hits

august 2014

Trening og karbolykke

God søndagsmorgen! I dag har jeg tenkt å holde hviledagen hellig, og for engangsskyld er jeg faktisk overlykkelig for at vi ikke skal trene styrke. Etter å ha kjørt harde styrkeøkter hver eneste dag her nede kjenner jeg at kroppen vrkelig fortjener en dag med fri fra vektene. Restitusjon er en viktig del av regnestykket når det kommer til treningsresultater, som mange ikke tar godt nok hensyn til. Kroppen trenger nok hvile, søvn og mat for å kunne forbedre seg. Det skal jeg gi kroppen min i dag, velfortjent etter gårsdagens økt som dere får et innblikk i under.

Topp fra Better Bodies / shorts fra Skins / sko fra Inov-8


Ettersom det går mye i salater og frukt på stranda har jeg virkelig sørget for å fylle på lagrene mine etter trening. Det har gått mye i havregrøt kokt med to egg, enda en av mine litt sære grøtfavoritter. Med kardemomme, kanel og sukrin gold er det så fantastisk godt!

Som jeg nevnte til dere i forrige uke skal jeg gjennomføre ei helvetesuke denne høsten, men først skal jeg gjøre noe jeg gruer meg enda mer til. Jeg skal prøve lavkarbo. Jeg har alltid vært motstander av lavkarbo-kosthold i sammenheng med styrketrening. Jeg er helt enig i at det kan gi positive effekter for vektnedgang, idretter som krever utholdenhet osv. men i sammenheng meg styrketrening og optimale resultater har jeg aldri hatt troen. Jeg elsker å ha skikkelig trykk på trening, bli sterkere og se resultater av de timene jeg legger ned i styrketreninga hver uke. Jeg føler ikke jeg får det på samme måte uten karbohydrater. Men her er greia, når jeg skal jobbe som PT må jeg klare å sette meg inn i andre mennesker sin livsstil, treningsvaner og matpreferanser. Hvis lavkarbo funker for en person, så må jo denne personen bare fortsette med det. Det er jo tusenvis av forskjellige kostholdsråd der ute, så når du først finner at hva som passer akkurat deg er det jo ingen grunn til å endre på det. Men for min del, hvis jeg skal styre treningen til kunder som har et lavkarbokosthold, så synes jeg i det minste at jeg burde ha kjent det på kroppen selv. Ikke bare lest om hvordan det i teorien skal fungere, men hvordan det faktisk kjennes ut. Derfor jeg er ekstra flink til å nyte dagene mine her nede, med masse gode karbohydrater. De fleste vet vel at proteinpulver er godt som pålegg på riskaker, men enda bedre er det når riskakene smaker sjokolade og karamell. Ren og skjær karbolykke :)


Kyproskos

Selv om vi er på treningstur er det ingen tvil om at vi  er flinke til å kose oss også. Hver dag går vi 1 time til og fra stranden, det er jo så fint å gå ved sjøen! Det er mange strender nærmere også, men vi vil jo helst på den fineste samtidig som vi ikke sier nei takk til ekstra cardio. Jeg er gjennomvåt av svette hver gang vi kommer frem, da er det digg å bare hoppe rett ut i det blå vannet. Jeg skal ikke påstå at det er særlig avkjølende, men godt er det uansett!

Topp og shorts fra Better Bodies / caps fra Kari Traa (lenkene i innlegget er sponset)Turn er kanskje ikke min sterkeste side, men jeg gjør mitt beste likevel. En annen ting som motiverer meg til å gjøre mitt beste er lesestoffet på stranden. Jeg er allerede gjennom Født til å løpe, og jeg kjenner hvor utrolig gira jeg er på å løpe et nytt halvmaraton. Boka fikk virkelig løpelysten til å komme på et blunk! Nå er godt på vei inn i Helvetes uka av Erik Bertrand Larsen, og jammen tror jeg at jeg skal ta en helvetesuke når jeg er hjemme igjen. Jeg må bare bli ferdig meg Toughest først, som faktisk er neste lørdag allerede! Så kan jeg begynne planleggingen av en uke med helvette, for å bli en bedre meg! Begge bøkene kan du finne her.

Men før helvetesuka braker løs har jeg store planer om å nyte resten av ferien min her i Kypros først. Etter styrkeøkta ble det yoghurtis toppet med frukt, bær og nøtter som belønning. Herregud så godt! Faktisk tror jeg det er sommerens første is for min del, DET sier litt det. Jeg får gjøre mitt beste for å ta det igjen disse dagene :)
Nå skal jeg klappe sammen maskina, og gjøre meg klar for en time svetting i sola før vi kommer oss til stranda. Finfin lørdag i vente med andre ord :) God helg folkens!

Let's go legday

I dag var det knapt jeg kom meg ned trappa fra hotellrommet vårt, jeg er helt tom i beina! Startet gårsdagen med en løpeøkt på morgenen før vi trente styrke på kvelden. Bein sto for tur, og jeg hadde egentlig ikke planlagt å kjøre mer enn seks øvelser. Men Marie var langt i fra ferdig med økta si, så valgene jeg sto igjen med var enten å traske på mølla i mellomtiden eller å løfte litt mer. Valget falt selvfølgelig på mer løfting, og økta så totalt slik ut:

Knebøy 5 x 5

Strake markløft 3 x 6

Gående utfall med hantler,  3 runder med 10-15 skritt

Legextension 3 x 10

Sittende lårcurl 3 x 8

Liggende lårcurl 3 x 8

Sumosquat 3 x 10

Sittende tåhev 3 x 10

Stående tåhev 3 x 8

Shorts fra Craft / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)
Jeg trener aldri legger lenger, jeg tror det er et par år siden jeg gjorde det sist. Grunnen til det er rett og slett at de fort blir for store, snakk om luksusproblem. Jeg skulle bare ønske det gjaldt fler muskler på kroppen min også, men det viker det som jeg må jobbe hardere for. Men train hard or go home er jo tross alt mottoet mitt, så det skal jeg klare!

Jeg skal ikke konkurrere før til våren, men Marie skal stille om noen uker og er på diett her nede. Jeg for min del spiser sunn og enkel mat jeg kan ta med meg, da det ikke blir noen resturantbesøk på oss. Men med så mye digg å velge mellom er ikke det noe problem. Det har gått i salater på stranden og mengder av frukt og grønnsaker. Dadler og fiken er seriøst noe av det aller beste jeg vet, virkelig naturens eget godteri!
Nå er det på tide å komme seg på stranda for min del - håper alle dere der hjemme har en fantastisk fredag!

Zoats og Kypros

Hei dere! I skrivende stund sitter jeg gjennomvåt av svette på hotellrommet i Kypros, her jeg og ei venninne er på ferietur. Eller, ferietur er kanskje litt feil ord, treningstur er mer riktig! Hver dag skal vi kun slappe av, spise bra mat og trene 2-3 økter om dagen. Jeg kjenner på meg at det var akkurat dette jeg trengte for å kickstarte treningshøsten min. Vi startet denne dagen med en skikkelig cardiorunde før stranda, der vi slappet av noen timer før vi dro for å lokalisere gymmet. Gjett om jeg var lykkelig da jeg kom til denne lekeplassen:

Innlegget inneholder sponsede lenkerBCAA  er selvfølgelig med på tur, det er virkelig et must på trening for min del. Uten min vanlige pre-workout er løsningen en boks Monster før trening, det gjør susen det også! Det er noe med å komme til nye gym, det er så gøy å prøve ut alt det nye. Vi trente styrke i to timer i dag, det var jo så mange nye maskiner jeg måtte teste. Jeg fikk en superøkt, og kjenner hvor godt det er å trene med overskudd!

Elsker dette nye settet fra Adidas! Tights finner du her og topp her.

