hits

august 2015

Stolt & super start

Det høres kanskje litt rart ut å være stolt over å ha spist en helt vanlig middag, men jeg er faktisk det! De siste månedene har jeg spist helt rare ting, og ofte vist bilder på bloggen av ting jeg har servert til kjæresten. På grunn av kvalmen har all mat vært hard i konsistensen, ellers har den ikke gått ned. Det har gått mye i knekkebrød, alt for godt stekte rundstykker, rå nudler og riskaker. Jeg som egentlig elsker meieriprodukter klarer ikke engang tanken på å spise det nå, helt utrolig rart hvor mye som ender seg! Derfor er jeg superstolt i dag, bare fordi jeg har spist en vanlig middag. Det er nemlig lenge siden sist! Karbonadedeig, brokkoli, ris og hvitløkskesam lå på tallerkenen i dag, og det var veldig godt. Det enkle er faktisk ofte det beste :) 
I tillegg til en bra middag har jeg også fått inn ei bra treningsøkt, og en fin tur i bymarka med Guapo. For en god start på uka altså, med masse energi! Det er å trene styrke har alltid vært viktig for meg, men spesielt nå som jeg er gravid. Det er viktigere enn noensinne å ha en sterk kropp, og jeg står på så godt jeg kan. Jeg trener hele kroppen hver økt, og tar meg tid til rulling pluss tøying etter hver eneste økt. Det gjør så godt, i allefall etter jeg er ferdig med det!

Tights fra 2XU / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker) 


Nå er jeg sliten etter en fin dag, og skal straks finne senga. Jeg sover fort 12-14 timer i døgnet nå om dagen, det er hard jobb å bygge et lite menneske. Så er det litt gøy at for første gang i livet kan jeg kalle meg en kroppsbygger! 

Søndagschips

Noen ganger får jeg bare utrolig lyst på noe salt. I stedet for å gå på butikken er speltlompechips helt perfekt. Disse har jeg kost meg med mens jeg har jobbet med nye treningsprogrammer ikveld. Alt du trenger er speltlomper, litt ost og krydder for å lage disse godbitene. Jeg har postet oppskriften før, men den er faktisk for god til å ikke deles igjen! Skjær speltlompene i trekanter som du legger på et bakepapirkledd stekebrett. Velg krydder som du liker, jeg synes enkelt og greit grillkrydder og salt er den beste kombinasjonen! Topp med litt revet hvitost og sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter, så har du chips klare til servering!

Å servere med hvitløkskesam og salsa er helt perfekt synes jeg! I tillegg til å spise de som chips plukket jeg et annet tips fra Strongbody sine middagsforslag, nemlig å bruke speltlomper som nachochips! Fremgangsmåten blir den samme, så kan du selv velge om du vil ha ost på eller ikke. Hvis du er nyskjerring på Strongbody coaching, så send meg en epost på nora@strongbody.no.


Nå skal jeg se ferdig Dear John før jeg finner senga, håper dere har hatt en like fin helg som meg ♥

Sjøluft & lave skuldre

Nå er jeg i skikkelig helgemodus. Det får jeg alltid når jeg er på Frøya, det er så fint og fredelig her. Været har vært litt ruskete frem til nå, men endelig ble det blå himmel. Det ble både jeg og Guapo glad for, ingenting er som frisk sjøluft! Nå skal vi ut på tur sånn at vi får rørt oss litt før 50-årsdagen til tante ikveld. Jeg vet ikke med dere, men jeg hater å holde drikkeflaske i hånden når jeg går på tur. Jeg liker best å ha hendene fri, og derfor synes at det nye turbeltet til Kari Traa er helt perfekt! Plass til mobil, nøkler, prooteinbar og selvfølgelig drikkeflaske mens vi er ute på tur.

Fargerik fleecegenser her / tights her / drikkebelte her (sponsede lenker)


Det passer midt i blinken med en gåtur, før jeg skal ordne meg til bursdag samtidig som jeg koser meg med nøtter og smågodt. Nå er det virkelig lave skuldre og helg!SushitorsdagMed formiddager preget av oppkast og kvalme er det som regel på kveldtid at jeg får i meg skikkelig mat. I dag hadde jeg lyst på noe skikkelig godt, og valget falt på sushi. Det er så godt, og jeg er så glad for at jeg fortsatt kan spise det som gravid! Sushi er sunt, inneholder masse god næring og er faktisk ganske enkelt å lage. Venninna mi er ikke så glad i rå laks, derfor ble mange av laksestrimlene stekt på forhånd denne gangen. Det var veldig godt det også, men jeg synes personlig at rå er aller best!

