hits

juli 2013

Tirsdagstrening og diett-tips

Dagen min startet med morgencardio ute i sola - det er den beste måten jeg vet å starte dagen på. Det gir god energi utover dagen og er virkelig en oppkvikker for kropp og hjerne. Morgencardio er vanligvis rask gange eller jogging for min del, innimellom slår jeg til med intervaller. I dag ble det rask gange, beina hadde ikke helt lyst til å løpe etter mila mi enda. Rask gange er likevel super trening på morgenkvisten, jeg svettet ca. 50 minutter i sola før jeg kom hjem igjen.

 

Jeg begynte sent på jobb i dag og hadde derfor litt bedre tid enn vanlig til å lage meg en stor og god lunsj. På jobb blir det ofte så enkelt som havregrøt med cottage cheese og mandler, men i dag ble det litt mer luksus. Jeg stekte laks i panna med salt, pepper og presset hvitløk. I mellomtiden kokte jeg ris og kuttet opp salat. Jeg synes egentlig ikke ris er så veldig godt, det smaker jo ingenting og jeg er glad i smak. Derfor lager jeg ofte karriris, som er så enkelt som å tilsette karripulver ved slutten av koketiden og røre godt. I tillegg liker jeg å ha dressing på salaten, og på diett bruker jeg kalorifrie varianter fra Walden Farms. Jeg har tatt bilde av favorittene mine, og til laks er det Honey Dijon som gjelder. Disse dressingene er faktisk så gode at jeg gjerne bruker de selv når jeg ikke er på diett også! Så er jo småpakkene supre å ha med i veska, diett-tips fra meg til dere :)

Italiensk, Honey Dijon, Thousand Island og Creamy Bacon. Bruker du koden SIV084 ved første bestilling får du $10 avslag.  

Jeg trente før jobb også, i dag var det lett beindag, skuldre og armer som sto på planen. Hver økt har gått bedre og bedre og i dag var ikke noe unntak. Selv om det er mange øvelser på denne økta tok den ikke mer enn en time å gjennomføre. Jeg var selv fornøyd med økta mi som så slik ut:

Knebøy 2 x 10, 55 kg

Smal beinpress 2 x 12, 100 kg

Ettbeins beinpress 2 x 15, 40 kg

Liggende lårcurl 2 x 15, 5 kg hver fot

Sidehev med manualer 3 x 15, 6 kg

Upright rows 2 x 8, 22,5 kg

Bicepscurl med manualer 3 x 12, 7,5

EZ-curl 3 x 8, 22,5

Frankpress 3 x 8, 27,5 kg

Nedpress med tau 3 x 12, 30 kg

Etterpå ventet velfortent påfyll med sjokoladeprotein og riskaker. Jeg blander proteinet mitt meg bittelitt vann og tilsetter søtning før jeg smører det på som pålegg. Ikke helt nugatti - men nesten!Ha en fin tirsdagskveld da dere!

Løpe- og sjokoladeterapi

Det ble verken poseringstrening eller crossfit på Maxpuls i går - noen dager blir bare ikke som forventet. For meg betyr trening mye mer enn det å komme i bra form, det gir meg mestringsfølelse, glede og terapi i hverdagen. Noen ganger trenger jeg bare å koble ut hjernen og ikke tenke på noen verdens ting, og bare la kroppen jobbe på autopilot. Det gjorde jeg i går, løp 1 mil for første gang på over et halvt år på grei tid. Det var uansett ikke tiden som var det viktigste, bare det å få svettet bort kjipe tanker og få de ut av systemet. Det er virkelig noe magisk med å trene - det hjelper liksom mot alt :) 


Svett, usminka og med et smil om munnen igjen etter en liten time på mølla :)

En annen ting som alltid hjelper når triste ting skjer er sjokoladekake. Det finnes ingen supermennesker her i verden, vi trenger alle litt trøst noen ganger. Heldigvis går det an å lage sunnere varianter av sjokoladekake som også er diettvennlige :)  Jeg brukte ferdigmixen fra funksjonellmat som du finner her, og den eneste forandringen jeg gjorde var å bytte ut 100 g olje med 150 g mager kesam. Mens kaken sto i ovnen lagde jeg glasur av 150 g mager kesam, 2 scoops sjokoladeprotein, 2 ss kakaopulver, 2 ss stevia og 2 ss av raw sjokolade/kokossmør som du finner her. Smør den jevnt over og nyt denne herligheten av en kake - smaker himmelsk! Det ble tilogmed bekreftet av de som ikke er på diett, så jeg lover med hånden på hjertet at du ikke vil bli skuffet om du prøver denne!


Det er virkelig ingenting som er så godt som en nybakt sjokoladekake! Det er også lite som kan måle seg med å våkne en mandagsmorgen til solskinn og en helt ny uke som venter - slik var det for meg i dag. Det gjelder bare å løfte hodet, løfte humøret og se fremover på alt bra som er i vente. Jeg har allerede startet min uke på en bra måte, både styrketrening og cardio er unnagjort for dagen. Godt fornøyd med begge - og fornøyd med at jeg har senvakt imorgen sånn at jeg kan sove litt lenger. Skjønnhetssøvn og søte drømmer har vi vel alle godt av  :) Natta!Superhelg


Fredagsflex og fredagstaco må til - det er en av de beste måtene å starte en helg på. Jeg hadde en kjempekoselig fredagskveld med venninner og en liten tur ut for å sjekke utelivet i Trondheim. Gøy kveld hvor det eneste jeg gjorde annerledes enn de andre jentene var å bytte tortillas med speltlomper og vin med Pepsi max. Og å flexe i kjole selvfølgelig, men er man miljøskada så er man miljøskada - haha! 