Den fine frøka på bildet over er reisefølget mitt, fineste Marie skal stille i bikinifitness snart. Vi har derfor booket hotell med kjøkken, så blir det enkelt å lage mat selv. På den måten vet vi hva vi får i oss, billigere er det også. Vinnvinn med andre ord :) Jeg har med meg proteinpulver og havregryn som ble kveldsmaten etter trening. Men jeg tenkte jeg skulle komme med en litt mer spennende variant til dere - nemlig zoats! Det er havregrøt kokt med squash, og jeg håper virkelig ikke dere er lei av grøttipsene min enda. Navnet zoats kommer fra zucchini og oats, altså squash og havregryn på engelsk. Jeg har sett ordet poppe opp på instagram flere ganger uten at jeg har skjønt hva det er - men nå er jeg frelst! Jeg kokte 60 gram havregryn med en halv revet squash. Tilsett 3 ss sukrin, 1 ss bakekakao og litt kanel så har du en fantastisk god og mettende grøt. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på å ha grønnsaker i grøt før, dobbelt volum og enda mer næringsstoffer samtidig som kaloriinnholder ikke øker noe særlig. Topp med det dere ønsker - sist gikk jeg for banan, peanøttsmør og mandler. Fantastisk godt og metter lenger :)


Nå skal jeg komme meg i seng, opp før å løpe i morgen tidlig før det blir for varmt! Håper dere har det fint der hjemme :)

Saftige gresskar-muffins

Har dere sett denne før? Jeg skjønte ikke hva det var når jeg først så det på butikken, men det er et gresskar! Gresskar er kalorifattig, og gir en søt smak som kan brukes i mange typer mat. Jeg prøvde først å lage gresskar-muffins med supersuksess! Dette er faktisk en av de bedre oppskriftene jeg har laget - og jeg kan love at denne porsjonen muffins blir borte på et blunk. Du trenger følgende ingrediense:

450 g gresskar

3 egg

2 scoops vaniljeprotein

70 g havregryn

1/2 boks mager kesam

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

En klype salt

 Kutt gresskar i biter og sett i mikroen i 5 minutter. Ta de ut og mos med stavmikser slik at du har en jevn masse. TIlsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, og lag glasur av en halv boks med philadelphia naturell og 3 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann og pisk til du har en fast og fin glasur. Tilsett enkelt og greit litt mer sukrinmelis hvis den skulle bli for tynn, og fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. Smaken på disse minner litt om saftig krydderkake - og jeg får vann i munnen bare av å tenke på de!

Så neste gang du ser gresskar i butikken vet du hva du skal gjøre! Kjøp, gå hjem og lag supersunne mufins :)

Sjoa rafting

For en helg vi har hatt! Etter turen til Snøhetta kjørte vi rett til Sjoa Rafting, og ble der resten av helgen. Det levde virkelig opp til forventningene, og vi hadde det rett og slett superbra hele helgen. Før vi skulle rafte må jeg ærlig innrømme at jeg var litt smånervøs, men det gikk selvfølgelig helt fint. Vi fikk jo god opplæring på forhånd, og guidene var veldig dyktige. Jeg var mest fornøyd med at jeg klarte å holde meg i båten hele turen - klamret meg fast for harde livet. Godt jeg har trent litt armer på forhånd! Raftingen var virkelig gøy, og istedet for at jeg skal forklare det kan jeg heller vise dere bildet av det:

Sponset opphold


Som dere kanskje skjønner av bildene var det virkelig et adrenalinkick! Vi har selvfølgelig ikke bare raftet hele i helga, resten av tiden har vi bare brukt på å kose oss. Leiren var kjempefin, og sammen med gutta mine kunne jeg ikke gjøre annet enn å stortrives meg på den idylliske plassen. Jeg er egentlig alt for dårlig til å feriere i Norge, vi har jo så nydelig natur her til lands som virkelig bør utnyttes. Rundt er det også fine turområder, så Guapo har kost seg hele helgen han også!
Jeg skal ikke skryte på meg at vi bare har vært i aktivitet hele helgen, vi har tatt oss tid til å slappe av også. Med boblebad rett ved elven, god mat og drikke har det vært en perfekt start på ferien!Guapo var litt misfornøyd med at han ikke fikk komme opp i badestampen med oss!

Jeg som er over snittet sær på mat hadde faktisk kjøpt med proviant for hele helgen, i tilfellet jeg ikke fant noe å spise der. Det ble ikke noe problem for å si det sånn, matserveringen får toppscore og jeg har med alle proteinbarene hjem igjen. Vi var så heldige å få oppholdet sponset, men vi har allerede tenkt å dra tilbake igjen dit senere. Det frister veldig til gjentakelse, og Sjoa Raftig har en hel masse andre aktiviteter jeg har lyst til å prøve en annen gang. Vil dere lese mer om aktivitetene kan dere sjekke hjemmesiden deres her, eller facebook-siden her. Nå skal jeg pakke om bagene, i morgen er det nemlig avreise til syden! Gud, så fantastisk det er med ferie :) Ha en fortsatt fin søndag da dere!

Snøhetta

Ferien min begynte i dag tidlig, med vekkerklokka på 0600. Da var det opp for å pakke bilen, og komme oss avgårde på fjelltur! Planen var egentlig å gå Beseggen, men når værmeldingen viste lyn og torden var det ikke særlig fristende. Vi valgte derfor heller å bestige Snøhetta, en tur jeg aldri har gått før. Det var en veldig fin tur, og vi brukte totalt 5 timer opp og ned. Det hadde nok gått betydelig raskere hvis Guapo ikke hadde vært med, men til at dette var hans første skikkelige fjelltur kan jeg ikke være annet enn stolt av han! Det var kun noen få partier han måtte bæres, ellers gikk han hele veien til toppen selv. .Vi begynte turen fra Snøheim, og gikk opp til hovedtoppen som ligger 2286 meter over havet. Den første 1,5 timen var underlaget kun steiner og snøfritt, før det ble mer og mer snø mot toppen. Guapo har aldri sett snø før, så han var veldig skeptisk i starten. Heldigvis gikk det bedre etterhvert, da løp han bare rundt og koste seg. På toppen var det tåke og null sikt, men toppturen var kjempefin likevel. Godt selskap, bra trening og fin natur - da har man virkelig ikke noe å klage på. Selvfølgelig er det også obligatorisk med et hoppebilde på toppen!

Vi hadde selvfølgelig med masse energirik mat til Guapo, men likevel hadde han lyst på proteinbarene! Det skjønner jeg godt, de er jo så ekstemt gode at det var ekstra digg å komme til toppen for å spise de. Nistematen i tursekken besto av proteinbarer, nøtter og bananer. Næringsrik mat som gir god energi på fjelltur.

Det var dag en av ferien min - og nå skal jeg komme meg i seng slik at jeg er klar til dag to. Den blir ikke mindre bra for å si det sånn, rafting venter i morgen tidlig! Så nå skal jeg komme meg i seng, sånn at jeg er klar til en ny og actionfyllt dag. Kommer med en oppdatering i morgenkveld, så dere får se hvor kult det er. Jeg elsker virkelig aktive ferier, hvor jeg får vært ute i naturen og brukt kroppen mye. Det blir faktisk ikke bedre :)

Hjemmelagde energibarer og persing
God morgen dere! Det er tidlig på en torsdag, og en energibar kan være fint å ta med seg hvis man er på farten. Jeg lagde disse i går, og ble superfornøyd med de. Fulle av protein, gode karbohydrater og sunt fett. Disse kan du fint spise som snacks, eller når du har behov for rask energi. Oppskriften ser slik ut:

 8 dl havregryn

3 store bananer

5 scoops vaniljeprotein

2 ss økonogisk peanøttsmør

1 boks fullfett kokosmelk ( kun den stive delen)

3 ss sukrin

1 dl mandler

Mos bananene md stavmikser, før du tilsetter havregryn og vaniljeprotein. Deretter rører du inn dn stive delen av en boks fullfett kokosmelk, sammen med sukrin og peanøttsmør. FInhakk mandler og tilsett tilslutt. Fordel røren i en form med bakepapir  og skjær ruter med en kniv. Jeg fikk totalt 12 energibarer av denne oppskriften. Sett i fryseren i ca en time, før du kan ta de ut og nyte smaken av disse barene. Ta de ut litt før du tenker å spise, eller putt de i mikroen i noen sekunder slik at de blir klare. De var helt utrolig gode, og det var umulig å spise bare en! I forhold til oppbevaring vil jeg anbefale å fryse de ned en og en, evt med bakepapir mellom slik at de ikke klistrer seg sammen.

Jeg vet ikke om det var barene som gjorde det - men jeg fikk iallefall ny pers i markløft igjen i går! 115 kg gikk opp, det har jeg faktisk aldri klart før. Utrolig god følelse, det er så gøy å ha fremgang i treningen. Markløft er jo en fantastisk øvelse for hele kroppen, og spesielt for baksiden av kroppen.Kjører du ikke markløft fra før vil jeg virkelig anbefale det, får her får du mye bang for the bucks!

