hits

juni 2015

Blytunge varianter av utfall

Det er tirsdag, og jeg tenkte jeg skulle vise dere to varianter av utfall som virkelig svir! Det finnes mange måter å gjøre utfall på, du kan blant annet utføre gående utfall, utfall fremover, utfall til siden, utfall bakover fra kasse og bulgarske utfall. Det som gjør disse litt annerledes er at jeg her bruker catslides til å gjennomføre. Eller, faktisk bruker jeg et laminert ark fordi jeg ikke fant catslidesene. Hvis du vil prøve øvelsene hjemme kan du også bruke et håndkle under den ene foten. Start i stående posisjon med kettlebells i hånden. Skli det ene beinet ut til siden mens overkroppen går fremover, helt til kettlebellene treffer gulvet. Gjør 8-10 repetisjoner per bein før du bytter.

Lenkene i innlegget er sponset
Neste variant er utfall bakover, hvor du gjør akkurat det samme bortsett fra at du sklir det ene beinet bakover. Start altså i stående posisjon og la foten sli bakover mens overkroppen går fremover. Dette ser kanskje lett ut - men det er faktisk blytungt! 
Helt til slutt ville jeg bare minne dere på at dere fortsatt kan gjøre et kupp på sommersalg hos X-life! Det mange godbiter på salg, og ikke minst mange fine nyheter også. Perfekt om du har tenkt å ha en sprek og sporty sommer :) Det skal jeg ha, og nå skal jeg sette i gang med pakkingen!Sommerfavoritt - sukkerfri gele

Gårsdagens innlegg om sommeris ble godt mottatt, derfor forsetter jeg i samme stil! I dag er det mandag, men ingen grunn til å ikke spise dessert hvis du lager en litt sunnere variant. Denne er sukkerfri, inneholder nesten ingen kalorier og smaker selvfølgelig supergodt. Jeg snakker om Funlight gele, som er en favoritt hver eneste sommer. Det du behøver er 3 dl konsentrert Funlight, 7 dl vann og en pakke med gelatinplater. Varm opp blandingen under omrøring, det trenger ikke å koke men gelatinet skal være helt oppløst. Husk å rør godt slik at det ikke setter seg fast på bunnen. Når det er ferdig oppløst heller du blandingen over i glass av passende størrelse, og sett til avkjøling i kjøleskapet. Geleen er ferdig i løpet av ca 5 timer, da er det bare å hive innpå. For ekstra smak av sommer kan du gjerne la frukt eller bær stivne i blandingen, jeg har brukt bringebær her. Det er også toppingen, sammen med lime-kesam. Virkelig en sommerfavoritt her i gården! Smaken på geleen kan du selvfølgelig velge selv, jeg elsker å bruke bringebær men andre smaker er godt det også. Har du en sunn sommerfavoritt så del den gjerne i kommentarfeltet!

Sunn sommeris med kokos og bær

Ingenting smaker like mye sommer som is! Det er et must når solen titter frem, og i dag har det virkelig vært sommervær her i Trondheim. Jeg spiser ofte is om sommeren, og foretrekker å lage mine egne. Det er så enkelt, og kan lages på utallige mange måter. Det er faktisk bare fantasien og dine egne smaksløker som bestemmer. I dag gikk jeg for en av mine personlige favoritter, nemlig kokos-is. Det er lekende lett, alt du trenger er en boks kokosmelk, 2-3 ss sukrin og ca. 400 gram frosne bær. Bruk kun den stive delen av kokosmelken, og rør alle ingrediensene godt sammen. Bruk den typen bær du liker best, i denne isen har jeg bjørnebær og bringebær. Fordel i former, og plasser i fryseren et par timer. Da står du igjen med sunne og gode ispinner, som inneholder lite kalorier og med bare gode næringsstoffer i! 

Perfekt på en varm sommerdag som denne!

Løpefavoritter og motivasjonstips

I dag løsnet det med formen, og jeg kom meg endelig ut på en liten løpetur! Det ble bare seks kilometer, men alt er bedre enn ingenting. Selv om jeg har blitt kjempeglad i å løpe er det ikke sånn jeg er sprekkfull av motivasjon hver eneste gang jeg skal løpe jeg heller. Noen ganger er dørstokkmila litt lenger enn andre, men jeg her et par tips som gjør det litt lettere å komme seg ut døra. Det første er å ha god musikk på ørene, det gjør det så uendelig mye lettere! Jeg klarer faktisk ikke å løpe uten musikk, å høre på min egen pusting og pesing er faktisk helt uaktuelt. Her er mine favoritter å løpe til akkurat nå:
De tre siste er ganske heftige, og passer helt fantastisk til intervalldrag, eller når jeg trenger å gi litt ekstra. I den siste motbakken før mål er er dette dangr jeg setter på gang etter gang. Men det nytter ikke å ha god musikk hvis du ikke klarer å komme deg ut døra. De dagene jeg har litt vondt i viljen pleier jeg å si til meg selv at det holder å løpe 10 minutter, så kan jeg snu og løpe hjem igjen. 20 minutter er tross alt bedre enn ingenting sier jeg til meg selv. Men når jeg først har kommet meg ut, fått på løpeskoene, kjenner vindene i ansiktet og låtene over på ørene - da blir det aldri til at jeg snur etter 10 minutter. Kanskje løper jeg 30, 40 eller 50 minutter før jeg løper hjem igjen, for når jeg først har kommet i gang med løpinga er det så mye lettere! Et siste tips er å ha en løpepartner, det gjør også turen mye bedre synes jeg. Løpepartneren min i dag hadde fire bein, det er vel så bra som en løpepartner med to bein!
Gjerne del deres beste treningslåter & motivasjonstips i kommentarfeltet under dere også :-)

Smoothie- & fruktlykke

Ingenting er bedre enn en skikkelig vitaminboost når man ikke er helt i form. Formen min har sjanglet hele uken, og jeg har ikke hatt en eneste treningsøkt. Det gjør meg ufattelig rastløs, trening er jo det beste jeg vet! Jeg satser på at helgen gjør meg i form igjen, sånn at neste uke kan bli en super treningsuke! Smoothies og frukt er en fantastisk måte å få i seg vitaminer og energi på, til både store og små. Jeg ble sjeleglad da jeg fikk servert dette i dag, godt å ha folk rundt seg som vet akkurat hva jeg liker best. Vannmelon, honningmelon,eplebiter og kesam er noe av det aller beste jeg vet. Denne smootien var faktisk ekstremt god, derfor passer det godt å dele den med dere på en fredag. I smoothien er det : 

