hits

september 2014

Utegymnastikk og laksewraps

Trening trenger ikke alltid å bli gjort inne på gymmet, av og til er det ikke det som frister heller. Jeg startet dagen i dag med en frisk tur med Guapo, både kropp og sjel har godt av litt høstluft. Likevel klarte jeg ikke å ta helt fri fra å prøve noen styrkeøvelser, tykke greiner er jo supre for pullups! Jeg fikk trent litt på turnferdighetene mine også, med Guapo hoppende på siden. De er ikke helt på topp for å si det sånn, og jeg gleder meg virkelig til å lære mer om trening med kroppsvekt uten utstyr. Om noen uker skal jeg på kurs i Street Workout & Calisthenics gjennom AFPT - og det har jeg virkelig troa på. Jeg synes det er så gøy å utfordre meg selv og å lære nye ting, som jeg igjen kan lære bort til andre. Enn så lenge skal jeg fortsette å henge litt i trær mens jeg er ute, litt er jo bedre enn ingenting :) Selv om det begynner å bli litt kaldere ute nå går det helt fint med de riktige klærne, samtidig som man holder pulsen oppe ved å være i aktivitet.
Ullgenser, ullsokker og pannebånd fra Kari Traa / tights fra Skins (reklamelenker)

Dagens første måltid ble laksewraps med mangosaus - det er så utrolig godt! Alt du trenger til sausen er 1 mango, saften av 1/2 lime, 1 ss sukrin gold og litt finhakket rød chili. Bruk en stavmikser til å mose alt godt sammen, og smak til hvor mye chili du ønsker å bruke. Jeg brukte ca 2/5 av chilien i sausen og synes den ble helt perfekt. Naturlig søt og frisk,  og kan brukes som tilbehør til mange retter. Jeg var sulten etter tur og gikk enkelt og greit for speltlomper med salmalaks og grønnsaker i strimler. Kjapp, sunn og utrolig god mat i farta. Jeg brukte agurk, purre, gulrot, mango og avocado inni, og det var nesten umulig å rulle de sammen fordi de var så tykke. Kjent problem hos meg, enten det er taco eller laksewraps vil jeg alltid fylle de opp mest mulig! Det gikk heldigvis likevel, og jeg kunne nyte disse laksewrapsene til lunsj:

Nå er jeg klar for resten av dagen, både trening av meg selv og trening av PT-kunder venter. Ha en fin tirsdag alle sammen :)

Mandag & beinøkt

Tights fra Skins (-30% akkurat nå)  / genser og belte fra Better Bodies / sko fra Reebok  (lenkene i innlegget er sponset)

Sånn startet jeg uka mi - med en skikkelig god beinøkt på Hit the Gym. Vanligvis elsker jeg mandager og spretter opp av senga, men i dag var jeg ganske trøtt da alarmen ringte. Trøtt og tung trening gir ikke alltid de beste resultatene, så jeg heiv 2 scoops med SAW i shakeren min før jeg trente. Det er en pre-workout med blant annet koffein, taurin og kreatin. Dette er de beste pre-workout miksen jeg vet av som selges i Norge, og den er uten kalorier også. Super på dager jeg har behov for  litt ekstra energi, sånn som i dag!
S.A.W preworkout finner du her og søt shaker her.

Jeg er veldig fornøyd med økta i dag, som besto av knebøy, gående utfall med kettlebells, strake markløft, leg extensions og hip thrust før jeg avsluttet med å supersette glutebridge på ball og lårcurl på ball. Da er det lov til å legge seg godt ned å slappe av i en fatboy på gymmet etterpå! Beina mine føltes nemlig litt som gele etter jeg var ferdig, og det kan jeg takke det siste supersettet for. 3 x 15 repetisjoner på hver av de to øvelsene svei virkelig, men herregud for en god følelse jeg har når det er gjennomført med glans :)


Ikke bare er det lov  å slappe av litt, men påfyll må til det også. Sjokoladegrøt er noe av det beste jeg vet, jeg blir faktisk aldri lei! Først koker jeg havregryn med vann, kanel, sukrin og en ss kakaopulver. Jeg lar det koke noen minutter, men tar kaserollen av før den blir helt ferdig. Da er grøten litt "vannete," men når jeg rører inn en scoop sjokoladeprotein blir den perfekt! Jeg toppet grøten i dag med bananskiver, mandler og sukkerfritt syltetøy. Veldig fin start på treningsuka for min del, så håper jeg det samme gjelder dere. Det er mandag - sett standarden og hold den gjennom hele uka!


Søtpotetpai med kyllingOver ser dere resultatet av gårsdagens jentekveld - søtpotetpaien ble storsuksess! Denne må dere bare prøve å lage også, for den ble virkelig smakfull og ikke minst mettende. For å lage bunnen trenger du:

900 g søtpotet

200 g havregryn

3 egg

Salt/pepper

Kok søtpotet eller prikk huller i den med gaffelen og ha i mikrobølgeøvnen i 10-15 minutter. Den skal bli så myk at den kan moses med stavmikser. Fjern skallet før du moser den sammen, og sørg for at det ikke er igjen noen klumper. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Fordel i stor paiform/ildfastform og sett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. I .mellomtiden har du god tid til å lage fyllet.
Når det kommer til fyll er det egentlig bare fantasien som setter grensene. Velg både kjøtt og grønnsaker som du er glad i, og som passer dine smaksløker. Jeg valgte å fylle paien med følgende:

3 egg

600 g kylling

1 rødløk

1 liten brokkoli

1 avocado

Mozarella

Stek kylling i panna sammen med krydder, jeg brukte hvitløkssalt og chili. Kutt opp rødløk og brokkoli som du tilsetter i pannen mot slutten av steketiden. Pisk egg i en bolle før du har den stekte kyllingen og grønnsakene oppi. Ta ut bunnen fra ovnen og fordel blandingen jevnt over hele. Skjær opp en avocado som du fordeler på toppen, og strør ost over til slutt. Sett inn i ovnen igjen i ca 20 minutter eller til osten har smeltet.Jeg serverte med salat og hvitløksdressing av en boks mager gresk matyoghurt, en presset hvitløk, litt salt og litt sukrin. Denne oppskriften holdt til fire sultne jenter en lørdagskveld - og jeg er nesten trist for at det ikke ble igjen rester til i dag! Da gjenstår det bare å si velbekomme alle sammen :)

Hvilepuls & banankake

Hei dere! Det er lørdag, det regner og blåser ute, mens jeg sitter i stua med fyr i vedovnen. Det er så fantastisk å kjenne på hvilepulsen og at det er ro i hjemmet. Jeg har faktisk ikke trent i dag - men bare slappet helt av. Det med restitusjon er det mange som glemmer, men det er et viktig del av av regnestykket det også. Hvis man trener mye trenger kroppen tid til å hente seg inn igjen, ved at man legger inn hviledager. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg har vært på sofaen i hele dag, men vært på tur og kost med masse med verdens beste Guapo. Ingenting er som å ha en hund som alltid gir ubegrenset med kjærlighet og kos!

Ny supercomfy joggebukse og genser fra Better Bodies (lenkene i innlegget er sponset)


Resten av kvelden skal også bare nytes med folk jeg er glad i, fine jenter kommer på middag i kveld. Jeg har lagt mest effort i hovedretten, og til dessert blir det banankake. Jeg brukte kakemixen fra Funksjonell Mat, den er så fantastisk å ha på lager til kvelder som dette. Jeg blandet kakemixen med 3 moste bananer, 4 egg, en halv boks mager kesam og 3 ts kanel. Blandt det hele godt sammen og sett i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter og la den avkjøle seg før du legger på glasuren.Jeg måtte bare prøvesmake før jentene kommer - og den ble så god! Som glasur brukte jeg to moste bananer, to scoops med vaniljeprotein og 3 ss sukrinmelis. Bland godt sammen og fordel over kaken, gjerne med noen hakkede mandler på toppen. Med denne i kjøleskapet og søtpotet-pai i ovnen må det bare bli en vellyket jentekveld! Håper deres lørdag har vært like fin :) Riktig god helg alle sammen!

