hits

august 2012

Kveldskos


God kveld! Jeg har akkurat spist kveldsmat, cottage cheese med sjokoladeprotein, mandler og kanel på toppen. Det er så godt! Skjønner ikke at det går an å ikke like cottage cheese, jeg hadde lett levd på det :) Perfekt hvis jeg er i humør for noe søtt, det der søtsuget kommer snikende på kveldstid noen ganger. I tillegg har jeg sikkert drukket 4 kopper med min nye favoritt-te med smak av karamell & eple.    Try it! Jeg har hatt styrkefri i dag, og utnyttet derfor det fine været med å ta meg en joggetur ute i marka med jenta mi. Jeg elsker å løpe på ukjente stier, sånn at jeg ikke vet om det er en sving eller oppoverbakke lenger frem - det gjør det hele så mye mer spennende synes jeg. Heldigvis er bymarka vår nærmeste nabo, der har jeg jo alltid en ny sti å prøve! Kondisjonen kommer seg, og jeg har store planer om å klare 1 mil på 1 time ganske så snart :) Nå skal jeg finne senga, tidlig opp for å trene før jobb og vaksinasjoner (!!!) i morgen.  Natta :) 

Tidenes proteinpizza!

Dette er en av de beste proteinpizzaene jeg har laget! Etter jeg lagde hvit pizza har den blitt en gjenganger, og jeg har nesten glemt at man kan lage "vanlig" preoteinpizza. I helga slo jeg til med denne - og den var utrolig god! Bunnen er den samme som på min hvite pizza - av 100 g havregryn, 150 g havremel, 1 egg, 2 eggehviter, 1 ts bakepulver, en klype salt og 3-4 dl vann. Stek denne i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. I mellomtiden gjør du dette:

Skjær opp fire tomater og legg de i en bolle sammen med 1/2 rødløk, 1 hvitløk, 2 ss pesto, oregano og salt . Bruk av satvmikser til å mose det hele godt sammen til en deilig og spicy pizzasaus.


Stek kjøtt i en panne - jeg brukte 1,1 kg kjøtt på denne ;) NAM! 600 g biffi strimler og 500 g kyllingfilet ble stekt i panna, og etter det var ferdig stekt lot jeg det putre litt sammen med pizzasausen. Fordel det utover den ferdigstekte pizzabunnen og legg på et lag med dine grønnsaksfavoritter! Jeg valgte paprika, purre, sopp, rødløk og tomat før jeg toppet det med et lag mozarellaost.Så er det bare å sette den inn i ovnene igjen på 200 grader og bare veeeente ;) Etter ca 10 minutter ser den slik ut:

Da kan du velge å gjøres som meg å legge litt fersk ruccula på toppen. Det er så godt! vent i noen små miutter til, før du kan nyte denne herligheten:Det er så godt å spise god mat med god samvittighet! Bare sunne og gode råvarer, og nok protein til å dekke dagsbehovet til en voksen mann ;) Både jeg og Kay ble mette, og jammen holdt det til frokost dagen etter også.  Ukens oppfordring fra meg til alle dere er å lage denne minst en gang :D

Ha en fantastisk dag!

Banan & sjokolade pannekaker

Helg betyr ekstra kos for meg og mange andre. Under ser dere min "lille" porsjon etter trening på fredagskvelden, nok av både proteiner og karbohydrater her :) Pannekakene er laget av 50 g havregryn, 2 egg, 1/2 most banan, 1 scoop troponin sjokoladeprotein, 1 ts fiberhusk og 1-2 dl vann rørt godt sammen. Jeg tilsatte stevia english toffee pluss litt kanel og kardemomme for ekstra god smak. Over er karamell- og sjokoladesirup fra walden farms. I mine øyne er sirupene MYE bedre enn dip'ene som også finnes i sjokolade og karamell. Ulempen er bare at det kommer litt mye av slengen hvis man ikke følger med - noe jeg tydeligvis ikke gjorde her ;)

Verdens enkleste smoothie av mager vanilje kesam, frossne jordbær og vannmelon i en blender. Passer perfekt med frisk drikke til pannekakene :)
Vi har vært barnevakt i helga, for verdens herligste lille gutt! Det er selvfølgelig en hund, jeg hadde nok ikke vært like entusiatisk om det hadde vært en menneskegutt :P Uansett, vi har gått lange turer, vært i hundeparken og storkosa oss alle sammen, Ayla var storfornøyd med å få en lekekamerat inn i leiligheten. Etter jorda-rundt turen min blir det garantert en ny valp på oss også, det har jeg bestemt :D Jeg har treningsfri i dag, og har pause på jobb akkurat nå. Senere i kveld skal jeg lage en skikkelig proteinpower-pizza med over 1 kg kjøtt på! Det må vel holde til to stykker?!2 stk som gjør hva som helst for en godbit! Bra det er flere enn meg :D

