hits

juli 2015

Frisk sommersalat

Ute er det ikke mye som minner om sommervær, da gjelder det å lage litt sommer innendørs! Jeg elsker å tilsette frukt i salaten om sommeren, det gjør hele salaten så utrolig mye bedre synes jeg. I dag tilsatte vi mango og vannmelon i kyllingsalaten, men her kan du selvfølgelig velge det som passer dine smaksløker best. Jordbær, eple, papaya og ananas er også store favoritter i salaten for min del. Mye grønt må det også være, og denne skål var full av isberg, rødkål, spisspaprika, mais, avocado, rødløk, tomat og agurk. Sammen med stekt kylling, fetaost og hvitløksdressing ble den akkurat så god som den ser ut som. 
Serviettene fikk jeg i bursdagsgave av noen venninner, passet bra til meg synes jeg! Heldigvis spiser jeg de aller fleste måltidene mine sammen med noen, så alle de gode kaloriene telles. Hvis dere har noen gode måter å gjøre salaten ekstra frisk på så gjerne del i kommentarfeltet! Jeg synes det er så gøy når vi kan inspirere hverandre til å prøve nye ting :)

Granola & grilldress

Granola er utrolig godt, uansett tidspunkt på dagen. Mange forbinder det kanskje med frokost, men for min del passet det perfekt akkurat nå. Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb, og trenger bare litt rask energi fø jeg skal ut på tur med Guapo. De frokostblandingene en får kjøpt i butikken inneholder ofte mye undøvendig sukker, derfor velger jeg heller å lage min egen granola. Den smaker jo utrolig mye bedre også, så da er det ingen grunn til å la være å prøve. Oppskriften på granola har jeg postet litt tidligere, og den finner dere ved å klikke her. Den eneste forskjellen jeg har gjort denne gangen er å tilsette 2 dl havregryn i tillegg, og granolaen ble like god som alltid! Sammen med blåbær, ei stor skål biola og en varm kopp kaffe ble dette et perfekt lite måltid før turen.

Innlegget inneholder sponsede lenker


Guapo må jo få seg en langtur hver dag, og i går slo jeg til med en skikkelig grilldress som turantrekk! Man får kanskje ikke de beste assosiasjonene til ordet grilldress, men denne synes jeg faktisk var skikkelig kul. Jeg følte at jeg lyste opp løypa til Geitfjellet, ingen tvil om det!

Jakke, tights og løpesko fra Adidas / Caps fra Kari Traa


Jeg slo til med noen pushups på slutten også, for å få svettet litt ekstra. Ryggen kjennes bedre og bedre, og fra neste uke skal jeg faktisk begynne med styrketrening igjen! Jeg har jo selvfølgelig trent litt styrke og opptreningsøvelser de siste månedene, men nå skal jeg altså komme i gang med et systematisk treningsprogram igjen. Jeg gleder meg utrolig mye, det skal bli så godt! Ikke minst gleder jeg meg til å dele øvelser og tips med dere igjen, og ikke bare bilder av mat + løpeturer. Nå skal jeg komme meg ut døra, ha en super onsdag alle sammen!

"Jeg skal være lykkelig når jeg har gått ned 10 kilo"

"Jeg skal være lykkelig når jeg har gått ned 10 kilo." Denne setningen har jeg hørt alt for mange ganger. I mailer, kommentarfelt og i meldinger går det igjen og helt ærlig så blir jeg litt lei meg av å lese den. Ikke fordi jeg synes det er galt å ønske seg å gå ned 10 kilo i seg selv. Men det virker så alt for ofte som lykken ligger så langt frem i tid, at det er noe som skal komme når vi oppnår ett eller annet. I mitt miljø hører jeg ofte om kiloene som skal bort, eller fra de som ønsker å legge på seg noen kilo. Når dette er oppnådd, da kan lykken bare komme. Jeg tror ikke det er så annerledes i andre miljø heller, at man skal bli lykkelig når en får forfremmelse, råd til å kjøpe finere leilighet, møter drømmeprinsen eller får barn. Det er ikke noe galt i å ønske seg noen av disse tingene, og jeg er virkelig for å sette mål en kan strekke seg etter. Men hva om det tar fem år før man møter drømmemannen? Hvis en fortsatt vil gå ned 5 kilo til når de 10 første ikke var nok? Skal vi gå rundt å ikke være lykkelige i mellomtiden, fordi lykken er noe som ligger og venter på oss i fremtiden? Selv om det kanskje er en klisje, så er det faktisk ingen av oss som vet hvor lenge vi skal være på denne jorden. Livet er akkurat nå, og det begynner ikke den dagen man får den jobben eller går ned de siste kiloene. Jeg tror mange av oss er for flinke til å se på alt vi ikke har, i stedet for å se på de tingene vi faktisk er så heldige å ha.