Quest-test

Lenkene i innlegget er sponset

Jubelen hørtes nok ned hele gata mi da jeg oppdaget at X-life har tatt inn Quest-barer! Jeg har tidligere bestilt fra Iherb, men nå får man de på norske nettsider også. Mange av dere har sikkert fått med dere at disse barene har blitt en snakkis i hele fitnessverden, så hva er det egentlig som er så bra med disse barene? Det er næringinnholdet barene er overlegne på, med proteininnhold på 18-21 gram og rundt 200 kalorier per bar. Det gjør Quest-barene til et supert lite mellommåltid på farten, før/etter trening eller bare som kos i hverdagen. Det aller meste av karbohydrater som finnes i barene kommer også fra fiber, som ikke blir tatt opp i kroppen på samme måte. Veldig gode på smak er de også, selv om noen virkelig er verdt pengene mer enn andre. En eske med 12 barer koster egentlig 349,- men du får nå alle smakene til indtroduksjonspris for 289,- og min topp 10 liste når det kommer til smak finner du her:

1. Cookies and Cream har biter som smaker Oreo i seg, og bare det sier jo litt. Elsker du oreo-kjeks som meg kommer du nok til å bli veldig glad i denne baren! Denne synes jeg nesten er for god, og en hel eske blir alt for fort borte! Min nummer en av alle barene er denne godbiten.

2. Chocolate Chip Cookie Dough kom på en knepen andreplass, med store biter av som smaker sjokolade er denne også en favoritt. Putt den noen minutter i ovnen så blir den som på bildet under:

3. Peanutbutter & Jelly måte jo bare bli med på pallen. Nå er jo jeg over snittet glad i peanøttsmør, og derfor er blir denne en innertier for meg. Det ene laget i baren som smaker peanøttmsør og det andre som syltetøy - perfekt kombo!

3. Vanilla Almond Crunch er en søt bar med knasende biter av mandler i, og er utrolig god når du varmer den litt opp!

4. Double Chocolate Chunck smaker faktisk som en brownie hvis du har den litt i ovnen først! God i seg selv også, men absloutt verdt de minuttene det tar å få den varm.

5. White Chocolate Raspberry har store biter av hvit sjokolade og bringebær i og jeg liker den veldig godt. For enkelte kan den bli litt for søt, men jeg synes den er digg.

6. Peanutbutter Supreme smaker ikke nok peanøttsmør til å komme høyere på lista for min del. Men den er fortsatt god den og, selv om den kommer langt fra førsteplassen.

7. Strawberry Cheesecake smaker faktisk bedre enn jeg hadde trodd! Herlig og søt smak, men her holder det virkelig med 1 bar hvis ikke kan den fort bli litt  for mye.

8. Banana Nut Muffin smaker akkurat som navnet tilsier av banan og nøtter. Jeg synes denne er veldig god, men du bør like bakst med banan før du prøver å bestille disse.

9. Cinnamon Roll smaker heftig av kanel, så om du er glad i ting med kanelsmak kan du nok like denne. Jeg sier ikke neitakk om noen tilbyr meg denne, men det er ikke den smaken jeg ville ha bestilt heller.

10. Lemon Cream Pie smaker forsåvidt godt, men jeg er ikke så veldig glad i sitron-barer. Smaken minner litt om Fox-godteri, så liker du det liker du denne!

Alle Quest-barene er litt harde i konsistensen, men de kan fortsatt fint spises som de er. Ellers kan de som jeg nevnte over varmes, enten noen sekunder i mikrobølgeovn eller et par minutter i stekeovnen. Her gjelder det å prøve seg frem å finne ut hva som blir din favoritt. Jeg prøvde meg frem sammen med Lucia, dere kan tro vi kosa oss da vi satt i sofaen på HIT og testet alle disse barene! Dette er kanskje det beste blogg-innlegget jeg noensinne har laget, i allefall hvis vi måler det ut i fra hvor mye jeg kosa meg med å lage det :) Forhåpentligvis liker dere det også, for jeg skjønner utrolig godt at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken Questt-bar man skal velge!I mine øyne er det også noen du bare kan styre helt unna. Chocholate Brownie smaker ikke godt i det hele tatt, den er alt for mørk synes jeg. Det eneste bruksområdet er i bakst, hvor man kan skjære den i biter og ha i muffins/kjeks. Chocolate Peanutbutter synes jeg heller ikke er noe god - og det kommer fra ei som elsker peanøttsmør over alt på jord. Smaken her blir rett og slett alt for syntetisk for min del. Apple pie synes jeg heller ikke er verdt å bestille, for det første er jeg ikke fan av eplesmak i barer men den blir også fort kvalmende. Og nå er jeg spent på det store spørsmålet - hva er DIN favoritt Quest-bar?

Frokostpannekaker og beinøkt

Mangler du inspirasjon til dagens frokost trenger du ikke å lete lenger. Disse pannekakene smaker faktisk enda bedre enn de ser ut som, og bare det sier litt. Samtidig er de fulle av sunne og mettende ingredienser, som gir god energi gjennom hele dagen. Oppskriften har jeg postet tidligere også, men her kommer den på nytt:

3 modne bananer

3 egg

2 dl vann

200 g havregryn

60 g vaniljeprotein

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt, bakepulver, kanel og kardemomme

Mos bananene med stavmikser slik at det ikke er noen klumper igjen. Bland inn resten av ingrediensene og rør det hele godt sammen. Stek på middels varme i panna, gjerne med litt cocosa i slik at de ikke brenner seg fast. Hele røra inneholder totalt ca. 1550 kcal, 40 g fett, 93 g protein og 193 g karbohydrater. Røra gir 12 små pannekaker, så du kan enten spise frokost sammen med noen, ellers steker du opp alt og har til lunsj/kvelds. Røra kan også fint stå i kjøleskap til dagen etter. Jeg valgte å ha et lag med cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy mellom hver pannekake. Det resulterte i tidenes pannekaketårn, som absolutt anbefales!

Lenkene i innlegget er reklamebaserteDette tårnet var gårsdagens påfyll etter beinøkta mi på Hit The Gym, som var skikkelig tung! Om ikke vektene nødvendigvis var de tyngste jeg har kjørt så kjørte jeg heller på med supersett, varierte repetisjonene mellom høy/lav og hadde veldig god kontakt hele økta. Jeg avsluttet med en øvelse det er lenge siden jeg har kjørt, nemlig reverse hyper på benk. Der bruker du kun en treningsball som du klemmer fast mellom beina, og løfter opp som vist på bildene under. Den er ikke så tung i seg selv - men mange repetisjoner på denne etter ei hel beinøkt er mye verre enn det ser ut til!

Tights og t-skjorte fra Adidas / sko fra Reebok
Sånn ser det ut når en glad og fornøyd treningsblogger har gjennomført økta med glans! Det skal jeg gjøre i dag også, og jeg håper det samme gjelder for alle dere. Det er fredag, så lever skikkelig på trening i dag for å så kunne ta helg med god samvittighet!

Gresskar cookiesDisse ble så gode! Store, saftige og søte cookies med digg konsistens. Det er så gøy å teste ut nye oppskrifter, i allefall når det går like bra som planlagt. Disse stiller søtsuget på en god måte, og er virkelig en treat  kan nyte med god samvittighet. Gresskar er faktisk ekstremt allsidig, og kan brukes til det meste. Rått minner smaken om rå søtpotet, men når det brukes i mat gir det en søt og god smak. Det kan kokes, stekes, brukes i supper og stuinger - eller brukes i bakst som jeg har gjort her. Gresskar er kalorifatting og inneholder bare 20 kalorier per 100 gram, samt at det er svært fiberrikt og inneholder betakaroten. Altså er det bare å tilsette mer gresskar i matlagingen! Jeg kjøper mine på Meny, der har de godt utvalg av frukt og grønt. Oppskriften på disse kjeksene ser slik ut:

300 g gresskar

1 egg

2 toppede ss peanøttsmør

150 mager vaniljekesam

3 ss mandelmel

4 ss sukrin

 1 ts kardemomme

2 ts kanel

1 ts bakepulver

50 g hakkede nøtter

Skjær opp gresskar i biter og sett i mikrobølgeovn i 5 minutter eller kok til det er mykt. Mos med stavmikser til det er fritt for klumper og tilsett resten av ingrediensene. Jeg hakket mandler og hadde i, men du kan fint velge andre nøtter eller sukkerfri sjokolade. Bland alt godt sammen, og bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks du legger på bakepapir. Sett i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, til kjeksene blir gyldne rundt kantene. La de avkjøle seg på rist før du hiver innpå.