Litt sjokoladecravings er vel heller ikke uvanlig når helgen kommer, da gjelder det å ha gode alternativer. Jeg lagde en iskaffe med sjokoladesmak og koste meg med den i sola før jeg dro videre på trening. For å lage den koker jeg opp bittelitt vann og heller i et glass. Deretter tilsetter jeg 1-2 ss med pulverkaffe som jeg rører godt ut. Ca 1/2 scoop sjokoladeprotein, stevia english toffee, kanel og vann ristes godt sammen i en shaker før jeg heller over i glasset. Rør godt sammen og smak til sånn at den blir passe søt, gjerne tilsett isbiter og topp med kanel. Så er det bare å kose seg, denne er perfekt både før og etter trening, eller bare for kosens skyld.


Jeg har også gjennomført ukas siste styrkeøkt på Kaliber, kjørte tungt på både bein og skuldre. Jeg hadde gruet meg til denne økta, men det gikk faktisk over all forventning! Igjen økt jeg i alt, og det er så gøy å bli sterkere. Verdens beste følelse er å løfte opp noe tyngre enn hva jeg har gjort før, det kan liksom ikke beskrives hvor godt det gjør. Motivasjonsboost til den nye uka med trening som venter på meg! Gårsdagens økt så slik ut:

Knebøy 2 x 3, 72,5 kg

Knebøy 2 x 3 ( ca. 70% av første løft) , 55 kg

Hipthrust 3 x 8, 75 kg

Sumo beinbress 4 x 15, 140 kg

Rotator cuffs

Skulderpress med manualer 2 x 8,17,5 kg

Sidehev i kabel 2 x 12,  5 kg

Omvendt pecdec 3 x 10, 20 kg


Etter økta var jeg sliten jente, men det er verdens beste følelse å være sliten etter ei god styrkeøkt. For min del betyr det at jeg har gitt alt, og at jeg virkelig kan ta kveld med god samvittighet. Ettersom lørdagsmiddagen var så enkel som en pakke hamburgerrygg, speltlomper og ferdigsalat var det virkelig på sin plass med en stor og diger kveldsmat. Jeg lagde grøt i mikroen av havregryn, stevia english toffee, vann og frosne bær. Ettepå blandet jeg inn en scoop sjokoladeprotein, en boks cottage cheese og toppet med rosiner. Sa du NAM?! Det sa i allefall jeg, denne skåla med muskelmat var så stor at det nesten rant over av godsaker. Lørdigg :)


Jeg er fortsatt mett etter denne jeg jeg sitter med en kaffe i sola. Nyter en rolig morgen før jeg skal ut på tur i skogen med Ayla. Godt å komme seg ut mens jeg kan, mye av dagen skal brukes på maling av soverom for jeg flytter nemlig inn med ei god venninne neste uke :) Rødt rom skal bli til lyst rom - litt av et prosjekt! Kvelden blir innholdsrik med intervalltrening på Maxpuls, formsjekk med coachen og poseringstrening. Lover å fortelle hvordan det gikk så fort som mulig :) NYT søndagen Norge - lad opp til en ny og herlig uke!

Mat og magefavoritt

God torsdagskveld! Nok en nydelig sommerdag er snart over, og jeg er er utrolig fornøyd med dagen. Jeg hadde en utrolig god treningsøkt i dag på bein og skuldre, hvor jeg økte i absolutt alle øvelsene. Det gir sånn mestringsfølelse å løfte noe tyngre enn sist, og ikke minst gir det meg supermotivasjon til å kjøre på videre. Som dere vet bygges det ingen muskler uten mat - her ser dere hva jeg koste meg med i sola etter endt treningsøkt. Stor salat sammen med karbonadedeig og skinke stekt i kokosmelk med speltlomper og iskald cola zero ved siden av - det blir ikke stort bedre enn det!

 

Mange av dere har spurt hva som er den beste øvelsen for å få flat mage, og jeg må desverre si at punkforbrenning ikke er mulig. For å få bukt med magefettet må derfor den generelle fettprosenten ned. Det man derimot kan gjøre er å bygge sterke og store magemuskler. Jeg synes mageruter er så utrolig fint, derfor prøver jeg å jobbe litt ekstra med magen om dagen også. En av mine absolutte favoritter er rollouts, og denne kan enkelt gjøres hjemme også. Slike hjul koster ikke mye og tar ikke mye lagringsplass, men er likevel en killer for magemusklene! Sørg for å hold ryggen rett og senk deg langsomt helt ned til gulvet. Ikke legg deg ned, men trekk deg opp til startposisjon igjen så raskt du er nede i gulvet med brystet. Kjør 3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer, jeg tok 4 x 10 i dag og kjenner allerede at magemusklene mine er såre. Hvis noen av dere har magefavoritter også er det bare å tipse i kommentarfeltet, jeg elsker å prøve nye øvelser!Shorts / Topp / Treningshjul (sponsede lenker)

Etter trening var det klart for kveldskos med bestevenninna, noen timer i sola og langtur i finværet var absolutt ikke en feil måte å tilbringe en helt vanlig tordag på. Hverdagskos på sitt beste :) Jeg måtte selvfølgelig kjøre på med en liten harryflex underveis på tur - dagen er ikke den samme uten!
Nå er kveldmaten inntatt og jeg skal kose meg med noen episoder av suits før jeg tar kveld. Super avslutning på en super dag :) 

Is, solskinn og sommer
Sports-BH / Tights (sponsede lenker)

Fantastisk sommertur i herlig sommervær! Ingenting slår dager som dette. Rett etter jobb var det rett ut i marka et par timer, så godt å komme seg ut i frisk luft. Jeg hadde fri fra styrketrening i dag, og det hadde jeg faktisk behov for kjenner jeg. Både kropp og hode har godt av dager hvor man bare kobler helt av, sånn som dette. Jeg storkoste meg iallefall, og det gjorde Ayla også. Jeg er litt mer pingle enn henne og poserte heller forran vannet i stedet for å hoppe i det, haha! Litt for kaldt til at jeg klarer å nyte et bad her hjemme enda, forhåpentligvis blir det om ikke så lenge.

