hits

september 2015

Sushi- & treningslykke

Ukens andre økt er i boks, og jeg er superførnøyd med gjennomføringen. Det er så godt å kjenne at kroppen fungerer og spiller på lag! Jeg kommer jo til å bli tyngre fremover, da er det viktig å ha en sterk kropp! Teknikk er det som står i fokus hos meg, men likevel er det fantstisk når vektene begynner å gå oppover. Dagens økt så slik ut:

Markløft 5 x 5, 50 kg

Sittende roing 3 x 10, 32 kg

Nedtrekk 3 x 8, 36 kg

Hantelroing 3 x 8, 14 kg

Rygghev 3 x 10

Ettbeins hipthrust mellom benker 3 x 8

Landmines 3 x 10

Selv om ettbeins hipthrust mellom benker er en øvelse med bare kroppsvekt er den utrolig tung. Har dere ikke prøvd den enda så anbefales den, jeg kjenner faktisk at jeg er litt støl i rumpa allerede!

Sko fra Adidas / tights fra Craft (-40%) / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)
Etter trening var jeg både skrubbsulten og sliten. Altså ikke i humør til å være kreativ på kjøkkenet, men det er helt greit noen dager. Derfor tok jeg med meg takeaway sushi hjem, det slår aldri feil! Smaker fantastisk, og inneholder masse næring. Perfekt etter en god treningsøkt! Snill som jeg er kjøpte jeg selvfølgelig med et brett til samboeren også, kjærestepoeng til meg. Jeg er ikke så glad i fritert scampi, så brettet med bare laks er mitt. Ser det ikke deilig ut?

Nå er jeg stappmett, og ligger fornøyd i sofaen mens jeg ser på treningsutstyr. Vi tar jo over det nye huset vårt om to uker, og jeg har et stort treningsrom som skal innredes! Dørstokkmila blir jo ingenting å tenke på når jeg kan trene i mitt eget hjem. Jeg har tenkt ut det meste jeg vil ha, men gjerne kom med forslag til utstyr dere ville hatt i kommentarfeltet! 

Pizzaomelett

Selv om jeg spiste pizza to ganger i helgen fikk jeg utrolig lyst på det i dag også. Da er det fint med muligheter til å gjøre det på en sunnere måte! I dag gikk jeg derfor for pizzaomelett, det er superenkelt og smaker godt. Start med å piske 3 hele egg sammen med litt hvitløkssalt og sukrin om du ønsker. Stek som en tynn omelett i panna, og skli den over på et bakepapir. Dette er pizzabunnen som du topper med akkurat det du ønsker. Jeg smurte den med litt grønn pesto, men du kan også bruke tomatpure eller sukkerfri ketchup om du ønsker. Som fyll brukte jeg 100 g kalkunskinke, 30 g sopp, 30 g cherrytomater og 40 g purreløk. På toppet fordelte jeg 40 g revet mozarella - og satte i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Fyllet kan du selvfølgelig være så kreativ med, for å lage din helt egen variant!

Mens du venter på at den skal bli ferdig og osten har smeltet kan du lage en god salat som tilbehør. Her brukte jeg isberg, ruccuola, cherrytomater, purreløk, agurk, paprika og fetaost. Da gjenstår det bare å si velbekomme, for denne retten er utrolig god!Morsomme intervaller

Etter en litt dårlig blogghelg klinker jeg til med hele to innlegg i dag, det er ikke verst! Jeg var så sliten i går at jeg orket ingen verdens ting, og la meg for å sove klokka ti. Det resulterte i mye energi i dag, og jeg har virkelig hatt en super start på uka. Uansett, dette innlegget trodde jeg aldri jeg skulle skrive for jeg har ikke akkurat vært noen fan av intervaller. Det som er viktig å huske er at intervaller må ikke gjennomføres på mølla, det er så mange andre måter å gjøre det på! Det tok det meg lang til å finne ut, så nå håper jeg at noen av dere får øynene opp for intervaller som kan være morsomme også.

Tabata-intervaller med kroppsvekt er faktisk en utrolig morsom måte å gjennomføre intervaller på! Her jobber du 8 x 20 sekunder per øvelse, og har 10 sekunders pause mellom hver gang. Her kan en for eksempel kjøre øvelser som knebøy, spensthopp, pushups, gående utfall og klatreplanke. Her er det bare fantasien som setter grenser! 

Intervaller på romaskin er også utrolig gøy og ikke minst effektivt! På romaskina bruker man hele kroppen, og det er faktisk skikkelig gøy å ro! Her går det an å stille inn etter både tid og antall meter. Det gjør du enkelt på diplayet på romaskinen, så du slipper å følge med tiden selv. Her er noen av intervallene jeg har kjørt, som er raske og effektive:

10 x 200 meter med 45 sekunders pause

10 x 1 minutt med 90 sekunders pause

5 x 500 meter med 2 minutters pause

En annen ting som kan være veldig gøy er å kjøre intervaller på ellipsemaskinen. Her er det veldig lett å justere motstanden, og å få pulsen godt opp. Samtidig er maskinen veldig skånsom, jeg synes den er super å bruke nå som jeg er gravid! Jeg har selvfølgelig noen gode eksempler her også:

10 x 1 minutt med 60 sekunders pause

Pyramideintervall på 2 minutter med jobbing / 1 minutt aktiv pause, 1 minutt / 30 sekunders aktiv pause, 30 sekunder /  30 sekunders aktiv pause, 1 minutt / 30 sekunders pause, 2 minutter / 1 minutt aktiv pause.

Jeg synes sprint-intervaller på bane er mye morsommere enn å løpe på mølla, det er så gøy å jobbe eksplostivt! I tillegg synes jeg det er helt fantastisk å kjøre slike intervaller med en partner, da vekkes virkelig konkurranse-instinktet. Jeg klarer alltid å presse ut litt ekstra for å komme først over målstreken. Her er det mye å velge i, men jeg synes som vanlig at kortere økter er de morsomste. Her er noen av favorittene:

20 x 60 meter med 60 sekunders pause

8-10 x 200 meter med 60 sekunders pause

Pyramideintervall på 200, 400, 600 og 800 meter før man trapper ned igjen fra 800 til 600, 400 og 200 meter. Igjen har jeg kjørt med 60 sekunders pause mellom dragene.

