hits

august 2013

Stolt av rå dagsform, anti-jante og dagens beinknusing

Jeg har vært litt reservert mot å legge ut formbilder her på bloggen, og heller lagt ut mange av de på Instagram. Grunnen til det har rett og slett vært at på bloggen kan man jo være anonym, og da er det så mye lettere at det kommer negative kommentarer. Men nå tenker jeg at hva smålige anonyme mennesker kommenterer skal vel ikke påvirke hva jeg velger å blogge?! Derfor kommer det er par bilder under, og jeg er faktisk skikkelig fornøyd med fremgangen min for tiden. Jeg er stolt av meg selv for det jeg har klart å oppnå, og synes selv at jeg hadde en rå dagsform i dag! JA - jeg synes det er fint med muskler, JA - jeg digger å ha blodårer på magen, skuldre og i panna og JA - jeg driter i janteloven. Jeg har jobbet knallhardt på trening, fulgt matplanen min til punkt og prikke og gjort cardioen min, og da kommer også resultatene. De må nemlig jobbes for! Vi er så heldige at vi kan forme kroppen akkurat slik vi vil - og helt ærlig synes jeg at min egen kropp er kjempefin. Derfor smiler jeg på bildene , jeg er nemlig en stykk fornøyd jente :) Sånn - da fikk jeg sagt det og!


    

Happy flexejente i tights fra Better Bodies og sports-BH fra Craft. (sponsede lenker)

Over til noe helt annet, jeg hadde en helt sinnsykt bra beinøkt sammen med Elisabet i dag. Denne dama leker ikke trening, og jeg er sikker på at hun kommer til å gjøre rent bord under høstens konkurranser i bodyfitness. Jeg klarte knapt å gå da vi var ferdige, og det er ingen tvil om at beina mine fikk kjørt seg!  Akkurat nå ligger jeg langflat i sofaen, beina skal få slappe av og gro litt etter denne økta:

Beinpress 10 x 10

Frontbøy med stopp 3 x 6, i supersett med 

Utspark 3 x 10

Sumosquat 3 x 8, i supersett med

Strake markløft 3 x 10

Stående beincurl 2 x 8, i supersett med

Liggende beincurl 2 x 10

Spiste velfortjente riskaker med sjokoladeprotein etter økta - gjett om kroppen trengte påfyll! Vel hjemme var jeg fortsatt skjelven i beina og lagde lunsj med engang for å gi kroppen enda mer energi. Lunsjen min er uten tvil favorittmåltidet mitt på diett, en stor salat med røkt laks er en sikker vinner. Det er så utrolig enkelt også, tar maksimalt 5 minutter å lage dette herlige måltidet. Diettlivet er ikke så aller verst likevel ;)
Nå er jeg god og mett, og skal bare nyte livet resten av denne lørdagen. I morgen venter en fotoshoot som jeg gleder meg veldig til, i tillegg til diettens første spisemåltid. Skal gjøre innkjøpene i dag, det blir iallefall speltlomper, banan, cottage cheese og bær som havner i handlekurven, så får vi se om jeg får cravings på noe annet digg også. Det kommer til å bli så magisk! En fantastisk lørdag ønskes alle dere også - make it a good one :)
 

Konkurranse - Imsdal Aktiv

"Train hard or go home" er som dere vet mottoet mitt og for å yte optimalt på trening er det viktig med riktig påfyll under en treningsøkt. Jeg har tidligere blogget om hvilke kosttilskudd jeg bruker i hverdagen, men noen ganger trenger man påfyll under selve økta også. Et godt alternativ kan da være en sportsdrikk for mer energi og giv til å yte det lille ekstra. Sportsdrikk bør kun drikkes når man trener i over 60 minutter. Drikken gir rask energi til musklene for økt treningseffekt, og inneholder salter og mineraler for å holde kroppens væskebalanse oppe. Hvis du trener under en time vil glykogenlagrene i kroppen din normalt sett vare gjennom økta, og vanlig vann vil da være det beste å drikke. En sportsdrikk kan hjelpe deg med å få mer ut av de hardeste øktene dine ved å:

  • Gjenopprette væskebalansen i kroppen din raskere enn vanlig vann
  • Fylle raskt opp glykogenlagrene og gi ekstra næring når musklene trenger det mest
  • Erstatte tap av mineraler og salter du mister ved å svette
  • Holde på væsken i kroppen bedre enn vanlig vannÅ velge riktig type sportsdrikk trenger ikke alltid å være enkelt, men for min del er Imsdal Aktiv en favoritt. Ikke bare på grunn av den gode smaken, men også fordi innholdet er godt. Under ser dere en oversikt over næringsinnholdet til de største aktørene vi har her i Norge, sånn at du har mer kunnskap til å gjøre valget ditt når du står i butikken :) 

 

Imsdal Aktiv

Powerade

 Yt sportsdrikkk

Energiinnhold

69kj (16 kcal)

69kj (16 kcal)

102kj(24kcal)

Protein

0 g

0 g

0 g

Karbohydrater

3,9 g

3,9 g

6 g

- Hvorav sukkerarter

3,9 g

3,9 g

6 g

Natrium

0,04g

0,05g

0,07 g

Kalium

19 mg

0 g

15 mg

Kalsium

6 mg

0 g

9 mg

Magnesium

3 mg

0 g

5 mg

Kunstig søtningsstoff

-

E955, E950

-

Kunstig fargestoff

-

E133

E133

Imsdal har nå en konkurranse på Facebook som du finner ved å trykke her, hvor du må svare på tre enkle spørsmål for å være med i trekningen om kule premier. Du kan blant annet vinne 1 års medlemsskap på Elixia og 1 års forbruk av Imsdal Aktiv! Jeg har allerede svart på spørsmålene - gjør det samme denne fredagskvelden du og, så kanskje får du en hyggelig overraskelse :) En riktig god og aktiv helg ønskes alle sammen!


Innlegget inneholder reklame i samabeid med Imsdal Aktiv.

Monsterøkt i bilder

God morgen alle sporty mennesker! Det er fredag igjen og jeg er allerede gira på kveldens økt som venter på Maxpuls. På onsdag testet jeg en ny time der som heter Sparta, og jeg hadde på forhånd hørt rykter om at dette var en tøff time. Det var jeg innstilt på, men jeg var klar over hva som ventet! Jeg hadde mest lyst til å snu allerede da jeg så tavla med oversikten over økta, haha! Som dere ser på bilder under var det ikke noen leketime dette her, og jeg var mildt sagt sliten etterpå. Bendik var å finne på senteret og tok bilder under treninga, derfor tenkte jeg å vise dere denne montsterøkten i bilder. Treningstynet og svetten er på plass, train hard or go home ;)


 

Topp / Sports-BH / Tights finner du selvfølgelig hos X-life. (sponsede lenker)

Jeg var så trøtt i dag tidlig at jeg glemte matboksen min hjemme, at jeg aldri kan lære! Det var ikke det beste utvalget i butikken heller desverre, så under ser dere dagens litt stusselige lunsj som venter på meg. Salat, knaskerøtter og en pakke skinke - det er jo ikke akkurat lukusmat. Uhørt å være utsolgt for speltlomper på en tidlig fredag! Jeg får heller tenke på det postitive i at siden lunsjen blir liten får jeg jo spise ekstra mye når jeg kommer hjem :) Matboksen min står jo klar i kjøleskapet og venter på å komme nedi magen min! Den kommer jeg til å trenge, jeg er så dristig at jeg kjører dobbelttime på Maxpuls etter jobb i dag - både tabata og maxfit står på menyen. Etter det kommer jeg nok til å være utslitt, så en rolig fredagskveld med joggebukse og film er planen. Og en litt diggere matrett enn dette:Prøvde å pynte på resultatet - vanskelig med et så dårlig utgangspunkt!

Nå er det bare noen timer igjen til helg, og det føles ikke mindre enn fantastisk ut. Jeg har fri og har allerede planlagt gode treningsøkter, fjelltur, poseringstrening, fotoshoot og frimåltid - så alt ligger til rette for at dette blir en veldig bra helg. Det håper jeg din blir og - ha en riktig god fredag alle sammen!

