hits

juni 2014

Singelpizza og Toughest

Jeg vet mange synes det er kjedelig å lage middag til bare seg selv. Nettopp derfor ender man ofte opp med nettopp kjedelige middager også - men sånn trenger det ikke å være! Jeg er fan av raske, smakfulle og sunne middager selv om jeg som oftest spiser de alene. Singelpizza er et perfekt tips hvis du trenger en enkel middag, og den er like god på en mandag som på en fredag. Bunnen består av 70 g havregryn, 1 egg og 1 dl vann. Fordel til en sirkel på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 g i ca. 20 minutter. Ta den ut og fordel 2 ss mager kesam og 1 ss pesto over. Deretter legger du på fyllet, jeg brukte fersk sopp, en halv pakke kyllingpålegg og mozarella på toppen. Inn i ovnen igjen i ca 10 minutter, før du tar den ut og nyter. Topp gjerne med ruccola - det setter prikken over i'en i mine øyne.


I dag begynte endelig det nye treningsregimet frem mot Toughest i september! Opplegget er knallhardt, med masse styrketrening, cardio og to uteøkter i uka. Vi begynte med styrketreninga i dag, og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på dette. Masse nye øvelser er med, blandt annet pushups med vekter. Under har jeg 30 kg på ryggen - og det var dødstungt! Jeg gleder meg til å vise dere mye av den varierte treningen fremover, og ikke minst gleder jeg meg til en treningssommer sammen med de flotte teamjentene mine. Vi kommer til å ha det så GØY denne sommeren, med masse svette og sikkert noen tårer.3/5 medlemmer i Team Hit mot Toughest!

Formen er fortsatt ikke 100% her, men feberen har gitt seg og jeg føler meg mye bedre. Men jeg kjørte litt roligere i dag for å la kroppen venne seg til trening igjen etter mange dager med treningsfri. Det er viktig å lytte til kroppens signaler vet dere, det har man alltid mye igjen for. Nå skal jeg slappe av på sofaen resten av kvelden - håper dere har hatt en knallbra start på uka alle sammen!

Søndagsvaffel og streetworkout

Innlegget inneholder reklamelenker

Vafler er godt hver eneste dag i uka, men de smaker kanskje aller best på søndager. Jeg har vært syk hele helgen, og da er det i allefall ingenting som er bedre enn et påfyll som dette. Sunne og gode vafler som virkelig metter, det blir nesten ikke bedre. Oppskriften ser slik ut:

200 g havregryn

1 boks mager vaniljekesam

2 ss fiberfin

1 ss cocosa

2 egg

2 dl vann

3-4 ss sukrin

2 ts kanel

1 ts kardemomme

Smelt cocosa og bland alle ingrediensene i en bolle. Gjerne la røra svelle litt før du setter i gang med stekinga. Smør vaffeljernet før steking, jeg bruker selv 1-kcal spray til å gjøre dette. Så er det bare å steke  vaflene og toppe med det du ønsker. Jeg gikk for mager vaniljekesam og syltetøy på toppen, med vannmelon og jordbær på siden. Så godt!Siden jeg har vært syk har jeg knapt forlatt sofaen i helgen, noe som er veldig uvant meg. Jeg har derfor hatt mye til til å surfe på nett, og brukte masse tid inne på AFPT sine sider. Jeg har så lyst å videreutdanne meg og ta flere kurs, og det er jo så mange spennende å velge mellom! Jeg kjenner jeg har lyst til å ta både Elite Trainer og Rehab Trainer etterhvert, men i første omgang har jeg meldt meg på kurs helg i Calisthenics & Street Workout! Dette er rett og slett kurs i egenvektstrening, som muscle-ups, human flag og lignende. Kurset er ikke før i oktober, men jeg gleder meg som et lite barn allerede. Viktig å ha ting å se frem til :) Jeg har fortsatt rabattkoder til alle utdanninger hos AFPT, så send en mail om dere er interessert i den. Nå skal jeg legge meg ned med serier på macen, paracet og nesespray igjen, mens jeg drømmer om å gjøre kule øvelser. Håper alle dere har en litt bedre søndag enn meg :)
Hamburgervri med grovt brød

Frister det kanskje å bytte ut fredagstacoen med hamburger nå? Det er iallefall en verdig konkurrent, for denne hamburgeren var helt sykt god. Den har en liten vri i forhold til min vanlige måte å lage hamburger på, og jeg kommer garantert til å prøve dette igjen. Det du starter med er brødene, oppskriften på de ser slik ut:

150 g havregryn

150 g fibra fullkornsmel

2 egg

2 dl vann

1 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt sammen og fordel ca like store rundinger på bakepapir. Gjerne ha sesamfrø på to av brødene, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. 

Mens brødene står i ovnen lager du hamburgerne. Bland en pakke karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, en finhakket chili og litt salt. Jobb det godt sammen og form til flate og runde hamburgere. Deretter bruker du et glass til å trykke ut midten av burgeren, og legger de på panna.La de steke litt på den ene siden før du snur de, og klekker et egg midt i hver burger. La det steke noen minutter før du raskt flipper burgeren til andre siden igjen. Topp med en skive ost, og la den steke litt til slik at egget er stivt på begge sidene og osten har smeltet.Nå skal brødene være ferdige, så ta de ut og la de avkjøle seg litt på rist. Lag en liten salat, og gjerne server med hvitløkskesam. Så er det bare å nyte - for dette er fredagskos på sitt beste!
Bakgårdskos


