juni 2017

Svetting på en solskinnsdag

Hei dere! Dagen i dag har vært så fin, med supersol over Trondheim.  Jeg har gått en lang tur i bymarka, og har satt sammen en kjempebra treningsøkt jeg gleder meg til å dele med dere litt senere. Hele økta kan trenes med partner, og herligste Lucia ble med meg for å ta alle bildene til økta. Etterpå måtte vi selvfølgelig prøve oss på noen tilleggsøvelser for å få trent litt selv også, det er jo så mye gøy det går an å gjøre sammen! Dobbelplanke mot tre var tyngre enn jeg trodde, men utrolig gøy. Det er nok en fordel å ha den lengste underst, men vi fikk det til på et vis med mini-meg underst også.


 

Pistol squat challenge med en venn er kjempegøy, her er det om å gjøre å ta flest mulig pistol squats per bein uten å gi seg. Det er en tung øvelse, men det blir litt lettere når man har muligheten til å holde hverandre i hendene! Kjør først max antall på det ene beinet før dere bytter over til det neste, og har du en venn med konkurranseinstinkt kan dette bli skikkelig heftig for lårene!

Neste øvelse vi prøvde er superwoman, den krever mye av magemusklene til begge som gjennomfører den. Her ligger den ene på bakken med strake hender, og den andre "flyr" på armene til den som ligger under. 

Det er altså så mye gøy som kan gjøres utendørs, og det skal ikke så mye til for å sprite opp en helt vanlig gåtur med en venn. Trening trenger ikke være så vanskelig, det gjelder bare å gripe mulighetene!

 

Vegetarpai med fetaost og soltørkede tomater

Denne paien fikk jeg servert på jobbfest for et par uker siden, og den var så god at jeg bare måtte spørre om oppskriften. Den fikk jeg, og nå skal dere få den også! Denne paien er full av sunne ingredienser, metter godt og smaker helt himmelsk. Jeg går rett på sak, for å lage bunnen trenger du:

3 dl mandelmel ♥ 0,5 dl sesamfrø 

40 g kokosolje ♥ 1 ts salt ♥ 1 egg 

Bland alle ingrediensene godt sammen, du kan også kverne mandler om du ikke har mandelmel. Bruk hendene til å fordele deigen godt utover ei form. Hvis den er vanskelig å forme kan du også kjevle den ut. Forstek bunnen på 175 grader i 10 minutter, i mellomtiden gjør du klar fyllet. Her kan du grunnen velge alt du vil, men jeg anbefaler virkelig å teste denne varianten! Her har jeg brukt:

200 g spinat ♥ 1 rødløk ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 2,5 dl kokosmelk ♥ 3 egg

150 g fetaost ♥ 6-8 soltørkede tomater ♥ salt og pepper

Skjær fetaost i terninger, og rødløk i tynne skiver. Press feddet med hvitløk og skjær soltørkede tomater i passende biter. Legg dette over på den forstekte bunnen, sammen med omtrent halvparten av spinaten. Pisk egg sammen med kokosmelk, salt og pepper før du heller dette over i formen. Legg litt spinat øverst, og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 30-40 minutter. Da har fyllet stivnet, og du er klar til å nyte denne herlige middagsretten.

Dette blir både dagens lunsj og middag hos meg, helt perfekt på en lillelørdag. Ha en nydelig dag alle ♥

Hverdagspizza

Tirsdagskveld og her i huset er det enkel pizza på menyen. Denne er faktisk så enkel at hvem som helst får til å lage den, det er umulig å gjøre dette feil. I tillegg til at den er god er den selvfølgelig sunn, og helt innafor å servere på helt vanlig hverdag. Bunnen er laget av 60 gram havregryn, to eggehvitter og litt salt. Bland ingrediensene godt sammen, og hell over på bakepapir før du bruker en skje til å forme bunnen. Sett inn i ovnen på 180 grader i 10 minutter mens du gjør klar fyllet. Her kan du egentlig velge akkurat det du vil, eller akkurat det du har i kjøleskapet. Jeg valgte kyllingfilet, pepperoni, sopp, paprika og løk denne gangen. Stek kjøtt og kutt grønnsaker mens bunnen står i ovnen, når den har stekt i ti minutter tar du den ut og smører den med to ss tomatpure + to ss rød pesto. Legg fyllet over og topp med ost, før du setter inn i ovnen igjen til osten har smeltet. Så lett er det altså å få til en skikkelig god pizza på en helt vanlig tirsdagskveld ♥

