hits

juni 2012

Forandring fryder

Det er ingen tvil om at jeg kan betegnes som treningsnarkoman, men siden jeg ikke kan trene selv må jeg finne på noe annet. Derfor har jeg satt i gang med trening av Ayla - og bruker mye tid på å lære henne nye triks. High five og rull rundt er på plass, "spill død" er det neste på planen. Skal lage et lite filmklipp når vi får alle triksene helt på plass :) Viktig med kos etter trening, og hun trives godt i fanget til mamman sin  ;) 

Fikk nettopp ny pakke med klær fra verdens beste sponsor, Better  Bodies. Elsker denne limefargen - sommerfeeling! Føler meg iallefall litt sporty i denne selv om jeg ikke er det nå om dagen. Ikke bare har jeg nye treningsklær, jeg har også en del nye matvarer i skapet! Jeg spiser litt etter lyst nå, og i dag hadde jeg lyst på dette til lunsj;


"Lavkarbobriks" fra butikken med pålegg og vannmelon <3

Det stopper ikke der - jeg har nemlig skiftet sponsor også! Følte at det var på tide, og jeg gleder meg veldig til det nye samarbeidet med....

Det tror jeg blir kjempebra - kun det beste er godt nok :) Nå skal jeg prøve å holde meg våken gjennom RBK-kampen, ønsk frøken tornerose lykke til!  Jeg sovner før kl 10 nesten hver eneste kveld, skal se om jeg kan strekke meg til 11 siden det er lørdag i kveld ;) Ha en herlig kveld alle sammen - nyt lørdagen for det den er verdt!

Synderen

Jeg prøvde å synde i dag. Det er fint vær, det er EM-kamp og jeg trodde dermed at det ville være lite folk på Kaliber i kveld, og at jeg kunne snike meg til ei LETT treningsøkt. Bare for å få løftet på noe, ikke noe train hard or go home, bare en liten manual hadde vært nok for å få bort de der dumme abstinesene. Men på Kaliber var blant annet Paul, og jeg fikk streng beskjed om å dra hjem igjen. Selv om jeg vet at det er det riktige var det kjipt å bli busted. Lover å ikke prøve igjen før jeg får klarsignal fra legen :) Jeg synes veldig synd på meg selv da jeg kom hjem, og satt meg ned i sofaen for å sutre litt. Da begynte jeg å lese gjennom de fine kommentarene i dette innlegget - og kom på at jeg har jo glemt å annonsere vinnerene! Jeg er litt fjern om dagen, så dere må bare ha meg unnskyldt. Det ble Vilde og  Ingelin  som vant med sine fine kommentarer - og jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne gitt premier til dere alle! Fantastiske er dere :)  

Energinivået mitt er ikke helt der de pleier å være, derfor blir det litt lettvint med maten nå om dagen. Å lage matpakker har blitt nedprioritert, derfor har dette blitt løsningen mer enn èn dag i det siste; 

Ellers har jeg en veldig snill kjæreste som tar godt vare på meg, og i dag kom jeg hjem fra jobb til dette: 


10 pakker med speltlomper, sukkerfritt syltetøy, økologisk peanøttsmør og ananas- & pærebrus! Snakk om å kjenne jenta si godt ;) 

Jeg er så heldig at jeg er sponset av Better Bodies, og har trøsteshoppet mye fint i nettbutikken deres de siste dagene. Om jeg ikke får trent i de nye klærne kan jeg i allefall ha de på og late som jeg er sporty! Sjekk ut den siste athlete blogen jeg har gjort for dem - som du finner her. Jeg har avsluttet samarbeidet med Nordic Nutrition og har fått meg ny sponsor som jeg gleder meg veldig til å starte samarbeid med. Forteller mer om det i morgen :) Nå er det sengetid, natta!
Veien videre

Jeg  er oppriktig glad i dere, det vil jeg dere skal vite. Det høres kanskje rart ut å være glad i mennesker man ikke aner hvem er - men det er jeg, uten tvil! Samtidig som jeg var lei meg for at det ikke ble noen konkurranser denne høsten tenkte jeg for meg selv at nå kommer ingen til å gidde å lese bloggen min lenger. At dere ikke kom til å følge med lenger, og finne det uinteressant nå som jeg ikke skal stille.  Men både på gårsdagens innlegg og på innlegget om hvorfor dere leser bloggen min, så er det overraskende få som bryr seg om selve det å stille i konkurranse. Og det betyr så utrolig mye for  ei jente å ha dere i ryggen - og det er jeg utrolig takknemmlig for!

Så hvor går veien videre herifra? Først og fremst skal jeg bli frisk. Jeg skal hvile, og la kroppen komme til hektene igjen. Deretter vil jeg finne trivselsformen, altså en form jeg trives med å gå rundt i uten å tenke på bulking eller deffing.  Rett og slett en kropp jeg trives med å våkne opp til om morgenen. Og der er jeg ikke i dag, jeg vil litt ned i fettprosent for å føle meg i bra sommerform. Så skal jeg ha en sommer fylt av trening - akkurat som planlagt. Jeg skal trene, sykle, svømme, løfte, løpe og kose meg - samtidig som jeg skal leve sunt og komme med gode oppskrifter til dere. Jeg begynte allerede i dag, med en ufattelig god kveldsmat. Etter å ha spist fantastisk sushi på Asian Cooking måtte jeg bare prøve den berømte bærfluffen som så mange fitnessbloggere har lagt sin elsk på. Og gjett om jeg skjønner hvorfor! Frosne bjørnebær og vaniljeprotein piskes til en deilig fluff, før jeg toppet det med saus av sjokoladeprotein og sukrinmelis. Perfekt alternativ til is på varme sommerdager - eller i regnvær som ikveld ;) Greit fornøyd med dette fatet ;) 

Allerede i dag kom abstinensene etter styrketreninga, sist økt var på søndag. Men jeg veit at jo mer jeg lytter til kroppen nå, jo fortere blir jeg frisk og tilbake på Kaliber! Jeg sover utrolig mye mer nå som jeg er syk, og det er way past bedtime for min del. Skulle egentlig vært langt inn i drømmeland på denne tiden, så nå skal jeg krype inn i verdens beste armkrok og sove til den slemme vekkerklokka vekker meg. God natt, kjære lesere :)

 

Snipp snapp snute, så var eventyret ute...