 

Som dere kanskje legger merke til er alle disse intervallene korte, noe som gjør det så lett å motivere seg til! Det er vanskeligere å dra frem krefter til 60 minutter, i motsetning til alle disse som går unna i en fei. Det beste er at jeg lyver ikke heller, det er faktisk gøy å gjennomføre disse intervallene. Så føles det jo så godt etterpå også! Gjerne del dine favoritt-intervaller i kommentarfeltet, jeg elsker å prøve nye ting så det blir jeg bare glad for. Etter både styrke og en kortintervall ikveld skal jeg tilbringe resten av kvelden på sofaen med en stor kopp te. Det har jeg fortjent ♥

Rent rundt & mellom

Annonse

Etter at jeg ble gravid har jeg lagt merke til at kroppen forandrer seg på utrolig mange måter. Hormonforandringene i kroppen påvirker utrolig mange ting som jeg aldri har tenkt over før. En av tingene som kan påvirkes er tannkjøttet, og det har jeg merket i aller høyeste grad. Jeg blør mye hver eneste gang jeg pusser tennene, og sammen med mye oppkast er det klart at dette ikke legger til rette for god tannhelse. Derfor har jeg blitt mye mer bevisst på dette akkurat nå, det er jo viktig å ta vare på helsa i hele kroppen! I stedet for å velge tannkrem etter smak velger jeg heller nå etter hva den gjør for meg. Nyheten Solidox Rene Tenner Rundt & Mellom er en avansert tannkrem med Clean Between formulering og mikrogranularer. Tannkremen kommer grundig til rundt og mellom tennene, og fjerner effektivt bakterier og plakk. Når denne også smaker godt er det ingenting som er bedre enn det!


Nå er det selvfølgelig ikke bare gravide som bør tenke på dette, jeg har bare blitt ekstra oppmerksom på det nå. Og kanskje jeg igjen får noen av dere der ute til å bli mer oppmerksom på god tannhelse også, det er viktig uansett alder. Vi skal jo tross alt ha tennene våre hele livet, og da trengs det en sunn munn! Så velg Rene Tenner Rundt & Mellom med super kvalitet, og husk pussing både morgen og kveld dere! Det var mandagsoppfordrigen min til alle dere, håper starten på uka blir helt fantastisk ♥
 

5WJtMCtIZG8Superøkt og hverdagsfavoritt

I dag hadde jeg en superbra økt! Kanskje var det på grunn av at jeg spiste både sushi og smågodt i går, eller så ble jeg kanskje ekstra motivert av den superflinke PT-kunden jeg hadde rett før økta. Uansett ble treningen kjempegod, selv om jeg bare brukte 45 minutter på den. En trenger nemlig ikke å være flere timer på gymmet for  å få en god treningsøkt, det er viktig å huske på! Jeg kjenner at beina mine begynner å stivne allerede, økt jeg kjørte så slik ut: 

Knebøy 4 x 6 reps

Good mornings 3 x 10 reps

Bulgarske utfall 3 x 8 reps

Glutebridge med strikk 3 x 10 reps

Pull-through 3 x 12 reps

Genser fra Kari Traa / tights fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)
Jeg har fått flere kommentarer på at jeg alltid lager så fancy middager. Sannheten at de er ikke alltid fancy, men middagen her i huset må være sunn og smake godt. Det er ikke alltid jeg har tid til å lage fancy retter, og det er heller ikke alle dager jeg føler meg superkreativ i matveien. Da er det greit å ha enkle favoritter som går igjen, og denne er en av dem. Stekt karbonadedeig sammen med løk, paprika og tomat servert med kokt brokkoli, fullkornsris og hvitløkskesam. Dette tar kanskje et kvarter å lage, og er perfekt for hektiske hverdager. Nå er det riktignok lørdag, men den er fortsatt hektisk så da ble dette løsningen i dag.

Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at det er ryddesalg hos sponsor X-life nå, her kan dere sikre dere mange godbiter til en rimelig penge! Klikk på bildet under for å komme til salget. Nå skal jeg dra for å se NM sammen med noen venninner, og heie på flotte, flinke atleter. Ha en super lørdag da dere!
Svar på spørsmål, del 2

 

Jeg burde vært i seng for lenge siden, men i stedet for å sove har jeg svart på andre halvdel av spørsmålene dere kom med. Så er kommer del to, håper dere finner svar på det dere lurte på her!

Hva gjør du når du stagnerer på en vekt? Har trent knebøy i 2,5 år og jeg kommer meg ikke over 55kg.

Hvis jeg stagnerer på en vekt endrer jeg ofte treningsmetoen jeg bruker. Kanskje går jeg ned i vekt og kjører flere repetisjoner, eller flere sett  og få repetisjoner på en tung vekt. Når det kommer til baseøvelser er det også viktig å huske at du ikke er sterkere enn ditt svakeste ledd, så kanskje trenger manå styrke opp kjernemuskulaturen. Jeg er personlig glad i å bruke knebøy til boks som et alternativ, den synes jeg er god når tradisjonell bøy begynner å bli for tungt. Kjør knebøy på vanlig måte, men i bunnposisjon setter du deg helt ned på en boks/benk. Hold posisjonen i bunnen i 2-3 sekunder før du går opp igjen, 

Skal du ut i full mammaperm, eller fortsette med bloggen etter du har født?

Jeg kommer 100% sikkert til å fortsette med bloggen etter jeg har født, det er jo bare kos! Selv om jeg kommer til å få mindre tid om dagene vet jeg at det kommer til å gå bra. Det finnes jo så utrolig mange flinke bloggere som har fått barn, og når de klarer det ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal klare det! Når det kommer til begynne med jobbing etter fødsel tenker jeg at jeg får ta det litt som det kommer, jeg må rett og slett se an hvor mye tid og overskudd jeg har.

Går du fortsatt god for mottoet ditt "Train hard or go home"?

Jeg tenke faktisk på det forrige uke, at jeg burde finne meg et nytt treningsmotto. Det stemmer ikke helt overens med den filosofien jeg har i dag, nemlig at all trening er bedre enn ingen trening. Jeg skulle vel være litt mer "hardcore" for noen år siden, og da passet det mottoet bedre. Så hvis noen av dere har noen bra forslag til passende motto er det bare å rope ut!

Hvilke øvelser anbefaler du for å styrke kjernemuskulaturen?

Her er det utrolig mye å velge i! Men jeg er veldig glad i øvelser i slynge og på ball. Kneetucks, mountain climbers og sideplanke er noen av favorittene mine i slynge. Pike-rollouts og stir the pot er favoritter på ball, det er virkelig øvelser som svir! I tillegg til disse er jeg utrolig glad i pallofpress og landmines, sistnevnte ser dere bilder av under. Den setter virkelig store krav til kjernemuskulaturen!

Hva ditt tips til ei som vil komme i form men virkelig hater å trene?

Det beste tipset jeg har er at du prøver nye ting. Treningstilbudet har aldri vært mer variert - det er jo så utrolig mye du kan drive med! Jeg tror faktisk ikke på at det er mulig å hate alle former for trening :) Test litt forskjellig som styrketrening, crossfit, dans, klatring, svømming, hinderløp, ballspill, aerobic, spinning eller yoga. Kanskje finner du ut at det ikke er så ille å trene likevel, når du bare finner den treningsformen som passer for akkurat deg. Det skal nemlig ikke være hat å gå på trening, det skal gi glede og mestring. Så ikke gi opp, men prøv helt til du finner ut hva det er som gir deg nettopp dette. 

Hvilke tilskudd liker du å bruke. både før graviditet og nå?

Jeg bruker nesten akkurat de samme tilskuddene nå som før jeg ble gravid. Det eneste jeg har sluttet med er tilskudd som inneholder mye koffein, det skal en ikke ha så store mengder av når man er gravid. Så det går i proteinpuvler, multivitaminer og omega-3 hver dag. Det er mye som kan dekkes av kostholdet, men jeg synes det er enklere å få i meg alt jeg trenger ved hjelp av tilskudd.

