hits

juni 2016

Fullkroppsprogram med kroppsvekt

Jeg vet at jeg har mange spreke og sporty lesere som gjerne ønsker å trene gjennom sommeren. Men med sommervær og norsk natur skjønner jeg veldig godt at styrketrening innendørs ikke frister. Derfor har jeg satt sammen et program til dere som kan gjennomføres hvor som helst og når som helst, alt du trenger er nemlig egen kroppsvekt. Så om du er i skogen, i hagen eller inne i stua spiller ingen rolle, du får trent hele kroppen uansett! I og med at det er kroppsvekt som benyttes vil jeg anbefale å ligge på et litt høyere antall repetisjoner enn vanlig. Gjerne gjennomfør 12-20 repetisjoner per øvelse, eller per bein i de øvelsene det gjelder. Du kan selvfølgelig gjennomføre som du vil, men jeg anbefaler å gjennomføre dette programmet som en sirkel. Det vil altså si at du går dirkete fra den første øvelsen til den andre, og fortsetter slik til alle øvelsene er gjennomført. Når du har tatt alle øvelsene tar du en liten drikkepause, og gjør det hele om igjen. Her kan du gjennomføre så mange runder du vil / orker / har tid til, men jeg vil anbefale å kjøre minst tre. Hvis det er tungt kan du heller ta en litt lengre drikkepause mellom rundene. Jeg har satt sammen åtte øvelser til dere som trener hele kroppen, et helt supert treningsprogram på feire!

 
God gammeldags knebøy er en av de aller beste øvelsene jeg vet av. Skyt brystet frem, stram magen og sett deg bakover samtidig som overkroppen lenes svakt fremover. Det kan være fint å tenke at du skal så langt ned at knærne er på lik linje med rumpa. Vil du få opp pulsen litt ekstra kan du også legge til et hopp på vei opp!


Klatreplanke er en morsom og krevende øvelse for kjernen. Start i pushups-posisjon, før du senker en og en albue ned til bakken. Deretter går du opp til utgangsposisjon igjen, ved å strekke ut en og en hånd.


Utfall bakover med spark frem er en morsom øvelse som setter krav til stabilitet og får opp pulsen. La den ene foten falle bak før du løfter den direkte opp i et spark fremover og gjentar øvelsen med samme bein. Her vil jeg anbefale å gjennomføre alle repetisjonene på ett bein før du bytter.


Sideplanke er en flott kjerneøvelse, her er utgangsposisjonen sideliggende. Løft hofta slik at kroppen danner en rett linje fra fot til skulder. Her kan gjerne holde posisjon i 20-40 sekunder alt etter hvor sterk du er i kjernen. Dette er en statisk øvelse og den eneste øvelsen på programmet hvor dere ikke skal tenke på repetisjoner. Her holder det å gjennomføre en gang per side, vil du ha litt ekstra utfordring kan du også velge å løfte den øveste foten.


Gående utfall utføres enkelt og greit ved å la det ene beinet "falle" fremover, mens overkroppen holdes rett, som bildet viser. Gjør dette med annenhver fot, slik at du forflytter deg fremover.

For å utføre pushups starter du med hender og tær i bakken, mens du holder kroppen så rett som mulig. Det krever at du strammer kjernen, noe du skal ha fokus på gjennom hele øvelsen. Tenk at du ?drar deg ned mot bakken,? og sørg for at du ikke svaier i korsryggen. Prøv å senk brystet helt ned til bakken før du presser deg opp igjen.

Ettbeins glutebridge som vises på bildet under er en super øvelse for rumpa. Ligg på bakken, strekk det ene beinet i været og press deg opp med foten som står i bakken. Senk deg kontrollert ned igjen, og gjennomfør alle repetisjonene på ett bein før du bytter. Blir det for tungt å ha det ene beinet i været kan du også velge å gjennomføre øvelsen med begge beina i bakken.

Rygghev utføres enkelt ved at du ligger på magen, strammer rumpa og løfter overkoppen fra bakken. Gjerne start løftet med armene strakt frem foran hodet. Bøy albuene og trekk armene ned langs kroppen. Strekk armene frem igjen og senk overkroppen ned til bakken. På denne måten får du trent både baksiden av skuldrene og korsryggen i denne øvelsen.

Du trenger altså ikke noe mer enn din egen kroppsvekt for å trene i sommer! Jeg håper alle dere som leser dette blogginnlegger prøver økta, den tar ikke alt for lang tid og er veldig morsom. Få med familie og venner på litt ekstra hverdagsaktivitet, det har vi alle så godt av.  Derfor utfordrer jeg dere alle til å gjennomføre økta tre ganger i løpet av de neste syv dagene. Hvem er med? ♥

Fire måneder med favoritten

Det er så stille og fredelig her ute på Frøya, og så utrolig fin natur! Ulrik er hele fire måneder i dag, og vi har brukt bæresele mer og mer. I dag gikk vi deler av turen vår med han i vogn, men etterhvert som terrenget ble lite vennlig for vogna tok vi han heller opp i bæreselen. Som de fleste babyer elsker han kroppskontakt, og stortrives derfor med å sitte så tett inntil mamma på tur. Glad baby og ekstra trening for meg, det må jeg virkelig si er vinn-vinn! Vi har bæresele fra Ergobaby og er kjempefornøyd. Vi var så heldige å få den sponset, men anbefaligen kommer likevel rett fra hjertet. Bæreselen sitter veldig godt på både meg og pappaen, og ikke minst så sitter Ulrik godt i den. Den blir brukt mye når jeg skal rydde hjemme, og på fine turer som den vi var på i dag.
Fire måneder med favoritten måtte selvfølgelig feires, og Ulrik fikk derfor smake søtpotet for første gang. Akkurat som mammaen sin elsket han det, så nå kan vi kose oss med søtpotetmos sammen. Jeg er så uendelig glad i denne lille godklumpen, og han har uten tvil blitt familiens midtpunkt. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg har klart å lage noe så nydelig som han, og er så stolt som det går an å være. Mindre søvn og mindre alenetid gjør ingen verdens ting når jeg får lov til å våkne opp med det smilende ansiktet til Ulrik hver dag. Jeg vet det høres klissete ut, men jeg kan ikke noe for det. Jeg elsker bare å være mammaen til Ullisen min ♥