... Iallefall for denne gang. Jeg har fått kyssesyken, og må dermed avlyse alt av konkurranseplaner denne høsten. Jeg begynte å grine da jeg fikk beskjeden. Det var seriøst som alt jeg har jobbet for og innstilt meg på forsvant i et svart hull. Alle planer, absolutt ALT ble borte på et sekund og der og da føltes det som den verste beskjeden jeg kunne ha fått. Hele sommeren min skulle ha ett fokus, nemlig trening og konkurranse oppkjøring. Og nå får jeg ikke lov til å trene tungt i det hele tatt - verken med vekter eller kondisjon, og for meg er det helt forferdelig. Jeg syntes synd på meg selv ei god stund, før jeg gravde meg selv opp av hullet jeg hadde laget. 

Jeg har bursdag. Jeg har en fantastisk familie og kjæreste som jeg har feiret sammen med i dag. Jeg har en jobb jeg trives utrolig godt i, jeg har verdens fineste hund, og snart skal jeg flytte inn i ny leilighet sammen med Kay. Jeg er HELDIG. Det er bare ikke så enkelt å se hvor godt man har det innimellom, iallefall når ting ikke går som planlagt. Men jeg skal ikke late som jeg er på toppen av verden, for jeg er fortsatt dritskuffa. Men en ting er sikkert, og det er at når jeg kommer tilbake, så skal det faen meg bli sterkere enn noensinne. Nå skal jeg trøstespise is i armene til kjæresten min, og skriver mer i morgen. Akkurat nå vil jeg bare nyte det siste av bursdagen min :)
Bildedryss

I går feiret jeg som nevnt bursdagen min, og det var superkos. Her er det klart for besøk av fine jenter som ikke vil bli avbildet på bloggen, så derfor får dere et bilde av kjøkkenbordet istedet:


I de spennende pakkene er det grønnsaker - utrolig godt å grille de sammen :)


Jeg har siklet på den nye dreamisen helt siden den kom i butikken - og den skuffet ikke :D NAM!

Jeg var mildt sagt METT etter en super kveld med fine jenter, og fikk vondt i magen som vanlig. Jeg lærer aldri av disse spisedagene! Uansett, i dag sov jeg til halv fire (!!!)  så det er tydelig at det er et eller annet galt med kroppen. Tror ikke jeg har sovet så lenge i hele mitt liv! Med mye søvn og alle lager i kroppen fylt opp prøvde jeg meg på ei treningsøkt i dag. Den gikk bedre enn forventet, selv om jeg lagt ifra løfter 100% ennå. Ettersom jeg løfter lettere nå fokuserer jeg veldig på kontakt med musklene og rett teknikk når jeg utfører øvelser. Viktig å gjøre det beste ut av treningsøkta :) Dagens økt så slik ut:

Benkpress med manualer: 6 x 3, 17,5 kgs manualer

Skråbenk med manualer: 3 x 12, 15 kgs manualer

Hammerstrenght brystpress: 3 x 15, 30 kg på hver hånd

Cableflyes i skråbenk: 2 x 15, 10 kg

Bicepscurl med EZstang: 3 x 8,  23,5 kg totalt

Konsentrasjonscurl med manualer: 2 x 15, 6 kgs manualer

Sittende franskpress med EZstang: 3 x 13, 22 kg totalt

Pushdown med tau: 2 x 15, 25 kg

Sittende dips mellom benker: 2 x 15 reps, 20 kg på fanget

Ikke helt optimalt med tanke på vektene, men jeg fullførte bedre enn jeg har gjort den siste uka og er veldig fornøyd med det:


Kveldstur med godjenta etter trening - må utnytte det gode været når vi først har det her i Trøndelag!

Nå skal jeg legge meg på sofaen for å heie på England, før jeg skal tvinge kjæresten min til å gi meg bursdagsgave med engang klokka blir 12 :D Ha en fin kveld alle sammen!

Ufortjent spisedag & bursdagsfeiring :)

Denne ukens resultater ble som forventet - ingen store endringer i formen. Jeg hadde regnet med akkurat det, da jeg ikke har fått trent like mye som jeg kunne ønske. Jeg tok en hel del prøver til legen på mandag for å finne ut hva som feiler  kroppen min, og innen en uke skulle jeg få svar på de. Krysser fingrene for at det bare er influensa som snart går over. Ettersom jeg ikke hadde gode resultater denne uka fortjener jeg egentlig ikke spisedag, men jeg tar en likevel :) Jeg har bursdag på mandag ( hurra! ) , men velger heller å feire den i dag. Strålende sol og St. Hans aften, da passer det perfekt med grilling og kos med gode venner. Kanskje er det akkurat en spisedag som skal til for å gjøre meg frisk igjen også, iallefall velger jeg å tro det selv :) Var på jobb i natt og sov leeenge før jeg våknet opp og tok med Ayla på tur:Deretter dro jeg hjem til kjæresten, og spiste verdens beste lunsj! Eller, det kan vel knapt kalles lunsj - men mette ble vi i allefall :) Masse oppskåret frukt og bær som vi dyppet i smeltet  sjokolade og kosa oss i sola. Jeg valgte en mørk og sukkerfri sjokolade, jeg prøver å unngå  å spise mye sukker på spisedager. Det gir bare et ekkelt sug i dagene som følger, og jeg blir veldig slapp av å spise sukker. Like godt med sukkerfri sjokolade når den uansett skal smeltes :) Jordbær med sjokoladetrekk er jo en klassiker, men personlig synes jeg at banan er det aller beste å dyppe i sjokolade.

Nå skal jeg på butikken og kjøpe biff, kylling og laks som havner på grillen ikveld. Med fine venninner, sol og god mat kan ikke dette bli noe annet enn en finfin kveld :) Ønsker alle en strålende lørdag og  st. hans feiring !