Har du noen andre treningsblogger som du leser og anbefaler?

Faktisk leser jeg ekstremt lite blogger selv! Jeg bruker jo ganske mye tid forran skjermen i løpet av en dag så da synes jeg det er godt å legge fra meg maskina når jeg har fri. Men ca. en gang i uka tar jeg meg en skikkelig runde og leser blogger jeg må oppdatere meg på. Det er treningsjenter jeg kjenner og  blir inspirert av, som Linn Tovaas, Maren Erdvik og treningsfrue. Ellers kan jeg også stikke innom flinke matbloggere som Linda Stuhaug og Kriweb for å få inspirasjon til kjøkkenet-

Hvor lenge har du og kjæresten vært sammen? Ser dere for dere og gifte dere på sikt?

Vi har faktisk ikke vært sammen mer enn ett og et halvt år, så det er litt tidlig å gifte seg enda synes jeg. Men det er ingen tvil om at vi skal gjøre det en vakker dag. Hvis frieriet er skikkelig romantisk vel og merke, han skal jo bare gjøre det en gang så da synes jeg det bør ligge litt tanke bak det. Akkurat det må han finne ut av selv, han leser nemlig ikke bloggen min - han kan ikke bloggadressen en gang! 

 

Onsdagsbiff

Pizza i går, og biff i dag! Ingen grunn til å klage på middagene så langt denne uken med andre ord. Når jeg kom hjem og kjæresten hadde handlet inn til et bedre biffmåltid ble jeg absolutt ikke lei meg. Med riktig tilbehør er faktisk biff noe av det aller beste jeg vet. Her hadde vi søtpotetfries, brokkolimos og stekte grønnsaker til biffen, da blir det ikke stort bedre. Søtpoteten skylles og skjæres i skiver. Dypp gjerne skivene i eggehviter for at de skal bli skikkelig sprø. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og bruk det krydderet du ønsker. Jeg brukte hvitløkssalt, kajennepepper og chili. Stekes på 220 grader i ca. 30 minutter. Brokkolimosen er rett og slett kokt brokkoli most sammen med stavmikser og krydder. Jeg er kjempeglad i grønnsaker, og stekte derfor også fersk sopp, løk, paprika og cherrytomater. 

God og mett etter middagen tok jeg en liten siesta på sofaen før jeg tok med Guapo på tur. Jeg skulle egentlig trene styrke i dag men var ikke helt i slaget, derfor utsetter jeg heller økten til i morgen. Da satser jeg heller på at det blir en god økt da! Det var uten tvil godt å komme seg ut på tur i dag, det slår aldri feil. Jeg føler meg alltid bedre, både i kroppen og til sinns etter å ha vært ute i naturen. 

Lue fra Kari Traa / genser fra Craft / boblejakke fra 2XU (sponsede lenker)

Nå skal jeg komme meg til sengs, jeg er så kveldstrøtt nå for tiden at det er ikke til å tro! Men det kreves mye energi for å gro et lite menneske, så da skal jeg la kroppen få akkurat så mye søvn som den trenger. God natt fra meg til alle dere ♥

Pizza og proteinkakao

Selv om det bare er tirsdag har det blitt både kakao og pizza her i gården. Etter mye oppkast tidligere i dag var det virkelig fortjent med noe ekstra godt itl kvelds synes jeg! Middagen ble speltlompepizza - det er enkelt og godt. Jeg brukte stekt karbonadedeig og spekeskinke på i dag, den kombinasjonen blir jeg aldri lei av. Under brukte jeg grønn pesto på to av pizzaene, og tomatpure på de to siste. Sammen med løk, paprika, cherrytomater og mozarella er pizzaen klar. Inn i ovnen på 220 grader i 8-10 minutter, og middagen er ferdig!

Lenkene i innlegget er sponset

Med litt mat i magen ble jeg i bedre form, og kom meg ut på en superfin tur med Guapo. Noe av det beste jeg vet etter en tur i kald høstluft er varm drikke. Proteinkakao står høyt oppe på lista, og stiller virkelig søtsuget. Kok 6 dl melk sammen med 1 ss kakaopulver, 1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak og 1 ss sukrinmelis. For å gjøre det til en ekstra opplevelse anbefaler jeg å lage proteinkrem også! Den er laget av 250 g kokosmelk, 1 ss vaniljeprotein og 4 ss sukrinmelis. Pisk sammen og fordel i de to koppene.

Det er absolutt ikke så ille med høstkvelder, når de kan være så bra som denne♥

Ring en venn

Mandager pleier å være favorittdagen min i uka, og jeg kan ikke huske sist mandag jeg ikke ville på trening. Men det hadde jeg altså null motivasjon til i dag. Jeg aner ikke hvorfor, men sofaen fristet rett og slett mer enn trening. Likevel vet jeg jo hvor utrolig godt jeg har av det, så hva ble løsningen? Jo, jeg ringte en venn. Egentlig skrev jeg på favebook, men resultatet ble det samme. PT-kollega Mona skulle uansett trene ikveld, så da ble jeg med på hennes økt. Noen ganger er det deilig å bare komme på trening uten å tenke, bare følge en plan. Det ble en crossfit-inspirert økt på oss i dag, hvor vi jobbet på fire stasjoner i 30 sekunder. Deretter ventet 30 nye sekunders pause, før vi gikk til neste øvelse. Totalt var vi på hver post seks ganger før vi var ferdige, og gjett om jeg er sliten her jeg sitter i sofaen nå!

Du kan selvfølgelig velge de øvelsene du vil, så lenge du bruker hele kroppen vil du uansett bli god og sliten av en sånn type økt. Vi kjørte battleropes som første øvelse, det er så tungt!

Genser fra Better Bodies / tights fra Kari Traa / sko fra Adidas (sponsede lenker)Boxjumps var øvelse nummer to. Her valgte jeg å gjøre en litt forenklet variant fordi jeg synes det er ekkelt å hoppe mye nå. Derfor kjørte jeg heller step-ups med manualer, men det var tungt det også!

Øvelse tre kjørte vi med slam balls, hvor du rett og slett skal kaste ballen hardt ned i bakken. Ned i knebøy-posisjon så fort du klarer og plukk den opp igjen, før du igjen kaster den i bakken. Ballen vi brukte veide 6 kilo.

Siste øvelse var med kettlebells, her kjørte vi 30 sekunder på hver hånd før vi byttet. Enkel, men utrolig morsom og effektiv økt! Jeg er sjeleglad for at jeg ble med Mona, ellers hadde jeg nok ikke kommet meg på trening i dag. Men det føles jo alltid så utrolig godt når det er gjennomført! Helt på slutten fikk jeg en utfordring, nemlig pushups på kettlebells. Jeg klarte så mye som en og en halv repetisjon, med dårlig teknikk. Så det var ikke noe å skryte av, men jeg liker utfordringer! Så her har jeg virkelig forbedringspotensiale :)
Hvis dere har prøvd den så gjerne skriv antall repetisjoner dere klarer i kommentarfeltet. På den måten får jeg noe å strekke meg etter!