 

Solsikke- og speltrundstykker

Nå har jeg tatt sommerferie, og den lille fine familien min er med til Frøya. Her skal vi være i to uker, og det har jeg gledet meg sånn til! Jeg elsker jo denne fantastiske øya, og jeg er helt sikker på at Ulrik kommer til å få mange fine sommerferier her ute. Denne første dagen har vi kost oss ute på tur, og til kvelds ble det nydelige rundstykker. Disse smaker kjempegodt, og er virkelig mettende! Jeg fikk totalt 10 rundstykker av oppskriften, og for å lage de trenger du:

7 dl havregryn ♥ 6 dl sammalt speltmel ♥  2,5 dl solsikkefrø

4 egg ♥ 4 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og form til rundstykker med hendene. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett, og gjerne strø litt ekstra solsikkefrø på toppen. La rundstukkene steke midt i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter. La de avkjøle seg på rist, før du topper med det pålegget du ønsker. De smaker godt med både søtt og salt på, det kan jeg bekrefte etter dagens kveldsmat.
Egg og kaviar på to halvdeler, nugatti zero og prim på de to andre. Det smakte så godt at jeg allerede gleder meg til frokost i morgen!

Taco- og baconmuffins

Matmuffins er så godt, og passer helt supert som søndagslunsj. Jeg og en vennine lagde disse etter trilletur i dag, og de falt virkelig i smak. Like godt til barn som til voksne, og det beste av alt er at det er kjempeenkelt å lage. For å lage disse godbitene trenger du:

2 egg ♥ 400 g cottage cheese ♥ 100 g bacon ♥ 200 g karbonadedeig 2 dl melk

70 g fibra fullkorshvetemel ♥ 60 g havremel ♥ 1 ts bakepulver ♥ tacokrydder ost

Miks egg, cottage cheese og bakepulver med en stavmikser. Tilsett melet og melken og miks videre. Stek karbonadedeig med en halv pakke tacokrydder, resten av tacokrydder heller du i deigen. Bland godt sammen, og fordel 3/4 av deigen i muffinsformer (gjerne bruk muffinsformer av silikon) . Trykk hull i deigen med tommelen, og fyll opp med karbonadedeig. Legg litt deig over som et lokk, og topp med bacon. Hvis dere vil ha en magrere variant går det også helt fint å bruke biff- eller kalkunbacon. Muffinsene skal stekes på 180 grader i 20-25 minutter. Omtrent fem minutter før de er ferdige tar du de ut, og legger ost på toppen. Så er det bare å servere, vi fikk totalt 10 muffins av denne oppskriften.

Dette er langt i fra første gangen jeg har laget matmuffins, og tenkte å minne dere på noen gamle oppskrifter som smaker helt fantastisk. Matmuffins met søtpotet og karbonadedeig finner dere her.

Matmuffins med ost, skinke og avocado finner dere her.


Lavkarbo matmuffins med skinke og linfrø finner dere her.

Litt matinspirasjon på en søndag er aldri feil! Matmuffinsene smaker også godt kalde, og gjør seg derfor helt supert i lunsjboksen ♥

Stølhet & smågodt

I morgen fyller jeg hele 27 år,  og min kjære er borte denne helgen. Da jeg og Ulrik kom hjem fra babysvømming hadde han lagt igjen blomster, kort og smågodt til meg. Gjett om jeg ble glad, min bedre halvdel hadde til og med klart å plukke alle favorittene mine. Selvfølgelig må det smågodt til når jeg har bursdag, litt sukker en gang iblant skader ikke. Jeg spiser alltid sunn og riktig mat i ukedagene, og koser meg litt ekstra i helgene. Det er den metoden som funker for meg, og det er det som betyr noe. Det finnes uendelig mange kostholdsråd og filosifier der ute, mitt tips er å finne ut hva som fungerer akkurat for deg!Da jeg våknet i dag hadde jeg vanskeligheter for å komme meg ut av senga, jeg var så stiv! Gårsdagens trening kjennes virkelig i beina, med nye øvelser er det ikke rart muskulaturen blir stiv. Det er absolutt ikke farlig å trene selv om du er støl, bare sørg for å varme godt opp før du setter i gang med en ny økt. Jeg løp en liten runde med vogna i dag, før jeg kjørte på med noen beinøvelser ute. Knebøy, bulgarske utfall og ettbeins glutebridge er supre øvelser som kan gjøres med kroppsvekt. Jeg kjørte de i sirkel med 20 reps på hver øvelse/ hvert bein. Med nok repetisjoner så kjennes det nemlig godt selv uten ekstra belastning!


Nå skal jeg synke ned i sofaen og slappe av med Ullis og smågodt ♥ God helg alle sammen!