Innlegget inneholder reklame

Sånn har jeg startet dagen min, med nybarberte legger og kos i bakgården. Det er så deilig å være ferdig med skolen, og ha tid til slike enkle nytelser i hverdagen. Jeg hadde jo bursdag i går og skal feire litt med fine jenter i kveld. For å lade opp tar jeg livet med ro denne morgenen, med kun egenpleie på menyen. Jeg fikk prøve en helt ny barberhøvel som jeg vil tipse dere om, dette er nemlig den beste jeg har prøvd så langt! Jeg har jo vist dere noen før, men denne er med hånda på hjertet min favoritt so far. Produktet heter Intuition Naturals, og beskytter huden din mens du barberer deg. Høvelsen har fire ultratynne blader som er omgitt av en hudpleieenhet, som skummer i kontakt med vann. Hudpleieenheten inneholder 100% naturlig Aloe Vera og E-vitamin, noe som hindrer uttørking og gjør huden silkeglatt og myk.Med denne slipper jeg å tenke på tørre legger som plasser, som er perfekt nå på sommerstid. Det blir forhåpentligvis mye finvær fremover, og da har i alle fall jeg planlagt å gå med bare legger så ofte som mulig. Dager som dette, hvor jeg bare kan kose meg utendørs uten en eneste bekymring er gull verdt. Vil du prøve Intuition Naturals eller lese mer om produktet kan du klikke her for å motta en gratis prøvepakke. Du binder deg ikke til noen ting , og betaler bare frakt på 39 kr. Det er virkelig verdt å prøve, jeg ble i alle fall frelst fra forsøk. Dagens tips fra meg til alle dere. Nå skal jeg komme meg ut i sola igjen - ha en strålende dag videre alle sammen!

BursdagsjenteI dag har jeg hatt en koseøkt på rygg og skuldre, resten av tiden har jeg brukt som dere ser på bildene over. Jeg har nemlig bursdag i dag, og da skal man jo gjøre det en liker aller best! I dag blir jeg hele 25 år, og er halvveis til 50. Jeg har kapret drømmejobben og drømmemannen i Guapo - så da kan jeg ikke si meg annet enn strålende fornøyd! I tillegg er jeg jo så heldig å ha en fantastisk familie også, som har stelt i stand bursdagsmiddag til meg. Mamma vet som vanlig akkurat hva jeg liker best, så jeg fikk servert grillet kyllingfilet, søtpotetbåter og salat med hvitløksdressing av mager kesam.
Når det er bursdag må det selvfølgelig til med en skikkelig dessert, så nå ligger jeg her og blogger i sofaen hjemme hos mor og far mens de steller i stand. Kaker, is og sjokolade blir alt annet en feil, og det hører virkelig med på bursdagsfeiring! Nå skal jeg sette tennene i herligheten dere ser under, håper dere har en like flott onsdagskveld som meg :)
Killer beinøkt

I dag hadde jeg en kickass bra beinøkt! Jeg har nesten glemt hvor godt det er med sånne økter, hvor bare alt klaffer og godfølelsen er med gjennom hele økta. De siste månedene har min egen trening blitt nedprioritert, og selv om jeg har vært på gymmet har hodet vært en helt annen plass. På studier, på Guapo og å ha konstant dårlig samvittighet fordi jeg burde ha lest i stedet for å trene. Så nå, nå er et virkelig game on i tiden fremover! For den følelsen jeg sitter igjen med etter beinøkta i dag, den vil jeg ha hver eneste gang. Dere vet når du er så sliten at det nesten gjør vondt, men så er det så godt likevel fordi du ga alt du hadde. Det er det jeg elsker med styrketrening - det gir meg så mye! Uansett, økta i dag så slik ut:

Knebøy 3 x 5

Bulgarske utfall 3 x 6

Leg extension 3 x 10

Strake markløft 3 x 8

Hipthrust 3 x 8

Lårcurl på ball i supersett med hipthrust på ball 3 x 10 på hver øvelse, 3 runder.

Som om ikke dette var nok kjørte vi på med en liten challenge på slutten. Det er så enkelt som at du finner deg en partner og en kettlebell før dere ser hvem som klarer å utføre flest reps. Husk at det er viktig å samme vekt - slik at det blir likt for begge! Jeg måtte faktisk gi meg før Lucia i dag, beina mine sa bare helt stopp. Men det er en veldig gøy måte å tyne ut det aller siste på, med hjelp av konkurranseinnstinktet når det kicker inn. 

Ny favoritt-topp fra Better Bodies / tights fra Skins / sko fra Inov-8 (innlegget inneholder reklamelenker)
Så tenkte jeg at jeg skulle vise dere en utrolig god øvelse for rumpa helt på slutten! Jeg brukte den til aktivering i dag, men man kan også bruke den i selve programmet sitt. Jeg brukte minibands - de er helt geniale til rumpetrening! Vil du investere i et par kan du klikke de hjem her, men du kan også bruke strikker fra gymmet. Da må du nok legge de dobbelt, evt trippelt for å få de stramme nok. Det du gjør i denne øvelsen er nemlig å jobbe mot strikkene, og de fester et rundt anklene og det andre rett under knærne.  Sett deg ned i en knebøy, kom opp og strekk det ene beinetpå skrått ut til siden. Prøv gjerne å hold et sekund i ytterposisjon før du setter deg ned i knebøy igjen, og gjentar med motsatt fot. Jeg har lagt ut en video på instagram også som forklarer litt bedre - du finner den ved å trykke her. Denne øvelsen er faktisk tyngre enn det ser ut som! 