Ploycystisk ovariesyndrom

Jeg hadde egentlig ikke å skrive om dette på bloggen, men etter jeg nevnte det i en kommentar for noen uker siden har jeg fått utrolig mye respons på det. Både på mail, meldinger og i kommentarfeltet, fra andre som har den samme tilstanden. Derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om det, i håp om å inspirere noen til å legge om livsstilen. Polycystisk overiesyndrom er en tilstand med flere cyster i eggstokkene samt økt mannlig hårvekst på kroppen, kviser, menstruasjonsforsyrrelser, vansker med å bli gravid og økt risiko for å utvikle type 2 diabetes. 2 av 3 kvinner som har PCOS er overvektige. Dere kan lese mer om tilstanden her, hvis det er ønskelig.

Jeg fant først ut i mai i år at jeg har PCOS. Likevel har jeg nok hatt det lenge, jeg husker at jeg som 18-19 satt hos legen og spurte hom mulige årsaker til at jeg svært sjelden hadde menstruasjon. Den kunne komme med alt fra 2 til 6 månders mellomrom, og jeg ante ikke hvorfor. Det vi trodde kunne være årsaken da var at jeg trente mye, og den forklaringen har jeg trodd på siden. Kviser slet jeg en god del med tidligere, men det var det også flere i familie og vennekrets som hadde derfor tenkte jeg ikke mer over det. Den økte hårveksten har jeg irritert meg over så lenge jeg kan huske, men dette er heldigvis noe som er relativt enkelt å hanskes med i dag. Jeg spretter også fort opp i vekt hvis jeg spiser litt dårligere en periode, men igjen - dette er noe som gjelder flere enn bare meg.

Det jeg prøver å komme frem til er at jeg aldri har tenkt over at jeg aldri har tenkt over at jeg er annerledes enn andre. Jeg er helt sikker på at hovedgrunnen til det, er at jeg har den livsstilen jeg har. Jeg trener og har et godt kostholdet, og dermed er mye av jobben gjort. For mange er dette den eneste behandligen som trengs også, med tanke på å normalisere menstrusjon og bli kvitt kviser. Mange med PCOS har også høyt blodtrykk og høyt kolesterol, som kan være risikofaktorer for å få hjerte- og karsykdommer senere i livet. Dette er enda en grunn til at jeg synes det er så utrolig viktig at alle som har PCOS tenker godt over livsstilen sin.

Tilstanden kan føre med seg forstyrrelser i forbrenningen, noe som kan gjøre det vanskeligere for enkelte å gå ned i vekt. Men at noe er vanskeligere, betyr langt i fra at det er umulig. Man må kanskje jobbe enda hardere, men igjen har en virkelig noe å jobbe for! Muligheten for å bli kvitt mange av symptomene, og muligheten til å leve som alle andre. Jeg har alltid vært klar over hvor mye trening og kosthold kan bety for kroppen. Jeg er helt sikker på at det er nettopp derfor jeg har det så bra som jeg har det i dag, selv om jeg har PCOS. Så min oppfordring til alle som har samme tilstand, og forsåvidt alle som ikke har den også, om å bli ekstra bevisst  på kosthold. Det du putter i munnen betyr så utrolig mye mer enn du tror! Det betyr så mer enn å bare få en fit kropp, det handler faktisk om helsa di. Og er det noe som er viktig her i livet, så er det faktisk den ♥Søtpotetgrateng med kylling

Endelig var det fredag igjen! Da er det som alltid på tide med noe ekstra godt til middag, og denne gangen har jeg en god gammel favoritt til dere. Søtpotet kan brukes til det aller meste, og denne gratengen er fantastisk god. For å lage bunnen trenger du følgende:

900 søtpotet

200 g havregryn

3 egg

Salt/pepper

Kok søtpotet eller prikk huller i den med gaffelen og ha i mikrobølgeøvnen i 10-15 minutter. Den skal bli så myk at den kan moses med stavmikser. Fjern skallet før du moser den sammen, og sørg for at det ikke er igjen noen klumper. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Fordel i stor paiform/ildfastform og sett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. I .mellomtiden har du god tid til å lage fyllet.


Når det kommer til fyll er det egentlig bare fantasien som setter grensene. Du kan egentlig velge akkurat hva du vil, men jeg er veldig glad i kylling og avocado sammen med søtpotet. Derfor ble det følgende 

3 egg

600 g kylling

1 rødløk

1 liten brokkoli

1 avocado

Mozarella

Stek kylling i panna sammen med krydder, jeg brukte hvitløkssalt og chili. Kutt opp rødløk og brokkoli som du tilsetter i pannen mot slutten av steketiden. Pisk egg i en bolle før du har den stekte kyllingen og grønnsakene oppi. Ta ut bunnen fra ovnen og fordel blandingen jevnt over hele. Skjær opp en avocado som du fordeler på toppen, og strør ost over til slutt. Sett inn i ovnen igjen i ca 20 minutter eller til osten har smeltet.


Server gjerne med en stor salat og hvitløkskesam til! Denne holdt til fire sultne jenter, og anbefales av alle sammen. Ha en strålende fredagskveld alle sammen ♥

Svar på spørsmål

Var det planlagt å bli gravid?  Når har du termin, og vet dere kjønn? Så dere for dere barn i nær fremtid eller var det helt fjernt og et vanskelig valg om dere skulle beholde eller ikke?

Det var absolutt ikke planlagt å bli gravid, så det kom veldig som et sjokk. Likevel var det ikke noe vanskelig valg for oss, selv om vi hadde sett for oss at det skulle bli noen år til vi skulle bli foreldre. Jeg hadde fortalt samboeren at han måtte vente til vi ble 30 før det kom en baby, men nå blir det altså fire år tidligere. Det har jeg bare positive tanker og følelser rundt, det kjennes bare så riktig akkurat nå. Vi vet ikke kjønn enda, men termin er i slutten av februar. Jeg gleder meg utrolig mye til å møte den lille mageboeren!Er du på noe slags "diett" nå, eller spiser du bare som du vil? Teller du makroer/kalorier (før og nå)?

Jeg er absolutt ikke på noen diett nå, men prøver å holde kostholdet noenlunde normalt. På formiddagen er det helt umulig på grunn av kvalme, men på kveldstid prøver jeg å spise mye og næringsrik mat. Det er enda viktigere enn noen gang å spise sunt nå synes jeg, babyen får jo den samme næringen.  At noen velger å holde en diett med kaloriunderskudd mens de er gravide synes jeg bare er kjempetrist. Jeg har faktisk aldri telt kalorier, når jeg har vært på diett har denne vært styrt av en coach som har hatt styr på den biten. Ellers i året prøver jeg bare å ha et så godt kosthold som mulig.

Hva er ditt beste tips for å overvinne dørstokkmila?