Best buds

Da jeg var gravid var jeg livredd for at Ulrik skulle bli født med allergi mot hund. Da hadde jeg blitt knust, for Guapo er jo babyen min han også! Heldigvis har det gått helt fint, og de to koser seg sånn sammen. Det er først de siste ukene at Ulrik har blitt mer aktiv, og samtidig har Guapo fått mer interesse for han. Det er litt mer spennende nå som Ulrik rører mye på seg og lager masse lyd. Mammahjertet mitt blir virkelig rørt av å se hvor forsiktig Guapo er, og hvordan han passer på. Hvis Ulrik sover ute på verandaen med døra på gløtt kommer Guapo for å varsle fra til meg hvis jeg ikke hører gråten hans med engang. Det fineste er hvis Ulrik begynner å gråte mens jeg kjører bil, da legger nemlig Guapo hodet sitt oppi bilstolen. Det bor så mye kjærlighet og omsorg i en hund, og jeg gleder meg utrolig mye til å se de to vokse opp sammen.Disse to altså, jeg er så heldig som har så herlige små gutter! Jeg kan selvfølgelig ikke komme med et blogginnlegg uten mat- eller treningstips, og tenkte å tipse dere om en kombinasjon som er like match som Ulrik og Guapo. En boks Skyr med kokos, jordbær og en Questbar smaker virkelig helt himmelsk sammen! Jeg fikk det servert hjemme hos Linn, og gjett om det var godt. Det smaker jo akkurat som en dessert, men er sunt og inneholder en hel drøss med proteiner. Hverdagskos på sitt aller beste!
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Kondisen som forsvant

I dag var det klart for den aller første løpeøkta etter fødselen. Eller, den første løpeøkta siden jeg fant ut at jeg var gravid faktisk! Ikke fordi gravide ikke kan løpe, men fordi jeg fikk så ekstremt vondt i puppene mine hver gang jeg prøvde å løpe. I dag hadde jeg ikke det problemet, men det var jammen vondt likevel. Vondt i kondisen, eller den ikke-eksisterende kondisen! Jeg tenkte i utgangspunktet å løpe rolig i et kvarter, men det var faktisk klin umulig. Jeg måtte dele opp kvarteret i tre, etter hvert femte minutt løping måtte jeg ta to minutter med rask gange. Jeg vet jo at kondis er ferskvare, men jeg hadde virkelig ikke trodd det skulle være så tungt å starte med løpingen igjen. Nå er jeg i alle fall i gang, og kondisen kan bare gå en vei fremover.

T-skjorte og tights (-55)%  fra 2XU / Løpesko fra Adidas (lenkene i innlegget er sponset)

Jeg tenkte å dele løpeøktene mine på bloggen, så hvis noen av dere hjemme har lyst til å komme i gang med løping er det bare å henge seg på! Nå som det er sommer er det jo helt fantastisk å løpe ute, men gode temperaturer ute i naturen. Men på dager med litt regn er det veldig godt å ha ei mølle i kjelleren også, og selv om den ikke har blitt brukt så mye til nå blir det andre boller fremover. Jeg har nemlig store planer om å komme i god løpeform igjen, det føles jo så fantastisk godt å bare løpe.


Mølla jeg har er denne , og jeg er kjempefornøyd. Veldig stabil og god å løpe på, så denne kan jeg uten tvil anbefale videre. Den skal i alle fall bli en super kompis for meg, og hjelpe meg tilbake i superform!

Det enkleste trikset i boka

I dag fikk jeg lyst på sjokolade, og da ble det jammen sjokolade også! Jeg er ikke fan av å ekskludere enkelte matvarer fra kostholdet, og tenke at ting er ja- eller neimat. All mat er mat, så handler det om å gjøre gode valg i hverdagen. Jeg har flere ganger satt opp diettplaner til folk som skal ned i vekt, der litt sjokolade står på planen. For det handler egentlig bare om å gjøre alle valg med måte, så kan du faktisk spise akkurat det du har lyst til. Til og med sjokolade hvis du skal ned i vekt! Så om du har lyst en sjokoladesnack i kveld kan du gå på butikken, kjøpe en kurv norske jordbær og dyppe bærene i mørk sjokolade. Frukt og sjokolade er kanskje den enkeste snacken jeg vet av, og samtidig noe av det aller beste! Det er fanktisk ingenting som stiller sjokoladesuget på samme måte som litt sjokolade ♥
Rumpeprosjektet fortsetter

Jeg driver fortsatt med "prosjekt få tilbake rumpa mi," for den forsvant mer eller mindre under graviditeten. Nå er den sakte på vei tilbake, etter noen måneder med fokusering på å trene nemlig rumpa. For det er jo sånn at det man trener på, det blir man god på. Eller får fremgang som det også kan kalles i treningsverden. Vil du ha større biceps må du trene biceps, og akkurat det samme gjelder for rumpa også. Derfor prøver jeg å legge inn noen rumpeøvelser hver eneste treningsøkt. I dag kjørte jeg tre av favorittene mine, alle uten å bruke vekter. Det blir veldig tungt likevel, og jeg fokuserer veldig på kontakt med muskulaturen. Samtidig holder jeg et par sekunder i topp-posisjon i øvelsene, og da svir det altså! Denne lille sirkelen med øvelser er helt super, kjør gjerne med 15-20 repetisjoner per øvelse. Jeg kjørte pull-through, kickbacks og glutebride nå i kveld.

Caps og t-skjorte fra Better Bodies / sko fra Inov-8 (sponsede lenker)


Kickbacks er en øvelse som kan utføres både med strikk og ved å legge en manual bak kneet. Personlig liker jeg strikk best, og kommer nok til å kjenne denne i morgen. Så vil jeg bare tipse dere i Trondheim om at det er mulig å melde seg inn på Hit the Gym allerede nå! Vi åpner ikke før i august, men de 200 første som melder seg inn får gavekort på 1000 kr. Enda en grunn til å melde seg inn på det som blir byens beste senter med andre ord! Klikk på bildet under for å få mer informasjon:Håper dere alle har hatt en helt super start på uka ♥

Godfølelsen & søndagssmoothie

Dagens kveldmat ble en rosa smoothie, det er så friskt og godt! Her hjemme har vi hatt babyshower for min kjære svigersøster i dag, og jeg har spist både kaker og sjokolade. Nettopp derfor var det godt med en lett kveldsmat, og denne tror jeg vil falle i smak til dere også!

