mine kommer så sent nå om dagen, men det får dere leve med en periode :) Selv om hverdagen er hektisk, så liker jeg den godt. Jeg er takknemmelig for at jeg har muligheten til å gjøre ting jeg liker hele døgnet. Jeg ha instruktørtimer på HIT etterhvert, og det gleder jeg meg til! Det blir i alle fall en time som handler om rumpetrening, muligens også noen styrketimer etterhvert. Jobben jeg har nå gir meg det beste av to verdener. Jeg tror ikke jeg er skapt for å ha en ren kontorjobb, det er jeg alt for rastløs til! Nå får jeg jobbe med økonomi og trening samtidig, så jeg vil uten tvil si at dette er drømmejobben.

Hva er din favoritthobby, bortsett fra trening? Hva er din favorittfilm, favorittmat- og dessert, favorittreisemål? Hva er ditt favorittdyr?

Bortsett fra trening, så blir nok favoritthobbyen min blogging! Jeg synes alt med bloggen er kjempegøy, både det å ta bilder og skrive. Det at jeg i tillegg føler at jeg bidrar til en sunnere og sprekere hverdag gjør det bloggen til en fantastisk fin hobby. Favorittfilmen min er Gadiatoren, den beste middagen jeg får er hvit pizza, og favorittdesserten er uten tvil Ben & Jerrys. Favorittreisemål er vanskeligere, her klarer jeg ikke velge mellom New Zealand og Hawaii. Jeg elsker begge plassene, og skal uten tvil tilbake dit flere ganger i livet. Favorittdyret mitt er hund (og favoritthunden er selvsagt Guapo) , men jeg er også veldig glad i hester.

Er det noe du savner fra før du ble mor som du sjelden eller aldri har tid eller mulighet til lenger? Når Ulrik blir gammel nok, kommer du til å melde han på organisert idrett?

Enkelt, å sove gjennom hele natta. Eller å bare sove mer enn to timer i strekk, det savner jeg ekstremt mye! Jeg er veldig opptatt av at Ulrik skal få en aktiv og variert oppvekst. Så hvis han har lyst til å drive med idrett skal han selvfølgelig få lov til det, og hvis ikke skal jeg sørge for at han holder seg aktiv og bruker kroppen mye ute i naturen.

Jeg lurer på hvorfor du har byttet etternavn? Har du giftet deg i smug eller noe sånt ;)

Jeg har byttet etternavn til min farmors pikenavn, noe jeg egentlig alltid har ønsket meg. Farmor har betydd ekstremt mye for meg hele livet, og Ulrik er oppkalt etter henne. Da var det helt naturlig for meg å bytte etternavn nå, slik at både jeg og Ulrik har etternavnet hennes. Den dagen jeg skal gifte meg lover jeg at det blir alt annet enn i smug!


Hva er hemmeligheten bak et godt samboerskap for deg/dere? Er du ikke sammen med pappaen til Ulrik lengre? Har du noen tips i forhold til å pleie kjærligheten etter man har fått barn i hus?

Akkurat nå ser vi ikke hverandre så mye, men jeg håper ikke jeg har gitt inntrykk av at vi har gått fra hverandre :) En av hemmelighetene bak godt samboerskap for vår del tror jeg er at vi har ei fantastisk vaskedame! Livet blir så mye enklere, jeg tror ikke vi hadde klart oss uten. Så hjelper det også at jeg er en kløpper på å lage mat, vi vet jo at veien til en manns hjerte går via magen. Det viktigste jeg tror vi gjør nå er å virkelig sette av tid til hverandre når vi kan, så helgene har blitt veldig viktige for oss. Da har vi tid til å være sammen alle fire, og det er så herlig. Da er det viktig å gjøre ting vi liker, og legge bort alt mulig annet. Ellers kommer man langt med å sende koselige meldinger eller snaps til hverandre, det skal ikke så mye til ♥

Ser du på deg selv som miljøvennlig? Hvilke tiltak gjør du i hverdagen eventuelt? Jeg lurer på hvor du ligger politisk?

