hits

juli 2015

Frisk sommersalat

Ute er det ikke mye som minner om sommervr, da gjelder det lage litt sommer innendrs! Jeg elsker tilsette frukt i salaten om sommeren, det gjr hele salaten s utrolig mye bedre synes jeg. I dag tilsatte vi mango og vannmelon i kyllingsalaten, men her kan du selvflgelig velge det som passer dine smakslker best. Jordbr, eple, papaya og ananas er ogs store favoritter i salaten for min del. Mye grnt m det ogs vre, og denne skl var full av isberg, rdkl, spisspaprika, mais, avocado, rdlk, tomat og agurk. Sammen med stekt kylling, fetaost og hvitlksdressing ble den akkurat s god som den ser ut som.




Serviettene fikk jeg i bursdagsgave av noen venninner, passet bra til meg synes jeg! Heldigvis spiser jeg de aller fleste mltidene mine sammen med noen, s alle de gode kaloriene telles. Hvis dere har noen gode mter gjre salaten ekstra frisk p s gjerne del i kommentarfeltet! Jeg synes det er s gy nr vi kan inspirere hverandre til prve nye ting :)

Granola & grilldress

Granola er utrolig godt, uansett tidspunkt p dagen. Mange forbinder det kanskje med frokost, men for min del passet det perfekt akkurat n. Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb, og trenger bare litt rask energi f jeg skal ut p tur med Guapo. De frokostblandingene en fr kjpt i butikken inneholder ofte mye undvendig sukker, derfor velger jeg heller lage min egen granola. Den smaker jo utrolig mye bedre ogs, s da er det ingen grunn til la vre prve. Oppskriften p granola har jeg postet litt tidligere, og den finner dere ved klikke her. Den eneste forskjellen jeg har gjort denne gangen er tilsette 2 dl havregryn i tillegg, og granolaen ble like god som alltid! Sammen med blbr, ei stor skl biola og en varm kopp kaffe ble dette et perfekt lite mltid fr turen.

Innlegget inneholder sponsede lenker






Guapo m jo f seg en langtur hver dag, og i gr slo jeg til med en skikkelig grilldress som turantrekk! Man fr kanskje ikke de beste assosiasjonene til ordet grilldress, men denne synes jeg faktisk var skikkelig kul. Jeg flte at jeg lyste opp lypa til Geitfjellet, ingen tvil om det!

Jakke, tights og lpesko fra Adidas / Caps fra Kari Traa


Jeg slo til med noen pushups p slutten ogs, for f svettet litt ekstra. Ryggen kjennes bedre og bedre, og fra neste uke skal jeg faktisk begynne med styrketrening igjen! Jeg har jo selvflgelig trent litt styrke og opptreningsvelser de siste mnedene, men n skal jeg alts komme i gang med et systematisk treningsprogram igjen. Jeg gleder meg utrolig mye, det skal bli s godt! Ikke minst gleder jeg meg til dele velser og tips med dere igjen, og ikke bare bilder av mat + lpeturer. N skal jeg komme meg ut dra, ha en super onsdag alle sammen!

"Jeg skal vre lykkelig nr jeg har gtt ned 10 kilo"

"Jeg skal vre lykkelig nr jeg har gtt ned 10 kilo." Denne setningen har jeg hrt alt for mange ganger. I mailer, kommentarfelt og i meldinger gr det igjen og helt rlig s blir jeg litt lei meg av lese den. Ikke fordi jeg synes det er galt nske seg g ned 10 kilo i seg selv. Men det virker s alt for ofte som lykken ligger s langt frem i tid, at det er noe som skal komme nr vi oppnr ett eller annet. I mitt milj hrer jeg ofte om kiloene som skal bort, eller fra de som nsker legge p seg noen kilo. Nr dette er oppndd, da kan lykken bare komme. Jeg tror ikke det er s annerledes i andre milj heller, at man skal bli lykkelig nr en fr forfremmelse, rd til kjpe finere leilighet, mter drmmeprinsen eller fr barn. Det er ikke noe galt i nske seg noen av disse tingene, og jeg er virkelig for sette ml en kan strekke seg etter. Men hva om det tar fem r fr man mter drmmemannen? Hvis en fortsatt vil g ned 5 kilo til nr de 10 frste ikke var nok? Skal vi g rundt ikke vre lykkelige i mellomtiden, fordi lykken er noe som ligger og venter p oss i fremtiden? Selv om det kanskje er en klisje, s er det faktisk ingen av oss som vet hvor lenge vi skal vre p denne jorden. Livet er akkurat n, og det begynner ikke den dagen man fr den jobben eller gr ned de siste kiloene. Jeg tror mange av oss er for flinke til se p alt vi ikke har, i stedet for se p de tingene vi faktisk er s heldige ha.