400 g frosne jordbær ♥ 2 frosne bananer

1 boks mager kesam 200 g kokosmelk

Kjør alle ingrediensene sammen i en blender, så kan du også velge å søte med ekstra stevia/sukrin hvis du ønsker det. Jeg synes selv at bananen gir smoothien nok sødme. Banan er en helt super erstatter for sukker i både bakst og smoothier, og er en frukt som inneholder masse gode næringsstoffer. Butikkene har ofte tilbud på bananer som begynner å bli brune, og da pleier jeg å kjøpe en hel drøss som jeg skjærer i skiver og putter i fryseren. Helt perfekt på dager jeg vil ha smoothie, eller banansoftis.

En ting som ikke fristet veldig mye etter babyshoweren var trening. Men med treningsrom i huset har jeg jo absolutt ingen unnskyldning for å la være, det er jo bare å gå ned trappa! Så jeg brukte det beste trikset jeg har, og sa til meg selv at jeg bare skulle trene to øvelser. To små øvelser, så skulle jeg gå opp igjen til sofaen. Det er så lett å motivere seg til, det tar jo ikke 10 minutter en gang! Men etter de to øvelsene begynte jeg å kjenne på godfølelsen, og forsatte med treningen. Det trikset er så genialt synes jeg, det er godt å ha i baklomma på dager trening ikke frister like mye. For jeg har de jeg også, det er ikke hver eneste dag treningslysten er på topp. Noen ganger må den lures frem, og i dag var en sånn dag. Vektene går gradvis oppover, og det føles så bra! I dag er forresten siste dag det er -25% på hele nettbutikken til X-life, og dette gjelder også på toppen av eksisterende tilbud. Så vil dere gjøre noen kupp kan i dag være dagen å gjøre det på!

Caps og t-skjorte fra Better Bodies / kompresjonstights fra 2XU (lenkene i innlegget er sponset)


Så nå er skuldrene og ryggen trent, og jeg kan legge meg på sofaen med super samvittighet i kveld! Håper alle dere har hatt en super helg, og er klar for ei ny treningsuke :)

Tacosøtpotet

Ukene flyr forbi, og endelig er det fredag igjen! Jeg er faktisk mer glad i helgene nå enn noen gang før, fordi det er så utrolig godt at hele familien er sammen. Fredag betyr som regel taco her i huset, men denne gangen kjørte vi en litt annen vri på den. Tipset har jeg hentet fra fineste Linn, for på bloggen hennes er det mange gode mattips! Fylt tacosøtpotet ble en kjempehit her i huset, og derfor vil jeg dele oppskriften videre med dere. Vask en stor søtpotet, stikk hull hele søtpoteten med gaffel og sett den i mikroen i omtrent 10-15 minutter. Har du ikke mikro kan du også velge å bake den i ovnen på 200 grader i omtrent 25-30 minutter. I mellomtiden klargjør du fyllet, av grønnsaker har jeg her brukt spisspaprika, tomat, litt chili og et par hvitløksfedd. Stek 200 g karbonadedeig, som du krydrer med spisskummin, kajennepepper, paprikapulver, chilipulver og litt salt. Da får du hjemmelaget tacokrydder, men du kan selvfølglig også velge å bruke ferdigpakke.

Når poteten er tatt ut av mikro/ovn skjærer du to snitt i den, og bruker en skje for å skrape ut fyllet. Bland deretter med karbonadedeig og grønnsaker, og det hele legges inn i søtpoteten igjen. Topp med ost, og sett poteten inn i stekeovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter. Server gjerne med guacamole til, så er middagen klar!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC


 

 

Fitnessnora 5 år

I dag har bloggen min bursdag! Det er helt rart å tenke på at det er fem år siden jeg skrev et innlegg her inne for første gang. Det har blitt utallige innlegg siden den gang, og det hadde jeg aldri trodd. Jeg startet denne bloggen i 2011, da jeg var under oppkjøring til mitt første NM i fitness. På den tiden var det ikke så mange som drev med fitness, eller ante noe særlig om hva det var. Nettopp fordi det ikke var så vanlig følte jeg at jeg møtte mange med fordommer, eller negative tanker om fitness. Derfor startet jeg bloggen, for å vise at jeg var ei helt vanlig jente som trente beinhardt for å nå målene mine. I utgangspunktet var planen bare å blogge frem til konkurransene høsten 2011, for å legge den på hylla etter det. Jeg gikk siste året på bachelorgraden min, og følte egentlig at jeg hadde nok å holde på med. Men etter noen måneder hadde lesertallene økt, og det var mange av dere som sa at bloggen min inspirerte til en sunnere. Derfor valgte jeg å fortsette, og det er jeg veldig glad for den dag i dag!

Bloggen har gitt meg så mye glede disse årene, og jeg er så glad for at dere er med meg på veien. Bloggen min har hatt stabilie lesertall på omtrent 5000 unike lesere om dagen lenge, og for meg føles det fortsatt helt rart. At så mange av dere hver dag klikker dere inn her for å lese hva lille meg skriver. Det betyr så mye for meg å få lov til å dele lidenskapen min for sunn mat og trening med så mange. Ikke minst så betyr det mye å se hvor mye dere lesere faktisk bryr dere om meg. For selv om jeg i all hovedsak blogger om mat og trening, blir det innimellom noen personlige innlegg også. Da er dere der med gode kommentarer, heier på meg og støtter meg. Dere har vært med meg gjennom mye siden 2011, studier, kjærester, backpacking, konkurranser, jobb og graviditet. Det er veldig gøy å bla seg gjennom arkivet, for på mange måter er bloggen en som liten dagbok. En dagbok som bare blir bedre og bedre, synes jeg selv i alle fall. Kanskje noen av dere har vært med så lenge at dere husker disse to headerne? De prydet bloggen i 2011, og jeg har hatt mang en header siden den gang.