Myke, ferske og smakfull kjeks som er fulle av sunne ingredienser - akkurat som jeg liker det! Perfekt som sunn kos på en lillelørdag. Frister det ikke med kjeks, så kan du kanskje ta en titt på muffins-oppskriften min med gresskar? Du finner den ved å trykke på bildet under!
Høstmorgen

Hei dere! Denne tirsdagen har ikke startet på noen dårligere måte enn gårsdagen - med to timer ute i sola. Med meg hadde jeg Guapo og nydelige Linn, da blir det virkelig en fryd å være ute i den friske høstlufta. Det er så godt å gå om morgenen, det kickstarter dagen sånn synes jeg. Spesielt når man går i godt selskap og skravla får i ett om fitness, mat trening flyr tiden bare forbi. To bloggere ut på tur måtte selvfølgelig ha med sekk med kamera og godbiter til både oss og Guapo. Mens Guapo fikk hundegoderi hadde vi med oss shots med Fres, for litt ekstra energi en tidlig morgen. Det er egentlig bare ferdigblandet Fres i konsentrert form, ikke noe mer hokuspokus enn det :)

Fres finner du her / praktisk tursekk her (lenkene i innlegget er reklamebaserte)

Selv om sola varmer så kjennes det virkelig på temperaturen at det har blitt høst. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men høsten er faktisk en av favoritt-tidene mine i løpet av året. Ingenting slår høstluft, den er så frisk og fantastisk god. Så liker jeg så godt alle høstfargene ute, samtidig som jeg er full av energi etter sommeren. Ja, høsten er uten tvil en bra årstid! Det gjelder bare å kle godt på seg, slik at man kan nyte lufta og naturen uten å fryse.Heldigvis er det ikke bare trærne som får fine farger, men den nye kolleksjonen fra Kari Traa er også utrolig spreke og fargerik! Jeg har falt pladask for plaggene og gleder meg til mange fine og varme høstturer i tiden fremover :)

Ullgenser, tights, pannebånd og ullsokker er alt fra Kari Traa.

Etter to dager med styrketrening tar jeg fri fra vektene i dag. Jeg skal heller finne frem pisken for å trene andre, både PT-kunder og online-kunder skal få jobbe! Så har jeg store planer om å få til en god oppskrift på gresskar-cookies i løpet av dagen også, blir den vellykket så vet dere hva som kommer på bloggen i morgen :) Ha en sprek og sporty tirsdag alle sammen!

Den beste starten

Denne uken har virkelig startet på den beste måten jeg vet av - nemlig med ei skikkelig god beinøkt. Det blir faktisk ikke bedre enn det! Med mitt elsk/hat forhold til beintrening er det så utrolig godt å være ferdig med det også - iallefall for noen dager.  Jeg er full av motivasjon etter å ha streamet fitness-konkurransen i helgen, og kjenner virkelig på at jeg har mye å gi nå for tiden. Det gjør det så utrolig gøy å være på trening! Økta mi i dag tidlig så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Bulgarske utfall 3 x 8

Strake markløft 3 x 8

Glutebridge 3 x 10

Pullthrough 3 x 12

Cable-squat 3 x 15

Rosa antishake tights / rosa treningssko (lenkene i innlegget er reklamebasert)

Cablesquat er en fin øvelse å avslutte ei økt med, for å få ekstra kontakt med setemusklene. Jeg kjenner virkelig at det svir i rumpa på denne øvelsen, og liker å holde antall repetisjoner på 12-20. Ta tak i stang eller tau og rygg noen skritt før du setter deg dypt ned i en knebøy. Slapp av mest mulig i armene, og hold tykket på hælene. Stram rumpa godt på toppen og kjenn at den virkelig jobber!


Rosa skal det være! Belte og håndledds-støtte fra Better Bodies. Ny og god BCAA fra Nanox finner du her.

Middagtips har jeg desverre ikke i dag, for så langt har jeg ikke kommet enda. Men jeg har et supert lunsjtips i farta, for nå har jeg nemlig testet enda flere av produktene til Tine! Nei, jeg er absolutt ikke sponset men det hadde vært noe det. For den greske yoghurten med mango og pasjonsfrukt er nemlig ekstemt god, men jeg synes det er litt mye med over 20 kr for den. Da går jeg nok oftere for en boks mager kesam til halve prisen. De nye Go' morgen yoghurtene smakte også supert, men de har jo ikke særlig høyt innhold av proteiner. Uansett gir jeg tommelen opp for flere alternativer uten sukker, slik at det blir lettere for folk flest å velge sunne alternativer :)Nå venter trening av flinke PT-kunder, middagslaging og tur med Guapo :) Finfin start på uka her i gården altså - håper det samme gjelder alle dere!

Raw brownie og rå muskelkraft

Dere må bare prøvde denne fantastiske brownien! Den er med hånden på hjertet like god, om ikke bedre enn Toro-brownie. Og at den er ekstremt mye bedre å spise enn Toro sin er det ingen tvil om, for denne er sukkerfri, supersunn og faktisk er den helt raw også. Det er første gang jeg prøver meg på en slik oppskrift og det ble jo ekstremt vellykket. Oppskriften ser enkelt og greit slik ut:

10 store ferske dadler

100 g mander

1 ss raw kakaopulver

Litt havsalt

0,20 dl vann

Kjør mandlene til mel i kjøkkenmaskin. Fjern stenen fra dadlene og tilsett, og kjør videre til du får en seig masse. Det er viktig at man bruker ferske, da de er mye saftigere og gir riktig konsistens. Tilsett vann og havsalt og kjør litt videre, slik at alt får blandet seg godt. Plasser massen i en boks og legg i fryseren en halvtimes tid, og du er klar til å nyte disse fantastiske godbitene. Dette ble virkelig en fest i munnen, jeg har ikke ord for hvor fornøyd jeg er med denne oppskriften! Så ekstremt god :) 


Over til noe annet som er helt rått - mine egne prestasjoner på trening nå om dagen. Jeg er i allefall dødsfornøyd selv, det er så herlig når ting går fremover. Etter å ha stangnert på skulderpress til manualer har jeg gått tilbake til militærpress igjen, og det går kjempebra! Jeg kjørte 3 x 6 repetisjoner på 40 kilo sist økt, og det gikk overraskende lett. Jeg bruker likevel belte i livet for å støtte opp i korsryggen, og jeg prøvde den nye typen fra Better Bodies.  Det er litt tykkere i ryggen, men jeg må helt ærlig si at jeg liker mitt gode gamle av lær best :)

Topp fra Better Bodies / kompresjonstights fra Skins / sko fra Reebok ( lenkene i innlegget er sponset)


Tykkere belte med borrelås finner du her - lærbelte som er favoritten min her.

Nå skal jeg snart banke inn ukens siste økt - satser på rå muskelkraft og skikkelig trykk! Ha en super søndag alle :)

Sunnere lørdagsfavoritter

Hei dere! Jeg hadde egentlig planer om å poste en skikkelig bra oppskrift på brownies i dag, men de ble faktisk totalt mislykket. Derfor har jeg heller hentet opp en hel rekke veldig vellykkede oppskrifter fra arkivet, som passer perfekt til lørdagskos. Trenger du inspirasjon til en smakfull og sunn lørdagsmiddag kan jeg kanskje friste med noen av rettene under?

Pizza med asiatisk vri

Fortsatt min beste oppskrift noensinne - hvit pizza!

Eller kan det kanskje friste med bakt søtpotet? Du kan enten fylle den med kylling og spekeskinke, eller karbonadedeig.

Hjemmelaget hamburger kan du også gå for. Det er utrolig enkelt, og for variasjonens del kan du kanskje prøve med søtpotetbrød som på bildet under?