S hvis du vil g ned de 10 kiloene, sett i gang med treningen! Lag en plan, spr noen om hjelp eller bare ta p deg joggeskoene. Det handler om ta ansvar for sitt eget liv, og sin egen lykke. For de mange vil jeg tro at det vre lykkelig handler om andre ting enn g ned i vekt, men det er opp til hver enkelt finne ut. Jeg mtte engang en overvektig som var p vei ned i vekt, og var sjeleglad over endelig kunne knytte skolissene sine selv. Dette er noe de fleste av oss tar for gitt, men en s liten handling kan bety s mye for et annet menneske. Denne personen hadde fortsatt en lang vei g til mlet sitt, men klarte glede seg over veien dit. Dette ble et litt annerledes blogginnlegg, men jeg mtte bare f lufte disse tankene. Jeg fler at flink-pike syndromet brer seg utover, og at mange ikke kan vre lykkelige fr absolutt alt i livet er perfekt. Det tidspunktet tror jeg aldri kommer, for det vil alltid vre noe som kan vre bedre. Men det vi likevel kan gjre er holde fokus p vre mer lykkelig akkurat n, i stedet for at fokuset ligger p "lykkelig nr."

Hjemmelaget spicy tomatsuppe

Nr varmen melder fravr ute, s passer det helt perfekt skape varme innendrs. Dagens middag og kveldsmat ble derfor hjemmelaget tomatsuppe, det er s godt! Jeg liker nr maten er litt ekstra spixy, og denne tomatsuppen ble ikke noe unntak. Det tar litt lengre tid enn med pose, men smaker uendelig mye bedre og i tillegg vet du nyaktig hva du fr i deg. Dette er sunn hverdagskost p sitt beste, og oppskriften ser slik ut:

2 bokser hermetiske tomater

2 ss tomatpure

1 liter grnnsaksbuljong

1 kinesisk hvitlk

3 sjalottlk

1 liten chili

2 ts salt

1 ts pepper

1-2 ss sukrin

Finhakk lk, hvitlk og chili som du freser noen minutter i en kjele. Tilsett tomatpureen og la det surre noen minutter, fr du tilsetter boksene med hermetiske tomater. La dette koke opp fr du tilsetter buljongen. Jeg liker ha litt tyggemotstand, og valgte derfor ha fullkornspasta i suppen. Denne kokte jeg sammen med buljongen. Nr alt er blandet sammen lar du det koke i ca. 10 minutter - og suppen er klar! Dette er en ganske spicy variant - s gjerne smak deg litt frem i forhold til mengen krydder, hvitlk og chili. Jeg kokte ogs noen egg til, samt mine havre- og sesamrundstykker som dere finner oppskriften p her. Virkelig et deilig mltd p en helt vanlig mandag.




Hper dere har hatt en super og sprek start p uka hele gjengen!

Reker med krydderbrd

Vi avsluttet Frya-ferien p beste vis mulig, nemlig med en herlig rekeaften. Tradisjonen tro mtte vi ha loff og majones p bordet, men jeg hadde ogs et par andre valgmuligheter. Jeg synes ikke loff smaker noen ting, og ikke inneholder det noe srlig nring heller - s da lagde jeg like gjerne min egen variant. Brdet ble s godt at alle ville ha det, og loffen ble nesten ikke rrt. Oppskriften p brdet ser slik ut:

200 g havregryn

200 g speltmel

150 g gresk yoghurt

2 egg

3 dl vann

1 presset kinesisk hvitlk

1 ts salt

1 ts rosmarin

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle, og rr godt sammen. Krydder kan du velge etter smak, men jeg synes virkelig disse smakene er utrolig gode sammen. Fordel i en smurt brdform og sett inn i ovnen p 200 grader i ca 40 minutter. La brdet avkjle seg etter du har tatt det ut av ovnen, og nyt sammen med ferske reker eller godt plegg.