Så hvis du vil gå ned de 10 kiloene, sett i gang med treningen! Lag en plan, spør noen om hjelp eller bare ta på deg joggeskoene. Det handler om å ta ansvar for sitt eget liv, og sin egen lykke. For de mange vil jeg tro at det å være lykkelig handler om andre ting enn å gå ned i vekt, men det er opp til hver enkelt å finne ut. Jeg møtte engang en overvektig som var på vei ned i vekt, og var sjeleglad over å endelig kunne knytte skolissene sine selv. Dette er noe de fleste av oss tar for gitt, men en så liten handling kan bety så mye for et annet menneske. Denne personen hadde fortsatt en lang vei å gå til målet sitt, men klarte å glede seg over veien dit. Dette ble et litt annerledes blogginnlegg, men jeg måtte bare få lufte disse tankene. Jeg føler at flink-pike syndromet brer seg utover, og at mange ikke kan være lykkelige før absolutt alt i livet er perfekt. Det tidspunktet tror jeg aldri kommer, for det vil alltid være noe som kan være bedre. Men det vi likevel kan gjøre er å holde fokus på å være mer lykkelig akkurat , i stedet for at fokuset ligger på "lykkelig når."

Hjemmelaget spicy tomatsuppe

Når varmen melder fravær ute, så passer det helt perfekt å skape varme innendørs. Dagens middag og kveldsmat ble derfor hjemmelaget tomatsuppe, det er så godt! Jeg liker når maten er litt ekstra spixy, og denne tomatsuppen ble ikke noe unntak. Det tar litt lengre tid enn med pose, men smaker uendelig mye bedre og i tillegg vet du nøyaktig hva du får i deg. Dette er sunn hverdagskost på sitt beste, og oppskriften ser slik ut:

2 bokser hermetiske tomater

2 ss tomatpure

1 liter grønnsaksbuljong

1 kinesisk hvitløk

3 sjalottløk

1 liten chili

2 ts salt

1 ts pepper

1-2 ss sukrin

Finhakk løk, hvitløk og chili som du freser noen minutter i en kjele. Tilsett tomatpureen og la det surre noen minutter, før du tilsetter boksene med hermetiske tomater. La dette koke opp før du tilsetter buljongen. Jeg liker å ha litt tyggemotstand, og valgte derfor å ha fullkornspasta i suppen. Denne kokte jeg sammen med buljongen. Når alt er blandet sammen lar du det koke i ca. 10 minutter - og suppen er klar! Dette er en ganske spicy variant - så gjerne smak deg litt frem i forhold til mengen krydder, hvitløk og chili. Jeg kokte også noen egg til, samt mine havre- og sesamrundstykker som dere finner oppskriften på her. Virkelig et deilig måltd på en helt vanlig mandag.
Håper dere har hatt en super og sprek start på uka hele gjengen!

Reker med krydderbrød

Vi avsluttet Frøya-ferien på beste vis mulig, nemlig med en herlig rekeaften. Tradisjonen tro måtte vi ha loff og majones på bordet, men jeg hadde også et par andre valgmuligheter. Jeg synes ikke loff smaker noen ting, og ikke inneholder det noe særlig næring heller - så da lagde jeg like gjerne min egen variant. Brødet ble så godt at alle ville ha det, og loffen ble nesten ikke rørt. Oppskriften på brødet ser slik ut:

200 g havregryn

200 g speltmel

150 g gresk yoghurt

2 egg 

3 dl vann

1 presset kinesisk hvitløk

1 ts salt

1 ts rosmarin

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør godt sammen. Krydder kan du velge etter smak, men jeg synes virkelig disse smakene er utrolig gode sammen. Fordel i en smurt brødform og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. La brødet avkjøle seg etter du har tatt det ut av ovnen, og nyt sammen med ferske reker eller godt pålegg.