Eller hvis du er i det litt eksotiske hjørnet kan du velge en gresk vri med fetaost og oliven i.Lasagne er også en sikker vinner på lørdagkvelder, speltlompe-lasagne har virkelig blitt en favoritt hos meg!Lavkarbolasagne med squash er også utrolig godt - så her er det bare komme seg på kjøkkenet og sette i gang! Håper dette ga litt inspirasjon til sunnere lørdagskos og at dere alle har en fantastisk fin helg :)

Kylling med hummus og ny rumpeøvelse

God formiddag alle sammen! Denne dagen har startet bra, med PT-kunder, intervaller på mølla og et god måltid. I dag løp jeg 4 x 4 intervaller - det er alltid like tungt! Men så er det alltid like godt når man er ferdig også, det finnes ikke noen bedre følelse. Dagens første måltid ble enkelt og greit kyllingfilet med en enkel salat og hummus til! Hummus er smaker ikke bare fantastisk godt, men det er også sunt, enkelt og passer som tilbehør til det meste. Jeg brukte en boks kikerter fra Go Green( ca. 170 g) , 1/2 kinesisk hvitløk,1 ss olivenolje, litt salt og saften av en halv sitron. Skyll kikertene godt i vann først, før du kjører i kjøkkenmaskin/moser med stavmikser.  Tilsett olienolje og sitronsaft slik og kjør videre, slik at du får en god konsistens. Press hvitløk og tilsett sammen med saltet, og smak deg litt frem. Kikerter er stappfulle av proteiner og fiber, og inneholder bare 125 kcal per 100 gram. Veldig fin matvare som gjerne må inkluderes i kostholdet med andre ord :)I går kjørte jeg en helt ny rumpeøvelse - og den kjenner jeg i dag for å si det mildt! Alt du trenger er catslides, og et underlag som tillater at de sklir. Start som i en glutebridge, men føttene godt inn mot rumpa og bekkenet løftet opp mot taket. Stekk det ene beinet helt ut, før du trekker det tilbake og gjentar med det andre beinet. Når du har gjort dette 10 ganger på hver fot, da begynner virkelig moroa. Nå skal du nemlig strekke begge beina helt ut og trekke de inn igjen, og det SVIR. Det som er viktig å huske på her er at bekkenet holdes opp under hele øvelsen, og at du ikke lar det falle ned selv om det er tungt. Som dere ser på ansiktsutrykket mitt på bildene under så er dette tyngre enn det kanskje høres ut som!

Topp og tights fra Better Bodies / sko fra Reebok ( lenkene i innlegget er reklamebaserte)Jeg trener som regel om morgenen, uten å spise noe først. Men alltid med meg har jeg BCAA i den motiverende drikkeflaska mi, som jeg drikker av før, under og etter økta. Nå skal jeg komme meg ut på tur med Guapo - og etterpå skal jeg teste Quest-barer for å finne ut hvilken som er den beste. Ikke så aller verst på en helt vanlig torsdag synes jeg selv :) 

Uteøkt og ny favoritt!

Hei dere! I går ble all treningen min utført utendørs - det er så greit å utnytte det fine været så lenge man har mulighet. Jeg startet dagen med å jogge i ca. 40 minutter med Guapo - og senere på kvelden ble jeg med på Fitcamp på festningen med en stor gjeng jenter. Det var to av mine flinke PT-kollegaer fra Hit The Gym som holdt økta, og da måtte jeg selvfølgelig hive meg med. Etter Booty Bootcampen fikk jeg virkelig øynene opp for utetrening selv, man kan fint få en god treningsøkt med bare kroppsvekt. Selv om det begynner å bli mørkt om kveldene klarte jeg å knipse bilder av noen av øvelsene, og har du tid kan du jo gå ut og prøve de selv i kveld :) Vi jobbet i 40 sekunder,  før vi hadde 10 sekunder pause og gikk videre til neste øvelse.

Hoppende utfall. Denne øvelsen gir virkelig melkesyre i beina, og krever at du jobber. 40 sekunder føles faktisk ganske lenge ut når man utfører denne øvelsen! Det begynner å bli kjøligere ute også - så jeg trente i pannebånd og tights fra Kari Traa, genser fra Better Bodies. (Reklamelenker)
Dype knebøy. Her kan du enten kjøre opp tempoet, eller legge inn knebøy med hopp for ekstra tyngde på øvelsen. Utfordre deg selv hver runde på hvor mange knebøy du klarer på de 40 sekundene du jobber!


Planke. Her kan du kjøre vanlig, eller så kan du øke vanskelighetsgraden litt. Legg først den armen i bakken slik at du støtter deg på albuen, før du legger ned den neste - så opp igjen slik at du får strake armer. Denne gir god utfordring til kjernemuskulaturen!
I tillegg kjørte vi blant annet burpees, suicide, gikk trillebår, hadde brytekamp og fikk opp pulsen for å si det sånn! Etter økta var jeg en glad, svett og sliten jente. Sulten var jeg også - jeg rakk heldigvis innom butikken for å prøve en fantastisk nyhet fra Tine! Gresk yoghurt med 90 kalorier, med smak av blåbær og acai. Jeg elsker virkelig at det stadig kommer flere alternativer til sunn mat på farta, og jeg gleder meg virkelig til å prøve den andre smaken også. Det er virkelig ingen grunn til å velge dårlige alternativer til mat, selv i en hektisk hverdag.Flere enn meg som har falt pladask for denne? Forresten kåres vinner av tights-guide på Facebook-siden min litt senere ikveld, så følg med!

Matmuffins med ost, skinke og avocadoMatmuffins er så utrolig godt - ikke minst er det lettvint. Det kan brukes som lunsj, middag eller kveldsmat, perfekt å ha med seg i farta. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift med karbonadedeig som du finner her - men jeg synes helt ærlig at denne ble bedre. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til å slå an hos både store og små. Her i huset gikk de iallefall ned på høykant! Oppskriften ser slik ut:

4 egg

4 dl havregryn

1 boks mager kesam

200 g skinke

150 g mozarella

1 avocado

1 presset kinesisk hvitløk

Grønnsaker etter ønske, jeg bruke 1/2 purre og 1/2 paprika

Salt, pepper og litt chili

Pisk eggene lett i en bolle, før du tilsetter havregryn, krydder og mager kesam. Rør alt godt sammen slik at du får en jevn røre. Kutt opp grønnsaker, skjær opp skinken i biter, press hvitløk og hell det over i røra. Tilslutt tilsetter du osten, og rører alt godt sammen før du fordeler i store muffinsformer. Jeg brukte silikonformer, som absolutt anfales å bruke. Sett i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter - til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt på rist før du spiser de, selv om det er vanskelig å la de stå. De smaker utrolig godt kalde også, så de kan fint oppbevares i kjøleskapet og bli tatt med som lunsj dagen etter. Jeg fikk totalt 12 muffins av denne oppskriften. Næringsinnhold per muffins blir da ca. 177 kalorier, 13 g protein, 3,5 g karbohydrater og 8,8 g fett. Fantastisk godt med god samvittighet - akkurat sånn jeg liker det. Da gjenstår det bare å si velbekomme - lag og nyt :)Den store tightsguiden

Det finnes et hav av ting å velge mellom på i treningsverdenen, både når det kommer til kosttilskudd og klær. Det er ikke alltid like lett å velge hav man skal bruke penger på i mylderet av alternativer. Jeg og Linn slo oss derfor sammen for å lage en aldri så liten tights-guide som forhåpentligvis gjør det litt lettere å velge! Å kalle den liten er forresten å underdrive, når to treningsbloggere møtes alle favoritt-tightsene sine ble det vanskelig å kutte ned, ikke minst å velge en favoritt. Men vi klarte det tilslutt, og forhåpentligvis klarer dere der hjemme det også :)  

Kompresjonstightser har kraftigere materiale som gir bedre støtte til muskulaturen i rumpe og lår. De skal også gi redusert muskeltretthet og økt sirkulasjon. Vi har testet modeller fra Skins og 2XU, både standard- og toppmodellene. Alle tightsene har knyting i livet med unntak av toppmodellen A400 fra Skins. Personlig er den min favoritt når det kommer til kompresjonstightser, mens Linn foretrakk standardmodellen A200 bedre. Når det kommer til 2XU klarer faktisk ingen av oss å kjenne noen forskjell mellom standard og elite-modellen, så her kan du spare noen hundrelapper. Min favoritt av alle kompresjonstightsene er A400 fra Skins, mens Linn foretekker 2XU sine bedre. Det går egentlig bare på passformen, kompresjonseffekten føles lik fra begge to.

Lenkene i innlegget er reklamebaserte.

Kompresjonstightser fra Skins finner du HER.

Kompresjonstights fra 2XU finner du HER. Som dere ser er de ikke gjennomsiktige, så fremt man velger riktig størrelse.