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC


 

Mandagsmotivasjonen

Det er mandag igjen, og for meg er det aller beste å få startet uka med litt trening. Kroppen har kranglet litt den siste uka, men litt trening er alltid bedre enn ingen trening. Med en treningspartner går alltid økta litt lettere, og jeg er så heldig som jobber med så mange herlige folk. Da er det alltid treningspartnere i nærheten, som blir med på ei økt. For meg gir det ti hakk ekstra motivasjon, jeg elsker å dele treningene mine med andre. Jeg har ikke kjørt noen spesiell plan de siste månedene, jeg bare trener det jeg føler for. Det har fungert overraskende bra, og kroppen har respondert veldig godt. Det er kanskje ikke det optimale etter boka, men for meg fungerer det bra akkurat nå. Så da fortsetter jeg med det også! I dag ble det noen øvelser med vekter og andre med Mari, sistnevnte var både tyngst og morsomst! En utrolig bra mageøvelse ser dere på bildene under, den river virkelig.

Innlegget inneholder sponsorlink
Her starter du på ryggen, med en treningspartner som står på alle fire på dine knær og hender. Strekk det ene beinet så langt ned du klarer, før du returnerer til utgangsposisjon og bytter bein. Denne kjente vi begge to!  Vi trente litt bein / bryst også, hvor den ene tok pushups mens den andre tok knebøy. Det skal virkelig ikke så mye til for å sprite opp treningen litt, og denne typen øvelser gir virkelig meg treningsglede på topp!  


Etter trening ble det en proteinshake fra Nutramino, favoritten! Nå har du muligheten til å hamstre litt før sommeren til gode priser hos X-life, utvalget finner dere her:


 

 

 

Mat som skaper sommerstemning

Når sommerværet glimrer med sitt fravær er det bare en ting å gjøre, og det er å lage litt sommer innendørs. Reker er skikkelig sommermat, og får meg i godt humør selv om det regner ute. Med det riktige tilbehøret blir det virkelig et festmåltid, og jeg håper på mange middager som dette i løpet av sommeren. Jeg synes potetsalat passer perfekt til reker, og jeg har en enkel og god oppskrift jeg tenkte å dele med dere i dag. Like god til reker som til grillmaten, alt du trenger er:

10 kokte poteter ♥ 500 g mager kesam ♥ 1 kinesisk hvitløk

2 epler ♥ 3 vårløk ♥ 2 ss Sukrin ♥ 2 ss sennep

Skrell og kok potetene før du lar de avkjøle seg. Skjær i terninger sammen med eple, finhakk vårløken og press hvitløken. Legg kesam, sukrin og sennep i en bolle, før du tilsetter resten. Bland godt og server, så har du en fantastisk potetsalat klar! Enkelt, godt og mye sunnere enn de variantene som selges i butikkhyllene. Server gjerne med hjemmelagde rundstykker om du rekker også, så har du virkelig smaken av sommer ♥Håper sola skinner der alle dere er, og hvis ikke håper dere alle skaper litt sommerstemning innendørs dere også ♥ 

Proteinrik sjokolademousse

Dette fredagstipset håper jeg mange kommer til å prøve, for alle sjokoladeelskere der ute må bare prøve dette. Husker dere at jeg laget proteinkrem tidligere i vår meg eggehvitter, sukrinmelis og Skyr? Det har blitt en favoritt, og siden den gang jeg har laget den samme oppskriften med alle smaker Skyr som finnes. Og i dag kom altså dagen hvor jeg byttet ut Skyren med ProPud, og jeg vet ikke hva annet jeg skal si enn "prøv det!" For selv om ProPud er godt i seg selv, så har du plutselig en luftig sjokolademousse med rik sjokoladesmak bare du bruker tre minutter ekstra! Stivpisk to eggehvitter med to ss Sukrinmelis, før du vender begeret med ProPud inn. Det er hele oppskriften - og etter dette er gjort har du sjokolademousse klar til nyting. Ulrik sover, jeg sitter ute i sola og har nettopp kost meg med disse og en drøss med friske bær. Det kaller jeg virkelig en god start på helgen!