Lenkene i innlegget er sponset





Dressingen har jeg laget av en boks kesam, en presset kinesisk hvitlk, litt salt og litt sukrin, Denne dressingen bruker jeg til nesten alt, den er s god! Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om at i dag er det -25% p absolutt alt fra 2XU resten av kvelden. Det er et dagstilbud hos sponsor X-life, s om du vil benytte deg av det har du fortsatt noen timer igjen!

N skal jeg slappe av litt i sofaen, fr jeg skal ta tidlig kveld. I morgen er det hverdag igjen, og selv om ferien har vrt fantastisk blir det absloutt ikke dumt komme tilbake til rutinene heller.

Fryalykke

Jeg synes det er s utrolig deilig padle kajakk. Det er s stille og fredelig, samtidig som en virkelig fr brukt kroppen. Her p Frya har foreldrene mine kajakker, det mtte selvflgelig utnyttes! Jeg og pappa tok oss en kjempefin tur denne formiddagen, med stille hav og bl himmel. Det blir ikke stort bedre! P slutten av turen kom kjresten med vtdrakt og svmte en kilometer ved siden av oss, mens Guapo fulgte ivrig med fra land. Det er s utrolig fint her ute, jeg senker alltid skuldrene og koser meg maksimalt hver gang jeg er p ya.


Da vi kom p land var jeg sulten som vanlig, og ville ha rask energi. Valget falt p frukt, br og vaniljekesam - det er supert som mellommltid eller bare som kos. Norske jordbr er de aller beste, og jeg blir aldri lei! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, og lade opp alle batteriene. Fra og med mandag er det vanlig hverdag igjen, s n skal jeg nyte det siste dgnet av ferien s godt jeg bare kan.



Ha en nydelig lrdagskveld alle sammen

Favoritten hvit pizza

Det er lite som slr en skikkelig god pizza nr en er sulten. Det var hele gjengen her i kveld, og derfor ble middagsvalget enkelt. Hvit pizza har vrt en favoritt i mange r for min del, og det er ikke uten grunn. Bunnen varierer ofte ut i fra hva jeg har tilgjengelig, men toppingen er alltid den samme. Denne gangen laget jeg en havre- og speltbunn, oppskriften p den ser slik ut:

6 dl speltmel

6 dl havremel

4 egg

5 dl vann

2 ts bakepulver

2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen til du har en litt klissete deig. Fordel denne med slikkepott over et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen p 220 grader i 15 minutter fr du tar den ut. I mellomtiden steker du kyllingfilet, og kutter opp grnnsaker. Vi var fire personer i dag, og derfor stekte vi hele 750 gram kyllingfilet. Velg krydder etter smak, jeg brukte hvitlk, salt, chili og kajennepepper. Nr bunnen har stekt seg ferdig tar du den ut, og lar den hvile i ca. fem minutter fr du legger p den hvite pizzasausen. Denne er laget av et beger lett creme fraishe, en ss pesto og en presset kinesisk hvitlk. Smr den jevnt over bunnen, fr du fordeler kylling og grnnsaker over. Jeg bruker fersk sopp, paprika og lk - men dette kan du selvagt velge som du selv nsker. Legg ost over grnnsakene, fr du helt til slutt topper med spekeskinke. Sett pizzaen inn i ovnen igjen p samme temperatur og la den st i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet.




P grunn av en grov og god bunn, samt masse proteiner er dette en veldig mettende pizza. Denne varianten er full av nring, og er en sunnere variant av en matrett som har et drlig rykte.Pizza trenger absoulutt ikke vre sppelmat, men kan vre et godt og sunt middagsalternativ. Har dere ikke prvd hvit pizza fr s anbefales denne virkelig p det sterkeste!