Av Better Bodies tightser måtte vi rett og slett ha en egen kategori - de har jo kommet med så utrolig mange flotte modeller at det nesten er umulig å velge! Athlete tights og grunge tights er begge helt normale i livet, mens logo tightsene begge er noe høyere i livet. De to sistnevnte er også litt større i størrelsen enn andre modeller fra Better Bodies. Selv om det nesten er umulig å velge ut favoritter mellom alle disse klarte vi det til slutt. Vi er faktisk begge to helt enige om at Logo tights er favoritten vår, den sitter så utrolig fint! Etter å sett på bildene under finner du kanskje din egen favoritt?

Logo tights finner du HER.Athlete tights i flere fine farger finner du HER.


Womens logo tights kan du klikke hjem HER.
Grunge tights finner du HER.

Av tightser som er høye i livet har vi testet et par av de nye anti-shake tightser fra Röhnisch, pluss noen fra Adidas og Kari Traa. Anti-shake tightsene gir rumpen et lite løft, og gir en smalere midje samt litt hold-in effekt. Modellene i den nye kolleksjonen har en knyting i livet som er litt vanskeligere enn de tidligere, men de sitter fortsatt veldig godt.  Det fine med tightsene fra Kari Traa er et de er utrolig spreke i fargene, behagelige på og hurtigtørkende. Det gjør at de er perfekt for trening utendørs, men de kan selvfølgelig også brukes inne på gymmet. Adidas har også sluppet en ny kolleksjon, med masser av mønster på. Det synes vi begge er kult, det er gøy med treningsklær som skiller seg litt ut! 
Shape Valencia Capri Tights og Shape Tina 7/8 Tights finnes selvføgelig hos sponsor X-life.

Svalestjert tights i blå og Trude tights i grå/rosa begge fra Kari Traa. Begge finnes også i flere farger. Clima Yoga Tights og  Studio Power Laces Tights skiller seg begge ut på gymmet :)

Vi klarte ikke å velge kun en favoritt, så vi måtte plukke ut to hver. Av absolutt alle står vi igjen med BB Logo tights på førsteplass - sidestilt med Skins A400 for min del og 2XU sin kompresjonstights i Linn sine øyne. Nå som vi har fortalt dere hva som er våre favoritter, så har dere kanskje lyst på en av favorittene deres hjem i postkassa? Vi tenkte derfor å gi dere muligheten til å vinne en tights! Alt dere behøver å gjøre er å like facebook-siden min her, dele innlegget og kommentere at det er gjort. På onsdagkveld trekker jeg ut en heldig vinner som får en tights fra X-life hjem i postkassa! Vil du ha dobbel mulighet til å vinne så deler Linn ut en tights hun også - så klikk dere inn på bloggen hennes her og bli med på konkurransen!

Bootycamp og søndagssmoothie

Hei dere! I går var det Booty Bootcamp på marinen - og herregud så gøy det var! Over 100 treningsglade jenter møtte opp for å trene med oss, og jeg er superimponert over innsatsen. Økta varte i litt over en time, og helt på slutten la vi inn en liten challenge. For de av dere som ikke var der tenkte jeg å gi den til dere likevel, slik at dere kan gjennomføre den hjemme! Helt på slutten av økta måtte alle gjennomføre 24 knebøy, 24 utfall, 24 spensthopp og 24 hoppende utfall rett etter hverandre. Jeg pleier å si at å gjennomføre under 3 minutter er godkjent, alt over er egentlig underkjent tid. Men med innsatsen alle disse jentene la ned i går så skjønner jeg at beina var litt slitne før vi kjørte i gang challenge. Absolutt alle gjennomførte med glans - og jeg kunne ikke gjøre annet enn å smile resten av lørdagskvelden. Absolutt et vellykket arrangement, og jeg gleder meg  allerede til alt det morsomme vi skal gjøre i tiden fremover. Under ser dere noen bilder fra økta vi kjørte ute i det gode været:

I dag hadde jeg lyst på noe friskt og godt til lunsj - resultatet ble en sunn og god søndagssmoothie. I denne hadde jeg en boks mager vaniljekesam, 800 g frosne bær, 1 boks kokosmelk og to bananer. Jeg tilsatte også noen spiseskjeer med sukrin for ekstra søtning. Miks alle ingrediensene i en blender og kjør til massen er jevn. På toppen hadde jeg blåbær og gojibær, så godt og så enkelt!
,

Det var velfortjent etter noen timer sammen med fineste Linn i dag tidlig, vi har jobbet med noe gøy som dere får se resultatet av i morgen. Frem til dag får jeg bare ønske dere en riktig god søndagskveld!
Lavkarbolapper

Finnes det noen bedre måte å starte lørdagen på enn med en fantastisk frokost. Jeg stekte lapper etter å ha gått tur med Guapo, og de ble virkelig gode. Jeg foretekker å spise det meste av karbohydratene mine rett etter trening, og i dag skal jeg trene sent. Derfor gikk jeg en oppskrift som er lav på karbohydrater nå, med egg og avocado som kilder til fett. Det gjør konsistensen på røra helt perfekt, og lappene ble satige og gode. Oppskriften ser slik ut:

 2 egg

1 medium avocao ( ca 150 g)

60 g sjokoladeprotein

2 ss sukrin

1 ts hver av bakepulver, kanel og kardemomme

Mos avocado med stavmikser. Tilsett eggene og rør godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, eventuelt tilsett litt vann om du vil ha tynnere lapper. Totalt gir røra 625 kalorier, 60 g protein, 7 gram karbohydrater og 38 gram fett. Som topping lagde jeg "saus" av proteinpulver med smak av Cookies and cream og litt vann - det er så utrolig godt! Med litt mandler og sukkerfritt syltetøy ble det en helt perfekt start på dagen.

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå sitter jeg her og gjør den siste finpussen til Booty Bootcampen som vi skal ha i ettermiddag, det kommer til å bli så gøy! Det er over 150 (!) påmeldte så vi måtte gjøre noen endringer på det oppsettet som var tenkt. Det blir uansett masse svetting og trening av rumpa, håper å se noen av dere der også. Det er på marinen kl 1600 i dag - og helt gratis for alle som vil være med. Helt til slutt tenkte jeg å komme med et lite lørdagstips. Øvelsene under har jeg jo vist dere før - ekstremt bra for utvikling av brystmuskulatur. Men akkurat denne helgen er tightsen jeg har på meg på bildet på tilbud! Jeg liker passformen på den veldig godt, og du kan klikke den hjem her.

 Nå skal jeg skifte og klargjøre stemmebåndene til Booty Bootcamp - håper vi sees der!

Motbakker og pizzasnurrer

I dag har jeg fri fra vektene, jeg prøver å ta annenhver dag med løping og styrke nå. Mindre fokus på styrketreninga gir meg også ekstra god tid til å kose og gå lange turer med den beste jeg vet, Guapo. Jeg løp selv i motbakker i dag tidlig, før jeg dro hjem til han. Ingenting er så godt som å komme hjem til en overlykkelig huns som venter på deg :)
Tights, løs genser og pannebånd er alt fra Kari Traa ( reklamelenker)

I dag har jeg verdens beste lunsj klar, nemlig pizzasnurrene mine! Jeg lagde de i går kveld, og de er supre som lunsj i dag. Resten ligger og venter i fryseren til en annen dag jeg har lyst på en ferdiglaget sunn lunsj! Oppskriften har jeg postet før - du finner både den og mer detaljert fremgangsmåte her. Jeg oppsummerer likevel raskt her, for deigen trenger du:

500 g siktet speltmel

200 g fibra fullkorns hvetemel

200 g havregryn

5 dl ekstra lettmelk

2 dl vann

1 pakke tørrgjær

1 ss luftigere bakst (kan sløyfes)

1 ts salt

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett vann og melk, og elt sammen til en fin deig. Dekk med plast og sett på heving i en time, gjerne på et lunt sted. Mens deigen står til heving lager du fyllet av 800 g karbonadedeig, 200 g mozarella, 1 paprika, 2 rødløk, 1,5 boks hermetiske tomater, 1 kinesisk hvitløk og krydder. Stek karbonadedeig i panna med krydder og presset hvitløk. Jeg brukte litt chili, oregano pluss salt og pepper. Tilsett de hermetiske tomatene og la det putre godt sammen. Grønnsakene kutter du opp i passende biter før du kjevler ut deigen. Fordel mel på kjøkkenbenken slik at den ikke setter seg fast. Fordel kjøttsaus og grønnsaker over deigen,før du topper med ost og oregano. Rull sammen, skjær i skiver og fordel på bakepapir. Totalt gir oppskriften ca. 20 store pizzasnurrer. Stek midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter, da skal de være gyldne og gjennomstekte.
Magetrening og luksuslomper

Jeg vet av mange synes magetrening er kjedelig, men her kommer iallefall en øvelse jeg digger! Finn en treningspartner, en medisinball og to treningsmatter. Lås føttene rundt hverandre, og kjør situps med dere veksler på å gi hverandre ballen. Begge to skal helt opp og helt ned på alle repetisjonene, altså skal enten ballen eller håndflatene i bakken. V brukte en medisinball på 10 kg, for å la det brenne i magemusklene. For en ekstra challenge så gjerne ha konkurranse med partneren om hvem som klarer flest uten å gi seg!