Den headeren jeg har nå synes jeg ikke passer lenger, så forhåpentligvis får jeg laget en ny om ikke så lenge. Den kommer vel til å bli byttet ut mange ganger fremover også, for jeg har store planer om at bloggen skal få oppleve mange flere bursdager. For det å bidra med mat- og treningsglede er minst like viktig  i dag som det var for fem år siden, og det gjør meg så glad å kunne dele livsstilen min. Så tusen hjertelig takk til alle dere som følger med, jeg setter enormt stor pris på dere. Jeg blir så glad for alle kommentarer, dere gjør virkelig hverdagen min enda bedre. Hipp hurra til fitnessnora.blogg.no, så håper jeg dere blir med på mange flere bursdagsfeiringer i årene som kommer ♥

Naturens eget godteri

Det er lillelørdag, og straks får jeg besøk av jentegjengen min. Hvis vi møtes i helgene har vi alltid noe snacks med, men i ukedagene synes jeg ikke det er nødvendig. Dessuten føler jeg absolutt ikke at jeg har behov for is, sjokolade eller potetgull når det står masse deilig frukt på bordet. Frukt og bær er virkelig naturens eget godteri, og nå på sommeren er det jo så fantastisk mye godt å velge i! Jordbær, mango og vannmelon er uten tvil mine favoritter, og jeg blir aldri lei. Så mitt tips i dag er rett og slett å servere mer frukt/grønt til gjester. Hvis de allerede ikke har oppdaget hvor godt det er har du en gylden mulighet til  å spre den sunne livsstilen sin videre til de du er glad i. Og hva er vel bedre enn det?
Ønsker dere alle en super onsdagskveld ♥

Svettefest med boksesekk

Herremin som jeg har svetta i kveld! Vi har nemlig hengt opp boksesekk, og jeg kan ikke huske sist det rant så mye svette av meg. Jeg kan ingenting om boksing, men heldigvis er venninna mi Siri dreven bokser. Ikke verst å få inn egen boksetrener nede i kjelleren, det må jeg virkelig si! Jeg har mye å gå på når det kommer til teknikk enda, men det var utrolig gøy likevel. Dette kommer til å bli min favoritt for kondistrening fremover uten tvil. Pulsen gikk rett opp, og holdt seg der mens jeg sparket og slo for harde livet! Vi kjørte intervaller på 1 minutt, og det minuttet føltes som en hel evighet. Men det var fantastisk godt når vi var ferdige, virkelig en super treningsform! Variert og morsom, samtidig som jeg fikk brukt hele kroppen.

Boksesekk, boksehansker og boksebandasje er alt fra Abilica (sponsede lenker)
Svett og glad etter ei helt super treningsøkt, jeg gir boksing to tomler opp!
 

Babypump

Lenkene i innlegget er sponset

Ulrik har blitt hele seks kilo, og egner seg derfor helt perfekt som en liten manual. Ekstra belastning for meg, og morsomt for han å være med på treningen! Det er mye mange flere øvelser enn knebøy han kan være med på nå som han holder hodet sitt selv. Det virket som glutebridge var favoritten hans, lik mammaen sin med andre ord! Det må noen repetisjoner til før det blir tungt, men med 20-25 repetisjoner svir øvelsen godt.

Tights fra 2XU (-20%) / treningssinglett for amming fra Boob (-55%)  / t-skjorte fra Better Bodies / sko fra Reebok (-30%)

Floorpress var også veldig gøy for både mor og barn, samtidig som jeg fikk trent litt. Jeg skal faktisk sertifisere meg som mammamage-trener til høsten, det gleder jeg meg veldig til! Etter å ha gått gjennom et svangerskap selv har jeg veldig lyst til å hjelpe andre i samme situasjon med tilpasset trening.


Favoritten er pushups, eller puss-ups som noen så fint kalte den. Ned til Ulrik og kysse litt på han for hver repetisjon - det er så koselig! Alle øvelsene kan gjennomføres hjemme i stua, både med og uten baby. Vil der ha ekstra belastning går det an å fylle opp flasker med vann, eller fylle en sekk og bruke som motstand. At det blir like koselig kan jeg ikke garantere, men litt trening får du uansett :)

 

Søtpotetvaffel

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søtpotet, men jeg har aldri tenkt på å lage søtpotetvaffel før. Etter en super søndag ute fristet det virkelig med vafler til kveldsmat, og den nye oppskriften falt virkelig i smak. Sunne og utrolig gode vafler var uten tvil en godkjent avslutning på dagen. Matvekta mi har streika, og derfor kommer oppskriften i desiliter denne gangen. For å lage disse trenger du:

5 dl søtpotetmos ♥ 3 bananer ♥  4 egg ♥ 5 dl havregryn ♥ 2 dl fibra fullkornshvetemel

1 dl vann ♥ 2 ss sukrin gold ♥ 1 ss kanel ♥  2 ts kardemomme ♥ 1 ts bakepulver ♥ en klype salt

Vask og skrell søtpoteten, før du koker den helt mør. Deretter bruker du en stavmikser for å lage en glatt søtpotetmos, fri for klumper. Jeg brukte to store søtpoteter for å få 5 dl søtpotetmos. Tilsett resten av ingrediensene, og mos alt sammen med stavmikser til du har en jevn røre. Stek i et smurt vaffeljern, og topp vaflene med det du ønsker. Jeg valgte jordbær, sukrin og vaniljekesam denne søndagskvelden. Det blir en veldig stor røre, og totalt fikk jeg ti vaffelplater av denne oppskriften. Jeg ble stappmett av to, så morgendagens lunsj er allerede klar!