Når du lager risen er det viktig å starte med risen, denne tar litt tid. Etter risen er ferdigkokt skal det tilsettes sushieddik for å få den klebrigheten som trengs. Denne kan du kjøpe i butikken eller lage hjemme. Om du lager selv kan du bruke 0,5 dl riseddik, 2 ss sukrin og 1 ts salt. Denne blandingen holder til ca 8 dl sushiris. Ingrediensene skal røres godt sammen slik at sukrin og salt har løst seg opp, og tilsettes litt etter litt i den ferdigkokte risen. Deretter er det bare å fylle rullene med akkurat det du har lyst på, her er det egentlig bare fantastien som setter grenser. Masse gode grønnsaker og philadelphiaost er en sikker vinner hos meg, det slår absolutt aldri feil!

Hvis dere har noen gode sushitips så gjerne del de i kommentarfeltet også, jeg elsker nemlig å prøve nye smaker!

Sen trening, takk & tilbud

Først og fremst må jeg si tusen hjertelig takk til dere alle sammen, det var så gøy å lese alle gratulasjonene fra dere!  Jeg koste meg utrolig mye med å lese de, og smilte fra øre til øre. Jeg har gjort mitt beste for å skjule graviditeten med store hettegensere og gamle bilder på bloggen, men nå kan jeg endelig dele alt med dere. Som dere vet har jeg tatt treningen med ro og skyldt på ryggen, når det i realiteten også har vært mye på grunn av babyen i magen. Jeg er selvsagt for et aktivt svangerskap, men det er kanskje tiden for maksløft og maratontrening. Men jeg koser meg likevel på trening, og kjenner at kroppen blir sterkere for hver dag som går! Kveldsøkta i dag så slik ut:

Sumo markløft 3 x 10, 40 kg

Nedtrekk 3 x 8, 41 kg

Sittende roing 3 x 8, 36 kg

Benkpress 3 x 8, 40 kg

Sittende skulderpress 3 x 8, 10 kg

Stående sidehev 3 x 10, 4 kg

Tights fra 2XU / genser fra Better Bodies / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)
Treningen min er litt senere enn vanlig til om dagen, jeg er nemlig steindårlig tidlig på dagen. Derfor er jeg delvis sykemeldt, men prøver å jobbe så mye som mulig. I tillegg har jeg fått ødem, som betyr at jeg har ekstremt mye vann i kroppen. Ikke engang kjærestens sokker passer lenger, så nå må jeg ut for å kjøpe strørrelse 45 i sokkker. Støttestrømper har jeg også kjøpt meg, så dere kan tro jeg føler meg som en 70-åring om dagen! Men jeg vet at alt blir verdt det i februar når den lille kommer.
Selv om det er sent på dagen må jeg tipse dere om tilbudet hos X-life, nemlig 25% på et valgfritt produkt! Jeg for min del må shoppe mye om dagen, da det aller meste begynner å bli for smått. Jeg kan uansett garantere at bloggen ikke kommer til å bli omgjort til en typisk mamma-blogg, det er det mange andre som er flinke på. Jeg skal holde meg til mat og trening, så det er bare å følge med videre. Ha en fortsatt flott kveld da dere!

Nystekt brød & nye øvelser

Det er lite som slår nystekt brød, i allefall hvis du har et iskaldt glass melk til. Havrebrød er noe av det beste jeg vet, og det er så enkelt å lage! Alt du trenger er 100 g havregryn, 1 dl vann, 1 ss sukrin og 1 ts salt. Bland godt sammen, og form til fire flate brød på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 200 grader i ca 15 minutter, og brødene er klare!Havrebrød ble gårsdagens lunsj i sola, men blogg.no hadde tekniske problemer og derfor kommer innlegget først i dag. Men nyystekt brød er jo like godt alle dager i uka! Jeg gjennomførte også den tredje treningsøkta på planen min nå i helgen, og jeg måtte bare utfordre meg selv litt. Selv om jeg vet det er viktig å ta det med ro og kjøre øvelser som er trygge måtte jeg bare prøve noe annet. Trening skal jo være gøy, og da må jeg bare legge inn noen sprell også. Hoppende pushups mellom kasser er så morsom øvelse, men det kjentes at jeg ikke har tatt den på lenge! 3 x 8 var det jeg klarte før jeg var dødsliten, men det var uansett kjempegøy å teste øvelsen igjen! Jeg kjenner på meg at det kommer til å bli mange nye øvelser på meg i tiden fremover, kroppen kommer seg fort. Mandagsmorgen og nye muligheter står for tur, ikke minst nye treningsøkter!. Ønsker dere alle en super start på uken :) 

Fastfood style pizzaHei dere! Gårsdagens middag måtte lages fort, da både jeg og kjæresten kom hjem skrubbsultne. Valget falt på en pizza vi har spist flere ganger før, men jeg har aldri postet den på bloggen før. Grunnen er vel at den ikke er "sunn nok,"  men i helgene synes jeg virkelig det er rom for å kose seg litt ekstra. Så her kommer oppskrift på en skikkelig fastfood style pizza, ferdig på null komma niks! Vi har brukt ferdig pizzabunn fra Tine, med fullkorn og spelt. Næringsinnholdet i den er faktisk ikke så verst, og den smaker utrolig godt. Rull den ut og stek på 225 grader i 3-4 minutter, før du tar den ut og smører en boks kremost over bunnen. Vi har brukt krydderost her, og det ble utrolig godt! Fordel finhakket løk og fersk sopp over, før du legger på ost og spekeskinke. Inn i ovnen igjen på samme temperatur i 13-15 minutter, så er pizzaen klar til å nytes!