400 g frosne jordbær

1 mango

1/2 ananas

2 små bananer

1/2 boks mager vaniljekesam

Smoothie er perfekt som et lite mellommåltid, etter trening eller bare som snacks hvis du har lyst på noe godt. Dette passer like godt som helgekos som på hverdager, ser ikke dette fristende ut kanskje?Håper jeg fikk gitt dere litt frisk og sunn inspirasjon med disse bildene, og ønsker dere en riktig god helg ♥

Bursdagsjente & gulrotkake

I dag fyller jeg 26 år! På den store dagen min har jeg selvsagt lyst på kake, og nettopp denne bursdagen var det gulrotkake som fristet mest. Det er en av de beste kakene jeg vet av, og derfor passer det perfekt at jeg kommer med en sunnere oppskrift på gulrotkake på denne fine dagen Denne oppskriften smaker ikke bare godt, men gir masse god og riktig næring samtidig. Det du trenger er følgende:

3 egg

2 ss sukrin gold

1 ss sukrin+

350 g gresk yoghurt

4 ss havremel

2 ss fiberfin (kan erstattes med andre typer mel)

1 ts ekte vaniljepulver (kan erstattes med noen dråper vaniljestevia)

2 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

1 stor gulrot, ca 250 gram

Pisk eggene sammen med sukrinet. Rasp gulrot og tilsett alle de andre ingrediensene. Fordel kakerøra i en liten springform, og sett den i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. La den avkjøle seg på rist før du legger på glasueren. Den har jeg laget en en boks Philadelphia light,  4 ss sukrinmelis og en ts vann. Dette piskes sammen og fordeles over kaken, gjerne med litt ekstra gulrot på toppen.
Denne kaken var faktisk utrolig god, virkelig saftig og full av smak. Jeg blir forundret om det er igjen et stykke til i morgen! Nå skal jeg bare slappe av og nyte kvelden med kjæresten og familien, hurra for meg ♥

Renegade rows & sommersalg

Jeg trenger mye kjernemuskulatur om dagen, og tenkte derfor å vise dere en av mine favorittøvelser for nettopp det. Renegade rows utfordrer nemlig hele kjernen, og krever samspill mellom flere muskler. Plasser to kettlebells ved siden av hverandre som på bildet under, og innta pushups-posisjon over kulene. Sørg for at du holder kroppen rett, og at du strammer magen. Legg vekten over på den kulen, og dra den andre kula opp i mot hofta. Prøv å ha minst mulig rotasjon i overkropen når du utfører øvelsen. Den kan også utføres med manualer hvis du ikke har kettlebells tilgjengelig. Den er faktisk mye tyngre enn det ser ut som - så start med en lett vekt og jobb deg oppover. Husk at du skal holde deg mest mulig i ro med overkroppen hele tiden. Jeg pleier å si til kundene mine at hvis jeg hadde satt en kopp kaffe på ryggen deres skal den ikke velte, så lite bevegelse kan du tenke at du skal ha.

Innlegget inneholder reklamelenker
Jeg tenkte å tipse dere om mer enn denne øvelsen i dag, det er nemlig sommersalg hos X-life! Hele salget finner dere ved å klikke her, men jeg har plukket ut noen av mine favoritter under. Det er ferie for mange, eksamenstid er over, kanskje har skattepenger kommet inn på konto også - da må det være lov å unne seg noe ekstra. 

T-skjorte fra Kari Traa (-43%) / T-skjorte fra Under Armour (-50%) / Løpegenser fra Casall (-50%) / T-skjorte fra Under Armour (-40%) / Joggebukse fra Kari Traa (-50%) / tights fra Röhnisch -(40%) / tights fra Kari Traa (-40%) / tights fra Casall (-40%)

Det var dagens tips fra denne jenta! Nå slappe litt av på sofaen før jeg går meg en tur med Guapo, formen er ikke helt 100% enda men iallefall stigende. Håper den er helt bra igjen til i morgen, da har jeg nemlig bursdag!

Chocolate, walnut & gojicookiesJeg har blitt syk, og hva er vel bedre enn litt kos når en ikke føler seg helt i slaget. Jeg har kun maktet og å gjøre en fornuftig ting i dag, og det er å lage disse kjeksene. Resten av tiden jeg jeg tilbringt i senga med serier, og jeg håper virkelig jeg er bedre til i morgen. Kanskje gjør kjeksene susen, de var i allefall utrolig gode! Det du trenger er følgende: 

2 ss smør

1 dl sukrin

2 ss sukrin gold

3 egg

3 dl havremel

1 dl havregryn

1 dl vann

 1 ss bakepulver

Sukkerfri sjokolade

Valnøtter

Gojibær

Smelt smør i en liten kaserolle, og når smøret har smeltet tilsettes sukrinet. La det smelte godt sammen, før du heller i vannet og rører godt. Pisk egg i en bolle, og tilsett den smeltede smørblandingen. Tilsett alt det tørre, og bland alt godt sammen. Jeg brukte ca 60 gram sukkerfri sjokolade, en håndfull valnøtter og gojibær i mine kjeks. Del de opp i passende biter og godt inn i den ferdige røren. På et papirkledd stekebrett fordeler du røren med to spiseskjeer, jeg fikk ni store kjeks av denne oppskriften. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, og la kjeksene avkjøles på rist. Server gjerne med et glass iskald melk til.
Uansett om du er syk eller bare har lyst på noe godt anbefales disse kjeksene på det varmeste.  Jeg føler meg faktisk litt bedre allerede, bare etterå ha spist to.

Kjøttfri mandag

Jeg prøver å holde hver eneste mandag kjøttfri her i huset. De første gangene jeg prøvde det tenkte jeg at det kom til å bli utrolig vanskelig - en hel dag uten kjøtt er ikke akkurat vanlig for meg. Det er faktisk ikke så vanskelig, det er utrolig mye god mat man kan lage uten kjøtt også. Hvis dere trenger litt inspirasjon til kjøttfrie retter passer dette innlegget midt i blinken! Her er nemlig tre av mine egne retter fra arkivet her i bloggen som kanskje gjør at dere også prøver en kjøttfri rett i dag.