Ønsker dere alle en nydelig fredag ♥

 

Sunn og enkel middagspai

Jeg synes pai smaker helt fantastisk, men av en eller annen grunn er det evigheter siden jeg har laget det. Merkelig hvordan favorittoppskrifter kan gå i glemmeboken, men nå har jeg endelig børstet støv av denne middagsretten. For den er så god, så enkel og selvfølgelig sunn. For å lage bunnen trenger du:

5 dl havremel ♥ 1 dl mandelmel ♥ 2 egg

1 dl vann ♥ litt salt

Bland det tørre sammen først, før du tilsetter egg og vann. Bruk gjerne hendene slik at deigen blir jobbet godt sammen. Plasser deigen i en paiform, og trykk den jevnt ut langs bunnen og sidene. Du kan også velge å kjevle den ut først om du ønsker det. Sett deigen inn i ovnen på 220 grader i 10 minutter. Nå venter det beste, nemlig fyllet! Denne paien er god med både karbonadedeig og kylling, men i dag falt valget på svinekjøtt. Jeg stekte 500 gram kjøtt sammen med en spisspaprika, en pakke cherrytomater, omtrent 150 gram fersk spinat og to fedd med hvitløk. På slutten av steketiden tilsettes to ss med rød pesto, det gir så god smak! Når dette er stekt ferdig er også bunnen tatt ut av ovnen, og du fordeler fyllet i formen. Topp med ost og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i omtrent 15 minutter, til osten har smeltet.  


For min del blir det pai både til lunsj og middag i dag, absolutt ikke dumt på en helt vanlig torsdag. Ha en super dag alle ♥

Jentebølgen & sushilove

Gårsdagen endte så bra! Jentebølgen var et helt supert arrangement, med over 2000 jenter som løp fem kilometer i den nydelige byen vår. Så mange smil, energibunter og girlpower på ett sted må jo bare bli bra! Jeg tok det hele som en lett økt med gode kolleger fra 3T, og kan ikke si at jeg ga jernet selv om jeg hadde startnummer på ryggen. Likevel merket jeg at jeg har savnet konkurranser, for jeg jeg er jo tidenes konkurransemenneske og elsker jo å delta på slike ting. Så nå skal jeg virkelig gå gjennom alt som finnes i nærheten av Trondheim i sommer for å se om det er noen kule konkurranser det går an å bli med på, vet dere av noen så hyl ut! Det første jeg er påmeldt så langt i år er Toughest i Oslo, men det er ikke før i september. Denne jenta har lyst på flere medaljer før den tid :) 


Jeg hadde selvfølgelig planlagt en nydelig kveldsmat etter løpet, det var en motivasjon i seg selv det også! På Sushi Bar har de byens beste sushi, og disse godbitene stod klare for å vente på meg da jeg var ferdig med å løpe. Jeg elsker virkelig sushi, men lager det sjeldent selv fordi det tar så lang tid. Ikke i nærheten av like godt blir det heller, så jeg synes virkelig det er innafor å bestille. Jeg har to utvilsomme favoritter, rullen med mango og den med stekt søtpotet på. Forsåvidt blir alt med mango og søtpotet godt, det er jo så herlige råvarer. 


Jeg aner ikke hvorfor, om det var sushien eller løpet som påvirket meg, men i dag har jeg faktisk våknet før Ulrik. Og det er jo ikke så dumt, for stort sett blogger jeg og rydder mens han dupper. Nå som jeg alt har gjort det har jeg store planer om å gå ned i treningsrommet for ei aldri så lita rumpeøkt. Litt senere i dag venter jobb, og jeg skal kjøre sesongens siste Bodyweight Interval. Håper å se noen av dere der, så kan vi svette litt sammen ♥
 

Den beste treningmotivasjoen

I dag skal jeg helt ærlig innrømme at motivasjonen ikke var helt på topp, selv om formen er mye bedre. Altså ingen grunn til å skulke treninga, men det var nesten så jeg sto over i dag. Da er lykken å ha en treningspartner, for om du avtaler med en venn så må du faktisk bare møte opp. Hvis den vennen i tillegg bobler over av treningsglede og energi, så er det jo umulig å ikke bli påvirket! Så i dag er tipset mitt til treningsmotivasjon å finne nettopp en sånn venn. For det er ikke alle dager man klarer å holde motivasjonen på topp selv, sånn er det for oss alle. Med Mari på laget fikk vi kjørt både noen løft og acroyoga i dag, og i tillegg skal vi løpe jentebølgen om et par timer. Selv om været kunne vært bedre tror jeg det blir helt supert å løpe sammen med flere tusen andre jenter rundt om i Trondheim i dag. Det kommer til å bli masse girlpower, akkurat som det var på trening i dag. 