Så utrolig godt, og så utrolig enkelt! Er det helg så er det helg, og jeg håper noen av dere prøver denne en gang. Dere kommer nemlig ikke til å angre!

Kveldstrening og chiapudding

Det blir litt senere blogging og trening enn vanlig nå om dagen, det er nemlig så mye som foregår. Men å komme seg på trening sent er bedre enn ingen trening, og i denne økta ble faktisk skikkelig god. Jeg merker at kroppen repsonderer bedre og bedre på styrketreninga, og det er så godt! I dag kjørte jeg en litt annen variant av pusupsene mine, i stedet for å ta de på slynge tok jeg de på stang. Jeg synes det er så tungt!

Fantastisk god tights fra Röhnisch / genser fra Kari Traa / sko fra Adidas (sponsede lenker) 
Etter trening sto chiapudding klar i kjøleskapet, det er så godt! Denne varianten er laget av 200 ml kokosmelk,2 toppede ss chiafrø og 1 ts vaniljepulver som røres godt sammen. La det stå i kjøleskapet  i 3-4 timer eller over natten hvis du har mulighet. Så er det bare å toppe med det du har lyst på, ferske bær, nøtter eller frukt. Da er denne herligheten ferdig, proppfull av næring og med fantastisk god smak!

Smoothie med mango, jordbær og peanøttsmør

Noen dager går virkelig i ett - og i dag har vært en sånn dag. Jeg hadde ikke tid til å lage en skikkelig middag, men jeg rakk i allefall å lage en stor smoothie! Rask, god og sunn næring i farta er absolutt ikke å forakte. I denne smoothien har jeg brukt 400 g frosne jordbær, 1 mango, 2 bananer, 2 ss peanøttsmør og ca 2 dl melk. Peanøttsmøret kan selvfølgelig sløyfes, men jeg syne det var prikken over i'en i denne smoothien. Kjør alt godt sammen med en blender, og vips har du et herlig måltid klart!


Denne smaksbomben gir god energi og er mettende, så om du fortsatt ikke har spist kveldsmat er dette er supert alternativ. Like godt er det også til frokost i morgen tidlig, smoothie passer nemlig når som helst! Har du en favorittoppskrift på smoothie del den gjerne i kommentarfeltet. Jeg synes det er så gøy å få inspirasjon fra dere lesere, så det er bare å fyre løs :)

En dårlig økt er bedre enn ingen økt

Den treningsøkta jeg hadde i dag var faktisk ikke så mye å skryte av. Lite piff, lite kontakt og egentlig bare en lite god økt. Men vet dere hva? Det er faktisk helt greit! Det er ikke alle økter som kan være kanongode, ikke alle gjennomføres i såkalt "beastmode," men det viktigste er at det gjennomføres. All trening er bedre enn ingen trening, husk det! Så om du bare har tid til 20 eller 30 minutter - bruk den tiden du har og gjør det du kan. Det er nemlig ikke optimale forhold hele tiden, og uten de dårlige øktene setter man ikke like stor pris på de gode. Uansett om økta ikke var topp kan jeg vise dere en mageøvelse jeg synes er super, som dere ser på bildene under.

Tights fra 2XU / genser fra Better Bodies (sponsede lenker)

Start med beina på en bosuball, og hendene på bakken i pushups posisjon. Dra annenhvert kne så nærme motsatt albue som du får til. Denne er faktisk tyngre enn den ser ut til :) Selv om økta ikke var tipptopp trenger en sliten kropp næring likevel, og hva er vel bedre enn norske jordbær og vannmelon? Jeg føler jeg må nyte det så lenge sommeren er her, før jeg vet det er vel begge favorittene borte fra butikkene.
 Nå skal jeg ta tidlig kveld, lade batteriene og satse på en enda bedre økt i morgen!

Grillmiddag med sunt og nydelig tilbehør

Grillmat er noe av det aller beste jeg vet. Derfor jeg er så utrolig glad for at solen endelig har bestemt seg for å vise seg frem her i Trondheim også! For meg er laks og kylling to store favoritter på grillen, det går jeg aldri lei av. Er man flink til å variere tilbehøret fra gang til gang får man jo nesten et helt nytt måltid. Denne gangen falt valget på ovnsbakte søtpoteter, en stor salat og hvitløkskesam. Start med søtpotetene - de tar lengst tid. Skyll den og skjær i båter, velg krydder etter ønske og hell gjerne litt olje over. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter, så er de klare til å spises! I mellomtiden kan du lage salaten, og starte med grillingen av kjøttet.