Solskinnstur

God kveld :) Gårsdagens treningsøkt skjedde aldri, jeg ble liggende på sofaen med denne fine kveldsmaten:


1 liter funlight gele, 1 boks cottage cheese og bær pluss 1,5 liter pepsi max. Diett-trøstespising fungerer akkurat like dårlig som vanlig trøstespising, man oppnår ikke noe mer enn å få vondt i magen :) Planen min var å våkne helt fin og frisk i dag ettersom jeg lot kroppen hvile i går, men den planen fungerte ikke helt. Fikk gjennomført beinøkta i dag, men det var ikke ei superøkt og jeg VIL ha superøkter - akkurat som jeg pleier. For helt ærlig begynner jeg å bli litt stressa, jeg har rett og slett ikke tid til å være syk over en lengre periode. Jeg er nødt til å komme i gang med harde styrkeøkter og intervallene mine igjen så fort som mulig, ukene flyr fort frem til konkurranse nå. Jeg vet jo så utrolig godt at det siste jeg bør gjøre er å stresse, derfor tok jeg med yndligene mine ut på tur etter treningsøkta for å klarne hodet. I strålende sol var det virkelig idyll å gå tur på Ladestien med Kay og Ayla.


Som dere ser kom smilet fort tilbake -  og dumme stresstanker ble byttet ut med fine. Mye bedre :) I morgen SKAL jeg være i bedre form når jeg våkner, det har jeg bestemt. Men skal jeg bli frisk trenger kroppen restitusjon, derfor skal jeg legge meg for å sove nå. Natta!

 

Q & A

Ei fortsatt syk jente fikk fort annet fokus etter å lest gjennom kommentarene på innlegget under - og jeg er helt målløs. At så mange tar jeg tid til å skrive så utrolig fine tilbakemeldinger til meg, det betyr så utrolig mye mer enn dere tror! Jeg ble så rørt at jeg tok til tårene der jeg satt godt krøllet opp i sofaen, og synes egentlig ikke jeg har gjort meg fortjent til alle disse fine ordene fra dere. Skulle virkelig ønske at jeg hadde en pakke til hver og en av dere! Jeg har plukket ut de som traff meg mest, men det er umulig å velge mellom de og derfor må jeg bare trekke to vinnere av de senere ikveld. Jeg lagret alle i et langt worddokument, som jeg kan trekke frem om jeg skulle trenge et boost av glede fra dere! Et annet langt worddokument er det med spørsmål fra spørsmålsrunden, så her kommer svar på noen av det dere lurte på:

Bruker du fettforbrennere? Virker disse?

Ja, det gjør jeg. For tiden bruker jeg ripped freak og frenzy fat loss, og for mitt bruk virker de. Det vil si at det gir meg mer energi å ta disse tilskuddene, som er akkurat det jeg ønsker å oppnå ved å ta de.  For fettforbrenningen sin del kan jeg ikke uttale meg så mye, jeg har troen på at det er trening og kosthold som gjør at man går ned i vekt. For å forbrenne 1 kg fett må du forbrenne ca 9000 kalorier, og hvis du er av den oppfatning at en pille kan gjøre dette må du desverre tro om igjen :) Men at det kan gi en boost i den enkeltes forbrenning - den er jeg enig i!

Kan du legge ut film fra fitnesskonkurranse?

Stavanger Open, 2011

NM, 2011

Hva bruker du i panna når du steker ting?

Jeg steker 99% av maten min i vann, men om jeg skal steke spesielle ting som brenner lett ( f.eks pannekaker) bruker jeg denne 1-kcal sprayen.

Hvor lenge varer styrkeøktene dine?

De tar den tiden de tar, rett og slett! Jeg gjennomfører alltid programmet jeg har for dagen, En dag kan jeg ha en god og effektiv økt på 50 minutter, mens det tar nesten to timer dagen etter. Kommer veldig an på hvilke muskelgrupper jeg trener, nødvendigvis tar bein lengre tid enn armer :) 

Hva kan du spise på diett? Hvorfor er du på diett, for å bli tynnere? Skal du stille i bikini eller bodyfitness? Hvilke konkurranser har du planer om å stille i i år? Hvordan ser en typisk dag på diett ut?

Jeg er på diett fordi jeg skal være med i bodyfitness konkurranser denne høsten - absolutt ikke "for å bli tynnere." Naturlig nok blir jeg tynnere av å fjerne det meste av fettet på kroppen min, men det å bli tynn er absolutt ikke et mål for meg. Jeg har planer om å være med i Norway Open, NM og kaaaanskje Luciapokalen i Sverige i desember. Vi får se etter NM :) En typisk dag på diett og hva jeg spiser kan du se i dette innlegget.  Selv om mange har spurt legger jeg ikke ut antall kcal og fordelig av næringsstoffer - fordi jeg ønsker ikke at noen skal kopiere dietten min. Dietter må være individuelle - og det skal være et kosthold tilpasset dine egne mål og ønsker.

Føler du at det er en grense for hvor "stor" du vil bli?

Ja, det er det - uten tvil. Personlig synes jeg ikke det er pent når det blir for mye muskler på jenter. Hva som er for mye kan jo diskuteres i det uendelige, men jeg personlig synes ikke at kvinnelig kroppsbygging er pent. Men det er ikke sånn at jeg bekymrer meg for å bli for stor, for å si det sånn. Det er mye vanskeligere for jenter å legge på seg muskelmasse enn gutter, fordi vi har så utrolig lav produksjon av de mannlige hormonene. Derfor må alle jenter legge BORT ideen om at man blir "bulkete" av å trene styrke, for det er nemlig ikke tilfelle for jenter som ikke tar noen form for stereoider. Her er to nydelige muskeljenter til inspirasjon:


Nicole Wilkins


Andreia Brazier

Hvilke blogger leser du?

Jeg er innom utrolig mange blogger sånn innimellom, men her er noen av de jeg er innom oftere enn andre:

Fighterdiet

LilleU

Busy but healthy

Fitnessbloggen

Ida Markussen

Kristine Solhaug

Dedication

Mette Ulseth

Hvilke menn foretrekker du, Athletic Fitness eller Bodybuildere?