Min strste frykt

Da jeg var seks r ble jeg brent av en brennmanet. Vi var p familieferie i Arendal, og akkurat denne dagen hadde vi tatt bt ut til ei y for bade. Jeg gikk rett p en stor manet, og ble brent over hele lrene mine. Btene inn til Arendal gikk ikke s ofte, og det tok derfor noen timer fr jeg kom meg til et legesenter. Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde en kraftig allergisk reaksjon, og jeg husker enda hvor forferdelig vondt jeg hadde det. Siden den gangen har jeg vrt livredd for bade i sjen, og skal jeg frst bade holder jeg meg i grunt og klart vann slik at jeg kan se. Det hres kanskje dumt ut, men brennmaneter er noe av det jeg er mest redd for. Jeg skal jo delta i mitt frste Triathlon snart, derfor m jeg bare venne meg til svmme i sjen. Selv om jeg har vtdrakt er jo fortsatt bde ansikt, hender og ftter i direkte kontakt med vannet og kan treffe en manet. Derfor har jeg nektet plent vre med kjresten p svmmeturer i sjen, og heller holdt meg til basseng og innsjer. Men i dag hoppet jeg bare i det, og er faktisk superstolt av meg selv!

Vtdrakten er sponset


Jeg lurer p om noen klarer se normal ut med denne hetta p? Haha, det gjr i allefall ikke jeg. Men akkurat det betyr ikke s mye, det som betyr noe er jo ha bra kvalitet p utstyret. Vtdrakten min er en R:3 fra 2XU, en perfekt drakt for mosjonister og triathleter uten svmmebakgrunn. Jeg har trent svmming i basseng ca. to ganger i uken det siste halvret, og jeg ble veldig overrasket over hvor stor forskjell det var nr jeg fikk vtdrakten p. Oppdriften var helt fantastisk, slik at jeg kun kunne fokusere p svmmeteknikken. For meg som ikke er verdens beste svmmer hjelper det ekstremt mye ha en drakt med s mye flyteevne. Jeg ligger stabilt i vannet, har den fleksibliteten jeg trenger og er passe varm. I dag svmte vi fra fjra og rundt byen dere ser p bildet under. Jeg mistet tellingen over hvor mange runder det ble, men jeg var god og sliten da vi avsluttet svmmekta.




Det var virkelig en herlig flelse at det gikk s bra ute i sjen i dag, og alt i morgen skal vi svmme igjen!

Smaken av sommer

Noe av det aller beste jeg vet er norske jordbr. Det er absolutt ingenting som slr smaken av de ste brene, og i mine yne er det ingenting som smaker mer av sommer I dag slo vi p stortromma nr det kom til kos etter tur, og kjpte absolutt alt vi hadde lyst p. Moreller, vannmelon, jordbr, vaniljekesam og Dream is med mangosmak. Det er frste gangen jeg prver denne isen, men den var ufattelig god s det blir ikke den siste! Resten av tirsdagssnacksen var virkelig god den og, sommerkos p sitt beste.

Lenkene i innlegget er sponset






S tenkte jeg bare tipse dere om noen av de utrolig kule nyhetene som har kommet inn i nettbutikken hos X-life! Spesielt Adidas har kommet med mange freshe plagg til en rimelig penge. N er det ogs kampanje som gir 200 kroner i gavekort hvis du handler for over 800 kroner. Det tilbudet gjelder bare i dag og i morgen hvis dere vil benytte dere av det. Mine favoritter akkurat n ser dere her:

T-skjorte finner du her / Lang singlett her / Treningsjakke her / Treningssko her / Shorts som kan brukes p begge sidene her / Lpesko her


Gjerne del deres beste tips til sommerkos i kommentarfeltet ogs

Flya & rekelove

Troms er slangt favorittbyen min i Norge! Den er s fin, s koselig og ligger s fantastisk flott til i nordnorsk landskap. I gr tok vi turen opp til Flya, hvor utsikten over byen var helt nydelig! Det gr en fjellheis opp til toppen, men vi valgte g den bratte lypa oppover. Det vil si, jeg og Guapo gikk mens kjresten lp opp. Det hadde jeg aldri klart, jeg synes det var tungt nok i seg selv g opp jeg! Svetten silte nedover ryggen og hret var klissvtt nr jeg kom til toppen - men det var virkelig verdt det for utsikten som ventet.