En kald ting jeg vet å nyte derimot, det er is! Derfor gikk jeg for supersunn is som dagens kveldsmat, som er fantastisk enkel å lage. 1 boks cottage cheese blandes med 400 gram frosne bær og litt sukrin/steiva. Jeg tar opp bærene litt før jeg skal lage isen slik at det blir enklere å mikse sammen. Hvis prøver å bruke håndmikseren på helfrosne bær får du nemlig bær over hele kjøkkenet, og ja, jeg snakker desverre av erfaring! Miks det hele godt sammen og topp gjerne med noe digg - jeg brukte sjokoladesaus fra Walden Farms som du finner her. Så er det bare å finne frem en skje og nyte isen, sommeren og livet :DSpicy omelett og tirsdagstrening

Omelett er alltid snadder - og det kan lages på så mange forskjellige måter. Jeg gikk for en spicy vegetar variant i dag, og denne ble farlig god. 4 hele egg, litt vann, 1/2 presset hvitløk, 1 finhakket chili, litt salt og cherrytomater ble blandet godt sammen og stekt på middels varme i panna. Toppet med ruccola, agurk og oregano ble dette virkelig et festmåltid. Det fine med omelett er at det er veldig enkelt å lage - i tillegg til at egg er veldig mettende. Holder magen fornøyd i flere timer fremover :) Magen min var i allefall fornøyd frem til dagens treningsøkt hvor jeg trente lett bein, skuldre og armer sammen med fine jenter. Med "lett" mener jeg flere reps og mindre belastining, men økta er likevel langt i fra lett! Jeg var supersliten da jeg gikk hjem etter økta, men godt fornøyd med dagens innsats. Økter i så godt som alle øvelsene hver gang - gøy å se fremgang og at musklene reagerer så godt på å begynne å trene igjen!

  
Avsluttet økta med 3 x 15 repetisjoner på nedpress med tau i t-skjorte og tights fra Better Bodies. (sponsede lenker)

Gikk hjem fra gymmet i solsteken og gledet meg til kveldsmaten min, som ble en stor og god powerbowl! Havregryn, sjokoladeprotein, cottage cheese og banan er mat for slitne muskler. De trenger mat for å restiturere seg, helst så fort som mulig etter endt trening. Jeg danderte først ganske så fint for et bloggbilde...

 

...men egentlig liker jeg aller best å blande alt sammen sånn som dette! Det er smaken og ikke utseendet som teller, ikke sant? Dette var iallefall supergodt selv om det kanskje ikke ser sånn ut på det nederste bildet! En annen ting musklene og kroppen trenger for å restituere seg er søvn og hville, så nå skal jeg lukke øynene og lade opp til en ny og sporty dag i morgen :) 

POW, pain og posering

For en herlig start på uka! Våknet til knallvær og da var det ikke annet å gjøre enn å dra på seg joggeskoene og komme seg ut i sola. Ikke noe problem å gjennomføre cardio i slike herlige forhold. Måtte kjøre på med en liten flex, X-life har nemlig en konkurranse på instagram ut sommeren hvor den som har det beste POW bildet vinner gavekort på 1000 kroner! Bildet skal vise sterk fysikk i imponerende natur - og under ser dere mitt første bidrag. Nå som været er så fint skal dere ikke se bort i fra at jeg river av meg klærne og flexer litt mer, haha! Vil du være med i konkurransen du og så ta av litt klær, strut your stuff og bruk taggen #xlife_no på instagram :) På tide å vise frem sommerkroppen 2013!

Etter tur ventet jobb og rundt klokken 12 spiser jeg dagens første måltid. Jeg spiser heller få og store måltid enn mange små, rett og slett fordi det passer hverdagen min bedre. Jeg synes det blir litt "pes" å drasse rundt med matbokser jeg må spise hver 3.time, og spiser derfor heller etter sultfølelsen. Lunsjen i dag ble en stor skål cottage cheese blandet med eplepære funlight, oppskjærte epler og masse kanel over. Det er så godt! Etter jobb ventet trening - som alltid var det bein på planen. Med bare kort tid igjen til konkurranse er det tid for å legge inn et ekstra gir - og vi avsluttet dagens beinøkt med geriljacardio på mølla. Det er kort, effektiv og blytung utholdenhetstrening. Oppvarming med 5 minutter jogging med stigning, før intervallene begynner. 8 x 20 sekunder med intensiv jobbing, og 10 sekunder mellom hvert drag er måten jeg kjører disse intervallene på. Jeg har mellom 6-8 i stigning, og setter farten på mølla så høyt jeg bare klarer. Med bare 20 små sekunder å løpe klarer jeg å motivere meg så mye enklere - det er jo over nesten før det har begynt. Likevel er det pain når det står på, men ingenting kommer av seg selv her i verden og minst av alt resultater på trening. Og jeg har planer om å komme i kickass superform til høstens konkurranser - så det er bare å gi jernet nå! Legger ved et bilde fra gårsdagens poseringstrening, jeg skal terpe, terpe, terpe fordi øvelse gjør mester.Matboksene for i morgen er klare - failing to plan = planning to fail vet dere! Nå skal jeg finne senga, klokka er satt på tidlig for å gjøre unna cardio før jobb. Uka har startet fantastisk og jeg skal sørge for at den forsetter på samme måte! Natta :) 

