hits

august 2016

Sunn fastfood

I dag hadde jeg ikke tid til å lage middag, og nettopp på slike dager kan det være lett å ty til fastfood. Det er helt greit også, sålenge man gjør det på den sunne måten! Det er jo så enkelt, dagens middag her i huset var ferdig på fem minutter. Laksewraps med Philadelphiaost, mango, gulrot, vårløk, agurk og litt salat. Putt alt i en lompe eller en grov tortilla, og middagen er klar! Her kan du selvsagt lage din egen variant, med f.eks skinke og andre typer grønnsaker. Det er også veldig godt å bytte ut Philadelphia med pesto, eller hvitløkskesam. Uansett får du en middag som er sunn, enkel og utrolig god. For en sunn hverdag trenger ikke å være så komplisert som mange tror. Bare sørg for å ha ferske og gode råvarer i kjøleskapet, da kommer du nemlig langt. Til og med på dager du egentlig ikke rekker å lage middag :)Det var dagens lille tips fra meg til alle dere, gjerne del dine favoritter for sunn fastfood i kommentarfeltet!

Sunnere kjeks med hvit sjokolade & tranebær

Det er en helt vanlig tirsdag, men jeg klinket til med disse godbitene! Fantastisk gode sjokoladekjeks med biter av hvit sjokolade og tranebær, det blir ikke stort bedre enn det. Jeg kjører rett på med oppskriften som ser slik ut:

90 g smør ♥ 3 toppede ss sukrin gold 2 ss fibersirup clear * 2 egg 2 ss kakaopulver

200 g havregryn 3 ss fiberfin 90 g sukkerfri hvit sjokolade en neve tranebær

* Kan erstattes av annen type sirup / mel

Smelt smør, sukrin gold og og fibersirup i en liten kaserolle. La det smelte, og rør godt sammen. Bland alle de andre ingrediensene i en bolle, og hell smørblandingen over. Hvit sjokolade og tranebær hakker du opp i passende biter og rører godt inn. Bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før du nyter store munnfuller, de smaker ekstra godt med en varm kopp kaffe til. Jeg fikk 12 store kjeks av denne oppskriften, og de ble virkelig gode!Virkelig verdt å teste ut, jeg lover!
 

Hot yoga & høstfavoritter

I går prøvde jeg noe helt nytt - nemlig hot yoga! Det var helt fantastisk deilig, og jeg kommer uten tvil til å være med på en god del slike timer fremover. Her varmes rommet opp til 40 grader, slik at man blir varm og god i kroppen. For meg som er stiv var dette midt i blinken, og jeg fikk virkelig brukt kroppen min på en helt annen måte. Før jeg har tenkt at yoga har vært litt kjedelig, jeg liker jo at det skal være full action og tøff trening. Men nå kjenner jeg virkelig på hvor godt kroppen har av denne typen trening også, og ikke minst bare det å få koblet litt av. Jeg har kanskje vært på tre yogatimer i hele mitt liv, men nå skal jeg få med meg minst en hot yoga time i uka! Det som er så gøy med å jobbe på et senter med så mange ulike gruppetimer på er at jeg får testet ut mange former for trening i tillegg til vektene. Jeg har til og med vært med på en zumbatime, det hadde jeg aldri sett for meg. Men det er utrolig gøy å prøve nye ting, og bruke kroppen på nye måter.

Innleget inneholder sponsede lenker
Selv om det er varmt i salen på HIT Ranheim er det ikke akkurat varmt ute om dagen, og høsten begynner virkelig å komme. I motsetning til en del andre så elsker jeg høsten, den er så fin! Det er noe spesielt med lufta, den blir så skarp og klar. Sammen med alle de fine fargene ute gjør det høsten til en av mine favorittårstider. Er været dårlig kler man bare på seg, og jeg har plukket ut noen varme favoritter som jeg vil dere med dere. Serien med superundertøy fra Craft synes jeg er helt nydelig, og ikke minst helt fantastisk å ha på. Som alltid har Kari Traa også kommet med en kul kolleksjon, og settet under er det salg på akkurat nå!