Mitt aller beste tips er faktisk å se for meg at jeg bare skal trene i 10 minutter. Enten det gjelder styrke eller løping sier jeg dette til meg selv på dager hvor  motivasjonen ikke er på topp. Da sier jeg til meg selv at så jlenge jeg kommer meg opp av sofen og på trener de 10 minuttene, så kan jeg legge meg på sofaen igjen etterpå. Da blir det så mye lettere å komme seg ut døra synes jeg, og når jeg først er i gang så har jeg enda ikke opplevd at jeg har lyst til å gi meg etter 10 minutter. Bare jeg kommer meg ut døra og får kroppen i bevegelse, så går liksom resten av seg selv. Så det er mitt beste tips!

Hvordan startet ditt liv som blogger og pt?

Jeg startet bloggen før jeg skulle stille i bodyfitness i 2011. Jeg følte at det var veldig mange fordommer rundt fitness, så jeg ville forklare litt mer hva det gikk ut på. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å fortsette med bloggen etter det, men så var det så gøy at jeg bare fortsatte. Trening og kosthold har gitt meg så utrolig mye, at jeg ville ha muligheten til å gi den samme opplevelsen til andre. Derfor valgte jeg å ta PT-utdanning i fjor :)

Er du utdannet noe? Forstår at du er PT, men hva gjorde du på videregående og etter det?

Jeg gikk allmennafag på vgs, og etter det tok jeg en bachelor i økonomi og administrasjon på Trondheim økonomiske høgskole. Den bacheloren er jeg utrolig glad for at jeg tok, det er en utdanning som kan brukes til ufattelig mange typer jobb. 

Har du noen gang spist en hel freia melkesjokolade alene i dine "treningsår"?

 Haha, svaret her er JA! I løpet av en kveld kan jeg desverre lett finne på å spise en hel alene hvis jeg har kjøpt sjokolade. Jeg er nemlig ikke en sånn som klarer å spise to biter og legge den fra meg. Nettopp derfor kjøper jeg sånne plater veldig sjeldent, fordi jeg vet hvordan det ender. Med kvalme, som regel!

Hva planlegger du å gjøre etter graviditeten?

Jeg tenker å gjøre akkurat det jeg gjør nå!  Jeg vil fortsette med jobbing, trening og blogging som normalt også etter babyen har kommet. Jeg skjønner jo selvsagt at prioriteringene vil bli en god del annerledes og at jeg ikke vil ha like mye tid, men det ser jeg absolutt ikke mørkt på. Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå kjempebra!

Kunne du tenkt deg å stille til fitness igjen en gang i fremtiden?

Jeg skulle jo stille i AF denne våren, men prolapsen satte en stopper for det. Jeg har jo prøvd meg i både body- og bikinifitness, og har virkelig lyst til å stille i athletic fitness en dag. Men når det eventuelt blir kan jeg ikke svare på, jeg tenker at jeg får ta det litt som det kommer. Så det er virkelig noe jeg har lyst til å gjøre igjen :)Hvordan ser en typisk ''treningsuke'' ut for deg?

Nå om dagen er den veldig enkel, jeg trener styrke tre ganger i uken. Jeg har et veldig grunnleggende fullkroppsprogram akkurat nå, og det passer meg fint. Ellers går jeg daglig turer med Guapo, gjerne ekstra lange de dagene jeg ikke trener styrke.

Hva er dine beste øvelser for bein og rumpe?

Her er det utrolig mye å velge i, men for bein må jeg si knebøy. Utfall og rumenske markløft kommer tett etterpå! For rumpe er favoritten min glutebridge med beina på step. Jeg får så utrolig god kontakt av å ta øvelsen på den måten!

Jeg får lage enda et innlegg senere med svar på flere spørsmål, men dette ble nok tekst for denne gangen synes jeg. Så om du ikke fikk svar på det du lurte på i i kveld er det bare å være litt tålmodig, så kommer svar etterhvert! 

Hverdagsaktivitet og nye favoritter

God kveld alle sammen! Jeg har ikke trent styrke i dag, men vært ute på tur i to timer. Det er så godt å være i bevegelse, det er jo det vi er skapt for. Faktisk er det med bevegelse i hverdagen undervurdert i forhold til vektnedgang. Hvis du for eksempel alltid tar trappa, går av bussen noen stopp for tidlig eller går til butikken i stedet for å kjøre bli det ganske mye ekstra begvelse i løpet av en dag. Det er ikke bare positivt for vektnedgang, men generelt har de fleste av oss godt av å røre oss litt ekstra! Jeg tenker på dette hver eneste dag, så ha dette med hverdagsaktivitet i bakhodet. Er dere utendørs så kle godt på dere, det merkes nemlig at høsten er her på temperaturen! 

Tights (på tilbud akkurat nå) og vest fra 2XU / pannebånd, genser og sokker fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)Jeg vet at det er en del som lurer på om akkurat denne kompresjonstightsen som jeg har på meg på bildet over er gjennomsiktig, og jeg har alltid hevdet at den ikke er det. Nå som jeg er en god del større (og fortsatt presser meg inn i den) har den faktisk blitt litt gjennomsiktig! Det har vel noe å gjøre med at stoffet blir stekt, slik at det ikke er like tett lenger. Så konklusjonen er altså at om du bestiller i riktig størrelse, så er ikke tightsen gjennomsiktig. Den har forresten kommet i nye farge, sammen med noen andre fantastisk fine nyheter jeg bare må vise dere:

Ny komresjonstights med beskyttelse mot vær og vind fra 2XU her / min favoritt kompresjonstights fra 2XU i ny farge / Zpump sko fra Reebok i lilla her  / utrolig kul topp fra Under Armour i begge farger her/ Zpump i fersken herNå venter en episode Tid for hjem før jeg finner senga, vi skal nemlig kjøpe hus og har tidens oppussingsprosjekt i vente!  Det eneste jeg vet helt sikkert er at det skal være et treningsrom i huset, da er denne jenta fornøyd :)

Tirsdagstrening & klar for nye utfordringer

Favorittgenser fra Kari Traa / gravidtights fra Boob ( sponsede lenker)

Sånn ser et fornøyd ansikt etter trening ut! Det kjennes nemlig så bra ut på trening for tiden, og det er virkelig den beste følelsen som finnes. Det programmet jeg har satt opp til nå er veldig basic, så nå føler jeg jeg kan ta det ett steg videre. Derfor skal jeg bruke kvelden på å sette opp treningsprogram, både til coachingkunder og meg selv. Jeg er virkelig klar for å utfordre meg selv litt mer på trening, og jeg gleder meg til å kunne vise dere mange nye øvelser også. Jeg bruker mye tid på å varme opp godt før trening, og i dag kjørte vi knebøy på bosuball som en av oppvarmingsøvelsene. Jeg har faktisk ganske dårlig balanse, så her fikk jeg prøvd meg skikkelig. Hele kroppen må kobles inn, og jeg kjente virkelig at kjernen måtte jobbe for å holde meg stabil gjennom øvelsen. 


Jeg avslutter hver økt med en mageøvelse, og en favoritt hos meg. Start i pushup-posisjon over to kettlebells. Flytt vekten over til den ene kula, og dra den andre opp slik dere ser på bildene under. Her skal det være minst mulig rotasjon, noe som virkelig krever at magemusklene jobber! Jeg bruker 12 kilo i denne øvelsen, og det synes jeg er mer enn nok.