Slik ser kostholdet mitt ut

Når det kommer til kosthold og trening er det vikig å finne ut hva som virkelig passer for deg. Det er viktig å huske at kosthold og trening skal passe inn i livet ditt - og ikke motsatt. Etter fjorårets konkurransediett med 6 små måltider hver dag var jeg møkklei av matbokser som jeg måtte drasse med meg. Jeg som ALLTID har vært ei frokostjente og gledet meg til havregrøten hver morgen orket bare ikke lenger, og prøvde ut periodisk faste som jeg i utgangspunktet var skeptisk til. Jeg måtte fort legge den skepsisen til side - for etter en liten uke med jamring fra magesekken som ikke var vant til det nye måltidsmønsteret fungerte det kjempefint! For min del ble det mye enklere å spise lage 2 eller 3 måltider per dag, sånn at fokuset på mat i hverdagen ble mindre. Nå spiser jeg når jeg er sulten - og ikke når det har gått 3 timer siden sist matboks. Jeg sier for all del ikke at dette er det beste for alle, jeg vil bare oppfordre dere til å prøve nye ting :) De færreste(inkludert meg selv) ville ha trodd at jeg noengang ville legge om til periodisk faste - men nå har det nesten gått ett år og jeg trives fortsatt like godt med det.

I tillegg til periodisk faste følger jeg det prinsippet som kalles carb back-loading. Det er egentlig ikke noe annet enn at jeg ikke spiser noe særlig med karbohydrater tidlig på dagen, men spiser en stor mengde karb etter trening. Jeg følger ingen gram/teller kalorier nå - det er forbeholdt dietter for min del. Jeg blir gal i hodet om jeg alltid skal veie maten min før jeg spiser den. Jeg holder meg nesten utelukkende til ren mat i hverdagene, og koser meg litt ekstra i helgene. Så hvis jeg får sykt lyst på sjokoladeboller en onsdagskveld - da vet jeg at jeg pent må holde meg til helga ;) Sånn holder jeg meg bort fra cravings og sprekking, ettersom jeg vet at når helgen kommer kan jeg spise det jeg vil. Selvfølgelig er det viktig å ikke "ta av", man kan lett legge på seg et par kilo på en helg hvis du går inn for det ;) 

Uansett, slik ser en typisk kostholdsdag ut for meg:

11.30-13.30: En eller annen gang mellom disse tidspunktene blir jeg sulten, og spiser dagens første måltid. Her er det nesten ikke karbohydrater, og som oftest spiser jeg en stor salat med laks og nøtter. Laks er supergodt i tillegg til at det inneholder sunne fettsyrer og proteiner. Til laks er Walden Farms sine dressinger med smak av honey dijon og thousand island veldig gode - og inneholder ekstemt lite av både karb og kalorier. 

Før trening: Før trening trenger jeg litt ekstra påfyll, og spiser derfor frukt og koffein av noe slag før jeg kommer meg til Kaliber. Etter trening: Her kommer dagens hovedmåltid! Jeg endrer matvarene etter hva jeg har lyst på, men det blir alltid en stor (enorm)  mengde med både karbohydrater og proteiner. Dette måltider blir jeg stappmett av, og mange kvelder blir dette dagens siste måltid. Jeg er rett og slett for mett til å spise noe mer :) Jeg deler det som regel opp i to, først masse biff/kylling/karbonadedeig stekt sammen med grønnskaker i tillegg til ris eller poteter, før jeg spiser en proteinrik dessert etterpå. Under kommer noen eksempler på dette:


Ulike varianter av sjokoladegrøt er alltid en sikker vinner!


Og selvfølgelig er  den berømte bananisen og bærfluffen gjengangere!


Når jeg spiser så mye sunn og god mat hver dag har jeg faktisk svært skjelden cravings, og endelig føler jeg at jeg har funnet den der balansen i hverdagen som  jeg har lett etter! Jeg har vært ei veldig "all or nothing jente" - altså enten var jeg nazi på alt jeg spiste, eller så ga jeg en lang faen. I mine øyne er ingen av de delene bra. Å være FOR opptatt av hva man spiser er ikke bra i form av at det kan bli en besettelse, men samtidig skal man ta vare på kropp og helse ved å spise sunn og riktig mat. På denne måten trives i allefall jeg utrolig godt, og har funnet ut av hva som passer perfekt inn i mitt liv og min livsstil. Bedre sent enn aldri, er det ikke det de sier? ;) 

Hvordan ser ditt kosthold ut?