Antishake tights fra Röhnisch / topp fra Better Bodies (annonselenker)

Jeg startet ryggøkta mi med markløft, og fortsatte med god kontakt gjennom hele økta. En av øvelsene jeg er spesielt glad i er pullover på benk med manual. Utføres slik dere ser på bildene under, prøv å holde armene så strake som mulig når du strekker bak hodet. Kjenn at du virkelig bruker øvre del av rygg til å senke manualen og returnere til utgangsposisjon igjen. Dette var altså gårsdagens økt, nå skal jeg komme meg avgårde for å gjennomføre en ny! Beste måten å starte dagen på uten tvil :)


Havregrøt med blomkål & studentdager


Topp og shorts fra Better Bodies (reklamelenker)

2/2 styrkeøkter er  i boks denne uken, og jeg sier meg godt fornøyd med det. Jeg glemte (!) å  ta med kameraet på trening, så da legger jeg ved to nye bilder fra shooten med Arve. Han er utrolig dyktig, og jeg er glad for at han skal coache meg når jeg begynner med oppkjøringen til konkurranse. Uansett hvor dyktig man er selv kan det være godt å ha noen andre som følger med, det kan være lett å bli litt blind på seg selv noen ganger. Uansett, det jeg skulle fortelle dere om ikveld var det fantastiske påfunnet mitt etter trening i dag!  Det er ingen hemmelighet at jeg elsker havregrøt, og denne gangen har jeg en helt ny vri på den. Alle mine kjære venner på diett kommer nok til å elske meg for dette, og forsåvidt alle andre som bare er ekstremt glad i havregrøt. Trikset er nemlig å ha blomkål i grøten! Jeg vet det høres veldig merkelig ut, men ser ikke dette godt ut kanskje?Blomkålen smaker ca. ingenting, men det gir ekstremt mye volum i havregrøten. Og mer grøt vil jeg selvfølgelig ha - det er jo det beste jeg veit! Kjør en liten blomkål i blender/mos med stavmikser slik at den er fri for klumper, og sett i mikroen i 5 minutter. I mellomtiden koker du 60 g havregryn med vann på vanlig måte, og tilsett 3 ss sukrin, 2 ts kanel og 1 ts kardemomme. La det koke til den er nesten ferdig. Klekk to eggehvitter over blomkålen og rør det inn i grøten. Eggehvitene kan sløyfes,  men det gir en mye bedre og mer kremete konsistens på grøten.

La det koke videre i et omtrent fem minutter, før du trekker kasserollen av varmen. Tilsett 1,5 scoop meg vaniljeprotein og rør godt. Det du står igjen med er en fantastisk stor og luftig grøt - som garantert holder deg mett i flere timer! Topp med det du ønsker, jeg gikk for økologisk peanøttsmør, blåbær og mandler. Rett og slett helt fantastisk påfyll etter trening, ren og skjær grøtlykke!


Et siste tips denne tirsdagskvelden går til alle studenter her i Trondheim. På Hit The Gym er det studentdager fra i morgen til fredag, hvor alle studenter kan komme for å trene gratis! En super mulighet for å teste ut byens kuleste gym, og man har også mulighet til å vinne gratis medlemsskap. Jeg kommer selvføgelig til å være på plass store deler av disse dagene, så det er bare å rive tak i meg om noen lurer på noe. Håper å se mange av dere i morgen, ha en super kveld så lenge :)

Lips & chocolate


Morgenstund i kosegenser og shorts fra Better Bodies (lenkene i inlegget er sponset)

For andre har hverdagen begynt igjen - men jeg tar snart ferie! Det skal bli godt etter en sommer med masse jobbing, og selv synes jeg det er fortjent. Jeg har brukt denne morgenen til å planlegge turen, og til å kose masse med Guaposen min. Han er fortsatt ikke vant til speilreflekskamera, noe jeg iherdig jobber med. Uansett, før ferieturer synes jeg det er greit å freshe opp looken litt, og jeg tok derfor turen til ElinInjeksjonsspesialisten. Jeg har vært demomodell for Elin siden 2011, så jeg føler meg 100% trygg i hennes hender. Jeg har Restylane i leppene, fordi jeg synes store lepper er så utrolig fint! Det må selvfølgelig ikke bli for mye av det gode, men jeg vet ikke av noen som har så godt estetisk blikk som Elin så det bekymrer jeg meg aldri for. Jeg vet på forhånd at resultatet blir bra hver eneste gang :) Nå har hun utviklet en helt egen teknikk som heter XO-lips by Elin, som gjør leppene ekstra fine og fyldige. Mange har spurt meg om behandlingen gjør vondt, og helt ærlig må jeg si at det ikke er ille i det hele tatt. Man får en bedøvende krem over leppene først, som fjerner det meste av følelsen. Så er jo det hele over på noen få minutter også - så smerten er absolutt ikke noe å være redd for.

Effekten er ikke permanent, men varer i 3-6 måneder etter behandlingen. Selve stoffet Restylane inneholder ingen giftstoffer, og er et trygt stoff. Jeg vil likevel påpeke at hvis du vurderer å ta Restylane så skal behandleren være autorisert. Gjør research og finn en dyktig behandler med god erfaring, som kan gi deg akkurat det resultatet du ønsker deg. Det ser ikke ut som Guapo er overbegeistret for å bli kysset selv om jeg har fått ordnet leppene, men det er jeg selv og det er jo det som er det viktigste! Jeg føler meg rett og slett bedre med Restylane i leppene, og jeg kan ikke se for meg å slutte med det.

MIn faste behandler Elin er dermatologisk sykepleier, og jeg er vel strengt tatt ikke verdens beste med hud. Jeg er god på mat og trening jeg, og da er det godt at noen som er dyktige på andre felter kan hjelpe meg litt. Jeg gikk derfor ut døren med hudpleieprodukter fra Elixir, som er utviklet av norske hudleger tilpasset nordisk hud. Så blir huden min fin til ferietur den og, jeg har virkelig ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Først ei aktiv helg med Bessegen og rafting, før jeg drar en uke på treningstur til syden. Virkelig en perfekt avkobling før treningshøsten kicker inn for fullt, både for min egen del og i med kunder. Det kommer til å bli så bra!

Det var ikke bare leppene mine som trengte påfyll i går, men det gjorde jammen magen også. Derfor ble det sjokoladekake - på en mandag. Det er helt innafor så lenge man lager den sunne varianten, noe jeg alltid gjør. Det er jo absolutt ingen grunn til å lage usunn kake når ferdigmiksen fra funksjonell mat smaker minst like godt. Jeg lager den som anvist på pakken, bortsett fra at jeg bytter ut oljen med en boks mager kesam. Mer proteiner og saftigere smak synes jeg. Kakemiks kan du kjøpe her, eller på de fleste helsekost-butikker. Glasuren er kjøpt på vanlig butikk, Philadelpiha sjokolade og hakkede nøtter oppå. Det blir ikke stort bedre enn det! Jeg og ei venninne spiste opp hele kaken i går, så nå skal jeg komme meg på trening og bruke litt kake-trykk! Det kommer nok godt med på markløftene mine :)


Sprek start med beinøkt

Vil du bli god å noe så er du nødt til å trene på det. Det samme gjeder naturlig nok kroppsdeler du vil fokusere på, du får ikke større lår og rumpa av å trene bicepscurl. Så banalt det enn høres ut er det noe å tenke på, hvorfor trener du akkurat den splitten du gjør? Det finnes mange gode programmer på nett, men de er kanskje ikke satt opp etter hva akkurat du ønsker. Tenk over det, og kanskje bytt ut noen av øvelsene slik at det passer deg bedre. Selv trener jeg faktisk aldri armer lenger, de bli jo naturlig aktivert i store øvelser i tillegg til at jeg ikke ønsker å legge fokus der. Underkroppen min derimot, den legger jeg fokus på og derfor kjører jeg mye bein også. Den siste beinøkta mi var skikkelig god, og den så slik ut:

Knebøy 3 x 5, 75 kg

Gående utfall med kettlebells, 16 kg i hver hånd

Legextensions 3  x 8, 52 kg

Strake markløft 3 x 8, 70 kg

Liggende lårcul på benk med manual 3 x 8, 16 kg

Glutebridge på step 3 x 10, 80 kg

Pull-though 3 x 15, 50 kg

Pull-through er en fantasisk øvelse for rumpa, jeg føler virkelig at jeg får kontakt på denne øvelsen. Ta et tau mellom beina og gå et par steg frem før du begynner. Ha en liten knekk i knærne og start øvelsen ved å bøye overkroppen fremover samtidig som du setter rumpa bakover til du virkelig kjenner at det strekker i bakside lår. Stram rumpa skikkelig og gå tilbake til utgangsposisjon ved å strekke ut hofta. Gjerne hold et lite sekund på toppen og skvis sammen rumpeballene dine.

Ny og awesome tights fra Better Bodies / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (reklamelenker)Det er ingen hemmelighet at glutebridge er en fantastisk øvelse for setemuskulaturen. Min favorittmåte å utføre den på er på step, med tærne vendt litt utover. Start ved å ligge så nærme inntil stepkassen som mulig, og bruk gjerne ei matte under ryggen slik at du ikke sklir bakover. Begynn meg rumpa helt ned i gulvet før du skyter opp med hofta, og strammer på toppen. Senk helt ned slik at du toucher bakken før du begynner på neste repetisjon.