Ingen av delene, dette er mannen jeg foretrekker over alle andre i hele verden;Dette var alt jeg orker for denne gang, nå skal jeg sove litt og prøve meg på ei beinøkt. Jeg er fortsatt syk og har fått beskjed om å holde meg mer eller mindre i ro - så vi får se hvor bra den økta blir. Uansett må skal jeg komme meg på Kaliber iløpet av dagen, bare for å få løftet på noe! Får litt abstinenser av å være der mindre enn vanlig - miljøskadet, I know :) Ha en fin kveld alle sammen!

BursdagsbloggDet er akkurat en uke til jeg har bursdag - men i helga hadde bloggen bursdag! Den 16. juni i fjor kom jeg med mitt første blogginnlegg -  og over er det aller første bildet som ble publisert på bloggen. Selv synes jeg at kvaliteten på bloggen er blitt en del bedre siden den gang, og håper dere er enige med meg  :) Gøy å bla litt tilbake i arkivet ( som du forresten finner i menyen til høyre)  for å se hvor langt jeg faktisk har kommet med fitness & trening! Uansett, på bursdager hører gaver til og når bloggen har bursdag er det leserne som fortjener gave! Bloggen hadde jo aldri vært det den er i dag uten at dere, og vit at jeg setter kjempestor pris på det. Å ha en så fantastisk gjeng med lesere som backer meg opp, kommer med positive kommentarer og følger veien til ei lita jente i en ganske så liten sport - det betyr mer enn dere tror. Jeg anser meg selv som veldig heldig nettopp på grunn av dere :) 

Mange har nevnt at de ønsker å prøve mer av bakinga mi, men mangler ingrediensene. Det er vel ikke helt normalt å finne mine rare ingredienser i et norsk kjøkken, så bestilte to "startpakker" innen sunn baking på Iherb til dere :) Mandelmel, stevia english toffe, peanøttmel og kokosflak er innholdet i pakken - og med det kommer du langt på vei til å bli en sunn bakemester :) Jeg trekker ut to vinnere i løpet av uka, og det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar i feltet under med svar på dette spørsmålet:

Hvorfor leser du bloggen min? :) 

Ha en fantastisk start på uka alle sammen!

 

Febersukk

Jeg har ikke blogget på noen dager nå - rett og slett fordi jeg ikke har hatt noe positivt å komme med. Jeg vil jo at dette skal være en blogg som skal spre treningsglede og matglede og som utelukkende skal være positiv. Den der dumme forkjølelsen jeg snakket om tidligere i uka har bare blitt verre, og jeg har bare blitt slappere. Har fått gjennomført styrkeøktene mine og tvingt ned diettmaten i en sår og vond hals, ikke tid til løsere tøyler selv om jeg er syk. Selvpleien de siste dagene har sett slik ut:


Akkurat sånn har de fleste kveldene denne uka sett ut, men jeg satser på at det snart vil endre seg! Etter å ha jobbet fredagsnatta fant jeg ut at det var mye bedre for kroppen å få sove, i stedet for å stå ute og fryse til langt på natt. I Trondheim er det faktisk så kaldt om natta at jeg måtte hente frem vinterparkasen, og jeg fikk noen rare blikk på vei til jobb på fredagskvelden.  Heller det enn å fryse, etter min mening ;) Lørdagskvelden lå jeg på sofaen akkurat som på bildet over, og det skal jeg fortsette med i dag. Unntaket er en tur i bymarka med en god venninne og  fine firbeinte hunder. Satser på å få lufta vekk både forkjølelse og feber - i morgen er det ei ny uke og da SKAL jeg være frisk og fit :) Gode treningsøkter, god mat og positive blogginnlegg venter :D

Håper dere har hatt ei bedre helg enn meg kjære lesere :) 

Forkjølelse, fettprosent og diettdessert

Heihei :) Beklager at det har vært litt stille fra meg, jeg har blitt forkjøla og merker at jeg får mindre energi av å være småsyk. Det er ikke mye som minner om sommer her i trøndelag, så her kjøres det hardt på med c-vitamin og te :) Som jeg nevnte tidligere denne uka spiller ikke badevekta noen rolle, men du ser i speilet. Likevel synes jeg det var veldig gøy å ta en InBody analyseElixia Lade Arena i går, for å se hva resultatet der ble. Coachen har ikke kjempetro på slike målinger, og det er ikke på oppfordring fra han jeg har gjort det - men rett og slett for min egen del. Jeg skal ta en ny måling igjen noen uker før konkurranse, bare for å se forskjellen. Gøy å ha noe å se etter :) 


Venter her i spenning på resultatet ;) 

Ut fra maskinen kommer et ark som gir en analyse av hvordan kroppen er sammensatt. I følge testen har jeg i dag en fettprosent på 19% - altså har jeg en del som skal bort før konkurranse ;) 

Testen ble tatt av kjempefine Kristine, som gjorde en knalldebut i bodyfitness denne våren. Hun skal også være med i høst, og er i mine øyne en av de beste atletene i Kalibers jenteteam :) Se så flinke vi er til å spille opplagte klokken 7 om morgenen!  


Over til noe helt annet, nemlig en supergod dessert! På treningsfrie dager spiser jeg litt annerledes enn treningsdager, og kveldsmaten består da av en boks cottage cheese og bær. Det smaker jo supergodt i seg selv, men enda bedre er det hvis du lager 1 liter gele og spiser sammen med det ;) Advarsel: du blir STAPPMETT, men veldig fornøyd av denne porsjonen!