Superundertøy genser her / Superundertøy genser  med glidelås her / Rosa hals / Blå halsSuperundertøy sett fra Kari Traa her / superundertøy tights her / ullsokker fra Kari Traa her
 

Et helt halvt år

Jeg har ikke sett filmen eller lest boka, men i dag er Ulrik et helt halvt år! Jeg kan nesten ikke tro hvor fort tiden har gått, og samtidig virker det som Ulrik har alltid har vært i livet mitt. Seks måneder siden den største dagen jeg har opplevd, og seks måneder siden livet forandret seg helt. Jeg har aldri vært så fylt av kjærlighet som jeg var akkurat dette øyeblikket, med en helt nyfødt liten Ulrik på brystet mitt ♥

Jeg er selvsagt like forelsket enda, og jeg trives virkelig godt som mamma. Ulrik er en veldig snill liten gutt, og er veldig enkel å ha med å gjøre. Nå som han har blitt seks måneder tenkte jeg å gi dere en liten status på hvordan det står til med bebisen min. Han veide 3155 g når han ble født, nå er han 7020 g. Han er veldig glad i mat, og spiser det aller meste jeg gir han. Brokkoli, avocado, søtpotet og gulrot er store favoritter sammen med havregrøt. Jeg ammer han fortsatt mellom måltidene med fast føde også, det koser vi oss med. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg synes det var helt fantastisk å introdusere litt mat i tillegg til amming, fullamming er slitsomt! Når han er så glad i mat som han er passet det veldig godt for oss begge, og jeg synes det er kjemegøy å lage forskjellig mat til han på kjøkkenet. Han ruller seg både fra mage til rygg og motsatt, men har enda ikke skjønt hvordan han skal komme seg fremover. Det synes mammaen er helt greit, da for da vet jeg hvor han befinner seg! Uansett tar han alt i sitt eget tempo, og jeg stresser ikke med at han skal lære seg det ene eller det andre. Ulrik er alt annet enn en sovebaby, og sover generelt veldig lite. Men han er blid som ei sol - så da kan jeg nesten ikke klage. Likevel innrømmer jeg også at jeg virkelig gleder meg til han klarer å sove gjennom en hel natt!

Det er så rart med det, alt jeg fikk høre av andre mammaer før fødselsen stemmer. Alle ting jeg var sikker på ikke kom til å gjelde for meg, ble sånn likevel. Jeg hater å være borte fra han, jeg kan sitte i flere timer og bare se på han og plutselig har alt annet i livet blitt litt mindre viktig. En sånn mamma trodde jeg aldri at jeg kom til å bli, men der tok jeg feil. Og det er helt greit, for jeg har aldri hatt det så fint som jeg har det nå ♥

Change of plans

Yoghurtnøtter og iskald brus i sofaen, da er det virkelig fredagskveld! Jeg skulle ha vært i Oslo nå, klar for å løpe X-run i mogen. Men pappaen til Ulrik har blitt syk, og de fleste av oss vet jo hvordan det er når menn blir syke. De klarer ikke ta vare på seg selv, og i alle fall ikke på en baby. Så da måtte mor i huset bli hjemme for å passe på Ulrik. Foreldrelivet altså, det er fantastisk men plutselig kan man ikke prioritere seg selv lenger. Men selv om jeg aller helst skulle vært i Oslo, så er det ikke akkurat kjipt å være hjemme ei helg med godgutten min heller. Han har vært med på HIT en tur, og koser seg alltid like mye når han får være med på trening. Egentrening blir ikke akkurat det samme som X-run, men det er et fint lite plaster på såret. Jeg ønsker alle som skal løpe masse lykke til i morgen, spesielt alle i Team HIT!

Hva lurer dere på?

Jeg synes det er morsomt å ha spørsmålsrunder en gang i blant, og det tror jeg dere synes det er også. Jeg vet jo at det ofte er ting dere lurer på som jeg ikke tar opp i innleggene mine. Så her kommer det en gylden mulighet til å få svar på ting dere lurer på, og jeg skal svare så godt jeg kan. Noen spørsmål er kanskje så omfattende at jeg må lage helt egne innlegg om det, mens andre kommer samlet. Jeg gleder meg til å lese alle spørsmålene deres ♥ 

Hvorfor drar du på trening?