Lenkene i innlegget er sponset

Dressingen har jeg laget av en boks kesam, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin, Denne dressingen bruker jeg til nesten alt, den er så god! Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at i dag er det -25% på absolutt alt fra 2XU  resten av kvelden. Det er et dagstilbud hos sponsor X-life, så om du vil benytte deg av det har du fortsatt noen timer igjen!

Nå skal jeg slappe av litt i sofaen, før jeg skal ta tidlig kveld. I morgen er det hverdag igjen, og selv om ferien har vært fantastisk blir det absloutt ikke dumt å komme tilbake til rutinene heller.

Frøyalykke

Jeg synes det er så utrolig deilig å padle kajakk. Det er så stille og fredelig, samtidig som en virkelig får brukt kroppen. Her på Frøya har foreldrene mine kajakker, det måtte selvfølgelig utnyttes! Jeg og pappa tok oss en kjempefin tur denne formiddagen, med stille hav og blå himmel. Det blir ikke stort bedre! På slutten av turen kom kjæresten med våtdrakt og svømte en kilometer ved siden av oss, mens Guapo fulgte ivrig med fra land. Det er så utrolig fint her ute, jeg senker alltid skuldrene og koser meg maksimalt hver gang jeg er på øya.


Da vi kom på land var jeg sulten som vanlig, og ville ha rask energi. Valget falt på frukt, bær og vaniljekesam - det er supert som mellommåltid eller bare som kos. Norske jordbær er de aller beste, og jeg blir aldri lei! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, og lade opp alle batteriene. Fra og med mandag er det vanlig hverdag igjen, så nå skal jeg nyte det siste døgnet av ferien så godt jeg bare kan.Ha en nydelig lørdagskveld alle sammen 

Favoritten hvit pizza

Det er lite som slår en skikkelig god pizza når en er sulten. Det var hele gjengen her i kveld, og derfor ble middagsvalget enkelt. Hvit pizza har vært en favoritt i mange år for min del, og det er ikke uten grunn. Bunnen varierer ofte ut i fra hva jeg har tilgjengelig, men toppingen er alltid den samme. Denne gangen laget jeg en havre- og speltbunn, oppskriften på den ser slik ut:

6 dl speltmel

6 dl havremel

4 egg

5 dl vann

2 ts bakepulver 

2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen til du har en litt klissete deig. Fordel denne med slikkepott over et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter før du tar den ut. I mellomtiden steker du kyllingfilet, og kutter opp grønnsaker. Vi var fire personer i dag, og derfor stekte vi hele 750 gram kyllingfilet. Velg krydder etter smak, jeg brukte hvitløk, salt, chili og kajennepepper. Når bunnen har stekt seg ferdig tar du den ut, og lar den hvile i ca. fem minutter før du legger på den hvite pizzasausen. Denne er laget av et beger lett creme fraishe, en ss pesto og en presset kinesisk hvitløk. Smør den jevnt over bunnen, før du fordeler kylling og grønnsaker over. Jeg bruker fersk sopp, paprika og løk - men dette kan du selvagt velge som du selv ønsker. Legg ost over grønnsakene, før du helt til slutt topper med spekeskinke. Sett pizzaen inn i ovnen igjen på samme temperatur og la den stå i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet.
På grunn av en grov og god bunn, samt masse proteiner er dette en veldig mettende pizza. Denne varianten er full av næring, og er en sunnere variant av en matrett som har et dårlig rykte.Pizza trenger absoulutt ikke å være søppelmat, men kan være et godt og sunt middagsalternativ. Har dere ikke prøvd hvit pizza før så anbefales denne virkelig på det sterkeste!