Sunnere søndagkos på sitt beste ♥

Toughest 2016

Noe av det morsomste jeg vet er å trene mot et mål. I 2014 deltok jeg i Toughest for første gang og elsket det virkelig! Jeg hadde store planer om å delta i fjor også, men da jeg ble gravid tok jeg ikke sjansen på å gjennomføre. I år har jeg endelig tenkt å være med igjen, og det kommer til å bli så gøy! Jeg har ingen ambisjoner om å vinne denne gangen, det vet jeg at jeg ikke har sjans til. Men jeg skal trene med det målet å gjennomføre sammen med flere sporty medlemmer på HIT, og det tror jeg blir kjempegøy! Så målet for sommeren blir å jobbe med oppover både i styrke og kondisjon, slik at jeg er klar til løpet i Holmenkollen den 3. september. Til den tid skal nok kroppen min være klar til å gjennomføre, da har den fått ganske så god tid til å hente seg igjen etter fødselen. Det er tydelig at jeg har litt å jobbe med, under trilleturen vår fant jeg en liten treningspark som jeg selvfølgelig måtte teste ut. Jeg klarte fantastiske to dips, og monkey bars som alltid har vært så lett var plutselig blytungt. Det er vel ikke så rart, det er jo over et år siden jeg trente på det sist! Og det er jo sånn at man blir god på det en trener på, så her er det bare å sette i gang.

Tights fra Craft / treningssinglett for amming fra Boob (-55%) / sko fra Reebok (-30%) og caps fra Better Bodies (sponsede lenker)

Vanlige pushups er jeg fortsatt ikke sterk nok i magen til å gjennomføre, men eleverte pushups går helt fint. Det er en super måte å trene seg opp til vanlige pushups på, og kan gjennomføres nesten overalt. Mot stuebordet, en vinduskarm, en trestubbe eller mot barnevogna. Det er så mange muligheter til å trene rundt omkring, hvis man bare er litt kreativ.

Hvis noen av har noen spørsmål angående Toughest eller trening til hinderløp er det bare å rope ut i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan. Kanskje er det noen av dere som skal være med på løpet også?
 

Det viktigste av alt

Se på dette smilet da, det er ikke rart jeg er forelska! Jeg er så utrolig stolt over at jeg har båret frem noe så fantastisk, det er nesten ikke til å tro. Jeg kommer alltid til å sette Ulrik først, og prioritere hans behov. Men på lik linje tror jeg det er utrolig viktig å ta vare på seg selv, for hvis jeg er glad og energisk - da får Ulrik det bedre også. Jeg er en person som liker at det skjer ting, og jeg liker å ha full timeplan. Jeg er for rastløs til å sitte i ro lenge av gangen, det har jeg alltid vært. Men jeg ser ikke på dette som noe negativt, og jeg tror ikke det kommer til å gå ut over Ulrik på noen som helst måte. Jeg har fått noen negative kommentarer på at jeg skal begynne å jobbe i august, og det følte jeg bare for å skrive litt om. For det å jobbe ser jeg bare lyst på, og gleder meg virkelig til å komme i gang. Det er positivt på flere områder, mye fordi jeg er en sånn type person som trives best når jeg får utfordret meg selv og brukt evnene mine. Men jeg synes også det er helt supert at Bjørni skal få tilbringe mer tid sammen med Ullisen vår. Pappaer er jo minst like gode omsorgspersoner som oss mammaer, og kan ta akkurat like godt vare på barna. Jeg synes det er positivt at flere pappaer velger å ta mer av permisjonen enn minimumskvoten, for det tror jeg er godt for både far og barn. Så hurra for at vi lever i 2016, for at begge foreldre har mulighet til å jobbe og for at både mammaer og pappaer er likestilte omsorgspersoner for småtassene våre ♥

Med det sier jeg og Ulrik god helg ♥

Effektiv trening med supersett

Innlegget inneholder sponsede lenker

Ukens andre styrkeøkt er gjennomført, og det er jeg veldig godt fornøyd med! Mitt tips til dager tiden er litt knapp er å kjøre supersett, slik at økta går raskere. Her tar man to øvelser på rappen før pause, i stedet for å ta pause mellom hver øvelse. På den måten kan man klemme inn flere øvelser på kortere tid, som også gjør at pulsen gjennom økta blir høyere. Altså blir økta mer effektiv på to måter, I dag kjørte jeg ettbeins hipthrust i supersett med planke mot benk som første øvelse, herremin som den hipthrusten svir altså. Men rumpa kommer ikke tilbake av seg selv, den må jeg jobbe tilbake!

Favoritttighsen fra 2XU (-40% akkurat nå) / sko fra Reebok (-30%)


Neste supersett jeg tenkte å tipse dere om er helt supert, nemlig floorpress og pullovers. Start på gulvet og gjennomfør floorpress først, slik at du får trent brystet. Deretter senker du stanga bakover til du kjenner at du jobber skikkelig med ryggen, før du drar opp igjen. I pullovers kjenner du også at du får aktivert både bryst og kjerne i tillegg, så jeg liker denne øvelsen veldig godt. Det er verdt å ha i bakhodet at den er veldig tung, så ikke legg på alt for mange kilo. Blir det for lett på floorpress i forhold til pullovers går det fint an å kjøre ulikt antall repetisjoner på de to øvelsene. Generelt anbefaler jeg å kjøre øvelser på ulike muskelgrupper i supersett, slik at man får litt mulighet til å hente seg igjen mellom øvelsene. Rumpe + kjerne og bryst + rygg som jeg kjørte i dag er fine eksempler på dette.Det var økta mi i dag, pluss noen av de vanlige kjerneøvelsene. Det trenger ikke alltid være hundre øvelser og flere timer satt av for å kalle det ei treningsøkt, korte økter er supre de også! Så må jeg også nevne at favoritten over alle favoritter når det kommer til tights er på salg akkurat nå, og dere finner den her. Sitter som et skudd og blir ikke gjennomsiktig. Den er jo svindyr i utgangspunktet, så nå er det et supert tidspunkt å slå til! Nå skal jeg ta med meg gutta mine ut på hagemøbelshopping, så får vi krysse fingrene for at vi får masse bruk for de i sommer. Ha en fortsatt sporty torsdag alle sammen!
 