Helgekos i bilder

Ukens siste beintrening er over og det klager jeg virkelig ikke på! Disse lårene får virkelig gjennomgå for tiden, no pain no gain heter det vel så jeg får bare kjøre på! Når det er helg er det viktig å kose seg litt ekstra synes jeg, også på diett. Etter dagens treningsøkt dro jeg hjem for å spise IS. Sunn is selvfølgelig, som er superenkel å lage. Frossen banan i skiver, sjokoladeprotein og litt stevia er alt du trenger. Bland alt i en bolle, tilsett bittelitt vann og miks sammen. Funker med både kjøkkenmaskin og håndmikser, godt blir det uansett! Topp med noen ferske bananskiver eller denne sjokoladesausen som jeg brukte. Perfekt etter trening og perfekt helgekos!  


Ellers har jeg brukt helgen til å være mye ute i skogen med Ayla. Det er så godt å komme seg ut i frisk luft, og det er så godt å være ute i norsk natur! Det gj;r meg så glad, kan ikke gjøre annet enn å smile til kamera mens Ayla er mer opptatt av å få tak i godbiten jeg har på lur. Viktig med bestikkelser til bildetaking! Matvrak akkurat som mammaen sin godjenta mi, haha.Jeg har selvfølgelg også spist taco, helgen er ikke det samme uten! Ferske grønnsaker, stekt løk, karbonadedeig og speltlomper er oppskiften på et perfekt måltid i mine øyne. Hvis du avslutter måltidet med norske jordbær har du perfekt dessert også, det blir nemlig ikke bedre!Nyt resten av søndagen og lad opp til en ny og fantastisk uke alle sammen! 

Form og fôr


Camo tights finner du her.

Dagsformen etter endt trening foreviget i speilet på bildene over :) Det kommer seg sakte men sikkert, og jeg synes det er kjempegøy å være i gang med oppkjøringen. Det er absolutt ikke noe jeg opplever som mas eller pes, hadde det vært slik hadde mye av poenget vært borte for min del. Hobbyer er jo noe man har fordi det er gøy og gir glede i hverdagen. Jeg er jo generelt treningsfanatiker, men det er så mye mer motiverende og gøy når man har et mål og jobbe mot :) Jeg startet dagen med en joggetur, både jeg og Ayla har litt dårlig kondis for tiden så det holdt med 40 minutter. Deretter gikk ferden til Kaliber for å en styrkeøkt med fokus på rygg, i tillegg til lett bakside lår og bryst. Rett etter trening ventet shake og riskaker før jeg dro hjem for å lage enda mer mat. Matvrak sa du? Jeg jobber senvakt i dag og lagde derfor stor og god fredagstaco som jeg SKULLE legge i veska før jeg dro på jobb...... men boksen ble igjen på kjøkkenbenken og dette ble fredagsmiddagen i stedet. Ikke like like fancy - men godt dette og! Enkel middag gikk iallefall fort ned, og ga meg tid til å bruke matpausen til blogging. Det er vel en mening med alt! Jeg kan i allefall kose meg med tanken på at matboksen venter hjemme, og heldigvis spiste jeg en stor og god lunsj før jeg tok fatt på arbeidsdagen. Omelett med egg og grønnsaker i tillegg til en salat ved siden av, nesten så jeg må gå til innkjøp av større fat! Ha en finfin fredagskveld alle sammen :)


Torsdagstrening

Hei dere! Jeg kjente at det verket i kroppen da jeg våket i dag tidlig etter gårsdagens økt, så herlig følelse å kjenne at man har trent synes jeg. For at ikke stølheten skulle plage meg under dagens økt sørget jeg for å varme opp skikkelig på mølla og tøyde lett før jeg begynte. Bein og skuldre fikk gjennomgå i dag, og jeg begynner å få tilbake litt av styrken min nå. Det er så gøy å merke at det går fremover, selv om det fortsatt er langt igjen til dit jeg var. Flaks jeg har resten av livet å trene på :) Økta i dag så slik ut:

Knebøy til boks 3 x 5, 55 kg

Hipthrust 3 x 8,  65 kg

Reverse hyper i kabel 2 x 10, 20 kg

Strake markløft, 2 x 10, 55 kg

Militærpress 2 x 10, 30 kg

Sidehev i kabel 2 x 10, 5 kg

Sittende facepull 2 x 12, 40 kg


 Tights / sko (sponsede lenker)

Mange av de samme øvelsene går igjen på programmet mitt, men jeg liker å gjøre ulike varianter av de for å få variasjon. Facepull som jeg gjør på bildet over kan jeg gjøre både stående og sittende. Sidehev kjører jeg enten stående/sittende med manualer, eller i kabel. Jeg har troen på at det gjør godt både for musklene og for hodet å variere øvelsene. Jeg føler selv at jeg får ulik kontakt med musklene når jeg kjører sittende vs. stående og det passer meg derfor perfekt å bytte på. Etter trening var det rett hjem for å spise shake og riskake som smaker ekstra godt om man knuser riskakene, blandet proteinpulveret med bittelitt vann før man blander det godt sammen og spiser med skje!Jeg måtte kaste det i meg, for det var ei frøken som var veldig gira på å gå tur. 30 minutters rask gange med verdens fineste Ayla ble dagens kjappe cardiorunde, før vi måtte søke tilflukt for regnet. Heldigvis var det godt og varmt inne, og en stor og god middag ventet også. Tunfisk stekt i panna med grønnsaker, salat og speltlomper er torsdagskos på sitt beste.
Nå vi kose oss i sofaen med serier resten av kvelden, jeg har jo så mye å ta igjen etter et halvt år på tur :) Ha en fortsatt fin kveld!