Min største frykt

Da jeg var seks år ble jeg brent av en brennmanet. Vi var på familieferie i Arendal, og akkurat denne dagen hadde vi tatt båt ut til ei øy for å bade. Jeg gikk rett på en stor manet, og ble brent over hele lårene mine. Båtene inn til Arendal gikk ikke så ofte, og det tok derfor noen timer før jeg kom meg til et legesenter. Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde en kraftig allergisk reaksjon, og jeg husker enda hvor forferdelig vondt jeg hadde det. Siden den gangen har jeg vært livredd for å bade i sjøen, og skal jeg først bade holder jeg meg i grunt og klart vann slik at jeg kan se. Det høres kanskje dumt ut, men brennmaneter er noe av det jeg er mest redd for. Jeg skal jo delta i mitt første Triathlon snart, derfor må jeg bare venne meg til å svømme i sjøen. Selv om jeg har våtdrakt er jo fortsatt både ansikt, hender og føtter i direkte kontakt med vannet og kan treffe en manet. Derfor har jeg nektet plent å være med kjæresten på svømmeturer i sjøen, og heller holdt meg til basseng og innsjøer. Men i dag hoppet jeg bare i det, og er faktisk superstolt av meg selv!

Våtdrakten er sponset


Jeg lurer på om noen klarer å se normal ut med denne hetta på? Haha, det gjør i allefall ikke jeg. Men akkurat det betyr ikke så mye, det som betyr noe er jo å ha bra kvalitet på utstyret. Våtdrakten min er en R:3 fra 2XU, en perfekt drakt for mosjonister og triathleter uten svømmebakgrunn. Jeg har trent svømming i basseng ca. to ganger i uken det siste halvåret, og jeg ble veldig overrasket over hvor stor forskjell det var når jeg fikk våtdrakten på. Oppdriften var helt fantastisk, slik at jeg kun kunne fokusere på svømmeteknikken. For meg som ikke er verdens beste svømmer hjelper det ekstremt mye å ha en drakt med så mye flyteevne. Jeg ligger stabilt i vannet, har den fleksibliteten jeg trenger og er passe varm. I dag svømte vi fra fjæra og rundt bøyen dere ser på bildet under. Jeg mistet tellingen over hvor mange runder det ble, men jeg var god og sliten da vi avsluttet svømmeøkta.
Det var virkelig en herlig følelse at det gikk så bra ute i sjøen i dag, og alt i morgen skal vi svømme igjen!

Smaken av sommer

Noe av det aller beste jeg vet er norske jordbær. Det er absolutt ingenting som slår smaken av de søte bærene, og i mine øyne er det ingenting som smaker mer av sommer I dag slo vi på stortromma når det kom til kos etter tur, og kjøpte absolutt alt vi hadde lyst på. Moreller, vannmelon, jordbær, vaniljekesam og Dream is med mangosmak. Det er første gangen jeg prøver denne isen, men den var ufattelig god så det blir ikke den siste!  Resten av tirsdagssnacksen var virkelig god den og, sommerkos på sitt beste.

Lenkene i innlegget er sponset


Så tenkte jeg bare å tipse dere om noen av de utrolig kule nyhetene som har kommet inn i nettbutikken hos X-life! Spesielt Adidas har kommet med mange freshe plagg til en rimelig penge. Nå er det også kampanje som gir 200 kroner i gavekort hvis du handler for over 800 kroner. Det tilbudet gjelder bare i dag og i morgen hvis dere vil benytte dere av det. Mine favoritter akkurat nå ser dere her:

T-skjorte finner du her / Lang singlett her / Treningsjakke her / Treningssko her / Shorts som kan brukes på begge sidene her / Løpesko her


Gjerne del deres beste tips til sommerkos i kommentarfeltet også 

Fløya & rekelove

Tromsø er sålangt favorittbyen min i Norge! Den er så fin, så koselig og ligger så fantastisk flott til i nordnorsk landskap. I går tok vi turen opp til Fløya, hvor utsikten over byen var helt nydelig! Det går en fjellheis opp til toppen, men vi valgte å gå den bratte løypa oppover. Det vil si, jeg og Guapo gikk mens kjæresten løp opp. Det hadde jeg aldri klart, jeg synes det var tungt nok i seg selv å gå opp jeg! Svetten silte nedover ryggen og håret var klissvått når jeg kom til toppen - men det var virkelig verdt det for utsikten som ventet.