Ferien er over for de aller fleste av oss, og det kan være tungt å komme i gang med treningen igjen. Kroppen kjennes kanskje litt slapp etter et avbrekk fra hverdagsrutinene, og det er lett å utsette treningen. Et av mine beste tips er å finne grunner til å trene, i stedet for å finne unnskyldninger for å droppe treningen. For unnskyldninger er det veldig enkelt å finne hvis vi bare leter etter dem. "Jeg sov så dårlig i natt, favorittprogrammet går på tv, det er dårlig vær" og så videre er nok tanker vi alle har tenkt. Da virker sofaen ekstra fristende, og det er nettopp derfor vi må lete etter årsaker til å trene! Vi motiveres alle av ulike ting, så det handler om å finne ut hvilke grunner som motiverer nettopp deg. Hvis jeg skal nevne fem grunner til at jeg skal dra på så er disse helt i toppen:

♥ Trening gir meg mer energi

♥ Trening får meg til å føle meg bedre

♥ Trening gir meg mestringsfølelse

♥ Trening gjør meg sterkere

♥ Trening er fristedet mitt

Dette er grunner til at jeg drar på trening, men det kan være noe helt annet for deg. Hvis du trener for å se bra ut naken så er det helt i orden det også, du må bare finne dine årsaker til å trene. Jeg kan også ha mer konkrete årsaker, som at jeg er sint og vil trene bort til frustrasjon eller at jeg må trene for å være med i X-run i helgen. For treningen gjør seg ikke av seg selv, og enkelte dager kan dørstokkmila virke lang for oss alle. Da handler det om å legge bort unnskyldningene, og finne frem årsakene i stedet!Fortell meg gjerne grunnene til at dere drar på trening!

Flere dager som denne

Denne mandagen har vært så fin! Det eneste feilen jeg har gjort i dag var at jeg trodde jeg trykket på "publiser" på dette innlegget i fem-tiden i dag, men det klarte jeg altså ikke. Ammetåka altså - den eksisterer virkelig! Uansett, mandagen har vært strålende. Jeg har gått tur, trent styrke og løpt intervaller, det er jammen ikke en dårlig start på treningsuka. Flere av dere har lurt på hvordan jeg har lagt opp løpeøktene mine for å forbedre kondisjonen, og intervaller er det som gjelder for min del. I dag ble det 45/15 intervaller, hvor jeg løper i 45 sekunder og har pause i 15 sekunder mellom hver intervall. I dag ble det 20 slike, og beina var helt møre etterpå. Heldigvis kom jeg meg fort til hektene, og kunne ta med favorittguttene mine ut på tur.Mye trening gir også mer behov for mat, og i sola er det lite som frister mer enn smoothie. Her har jeg brukt banan, eple, bringebær og vaniljekesam - kjempegod kombinasjon! Søtt og godt, samtidig som den er full av god næring. Jeg håper sommeren holder seg her enda litt lenger, jeg er ikke helt klar for høst enda. Jeg ønsker meg flere dager som denne, med svett panne i sola og en smoothie til dessert ♥


Laks & alt jeg liker

Jeg elsker laks, og spiser alltid laks to-tre ganger i uken. Det er umulig å bli lei, for både tilbereding av laksen og tilbehøret kan varieres på så mange ulike måter. I dag ble det rett og slett laks med alt det jeg liker best, søtpotetmos, brokkoli, avocado, mango og ovnsbakte tomater. Retten både smaker og ser helt fantastisk ut, og er ferdig på omtrent 30 minutter. Vask søtpoteten, fjern skallet og del den gjerne opp. La søtpoteten koke rundt 25 minutter, til den er helt mør. Laksen stekes i ovnen på 200 grader med salt, pepper, rosmarin og soyasaus til å sette ekstra smak på den. Legg den i en ildfastform, og gjerne la noen cherrytomater bli med inn i ovnen også. De blir så gode! Søtpotet og tomater ville egentlig vært nok tilbehør, men jeg slo altså til med kokt brokkoli, avocado og mangobiter i tillegg. Jeg har jo nevnt tidligere at laks og mango er en fantastisk kombinasjon, så det bør dere absolutt prøve!

God søndagsmiddag alle!
 