Tights fra Kari Traa (-47%)  / topp fra Reebok (-40%) (sponsede lenker)
 

Så om motivasjonen mangler i dag, ring en venn og prøv noen gøyale øvelser. Så tenker jeg motivasjonen og treningsgleden titter frem for dere også ♥

Å lytte til kroppen

I dag hadde jeg planlagt ei skikkelig monsterøkt med ei venninne. Det er jo tross alt mandag, og for å sparke i gang uka liker jeg å starte mandagene med harde treningsøkter. Men i dag tidlig våknet jeg med vond hals, tett nese og hodepine. Da fristet det ikke like mye å kjøre i gang med ei hardøkt, og jeg har absolutt ikke dårlig samvittighet for å droppe den. Det er nemlig mye viktigere å lytte til kroppen enn på død og liv gjennomføre det man har planlagt. Økta ble utsatt, og i dag holdt det i massevis med en luftetur rundt Kyvannet. Frisk luft hjelper stort sett alltid på formen, og forhåpentligvis våkner jeg med masse energi i morgen! 

Genser og tights (-40%) fra Röhnisch (lenkene i innlegget er sponset)

Etter turen ble det suppe til middag, og det trenger absolutt ikke å være kjedelig. Det er en super måte å få i seg masse grønnsaker på, i tillegg til at det smaker supert. Legg til at det føles fantastisk for en vond hals, så kunne det virkelig ikke bli en bedre middag i dag. For å lage brokkoli- og blomkålsuppe trenger du: 

1 brokkoli ♥1 blomkål ♥1 løk ♥1/2 purreløk

1 kinesisk hvitløk ♥1/2 rød chili  ♥1 liter grønnsaksbuljong

Finhakk løk, purre , chili og hvitløk som du freser i bunnen av en kaserolle med litt olje. La det surre i noen minutter, før heller buljongen over. Kutt opp brokkoli og blomkål i små biter, og tilsett i suppen. La det koke til grønnsakene er ferdigkokte, dette tar omtrent 10-15 minutter. Trekk suppen av platen, og bruk en stavmikser for å kjøre den jevn og glatt. Smak til med salt og pepper helt til slutt. Suppen blir ganske tykk, foretrekker du en litt tynnere suppe kan du gjerne tilsette litt mer vann. Jeg serverte med stekt kyllingfilet, men den er absolutt god uten også. 
Helt til slutt vil jeg tipse om sommersalget til X-life som dere kan sjekke ut her. Håper dere har hatt en super start på uka, med eller uten ei treningsøkt ♥ 

15 minutter svettefest, du trenger bare å trykke på play!

Det er søndag, og kanskje innevær flere steder i landet enn bare her i Trondheim. Nettopp derfor tenkte jeg at det var perfekt å dele denne svettefesten med dere i dag, hvor alt du trenger å gjøre er å sette på fire låter. Låtene er treningen i seg selv, og du trenger absolutt ingenting av utstyr. For hver låt har et nøkkelord eller setning, som forteller hvilke øvelser du skal gjøre. Det blir faktisk ikke enklere, og jeg garanterer 15 minutter med en forrykende trening!

1. Thunderstruck av AC/DC har kanskje de fleste av oss hørt før, men kanskje får dere et nytt syn på låta etter å ha hørt om denne varianten. På hver "thunder" eller "thunderstruck " skal det nemlig gjennomføres en burpee! I mellomtiden ( i periodene hvor det finnes mellomtid ) jogger du på stedet hvil. Denne har jeg brukt som oppvarming flere ganger både for min egen del og på gruppetimer, for jeg lover at dette får opp pulsen!

2. Den andre låta er Flower av Moby. Denne er kanskje den mest kjente, her starter du i en dyp knebøy og holder deg nede. Hver gang du hører "Bring Sally up" går du opp i stående posisjon, før du kommer ned igjen og holder på hver "Bring Sally down." Det hele blir tre og et halvt minutt med super trening for beina!3. "Palma de Mallorca" av Trond Erics er kanskje ikke favorittsangen min, men jammen synes jeg den er gøy til trening. Her tar du utfall fremover, fra start til slutt, men hver gang du hører ordet "Palma" tar du et spensthopp. Ingenting er som kombinasjonen av danseband og svettefest!4.  Sist men ikke minst, har vi Roxanne av The Police! Her er det to nøkkelord og to øvelser, for hver "Roxanne" tar du en pushup. For hver "put on the red light" tar du øvelsen som helter half burpee. Det vil rett og slett si at du står i pushup-posisjon som på bildet under, hopper med begge beina fremover og hopper de tilbake igjen. I begynnelsen går det relativt rolig for seg, og da er det helt greit å sette knærne i bakken for å hvile litt mellom slagene. Men etterhvert som sangen går blir det ikke mye pusterom, og alt du rekker er å bytte mellom øvelsene. En svett herlig og helt super avslutning på denne økta.
Jeg har selvfølgelig alt laget en Spotify-liste med sangene slik at dere bare kan sette i gang. Det er ingen grunn til å vente, ta med mor, far, samboer eller barn og svett i vei!