Home sweet home

Når det kommer gjester hit serveres det sunn mat her i huset. Det er det som er så godt med å be folk hjem - jeg kan selv bestemme hva som skal stå på bordet. Etter gårsdagens besøk og tacomiddag var det på tide med en frisk dessert, og jeg serverte min elskede softis av banan og sjokoladeprotein toppet med ferske bær. I tillegg hadde vi hjemmelaget vitaminvann, av bær, vann og litt funlight. Supergodt - og mye sunnere enn vin ;)Nå har jo dette ingenting med trening eller kosthold å gjøre, men jeg har jo lovt å vise litt bilder fra leiligheten vår som jeg trives supergodt i :D
Glad og fornøyd jente som har stjålet kjæresten sin Better Bodies genser, og som har fått orden på magen sin igjen! Ferdig med å kaste opp - nå er det trening for alle penga fremover :D

Ulykkesfugl og rosaboble


Så ikke dette hyggelig og godt ut? Det var det og. Jeg, Kay og et vennepar tok med oss hundene på tur og grillet mat i marka. Jeg skulle være sunn, og ville ha kyllingfilet istedet for pølse på engangsgrillen. Lurt i utgangspunktet - men når jeg var for utålmodig til å vente på at kyllingen skulle bli ferdigstekt var det ikke så lurt likevel! Jeg har kastet opp i et strekk siden dette, og derfor har det blitt dårlig med blogging også. Dårlig med mat og trening har det også blitt, det har blitt mye knekkebrød og pålegg de siste dagene. Av en eller annen grunn er det bare det som frister. I tillegg til noen skåler med frokostblanding med biola for den stakkars magen min. Jeg føler meg helt ærlig litt uheldig, jeg har vært nok syk nå! Men strengt tatt er vel dette min egen feil som ikke var en fantastisk grillmester. Skjer IKKE igjen for å si det sånn, neste gang med engangsgrill blir det med pølser, haha!
Heldigvis har jeg verdens snilleste kjæreste og hund som tar vare på meg når jeg ligger utstrakt på sofaen og synes synd på meg selv. Ikke minst har jeg fantastiske sponsorer - som vet å få meg inn i den rosa bobla jeg liker å leve i. Knallrosa kosebukse fra Better Bodies som du finner her passet p-e-r-f-e-k-t for ei jente som har vært sofasliter de siste dagene! 

Heldigvis har biola, kulltabletter og masse kjærlighet gjort meg mye bedre :D Satser på å være 100% frisk igjen i morgen, fit for fight!

123 sjokoladedrøm

Jeg har lenge vært fan av sunn baking, men noen er jeg verken i humør eller har tid til å finne frem alt av mandelmel, steiva og fiberhusk. Jeg har ikke prøvd  sunne ferdigmikser før, men jeg ble positivt overrasket over hvor gode disse var :) Denne sjokoladekaken var DØDSGOD! Jeg lagde min egen vri på kaka - elsker kokos sammen med sjokolade! I tillegg til ferdigmiksen tilsatte jeg kun 3 egg, 2 ss kokosolje og 3 dl vann. Glasuren er laget av 50 g kokossmør, 2 ss kakaopulver og 80 g sukrinmelis og litt vann. Pyntet med kokosflak på toppen før denne gikk ned på høykant her i huset :) 


Heldige meg fikk pakke fra Iherb på døra - jeg tok litt av her om dagen og bestilte alle nøttesmørene de hadde! I tillegg ble det en del annen snacks, pb2, kokospulver, kakaosmør næringsgjær, quinoa og krydder. Skal ha stor test av nøttesmørene og komme med anbefaling i morgen, først skal jeg og Kay spise lavkarbobrød som du finner her og speltlomper med nøttesmør til den store gullmedalje ;) Det finnes nemlig cashwsmør, pecansmør, macademiasmør, valnøttsmør, mandelsmør og peanøttsmør - så etter ikveld kan jeg kalle meg en nøttesmørekspert ;) Dommen kommer i morgen, nå skal jeg ut på tur med Ayla og bli sulten før kveldsmaten venter. Gleder meg allerede ;)Nyt søndagskvelden alle sammen :)

Fredagen i bilder

Superduper beinøkt idag! Jeg som har slitt så sykt med å få på meg fivefingers-skoene har funnet løsningen - tåsokker! Har ikke hatt slike sokker siden jeg var lita jente, hehe :) Trente før jobb i dag og var på Kaliber rundt klokka 8, som er grunnen til at ansiktet mitt er sensurert fra bildet under. Skåner dere for morratrynet mitt! Tung beinøkt i dag, med få repetisjoner og mange vektskiver. Flere vektskiver enn jeg har hatt tidligere uker iallefall3 x 5 reps på 67,5 kg i knebøy og 3 x 6 reps på 65 kg i strakmark. Styrken kommer seg sakte men sikkert igjen :)