 Håper dere har en supersporty tirsdag!

Hva vil dere vite?

I kveld er jeg faktisk helt blank for ideer om hva jeg skal skrive om. Noen ganger står det bare helt stille, og da er det utrolig fint med innspill fra dere! Derfor kjører jeg i gang en spørsmålsrunde, som vil si at dere kan spørre om akkurat det dere lurer på i kommentarfeltet. Jeg skal prøve å svare etter beste evne på alle spørsmål som kommer inn, i et eget innlegg. Noen spørsmål krever kanskje at jeg lager helt egne innlegg om det også, så jeg skal ta det så fort jeg klarer. 

Da er det bare å  fyre løs i kommentarfeltet, jeg gleder meg til å lese!

Superøkt og laksesalat

I dag hadde jeg ei super treningsøkt! Det er lite som slår den godfølelsen jeg får når jeg drar hjem fra gymmet etter en sånn økt. Dere vet når ting bare klaffer, kjennes bra og det løsner litt med vektene. Jeg har jo jobbet meg ganske rolig oppover den siste tiden, og helt ærlig har det vært litt kjedelig. Det har selvføgelig vært helt fantastisk å komme i gang igjen, men det er ikke like gøy å løfte små vekter som store. Jeg skynder meg sakte, men kjenner likevel at nå begynner ting å løsne skikkelig! Dgens økt så slik ut:

Sumo markløft 3 x 8, 50 kg

Ettbeins hip thrust med kjetting 3 x 10 per fot

Nedtrekk 3 x 8, 41 kg

Sittende roing 3 x 10, 36 kg

Sittene skulderpress 3 x 10, 12 kg

Stående sidehev 3 x 12, 5 kg 

Ettbeins hip thrust er virkelig en super øvelse, og jeg setter spesielt stor pris på den nå om dagen! Det er nemlig klin umulig å ta vanlig hip thrust med stang og balansepute over denne magen. Den svir godt uten vekter også, men ekstra godt tar den med ekstra belastning i form av kjetting. Gravid eller ei anbefaler jeg dere å prøve denne øvelsen, den er nemlig helt utrolig god!

Tights fra Luciaven (-30%) / vest fra Better Bodies / kompresjonssokker fra Reebok / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vel hjemme var laks det jeg hadde aller mest lyst på. Jeg prøver å spise mye næringsrik mat på ettermiddag og kveldstid nå, i og med at det blir dårlig på formiddagen. En god laksesalat er så godt, spesielt med fetaost til. Alle dager jeg ikke spiser laks tar jeg omega-3, slik at jeg får i meg den daglige dosen. Men laks kunne jeg nesten spist hver eneste dag, så ikke dette godt ut kanskje?

Mettende er det også, så nå skal jeg legge meg langflat på sofaen resten av kvelden og se på Narcos med kjæresten. Nyt resten av søndagskvelden folkens ♥

Gjensynsglede & bymarka

I dag hadde jeg et gledelig gjensyn med en gammel favoritt, nemlig havregrøt! Jeg har bare hatt lyst på rare ting i det siste, og havregrøt har absolutt ikke stått høyt på ønskelista. Det er jo egentlig noe av det aller beste jeg vet! Jeg koker havregrøt med vann, sukrin, kardemomme og litt kanel. Helt på slutten av koketiden rører jeg inn to egg, her er det viktig å røre raskt! Så gjenstår det bare å toppe med det du vil, jeg tok peanøttsmør og bær i dag.
I dag var det faktisk 18 grader og sol ute, men på grunn av en litt sur vind kledde jeg godt på meg før vi skulle ut på tur. Det fikk jeg fort angre på, for når vi begynte på bakkene i bymarka ble det fort varmt! Men det er uansett godt å gå, selv om svetten rant godt nedover ryggen. Jeg fikk uansett anledning til å bruke den superfine jakken min, jeg tror nemlig ikke det er så alt for lang tid igjen til den er for liten!

Jakke, pannebånd og ullgenser fra Kari Traa / tights fra Craft / sko fra Adidas (sponsede lenker)


Med så fine turpartnere som Drea og Guapo er det umulig å ikke smile!


Speltlompelasagne og fredagskos

Det er fredag, og da er det på sin plass med noe ekstra godt til middag. Her i huset falt valget på speltlompelasagne i dag, det er så godt!  Jeg klarer faktisk ikke å bli lei, kjæresten som egentlig ikke er så fan av sunnifiseringen min elsker denne også.  For å lage den trenger du følgende ingredienser:

400 g karbonadedeig

Løk

Paprika

En boks hermetiske tomater

2 ss tomatpure

1-2 dl vann

 6 speltlomper

En stor boks cottage cheese

Revet ost

Sett ovnen på 200 grader. Stek karbonaddeig sammen med krydder, jeg brukte hvitløkssalt, oregano, chili og kajennepepper. Tilsett finhakket løk og paprika, og la det steke sammen. Deretter tilsetter du hermetiske tomater, tomatpure og vann. La alt surre sammen i noen minutter, og kjøttsausen er ferdig. Legg lagvis med kjøttsaus, speltlomper og cottage cheese. Topp med ost, og sett inn i ovnen i ca 25 minutter, eller til osten har smeltet. Server men en god salat, og gjerne med hvitløkskesam til.

Så må det selvfølgelig litt ekstra kos til på en fredag, og jeg hadde lyst på litt søtt og litt salt. Av en eller annen grunn fikk jeg utrolig lyst på ostepop, så da ble det nettopp det i kveld! Litt sunt og litt usunt, det går faktisk greit innimellom :) Resten av kvelden skal jeg bare tilbringe med de to favorittguttene mine, perfekt fredag i mine øyne!Balsam for sjelen

Vet dere hva, jeg har faktisk ikke løpt på to måneder! Det føles bare helt feil for meg nå, kroppen er tung og pulsen skyter rett til himmels av ingenting. Når jeg ikke synes det gir meg den samme gleden lenger, så bytter jeg bare treningsform denne perioden. Trening skal nemlig være gøy, føles bra og gi følelsen av mestring. Derfor er det styrketrening som er hovedfokuset mitt akkurat nå, sammen med gode turer ute i skogen. Det er så godt for både kropp og sjel å være ute i naturen!  All trening er bedre enn ingen trening også, så selv om du ikke har energi til ei superøkt kan du knytte på deg skoene og komme deg ut i marka. Høsten er en av de fineste årstidene synes jeg, og jeg ønsker den hjertelig velkommen. Luften blir ekstra frisk og god, sammen med alle de nydelige fargene. Jeg gleder meg bare av å tenke på det!

Boblevest fra Röhnish / ullgenser fra Kari Traa / tights fra Boob / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)Smilet avslører kanskje hvor fornøyd jeg er med gravid-tightsen min, den er så behagelig! Faktisk digger jeg hele kolleksjonen fra Boob, med supersmarte plagg for gravide og ammende.  En annen nyhet jeg trodde jeg kom til å digge ble en nedtur, jeg gledet meg nemlig som en unge til å smake den nye skyr & cottage cheese som har kommet i butikkene. Det ble kveldsmaten etter tur, og jeg synes ikke den var noe å skryte av. Den for all del ikke fæl, men ikke kjempegod heller. Jeg gir den også minus for sukkerinnholdet, og spiser heller vanlig skyr og cottage cheese!På turen spiste Guapo litt for mye gress, og var så omteksom at han spydde rett på gulvteppet. Jeg må vel bare bli vant til å tørke gulp, så da kan jeg like gjerne starte med hundespy allerede!