Vi er alle superhelter

Seriøst, nå må vi slutte. Det er ikke rart at det oppstår krig i verden når alle er nødt til å stikke nesa si i andres saker. I kommentarfelt på blogger, på Facebook og på Instagram renner det over med kommentarer jeg ikke skjønner hvorfor blir postet. Det er greit at vi har ytringsfrihet her i landet, men betyr det at alle MÅ mene noe om ALT? Jeg har tenkt på dette tidligere også, men etter jeg har blitt mamma føler jeg at det har eksplodert. Ikke nødvendigvis med kommentarer til meg, men med kommentarer til andre. Jeg vet ikke hvor mange "mammagrupper" på Facebook jeg har blitt meldt inn i, for å så melde meg ut. Jeg orker ikke å lese alle de fæle kommentarene folk slenger rundt seg lenger, det blir rett og slett for mye. Men i dag rant det over for meg da jeg leste en artikkel i Aftenposten hvor Caroline Berg Eriksen blir hengt ut for å blogge om barnet sitt. "Det er kanskje lov, men ikke greit" står det i teksten. Det er nettopp dette jeg synes blir så utrolig feil, for hvem er det som bestemmer hva som er greit eller ikke? Hvis ting er direkte skadelig for et barn så forstår jeg at man skal heve stemmen, men ellers ser jeg ingen grunn til å henge ut foreldre for valgene de tar. Jeg tror nemlig alle foreldre ønsker det beste for barna sine, og at vi alle er eksperter på våre egne barn. Jeg tror ikke at Ulrik kommer til å ta skade av, eller på noen måte ha negative følelser til at jeg deler bilder av han i sosiale medier. Hadde jeg trodd det hadde jeg selvsagt aldri postet bildene. Likevel har jeg respekt for at andre ikke ønsker at det skal havne bilder av deres barn på sosiale media, fordi det er de som tar valgene for sitt barn. Ikke jeg og ikke du. 

Det er så ufattelig mange bekymringer, tanker og følelser som dukker opp når en for barn som ikke har vært der før. Tanker om man er en bra nok mamma, om man han har gjort det rette for barnet i enhver situasjon og dårlig samvittighet fordi man kanskje ikke rakk å gjøre alt en hadde tenkt for barnet den dagen. Med alt dette i hodet fra før, så er det siste en trenger nedtrykkende kommentarer fra andre. For hva skjedde med å akseptere at folk er forskjellige? Senest i går kveld leste jeg et innlegg på en av de få mammagruppene jeg fortsatt er med i, der det ble spurt etter sunnere kakealternativer til bursdag da barnet på 1 og 1/2 år ikke fikk spise sukker. "Åja, sånn gjør de det," tenkte jeg for meg selv og skulle scrolle videre. Men så eksploderte med kommentarfeltet om at det er skadelig for barna å være for nazi og det ene etter det andre. Jeg gir selv Ulrik kake i bursdagsselskap, men om andre foreldre velger å ikke gjøre det så har vel jeg ingenting med det å gjøre? På samme måte som jeg heller ikke har noe med å gjøre om andre velger å bruke tøybleier, om de velger å bruke morsmelkerstatning eller om de legger ut bilder av barna sine. Går det ikke an å bare erkjenne at vi alle er ulike, og at det er fint? Tenk så kjedelig verden hadde blitt om vi alle hadde blitt oppdratt kliss likt. I dag slår jeg et slag for fremsnakking - for det er noe av det beste jeg vet! Svelg den negative kommentaren, og heller tenk på noe fint du kan si. Og om du ikke klarer å komme på en eneste fin ting, da kan du heller la være å si noe. Vi må heie på hverandre, backe hverandre og skryte av hverandre! For alle foreldre er superhelter, og det fortjener vi jammen å høre oftere ♥ 