Gjerne prøv den og let me know hva dere synes! Ha en sprek og sterk tirsdag alle sammen :)

Bootcamp og fastfood

God mandagskveld alle sammen! Jeg har startet treningsuka mi helt sinnsykt bra, og har hatt tidenes økt utendørs. To av pt'ene fra Hit The Gym kjørte nemlig en bootcamp på festningen her i Trondheim, og da måtte jeg selvfølgelig hive meg med. Jeg er nesten glad for at jeg ikke ante hva jeg hadde i vente, for herregud så tungt det var! Økta var utrolig gøy, men jeg kan nesten ikke huske sist jeg jobba så hardt. Vi hadde 15 poster, hvor vi jobbet intensivt i 40 sekunder. Deretter ventet 20 sekunders pause før vi gikk videre til neste post. Etter alle 15 postene var ferdig ventet 3 minutters pause, før vi kjørte på igjen. Dette gjorde vi totalt i 3 (!) hele runder, og jeg fikk selvfølgelig knipset noen bilder som dere ser under:

Tights fra Better Bodies og singlett fra Reebok. (Innlegget inneholder reklamelenker)


To veldig glade jenter etter trening :)

Etter bootcampen var jeg mildt sagt SULTEN. Tanken på å hjem for å lage noe mat fristet ikke, så da gikk jeg heller for fastfood. "Say what?" tenker du kanskje nå, men det er jo ikke sånn at fastfood betyr usunn mat. Som jeg har nevnt til dere tidligere også så digger jeg Wok Away, nettopp fordi de har sunn fastfood. Nå har de også lansert sin helt egen app som gjør at du kan bestille på forhånd og få woken i hånda til det tidspunktet du ønsker. Jeg lagde min helt egen som heter "Noras post-workout" som smakte magisk og den ligger lagret inne på appen nå. De mest populære havner på lista inne på Wok Away også, og jeg har store planer om at min skal havne på førsteplass ;) Så trenger du et sunt, kjapt og velsmakende post-workout måltid en dag har du iallefall et knallgodt alternativ! 


Guapo hadde lyst på wok han og, men jeg slukte selvfølgelig hele boksen selv. Nå er jeg god, mett og supersliten - og har store planer om å gjøre ingenting resten av kvelden. Uka har startet supert, med en fantastisk treningsøkt og bra påfyll så det lover bra for resten av den også. Håper dere har satt standarden like bra, og er klar for ei super treningsuke!

Søndagsfrokost med havrebrød

En sen søndagsfrokost er vel noe av det beste som finnes. Å bare ta livet med ro og nyte en lang og god frokost. Det er ikke sånn at det er fy-fy å spise brød, dette gjelder spesielt hvis du lager det selv. Det gjorde jeg i dag, hjemmelagde havrebrød ble en supergod start på dagen. Alt du trenger er 100 g havremel, 2 egg, 150 g mager kesam, 1 ss sukrin og litt salt. Rør alt godt sammen og fordel røren til to brød på bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, før du tar ut og serverer med det du ønsker. Jeg gikk for egg, avocado og grønnsaker med et iskaldt glass melk til. Så sunt, så godt og så enkelt! 

Nå skal jeg komme meg ut for å gjennomføre de siste kilometrene i min kilometerchallenge. 50k på en uke er snart unnagjort, og det var veldig godt å komme i gang igjen! Etter at jeg var i bryllupp i går er jeg i litt redusert form i dag, dette er faktisk den første gangen jeg drikker alkohol i år. Så som dere sikkert skjønner er det litt uvant for kroppen min, men jeg skal komme meg ut i finværet uansett. Heldigvis har jeg verdens fineste gutt som mer enn gjerne blir med på tur, da er det ikke vanskelig å komme seg ut døra. 

Håper dere er i mål eller kommer i mål med challengen også, så skal jeg finne på flere etterhvert. I kveld vil jeg også annonsere hvem som vant gratis PT-timer og oppfølging inne på facebooksiden, så det er bare å følge med der. Da gjenstår det bare å øsnke dere alle en riktig god søndag - nyt den og lad opp til ei ny treningsuke!

Lykkerus og livet leker
Om jeg ikke gliste mye fra før så gjør jeg det iallefall nå! Jeg har faktisk ikke ord jeg, over hvor glad jeg er nå om dagen. Hit The Booty gikk kjempebra, og i dag har jeg hatt mine første PT-timerogså . Det har gått så bra, jeg har vært fornøyd og kundene har vært fornøyde - da kan det faktisk ikke bli bedre! Dette har jo vært drømmen min så lenge, og nå skjer det faktisk. Det er nesten litt surrealistisk, så bra føles det! Jeg tok med smilet mitt hjem og lagde noe av det beste jeg vet, nemlig havregrøt. Jeg kokte den med kokosmelk, det er så utrolig godt og ikke minst mettende. Toppet med cottage cheese, eplebiter, sukkerfritt syltetøy og mandler var det et supert påfyll for en glad PT. Nå er det andre plikter som kaller, jeg måtte bare innom og gi dere en gladlaks-oppdatering. Livet leker, og jeg er mer enn klar til å leke med!Lunsj og legday

Hei dere! Jeg har hatt en supertreningsøkt i dag, kjørte virkelig beina. Senere i dag er det jo klart for mitt første rumpetreningskurs Hit The Booty! Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg, det kommer til å bli så gøy å lære bort triksene mine til andre :) Siden deltagerne kommer til å være i fokus i kveld måtte jeg ta min egen økt tidligere, med treningspartner Lucia. På slutten av økta kjørte vi en liten utfallchallenge, med ansiktet mot hverandre. Da var det om å gjøre å flest reps helt til en ga seg. Det gjorde iallefall at jeg ville gi alt det siste som var igjen, jeg har jo konkurranseinnstinkt fra en annen verden. Det var ikke lett å komme seg opp trappa etterpå, men det gikk såvidt! Hele økta så slik ut:

Knebøy til boks 3 x 8

Legextension 3 x 10

Strake markløft 3 x 6

Hipthrust 3 x 10

Reverse hyper 3 x 12

Utfallchallenge


Limegrønn topp fra Better Bodies / logotights fra Better Bodies ( annonselenker)

Vel hjemme måtte jeg bare ha en stor lunsj, jeg var nemlig sulten som en ulv! Jeg husker ikke sist jeg spiste søtpotetmos, så nå var det virkelig på tide. Det er liksom typisk meg å ha dilla på noe en lang periode, for å så ikke spise det i det hele tatt. I vinter spiste jeg søtpotetmos hver eneste dag, så ble det plutselig stopp av en eller annen grunn. Men i dag var den altså tilbake! Fremgangsmåten er som vanlig å mose kokt søtpotet med en ss smør, en ts hvitløkssalt og litt pepper. Det smaker virkelig supergodt, og ble et kjempefint tilbehør til stekt svinekjøtt med grønnsaker.