Postworkout gikk ned superkjapt før jeg dro på jobb, troponin sjokoladeprotein blandet med litt for mye vann smurt på riskaker + banan. Så var det klart for å kaste ned på sykkelen og sykle til jobb.Dagens matbokser  ser dere under, nr 1 ble rester fra kyllingsalaten i går - jeg pleier alltid å lage ekstra mye sånn at jeg har til flere måltider. Så greit å ha med seg leftovers til lunsjen på jobb :) Matboks nummer to besto av laks, avocado, valnøtter, spinat, ruccuola og agurk. NAM :)

I finværet kom kjæresten min og hentet meg på jobb, før vi kjørte til marka og gikk opp til Geitfjellet i sola. Tok oss en liten pause på toppen alle tre :) Nå skal jeg komme meg i dusjen og finne frem vaktklærne, jobb på Vega igjen ikveld. Money never sleeps ;)GOD HELG ALLE SAMMEN :D

Dagens dobbel

Startet dagen med en løpetur før jobb, jeg hadde bestemt meg for å løpe ei mil - uansett hvor lang tid jeg brukte. Overraskende nok gikk det på litt over en time - og jeg var superfornøyd med meg selv etterpå! Så fornøyd at jeg postet det både på instagram, facebooksiden og nå her - haha! Viktig å skryte litt av seg selv ;) Synes virkelig ikke det er verst for ei jente som nesten ikke har trent på 2 måneder :) Etter jobb var det klart for påfyll - hjem og spise middag i sola :) Jeg synes frukt er så godt i salat om sommeren, og blandet mango, eple og avodcado inn i denne. Sunt, friskt og godt :) 
Så var det klart for ei styrkeøkt på overkroppen, jeg har ei tung økt på overkroppen i uka og to lette. I dag var det den tunge økta som sto for tur, selv om jeg ikke klarer å løfte supertungt enda. Det kommer seg raskt, heldigvis :) Økta mi så slik ut:

Pendlay rows 3 x 5, 40 kg

Pullups 2 x 5 reps

 Rack chins 3 x 8 reps

Benkpress med manualer 3 x 5, 20 kg

Dips 2 x 10 reps

Sittende skulderpress med manualer 3 x 8, 15 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 10, 7,5 kg

Pulldowns 3 x 10, 40 kg

Fornøyd etter treningsøkta i ny topp fra Better Bodies! Elsker å trene i nye treningsklær, og denne har allerede blitt en favoritt :)  Limited production på disse, jeg har allerede sikret meg turkis og svart :D Fås HER - hvis du er tidlig ute!

Viktig med påfyll etter trening, og nok engang har jeg laget IIIIIS :D Frossen banan i skiver, troponin sjokoladeprotein, litt stevia english toffee most sammen med stavmikser/håndmikser. Topp det med waldenfarms sjokolade/karamell-saus og noen friske blåbær. Ser ufattelig usunt ut - men denne kan også spises med den beste samvittighet! Enda bedre blir den ute i sola med noen å dele med :) 


Nå er jeg METT etter en stor is, og skal finne senga etter en aktiv dag :) Ingenting er så godt som senga når man er sliten! God natt alle sammen :)

Frozen berrydream

Hei! Husker dere at jeg lagde berrydream for en stund siden? I dag var det så varmt at jeg måtte  bare ha is. Da ble det frozen berrydream - og herregud så godt det var! Oppskriften er latterlig enkel, bland frosne bær, kesam, vanilje stevia ( evt bruk mager vanilje kesam) og en sunn frokostblanding og sett det hele i fryseren. La det stå et par timer - imellomtiden kan du f.eks stikke på trening og ha ei kanonøkt;Før du nyter dette med verdens beste samvittighet! Gud så godt på varme sommerdager :) 


Ett tygg og du er hekta! Heldigvis lagde jeg 4 is - og jeg vil ikke dele :D

Havrekjeks bananachoc

Hei! Her kommer oppskriften på de supergode havrekjeksene jeg lagde i går;

50 g havregryn

1 scoop sjokoladeprotein

2 eggehviter

1 ss steviapulver ( Kan erstattes med sukrin eller annen søtning)