Så ikke dette godt ut kanskje? Helt perfekt i mine øyne i allefall! En annen ting som er helt perfekt for meg er Guapo, og i går var vi innom oppdretteren hans.  Hun tok noen superfine bilder av kjekkasen som jeg bare måtte dele med dere, godgutten har jo blitt så fin! Nesten alt v pels har kommet tilbake, og mye av det skyldes at vi byttet fôret hans. Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor stor forskjell riktig næring kan gjøre, både når det kommer til mennesker og dyr.Både jeg og Guapo ønsker dere en fortsatt fin mandag, håper dere har hatt en super start på uka!Utetrening i sola

 I dag har det virkelig vært sydentemperaturer her i Trondheim. Med så fint vær ute skjønner jeg godt om folk ikke har lyst til å gå inn på et treningssenter for å svette. Det kan man jo fint gjøre ute i sola! Enten du går fjelltur, løper eller sykler får du hjertepumpa skikkelig i gang. Du kan også trene enkel styrketrening ved hjelp av bare et strikk. Noen av mine favoritter ser dere på bildene under, her får man trent hele kroppen!  

Denne øvelsen trener den øvre delen av ryggen, og utføres ved å holde strikken ut forran deg. Trekk armene ut til siden med så strake hender som mulig.

Topp fra Better Bodies / Shorts fra Craft / Treningsstrikk fra Abilica (sponsede lenker) 
Knebøy kan du ta med kroppsvekt, eller med strikk rundt beina for å få litt ekstra motstand. Her holder jeg fokus på å presse knærne ut i mot stikket gjennom hele øvelsen. Surr gjerne strikket dobbelt/trippelt for å få rett motstand.
For skuldrene kan du trene upright rows. Stå på stikken og trekk det opp til haka, før du senker ned igjen og gjentar øvelsen.

Stående roing kan du også trene med stikk, motstanden bestemmer du ut i fra hvor langt ned på strikken du holder. Hold en rett rygg, og husk å la albuene gå tett inntil kroppen.Håper det ga litt inspirasjon til trening utendørs, det er jo så godt å svette ute i varmen!

Cravings og proteinkaffe med kokos

Det er få ting som slår en god iskaffe på sommeren. I stedet for å kjøpe på butikken kan du faktisk lage den selv, med akkurat de smakene du vil. Denne gangen har jeg laget en helt ny variant, inspirert av Stongbody-matplanen. Bland  20 gram sjokoladeprotein med kokosmelk, her har jeg brukt 100 ml. Kok opp bittelitt vann, og tilsett ønsket mengde pulverkaffe. Jeg brukte to toppede teskjeer, husk å rør den godt ut i det varme vannet. Hell kaffe i blandingen med kokosmelk og protein, og tilsett iskaldt vann. Rør godt og topp gjerne med litt kanel, så er den klar for å nytes! Har du isbiter kan de med fordel tilsettes også, men den her ble virkelig god.

Innlegget inneholder sponsede lenker

Det er lørdag og jeg sliter skikkelig jeg cravings, ikke på mat eller godis med på nesten alt fra Kari Traa! Den nye kolleksjonen er så fantastisk fin, og jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg skal bestille. Her er noen av mine favoritter, disse plaggene vil lyse opp treningshøsten!

Svart genser her / Fargerik fleecegenser her / Lilla regnparkas her /  Løpejakke her / Fleecejakke her / Tights finner dere her / Oransje genser her
Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, det er så deilig med rolige helger synes jeg. Lader batteriene 100% opp til en ny uke!

Fredagskos med sunn vaffelJeg elsker vaffel! Det er så godt, uansett årstid. Nå er det jo blitt helg også, så hva passer bedre enn litt sunn fredagskos? Det du trenger for å lage disse sunne vaflene er følgende:

200 g havregryn

1 boks vaniljekesam

2 egg

2 dl vann

1 ss cocosa

3-4 ss sukrin

2 ts kanel

1 ts kardemomme

Smelt cocosa, og pisk sammen med eggene.Tilsett resten av ingrediensene og la gjerne røra svelle litt før du setter i gang med stekinga. Jeg bruker spray fra PAM for å smøre vaffeljernet med, slik at det ikke brenner seg fast. Så er det bare å steke vaflene, og server gjerne med litt sommerlig tilbehør til. Norske jordbær er så fantastisk godt, og smaker godt sammen med alt!

Ønsker dere alle en super start på helgen!