Vel nede igjen dro fikk vi dusjet og skiftet fr vi satte oss ned p en resturant nede ved en brygge i byen. Jeg bestilte en kylligsalat med pesto og parmesan, pluss at vi bestilte oss ei stor skl reker p deling. Jeg har faktisk ikke spist reker enda i r, og hadde nesten glemt hvor utrolig godt det er! Det er virkelig sommermat, men siden solen har vrt fravrende har jeg liksom ikke tenkt s mye p det. Men n vet jeg hva jeg skal spise mer av denne sommeren!





I dag har ikke formen min vrt helt p topp - og derfor tar vi oss en kjredag. Vrmeldinga bestemmer for det meste hvor vi drar, men Troms ble vrt nordligste stopp. Det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake engang, for her har vi virkelig koset oss!

Kjlen, sn og reinsdyr

S glad var jeg for endelig komme til toppen av Kjlen i gr! En fjelltur som skulle ta rundt tre timer tok nrmere seks fordi vi klarte starte p helt feil plass. Men det er jo bare ekstra trening det, og turen var veldig fin. P veien opp var det mye sn, og mye reinsdyr! Jeg har faktisk aldri sett reinsdyr fr, s det synes jeg var kjempegy :)






Vi tok oss en god pause rett nedenfor toppen, for lade batteriene litt. Vi tenkte jo det skulle vre en relativt kort tur, s vi hadde ikke med noe spise. Man kan trygt si at energinivene p oss alle tre var ganske lave p slutten, s det var ufattelig godt komme ned til en enorm porsjon taco. Jeg spiste faktisk tre stappfulle lefser, sulten kan du si!



N sitter jeg og spiser opp det siste som ble igjen av restene til lunsj, fr vi skal ut p en ny tur. Denne gangen er bde kjeks, frukt og sjokolade med i sekken slik at vi er bedre forberedt

Kveldstabata i Troms

En sen oppdatering er bedre enn ingen oppdatering! De siste dagene i Lofoten har vrt helt fantastiske, og i kveld kom vi til Troms. Etter en lang dag i bilen flte vi for svette litt, og da er en tabatakt helt perfekt. Tabata er trening med hy intensitet, og er supert for fettforbrenning. En tabata varer i fire minutter, hvor du jobber i 20 sekunder og hviler de neste 10 sekundene. Dette gjentar du tte ganger - s har du gjennomfrt en tabata. Vi gjennomfrte tte slike , og velsene s slik ut:

1. Pushups p kettlebell

2. Vandreplanke

3. Burpees

4. Enhnds skulderpress med kettlebells

5. Strikk-drag*

6. Overhead swing

7. Hoppende utfall

8. Goblet squats

*Jeg husker ikke helt hva velsen egentlig heter, men med strikk-drag mener jeg at du fester et strikk rundt livet mens en partner holder igjen. S gjelder det komme seg fremover mens partner holder deg igjen s mye som mulig. Gjr dette annenhver gang, s gr pulsen fort opp! Dere ser bilde av denne velsen, pluss et par til av de vi gjennomfrte under:


Start gjerne med fire tabataer - og velg velser ut i fra form og utstyr du har tilgjengelig. Det er absolutt ikke noe problem gjennomfre en tabatakt med bare kroppsvekt, det er bare fantasien som setter grenser. Morsom, svett og effektiv kt - og det var liksom ikke feil ha denne utsikten mens vi trente heller:




Det var heller ikke feil drikke iskald sjokolademelk rett fra boksen etter endt kt! N venter en varm dusj og senga, fr en ny fjelltur opp til Kjlen venter i morgen. God natt til dere alle fra Troms

Frokostfavoritt & midnattssol

En stor frokostfavoritt hos meg er havrebrd, det blir jeg aldri lei av!  Samtidlig som det metter lenge og er supersunt er det utrolig enkelt lage. Vanligvis lager jeg brdene alltid i ovnen som jeg har gjort her, men stekeovn har vi ikke i bobilen. Likevel fikk jeg til lage favoritten, jeg brukte bare et toastjern i stedet! Det du trenger er 5 dl havregryn, 2 egg og 2 dl melk. Tilsett gjerne ogs litt krydder for ekstra smak, jeg brukte sukrin, kanel og en klype salt. Bland godt sammen i en bolle og tilsett rra i toastjernet. Jeg fikk tre store havrebrd av denne oppskriften, perfekt med masse godt plegg p! Toastjernet som ligger i bobilen er fra kjresten var liten, hvis dere ser nye etter ser dere at det er en dinosaur p brdene :) 