 

Magisk metime

Hei dere! Dagen i dag har vært fantastisk, jeg har fri fra jobb etter å ha jobbet 12 dager i strekk - virkelig på tide med et avbrekk. Jeg har fylt dagen med ting jeg liker, tatt litt me-time som jeg virkelig synes er velfortjent! Jeg startet dagen med å sove lenge før jeg løp 4 x 4 intervaller på mølla - svett og god start på dagen! Deretter ventet en avslappende formiddag hos superflinke Randi Anette på favorittsalongen Headmasters. I fitnesskonkurranser er det ikke bare muskelmasse som teller, men også helhetlig utseende. Det vil si at hår, negler og hud også blir vektlagt i dommernes bedømming. Og at håret mitt ble fint etter dagens behandling - det er er det ingen tvil om i mine øyne! Enorm forskjell - eller hva? Jeg ble i allefall dødsfornøyd! Siden håret mitt  var ganske tørt og allerede behandlet med farge da jeg kom til salongen tok jeg en skreddersydd hårkur etter mine behov, og det er det ingen tvil om at håret trengte. Føltes mye bedre etterpå! Det siste jeg da trengte var å finne ut akkurat hvordan jeg ønsker å ha håret på selve konkurransedagen. Det er fortsatt noen uker frem i tid, men for noen som er så talentløs på hår som meg er det viktig å være ute i god tid. I dyktige hender fikk jeg prøvd ut noen forskjellige looker, og jeg holder fortsatt på å bestemme meg for hvilken jeg skal velge. Vi prøvde blandt annet å glatte det, krøllet det med krøllstav og flettet håret mitt for å finne den fineste scene-looken. Skrik ut om dere ser en favoritt, jeg er tidenes vinglepetter nemlig!


Etter noen timer i frisørstolen dro jeg hjem for å spise dagens første måltid - en fargerik laksesalat med isberg, cherrytomater, paprika og minigulrøtter. Bare det å IKKE spise ut av en matboks for engangs skyld var fantastisk - og å faktisk kunne sette meg ned og nyte maten min. Det er jeg alt for dårlig på, jeg spiser som regel i farta eller samtidig som jeg gjør tre andre ting. Å bare slappe av i sofaen med et godt måltid føltes veldig bra, i mine øyne hjelper det på metthetsfølelsen og. Med en boks iskald Pepsi Max på siden ble dette måltidet komplett :) 


Etter avslapping i sofaen ventet en treningsøkt med verdens beste Paul, og som vanlig gjorde det VONDT å trene med han. Hvis pain = gain så har jeg gaina masse på lårmusklene mine i løpet
av dagen i allefall! Allerede etter første sett hadde jeg problemer med å gå - nesten så jeg må legge en slagplan for å komme meg opp av senga i morgen! Det er sånn det skal være, og noen virkelig tunge timer på gymmet passet perfekt inn i en me-dag - for trening er jo det beste jeg vet! Økta vi kjørte i dag så slik ut:

Utspark 4 x 30

Sumo beinpress 3 x 15

Knebøy ass to the grass 4 x 10

Sittende lårcurl 3 x 12

Strake markløft med manualer 3 x 12

Bulgarske utfall 2 x 10


Topp / tights (lenkene i innlegget er sponset)

Nå er jeg vel hjemme og har spist havregrøten min etter trening, det eneste jeg skal gjøre resten av kvelden er å tusle opp til solariumet for å kose meg enda litt mer. Det er så godt med sånne dager hvor alt bare faller på plass, og denne jenta er iallefall fornøyd med dagen. Jeg har til og med fått innvilget diettens første spisemåltid i helgen, og en bedre beskjed enn det kan man ikke få på en helt vanlig torsdag! Hverdagslykke tror jeg det heter :) 

Fremgang og diett-torsk

God kveld! Dagens økt er ferdig og jeg er godt fornøyd med innsatsen på trening. Jeg ser så utrolig stor forskjell på egen form nå om dagen - og hva er vel mer motiverende enn fremgang? :) Det har vel noe med at jeg veier mindre nå, men å klare flere dips og pullups er så gøy! Klarer 3 sett med over 15 strikte repetisjoner på dips nå, hipphurra!


Topp / tights / sko

Mange av dere har kommentert på at dere ikke liker torsk og hva man kan spise i stedet. Det finnes mange gode alternativer, men jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en utrolig god måte å lage torsk på. Jeg spiser dette hver eneste dag på diett - og gleder meg alltid til dette måltidet. Torskefilet stekes i panna før du finhakker fersk chili og hvitløk som tilsettes under steking. Når fisken er ferdigstekt heller du over kokosmelk og lar det hele putre godt sammen. Kokosmelk gir en fantastisk god smak til torsken, og er en god kilde til sunt fett. Jeg bruker aldri den fettreduserte varianten - og det bør ikke du heller. Sunne fettsyrer er en essensiel del av kostholdet, både hjernen og kroppen trenger fett for å fungere optimalt.Så er det bare å velge ønsket tilbehør, jeg spiser torsken min med masse grønnsaker og en karbohydratkilde. Dette kan være potet, ris eller speltlomper. Ser kanskje ikke så delikat ut dette heller - men jeg lover at det smaker godt! Torsk er jo også kjent for å være den fisken som er best for fettforbrenningen, det er ikke å forrakte! Dette ligger altså klart i mine matbokser for morgendagen, nomnom. Med torsken min godt nede i magen skal slappe av i joggebuksa og se serier, finfin avslutning på en finfin dag!Dagens økt og favorittgrøt

God kveld kjære lesere! Treningsuka mi har så langt gått FLOTT og den skal fortsette på samme måte. I dag hadde jeg en god økt sammen med Marie og avsluttet med en kjapp formsjekk. Vannet fra helga var borte, og coachen var fornøyd med fremgangen min.Vi fortsetter dermed som før og jeg gunner på de siste ukene, det skal ikke stå på innsatsen i allefall! Dagens økt besto av lett bein, skuldre og armer og så slik ut:

Knebøy 3 x 4

Ettbeins beinpress 2 x 12

Liggende lårcurl 2 x 12

Sidehev med manualer 2 x 15

Fronthev med manualer 2 x 20

Omvendt pecdec 2 x 20

Jeg vil så gjerne bli sterkere i pullups og avsluttet derfor med 4 x max repetisjoner, som for tiden er 3 stk. Jeg klarte ingen da jeg kom hjem fra tur - så det går iallefall fremover!

 

Veldig god og støttende sports-BH fra Craft finner du her. (sponset lenke)

Etter trening ventet favorittgrøten - denne kombinasjonen er så god at den er til å dø av! Skåla blir desverre alt for fort tom av herligheten, cappuccinogrøt med masse kanel er uten tvil favorittmåltidet om dagen. Jeg koker havregryn før jeg tilsetter dette supergode proteinet som jeg rører godt inn sammen med ca. 1 rør steviadråper med karamellsmak. Ta i betraktning at jeg liker til veldigveldig søtt, så smak deg frem :) Blir aldri lei av havregrøt, det er faktisk noe av det jeg savner mest på dietten. STORE skåler med havregrøt vel og merke, litt får jeg jo ;) Ellers er det banan, meieriprodukter, peanøttsmør og større posjoner  jeg har mest cravings på - ikke så mye på usunne ting. Det er jo sunn mat jeg liker best! Men innrømmer lett at yoghurtnøtter og proteinbarer skal smake godt det og ;)


Ser kanskje ikke så delikat ut - men denne skåla har smaksgaranti ;)

Nå skal jeg snart finne senga, opp før jobb og gjøre cardio imorgen. Det går mye i matlaging, styrketrening, søvn og cardio om dagen - men energien holder seg overraskende godt. Det klager jeg absolutt ikke på, trenger nemlig den energien for å kjøre knallhardt på de siste ukene som står igjen før Stavanger Open. Skjønnhetssøvn og restiusjon trengs med andre ord - natta!

Ny uke, ny ukesplan og ny øvelse :)

Mandag og ny uke - jeg er så klar! Jeg la meg tidlig i går kveld for å være klar for morgencardio, i dag ble det en rolig joggetur på ca 6 kilometer ute i fint vær. Det er så godt å starte dagen med litt svetting og friskluft, det skal virkelig ikke så mye til for å løfte dagen litt! Som dere ser av bildene var jeg litt trøtt i ttrynet men fortsatt strålende fornøyd etter joggeturen min. 