Søtpotetsalat med fiken og fetaost finner dere her. Perfekt og lett nå om sommeren.Fylt søtpotet med linser og geitost finner dere her. Det er utrolig godt, og fyllet kan varierers i det uendelige.Hamburger kan også lages på vegetar-vis, med ingrediensene dere ser under:

Vegetarmat trenger altså ikke være kjedelig, bare man tenker litt utenfor boksen. I kveld tenkte jeg å prøve meg på falafel, det er alltid gøy med nye retter! Hva er deres favoritt vegetarrett?

Frøyahelg & maraton

God kveld! Denne helgen har gått alt for fort, sånn er det når man koser seg. Vi har vært på Frøya og feiret mamma sin 50-års dag, og feiringen ble utrolig vellykket. Jeg hadde store planer om å ta mange bilder i løpet av helgen, men jeg endte opp med bare noen få på minnekortet. Jeg har kost meg sånn at jeg rett og slett glemte det bort, så bra har helgen vært. Det eneste som ikke var bra var badetemperaturen, for selv om vi er kommet langt ut i juni kan jeg ikke si at det fristet med en svømmetur!
Innimellom all kosen har det selvsagt vært litt trening også, i går ble det en løpetur på 16 kilometer. I tillegg til intervaller skal jeg ha en langkjøring i uka frem til 19 september - da blir det nemlig helmaraton! Det var ca 50/50 med kommentarer fra dere om hva jeg skulle velge både her på bloggen og instagram. Det endelige valget tok jeg faktisk under Topp7, da en god kamerat lovte å løpe maraton med meg hvis jeg bestemte meg for å gjennomføre. Det er ca 1,5 år siden jeg begynte å løpe, og nå har jeg faktisk blitt skikkelig glad i det. Så jeg gleder meg virkelig til å gjennomføre Oslo maraton! Det jeg merker når jeg løper mye er at jeg blir veldig sulten, og da er det viktig å fylle på med nok og riktig mat. Som dagens lunsj ute i sola, perfekt etter trening!

Med unntak av litt frukt og nøtter er faktisk dette det eneste måltidet jeg har hatt tid til å spise så langt i dag, nå er jeg skubbsulten og magen roper etter mat. Heldigvis står kjæresten på kjøkkenet og lager ferdig en enorm porsjon med taco til oss, det er nemlig like godt på en søndag også.

Tomat- og mangosalsa

Endelig er det fredag! Det betyr taco for mange hjem i Norge, og jeg tenkte å komme med et lite tips for å gjøre den litt ekstra spennende i dag. Hvis du lager salsa selv i stedet for å kjøpe på glass synes jeg retten blir hevet mange hakk. Tomat- og mangosalsa er min favoritt, med det søtre fra mangoen sammen med det sterke fra chilien. Det er så utrolig godt, sunt og setter virkelig prikken over i'en i mine øyne. Det du trenger er følgende:

5 tomater

1 mango

1/2 rødløk

1/2 rød chili

1 ss olivenolje

Saften av 1/2 lime

Salt & pepper

Skjær tomat, mango og rødløk i små terninger. Finhakk rødløk og chili som du blander godt inn. Vil du ha den ekstra spicy kan du fint tilsette litt mer chili, i mine øyne var det nok med en halv. Tilsett olje, og smak til med krydder og limesaft til slutt. Jeg toppet med litt rød pepper på toppen, her kan du også bruke fersk koriander om du har det.Denne er absolutt ikke begrenset til bare taco, men kan brukes som tilbehør til det meste! Det passer like godt til grillmat som til kylling og laks. Så når dere handler inn til taco ikveld bør dere absolutt vurdere denne oppskriften, den er så ufattelig enkel men gjør så mye for måltidet. Nå må jeg svinge meg rundt, snart kjører vi til Frøya for å feire mammas 50 årsdag i helgen! Joggeskoene er selvsagt pakket ned, og jeg gleder meg virkelig til en helg på kysten. Nyt fredagen, og riktig god helg til dere alle!

Tropiske pannekaker og postergirl

Først og fremst må jeg bare si tusen hjertelig takk for alle tipsene jeg fikk på gårsdagens innlegg! Nå gleder jeg meg enda mer til sommerferien, heldigvis er det bare to små uker igjen :) Jeg håper været i nord er bedre enn her, vi er nemlig ikke velsignet med mange solskinnsdager her i Trondheim. Det hjelper aldri å klage på været, så da lager jeg heller en litt mer tropisk vri på pannekakene mine. Kan jeg ikke se sola så kan jeg iallfall smake den! Det du trenger er følgende:

3 egg

3 bananer

1 mango

200 g havregryn

1 ss smeltet cocosa

400 ml kokosmelk

60 g vaniljeprotein

 1 ts bakepulver

1 salt

Mos bananene med stavmikser, og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt, og stek de på middels varme i panna. Bruk gjerne litt cocosa i stekepanna også, så blir smaken enda bedre og stekingen enklere. Denne oppskriften er stor, og holder minst til to personer. Jeg toppet mine pannekaker med noen ekstra bananskiver og kokosflak.

Pannekaker er så sunt at det like gjerne kan spises til middag som til frokost, lunsj og kvelds. Dette ble min middag i dag, lettvint og full av god energi. Så må jeg bare fortelle dere noe morsomt, i går var jeg i  Trondheim sentum med lillesøstra mi - og plutselig hang det en plakat av meg utenfor gymmet hvor jeg jobbber. Jeg ante ingenting om det, og hadde heller ikke sett bildet før. Først ble jeg litt nervøs, men bildet ble jeg faktisk fornøyd med så da var det helt greit at det hang der! Morsom opplevelse å plutselig gå forbi sitt eget tryne midt i byen! Bildet ser dere under, og nå skal jeg ut på tur med Guapo slik at vi kan gå forbi plakaten igjen. Neida, joda.

Ha en super torsdagskveld!

Nordlendinger - jeg trenger deres hjelp!