Maxpuls, crossfit og kveldsmat

Hei dere! Jeg ligger langflat i sofaen og er utslitt etter dagens trening på Maxpuls. Jeg hadde styrkefri i dag, og med det forferdelige sommerværet vi har i Trondheim fristet det ikke mye med utendørs cardio. Jeg tok derfor turen til Maxpuls - der steg pulsen og kroppstemperaturen fort! Har jo ikke trent crossfit-lignende trening siden før jul, og det var veldig hardt å komme tilbake igjen. Svetten rant gjennom hele timen - ingen tvil om at dette er effektiv trening! Dagens økt var en sirkeltime hvor vi jobbet 45 sekunder på hver av de 10 øvelsene som var satt opp, med 15 sekunders pause mellom. Hele sirkelen repeteres 3 ganger - og det var så vidt jeg klarte å holde mageinnholdet nede den siste runden. Magen min kommer i allefall til å være støl etter å ha tynt den med disse øvelsene:


Her starter vi i planke-posisjon med beina i slynge før man trekker beina helt opp til brystet og returnerer til start posisjon. Etter 10 repetisjoner byttet vi til mountain climbers, hvor man gjør det samme med ett bein av gangen 10 ganger. Gjenta dette noen runder så lover jeg at du kjenner det svir i magen!På de andre postene jobbet vi blant annet med kettlebells, tau og sandsekker, men den verste i mine øyne var boxjump. Herregud så vondt det gjorde! Prøve å få til et actionbilde, treningstrynet er på plass! No pain no gain, er det ikke det det heter? Etter treninga var det rett hjem for å spise en stor og god middag. Karbonadedeig, ris, grønnsaker og salat er mat for mons :) TIl dessert spiste jeg en boks cottage cheese og frosne bær blandet sammen med stavmikser. Smaker nesten bedre rett fra bollen ;) 
Nå skal jeg gjøre ingenting resten av kvelden, bare nyte følelsen av å ha jobbet bra og ligge på sofaen med verdens beste samvittighet. Halvveis i uka og snart helg - ha en flott kveld alle sammen!

Ny uke og innesol

Ny uke - nye muligheter! Min mandag startet med jobb, matbokser og trening - rutinene begynner å komme på plass nå. Og vet dere hva - jeg liker det! Jeg er og blir et vanedyr, og det er godt å få litt struktur i hverdagen igjen. Jeg liker å bruke minst mulig tid på matlaging i ukedagene slik at jeg får bedre tid til andre ting. Derfor lager jeg alltid mat for flere dager når jeg først står på kjøkkenet, veldig greit å bare hente matbokser ut fra kjøleskapet en tidlig mandagsmorgen. Gårsdagens taco ble til en stor og god matboks, sammen med cottage cheese og frukt hadde jeg mat til hele arbeidsdagen. Hvem sier at diettmat må være kjedelig? Jeg synes iallefall måltidene mine er supergode - smaker mye bedre enn brødskiver etter min mening :)Karbonadedeig, sopp, løk, paprika, avocado og ris - perfekt matboks!

Med disse måltidene i magen var jeg klar for dagens treningsøkt - selvfølgelig var det bein igjen. Med de nye endringene i programmet mitt liker jeg det veldig godt, kommer til å bli gøy å kjøre på de neste 10 ukene. Ikke gjør det noe å bruke tid inne på gymmet når sommeren ikke er til stede her i Trøndelag heller, finfin inneaktivitet å bygge litt kropp! Dagens økt hadde fokus på rumpe og rygg, og for å få best mulig kontakt med bakenden synes jeg det er viktig å aktivere rumpemusklene med enkle øvelser før selve økta begynner. Jeg brukte en kettlebell og kjørte noen sett med strake markløft, kettlebell swings og goblet squat før jeg kjørte i gang med resten av økta. Den slik ut: 

Pull through 3 x 12

Glutebridge 3 x 10

Sumo markløft 2 x 8

Reverse hyper i kabel 2 x 12

Bred nedtrekk 3 x 12

Smal nedtrekk 3 x 8

Facepull 3 x 12

 Når det er ruskevær ute er det ikke annet å gjøre enn å skape sin egen sol og glede innendørs. Jeg liker derfor å ha på fargerike treningsklær i tillegg til å spise fargerik mat for å sprite opp de grå dagene litt :) Fornøyd etter god mandagsøkt i limegrønn topp og favoritt tights i garderoben på gymmet! 


Prøvde etter beste evne å lage en sol ut av kveldmaten min også :) Frosne jordbær og sjokoladeprotein ble mixet sammen til en fluff før jeg toppet med banan og epleskiver. Smakte utrolig godt og er perfekt for slitne muskler. Hvile er også viktig for musklene, og ikke minst er det jo viktig med skjønnhetssøvn! Håper dere også har hatt en bra start på uka og at den fortsetter på samme måte :) God natt alle sammen!