1 ts fiberfin

1/2 ts bakepulver

1 dl vann

1 ts bananessens

Bland det hele godt sammen, form til kjeks på bakepapir og stek de midt i ovnen på ca. 210 grader i 15 minutter. Jeg fikk 10  store kjeks - la de avkjøle seg på rist og nyyyt herlige kjeks! Banan og sjokolade er så utrolig godt sammen, jeg elsker virkelig disse usøtede smaksessensene fra Iherb! Bruker det i grøt, proteinkaffe, cottage cheese, kesam og i bakst selvfølgelig :)   Jeg måtte lage dissee to ganger, første forsøk ble epic fail med for mye vann/bakepulver/fiberhusk - og de ble mer boller enn kjeks. Ikke gjør den feilen :)
Dette ble etter-treningsmåltidet mitt i dag, 10 kjeks og en eple :) Mye bedre i jafse det i garderoben enn det personen før meg har spist - jeg mistenker nemlig tørre riskaker etter smulene og dømme! Økta i dag gikk bra den og, merker at styrken kommer seg sakte men sikkert :) Trener fortsatt etter treningsprogrammet PHAT, liker veldig godt kombinasjonen av styrke/volum. Rakk ikke så mange uker på det før jeg ble syk, men gleder meg til mange uker med det fremover! Vil du lese mer om dette programmet kan du gjøre det her. Jeg har gjort noen små endringer i forhold til øvelser jeg liker bedre, og vektlagt enkelte muskelgrupper mer/mindre slik at programmet passer bedre for meg. 

Jeg lovte bilde av pakken min fra X-life, og her kommer det:  Ikke rart jeg måtte krangle med Ayla for å få dette :D Rene lykkepakken med kosttilskudd bestående av Troponin sjokoladeprotein, Nanox cappucinoprotein (NAM!), fres, ZMA og udo's choice. Viser dere dette for at dere skal se hva jeg bruker av kosttilskudd. I tillegg til dette bruker jeg BCAA, L-glutamin og noen fatburners ( mest for koffeinet og energien sin skyld, det finnes desverre ingen magiske slankepiller). Jeg har også trekt ut to heldige vinnere av treningsdagboka - jeg har sendt dere mail/innboksmld på facebook :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

Sommerdag

Selv for en sjokoladeelsker som meg selv frister ikke sjokoladeprotein og riskaker så mye når sola steker ute. Vi hr blitt velsignet med sol i trønderhovedstaden, og jeg har vært ute nesten i hele dag. Etter beinøkt ble det en herlig bananfluff aka som etter treningsmåltid. Sunt, godt og med raske karbohydrater og protein som man trenger etter ei styrkeøkt! 

Alt du trenger for å lage herligheten er dette: 

Allerede lagt min elsk på dette sjokoladeproteinet jeg fikk i helga! Nammis :) Putt det i en bolle, jeg brukte 400 g av fruktblandingen, 30 g protein og bittelitt vann.

Så er det bare å piske i vei, før du står igjen med dette fantastiske resultatet:

Jeg toppet isen min med litt av denne frokostblandningen og hjemmelagde havrekjeks. Lagd disse to ganger i dag, første gang ble de mislykket men forsøk nr 2 ble supernam :D Oppskrift kommer i morgen! Etter vellykket baking kom kjæresten hjem fra jobb og vi tok med oss Ayla ut i bymarka. Jeg har nok verdens dårligste retningssans, og en tur som skulle ta ca 1,5 time endte opp med å bli på over 3. Heldigvis hadde jeg godt vær og godt selskap på veien :) Ikke rart turen tok tid når jeg skulle ha pustepause, spiseblåbær-pause, badepause og bildepause :) Likevel synes jeg at jeg fortjener noe digg til kveldsmat etter langturen vår, og en pakke med speltlomper ligger klare for magen min! Håper dere har hatt en fantastisk start på uka :) 

Happy days

Heeeei! Jeg er så forbanna glad nå - nettopp hatt ei skikkelig GOD treningsøkt på Kaliber! Jeg har jo begynt å trene så smått, men ingen av øktene har vært supre. Mangel på konktakt med musklene har vært hovedproblemet, når jeg trener lette vekter er jo det kjempeviktig. I dag virket det som ALT bare løsnet, og jeg kjente virkelig at det var ryggen og skuldrene som jobbet. Smilte bare på vei til jobb i dag  - merker at jeg begynner å føle meg som meg selv igjen :D

Våknet til pakke fra min kjære sponsor X-life i dag også, og etter litt krangling om hvem som skulle få åpne pakken vant jeg til slutt! Nye treningsklær og kosttilskudd jeg gleder meg til å prøve og vise dere, bilde kommer i morgen :D