Vel nede igjen dro fikk vi dusjet og skiftet før vi satte oss ned på en resturant nede ved en brygge i byen. Jeg bestilte en kylligsalat med pesto og parmesan, pluss at vi bestilte oss ei stor skål reker på deling. Jeg har faktisk ikke spist reker enda i år, og hadde nesten glemt hvor utrolig godt det er! Det er virkelig sommermat, men siden solen har vært fraværende har jeg liksom ikke tenkt så mye på det. Men nå vet jeg hva jeg skal spise mer av denne sommeren!

I dag har ikke formen min vært helt på topp - og derfor tar vi oss en kjøredag. Værmeldinga bestemmer for det meste hvor vi drar, men Tromsø ble vårt nordligste stopp. Det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake engang, for her har vi virkelig koset oss!

Kjølen, snø og reinsdyr

Så glad var jeg for å endelig komme til toppen av Kjølen i går! En fjelltur som skulle ta rundt tre timer tok nærmere seks fordi vi klarte å starte på helt feil plass. Men det er jo bare ekstra trening det, og turen var veldig fin. På veien opp var det mye snø, og mye reinsdyr! Jeg har faktisk aldri sett reinsdyr før, så det synes jeg var kjempegøy :) 


Vi tok oss en god pause rett nedenfor toppen, for å lade batteriene litt. Vi tenkte jo det skulle være en relativt kort tur, så vi hadde ikke med noe å spise. Man kan trygt si at energinivåene på oss alle tre var ganske lave på slutten, så det var ufattelig godt å komme ned til en enorm porsjon taco. Jeg spiste faktisk tre stappfulle lefser, sulten kan du si!Nå sitter jeg og spiser opp det siste som ble igjen av restene til lunsj, før vi skal ut på en ny tur. Denne gangen er både kjeks, frukt og sjokolade med i sekken slik at vi er bedre forberedt§

Kveldstabata i Tromsø

En sen oppdatering er bedre enn ingen oppdatering! De siste dagene i Lofoten har vært helt fantastiske, og i kveld kom vi til Tromsø. Etter en lang dag i bilen følte vi for å svette litt, og da er en tabataøkt helt perfekt. Tabata er trening med høy intensitet, og er supert for fettforbrenning. En tabata varer i fire minutter, hvor du jobber i 20 sekunder og hviler de neste 10 sekundene. Dette gjentar du åtte ganger - så har du gjennomført en tabata. Vi gjennomførte åtte slike , og øvelsene så slik ut:

1. Pushups på kettlebell

2. Vandreplanke 

3. Burpees 

4. Enhånds skulderpress med kettlebells

5. Strikk-drag*

6. Overhead swing

7. Hoppende utfall 

8. Goblet squats

*Jeg husker ikke helt hva øvelsen egentlig heter, men med strikk-drag mener jeg at du fester et strikk rundt livet mens en partner holder igjen. Så gjelder det å komme seg fremover mens partner holder deg igjen så mye som mulig. Gjør dette annenhver gang, så går pulsen fort opp! Dere ser bilde av denne øvelsen, pluss et par til av de vi gjennomførte under:


Start gjerne med fire tabataer - og velg øvelser ut i fra form og utstyr du har tilgjengelig. Det er absolutt ikke noe problem å gjennomføre en tabataøkt med bare kroppsvekt, det er bare fantasien som setter grenser. Morsom, svett og effektiv økt - og det var liksom ikke feil å ha denne utsikten mens vi trente heller:
Det var heller ikke feil å drikke iskald sjokolademelk rett fra boksen etter endt økt! Nå venter en varm dusj og senga, før en ny fjelltur opp til Kjølen venter i morgen. God natt til dere alle fra Tromsø 

Frokostfavoritt & midnattssol

En stor frokostfavoritt hos meg er havrebrød, det blir jeg aldri lei av!  Samtidlig som det metter lenge og er supersunt er det utrolig enkelt å lage. Vanligvis lager jeg brødene alltid i ovnen som jeg har gjort her, men stekeovn har vi ikke i bobilen. Likevel fikk jeg til å lage favoritten, jeg brukte bare et toastjern i stedet! Det du trenger er 5 dl havregryn, 2 egg og 2 dl melk. Tilsett gjerne også litt krydder for ekstra smak, jeg brukte sukrin, kanel og en klype salt. Bland godt sammen i en bolle og tilsett røra i toastjernet. Jeg fikk tre store havrebrød av denne oppskriften, perfekt med masse godt pålegg på! Toastjernet som ligger i bobilen er fra kjæresten var liten, hvis dere ser nøye etter ser dere at det er en dinosaur på brødene :) 