Jeg ser på meg selv som en person som ønsker å være miljøvennlig, men jeg er alt for dårlig på tiltakene. Hverdagen min hadde ikke gått opp hvis jeg skulle tatt buss i stedet for bil, jeg elsker å stå lenge i dusjen, jeg elsker å spise kjøtt og jeg elsker å kjøpe nye klær selv om jeg egentlig har mer enn nok. Så jeg lyver hvis jeg sier at jeg er veldig miljøvennlig, men jeg gjør små tiltak som er bedre enn ingenting! Jeg er blant annet knallgod på kildesorterin og bruker skjeldent plastposer når jeg handler dagligvarer. Alt er bedre enn ingenting :) Politisk ligger jeg til på høyresiden.

Du skrev tidligere at du hadde PCOS. Måtte du få noe hjelp fra legen for å kunne bli gravid eller var det ingen problem?
Ser du nå for deg at du vil ha flere barn i fremtiden? 

Vi trengte ikke hjelp, Ulrik var ikke engang planlagt så det går fint an å bli selv med PCOS! Jeg vil uten tvil ha flere barn, jeg gleder meg allerede til Ulrik skal få søsken. Men det må likevel bli noen år til, for jeg har ingen planer om å bli gravid igjen med det første. Hvis storken virkelig hadde hatt muligheten til å bare levere en baby på døra kunne jeg nok fått nummer to ganske snart, men tanken på å gå gjennom et nytt svangerskap frister virkelig ikke. Jeg trenger noen år før jeg er klar for å gå gjennom det på nytt.

Uten intensjon om å virke frekk, men jeg lurer på hvorfor du ikke er tynnere når du trener og spiser så sunt som du gjør? Hvor mye har du gått ned etter fødselen? Hvor mye gikk du opp under graviditeten? Hvordan i huleste har du fått kroppen din tilbake i toppform så fort etter fødsel?

Nå har aldri målet mitt vært å være tynnest mulig, da hadde både treningen og kostholdet mitt sett veldig annerledes ut. Jeg har fortsatt igjen rundt 5 kilo av de 27 kiloene jeg gikk opp under graviditeten enda, men jeg stresser ikke med å få fjernet de. Totalt har jeg altså gått ned rundt 22 kilo etter graviditeten, og har vel egentlig ikke gjort noe spesielt for å få til det. Jeg trener 3-4 ganger i uken, triller turer, spiser sunt, ammer og koser meg med litt godis i helgene. Resten har gjort seg selv, uten at jeg har lagt ned mye energi i det.



Herremin, klokka er over 12 og nå må jeg virkelig prioritere å sove i stedet for å skrive. Resten kommer som nevnt senere, jeg skal prøve å få det til så fort som mulig. Natta ♥

 

Nothing fancy

Middager er ikke alltid fancy her i huset, spesielt etter vi ble foreldre har det blitt mange enkle løsninger. Heldigvis trenger ikke sunn mat å være vanskelig, dagens middag ble kylling med søtpotet og brokkoli samt en haug med hvitløkskesam. Jeg vasker søtpoteten og skjærer den opp, før den stekes i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter. Har du litt bedre tid kan du gjøre søtpoteten skikkelig sprø ved å følge denne fremgangsmåten. Mens potetene står i ovnen steker du kylling og koker brokkoli - så er middagen klar. Det er ikke vanskeligere å lage en sunn og god middag på en helt vanlig onsdag.





Dette passet helt perfekt etter en joggetur med vogna, og dagens 5 kilometer er i boks. Å kalle det en joggetur er kanskje å ta i, for jeg fikk ikke til å løpe hele turen. Jeg var litt ambisiøs før jeg la ut på turen, med både hund og barnevogn. Guapo ble helt forvirra og løp inn i hjulene på vogna flere ganger, så det fungerte relativt dårlig. Så hvis noen av dere har noen tips eller erfaringer å dele når det kommer til løping med hund og vogn blir jeg glad!

En av fem

I skivende stund sitter jeg svett, men glad i sofaen. Min første 5 kilometer denne uken er i boks, og selv om tiden ikke var spesielt god fikk jeg gjennomført. Jeg brukte 29:50 på å løpe 5 kilometer, og det er absolutt ikke noen rekord for min del. Men dagsformen har ikke vært helt på topp, og på dager som dette er jeg fornøyd bare med å gjennomføre treningen. Lista trenger ikke å legges like høyt hver eneste dag, for som jeg har skrevet før er all trening bedre enn ingen trening.