Årets sommerferie er lagt til Norge, og jeg gleder meg faktisk som et lite barn. Jeg, min kjære samboer og Guapo har tre uker hvor vi skal kjøre bobil nordover i landet for å ha en skikkelig treningsferie Vi skal ha med oss sykler, våtdrakter, løpesko og fjellsko for å bruke naturen mest mulig. Alt vi har bestemt er at vi skal innom Lofoten, ellers ligger planen helt åpen. For å være ærlig har jeg aldri vært nord for Namsos, og derfor trenger jeg litt hjelp i dette tilfellet. Vi har tre uker på oss fra den 3. juli og de  ukene vil jeg gjerne utnytte best mulig! Hvor vil dere anbefale å dra og hvilke aktiviteter er verdt å være med på? Jeg er åpen som er sprekt, sporty og/eller inneholder fantastiske naturopplevelser. Jeg har jo hørt hele livet hvor vakkert det er lenger nord i landet, og nå skal jeg endelig få oppleve det med egne øyne. Jeg vet at dette kommer til å bli tidenes treningsferie, og alle tips blir tatt i mot med stor takk. Derfor vil jeg oppfordre så mange som mulig til å fyre  løs i kommentarfeltet!Morgenfugl & favorittrundstykker

God morgen alle spreke lesere! I dag var jeg tidlig oppe for å rekke alt jeg har planlagt i dag, og for å sikre god energi startet jeg dagen med en fantastisk god frokost. Favorittrundstykkene mine er ferdige på 30 minutter, er stappfulle av sunne ingredienser, smaker godt og gjør at du holder deg mett flere timer. Oppskriften på rundstykkene har jeg postet før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Det du trenger er:

7 dl havregryn

2 dl sesamfrø

2 egg

2 dl melk

1 dl vann

2 ss fiberfin (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1 ts salt 

Bland alle ingrediensene sammen før du former til rundstykker. For å gjøre det enkelt lager jeg de ofte i muffinsformer, men du kan fint forme de med hendene også. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, før du tar de ut og lar de avkjøle seg å rist. Da har du åtte rundstykker du kan toppe med favorittpålegget ditt!

For min del blir jeg aldri lei av kokt egg og kaviar, det er så godt! Kyllingpålegg er en sikker vinner det også, og sammen med den fantastiske smoothien ble dette virkelig en god start på dagen. I smoothien har jeg en blanding av jordbær, ananas, banan, mango og litt vaniljekesam. Nå er jeg virkelig klar for å ta fatt på denne dagens gjøremål, full av god energi. Jeg har så mye spennende på gang som jeg gleder meg til å fortelle dere om, jeg må bare få de siste detaljene helt på plass først. Ønsker dere en nydelig start på dagen, nå er vi halvveis til helg også!

Mine beste tips til ferietrening

Nå er det straks sommerferie for mange, og trening er kanskje ikke førsteprioritet. Det har jeg faktisk full forståelse for, men litt er så uendelig mye bedre enn ingenting. Det krever ikke så alt for mye å vedlikeholde formen, men det krever plutselig ganske mye hvis man har lagt bort treninga helt i en måned. Derfor vil jeg oppfordre alle til å ha en mest mulig aktiv ferie, det gjør så ekstremt godt for både kropp og sjel! Da er det ekstra godt å unne seg noe godt etterpå også, som en softis, rekesmørbrød eller hvitvin. Her er mine beste tips til aktivitet i ferien:

Ta sightseeingen til fots eller på sykkel.  På denne måten slår du to fluer i en smekk, du sparer penger samtidig som du får vært i aktivitet hele dagen. I veldig mange byer finnes det kart med løyper man kan gå på turistkontorene, og du har jo også mulighet til å sette sammen din helt egen løype. Jeg har selv gjort dette både i Roma, New York og Kuala Lumpur - så selv om byene er store kan du fortsatt ta beina eller sykkelen fatt! Jeg føler at jeg får en "nærmere" opplevelse av bylivet også når jeg kommer så tett på, altså enda en grunn til å gjøre sightseeingen til en skikkelig cardio-runde samtidig

Utnytt naturen! Det er ikke spesielt fristende å gå innendørs for å trene hvis solen skinner ute på en ny og spennende plass, derfor er det så godt å kunne utnytte naturen til det fulle. Svøm, lei en kano, gå på fjelltur, meld deg på surfekurs, padle kajakk eller løp deg en tur i skogen. På nye plasser føler jeg at jeg kan løpe en evighet uten å bli sliten, fordi jeg er så opptatt med å følge med på alt rundt meg og alle de nye inntrykkene. Fjellturer er kanskje min personlige favoritt, for da får jeg ofte en spektakulær utsikt med på kjøpet.Å trene før frokost kan være lurt på ferie. Mange inkludert meg selv synes det er vanskelig å trene når det blir for varmt ute. Å trene tidlig på dagen kan derfor være svært gunstig, samtidig som du gjør deg ferdig med treningen tidlig på dagen. Da kan du kose deg resten av dagen med akkurat det du har lyst til. 

Tren stryke med enkelt utstyr. Jeg synes det er veldig lurt å investere i enkelt treningsutstyr, som eksempelvis strikk, hoppetau og slynge. Da kan du utføre utrolig mange øvelser, og få trent hele kroppen mens du er på ferie. Dette kan du også bruke til trening hjemme, slik at du kan gjøre enkle økter hjemme i stua eller i hagen på dager hvor tiden ikke rekker til.
Tren med kroppsvekt. Det finnes også ekstremt mange øvelser du kan gjennomføre kun ved bruke din egen kropp. Denne typen trening er undervurdert - du kan faktisk få en skikkelig god økt uten som helst form for utstyr. Knebøy, utfall, pushups, planken og burpees er gode eksempler på nettopp dette. Et godt tips er å gjennomføre øvelsene rett etter hverandre og med høy intensitet, så får du virkelig kjørt en effektiv økt. 

Lek / spill sammen! Mange tenker ikke over at dette er trening, men om du får med familien/vennegjengen på en time med fotball, sandvolleyball eller tennis er det god trening. Samtidig får man tilbringe tid sammen og ha det gøy selv om svetten siler.