Ha 3 dl funlight i en kasserolle, sammen med 7 dl vann. Jeg synes saften med smak av bringebær er best i gele, men jordbær er god den også! Varm opp, og tilsett en pakke med gelatinplater. Rør godt mens du varmer opp, og sørg for at platene med gelatin er helt løst opp. Det skal ikke koke, ta kaserollen av platen etter platene er løst opp. Så heller du det i ei skål, setter det i kjøleskapet og spiser opp det hele ca. 5 timer etterpå! Gjerne lag det dagen før - så er du helt sikker på at den har stivnet :) Jeg spiste 3 skåler som du ser under før det var tomt, nam :D

Carbolove

Jeg er veldig opptatt av at hver enkelt bør følge det kostholdet som passer best for en selv. Likevel må jeg få lov å ha meninger om ting, og min mening om lavkarbo er rett og slett at jeg ikke liker det. Jeg har troen på et balansert kosthold hvor alle næringsemnene er representert fra sunne kilder. Å skulle trene styrke uten å fylle på med karbohydrater etterpå er helt uaktuelt for min del. Innen en halvtime etter trening har jeg inntatt raske karbohydrater og proteinpulver, og det er noe jeg anbefaler alle etter styrketrening. Min trening i dag var en tung økt på bein som så slik ut:

Knebøy 3 x 5 reps

Hack squats 2 x 10 reps

Utspark 2 x 10 reps

Strake mark 3 x 8 reps

Sittende lårcurl 2 x 8 reps

Stående tåhev 3 x 10 reps

Sittende tåhev 2 x 9 reps

Etterpå var det selvfølgelig klart for påfyll! En stor prosjon powergrøt med havregryn, knuste riskaker, melkesjokoladeprotein og noen dråper stevia english toffee forsvant fort :) Ekstra stor porsjon på meg ettersom jeg følger carb-backload prinsippet. Hovedsakelig kommer da alt av karbohydrater iløpet av dagen etter styrketrening. Trener jeg senere enn vanlig slik jeg gjorde i dag, så flytter jeg bare karbohydratene til senere på dagen. Dermed blir kveldsmaten mye større, og powergrøt er virkelig en riktig betegnelse for denne bollen:

For alle som ikke er på diett har jeg noen andre supergode og sunne tips hva som kan spises etter trening. Nå som det er sommer er softis med banan og proteinpulver en soleklar favoritt! Banan fryses ned i skiver, før du bruker en stavmikser til å blande skivene med ønsket proteinpulver. Konsistensen blir da som softis, så er det bare å velge den toppingen du ønsker Her er tre knallgode varianter;

Softis av banan og sjokoladeprotein toppet med mandler:Softis av banan og peanøttsmørprotein toppet med saus av PB2:

Softis av banan og blåbærprotein toppet med frossne bær:Har du ikke tid til noe av dette så hiver du i deg riskaker/rosiner og proteinshake så er du good to go! I <3 carbs
 Hva spiser du etter trening? 

PHAT og badevekt

Da har den nye treningsuka allerede kommet godt i gang, med både styrketrening og cardio :)  Kjørte den første økta på det nye programmet mitt, og i dag var det tung styrke på overkropp. I morgen er det tungt på underkropp, altså også der med tunge vekter og ganske få repetisjoner. De resterende 3 treningsdagene har jeg lettere vekter og flere repetisjoner, og om du vil lese mer om PHAT kan du lese en utfyllende engelsk versjon her eller denne artikkelen fra Fitnessbloggen. Jeg tror jeg kommer til å like denne kombinasjonen av høy/lav rep trening -og dagens økt så slik ut: 

Pendlay rows 3 x 5 reps

Pullups 2 x 8 reps

Nedtrekk 2 x 8 reps

Benkpress med manualer 3 x 5 reps

Dips m/vekt 3 x 8 reps

Skulderpress med manualer 3 x 6 reps

Bicepscurl med EZ-stang 3 x 10 reps

Franskpress 3 x 10 reps

Etter økta gikk riskaker og shake ned på høykant, før jeg syklet hjem og tok med Ayla ut på tur. Det var sol i ca. 10 minutter i dag - og da rakk vi selvfølgelig å få knipsa et bilde ;) Ikke enkelt å holde øya oppe ser dere! Måtte bare kjøpe denne t-skjorta fra Better Bodies i svart også, jeg digget den gule sånn :) Litt lyst på den hvite også, men jeg må vel begrense meg litt... Men hvis noen lurer på hva de skal kjøpe i gave til bursdagen min som er 14 dager unna, så er det et godt tips :DSløv som jeg er glemte jeg helt å fortelle dere om forrige ukes formsjekk. Jeg hadde gått OPP 0,5 kg i stedet for å gå de ned denne gangen, men gått ned i mål både rundt midje og lår. I tillegg så coachen god forskjell fra forrige uke - og spurte derfor om jeg ville spise litt ekstra i helgen, selv om vekta altså hadde gått OPP. Det takket jeg pent nei til, rett og slett fordi jeg ikke føler noe behov for det. Men poenget mitt her er at badevekta IKKE bestemmer om man har blitt i bedre form eller ikke. Så ikke heng dere så mye om i den der vekta, heller fokuser på målinger og ta formbilder som dere kan sammenligne. Det er så utrolig mye som kan påvirke tallet på badevekta, som stress eller lite søvn. Kort oppsummert: drit i vekta - og fokuser på å forme en kropp DU er fornøyd med i speilet :)  Ønsker dere alle en herlig og sporty uke :)

Summerlovin

Gud som jeg elsker sommer! Vi er jo ikke akkurat bortskjemte med som og varme her til lands, iallefall ikke i Trondheim. Derfor er det så utrolig godt med slike helger som dette har vært - med sol og grillvær! Jeg trente den siste økta mi på 5-splitten i går, og i morgen går jeg over til et nytt treningsprogram. Jeg synes det er viktig å bytte program med jevne mellomrom, slik at jeg ikke stagnerer på programmet. Med fri i dag er jeg opplagt og klar for min første økt med PHAT i morgen, skal fortelle dere mer om programmet etterhvert :) 

Gladjente etter trening utenfor Kaliber :)  


Knuste riskaker, melkesjokoladeprotein, stevia english toffee og litt vann spises med en skje etter trening. Rakk nemlig ikke å lage risboller ;) 

Selv om jeg er på diett synes jeg det er veldig koselig å spise sammen med familien min. Så når vi dro på besøk til min kjære mamma og pappa i helgen spiste vi alle det samme, jeg veide bare opp min del av maten på forhånd. Det trenger ikke være "vanskelig" å bli bedt hjem på middag - det handler bare om å ta litt forhåndsregler! Trenger absolutt ikke å unngå sosiale sammenhenger på diett. Under ser dere min "del" av grillen - og nåde den som prøver å nærme seg denne ;) Denne jenta deler ikke på maten sin!