 Løpejakke fra Puma / tights fra Röhnisch (sponsede lenker)

Før jobb lagde jeg lunsj for noen dager fremover, laks er dages første måltid på dietten min. Jeg er jo så glad i laks så det passer meg perfekt! Jeg varierer mellom å steke laksefilet eller kjøpe røkelaks på butikken, i tillegg til å bytte på wok eller salat. Variasjon er viktig for at maten ikke skal bli kjedelig, og jeg tror aldri jeg kan bli lei av dette måltidet :) Problemet er bare at det blir litt for fort tomt i boksene!Siden jeg jobber skift er det greit å planlegge treningsuka på forhånd - min treningsuke ser dere under. Ingen tvil om at dette også blir en bra uka på treningsfronten! Jeg pleier jo aldri å dra på gruppetimer, men ikveld skal jeg altså på Step & Styrke på Elixia. Kristine var jo med meg på Maxpuls i går, og i dag er det min tur å være med henne på time. Jeg vet jo hun er et råskinn på styrketrening, så nå blir det gøy å se hvordan hun er som gruppeinstruktør - jeg gleder meg iallefall til å prøve noe nytt :)

Egentreninga mi i kveld kommer til å være styrketrening på rumpa - og nok engang har jeg funnet en utrolig bra øvelse. Jeg trente med personlig trener Siri på Kaliber i helgen, og hun fikk virkelig presset rumpemusklene mine! Denne dama har det virkelig klart når det kommer til trening av bein, og viste meg mange nye øvelser og triks. Så gøy med gode innspill til hvordan man kan forbedre treningen :) En av øvelsene hun viste meg kan enkelt gjøres hjemme eller på gymmet, du trenger nemlig bare en treningsball. Legg deg med ryggen på en matte og plant  beina ned i ballen. Deretter ruller du ballen du hele veien inn, skvis godt og sørger for å holde hofta oppe hele veien tilbake. Jeg ble i allefall stiv etter denne øvelsen!
To svette fornøyde frøkner etter en god økt! Jeg har store planer om å være både svett og fornøyd etter jeg sier meg ferdig ikveld også, i morgen er det nemlig ny formsjekk med coachen. Vi hadde formsjekk i helgen og, men jeg hadde gått opp 1 kg over natta og følte meg vannete - derfor bestemte vi oss for å se bort i fra den formsjekken og heller se an formen på nytt på tirsdag. Greit å være helt sikker på hva ståa er før man gjør eventuelle justeringer på diett og trening, det er jo ikke lenge igjen nå så vi er eksta nøye. Det skal iallefall ikke stå på innsatsen - føler jeg gjør mitt absolutt beste og det er jo tross alt det viktigste! Jeg håper alle dere gjør det samme på treningene deres og sørger for en knall start på treningsuka!

Posering, rulling og blåmerker
God kveld :) Helgen nærmer seg slutten og jeg sitter i sofaen med skåla dere ser på bildet over. Tunfisk stekt med masse krydder og grønnsaker var godt påfyll etter kveldens trening og posering. Øvde på poseringer sammen med de fineste teamjentene Eileen og Veronica - de får meg alltid i godt humør! Med bare 4 uker igjen er det utrolig viktig at poseringene sitter, du kan ha den beste kroppen på scenen men det hjelper ikke hvis du ikke kan å vise den frem! Terpeterpe frem til Stavanger Open nå :) Legger dere merke til blåmerkene på låret mitt forresten? Det kommer av dette: 


Sports-BH / Tights / Foamroller (sponsede lenker)

Jeg bruker ofte foamroller før trening som hjelper til å tøye og myke opp muskulaturen. Dette er egenmassasje hvor du bruker din egen kroppsvekt mot rullen for å skape trykk inn mot muskelen og på den måten få en form for dypvevsmassasje. Den kan hjelpe mot å løse opp triggerpunkter og øke bevegelighet, og for min del merker jeg at den hjelper veldig mot stølhet i musklene! Ja, det gjør vondt og du blir muligens litt blå - men det er virkelig verdt det :) 

Etter rullinga var det klart for en cardioøkt på Maxpuls, og denne gangen hadde jeg selskap av den rå bodyfitness-utøveren Kristine. Vi måtte selvfølgelig leke oss litt etter å ha svettet på time, i ringer og med løfting av dekk! Viktig å leke seg litt på trening og, ikke ta alt så seriøst hele tiden. Det skal være tungt og slitsomt, men man skal også ha det bra og kose seg på trening. Hvis ikke tror jeg treningsgleden har lett for å forsvinne - og den er jo det viktigte oppe i det hele!

Smilet er på plass, tomlene er vendt oppover og jeg er fornøyd med dagen innsats - klar for en ny uke med nye muligheter i morgen! 

Min dag i kosttilskudd

Her kommer min dag i kosttilskudd - til alle dere som har lurt på det! Jeg spiser selvfølgelig mat i tillegg, pulver og piller kan aldri erstatte et variert kosthold men det er fint å bruke tilskudd for å dekke kroppens daglige behov. Alle lenkene i innlegget er sponset, men som dere vet vil jeg aldri anbefale noe jeg selv ikke liker/bruker. De produktene jeg mottar som ikke liker velger jeg å aldri nevne, fordi hele grunnen til at jeg har denne bloggen er å kunne motivere og hjelpe andre til en bedre og sunnere hverdag. Å "lure" noen til å kjøpe et produkt vil jeg derfor aldri finne på. Dette er ikke jobben min, men bloggen er min måte å dele treningsgleden min med alle dere på. Disse produktene hjelper iallefall treningen min - og jeg håper de kan hjelpe noen av dere også :) 

Hver morgen starter jeg med Frenzy fatloss og multivitamin. Jeg har ikke troen på at piller gjør så utrolig mye for fettforbrenningen, men at koffeinet i disse pillene kickstarter dagen min er det ingen tvil om! Multivitamin er noe jeg anbefaler til alle og enhver, fordi vitaminer er nødvendige for helsen vår. Kroppen produserer noen vitaminer selv, men resten må tilføres via mat og kosttilskudd.

I løpet av arbeidsdagen går det gjerne med noen kopper kaffe og et par Fres for ekstra energi slik at jeg holder trykket oppe hele arbeidsdagen. Smaker utrolig godt gjør de også, vinnvinn :)

I treningsbagen min finner du alltid preworkout og BCAA. Jeg drikker for tiden SAW før trening som inneholder blant annet kreatin, taurin og arginin som øker utholdenhet og forsinker muskelutmatting under økta. I løpet av treningen drikker jeg BCAA og har lagt min elsk på denne. BCAA står for branched amino acids og inneholder oppbyggende aminosyrer som stimulerer proteinsyntesen. Ingen trening uten BCAA for min del!Etter trening er det obligatorisk å ta flexebilder - kan ikke kalle meg en ekte fitnessblogger uten harryflexing ;) Topp og tights kommer fra Better Bodies og smilet  kommer rett fra hjertet! Ingen følelse er nemlig bedre enn en skikkelig god styrkeøkt. Etter økta fyller jeg alltid på med protein og karbohydrater, og proteinhylla mi i gangen ser slik ut:

Sjokoladeproteinet har utrolig god smak og kan brukes til alt, cappuccino er magisk i havregrøt og proteinkaffe og bakeproteinet har jeg faktisk ikke testet selv enda! Men jeg lover at det skal bakes etter konkurransene, masse sunt og godt skal lages på kjøkkenet hjemme hos denne jenta. I vinduskarmen på soverommet mitt står det aller siste jeg inntar før jeg legger meg, ZMA for bedre restitusjon.

Hvilke kosttilskudd bruker du?

 

Fredagstrening

God fredagsmorgen! Jeg våknet av alarmen tidlig og ville helst bare ligge lenger under den varme dyna. Heldigvis hadde jeg avtalt en løpedate med ei god venninne klokka 8, og da er det ikke mulig å sluntre unna. Supert tips for å komme seg opp av senga, og ikke minst er det superkoselig å løpe sammen med noen! Nå som temperaturene begynner å falle var denne løpegenseren perfekt for å holde varmen på morgenkvisten. 40 minutter løping ute i sola var virkelig en bra start på dagen - nå er jeg våken og klar for resten av det denne fredagen har å by på :)Dagens og helgens matpakker er klappet og klare i kjøleskapet - med jobbhelg er det viktig å være forberedt. Så for dere som tror fitnesslivet er glamorøst kan jeg avkrefte dette, matbokser er livet, haha! I disse boksene har jeg tunfisk stekt med kokosmelk og masse grønnsaker, laks og salat i tillegg til pytt-i-panne. Den består av kokt skinke stekt med grønnsaker og ris - det er så godt! Jeg har virkelig ingen grunn til å klage, men jeg innrømmer at jeg gleder meg til litt mer variert kosthold. Men 95% av tiden ville jeg heller ha spist mine egne matbokser enn hva jeg ser andre spiser i kantina, friske og sunne  matvarer slår lett svette brødskriver og tørre knekkebørd i mine øyne!
Etter gårsdagens trening møtte jeg på den fine bikinijenta Linn og vi fikk skravlet litt og knipset noen treningsbilder. Jeg skal trene overkropp etter jobb i kveld og har tenkt å bruke disse bildene som inspirasjon for meg selv - tenke at jeg skal gjøre fysikken min enda bedre! Jeg synes det er så utrolig viktig å kun se på meg selv, hva mitt utgangspunkt er og hvordan jeg kan forme min egen kropp. Å se på bilder av andre er jo egentlig helt håpløst, i allefall er det håpløst å sammenligne seg selv med andre. Man må rett og slett bare gjøre det beste av det man har :)  Jeg skal prøve å bli en bedre meg på kveldsøkta mi som kommer til å se slik ut:

Pullups 3 x max

Nedtrekk 2 x 9-12

Sittende roing 2 x 9-12

Benkroing med manual 2 x 9-12

Militærpress 2 x 8 - 10

Sidehev i kabel 2 x 15-20

Facepull 2 x 9-12

MageNy favoritt sports-bh  fra StayInPlace / tights fra Röhnisch / topp fra Puma ( lenkene i innlegget er sponset)

Bikinifitness-bloggere må selvfølgelig knipse litt bilder når vi møtes!  Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb før styrketreninga venter i kveld, weights over dates ;)

Magekiller, pakkelykke og middag
Sko / Sports-BH

Har noen av dere prøvd denne øvelsen? Fest lårene rundt bagen og senk deg sakte hele veien ned før du går opp til bagen igjen og skviser godt på toppen. River som bare det i magemusklene - jeg holdt iallefall på å dø av den! Jeg har så lyst på mer markerte mageruter, og for å få magemusklene til å vokse er det bare en ting å gjøre - trene de hardt. Men det er selvfølgelig viktig å smile til kamera og late som det er veldig lett, haha! Bildet er fra tirsdagens boksetime på Maxpuls, hvor jeg fikk svettet som vanlig. Jeg er så glad for at jeg har funnet en måte å ha det gøy på samtidlig som jeg får gjort all cardioen min og utfordret meg selv samtidig. Det er virkelig perfekt! Jeg merker likevel at jeg holder litt igjen på nye og "skumle" øvelser, jeg er jo livredd for å bli skadet nå rett før konkurranse. Jeg får bli sterk senere, akkurat nå er fokuset å bli sceneklar. Uansett hva fokuset er når det kommer til trening må musklene ha mat, i går spiste jeg faktisk middag fra fat og ikke matboks! Det måtte jo selvfølgelig dokmenteres, kyllingfilet og litt kyllingskinke stekt i panna med masse digg salat, avocado og speltlomper ved siden av er alltid like godt. Slår aldri feil, så enkelt og godt :)


Jeg nevnte jo i går at jeg skal gjøre en hel masse ting som gjør meg glad fremover - og hva gleder vel et jentehjerte mer enn litt nettshopping? Ikke bare litt for min del, jeg tok av litt på sidene til supersponsoren X-life , men det er definitivt verdt det! Kosttilskudd er viktig for å få optimalt ut av treninga, og det samme er nye klær i mine øyne. Det gir så mye motivasjon å føle seg fresh på trening! Gleder meg til å prøve ut det og dele favorittene mine med dere - jeg er virkelig klar for treningshøsten med disse godbitene på lager:

Det var noen av dere som etterlyste bilde av den nye leiligheten også, lover å ta bilde av rommet mitt med engang jeg får rydda litt. Som dere ser er det mye som skal på plass, haha! Nå er det straks klart for en ny økt på Maxpuls, denne gangen er det Kettlebell Cross som venter. Aldri prøvd denne timen før, så det blir gøy! Motivasjonen er iallefall på topp, jeg er klar som et egg for å svette bort litt fett. Legger ved et siste bilde fra tirsdagens fitnessfight med fineste Benedicte - krigsfjeset er fremme som dere ser ;) 

Topp og tights er begge fra Better Bodies. (lenkene i inlegget er sponset)
DA tar jeg bussen til trening - ha en god treningstorsdag du og!

Tilbakeblikk og fokus fremover

Etter artikkelen i den siste utgaven av Shape Up fikk jeg tilsendt  "nye" bilder av fotografen som har tatt ett av bildene som ble brukt. Flinkeste Drea tok bilder av meg rundt denne tiden på året i 2011, og nå har jeg fått tilsendt noen bilder fra den shooten jeg selv ikke har sett før. Helt rart å tenke på at det er to år siden - virkelig på tide at jeg kommer meg på scenen igjen :) Veldig gøy se formen da kontra nå, faktisk synes jeg ikke at det er så veldig langt i fra dagens form selv. Uansett, disse bildene inspirerte meg iallefall til å planlegge et par nye fotoshoots i løpet av høsten - gleder meg allerede!  Foto: Drea Utvik Karlsen

 I tillegg har jeg til fotoshoots har jeg booket og bestilt en del andre ting og behandlinger - egotrip og fokus på meg selv fremover. Som en del av dere allerede har mistenkte har jeg blitt singel igjen, så nå skal jeg bare en hel masse saker som gjør meg glad og happy camper fremover! Gleder meg til å dele det med dere etterhvert :) Fullt fokus fremover med andre ord - og da vil jeg gjerne ha innspill fra dere lesere også. Er det noe dere vil ha mer av eller savner på bloggen så er det bare å rope ut! Det blir nok av "dette har jeg trent og spist i dag"- innlegg, så kom gjerne med ønsker. Ellers har jeg ikke så mye å meddele denne onsdagsmorgenen bortsett fra gårdagens superkjappe middag. Tunfisk stekt med løk, chili, tomat og paprika blandet med karriris og litt ruccola på toppen for syns skyld. Det skal ikke så mye til for å gjøre tunfiskboksene litt mer spennende :) Ser kanskje ikke superdelikat ut - men jeg lover at det smaker godt og at musklene blir veldig glade for denne enkle retten. Nå må jeg løpe så jeg rekker jobb - ha en fin dag da dere! 

Utenfor komfortsonen

God morgen! Jeg har hatt en superstart på treningsuka, og er klar for å fortsette på samme måte. I går trente jeg styrke på Kaliber med Vilde som er utøver i bodyfitness, og hun fikk virkelig presset meg hakket videre. Å trene med en flink treningspartner er virkelig en godt måte å presse seg ut av sin egen komfortsone på! En annen måte å gjøre det samme på er å dra til Maxpuls, der blir jeg alltid presset til å yte mitt beste. Søndagens MaxCross-time var blytung, vi kjørte 5 timeset på 5 minutter hver med kettlebells, kroppsøvelser og bulgarian bags. Veldig gøy og veldig slitsomt - og jeg har allerede bestemt meg for at jeg skal avgårde på samme time denne søndagen og! Under ser dere noen bilder fra økta:


Viktig å posere litt med fineste treningspartneren Eileen :) Jeg har shorts fra 2XU, topp fra Reebok og sko fra Inov-8. (Sponsede lenker)

Det blir litt dårlig med matbilder om dagen det må jeg bare beklage. Men for det første har jeg ikke rom for å være så veldig kreativ på dietten og for det andre er det vel begrenset hvor ofte dere orker å se de samme bildene. Det går i laks, torsk, kyllingfilet, ris, grønnsaker, havregryn og proteinpulver om dagen - har strammet inn litt i matveien nå i og med at der er så kort tid igjen til showtime! Det er likevel ikke så mye som skal til for å glede et pikehjerte på diett, sjokolade er alltid en sikker vinner. Knuste riskaker med sjokoladeprotein og stevia english toffee røres sammen til en herlig sjokoladeguffe og nytes med skje.
Nå er det klart for jobb, før både styrketrening og ny Maxpulsøkt venter ikveld. Gleder meg allerede! Hva skal du trene i dag?

Ukens treningsplan, posering og glitterbikini


Hva synes dere om bikinien min? Jeg for min del falt pladask med engang - gleder meg sånn til å stå på scenen i denne glitrende herligheten! Det kommer til å bli så gøy, kjenner at jeg gleder meg som en liten unge til å prøve ut en ny klasse. MEN - først er det mye som skal skje. Ikke bare når det kommer til å bli bedre på poseringer men også med kroppen.  Etter helgens formsjekk med coach Robert var dommen klar - jeg må gi 120% de neste ukene for å komme i optimal sceneform. Overkroppen min begynner å bli bra, men det er fortsatt mye som henger igjen på bena. For å få bukt med det skal jeg virkelig sette inn det ekstra giret fremover! Jeg er klar for å gjøre what it takes, fordi det er så godt å gå på scenen og vite at du faktisk ikke kunne gjort noen verdens ting bedre. Den følelsen vil jeg ha om 5 uker, og derfor har jeg laget en plan for hvordan treningsuka mi skal se ut. Med en plan blir alt så mye lettere å gjennomføre, det er bare å gjøre det som står på lista. Jeg har allerede jogget ca 50 minutter rundt den fine Nidelva og sitter i skrivende stund med en kaffekopp i hånden og gjør meg klar for jobb. Når jeg ser på planen under må jeg bare smile - for en fin treningsuke da gitt :)