Sommerfugler i magen

Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere! Hit The Gym på Ranheim åpner 13 august, og det kommer til å bli så utrolig bra. Jeg kan fortsatt nesten ikke tro at jeg skal være leder for det utrolig flotte senteret som skal åpnes. Jeg skal vise dere bilder etterhvert, for dette senteret blir helt unikt. Nettopp derfor er det så utrolig gøy å få lov til å sette mitt preg på det, og skape et sted som lyser av treningsglede. Jeg aner ikke om det å fortelle dere om min egen arbeidsplass regnes som reklame eller ikke, så jeg legger på en #reklame for sikkerhetsskyld. Uansett så håper jeg at de av dere som bor i Ranheimsområdet kommer for å trene med meg på Hit Ranheim. Jeg får helt sommerfugler i magen av å tenke på det, 13 august er jo absolutt ikke lenge til!

Jeg føler at dette senteret på mange måter blir babyen min, jeg skal jo følge det helt fra begynnelsen. Men jeg har jo en ekte baby også, og derfor skal jeg ikke begynne å jobbe fulltid med det første. Likevel tror jeg at det å jobbe halv stilling kommer til å bli tøft i begynnelsen, nå er jeg jo vant til å være med hjerteknuseren min hele døgnet. Det blir nok verre for meg enn for Ulrik, han kommer ikke til å lide noen nød her hjemme med superpappaen sin. Så nå skal jeg virkelig kose meg i sommer og nyte dagene med lillehjertet, før det braker løs i august. Herregud for et år dette har vært så langt altså, drømmebabyen og drømmejobben på engang. Jeg kan ikke gjøre annet enn å glede meg til fortsettelsen!


 

Pannekaketårn med sjokoladelag

Det er ikke sånn at jeg bare får lyst på sjokolade lørdagskvelder, som den sjokoladeelskeren jeg er melder sjokoladesuget seg ganske så ofte. Derfor har jeg blitt veldig god på å finne sunne og gode løsninger, som gjør at jeg kan kose meg med sjokoladesmak hver dag. Det går helt fint å vente med melkesjokoladen til lørdagene når jeg kan kose meg med alternativer som dette pannekaketårnet. Oppskriften er kjempeenkel, pannekakene er laget av 50 g havremel, 1 egg, 20 g vaniljeprotein, 1/2 banan, 1 ts bakepulver, 2 ss sukrin gold og litt vann. Rør alle ingrediensene godt sammen, og stek pannekakene på middels varme i panna. Laget med sjokolade er så enkelt som sjokoladeprotein og sukrinmelis blandet sammen, er er det brukt 45 g protein og 2 ss sukrinmelis. Tilsett bittelitt vann for å få riktig konsistens, og kveldsmaten er klar!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Det er lite som slår en skikkelig god kveldsmat, i alle fall når den smaker så godt som dette! Masse god energi etter den lille miniøkta jeg gjennomførte i kjelleren, mer enn godkjent avslutning på tirsdagskvelden ♥

Fruktsalatsmoothie

I dag har vi vært ute nesten hele dagen, det er jo så fantastisk vær ute! Da klarer ikke jeg å være innedørs, jeg vil bare ut. Ulrik har fått seg et fint lite telt som gjør at han kan være ute på verandaen sammen med oss i varmen. Jeg ante ikke at så små babyer ikke skulle ha solkrem, og ble sendt rett ut fra apoteket da jeg dro dit for å kjøpe det. Men telt fungerer jo kjempefint, så kan jeg bare ligge ved siden av og nyte solstrålene. Noe av det beste jeg vet av i varmen er smoothie, og dagens smoothie ble faktisk kjempegod! Etter dåpen til Ulrik ble det igjen masse fruktsalat, som jeg la i fryseren. Rett fra fryseren sammen med en boks kesam lime ble det en utrolig god smoothie. I denne er det eple, banan, jordbær, vannmelon og druer. Da var det bare hintet av lime som manglet, generelt synes jeg kesam lime gjør seg utrolig godt i smoothier. Dagens lille tips fra meg til dere :)Nå er det jo ikke lenge til Ulrik kan prøve å spise smoothie selv også, det blir gøy! Men foreløpig trenger jeg bare å dele med pappaen hans, heldigvis. Disse var nemlig så gode at jeg ville ha alt selv. Nå skal jeg ut i sola igjen for å klippe gresset, skikkelig husmor! Håper dere har hatt en super start på uka ♥

Burgersøndag

Hei dere! Jeg tenkte å dele et nytt mattips til dere, som smaker helt fantastisk. Hvis alle var klar over hvor godt sunne burgere smaker er jeg sikker på at Burger King hadde blitt nedlagt. Jeg håper i alle fall å gjøre dere klar over det, for disse rollerburgerne bør dere virkelig prøve. Selve burgerne er laget av    400 g karbondadedeig, 80 g ost, 1/2 løk, salt, pepper og litt fersk oregano. Bland godt sammen og form til fire rollerburgere, som stekes midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Søtpotetfries lages enkelt og greit ved å skjære søtpoteten i strimler, før du dypp i eggehvite og krydder. Deretter kan de stekes sammen med rollerburgerne, og vipps er middagen klar!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Denne helga har vært fylt med masse familietid og kos, så nå er jeg virkelig klar for ei skikkelig god treningsuke. Bruk det siste av kvelden på å lade opp batteriene dere og, my uke og nye muligheter venter i morgen! 