Dette var mine aller beste tips til aktivitet i ferien, og jeg håper mange av dere tar de i bruk! Ferien er til for å kose seg, og man skal absolutt ha rom for litt ekstra kos. Likevel har vi alle utrolig godt av litt trening, selv når vi er på tur. Hvis du holder deg aktiv i ferien tørr jeg faktisk å vedde på at du føler deg mer opplagt og klar for å sette i gang med jobb / skole når hverdagen venter også. Del gjerne dine beste tips til ferietrening i kommentarfeltet også! 

 

Blåmandag og rosa smoothie

Hei dere! Det skjer heldigvis ikke så veldig ofte - men i dag har jeg en skikkelig blåmandag. Jeg våknet litt for sent, glemte både husnøkler og bankkort da jeg stresset avgårde til jobb, mistet 500-lappen jeg hadde i jakkelomma, det har regnet i hele dag og det gjør vondt fordi jeg har mistet halve neglen på pekefingeren min. Jeg vet at alt dette er småiting som ikke betyr noe, men enkelte dager er bare litt blå. Akkurat som denne mandagen. Ingen kan være happy go lucky absolutt hele tiden, og absolutt alle har dager man ikke føler seg helt 100%. Heldigvis er det sånn at alt kan snu, og det kan denne dagen også! Selv om det regner og er grått ute tok jeg på meg headsettet og regnjakka før jeg gikk ut med Guapo. Vel hjemme laget jeg en stor smoothie - og plutselig føltes ikke denne mandagen så ille likevel.

Lenkene i innlegget er sponset
Denne herlige smoothien består av en boks mager kesam, en banan, en pose frosne jordbær og en dl konsentrert Funlight med bringebærsmak. Sistnevnte kan sløyfes, men jeg synes det gjør smoothien ekstra god! Gjerne topp med noen friske bær, og i mine øyne er ikke en smoothie komplett uten sugerør. Etter å ha slurpet i meg denne rosa smaksbomben følte jeg meg mye bedre, men fortsatt ikke helt på topp. Derfor måtte jeg ty til det som alltid gjør meg glad, nemlig shopping av nye treningsklær. Det begynner jo å gå mot sommer (selv om vi ikke ser noe til den her i Trondheim) og jeg elsker at det har kommet så mye med farger på! Sjekk bare disse herlige nyhetene:

Singlett fra Adias kommer i både rød og grå / Singlett fra Better Bodies / tights fra Adidas / tights fra Casall / Shorts fra Röhnisch 

 


Etter litt nettshopping er humøret betraktelig mye bedre, og jeg kjenner meg mer og mer som den gladjenta jeg er igjen. Mine beste tips på en blåmandag er altså tur, smoothie og nettshopping. Selv om jeg har slike dager veldig sjeldent vil jeg gjerne høre hva deres beste tips for å lokke frem smilet på slike dager er? :)

Topp 7

For en søndagstur jeg har hatt i dag! Vi startet klokken åtte i dag tidlig med helgens høydepunkt, nemlig Topp 7. Det er et turarrangement som er 30 kilometer langt, med syv topper som skal bestiges på veien. Det er virkelig en nydelig tur, med det beste bymarka her i Trondheim har å by på. Jeg gikk sammen med to venner og Guapo, inkludert en matpause brukte vi nesten åttte timer på å gjennomføre. 30 kilometer høres kanskje ikke så mye ut, men denne løypa er ikke akkurat rett frem. Det går opp og ned hele veien, og løypekartet kan dere se litt lenger ned i innlegget. Vi storkosa oss hele veien, og med unntak av et par t ganger hvor jeg gikk på trynet gikk turen superbra. Det var over 3000 som gikk denne turen i dag, og jeg var kanskje den eneste som drasset med meg speilreflekskamera. Det gjør iallefall at jeg har noen fine glimt å vise dere fra turen vår i dag:To glade jenter som kom i mål, og nå ligger jeg langflat på sofaen. Her har jeg faktisk tenkt å ligge på lading resten av kvelden også, dette var nok aktivitet for en dag kjenner jeg! I morgen venter en ny uke med nye muligheter, og jeg gleder meg allerede :)

Min type lørdagsgodt

Endelig lørdagskveld! Jeg synes som alle andre at det skal være rom for ekstra kos i helgene. Godteri og sjokolade spiser jeg ekstrem sjeldent, kanskje en gang annenhver måned. Grunnen til det er rett og slett for at jeg ikke har behov for det oftere, det er jo så utrolig mye annet godt å velge i! En typisk lørdagskveld for meg ser akkurat ut som denne, med frukt, bær og vaniljekesam. Det er så utrolig godt å dyppe ulike typer frukt i vaniljekesam, det blir jeg aldri lei av! Så elsker jeg alle typer nøtter, spesielt yoghurtnøtter. Sistnevnte er ikke akkurat supersunt, derfor er jeg glad for at det er så dyrt, haha! Vin bytter jeg lett ut med sukkerfri brus, jeg synes det smaker uendelig mye bedre og ødelegger absolutt ikke formen dagen derpå.Det er flere enn meg som er glad i epler, Guapo sluker alle bitene han kan få! Som dere ser er det altså ikke noe problem å kose seg, samtidig som en faktisk gir kroppen godt påfyll. Det kommer jeg til å trenge til vi skal gå Topp7 i morgen, så kvelden blir brukt til å lade opp. Nå som jeg har delt min lørdagskos lurer jeg på hva dere liker å kose dere med i helgene?

Gjestedesigner og fremskritt!