Jeg fikk litt wild med matchinga i på treningsklærne dag, alt var grått og blått. Ny treningtights fra Kari Traa, t-skjorte og sko fra Inov-8. T-skjorta digger jeg - og grunnen til det vises bedre på bildet under. Med teksten SWEAT - PUKE - RINSE - REPEAT var det klart jeg måtte ha den! Passer perfekt til tunge økter :) Synes du den var like kul som meg kan du finne den her.

Lenkene i innlegget er reklamelenker


Vi avsluttet dagens økt med å klatre litt, for monkeybars kommer garantert på neste hinderløp også. Med andre ord er det bare å øve! Hjemme fra treninga i dag ble det nok en lettvint løsning. Det er virkelig ikke noe problem å spise sunn mat i en hektisk hverdag, det handler bare om å ta de rette valgene. Jeg hadde litt ferdigstekt kyllingfilet i kjøleskapet, og sammen med speltlomper, et par egg og spekeskinke ble det virkelig luksuslopmer til lunsj!Nå skal jeg jobbe resten av dagen - det er jo snart helg igjen! Dagene flyr virkelig avgårde synes jeg, kanskje ikke så rart når de er pakket av ting jeg synes er gøy :) Ønsker dere alle en strålende og sprek torsdag!

Onsdagsintervaller og havrebrød

Kompresjonstights fra Skins og løpegenser fra Adidas. (sponsede lenker)

Hei dere! Jeg startet denne onsdagen med intervaller, for nå skal løpeformen bli mye bedre frem mot Beast. I dag løp jeg en veldig annerledes intervall enn jeg har gjort tidligere, og det kjentes virkelig på lungene. Godt å kjenne at de blir utfordret! Intervallen vi løp var 3 x 3, 3 x 2 og 3 x 1. Her hadde vi kun 1 minutt joggende pause mellom dragene, og økende hastighet etterhvert som lengden på intervallene gikk nedover. Jeg løp 3-minutterne på 10,5 , 2-minutterne på 11 og 1-minutterne på 12. I pausene var tempoet på 7,5 og jeg var virkelig svett da intervallen var oer. Denne intervallen skal jeg definitivt prøve igjen, og utfordre meg selv på farten. Etter jeg var ferdig rullet jeg en stund på foamroller og tøyde godt - jeg er nemlig fortsatt litt stiv etter Toughest!

Jeg trengte en rask og god middag mellom kunder i dag, og det enkle er ofte det beste. Havrebrød lager jeg av blande havregryn med vann, litt sukrin gold, salt og kanel. Form til flate brød og s tek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Topp med pålegg du ønsker, jeg fikk for skinke, brunost og et stort glass med styrk-melk til. Så godt og så utrolig enkelt!
Gratis Booty Bootcamp og powerpannekakerJeg inviterer herved alle treningsglade trønder-jenter til gratis booty bootcamp i helgen! Jeg og min dyktige kollega Anette fra Hit The Gym skal ha en morsom og effektiv treningsøkt på marinen førstkommende lørdag. Dette er for både medlemmer og ikke-medlemmer, unge og gamle. Alt du trenger er å stille opp med treningslyst og guts, så sørger vi for resten. Bootcampen kommer som navnet sier til å fokusere på booty-trening, rumpetrening er nemlig for alle! Setemusklene er noen av de største musklene vi har, og det finnes en rekke fordeler ved at de er godt trent. Du trenger ikke å være supertrent for å være med - møt opp og bli svett, samtlidig som du henter treningsinspirasjon. Bootcampen varer fra 16-17, så kan du virkelig ta lørdagskveld med god samvittighet etterpå. Det er som nevnt helt gratis - så jeg ser ingen som helst grunn til å stå over dette. Ta med venninner, mødre, søster - eller noen andre som har lyst på litt ekstra booty-trening. Meld dere på arrangementet på Facebook her - så håper jeg å se dere på marinen på lørdag!Innlegget inneholder reklamelenker

Etter trening er det godt med påfyll og pannekaker er en sikker vinner. Denne gangen ble det virkelig powerpannekaker med noe av det beste naturen har å by på. Her trengs ingen kunstig søtning, med bananer, dadler og honning smaker disse fantastisk godt helt naturlig. Oppskriften ser slik ut:

3 små bananer

6 ferske dadler

2 hele egg

2 scoops vaniljeprotein

4 ss mandelmel

2 ss smeltet cocosa

1 ts akasiehonning

1 ts bakepulver & en klype salt

Mos bananer og dadler god sammen med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og la røra svelle noen minutter. Stek på middels varme i en teflonpanne, gjerne med litt cocosa i. Jeg fikk totalt 10 små pannekaker av denne oppskriften. Jeg toppet mine med cottage cheese, mandler og mangobiter. Helt fantastisk godt!


Endring av planer og sannheten om proteinpulver

Slik så det aller siste hinderet ut på lørdag, så dere skjønner kanskje at jeg var full av syre i beina da jeg kom til toppen? Det var faktisk helt vilt, og jeg er litt støl enda. Men så var det jo aller mest gøy - og nå skal jeg altså delta i enda et hinderløp! Det heter Beast, og går av stabelen i London om fem uker. Det er estimert at elite-utøverne kommer i mål på ca. 3 timer, og opp til 5+ timer for godt trente. Med over 20 kilometer løping har jeg en skikkelig jobb å gjøre i ukene fremover, og derfor må jeg endre fokuset mitt. Planen var i utgangspunktet og starte med lavkarbo-måndenden min i går, men nå utsetter jeg det til etter konkurransen. Med en heftig løpeplan pluss at jeg skal trene styrke blir det ikke riktig tidspunkt, jeg liker å gjøre ting 100% så da venter jeg heller noen uker. Og vet dere hva - i går fant vi ut av Team HIT vant av alle jentelagene :D Vi bestemte oss før løpet at vi skulle holde sammen hele veien, selv om vi nok hadde fått bedre tider ved å løpe individuelt. Derfor var det utrolig gøy å se på lista at vi var det beste jentelaget sammenlagt :)

Glade teamjenter :) Mari og Lucia skal også løpe Beast i London - det blir så gøy!

Så over til noe helt annet - nemlig det jeg får aller mest spørsmål om. Proteinpulver. "Hvor mye skal jeg ta? Går jeg opp i vekt av det? Har det noen bivirkninger å gå på proteinpulver? Får jeg større muskler av det? Hvilken type skal jeg velge? " Spørsmålene kommer hele tiden, og det er egentlig et enkelt og greit svar på det. Proteinpulver er ikke noe vindundermiddel. Det er rett og slett en enkel måte å få i seg proteiner på, på lik linje som du får i deg proteiner ved å spise vanlig mat. Altså kan du like gjerne spise mer proteinrik mat - men for mange er det vanskelig å få i seg nok mengde protein gjennom kostholdet. I slike tilfeller er proteinpulver veldig greit å ha, slik at man klarer å dekke kroppens behov. Andre argumenter for å tilføre proteinpulver i kostholdet kan dere se under:

- Ofte billigere per gram protein enn vanlig mat

- Tar lite tid å tilberede.

- Enkelt å frakte med seg.