 Det er ikke bare treningen som må planlegges - matbokser i kjøleskapet gjør også hverdagen uendelig mye enklere. Jeg er litt lat av meg på matfronten for tiden og orker ikke lage meg mat hver eneste dag. Derfor stekte jeg i går maten min for de neste 3 dagene, laks, kylling og torsk ligger i boksene og tunfisk ved siden av. Grønnsaker føler jeg ikke holder seg å bra i kjøleskapet derfor kutter jeg salat om morgenen før jobb. Da har jeg en digg matboks ferdig på under 5 minutter, det rekker alle på morgenkvisten :) En annen fin overraskelse denne mandagsmorgenen var at Shape Up kom ut hvor jeg er med. Veldig gøy å se seg selv i bladet - spesielt når artikkelen var så fin.Jobben kaller - ha en sporty start på uka alle sammen :)

Supersøndag

 Etter et par dager med laber form var energien tilbake på topp da jeg våknet i dag. Herlig følelse! Energi er jo til for å utnyttes, så jeg dro på meg joggeskoene og løp ca 45 minutter med verdens fineste Ayla. Perfekt start på en søndag, eller en hvilken som helst annen dag i mine øyne. Vi fikk knipset noen bilder etter turen vår og, ekte kjærlighet ser dere under ;)Søndag betyr ukens siste og hardeste treningsøkt - tung dag på bein og skuldre. Måtte ha litt påfyll før økta og gikk for en superkjapp men smakfull lunsj. En pakke røkelaks og så mye salat du får plass til er oppskriften ;) Det enkle er ofte det beste!

  


Med dette måltidet nede i magen var jeg klar for en økt på byens beste gym, som uten tvil er Kaliber. Føler meg som hjemme hver gang jeg går inn døra :) Har tatt prøvetimer på et par andre gym siden jeg nå har flyttet til midtbyen, men det er virkelig ingenting som kommer i nærheten av Kaliber. Det er ikke bare utstyret, men mest av alt miljøet og menneskene der oppe som motiverer til å legge inn det ekstra giret på hver økt. Det gjorde jeg i dag - og kjørte følgende øvelser:

Knebøy

Hiptrust

Sumo beinpress

Sittende skulderpress med manualer

Sittende sidehev med manualer

Omvendt pecdeck


Topp / Tights / Sko (sponsede lenker)

Fikk kjørt en god økt i dag, og selv om vektene ikke ble økt fikk jeg presset med selv og følte god kontakt i musklene. Det er tross alt det viktigste! En annen ting som er viktig er mat etter trening, i dag fikk musklene servert bananis. Frossen banan, sjokoladeprotein i tillegg til litt vann og søtning er alt du trenger for å lage denne supersunne softisen. Hvis du vil kan du toppe med sjokoladesaus fra Walden Farms - men den smaker supergodt uten også ;)

Jeg har jo egenlig gjort alt jeg skulle på treningsfronten i dag - men jeg har så mye energi at jeg velger å kjøre på litt til. Kveldsøkt på Maxpuls coming up - meldt meg på en helt ny time som beskrives som "strongman light." Det kan vel ikke bli annet enn bra?! Virkelig en supersøndag dette, perfekt avslutning på en uka. Ha en god søndagskveld da dere!

Treningstrynet & digg torsk

Endelig fredag! Selv om ukene bare flyr avgårde nå om dagen er det alltid en fantastisk følelse når fredagen kommer. Jeg har heldigvis fri denne helgen, kjenner at kroppen trenger å få sove og slappe av litt. Restitusjon er noe mange glemmer - coachen opplyste meg faktisk om at fettforbrenningen er høyest mens vi sover. Det ante jeg ikke, så da er det vel bare å sove mer fremover! Trening prioriteres selvfølgelig forran søvn, jeg sto opp tidlig i dag for å gjøre unna dagens morgencardio før jobb. 60 minutter rask gange på Ladestien ble det i dag, trengte å lufte hodet litt ute i fin natur. Jeg er nødt til å gjøre den cardiotreningen som føles riktig for meg hver enkelt dag sånn at jeg får variasjon og glede av det. Tidligere i uka trente jeg intevaller på Maxpuls - og jeg tenkte jeg skulle vise dere et par fine bilder av treningstrynet mitt! Jeg skjærer nemlig grimaser, stønner, grynter og svetter på trening - er det tungt så er det tungt. Ikke vær redd for å ta i på trening, de fleste er for opptatt med seg selv til å tenke på hvordan andre ser ut uansett ;)

Topp / tights (sponsede lenker)

Jeg er straks klar for ukens siste vakt på jobb, men først måtte magen min få litt mat. Torsk er bra for fettforbrenningen, men det trengs absolutt ikke gjøres kjedelig! Jeg stekte torsken min med finfakket chili og hvitløk for god og spicy smak. Deretter smurte jeg et lag av diett-guacamolen min på en speltlompe før jeg lasset på med ferske grønnsaker. Som dere ser er ruccola en favoritt - tar alltid for mye inn i lompa!

Riktig god fredagskveld og god helg kjære lesere!

Tung trening og trøsteshopping

Hei dere!  I dag var det klart for en ny styrkeøkt, i dag trente jeg bein og skuldre. Helt ærlig så hadde jeg en crap økt - ikke vet jeg hvorfor, men det stemte bare ikke i dag. Jeg sov godt i natt, våkent uthvilt til en ny dag og gikk morgencardio i sola. Jeg var derfor helt klar for en god styrkeøkt, men sånn ble det altså ikke. Sånne dager kan vi vel alle ha innimellom, og så lenge det bare skjer en gang i skuddåret skal jeg vel ikke klage. Jeg får heller ta med meg følelsen og sette enda mer pris på de GODE øktene, sånn som det egentlig skal være. Ingen av oss er supermennesker, og alle har vel dårlige dager innimellom enten det på jobb, skole eller på trening. Da er det bare å gjøre så godt man kan likevel, og gjennomføre på best mulig måte. En ny dag med nye muligheter venter i morgen, og jeg fikk uansett gjennomført ei økt som så slik ut:

Hip thrust med strikk 4 x 10

Reverse hyper i kabel 3 x 10

Ettbeins strake markløft 2 x 8

Liggende lårcurl 3 x 10

Militærpress 2 x 8

Sidehev i kabel 2 x 15

Omvendt pecdec 2 x 15

Ettbeins strake markløft er en fin øvelse for kontakt med bakside lår og rumpe synes jeg, det kjennes at den river. Jeg bruker ikke så tunge vekter på denne øvelsen, det er jo en prøvelse i seg selv å holde balansen! Det er et godt eksempel på at det ikke nødvendigvis må så tunge vekter til - så lenge kontakten er der. Det gjelder i alt fra knebøy til bicepscurl - sørg for korrekt teknikk og kontakt før du kjører på med tyngre vekter. Etter treninga ventet en rask middag før jobb - igjen pytt i panne med salat ved siden av. På toppen har jeg dette krydderet, dette måltidet er så godt - så enkelt :) God mat hjelper alltid mot en tung dag, det samme gjør litt trøsteshopping. Jeg handlet mye nytt som har kommet inn hos X-life, vil du shoppe litt du også er det f.eks salg på Reebok nå som du finner her. :)

 Musklene har fått mat og energi, sånn at de er klare til å gi 100% i morgen for da SKAL jeg ha en god økt! Ingen tid til dårlige økter hvis jeg skal bli i killer form til Stavanger Open. Nå har jeg fått ut fingeren og meldt meg på også - ingenting å holde igjen på fremover!Form, mat og supercardio

Min dag tirsdag startet kl 06.00, jeg sminket det trøtte ansiktet mitt og tok undertøysbilde av meg selv i speilet. Det er vel en helt normal ting å gjøre?! Uansett, formen kommer seg sakte men sikkert og jeg er selv fornøyd med fremgangen min så langt. Dette kommer til å bli bra det! Det samme synes jeg rommet mitt har blitt, mamma og pappa var her til sent på kveld for å sku sammen flatpakker og ikke minst henge opp flexespeil på veggen! Jeg har flyttet inn med ei god venninne i sentrum, og her kommer jeg nok til å trives godt fremover :)


Arbeidsdagen startet klokken 7, og jeg spiser aldri frokost før jobb. En god del kopper kaffe går ned før dagens første måltid blir inntatt, som regel rundt klokka 12. Jeg er ikke sulten før da, så det passer perfekt for meg å ikke spise før lunsj. Å trykke ned frokost bare fordi jeg "må" hadde blitt helt feil, det handler om å finne et spisemønster som passer inn i hverdagen. I dag spiste jeg en salat med isberg, ruccuola, agurk, cherry tomater, ris og røkelaks. Jeg er så glad i røkelaks at jeg kunne ha levd på det! Så er det jo så enkelt også - kjøp en pakke i butikken, legg i matboks og vips har du lunsjen klar.