Peanøtt- og blåbærmuffins

Onsdag er lillelørdag, og i dag hadde jeg lyst på noe søtt og godt. Valget falt på muffins, det slår liksom aldri feil! Jeg elsker kombinasjonen av peanøtter og blåbær, har dere prøvd det før? Det ble det i denne versjonen av sunne muffins, og de ble så gode at jeg har spist tre allerede. Oppskriften jeg bruker til vaniljemuffins ser slik ut:

5 egg

2 ss sukrin

2 ss sukrin gold

5 ss mandelmel

30 g vaniiljeprotein

50 g smør

1 ss fiberfin

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukrin godt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene, før smeltet smør blandes inn til slutt. Nå er grunnoppskriften ferdig, og du kan blande inn akkurat hva du vil for ekstra smak. Jeg har brukt både jordbær og sjokoladebiter med stort hell tidligere, i dag ble det altså blårbær. Vend de inn og fordel i muffinsformer, jeg fikk 14 muffins av denne oppskriften. Sett ovnen på 180 grader i 20 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg på rist.

Lenkene i innlegget er sponset

Nå er det bare glasuren som gjenstår. Her har jeg brukt en boks Philadelphia light pisket sammen med sukrinmelis. Jeg brukte halvparten av denne glasuren, og den andre halvparten ble pisket sammen med en stor ss økologisk penaøttsmør. Denne glasuren synes jeg blir fantastisk godt, men jeg kunne bare lage halvparten av den fordi kjæresten ikke liker (!!!) peanøttsmør. Den førstnevnte er god den også altså, men ikke i nærheten av den med peanøttsmør i mine øyne.Så ville jeg  bare minne dere på dette supre tilbudet igjen, nemlig at det er bakeuke hos X-life med -25% på alle produkter! 

 

 

 

 

MIddagstoast og pallof press

Ukens første styrkeøkt er gjennomført, og i dag føltes alt veldig bra! Trening gjør godt for kropp og sjel, og jeg merker hvor mye det hjelper på både humøret og energien. Jeg tenkte å vise dere enda en super øvelse for kjernemuskulaturen i dag, som jeg bruker ofte selv og på kunder. Pallof press med strikk tyngre enn den ser ut til, og styrker både mage og rygg.  Fest en stikk rundt en stang i høyde med brystkassen din.og ta noen steg bort fra stangen slik at det blir spenn i strikken. Jo mer spenn i strikken, jo tyngre blir det naturlig nok. Flett fingrene sammen rundt strikken, og strekk armene helt ut. Hold statisk i ca 10 sekunder, før du drar armene inn til kroppen igjen og gjentar. Kjør øvelsen 4-6 ganger på hver side.

Kompresjonstights fra 2XU / genser fra Kari Traa / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Dagens middag ble enkelt og greit toast med ost og skinke. Under brukte jeg kesam med presset hvitløk, rødløk og paprika. Legg på skinke og ost, før du legger en speltlompe på toppen og steker i vaffeljernet. Gjerne server med en salat også, så har du ferdig middag på et blunk!Cookie cravings

I dag har hatt jeg så utrolig lyst på cookies! Nybakte kjeks er noe av det beste jeg vet, varme rett fra ovnen. Jeg hadde ikke alt av ingredienser i dag, og prøvde meg på en ny oppskrift. Alle kjeksene gikk rett i søppelkassa etter første bit, så oppskriften egnet seg med andre ord ikke på bloggen. Heldigvis har jeg laget mange gode tidligere, som jeg tenkte å minne dere på! Det går nemlig fint an å unne seg noe godt selv om det er mandag. 

Havrekjeks med sjokolade, valnøtter og gojibær finner dere her.

Lavkarbokjeks med questbar og mandler finner dere her.
Sjokolade og kokoskjeks finner dere her.
Den beste har jeg spart til slutt, fantastisk gode havekjeks med sjokoladebiter. Denne er nesten for god!


Hvis du mangler noen av ingrediensene er dette en super uke å hamstre inn litt på! X-life har nemlig bakeuke med -25% på alt du trenger til sunn bakst i nettbutikken! Klikk på bildet under, så finner dere alt dere trenger. Jeg bestilte en pakke i går, så snart har jeg skapene fulle av disse produktene igjen jeg også. 

(sponsorlink)God bakemandag!

Trening med papsen og babybump

God kveld alle sammen!  I dag gjennomførte jeg ei superkjapp treningsøkt, men all trening er bedre enn ingen trening. Det er så mye du får gjort på bare 30 minutter, hvis du bare plukker de rette øvelsene. Baseøvelser som trener store muskelgrupper og supersett er gode alternativer, d kan du få trent gjennom hele kroppen på kort tid. Jeg var med pappa på senteret han trener på i dag, for å vise han teknikk i forskjellige øvelser. Jeg rakk å få inn en halvtime med trening selv også, og en øvelse jeg er glad i er atomic pushups i slynge. Det er en øvelse satt sammen av pushups og kneetucs. Start i plankeposisjon med beina i slynge, før du går ned i en pushup. Press deg opp igjen og dra direkte beina samlet under deg. Deretter strekker du beina helt ut igjen, og går ned i en ny pushup. Pass på å hold en rett rygg hele tiden, her er det vitkig å ikke svaie i korsryggen. Øvelsen er faktisk tyngre enn man skulle tro!

 tights fra Röhnisch / sko fra Adidas (sponsede lenker)

En annen ting som er vanskelig er å dra beina godt under meg nå, magen begynner nemlig å komme i veien! Den begynner å bli skikkelig stor nå, ingen tvil om at det er en baby der inne. Tightsen jeg har på er seriøst den mest behagelige jeg eier, og den har god stretch så den passer forhåpentligvis noen måneder til!


Takk for økta, verdens beste papi ♥

Lørdag & grove pizzasnurrer

Lørdag og jentekveld, da må det severes noe skikkelig godt. Vi skal spille brettspill og lage  grove pizzasnurrer, akkurat en sånn kveld jeg trenger! Oppskriften på pizzasnurrene har jeg postet før, men den er faktisk så god at den fortjener å komme på bloggen en gang til. For å lage deigen trenger du:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett på heving i en time, gjerne på et lunt sted.