På fredag hadde jeg og Kay vært sammen i 6 mnd, og siden jeg kommer til å være på andre siden av jorda når vi har jubileum bestemte jeg meg for å lage en skikkelig god middag til oss. Da gikk jeg for biffsnadder - det er vel noe alle menn elsker ;) Jeg skar potet og søtpotet i båter og krydret de godt med chili, hvitløk, salt & pepper, og helte litt vann i ildfastformen for at de ikke skal brenne seg. Slike poteter tåler mye krydder, så ikke vær beskjeden ;) Inn i ovnen på 220 grader i ca. 35 minutter. I mellomtiden lager du en god salat og steker strimlet biffkjøtt sammen med fersk sopp, rødløk og paprika i panna. Som den hvitløkselskeren jeg er serverte jeg også denne retten med hvitløksdressing av en boks mager kesam, en hel presset kinesisk hvitløk og en klype salt. Det resulterte i denne fantasiske tallerkenen:


"Normale" par drikker kanskje vin på fredagskvelder, men jeg vil mye heller ha light oscar sylte :D Den er jo så god, fast innkjøp hver helg! Akkurat nå er jeg på jobb - utnytter pausen min til å blogge! Lunsj må man også ha og i dag ble det knekkebrød med pålegg, så godt - så enkelt :)

Pausen er over og plitene kaller - ha en fantastisk søndag videre!

Late lunsjer

Jeg antar at det er flere enn meg som ikke alltid har tid til å lage mat til dagen som kommer. Eller rett og slett glemmer av matboksene i kjøleskapet. Det har skjedd meg litt for ofte i det siste, og under ser dere hva det har resultert i. Sunne valg er enkle å ta selv om man ikke har et kjøkken tilgjengelig, så det er ingen unnskyldning folkens ;)

Dette er både godt og lettvint, og du finner alt av dette i vanlige matvarebutikker. Cottage cheese eller mager kesam, litt frukt/bær og funlight er alt du trenger! Hva liker dere å spise hvis dere har glemt matboksen?

Dagens trening

Jeg sitter i sofaen god og mett etter å ha spist denne store skåla med havregrøt. Det er så godt! Havregryn kokt med sjokoladeprotein, stevia english toffee, vann og en klype salt toppet med tykk peanøttsaus og banan. Peanøttsausen er laget av peanøttmel og noen dråper english toffee i tillegg til en dæsj med sukrin & salt. Himmelsk :) I <3 karbs etter trening! For ja, jeg har jo selvfølgelig trent i dag og. Veldig lett, men jeg er veldig glad for at det er noe som heter muskelminne! Dagens treningsøkt så slik ut:

Pendlay rows, 3 x 5 35 kg

Nedtrekk, 2 x 10 40 kg

Pullups 2 x 3 (hadde ikke sjans på flere!!)

Benkpress med manualer 3 x 5 17,5 kg

Brede dips 2 x 10

Skulderpress med manualer 3 x 10, 12,5 kg

EZ-curl 3 x 10, 22,5 kg

Franskpress 3 x 10, 25 kg

Når det kommer til motivasjon er det for min del ingenting som motiverer like mye som resultater og fremgang. Derfor har jeg alltid med meg boka mi rundt på senteret og noterer antall kilo og reps. Til neste treningsøkt vet jeg da at jeg SKAL løfte tyngre eller flere reps :) Jeg har et par ekstra slike treningsdagbøker, og hvis du legger igjen en kommentar med eposten din trekker jeg ut en vinner i helga. Dobbel sjanse har du hvis du samtidig trykker på liker på dette innlegget på bloggens facebook-side. Veldig fin å ha for å holde et øye med fremgangen og treninga :) 

s

Digg å trene noe annet enn bare gåturer under 120 i puls, det er liksom ikke helt det samme! Det er jo kos det også, men jeg liker å skille trening og kos - hehe ;) Koste meg ute i sola med Ayla i går iallefall, hun er fortsatt ikke verdens beste dansepartner - men det blir :) Over halvveis til helg nå - ha ei fortsatt sporty uke :D 

P-e-r-f-e-k-t

De ordene jeg fikk fra legen var den mest fantastiske beskjeden jeg kunne ha fått :) Livet kjennes rett og slett perfekt, og jeg kan ikke gjøre annet enn å SMILE! Våknet opp tidlig og tok med Ayla på en joggetur, kondisen har selvfølgelig gått rett vest og jeg var klarte ikke mer etter 25 minutter. Det fine er jo at jeg kommer til å få superfremgang herifra :D Sol i dag også det holdt med shorts og tskjorte fra favorittmerket Better Bodies!