Gårsdagen var feriens lateste dag så langt, men det var så fint vær at alt vi hadde lyst til var å sole oss og bade. Vi gikk likevel en kveldstur langs stranda, midnattsola er jo så vakker! Jeg skjønner veldig godt at turister kommer langveisfra for å se dette synet, så fint er det ♥


Etter sikkert 1000 forsøk på å slå hjul samtidig som jeg fikk solen mellom beina gikk det sånn halvveis til slutt! Jeg brukte så lang tid på å få det til at vi faktisk var de eneste som var igjen på stranden, haha. Nå skal vi gjøre opp for gårsdagens latskap, en ny fjelltur venter før vi skal ta ei økt med kettlebells i kveldinga. Ønsker dere alle en sprek og super tirsdag!

Picture perfect

Jeg kan fortsatt ikke tro hvor fantastisk fint det er her, det er nesten som tatt ut av en film. I dag har vi forflyttet oss litt, og befinner oss et lite kvarter utenfor Svolvær. Etter å ha utforsket Lofotens hovedstad og slappet av litt i solen tok vi oss en tur opp til Kleppstadheia. Det var en super trimtur, og utsikten på toppen var helt fantastisk! Vi tok en lang pause på toppen for å ta bilder, selv om det ikke er kan måle seg med å se det i virkeligheten har jeg gjort mitt beste for å vise dere det:Selv om vi gikk i relativt rolig tempo hele veien ble det brent av en del kalorier likevel, fjelltur er god trening det! Nå skal vi sette i gang med å lage en bedre middag for å fylle på litt igjen, og senere ikveld skal vi sykle til Henningsvær. Det er så fantastisk at det er lyst hele døgnet, da spiller det liksom ingen rolle hvor sent det blir. Denne søndagen har virkelig vært helt perfekt, sammen med de to jeg er mest glad i. Tenk at en uke allerede har gått av ferien, og jeg er overlykkelig for at vi enda har to uker til i vente ♥

Kanotur & min beste soppstuing

I dag våknet vi til sol her i Lofoten, og startet dagen med å grille oss litt på stranda. Det er så vakkert her jeg at bare blir liggende å se på det nydelige landskapet rundt oss. Sandstrand, blå sjø og hvite fjelltopper overalt, det er helt magisk å se på! For å se enda mer av den fine naturen tok vi oss en kanotur rett nedenfor alle fjellene. Jeg lurer på hvor mange topper det er her i Lofoten, uansett hvilken retning jeg ser så er det et hav av de. Jeg er ikke bekymret for at det ikke skal bli fine fjellturer denne uka med andre ord :) 

Guttene mine er litt tøffere enn meg, og tok seg en liten badetur etterpå også. Guapo liker ikke å svømme, så vi prøver å lære han det med å gi godbiter i vannet. All verdens godbiter og proteinbarer hadde ikke lurt meg ut i vannet uten våtdrakt i dag, med ni grader frister det mest å holde seg på land. Mens de enda var i vannet kunne jeg gjøre i stand til grillfest, med både kyllingfilet, entrecôte og ytrefilet.

Det beste av alt med dette måltidet var likevel soppstuingen, denne er faktisk den beste varianten jeg noensinne har laget. Du trenger en rødløk, 200 gram Creme Fraishe lett, en halv kinesisk hvitløk og tolv store ferske sjampingjong. Finhakk rødløk og brun den sammen med litt smør i en kasserolle. Press hvitløk og tilsett, husk å rør godt slik at det ikke brenner seg fast. Finhakk soppen og tilsett i kasserollen. Når soppen varmes kommer det en del vann ut av den, rør blandingen på god varme helt laget med vann er borte. Først da tilsetter du Creme Fraishe, og lar det koke opp i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper - denne soppstuingen tåler ganske mye krydder så ikke vær beskjeden. Vil du ha en enda mer kremete soppstuing kan du også tilsette resten av boksen med Creme Fraishe, men jeg synes denne konsistensen blir helt perfekt. Vi slikket bokstavelig talt ren kasserollen, så skal det være flere enn to til middag vil jeg anbefale å doble oppskriften. Server gjerne til grillmat, viltkjøtt, biff - eller akkurat hva du vil. Dette er et tilbehør som passer til det aller meste! 
Nå skal vi slappe av litt og la maten synke ned, før vi skal ta oss en kveldstur på sykkel. Jeg har jo ikke sett midnattssola før, så da passer det perfekt denne lørdagskvelden ♥