Jeg koker risen min med karripulver for å få mer smak - ekstra god og kremete blir den hvis du tilsetter litt kokosmelk på slutten av koketiden også! Rett etter jobb trente jeg styrke, lett økt på bein, skuldre og armer. Hev innpå med shake og riskaker før jeg dro hjem og spiste enda mer - speltlomper og en pakke hamburgerrygg. Kreativ i matveien sa du? Så lenge det er sunt og smaker godt er denne jenta fornøyd! Etter litt avslapping i sofaen med tv-serier tok jeg turen til Maxpuls for å gjøre unna dagens cardio sammen med fineste fitnessdronninga Julie. Boxgym-timen slet ut oss begge to, svette og slitne jenter etter økta!

Topp / tights (sponsede lenker)Slitne og svette - men også veldig fornøyde etter en utrolig bra time. Slag, spark, dekkvelt, pullups, situps og boxjumps var bare noe av det vi måtte gjennom i løpet av økta. Jeg synes det er så gøy at jeg helt glemmer hvor sliten jeg er selv om svetten slier. Perfekt måte å gjøre cardio på - i stedet for bare same old rask gange på mølla.  På vei hjem var jeg gira på et raskt måltid, og orket ikke dra innom butikken. Derfor ble det pyttipanne av det jeg hadde i kjøleskapet, og det ble faktisk overraskende godt! Jeg stekte kokt skinke sammen med løk, tomat, paprika og ris og jeg toppet retten med ruccola og avocado. Det skal ikke så mye til å lage sunn fastfood :) Nå skal jeg kose meg med enda mer serier i sofaen, jeg har jo så mye å ta igjen etter reisen! Ha en fin kveld da dere :)Rumpepump og treningsglede

Mandag betyr ny uke og nye muligheter! For meg betyr det en ny uke med masse trening og 120% innsats mot konkurransene. Midt oppe i det hele synes jeg kanskje at ting blir litt for seriøst, og da er det iallefall for min del viktig å finne tilbake til hvorfor jeg gjør dette. Det er ikke å få blodårer over hele kropppen og optimal fettprosent som er det viktigste i det hele og store - det er treningsgleden som gjelder. Selvfølgelig ligger fokuset nå på å komme i sceneform, men jeg hadde aldri i livet begitt meg ut på dette hvis jeg i utgangspunktet ikke elsket å trene. Å skulle bruke så mye tid, så mye krefter på noe jeg ikke hadde syntes er gøy høres bak mål ut for meg. Heldigvis er ikke det noe jeg trenger å bekymre meg for - dette er jo nemlig noe jeg synes er supergøy :)

Etter litt leking og bildeknipsing måtte jeg ta fatt på den ordentlige treninga mi også, rumpe og rygg var ukens første styrkeøkt. Jeg synes jeg har blitt mye flinkere til å få kontakt med musklene i bakenden, og kan virkelig skryte på meg pump i rumpa etter dagens økt som så slik ut:

Pull through 3 x 12

Glutebridge m/strikk 3 x 12

Reverse hyper i kabel 2 x 15

Bred nedtrekk 2 x 8

Smal nedtrekk 2 x 10

Sittende facepull med beina opp 3 x 12

Pull through med tights / topp / sko (sponsede lenker)

Etter økta gikk jeg litt på stairmasteren - brenne litt ekstra fett før jeg kom hjem til den digge kveldsmaten min. 1 boks kesam, vaniljestevia, 300 g frosne bær og 1 scoop vaniljeprotein blandet sammen med stavmikser ble en magisk avslutning på kvelden. Nå er jeg god og mett og skal legge meg i senga på lading til en ny treningsdag i morgen. Håper alle dere har hatt en like god start på treningsuka! Natta :) Søndagsflex

God søndagskveld alle sammen! Jeg har hatt en fantastisk bra helg på Frøya med venner, familie og festival. Det var utrolig godt å bare koble av og tenke på helt andre ting noen dager, og når jeg i tillegg fikk se yndlingsbandet Kaizers Orchestra ble helgen perfekt. Kom hjem i dag og hadde klare bein til en god treningsøkt, jeg måtte bare få i meg litt mat først. Kyllingfilet, salat og speltlomper på menyen - denne gangen med stekte speltlomper. Det var faktisk veldig godt, med masse hvitløkskrydder ble lompebitene herlige munnfuller i salaten. 

Med mat i kroppen var jeg klar for ukens siste styrkeøkt på Kaliber. Bein og skuldre sto på planen, og i dag fikk jeg hjelp av min gode venn Paul på beintreninga. Selv om jeg synes jeg er flink til å pushe meg selv er det alltid godt å bli presset litt ekstra på tunge øvelser. Ass to the grass på knebøy, hip thrust og sumo beinpress kommer til å kjennes i morgen! Etter de tre øvelsene bein kjørte jeg skuldre, og måtte selvfølgelig ta med en liten søndagsflex på slutten av økta :)Topp fra Better Bodies / Sjokoladeprotein (sponsede lenker)

Kveldmaten min som dere ser over ble en boks kesam, sjokoladeprotein og riskaker blandet sammen. Superdigg for søtmonsen på en søndagskveld! Trenger du litt ekstra lesestoff ikveld har jeg gjort et intervju med Nettavisen som du finner ved å trykke her - hvor jeg deler mine tanker om trening og fitness-konkurranser. Nå skal jeg bare slappe av i sofaen resten av kvelden - lade opp til en ny treningsuke som skal bli knallbra! 6 uker igjen til Stavanger Open, fly og hotell er bestilt så nå er det bare å kjøre på de siste ukene. Det gledes!

Lakselunsj og magetrening

Hei dere! Endelig er det fredag og helg. Jeg skal besøke familien på Frøya denne helgaenog gleder meg utrolig mye til en noen dager hvor jeg bare kan koble av. Løpeskoene er selvfølgelig med så jeg får lagt inn litt cardiotrening i fin natur, men ellers blir det bare kos og avslapping i helga. Jeg synes jeg fortjener litt klapp på skuldra i dag, jeg har faktisk lagd meg matbokser i stedet for å spise speltlomper! Lunsjen ble stekt laks, grønnsaker og ris. Så godt og så enkelt - jeg tror aldri jeg blir lei av laks!

Fri fra styrketrening i dag og jeg kjørte 4 x 4 intervaller på mølla og mageøvelser på ball. Jeg vil så gjerne ha mer markerte magemuskler- det er jo så fint! Så hvis noen av dere har tips til noen fantastiske øvelser for magen tar jeg mer enn gjerne imot de. En treningsball er alt du trenger for å få gjennomføre samme mageøkt som meg i dag, mine abs var i allefall on fire når jeg avsluttet. Her er mageøvelsene jeg kjørte i dag - alle på ball:

Rollouts 3 x 10

Tuck-ins 3 x 12

Planke 3 x 1 min

Situps 4 x 15

Til dere som ikke synes mitt etter treningsmåltid så veldig digg ut - kanskje det under frister mer? Dette er sjokolade- og vaniljeprotein blandet sammen med bittelitt vann, før jeg blander inn litt sukrinmelis. Det gjør konsistensen tykkere, så det blir perfekt å smøre utover riskakene. Smaker supergodt og er mye bedre enn å drikke shaken og knaske tørre riskaker ved siden av.

Nyt fredagen og ha en riktig god helg alle sammen - det skal iallefall jeg ha!

Baby got back

God torsdagskveld! Jeg har nettopp fullført ukas fjerde styrkeøkt og sitter godt plantet i sofaen. Etter økta hadde jeg formsjekk med coach Robert som var veldig fornøyd med ukens fremgang - noe som er godt å høre! Overkroppen min begynner å bli så bra at vi justerer ned treningsmengden litt på den fremover, og lar underkroppen få enda mer fokus. Bein er det som gjelder de neste to månedene! Likevel må jo også overkroppen trenes, og rygg er nok favorittøkta mi. En av de beste øvelsene jeg vet for ryggen en pullups, og jeg kjører 3 x maks repetisjoner på denne øvelsen, For tiden er det 5 stk, satser på at det blir flere etterhvert! For å trene på det bruker jeg negative repetisjoner på slutten, det vil si at jeg hopper og henger så lenge jeg klarer etter den siste øvelsen. Det svir!


Denne øvelsen er tung, men det skal det også være. Strength is beautiful står det jo på toppen min fra Reebok som du finner her - og jeg kunne ikke vært mer enig. Det er forresten 25% rabatt på alle produkter fra Reebok hos min sponsor X-life nå, et lite tips fra meg til dere. Etter treningsøkta spiste jeg denne deilige of smakfulle guggen:
Det ser kanskje ikke så delikat ut, men jeg lover at det smaker digg! Det er sjokolade- og vaniljeprotein, most banan og litt sjokoladesaus på toppen. Perfekt etter treningsmat og perfekt kveldskos for en søtmons som meg selv. Nå skal jeg ut på en liten runde kveldscardio med min kjære lillesøster før jeg finner senga - ha en fortsatt fin kveld alle sammen!