Strake markløft er uten tvil en av mine favoritter for bakside lår. Pass på å sett rumpa bakover samtidig som du fører stangen så nærme lårene dine. Hold ryggen så strak som mulig, unngå å se deg selv i speilet i bunn slik at du slipper unødvendig belastning av nakken. Senk stangen slik at du virkelig kjenner stekken i bakside lår før du går tilbake til utgangsposisjon. Husk også her å stram rumpe og lår på toppen!Det var dagens trenings-inspirasjon fra min side, på matfronten var jeg desverre ikke like kreativ i dag. Noen ganger har jeg bare litt for mye på timeplanen, og jeg må ty til enkle løsninger. Da er havrelomper, økologisk peanøttsmør og sukkerfritt jordbærsyltetøy godt å ha! Med en proteinshake på siden ble det supert påfyll etter treningsøkta.

Som dere kanskje skjønner fra innlegget har uka mi startet ganske så bra - og nå skal jeg komme meg ut på tur med Guapo før jobb. En sprek start på uka - akkurat som jeg liker det!

Fylt søtpotet med kylling og spekeskinkeFylt søtpotet er med hånden på hjertet en av de beste rettene jeg har laget på lenge! Søtpotet er en helt fantastisk råvare, som kan brukes til det aller meste. Det er jo faktisk en rotgrønnsak, men inneholder ca lik næringsmengde soom vanlige poteter. Men den har en hel rekke andre fordeler, som gjør at jeg i 9 av 10 tilfeller velger søtpotet over vanlig potet. Den er nemlig stappfull av vitaminer og mineraler, og mye kostfiber som gjør at man holder seg mett lenger. Søtpoteten inneholder også masse antioksidanter og er svært rik på blant annet betakaroten. I tillegg til alt dette smaker den fantastisk godt til det aller meste, og i allefall på denne måten:

1. Vask og prikk hele søtpoteten med gaffel. Bak i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller 10-15 minutter i mikroen. La de avkjøle seg, del i to og skrap ut fyllet.

2. Stek kyllingfilet sammen med litt chili og hvitløk. Tilsett på slutten også de grønnsakene du ønsker å fylle søtpotetene med. Vi valgte paprika, mais, rødløk og cherrytomater.

3. Mos fyllet fra søtpotetene godt, enten med gaffel eller stavmikser. Rør inn kylling og grønnsaker og fordel i søtpotetene. Riv spekeskinke og fordel over alle potetene, og topp med mozarella. Stek midt i ovnen på 200 grader, til osten har smeltet. Dette tar ca 15-20 min.


 Tiden potetene står i ovnen kan du slå ihjel med å lage dressing og en god salat. Tidligere har jeg alltid laget dressing av mager kesam, men i det siste har lett gresk matyoghurt blitt en soleklar favoritt! Bland et beger sammen med en presset kinesisk hvitløk, 1 ts salt, 1 ts sukrin og litt saft fra en sitron. Rør det godt sammen, så er det bare å servere sammen med de ferdige potetene. Velbekomme!
Lørdagsmorgen med saftige sjokolademuffins

God lørdagsmorgen kjære lesere! Min dag har startet veldig rolig,noe jeg hadde behov for etter ei hektisk uke. Lek med Guapo, baking og sofakos har stått på menyen. Noen dager trenger man bare å ta det helt med ro, etter en hektisk og god treningsuke. Restitusjon er det mange som "glemmer" av på veien mot gode treningsresultater, men husk at det er en viktig del det også! Jeg tar derfor treningsfri i dag, og skal bare bruke tide på å trene Guapo istedet. Vi har det ganske fint på sofaen, jeg i den nye favoritt-joggebuksa mi! Høy i livet, fine detaljer og super behagelig - ikke rart jeg har flytta inn i den!

Joggebukse fra Adidas / sports-BH fra 2XU (sponsede lenker)


Når jeg våknet i dag hadde jeg sykt lyst på sjokolade, og nå er det jo faktisk lørdag i dag! Jeg tenkte egentlig å lage pannekaker, men jeg orket ikke å gå på butikken så da ble det muffins av de ingrediensene jeg hadde hjemme. Jeg brukte avocado i røra - og det førte til at muffinsene ble supersaftige! Fulle av sunt fett, protein og lavt innhold av karbohydrater ga iallefall meg en god start på dagen. Oppskriften ser slik ut:

3/4 av en stor avocado

2 egg

3 ss sukrin

1 ss smeltet cocosa

1 scoop sjokoladeprotein

1 ss bakekakao

1 ts bakepulver

Mos avocado med stavmikser til den er fri for klumper. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Fordel røra i to store muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter. La de avkjøle seg mens du lager glasuren, av 1/4 avocado, 1/2 scoop sjokoladeprotein, 2 ss sukrinmelis og litt vann. Mos igjen det siste du har igjen av avocadoen med stavmikser tilsett resten. Vær forsiktig med vannet slik at du får en tykk og god glasur. Perfekt start på en lørdagsmorgen, eller hvilken som helst dag i uka. Disse er så sunne at de kan nytes når som helst!
Hjemmelaget sushi med mangosaus

Dette er virkelig en god utfordrer til fredagstacoen! Sushi er fantastisk godt, sunt og næringsrikt - og ikke minst er det enkelt å lage hjemme. Makiruller med laks er faktisk noe av det beste jeg vet! Start tidlig med risen, da den krever litt tid for å bli ferdig. Kok den slik det er anvist på pakken. Sushirisen tilberedes med sushieddik etter den er ferdigkokt, for å få den rette klebrigheten. Sushieddiken kan enten lages selv eller kjøpes ferdig i butikk. Lager du den selv kan du bruke 0,5 dl riseddik, 2 ss sukrin og 1 ts salt, dette holder til ca. 8 dl sushiris. Rør ingrediensene sammen til salt og sukrin har løsnet opp, og tilsett litt etter litt i den ferdigkokte risen. Husk at risen skal være romtemperert når du begynner å lage rullene. Det er opp til din egen fantasi hva du ønker å fylle rullene med - jeg liker å ha litt forskjellig i de ulike rullene. Men favorittene er uten tvil agurk, avocado og mango - så det anbefaler jeg virkelig å ha med. Her er det kun opp til deg og dine egne smaksløker.


Fordel sushiris over et nori-ark, men ikke helt ut i kantene. Legg de strimlete grønnsakene og laksefilet oppå risen. Vi valgte også å ha et tynt lag med snøfrisk på risen, det er så godt! Rull sammen ved å bruke bambusmatten slik at du får en fast rull. Bruk gjerne litt vann i kantene dersom noriarket ikke limer seg sammen. Noriark er laget av tang, og kan derfor helt fint spises. Del hver rull i 8 biter, slik at du får passende størrelse på de.
Soyasaus er det vanligste til sushi, men denne gangen gikk vi for en litt annen vri. Mangosaus ble supert til sushi, og jeg ser for meg at den smaker fantastisk til kylling også. Den friske smaken sammen med laksen ble en utrolig god kombinasjon, og den enkle oppskriften ser slik ut:

1 mango

Saften av en 1/2 lime

1 ss sukrin gold

Litt finhakket rød chili

Bruk en blender eller stavmikser til å kjøre alle ingrediensene godt sammen. Smak til hvor sterk du ønsker sausen med chili, vi brukte ca. 2/5 av en rød chilli. Server sushien med denne sausen, litt wasabi og syltet ingefær på siden - så har du alt du trenger til en perfekt fredagsmiddag!7-up & havregrøt med egg

Det har blitt torsdag - og ukens tredje styrkeøkt er i boks. Jeg bor fem minutter fra gymmet, og det virker alltid uendelig langt når jeg er skrubbsulten etter trening. Det dere ser på bildet over spiser jeg minst 5 av 7 dager i uka om dagen, jeg har fått helt dilla på det! Havregrøt kokt med egg er ikke bare skikkelig godt, men også næringsrikt og ikke minst mettende - dette holder selv en storspiser som meg mett i flere timer. Fremgangsmåten min ser slik ut: kok opp 50 gram havregryn med vann, 1 ss sukrin, 1 ts kanel og 1 ts kardemomme. La den koke i noen minutter til den er nesten helt ferdig - deretter tilsetter to egg. Klekk eggene i en skål først, slik du har de klare til å tømme rett i kjelen. Du må nemlig røre fortere enn svint for at det ikke skal klumpe seg, så du har ikke tid til å konsentrere deg om noe annet enn det. La det koke videre i et par minutter mens du rører, så får du en fyldig og "kremete" konsistens på grøten din. Jeg tilsetter alltid 150 g gresk yoghurt i tillegg, men varierer ellers toppingen fra gang til gang. Denne gangen ble det vannmelon, gojibær og sukrin gold valget falt på. Jeg vet at havregrøt og egg kanskje ikke høres ut som en perfekt kombinasjon - men jeg lover dere ikke vil angre om dere prøver denne!