Svartisen

I dag har vi hatt en så fantastisk dag! For første gang i mitt liv har jeg sett en isbre, vi gikk nemlig opp til Svartisen i dag. Det var utrolig fascinerende å se på, så dette var virkelig verdt å gå et stykke for! Vi holdt god avstand til breen i dag, men jeg kjenner at jeg har lyst til å dra på brevandring en vakker dag for å komme enda nærmere. Storfornøyd var jeg i allefall når vi kom opp i dag, det er så mye fint å se i landet vårt!Svartisen ligger rett utenfor Mo i Rana, og fra parkeringsplassen brukte vi ca. to timer på å gå opp. Det er bare syv kilometer til breen, men terrenget er ikke det snilleste og det var veldig vått når vi gikk der i dag. Er det noen fler som vurderer å ta turen så anbefaler jeg vanntette sko! Det går også an å ta en båt de første fire kilometrene, men det var veldig mye fint å se på veien så jeg synes alle som har muligheten bør gå. Med fossefall, innsjøer og fjelltopper rundt oss hele tiden kommer denne turen sent til å bli glemt!


Vi kom oss forresten aldri opp på mer enn en av de Syv søstre, på grunn av alt for mye tåke. Slik var været to dager på rad, så vi dro bare videre og håper på bedre vær til hjemturen! Akkurat nå er jeg så trøtt at jeg husker ikke en gang navnet på plassen vi er nå, men i morgen vet jeg at vi skal kjøre til Lofoten! Så nå skal jeg finne senga for å være opplagt til morgendagen. God natt alle sammen ♥

Enkle grilltips fra Sandnessjøen

Dette har vært alt annet enn en blåmandag! Strålende sol, vakker natur og det beste selskapet jeg vet av i hele verden. Vi er nå i Sandnessjøen, og i morgen legger vi ut på fjelltur. Denne kvelden har vi derfor bare slappet av og kost oss med god mat. Selv om vi er på bobilferie med litt begrensede kjøkkenmuligheter er det ingen unnskyldning for å ikke spise bra mat. Vi trenger godt og riktig påfyll til alle aktivitetene vi skal gjennomføre, og derfor tenkte jeg å dele et par grilltips med dere. Det første er å lage hamburger selv, i stedet for å kjøpe ferdig. Da vet du nøyaktig hva som er i - og får burgere som virkelig metter. Her har jeg brukt 600 g karbonadedeig, 2 egg og krydder. Elt det godt sammen som en deig - det er viktig slik at de ikke blir for løse. Jeg liker å ha de relativt flate, slik at de lettere blir gjennomstekt. Server med grovt brød, litt grønnsaker og chorizo så er det et enkelt men supergodt måltid!


Tips nummer to ligger i ferdig tilbehør, som mange synes er vanskelig. Har man dårlig tid eller skal ut på tur med engangsgrill er det ikke alltid like enkelt å lage tilbehøret selv. Da finnes det heldigvis gode alternativer i butikkhyllene også! Bønne- og linsesalat eller byggrynsalat er helt fantastiske til grillmat. Sammen med god smak er har de også godt næringsinnhold og metter lenge. Disse kan du selvsagt lage fra bunnen av også, men det er kjekt med sunne alternativ når tiden ikke strekker til!


Dette måltidet er nettopp inntatt, og nå nyter vi utsikten fra campingplassen. Det er greit å lade batteriene før morgendagen, turen over De syv søstre skal ta rundt 10 timer. Det er meldt fint vær, så jeg gleder meg virkelig! Fjellene ser helt fantastiske ut, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en super tur. Det eneste jeg er litt usikker på er om Guapo klarer å ta alle de syv toppene i en smell, han er godt trent men det blir likevel en tøff tur får små poter. Han har gått 8 timer i fjellet uten problem før, så jeg tror egentlig det skal gå greit. Om ikke deler vi bare turen opp i to, og blir her ei natt lenger. Det er så godt å ikke ha et tidsskjema, men å bare gjøre akkurat det vi føler for her oppe.