Dagens første måltid, kyllingfilet, stekte grønnsaker, salat, hvitløksdressing av mager kesam og fetaost. Svært måltid som ga energi til en tur til Kaliber! Hjem kjære hjem :) Ei lett beinøkt med markløft, knebøy, beinpress og utspark stod for tur. Kjører mange repetisjoner og relativt lette vekter nå, så får jeg heller øke vektene gradvis slik at kroppen får tid til å tilpasse seg. Hjemme fra trening og klar for påfyll! Softis av 400 gram frossen banan/mango/ananas pisket sammen med 30 g peanøttprotein, jeg brukte dette. Litt fersk frukt og litt ekstra protein som saus på toppen - NAM :D 

Ha en fantastisk kveld alle sammen - livet er herlig :D

LYKKELAND :D

Jeg elsker kroppen min! Elsker den fordi den er så sinnsykt flink til å hente seg inn igjen :)  Prøveresultatene mine har gjort et kjempehopp i riktig retning, og det samme har formen min gjort. Dermed fikk jeg klarsignal på å løfte, fortsatt forholdsvis lett, men ingen maksgrense på 120 lenger :D Jeg fikk beskjed om å lytte til kroppen og ikke overbelaste meg selv, men å styre treninga helt selv. LYKKE! Er så glad at jeg ikke finner ord for det, endelig begynner jeg å føle meg som meg igjen. Det har jeg ikke gjort i det siste, men nå er jeg virkelig på vei tilbake - hurra :D

 Søndagsmodus

Jeg er i skikkelig søndagsmodus, så her kommer noen bilder fra helga i stedet for skriving;

Lørdagskosen ble et friskt frukfat med røde & grønne epler, mango, vannmelon og ananas dyppet i mager kesam m/ vaniljestevia.

Lørdagens "trening" ble ut på tur med to og firbeinte i sola :) Hundene utnyttet sola, jeg for min del venter til verdensomseilingen før jeg bader ! 

Lørdagens middag ble en god gammel favoritt; taco med karbonade deig, grove tortilla og dressing av 1 boks mager kesam, 1 presset kinesisk hvitløk i tillegg til en klype salt & pepper. I tillegg hadde jeg hamstret inn verdens beste brus, heller den enn alle drinker på byen ;) 
Etter mat var det klart for å komme seg på jobb, var hjemme kl 04.00 før jeg begynte på jobb igjen kl 09.00 - og nå ligger jeg langflat på sofaen. Velfortent! Her skal jeg ligge litt til, før jeg skal få servert herlig grillmat av mamsen og papsen. Når man er i litt dårlig form så er det ingenting som er så godt som litt kjærlighet fra mor & far :) Deretter blir det å finne senga tidlig for å lade opp til en ny uke! Legebesøk i morgen også,  jeg krysser fingrene for bra resultater! Ha en fantastisk søndagskveld :)  


Fredagskos med berrydream

Jeg som mange andre liker å kose meg ekstra i helgene.  Kos betyr ikke nødvendigvis at man lager noe usunt, det er jo så ufattelig mye sunt og godt å velge mellom! jeg synes det er vitkig å finne en balanse i hverdagen hvor man kan følge et sunt  kosthold, men likevel klare å kose seg litt ekstra innimellom uten å få dårlig samvittighet. Bare pass på å ikke være for streng i uka, slik at en tar helt av når helga/spisedagen endelig kommer. Been there done that for å si det sånn  - og det fører bare til dårlig form, dårlig samvittighet og dårlig mage. Denne fredagskvelden lagde jeg derfor en dødsgod dessert til meg og Kay, som jeg døpte berrydream :) Meget passende, spør du meg!

Du trenger:

Frokostblanding ( jeg brukte denne), mager kesam iblandet vaniljestevia ( kan gjerne byttes med mager vaniljekesam) og friske bær. Enkelt og greit - legg det lag på lag og bygg en berrydream! Smaker himmelsk :) 


To dager med sol i Trondheim er jo et sjokk for oss beboere, og jeg benyttet selvfølgelig anlednigen til å ta med jenta mi på tur. Endelig funnet ut hvordan jeg kommer meg til marka fra her vi bor, jeg er ikke noe fan av å gå på asfalt. Jeg føler at formen min har blitt utrolig mye bedre, lurer på om det har noe å gjøre med at sola endelig har kommet frem :) Gleder meg nesten til neste legebesøk, fordi jeg er så sikker på at verdiene har blitt bedre! Nå må jeg få med meg resten av håndballkampen, HEIA NORGE!

Dagen i bilder

Dagens lunsj: Cottage cheese, sjokoladeprotein, mandler og valnøtter. NAM!