God morgen! Endelig kan jeg fortelle dere noe jeg har hatt lyst til å dele med dere lenge,jeg som er verdens verste på å holde ting hemmelig. Nå trenger jeg ikke det lenger - jeg skal være gjestedesginer på Luciaven sin nyeste kolleksjon!  Jeg elsker jo klærne til Lucia fra før, så det å være gjestedesigner er virkelig en drøm. VI har allerede lagt en god del planer, og de første vareprøvene har kommet. Selv om de nye produktene ikke kommer før til høsten skal det likevel være fargefest, med skikkelig spreke farger. Helt spikret er ikke designet enda, men det kommer garantert til å bli bra. Under får dere en sneakpeak på to av tightsene vi vurderer å produsere, vi får se hva vi finner ut i løpet av sommeren! Samtidig tenkte jeg å vise dere en mageøvelse som er ekstremt tung, denne brenner virkelig:

Innlegget inneholder sponsede lenker

Over ser dere en kneetuck med pushback, som er en veldig utfordrende øvelse. Start i pushups-posisjon med beina i slyngen, før du dytter deg selv så langt tilbake du får til samtidig som du har kontoll. Du skal ikke dytte så langt tilbae at du mister spennet i magen, eller begynner å svaie i korsryggen. Når du har gjort øvelsen noen ganger vil du få mer kontroll, og da vil du også klare å dytte deg selv lenger bakover. Det ser kanskje enkelt ut, men denne svir! For min del er jeg utrolig glad for at jeg i det hele tatt klarer å utføre øvelsen, det er så gøy å få til mer og mer ting. Det går virkelig fremover med ryggen, og forhåpentligvis er jeg tilbake i full trening om ikke alt for lenge!  Jeg utførte også pushups i slynge i går, og byttet tights bare for å vise dere hvor fin denne lilla-fargen er.
Her kan dere se den nåværende kolleksjonen til Luciaven, og jeg gleder meg som et lite barn til å sette mitt preg på den nye. TIghtsene kommer selvfølgelig med rumpeløft, og sitter som et skudd! Noen vil bli med og uten mønster, men alt skal virkelig skille seg ut i mengden!  Hva synes dere, er disse to fargene dere kunne ha tenkt dere? 

Shape it up

Annonse

 I skrivende stund sitter jeg nydusjet i sofaen etter en 4 x 4 intervall, og jeg langt i fra noen fan av akkurat den intervallen. Vi trenger alle en dytt i rumpa noen gang, og det fikk jeg av å lese den nyeste utgaven av ShapeUp i går kveld. Jeg la meg faktisk klokken ti, og leste bladet fra perm til perm før jeg sovnet i halv tolv tiden. Skikkelig avkobling, samtidig som jeg fikk hentet ny inspirasjon. Dette innlegget er sponset, men jeg kan med hånden på hjertet si at ShapeUp er favorittmagasinet mitt. Det er faktisk det eneste bladet jeg kjøper regelmessig, fordi innholdet alltid er inspirerende og bra. Denne torsdagen var det saken om intervalltrening som traff aller best, og jeg hadde aldri gjennomført dagens økt hvis det ikke var for saken i Shapeup. Siden jeg er så glad i bladet synes jeg det er ekstra stas å kunne tilby dere er helt supert tilbud på abonnement, slik at dere kan få ekstra treningsmotivasjon ned i postkassen hver eneste måned! Nå får dere nemlig seks utgaver av ShapeUp til bare 199, og i tillegg legger de med en bok fra Kristine Weber som gave! Alle bøkene fra den sama bestilte jeg selv det øyeblikket den kom ut, for frøken Weber er ei dame jeg virkelig ser opp til. Hun var faktisk en av mine største inspirasjoner til å stille i fitness første gang, og ikke minst det å lage sunn og sukkerfri bakst. I boka hennes er det både oppskrifter, ukesmenyer og treningsprogram, så den er virkelig god å ha! Hun har også blitt ShapeUp sin nye matspaltist, så her mangler det virkelig ikke inspirasjon til matlagingen. Selv om jeg skriver en treningsblogg selv må jeg innrømme at det er noe annet å ha en bok/blad i hånden, det gir liksom en helt annen følelse. Dette er et helt supert tilbud hvor du bare betaler 199, pluss porto på boken som koster 49. Det er virkelig verdt det for en god dose treniningsmotivasjon og inpirasjon på kjøkkenet! Alt du trenger å gjøre er å klikke her, legg inn navn samt adresse og du er good to go!


Bladet har mange gode treningssaker, og Martin Norum er ShapeUps faste treningsekpert. Denne isen skal jeg definitvt prøve!

Er du ikke abonnent enda anbefaler jeg deg virkelig å bli det, for å lese i dette bladet gjør det virkelig enklere å komme seg på trening. I dag er jeg et levende bevis på nettopp det. og jeg er 100% sikker på at det gjelder flere enn meg også. Alt du trenger å gjøre er å klikke her, så kan mitt yndlingsmagasin også bli ditt 
Alle spørsmål vedrørende abonnement på ShapeUp kan rettes til abo-shapeup@egmont.com eller på telefon 22 58 58 90 alle hverdager mellom 8-16. 

 

Turglede & avhengighet

Det er ikke akkurat sommervær her i trønderhovedstaden for tiden, men i dag bestemte solen seg for å titte frem! Da var vi raskt ute i marka, det er så utrolig herlig å komme seg ut i frisk luft. Jeg har gått og løpt mye med Guapo den siste tiden for å få han i god form, og på søndag skal vi gå Topp-7 i Bymarka. Det er 30 kilometer og over 1000 høydemeter, så jeg håper at jeg har trent han godt nok til å klare det fint. I dag fikk vi begge litt trim ved å gå vi opp til Geitfjellet sammen med kjæresten til Guapo - hun er så søt!

Genser fra Under Armour / Tights fra Röhnisch / sko fra Reebok (lenkene i innlegget er sponset)


Akkurat nå er jeg så sulten at jeg kunne spist en hest, jeg rakk nemlig ikke å spise etter jobb. Alt jeg kastet i meg før vi dro ut på tur var en Fres for litt ekstra energi, og en Questbar. Jeg er seriøst helt avhengig av de, og spiser alt for mange. Men det er jo så lettvint, de er så gode og har så utrolig bra næringsinnhold at jeg klarer ikke å la være. I går dumpet det tre esker ned i postkassa mi med favorittsmakene mine, så får vi se hvor lenge denne beholdningen varer. Hvis jeg skal tippe så blir det ikke lenge! Akkurat nå er det -15% på disse godsakene hos X-life også, og du finner alle smakene her. Perfekte å ha med på ferie, som et lite mellommåltid, etter trening, før trening eller bare når du har lyst på noe digg. Nå har iallefall jeg lyst på middag - så nå skal jeg komme meg inn på kjøkkenet!

Hvilken Questbar er din favoritt?