Formen, syke sprinter og poseringstrening

Det er søndagskveld og den første uka på diett er over. Den har gått helt supert, jeg spiser mye god mat og kommer sakte men sikkert inn i styrketreningen igjen. Dagen i dag startet med en formsjekk med coachen som konstanterte at det har gått i riktig retning siden jeg kom hjem fra tur. Ingen endringer i dietten ettersom jeg er i rute, men det ble gjort et par endinger på treningsfronten. La til/endret noen øvelser på styrkedagene og jeg skal begynne å gjøre cardio nå. Da passet det perfekt at fine bodyfitnessjenter fra Kaliber skulle trene sprint intervaller i dag! Til og med slitsomme intervaller i regnet ble koselig når en har gladlakser rundt seg :) Sprint intervallene ble gjennomført slik

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

2 minutter pause

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

2 minutter pause

10 x 60 meter med 60 sekund pause mellom hver

Etter de første 10 tenkte jeg at dette kom til å gå greit - men jeg var sykt sliten etter de siste rundene! Så er det så motiverende å løpe sammen med flere - konkurranseinstinktet kommer snikende og hjelper til å øke farten litt. Totalt løper man jo bare 1800 meter, og det er en ganske motiverende tanke. Jeg mener, det er jo under 2 kilometer - og det må man jo klare! Som dere ser pustet jeg tungt da jeg krysset mållingen den siste gangen: Helgetacoen ventet på meg hjemme etter løpinga - ingen helg uten! Karbonadedeig, salat, stekt sopp og rødløk, avocado og speltlomper smakte virkelig ikke feil. Jeg krydrer med hvitløkssalt, cummin, chili og paprikakrydder for å få smak tilnærmet tacokrydder. Det er litt sukker i ferdigmixene fra butikken - derfor bruker jeg ikke det på diett. Til vanlig er det selvfølgelig helt i orden, det er snakk om så lite at det ikke spiller noen stor rolle :) Taco smaker jo alltid digg uansett, denne tallerkenen ble fort borte! Nomnom.


Med mat i magen og litt tid på sofaen var jeg klar for min første poseringstrening i bikinifitness! Veldig, veldig annerledes enn i bodyfitness - så dette må virkelig trenes på for min del. Heldigvis gjør øvelse mester, så det er bare å terpe de neste 10 ukene. Heldigvis får jeg opplæring av den råe bikinijenta Veronica Dalsnes, både rumpa og poseringene hennes er til å dø for! Håper på å bli like god en dag, da er det ingenting annet en trening, trening og atter trening som gjelder. Ingenting kommer nemlig av seg selv! Jeg er i allefall klar for å legge ned all den treninga som trengs - motivasjon og treningslysten er på topp :) 
Team sprettrumpe :D

Nå skal jeg legge meg velfortjent ned på sofaen og slappe av resten av kvelden, lade opp til ei ny uke med nye muligheter!

Fredagstrening og fredagsfôr

God fredagskveld alle sammen! Den første uka med jobb er allerede ferdig og jeg sitter sliten i sofaen hjemme. Arbeidslivet tar på! Likvel merker jeg at der er veldig godt å komme inn i rutiner igjen, ikke minst blir det godt å få penger inn på konto igjen etter et halvt år med bare utgifter. Ikke minst er det jo godt å være tilbake på trening igjen! Ukens fjerde økt ble gjennomført på Kaliber idag, og jeg merker allerede at kroppen begynner å venne seg til styrketrening igjen. I dag kjørte jeg rygg, lett bakside bein og bryst. Økta så slik ut:

Chins med strikk 3 x max

Nedtrekk 2 x 10

Sittende roing 2 x 10

T-bar row 2 x 8

Ettbeins strake markløft 2 x 8

Nordic hamstrings med stikk 2 x max

Dips med kroppsvekt 3 x 10

Benkpress 3 x 6

Cablecross 3 x 10

Grunnen til at jeg kjører enkelte øvelser med strikk er rett og slett at jeg ikke er sterk nok til å kjøre uten strikk for øyeblikket. Jeg jobber med saken! Nordic hamstrings som jeg utfører på bildet under svir iallefall som bare det - også med stikk som hjelpemiddel. Har du ikke prøvd den før så er dette en øvelse jeg anbefaler på det sterkeste for trening av bakside lår.


Smiler fornøyd etter endt økt ! Shorts og topp fåes hos X-life (sponsede lenker)

Etter trening ventet riskaker med sjokoladepålegg. Selvfølgelig laget av sjokoladeprotein, litt vann og litt sukrinmelis - ikke noe sukker her i gården! Det er fredagskveld, fint vær i Trondheim og det er helg  - hva passer vel bedre enn grilling da? Det er noe av det jeg liker best med sommeren, lukten av grillmat :) Kyllingfilet, søtpotet og salat er oppskriften på en god middag, den skal nytes i sofaen hvor jeg også skal nyte resten av kvelden. Velfortjent latskap, ny dag med jobb og trening venter i morgen :)Riktig god helg da dere!