Grsdagen var feriens lateste dag s langt, men det var s fint vr at alt vi hadde lyst til var sole oss og bade. Vi gikk likevel en kveldstur langs stranda, midnattsola er jo s vakker! Jeg skjnner veldig godt at turister kommer langveisfra for se dette synet, s fint er det ♥


Etter sikkert 1000 forsk p sl hjul samtidig som jeg fikk solen mellom beina gikk det snn halvveis til slutt! Jeg brukte s lang tid p f det til at vi faktisk var de eneste som var igjen p stranden, haha. N skal vi gjre opp for grsdagens latskap, en ny fjelltur venter fr vi skal ta ei kt med kettlebells i kveldinga. nsker dere alle en sprek og super tirsdag!

Picture perfect

Jeg kan fortsatt ikke tro hvor fantastisk fint det er her, det er nesten som tatt ut av en film. I dag har vi forflyttet oss litt, og befinner oss et lite kvarter utenfor Svolvr. Etter ha utforsket Lofotens hovedstad og slappet av litt i solen tok vi oss en tur opp til Kleppstadheia. Det var en super trimtur, og utsikten p toppen var helt fantastisk! Vi tok en lang pause p toppen for ta bilder, selv om det ikke er kan mle seg med se det i virkeligheten har jeg gjort mitt beste for vise dere det:



Selv om vi gikk i relativt rolig tempo hele veien ble det brent av en del kalorier likevel, fjelltur er god trening det! N skal vi sette i gang med lage en bedre middag for fylle p litt igjen, og senere ikveld skal vi sykle til Henningsvr. Det er s fantastisk at det er lyst hele dgnet, da spiller det liksom ingen rolle hvor sent det blir. Denne sndagen har virkelig vrt helt perfekt, sammen med de to jeg er mest glad i. Tenk at en uke allerede har gtt av ferien, og jeg er overlykkelig for at vi enda har to uker til i vente♥

Kanotur & min beste soppstuing

I dag vknet vi til sol her i Lofoten, og startet dagen med grille oss litt p stranda. Det er s vakkert her jeg at bare blir liggende se p det nydelige landskapet rundt oss. Sandstrand, bl sj og hvite fjelltopper overalt, det er helt magisk se p! For se enda mer av den fine naturen tok vi oss en kanotur rett nedenfor alle fjellene. Jeg lurer p hvor mange topper det er her i Lofoten, uansett hvilken retning jeg ser s er det et hav av de. Jeg er ikke bekymret for at det ikke skal bli fine fjellturer denne uka med andre ord :)





Guttene mine er litt tffere enn meg, og tok seg en liten badetur etterp ogs. Guapo liker ikke svmme, s vi prver lre han det med gi godbiter i vannet. All verdens godbiter og proteinbarer hadde ikke lurt meg ut i vannet uten vtdrakt i dag, med ni grader frister det mest holde seg p land. Mens de enda var i vannet kunne jeg gjre i stand til grillfest, med bde kyllingfilet, entrecte og ytrefilet.

Det beste av alt med dette mltidet var likevel soppstuingen, denne er faktisk den beste varianten jeg noensinne har laget. Du trenger en rdlk, 200 gram Creme Fraishe lett, en halv kinesisk hvitlk og tolv store ferske sjampingjong. Finhakk rdlk og brun den sammen med litt smr i en kasserolle. Press hvitlk og tilsett, husk rr godt slik at det ikke brenner seg fast. Finhakk soppen og tilsett i kasserollen. Nr soppen varmes kommer det en del vann ut av den, rr blandingen p god varme helt laget med vann er borte. Frst da tilsetter du Creme Fraishe, og lar det koke opp i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper - denne soppstuingen tler ganske mye krydder s ikke vr beskjeden. Vil du ha en enda mer kremete soppstuing kan du ogs tilsette resten av boksen med Creme Fraishe, men jeg synes denne konsistensen blir helt perfekt. Vi slikket bokstavelig talt ren kasserollen, s skal det vre flere enn to til middag vil jeg anbefale doble oppskriften. Server gjerne til grillmat, viltkjtt, biff - eller akkurat hva du vil. Dette er et tilbehr som passer til det aller meste!