Solstråler

I dag er det ikke hylgråt, men et stort smil om munnen min. Sola skinner ute og Trondheim viste seg frem fra sin aller fineste side i dag, det er jo nok til å bli glad av i seg selv. Jeg gikk tur med ei venninne mens Ulrik sov og skravla gikk, og ved Skansen satte vi oss ned for å få noen solstråler på kroppen. Tidligere år ville jeg aldri ha tatt av meg på overkroppen når jeg har mensen, uansett hvilken form jeg har vært i. For hver gang jeg får mensen blir jeg en liten (stor) vannballong, men det bryr jeg meg faktisk ikke noe om lenger. Jeg er superhappy med kroppen min, alt den får til og alt den kan. Så jammen fortjener den å få noen solstråler på seg! Det er så godt å være komfortabel i egen kropp, og det anbefales virkelig ♥

Tights fra IcanIwill / favoritt sports-BH fra Kari Traa (sponsede lenker)I dag skulle jeg egentlig ha treningsfri etter ei dobbeløkt i går, men så fikk jeg plutselig en spinntime i fanget. Det sier jeg selvfølgelig ikke nei til, en av gledene med å jobbe på treningsenter er slke bonusøkter!  4 x 4 intervaller venter altså på meg i kveld, enda en grunn til å smile litt ekstra bredt. Ha en super dag alle sammen, jeg sender noen solståler til dere også ♥ 

Helkroppsprogram med strikk

Tenk at vi er i juni allerede, her i Trondheim er det over 20 grader i dag så vi har absolutt ingen grunn til å klage! Mange gjør seg klare til ferie, og mitt beste tips er å pakke med strikk i kofferten. Det kan nemlig brukes til så mye, og du kan få en skikkelig god økt med bare stikk. Jeg tenkte å dele mitt strikkprogram med dere, så kan dere forhåpentligvis få inspirasjon til strikk-trening i sommer! Repetisjonene vil variere litt etter tyngden på strikket, men generelt bør man ha et høyt repetisjonsantall med stikk for at det skal kjennes. Jeg kjører derfor mellom 12-20 repetisjoner per øvelse, eller per bein hvor det er aktuelt. Her må dere rett og slett bare prøve dere litt frem uten at jeg har fasiten, men øvelsene skal jeg gi dere!

1. Ettbeins strake markløft. Denne er super for bakside lår, og er en øvelse som virkelig river. Om du sliter med balanse kan du også velge å gjøre øvelsen med begge beina i bakken. Her fester du altså strikket bak nakken og under den ene foten, før du bøyer deg fremover som i en strak markløft. Da skal du kjenne at det strekker godt på baksiden av lårene!

Strikk finner dere her / genser her (-30%)  / tights her / sko her  (sponsede lenker) 


 

2. Sterke skuldre er viktig, så skulderpress er selvfølgelig med. Start med strikket festet under føttene og armene foran brystet. Press opp slik at armene blir strake, og gjenta øvelsen.3. Pull-through må også være med så rumpa får trent. For å gjennomføre denne øvelsen må du feste strikket i noe som står fast, jeg valgte et badevakt-tårn. Det kan også være et tre, en stolpe, verandaen eller hva som helst annet som tåler litt motstand. Start med strikken mellom beina, sett rumpa godt tilbake og skyt frem igjen. Husk å skvise rumpeballene godt sammen hver gang du står oppreist!

4. Pushups er en fantastisk øvelse for overkroppen, og den kan gjøres enda litt tyngre om man velger å kjøre den med strikk over ryggen. 

5. Bulgarske utfall kan også gjøres tyngre ved hjelp av en stikk under foten, for da må du ta i litt ekstra for å komme opp til toppen!

6. Pallof-press er en av mine personlige favoritter for kjernen.  Fest strikken i midje-høyde, og beveg deg et stykke bort fra festepunktet. Jo lengre unna du går, dess tyngre vil øvelsen også bli. Stram magen, og stå med stikket i begge hendene. Press rett frem, hold et par sekunder når du har strake armer og gå tilbake til utgangsposisjon. Det ser kanskje ikke så tungt ut, men det kan jeg skrive under på at det er! Hvis du ikke kjenner det godt nok når du gjennomfører øvelsen tar du et lite steg ekstra til siden for at øvelsen skal bli tyngre. Husk at strikket og armene skal presses rett frem, selv om strikket prøver å trekke til siden. Snu og gjennomfør på motsatt side etter du er ferdig med repetisjonene på den første. 