Bare en uke igjen

Det føles ut som tiden har løpt fra meg, og plutselig er det bare en uke igjen til X-run i Oslo. Løpet er på 10 kilometer, og sist jeg løp så langt var før jeg ble gravid. Altså en god stund siden, og det er begrenset hvor mye bedre kondisjon jeg klarer å få på ei uke. Selv om jeg ikke er i toppform skal jeg selvfølgelig delta likevel, og gjøre så godt jeg bare kan! Jeg gleder meg masse, og for å forberede meg litt til neste lørdag kjørte jeg ei økt med høy puls i dag. Jeg synes prowleren er helt genial, både til å skyve og trekke. Jeg kjørte annenhver runde med skyv og trekk, for å jobbe med litt ulike muskler. Ekstra gøy er denne øvelsen om du gjør den med en venn, det er så mye bedre enn vektskiver!


Det er bare en ting jeg virkelig gruer meg til med hinderløpet, og det har faktisk ingenting med selve arrangemetet å gjøre. Det blir første gang jeg skal være borte fra UIrik, og jeg vet at det kommer til å bli helt fordferdelig. Jeg savner han jo bare etter noen timer, så flere dager kommer virkelig til å bli en utfordring. Derfor blir han med overalt frem til neste helg, sånn at jeg får vært mest mulig med han. Både han og Siri var helt herlig å ha som heiagjeng på trening i dag!


I tillegg til flere runder med prowleren ble det box jumps og burpees i dag, sistnevnte er vel min hatøvelse nummer en. Men det er min egen feil at jeg er seint ute med treninga, så nå får jeg bare kjøre på den siste uka!
 

Sjokoladelykke

 

For en fantastisk start på dagen dette har vært! Jeg og Ulrik sov lenge, før vi våknet til strålende sol. Jeg skal snart ta meg en liten treningsøkt, men først må jeg selvfølgelig ha litt mat i magen. Jeg er så overlykkelig for at Linn introduserte meg for ProPud, det er jo så godt! Jeg er hekta, og spiser fort en boks om dagen. Dere kan få kjøpt det hos X-life, og jeg synes uten tvil at sjokolade er best. Som den sjokolademonsen jeg er ble det sjokoladeprotein inne i lompene også, skikkelig god opplading før trening!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Etter denne uka er rutiner tilbake igjen, etter en hektisk og innholdsrik sommer. Da lover jeg at blogginnleggene skal komme oftere igjen også, med masse sunn mat og treningsinspirasjon. Og litt hunde- og babyprat selvfølgelig, det slipper dere ikke unna. Ha en super torsdag alle ♥ 

Tirsdagsutfordring

Selv om jeg jobber på treningssenter er det ikke sånn at jeg har tid til å trene der hver dag. I dag ble derfor økta tatt i hagen, med lillehjertet som ekstra belastining. Jeg kjørte bulgarske utfall, knebøy, stepups og utfall bakover med Ulrik hengende på magen. Beina fikk gjennomgå med andre ord, og alle disse er supre øvelser å gjøre med baby. Det går helt fint å gjøre de kun med egen kroppsvekt også, med mange nok repetisjoner blir det fort tungt det også! Ulrik elsker å være med på trening, og koser seg virkelig der han sitter i bæreselen sin. Nå har han blitt sju kilo, så det er jo litt ekstra vekt det!

Fornøyd mamma og fornøyd bebis etter dagens lille økt ♥ Beina var fortsatt stive etter søndag, så dette var mer enn nok for meg i dag! Har dere ikke trent i dag så utfordrer jeg dere til å gjøre de samme øvelsene som meg i hjemme i stua, eller hvor enn dere er når dere leser dette innlegget. Alt dere trenger er en sofa/stol/krakk for å gjennomføre bulgarsk utfall og stepups. Utfall bakover og knebøy trenger dere ingenting annet enn egen kropp til, så det er det er ingen grunn til å la være. 20 repetisjoner på hver øvelse, så mange runder dere får til. De aller fleste av oss trenger mer bevegelse i hverdagen, så det er bare å reise seg opp! Gjerne kommenter hvor mange runder det ble i kommentarfeltet, jeg og Ulrik kjørte fire runder i dag. Heiaheia!