Lavkarbo & proteinrike eggmuffinsHvem har sagt at muffins ikke er kan være et måltid i seg selv? Det handler bare om hvilke ingredienser en velger, disse er så sunne at du kan spise de hver eneste dag om du vil! Egg er en fantastisk kilde til fett og protein, det er det ingen tvil om. Vil du ha et litt mer spennende tips enn å bare bruke de til omelett, så bør du prøve eggmuffins! Ingrediensene er de samme som i vanlig omelett, men du lager de heller i ovnen. Da får du smakfulle og mettende muffins som er superenkle å ha med seg i lunsjboksen, eller for  få god næring i farta. I disse har jeg brukt følgende ingredienser:

5 egg

150 g skinke

Revet ost

Paprika

Tomat

Hvitløk

Basilikum

Salt & pepper

Pisk eggene godt sammen med presset hvitløk og krydder. Skjær skinke i passende biter, og det samme med grønnsakene. Her kan du selvsagt variere, og putte akkurat de grønnsakene du ønsker i røra. Pisk det sammen og fordel i smurte muffinsformer. Hvis du vil fordeler du revet ost på toppen, før du steker de midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.  Jeg fikk fem muffins av denne oppskriften, og valgte tok ost på tre av de. De med ost var best, men de blir gode uten også!

Dette er de første muffinsene jeg har laget med kun egg, og det ble suksess! Vil du ha inspirasjon til andre typer matmuffins har jeg postet mange oppskrifter før, som jeg tenkte å minne dere på i dag.

Matmuffins med havregryn, ost, skinke og avocado finner dere her.

Matmuffins med søtpotet og karbonadedeig finner dere her.Lavkarbo matmuffins med egg, linfrø og ost finner dere her.

Det var dagens matinspirasjon fra denne kanten - håper dere har en strålende torsdag hele gjengen!

Magetrening & planlegging

God morgen alle sammen! Eller, klokka er egentlig 23.20 nå mens jeg sitter her og skriver så jeg burde vel egentlig skrive god natt. Men jeg antar få leser blogg på denne tiden av døgnet ,så jeg legger det til autopublisering i morgen tidlig i steden. Det er ikke så greit det der med å planlegge tiden alltid! Uansett, det jeg ville fortelle dere i dag er at magetrening er et stort fokus for meg om dagen. Både naprapat og fysioterapaut har funnet ut at jeg har dårlig kontakt med kjernemuskulaturen min, og at dette kan ha vært en årsak bak prolapsen. Derfor er dette på toppen av prioriteringslista mi nå, og faktisk kjenne at kjernen er "med" på alle øvelser jeg gjør. Dette gjelder ikke bare på selve mageøvelsene, men også under alle andre øvelser. Jeg har kanskje vært for ensforming med tanke min trening av kjernemuskulatur tidligere, men nå er det andre boller!  Sideplanke med hoftehev er en super øvelse - men prøv å gjennomfør den i slynger. Det krever en helt annen stablititet, og er faktisk grisetungt! Jeg klarte ikke mer enn 3 x 6 repetisjoner første gangen jeg gjennomførte den, men jeg har allerede blitt mye sterkere i øvelsen. 

Helblå i tights fra 2XU / genser fra Better Bodies / sko fra Adidas (sponsede lenker)
Selv om jeg ikke er verdensmester på å planlegge tid, så klarte jeg iallefall å planlegge maten min bra i går! Laks hadde jeg ferdig oppstekt fra dagen før, den holder seg fint i kjøleskap. Dermed var det bare å koke et par egg mens jeg kuttet opp det vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet, og vipps var en fantastisk god salat ferdig. Egg og laks er matvarer som metter lenge, og passet meg derfor midt i blinken på en hektisk dag.

Ha en super onsdag alle sammen, og gjerne del deres favoritter for mageøvelser i kommentarfeltet også!

Strongbody!

Nå om dagen skjer det mange store og spennende ting i livet mitt, og jeg gleder meg veldig til å fortelle dere alt! Noen kort må jeg holde inntil brystet et liten stund til, men jeg har noe fantastisk bra å dele med dere denne mandagen. I tillegg til PT-timene mine på HIT har jeg drevet med nettcoaching i ca. et år nå. Det har gått veldig fint, men jeg er en type person som jobber best med et team rundt meg. Når man er flere som brenner for det samme er det så lett å motivere hverandre, ta lærdom av hverandre og spille hverandre enda bedre enn hva man var alene. Sånn har jeg det i jobbsammenheng fra før, men altså ikke når det kommer til nettcoachingen. Ikke før nå. Fra i dag er jeg nemlig så heldig å bli en del av Strongbody-teamet, som har drevet med coaching i tre år. Mennesker som er fulle av kunnskap om trening og kosthold, og som har fantastiske resultater å vise til med kundene sine. Jeg har allerede snappet opp noen gode tips fra måten Strongbody bygger matplanene sine på, og dere kommer nok til å se mange gode oppskrifter hentet fra deres matplaner på bloggen fremover! Både trening og kosthold skreddersys til hver enkelt person, og mange tror diettplaner inneholder kjedelig eller lite mat. Det kan jeg avkrefte med en eneste gang, sjekk bare disse bildene som er tatt rett ut i fra en Stongbody-matplan:Tenk at en kan spise så mye godt, og fortsatt få resultater som på bildet over. Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor mye man faktisk kan forandre kroppen sin ved hjelp av trening og kosthold, det finnes faktisk nesten ingen grenser. Har du lyst på mer info angående coachingen så send meg en epost på nora@strongbody.no, eller legg igjen eposten din i kommentarfeltet så sender jeg en PDF med all informasjonen du trenger. Hilsen en smørblid og nybakt Strongbody-coach!