I dag har jeg seriøst ikke gjort noenting - og det har vært skikkelig godt! Jobbet både natt til fredag og lørdag, så jeg trengte en lat søndag kjenner jeg. Sov nesten til klokken var 1, dro i hundeparken og sett fotball resten av dagen. Nå er det vel på tide å røre meg litt selv i stedet for å la de på skjermen gjøre det, så får både jeg og Ayla trimmet oss litt. Må bare legge med et bilde av  godjenta - hun er så nydelig :D

Ha en fortsatt fin søndagskveld, og husk at i morgen ligger en ny uke med blanke ark foran deg! 

En typisk dag i livet :)

Jeg har ikke verdens mest superspennende liv, men jeg er veldig lykkelig med måten jeg lever det på. Det er altså en grunn til at jeg ikke er hverdagsblogger, men velkommen til en typisk dag i life of Nora:

06.00 - Kay står opp, og jeg som hater å ligge alene tar verdens fineste jente opp i senga før jeg slumrer minst 3 ganger. Som dere ser er det flere enn meg som liker å ligge litt lenger om morningen:Etterhvert kommer vi oss opp av senga og ut på tur i skogen. Jeg tar alltid en ripped freak for å få et lite koffeinsjokk om morgenen :) Jeg og Ayla bruker mellom 45 - 50 minutter på runden vår, og det er en superfin start på dagen for oss begge. Så er det på tide for meg å sykle til jobb. Det er bare nedoverbakker på vei til jobb, så jeg triller mer eller mindre hele veien. På vei hjem derimot... 

09.00 - Arbeidsdagen begynner og jeg er ferdig sminket, påkledd og klar for å yte maks på jobb :) 


Elendig kvalitet på bildet, I know - men i allefall et bevis på et jeg ikke går rundt i treningsklær HELE døgnet ;) 

11.30  - Matpause, og jeg spiser dagens første måltid sammen med fine kollegaer. Jeg blir ikke sulten før rundt denne tiden, og derfor er periodisk faste en fin måte for meg å spise på. Jeg er ikke så nøye med antall timer mellom måltid og spisevindu, men spiser når det passer inn i dagen og når magen sier i fra om at den vil ha mat. Laks og grønnsaker står på menyen som "frokost", og jeg pleier som regel å lage laksesalt med honey dijon dressing fra walden farms på. 15.00 - Magen rumler og jeg spiser måltid nummer 2. Biff/fisk/kylling/karbonadedeig og en hel haug med grønnsaker gjør meg god og mett. Her kan jeg jo variere så mye jeg vil, men spicy kyllingwok har blitt en gjenganger i det siste. Så godt - så enkelt!


17.00 - Ferdig på jobb, og det er så godt å komme ut i frisk luft! Med ipod på ørene og bag på ryggen sykler jeg til Kaliber, og ettersom det er kun oppoverbakker er det ei fin oppvarming til styrkeøkta mi!  Her møter jeg Kay, som har vært min faste treningsbuddy siden februar. Like bra, tunge og fokuserte økter selv om jeg trener med kjæresten - train hard or go home vet dere ;) Før trening spiser jeg et eple, drikker en boks celsius og tar kreatin - perfekt opplading! 


Kay er godt fornøyd med ei bra treningsøkt, og jeg er godt fornøyd med å få tvingt han med på bilde i jentegarderoben ;) 

19.00 - Ferdig på trening, og det er klart for protein, riskaker, bcaa og lglutamin. For de to siste drikker jeg Xtravol som smaker digg, og protein + riskaker spiser jeg i form av risboller som er enda diggere ;) Deretter er det klart for å oppdatere bloggen og hoppe i dusjen.


20.00 - Dagens desidert største måltid nytes! Samme som måltid nummer 2, i tillegg til en stor menge karbohydrater. Jeg varierer også på karbkildene som jeg gjør med proteinkildene, og her går det i ris/havregyn/potet/søtpoter. Så digg å kunne velge ut i fra hva jeg har lyst den enkelte dagen :) Jeg har likevel en tendens til å bli dilla på ting - og nå er det denne vaniljerisen min som har blitt gjenganger. Fremgangsmåte finner du i dette innlegget. Spiser den som en dessert etter å ha spist wok med biff/fisk/kylling - det smaker jo nesten helt som risengrynsgrøt! Yum :) Neste på dagsplanen er å gjøre klar matpakker til dagen etter. Jeg lager alltid mat for flere dager om gangen, så slipper jeg å stå på kjøkkenet hver kveld. Det tar litt lenger tid de dagene jeg gjør dette - men da jeg jeg jo igjen flere ledige timer de andre kveldene. Disse timene brukes som regel til vennebesøk, kjærestekos, tur med Ayla, en kombinasjon av disse eller som sofagris :) 

22.00 - Klart for kveldsmaten min som er dødsgod, nemlig eggefluff! Eggehviter, proteinpulver og sukris piskes til en stor bolle med luftig fluff. Smaker supernam :) Er jeg på farta spiser jeg en boks skyr i stedet, fluff er nemlig ikke så enkelt å ha med seg i matboks. Pisk eggehviter og sukrin først, og tilsett proteinpulver etterpå - hvis ikke faller den nemlig sammen.