God og mett skal jeg nå gjøre de aller siste forberedelsene til mitt første kurs som personlig trener, tenk det! Rett og slett en fantastisk onsdag :)

Maxpuls og treningsiver

I går trente jeg tabata på Maxpuls - for første gang siden februar. Jeg har ikke ord for hvor tungt det var, det merkes fort når man er borte fra denne typen trening! Først var det jo den dumme skaden i hofta mi som gjorde at jeg ikke kunne dra, og så kom eksamensperioden. Men NÅ er jeg klar for en sommer hvor jeg virkelig skal legge inn jernet på treningsfronten. Jeg har ikke nevt så mye om det enda, men jeg har veldig mye spennende i vente så det er ingen tvil om at dette blir en skikkelig bra treningssommer. I forhold til å forberede meg til Toughest er jo Maxpuls et perfekt sted å dra, så er det jo så gøy også! Jeg hadde nesten glemt hvor bra det er der, og jeg har allerede booka flere timer denne uka. Kjører på med pull-ups og mountain climbers for alt det er verdt! Jeg er virkelig motivert nå, kjenner at treningsiveren er tilbake for fullt.


Singlett fra 2XU / kompresjonstights fra Skins / sko fra Inov-8 (annonnselenker)

Jeg skal snart på jobb, men var tidlig oppe for å gå en lang tur med Guapo. 16/50 kilometer er allerede gjennomført, og jeg synes det er så gøy å se at dere blir med! Etter alt for mye stillesitting de siste ukene er det så godt å få rørt litt ekstra på seg igjen, kroppen er jo til for å brukes. Og når man bruker den er det viktig med godt påfyll også, jeg har allerede gjort klar lunsjen min som blir med på jobb. En halv boks cottage cheese, et par epler, mandler og omega-3. Litt kanel og sukrin på toppen så er lunsjen komplett. Proteiner, karbhodydrater og fett i et enkelt lite måltid som tar ca. 3 minutter å stelle i stand. Det trenger nemlig ikke være så komplisert bestandig, altså ingen unnskyldning å ha dårlig tid om morningen. Nå må jeg komme meg avgårde, ha en super tirsdag alle sammen!
Bloggbursdag og giveaway

I dag er det tre år siden denne bloggen ble opprettet - og herregud så mye som har skjedd siden den tid. Jeg startet bloggen for å vise hva en konkurransediett gikk ut på, fordi alle så rart på meg hvis jeg sa jeg skulle konkurrere i fitness. Hva var det for noe? Jeg hadde i utganspunket ikke noe plan om å fortsette blogginga etter konkurransene i 2011, før jeg oppdaget hvilken enorm respons jeg fikk. Det var virkelig over all forventning, jeg hadde aldri forestilt meg at jeg kunne nå ut til så mange. Og det er akkurat deres tilbakemeldinger som gjør at jeg har fortsatt - og kommer til å fortsette med bloggen. Når det kommer inn mailer og kommentarer hvor jeg får høre at bloggen har motivert til styrketrening, til sunnere kosthold, til vektnedgang, vektoppgang og bedre livsstil gjør det meg så utrolig glad. Akkurat dette har faktisk innvirket karrierevalget mitt i utrolig stor grad, jeg skulle jo egentlig ta master og bli siviløkonom.  Men med å se fremgangen, gleden og forskjellen som kan utgjøres i andre mennesker sitt liv ved trening ble det plutselig klart for meg hva jeg måtte gjøre. Og her står jeg, tre år senere, ferdig utdannet personlig trener og klar til å følge drømmen. Det er faktisk en helt surrealistisk følelse, og jeg er så utrolig takknemmelig for alle dere som har vært med meg på veien hit. For det er jo faktisk nå det starter! Tenk at den 16 juni 2011 opprettet jeg bloggen med headeren under, noen som husker den? :) 

September samme år debuterte jeg i bodyfitness, og kunne ikke vært mer fornøyd med å åpne med en 3.plass i Stavanger Open.Samme følelse hadde jeg etter Stavanger Open i 2013, denne gangen med en 4.plass i bikinifitness.

Og nå, i 2014 har jeg fokusert litt på andre typer konkurranser. Mitt første halvmaraton i april og Toughest i september. Jeg er 90% sikker på at jeg kommer til å stille i en fitnesskonkurranse i 2015, men usikker på hvilken klasse jeg velger. Frem til da skal jeg fokusere på masse bra trening av både meg selv og andre. Så i anledning bloggbursdag har jeg en giveaway til dere - som takk for at dere har fulgt meg og backet meg opp så lenge! Jeg har en giveaway på facebook-siden min, hvor jeg gir fem personer en gratis PT-time. Timene vil jeg holde på Hit The Gym, og jeg gleder meg til å vise dere den sykt kule arbeidsplassen min.  I tillegg vil jeg jo gi alle som ikke er fra Trondheim noe også - så jeg gir bort 1 mnd oppfølging over nett til en heldig vinner i tillegg. Alt dere trenger å gjøre er å klikke dere inn på Facebook-siden min, så kan dere delta der! Lykke til :DToppkarakter og cardiochallenge

Hei dere! Dette er ei SYKT glad jente, som faktisk fikk toppkarakter på praktisk eksamen. Jeg ble så glad når sensor sa det at jeg ga han en klem, haha! Skriftlig eksamen får vi ikke tilbake før om noen uker, men jeg har skikkelig godfølelse på den. Så nå kan jeg faktisk kalle meg personlig trener på ordentlig!  Jeg har allerede feira litt i typisk Norastyle med yoghurtnøtter og smågodt, og nå skal jeg ut for å feire med klassen. For dette er virkelig verdt å feire - og å flexe for!