7. Siden jeg er over snittet glad i rumpetrening har jeg med enda en for nettopp dette, nemlig kickbacks. Denne kan også gjennomføres knestående, men det var ikke så digg på steinstrand. Derfor ble det stående kickbacks denne ferien og det fungerte fint! Fest strikket i skulderhøyde og under foten, før du bruker rumpa til å løfte det ene beinet bakover. Her tok jeg 20 repetisjoner per bein og det brenner virkelig!

8 og 9. Jeg har spart det beste til slutt, nemlig biceps og triceps! Triceps, altså baksiden av armene, er lett å trene om en bare vet hvordan. Stå på knær med strikket festet rundt anklene og før hendene sammen bak hodet. Her er det viktig at albuene er tett mot ørene hele tiden. Press opp så du får strake armer, og gå rolig tilbake til utgangsposisjon.  Bicepscurls trenger kanskje ingen forklaring, men jeg slenger med et bilde likevel!
Det skal ikke så mye til for å vedlikeholde treningen på ferie, det er har dere et godt eksempel på her! Jeg kjørte alle øvelsene etter hverandre, før jeg tok pause og gjentok det hele så det ble totalt fire runder. Det var en super syden-økt, men den er like fin å gjøre  i hagen eller i stua også. Dagens tips fra meg til alle dere ♥

Hylgråt & pizza

Det er ikke rart jeg har hatt kakecravings de siste dagene, for i dag kom mensen på besøk. På grunn av at jeg har PCOS har jeg aldri oversikt over når den kommer, det kan være to ganger i halvåret eller annenhver måned. Det er utrolig plagsomt, for om jeg hadde hatt oversikt over når den skulle komme kunne jeg kanskje forstått litt mer av min egen oppførsel. I går fikk jeg ikke til noe i Altinn, og ble så frustrert at jeg begynte å gråte. Jeg spurte kjæresten om hjelp, men når han sa at han ikke kunne noe om det gikk den stille gråten over til hylgråt. Jeg er glad Ulrik ikke var hjemme, for han hadde sikkert fått sjokk over å se mammaen sin sånn. Etter et kvarter med hyling og kjefting på Bjørni sendte han meg ut for å gå tur med hunden, og etterpå føltes det hele bedre. Det er så rart hvordan hormoner kan påvirke meg, fra å være ei rolig jente til å bli et monster på notime. Det verste er jo at jeg ikke klarer å se det selv midt oppi alt, at det er hormoner som vipper meg av pinnen. Det finnes noe positivt men mensen også, og det er at jeg stort sett alltid har gode treningsøkter under perioden min. Det er ingen grunn til å droppe trening når du har mensen med mindre du har smerter, så det er bare å holde treningen ved like! I tillegg til gode økter får jeg også alltid økt appetitt. Noen flere som kjenner seg igjen her? Jeg må alltid ha mer mat enn jeg spiser til normalt, føler meg noen ganger som larven-aldri-mett! For omtrent en time siden spiste jeg tre speltlompepizzaer med pesto, 400 g karbonadedeig pluss spekeskinke og grønnsaker på, og likevel er jeg skikkelig sulten allerede. Denne kvinnekroppen altså, den skal ikke være enkel! Jeg får bare komme meg gjennom uka, og forhåpentligvis er det en stund til neste gang jeg må være hormontroll. Så hvis det kommer noen utbrudd på bloggen uken her vet dere årsaken til det, haha! 

Finnes det flere hormontroll enn meg der ute? ♥

Sjokoladelykke på tre minutter

Kake i går og kake i dag, dette er en god trend! Med tilnærmet tomt kjøleskap i dag orket jeg ikke å dra på butikken, men fant heller en gammel favoritt. Mikrokaker lagde jeg nemlig mye av en gang i tiden, men så gikk de litt i glemmeboken. Helt til i dag, da denne varianten ble laget igjen. Det er ikke min oppskrift i utgangspunktet, den står i kostholdsplanen til Strongbody. Den har altså så bra næringsinnhold at du kan spise den hver eneste dag om du vil! For å lage den trenger du: 

1 egg ♥ 30 g proteinpulver med sjokoladesmak ♥ 2 ts bakekakao ♥ 1 ts mandelmel

1 ts bakepulver ♥ 2 ts Sukrin Gold ♥ en liten skvett melk 

Bland ingrediensene godt sammen i en bolle. Trekk plastfolie over bollen, og sett inn i mikrobølgeovnen i 50-90 sekunder på maks styrke. Lengden den må stå inne avhenger litt av ønsket konsistens og hvilken mikro du har, så følg godt med de første gangene! Så lett er det altså, ren sjokoladelykke ferdig på under tre minutter ♥