N skal vi slappe av litt og la maten synke ned, fr vi skal ta oss en kveldstur p sykkel. Jeg har jo ikke sett midnattssola fr, s da passer det perfekt denne lrdagskvelden ♥

Svartisen

I dag har vi hatt en s fantastisk dag! For frste gang i mitt liv har jeg sett en isbre, vi gikk nemlig opp til Svartisen i dag. Det var utrolig fascinerende se p, s dette var virkelig verdt g et stykke for! Vi holdt god avstand til breen i dag, men jeg kjenner at jeg har lyst til dra p brevandring en vakker dag for komme enda nrmere. Storfornyd var jeg i allefall nr vi kom opp i dag, det er s mye fint se i landet vrt!



Svartisen ligger rett utenfor Mo i Rana, og fra parkeringsplassen brukte vi ca. to timer p g opp. Det er bare syv kilometer til breen, men terrenget er ikke det snilleste og det var veldig vtt nr vi gikk der i dag. Er det noen fler som vurderer ta turen s anbefaler jeg vanntette sko! Det gr ogs an ta en bt de frste fire kilometrene, men det var veldig mye fint se p veien s jeg synes alle som har muligheten br g. Med fossefall, innsjer og fjelltopper rundt oss hele tiden kommer denne turen sent til bli glemt!






Vi kom oss forresten aldri opp p mer enn en av de Syv sstre, p grunn av alt for mye tke. Slik var vret to dager p rad, s vi dro bare videre og hper p bedre vr til hjemturen! Akkurat n er jeg s trtt at jeg husker ikke en gang navnet p plassen vi er n, men i morgen vet jeg at vi skal kjre til Lofoten! S n skal jeg finne senga for vre opplagt til morgendagen. God natt alle sammen♥

Enkle grilltips fra Sandnessjen

Dette har vrt alt annet enn en blmandag! Strlende sol, vakker natur og det beste selskapet jeg vet av i hele verden. Vi er n i Sandnessjen, og i morgen legger vi ut p fjelltur. Denne kvelden har vi derfor bare slappet av og kost oss med god mat. Selv om vi er p bobilferie med litt begrensede kjkkenmuligheter er det ingen unnskyldning for ikke spise bra mat. Vi trenger godt og riktig pfyll til alle aktivitetene vi skal gjennomfre, og derfor tenkte jeg dele et par grilltips med dere. Det frste er lage hamburger selv, i stedet for kjpe ferdig. Da vet du nyaktig hva som er i - og fr burgere som virkelig metter. Her har jeg brukt 600 g karbonadedeig, 2 egg og krydder. Elt det godt sammen som en deig - det er viktig slik at de ikke blir for lse. Jeg liker ha de relativt flate, slik at de lettere blir gjennomstekt. Server med grovt brd, litt grnnsaker og chorizo s er det et enkelt men supergodt mltid!


Tips nummer to ligger i ferdig tilbehr, som mange synes er vanskelig. Har man drlig tid eller skal ut p tur med engangsgrill er det ikke alltid like enkelt lage tilbehret selv. Da finnes det heldigvis gode alternativer i butikkhyllene ogs! Bnne- og linsesalat eller byggrynsalat er helt fantastiske til grillmat. Sammen med god smak er har de ogs godt nringsinnhold og metter lenge. Disse kan du selvsagt lage fra bunnen av ogs, men det er kjekt med sunne alternativ nr tiden ikke strekker til!


Dette mltidet er nettopp inntatt, og n nyter vi utsikten fra campingplassen. Det er greit lade batteriene fr morgendagen, turen over De syv sstre skal ta rundt 10 timer. Det er meldt fint vr, s jeg gleder meg virkelig! Fjellene ser helt fantastiske ut, og jeg er sikker p at det kommer til bli en super tur. Det eneste jeg er litt usikker p er om Guapo klarer ta alle de syv toppene i en smell, han er godt trent men det blir likevel en tff tur fr sm poter. Han har gtt 8 timer i fjellet uten problem fr, s jeg tror egentlig det skal g greit. Om ikke deler vi bare turen opp i to, og blir her ei natt lenger. Det er s godt ikke ha et tidsskjema, men bare gjre akkurat det vi fler for her oppe.