Og jeg lovte dere en cardiochallenge - men helt ærlig har jeg ikke klart å tenke på noe annet enn eksamen. Men så er det jo sånn at gode ting gjerne kan gjentas, ikke sant? Derfor kjører vi på med en ny kilometerchallenge - 50 kilometer i løpet av neste uke er målet! Alt du gjør på beina er lov, altså du kan løpe eller gå. Sykkel eller svømming godkjennes desverre ikke, iallefall ikke på denen challengen. For ei som nesten ikke har trent de siste to ukene kommer det til å bli hardt med 50k, men en super kickstart på treningsperioden. Er dere med på challenge?!

Dagen før dagen

Fredagsmiddagen min ser dere over, kanskje ikke like klasse over den som det pleier å være. Men noen ganger har man det litt ekstra travelt, og trenger enkle løsninger som gir god energi. Akkurat det samme blir med meg som eksamensmat i morgen, det enkle er faktisk det beste innimellom. Ikveld har vi hatt førstehjelpskurs, som faktisk er obligatorisk for å få gå opp til eksamen. Det var egentlig veldig greit synes jeg, man glemmer disse tingene så fort og det er jo så viktig å kunne! Rakk selvfølgelig å knipse et lite bilde med dukkene våre før vi dro, rart å tenke på at dette var siste fredagskvelden med den fantastiske klassen.

Innlegget inneholder reklamelenker

Helt til slutt vil jeg bare minne dere på sommerslaget hos X-life som varer ut helgen. De har fylt på med nye salgsvarer siden sist jeg var inne selv, så her er det fortsatt mulighet til å skaffe seg noen godbiter til en billig penge. Selv har jeg gått litt bananas på nettshopping den siste uka, men jeg synes faktisk jeg har fortjent det! Man må nesten unne seg litt ekstra i eksamenstiden for å holde motivasjonen oppe. Nå skal jeg straks komme meg i seng, unaturlig tidlig på en fredagskveld. Men jeg skal være 100% uthvilt og klar for å gjøre det bra på eksamen imorgen, så hører dere fra meg igjen på søndag. Til da skal jeg klekke ut en ny cardiochallenge, så det er bare å forberede seg ;)Smilefjes og siste innspurt

Akkurat nå kan jeg ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre. I går ble det lagt ut at jeg skal ha mitt første rumpetreningskurs på Hit The Gym, og det ble fullbooket med engang! Herregud så utrolig gøy, jeg kan virkelig ikke vente med å komme i gang. Det er ingen tvil om at det er dette jeg brenner for - og nå er jeg så heldig å få muligheten til å lære det bort til andre. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli kjempebra, og jeg kommer garantert til å kjøre flere kurs fremover. Men jeg er nødt til å ta det i små grupper, slik at jeg får konsentert meg om hver enkelt.  Åh, jeg er så glad for at folk vil være med å Hit The Booty med meg!

Selv om jeg har mest lyst til å tenke på kurs akkurat nå må jeg gjøre unna det viktigste først. Nå i helgen er det jo eksamen, og jeg leser for harde livet. For å holde motivasjonen oppe har jeg kost meg med en hel drøss proteinbarer den siste uka, og sikkert flere liter med kaffe.


Sånn ser det ut hjemme hos meg akkurat nå - og sånn blir det frem til søndag. Så må jeg igjen bare beklage litt dårlig blogging frem til da - men jeg lover å komme sterkt tilbake igjen! Søndag er det game on med en ny cardiochallenge som venter - alt for lenge siden sist :) Ha en sporty torsdag, stort smiljefjes fra meg til alle dere!

Sommergele og terpingEn god ting kan aldri gjentas for ofte, og dette er min sommerfavoritt år etter år. Funlight-gele er perfekt om sommeren, det smaker fantastisk og inneholder nesten ingen kalorier. Fint for smaksløkene og for sommerformen med andre ord. Geleen lager du ved å blande 3 dl konsentrert Funlight med 7 dl vann. Du velger selvføgelig smak selv, jeg brukte bringebær denne gangen. Tilsett en pakke gelatinplater i blandingen og varm det opp på plata. Det skal ikke koke, men varmes opp slik at alle platene er helt løst opp i vannet. Pass på å rør godt slik at gelatinet ikke setter seg fast i bunnen. Hell over i to store glass eller en bolle, og sett til avkjørling i kjøleskapet. Helst over natta, men det begynner å bli stivt nok etter ca. 5 timer. Hvis du ønsker kan du også tilsette friske bær slik at de stivner oppi slik som meg. Når geelen er ferdig er det bare å toppe med det du ønsker, jeg gikk for kesam med lime og bringebær. Så godt!

Jeg har ikke bare spist gele i dag, men vært på gymmet en tur også. Ikke for å trene, men for å terpe litt på ting til praktisk eksamen. Fineste Kristine på beøsk hjemme i Trondheim, og jeg var så heldig å ha henne som prøvekanin. Hun er jo en dyktig PT selv, så da kunne jeg ikke bedt om en bedre partner. Vi gikk gjennom ulike øvelser og tøyemetoder, mens jeg rablet avgårde om hvilke muskler som er med i bevegelsen og hva den er godt for. Jeg er virkelig superspent på hvordan det blir i helga, uansett hvor mye jeg leser føler jeg liksom aldri at jeg blir klar!Kristine sa hun hadde troen på at jeg kom til å bestå eksamen med glans - så det smiler vi og gir to thumbs up for! Nå skal jeg lese litt til, ha en super onsdag alle sammen :) 

Hvorfor proteinpulver?