Dagens kos:

Og enda så fint det begynner å bli i stua vår;

Så er det faktisk SOL i Trondheim i dag;

Dagens trening: Ut på tur med Aylami i det fine været:) Holdt meg greit under pulsgrensa mi, bortsett fra da jeg skulle gå opp trappa i blokka! Haha, vi har ikke heis her så den slipper jeg rett og slett ikke unna. Muligens må jeg tvinge Kay til å bære meg opp til øverste etasje hver gang ;)Nå skal jeg legge meg i armene til kjæresten min å se suits - håper dere alle har hatt en herrrlig kveld :D

Trening, hjertehjertehjerte!

Jeg var på trening i dag også jeg - herregud som jeg elsker det ! 4. gangen jeg er på Kaliber på 6 uker, det er ikke verst for en treningsjunkie ;) Jeg passer veldig på å ikke belaste kroppen for mye, og at pulsen holder seg under 120. Løfter på lette ting med andre ord, og om det ikke hjelper på muskelmassen så hjelper det utrolig mye på psyken! Jeg elsker virkelig den følelsen jeg har når og ikke minst etter jeg har trent. Det føles så jævla bra :D

Kjørte 3 x 5 på 50 kg i bøy og 3 x 5 på 60 kg i markløft i dag, lå på henholdsvis 77,5 kg og 100 kg på de to øvelsene før jeg ble sjuk. Heldigvis er det jo bare en vei det kan gå i forhold til styrken nå og det er oppover :D Fikk testa barfotskoene på trening for første gang også, og helt ærlig fikk jeg bedre muskelkontakt med de enn jeg har hatt på lenge! Blir definitivt med på hver beinøkt fremover :) Siden jeg trener så sjelden måtte jeg selvfølgelig ta en drøss med bilder under økta ( og fordi frøkenuteavform trenger lange pauser mellom sett ) :


Klar for å løfte vekter, light weight!


Bruker alltid belte når jeg kjører bøy, ligger litt i hodet det og. Føler meg utrolig mye trykkere med det, og dette er derfor et must på hver beinøkt.Bare sånn i tilfelle jeg skulle glemme mottoet mitt ;)


Lykke på boks! Knuste riskaker, sjokoladeprotein og stevia english toffee.


Ferdig trent, dusja og sminka - klar for jobb :)

Og akkurat nå er jeg veldig klar for senga mi. God natt alle sammen!

Når en dør lukkes, åpnes en ny

Jeg tror alle fikk med selv hvor sykt skuffa jeg var når jeg ikke lenger kunne stille dette året. Det var jo det målet og den drømmen jeg jobbet mot, men som gikk i vasken. Heldigvis er det sånn at det går an å ha flere drømmer, og når en forsvinner gir det plass for en ny. Nå skal jeg gjøre noe jeg har drømt om hele livet, nemlig å reise hele jorda rundt med kun en ryggsekk! Avreise er 3. januar og sammen med en god venninne blir jeg borte i 6 mnd før jeg er tilbake på norsk jord. Jeg har ikke ORD for hvor mye jeg gleder meg til dette, billettene er booket og bestilt og det kribler i magen min :) 

Så er det spørsmålene som dukker opp, hva med treninga? Hva med Kay? Vel, alt det kommer til å være der når jeg kommer hjem igjen. Ja, det kommer til å være hardt å være borte - men dette er noe jeg bare må gjøre. Jeg har alltid hatt lyst til det, og skal jeg gjøre det så må det bli nå. Et nytt og langt treningsavbrekk venter altså fra januar, men det betyr ikke at jeg aldri skal stille igjen. Jeg har resten av livet på meg til å trene og komme i sceneform når jeg er tilbake, må bare få "rese" i fra meg litt først :)  VERDEN venter!

I mellomtiden skal jeg selvfølgelig blogge masse mat og treningsøkter. Jeg har nemlig bestemt meg for at jeg skal bli frisk denne måneden :) Jeg var en liten tur på verdens beste Kaliber i går, og løftet litt på lette vekter. Det gjør så utrolig godt for hodet å føle at jeg i allefall har gjort noe, alt er jo bedre enn ingenting. Veldig fornøyd etter trening som dere ser;


Ayla er mindre fornøyd med at jeg er mer opptatt av å ta bilde enn henne ;) Genser finner du her, og yndlingsbukse her

Etter trening er det viktig med påfyll, jeg lagde favoritten banan-softis! Frossen banan pisket sammen med jordbærprotein, toppet med sukkerfritt syltetøy. Jeg inntar alltid protein og karbohydrater rett etter trening, og enkelte dager gjør jeg det litt mer fancy enn shake og riskaker. Da er dette er supert alternativ!Håper dere har en herlig onsdag og får en flott start på den nye måneden! :)