Søndag & Scampi

Det med mat trenger ikke være så vanskelig, det handler bare om å være litt kreativ. De aller fleste rettene og bakverkene jeg lager tar jeg bare på feelingen, og setter sammen smakskombinasjoner som jeg tror blir bra sammen. Noen ganger er det selvfølgelig like vellykket, men de aller fleste gangene blir det bra! I dag er det jo søndag, og jeg hadde ikke all verdens utvalg i kjøleskapet men likevel klarte jeg å lage noe som ble utrolig godt. Jeg stekte scampi sammen med presset hvitløk og finhakket chili i panna og lot det frese godt sammen. Deretter hakket jeg opp de grønnsakene vi hadde, som var gulrot, plommetomat, sjarlottløk, paprika og erter. Jeg smakte til med salt og pepper, samt litt fersk basilikum. Resultatet ble ser dere under, supersunt og fantastisk godt!


Nå skal jeg legge meg ned i sofaen og se The best of me, herlig med en skikkelig jentefilm for å avslutte helga!

3/3 og metime

I dag var det klart for den tredje og siste økta som står på treningsplanen min. Nå ligger altså hele programmet ute, så om det er noen nybegynnere der ute eller kanskje flere med ryggskader kan det være fint å starte opp med. Jeg har iallefall storkost meg på trening denne uken, og nettopp det er så viktig! Trening skal nemlig være gøy, selv om det er tungt. Økta i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 10, 22,5 kg

Glutebridge med strikk 4 x 15, 20 kg

Pullthrough 3 x 10, 23 kg

Lårcurl på ball 3 x 10

Benkpress 3 x 8, 25 kg

Paloffpress 4 x 10 hver side

Tights og singlett er begge fra 2XU (alle lenkene i innlegget er sponset)

 Jeg har ikke bare kost meg med trening i dag, men jeg hatt mange timer med egentid også. Lørdagsmorgen og frisørtime på Glimt, det blir ikke stort bedre enn det. Jeg har extensions fra Hairtalk, det har jeg hatt i nesten tre år nå. Det er tapeextensions som er utrolig skånsomme mot håret, og kvaliteten på håret er utrolig bra. Når mitt eget hår vokser tas festene bare ut, og festes høyere opp slik dere ser på bildene under. Håret jeg har nå satt jeg på rett før Blogawards i januar, og det er like fint enda. Behandler du håret fint kan du ha det samme settet med hår lenge før det trenger en utskiftning. Hår er som alt annet det også, tar du godt vare på det holder det lenger. Jeg var hos de flinke folkene på Glimt bli ny studio dag, og følte meg faktisk som ny når jeg gikk ut døra. Utrolig hvor mye hår kan ha å si! Jeg er så happy med hairtalk og ikke minst med fargen, at smilet ikke kunne holdes tilbake.

Når jeg i tillegg har nok ei økt som føltes veldig bra, ja da kan jeg absolutt ikke klage på livet! Jeg som aldri trener med løst hår måtte bare gjøre det i dag, så fornøyd! Da har jeg vel all rett til å ta en skikkelig selfie med speilreflekskamera i god bloggstil denne lørdagen. Nå venter jentekveld og sushi - ha en superduper lørdag alle sprekinger

Proteinrik smoothie med cottage cheese og vannmelon

Mange lurer på om de trenger å inkludere proteinpulver i kostholdet når de trener mye. Dette kommer helt an på den enkelte personen, og hvordan kostholdet ellers ser ut. Jeg for min del bruker svært skjelden proteinpulver, jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg drakk en proteinshake. Det trenger man nemlig ikke hvis en er flink til å spise nok proteiner ellers. I dag lagde jeg en superdeilig smoothie som er full av proteiner, men uten protenpulver. Her har jeg brukt 4 store skiver vannmelon, 400 g jordbær, 1 banan, 300 gram cottage cheese og 2 ss sukrin+. I den mengden cottage cheese er det ca. 40 gram proteiner, da ble det 20 gram i hver av disse deilige smoothiene. Jeg vet det er en del som ikke liker cottage cheese, men i smoothie er det faktisk umulig å kjenne smaken. Andre alternativer til proteiner i smoothie som jeg bruker ofte er ulike kesamvarianter og rå egg, det gjør virkelig susen det også!