Diett og hverdag

God morgen! Det er torsdag og vi er allerede godt inne i uka, jeg har helt glemt hvor fort hverdagene går hjemme. Med jobb, trening, matlanging, venner og familie har bare uka flydd forbi. Jeg har så smått begynt å komme inn i de gamle rutninene mine igjen, men jeg merker at det vil ta litt tid før jeg klarer å omstille meg. Er jo vant til å ha 24-timer i døgnet hvor jeg gjør hva jeg vil! Storhandling er en fin rutine, sparer både tid og penger. Dietten min er foreløpig veldig snill i mine øyne, og matvarene som står på dietten min nå ser slik ut: 

Protein: Karbonadedeig, kylling, torsk, svinefilet, tunfisk, kalkun, proteinpulver, cottage cheese, mager kesam og egg

Karbohydrater: Frukt, grønnsaker, bær, rosiner, riskaker, potet, søtpotet, ris og speltlomper

Fett: Mandler, egg, omega-3, avocado og kokosmelk  

Det går finfint å være på denne dietten, jeg har jo til og med speltlomper på den! Jeg var flink jente og lagde matpakker for flere dager på tirsdag, men hva hjelper vel det når jeg glemmer de igjen i kjøleskapet hjemme? Haha, det det som nevnt litt tid å komme inn i ting, men snart har jeg nok det hele på plass igjen. Fikk handlet en diettvennlig matpakke på butikken også, så da er jo ingen skade gjort :) 

Dagens matpakke er i allefall pakket og klar i veska , den beståt av egg, salat, epler, kyllingskinke og tomat. Jeg hadde styrkefri i går og derfor ingen treningsbilder og dele med dere, men jeg har et fint turbilde :D Håper dere alle har en strålende torsdag! 


Torsdagskyss fra meg til alle dere :D

Everyday is legday!

Hei dere!  Treningsuka er godt i gang for min del, og den skal fortsette på samme måte. Jeg har nettopp gjennomført ukens andre treningsøkt, og bein er tingen. Jeg skal som nevnt trene bein hver treningsøkt, som kommer til å bli fem dager i uka. Dagene varierer mellom tung, lett, forside, bakside, rumpe, høyrep og lavrep - så jeg kommer absolutt ikke til å bli lei av dette programmet! I tillegg kjører jeg selvfølgelig også de andre kroppsdelene gjennom uka, det er viktig å holde en balanse i det hele. Dagens økt var lett bein + skuldre og armer, godt det var en lettere økt ettersom beina mine allerede er megastøle etter økta i går! Kjørte følgende øvelser i dag:

Knebøy

Smal beinpress

Ettbeins beinpress

Liggende lårcurl

Sidehev med manualer

Bicepscurl

Nedpress med tau


Topp / tights / smartshake (sponsede lenker)

Protein og raske karbohydrater er et must etter trening for min del, musklene trenger næring for å vokse. Jeg prøver jo å bygge litt - da må det mat til! Med så høyt volum på beina blir det holdt tilbake på cardio for at de skal få hvile seg mest mulig. Restitusjon er også viktig, og i morgen er det treningsfri for min del. Derfor er det nå klart for skjønnhetssøvn etter kveldsmat bestående av cottage cheese, eple og mandarin med kanel og sukrin over. Enkelt og godt! Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :)
Helgekos

God søndagskveld! Den første helgen hjemme har vært super som forventet. Fredag startet med formsjekk med min nye coach Robert Eilertsen. Som forventet fikk jeg beskjed om at underkroppen må jobbes med, og på det nye treningsprogrammet mitt har skal jeg trene bein 5 (!) ganger i uka fremover. I tillegg har jeg bare 11 uker å komme meg i konkurranseform på, men med dyktig coach, diett og 110% motivasjon skal det gå veien! Gleder meg til samarbeidet med Robert og til å starte 100% målrettet på diett i morgen :) Uansett, knipset et lite formbilde av meg selv i speilet før jeg gikk tur med godjenta mi i speilet på fredag så dere får se hvordan formen er "post-jordarundt". Etter en rask cardiotur med Ayla ventet et bedre måltid med speltlomper og egg, kan virkelig spise meg ihjel på de lompene! Nomnom.Lørdag hadde jeg jentekveld og bursdagsfeiring på etterskudd med fine jenter, så herlig å se alle sammen igjen! Stor gjensynsglede når man ikke har sett hverandre på et halvt år.  Jeg serverte taco, smågodt og yoghurtnøtter - perfekt helgekos :) Fra i morgen er det game on med den ordentlige konkurransedietten, så måtte nyte denne kvelden for alt den var verdt.
Speltlompe istedet for lefse på denne jenta - avhengig!

Jeg har selvfølgelig vært på trening og, enda en ting jeg er avhengig av. Det føles nesten som jeg har blitt bitt av fitnessbasillen på nytt etter å ha vært borte fra treninga så lenge, så godt å være tilbake! Kjørte bryst,skuldre og biceps på Kaliber bare for å pumpe gjennom kroppen litt - i morgen begynner beinregimet mitt! En annen ting som begynner i morgen er arbeidslivet, og siden jeg har hatt ferie i 6 måneder blir det nok litt av en overgang å komme tilbake igjen. Men jeg gleder meg veldig til å se alle fine kollegaer igjen, og ikke minst å få tilbake en rutine i hverdagen. Skjønnhetssøvn er viktig, så nå skal jeg finne senga og bli klar til en ny uke med nye muligheter! God natt :) 
Fredagflex

Det var ikke mindre enn magisk å være tilbake på trening igjen - så fantastisk herlig følelse! Treningslykke å være på et bra gym igjen :) Jeg har, som forventet, blitt ganske mye svakere enn sist gang jeg var på Kaliber.  Det betyr bare en ting - og det er at jeg må jobbe meg tilbake dit igjen! Kjørte ei god ryggøkt  med Kay i går, med fokus på kontakt i muskelene i stedet for ekstra kilo på stanga. Kjørte bla. markløft med 60 kg, å få inn teknikken igjen er viktigere enn å legge på ekstra kilo på stanga. Selvfølgelig måtte jeg inn i garderoben etterpå for å flexe litt - har ikke helt glemt de gamle vanene mine! Nå er det vel strengt tatt ikke front double biceps som er den viktigste i bikinifitness, men gøy er det likevel.