Mens deigen står til heving lager du fyllet. Her kan du velge litt etter fantasi og egne smaksløker, men dette er det jeg bruker:

800 g karbonadedeig

200 g mozarella

1 paprika 

2 rødløk

1,5 boks med hermetiske tomater

1 kinesisk hvitløk

Oregano

Salt og pepper

Stek karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, i tillegg til salt og pepper før du tilsetter de hakkede tomatene på slutten av steketiden. Hakk opp grønnsaker, og du er klar til å kjevle ut deigen. Husk å legge mel på kjøkkenbenken før du kjelvler den ut, jeg delte deigen i to og lagde to ruller av denne oppskriften. Fordel halvparten av alt fyllet over deigen, resten sparer du til neste del. Topp med mozarella og oregano.Neste steg er å rulle den sammen, før du skjærer i skiver og legger de på et bakepapirkledd stekebrett. Du får ca. 10 snurrer av hver rull, altså gir oppskriften 20 store pizzasnurrer tilsammen. La de steke midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter, de vil da være gyldne og gjennomstekte.

Disse er også supergode kalde, så de kan gjerne nytes til lunsj dagen etterpå også. Frysing går også fint, så slipper du å spise alle med engang selv om det frister. Disse er nemlig kanongode, og ikke minst mettende. Nå gleder jeg meg bare til å komme meg avgårde, slik at vi kan begynne bakingen!

15 kilo på 15 uker

Jeg var så i tvil om jeg skulle legge ut dette innlegget eller ikke, men jeg må bare få luftet tankene mine. Jeg vet selvfølgelig at som gravid er det  babyen som er viktigst. Likevel må jeg ærlig innrømme at jeg synes alt som skjer med kroppen min nå er skikkelig kjipt. Nå har jeg gått opp 15 kilo på 15 uker, og det er langt i fra gøy. Jeg har jo fått beskjed om å ikke stresse på grunn av det, fordi mye av det bare er vann i kroppen. Men likevel er det et ganske ekstremt hopp, og det er ikke bare-bare for hodet å takle en så rask oppgang. Jeg har sikkert googlet alle kjerringrådene som finnes mot ødem, men så langt har ikke noe av det fungert på denne jenta. Det er langt i fra like gøy å legge ut bilder på bloggen heller, når jeg føler at jeg ser ut som en hvalross på hvert eneste bilde. Ikke er det enkelt å blogge om kosthold heller, når to av dagens tre måltider ser slik ut:

 

Ikke akkurat det jeg vil kalle blogg-materiale, men det er dette jeg spiser mest av nå. Jeg får rett og slett ikke ned noe annet før på kveldstid, da klarer jeg å spise skikkelig mat uten at det kommer i retur. Det er hardt å være blogger om dagen som dere skjønner, haha! Men jeg skal ikke klage, jeg var usikker på om jeg i det hele tatt kunne bli gravid og nå bygger faktisk kroppen min et lite menenske. Så jeg skal gjøre så godt jeg kan iallfall! Selv mageboeren i er i fokus nå skal jeg jo selvfølgelig ta vare på meg selv også. Jeg har mine tre styrkeøkter i uka, og går turer med Guapo så ofte jeg kan. Jeg blir andpusten av hver eneste oppoverbakke, så det blir kanskje ikke powerwalking men det er uansett bedre enn ingenting!

Vind og vanntett parkas og pannebånd fra Kari Traa (sponsede lenker)

Så selv om jeg har enorme føtter, ingen ankler lenger og et trillrundt ansikt skal jeg prøve å ikke tenke så mye på det. Jeg får heller tenke på hva som venter i februar, så smiler jeg likevel ♥

Pasta med ostesaus

Ny dag - ny middagsoppskrift! Denne skal jeg ikke ta æren for selv, den er nemlig tatt rett ut av middagsheftet til Strongbody. Noen ganger er det greit at andre har gjort tenkingen på forhånd, og dette ble virkelig en innertier. Først  setter du pastaen på koking, jeg bruker alltid fullkornspasta. Deretter steker du grønnsaker, jeg brukte brokkoli, gulrot, løk og paprika i dag. Når grønnsakene har fått stekt tar du de ut av panna og steker kyllingfilet. Du kan selvfølgelig også bruke skinke eller andre typer kjøtt om du heller ønsker det. Når kyllingen er ferdig gjennomstekt heller du grønnsakene opp i panna igjen, lar det steke litt sammen og tilsetter det krydderet du ønsker. På den tiden dette tar skal pastaen være ferdigkokt. Hell av vannet og rør inn magerost fra Kavli, og vips har du pasta med ostesaus klar til servering! Hvem trodde at pasta med ostesaus kunne være så sunt som dette? Ikke jeg i allefall!


Dette er bare noe av det man kan spise og fremdeles få fantastiske resultater med coaching fra Strongbody, uansett målsetning. Under har jeg lagt med et par eksempler på hva rett kosthold og styrketrening kan gjøre med kroppen! Er du interessert i coaching så kan du legge igjen eposten din i kommentarfeltet, så sender jeg en epost med info om hvordan coachingen fungerer!Fylt kyllingfilet med pesto og fetaost

Denne middagsretten er så god! Bank kyllingfileten flat, og fordel pesto og fetaost over filetene. Rull de sammen og legg i en ildfast form, før du setter i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter.  Topp med litt krydder om du ønsker ekstra smak, jeg brukte litt salt og pepper. Jeg valgte også å lage søtpotetbåter sammen med kyllingen, og satte disse i ovnen sammen med kyllingen i ca 30 minutter. Kokt brokkoli ble dagens dose med grønnsaker, men her velger dere selvfølgelig tilbehøret selv.Jeg stekte kyllingfiletene litt i panna også, jeg har nemlig panikk for at den skal være litt rå nå som jeg er gravid. Dette er dog ikke nødvendig, filetene blir nemlig gjennomstekt i ovnen også. Samtidlig som jeg viser dere en fantatsisk god rett må jeg også vise dere alle de fantastiske nyhetene fra Kari Traa! Jeg blir ikke lei meg for at det er september, når jeg kan varme meg i alle disse herlighetene:

Ullgenser i både hvit og grå / superundertøy i merinoull her / grå ullgenser her / blå ullgenser her/ treningstights her / fargerik tights her / superundertøy underdel her / ullbukse i grå her / ullbukse i blå her  (sponsende lenker)Hipp hurra for at Kari Traa bestemte seg for å lage eget klesmerke sier jeg bare!

Utetrening og Toughest

Nok en dag med sen trening, kroppen er virkelig ikke med meg på dagtid. Men det spiller jo ingen rolle når på dagen det blir gjort, jeg er fornøyd med gjennomføring jeg! Denne typen trening drev jeg jo mye med i fjor sommer da jeg trente mot Toughest. Planen var jo å være med i år også, men det må jeg bare stå over. Med så mange hinder hvor det er store muligheter for å falle tar jeg ikke sjansen på det, men kommer heller sterkere tilbake neste år. Det hindrer meg selvfølgelig ikke i å ta ei uteøkt fordi. Det merkes veldig godt at kroppen er tyngre, dips var jo blytungt! Kjæresten syntes det var vanskelig å ta bilder av øvelsen, og jeg fikk beskjed om at "det ser ut som du holder på å drite deg ut." Så dere kan se for dere hvor tungt jeg synes det var, haha!

Jakke fra Adidas / tights fra Röhnisch / sko fra Adidas (sponsede lenker)

Sitter alltid igjen med et smil etter ei økt, det er så godt når man har gjennomført!