Lenkene i innlegget er sponset

I dag har jeg fri fra styrketrening, men har selvføgelig vært ute på tur med Guapo. Hverdagsaktivitiet er undervurdet, og jeg liker å legge inn noen enkle styrkeøvelser på slutten av en gåtur. Muskulaturen er jo allerede varm, så da kan jeg like gjerne få opp pulsen litt på slutten av turen! Pushups, planke, burpees, knebøy, utfall og mountain climbers er eksempler på øvelser hvor du bare trenger din egen kropp, her er det bare fantasien som setter begrensingene. I dag ble det flere runder med vandreplanke på meg, og den svir virkelig i magemusklene! Begynn i pushups-posisjon, og senk en og en albue ned til bakken slik at du blir stående i planken. Her kan du gjerne holde noen sekunder, før du går opp til utgangsposisjon igjen. Prøv å ha 10-12 repetisjoner på hvert sett, så skal du kjenne at det begynner å svi!

Fresh tights fra Adidas til bare 399 her  / Joggesko fra Adidas her
Nå skal jeg faktisk snart komme meg i seng, for å lade opp batteriene til en ukens siste arbeidsdag! 

Sumo markløft og onsdagstaco

Onsdag og ukens andre styrkeøkt sto på planen! Denne gangen ligger fokuset litt mer på overkropp, men jeg har likevel valgt å ta med en super øvelse for bena. Sumo markløft er en av mine favorittøvelser, perfekt hvis en ikke har mulighet til å ta vanlig markløft. Dette kan være grunnet mangel på bevegelighet, dårlig teknikk eller på grunn av skade som for min del. Jeg skal la ryggen bli mye sterkere før jeg kjører vanlig markløft igjen, men i mellomtiden skal jeg kose meg med sumo markløft. Du starter med en bredere fotstilling enn på vanlig markløft, og stanga skal være tett inntil leggene. Senk rumpa ned mot gulvet, og ta tak i stanga med hendene på innsiden av knærne. Press brystet opp og frem, så er du i startposisjon. Med lår og rumpe skyver du opp, husk å ha strake hender gjennom hele løftet. Startposisjon ser dere også på bildene under. Husk som alltid å skvis rumpa på toppen av løftet. Dette er en øvelse man kan bli veldig sterk i, jeg kjørte superlett i dag med 25 kilo. Økta så slik ut: 

Sumo markløft 3 x 10, 25 kg

Nedtrekk 3 x 10, 23 kg

Sittende roing, 3 x 12, 18 kg

Sittende skulderpress 3 x 10, 6 kg

Stående sidehev 3 x 12, 3 kg 

Kneetucks i slynge 3 x 8 

Genser fra Better Bodies / tights fra 2XU / sko fra Reebok (sponsede lenker)
Jeg måtte bruke lang tid på oppvarming i dag - jeg er nemlig helt sinnsykt støl etter mandagens økt! Trapper har vært mitt verste mareritt, og jeg kunne aldri se for meg at jeg skulle bli stiv som en stokk bare av en styrkeøkt. Men sånn er det når man har vært ute av gamet lenge, og jeg vet det bare kommer til å bli bedre. Jeg går bare rundt og smiler for meg selv på trening nå, det jo verdens beste følelse å trene styrke! Nesten så jeg hadde glemt hvor godt det er, ikke rart jeg elsker å drive med dette. Noe annet jeg elsker er taco, og for andre gang denne uken ble det middag i dag. Jeg må nesten på avvenning snart tror jeg, klarer ikke å slutte!  Men når det er så sunt, så godt og så enkelt gjør det vel ingen skade. Det er jo tross alt lillelørdag også!

Ha en fortsatt super kveld da dere!

Kremet fullkornspasta med laks og reker

Denne retten  ble en supersuksess! Jeg lager ikke pasta så ofte, men det er det jo ingen grunn til. Det er så enkelt, og man kan lage mange fantastiske retter med det. Hvis en ikke er så glad i sjømat kan man selvfølgelig bytte ut laks og reker med kylling, men jeg synes denne kombinasjonen ble helt fantastisk. Dagens middag er faktisk en av de beste måltidene jeg har spist på lenge, og jeg er overlykkelig for at jeg lagde så stor porsjon. Denne oppskriften holder nemlig til fire personer, her i huset er vi er bare to så nå har jeg lunsj i morgen også. For å lage denne oppskriften trenger du:

500 g fullkornspasta

500 g laksefilet

200 g reker

2 sjarlottløk

250 g plommetomater

1 kinesisk hvitløk

1 boks creme fraîche lett 

1 dl vann

Salt 

Pepper 

Basilkum

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær laksefilet i passende store biter og stek i panna sammen med finhakket løk. Sørg for at laksen er gjennomstekt før du tilsetter tomater og reker. Jeg brukte enkelt og greit reker i lake denne gangen, kanskje ikke helt det samme som ferske men det ble utrolig godt likevel! La det surre litt sammen før du tilsetter boksen med creme fraîsche. Tilsett vann etter ønsket tykkelse på sausen, jeg brukte ca. 1 dl i dag. Smak til med salt og pepper, og finhakket basilikum. Retten tåler ganske mye krydder etter min mening, men dette justeres etter egne smaksløker.Endelig tilbake igjen!