Proteinpulver er det kostilskuddet dere lesere har spurt meg om flest ganger. "Når skal jeg ta det, hvilken type bør jeg velge, MÅ jeg bruke det?" er bare noen av spørsmålene. Derfor tenkte jeg å komme med et lite innlegg som forhåpentligvis er oppklarende. First things first, du må ikke bruke proteinpulver. Proteinpulver er rett og slett konsentrert protein som du like gjerne kunne ha fått fra en matvare i butikken. Men for mange kan det være vanskelig å få i seg nok protein gjennom sitt vanlige kosthold, og da er proteinpulver en veldig god løsning. Det er relativt billig, ekstremt praktisk og lettvint. Selv bruker jeg proteinpulver mest rett etter styrketrening, da det er mye lettere å få i seg i garderoben enn å dra opp en kyllingfilet fra treningsbagen. Det er forskjellige retningslinjer for hvor mye protein man bør få i seg, selv spiser jeg ca 2 gram protein per kilo kroppsvekt. Trener du mye styrke kan en generell anbefaling være å ligge på dette nivået.

Men med alle typene som er på markedet så er det kanskje ikke alltid så lett å velge. De to vanligste typene er whey(myse) og kasein. Whey tas raskt opp av kroppen, og egner seg derfor veldig godt rett etter trening. Kasein tas langsomt opp, og er derfor fint å innta på kveldstid slik at kroppen har noe å jobbe med. I tillegg finnes det andre typer som soya-, og eggeprotein som er fint for allergikere. Jeg har en egen proteinhylle hjemme, og dette er det du finner i den:

Innlegget inneholder annonselenker

 

Dette er absolutt ikke nødvendig for en husstand med bare en person, men så er jeg over snittet glad i proteinbakst og trening. Jeg har lagt min elsk på Nanox sine proteinpulver, da de har ekstremt bra kvalitet og uten tvil den beste smaken. Belgisk sjokolade og capuccino smaker helt fantastisk, og de to er mine favoritter. Kvalitet og pris henger jo ofte sammen, og derfor er dette et litt dyrere proteinpulver enn andre merker. Jeg drikker derfor ofte disse som shaker, men bruker andre typer protein i mat/bakst hvor smake ikke er så viktig. Et litt rimeligere alternativ er Troponin, som også har bra kvalitet og god smak. Jeg har selv brukt dette proteinet jevnlig de siste årene.Akkurat nå er det også supertilbud på proteinet du ser under hos X-life, til 699,- for 6 kilo protein. Da har du proteinpulver for lang tid fremover, og du finner tilbudet her.


 

 

Håper dette var litt oppklarende for dere! Helt til slutt vil jeg også legge til at proteinpulver brukes jo i de aller fleste sunne bakeoppskrifter, så det er også en god grunn til å investere i litt protein. Jeg sier jo hurra for proteinvafler, proteinpannekaker, proteinkaker og proteinkaffe, her er det bare fantasien og proteinhylla som setter begrensningene :)

Diskoøkt

I dag hadde jeg en skikkelig diskoøkt. Du vet de øktene der du bare surrer rundt på gymmet uten å egentlig ha noe mål og mening om hva du skal gjøre? Så bare løfter du litt på noen vilkårlige vekter uten å ha noen plan for akkurat hvorfor. Jeg har tatt en liten pause fra programmet mitt nå fordi jeg må legge mer vekt på å lese denne uka, og tar treninga litt som den kommer. I dag endte opp med å gjøre noen skulderøvelser, litt armer og mage før jeg fant ut at jeg like gjerne kunne dra hjem. ALLE øktene kan ikke være like bra alltid, og noenganger synes jeg faktisk de dårlige øktene lærer meg å sette enda mer pris på de gode. Grunnen til at jeg ikke var helt der jeg skulle være i dag er nok at jeg bare tenker på eksamen, og hodet var dermed ikke helt med på treninga. Jeg kan nemlig ikke få presisert nok hvor mye hodet har å si når det kommer til trening, det er viktigere enn vi tror! Det er som regel hodet som gir seg før kroppen, så det er viktig å være 100% fokusert på trening. Jeg tenkte iallefall at jeg kunne vise dere en bra øvelse selv om økta mi ble bra, og det er enarms skulderpress:

Tights / topp / sports-BH (innlegget inneholder annonselenker)Selv om økta ikke var superbra ble det iallefall bra påfyll etter trening. Speltlomper med egg, kaviar, markrell i tomat og masse digge grønnsaker. Så fantastisk godt og så enkelt! Jeg er helt avhengig av enkle løsninger nå om dagen, sånn at jeg får mest mulig tid til lesing. Det betyr at bloggen blir litt nedprioritert om dagen også, men nå er det faktisk bare 6 dager igjen! Etter den tid lover jeg å ta meg sammen igjen, jeg har jo en skikkelig bra treningssommer i vente. Med Toughest som krever ekstremt mye allsidighet og en fotoshoot som krever en lavere fettprosent enn jeg har nå har jeg mer enn nok å henge fingrene i ;) Gleder meg til å ha dere med på veien!

Ønsker dere alle en bedre start på treningsuka enn meg!

Skole og softis

Jeg har vært på skolen i hele dag, og syntes jeg fortjente noe skikkelig digg i sola. Softis fristet veldig, og jeg gikk for den litt sunnere varianten. Den er faktisk helt sinnsykt god, og har du ikke prøvd den enda anbefaler jeg at du gjør det ASAP. Alt du trenger er frossen banan i skiver og sjokoladeprotein. Jeg bruker ca 10 g protein per 100 g banan, da jeg synes det gir den optimale konsistensen. I dag ble det 300 gram banan og 30 g protein, supert påfyll i sommersola. Legg banan og protein i en bolle, tilsett bittelitt vann og bruk en stavmikser til å mose godt sammen. Har du ikke stavmikser kan du også bruke håndmikser, men av erfaring vet jeg at det fort kan bli litt søl på kjøkkenet. Som saus har jeg bare blandet ut litt ekstra sjokoladeprotein med vann, og toppet med friske bringebær. Sunnere lørdagskos på sitt beste!