Sunday funday

I dag har vært nok en helt super dag på HIT Ranheim. Endelig fikk jeg tid til å teste litt utstyr selv også, for det har jeg faktisk ikke hatt tid til før nå. Alt kjennes helt utrolig bra, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med utstyret på senteret. Absolutt alt kommer fra Technogym, bortsett fra Bootybuilderen vi har bestilt. Så får jeg ikke tilbake den rumpa mi nå, da skjønner jeg ingenting! Jeg kommer til å kjenne denne økta i morgen i alle fall, det er det ingen tvil om :)


Ulrik har testet barnepassen han også, og virka veldig fornøyd der han lå og kosa seg. Det er så godt å vite at han har det fint mens jeg trener, for da jeg jeg bare koble helt ut og kjøre skikkelig på under øktene mine.  Trening er virkelig fristedet mitt, og det gir så mye energi og glede! Nesten det aller beste jeg vet, Ullisen er på toppen av lista ♥

For en dag!


 

I dag åpnet endelig HIT Ranheim! Dagen har vært helt fantastisk, og jeg har virkelig kosa meg. Jeg er så stolt, over senteret, over alle de fantastiske kollegaene mine og over jobben jeg selv har gjort. Så nå skal jeg virkelig ta lørdagskveld med god samvittighet, sammen med den herlige lille babyen min og en boks med yoghurtnøtter. For de av dere som bor i Trondheim er det gratis trening hele helgen, med gruppetimer for enhver smak. Jeg rakk ikke å bli med på noen timer i dag, men forhåpentligvis får jeg prøvd noen av timene i morgen. Hvis ikke er jeg jo så heldig at jeg jobber på senteret - så gruppetimer blir det nok mer av fremover. Styrketrening kommer alltid til å være nummer en for meg, men jeg har virkelig fått opp øynene for hvor gøy det er å være med på timer i tillegg. Nå er det Ulrik- og mammatid, så jeg ønsker dere alle en helt super lørdagskveld!
 

Dobbel lakenskrekk & jordbærsmoothie

Selv om jeg elsker å være mamma, så innrømmer jeg at jeg ikke elsker lite søvn. Ulrik lider av lakenskrekk, og har ikke lyst til å legge seg før klokka nærmer seg 11 på kvelden. Han våkner 2-3 ganger i løpet av natten også, så jeg vet jo at jeg burde legge meg til å sove samtidig med han. Men så er det så deilig å bare ha en time for seg selv på kvelden, å sitte oppe uten å tenke på noen verdens ting. Bare kose meg med å gjøre ufornuftige ting jeg ikke har tid til ellers i løpet av dagen. Det er rart med det, jeg er stuptrøtt men har ikke lyst til å legge meg. Så vi lider vel av lakenskrekk begge to, men jeg håper vi blir kvitt diagnosen fort! Uansett, det jeg ville dele med dere er den store smoothien jeg slurper i meg. Den har bare to ingredienser, frosne jordbær og vaniljekesam. Kjør sammen med blender, og du har en frisk og good smoothie! Her er det brukt 300 g jordbær og omtrent 150 g vaniljekesam. Topp gjerne med hjemmelaget granola og kvelden er reddet!Med denne i magen skal jeg være godt rustet til natten! Jeg håper egentlig de fleste av dere sover nå, men om ikke annet er det jo et supert lite frokosttips også!
 

Enkle løsninger

Denne uken er mildt sagt travel - men likevel er det viktig å finne tid til god mat og litt trening. Det handler om å ha noen enkle løsninger på lager, og for min del er meieriprodukter en sikker vinner. Dagens kveldsmat ble en boks cottage cheese med banan, blåbær, kanel og sukrin. Det skal ikke så mye til for å få et sunt og kjapt måltid, som i tillegg smaker godt.


Det ble nok en gang intervaller som treningsform, rett og slett fordi det er det beste når man har det travelt. På Hit Ranheim får vi 30 meter med løpebane, det er faktisk den lengste i byen! Men den kan brukes til mye mer enn sprinter, i dag kjørte vi både strikkdrag og runder med prowler på den. Legg til noen runder med battleropes, så skal jeg skrive under på at pulsen stiger!


Nå begynner det virkelig å nærme seg åpning, og det er bare småtteri som gjenstår før senteret er ferdig. Det blir så bra og jeg gleder meg sånn til å kjøre øktene mine her fremover!
 