I dag hadde jeg den første skikkelig styrkeøkta mi på nesten seks måneder, og det føltes helt fantastisk! Det vil si, det føltes ikke fantastisk der og da, men det føles helt supert akkurat nå. Ingen smerter, bortsett fra muskler som ble fort støle av uvante øvelser. Etter bare denne økta har jeg fått mye større sympati for PT-kundene mine, og alle som begynner å trene styrke for første gang. Det gjør jo faktisk vondt! Men jeg vet at det ikke kommer til å ta så alt for lang tid før kroppen blir vant til treningen igjen, og jeg skal nyte hele prosessen fremover. Jeg har begynt ekstremt rolig, og detvikgste for megakkurat nå er å gjøre øvelser jeg faktisk klarer å gjøre. Teknikk og fokus blir det aller viktigste fremover, og dagens økt så slik ut:

Knebøy 3 x 8, 20 kg

Strake markløft 3 x 10, 20kg

Kroppsroing i slynge 3 x 10

Pushups i slynge 3 x 10

Rygghev med kroppsvekt 3 x 10

Planken 3 x 30 sekunder

Før selve økta har jeg fokus på oppvarming og mobilitetsøvelser, slik at kroppen er klar for det som kommer. Selv om vektene er lette var dette en mer enn tung nok økt for meg i dag!

Topp fra Casall (-30%) / Tights fra Craft (sponsede lenker)
Etter en treningsøkt må man selvsagt ha påfyll av mat, og jeg vet ikke av noe mer passende enn mandagstaco! Det ble ikke taco i helgen, så da ble det enkelt å bestemme menyen nå i kveld! Humøret er på topp, det kjennes virkelig godt å endelig være tilbake. Planen nå er å trene styrke tre ganger i uken i begynnelsen, og se hvordan kroppen responderer. Så er det bare å stå på, for å nå nye høyder!

Sushi & shopping

Lenkene i innlegget er sponset


Hei dere! I dag har jeg ikke vært helt i form, og da frister det lite å stå på kjøkkenet og lage mat. Derfor ble det også i dag takeaway sushi, det slår liksom aldri feil. Selv om det ikke gjør formen særlig bedre gjør maten iallefall jenta og smaksløkene glade, ikke verst bare det. Jeg synes 18 biter er helt perfekt, da blir jeg virkelig god og mett.  Resten av kvelden skal jeg ligge langflat på sofaen, for i morgen venter en ny uke og nye muligheter. Jeg har store planer om å begynne på det nye treningsprogrammet mitt i morgen, så jeg håper jeg våkner i toppform igjen. En annen ting som hjelper når man ikke er helt i slaget er litt trøsteshopping, og nå har det kommet så utrolig mye fint! Jeg har lagt til og slettet varer fra handlekurven min sikkert 10 ganger allerede, men jeg klarer ikke å bestemme meg for om det rosa eller blå settet dere ser under er finest?

Singlett i både rosa og blå til kr 399,- finner dere her / Singlett fra Adidas  til 449,- her / Treningssko fra Adidas til kr 899,- her / Tights i rosa og blå til kr 449,- finner dere her / Anti-shake tights til 899,- her / Løpesko fra Reebok til kr 1999,-  her


Nå skal jeg se et par episoder av Arrow før jeg skal ta tidlig kveld. Jeg har snart sett alle episodene, så om noen har tips til en super serie er det bare å hyle ut i kommentarfeltet. Ønsker dere alle en super søndagskveld, lad opp til ei ny og sporty uke!

Sunne gulrotmuffins & lørdagskos

I dag slo jeg virkelig på stortromma, men er det lørdag så er det lørdag! Kjæresten var oppe tidlig i dag for å jobbe, så da ville jeg lage noe ekstra digg til han kom hjem. Først kjøpte jeg inn frukt, bær, mørk sjokolade og yoghurtnøtter - og det hadde egentlig holdt i massevis. Men så glad som jeg er i å bake ble det gulrotmuffins også, av den sunnere typen. Jeg har faktisk brukt akkurat samme oppskrift som da jeg lagde gulrotkake til bursdagen min, og den oppskriten finner dere her. Den eneste forskjellen er at røra nå er i muffinsformer, og steketiden er redusert med fem minutter. Jeg brukte store muffinsformer, så store at en nesten blir mett av å spise en muffins!

Kokossjokoladen har jeg hatt lyst til å prøve lenge, og den skuffet ikke for å si det sånn! Nå kom arbeidsjernet mitt akkurat inn døra, så da er det på tide å starte lørdagskosen.