Som jeg har nevt et par ganger tidligere liker jeg å presse ut det aller siste på slutten av øktene mine. Økta på skuldre og bryst ble derfor avsluttet med en sekvens som kalles 7-up. Her utfører du først  7 pushups med hendene mot en benk, før du går direkte til 7 vanlige pushups og avslutter med 7 pushups med beina på benken. Har du mer å gå - ja da går du dirkete på en ny runde. Det høres kanskje enkelt ut, men etter å ha trent brystet med blandt annet benkpress, dips og cabelcross på forhånd kan jeg garantere at det er tyngre enn det ser ut som. Jeg har til dags dato aldri klart å gjennomføre mer enn to runder. Prøv det neste gang du trener bryst!

Antishake tights fra Röhnisch / singlett fra 2XU / sko fra Inov-8 (reklamelenker)

Når du kollapser på gulvet fordi armene og brystet ditt ikke klarer mer, da har du virkelig all grunn til å være fornøyd med innsatsen på trening. Da er det bare å glise, gi deg selv tommelen opp i speilet og gå hjem for å spise havregrøten din!

Mine 10 beste tips for å komme i gang med treningen

Sommerferien er over for mange, og hverdagen venter. Med hverdagen kommer ofte også et ønske om å komme i gang med trening, men det kan være vanskelig å finne ut hvordan man skal gjøre dette. Her er derfor mine 10 beste tips for å kickstarte treningshøsten!

1. Finn det store "hvorfor."  Med dette mener jeg at du må finne ut hvorfor du ønsker å komme i gang med treningen, og en begrunnelse for det. Hvis du ønsker å bli sterkere - så må du spørre deg selv hvorfor du ønsker akkurat dette. Det samme gjelder hvis du vil ned i vekt, eller få mer overskudd i hverdagen. Finner du ut nettopp hvorfor du ønsker dette, så er det lettere å holde motivasjonen oppe på dager det butter i mot. Eksempler kan være å klare seg i hverdagen uten hjelp fra andre, å gå ned i vekt slik at man kan utføre aktiviteter som virker utenfor rekkevidde eller å få mer overskudd til å kunne leke med barna i stedet for å ligge på sofaen etter jobb. Kjenn etter hvorfor nettopp du ønsker å begynne med treningen, og hva det betyr for deg.

2. Sett et konkret mål. Når du vet hvorfor du skal begynne med treningen må du sette deg et mål. Gjerne bruk smart-modellen, altså målet bør være spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbestemt. Selv vet jeg ikke av noe som er mer motiverende en å trene mot mål som betyr mye for meg. Mine neste mål er å konkurrere i fitness våren 2015, og å gjennomføre mitt første triatlon i august 2015. Dette er ting som betyr mye for meg - og det kan være noe helt annet som betyr mye for deg. Gjennomføre Birken, gå ned ti kilo eller klare 80 kilo i knebøy er gode eksempler på konkrete målsetninger. 

3. Lag en plan. Du er nødt til å planlegge treningen din for å kunne nå målet. På samme måte som du setter av tid til jobb, sett også av tid til trening i kalenderen din. Se på trening som viktige møter med deg selv, og husk at det faktisk er din egen helse du investerer i. For eksempel kan du bestemme deg for at hver mandag, onsdag og fredag skal du trene i minst 30 minutter. Det viktigste her er at du er realistisk i forhold til hvor mye du faktisk klarer, og ikke vær for ambisiøs. Planlegger du fem økter i uken når du egentlig vet at du bare har tid til tre kan du fort føle deg mislykket og kjenne på dårlig samvittighet. Da er det mye bedre å la de eventuelle bonusøktene du rekker være en ekstra stjerne i boka.

4. Skaff deg kunnskap. Å ha nok/riktig kunnskap rundt trening er utrolig viktig. Snakk med folk rundt deg som har peiling, les på seriøse nettsider og få gjerne noen som har trent mye til å vise deg riktig måte å utføre øvelser på. Har du mulighet vil jeg også anbefale å ta kontakt med en personlig trener som kan gjøre alt dette for deg. Da slipper du bekymringen over at all tid og energi du bruker kanskje ikke vil gi resultater.5. Før treningsdagbok. Hvis du loggfører treningen din kan du uke for uke og dag for dag se at du faktisk kommer nærmere målet ditt. Ikke bare vet du at du holder deg på rett kurs, men det er også så fantastisk gøy å se tilbake på. Hvis du startet md å løpe mila på 65 minutter er det utrolig gøy å se det tallet krympe i ukene som følger. Det samme gjelder for vektene, det er så gøy når det du tidligere synes var tungt plutselig har blitt til oppvarming. Det at kroppen din kan gjøre ting som tidligere var fysisk umulig for deg  - det gir en fantastisk god følelse og det er så utrolig mye lettere å følge med på dette om du loggfører treningen din.

6. Føl deg fin. Det er ingen tvil om at hvordan man føler seg har sammenheng med prestasjon i mange tilfeller. Hvis du kommer på trening og føler deg som et dass, da blir treningsøkta ofte tilsvarende. Mange store treningsmerker har lansert høstkolleksjoner nå, jeg har selv falt pladask for de fra Adidas og Röhnisch. Jeg brukte over en halvtime på å bestemme meg, men endte tilslutt opp med disse plaggene:

 

 

 

 1.Mønstret singlett fra Röhnisch finner du her 2. Rosa singlett med stor Röhnish-logo her 3.Løs t-skjorte fra Adidas her 4. Lyserosa singlett med drapert rygg her 5. Mønstret anti-shake tights her 6. Kul yoga-tights fra Adidas her 7. Print-tights fra Adidas her. 8. Anti-shake tights med rosa detaljer her. (reklamelenker)

7. Finn gjerne en treningspartner. Det er både motiverende, gøy og sosialt å trene med en partner. Jeg vil anbefale å finne noen med noenlunde lik målsetting og fysisk form, slik at det blir lettere å gjennomføre sammen. Har man en fast partner å trene med blir det også vanskeligere å sluntre unna treningen, fordi treningspartneren venter. Så er det jo engang sånn at det ofte føles bedre å oppleve ting sammen med andre - dette gjeler også oppnåelse av treniningsmål.

8. Ikke glem kostholdet. For å få optimalisert treningen din må du også passe på kostholdet. Dertte gjelder uansett om du skal opp eller ned i vekt, eller hva enn som er treningsmålet ditt. Mat er kroppens energi og byggesteiner, som bør være av best mulig kvalitet. Hvis du lager det meste av maten fra bunnen av, kutter ut sukker og alkohol i ukedagene og spiser fem om dagen har du kommet langt. Grepene trenger ikke være så radikale, men du vil nok oppleve stor forskjell ved bare små endringer i riktig retning.

9. Belønn deg selv. Etter å ha prestert bra synes jeg det er på sin plass med belønning for innsatsen. Det trenger ikke alltid være store greiene, men bare som en liten gulrot som ligger og venter. Det kan være en ekstra god middag, en spabehandlig eller lignende etter en god treningsperiode. Jeg gjør ofte slike småting for meg selv i hverdagen, det motiverer litt ekstra!

 10. Ikke glem å ha det gøy! Selv om det innimellom kommer dager trening er det siste du har lyst til - så ikke glem at trening skal være gøy! Det skal være lystbetont, gi glede og overskudd i hverdagen. Sliter du med å finne treningsgleden vil jeg anbefale at du ser rundt deg - for mulighetene er mange! Tilbudene i forhold til trening er vel bedre enn de noensinne har vært, så her gjelder det å finne ut hva du synes er gøy og hva du trives med. Ikke vær redd for å "drite deg ut" med å prøve nye treningsformer, for alle har nemlig vært nybegynnere engang.

Så hva venter du på? Sett i gang, og ha en fantastisk bra treningshøst!

Hamburger med søtpotetbrød

 Det er lillelørdag - og hva passer vel bedre da enn en sunn og saftig hamburger? Mange tenker at hamburger er typisk "nei-mat" men det er det absolutt ikke hvis du lager den selv. Da får du plutselig et næringsrikt måltid, som i mine øyne smaker mye bedre også.  Selve burgerne laget jeg av 700 g karbonadedeig, 3 egg, 1/2 presset hvitløk pluss litt salt og pepper. Bland godt sammen i en bolle, bruk hendene for å få det godt sammen. Ta gjerne litt vann på fingrene før du former til burgere, dette ble totalt til 6 stk. Stekes på middels varme i en panne med litt olje i, og hvis du vil kan du legge på en skive ost på slutten av steketiden. Dette er kanskje ikke revolusjonerende, men brødene denne gangen var virkelig noe uteom det vanlige. Som nevnt har jeg "oppdaget" søtpoteten igjen, og derfor ble det nettopp søtpotet i hamburgerbrødene. Det ble storsuksess og oppskriften ser slik ut : 

500 g søtpotet

200 g havregryn

2 egg

150 g cottage cheese

Salt og pepper

Stikk hull i søtpoteten med gaffel og sett den inn i mikrobølgeovnen i ca 10 minutter. Har du tid kan du også koke den slik at den blir myk nok til å moses helt med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og rør det godt sammen, før du former til hamburgerbrød og fordeler på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 g i 40-45 minutter, før du lar de avkjøle seg på rist.
Dressingen er laget av en boks med lett gresk matyoghurt, 1/2 presset hvitløk, 1 ss sukrin og litt olje. Det ble faktisk fantastisk mye bedre enn den vanlige hvitløkskesamen min, den har en litt "sur" smak i forhold til den greske yoghurten. I tillegg valgte jeg å toppe de med tomat, paprika, avocado og litt salat på siden. Fantastisk god og sunn middag som garantert faller i smak både hos store og små!