Grove søndagsrundstykker

Det er lite som slår en skikkelig god søndagsfrokost. Jeg glemte å kjøpe brød til min bedre halvdel i går, og derfor var det på sin plass at jeg bakte rundstykker til frokost. Disse er veldig enkle, men smakte veldig godt. I tillegg metter de lenge, fordi de har så mye god næring i seg. For 20 små rundstykker trenger du:

6 dl havregryn ♥ 2 dl speltmel ♥ 1,5 dl solsikkefrø ♥ 1 dl sesamfrø

2 dl linfrø ♥ 5 egg ♥ 3 dl melk ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver 

Start med å sette ovnen på 220 grader, og bland alle ingrediensene godt sammen. Jeg valgte å fordele deigen i småmuffinsformer, og brukte to spiseskjeer til å fordele. Deigen blir nemlig litt klisste, så det er den enkleste måten å unngå søl. Press deigen godt ned i formene, og topp med litt ekstra solsikkefrø. Ønsker du å bruke hendene til å forme rundstykker går det også helt fint. Sett inn i ovnen i 18-20 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Topp med det pålegget du ønsker, og frokosten er klar. Sammen med en kopp kaffe og et iskaldt glass melk ble dette en mer enn godkjent start på søndagen ♥

Ønsker dere alle en nydelig søndag ♥

Fredagsdate på løpebanen

I dag har jeg og Ulrik vært på HIT Melhus, og det var virkelig gøy! Senteret var helt ekstremt fint, og det var kjempemorsomt å trene der. Vi hadde ikke så god tid til trening, men alt er jo bedre enn ingenting. Derfor fikk vi testet løpebanen litt begge to, og trente sprinter. Jeg sprintet i alle fall, Ulrik prøvde så godt han kunne å komme seg fremover. Det er helt rart å tenke på at han faktisk skal lære seg å gå selv om noen måneder! Det må han øve på, og mor må øve på sprintene sine. Jeg er nemlig alt annet enn rask, så det tar vel ikke lang tid før han tar meg igjen. Uansett så er intervaller en supereffektiv måte å trene på hvis du har dårlig tid, og ikke minst en herlig måte å starte helga på.


Selv om det var godt å løpe kom det aller beste etterpå, for det er ingentig som er like godt som å ligge på gulvet og kose med Ulrik. Nå har vi begge tatt fredagskveld med god samvittighet, og ønsker dere alle en sporty helg ♥

 

Kribling i magen

For en måneds tid siden var jeg på en kjempemorsom shoot gjennom HIT, og resultatet synes jeg ble kjempebra. Dere vil ikke tro hvor mange ganger vi løp frem og tilbake før fotografen var fornøyd, så det ble jo nesten en liten treningsøkt til slutt! Jeg var svett i alle fall, og måtte skifte underveis i shooten. Vi tok bildene på Ranheim, ikke langt unna der det nye senteret som jeg skal være leder for. Nå er det bare ni dager til åpning, så det blir noen hektiske dager fremover. Denne uken kom alt utstyret, og jeg gleder meg som en liten baby til de første øktene jeg skal ha der! Det er masse kribling i magen, jeg er så stolt over både over senteret og av alle de flotte ansatte som skal jobbe der sammen med meg. Jeg skal knipse noen bilder av senteret i løpet av helgen for å vise dere også, virkelig et lite lekeland for alle som er glad i trening!

For de av dere som bor i Trondheim så vil jeg tipse dere om at åpningshelga vår 13. - 14 august er gratis for alle. Det blir gruppetimemaraton slik at man kan teste utvalget av gruppetimer, sunne vafler, trekning av premier og masse gøy. Dere kan se mer om arrangementet på Facebook-siden til HIT som dere finner her. Det hadde vært kjempegøy å se noen blogglesere der, så om dere tar turen gjerne kom bort for å si hei! Dette må vel merkes med #reklame selv om det er min egen arbeidsplass jeg snakker om, nå har jeg lagt ved en så ingen kan bli sinna i alle fall. Uansett håper jeg at jeg ser mange av dere der, kom og få litt mer energi til livet sammen med oss!