Hadde det ikke vært for denne ukes challengen hadde jeg faktisk ikke gjennomført denne løpeøkta selv engang, sofaen fristet mye mer i kveld. Men er det noe som motiverer med så er det utfordringer, så da ble det en runde på mølla likevel. Utrolig gøy å se at så mange ble med på challengen, for en sprek gjeng dere er! Jeg blir så motivert at å se hvor raske dere er, og har store planer om å forbedre min egen tid i løpet av uken. I natt er det pappaen til Ulrik som skal ta seg av natterangleren vår, så etter en god natts søvn tror jeg at tiden vil forbedre seg til i morgen! Det å få sove ei hel natt er grunn nok til å smile stort i seg selv, og ekstra godt kjennes det etter ei treningsøkt.


Har dere kommet godt i gang med challengen?

Pimp salaten din

Noen synes kanskje kyllingsalat er kjedelig, men jeg er helt uenig! En salat kan gjøres utrolig smakfull og spennende, det er jo ingen grenser for hva man kan putte i en salat. Dagens salat var utrolig god, med stekt kyllingfilet, masse gode grønnsaker samt fetaost og valnøtter. Alt annet enn kjedelig! Derfor tenkte jeg å dele mine beste tips med dere for å pimpe kyllingsalaten, slik at den blir ekstra god:

♥ Bruk gjerne ulike typer grønnsalat, ruccola, spinat og crispisalat er mine favoritter

♥ Frukt gjør seg utrolig godt i salat, og kan virkelig gi det lille ekstra. Mango, eple, jordbær, fiken, ananas og vannmelon smaker alle helt fantastisk i en salat.

♥ Ost er en fantastisk smakstilsetning til salaten, fetaost, geitost og fersk mozarella hever virkelig smaken.

♥ Nøtter og frø er også utrolig godt i salat, og er i tillegg en god kilde til sunt fett. Cashewnøtter, pistasjnøtter, valnøtter, pinjekjerner og sesamfrø er favoritter her i huset.

♥ Ikke vær redd for å tilsett varme ingredienser. Stekt brokkoli, sopp asparges, fennikel og søtpotet er alle gode eksempler på nettopp dette.


Hva er dine beste tips til en mer spennende salat? ♥

Høstens første challenge

Altså, høsten er så utrolig fin! Fargene og lufta gjør det så utrolig godt å være ute nå om dagen. September er en favoritt hos meg, derfor er jeg kjempeglad for at måneden nettopp har begynt. Jeg vet at været ikke alltid er med oss om høsten, og det kan gjøre dørstokkmila lang for mange. Derfor tenkte jeg å sparke avgårde en liten utfordring til dere alle sammen som jeg håper dere blir med på! Jeg motiveres virkelig at utfordringer, det er ingen følelse som er bedre enn å sette seg mål å nå de. Enda mer motivert blir jeg når jeg klarer det sammen med andre, derfor er det ekstra gøy jo flere av dere som blir med. Denne ukens challenge går ut på å løpe/gå 5 kilometer minst 5 dager i uken. Startskuddet går i morgen, og varer til neste søndag. Jeg er virkelig gira på å forbedre løpeformen min, og skal derfor løpe så mange av de jeg orker. Er dere ikke glade i løping / har skader er det helt i orden om dere går også, poenget er å røre seg litt ekstra!  Legg gjerne ut bilder på instagarm og hashtag #5k5dager og #fitnessnora på instagram, så vet jeg at dere er med! Det er så gøy å se bilder, så kan vi bli motiverte av hverandre :) Hvis dere ikke har hatt noe særlig godt vær i det siste må jeg bare tipse dere om den fantastiske parkasen min. Den er en favoritt år etter år, og jeg blir aldri lei. Fasongen er den samme, men fargene endres. Årets farger er så fine at jeg faktisk tror jeg må ha en til, så mye som den blir brukt er det virkelig verdt det. Parkasen er vind- og vanntett, og har avtagbar innerjakke som varmer.

Innlegget inneholder sponsede lenker




Jeg tenkte det var lurt å tipse dere om denne i dag, det er jo forsatt -25% på alle klær og sko hos X-life. Det utgjør jo en god del, så om dere har lyst på høsten fineste parkas er dette et godt tidspunkt å slå til. Jeg forelsket meg helt i den vinrøde, men den grønne var også utrolig fin! Valgets kval altså, det skal ikke være enkelt.