Rumpepump og søtpotet

I dag var det klart for ukens andre økt, bein sto på menyen. Etter å ha kjørt tungt på knebøy, beinpress, utfall og glutebride kjørte jeg noen supersett på slutten. Jeg er stor fan av å avslutte øktene mine med høyt repetisjonsantall og lavere vekter, for å få brukt opp alt jeg har igjen. Dette gjelder uansett hvilken muskelgruppe jeg kjører, og i dag ble det detfor skikkelig rumpepump på slutten. Øvelsen på bildene under er supertung, og sørger virkelig for at det svir i setemusklene! Start med å utføre ettbeins reverse hyper på step, 10 repetisjoner.

Tights fra Skins / topp fra Adidas / sko fra Inov-8 (reklamelenker)

Etter å ha utført disse 10 går du direkte til 10 pumps, hvor du starter med det samme beinet strakt ned i bakken og strekk det rett opp. Få gjerne litt tempo på disse, og kjenn virkelig at det er rumpa som jobber. Etter du har gjennomført bytter du bein - og gjør det samme på den andre foten også. Ta 60-90 sekund pause etter du er ferdig med begge beina og gjennomfør det hele på nytt.


Etter økta var det rett hjem for å gå tur med verdens beste Guapo, og i mens satte jeg søtpoteter i ovnen. Skjær i båter, bruk godt med krydder og litt olje før du setter inn i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Søtpotet er en helt fantastisk kilde til karbohydrater, men nå er det lenge siden jeg har brukt det i matlaginga mi. I dag følte jeg nesten at den ble litt "gjennoppdaget" - for herregud så godt det var! Jeg brukte hvitløkssalt, litt kajennepepper og rosmarin på søtpotetene i dag, som gjorde de spicy og smakfulle.  Sammen med kylling, brokkoli og hvitløkskesam ble det et godt påfyll etter en aktiv morgen. Jeg er så motivert om dagen, og jeg vet mange sliter med å finne den samme motivasjonen nå etter sommeren. Jeg tenkte derfor å skrive et eget innlegg om det som kommer i morgen - så stay tuned :)


 

 

Superøkt og ny personlig rekord!

Fortsetter treningsuka på samme måte kommer den til å bli helt sinnsykt bra! Jeg hadde en kickass bra økt på HIT i dag, og jeg er så fornøyd her jeg sitter i sofaen med riskakene mine. Økta hadde fokus på rygg og armer, når det kommer til armer kjører jeg som regel kun en øvelse på biceps og triceps. Jeg føler ikke at det er der jeg trenger å legge ned jobben, så da prioriterer jeg heller andre muskelgrupper. Økta så slik ut:

Markløft 5 x 2, 105 kg

Nedtrekk 3 x 6, 50 kg

Enarms roing med hantel 3 x 10, 24 kg

Facepull 3 x 10, 41 kg

Renegade rows 3 x 12, 12 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 8, 12 kg

Smale dips 4 x 10

Selv synes jeg IKKE det er rart jeg sier meg fornøyd med denne økta. Har du ikke tatt renegade rows før så ser du utførelsen på bildene under. Super øvelse for både rygg og kjernemuskulatur. Unngå å roter kroppen, men hold den stabil ved hjelp av en sterk kjerne og dra opp slik at du kjenner ryggen jobbe.

Tights fra Skins / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 ( reklamelenker)

Og vet dere hva, dagens markløft var faktisk ny personlig rekord! Jeg vet ikke hvorfor, men etter 100 har jeg nesten hatt en liten mental sperre. 2 x 5 repetisjoner på 105 kg gikk glatt, og jeg er helt sikker på at denne rekorden snart blir knust igjen. Det er rart med det, hvor fantastisk gøy det er å løfte noe som er tyngre enn man noensinne har løftet før. Jeg tror faktisk ikke jeg vet om en bedre følelse!

Jeg var så sulten når jeg kom hjem at jeg holdt på å dø, rett før økta gikk jeg nemlig to timer med Guapo også. Da trengte jeg noe som gikk fort, og løsningen ble så enkel som havregryn med melk. Toppet med blåbær, gojibær og sukkerfritt syltetøy gikk det ned på høykant. Sammen med en proteinshake og noen riskaker ble dette en lettvint og god løsning for ei sliten og skrubbsulten jente. Nå skal jeg snart komme meg i seng - opp igjen i morgen tidlig for ukens andre økt!
Motivasjonsboost og mine aller beste pannekaker

Hei dere og riktig god søndagskveld! Min søndag har vært helt fantastisk, jeg har både løpt, trent styrke og gått langtur med Guapo. Grunnen til at jeg er så ekstremt treningsmotiert i dag er fordi jeg fikk noen nye bilder fra coach Arve i går, de ble lagt i glemmeboken etter konkurransene i fjor. Bildene er tatt et par uker før fjorårets konkurranser, og guess what? Jeg har bestemt meg for å stille igjen. Våren 2015 er mitt neste møte med scenen - men denne gangen blir det nok ikke bikini fitness. Jeg kjenner jeg er SÅ gira og motivert til å kjøre på fremover nå, dette må bare blir bra!

Outfit fra shooten er fra Better Bodies som har fått inn en utrolig lekker høstkolleksjon som du finner her. (lenkene i innlegget er sponset)


Etter all den treninga ble det endelig mat når vi kom ned fra Geitfjellet. Proteinpannekaker og smoothie var det som fristet - så da ble det jammen det også. Pannekakene var faktisk de beste pannekakene jeg noensinne (!) har laget, så ikke nøl med å prøve disse! Oppskriften ser slik ut:

3 hele egg

3 modne bananer

1 boks kokosmelk ( 400 g )

60 g vaniljeprotein

200 g havregryn

1 ss smeltet cocosa

2 ss sukrin gold

1 ts bakepulver

1 ts kanel og 1 ts kardemomme

Pisk egg lett sammen med sukrin. Mos bananene med stavmikser og tilsett i røra. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, før du steker i en teflonpanne med litt olje på middels varme.Smoothien ble også supergod, og oppskriften er lekende enkel. Alt du trenger å blande i en blender er:

3 bananer

400 g frosne jordbær

2 egg

2 ss sukrin gold

1 boks mager vanilje kesam

Med dette har du alt du trenger til en perfekt søndagsdate ute i kveldssola. Nå er jeg iallefall 100% klar for ei ny treningsuke, og jeg håper det samme gjelder alle dere!Laksewraps og me-time

Enten du har de travelt eller bare har lyst på noe deilig  til lunsj/sen frokost er dette en av favorittene mine. Alt du trenger for  å lage lakswraps er en pakke lomper, Philadelphia-ost, laks og grønnsaker. Jeg har her brukt agurk, gulrot, ruccula, litt vårløk og mango. Mango er faktisk ekstremt godt i slike wraps, den søte smaken står så godt til laksen. Du kan fint bruke både salma-laks eller røkelaks, jeg har her brukt førstnevnte.

Rull først sammen og skjær gjerne i biter etterpå. Hvis du spiser det som fingermat ser det plutselig enda mer delikat ut!


Er du ikke glad i laks må du gjerne bruke noe annet inni, roastbeef, spekeskinke eller kylling-/kalkunfilet i skiver er også gode alternativer. Men hvis du ikke spiser laks eller fet fisk vil jeg absolutt anbefale et tilskudd av omega-3 i hverdagen. Omega-3 har en rekke fordeler, blandt annet kan det forebygge hjerte-og karsykdommer, øke fettforbrenningen, gjøre godt for stive ledd og hjelpe mot tørr hud og hår. Akkurat nå er det pakketilbud hos X-life med bare 298,- for 900 ml selolje som du finner her.