Fightnight

God onsdagsmorgen! Min dag har allerede startet bra, en times rask gange på Ladestien med musikk på ørene. Det var dagens cardio, litt lettere intensitet i dag enn hva jeg hadde i går! Da bestemte nemlig jeg og den fine treningsjenta Benedicte oss for å dra på timen BoxGym på Maxpuls - og der var intensiteten alt annet enn lett! I 90 minutter vekslet vi mellom sirkeltrening, slag og spark mens svetten silte av oss. Vi var begge gjennomvåte etter økta, ingen tvil om at denne typen trening er effektivt! Utrolig gøy var det også, i tillegg til at det er en perfekt måte å få ut litt frustrasjon på ;)


Topp / Tights (sponsede lenker)

Lover at vi så litt gladere ut resten av økta, men det er viktig med fightface vet dere ;) Måtte leke oss litt i tauene på slutten også, litt ekstra armtrening sier man ikke neitakk til :DDagens middag måtte jeg kaste i meg før økta - og jeg er ikke så kreativ på matfronten for tiden. Med flytting, jobb og trening har det gått i kjappe og enkle løsninger for å spare tid. På mandag stekte jeg over 1,5 kilo torsk, laks og kylling som står klart i kjøleskapet. Da er det bare å lage tilbehøret og maten er klar. Planen i går var å koke ris og steke grønnsaker, men jeg var bak tidsskjemaet mitt som vanlig og endte opp med speltlomper og salat. Heldigvis er det godt det også  :) Jeg må nok på avvenning av disse lompene etterhvert, alt for avhengig!


Litt kreativ var jeg kanskje likevel - spiste nemlig noen dessertlomper også. Fikk tips av min kjære nye samboer om at lomper med kanel og sukrin gold smaker litt som kanelbolle hvis du varmer de i panna/mikroen - og det gjorde det! Det smelter liksom litt og smaker digg og klissete - nomnom!Nå skal jeg slappe av litt i sofaen før dagens styrketrening venter og senvakt på jobb i kveld. Det er litt godt med tidligtrening også synes jeg, kroppen er full av energi og good to go! Ønsker alle en supersporty dag - husk at kroppen er til for å brukes :) 

En treningsøkt i bilder

God tirsdagsmorgen! Håper alle hatt en superstart på treningsuka - det har iallefall jeg. Etter jobb jogget jeg en time i sola med ei venninne, får en styrkeøkt på ventet senere på kvelden. Mange av dere har etterlyst bilder av øvelsene jeg tar på trening, så i går ble kameraet med for litt knipsing! Jeg starter som regel med å gå raskt 10 minutter på mølla før jeg tøyer lett på lår- og rumpemuskler. Deretter går jeg igang med første sett, og begynner med en lav vekt på første øvelse før jeg jobber meg opp til vekta jeg skal ha. Her er litt av gårsdagensøkt i bilder:

Glutebridge med strikk 3 x 8 repetisjoner, 80 kg

Shorts / sko / hood (sponsede lenker)

Dette er en øvelse som virkelig kjennes i rumpa! Jeg fester strikk like under knærne og presser de ut, for å aktivere rumpa mer. Dette hjelper også til å få riktig teknikk, knærne skal være over tærne i denne øvelsen. Du starter med å ligge flat før du bruker hælene og hofta for å presse stanga opp. Kjenn av du virkelig får kontakt med rumpa og skvis på toppen. Heller gå ned på vektene og opprett skikkelig kontakt enn å bare øke vektene for hver gang.

Sumo markløft 2 x 8 repetisjoner , 65 kg


Sumo markløft er en øvelse jeg selv aldri hadde hørt om for 3 uker siden. Forskjellen fra vanlig markløft er bredere benstilling og at man her har armene mellom bena i stedet for å ha de utenfor. Super øvelse til å variere med vanlig markløft!

Reverse hyper i kabel, 3 x 12 repetisjoner 25 kg

Jeg synes denne øvelsen er veldig god - den tar nesten utelukkende på baksiden og rumpa. Kan enkelt gjøres ved å feste en fotstropp i kabel.  Hvis ditt gym ikke har slike kan du mase på senterleder, evt kjøpe selv her. Jeg liker å holde foten så strak som mulig mens jeg presser foten bak. Husk også her på å skvise rumpemusklene godt på toppen.

Nedtrekk 3 x 8 repetisjoner, 45 kg


Alltid en favoritt for ryggen - prøv å trekk stanga ned under haka.

Sittende facepull 3 x 12 repetisjoner, 40 kg

Jeg liker denne øvelsen for bakside rygg/skuldre, og bruker denne i variasjon med stående facepull andre dager i uka. Etter trening er det vitkig med påfyll - som alltid protein og karbohydrater. Rosiner og shake gikk raskt ned i bilen på vei hjem sånn at musklene kan starte prosessen med å bygge seg opp igjen.Jeg rakk også en formsjekk med coach Robert i går, og fikk bra tilbakemeldinger på forrige ukes innsats. Det gir meg bare enda mer motivasjon til å kjøre på knallhardt og gjøre denne uka ENDA bedre. Ny styrkeøkt venter rett etter jobb, før jeg skal på Maxpuls for å svette senere på kvelden. Ingen tid til å ligge på latsiden, muskler skal bygges og fett skal brennes! Ha en super treningsøkt i dag - kanskje fikk du tips til et par nye øvelser å prøve også?

Poseringstrening og eye on the goal


God mandagsmorgen! Bildene over er fra gårsdagens poseringsrunde med fine Eileen og Veronica. Poseringer er veldig viktig i fitness, du kan ha den beste kroppen men det hjelper lite hvis du står helt feil. Det handler om å finne ut hvordan man skal presentere seg selv på best måte - man har tross alt bare et par minutter forran dommerpanelet for å vise frem hva man har jobbet så hardt for de siste månedene! Jeg er ikke verdens beste på poseringene i bikinifitness enda, men det skal terpes fremover! Med 7 uker igjen til konkurranse er det bare å sette inn det ekstra giret på alle områder fremover - ingenting å holde igjen på nå!

I går hadde jeg treningsfri benyttet muligheten til å gjøre cardioen min ute i sola. 60 minutter powerwalk ute i sola med herlige Linn som også er med i Team Kaliber og skal stille til høsten. Det er så mange fine jenter i teamet og det er veldig godt å ha noen å gå cardio og posere med. Middagen ble enkel og rask - stekte karbonadedeig med kokosmelk og krydder, kuttet opp salat og serverte med speltlomper. "Brusen" ved siden av er Fun Light med kulsyre - jeg drikker flere liter av dette hver dag. Det er jo så godt :) Super måte å få i seg masse væske nå på sommeren å lage brus med Sodastream, jeg er iallefall superfornøyd med min!

Det er mandag, det er ny uke med nye muligheter! Jeg har flyttet i helgen og skal prøve ut et nytt gym rett ved leiligheten for første gang - gleder meg! Jeg skal inn med 5 styrketreninger, minst en crossfitøkt og to intervalltreninger i tillegg til noen joggeturer denne uka. Konkurransene er ikke langt unna, og jeg skal kjøre knallhardt på for å komme i best mulig form. Begynner i dag med joggetur etter jobb og en styrkeøkt på mitt kjære Kaliber senere på kvelden. Alt ligger til rette for en knallstart på treningsuka med andre ord - det gjelder å holde fokus på målet! I can, I will. Ha en sporty start på uka alle sammen! 

Grei økt og magisk guacamole

I går hadde jeg ukens siste styrkeøkt - tung bein og skuldre. Før økta kjente jeg at jeg var litt slapp etter lite søvn og mye jobbing, og hadde egentlig mest lyst til å bli på sofaen. Vi har alle sånne dager innimellom, da gjelder det bare å komme seg opp og ut. Jeg gjennomførte en helt grei økt - og det er i allefall ingen tvil om at en grei økt gir mer resultater enn det ville ha gjort å ligge på sofaen! Derfor var jeg ei glad jente i garderoben fordi jeg gjennomførte det jeg hadde planlagt - og ikke minst fordi jeg kunne gomle i meg riskaker :D Jeg spiser alltid riskaker/rosiner i tillegg til en proteinshake etter trening, kroppen og musklene trenger påfyll slik at den kan bygge seg opp og ikke brytes ned etter tung styrketrening.