Rett etter trening må muskelene få mat, og jeg var superfornøyd med mine speltlomper! Noen med cottage cheese, sukrin og kanel og resten med sjokoladeprotein og banan. Perfekt etter trening og perfekt for ei som virkelig har savnet disse lompene. Resten av kvelden lå jeg med joggebukse i sofaen med Ayla og kjæresten - etterlengtet kosetid :) 
I dag sov jeg lenge før jeg sto opp og tok med Ayla ut på morgencardio i regnet, en joggetur på ca. 40 minutter. Vel hjemme var det klart for dagens første måltid, grillet kylling med salat, kesamdressing og varme kanelepler ved siden av :) Herlig å lage mat selv igjen, for jeg skal ærlig innrømme at jeg er litt lei av tunfisk nå! Heldigvis er det så mye sunt og godt man kan lage at det er ikke fare for at jeg blir matlei med det første. Måtte prøve den nye skyren også, flere enn meg som synes den var god! Nå er det snart klart for trening igjen - beindag coming up! Skal på formsjekk med den nye coachen min også, veldig spent på å høre hva han sier. Nytt treningsprogram og en ordentlig diett venter - spennende! Jeg har iallefall gjort mitt beste mens jeg var på tur, og gjett om jeg skal gjøre mitt beste fremover også. Ha en stålende fredag alle sammen - riktig god helg :) 

Norge mitt Norge

Endelig hjemme i fedrelandet! Jeg har ikke ord for hvor godt det var å komme hjem i går, hjem til familie, kjæreste, hund og alt som følger med. Gledestårer og lykkerus da vi landet på flyplassen i går kveld, og nå blir det lenge før jeg forlater Norge igjen. Hjemme for å bli! Jeg hadde en fantastisk kveld med mennesker jeg har savnet utrolig mye, og med masse mat jeg også har savnet :) Verdens beste mamma og pappa fikk bestilling på norsk kveldsmat og disket opp alt jeg kunne tenke meg av herligheter. Veldig mange hjemmebakte rundstykker gikk ned, brunost er så undervurdert! Det samme er kaviar, Tine melk, laks og eggerøre - festmat spør du meg! Etter festmat må man også ha litt dessert, ingenting er som smågodt og yoghurtnøtter :)I dag våknet jeg og kunne nesten ikke tro det var sant - jeg lå i min egen seng! Ikke i et telt, ikke på hotell men i senga mi med kjæresten liggende ved siden av. Trondheim sa velkommen hjem ved å ha strålende sol i idag, så vi dro på langtur med fineste Ayla i bymarka. Selv etter å ha sett mye av verden  synes jeg det er lite som kan måle seg mot norsk natur. Det er også lite som måler seg mot norske jordbær - jeg spiste med mager kesam etter turen, så utrolig godt!


Synes dere ikke bildene i dette innlegget har vært veldig fine? :) Eventuelt bare uklare, haha, har nemlig fått nytt kamera! Superfornøyd med det, og superfornøyd med nye treningsklær som ventet på meg her hjemme. Nesten bedre enn julaften dette :) Nå skal jeg ta med både kamera og klær for å dra til mitt kjære Kaliber for å trene - gleder meg som en liten unge til å være tilbake på verdens beste gym! Train hard or go home ;) 

 

Victoria Falls, Neshorn & Hjemreise

Den siste dagen på tur har kommet, flyet vårt går ikveld og i morgen lander vi hjemme i kjære Norge. Bagen er pakket og klar for aller siste gang. Helt sykt å tenke på det, vi har vært borte i nøyaktig 180 dager nå. Det blir ubeskrivelig herlig komme hjem igjen - og de siste dagene på tur har vært herlige de og!

Victoria Falls var imponerende, men det som likevel imponerte meg mest i Zimbabwe var neshornet vi så! Ny safari til fots og plutselig sto vi der 15 meter fra det enorme dyret på over 2,5 tonn. Jeg var nok en gang vettskremt mens den snøftet og sparket opp sand - men utrolig gøy å se tilbake på! Nå har jeg og Sofie vært sammen 24 timer i døgnet det siste halve året, og det kommer til å bli veldig rart å ikke være sammen med den herlige jenta konstant. Derfor har vi sørget for å få inn masse kos og kjærlighet de siste kveldene. Hver kveld har vi også fått med oss solnedgangen, ekstra spesielt med elefantflokker rett ved oss. Picture perfect :)

I dag våknet jeg tidlig og gikk en etterlengtet runde morgencardio. På grunn av alle de ville dyrene har det vært veldig få plasser man kan gå på egenhånd og derfor har det blitt lite aktivitet. Derfor var det digg med en forfriskende morgentur her i Johannesburg. Resten av dagn skal tilbringes på spa, trenger å rense kroppen litt etter så mange dager i bushen! Da skal jeg være avslappet og klar for den lange flytårnet hjem i kveld. Så da kan jeg ikke si annet enn tusen, tusen takk for turen til alle dere som har fulgt bloggen på reisen rundt jorden. Den har vært alt jeg håpet på og mye mer enn det. Jeg kommer hjem med tynnere lommebok men har blitt ufattelig rik på opplevelser. Sees snart dere, i Norge mitt Norge :)