Lenkene i innlegget er sponset

Det er ikke bare Omega-3 som gjør godt for håret - det gjør jammen en tur til frisøren også. Ingen tvil om at jeg trengte en oppfriskning etter sommeren, jeg er helt sikkert ikke alene om å ha den følelsen. Jeg har vært hos Restyle Hairdesign og heist opp extensionsene mine, og samtidig blitt enda blondere. Jeg får alltid lyst til å bli lysere om sommeren, så blir jeg vel mørk etterhvert som vinteren nærmer seg. Jeg har faktisk hatt det samme håret fra Hairtalk i nesten et helt år nå, alt jeg gjør er å løfte opp festene annenhver måned. Det er festet med teip, og er derfor utrolig skånsomt sammenlignet med andre typer extensions. Hvis noen fler enn meg trenger en oppfriskning på håret kan dere får 20% på alle behandlinger hos Restyle. Bare si Nora ved timebestilling så får dere rabatten :) Tilbudet varer t.o.m 28/8, men timen må bestilles innen 15/8 for å være gjeldende.
Ikke nok med det - jeg fikset samtidig på øyenvipper og brynene mine på Glimt. De er byens beste på akkurat det, det hersker det ingen tvil om i mine øyne. Det som er så fantastisk med ekstra vipper og farge på brynene er at jeg er "ferdig" stylet når jeg våkner på morgenen. Trenger ikke macara eller noe, bare rett ut døra :) Sparer masse tid, ser kjempefint ut og ikke minst slipper jeg å se ut som jeg er med i Turboneger eller treningsøktene mine. Bare me-time i går med andre ord, etter en hektisk sommer kjennes det godt å ta vare på seg selv! Når som det kommer mange nye studenter til byen tenkte jeg det var greit å tipse om de beste plassene, det er jo ikke alltid lett å finne frem i en ny by. Selv om disse behandlingene er sponset for min del ville jeg aldri anbefalt noe jeg ikke går 100% god for.


Nå er det straks klart for dagens andre (!) treningsøkt på meg, effektiv denne søndagen med andre ord. Jeg skal fortelle dere mer om hvorfor litt senere i kveld, først må jeg bare få trent ferdig!

Lunsjmuffins med nøtter og bærI helgene har man som oftest litt bedre tid, og da synes jeg det er på sin plass å prioritere gode måltider. Disse lunsjmuffinsene er kjempegode, mettende og sunne - passer derfor ypperlig på en lørdag. Oppskriften ser slik ut:

150 g havregryn

2 dl vann

3 egg

2 ss sukrin gold

50 g vaniljeprotein

50 g fiberfin

20 g smeltet cocosa

100 g nøttemix

60 g blåbær

1 ts bakepulver

En klye salt

Pisk eggene lett sammen med sukrin gold. Bland alt det tørre og tilsett før du tilsetter vannet tilslutt.

Lenkene i innlegget er sponset

 
Helt vanlig nøttemix fra butikken er brukt i oppskriften.

Fordel i muffinsformer - jeg fikk totolt seks store muffins av oppskriften. Stek de midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter, før du tar du ut og lar de avkjøle seg på rist.


Muffinsene er fulle av protein, nøtter og karbohydrater - som gir masse sunn energi. Supert til lunsj, eller etter ei treningsøkt. Den siste treningsøkta mi gjennomførte jeg i går kveld, med fokus på rygg. Det er favorittøkta mi gjennom hele uka, jeg vet ikke helt hvorfor men jeg bare elsker å trene rygg! Det kunne jeg lett trent hver eneste dag, men det går jo ikke. Økta mi så slik ut:

Markløft 3 x 5

Nedtrekk 3 x 8

Enarms roing 3 x 10

T-bar row 3 x 8

Facepull 3 x 10

Rygghev med to vektskiver 3 x 8

T-bar row er en super øvelse for ryggen, hvor jeg virkelig føler at jeg får god kontakt. Du trenger ikke en slik maskin for å gjennomføre den, du kan også plassere en stang inn i et hjørne og legge vektskiver på den forreste delen. Bruk gjerne et trekant-håndtak som du til vanlig ville brukt ved smal nedtrekk og plasser rundt stanga.

Kompresjonstights fra 2XU(på tilbud)  / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8
Det er lørdag, strålende sol og jeg skal komme meg ut i det fine været med Guapo. Håper alle dere har en flott lørdag, nyt helgen og kos dere!

Sunnere quesedillas med kyllingSå ikke dette fantastisk godt ut? Mexicansk mat er alltid en favoritt, og sunne quesedillas er virkelig et godt alternativ til fredagstacoen! Alt du trenger til to personer er :

1 pakke havrelomper/speltlomper

500 g kyllingfilet

1 rødløk

1 boks mais

1 paprika

Mozarella

Fajitas-krydder

Stek først kylling med fajitas-krydder, dette kan du enten lage selv eller kjøpe i butikk. Finhakk løk og paprika. Bruk litt olje i panna, selv bruker jeg 1-kcal spray som kjøpes på Meny. Legg en lompe på panna, og på den ene halvdelen legger du kylling, løk, paprika, mais og topper med ost. Brett deretter den andre halvdelen over og stek et par minutter på hver side. Legg de ferdige lompene i en ildfastform og sett i ovnene på 100 grader, bare slik at de holder seg varme mens du lager ferdig de andre.

I mine øyne hører guacamole, salsa og hvitløksdressing med til mexicansk mat. Guacamole lager jeg av en avocado, 1/2 kinesisk hvitløk, 1/2 rød chili, litt limesaft samt salt og pepper. Hvitløksdressing er enkelt og greit en boks mager kesam blandet med en presset kinesisk hvitløk, litt sukrin og litt salt. Salsaen kjøpte vi på glass, og sammen med en enkel salat ble dette virkelig noe av det beste jeg har smakt på lenge! Stilte alle cravings etter "junkfood" på en sunn og god måte.

 


Over til noen helt andre cravings - nemlig den nye kolleksjonen til Better Bodies! Jeg har alltid likt klærne deres, det er ingen hemmelighet. Men denne gangen har de overgått selg selv i mine øyne - under ser dere bare NOE av det sykt kule som har kommet denne sesongen. Jeg reiv meg nesten litt i håret fordi det var så utrolig vanskelig å velge hvilke farger jeg ville ha, men endte opp med disse:

 

Fresh tights finner du HER, blå genser HER, rosa t-skjorte HER og svart joggebukse HER. (annonselenker)

 Det er snart helg, først skal jeg bare gjennomføre ukes siste arbeidsdag og en styrkeøkt - så tar jeg fredagskveld. Håper dere får en fantastisk helg og fikk litt inspirasjon til hva dere kan kose dere med. Jeg skal iallefall kose meg masse, velfortjent etter en bra uke på mat- og treningsfronten! 

Bærsmoothie og torsdagsøkt

Smoothies er ikke bare supert for å kjøle seg ned i varmen, men også perfekt etter trening. Det går raskt å lage, og ikke minst går den raskt ned! Det er jo så godt, og full av næringsstoffer som er bra for oss. Denne gangen gjorde jeg en liten annerledes vri med kokosmelk i smoothien, og det ble kjempegodt! I en blender puttet jeg følgende:

1 boks kokosmelk

400 g frosne bringebær

400 g frosne skogsbær

3 bananer

3 ss sukrin

Jeg kjørte blenderen i noen minutter til alt var ferdig blandet, før jeg helte i skåler og toppet med blåbær og gojibær. Denne oppskriften holder til 2-3 personer, så gjerne halver hvis du bare skal ha til deg selv.Dette var supert påfyll etter økta mi i dag, jeg trente bein før jeg avsluttet med litt andre øvelser. Jeg liker å legge til en "finisher" med høy intensitet på slutten av øktene mine, dette kan være supersett, sirkeltrening, tabata-intervaller eller lignende, og i dag var ikke noe unntak. Vi har både battle ropes og brazilian ropes på Hit The Gym, to øvelser som virkelig å gjør at det svr i muskulaturen. Pulsen stiger og svetten kommer også først hvis du kjører f.eks tabata med disse to. Det gir liksom en ekstra boost med en liten svettefest på slutten - så er det så lett å motivere seg til å gi det lille også når det er så mye kult utstyr å velge mellom.

Genser fra Better Bodies / kompresjonstights fra Skins / sko fra Inov-8 (lenkene i innlegget er reklamelenker)


Jeg spiser ikke noe før jeg trener på morgenen, men tar alltid BCAA før, under og etter økta. BCAA er noe som anbefales til alle som trener styrke, og du finner min favoritt her.