 

Quick fix

Ukens første økt er gjennomført, på omtrent 30 minutter. Jeg har nevnt det utallige ganger før, men husk at all trening er bedre enn ingen trening. Har du en halvtime ledig, så bruk den. Ei treningsøkt trenger nemlig ikke å ta all verdens med tid. Ulrik bestemte seg for å sove, og da løp jeg rett ned i kjelleren. Etter en rask oppvarming kjørte jeg en enkel økt med supersett som så slik ut:

A1) Negative pullups x 5

A2) Hipthrust x 20

B1) Roing med vektskive x 15

B2) Overhead squat med vektskive x 20

Jeg rakk å gjennomføre fem runder før Ullis våknet, og da var jeg glad for at det ikke ble en runde til. For selv om økta var kort var den god, og jeg kommer helt sikkert til å kjenne det i morgen. Supersett er så genialt om man har dårlig tid, samtidig som økta blir mer effektiv. Det skal nemlig ikke så mye til for å få brukt kroppen litt, og for å få kjenne på den gode treningsfølelsen.

Topp og sko fra Reebok / tights fra 2XU (sponsede lenker)


Etter trening spiste jeg en god frokost, det har jeg blitt helt avhengig av. Nesten litt rart, jeg har jo ikke spist frokost på mange år. Men ammingen gjør meg sulten som en ulv på morgenen, og da passet det midt i blinken med søtpotetvafler. I går kveld stekte jeg en stor posjon, det er jo så godt! Disse kan nytes med søtt eller salt på, oppskriften finner dere her.  I dag ble det Philadelphia, kalkunskinke og litt grønt på - enkelt og utrolig godt.En veldig godkjent start på onsdagen, håper dere har det minst like fint ♥

Laks & mango

Jeg elsker laks, og spiser det gjerne flere ganger i uken. Jeg synes smaken av laks går så fint sammen med søte ting, og derfor gjør mango selv utrolig godt med laks. Det gjør faktisk jordbær og eple også, selv om det kanskje høres rart ut. Men frukt er så godt i mat, og setter prikken over ien i mange retter. Jeg har ikke alltid vært så flink til å bruke det selv, men har hentet mange tips og inspirasjon fra Linn. Her er det stekt laks og asparges i panna, sammen med hvitløkspepper. Blomkålmosen er laget av most blomkål med en liten dæsj smør, pluss litt salt og pepper. Topp med biter av mango, og server gjerne med litt soyasaus på siden. Så enkelt kan en kjapp, sunn og god middag lages!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ha en super tirsdagskveld alle sammen ♥

Alt er en bonus

Jeg hadde store planer om å følge et treningsprogram kort tid etter fødselen, og dele det med dere. Jeg tenkte at det kom til å bli et fint program for de av dere som har lyst til å komme i gang med styrketrening. Dere har kanskje lagt merke til at det ikke har blitt delt noe program på bloggen, og det er fordi jeg ikke klarer å følge et akkurat nå. Hvis jeg bestemmer meg for å følge et program, så gjør jeg det aldri halvveis. Sånn er jeg med alt her i livet, på godt og vondt. Skal det være fire økter i uka så føler jeg at det er et nederlag om jeg ikke klarer å gjennomføre alle. Akkurat nå er det Ulrik som er sjefen i huset, og hvor mye trening jeg får inn i løpet av uken kommer an på han. En uke kan det bli tre uker, neste fem og to etter der igjen. Jeg tenker at hver eneste økt er en bonus, og at alle treninger jeg får til er som en date med meg selv. Selvfølgelig vil jeg ha flest mulig dates i løpet av uken, men jeg overlever faktisk om det bare blir et par også. Det jeg vil frem til med dette innlegget, er at trening må ikke alltid planlegges ned til minste detalj. Du må ikke på død og liv følge en plan hele tiden, men heller være spontan og gjøre den treningen du synes er gøy. Om det er styrketrening, zumba eller løping er ikke så farlig - så lenge du bruker kroppen din og trives med det. For det er nettopp det som skal stå i fokus, treningsglede. I dag er det både ny uke og ny måned, men jeg blir nødt til å legge inn et gammelt bilde på dette innlegget. Jeg har nemlig ikke trent i dag, men det er helt ok ♥