Speltpizza med kylling og serranoskinkeDenne pizzaen ble så utrolig god, og var gårsdagens middag. Heldigvis ble det igjen rester til i dag, så det var ikke tvil om hva jeg skulle ha til lunsj! For så sunn som denne pizzaen er kan den fint spises hele uken! Oppskriften på bunnen ser slik ut:

5 dl havregryn

5 dl speltmel

3 egg 

2-3 dl vann

1 ts salt 

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøle seg litt før du legger på fyllet. Jeg stekte omtrent 500 gram kyllingfilet i panna sammen med salt, pepper og noen pressede hvitløksfedd. Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du en boks hermetiske tomater, og lar det putre litt sammen. Grønnsaker velger du selv ut i fra hva som er dine favoritter, jeg brukte paprika, fersk sopp, cherrytomat, løk og mais. Fordel alt over pizzabunnen, topp med ost og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur.

Når osten er smeltet etter 15-20 minutter,  er pizzaen klar til servering! Jeg serverer alltid med hvitløkskesam, som består av en kinesisk hvitløk, en ts salt, en ts sukrin og 1 ts olje. Rør det godt sammen, og nyt! Enda bedre blir det med en iskald boks Pepsi Max i mine øyne, da kan man ikke spørre om noe mer! 


Mandagschallenge

Det er mandag, det er skinnende sol og helt perfekt forhold for å trene utendørs i! Derfor tenkte jeg at det var på sin plass med en aldri så liten mandagschallenge som dere kan bryne dere på! Dette er ei kort, men intensiv økt og jeg kan garantere høy puls! Start gjerne med å løp litt først, sånn at kroppen er god og varm før det er tid for å sette i gang! Start med 30 vanlige knebøy, før du utfører 30 utfall. Her tar du først 15 på høyre, før du tar 15 på venstre.


Deretter venter 30 pushups, før du skal stå 30 sekunder i vanlig planke, og 30 sekunder sideplanke på hver av sidene.


Så kommer den beste delen, nemlig 30 knebøy med hopp etterfulgt av 30 utfall med hopp. Kjenner du ikke melkesyre etter denne kombinasjonen er du enten umenneskelig, ellers har du muligens juksa litt! Neida, men da har du i allefall høyere toleranse enn meg for denne typen trening.

Men ikke nok med det , for å avslutte det hele er selvfølgelig favorittøvelse nummer en med den også. Avslutt med 30 burpees, og du kan ta deg en velfortjent pust i bakken! Økta ser altså slik ut:

30 knebøy

30 utfall

30 pushups

30 sekunder planke

2 x 30 sekunder sideplanke

30 knebøy med hopp

30 hoppende utfall

30 burpees

Gjerne kjør den som en intervall, og ta litt pause etter første gjennomføring før du gjentar det hele på nytt. Super og enkelt økt du kan gjennomføre hvor som helst! Og om du prøver den, så gjerne post tiden din i kommentarfeltet  så skal jeg se om jeg slår dere!

Søndagsmodus & leilighetenHei dere! Jeg startet dagen i dag med å løpe en mil sammen med Gaupo, han har blitt så flink til å løpe! Riktignok går det litt tregere når jeg løper med han enn når jeg løper alene, men jeg vet at han vil bli raskere med nok trening han og! Nå venter jeg på en venninne, og det deilige fruktfatet dere ser over venter på oss. Hun er litt forsinket og jeg har mest lyst til å bare spise opp all frukten med engang. Frukt er noe av det aller beste jeg vet, og jeg koser meg med det hver eneste dag. For at jeg skal holde fingrene av fatet noen minutter til knipset jeg noen bilder av den nye leiligheten, det er jo et par av dere som har spurt etter det :)
I trappen opp til andre etasje har vi tidenes selfie-speil, og under trappa er det lille kontoret vår. Akkurat der sitter jeg og skriver dette blogginnlegget nå. Å lage vann med smak i er alltid en favoritt hos meg om sommeren, i dag ble det lime og jordbær sammen med isbiter. Det er så godt! Tv-stua dere ser under var tidligere soverom nummer to i leiligheten, men vi tok ned veggen for å få litt større plass. Guapo har flata helt ut som dere ser, sliten etter løpeturen vår!


Som noen av dere kanskje har fått med dere har Guapo slitt med Demodex, men nå begynner han å bli bra og pelsen er på vei tilbake. Hurra for det, og hurra for at det nå ringte på døra! Ha en super søndag, og lad opp til ei ny uke!

Sunnere kokoskake

I går drakk jeg alkohol for første gang i år, og jeg er ikke i toppform i dag. Likevel har jeg lovt å bake en sunn kake til ei venninne i dag, og jeg er så utfattelig glad for at jeg hadde kakemixen til Funksjonell Mat i skapet. Denne kaken lager seg selv, noe jeg absolutt satte pris på i dag. Du kan bruke den til å lage gulrotkake, banankake, eplekake, bringebærkake eller akkurat det du har lyst på. Denne gangen laget jeg kokoskake, og det du trenger er følgende:

1 kakemix 

400 ml kokosmelk

3 egg

2 ts kanel

Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel i en smurt springform. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter. Ta den ut og la kaken avkjøle seg før du legger på glasuren. Den er laget av en halv most banan, en boks Philadelphia light og sukrinmelis. Alle de ingrediensene piskes sammen, tilsett sukrinmelis til du får riktig konsistens.

Lenkene i innlegget er sponset

Jeg er som nevnt ikke i verdens beste form i dag, og jeg er 100% sikker på at det ikke blir noen trening i dag. Har det ikke vært for at jeg må gå tur med Guapo tror jeg at det hadde blitt svært lite aktivitet i hele dag. I stedet for å trene har jeg shoppa litt på nettet, det gjør alltid humøret (og forhåpentligvis formen) bedre! 

Singlett fra Adidas / Tights fra Under Armour / T-skjorte fra Under Armour / Tights fra Under Armour / T-skjorte fra Under Armour / Tights fra Adidas / Sports-BH fra Reebok / kompresjonstights fra SkinsNå skal jeg shoppe litt videre også, jeg er nemlig på utkikk etter nytt kamera. Hvis noen av dere har tips til et som er verdt å kikke på så er det bare å rope ut i kommentarfeltet!

Hel eller halvmaraton - dere bestemmer!