- Lengre holdbarhet enn vanlig mat

- Smaker godt

Det er altså et godt alternativ for å få i seg nok proteiner, men husk at det er et kosttilskudd som ikke skal erstatte vanlig mat. Trener man tung styrke bør du få i deg en del proteiner, gjerne mellom 1,5 - 2,5 g protein per kilo kroppsvekt. Dette vil avhenge av målet ditt, type trening du utfører og det totalte energiinntaket ditt. Hvis du først har bestemt deg for å kjøpe proteinpulver skjønner jeg godt at det kan være vanskelig å velge. Sånn ser det nemlig ut når jeg tømmer proteinhylla mi hjemme:

Innlegget inneholder reklamelenker

Whey, kasein, soyaprotein, eggeprotein - hva skal man velge? Forskjellen på whey og kasein ligger hovedsaklig i hvor hurtig proteinet blir tatt opp i kroppen. Whey blir tatt opp fort, og er derfor gunstig f.eks rett etter styrketrening. Kasein blir tatt opp mye langsommere, og er derfor fint å ta før du legger deg på kvelden eller peridoder du vet du skal gå lenge uten mat. Som dere kanskje skjønner av bildene er jeg en stor fan av Nanox sine produkter. Ikke bare er kvaliteten skyhøy, men i mine øyne finnes det ingen bedre på smak heller.  Belgisk sjokolade, cappucino og cookies and cream er favoritt-smakene mine - gleder meg virkelig til hver eneste shake eller proteingrøt med det oppi! Smaker helt fantastisk og kan fint brukes i bakst også. Kvalitet koster ofte litt ekstra, og derfor er dette merket litt stivere i pris enn andre typer proteinpulver.Jeg bruker selv også Troponin mye - en billigere variant som fortsatt har god kvalitet og smak. Spesielt mye bruker jeg den typen i bakst, pannekaker og i desserter. Akkurat nå er det også tilbud på 6 kg wheyprotein til bare 699,- av typen du ser under. Du kan klikke den hjem her, så har du proteinpulver nok for en lang periode fremover.

Jeg håper det var litt oppklarende - hvis ikke får dere bare fyre avgårde i kommentarfeltet :)

Meatza Monday

Dette er ikke er forslag for meatless monday - men det absolutt motsatte! Jeg har nemlig for første gang prøvd å lage pizza med bunn av kjøtt, og topping av kyllingfilet. Med andre ord er dette en proteinbombe uten sidestykke, samtidig som den er lav på karbohydrater. Det var rett og slett dødsgodt, og jeg anbefaler dere virkelig å prøve selv om det høres litt rart ut :) Til bunnen trenger du 700 g karbonadedeig, to egg samt salt og pepper. Bruk hendene/kjøkkenmaskin og bland det godt sammen, før du fordeler utover på bakepapir. Sørg for å få den jevn og med samme tykkelse overalt, før du setter i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Mens den står i ovnen lager du fyllet. VI brukte 400 g kyllingfilet, en boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpure, en presset hvitløk og salt. Kyllingfilet stekes først før du heller over resten og lar det putre noen minutter. Smak til med salt og eventuelt mer krydder om du ønsker. I tillegg kuttet vi opp fersk sopp, røkløk, purre, paprika og tomat som vi toppet pizzaen med. Etter 10 minutter i ovnen ser bunnen som på bildet under og du er klar for å legge på fyllet.


Topp med ost på toppen, og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter eller til osten har smeltet. I mellomtiden kan du lage en frisk salat, guacamole og kanskje hvitløksdressing? Min besto av en boks lett gresk matyoghurt, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin. La pizzaen avkjøle seg et par minutter før servering, så er den klar til å nytes. Bunnen blir faktisk helt fantastisk god - og med kyllingen på toppen er dette virkelig et festmåltid. Det var ukens første mattips - jeg lover at det er flere i vente :)Toughest!


Målfoto fra toppen av Holmenkollen med jentene i team HIT

Blod, svette og tårer - bokstavelig talt! Eller, minus tårene men herregud som det var svette og en god del blod også. Jeg var så sliten at jeg holdt på å dø på slutten - men herregud så gøy det var! Det var faktisk uten tvil noe av det morsomte jeg har vært med på - og dette er absloutt ikke den siste gangen. Vi svømte, kom oss over høye vegger, krabbet i gjørme, svingt oss i ringer, bært tømmerstokker og sandsteiner, klatret i tau, gått dipswalk og mye mer - mens vi løp opp og ned bakker hele tiden. Jeg klarer ikke å forklare hvor utrolig gøy det var, i løpet av de 1:29 minuttene jeg brukte på å fullføre hadde jeg pulsen i taket hele veien. Hele løypa var totalt 8 kilometer, med over 40 hinder vi måtte komme oss gjennom. Jeg tryna skikkelig et par ganger, og fikk både hull på kneet og midt på rumpa (!). Jeg merket det faktisk ikke før etterpå at det var vondt, sånn er det når fokus er på topp og man har det gøy. Jeg klarer faktisk ikke å forklare hvor gøy, slitsomt og bra trening det var - så til neste gang skal jeg ha med GoPro slik at jeg faktisk får vist det frem for dere. Jeg er nemlig helt sikker på at mange av dere sprekinger som leser bloggen min hadde elsket det også! Det er så gøy å utfordre seg selv på ulike måter - noe jeg definitivt fikk gjort i går.

Før løpet  - ren og pen i kompresjonstights og genser fra Skins, hvit Better Bodies topp utenpå. (sponsede lenker)

Som jeg forutså ble det utholdenheten min som holdt meg litt tilbake. Hver gang jeg så et nytt hinder tenkte jeg bare "YES," for på de kunne jeg bruke styrken min. Altså vet jeg hvor jeg skal legge fokuset fremover -nemlig på løpinga. Jeg har 5 uker på meg før mitt neste hinderløp, som er mye lengre enn Toughest. Over 20 kilometer og med enda flere hinder, da er det ingen tvil om at jeg må legge ned en solid innsats de neste ukene! Siden jeg ikke har noen acton-bilder til dere i dag så legger jeg ved løypekartet, så kan dere iallefall se i grove trekk hvordan et slikt løp blir satt opp. For å se filmer fra tidligere løp kan dere klikke dere inn på hjemmesidene til Toughest her.


Det sykeste hinderet for min var opp Holmenkoll-bakken. Å komme seg opp der, med bein så stive som tømmerstokker var faktisk mye verre enn jeg hadde trodd. Vi skulle opp bakken, og ikke trappene ved siden av. Det lå tau der vi kunne holde oss i, og jeg var ned på alle fire ca. hele bakken. Jeg hadde virkelig ikke mer å gi - og jeg var superfornøyd med gjennomføringa da jeg kom opp til toppen. Jeg endte på 61 plass av 500 jenter, og selv som det konkurransemennesket jeg er er jeg superforøyd! Dette var jo bare første gangen. så skal jeg nok komme høyere på listene etterhvert :) Jeg kunne ikke hatt et bedre lag heller, jeg løp nemlig sammen med disse flottene jentene gjennom hele løypa. Vi har ulike styrker/svakheter alle sammen, så vi hjalp hverandre gjennom og storkosa oss!

Etter løpet var vi ikke like rene og pene ser dere, men like glade! Nå skal jeg lage sunne rundstykker og ta med lillesøster på trening, viktig å utnytte tiden i her i Oslo best mulig. Ha en flott søndag alle sammen!

Fredag med kylling- og kokossuppe

Fredag igjen! Ukene bare flyr avgårde, og den første helga i september er her allerede. For min del betyr det at Toughest venter i morgen, og jeg må si at nervene virkelig har begynt å komme. Når jeg ser klipp av løypa er det noen hinder jeg virkelig får sug i magen av, det blir nok et adrenalin-kick uten like! For at jeg ikke skal være støl har jeg bestemt meg for å ta treningsfri i dag, men heller trene denne karen litt:
Jeg elsker å se på Guapo løpe ute i det fri, det lyser av han hvor glad han er. Snart skal jeg ta han md på ny helgetur ute i det fri, og til da skal jeg handle litt mer varme klær. Da vi var i Sjoa ble det litt kaldt til meg, og jeg klarer ikke å kose meg like mye når jeg fryser. Så et nytt sett med ullundertøy skal bestilles, jeg klarer bare ikke å bestemme meg for farge! Blå, rosa, grå og turkis er valgene, og jeg tror jeg heller mest mot turkis eller grå akkurat nå. Men siden jeg er tidenes vinglepetter tar jeg gjerne i mot hjelp fra dere om hvilken dere ville ha valgt!