Trening, blogging, tur med Guapo og matlaging er i boks - så nå er jeg klar for jobb resten av dagen. Håper dere har en torsdag dere også :)

Sjokoladekjeks med nøtter

Det er lillelørdag - og litt sjokoladesmak er på sin plass. Med litt gråvær kom bakelysten plutselig tilbake, og resultatet ble sunne sjokoladekjeks. Den hemmelige ingrediensen i disse kjeksene er bønner, som faktisk gjør seg utrolig godt i bakst. Bønner inneholder mye fiber og protein, og gir en veldig god konsistens i baksten. Har dere ikke prøvd min fantastiske fudge brownie med bønner enda er oppskriften å finne her. Men nå kommer oppskriftene på disse kjeksene som ser slik ut:

2 egg

1 boks sorte bønner fra go green

2 scoops sjokoladeprotein

1 ss bakekakao

2 ss sukrin gold

1 ss smeltet cocosa

2 håndfuller nøtter

En klype salt

Skyll første bønnene godt og la vannet renne helt av. Mos de godt med en stavmikser. I en annen bolle pisker du eggene sammen med sukrin gold. Tilsett resten av ingrediensene og bønnene til slutt. Finhakk nøtter av ønske, jeg valgte mandler og valnøter.  Rør godt sammen og fordel utover på bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Ta de ut, og la de avkjøle seg på rist før servering. Jeg prøvde litt kokosflak på toppen av noen for å teste, og det var veldig godt! Kjeksene har utrolig god kosistens og gir en rik sjokoladesmak - perfekt på en grå onsdagskveld. Guapo var veldig fristet han også, men desverre var mor for grådig til å la han smake. Nå skal jeg ta han med meg ut på tur - ha en fin kveld da dere :)

Hvit pizza med laks og pestoPizza kan varieres i det uendelige, både med deig, saus og fyll. I går hadde jeg lyst på både laks og pizza til middag - så da ble løsningen naturlig nok laksepizza. Oppskriften på den sprø bunnen ser slik ut:

150 g havregryn

50 g sesamfrø

2 egg

150 g lett gresk matyoghurt

1 ss sukrin og 1 ts salt

0,5-1 dl vann

Pisk eggene lett sammen med sukrin og salt, før du tilsetter yoghurten og til sist de andre ingrediensene. Tilsett litt vann slik at du får en røre som er litt flytende og som du fordeler utover et bakepapir med slikkepott/kniv. Stek midt i ovnen å 200 grader i 10 minutter mens du lager toppingen. Til den hvite pizzasausen brukte jeg resten av begeret med gresk matyoghurt, 2 ss pesto og 2 pressede hvitløksfedd. Resten av fyllet ble 100 g laks (jeg brukte Salmalaks) , 1/2 rødløk og fersk sopp. Fordel dette over den forstekte pizzabunnen sammen med mozarella på toppen - og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur. 

 Etter 15-20 minutter har osten smeltet og du kan ta pizzaen ut av ovnen. La den avkjøle seg litt på rist før du topper med ruccola. Denne pizzaen ble virkelig en smaksfest, og var perfekt for en veldig sulten jente i går. Er du ikke like sulten holder det til middag og kanskje lunsj dagen etterpå. Jeg vet at pizza og fisk ikke høres ut som en perfekt kombinasjon for mange men dette bør dere faktisk prøve! Fantastisk godt, sunt og enkelt :)

 


 

Blytung brystøvelse & lompekjærlighet

Som vanlig har jeg startet mandagen min med det jeg liker aller best - trening! I dag ventet bryst og skuldre og jeg fikk virkelig kjørt meg i dag. På Hit the Gym har jeg flere dyktige kollegaer, og i dag kom Ronny bort til meg mens jeg kjørte benkpress og ga meg en skikkelig utfordring. Pushups har aldri vært tyngre enn dette! Denne typen pushups utføres ved å sette en benk forran smithmaskina, og feste vekt rundt livet. Heis den godt opp slik at vektskiva ikke treffer bakken. Senk ned til brystkassa treffer stangen og press opp igjen, prøv å unngå å svaie i korsryggen. Dette var den første gangen jeg prøve og jeg tok 3 sett med 7 repetisjoner med en vekt på 20 kg rundt magen. Dette trener også core-muskulaturen godt, så her får du mer bang for the bucks. Gøy å prøve nye øvelser!

Kompresjonstights fra Skins / topp fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (annonselenker)


Jeg måtte ha noe kjapt påfyll etter økta i dag, Guapo må jo også få trimme litt før jeg skal på jobb. Derfor ble løsningen havrelomper med "sjokoladepålegg" og banan. Sjokoladepålegget er egentlig bare 1,5 scoop sjokoladeprotein, sukrinmelis og litt vann - men smaker supergodt! Det gjør i allefall de nye lefsene fra Buer, jeg synes personlig de smaker litt bedre enn speltlompene. Når de i tillegg har litt mer proteiner, litt mindre kalorier og er litt billigere - da blir valget ganske så lett! Hvem skulle noensinne ha trodd at jeg ville bytte ut speltlompene? Hvis Buer hadde begynt å lage søtpotetlomper også, DA hadde jeg blitt lykkelig da. Men jeg er ganske så lykkelig for disse også, så enkle og så gode å ha i en hektisk hverdag. Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb. ha en sprek start på uka alle! 

 

Søndagschallenge og fruktfest

God søndagsmorgen! Sola skinner, jeg har vært ute på tur med Guapo og litt senere venter ei treningsøkt på bein. Jeg elsker å trene i helgene, jeg har mer energi og det er om regel mye mindre folk på gymmet. Liker å ha hele lekeplassen for meg selv! Jeg lovte jo å komme med en liten trenings-challenge, og jeg kan på forhånd advare om at denne svir. Det fine er at det er over på under 5 minutter, så motivasjon er lett å hente! Utfordringen ser slik ut:

24 air squats

12 utfall fremover høyre ben

12 utfall fremover venstre ben

12 hoppende utfall

12 jump squats

Utfordringen er å gjøre alle øvelsene etter hverandre, så fort som mulig. Alt under 3 minutter godkjennes, selv brukte jeg 1.38 på å gjennomføre. Det var riktignok etter at jeg hadde trent en hel benøkt, så utfordringen ble virkelig en syrefest! Jeg liker å avslutte styrkeøktene mine med supersett eller høyreps til vanlig for å få ut det aller siste, så denne utfordringen passer perfekt sånn sett. Gleder meg til å høre tidene dere får når dere prøver også, jeg regner jo med at dere tar utfordrignen på strak arm. Jeg kjenner jeg er supermotivert til dagens økt, knebøy, strakmark, gående utfall og masse annet snacks i vente.

Anti-shake tights i råsa finner du her (annonselenke) 


Glade og svette jenter etter gjennomført økt!

Over til det som har blitt min favoritt-snacks denne sommeren, fruktsalat med mager kesam og cashewnøtter. Så godt, så enkelt og utrolig sunn snacks som metter. Som sjokoladeelskeren jeg er kommer det ofte også litt sjokoladeprotein på toppen, og dette stiller virkelig søtsuget på alle mulige vis. En skikkelig fruktfest med eple, pære, appelsin, vannmelon, banan, jordbær og blåbær havnet i skåla i går og jammen tror jeg at jeg går for det samme i dag. Nå skal jeg hive meg rundt - gleder meg til å høre hvordan challengen gikk :)


Pizza med asiatisk vriDet er helg igjen, og det er lite som slår en god fredagspizza. Men hvorfor ikke være litt vågal og prøve en med asiatisk vri? Denne er virkelig en sunn smaksbombe som passet mine smaksløker perfekt. Jeg har laget en lignende variant med tortilla-bunn før, og oppskriften på det finner du her. Jeg vil likevel anbefale og lage alt fra scratch, da resultatet ble mye bedre! Oppskriften på bunnen ser slik ut:

70 g sesam-mel

50 g havregryn

2 egg

2 ss sukrin

1-2 dl vann

En klype salt

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Sesam- og peanøttmel finner du hos sponsor X-life som jeg har lagt ved reklamelenker til, men det finnes også på helsekosten. Røren skal være ganske flytende, og helles over en form kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter mens du lager fyllet.


Jeg hakket opp en halv rødløk,  en halv paprika og raspet en gulrot. I mangel på kyllingfilet brukte jeg enkelt og greit en pakke kalkunskinke i stedet, det er så lettvint! Pizzasausen ser litt annerledes ut enn vanlig, oppskriften på den ser nemlig slik ut:

3 toppede ss peanøttmel

2 ss soyasaus

1 ss riseddik

1 ss sukrin

Litt vann

Bland alle ingrediensene i en skål og tilsett litt vann slik at du får en tykk saus. Fordel utover den forstekte pizzabunnen før du legger på resten av ingrediensene. Topp med mozarella og stek videre på 200 grader til osten har smeltet, ca. 15 minutter.


Så gjenstår det bare å avvente til osten har smeltet og hvis du vil kan du ha litt fersk spinat og sesamfrø på toppen. En perfekt fredagsmiddag i mine øyne - så gjenstår det bare å høre om dere er enige. Riktig god helg alle sammen!