Dette er som nevnt den siste skolehelga med Akademiet for Personlig Trening, og alt neste helg er det eksamen. Tiden har gått så ufattelig fort, jeg synes jeg nettopp startet på kurset!  Men når jeg ser tilbake har jeg jo lært utrolig mye, og ikke minst hatt veldig mange bra helger på skolebenken. Med så bra forelesere og så fantastiske klassekamerater er det jo helt umulig å ikke smile!Viktig å leke litt i pausene :)

Nå skal jeg ta med Guaposen min ut på velfortjent langtur, før det blir sofatjeneste. Smågodet er allerede kjøpt inn, og jeg skal bare lade opp batteriene til en ny skoledag. 100% fokus denne siste uken, sånn at jeg kan få et best mulig resultat på eksamen. Ha en strålende lørdagskveld alle sammen!

Grillmiddag og dessert

Det er så fantastisk følelse å våkne til solskinn og blå himmel. Det har vi vært så heldige å gjøre ofte her i Trondheim den siste tiden, og jeg krysser bare fingrene for at det fortsetter slik. Med godt vær er det enda enklere å lage god mat synes jeg, grillen blir brukt flittig! Det er så lett å lage sunne og fantastiske grillmiddager, som er bedre for deg og smaker veldig mye bedre enn grillpølse i brød. Før jeg begynner med selve grillingen lager jeg alltid klar poteter - de tar lengst tid og gjør seg utrolig godt til grillmat. Skjær opp søtpotet eller vanlig potet, krydre godt og hell over noen ss med olje. Inn i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, og mens de gjør seg klare lager du resten av måltidet. Det aller meste smaker jo godt grillet - vi valgte laks og kyllingfilet sist. Lag dressing av en boks mager kesam,en presset kinesisk hvitløk og litt salt - så har du det du trenger for å spise deg god og mett. 

Jeg var så mett etter måltidet i går at jeg ikke hadde sjans til å spise desserten med engang. I mellomtiden kunne jeg leke litt med verdens herligste Guapo, som bare blir finere for hver dag som går!
Jeg baker alltid mindre på sommeren, fordi det frister liksom ikke like mye når det er varmt ute. Da går jeg heller for enkle løsninger som fruktsalat med mager kesam. Bruk gjerne et rivjern og riv et par ruter mørk sjokolade over - så kan du bare kose deg og nyte sola. 
Da skal jeg gjøre meg klar til den aller siste skolehelgen med forelesninger hos AFPT, snart er vi i mål! Det føles veldig godt at det er den siste helgen samtidig som det er litt vemodig og, jeg har jo trivdes så utrolig godt som student igjen. Men en ting er sikkert, og det er at jeg garantert kommer til å ta flere kurs hos AFPT. Man er jo aldri utlært og jeg gleder meg allerede til noen av kursene jeg har sett meg ut. Uansett, ønsker dere alle en fantastisk helg, NYT den!

Hit the Booty

God morgen! Husker dere jeg fortalte at jeg skulle i møte i går? Der ble det bestemt at jeg skal begynne å være PT litt tidligere, og jeg kommer til å ha mitt første rumpetreningskurs allerede om 14 dager! Hit the booty er navnet kurset har fått, og jeg skal fortelle dere mer om det litt senere Åh, jeg gleder meg sånn til å endelig kunne lære andre å trene mer effektivt :) I mellomtiden får jeg prøve mitt aller beste til å lære dere noen triks over bloggen, så her kommer noen bilder fra den siste økta mi.


T-skjorte fra Craft nå til 65 (!) kr og tights fra Skins. (adlinks)

Jeg kjører fokus på baseøvelser nå om dagen, med fokus på å bli sterkere. Knebøy er en fantastisk øvelse for hele kroppen, og gjør også underverker for rumpemusklene. Sørg for å komme dypt ned, for da vil setemusklene bli aktivert mer.  En veltrent rumpe er faktisk mye mer enn bare fint å se på, gluteus maximus er jo faktisk den største muskelen i kroppen. Å være sterk her har en rekke fordeler i hverdagen, enda en god grunn til å trene stussen litt ekstra! På slutten av økta mi kjørte jeg et supersett som virkelig svir. Alt du trenger er en fitnessball, og litt viljestyrke. Begynn med å ligge strak med hælene godt plantet ned i ballen. Trekk den så til deg, mens du fokuserer på å holde hofta presset opp mot taket hele veien inn. Utfør 12 repetisjoner før du går direkte over på neste øvelse.
Ligg med rumpa i bakken, og press hofta opp i en hipthrust. Skvis godt på toppen før du senker ned, og gjenta 12 ganger. Ta pause et lite minutt, før du gjentar supersettet på nytt. Jeg utførte totalt 3 sett med dette, og virkelig pump etterpå! Det siste settet var vanskelig å gjennomføre, men jeg bet tenna sammen og kom i mål. Jeg sleit faktisk med å gå opp trappa etter økta, og den følelsen er så god! Prøv dette supersettet neste gang du trener bein, så lover jeg at du får tynt ut det aller siste av beina dine :)


 

Form er feskvare

Herregud så tungt det var å løpe i dag tidlig! Jeg har ikke løpt siden jeg fikk Guapo, han er jo alt for liten til å være med på løpetur enda. Derfor har jeg heller prioritert han fremfor løping, men nå klarte jeg ikke  holde meg lenger. Og en ting er sikkert, form er ferskvare! Ha det i bakhodet når dere reiser på ferie i sommer, 1-2 små økter i uka gjør mye for å opprettholde formen. Kondisjonen min har virkelig tapt seg de siste ukene, jeg måtte virkelig jobbe med meg selv for å gjennomføre mila i dag. Det som virkelig er sikkert er at det sitter i hodet, for beina og pusten min ville stoppe halvveis. Men det var uaktuelt å gå når jeg hadde bestemt meg for å løpe - så jeg kom meg gjennom på ca. 58 minutter. Kroppen klarer faktisk mye mer enn man tror, og veldig ofte er det hodet som gir etter først. Det gjelder både ved løping og løfting av vekter - "believe you can and you're halvway there."  Desverre måtte jeg løpe hele strekningen selv selv om jeg hadde troa, og jeg var faktisk helt utslitt da jeg kom hjem. Rutinert blogger som jeg begynner å bli tok jeg heldigvis et bilde i bakgården før jeg løp, skal skåne dere aller for etter-bildet!