 

 

 

Blå / rosa / grå / turkis ullundertøy fra Kari Traa sin nye kolleksjon finner dere ved å trykke på lenkene. ( lenkene er reklamebasert)

Over til en annen ting som varmer - nemlig kyllingsuppe! En mettende og sunn rett som er enkel å lage. Stek kyllingfilet i en dyp panne, med chili og hvitløk. TIlsett grønnsaker av ønske, jeg valgte squash, vårløk og paprika. Når grønnsakene har fått stekt seg ferdig heller du over en hel boks med kokosmelk, og lar det koke opp. Smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la suppen putre i ca 5 minutter før du serverer. Jeg hadde enkelt og greit et par knekkebrd på siden, men Philadelphiaost på. Så godt - så enkelt!Nå skal jeg pakke kofferten og gjøre meg klar for ei helg i Oslo! Riktig god fredagskveld alle sammen :)

Brysttrening og fylt søtpotet

Jeg har fått inntrykket av at mange jenter misliker å trene bryst, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Jeg tror nøkkelen ligger i å velge øvelser som man liker, og som er gøy å gjennomføre. Jeg varierer ofte øvelsene mine, slik at jeg aldri blir lei og får nye utfordringer. I går kjørte jeg to øvelser som er veldig krevende, men likvel koser jeg meg med de hver gang jeg gjør de. Jeg har vist dere begge før, men en god ting kan vel ikke gjentas for ofte. Pushups utføres ved å sette en benk forran smith-maskinen og feste en vekt rundt livet. Senk ned til brystet treffer stangen og press opp igjen, prøv å ikke svaie i korsryggen. Jeg kjørte 3 x 9 med 20 kg i går, veldig fornøyd med det!

Ny antishake tights fra Röhnisch / t-skjorte fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)
Den aller siste øvelsen jeg utførte på bryst ar hoppede pushups mellom benker. På denne øvelsen føler jeg virkelig at jeg får skviset ut det aller siste jeg har igjen i musklene! Bruk to stepkasser og plasser de slik at du har plass til å ta pushups mellom de. Press hardt fra bakken slik at du hopper opp, lander med hendene på stepkassene og tar en ny pushup. Fra denne posisjonen presser du deg opp i været igjen, slik at du hopper ned på bakken. Prøv to runder med så mange repetisjoner du klarer!


Etter en god økt må det til med et godt måltid. Fylt søtpotet har blitt en favoritt her i gården etter jeg lagde det med kylling og spekeskinke. Denne gangen ble det karbonadedeig i stedet, og det var utrolig godt det også! Stikk først hull overalt på søtpotetene med gaffel, og sett i mikrobølgeovn i 10-15 minutter avhenigig av størrelse. I mellomtiden steker du karbonadedeig med krydder, jeg brukte hvitløkssalt, chili og cummin. Deretter tilsetter du grønnsaker i panna, paprika, mais og rødløk ble mine valg. Skrap ut fyllet, mos det og tilsett det i stekepanna sammen med resten. Bland det godt og fordel det i søtpotetene, før du topper med ost. Sett i ovnen på 200 grader til osten har smeltet, det tar ca 15-20 minutter.
Gjerne server med hjemmelaget hvitløksdressing og salat. Jeg brukte et beger lettere gresk matyoghurt, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin. Det er så fantastisk godt som tilbehør! Det var dagens mat og treningstips fra denne jenta :) Ha en fortsatt sunn og sprek torsdag!

Middagspannekaker med kylling


Innlegget inneholder sponsede lenker

Jeg blogget om frokostpannekaker i går, så hvorfor ikke slå til med middagspannekaker i dag? Jeg fikk ideen etter å ha sett mange resturanter som serverte "savory crepes" i Kypros, men de var dryppende av fett. Jeg prøvde derfor å lage min egen variant, med bare sunne ingredienser. Jeg øver meg litt på lavkarbo-perioden i vente, som har påvirket dene oppskriften. Lavt innhold av karbohydrater, mye sunt fett og proteiner, og oppskriften ser slik ut:

3 egg

1 boks kokosmelk ( 400 g)

1 dl kokosmel

1 scoop bakeprotein ( kan erstattes med vaniljeprotein)

2 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Pisk eggene og tilsett kokosmelk. Pisk videre mens du tilsetter resten av ingrediensene. Har du ikke bakeprotein kan du erstatte det med vaniljeprotein, men da ville jeg tatt litt mindre søtning. Pannekakene skal jo ikke være for søte når det er snakk om middag. Stek på middels varme, gjerne med litt cocosa i pannen. Mens pannekakene steker kan du steke kyllingfilet, mine ble stekt med fersk chili, hvitløk og cocosa. Totalt fikk jeg seks pannekaker av denne oppskriften. Smør pannekakene med et lite lag smøreost, jeg synes Philadelphia med grillet paprika er så god! Legg kylling, ruccola og noen cherrytomater på pannekakene og gjerne server med en salat.

Ja takk til sunne pannekaker når som helst på døgnet!

Zercher og pannekaker

Det ligger virkelig noe i ordtaket borte bra, men hjemme best. Jeg har hatt en fantastisk ferie, men ingenting slår å komme hjem til sin egen seng. Ikke minst å komme hje til favorittgymmet - hvor jeg er så heldig å jobbe også. Ukens første styrkeøkt ble godt gjennomflrt, med fokus på bein. I stedet for vanlig knebøy kjørte jeg Zercher squat i dag, som gir et helt annet tyngdepunkt enn vanlig bøy. Det kommer naturligvis av at stangen er posisjonert forran kroppen, hvilende i armkroken. Jeg anbefaler å kjøre denne øvelsen med genser, da det gjør litt vondt å ha stanga mot bar hud. Du må nok gå en del ned i vekter på denne øvelsen, jeg kjøre med 40 kg i dag og synes det holdt. Kjernemuskulaturen må jobbe mer, og jeg synes personlig jeg får mer kontakt med rumpa. Det er en fin variant til vanlig knebøy som du kan kjøre innimellom hvis du vil ha litt forandring.

Tights og genser fra Better Bodies ( lenkene i innlegget er reklamebasert)


Etter å ha gått gjennom x-antall videoer fra Bret Contreras, bedre kjent som "the glute guy", fikk jeg også sett et klipp hvor han kjører Zercher step-ups. Jeg måtte selvfølgelig teste selv, og øvelsen er egentlig helt lik en vanlig step-up med unntak av stanga. Helt ærlig kommer jeg nok til å fortsette med øvelsen på gamle måten, men det er uansett gøy å teste nye ting!

Som vanlig var jeg skrubbsulten etter trening, men hjemme ventet et tilnærmet tomt kjøleskap etter turen. Heldigvis hadde jeg en ferdig miks for proteinpannekaker stående i skapet, og en boks cottage cheese. Av det ble det utrolig gode pannekaker, supert påfyll etter trening. Jeg er jo mest glad i å lage pannekaker fra bunnen av, men dette var perfekt i farta.  Ferdigmiks finner du til 199 kr her - ellers anbefaler jeg å ta en titt i arkivet mitt på bloggen for mange ulike versjoner av sunne pannekaker!
Nå skal jeg komme meg i dusjen, før jeg skal lade opp til en ny treningsøkt i morgen! Ha en super kveld alle :)

Løping & siste dag

Ny uke - nye muligheter! Jeg skal allefall utnytte muligheten til å nye sola denne siste dagen i Kypros. Selv om det har vært størst fokus på styrketrening har det blitt litt løping også, det gjør alltid godt! Jeg har egentlig fokusert alt for lite på løping i sommer med tanke på Toughest. Jeg kjenner jeg gruer meg til å løpe opp alle trappene i Holmenkollen, men det skal gå på pur vilje om ikke annet. Jeg fant en liten bakke å spurte litt i her også, ikke helt det samme men man må ta det man har!Kompresjons-shorts fra 2XU / t-skjorte fra Craft / sokker fra Kari Traa (sponsede lenker)

Jeg feilberegnet varmen litt og måtte ta meg en liten pause i løpinga, og la like gjerne inn noen sett med pushups. Man trenger jo absloutt ikke være inne på studio for å få gode økter, det kan man få overalt. Etter løpeturen trengte jeg noe kaldt og forfriskende. Iskaffe og vannmelon ble løsningen, det smakte utrolig godt etter svettingen! Jeg bestiller alltid uten sukker og med skummet melk, så blir iskaffen helt innafor den også. Helt innafor er det også å tenke på å at resten av dagen skal jeg bare slappe av på solsenga, før vi kommer hjem i natt. Finfin start på uka med andre ord, håper ale dere starter den på en god måte også!