Nå skal jeg pakke sekken til i morgen, gjerne del erfaringer om De syv søstre hvis noen av dere har gått turen :)

Super start & Snapchat

Det er så utrolig deilig med ferie! Selv om det bare har gått to dager kjenner jeg allerede på at skuldrene virkelig har senket seg, feriemodus tror jeg det kalles. Akkurat nå er vi på en liten plass som heter Vingsand, her har vi vært på 30-årsdag med en hel gjeng flotte mennesker i helgen. Det har vært utrolig morsomt, og vi kunne vel ikke hatt en bedre start på ferien vår. Nå setter vi kursen mot Sandnessjøen og De syv søstre for å gå fjelltur. Vi tyvstartet med en liten tur langs sjøen i dag også, det er jo så fint her!Ny fresh jakke og løpesko fra Adidas / tights fra 2XU (sponsede lenker)

Går ikke an å være noe annet enn hoppende glad i slike forhold! Jeg er litt usikker på hvor ofte vi har nett de neste ukene, men jeg skal gjøre mitt beste for å oppdatere bloggen. Jeg har likevel valgt å åpne profilen min på snachat slik at dere kan se hvordan vi har det, dere finner meg under brukernavnet noramathisen. Nå skal vi sette kursen nordover mot nye eventyr, ha en super søndag da dere!

Feriesmoothie & Nord-Norge neste!

Da har jeg offisielt tatt tre uker sommerferie! Jeg kan ikke huske sist jeg hadde ferie så lenge i en strekk, så dette blir utrolig godt! Bobilen er pakket med våtdrakter, sykler, løpesko, og fjellsko så dette vet jeg kommer til å bli bra! I tillegg har jeg med kettlebells, treningsstikk hoppetau og slynge, så da skjønner dere vel tegninga for hvordan ferien kommer til å bli. Disse ukene kommer til å bli så bra! Men før vi avgang måtte jeg ha litt næring, og da ble smoothie løsningen. Siden det er fredag og tross alt starten på ferien slo jeg til med litt sukkerfri sjokolade på toppen også, herlig! Her har jeg brukt to bananer, en halv mango, en halv ananas, 200 g jordbær, 200 g bringebær og en boks Skyr med blåbærsmak. Dette er mer enn godkjent fredagskos i min bok, for herregud så god denne var!
Nå skal jeg hive meg rundt og hjelpe til med å bære inn det siste i bobilen, samboeren er mildt sagt irritert allerede over at jeg sitter i sofaen og blogger i stedet for å hjelpe til. Men får vi kjører vil jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk til alle dere for tipsene dere ga meg! Jeg gleder meg helt vilt til å se alt det fine Nord-Norge har å by på, og ikke minst til å vise det frem til alle dere. Da gjenstår det bare for meg å ønske dere alle en super helg!

Frokostfavoritt: søtpotetscones

I dag er jeg tidlig oppe for å lage noe av det beste jeg vet - nemlig søtpotetscones. Jeg har postet denne oppskriften tidligere, men jeg er helt sikker på at mange av dere ikke har prøvd den enda og det anbefaler jeg dere virkelig å gjøre. De siste dagene før ferien min er veldig er hektiske og derfor trenger jeg å ha godt påfyll tilgjengelig. Disse smaker kjempegodt, holder deg mett lenge og har et godt næringsinnhold. Oppskriften ser slik ut:

To store søtpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 gram sesamfrø

3 ss gresk yoghurt eller mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Litt salt

Skyll søtpoteten og kok den til den er myk. Deretter fjerner du skallet , lar den avkjøle seg litt og moser den med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, gjerne bruk stavmikser på hele røra for å få en jevn og glatt røre. Fordel  den klissete røra med to spiseskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Form til fire runde scones, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du tar en rund scone og deler en i fire biter, og topp med favorittpålegget ditt.
Da vil jeg bare ønske dere en fantastisk torsdag! I morgen tar jeg ferie og hele hjertet gleder seg ♥