N skal jeg pakke sekken til i morgen, gjerne del erfaringer om De syv sstre hvis noen av dere har gtt turen :)

Super start & Snapchat

Det er s utrolig deilig med ferie! Selv om det bare har gtt to dager kjenner jeg allerede p at skuldrene virkelig har senket seg, feriemodus tror jeg det kalles. Akkurat n er vi p en liten plass som heter Vingsand, her har vi vrt p 30-rsdag med en hel gjeng flotte mennesker i helgen. Det har vrt utrolig morsomt, og vi kunne vel ikke hatt en bedre start p ferien vr. N setter vi kursen mot Sandnessjen og De syv sstre for g fjelltur. Vi tyvstartet med en liten tur langs sjen i dag ogs, det er jo s fint her!







Ny fresh jakke og lpesko fra Adidas / tights fra 2XU (sponsede lenker)

Gr ikke an vre noe annet enn hoppende glad i slike forhold! Jeg er litt usikker p hvor ofte vi har nett de neste ukene, men jeg skal gjre mitt beste for oppdatere bloggen. Jeg har likevel valgt pne profilen min p snachat slik at dere kan se hvordan vi har det, dere finner meg under brukernavnet noramathisen. N skal vi sette kursen nordover mot nye eventyr, ha en super sndag da dere!

Feriesmoothie & Nord-Norge neste!

Da har jeg offisielt tatt tre uker sommerferie! Jeg kan ikke huske sist jeg hadde ferie s lenge i en strekk, s dette blir utrolig godt! Bobilen er pakket med vtdrakter, sykler, lpesko, og fjellsko s dette vet jeg kommer til bli bra! I tillegg har jeg med kettlebells, treningsstikk hoppetau og slynge, s da skjnner dere vel tegninga for hvordan ferien kommer til bli. Disse ukene kommer til bli s bra! Men fr vi avgang mtte jeg ha litt nring, og da ble smoothie lsningen. Siden det er fredag og tross alt starten p ferien slo jeg til med litt sukkerfri sjokolade p toppen ogs, herlig! Her har jeg brukt to bananer, en halv mango, en halv ananas, 200 g jordbr, 200 g bringebr og en boks Skyr med blbrsmak. Dette er mer enn godkjent fredagskos i min bok, for herregud s god denne var!




N skal jeg hive meg rundt og hjelpe til med bre inn det siste i bobilen, samboeren er mildt sagt irritert allerede over at jeg sitter i sofaen og blogger i stedet for hjelpe til. Men fr vi kjrer vil jeg bare si tusen, tusen hjertelig takk til alle dere for tipsene dere ga meg! Jeg gleder meg helt vilt til se alt det fine Nord-Norge har by p, og ikke minst til vise det frem til alle dere. Da gjenstr det bare for meg nske dere alle en super helg!

Frokostfavoritt: stpotetscones

I dag er jeg tidlig oppe for lage noe av det beste jeg vet - nemlig stpotetscones. Jeg har postet denne oppskriften tidligere, men jeg er helt sikker p at mange av dere ikke har prvd den enda og det anbefaler jeg dere virkelig gjre. De siste dagene fr ferien min er veldig er hektiske og derfor trenger jeg ha godt pfyll tilgjengelig. Disse smaker kjempegodt, holder deg mett lenge og har et godt nringsinnhold. Oppskriften ser slik ut:

To store stpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 gram sesamfr

3 ss gresk yoghurt eller mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Litt salt

Skyll stpoteten og kok den til den er myk. Deretter fjerner du skallet , lar den avkjle seg litt og moser den med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, gjerne bruk stavmikser p hele rra for f en jevn og glatt rre. Fordel den klissete rra med to spiseskjeer p et bakepapirkledd stekebrett. Form til fire runde scones, og stek midt i ovnen p 200 grader i ca 25 minutter. Avkjl p rist fr du tar en rund scone og deler en i fire biter, og topp med favorittplegget ditt.




Da vil jeg bare nske dere en fantastisk torsdag! I morgen tar jeg ferie og hele hjertet gleder seg♥

bloglovin Matprat