Grønn parkas her / vinrød her / blå her

Nok jakkeprat, jeg skal komme meg avgårde på HIT for å være med på HOT yoga. Herlig måte å roe ned på etter en uke full av action, og ikke minst gjøre meg klar til den kommende ukens cardiochallenge! Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om dere er med på challengen, så starter vi en sprekere septemer sammen.

Fredagsdigg

Fredagskvelder altså, det er noe av det beste som finnes! I kveld hadde jeg store planer om å se en film i armkroken til kjæresten, med masse digg på bordet. Men vi har en baby som nekter å sove, så da sitter jeg her i sofaen alene mens gutta prøver å roe ned på soverommet. Jeg får mark i rumpa av å bare sitte stille uten å gjøre noe, derfor tenkte jeg at det var en perfekt anledning til å dele fredagsgodisen med dere. Yoghurtnøtter, frukt, bær og mørk sjokolade. Da kan jeg ikke ønske meg noe mer! Jeg slipper jo å dele i kveld også, så jeg må kanskje takke Ulrik for at han er urolig :)


Ha en super fredagskveld alle sammen♥

Det perfekte treningsrommet hjemme


Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg elsker treningsrommet vårt, det er noe jeg har drømt om i flere år. Å ha muligheten til å bare gå ned i kjelleren er helt fantastisk, dørstokkmila er så uendelig mye mindre. Nå har jeg levd med treningsrommet en stund, og jeg tenkte å komme med tips for å lage det perfekte treningrommet til ditt behov. Jeg stilte meg selv tre spørsmål før jeg satte i gang, for å kartlegge behovet mitt.

Hva har jeg plass til? Hva trenger jeg? Hva har jeg råd til?

Etter disse tre spørsmålene ble det rimelig klart for meg hva jeg måtte ha av utstyr. Det betyr selvfølgelig ikke at det samme gjelder for deg! For min del var det viktig at jeg skulle ha muligheten til å gjennomføre fullverdige økter i treningsrommet. Altså var førsteprioritet for med et knebøystativ med stang og vektskiver, en justerbar benk og manualer. Det gir meg muligheten til å kjøre alle baseøvelser, og det er soleklart det viktigste for meg på trening. Her er det greit å ha i bakhodet at mange vektsett kommer med små skiver, og da er det greit å ha noen store bumperplates i tillegg.

På andreplass i prioriteringsrekka kom ei mølle , og jeg er utrolig fornøyd med den vi har. Mange tenker kanskje at møller til hjemmebruk ikke er gode fordi de er så billige i forhold til de som er på treningssenter, men det er ikke nødvendigvis sant. Husk at ei mølle på et senter skal tåle enorme mengder slitasje i forhold til ei mølle man har hjemme, så her kan man gjøre et godt kjøp! På tredjeplass for meg kom ei slynge (-20%), som kan brukes til uendelig mye! Til slutt kom  treningstrikk og kettlebells, så hadde jeg alt jeg ønsket meg på lista! Jeg var så heldig at jeg fikk treningsrommet delvis sponset, og kunne derfor gå til litt ekstra innkjøp av utstyr som ikke sto på lista mi også. Dette rommet er jo virkelig lekelandet mitt, og jeg elsker virkelig å være der nede!




Når det kommer til gulvet har vi kjøpt det fra Jula, det er litt glatt men fungerer ellers veldig bra. Speilene er fra IKEA, jeg undersøkte muligheten for helvegger med speil men det var utrolig dyrt. Disse fungerer mer enn godt nok, og gjør jobben. Vi satte også inn større vinduer for å slippe inn mer dagslys, det gir så mye mer energi! Det samme gjør den blå kontrastveggen, den er jeg veldig glad i. Sørg for å skape et rom du trives i, med lys, farger og utstyr. Å lage et treningsrom er en investering, derfor er det viktig å huske på slike detaljer også. Nå sier jeg selvfølgelig ikke at man trenger å ha alt dette utstyret for å ha et treningsrom hjemme. Dette er mitt drømmerom, mens ditt kan se helt annerledes ut. Og husk at du kommer langt med bare din egen kroppsvekt midt på stuegulvet også :)