Innlegget inneholder adlinks

Endelig fikk jeg den rosa løpeshortsen min og - megafornøyd! Den er på tilbud hos X-life nå, supersalget fortsetter jo. Mulig jeg begynner å bli litt for gammel til å elske rosa, men jeg kan ikke noe for det! Rosa treningsklær er noe av det beste jeg vet, jeg blir bare så glad og motivert av friske farger på trening. Jeg har plukket ut noen rosa godbiter til definitivt kommer til å bli brukt flittig av meg i sommer:

Pink power! Topp (-50%), sports-BH (-50%) og tights (-35%)

Etter 10 harde kilometer fortjente jeg virkelig noe digg til lunsj. Jeg er jo ekstremt glad i havregrøt, men det fristet mer med noe kaldt i sommervarmen. Jeg kunne ikke legge fra meg de kjære havregrynene helt, og derfor ble det en superenkel løsning i dag. Iskald melk, havregryn, mandler, jordbær og en god spiseskje peanøttsmør på toppen. Et lite dryss sukrin på toppen, så blir det knapt bedre!  Avkjølende, sunt og smakfult denne formiddagen. Valpekos, lekser og et spennende møte venter - gleder meg til å oppdatere dere senere! Ha en super onsdag enn så lenge :)

Bakt egg i avocado

En lavkarbo luksuslunsj er bakt egg i avocado. Både egg og avocado inneholder mye av de sunne fettsyrene som er bra for oss og gjør at vi holder oss mette lenge. Avocado er i tillegg en kraftig antioksidant og inneholder blant annet mye Vitamin C og Vitamin E. Den er også en super kilde til magnesium, kalsium og kostfiber - så det er mange helsefordeler ved å spise avocado i tillegg til at det smaker fantastisk!Del først en avocado i to. Bruk en skje til å lage større hulrom hvis steinen er liten. Legg på avocadoen på en bakepapirkledd form og klekk to små egg i hver halvdel. Du kan med fordel klekke egget i en bolle først, og helle av litt av eggehviten først hvis du ikke ønsker at det skal renne over. Kvern litt salt og pepper over før du setter i ovnen på 225 grader i 15 minutter.


Mens de står i ovenen kan du gjerne lage en liten salat som tilbehør, og bruk de spiseskjeene med avocado som ble skrapet ut. Så er det bare å nyte, og jeg kan bekrefte at det smaker enda litt bedre ute i sola.

100 kg og gladlaks

Gjett hva jeg startet uka med? En kickass treningsøkt hvor jeg endelig har kommet meg opp på 100 kg i markløft igjen! Det er så gøy å løfte tunge ting, jeg har faktisk ikke ord for hvor glad det gjør meg. Jeg har trent markløft en gang i uka den siste tiden, og økt vektene mellom 1,25 kg og 2,5 kg hver gang. Det kommer jeg til å forsette med så lenge jeg klarer - så får vi se hvor lenge jeg kan holde på før det sier stopp.I benkpress har det blitt stopp allerede, og da må jeg ty til andre teknikker for å bli sterkere. Nå kjører jeg benkpress med to sekunders stopp i bunnen, før jeg presser hurtig opp igjen. Stanga hviler litt på brystkassen de to sekundene, og da er det virkelig stor forskjell på å presse opp igjen. Prøv det selv og kjenn så tungt det blir!La stanga hvile helt i bunnposisjon. Beklager forresten dårlige mobilbilder fra trening, kameraet døde!

Gladlaks etter etter økta og ikke mindre glad for ettertrenings-måltidet. Min store favoritt er å lage en stor porsjon havregrøt, tror jeg kunne levd på det alene! Jeg koker den med sukrin og litt salt, til den har en litt "vannete" konsistens. Så rører jeg inn en scoop sjokoladeprotein og topper med det jeg har lyst på. I dag ble det vaniljekesam, bringebær og blåbær. Den tok jeg med meg ut i bakgården og spiste den i sola. Kan man egentlig få en bedre start på uka? 


Nå er det lesing som venter - bare 14 dager til eksamen! Ønsker dere alle en like fin start på uka som meg, ha en supersporty mandag :D

Mine beste brød

Hva er vel mer perfekt en søndagsmorgen enn hjemmebakst? Spesielt når den er sunnere, og kan nytes med verdens beste samvittighet. Det er nemlig ingen grunn til å være redd for å spise brød hvis man går for litt sunnere varianter. Jeg liker å bake selv, så vet jeg at jeg får i meg ingredienser som gjør godt for kroppen min. Denne søndagen har jeg desverre ikke tid til å bake noe selv, men det håper jeg dere har! Her har jeg samlet noen av mine favoritt-oppskrifter fra arkivet, som virkelig gjør seg på frokostbordet.

Lavkarbo proteinbrød - denne oppskriften er vel en av de jeg er mest fornøyd med. Snakk om fantastisk smak på dette brødet, 10 poeng til meg!

Grove rundstykker er en sikker vinner for de fleste. Disse krever heving - men det er virkelig verdt å vente på!Hjemmelagde knekkebrød er absolutt ikke feil det heller. Oppskriften finner du her.


Har du litt dårlig tid eller bare er veldig sulten kan du lage disse superenkle rundstykkene. Bare fire ingredienser, trenger ikke heving og er klar til å nytes etter 20 minutter.Har du kjøkkenskuffene fulle av ulike typer frø som meg kan du lage dette frøbrødet som virkelig metter.


Da ønsker jeg dere alle en riktig god søndagsfrokost :)