Hiit i hagen

Enda en dag med fint vær, og jeg bestemte meg for å ta dagens lille økt i hagen. Jeg valgte seks øvelser, hvor jeg jobbet 45 sekunder per øvelse. Deretter tok jeg 15 sekunders pause, før jeg gikk direkte over til neste øvelse. Ikke så avansert, men veldig effektivt! Pulsen min gikk i alle fall kraftig opp, og det vil den nok gjøre til dere også om dere prøver denne typen intervall. Øvelsene kan selvfølgelig byttes ut, slik at økta kan gjøres tyngre eller enklere.

Jeg startet med bearcrawls med ball - en øvelse som virkelig bruker hele kroppen! Her starter du på alle fire, og krabber fremover ved å bevege motsatt arm og fot. Unngå å skyte rumpa opp i været, og beveg deg så raskt du klarer fremover. Denne er også tung i seg selv, så om du ikke har prøvd den før kan øvelsen gjerne kjøres uten ball.

Tights fra Röhnisch (-30%) / sko fra Reebok (-30%) lenkene i innlegget er sponsetØvelse nummer to var overhead swings med kettlebell, før goblet squats ventet. For å være sikker på at jeg kom godt ned på alle repetisjonene selv om tempoet var høyt. Det er et lurt tips å ta med seg på treningssenteret også, da det kan være litt vanskelig å komme ned i samme dybde på hvert løft. Jeg ved linker til utstyret jeg har brukt under, men det går fint an å sette sammen en intervalløkt som denne med bare kroppsvektøvelser.

Wallball 10 kg / medisinball 5 kg (-31%) / treningsstrikk og kettlebell 8 kg er alt fra Abilica

I neste øvelse gjelder det rett og slett å dundre ballen i bakken så hardt du klarer. Ned i knebøyposisjon for å hente den opp igjen, før du smeller den i bakken igjen. Advarsel til alle med hund som tenker å gjennomføre denne øvelsen, se deg for før du kaster! Her gikk det nesten galt da en ballelskende hund plutselig kom flyvende, men det gikk heldigvis fint.

Etter flere øvelser med høyt tempo var det deilig med en litt roligere øvelse, derfor valgte jeg stående roing med strikk. Her justerer du tyngden på øvelsen selv med hvor langt unna du velger å stå fra stanga strikket er festet rundt. For å avslutte med en skikkelig pulstopp kjørte jeg toe taps mot den lille muren vi har i hagen. Her løftes annenhvert ben opp til muren/boksen, så fort du klarer. Igjen alle hundeeiere, pass opp for snikangrep!


Jeg kjørte fire runder, med 1 minutt pause etter to runder. Det vil kanskje ikke være nødvendig for dere, men jeg har råtten kondis og jobber meg sakte oppover. Nå er det fredagstaco og sofaen som venter, god helg alle sammen!

Sommerkveld med softis

Det er så fantastisk å kjenne at sommeren endelig er på vei! Shorts og t-skjorter kan endelig brukes igjen, og det er så godt. I dag ble sommerkvelden avsluttet med softis på verandaen, det er den beste sommerdesserten jeg vet av. Softisen er laget av to ingredienser, nemlig frossen banan og kakaopulver. Kjør frossen banan i en foodprosessor eller blender til du får konsistens som softis, før du smaker til med kakaopulver. Gjerne tilsett bittelitt vann hvis det er vanskelig å få til helt riktig konsistens. Bananen gjør isen mer enn søt nok etter min mening, men vil du ha den litt søtere kan søtning også tilsettes. Er du i humør for en litt mer proteinrik is kan kakaopulveret også erstattes med sjokoladeprotein. Ferdig på under fem minutter, stiller alt av søtsug og er perfekt som avkjølende kveldskos på en sommerdag. Topp med det du ønsker, jeg gikk for favorittkombinasjonen av jordbær og pistasjnøtter.
Sunn sommerkos på sitt beste!

Persing hver dag

I dag tok jeg knebøy med stang på ryggen for første gang på tre måneder! Det føles så utrolig bra, og selv om det bare er 20 kilo enda så gjør det meg kjempeglad. Det som er så gøy nå er at fremgangen min er så stor, jeg føler at jeg setter ny pers hver gang jeg trener. Før jeg ble gravid måtte jeg jobbe lenge for å øke øvelser, mens nå fyker det bare oppover. Jeg må holde meg selv litt i tøylene og huske at jeg nettopp har begynt med vekter igjen, for hodet vil jo så gjerne løfte de tunge vektene. Heldigvis har ikke vektene tenkt seg noen plass, så de får vente litt lenger på meg. Jeg trener bare sirkeltrening nå, for å være sikker på at jeg får trent hele kroppen. Det er nemlig ikke jeg som bestemmer når økta er over, derfor synes jeg det er veldig greit å kjøre så mange runder av sirkelen som jeg rekker. I dag så sirkelen min slik ut:

Knebøy 4 x 10, 20 kg

Kettlebell swings 4 x 15, 12 kg

Diagonalstrekk 4 x 10

Hipthrust 4 x 15, 20 kg

Floor press 4 x 10, 6 kg

I dag fikk jeg faktisk gjennomført alle rundene jeg hadde tenkt, slik er det ikke hver gang. Men det gjør ingenting, jeg holder fokus på at jeg skal være glad for hvert eneste sett jeg får gjennomført. Totalt brukte jeg omtrent 25 minutter på denne økta, en treningsøkt trenger nemlig ikke å ta så utrolig lang tid. 20-30 minutter om dagen er så utrolig mye bedre enn ingenting, husk det på dager det er litt hektisk!

Ulrik virker veldig interessert i bevegelsene jeg gjør, så jeg er helt sikker på at jeg kommer til å få en treningsinteressert liten krabat etterhvert. Jeg krysser fingrene for at han arver mammaen sine gener og blir en liten sterking!