Topp / Tights (sponsede lenker)

Jeg var så kreativ at jeg nok en gang slo til med speltlomper og fisk til middag. Det er jo så godt - tror aldri jeg kan bli lei! Jeg måtte lage en rask middag for å komme meg videre til spillkveld med fine jenter, med dårlig tid er ingen unnskyldning for å spise dårlig mat. For variasjonens skyld gikk jeg for torsk i går, og lagde en utrolig god guacamole for å få sunt fett inn i måltidet. Jeg kan ikke fordra kokt torsk, men stekt i panna med krydder synes jeg det er kjempegodt. Spesielt når man kan spise det sånn som dette:


Guacamolen er enkelt og greit laget av en avocado, miracle mayo, en kinesisk hvitløk og litt rød chili etter smak. Miracle mayo smaker faktisk ingen verdens ting, men den gjør at det blir mer av guacamolen og gjør konsistensen mye bedre etter min mening. Du finner den her og hvis du bruker koden SIV084 får du $10 rabatt på første bestilling. Til vanlig pleier jeg å tilsette mager kesam i guacamolen min, men dette er en fin og kalorifri erstating på diett. Mos avocadoen med en gaffel, press hvitløk og chili i en hvitløkspresse du blander inn 3-4 ss av miracle mayo. Bruk gjerne halve boksen hvis du lager guacamolen med mager kesam. Så er det bare å tilsette en klype av salt og pepper, gjerne litt sitronsaft hvis du har, rør godt og server :) Denne guacamolen er så god at skåla fort blir borte!
I dag skal jeg ha fri fra styrketrening - og det blir faktisk godt! Kjenner kroppen trenger å lade opp litt sånn at jeg er klar til å gi max neste uke. Jobb, cardio og poseringstrening står på planen, forhåpentligvis rekker jeg å slappe av litt ute i sola også. Viktig å nyte sommeren for det den er verdt :) Ha en fin dag!

300Tights fra Better Bodies og topp fra Reebok. (sponsede lenker)

Som jeg skrev i går liker jeg å variere cardiotreninga mi. I går dro jeg på Maxpuls - der vet jeg alltid at pulsen stiger og svetten slier! I går var det ikke noe unntak, jeg fikk kjørt meg på timen med navn 300. Økta gikk rett og slett ut på å ta tilsammen 300 repetisjoner på ulike øvelser. Vi startet med 2 x 50 repetisjoner med bulgarian bags, 2 x 50 repetisjoner med kroppsøvelser og 2 x 50 med kettlebells. På toppen av det hele avsluttet vi med 300 repetisjoner på mage - det kjennes i dag! Med bagene kjørte vi blant annet jump squats og push press som dere ser på bildene over, jeg var våt av svette allerede etter de totalt 100 repetisjonene der. Den tyngste delen ventet likevel - to runder med 20 x pushups med stopp, 20 x burpees og 10 hangups var kroppsøvelsene vi utførte . Det var blytungt men jeg kom meg gjennom det, før kettlebells og mageøvelser ventet. Jeg synes det er så gøy å trene på denne måten - det blir så annerledes type trening enn hva jeg er vant til. At det er effektivt er det iallefall ingen tvil om!

Etter litt mat og hvile gjennomførte jeg også en styrkeøkt på rygg og bryst litt senere på kvelden, og syntes virkelig jeg fortjente litt ekstra fredagskos etter innsatsen på trening. Jeg endte opp med speltlomper fylt med røkelaks og grønnsaker - det er alltid en favoritt. Så tar det jo maksimalt 5 minutter å lage, perfekt for en sulten sjel som har lyst på noe godt til middag! I tillegg kjørte jeg til Meny på Tiller kun for å kjøpe verdens beste brus, bobler av glede finnes virkelig i flaskene med ananas- og pærebrus :)

Det er endelig lørdag - nyt den for alt den er verdt alle sammen :)

Favorittøvelse - knebøy til boks

Jeg er innrømmer at jeg ikke er verdens største fan av vanlig knebøy, men knebøy til boks derimot! Den har blitt en av favorittøvelsene mine på kort tid, og jeg anbefaler aboslutt å prøve denne. Det er egentlig lite forskjell i hvordan man utfører selve øvelsen, du senker deg ned til boksen og når du toucher den skal du eksplosivt opp til startposisjon igjen. Bare tenk på at du skal sette deg langt bak på boksen - dette gjør at øvelsen aktiverer litt mer på hamstrings og setemuskulatur enn vanlig knebøy. Den viktigste forskjellen for min del likevel i noe helt annet - nemlig i tryggheten. Når jeg bruker samme boks hver gang så VET jeg hvor langt ned jeg skal gå og jeg VET at jeg ikke jukser. Jeg vet nemlig at mange andre, akkurat som meg, har en tendens til å ikke gå like dypt når vektene økes på vanlig knebøy. Her er det ned til boksen uansett hvor mye som ligger på stanga!Jeg kjører knebøy til boks en gang i uka, med 4 x 5 repetisjoner. I tillegg kjører jeg vanlig knebøy to ganger i uka - det jobbes med beina! Jeg vil ikke anbefale å kutte ut vanlig knebøy for å kjøre knebøy til boks - men heller legg den til som en ekstra beinøvelse. Jeg føler at den ekstra tryggheten jeg får ved å gjøre knebøy til boks også hjelper meg å bli bedre i vanlig knebøy  - så det er jo winwin! Disse bildene er fra gårsdagens økt, som gikk over all forventing. Mye energi og økte på alle øvelser - igjen. Håper denne trenden er never ending! Økta i går så slik ut:

Knebøy til boks 4 x 5, 60 kg

Bulgarske utfall med manualer 2 x 10, 12,5 kg

Hip thrust 3 x 8, 70 kg

Reverse hyper 2 x 12, 25 kg

Strake markløft 2 x 8, 60 kg

Militærpress 3 x 10, 35 kg

SIdehev i kabel 2 x 15, 5 kg

Facepull 2 x 12, 35 kg 


Camotights finner du her. (Sponset lenke)

Både militærpress og reverse hyper ligger filmet på instagram, under @fitnessnora. Skal prøve å bli flinkere til å legge ut filmer på bloggen og, men det er liksom måte på hvor mye jeg skal plage de stakkarene som må være paparazzi under treningsøktene mine - haha! Etter trening gomlet jeg i meg riskaker og drakk proteinshaken min før jeg gikk en tur i finværet. Vel hjemme ble det en lettvint middag - det enkle er ofte det beste. Strimlet svinekjøtt stekt i panna med grønnsaksblanding og karriris ble spist i sofaen med en iskald Pepsi Max. Det er så greit med lettvinte løsninger innimellom måltidet under tok ca. 15 minutter å lage.
Det er fredag - etter jobb venter både Maxpuls og en økt på Kaliber før jeg skal ta velfortjent fredagskveld. Håper dere har en fin dag, nå er det bare timer igjen til helg :)

Formbilder og innblikk i dietten


God morgen! Jeg er ferdig med dagens cardio, i dag ble det ca 50 minutter jogging ute i skogen. Hjemme knipset jeg noen usminkede og svette bilder av formen i speilet i hotpants fra Better Bodies som du kan finne her. Det går sakte men sikkert fremover - det er viktig å huske at all fremgang ER fremgang. Kroppen reagerer ikke alltid som vi vil, men da er det ekstra viktig å ikke gi opp. Så om du skulle føle at prosesen går sakte - ikke gi deg, ikke triple cardiomengden og mest av alt ikke glem hva du jobber for! Jeg for min del gjør en eller annen form for cardio hver dag, og jeg liker å variere på det. Ved lavere intensitet som rask gange vil jeg kanskje gå en time, ca. 45 minutter og intervaller rundt 20-30 minutter. I tillegg til de 5 styrkeøktene mine i uka er det all treningen jeg gjør - og det er vel ikke uoverkommelig? Poenget mitt er at du ikke trenger å tilbringe hele livet inne på gymmet for å komme i god form, kvalitet over kvantitet! 

Samme prinsipp følger jeg for måltidene mine - jeg spiser tre store måltider hver dag i tillegg til shake og riskaker/rosiner etter trening. Under ser dere noen måltidseksempler for å få innblikk i dietten min. Jeg spiser dagens første måltid ca. klokken 12 og dagens siste mellom 8-10, alt etter hva jeg rekker. Jeg kutter ikke ut noen næringsemner, men har en fin balanse mellom de.

Kokte egg, salat og kesamdressing

Havregryn, sjokoladeprotein, banan og cottage cheese toppet med sukrin gold

Karbonadedeig, ris, avocado og salatBærfluff av mager kesam og jordbær, toppet med eple og banan

Taco med karbonadedeig, grønnsaker og speltlomperMed andre ord, diettmat er MYE mat, det er sunn mat og det er digg mat. Ingen grunn til å klage med andre ord! Så spis maten din, tren hardt og resultatene vil komme. God treningsøkt i dag!