Innlegget inneholder sponsede lenker

Nå skal jeg faktisk legge meg, tirsdager begynner jeg på jobb 06 og jeg trenger all den søvnen jeg kan få. God natta ♥ 

Sukkerfri ostekake

Hei dere ♥ Her i Trondheim regner det, og jeg vil virkelig si at det er innevær. Det passer perfekt med tanke på at jeg har en hel del jobb å gjøre, men litt kjøkkentid fikk jeg likevel klemt inn. Kjæresten ønsket seg nemlig ostekake, og da er jeg ikke tung å be. Jeg har aldri fått til en oppskrift på sukkerfri ostekake som jeg synes smaker fantastisk, men en vakker dag skal jeg klare det. I mellomtiden er jeg sjeleglad for at det finnes en ferdigmiks, denne fra Funksjonell Mat er en sikker vinner. Kjapt, enkelt og uten noe som helst av bakeferdigheter har man plutselig en supergod ostekake helt uten sukker. Jeg valgte å fordele de i glass, så sparer jeg ett til i morgen. Dette gir virkelig smaken av sommer på en ellers grå søndag, og er midt i blinken som søndagskos ♥

Innlegget inneholder sponsorlink

Etter en dag med mye jobbing skal jeg ta med meg kjæresten en liten tur ned i treningsrommet før et par episoder med House of Cards venter. En finfin avslutning på dagen med andre ord, håper alle dere har en super søndagkveld også! 
 

Tradisjonen tro

Jeg og Bjørni er et vaskeekte Tinder-par, og han ble den første og siste Tinderdaten min. Det er tre år siden nå, men det føles nesten som det var i går. Han spurte om jeg ville være med på tur opp til Geitfjellet i sikkert en måned, og jeg fant på den ene dumme unnskyldningen etter den andre. Jeg hadde aldri vært på en sånn date før og var supernervøs for at han kom til å være en raring. Heldigvis hadde vi mange felles bekjente og etter jeg hadde fått forsikringer fra flere venninner om at han var en hyggelig fyr sa jeg endelig ja. Vi gikk opp til Geitfjellet, det sa pang og siden har det vært oss to. Nå har det blitt tradisjon å gå opp til Geitfjellet for å feire Tinderkjærligheten, og Ulrik var selvfølgelig med denne gangen. Han koste seg i bæremeisen, jeg fikk svettet litt ekstra og turen ble super. Ulrik var ikke like ivrig på å stille opp på familiebildet, men jeg synes vi ble fine likevel!

Jakke fra Kari Traa (-30%)  og sko fra Reebok (-26%) sponsede lenkerFin utsikt og fine folk er virkelig verdt å juble for! Nå er er også tilbud på absolutt alt fra Kari Traa hos X-life, dere får tilbudet ved å bruke rabattkoden KT30. Utvalget finner dere her:


 

Frokosttips: søtpotetpannekaker

God morgen! Noen dager har man bedre tid til å lage frokost enn andre, og kanskje nettopp i dag er sånn dag for dere også? I så fall bør dere få med denne oppskriften, for den er virkelig god! Det som er fint er at den er like god til kvelds også, så om du har det travelt denne morningen er det likevel verdt å lese videre. Søtpotetpannekaker er jo så godt, og veldig enkelt å lage. Et lite tips hvis du ikke vil koke søtpoteten, da er det nemlig helt greit å ta den i mikrobølgeovnen. Da stikker du en god del hull i poteten med gaffel, før den settes inn i mikroen i 10-12 minutter. Hele oppskriften ser slik ut:

150 g søtpotet ♥ 1 egg ♥ 40 g havremel 

1 ss Sukrin Gold ♥ 2 ss sesammel ♥ 1 ts bakepulver

Mos og kok søtpotet, før alle ingrediensene blandes godt sammen. Stek med litt smør i panna, oppskriften gir fem små pannekaker. Topp med akkurat det du har lyst til, og det er søtt eller salt spiller ingen rolle. Jeg er fan av begge deler, og det er det som er så fint med pannekaker som dette. De passer jo med alt, og toppingen kan være hva som helst. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Dagens lille tips fra meg til dere, håper torsdagen blir strålende ♥

hits