12. april i fjor løp jeg mitt aller første halvmaraton. Jeg har jo aldri vært noen løpejente i utgangspunktet, men nå har jeg faktisk blitt skikkelig glad i det! Målene mine for denne treningssommeren er Trondheim Triatlon og hinderløpet Toughest. Sistnevnte er samme helg som Trondheim Maraton, noe jeg synes er litt kjedelig. Derfor tenkte jeg heller å melde meg på Oslo Mataton! Jeg gleder meg til å være klissvåt av svette og superstolt etter gjennomføring igjen, som jeg var her:Så kommer det store spørsmålet, skal jeg melde meg på hel eller halvmaraton? Jeg brukte 1.56.16 i fjor, og den tiden tror jeg at jeg kan forbedre ganske så mye. Faktisk tror jeg at jeg kan klare å få den ned til en ganske god tid om jeg går inn for det. Når det kommer til helmaraton så vet jeg at jeg kommer til å klare å gjennomføre det. Men mye av tiden frem til det går av stabelen den 19 september vil bli brukt bare til å trene meg opp, så tiden kommer nok ikke til å være helt fantastisk. Så da er det store spørsmålet da, skal jeg satse på et kortere løp og en god tid - eller et lengre løp og en helt ok tid?  Jeg liker jo å være god i ting, samtidig som jeg liker utordringen som ligger i å prøve noe helt nytt. Jeg klarer faktisk ikke å bestemme meg, så jeg skal la dere gjøre det for meg! Legg igjen en kommentar under, så får vi se hva som får meste stemmer! Nå skal jeg ut og løpe 15 kilometer, og gleder meg til å se hva dere har bestemt når jeg kommer inn igjen :)

Supersunne rundstykker med gulrot
Disse rundstykkene ble en ekstremt god start på dagen! Det er lenge siden jeg har brukt gulrot i brødbakst, men nå kommer heldigvis en ny oppskrift til dere. Gulrot er jo så godt, gir veldig god smak, gir ekstra vitamin A og er kalorifattig. Oppskriften på rundstykkene ser slik ut:

3 egg

2 dl melk

 6 dl havregryn

1 dl solsikkefrø

1 ts bakepulver

2 raspede gulrøtter, mellomstore

1 ts salt

1 ts sukrin

Pisk eggene lett, og tilsett resten av ingrediensene. Form til rundstykker med hendene, og fordel på et bakepapirkledd strekebrett. Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Jeg fikk totalt syv rundstykker av oppskriften. La de avkjøle seg litt på rist, før du har på det pålegget du liker best. De ble utrolig gode med både søtt og salt på, og nå gleder jeg meg allerede til lunsj!

Nå venter PT-timer på denne jenta, ha en super onsdag alle sammen!

Denne intervallen må du prøve

En sen oppdatering er bedre enn ingen - jeg kom nemlig nettopp hjem fra dagens løpeøkt. For de av dere som trenger litt inspirasjon til intervaller, så er denne faktisk supergøy! Det kommer fra ei jente som egentlig ikke liker intervaller så godt, men jeg gjennomfører de fordi jeg "må." I denne intervallen er det så mye som skjer, at jeg rekker nesten ikke å tenke på hvor lang tid jeg har igjen på mølla. Start med å varme opp først, slik at du er god og varm. Deretter justerer du stigningen til 12% og hastigheten til 6,5. Her går du i tre minutter, før du setter beina på siden av møllen i 30 sekunder. I løpet av det halve minuttet skal du justere stigningen ned til 2%, og hastigheten opp til 15. Løp i ett minutt på denne hastigheten før du igjen setter beina på siden av møllen i 30 sekunder. Dette er ett drag, og du skal gjennomføre 6-8 slike. Det er altså 30 sekunders pause mellom rask gange i motbakke og sprint gjennom hele intervallen. Er du veldig godt trent kan du gjøre den litt tyngre ved å justere hastighet/stigning, og motsatt hvis du ikke har den beste kondisjonen. Jeg ble iallefall dødssliten av 8 slike drag!

Siden det ble så sent, og jeg var dødssulten ble det et enkelt alternativ da vi kom hjem. Masse frukt sammen med vaniljekesam, nøtter og litt sjokoladeprotein på toppen. Helt perfekt avslutning på kvelden! Frukt er virkelig noe av det beste jeg vet, og jeg digger at det bugner av det i butikken om dagen. Det minner meg sånn om sommer, selv om været ute ikke minner om det samme. Da er det godt å kunne kose seg inne på en tirsdagskveld!


A fresh start

Ikke bare ny uke, men ny måned også! Det må jo gi enda flere muligheter, og jeg har i allefall startet denne uken på en god måte. Hver mandag handler jeg inn slik at jeg har det meste av matvarer jeg trenger til resten av uken. Å ha gode råvarer og sunn mat i kjøleskapet gjør det så uendelig mye lettere å ta de rette valgene når man begynner å bli sulten. Samtidig synes jeg også det er veldig viktig å ha raske alternativer tilgjengelig, slik at jeg enkelt kan lage sunn og næringsrik mat på noen få minutter. Dette vet jeg kommer til å bli en hektisk uke, og nettopp derfor har jeg handlet inn mat med det i bakhodet. Alt handler nemlig om planlegging, det gjør hverdagen så uendelig mye lettere!
Dette er en veldig typisk handlekurv for min del, med mye meieriprodukter og frukt. Et tips er å blande de nye og utrolig gode kesamvariantene halvt om halvt med mager kesam Da får du bedre næringinnhold, og kjenner fortsatt den gode smaken. Samtidig er jeg glad i knekkebrød med proteinrikt pålegg, havregrøt og omelett som raske alternativer. Karbonadedeig og kylling steker jeg som regel to ganger i uken, så har jeg matbokser klare. Og før noen arresterer meg på at jeg kjøper laktosefrimelk og glutenfritt havregryn når jeg spiser både kesam og knekkebrød, så er det for at kjæresten er intolerant. Det er jeg sjeleglad for at jeg ikke er, det går faktisk ikke en eneste dag uten at jeg spiser meieriprodukter! Dagens tips fra meg er altså å dra på matbutikken om du ikke har vært der enda, og gjør deg klar for en ny og sunn uke. Da gjør du det så mye enklere for deg selv :)