23.30  -  Jeg er supertrøtt, tar ZMA, sovner som en stein og snorker litt :) Ikke sjelden blir jeg funnet som dette - viktig å sette batteriene på lading til en ny og god dag!Cardiotime

Tipp hvem som hadde ei god økt i dag da?! Jo, det var faktisk meg det :D Fikk kjørt veldig bra på skuldre og legger, og gårsdagens økt er forlengst glemt. Godt fornøyd med ei god styrke økt var det rett hjem for å spise risboller på pinne. Det er rett og slett noe så fancy som denne oppskiften - men i isform! Gud, så kreativ jeg er i matveien om dagen. Det blir litt begrenset på diett, men for all del - dette var digg og det blir mindre kliss enn med risboller :) 


Etter å ha spist fire slike tok jeg med meg kjæreste og hund ut på cardiorunde. På treningsdager går jeg ca. 1 time morgencardio, hvor pulsen ligger mellom 120-140. Jeg liker ikke å gå morgencardio dagen etter beintrening, fordi jeg føler at beina må få hvile litt lenger. Derfor blir det som regel kveldscardio disse dagene, og da passet det jo perfekt at sola bestemte seg for å komme frem :) Jeg er kjempeglad i å gå turer i skogen, og derfor passer denne typen cardio veldig godt for meg. Det er jo det det hele handler om, å finne treningsmåter som passer inn i sin livsstil og som man trives med. Slik så kveldens runde ut, ikke noe å slite seg ut på med andre ord ;)  Utholdenhetstrening er ikke det jeg synes er mest gøy - men det må til det og! Jeg trener styrke 5 dager i uka, og på en av de to hviledagene kjører jeg intervalltrening. Dette blir som regel 4 x 4 på sykkel/mølle, eller gerilljaintervaller på mølla.  Det finnes flere måter å utføre geriljatrening på, men en av mine favoritter er 10 veldig harde intervaller på 20 sekunder etterfulgt av 10 sekunder hvile. De 20 sekundene spurter jeg alt jeg makter, og stiller meg med beina på siden av båndet på mølla i de 10 hvilesekundene. Så er det bare å knalle på med 20 nye sekunder, og gjenta 10 ganger. Det geniale med denne formen er at det tar kort tid - og at det er enkelt å manne seg opp til kun 20 sekunders jobbing. MYE lettere enn ved 4 x 4 f.eks, hvor det noen ganger er tungt å motivere seg selv til 4 minutters hard jobbing. Dette er all cardiotreningen jeg gjør, pluss at jeg har begynt å sykle til jobben da :) Kan vel nesten ikke skryte på meg at det er cardio ettersom det ikke er det lange stykket akkurat. Alle monner drar, er det ikke det det heter? :D 

Hva er din favorittform for cardio?

 

 

Helt ok

Selv om jeg liker å innbille meg at jeg er wonderwoman til tider, så er ikke det tilfelle. Torskeburgeren jeg lagde i går var helt ok, og det samme var dagens treningsøkt. Forside lår og triceps stod på planen i dag, og jeg hadde tenkt å kjøre 4 x 10 reps på 75 kg i bøy. Første settet klarte jeg kun 7 repetisjoner, og reduserte vekta til 70 kg på de neste settene. Alle de ble kjørt med 8 reps - og det var svintungt i dag! Det som har vært så lett tidligere kjentes plutselig mye tyngre enn vanlig. Jeg tok i alt jeg maktet resten av økta, og alt i alt var den helt ok. Ikke fantastisk, ikke knall, ikke digg - men helt ok. Sånn har vi det ALLE innimellom, hver økt kan nemlig ikke være like bra. Ikke fortvil over det eller trykk deg selv ned over en dårlig prestasjon, bare gå videre og tenk at du skal gjøre det bedre neste gang :) Joda, mottoet mitt er train hard or go home, men det betyr likevel ikke at man skal gi seg på en litt dårlig dag. I dag ga jeg uansett mitt beste på trening, og så lenge jeg gjør det er det godt nok.
Under ser dere et bilde av den ok torskeburgeren jeg lagde i går. Uten brød til meg og med brød til Kay - sånn er det å være på diett :p Torskefilet, rødløk, eggehvitter og krydder ble stavmikset og formet til små burgere før jeg stekte de i panna. Jeg brukte ALT for lite krydder, som resulterte i litt kjedelige burgere. Menmen, jeg har lært til neste gang! Noe som heldigvis ble mer enn helt ok er potetbåtene som ligger i bakgrunnen :) Potet/søtpotet er en kjempefin karbkilde, og med potet kan man spise 4x mengden ris en vanligvis spiser. Hurra for masse mat! Poteten skjæres i båter før den krydres og legges i en ildfastform med litt vann i. Inn i ovene på 220 grader i ca. 20 minutter. Ekstra digge er de med sukkerfri ketchup på - tips til alle som ikke er på diett ;) 

 

Nå skal sende Ayla ut av senga og lade opp til i morgen,for da SKAL jeg nemlig ha ei knall økt - så det så! :D Ny uke, ny jobb, ny pers og nye sko :D

For en finfin mandag :D Startet dagen med en kort joggetur på ca. 30 minutter før det bar avgårde på den nye jobben hos DnB som jeg tror jeg vil trives kjempegodt i! Jeg tar meg et friår fra studiene nå, rett og slett fordi jeg mangler motivasjon til å begynne på master. Det får bli til neste høst - om det blir i Bergen eller København får tiden vise. Dette året skal jeg i allefall jobbe og gjøre masse spennende ting :) Blant annet har jeg veldig lyst til å konkurrere på Fitnessfestivalen i Gøterborg i desember, i tilegg til Norway Open og NM selvfølgelig. Morsom høst i vente :D 

Dagens lunsj er som vanlig laks og grønnsaker. Jeg toppet det med thousand island dressing fra walden farms. Jeg har fått en del spørsmål og hva disse produktene inneholder siden de er "kalorifrie." Nå er det sånn at i USA kan man skrive at ting ikke inneholder kalorier så lenge de inneholder under 5 kcal per serving. Det vil si at en serving kan inneholde alt fra 1-5 kalorier. På dagens lunsj som er avbildet har jeg brukt under en serving (2 ss) så om jeg får i meg 3 kalorier ekstra - så er faktisk ikke det verdens undergang. Da spiser jeg heller en tyggis mindre om dagen ;) 

 
Salat av laks, isberg og spinat

Vel hjemme fra jobb var det klart for ei treningsøkt med Kay, bryst og mage var på dagens plan. På spørsmålsrunden min lurte flere av dere på hva jeg tar i 1RM, altså "en repetisjon maksimum." Sannheten er at jeg ANER faktisk ikke, fordi jeg har aldri prøvd. Nysgjerrig som jeg er måtte jeg bare prøve å finne 1RM i benken i dag, og det ble 60 kilo! Aldri løftet så tungt i benken før - så det var supergøy :) Nesten så jeg klarte 2 også, men jeg måtte ha litt hjelp for å få stanga opp. Det blir etterhvert, rekorder er jo tross alt til for å brytes ;) Veldig fornøyd med ny pers - og veldig fornøyd med fine nye treningssko som venta på døra når jeg kom hjem! Godt for føttene med nye sko, og  ikke minst godt for et jentehjerte :)


 
Singlett og tights fra Better Bodies, Nike Air Max sko fra Brandos.

Jeg rakk ikke å lage risboller før trening i dag, og derfor gikk jeg for det nest beste etter trening i dag - nemlig "honnikorn." Knuste riskaker, 1 scoop melkesjokoladeprotein, sukrinmelis og litt vann røres godt sammen og spises med skje. Perfekt for en sjokoladeelsker som meg! Ikke bare elsker jeg sjokolade - men burgere elsker jeg og, så nå blir det opp på kjøkkenet for å mekke torskeburger. Nammis!Ha en herlig start på uka alle sammen - nye muligheter og nye perser venter! :D

Søndagstur og biffsalat

Er det bare meg eller går helgene alt for fort? Jeg synes nettopp det var fredag og formsjekk, og så er det jammen blitt søndagskveld. Jeg har hatt jobbhelg, og det har vært en del frem og tilbake. Da er det genialt å ha med seg en six pack bag rundt omkring! Plass til alle måltidene jeg skal ha, shaker, piller/proteinpulver og kjøleelement for å holde det kaldt. På den måten holder maten seg fersk og god - denne er virkelig supersmart! Jeg begynner i ny jobb i DnB i morgen, og da kommer denne bagen til å være fast følgesvenn :) 

Jeg kjørte dobbelt opp med cardio i dag, egentlig litt ufrivillig :p I dag tidlig regnet det sånn at det ikke fristet i det hele tatt å gå tur ute, og cardio ble derfor unnagjort inne på Kaliber istedet. Senere på dagen kom sola frem, og Ayla hadde lyst på en tur hun også. Så da ble det nok en cardiorunde på meg ute i skogen med den fine jenta mi. Nesten litt stolt av hvor flink modell hun har blitt ;

Det er viktig å fylle på lagrene med god mat, og dagens middag ble biffsalat! Isberg, ruccola, agurk og paprika toppet med saftig biffkjøtt er mat for mons ;)

Som regel spiser jeg karben min sammen med middagen i form av ris eller potet, men i dag fristet ingen av delene. Derfor ble det ei stor skål havregryn på denne jenta i stedet :) Veldig greit å ha sånn frihet på dietten at jeg kan velge selv, med variasjon fra dag til dag blir det aldri kjedelig å være på diett :) 

Nå skal jeg være sofagris resten av kvelden for å være 100% klar for ny jobb og ny uke i morgen :) 

Formsjekk, formbilder og fylt paprika

Jeg har formsjekk med coach Gunnar hver fredag, men på grunn av ferien har jeg ikke vært på formsjekk siden 11. mai. Selv var jeg fornøyd med fremgangen, og coachen var helt enig :) Jeg har gått ned akkurat 2 kg på 3 uker - noe som er litt mye. Nå i begynnelsen ligger optimalt vekttap på ca. 0,5 kg i uken, og jo nærmere konkurranse jeg kommer jo mindre vil det optimale vekttapet bli. Det kommer naturligvis av at det blir mindre og mindre fett som skal av kroppen. Målet er jo å beholde mest mulig muskelmasse under dietten!

Det er nå 119 dager til Norway Open som skal avholdes her i Trondheim, og der vil det bli både bodyfitness og bikiniklasse :) Det er en stund siden jeg slo fra meg tanken om å stille i bikini, men jeg synes det er et kjempefint alternativ for jenter som ikke har trent så lenge! Selvfølgelig blir det en klasse i athletic fitness, som nå har fått nye regler. 1000 meter roing og chins er lagt til - GØY :) For meg er det bodyfitness som gjelder, glitter og høye hæler er tingen ;) Dagsformen ser slik ut:

Greit at det er 119 dager til første konkurranse enda, for det er nok av fett som skal av innen den tid ;) Ettersom coachen var strålende fornøyd fikk jeg innvilget en spisedag i helga. Det føler jeg egentlig ikke at jeg har behov for, og gikk heller for et spisemåltid med min kjære. Veldig ivring på å komme meg opp på kjøkkenet for å lage mat mens Kay knipset formbilder - og slik ser ei sulten og utålmodig jente ut:Spisemåltidet ble fylt paprika - noe som nesten kan spises på diet :) Bare å droppe osten, men jeg føler ikke at dette måltidet blir "komplett" uten ost på toppen. Sunt og enkelt er det, og gjøres slik:

Kjøp ulike typer paprika, sopp og løk.

Skjær av toppen på paprikaen og rensk den innvendig.Stek sopp og løk sammen med karbonadedeig, og kos ris. Krydre etter smak, jeg brukte chili, paprika, hvitløk og kajennepepper. Fyll paprikaene til randen, topp med parmesan og sett ovnen på ca. 200 grader.Etter ca. 15 minutter er de ferdige, og du kan nyte dette fantastiske måltidet!


Jeg ville ha en liten dessert til måltidet mitt også, og hadde store planer om å gå for min elskede kombinasjon av PB2, syltetøy og speltlomper. De planene ble fort endret når jeg så den nye philadelphia-osten med sjokoladesmak i butikkhylla! Måtte jo bare teste den også, og guess what ? Den var DRITGOD. Hånda på hjertet og kors på halsen! Smaker digg på speltlomper, mitt tips til lørdagsgodt :) 


Nå skal ei glad og mett jente på  jobb - GOD HELG folkens! :)